counter
Архів Повернутись назад 03 Квітня 2018
3 Квітня
Економіка «Скромна» пенсія і готівка на десятки мільйонів: Скільки грошей задекларував батько Гройсмана Депутат Вінницької міської ради та батько виконуючого обов'язки прем'єр-міністра Бориса Гройсмана на 2017 рік заявив 1 480 000 грн. доходів (у 2016 році - 49,9 тис. грн). За минулі дванадцять місяців його доходи збільшилися в рази - майже 1,5 млн.грн., значиться в реєстрі електронних декларацій. Сума отриманих банківських відсотків - 785 тисяч.грн. Дохід від оренди нерухомості склав 630 тис.грн. Також батько Гройсмана вказав пенсію в розмірі 41 тис.грн., І дохід від відчуження рухомого майна - 30 тис.грн. На рахунках в банках він зберігає 510 тисяч гривень, 505,9 тисяч доларів і 165 700 євро. Готівкою - 675 тис.грн., 360 тис.грн. євро і 260 тисяч доларів США. У його власності зазначений комплекс площею 428,7 кв.м та ділянка землі площею 272 кв.м в Вінниці. Також Борис Гройсман використовує житловий будинок площею 461,1 кв. м. і ділянку землі площею 1,4 тис.кв.м в селі Бохоники, у Вінницькій область, що належать його синові-прем'єру Володимиру Гройсману. Крім того, декларант використовує Вінницьку квартиру площею 87,8 квадратних метра, яка записана на його підлеглу з фірми «Юність Плюс» Ларису Шляктюк.
Політика оформление ленты  Чого бояться українські політики: Савченко написала листа Українцям з СІЗО Савченко, через соцмережі опублікувала звернення до українців. У ньому вона розповіла про те, чого бояться українські політики. Вона представила свою концепцію "Зміна політичної системи". Говорячи про неї, депутат також розповіла про нині діючі механізми законотворчості в Україні. У листі ув'язнена виступила із закликом до населення країни ознайомитися з її баченням того, що відбувається в країні і як все повинно змінитися. Опублікований він на Facebook.  "Чому ця концепція так потрібна українцям? Тому, що вона ґрунтується на природному укладі - світогляді українців з давніх часів і на реальній демократії, а не на тій, яку створили політики сучасності", - повідомляє Савченко в своєму листі. Автор концепції пропонує провести перепис населення України, ввести сертифікацію населених пунктів, змінити виборчу систему, дати українцям можливість прибирати депутатів зі своїх постів. Крім того, Савченко пропонує реформувати судову систему і змінити адміністративну структуру України в конституційний спосіб.
Наука і технології Зонд Opportunity знайшов на Марсі нафту У Марса є нафтові родовища - понад 2000 мільярдів баррелів. Такі дані, які вдалося отримати завдяки зонду Opportunity. Довгий час присутність «чорного золота» на «червоній планеті» вважалася міфом, а не реальністю. Раніше, за фактом отриманих даних з чергового супутника, який знаходився на орбіті Марса в 2006 році, вдалося сфотографувати величезні чорні плями на його поверхні. Це і послужило основою для теорії про те, що на планеті є потенційні запаси нафти. Протягом довгого часу подібна гіпотеза залишалася теорією, так як підтвердження отримати було просто неможливо. Зразки, взяті з допомогою апарату Opportunity з поверхні Марса, довели, що на ньому може знаходитися понад 2000 мільярдів баррелів нафти. Щоб краще оцінити цей показник, його можна порівняти з рівнем виробництва «чорного золота» на Землі - з 2014 до 2015 року було вироблено 1700 мільярдів баррелів нафти.
Культура Пугачова і Галкін тікають з Росії Все частіше і частіше зірки російського шоу-бізнесу стають власниками європейських паспортів. Експерти пояснюють чим відомих творчих особистостей так вабить зарубіжжя. Серед тих, хто хотів бути ближче до Європи виявилися Максим Галкін і Алла Пугачова. Вони написали в Інтернеті, що отримали паспорти Кіпру. Користувачів дана інформація серйозно стурбувала. Багато хто навіть вирішив, що пара має намір бігти з країни. Чи вірно це твердження, можна тільки здогадуватися, але факт залишається фактом: Галкіна, Пугачову, так само як і багатьох інших зірок явно привертає Європа. Щоб заспокоїти шанувальників цієї зоряної пари, письменник-сатирик Віктор Шендерович поспішив пояснити чому так відбувається «Ми живемо в глобальному світі, і це не свідчить про втечу з Росії», - сказав він. З якої причини зірки так вчиняють, пояснив і продюсер Йосип Пригожин. "Друге громадянство - це якась страховка. Наприклад, якщо кордони раптом закриють, то ти зможеш їздити по світу, зможеш їздити в Європу. Багато так і розмірковують", - повідомив він. За словами Пригожина, у нього так само була можливість оформити подвійне громадянство. Мабуть Галкін і Пугачова також як і багато інших пішли за цією схемою. Тепер вони зможуть подорожувати без віз в більш ніж 167 країн по всьому світу. Нагадаємо, що отримати громадянство Кіпру досить легко. Для цього достатньо лише купити нерухомість в цій країні.
Економіка На рахунках "Газпром" зарезервував всю суму боргу перед "Нафтогазом" Російський ВАТ "Газпром" зарезервував всю суму боргу НАК "Нафтогаз України" з транзитним контрактом - 4,63 млрд доларів. У балансі "Газпрому" визнають витрату в 272, 943 мільярдів рублів. В еквіваленті - це 4,74 млрд доларів, що майже повністю відповідає рішенню Стокгольмського арбітражу, прийнятого 28 лютого. Про це йдеться в опублікованому бухгалтерському балансі компанії в статті "штрафи, пені, неустойки за порушення умов договорів", повідомляє Тиждень. Нагадаємо, що раніше "Газпром" визнавав борг в розмірі лише $2,56 млрд. Так що тепер російські газовики отримали негативну річну звітність. У "Газпрому" за 2017 рік відбулося скорочення чистого прибутку до символічних 100 млрд рублів, з 411 мільярдів рублів в позаминулому році. А найбільшою була - в 2011 році - 880 млрд рублів. Раніше російський газовий монополіст "Газпром" повідомив "Нафтогаз України" про те, що відмовляється виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, відновити поставки газу в Україну, а також виплатити Україні 2,6 мільярда доларів. "Газпром" подав апеляцію в суд округу Свеа про часткове скасування остаточного рішення по арбітражному розгляду з "Нафтогазом України" щодо поставок газу.
Політика Росію поки не запросили на саміт з миротворцям на Донбасі Міністерство закордонних справ Росії поки нічого не знає про майбутню зустріч президентів України, Німеччини і Франції для обговорення розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі. «У МЗС Росії про таку зустріч поки нічого не знають», повідомило РІА Новини джерело в МЗС РФ. Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Німеччині може відбутися саміт лідерів України, Франції та ФРН. На ньому президенти обговорять миротворчу місію на сході України. Нагадаємо, напередодні президент України Петро Порошенко заявив, що укладене в п'ятницю «пасхальне перемир'я» в Донбасі є вкрай важливим для України, оскільки є умовою для появи в Донбасі миротворців ООН. Раніше лідери країн Нормандське четвірки підтверджували їх відданість імплементації Мінських домовленостей у всіх її вимірах (сфері безпеки, політичної, гуманітарної та соціально-економічної). Вони заявили, що розглядають можливі шляхи прискорення імплементації домовленостей в найближчі місяці.
Суспільство Найточніший гороскоп на 3 квітня 2018 року 3 квітня 2018 збільшується ризик постраждати через надмірну довіру. Авантюристи і шахраї сьогодні будуть переслідувати вас по п'ятах, не втрачайте пильність ні на хвилину. Але в загальному, цей день пролетить, не стомивши вас, не принісши ніякої неприємної емоції. ОвенОвен в цей день надає перевагу мовчанню в  спілкуванні з дуже приземленою людиною. Він буде малювати вам яскраві картини знущань над ним держави (або боса на роботі). Ви будете відповідати, киваючи головою, мовчки підтримуючи свого супутника. Вам доведеться це робити, щоб отримати те, що ви хочете. Просто виберіть правильний момент і задайте своє питання. Такому ввічливому і чуйному, як ви, не відмовлять. Телець3 квітня буде відігравати важливу роль у долі Тельця. На робочому місці трапиться інцидент, який поставить під сумнів подальше існування вашої фірми. У цей момент ви можете запропонувати шлях до порятунку, ну або принаймні - розмитий план виходу з кризи. Близнюки Близнюки в цей день не будуть зацікавлені в ретельній праці. Вранці ви дізнаєтеся, що вакантні посади, яких ви так чекали, вам не дістануться. Зіткнувшись з цієї класичною корупцією в бізнесі, ви захочете кинути цю роботу. Але вас зупинить один із старших родичів. Радимо заспокоїтися і не приймати рішення зопалу. РакРаки сьогодні будуть втомлюватися захищатися від свого партнера в шлюбі. Ваш чоловік, випадково відкривши телефон, знайдете в ньому трохи компромату (ваше листування з людьми протилежної статі або ліричне посланням від колишнього). Вам доведеться довго і болісно пояснювати, що все це означає. В даному випадку, ваш партнер буде чути тільки себе, а не ваші вагомі аргументи. Є ризик, що до кінця цього спору ви втратите терпіння, що загострить ситуацію ЛевЛевам в цей день призначено отримати незаплановані доходи. Це стосується суми, яка піде на ваш банківський рахунок в якості погашення кредиту або дивіденди за старими депозитах. У будь-якому випадку, ви будете мати пристойну суму на руках, яку не повинні витрачати відразу. Ви розсудливо відкладіть ці гроші в сторону для покупки, про яку мріяли протягом тривалого часу, але не могли дозволити собі через постійні фінансові труднощі. ДіваДівам в цей день рекомендується ретельно стримувати своє роздратування. Не показуйте, що вам не подобається та чи інша людина (це не ввічливо), тим більше, що особисте життя залежить від цієї людини. Якщо ви втомилися від цієї людини, знайдіть зручний привід, щоб піти додому. ТерезиТерези в цей день будуть ліниві. Один з ваших близьких друзів запропонує вельми перспективний спільний проект, але ви пройдете повз через свою підвищену обережніть. Ще одне упущення в цей день - відмова від дуже корисної покупки. Бачачи, що цей товар продається за низькою ціною, ви будете підозрювати якусь підлість і пройдете повз вигідне придбання. СкорпіонСкорпіони втомляться від цього вівторка. Спочатку їм належить закінчити дуже складний проект, і ввечері доведеться допомагати найкращому другові. Вам будуть обіцяти підтримку взамін. Згідно з планом друга, вам доведеться взяти на себе роль Купідона, який зобов'язаний повідомити про його пристрасть і захоплення якійсь персоні. Вам не сподобається ця роль звідниці, але зіграєте її блискуче.  Стрілець3 квітня, Стрільці будуть блищати своїми ораторськими талантами. Вам доведеться говорити перед значною аудиторією, що складається з представників різних поколінь. Це ускладнить задачу, але не змусить вас сумніватися в собі. Крім того, Ваш успіх в якості викладача буде настільки великий, що багато порадять зробити це заняття основною професією. КозерігКозероги сьогодні будуть сумніватися в собі. По-перше, ви не будете задоволені своїм зовнішнім виглядом, і ви всерйоз стурбовані тим, що в цьому потворному вбранні справите погане враження на важливу персону. Через це, під час зустрічі, ви не зможете зібратися, будете забувати аргументи, які найкращим чином підтримають вашу позицію. На щастя ваш співрозмовник виявиться дуже мудрою і тактовною людиною і допоможе позбутися вам від вашого занепокоєння. А ось про оновлення гардеробу все-таки варто подумати. ВодолійВодоліям сьогодні судилося виграти джекпот в інтелектуальній битві. На кону - заступництво важливої людини. Маючи таку сильну мотивацію, ви будете робити все, щоб залишити суперників позаду. Виходить, що сьогодні ви виграєте не один приз, а два. Перший - опинитеся краще суперників, другий - познайомитеся з доброю людиною. РибиРиби проведуть 3 квітня 2018 року, на самих звичайних побутових справах. Ви зможете швидко позбутися від своїх офіційних обов'язків, і повернетеся додому набагато раніше. Добре завдяки цьому навести порядок в домі, зварити обід і поповнити свій холодильник. До речі сьогодні велика ймовірність зустріти людину, схильну до драми і пліток. Не будьте відвертий з ним і не говоріть про роботу.
Суспільство У квітні українці отримають рекордні 11 вихідних У квітні українці отримають 19 робочих днів і 11 вихідних (з них два уїк-енда - 3-х денний з 7 по 9 квітня і 4-денний з 28 квітня по 1 травня). З огляду на положення ст. 73 КЗпП (з урахуванням останніх змін), в 2018 році на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводиться, зокрема, такі святкові дні і дні релігійних свят:- 8 квітня - Пасха- 1 травня - День праці. Згідно зі статтею 67 КЗпП, якщо святковий або неробочий день збігається з суботою або неділею, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Тобто 9 квітня (понеділок) буде вихідним. Крім того, розпорядження від 11.01.2018. №1-р Кабмін рекомендував для працівників підприємств, установ та організацій, яким встановлено 5-денний робочий тиждень з двома вихідними днями (субота і неділя), перенести робочий день з понеділка 30 квітня на суботу 5 травня. В такому випадку отримаємо ще одні чотириденні канікули - з 28 квітня по 1 травня. Правда, це лише рекомендації Кабміну. Остаточне рішення про перенесення вихідних і робочих днів на підприємстві приймає власник або уповноважений ним орган (керівник) підприємства шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документа. Таким чином, в квітні буде:- календарних днів - 30;- робочих днів - 19;- вихідних і святкових днів - 11.
Культура Телеканал HBO зніме відомих голлівудських акторів у фільмі про Чорнобиль Телеканал HBO (Home Box Office) знімає 5-серійний міні-серіал про Чорнобильську трагедію на атомній електростанції, яка трапилася 26 квітня 1986 року, повідомляє сайт IMDB. Прем'єра фільму, знятого в жанрі драми, запланована на 2019 рік. Головні ролі виконають: британські актори Джаред Харріс («Корона», «Експеримент: Зло») і Емілі Уотсон («Еверест», «Кінгсмен: Золота каблучка»), а також відомий шведський актор Стеллан Скарсгард («Тор», «Месники», «Німфоманка»). Сценаристом стрічки виступив американський сценарист і режисер Крейг Мезин, який був керівником Walt Disney Company в 90-і роки. Режисером - шведський кінорежисер, музикант, кліпмейкер Юхан Ренк. Серед найвідоміших телесеріалів виробництва каналу HBO: «Секс і Місто», «Справжня кров» і гучна екранізація циклу романів Джорджа Мартіна «Пісня льоду і полум'я», «Гра престолів».
Політика У Раді сьогодні розглянуть відставку Супрун Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я сьогодні, 3 квітня, розгляне проект постанови про звільнення в.о голови МОЗ Уляни Супрун. Це питання значиться в порядку денному засідання комітету. «Розглянути проект постанови «Про визнання роботи першого заступника Міністра охорони здоров'я, тимчасово виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я України Супрун Уляни незадовільною і звернення до Кабінету міністрів про звільнення з займаної посади (р. № 5642)», - йдеться в порядку. Автори постанови - нардепи «Оппоблока» Олександр Вілкул і член комітету Ігор Шурма. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зберігає понад 500 тисяч доларів на пенсійному рахунку в США. Також у них з чоловіком на двох є вкладів в американських кредитних союзах на 3,6 мільйона доларів. У 2017 році Супрун отримала 9091 гривень відсотків від вкладу в українському банку і 348 284 гривень заробітної плати на посаді керівника МОЗ.
Політика США передають ВМС України списані патрульні катери Island Командування Військово-Морських Сил України заявило про вдале завершення контракту на отримання двох американських патрульних катерів типу Island. "Катери ми отримуємо безкоштовно, але їхy' транспортування, підготовка екіпажів і інші супутні витрати здійснюються за рахунок держави", - повідомив командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко. За його словами, зараз завершується опрацювання контракту. У ньому були деякі складності на законодавчому рівні. Варто зауважити, що d 2002-2005 роках США намагалися модернізувати вісім катерів типу "Island", шляхом подовження їхнього корпусу на 4 метри. Модернізація виявилася невдалою, бо стала причиною проблем з міцністю корпусу. У 2006 році всі модернізовані катери були списані. Решта немодернізованих катерів поступово виводилися зі складу берегової охорони США в 2014 році. Списані катера США передають союзникам по всьому світу. У 2015 роув три таких катери були передані ВМС Пакистану, ще два в 2016 передали прикордонній поліції МВС Грузії.
Культура оформление ленты  Том Круз виконав смертельний трюк, стрибнувши з 7,5-кілометрової висоти Зйомки шпигунського бойовика «Місія нездійсненна 6: Наслідки» наблизилися до фінішу. В останній знімальний день, головний герой фільму, Том Круз виконав черговий вражаючий трюк - стрибнув з висоти 7,5 кілометра з військово-транспортного літака. Про це повідомив на своїй сторінці в Instagram режисер картини Крістофер МакКуоррі. Цього разу обійшлося без травм, і для актора все закінчилося добре. Нагадаємо, раніше зйомки продовження черговий "Місії" були перенесені через травму Круза під час виконання трюку. Вихід фільму «Місія нездійсненна 6: Наслідки» запланований на 27 липня 2018 року. Ключові ролі виконали Ванесса Кірбі, Ребекка Фергюсон, Генрі Кавілл, Мішель Монахен, Саймон Пегг, Алек Болдуін, Анджела Бассетт, Вінг Реймс, Шон Гарріс та інші.
Дозвілля оформление ленты  Паулу Фонсека покинув дружину заради прес-секретаря Ахметова. Хто вона Тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека після 20 років шлюбу розлучився зі своєю дружиною, з якою вони народили сина і дочку, і тепер зустрічається з прес-секретарем українського мільярдера Ріната Ахметова. Обраницею португальця стала 27-річна Катерина Остроушко. Примітно, що в Україну Фонсека приїхав ще одруженим. З уже колишньою дружиною Сандрою він дружив зі шкільної лави, вони були одружені 20 років. Однак після першого сезону роботи в "Шахтарі" Фонсека подав на розлучення. Його нова пасія Катерина Остроушко працювала на ТК "Донбас" з 19 років, була диктором новин. Зараз вона працює над телепроектом про допомогу переселенцям Донбасу і працює прес-секретарем в групі СКМ. З минулого року у пари з'явилося кілька спільних фото в соцмережах. У грудні 2017 го Катерина запостила фото з підписом "Містер і міс Зорро".  А сам Фонсека до Дня святого Валентина запостив фото з Катериною в Instagram. На ньому явно помітна близькість парочки.
Політика Росія погрожує захопити ще й Азовське море Командування Чорноморського флоту Росії готове "забезпечити безпеку судноплавства" кораблями і авіацією тепер ще й в Азовському морі, яке країна-агресор, ймовірно, вже вважає своїм. Ідею чергового захоплення території росіяни почали опрацьовувати після затримання українськими прикордонниками кримського судна "Норд". Росіяни заявили, що готові бороти "процвітаюче українське піратство". "Командування Чорноморського флоту Росії, включаючи морську авіацію, готове забезпечити безпеку судноплавства в північно-східній частині Чорного моря та акваторії Азовського моря після інциденту із затриманням українськими прикордонниками судна "Норд" ыз Криму", - йдеться в повідомленні джерела агентства РІА "Новости". Також російські ЗМІ розповсюджують небилиці про те, що затриманим рибалкам ыз Криму нібито запропонували свободу в обмін на визнання себе українцями. Нагадаємо, суд вранці 30 березня заарештував затримане 25 березня в Азовському морі українськими прикордонниками російське риболовецьке судно «Норд» з окупованого Криму. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник прокурора Криму Олександр Удовиченко.
Політика Холодницький зізнався, що втручався у справу щодо Супрун і готовий до звільнення Справа проти директора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) стосується розслідування про спробу дати хабар в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун. Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький журналістам у Києві, передав кореспондент АСН. За його словами, в основу звинувачення проти нього лягла підозра в зв'язку з втручанням в дії прокурора у справі про спробу дати хабар в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун. Всього йдеться про п'ять випадків порушення з його боку, три з них стосуються справи Супрун. За словами Холодницького, він готовий нести відповідальність за виконання своїх прямих обов'язків - зокрема, за контроль над роботою 35 підлеглих йому прокурорів, оскільки в усіх справах сам звітує перед громадськістю. "Заява у мене підписана з другого грудня 2015 року. Лежить у сейфі. Я абсолютно готовий піти. Слідство не розвалиться, коли Холодницький піде, але я не можу просто сидіти і дивитися, як слідство йде не в тому напрямі, як ми говоримо одне на бізнес-форумах, а потім йдемо з маски-шоу", - додав він. При цьому він додав, що виконувач обов'язків керівника САП не може призначати процесуального керівника у справі. Але в той же час за цю посаду після його можливої ​​відставки розгорнеться жорстока боротьба. Нагадаємо, в минулу п'ятницю, 30 березня, генеральний прокурор Юрій Луценко зажадав звільнити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького за дисциплінарні проступки. Раніше сам Н. Холодницький заявив про порушення двох кримінальних проваджень про незаконне збагачення генпрокурора Юрія Луценка. У той же час керівник НАБУ Артем Ситник звинуватив директора САП у "зливі" інформації меру Одеси Геннадію Труханову.
Політика Слідком Росії завів кримінальну справу на Авакова Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, йдеться на сайті відомства. Справу відкрили за те, що МВС не пустило росіян в Україні до дільниць в дипустановах в день виборів президента РФ 18 березня. "Аваков, діючи групою осіб за попередньою змовою, давав вказівки підлеглим по службі... не пропускати на виборчі дільниці громадян РФ", - заявили в Слідкомі. Так там же вказали, що таким чином український міністр порушив конституційні права росіян. Нагадаємо, напередодні дня російських виборів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні не дадуть росіянам голосувати в консульствах. За словами міністра, про це він вже попередив тимчасово повіреного у справах Російської Федерації в Україні. Також Аваков повідомив, що охорона будівель буде в цей день істотно посилена.
Дозвілля оформление ленты  Кім, тримайся! З'явилася красуня, здатна посунути з п'єдесталу Кардашьян Популярна британська модель Демі Роуз все більше наближається до своєї заповітної мети - посунути з п'єдесталу найбільш фігуристу і популярну жінку планети - Кім Кардашьян. Дівчина, не дивлячись на те, що виглядає досить повною і угодованою, ретельно стежить за фігурою і багато займається спортом. Її звуть Демі Роуз і їй всього 22 роки. Але вона вже прославилася на весь світ завдяки своїй неймовірній природній красі і ніжним рисами обличчя. Демі Роуз любить красуватися на знімках своїми пишними формами, тому регулярно радує шанувальників новими відвертими фото. До слова, з роками сідниці у моделі все збільшуються. У своє виправдання модель заявила, що за свої розкішні сідниці вдячна природі, а підтримувати її у відмінній формі допомагає виснажлива і віддана робота в спортзалі, а також добре збалансоване харчування.
Політика Холодницький розповів, хто встановив "жучок" у його кабінеті і що там підслухали "Жучок" у кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) з'явився в зв'язку з підозрою його в отриманні хабарів, проте слідчим вдалося викрити його тільки в легкому злочині. Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький журналістам в Києві, передав кореспондент АСН. "Наскільки я розумію, це випадкова людина, яка займалася акваріумом. Просто йому давали апаратуру, яку треба було встановити", - зазначив чиновник. За його словами, виявити жучок вдалося завдяки "дивній поведінці" людини, що займається акваріумом. При цьому він додав, що отримати дозвіл на негласні слідчі дії - прослуховування - можна тільки в разі підозри у скоєнні особливо тяжкого злочину. Тому, на його думку, слід очікувати, що "десь" є провадження про вимагання хабара. "В результаті наслухали на легкий злочин", - пояснив  Холодницький. Нагадаємо, в минулу п'ятницю, 30 березня, генеральний прокурор Юрій Луценко зажадав звільнити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького за дисциплінарні проступки. Раніше сам Холодницький заявив про порушення двох кримінальних проваджень про незаконне збагачення генпрокурора Юрія Луценка. У той же час керівник НАБУ Артем Ситник звинуватив директора САП у "зливі" інформації меру Одеси Геннадію Труханову.
Політика План «Троя». Як Кремль планував захопити Запорізьку область Видання The Times в статті "Операція" Троя" розкрило російський план посіяти хаос в Україні шляхом дестабілізації ситуації в Запорізькій області. Журналіст Том Парфітт повідомив, що план в листопаді 2014 року направив у Кремль Олексій Муратов - колишній депутат від Курської області і "представник "ДНР" у Росії. У документі Муратов перерахував імена майбутніх ватажків проросійських повстань і повідомив, що шпигуни вже діяли на місці подій. Також він розповів про підготовку жителів Запорізької області до проросійського заколоту в регіоні, який сепаратист називав "звільненням від нацистсько-фашистських окупантів". У плані Муратов розписав бюджет захоплення Запорізької області сепаратистами - від 40 тис. доларів на організацію проросійських протестів, 10 тис. доларів - на шпигунів у СБУ і МВС, 49 тис. доларів - на транспорт. Документ вкрали українські хакери в листопаді минулого року.
Суспільство Елтона Джона не запросили на весілля до принца Гаррі Елтон Джон здивований, що його досі не запросили на весілля Меган Маркл і принца Гаррі. Музикант був, м'яко кажучи, здивований, дізнавшись, що запрошення на весілля розлетілися до гостей ще тиждень тому. Про це Елтон Джона зізнався в ефірі радіо BBC2. Сер Елтон Джон готувався стати гостем на настільки знаменитій події і заздалегідь скасував кілька виступів у Лас-Вегасі через весілля Меган Маркл і принца Гаррі. І у нього був вагомий привід готуватися до весілля, адже у нього дружні стосунки з королівською родиною. Епатажний співак все ще не втрачає надії побувати на святі і зустрітися зі старими друзями, до яких у нього особливе ставлення. "Було б чудово все-таки отримати запрошення, адже я їх дуже люблю". Нагадаємо, весілля Меган Маркл і принца Гаррі відбудеться 19 травня. З чуток, на святі виступить гурт Spice Girls.
Закон і Право Міжнародні суди переслідуватимуть 20 командирів бойовиків на Донбасі Міжнародний кримінальний суд буде переслідувати не більше 20 високопоставлених командирів бойовиків у зоні АТО на Донбасі, інших буде судити Україна. Таку думку висловив експерт Truth hounds Роман Побиван на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Коли суд відкриє повне розслідування, то навряд чи він буде переслідувати більше 20 високопоставлених командирів, керівників, а всі інші факти тортур, обстрілів та інших порушень міжнародного гуманітарного права залишаться поза фокусом МКС, тому дуже важливо, щоб Україна як держава сама докладала зусиль для розслідування цих злочинів. Україна має всі можливості і є обов'язки розслідувати всі воєнні злочини, які були скоєні на її території", - зазначив експерт. За його словами, ресурси Міжнародного кримінального суду дуже обмежені. Так, Департамент, за попередньою оцінкою ситуації, налічує всього 5 осіб - на весь світ, на всі конфлікти. Вони оцінюють, чи повинен офіс-прокурор відкривати розслідування чи ні. При цьому він додав, що правосуддю доступний також механізм універсальної юрисдикції, коли суд в одній з європейських країн, наприклад, у Німеччині або Великій Британії, може судити за військові злочини, скоєні на території України. "Ми також працюємо з Норвезьким Гельсінським комітетом над цим проектом, шукаємо підозрюваних для того, щоб подати їх у розшук, і як тільки вони перетнуть кордон і опиняться на території країни, яка ратифікувала Римський статут, будуть відразу ж арештовані і направлені до суду для судового процесу", - пояснив Р. Побиван. Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Росії поки нічого не знає про майбутню зустріч президентів України, Німеччини і Франції для обговорення розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі. Раніше лідери країн - учасниць Нормандської четвірки схилили російського президента Володимира Путіна до великоднього перемир'я в зоні конфлікту.
Події оформление ленты  Бик розтерзав молодого матадора на великодній кориді (18+) Молодий тореадор був буквально розтерзаний вмираючим биком на кориді у французькому місті Арль, недалеко від Марселя. Драматичний момент зняли на відео туристи. Захід був частиною святкових великодніх свят, які традиційно відкривають сезон французької кориди. Постраждав 20-річний Енді Юнес, який саме намагався добити бика, але замість цього ледь не загинув сам. Розлючена тварина кілька разів штрикнула тореадора в спину, поки його колеги добігли, щоб надати допомогу. Бик кілька разів підкинув хлопця в повітря. Молодого матадора повели під руки з арени. По його спині стікала кров. Незважаючи на численні протести захисників тварин, у Франції практикується така кривава і жорстока розвага, як корида. Для вистав використовують аркади Амфітеатру в Арлі.
Закон і Право Волонтери ідентифікували 1500 військових РФ, які брали участь у захопленні Криму Активісти і волонтери встановили особи півтори тисячі російських військових, які брали безпосередню участь у анексії Криму. Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Тільки по Криму ідентифіковані з установочними даними - місце проживання, громадянство, біографічні всі дані - понад півтори тисячі кадрових російських військовослужбовців, які брали безпосередню участь у анексії Криму", - зазначив експерт. За його словами, крім того, активісти і волонтери з неурядових організацій змогли встановити кілька десятків тисяч конкретних осіб, які підозрюються у скоєнні незаконних дій на території України. При цьому він додав, що над збором такої інформації працювали три найбільші організації - "Стоп, терор", "ІнформНапалм" і "Миротворець". Причому перші дві організації залучені до всіх судових процесів з боку України як офіційні сторони. Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Росії поки нічого не знає про майбутню зустріч президентів України, Німеччини і Франції для обговорення розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі. Раніше представники країн - учасниць Нормандської четвірки схилили російського лідера Володимира Путіна до великоднього перемир'я на Донбасі.
Політика Кравчук вважає, що Україні не треба забирати у Росії Крим Україні не доведеться докладати зусиль, щоб повернути собі Крим, оскільки вкрадений Росією півострів повернеться сам. Про це колишній президент України Леонід Кравчук сказав у коментарі виданню "Обозреватель". "Тому що Росія все більше показує свою нездатність керувати ним. Вони думають, що зробити з Криму: військову базу? Ці невеликі фрагменти правдивої інформації, які доходять до нас, свідчать про те, що далеко не все на півострові добре складається. Ситуація у нас буде поліпшуватися - і економічно, і соціально, і політично. І тоді люди побачать, що тут краще...", - сказав Кравчук. У той же час він не взявся прогнозувати, коли саме трапиться прозріння у жителів півострова. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що в окупованому Коктебелі пляж місцевої бухти затопило каналізаційними нечистотами. Про це повідомив блогер "Ехо Москви" Олександр Горний. "У Коктебелі відбулася справжня екологічна катастрофа ... Коли ми з коктебельцями дивилися на це брудне, смердюче болото, що сходить у море, то вони не могли такого пригадати, і це фактично самий центр Коктебельської бухти, куди через кілька місяців приїдуть десятки тисяч туристів" , - написав блогер.
Культура оформление ленты  Актриса Ольга Куриленко зганьбилася з великодньою "паскою з Росії" Голлівудська актриса українського походження Ольга Куриленко впала в немилість у співвітчизників через несвоєчасне привітання їх із Великоднем, та ще й обізвала паску російським словом "кулич". Куриленко на католицький Великдень, чи то пак минулої неділі, опублікувала фото на своїй сторінці в соцмережі. На ньому - дві пасочки, два шоколадних зайці і качечка. "Зі святом Великодня тим, хто це святкує! У мене є два традиційних пироги, які називаються «кулич», їх ми їмо в Україні і Росії на Великдень. Ням!", -написала Куриленко. Під фото вибухнули суперечки щодо того, що співвітчизники актриси Великдень ще не святкують, а на її батьківщині великодній пиріг називається ніяк не кулич. Багатьом не сподобалося і те, що актриса згадала в пості ще і Росію.
Політика Холодницький пояснив, чому не дозволив слідчим записати його голос Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький після допиту в Генеральній прокуратурі повідомив журналістам, що відмовився здати зразки свого голосу слідчим, передає АСН. Замість цього прокурор САП порадив слідчим ГПУ використовувати його голос, який міститься "у відкритому доступі". Відповідаючи на уточнююче запитання, чому Холодницький відмовився співпрацювати зі слідством, той пояснив, що вимагає передати розслідування його справи іншому департаменту. Також прокурор повідомив, що йому інкримінуються дві статті: примус свідка давати свідчення і розголошення службової таємниці. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що справа проти директора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) стосується розслідування про спробу дати хабар в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун. Про це заявив сам керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.
Закон і Право Тука вимагає покарання військових ЗСУ за злочини в АТО для "стійкого миру на Донбасі" Покарання військових Збройних сил України (ЗСУ) за злочини, вчинені ними в зоні АТО, стануть запорукою стійкого миру на Донбасі. Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Вчинення злочинів або військовослужбовцями ЗСУ, або бійцями добровольчих батальйонів. Я впевнений в тому, що покарання винних, по-перше, необхідно, по-друге, неминуче. Коли ми будемо чесно і відверто про це говорити - тільки тоді ми можемо розраховувати на стійкий мир на території Донбасу", - зазначив експерт. За його словами, участь в АТО не може бути індульгенцією для тих, хто скоює злочини. "Я розумію, що будуть в черговий раз звучати заяви про те, що влада садить патріотів, але, вибачте. Я не можу назвати патріотом людину, яка один день зі зброєю в руках захищає нас із вами на сході, а наступного дня йде і грабує цивільне населення", - додав при цьому Г. Тука. Також він зазначив, що такі поодинокі випадки кидають тінь на всю українську армію, оскільки в переважній більшості випадків злочини жорстко присікаються і караються. Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Росії поки нічого не знає про майбутню зустріч президентів України, Німеччини і Франції для обговорення розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.
Політика "Рятуй росіян!" Держдума РФ вимагає покарати Латвію за "мовний закон" Депутати невизнаної в Україні Держдуми Росії хочуть ввести проти Латвії санкції за те, що все навчання в цій країні буде вестися відтепер державною - латиською мовою. Російські депутати вважають, що такі заходи "неприпустимі", - передає РІА "Новости". Дії латвійської влади порушують права російськомовних громадян, тому повинні бути покарані. Як покарання російські депутати розглядають часткову або повну заборону фінансових операцій, зміну митних зборів, обмеження туризму, припинення або призупинення міжнародних торгових договорів. Парламентарії РФ хочуть поскаржитися на Латвію в ООН, парламентську асамблею ОДКБ і ОБСЄ тощо. Росіяни зараз є найбільшою національною меншиною в Латвії. За даними статистики за 2017 рік, в Латвії їх налічується 495,528 осіб, або 25,4% населення. Президент Латвії Раймондс Вейоніс 2 квітня підписав освітню реформу. Тепер латвійські школи, в яких навчалися представники національних меншин, також будуть викладати державною мовою. Перехід на латвійську мову буде поступовий.
Політика Поява нових антикорупційних органів імітує реформи та множить чиновників Створення нових антикорупційних органів в Україні призводить лише до імітації реформ і збільшення кількості чиновників на утриманні держави. Таку думку висловив директор Інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Це імітація реформ - створення інституцій заради інституцій, які не приносять ефекту. Це імітація реформ", - зазначив експерт. За його словами, розчарувавшись в ефективності створених НАЗК, НАБУ, САП, українське суспільство спостерігає за створенням Антикорупційного суду, ДБР. Однак, на думку політолога, ці органи не мають свого предмета функціонування, оскільки всі їхні завдання насправді повинні виконувати інші органи. В іншому випадку, необхідно ліквідувати або серйозно скоротити ГПУ, СБУ, МВС, тому що антикорупційні органи лише множать чиновників. При цьому він додав, що антикорупційні органи, створювані в Україні, насправді країні не потрібні - вони необхідні Заходу як елемент контролю українських політичних еліт. "Це такий класичний, явний інструмент зовнішнього управління", - підкреслив політолог. Нагадаємо, в минулу п'ятницю, 30 березня, генеральний прокурор Юрій Луценко зажадав звільнити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького за дисциплінарні проступки. Раніше сам Н. Холодницький заявив про порушення двох кримінальних проваджень про незаконне збагачення генпрокурора Юрія Луценка. У той же час керівник НАБУ Артем Ситник звинуватив директора САП у "зливі" інформації меру Одеси Геннадію Труханову.
Політика Порошенко на чергових виборах президента ризикує повторити результат Ющенка Президент України Петро Порошенко на чергових виборах глави держави ризикує повторити результат свого недавнього соратника Віктора Ющенка. Таку думку висловив директор Агентства соціальних комунікацій Сергій Бєлашко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Віктор Андрійович зайняв 5-те місце, набравши 5,45%. Приблизно такий сюжет світить Петру Олексійовичу. Природно, щоб цього не допустити, здійснюються такі незграбні рухи тіла", - зазначив експерт. За його словами, з наближенням виборів влада все частіше вдається до спроб або взяти під контроль судову владу і антикорупційні органи, або дискредитувати їх. Це дозволить йому нейтралізувати своїх політичних суперників. При цьому він нагадав, що третій президент України Віктор Ющенко пішов на вибори на другий президентський термін з рейтингом 1,6%. Результат в ході голосування йому вдалося збільшити в кілька разів шляхом активізації еліт і адмінресурсу, однак далі п'ятого місця в рейтингу кандидатів він не просунувся. Нагадаємо, в минулу п'ятницю, 30 березня, генеральний прокурор Юрій Луценко зажадав звільнити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького за дисциплінарні проступки. Раніше сам Н. Холодницький заявив про порушення двох кримінальних проваджень про незаконне збагачення генпрокурора Юрія Луценка. У той же час керівник НАБУ Артем Ситник звинуватив директора САП у "зливі" інформації меру Одеси Геннадію Труханову.
Політика Експерт пояснив, навіщо ГПУ атакує Холодницького Атаки на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького є наслідком спроб генерального прокурора Юрія Луценка поставити "свого" біля керма САП напередодні виборів. Таку думку висловив директор Інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Холодницький виявився найслабшою ланкою в цій команді. Людина, яка була призначена за часів Шокіна і Байдена, сьогодні виявилася без того рівня політичної підтримки, необхідної для виживання в цій політичній системі. Напередодні тема діяльності антикорупційних органів буде одним з найважливіших інструментів політичної боротьби", - зазначив експерт. За його словами, нинішній конфлікт навколо керівника САП - це спроба зламати Н. Холодницького і домогтися його добровільної відставки. Як пояснив Р. Бортник, для генерального прокурора України Юрія Луценка Н. Холодницький - абсолютно чужа людина, яка підпорядковується йому тільки номінально і зберігає незалежність. Також, на думку політолога, на Холодницького можуть "повісити" провал роботи антикорупційних органів, на які з держбюджету було витрачено 2,5 млрд грн при відсутності хоча б однієї завершеної справи. При цьому він додав, що атаки на Н. Холодницького також є елементом широкомасштабної операції з "приборкання" антикорупційних органів, зокрема і НАБУ. Більше того, на думку політолога, головна мета атак - це і є сам голова НАБУ Артем Ситник. Нагадаємо, в минулу п'ятницю, 30 березня, генеральний прокурор Юрій Луценко зажадав звільнити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького за дисциплінарні проступки. Раніше сам Н. Холодницький заявив про порушення двох кримінальних проваджень про незаконне збагачення генпрокурора Юрія Луценка. У той же час керівник НАБУ Артем Ситник звинуватив директора САП в "зливі" інформації меру Одеси Геннадію Труханову.
Політика "Влада поневолювачів!" Поклонська вибухнула прокльонами через храм на Рівненщині Депутат невизнаної в Україні Держдуми РФ Наталія Поклонська вибухнула критикою на адресу української влади з приводу захоплення українськими радикалами храму в Рівненській області. «Весь православний світ готується до святого Великодня, перебуває у стані смирення і терпимості в Страсний тиждень. При цьому противники батьківської віри і православної церкви на Україні в особі її загарбників, використовуючи своїх найманців з батальйонів «Айдар» та «Азов», займаються гонінням на православ'я. Адже саме православ'я є «непорушною фортецею» народів Росії і України», - заявила Поклонська. Вона також заявила, що "оплотом безблагодатних русофобів, філаретівців є нинішня злочинна влада поневолювачів на Україні". Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що в Рівненській області в селі Птича Дубенського району прихильники УПЦ Київського Патріархату зайняли Свято-Успенський храм. Увечері напередодні суд зняв арешт з цього храму. При цьому парафіяни приходу Московського патріархату заявили, що їх змусили покинути храм, погрожуючи зброєю. У той же час прес-служба Рівненської єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату нагадала, що Свято-Успенська громада ще в 2014 році своєю більшістю - 60% голосів виявила бажання вийти з підпорядкування Рівненської єпархії УПЦ Московського патріархату і перейти в юрисдикцію Рівненської єпархії УПЦ Київського патріархату . Але через постійну брехню і провокації з боку УПЦ Московського патріархату, на даний момент їх прихильників в селі залишилося близько 3%. Московський патріархат також відмовився черзі звершувати богослужіння в місцевому храмі, що дозволило б уникати міжконфесійних протистоянь в пташиний. Після того, як 2 квітня 2018 Дубенський районний суд скасував тимчасово накладено арешт на Свято-Успенський храм села Птича, громада, своєю більшістю відкинула Московський Патріархат, вирішила зайти в храм, заявили в КП і нагадали, що храм і раніше належить тільки жителям села.
Політика З початку року Тимошенко прогуляла майже 95% голосувань у Раді З початку 2018 року лідер фракції "Батьківщина" пропустила 94,6% голосувань у Верховній Раді України. Такі дані були отримані в ході моніторингу, проведеного Комітетом виборців України (КВУ), передав кореспондент АСН. Так, повідомляється, що протягом січня-березня лідер "Батьківщини" натиснула одну з кнопок на панелі в сесійній залі всього 52 рази з 962 голосувань. Причому, за даними КВУ, в січні політик не голосувала жодного разу, в лютому проголосувала 20, а в березні 32. Також зазначається, що з початку 2018 року відбулося 30 пленарних засідань, 15 з них Тимошенко пропустила з невідомих причин, ще 6 були пропущені через хворобу. Всього народний депутат була письмово зареєстрована на 9 пленарних засіданнях. Нагадаємо, за інформацією аналітика Тараса Чорновола, в ніч з 20 на 21 березня Юлія Тимошенко полетіла до Ізраїлю. На його думку, народний депутат прилетіла на зустріч із збіглим олігархом Ігорем Коломойським. На думку Чорновола, після провалу Савченко слід очікувати найближчим часом нових дуже серйозних хвилювань у країні
Дозвілля оформление ленты  У Мережі скандал через голу "п'яту точку" Насті Каменських Українська співачка Настя Каменських виклала на своїй сторінці в соціальній мережі інтригуючі знімки з курорту. Дівчина на фото позує на пляжі, фотографує себе в дзеркалі в номері, а також - сфотографувала свої сідниці. При цьому співачка підписала світлину лаконічно: "на пам'ять". І якщо перші два фото набрали за кілька годин величезну кількість лайків, то під третім вибухнув справжнісінький скандал. Багатьом передплатникам не сподобався такий пост, вони порахували його таким,що принижує їхню гідність. Деякі допускали відверті образи на адресу співачки. irina.shkoda11 Гарна попа. Хочеш почути про себе купу гидот, сфотографируй її. Це заздрість Настяmanikur_mytischi Мені здається велика дурість і не повага до своїх передплатників саме це фото ... "виставляючи п'яту точку" дикість .... публічні ж бо люди ....bakaipolinochka ЖАХЛИВОgoncharova1962 Настя, ти б ще ноги розвела, щоб видніше було, - написали деякі передплатники.
Економіка Через березневі снігопади посівна в Україні почалася на місяць пізніше У зв'язку з погодними умовами посівна кампанія в Україні почалася з майже місячною затримкою. Про це заявив в.о. міністра агрополітики Максим Мартинюк на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Початок весняних польових робіт майже на місяць пізніше, ніж зазвичай, створює певні труднощі для агровиробників. Їм доводиться виконувати річний обсяг роботи за менший період часу", - зазначив чиновник. За його словами, причиною затримки посівної кампанії став недостатній прогрів ґрунтів і сніг на полях по всій території країни, крім півдня. Більше того, на Лівобережжі до недавнього часу зберігалася крижана кірка. В цілому агротехнічні терміни ще дозволяють провести весь комплекс робіт у "більш-менш оптимальному режимі". Таким чином, Мінагропрод, за словами його керівника, не знижує прогноз врожаю. При цьому Мартинюк додав, що в середині березня 2017 року посівна кампанія вже йшла в 17 областях України, а в 2016-му сіяти почали і зовсім 23 лютого. Нагадаємо, українські монопольні виробники мінеральних добрив продають свій товар аграріям на третину дорожче загальносвітових цін, лобіюючи при цьому ембарго.
Суспільство Синоптики "порадували": Мороз і хуртовина навесні тепер будуть в Україні щорічно В результаті глобального потепління в Україні щорічно будуть спостерігатися затяжні морози і хуртовини навесні. Таку думку висловила начальник відділу агрометеорології українського Гідрометцентру Тетяна Адаменко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Аномальні погодні умови, які затримали посівну, є наслідком глобального потепління і найближчим часом такі явища будуть щорічно повторюватися", - зазначила експерт. За її словами, в холодний період з 1 листопада по 1 квітня норма опадів в Україні була перевищена, в середньому, на 40%. Так, при нормі 200 мм випало в середньому 275 мм. У той же час така ситуації, на думку метеоролога, сприятливо позначиться на стані рослині. "Те, що поля достатньою мірою зволожені, дуже добре для періоду вегетації культур", - додала Адаменко. Нагадаємо, після хуртовини минулого тижня в Україну прийшло довгоочікуване тепло. Так, в середу, 4 квітня, в Києві очікується до +17 градусів за Цельсієм.
Політика оформление ленты  Марш націоналістів "проти олігархів" завершився передачею вимог Гройсману і Порошенку Націоналісти, які всю першу половину дня вівторка, 2 квітня, мітингували в центрі Києва проти "олігархів при владі", передали свої вимоги до Кабінету міністрів, Адміністрації президента і мирно розійшлися по домівках. Серед вимог мітингувальників - усунути від влади олігархів, зобов'язати платити військовий податок тільки олігархів, ухвалити закон про імпічмент, а також дати можливість активістам і громадськості активно впливати на політику. В цілому акція пройшла без будь-яких ексцесів, передає кореспондент АСН. За підрахунками організаторів мітингу - ВО "Свобода", на марш зібралося близько 10 тисяч осіб. Правоохоронці нарахували близько 2 тисяч. Самих же поліцейських і нацгвардійців у центрі Києва було приблизно стільки ж. За інформацією правоохоронців, кількість учасників сягала приблизно 2000 осіб. Дивіться найяскравіші фото мітингу в нашій галереї.
Кримінал оформление ленты  Печерський суд обирає запобіжний захід активісту, підозрюваному у вбивстві "беркутівців" Сьогодні у другій половині дня Печерський райсуд Києва приступив до обрання запобіжного заходу активісту Майдану Івану Бубенчику, який підозрюється у вбивстві двох "беркутівців" На суді присутній сам підозрюваний, кілька народних депутатів, зокрема - Семен Семенченко та Володимир Парасюк. Справу веде прокурор Ігор Земсков, передає кореспондент АСН.  Відразу ж після початку засідання судді В'ячеслава Підпалий оголосив перерву на 3 години, щоб найнятий Бубенчиком адвокат ознайомився з клопотанням про запобіжний захід. Від безкоштовного державного адвоката підозрюваний відмовився. Інформація про те, що затриманий активіст Майдану, раптово з'явилася у вівторок в соціальній мережі. Раніше в Департаменті спецрозслідування стверджували, що мають деякі дані за фактом вбивства "беркутівців". Нагадаємо, в 2014 році Верховна Рада заборонила законом переслідування громадян за участь у Революції Гідності.
Політика Профільний комітет Ради проголосував за відставку Супрун Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров'я підтримав проект постанови № 5642 про звільнення в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун. Про це заявив позафракційний народний депутат Олег Мусій на засідання комітету, передав кореспондент АСН. "Отримавши абсолютно некомпетентні і непрофесійні відповіді щодо звіту, прошу визнати діяльність незадовільною", - зазначив нардеп. За його словами, в.о. міністра охорони здоров'я не виконала всі 38 пунктів програми уряду на 2017 рік. За рішення комітету про відставку недбайливого керівника проголосували 7 із 12 членів комітету - 4 утрималися, один народний обранець проголосував проти. Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я також визнав звіт Міністерства охорони здоров'я за 2017 рік незадовільним. Нагадаємо, 12 березня парламентська фракція «Опоблок» зареєструвала у Верховній Раді проект постанови про звільнення в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун. Фракція аргументувала свою постанову тим, що з подачі в.о. міністра в Україні скасували частину гарантованих законом і Конституцією безкоштовних медичних послуг, нібито встановивши за них фіксовану плату.
Здоров`я Три роки без перевірок: майже половина ліків в Україні - підробки За три роки без перевірок якості лікарських засобів в аптечній мережі України дійшла до рекордного рівня контрафакту в 40%. Таку думку висловив президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ми не можемо думати, що споживаємо якісні ліки. Це відбувається тому, що в 2014 році - один з фактів колосально важливий факт - це те, що були заборонені перевірки лікарських засобів Державною службою з лікарських засобів", - зазначив експерт. За його словами, до 2014 року в Україні існували жорсткі регуляторні норми щодо контролю над якістю лікзасобів, які все-одно допускали, за офіційними даними, 1,5% контрафактної продукції. За даними незалежного експертного середовища, обсяг контрафакту становив 3%, що немало. "Відсутність таких перевірок призвела за фактом до африканізації нашого ринку лікарських засобів. Згідно з офіційними даними міжнародних джерел. В африканських країнах, країнах з низькою регуляторною політикою - 30-40% лікарських засобів є підробками. Що сталося за ці три роки з українським ринком, ми не знаємо", - додав при цьому Сердюк. Нагадаємо, відомий педіатр Євген Комаровський розповів про неефективність і навіть небезпеку вживання дуже популярного в Україні aнтибіотіка. Йдеться про левоміцетин (хлорамфенікол). За словами лікаря, ці ліки використовуються практично в кожній родині вже протягом 70 років, тому раніше чутливі до нього бактерії вже давно перестали реагувати на препарат.
Економіка У Кабміні зробили прогноз врожаю на нинішній рік Згідно з попереднім прогнозом, пізня весна не стане перешкодою хорошого врожаю зернових культур у нинішньому році. Про це заявив в.о. міністра агрополітики Максим Мартинюк на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "В цілому агротехнічні терміни дозволяють виконати весь комплекс весняних польових робіт у більш-менш оптимальному режимі. На цій підставі ми ніяк не зменшуємо прогноз щодо врожаю", - зазначив чиновник. За його словами, на сьогодні очікується, що цей показник буде на рівні минулого року. Тоді, як нагадав міністр, було зібрано 61,3 млн т зернових і зернобобових культур. Так, станом на 2 квітня вже засіяно 4,9 тис. га в Херсонській та Миколаївській областях. В цілому, як зазначив М. Мартинюк, під ярими зерновими і зернобобовими культурами планується засіяти 7,365 млн га. Стан озимих на сьогодні оцінюється як дуже хороший, сходи отримано на 99,7% площ. Нагадаємо, українські монопольні виробники мінеральних добрив продають свій товар аграріям на третину дорожче загальносвітових цін, лобіюючи при цьому ембарго.
Суспільство оформление ленты  У фанатів стався нервовий зрив від розкоші в замку Стаса Михайлова Мабуть, такої розкоші і розмаху в обстановці приватного будинку не знайти у більшості зірок, не тільки російської, а й світової естради. Російський співак Стас Михайлов запросив телевізійників до свого «скромного» житла. "Поки всі вдома" і її ведучий Тимур Кізяков змушені були перевзуватися в одноразові тапочки на вході до палацу, щоб не подряпати мармур. Для групи накрили величезний стіл з частуваннями в не менш гігантському передпокої. Незважаючи на те, що Михайлов в програмі висловлював непомірний патріотизм до Росії, фанати розкритикували його за вульгарність, нескромність і надмірну тягу до розкоші, "коли країна в кризі". Крім особняка Стас Михайлов володіє квартирою в Москві, будиночком в Підмосков'ї, маєтком в Чорногорії і Сочі.
Суспільство оформление ленты  Школярів в США зобов'язали носити прозорі рюкзаки Керівництво однієї зі шкіл в Сполучених Штатах не тільки переживає за безпеку своїх учнів, а й всіляко намагається їх захистити. З цією метою було розроблено справжній стратегічний план того, як звести до мінімуму підліткові стрільби в школах. Відтепер, в місті Парксленд, штат Флорида, діти повинні будуть носити прозорі рюкзаки в школу.   Як зазначають ініціатори подібного нововведення, цей спосіб допоможе контролювати те майно, яке учень проносить із собою на територію школи і дізнатися чи є у нього зброя. Прозорі рюкзаки видадуть дітям безкоштовно. Нагадаємо, трохи раніше в США пройшов багатотисячний марш за обмеження продажу зброї. Протестуючі вимагали від влади якомога швидше прийняти закони, що посилюють контроль над оборотом вогнепальної зброї в США.
Політика Спецпрокурор Мюллер відстояв право розслідувати український слід у справі Манафорта Команда прокурора Роберта Мюллера довела в суді, що вона має право розслідувати співпрацю політичного технолога Пола Манафорта з урядом України і Віктором Януковичем. Про це повідомляє The Wall Street Journal. Офіс Мюллера готовий надати суддям інформацію про секретне завдання, яке дозволить розслідувати «український» слід діяльності Манафорта. "Спеціальний прокурор Роберт Мюллер отримав секретне доручення з повноваженнями розслідувати роботу колишнього голови кампанії Трампа Пола Манафорта на український уряд, на додачу до ймовірної змови з російською владою щодо втручання у вибори 2016 року", - повідомляє американська газета, посилаючись на документи, які беруть участь в судовому процесі. У той же час, Мюллер заявив, що доручення було дано генеральним прокурором Родом Розенстайном ще в серпні минулого року. Згодом воно було розсекречено в суді прокурором, тобто командою Роберта Мюллера. Це було зроблено щоб протистояти аргументам адвокатів Манафорта, які наполягали на тому, що у Мюллера мало повноважень для того, щоб вести цю справу. Нагадаємо, сам Манафорт продовжує заперечувати свою провину.
Суспільство Кому за новим законом доведеться платити за комуналку сусідів Хтось використовує магніти і платить менші, ніж належить суми. Хтось незаконно підключається до системи водопостачання в підвалах і зовсім не платить за це. Частина квартир має несправні крани, які постійно течуть ... Відтепер «втрати» води в будинку через магніти, встановлені на лічильниках, кранів що капають, «негерметичних» труб, будуть компенсувати державі самі мешканці будинку. У перший раз "козлами відпущення" будуть ті квартири, в яких немає встановлених систем обліку кількості витраченої води, а в довгостроковій перспективі, тягар подібного роду витрат ляже на всіх мешканців будинку. Розраховувати платіжки будуть так само без урахування вигоди з боку проживаючих - по будинковим, а не по квартирних лічильниках. На допомогу органам влади в цьому випадку прийде закон "Про комерційний облік комунальних послуг", який передбачає, що комунальні послуги надаються для всього будинку, а значить і "розкидати" витрати по ним будуть на всю багатоквартирну будівлю. Висновки напрошуються самі собою - відтепер держава не буде більше за свій рахунок компенсувати недбалість і байдужість тих, хто користується системами водопостачання в багатоквартирних будинках, а значить за недбайливого сусіда тепер доведеться платити нам.
Політика Велика Британія не змогла визначити країну походження отрути «Новачок» Вчені британської лабораторії Porton Down не змогли встановити, чи був Сергій Скрипаль і його дочка Юлія отруєні отрутою, вироблену в Росії. Цю інформацію повідомив співробітник лабораторії Гарі Ейкенхед. За його словами, представники Великї Британії все ще не можуть довести, що речовина мала російське походження. "Ми змогли ідентифікувати його як "Новачок". Визначити, що це нервово-паралітична речовина військового класу. Ми не визначили точно джерело походження (речовини), але ми надали наукову інформацію уряду, який потім використовував цілий ряд інших джерел, щоб зібрати в одне ціле висновки, які були зроблені", - заявив він. За інформацією, озвученою Ейкенхедом, для ідентифікації походження речовини потрібні «інші матеріали» і інформація, в тому числі і та, якою володіє виключно розвідка і уряд.
Події оформление ленты  В Головний військовий госпіталь привезли важко поранених. Потрібна допомога У Києві в Головний військовий клінічний госпіталь знову прибув новий борт з важкопораненими бійцями АТО. Всі воїни потребують моральної та фінансової підтримки, повідомила на своїй сторінці в соцмережі волонтер військового госпіталю Наталія Юсупова. Серед прибулих - воїн з ампутацією. "Перемир'я" у всій красі, війна не закінчується. Госпітальні будні не змінюються, воїнам роблять важкі операції і надають необхідну допомогу ... На сьогоднішній день потреби все ті ж, одяг (спорт. костюми, футболки, кросівки), продукти (Ковбаса, сир, йогурти, кава, чай, цукор, вода, фрукти, шоколад, сік), ліки (дексалгін і кетанов в ампулах), а так само серветки і пелюшки", - написала Юсупова. Також вона відповіла на питання, який багато хто ставить - як привітати воїнів з Великоднем. Жінка попросила обмежиться реальними потребами поранених. Вона додала до посту фото продуктів та інших товарів, які закуповує для поранених.
Кримінал У суді щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві "беркутівців" оголошено перерву У суді щодо обрання запобіжного заходу Бубенчику оголошено перерву на невизначений термін так як адвокат підозрюваного заявив відвід судді. Юрист зажадав відведення В'ячеславу Підпалому через те, що суддя дав йому мало часу на ознайомлення зі справою, передає кореспондент АСН із залу суду пізно ввечері. Таким чином в засіданні Печерського районного суду Києва, який розглядає клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу підозрюваному у вбивствах «беркутівців» майданівцю Івану Бубенчику, оголошено перерву на невизначений термін. У свою чергу прокурор висловив невдоволення вимогою адвоката, заявивши, що у того "було досить часу для прочитання 5 аркушів клопотання про обрання запобіжного заходу". Незважаючи на пізній час під судом чергують численні активісти, які прийшли підтримати підозрюваного. Серед них представники «Національної дружини», глава ОУН Микола Кохановський та кілька народних депутатів.
Культура Коханка Караченцова розповіла про роман з актором Колишня прима-балерина Маріїнського театру Олена Дмитрієва, в ефірі федерального російського телеканалу розповіла, що 23 роки була коханкою актора Миколи Караченцова. Жінка знала, що він був одружений, але це не зупинило її. Жінка знала, що у Миколи вже була дружина і дитина. Але вона вірила, що їх любов все подолає. І вони одного дня стануть чоловіком і дружиною. Щоб довести її роман з Караченцовим, балерина продемонструвала стрічку автовідповідача, на яку Микола залишав повідомлення. Вона зберігала її 17 років. Дізнавшись, що актор ніколи не залишить свою дружину, балерина в розпачі просто покинула Росію і втекла в Париж. Дмитрієва запевняє, що це саме вона переконала актора змінити репертуар і почати співати популярну музику. За словами Дмитрієвої, до цього нещасного випадку, Микола подзвонив їй і хотів зустрітися. "Ти приїдеш ... ми зустрінемося і поговоримо", - сказав він мені і більше ми не зустрілися", - сказала Олена.
Політика Саакашвілі заговорив про своє повернення в Грузію Екс-президент Грузії, колишній губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі, який провів кілька років в Україні і тепер проживає в ЄС, оголосив про плани повернутися в Грузію. Про це він заявив у відео-повідомленні, поширеному його партією «Об'єднаний національний рух». Саакашвілі, зокрема, сказав, що має намір повернутися в Грузію і разом зі своєю політичною командою поліпшити рівень життя в країні. "Головна проблема Грузії в тому, що країна спустошується. Це реальна загроза. Виправити цю реальну загрозу можна тільки збільшенням економічних можливостей, швидким підвищенням рівня життя населення, зростанням зарплат. Я маю намір особисто зайнятися цим", - сказав Саакашвілі. На його думку, зміна влади в Грузії повинна відбутися в цьому році, після президентських виборів. Нагадаємо, що наступні президентські вибори відбудуться в Грузії восени 2018 року. Це будуть останні прямі вибори президента країни. Глава грузинської держави буде обраний на шість років, а не на п'ять, як це було раніше.

Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Ранок — це найважливіша частина дня Від того, як ви проведете ранок, залежатиме те, як ви проведете весь день
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
Кішки здавна вважаються загадковими та магічними тваринами Знаючи про їхні здібності, ви по-новому поглянете н....
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
28 квітня о 1:03 розпочнеться 20-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Велике свято віруючі святкують за тиждень до початку Великодня У Вербну неділю існують не лише традиції, а й з....
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви будете сповнені енергії та рішучості Це чудовий час для початку ....
більше матеріалів




/-1,3149909973145-/ /-pc-/
Top