counter
Архів Повернутись назад 03 Жовтня 2017
3 Жовтня
Події оформление ленты  У Києві на метро «Лісова» знесли практично всі МАФи У Києві продовжують масово зносити МАФи, цього разу біля станції метро «Лісова». Про це інформує телеканал 112 Україна. Біля кінцевої станції «червоної гілки» метро почали масово зносити торгові точки, а також кіоски, які стояли біля ринку на вулиці Кіото. За словами місцевих жителів, демонтаж було розпочато ще минулого тижня. За їхніми словами, все йшло тихо, продавці реагували дуже спокійно. Люди з розумінням поставилися до демонтажу таких споруд біля метро, ​​але дивуються, чому прибирають кіоски біля ринку. У «Київблагоустрої» повідомили, що до зносу МАФів на станції метро «Лісова» непричетні. У відомстві зазначили, що цим займається власник земельної ділянки, де розташовані торгові точки. Фотографії наслідків знесення МАФів на м. "Лісова" надіслали до редакції АСН і читачі.      
Суспільство Російський актор пояснив, чому пішов до добровольців на Донбасі Російський актор Анатолій Пашинін розповів, чому не хотів ніколи приєднатися до ЗСУ, а вважав за краще піти в «добровольчий батальйон». Про це він  повідомив в інтерв'ю «Обозревателю». «Я ніжна квітка, мені потрібні певні умови, щоб я міг насолоджуватися життям, і це точно не Збройні Сили України. Це повинні бути «добровольці». Я, як Діоген, вдень ​​з вогнем шукаю людину, а тут у кого не плюнь і потрапиш в людину. До того ж, атмосфера дозволяє тобі зібратися», - каже Пашинін. За словами російського актора, єдиний «блат», який він отримав в «добровольчому батальйоні» - можливість без черги потрапити на передову. «У нашому батальйоні мене по блату, за красиві очі, так би мовити, кинули на нуль, а так треба себе проявити, щоб тебе туди взяли. Звідти люди виїжджати не хочуть », - зазначив він.
Політика Рада закінчить до обіду з судовою реформою Рада закінчить до обіду з судовою реформою. Про це в кулуарах Верховної Ради України перед ранковим засіданням заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Лапін, передає кореспондент АСН. "У нас залишилося близько 500 поправок до законопроекту про судову реформу... Думаю, до обіду ми розберемося з судовою реформою і після обіду перейдемо до пенсійної", - заявив він. За його словами, сьогодні нардепи можуть підтримати пропозицію спікера Андрія Парубія про скасування обідньої перерви. Тоді ухвалення рішень у Раді буде прискорено. Нардеп підкреслив, що до проекту закону про пенсійну реформу подано близько 2 тис. поправок. "Але не на всіх поправках наполягатимуть. Радикальна партія подала близько 1 тис. поправок. І вони заявили, що не наполягатимуть на їх розгляді. Тому є надія, що пенсійну реформу буде ухвалено якщо не сьогодні, то завтра", - прогнозує він .
Наука і технології Інтернет-трафік з КНДР почав йти через РФ Від початку жовтня 2017 року компанія «Транстелеком» (ТТК, Росія), що є дочірньою структурою "РЖД", надає доступ в інтернет КНДР. Про це інформує дослідницька компанія Dyn Research, передає DW. Аналітики з'ясували, що раніше інтернет-трафік з Північної Кореї йшов через китайського провайдера China Unicom, з яким Пхеньян працює з 2010 року. Однак з 1 жовтня понад половини інтернет-з'єднань КНДР встановлюються через мережі ТТК. Експерт компанії FireEye, який спеціалізується на комп'ютерній безпеці, Брайс Боланд передбачає, що підключення через РФ дозволить Північній Кореї краще координувати кібератаки, які проводяться зазвичай за межами КНДР. У російській компанії повідомили, що ТТК з 2009 року має стик магістральних мереж зв'язку з КНДР за договором з Korea Posts and Telecommunications Corp. Нових угод сторони не укладали.
Політика Румунія й Угорщина об'єдналися в боротьбі проти українського Закону про освіту Міністри закордонних справ Угорщини та Румунії на зустрічі в румунському місті Клуж домовилися координувати зусилля у боротьбі проти українського Закону про освіту, повідомляє Радіо Свобода. Петер Сійярто і Теодор Мелешкану за підсумками зустрічі спільно виступили проти нового закону України "Про освіту". Угорський представник заявив, що його країна зацікавлена ​​в контакті з Румунією в цьому питанні, і він вважає, що закон про освіту суперечить Угоді про асоціацію між Україною та ЄС. Більше того, представника МЗС Угорщини турбують законопроекти про мову і громадянство, які також будуть розглядатися в Раді. "В Україні живе понад півмільйона угорців і румун, тому Угорщина і Румунія виступають разом", - підкреслив Сійярто. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що зараз в Україні працює 71 школа з вивченням угорської мови, водночас в Угорщині, де присутня широка українська діаспора, - немає жодної української школи. Також раніше Латвія схвалила український Закон про освіту.  
Політика Нардепи влаштували флешмоб у Раді Нардепи влаштували флешмоб у Раді. 3 жовтня спікер Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту, в залі зареєструвалися 336 нардепів, передає кореспондент АСН. На трибуну Ради вийшов один з лідерів кримських татар і нардеп фракції БПП Рефат Чубаров. "Немає ні дня у тимчасово окупованому Криму, щоб російські окупанти не вдирався в будинки кримських активістів. І за останній місяць ситуація з правами людини в окупованому Криму істотно погіршилася", - заявив він. Чубаров нагадав, що тільки за останній час винесено низку судових вироків про ув'язнення кримських татар. Нардеп закликав керівництво парламенту і депутатів взяти в руки аркуші формату А 4, піднявши їх, стоячи в сесійній залі. "На ваших столах лежать аркуші з прізвищами 48 політв'язнів у Криму. Половина з них - кримські татари, там є українці і росіяни. Це мужні люди", - сказав він, а нардепи і й голова парламенту тримали в руках аркуші з прізвищами кримських політв'язнів.
Політика Україна вважає нелегітимним референдум про незалежність Каталонії - МЗС У МЗС України заявили, що вважають нелегітимним референдум про незалежність Каталонії, передає Інтерфакс-Україна. "Україна вважає нелегітимним проведений каталонською владою референдум, який був заборонений Конституційним судом Іспанії через його невідповідність Конституції держави", - заявила речник МЗС Мар'яна Беца. За її словами, наша країна підтримує готовність уряду Іспанії до політичного діалогу з парламентськими політичними силами для відновлення стабільності. Також вона висловила впевненість, що Іспанія демократичним способом розв'яже свої політичні проблеми. Мар'яна Беца заявила, що Україна виступає за безумовну повагу до суверенітету і територіальної цілісності всіх держав світу в межах їх визнаних кордонів. Нагадаємо, в Каталонії 1 жовтня відбувся так званий референдум про незалежність. Йому супроводжували запеклі бійки прихильників незалежності з поліцією. Постраждало близько 830 людей, зокрема поліцейські. Більшість каталонців висловилися за відділення від Іспанії.
Події оформление ленты  Єноти, що розгромили магазин у Чернівецькій області, третій день страждають від похмілля У Сторожинці Чернівецької області циркові єноти розгромили магазин з алкогольною продукцією і випили там одночасно горілку, коньяк і пиво. Про це повідомив адміністратор державного цирку-шапіто «Орбіта» Василь Колос. Цирк перебував в області на гастролях.  Парочка єнотів вночі втекла з вольєра і попрямувала до найближчого магазину через дорогу. В результаті вживання алкоголю тварини отримали сильну інтоксикацію, передає "Комсомольская правда". «Я був на місці, бачив розбиті пляшки горілки, коньяку, пива - все це випили. Єноти були нетверезі, з запахом. У них вже третій день інтоксикація, викликали ветеринарів», - розповів Колос. За його словами, з тваринами все буде добре, проте їм потрібне лікування. Колос повідомив, що через пияцтво єноти пропустили виступ у цирку. Він уточнив, що власниця магазину заяву в поліцію не подавала, циркачам довелося домовлятися з хазяйкою.
Кримінал оформление ленты  Двоє киян "наганяли" трафік на свої сайти, поширюючи дитячу порнографію У Києві в Голосіївському районі правоохоронці затримали трьох місцевих жителів, які поширювали в мережі дитячу порнографію. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва. Заборонений контент кияни поширювали зі своїх домашніх комп'ютерів більше року. На цей час поліцейські виявили більше одного терабайта відео дитячої порнографії. Чоловіки пояснили, що поширенням займалися виключно з метою підтримки позитивної статистики завантажень і відвантажень файлів у відповідних мережах в Інтернеті Під час обшуків оперативники вилучили три системних блоки і два жорсткі диски, за допомогою яких зловмисники розповсюджували дитяче порно. За даним фактом порушено кримінальну справу. Затриманим загрожує до 10 років позбавлення волі.
Політика Замість Сагайдака заступником Кличка став син відомого бізнесмена з Харкова Заступником голови Київської міської державної адміністрації призначений екс-перший заступник голови Запорізької ОДА Дмитро Давтян. Про це повідомили впрес-службі КМДА. Відповідне розпорядження про призначення Давтяна мер Києва Віталій Кличко підписав 27 вересня 2017 року. Давтяна переведуть із Запорізької ОДА в Київ, де новий чиновник займеться питаннями транспортної інфраструктури столиці. Дмитро Давтян 1985 року народження, в 2008 році отримав кваліфікацію магістра фінансів у Харківському національному університет імені В.Н. Каразіна. У 2014-2015 роках він працював начальником Департаменту європейської інтеграції та інвестиційної політики «Укрзалізниці». Надалі - директором ТОВ «Інвестиційна група ДАТ», а з квітня 2016 обіймав посаду першого заступника голови Запорізької ОДА. Давтян є сином відомого харківського бізнесмена Олександра Давтяна, співвласника інвестгрупи ДАТ, в яку, зокрема, входять готельний бізнес (готелі «Харків», «Палас», «Інтернасіональ»), компанія «Континент груп» (ресторанний бізнес, салони краси, будівельний бізнес продажів нерухомості, а також торгівля паливно-мастильними матеріалами, медіагрупа «Об'єктив». Старший Давтян був депутатом Харківської міськради. Нагадаємо, в лютому 2017 року мер Києва Кличко звільнив заступника голови КМДА з питань транспортної інфраструктури Іллю Сагайдака у зв'язку з обвалом на Шулявському шляхопроводі.
Економіка «Укртелеком» підвищив вартість основного тарифу «Домашній безлімітний» Найбільший оператор фіксованого зв'язку в Україні «Укртелеком» з 1 жовтня підвищив вартість основного тарифного плану «Домашній безлімітний» на 15% для міських абонентів і на 17,1% - для сільських. Про це повідомили в прес-службі компанії. Тобто підвищення склало 9 грн на місяць - відповідно до 69 грн і 61,57 грн. Відзначається, що вартість тарифного плану «Домашній базовий» зросла на 5,5 грн на місяць: для міських абонентів - до 62 грн, для сільських - до 54,57 грн. Попереднє підвищення відбулося в грудні 2016 року. У пакет «Домашній базовий» входить необмежена кількість місцевих дзвінків і 500 хвилин по Україні, а в пакеті «Домашній безлімітний» число хвилин по Україні збільшується до 1000 і додатково надається дві години дзвінків на мобільні телефони і дзвінки по Україні в усіх мережах по 0, 29 грн за хвилину понад ліміт. «Укртелеком» у першому півріччі 2017 року отримав чистий прибуток 355,3 млн грн, що майже вдвічі перевищує показник за аналогічний період 2016 року. Чистий дохід ПАТ за звітний період зменшився на 1,5% - до 3,154 млрд грн.
Суспільство Жителі села на Донбасі просять ОБСЄ і ООН відвести від них терористів «ДНР» Жителі окупованого бойовиками так званої «ДНР» села Пікузи в Донецькій області передали через ОБСЄ лист в ООН і Червоний Хрест з вимогою відвести озброєних терористів і озброєння від житлових районів села. Про це повідомили в звіті СММ ОБСЄ за 1 жовтня. «Жителі Пікузи передали СММ лист, який також було адресовано адміністрації Новоазовського району, Організації Об'єднаних Націй і Міжнародному комітету Червоного Хреста. Лист містить вимогу негайно відвести озброєних чоловіків і озброєння від житлових районів села», - відзначили в місії. Селяни повідомили про відсутність газопостачання та інші труднощі. Спостерігачі ОБСЄ підтвердили, що бачили в селі двох озброєних чоловіків. Нагадаємо, за минулу добу терористи 17 разыв порушили перемир'я на Донбасі і обстріляли позиції ЗСУ. Втрат серед українських військових немає.
Наука і технології Дослідження: 66% українців сидять у Мережі в особистих цілях Компанія Google Україна показала результати дослідження Google Connected Consumer Study 2017, яке дає уявлення про поведінку українців віком від 16 років і старше в інтернеті. Про це пише finance.ua. Дослідження показало, що 66% громадян України постійно користуються Інтернетом для особистих цілей. Наприклад, на глобальному рівні ця цифра становить 82%. Найактивніші користувачі Мережі віком 25-34 і 35-44 років (27% і 23% відповідно). Але, всупереч припущенням про молодий вік користувачів інтернету, розподіл використання Мережі за віковими групами дуже рівномірний. Інтернет - це середовище, яке дає можливість спілкуватися людям будь-якого віку. Сьогодні на одного громадянина України припадає 1,4 підключених до Мережі пристроїв (в порівнянні з 1,2 минулого року). При цьому на одного нашого користувача віком від 16 до 44 років припадає вже два і більше пристроїв з доступом до Мережі.
Суспільство Конспірології: Цієї осені людство чекають кілька страшних лих Британські конспірології та уфологи дійшли висновку, що з жовтня по грудень людство чекають важкі випробування і «надзвичайні ситуації». Про це пише Ukr.Media. Відзначається, що фахівці проаналізували рух астероїдів і активність Сонця, а також взяли витяги з Біблії і дійшли висновку, що перша загроза для людей може настати вже 5 жовтня. Цього дня на Сонці може статися сильний магнітний спалах, який людство може не витримати. У свою чергу конспіролог Девід Мід стверджує, що апокаліпсис настане 21 жовтня. За його словами, з Землею зіткнеться планета Нібіру, ​​про існування якої знає тільки сам Мід, а решта це спростовує. Якщо ми все-таки доживемо до листопада, то саме на цей місяць конспірології прогнозують падіння величезного астероїда, який може призвести до кінця світу. На грудень же заплановано вторгнення сотень гігантських НЛО.
Політика Є обставини, що перешкоджають екстрадиції Саакашвілі, - генпрокурор Екстрадиційна перевірка показала наявність обставин, які перешкоджають екстрадиції колишнього голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі в Грузію. Про це повідомляє генпрокурор Юрій Луценко, передає Інтерфакс-Україна. «Попри те, що клопотання отримало Міністерство юстиції, перевірка перед екстрадицією - це функція прокуратури. Після того, як Саакашвілі нелегальним чином повернувся в Україну, ми приступили до проведення цієї перевірки перед екстрадицією», - сказав Луценко під час брифінгу в Харкові. За його інформацією, перевірка повинна встановити, чи дійсно Сааакашвілі підозрюється або обвинувачується у Грузії в скоєнні тяжких злочинів, а також чи є обставини, що перешкоджають екстрадиції. «За попередньою інформацією, я вважаю, що ці обставини існують, так як Саакашвілі після нелегального перетину кордону подав документи на адресу міграційної служби МВС України, що, відповідно до міжнародних зобов'язань, перешкоджають його екстрадиції», - пояснив генпрокурор. Ці обставини будуть ретельно вивчені і покладені в основу відповіді Мін'юсту.
Суспільство оформление ленты  Опубліковані фото нового взуття для офіцерів ЗСУ Українські військові відтепер носитимуть нову модель взуття, старі ж черевики тепер можна буде здавати в музей. Про це повідомили в Головному управлінні розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України на своїй сторінці в Facebook. Були оприлюднені фото старих і нових черевиків. «І це називалися черевики, які всім видавали після випуску з інституту або вже в частині. І в цьому треба було ходити щодня зі страхом, щоб вони не злетіли з ноги при стройовому кроці, а про їхню зручну підошву і масу у військах досі ходять легенди», - розповіли в управлінні про стару модель черевиків. «Пройшли часи, і ті черевики тепер можна буде побачити тільки в музеї, на складах або у офіцерів, які залишили їх собі на пам'ять... Відтепер за цим же ДЕСТ ми ухвалили саме таку версію взуття», - відзначили в управлінні. У коментарях користувачі соцмережі відзначають, що старі черевики були жахливими як зовні, так і функціонально. Однак більшість українців критично оцінили і нові черевики для офіцерів ЗСУ.
Політика Луценко назвав основну версію вибухів на складі боєприпасів під Вінницею Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що головною версією слідства у справі про пожежу на складі боєприпасів у Калинівці є диверсія. Про це він повідомив під час брифінгу в Харкові, повідомляє «Українська правда». «Я і далі стою на тому, що ми маємо справу з диверсією, яка сталася через службову недбалість посадових осіб, уповноважених забезпечувати охорону цього об'єкта», - зазначає він. Луценко додав, що периметр військового складу «фактично був беззахисний», так як 17 військових не можуть контролювати весь об'єкт. За його словами, встановлено, що охоронний режим на складі «масово порушувався за згодою і навіть за наказом» керівника військової бази. «Найближчими днями ми виконаємо певні процесуальні дії і вручимо підозри особам, які, ймовірно, причетні до службової недбалості», - сказав він.
Політика Пенсіонери все-таки отримають підвищені пенсії за жовтень Пенсіонери все ж отримають підвищені пенсії за жовтень. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив представник уряду в парламенті Вадим Денисенко, передає кореспондент АСН. «Цього тижня ми повинні ухвалити пенсійну реформу, щоб за жовтень пенсіонери отримали вже підвищені пенсії. І я впевнений, що так і буде», - заявив він. При цьому Денисенко підкреслив, що пенсійна реформа - це не тільки індексація пенсій 9 млн пенсіонерам з 1 жовтня. «Наступного року на пенсію виходитимуть ті, хто пропрацював 25 років. І всі заяви про те, що підвищується пенсійний вік, не мають реальних підстав. Пенсійна реформа насправді передбачає справедливе призначення пенсій. Адже той, хто пропрацював 25 років, і той, хто працював 40 років, не можуть отримувати однакові пенсії», - додав він.
Кримінал Аферисти виманили у свекрухи співачки Анастасії Приходько велику суму грошей Аферисти обманом виманили у свекрухи відомої виконавиці Анастасії Приходько велику суму грошей. Про це співачка повідомила на своїй сторінці в Facebook. Приходько зараз перебуває у Франції і навіть морально не може допомогти свекрусі. За її словами, невідомі шахраї зателефонували матері її чоловіка в той момент, коли співачка летіла в Париж. Аферисти заявили, що Приходько з чоловіком у реанімації, що у неї перелом ключиці, а у чоловіка - травма хребта і терміново потрібно багато грошей. «Вони знали все. Вони знали, що нас немає в країні. Вони знали, що ми о 10:00 не будемо на зв'язку. І наша мама в шоці винесла всі гроші», - додала Анастасія. Приходько уточнила, що сім'я вже вдруге стає жертвою шахраїв. Схожим методом гроші виманили і в бабусі співачки. «Мамі зараз дуже непросто. Їй викликали «швидку». Я в жахливій ситуації, бо виліт ще не скоро, нам перебувати тут ще довго», - зазначила Приходько.
Політика У Польщі офіційно знизили пенсійний вік З 1 жовтня 2017 року в Польщі набув чинності закон, який передбачає зниження пенсійного віку. Для чоловіків вік був знижений з 67 років до 65, а для жінок з 67 років до 60. Про це передає «Укрінформ». Відзначимо, що відповідний закон скасовує пенсійну реформу уряду Дональда Туска 2012 року. Тоді пенсійний вік для чоловіків і жінок був підвищений до 67 років. «Уряд Польщі дає полякам право вибору. Якщо буде у когось бажання довше працювати, то він може зробити це. Знижуючи пенсійний вік до 65 для чоловіків і 60 років для жінок, ми повертаємо землякам гідний вибір», - коментує рішення голова уряду країни Шидло. За її інформацією, в польському бюджеті є кошти на повернення зниженого пенсійного віку, а фонду соцстрахування не загрожує банкрутство. У ньому достатньо коштів для погашення виплат пенсій, запевнила Шидло.
Наука і технології оформление ленты  Найбільший айсберг в історії Землі розколовся навпіл Гігантський айсберг, який у липні 2017 року відколовся від Антарктиди після розколу льодовика Ларсена, розколовся на дві частини. Про це повідомляє NASA Earth Observatory. Тільки у вересні вдалося отримати докладні фото айсберга, який, за відомостями вчені, деякий час «качався» на місці. Рухи назад і вперед привели до його розколу на дві половини. Як відзначили в NASA, в Антарктиді полярна ніч, тому вивчити айсберг вдалося тільки за допомогою радарів і інфрачервоних знімків. Зараз айсберг перебуває біля берегів Антарктиди, віддалившись від них всього на декілька десятків кілометрів. Однак його швидкість зросла після того, як айсберг розколовся на дві частини. Відзначається, що частина A-68A - більш масштабна, ніж A-68B. Площа першого айсберга приблизно в 100 разів перевищує малого побратима.
Політика Рада доброчесності просить Порошенка не призначати Верховний Суд Громадська рада доброчесності закликала Президента України Петра Порошенка не затверджувати 111 кандидатур у члени нового Верховного Суду України (ВСУ). Про це йдеться у зверненні, що було опубліковано на сайті ГРД. «Ми закликаємо президента як гаранта Конституції України не призначати рекомендованих кандидатів, поки не буде у судовому порядку ухвалено рішення про порушення, що мали місце під час проведення конкурсу, і поки ВРП і ВККС не оприлюднять рішення з поясненням причин відхилення висновків та інформації ГРД», - зазначив порада. Він також нагадав, що вважає 25 з 111 кандидатів у члени ВСУ, яких Вища рада правосуддя внесла на підпис президенту Порошенка для призначення суддями Верховного Суду, що не відповідають критеріям професійної етики і доброчесності.
Економіка Без реформ підвищення ВВП і рівня життя українців неможливо - Світовий банк Україні потрібно проводити реформи, щоб збільшити зростання ВВП. Про це повідомила директор Світового банку по Україні, Білорусі і Молдові Сату Кахконен, передає Інтерфакс-Україна. «Україні необхідні подальші реформи для досягнення зростання (ВВП) 4% і вище», - сказала вона. Кахконен підкреслила, що Світовий банк зберіг прогноз зростання ВВП України на 2% в 2017 році. Однак, за її словами, цього недостатньо для підвищення рівня життя населення та його добробуту. Для більш високого зростання економіки, за її словами, українській владі треба посилити реформи. Крім того, СБ спрогнозував держборг України в 2017 році на рівні до 85% ВВП. Високі показники пов'язані з необхідністю докапіталізації «Приватбанку» і високих витрат на виплату зарплат. Про реформи заявив і голова програм і провідний економіст СБ Фарук Кхан. На його думку, реформи змогли б прискорити зростання ВВП України до 4% і більше в наступні роки. Нагадаємо, що в липні поточного року Нацбанк погіршив прогноз зростання реального ВВП країни в 2017 році з 1,9% до 1,6%. Разом з тим Президент України Петро Порошенко назвав очікуване зростання ВВП до 4% в 2020 році.
Суспільство 35% громадян України хотіли б назавжди покинути країну - соцопитування Понад 1/3 українців (а саме 35%) хотіли б виїхати за кордон на постійне місце проживання, ще 61% цього не хочуть. Про це інформує Інтерфакс-Україна. Згідно з даними соціологічної групи «Рейтинг», за минулий рік кількість охочих назавжди виїхати з України зросла на 5%. 64% охочих виїхати з країни за кордон хочуть зробити це для поліпшення умов життя, ще 34% хочуть забезпечити краще майбутнє для дітей, 23% готові на це через відсутність гідної роботи на території нашої країни. 12% хочуть отримати кращу освіту, 8% не почуваються безпечно на території України. Опитування було проведено групою «Рейтинг» з 8 по 18 вересня цього року на замовлення Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування. Всього було опитано 1200 респондентів. Похибка результату становить не більше 2,8%.
Політика ЗМІ: НАБУ викликало мера Одеси на допит Мер Одеси Геннадій Труханов прибув у столицю і з'явився до слідчого НАБУ. Про це повідомляє одеський «7-й канал», посилаючись на слова мера. За інформацією телеканалу, Труханов був викликаний у НАБУ через розслідування факту придбання будівлі для централізованого розміщення підрозділів Одеської міської ради. Активісти кількох громадських організацій, а також журналісти неодноразово писали, що цей будинок був куплений міськрадою за дуже завищеними цінами (185 мільйонів гривень), а потім за завищеною вартістю ремонтувався. У прес-службі Одеської міськради також підтвердили, що Труханов дійсно перебуває в Києві, передає Інтерфакс-Україна. Але, згідно з офіційним розпорядженням мера, він поїхав до столиці, щоб розв'язати питання місцевого самоврядування в Кабміні.
Кримінал Луценко: При будівництві прискорювача нейтронів у Харкові вкрали $10 млн Під час будівництва прискорювача нейтронів на базі ННЦ «Харківський фізико-технічний інститут» було вкрадено $10 млн. Про це на брифінгу в Харкові повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає Укрінформ. «У липні СБУ зареєструвала кримінальне провадження про розкрадання коштів в особливо великих розмірах при будівництві прискорювача нейтронів на базі Харківського ФТІ. На думку слідства, ці $10 млн були виведені через фіктивні компанії», - зазначив Луценко. Генпрокурор додав, що звинувачення висунуть тим, хто підписав документи для цих компаній. Нагадаємо, 1 червня 2017 року слідчі ГПУ порушили кримінальне провадження щодо посадових осіб ХФТІ за фактом розкрадання коштів при будівництві ядерної установки. Монтаж установки почали 27 листопада 2013 року в мікрорайоні П'ятихатки в Харкові. На будівництво установки більш $70 млн виділили США в обмін на вивезення з України всіх запасів високозбагаченого урану.
Політика Верховна Рада за місяць ухвалила закон про судову реформу За закон про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів проголосували 234 нардепи, передає кореспондент АСН. "Ми ухвалили найдовший законопроект з обговорення", - заявив спікер Андрій Парубій після голосування. Нагадаємо, парламентарі почали розгляд базового для судової реформи законопроекту ще 7 вересня. Документ передбачає введення єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Ще під час розгляду в першому читанні документ критикували за рекордно великий обсяг - близько 800 сторінок. Під час підготовки до другого читання до законопроекту подали понад 4 тисяч поправок, серед яких відхилені 3 тисячі. Протягом першого дня розгляду депутатам вдалося розглянути трохи більше 300 з них, минулої п'ятниці - ще більше сотні. Весь поточний тиждень, починаючи з вівторка, депутати так само методично відхиляли поправки, більшість з яких внесла фракція "Батьківщини".Відзначимо, що закон №6232 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" був внесений до парламенту президентом України Петром Порошенком і зареєстрований ще 23 березня. Насамперед ці зміни дозволять забезпечити функціонування оновленого Верховного суду. Законодавчими новаціями пропонується, щоб Верховний суд України переглядав у касаційному порядку судові рішення, ухвалені судами першої та апеляційної інстанцій. Рішення суду з конкретної справи переглядається в касаційному порядку Верховним судом за відповідною скаргою тільки один раз. При цьому Верховний суд може діяти у складі колегії, палати, об'єднаної палати відповідного касаційного суду, Великої палати Верховного суду Згідно з документом, Верховний суд буде розглядати справи у складі колегії з трьох або більшої непарної кількості суддів. Також у законопроекті наголошується, що колегія суддів може передати справу на розгляд палати, в яку входить ця колегія, або об'єднаної палати відповідного касаційного суду або Великої палати Верховного суду. Також передбачається введення так званого "електронного суду", зокрема, можливість здійснення всіх процесуальних дій засобами електронного зв'язку з відповідними механізмами ідентифікації та безпеки. "Учасникам справи забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, не залишаючи житлового або робочого приміщення, а для свідків і експертів - в приміщенні суду. Матеріали справи будуть зберігатися в електронному вигляді", - наголошується в пояснювальній записці. При цьому в опозиції виступали проти ухвалення президентського законопроекту. Так, автор альтернативного законопроекту (№6232-1) Альона Шкрум під час обговорення зазначила, що законом одночасно вносять зміни до вісьмох кодексів України та до 18 законів України. "Вони намішали там усе, там змішалися коні і люди, там є автоматичний арешт коштів на рахунках за борги для українських громадя ... там є виклик до суду відповідача через інтернет, якщо не змогли встановити його місце знаходження. Тому експертно-юридичне управління парламенту пропонує підготувати кілька законопроектів і вносити зміни у кожен кодекс окремо", - відзначала вона. Показово, що за закон голосували нардепи не лише з коаліції (з "БПП" 111, Народний фронт - 70), а й колишні регіонали: Опозиційний блок (20) і члени депутатських груп: "Воля народу" і "Відродження". У свою чергу, Михайло Добкін в знак протесту голосування його фракції спільно з коаліцією, вийшов з фракції "Опозиційний блок".
Політика Добкін вийшов з партії «Опоблок» після голосування за судову реформу Народний депутат фракції «Опозиційний блок» Михайло Добкін заявив про вихід зі складу партії у зв'язку з минулим голосуванням про судову реформу. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. «Всі разом узяті так звані «диктаторські» закони від 16 січня в жодне порівняння не йдуть з ухваленою сьогодні ганьбою про судову «реформу». І ще. Від сьогодні я безпартійний», - написав Добкін. Однак для офіційного виключення з фракції заяву парламентарія повинен зачитати спікер Андрій Парубій під час засідання парламенту. Нагадаємо, судову реформу у вівторок, 3 жовтня, підтримали 20 з 43 депутатів «Опоблоку». Серед тих, хто проголосував «за», були і співголови фракції Юрій Бойко і Олександр Вілкул. 11 нардепів не голосували, 10 були відсутні і лише двоє проголосували проти - це Вадим Новинський і Михайло Добкін.
Політика Рада почала розглядати пенсійну реформу Депутати розпочали розгляд у другому читанні базового законопроекту про внесення змін до законодавчих актів у частині пенсійного забезпечення. Про це передає кореспондент АСН. "До другого читання законопроекту про пенсійну реформу було подано 2 191 поправку від 81 народного депутата. З яких 1704 - відхилено", - заявила голова профільного Комітету соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денисова. За її словами, осучаснення пенсій було в останній раз 2011 році, тобто 5 років тому. "З урахуванням пропозиції Радикальної партії Олега Ляшка, пенсії будуть переглянуті, враховуючи прожитковий мінімум у 1453 грн... В результаті пенсіонери отримуватимуть не менше 1373 грн... В результаті ухвалення пенсійної реформи 10 млн наших громадян отримають нові пенсії", - додала вона. Нардеп підтвердила, що наріжним каменем реформи є норма про обов'язковий трудовий стаж у 25 років. Якщо ж у громадянина такого стажу роботи не буде, держава все одно забезпечить соціальну допомогу.
Політика Нардеп Тарута побував на фейковому слуханні в Конгресі США У підвалі Капітолію провели фейкове слухання Конгресу, на яких була присутня група політиків з України. Про це повідомляє видання The Daily Beast. Журналісти з'ясували, що екс-член Конгресу США, республіканець від штату Флорида Конні Мак, видно, обдурив помічників недавно обраного конгресмена, нав'язавши від імені клієнта, замішаного в «Панамському досьє», організацію уявного слухання. Це «слухання» навіть транслювали на телеканалі NewsOne в Україні. Мак звернувся до представника новоспеченого законодавця Рона Естеса і попросив зарезервувати кімнату в підвалі Капітолію для заходу, який присвячено українському банківському сектору. Однак насправді жоден член Конгресу не був присутній на «слуханні». Відзначається, що на заході були нардеп Сергій Тарута, екс-співробітник НБУ Олександр Завадецький і екс-директор ЦРУ при президенті Біллі Клінтоні Джеймс Вулсі, який також виступав радником кампанії президента Дональда Трампа. У Естеса пізніше заявили журналістам, що конгресмен не має жодного стосунку до цієї події, а кімнату зарезервували «як люб'язність» для пана Мака. У свою чергу Конні Мак є зареєстрованим лобістом від імені фірми під назвою Interconnection Commerce, що міститься на Британських Віргінських островах. Вона зосереджена на «висвітленні корупції в Україні».
Політика ГПУ просить суд дозволити провести спеціальне досудове розслідування щодо Януковича Генпрокуратура України подала в суд клопотання про надання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування щодо колишнього президента Віктора Януковича. Про це інформує прес-служба ГПУ. «У Печерський райсуд Києва було подано клопотання про надання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування щодо підозрюваного Віктора Януковича у скоєнні зазначених злочинів», - сказано в повідомленні. Екс-президента Януковича підозрюють в організації перевищення влади і службових повноважень правоохоронними органами для перешкоджання проведення зборів, мітингів, демонстрацій і маніфестацій, що призвело до масових жертв; організації замахів, умисних вбивств і вбивства учасників акцій протесту в центральній частині Києва, а також терористичного акту на вулиці Інститутській. Наразі досудове розслідування проводить Департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури. Судовий розгляд клопотання було призначено на 5 жовтня 2017 року.
Економіка Світовий банк попередив Україну про високий дефіцит держбюджету-2018 Прогнозований у 2017 році дефіцит держбюджету України на рівні 3,5% є занадто високим. Про це заявила економіст представництва Світового банку по Україні, Білорусі і Молдові Анастасія Головач. «Ми прогнозуємо, що дефіцит держбюджету складе 3,5% за підсумками 2017 року. Це навіть перевищує рівень, узгоджений з МВФ», - сказала вона, передає Інтерфакс-Україна. Проект закону про держбюджет-2018 передбачає скорочення дефіциту держбюджету до 2,4% ВВП з запланованого показника 2,7% ВВП за підсумками поточного року. Нагадаємо, дефіцит держбюджету за підсумками 2016 року склав 2,9% ВВП, що, за даними Мінфіну, відповідає встановленому в програмі з МВФ граничному рівню. Дефіцит бюджету на 2017 рік склав 77,7 млрд грн. У липні було збільшено дохідну частину держбюджету на 39,7 млрд грн - до 771 млрд грн, а видаткову - на 40,7 млрд грн, до 841,1 млрд грн.
Політика Саакашвілі просить дати йому політичний притулок в Україні - адвокат Екс-президент Грузії, екс-голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі подав прохання про надання йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту в Україні. Про це повідомив адвокат Маркіян Галабала, передає РБК-Україна. За словами захисника, Саакашвілі подав заяву в міграційну службу в Львівській області ще 11 вересня. «Політичний притулок - це побутова назва цього статусу», - сказав адвокат. Відзначимо, що сьогодні генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що існують обставини, які заважають екстрадиції Саакашвілі в Грузію. Він уточнив, що політик подав документи в міграційну службу МВС, які, «згідно з нашим міжнародним зобов'язанням, перешкоджають його екстрадиції». Як відомо, «прорив» Саакашвілі через кордон України з Польщі стався 10 вересня. Мостиський райсуд Львівської області призначив йому 3,4 тис. гривень штрафу за незаконний перетин кордону.
Суспільство оформление ленты  Суд у Черкасах навпіл розділив собаку між подружжям, яке розлучається Соснівський суд у Черкасах навпіл розділив собаку породи йоркширський тер'єр між подружжям, яке розлучається. Про це повідомило місцеве видання zabeba. Суд розглянув цивільну справу за позовом Катерини Вергай до Руслана Вергая і зустрічний позов про поділ спільного майна подружжя. Подружжя ділило квартиру, автомобіль Mazda Xedox 6 і тер'єра-дівчинку на прізвисько Abigal de Pule. Суддя Пересунько визнав за кожним членом сім'ї «право власності на ½ частину суки породи йоркширський тер'єр». Як подружжя розділить собаку навпіл, не зрозуміло, проте юрист Людмила Бордунос зазначила, що, згідно з 71-ю статтею Сімейного кодексу, неподільні речі присуджуються одному з подружжя. «Тварина - неподільна річ, тому суд мав залишити її в одного з подружжя і компенсувати іншому вартість тварини», - додала вона.  
Суспільство оформление ленты  Супермаркет «Метро» в Донецьку розібрали до фундаменту Супермаркет «Метро» у Донецьку бойовики так званої «ДНР» розікрали вщент. Про це повідомив відомий блогер і журналіст Денис Казанський на своїй сторінці в Facebook. Він оприлюднив фото місця, де раніше розташовувався супермаркет. На знімку видно, що залишився стояти тільки бетонний каркас колишнього магазину, який «хоробро взяли штурмом захисники Донбасу в травні 2014 року». «Один з небагатьох в історії випадків, коли вкрали не тільки вміст магазину, а й сам магазин. Все-таки за 3,5 року патріоти молодої республіки досягли досконалості в галузі мародерства», - додав Казанський. Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що на території тимчасово непідконтрольної Україні частини Донбасу перебуває 11 тисяч росіян-окупантів. Він підкреслив, що з 11 тисяч окупантів 3 тисячі - кадрові військові країни-агресора.
Політика Радикальна партія відкликала майже 1,5 тисячі поправок до пенсійної реформи Радикальна партія відкликала свої поправки до закону про пенсійну реформу. Про це з трибуни Верховної Ради України заявив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. «Ми знімаємо всі наші 1432 поправки до законопроекту про пенсійну реформу. Ми знімаємо наші поправки, щоб прискорити процес ухвалення закону», - заявив він. При цьому Ляшко зазначив, що його фракція готова зняти поправки до законопроекту, якщо в підсумковому тексті закону будуть враховані кілька принципових вимог. Зокрема, щоб пенсії не були менші за прожитковий мінімум. Нагадаємо, раніше голова профільного Комітету соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денисова повідомила, що до законопроекту про пенсійну реформу до другого читання подано понад 2 тисячі поправок.
Кримінал Колишньому віце-меру Одеси оголосили підозру через пожежу в дитячому таборі Колишньому віце-меру Одеси з гуманітарних питань Зінаїді Цвірінько слідчий поліції оголосив підозру в службовій недбалості, що призвело 15 вересня до пожежі та загибелі трьох дівчаток в дитячому таборі «Вікторія». Про це повідомив радник голови Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк на своїй сторінці в Facebook. Цвірінько інкримінували вчинення злочину за ознаками ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Форостяк зазначив, що до трагедії можуть бути причетні й інші чиновники. Нагадаємо, за фактом пожежі в таборі «Вікторія» відкриті кримінальні провадження за ознаками статей 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) КК України. Вже санкціонований арешт директора закладу Петроса Саркісяна і старшої виховательки Наталії Янчик. Однак Янчик суд звільнив з камери, задовольнивши клопотання двох народних депутатів про взяття виховательки на поруки.
Кримінал оформление ленты  У Миколаївській області банда з Криму тероризувала фермера і вимагала $100 тисяч У Миколаївській області поліція і СБУ затримали двох учасників банди, які вимагали у фермера $100 тисяч. Про це повідомили в прес-службі СБУ. Фермеру і його сім'ї погрожували розправою за нібито борг перед постачальником пального. Один з бандитів був затриманий при спробі підпалити техніку фермера. У його машині знайшли револьвер системи «наган» і 12 пляшок із запальною сумішшю. Були проведені обшуки в приміщеннях, які займали бандити в Кіровоградській області. Там правоохоронці вилучили дві гранати РГД-5, пістолет «ФОРТ-12Р», майже сто патронів різного калібру і два спецзасоби для негласного зняття інформації. Крім того, у ватажка угруповання виявили посвідчення так званого «Військового комісаріату Республіки Крим», видане окупантами.
Політика Президент завтра внесе в Раду законопроект про реінтеграцію Донбасу Законопроект про реінтеграцію Донбасу буде внесений Президентом України Петром Порошенком до Верховної Ради в середу, 4 жовтня. Про це повідомив заступник голови АП Костянтин Єлісєєв, передає «Українська правда». «Президент внесе його завтра», - сказав Єлісєєв. Він уточнив, що «стосовно миротворців є нюанси. З реального: там буде про окупацію і про реінтеграцію на основі постанови Кабміну». Водночас поки неясно, коли Рада проголосує за новий законопроект. Раніше віце-спікер ВР Оксана Сироїд оприлюднила текст законопроекту. Однак джерело підкреслило, що документ досі допрацьовується і уточнюється, а потім «версія, оприлюднена Сироїд, неактуальна». На запитання про інший проект закону, оприлюднений англійською мовою, співрозмовник зазначив, що це дуже стара версія проекту.Нагадаємо, в оприлюдненому Сироїд документі про особливості державної політики з відновлення суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької і Луганської областей передбачалося, що закон не вступає в протиріччя з правом України на повернення анексованого Криму. Законопроект схвалював рішення Президента про використання Збройних Сил України та інших військових формувань для стримування російської агресії в Донецькій і Луганській областях. У закон про правовий режим воєнного стану пропонується внести зміни, що стосуються, зокрема, припинення повноважень місцевих органів влади (місцевих рад та їх виконавчих структур) і створення, за необхідності, відповідних військових адміністрацій.
Економіка У Кабміні назвали мита на європейські авто в 2018 році. Це все ще дуже дорого Мінекономрозвитку опублікувало ставки ввізного мита, які будуть застосовуватися в 2018 році до імпортних товарів з ЄС. Відповідний перелік ввізних мит опублікований на сайті відомства. Угода про Асоціацію між Україною та ЄС набула чинності в повному обсязі місяць тому - 1 сентября 2017 року, а її торгова частина діє ще з 1 січня 2016 року. Згідно з оприлюдненими ставками, ввізні мита на легкові автомобілі в 2018 році в залежності від об'єму двигуна становитимуть 7,3%, 6,3% і 5%. На мотоцикли - 2,5%. Нагадаємо, що зараз для того щоб завезти транспортний засіб з країн ЄС в Україну, потрібно заплатити на кордоні мито в розмірі 10% від вартості автомобіля. Привезти машину з Євросоюзу, не заплативши при цьому ні копійки мита, можна буде тільки через сім років. Саме після закінчення цього перехідного періоду, згідно з Угодою, ставки на ввезення автомобілів з ЄС обнуляться повністю. А до цього щороку вони будуть поступово знижуватись. Як нагадав генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, представники організації внесли до Верховної Ради законопроект, яким пропонують скасувати мита набагато швидше. «ВААІД вніс до ВР пропозицію скасувати ввізне мито на всі авто з ЄС вже зараз, не чекаючи закінчення 7-річного перехідного періоду», - написав він на своїй сторінці в Facebook. Зараз для того щоб ввезти автомобіль в Україну і розмитнити його, потрібно заплатити: мито (для легкових авто) - 10% від вартості автомобіля; податок на додану вартість (ПДВ) - 20% від вартості автомобіля; акцизний податок - в залежності від об'єму двигуна. Крім того, вибираючи авто, варто враховувати, що з 1 січня 2017 року власникам легковиків з двигуном понад 3 літри і не старше 5 років треба буде заплатити ще й транспортний податок - 25 тис. грн. У підсумку придбання транспортного засобу обходиться іноді вдвічі дорожче за його вартість. З огляду на це в Україні і виникла проблема з автомобілями на іноземній реєстрації, яку намагається зараз розв'язати влада.
Події оформление ленты  У дитячому садку Львова сталася пожежа, дітей евакуювали У будівлі приватного дитсадка у Львові на вулиці Вербовій, 17 сталася пожежа. Про це повідомили в прес-службі ДСНС області. Пожежа виникла в електрощитовій на 1-му поверсі будівлі, через загоряння у приміщенні з'явилося щільне задимлення. Рятувальники дізналися про НП о 13:19. До прибуття рятувальників вихователі вивели на свіже повітря 40 малюків. Горіння було ліквідовано рятувальниками за допомогою вогнегасника. Приміщення садка обстежили, щоб зрозуміти, чи всі діти були евакуйовані. Своїх батьків діти чекатимуть на вулиці. Нагадаємо, колишньому віце-меру Одеси з гуманітарних питань Зінаїді Цвірінько слідчий поліції оголосив підозру в службовій недбалості, що призвело 15 вересня до пожежі та загибелі трьох дівчаток в дитячому таборі «Вікторія».
Економіка Триває стрімке подорожчання продуктів в Україні В Україні стрімко дорожчає сало, як і інші продукти. Про це на прес-конференції заявив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін, передає кореспондент АСН. «Якщо ми реально подивимося на продовольчу ситуацію за вересень місяць, то побачимо, на жаль, що процес подорожчання абсолютної більшості позицій триває. Лідерство в ціновому зростанні тримає, як і минулого місяця, продукція тваринництва. Зокрема, підскочило різко в ціні сало, на 17%. Це фактично 9 грн на 1 кг», - заявив він. Яйця, ковбаси, яловичина і свинина подорожчали на 15%, м'ясо птиці вийшло на рівень європейських цін. «І навіть вище, ніж в Естонії і Польщі. Тобто у нас м'ясо птиці дорожче», - підкреслив експерт. За його словами, молоко подорожчало на 3%, а молочна продукція в середньому на 5%. «Основний продукт - хліб - також продовжує дорожчати. Від початку року соціальні сорти хліба подорожчали на 15%, що дуже багато. Подорожчало відповідно борошно і макаронні вироби», - сказав Пендзін. У вересні спостерігалося лише сезонне і незначне зниження цін на цибулю, капусту і картоплю.
Політика Муженко запропонував збільшити чисельну кількість ЗСУ Командувач Збройних сил України Віктор Муженко запропонував замінити воєнізовану охорону (ВОХР), яка зараз охороняє арсенали, на батальйони охорони і забезпечення. Водночас, за його словами, це спричинить збільшення чисельності Збройних сил України. За словами Муженка, ця пропозиція зараз готується в Міноборони. Як передбачається, в батальйони охорони і забезпечення входитимуть підрозділи охорони, такелажні та механізації. "Це, безумовно, призведе до збільшення загальної чисельності Збройних Сил. У зв'язку з цим ми готуємо пропозиції до закону України "Про чисельність ЗСУ", - заявив Муженко у вівторок в Національному університеті оборони України ім. Черняховського, передає Інтерфакс-Україна. Водночас він висловив упевненість, що вибухи на українських арсеналах в останні роки "мають всі ознаки диверсій і могли бути наслідком діяльності ворожих спецслужб". Муженко нагадав, що у спадок від СРСР Україна отримала мільйони тонн боєприпасів, частина з яких вже непридатні до використання, однак все ще надзвичайно небезпечні.
Події оформление ленты  П'яний українець влаштував ДТП у Польщі, загинули 2 людини У напрямі Вроцлава на автомагістралі А4 в Польщі сталася ДТП, в якій загинули 2 людини. Про це повідомило «Польське радіо». Аварія трапилася недалеко від транспортних розв'язок Бжезімеж і Вроцлав. В автомобіль, що стояв у заторі, на повному ходу врізалася вантажівка. В результаті загинули жителя Підкарпатського воєводства, які перебували в легковику. Винуватцем ДТП є громадянин України, який сів за кермо у нетверезому стані. Загиблим було близько 30 років, ще 4 людини постраждали, одна з них отримала важкі травми. За даними правоохоронців, затор утворився через те, що неподалік сталася інша аварія. Український водій вантажівки не помітив машини і влетів у неї на повній швидкості. Протаранений легковий автомобіль в'їхав в іншу вантажівку, що стояла попереду. Щоб дістати тіла людей, рятувальники розрізали дах автомобіля.
Економіка Пенсійна реформа призведе до подорожчання продуктів наприкінці листопада - експерт Пенсійна реформа призведе до подорожчання продуктів вже наприкінці листопада. Про це на прес-конференції заявив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін, передає кореспондент АСН. «На жаль, у жовтні ми очікуємо подальшого зростання цін на продукти харчування. Насамперед це торкнеться м'ясної продукції. Це пов'язано з тим, що у нас серйозно зменшується поголів'я і ​​американська чума свиней також з'являється в Україні. Де вона з'являється, одразу вирізається поголів'я. Від початку року вартість м'яса фактично виросла на 50%», - заявив він. Експерт також прогнозує подальше зростання ціни на хліб. «Зерно нового врожаю дещо більше, ніж минулого. Але сюди лягли нові тарифи і мінімальна зарплата. Тому об'єктивно ціна на зерно вище. В результаті плюс 1-1,5% щомісяця хліб буде дорожчати. За підсумками року хліб подорожчає на 20%», - упевнений він. Економіст на сумнівається, що в результаті пенсійної реформи і підвищення розміру пенсійних виплат вже в кінці листопада на всіх чекає подорожчання на всі продукти харчування. «Адже вільні кошти найменш захищених верств населення підуть на продукти. Їх ціна виросте», - додав Пендзін.
Юмор оформление ленты  Мені - деревину, тобі - землю. Хто вирубав половину заповідного лісу в Пущі-Водиці Ліси Пущі-Водиці вирубані наполовину. Те, що офіційно називається "санітарною рубкою лісу", насправді є його промисловою розробкою, стверджують екологи. Активіст Ігор Кирикевич на своїй сторінці у соціальній мережі опублікував фотографії того, що залишилося від легендарних правобережних лісів Київщини. І ці фото жахають. На них видно сліди систематичної вирубки - спилюються не поодинокі дерева і сухостій, а "килимова" рубка, що залишає десятки гектарів лисої піщаної пустелі. На місце зрубаних давніх сосен лісники подекуди насадили жалюгідний молодняк, який хворіє і не приймається. Знищені квадрати 25, 47, 66, 83, 94, 95, 98, 104, 105 Межигірського лісництва, 8,17, 18, 19, 34, 82 Пуща-Водицького лісництва. Тут рубають ліс упродовж року і цілодобово, немає ні сезонності, ні дотримання природних ритмів дерев. Часто лісоруби, як злодії, пробираються в темряві, вирізаючи заздалегідь помічені дерева. Потім деревина піде на продаж, а звільнені ділянки - під забудову. Замість охорони - паразитування та експлуатація Дивовижне явище - як орган, покликаний охороняти заповідні курортні території, перетворився на паразитуючу на них структуру. І в цьому випадку Святошинське лісопаркове господарство знищує те, що покликане охороняти і примножувати. Ліси вже давно не встигають відновлюватися за такого їх "лікування". На цьому відео активісти намагаються випитати у майстра рубки - куди відвезуть величезні спиляні сосни. Виявляється, дерева захворіли і різко згнили саме в одному квадраті і пустять їх на труни! Активісти стверджують, що правікові ліси під Києвом рубаються з комерційною метою, а те, що називається Святошинським лісопарковим господарством, працює як звичайний лісхоззаг і лісопилка. На фото: Лісопилка Святошинського лісопаркового господарства Випилюють ліс уже і в районі зони відпочинку "Партизанський бір", санаторію "Ялинка", "Артек". Для маскування ліс вздовж доріг залишають недоторканим, а в гущі починається відкритий лісоповал. Його масштаби вже видно з космосу на Google-картах! Хто він - головний дроворуб? Відразу ж виникає запитання, хто керує цим підприємством і чому на ці жахіття закриває очі столична влада? Виявляється, комунальним підприємством керує такий собі Олег Миколенко. Освіти він відповідної не має, стверджують активісти. За їхніми словами, Миколенко - звичайний терапевт з Тернополя. Так, ми не помилилися - місце постійної реєстрації київського чиновника - село Підгірне Тернопільського району. Його дружина працює в Тернопільському медуніверситеті, поєднуючи цю посаду з роботою патологоанатома. Втім, на цьому вся звичайність пана Миколенка закінчується. Дивним чином він поєднує роботу на комунальному підприємстві в Києві і керівництво фірмою, зареєстрованою в Івано-Франківську. І вочевидь вже зовсім не здивує той факт, що фірма ця - лісозаготівельна компанія «Українська Лісова Інвестиційна Група». Всі її реквізити, а також дані про доходи і заощадження Миколенка можна подивитися у його декларації за минулий рік. Яким чином володіння 100% акцій компанії поєднується з роботою на комунальному підприємстві? І як можна було довірити охорону лісу людині, яка заробляє на його вирубці?! До слова, судячи з даних у декларації, Олег Миколенко буквально таки жертвував всім на світі заради роботи в Києві та, можливо, навіть голодував. Чи жарт - за офіційними даними, минулого року на посаді директора лісопаркового господарства він отримував лише по 7000 гривень на місяць. А оскільки вся його нерухомість розташована виключно в Тернопільській області, то в Києві Миколенко на свою крихітну зарплату мав орендувати квартиру, оплачувати комунальні рахунки, заправляти автомобіль і за щось ще й харчуватися. Втім, зарплата у столичного чиновника закінчилася б вже на комунальних рахунках. Так заради чого всі ці жертви? Навіщо успішному бізнесменові з Івано-Франківської області кидати свою фірму і переїжджати "саджати ялинки" під Києвом на зарплату в 7 тисяч на місяць? І чому столична влада закриває очі на очевидний конфлікт інтересів у його призначенні? Можливо, тому, що така ситуація всіх влаштовує? Адже лісоруб отримує своє дерево, а столична влада - землі, які можна успішно продавати, складаючи гроші у свою бездонну кишеню? Можливо, в НАБУ, куди АСН також направить свій запит, крім КМДА і Мінприроди, дадуть відповідь на ці запитання?
Суспільство Вибухи на складах з боєприпасами в Україні мають ознаки диверсій - Муженко Вибухи на складах боєприпасів в Україні мають ознаки диверсій. Про це заявив начальник Генерального штабу України Віктор Муженко, передає прес-служба Збройних сил України. «Надзвичайні події на арсеналах поблизу Сватового, Волновахи, Балаклеї, Маріуполя, Калинівки є нічим іншим, як результатом спецоперації. Не маючи можливості досягти своїх цілей на сході України військовим шляхом, противник переносить основні зусилля в глибину нашої країни», - заявив Муженко. За його словами, диверсанти ставлять собі завдання знищити боєприпаси, виробництво яких в Україні не здійснюється, а закупівля неможлива. Муженко зазначив, що для попередження диверсій вже виділили гроші для обладнання місць зберігання озброєння і боєприпасів і на організацію охорони цих об'єктів. Нагадаємо, увечері 26 вересня на складі боєприпасів під Калинівкою сталася пожежа і детонація боєприпасів. Станом на ранок 3 жовтня відкритих осередків горіння і вибухів не спостерігається.
Економіка Верховна Рада схвалила пенсійну реформу Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому урядовий проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», передає кореспондент АСН. Закон підтримали 288 народних депутатів. «Сьогодні ми приймаємо історичне рішення! Пенсійна реформа створить справедливу систему пенсійного страхування. І вже з жовтня 9 млн пенсіонерів отримають підвищені пенсії», - заявив прем'єр Володимир Гройсман в заключному слові до нардепів. Законом передбачається відновлення диференціації розмірів пенсій залежно від отриманого заробітку і страхового стажу. Пенсії мають бути перераховані з 1 жовтня з використанням єдиного показника зарплати, який використовується для призначення пенсій у 2017 році на рівні 3764 гривні 74 копійки. Також будуть переглянуті умови перерахунку (індексації) пенсій, призначених відповідно до Закону № 1058. Передбачається зміна механізму відшкодування пільгових пенсій, впровадження єдиного підходу для обчислення пенсій відповідно до норм Закону № 1058 держслужбовцям, науковцям, посадовим особам місцевого самоврядування, прокурорам тощо. Для зменшення демографічного навантаження на солідарну систему пропонується зберегти право виходу на пенсію: в 60 років для осіб, які матимуть 25 років страхового стажу в 2018 році, який щорічно буде збільшуватися на 12 місяців до досягнення 35 років в 2028; в 63 роки для осіб, які матимуть від 15 до 25 років страхового стажу в 2018 році і в 65 років для осіб, які матимуть 15 років страхового стажу, однак без 16 років (вимога для виходу в 63 роки) в 2019 році і, відповідно, в 2028 році будуть 15 років, проте без 25 років (вимога для виходу в 63 роки). Особам, які не матимуть 15 років страхового стажу, буде призначатися державна соціальна допомога після досягнення 65 років. Також запропоновано переглянути розмір і умови призначення мінімальної пенсії за віком: при наявності страхового стажу 30/35 років для жінок і чоловіків - на рівні прожиткового мінімуму; при відсутності повного страхового стажу - розрахована пенсія. Доплата до прожиткового мінімуму проводиться з урахуванням сукупного доходу; при наявності страхового стажу 30/35 років для жінок і чоловіків після досягнення ними 65 років - на рівні 40% від мінімальної заробітної плати, але не менше ніж розмір прожиткового мінімуму.
Кримінал На Донбасі затримано командира розвідроти «батальйону» терористів «Восток» На Донеччині затримано командира розвідувальної роти незаконного збройного формування «Батальйон «Восток». Про це повідомили у Волноваському відділі поліції Донецької області. Правоохоронці з'ясували, що в селі Іванівка Волноваського району живе чоловік, який займав керівну посаду в батальйоні «Восток». Оперативники встановили, що 46-річний чоловік працював на бойовиків три місяці, після чого повернувся додому. «Знаючи, що його діяльність була незаконною, він ховався у своєї матері і дотримувався ретельної конспірації», - розповіли в поліції. За даними поліції, в жовтні 2014 року «батальйон «Восток» відстежував позиції ЗСУ біля Донецького аеропорту. «На основі цих даних терористи розстрілювали бійців ЗСУ. Керував усіма операціями ватажок терористів «Моторола», - повідомили правоохоронці. Екс-бойовик розповів правоохоронцям, що пішов на службу через гроші, при цьому щомісяця отримував не більше 4 тисяч гривень. На початку січня 2015 року він вирішив покинути лави бойовиків, написав рапорт на відпустку і втік. Йому загрожує кримінальна відповідальність за ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) КК України.

Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
Три причини, чому бажання не виконуються
Три причини, чому бажання не виконуються
Чи ви коли-небудь думали про те, чому бажання не виконуються? Деколи навіть сили бажання та візуалізації недос....
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Виявляється, всі домашні обов'язки по дому можна перетворити на справжній магічний ритуал для залучення благоп....
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
Свічки створюють енергетику гармонії та затишку, і їх правильне використання здатне змінити життя на краще Фах....
більше матеріалів




/-1,4113039970398-/ /-pc-/
Top