counter
Архів Повернутись назад 03 Березня 2017
3 Березня
Суспільство оформление ленты  Прапор Чорновола, пояси Кличка і двигун від «Мрії». У Києві відкрився унікальний музей історії України Державний прапор України, нагорода Джамали на Євробаченні, Пересопницьке Євангеліє, а ще елементи двигуна літака «Мрія», три медалі олімпійської чемпіонки Лілії Подкопаєвої і чемпіонський пояс Віталія Кличка - все це експонати Музею новин, що відкрився в «Мистецькому Арсеналі». «З одного боку, тут можна побачити, як змінювалися технології та телебачення, який процес виготовлення десятисекундної новини. Все це відомо професійній аудиторії, але це буде цікаво тим, хто тільки хоче стати телевізійними журналістами. З іншого боку - це історії про найбільш важливі новини протягом двох десятиліть. Я вам пропоную знайти чернетку акту проголошення незалежності», - говорить директор «Мистецького Арсеналу» Олеся Островська-Люта. Всього на виставці представлено понад сто унікальних артефактів у десяти виставкових залах. Історія починається в День Незалежності України, і триває до сьогодні. В одній залі - той самий стяг, який В'ячеслав Чорновіл та Іван Заєць вносили до зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року, в іншій - дорожні знаки, обстріляні на Сході під час війни. «За допомогою цієї виставки можна спробувати відрізнити справжню новину від фальшивої. Ми додали цей компонент, щоб запропонувати вам подумати про це», - продовжує директор «Мистецького Арсеналу». Одним словом: це перша в таких масштабах спроба подивитися, що таке новина сьогодні і якою вона була вчора.
Політика оформление ленты  Адвокати стверджують, що у голови ДФС Насірова стався інфаркт Голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову в лікарні «Феофанія» в Києві вручили підозру. Однак відразу після цього Насірова вивезли з одного корпусу лікарні в інший - в кардіореанімацію, передає «Радіо свобода». Разом з тим адвокати Насірова заявляють, що вручення підозри не має законної сили, так як у цей момент голова ДФС вже нібито був непритомний. Захисники вважають таке вручення незаконним. Насірова винесли з «Феофанії» на ношах. Фото того, що відбувалося, опублікували журналісти групи «Схеми». Повідомляється, що лікарі діагностували у нього інфаркт міокарда. Як зазначив на своїй сторінці в Facebook адвокат Ігор Черезов, під час вручення підозри Насіров спав, а детектив «щось бубонів у палаті». «Ні йому, ні адвокатам нічого ніхто не вручав. З таким же успіхом детектив міг прочитати підозру на вулиці. Взагалі, треба бути обережним: раптом під вікном стоїть САП і читає підозру. Жоден із трьох адвокатів при затриманні не був присутній», - написав Черезов. Нагадаємо, раніше в прес-службі Національного антикорупційного бюро підтвердили, що Насірова затримали за так званою «справою Онищенка». «Насіров затриманий у Феофанії під час проведення обшуку в рамках розслідування газової справи», - зазначили у відомстві.
Події На Донбасі окупанти 116 разів обстріляли позиції сил АТО, один боєць загинув, 22 поранені і травмовані На Донбасі за минулий четвер, 2 березня, російсько-окупаційні війська 116 разів обстріляли позиції Збройних Сил України, в результаті один боєць загинув, семеро травмовані і 15 поранені, повідомили в прес-центрі штабу АТО. «На Маріупольському напрямку з РСЗВ БМ-21 «Град» вони вели вогонь в напрямку наших позицій у районі Водяного. З танка - в районі Гнутового, а з мінометів обстріляли Красногорівку, Новотроїцьке, Водяне та знову ж Гнутове. З гранатометів і стрілецької зброї - Широкине, Старогнатівку, Лебединське, Мар'їнку, Талаківку. По Широкиному, Лебединському і Мар'їнці - стріляв снайпер. За Новогригорівці і Гнутове - БМП противника », - йдеться в повідомленні штабу АТО в Facebook. На Луганському напрямку, за даними українських військових, окупанти з 152-мм артилерії стріляли по позиціях сил АТО в районі Новозванівки і Лисичанська. З мінометів різних калібрів били по Новоолександрівці, Новотошківському, Новозванівці, Катеринівці, Кримському і Малиновому. На Донецькому напрямку терористи з танка, 120 і 82-мм мінометів вели вогонь по Авдіївці, Новолуганському, Зайцевому, Пісках і шахті Бутівці. З гранатометів - по Опитному, Пісках і Кам'янці. З БМП - по Луганському, а зі стрілецької зброї - по Майорську і Невельському. По Кам'янці, Новотроїцькому та Новгородському вогонь вів снайпер, а зенітні установки по Троїцькому і Авдіївці.
За кордоном У Конгресі США підготували законопроект про військову допомогу Україні в розмірі $150 млн Комітет з асигнувань палати представників Конгресу США підготував проект оборонного бюджету США, який передбачає виділення $150 млн на реформування та посилення Збройних Сил України, повідомляє LIGA.net з посиланням на текст документа. Цілі, на які планується спрямувати кошти американських платників податків, включають в себе навчання українських військових на тренінгах із зарубіжними інструкторами, придбання військового обладнання, в першу чергу зв'язку, а також оборонної зброї. У документі підкреслюється, що допомога США не може включати поставки Україні переносних зенітних ракетних комплексів, а також використовуватися для закупівель такого типу зброї. Пропонований законопроект має бути розглянутий палатою представників Конгресу США. А після його можливого схвалення документ направлять на схвалення президенту США Дональда Трампа.
Події Поліція Києва досі шукає озброєного викрадача маршрутки Поліція Києва досі розшукує озброєного чоловіка, який 2 березня зі стріляниною викрав маршрутний автобус у житловому масиві Троєщина, повідомила начальник відділу комунікації столичної поліції Оксана Блищик. «Столична поліція вже добу розшукує чоловіка, який вчора, погрожуючи зброєю, відібрав маршрутне таксі і поранив правоохоронця. Зараз ситуація кардинально не змінилася», - заявила вона в ефірі телеканалу 112 Україна. За словами Блищик, сили правоохоронців спрямовані на пошуки злочинця, перш за все в Дніпровському районі столиці і на Русанівських Садах. Притягнуто кінологів і співробітників спецпідрозділу. У поліції підкреслили, що чоловік озброєний і може стріляти на поразку. Нагадаємо, що вранці 2 березня в житловому масиві Троєщина чоловік, погрожуючи зброєю, викрав маршрутку, тікаючи від поліції, протаранив легковик, вистрілив у ногу перехожому. Поліція склала фоторобот зловмисника: чоловік 35-40 років, зріст 175-180 см, кругле обличчя, великі темні очі, повні губи, середня спортивна статура.
Економіка Держава втратила 2 млрд грн через Насірова - САП Начальник четвертого відділу Спеціальної антикорупційної прокуратури Роман Сивків заявив, що голова Державної фіскальної служби Роман Насыров підозрюється в завданны державі збитків на суму 2 млрд грн, повідомляє ТСН. За даними слідства, голова ДФС ухвалював необґрунтовані рішення про відстрочення рентної плати за видобуток корисних копалин, що посприяло народному депутату Олександру Онищенку реалізувати корупційні схеми, які йому інкримінуються в рамках так званої «газової справи». ТСН зазначає, що САП буде клопотати про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для Романа Насірова та відсторонення його від посади. Нагадаємо, що голову ДФС Романа Насірова ввечері 2 березня затримали детективи Національного антикорупційного бюро та Спеціальної антикорупційної прокуратури. Йому вручили підозру у так званій «газовій справі». Затримання Насірова проходило в лікарні «Феофанія». Потім його госпіталізували нібито з підозрою на інфаркт міокарда. 15 червня 2016 року НАБУ і САП заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке завдало збитків державі в розмірі понад 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ВАТ «Укргазвидобування».
Події оформление ленты  У Києві п'яний міліціонер влаштував дебош у супермаркеті В Оболонському районі Києва патрульні затримали п'яного чоловіка з посвідченням міліціонера батальйону патрульної служби міліції ОП "Золоті ворота", який влаштував дебош в одному з супермаркетів району. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє «Київ оперативний». Коли правоохоронці приїхали на місце події, після того як спрацювала «тривожна кнопка», дебошир вже зник на автомобілі в невідомому напрямі. Незабаром зловмисника затримали. Як сказано в повідомленні, він був п'яний, але проходити тест на стан алкогольного сп'яніння відмовився. В автомобілі чоловіки виявили автомат, пістолет, посвідчення міліціонера батальйону патрульної служби міліції ОП "Золоті ворота", а також ємність із травою невідомого походження, яку зловмисник одразу ж з'їв.   
За кордоном ЗМІ дізналися про нові контакти оточення Трампа з послом Росії Генеральний прокурор США Джефф Сешнс є не єдиним з оточення президента США Дональда Трампа, хто зустрічався з послом Росії Сергієм Кисляком на дипломатичній конференції, пов'язаній з Республіканською національною конвенцією, в липні 2016 року, повідомляє USA Today. За даними джерел видання, принаймні ще два чиновники національної безпеки кампанії Трампа контактували з російським дипломатом на заході в Клівленді, а також ще кілька радників Трампа з національної безпеки були присутні там. Серед посадових осіб з кампанії Трампа, які зустрічалися з послом РФ, видання називає Джей Ді Гордона і Картера Пейджа. Однак про що вони розмовляли, невідомо. У свою чергу Гордон заявив, що не бачить у зустрічах з російським дипломатом нічого поганого: «Я вважаю це неформальній бесідою, як мої інші контакти з десятками інших послів і старших дипломатів у Клівленді». Пейдж послався на «правила конфіденційності», відмовившись розповісти, що він обговорював з послом РФ. Раніше американські ЗМІ повідомили, що в 2016 році американський сенатор Джефф Сешнс, а нині генеральний прокурор США, в ході президентської кампанії двічі зустрічався з послом Росії в США Сергієм Кисляком.
Події оформление ленты  Жителі Донецька «ломанулись на вихід», так і не додивившись фільм про Моторолі до кінця Жителів окупованого Донецька зігнали на презентацію фільму "Його батальйон", в якому розповідається про «досягнення» терориста Арсенія Павлова, більше відомого як Моторола. Сеанс глядачі до кінця не додивились. Про це повідомляє інтернет-видання «Обозреватель». Інформацію про те, що донеччан фільм про їхнього «героя» не особливо захопив, оприлюднили в одному з сепаратистських паблік. Користувачів мережі обурило, що пропагандистські російські канали стверджували, що на останніх хвилинах фільму глядачі нібито з поваги до головного героя дивилися сеанс стоячи. У мережі відзначили, що, навпаки, жителі міста, яких не набрався повний зал, подумавши, що сеанс закінчено, "ломанулись на вихід". "Ломанулись на вихід і дивилися стоячи - це різні речі", - пишуть коментатори.
Політика Холодницький розповів подробиці справи проти Насірова Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький допустив, що сума збитків, в завданні яких підозрюється голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, буде уточнена. «Зазначений збиток, який інкримінує слідство, підтверджується висновком судово-економічної експертизи. Ми не виключаємо, що буде уточнена конкретна сума збитку. Також слідство встановить, діяв він сам чи в групі», - заявив він у коментарі телеканалу 112 Україна. Зараз Насірову інкримінується прийняття незаконних рішень, які призвели до завдання державного збитку в розмірі 2 млрд грн. За словами Холодницького, подробиці досудового розслідування розголошуватися не будуть. При цьому він сподівається, що судове засідання у цій справі було відкритим. Очікується, що розслідування буде завершено протягом двох місяців з дня повідомлення про підозру, тобто до 3 травня. «Я як керівник САП і процесуальний керівник в цьому провадження заборонив розголошення будь-яких даних досудового розслідування. Я проти розслідування в прямому ефірі. Коли буде клопотання про обрання запобіжного заходу або відсторонення від посади, буде повідомлення додатково», - заявив Холодницький. Роман Насіров підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). 2 березня йому повідомили про підозру. «Оперативним шляхом нам стало відомо про можливий виїзд підозрюваного за кордон, а також існувала ймовірність знищення доказів, тому прокурором вчора було прийнято рішення про проведення низки невідкладних процесуальних дій. Як тільки почалися слідчі дії вчора вдень, голова Державної фіскальної служби миттєво опинився на лікуванні у Феофанії», - заявив Холодницький. За даними слідства, голова ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, наказав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр».
Економіка Нацбанк визнав неплатоспроможним «Вектор Банк» Національний банк України 2 березня відніс до категорії неплатоспроможних ПАТ «Вектор Банк», говориться в офіційному повідомленні регулятора. У Нацбанку заявили, що напередодні банк був віднесений до категорії проблемних через істотне зменшення ліквідних коштів банку та подання недостовірної звітності. У зв'язку з тим, що єдиний власник «Вектор Банку» не надав фінансової підтримки, залишок коштів на кореспондентському рахунку в НБУ знизився до критично низького рівня. Станом на 1 березня 2017 року він становить 76 тис. грн, або 0,1% від зобов'язань банку. «Після віднесення ПАТ «Вектор Банк» до категорії проблемних були виявлені факти невідображення ним в бухгалтерському обліку документів клієнтів, які не виконані у встановлений законодавством термін. Таким чином, ПАТ «Вектор Банк» не здатний своєчасно і в повному обсязі виконувати законні вимоги кредиторів через недостатність коштів. Також погіршилися фінансові показники діяльності банку», - пояснили в НБУ.
Події Біля Донецької фільтрувальної станції збили безпілотник ОБСЄ Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила, що в п'ятницю, 3 березня, їхній безпілотник впав біля Донецької фільтрувальної станції після кількох пострілів зі стрілецької зброї. «БПЛА СММ ОБСЄ впав біля ДФС, після того як СММ почула вогонь зі стрілецької зброї, незважаючи на гарантії безпеки. Неприпустимо», - йдеться в повідомленні СММ ОБСЄ в Twitter. Нагадаємо, що 2 березня сапери розмінували Донецьку фільтрувальну станцію, яка також була напередодні пошкоджена через обстріли з боку бойовиків російської гібридної армії. Сьогодні на ДФС мали прибути ремонтні бригади в супроводі спостерігачів СММ ОБСЄ для відновлювальних робіт.   БПЛА СММ #ОБСЕ упал возле ДФС, после того как СММ услышала огонь из стрелк оружия, несмотря на гарантии безопасн. Недопустимо.#SuppportSMM — OSCE SMM Ukraine (@OSCE_SMM) 3 березня 2017 р.
Суспільство У ДПСУ розповіли про активність російської авіації поблизу адмінкордону з Кримом Помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян заявив, що протягом останніх трьох днів біля адміністративного кордону з Кримом спостерігається посилення активності російської авіації, а також переміщення військової техніки. «Протягом трьох останніх днів ми спостерігаємо підвищену активність російської авіації на окупованому півострові поблизу адмінкордону. Це не тільки авіація, це вертольоти, які постійно патрулюють акваторію Чорного моря. Також ми спостерігаємо і певні пересування військової техніки поблизу адмінкордону», - повідомив Слободян в ефірі телеканалу 112 Україна. За його словами, посилення активності авіації і переміщення військової техніки РФ пов'язане з військовими навчаннями в окупованому Криму. «Ситуація поки зберігається з високим градусом динамічності», - додав представник ДПСУ. Нагадаємо, що 2 березня Росія в окупованому Криму по тривозі підняла низку з'єднань і військових частин з метою раптової перевірки бойової готовності.
Події Окупанти зірвали ремонтні роботи на Донецькій фільтрувальній станції - штаб АТО Бойовики російської гібридної армії зірвали відновлювальні роботи на Донецькій фільтрувальній станції, обстрілявши безпілотник Спеціальної моніторингової місією ОБСЄ, повідомили в прес-центрі штабу АТО. Як повідомили в штабі, СММ ОБСЄ запустила безпілотник для обстеження ДФС, однак о 08:46 зв'язок із ним був втрачений в результаті обстрілу з боку незаконних збройних формувань ОРДО. Українська сторона наголосила, що режим припинення вогню з боку ЗСУ дотримувався абсолютно. «Зараз роботи призупинені, проводиться розслідування. У разі встановлення режиму тиші в районі проведення робіт у другій половині дня буде здійснена наступна спроба з відновлення роботи Донецької фільтрувальної станції», - заявили в штабі. Нагадаємо, що СММ ОБСЄ повідомила, що в п'ятницю, 3 березня, їхній безпілотник впав біля Донецької фільтрувальної станції після кількох пострілів зі стрілецької зброї.
Події оформление ленты  З'явилося відео, як Насірову вручали підозру У мережі з'явилося відео вручення детективами НАБУ підозри голові ДФС Роману Насірову, який перебуває в лікарні "Феофанія". Відео опублікувало видання "Страна". На кадрах видно, як представники антикорупційного бюро зачитують голові ДФС підозру. У цей час Насіров був нібито непритомний. "А кому ви зачитує? Людина непритомна", - сказав хтось за кадром. На що детектив, який зачитував підозру хворому, відповів, що, коли заходив у палату, у голови ДФС були відкриті очі і він був притомний. Пізніше підозрюваного лікарі відвезли в реанімацію. За словами адвоката, стан Насірова погіршився і йому зробили операцію. Раніше АСН повідомляла, що голову ДФС Романа Насірова ввечері 2 березня затримали детективи НАБУ і САП. Йому вручили підозру у так званій «газовій справі». Голову фіскальної служби Романа Насірова підозрюють у розтраті 2 млрд грн державних коштів.
Політика Прокуратура наполягатиме на утриманні Романа Насірова під вартою. Подробиці справи Прокуратура наполягатиме на усуненні від посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та взяття його під варту. Про це сьогодні на брифінгу заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, передає кореспондент АСН. За його словами, зараз складено протокол про затримання Насірова, йому повідомили про підозру. При цьому Артем Ситник стверджує, що всі дії детективів НАБУ були законними, а з прокуратурою запобіжний захід для Романа Насірова був узгоджений заздалегідь. Також Артем Ситник повідомив, що злочинність дій Насірова полягає в тому, що він безпідставно надав відстрочку на сплату податків компаніям, які взагалі на той момент не сплатили до державного бюджету навіть частини податків.
Політика Кабмін відсторонив голову ДФС Насірова, замість нього призначений Продан Кабінет міністрів України усунув від виконання обов'язків голову Державної фіскальної служби Романа Насірова. Про це на засіданні Кабміну 3 березня заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає кореспондент АСН. «На час відсторонення від виконання обов'язків голови ДФС Романа Михайловича Насірова, вноситься пропозиція на розгляд Кабміну, щоб на час розслідування його обов'язки виконував Мирослав Продан», - сказав він. Рішення про відсторонення Насірова та призначення в.о. голови ДФС було підтримано одноголосно. Нагадаємо, що голову ДФС Романа Насірова ввечері 2 березня затримали детективи Національного антикорупційного бюро та Спеціальної антикорупційної прокуратури. Йому вручили підозру у так званій «газовій справі». Затримання Насірова проходило в лікарні «Феофанія». Після його госпіталізували нібито з підозрою на інфаркт міокарда. Насірову інкримінується прийняття незаконних рішень, які призвели до заподіяння державного збитку в розмірі 2 млрд грн.
За кордоном НАТО і Генштаб РФ відновили контакти після замороження переговорів Генеральний штаб Російської Федерації і НАТО відновили контакти по військовій лінії вперше після заморозки відносин в 2014 році, повідомляє Інтерфакс. Як повідомили в Міноборони РФ, телефонна розмова відбулася 3 березня за ініціативою НАТО. «Це перший контакт високого рівня по військовій лінії після прийняття Радою Росія - НАТО рішення про замороження відносин», - заявили в міністерстві. Відзначається, що бесіда відбулася між начальником Генштабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим і головою Військового комітету НАТО генералом Петром Павелом. Вони обговорили перспективи відновлення взаємодії по військовій лінії, запобігання інцидентів і участі представників Альянсу в міжнародних заходах, що проводяться оборонним відомством Росії. Обидві сторони «домовилися про продовження подібних контактів», заявили в Міноборони РФ.
Політика Ситник попередив медиків, які лікують Насірова, про наслідки неправильного діагнозу Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник попередив медиків, що займаються обстеженням колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, про відповідальність на правдивість їхнього діагнозу. Про це він заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент АСН. «Якщо будуть встановлені дані про те, що були підроблені медичні документи або в медичний документ внесено завідомо недостовірні дані, то відповідно до закону ми будемо реагувати. Але я сподіваюся, що працівники медичних установ на це не підуть», - заявив Ситник. Нагадаємо, зараз Насіров перебуває під охороною в реанімації. Водночас адвокати Насірова вважають, що затримання і повідомлення про підозру їхньому підзахисному відбулися незаконно. Нагадаємо, сьогодні на екстреному засіданні Кабінет міністрів України усунув від виконання обов'язків голову Державної фіскальної служби Романа Насірова. Про це на засіданні Кабміну 3 березня заявив міністр фінансів Олександр Данилюк
Суспільство Рева: Двоє загиблих шахтарів не були навіть одружені Кабінет міністрів України затвердив постанову про фінансову допомогу шахтарям та їхнім сім’ям, які постраждали чи загинули внаслідок вибуху на шахті «Степова» у Львівській області. Про це на засіданні Уряду 3 березня заявив міністр соціальної політики та праці Андрій Рева, передає кореспондент АСН. «В постанові передбачено, що фіндопомога буде виділена сім'ям загиблих шахтарів. А також у разі відсутності сімей - батькам. Чому? Бо серед загиблих є два чоловіки, які навіть не були одружені. У них нема сімей», - сказав він. Кабмін затвердив постанову із змінами щодо виплат соцдопомога у розмірі 500 тис. грн сім'ям або батькам загиблих шахтарів. Згідно з документом, Львівській держадміністрації виділяється з резервного фонду 5,05 млн грн для надання фінансових допомог. Пропонується виділити кошти з розрахунків по 75 тис. грн постраждалим, для сімей загиблих - по 500 тис. грн.
Суспільство оформление ленты  Bellingcat вирахував ще одного бойовика, підозрюваного в причетності до збиття MH17 2 березня експерти групи Bellingcat опублікували на своєму сайті нові дані про імовірного винуватця аварії рейсу Boeing 777 MH17, збитого 17 липня 2014 року в небі на сході Донецької області, в районі протистояння ЗСУ і проросійських бойовиків. У зібраних нових даних йдеться про одного з відставних російських офіцерів, які беруть участь у збройному конфлікті в зоні проведення АТО. Бойовик з кличкою «Хмурий» (Сергій Дубинський), на думку експертів Bellingcat, був відповідальним за доставку зенітро-ракетного комплексу «Бук» з території Росії в район конфлікту. У зібраній із відкритих джерел інформації фахівці групи, провівши розслідування, наводять докази того, що російський «офіцер» Сергій Дубинський і бойовик з кличкою «Хмурий» це одна й та сама людина. Одним з головних доказів цього в групі вважають написане в авторській колонці на сайті телеканалу RT визнання від «актора» Івана Охлобистіна від 16 лютого 2017 року, де він написав, що «Сергій Дубинський з позивним Хмурий шанований російський військовий». Крім цього, за сукупністю співпадаючих даних з різних форумів йдеться про те, що Дубинський їздив у 2014 році до Слов'янська на чорному Пежо з номерами 3008. Машина цієї моделі потрапила на відео колони з "Буком" у Макіївці 17 липня того ж року, незадовго до аварії Боїнга . Експерти відзначають, що це не означає, що Дубинський перебував у цій машині, проте цілком імовірно вона використовувалася розвідкою "ДНР". Експерти проаналізували опубліковані СБУ телефонні переговори бойовика «Хмурого», де з ним погоджують місце, в якому йому треба розмістити "Бук". Хмурий керував перекиданням комплексу під селище Первомайське, а в останньому записі, зробленому в день аварії Боїнга, стверджує, що за допомогою ракетної установки вдалося збити український штурмовик. Але насправді того дня Україна не втратила жодного літака. А малайзійський лайнер був збитий. Нагадаємо, як повідомляла раніше АСН, міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat опублікувала доповідь «Хто такий «Хмурий»: відставний генерал-майор, пов'язаний з падінням MH-17». У Боїнгу, який летів із Амстердама в столицю Малайзії, загинули 298 осіб - всі, хто був на борту. Москва звинувачує у трагедії Київ, влада України - проросійських сепаратистів.
Політика "ДНР" оголосила блокаду Києву. Що вона передбачає, крім вугілля, невідомо Бойовики з ОРДО оголосили "блокаду Києву". Про це сьогодні, 3 березня, заявив ватажок терористів "ДНР" Олександр Захарченко, передає агентство "РИА Новости". "Ми рубаємо всы зв'язку з Україною, з якою воюємо. Продавали вугілля, щоб отримувати гроші і платити зарплату тут. Ми навчилися жити в блокаді, ми оголошуємо блокаду Україні", - сказав він. Як відомо, раніше терористична організація "ДНР" опублікувала на своєму ресурсі список українських підприємств, на яких "введена тимчасова адміністрація" або які перейшли під їхнє управління. Нагадаємо, з 1 березня донецькі і луганські бойовики заявили, що підприємства під українською юрисдикцією, розташовані на захоплених ними територіях будуть переведені під їхню юрисдикцію і переорієнтують виробництво на Росію. Ватажки бойовиків розподілили українські підприємства між «міністерствами ДНР», захоплення почали з «Донбас Арени» і тренувальної бази футбольного клубу «Шахтар».
Суспільство оформление ленты  Українці гарно заробляють, здаючи земельні паї в оренду. Де найщедріші фермери У 2016 році українці непогано заробили на своїх паях, здаючи їх в оренду. Так минулого року в Україні було передано в користування іншим особам 16475,3 тис. га земель сільськогосподарського призначення. Такі дані на своєму сайті оприлюднила Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру. Середній розмір орендної плати за землю у 2016 році склав 1093,4 грн за 1 га на рік. Найщедрішими орендарі виявились у Полтавській та Чернігівській областях. Там на рік за 1 га землі платили 2243,2 грн та 2215,5 грн відповідно. Майже вдвічі менше за орендовані паї платили у Рівненській, Сумській, Харківській та Хмельницькій областях – від 1371 грн до 1600 грн. Від 1000 грн до 1200 грн отримували власники земель, здаючи їх в оренду, у Львівській, Чернівецькій, Житомирській, Вінницькій та Кіровоградській областях. Водночас найпоширенішою у 2016 році в Україні була вартість орендованого паю у межах від 700 грн до 1000 грн за 1 га. Такі ціни платили власникам паїв у Волинській, Івано-Франківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях. Найменш оціненою минулого року була земля у Тернопільській (672,3 грн за 1 га), Закарпатській (596 грн за 1 га) та Київській областях (533,4 грн за 1 га). Не враховуючи, так би мовити, «аутсайдерів» у сплаті за орендований пай, загалом українці отримують не такі вже й малі гроші завдяки землі. А якщо врахувати, що більшість власників паїв проживає у селах, то для них озвучені цифри - це чималі кошти. Тому якщо і запрацює ринок землі, дискусії про який останні кілька років ведуться як у парламенті, так і в Кабінеті Міністрів, то навряд чи українці кинуться масово продавати свої паї. І, швидше за все, більшість вибере стабільний і постійний заробіток замість одноразового продажу.
За кордоном У Росії кількість неповнолітніх наркоманів за п'ять років зросла на 60% Секретар Ради безпеки РФ Патрушев заявив про вкрай низьку ефективність роботи антинаркотичних комісій в Росії, повідомляють РИА Новости. "Заходи проводяться неналежним чином, найчастіше формально. Часом доходить до абсурду, коли прокурори змушені через суди домагатись позбавлення прав керування транспортними засобами осіб, які перебувають на обліку з діагнозом "наркоманія", - зазначив Патрушев. За словами Патрушева, число росіян, які вживають наркотичні речовини, за минулі п'ять років не змінилося і складає 640 тисяч осіб. При цьому він зазначив, що кількість наркоманів серед неповнолітніх зросла на 60 відсотків. Однак, згідно з даними, оприлюдненими в 2014 році Федеральною службою з контролю за оборотом наркотиків, в Росії офіційно зареєстровано близько восьми мільйонів наркоманів. Щорічно від вживання наркотиків у Росії помирає понад 80 тисяч молодих людей.
Політика Директор НАБУ: Відстрочку щодо податків компаніям Онищенка надавали навіть раніше, ніж вони її просили Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник на брифінгу в Києві розповів, як саме податківці незаконно сприяли компаніям олігарха-втікача Олександра Онищенка. Він пояснив, що головна суть порушення з боку колишнього голови ДФС Насірова - незаконність надання відстрочки для сплати податків компаніям Онищенка. "Механізм відстрочки, звичайно ж існує. Але він вважається законним, якщо для відстрочки є підстави. А в цьому випадку відстрочка застосовувалася незаконно, оскільки підприємства взагалі не платили жодних податків. В той час, як, згідно із законом, відстрочка можлива лише тоді, коли хоча б частину податків підприємствами сплачено. Але тут, хоча платежі не сплачувалися, все одно повторно приймалося рішення про відстрочку. А в деяких випадках клопотання підприємства про відстрочку ще навіть не встигло надійти, а рішення про відстрочення вже було прийнято", - сказав Ситник.
Події оформление ленты  У колишнього глави Держуправління справами Тарасюка вдома знайшли 1 млн євро і багато золота В рамках розслідування злочинів, у вчиненні яких підозрюється Янукович В.Ф., Янукович О.В., Ставицький Е.А., Литовченко П.В. та інші, повідомлено підозру екс-керівнику Державного управління справами І. Тарасюку. Про це на сторінці в соцмережі повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в соцмережі. За словами Луценка, справа стосується створення та діяльності злочинної організації та заволодінням в її складі державним майном - комплексом відпочинку «Пуща-Водиця» урочища «Межигір'я», загальною вартістю 540 млн грн. За місцем проживання колишнього чиновника було проведено обшук, під час якого виявлено та вилучено документи, 1 млн євро, золото та інші речі. Сьогодні І. Тарасюку буде обрано запобіжний захід, повідомив Луценко. 
Суспільство оформление ленты  У КМДА показали, як виглядатиме після ремонту станція метро «Лівобережна» Як раніше повідомляла АСН, 18 лютого 2017 року на станції метро «Лівобережна» розпочалися ремонтні роботи, які триватимуть до 30 квітня. Заступник голови КМДА Ілля Сагайдак 3 березня опублікував на своїй сторінці facebook фотографії як виглядатиме станція метро «Лівобережна» через півтора місяця, коли за планом роботи повинні закінчитися. Як зазначив чиновник, спершу проект дизайну був інший, але в зв'язку з нестачею часу (на ремонт виділено всього півтора місяця) всі ідеї втілити в життя не вистачить часу. Тому новий дизайн стали обігравати навколо існуючої плитки, яку встигнуть тільки оновити. Також у процесі реалізації ідеї, змінили систему освітлення вестибюлів, відмовилися від використання led-підсвічування колон і фасадів на пероні, а також спростили дизайн фасадів на вхід у метро з боку площі.
Політика Блокадників змогли зупинити 90% потоку контрабанди з ОРДЛО 90% потоку контрабанди з ОРДЛО зупинені блокадниками. Про це на прес-конференції заявив підполковник, інший командир батальйону "Донбас" Анатолій Віногродській, передає кореспондент АСН. "В результаті блокади ми досягли того, що хоча б зупинено фінансування злочинного режиму окупантів. До блокади цього ми на 90%, по суті, фінансували режим окупантів... Тому в результаті блокади ми перестанемо фінансувати режим окупантів, значить - цим зумовимо результат війни" , - заявив він.Поки що у штабу блокади немає ніяких коментарів щодо прийнятої постанови Кабміну про порядок перетину товарів на лінії розмежування."Бо до цього часу цю постанову ніде не опубліковано. Її треба було приймати ще в 2014 році. Тому питання: хто відповість за незаконне переміщення товарів за 2014-2015 роки? Хто відповість за незаконну контрабанду", - сказав він.
Політика Нацрада не продовжила "Радіо Вісті" ліцензію на мовлення Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 3 березня не продовжила ліцензію на мовлення ТОВ "ТРК  "Дивосвіт", що веде мовлення під назвою «Радіо Вісті». Термін їхньої ліцензії закінчився в лютому 2017 року. До цього компанія вже отримувала 4 офіційних попередження за трансляцію в ефір прямої мови бойовиків ОРДО і прямих закликів до сепаратизму. Також одне з попереджень стосувалося відмови надати Нацраді записи ефірів радіостанції, а інше - за образи честі та гідності українців Тетяною Монтян. Нагадаємо, "Радіо Вісті", що входить в медіахолдинг "Вісті України", мовило в Києві, Харкові та Дніпрі. У нього також входив телеканал UBR, що здав недавно до Нацради свою ліцензію через відсутність грошей. Медіахолдинг пов'язують з екс-міністром доходів і зборів Олександром Клименком. Тим часом, за деякими даними ЗМІ і експертів, Клименко почав інвестувати гроші в інші медіапроекти в Україні.
Суспільство Тука розповів, коли почне діяти порядок ввезення та вивезення товарів із зони АТО Для фізичних осіб порядок ввезення та вивезення товарів із зони проведення АТО почне діяти лише через 2 місяці з моменту, коли цей порядок набере чинності. Про це 3 березня після засідання Кабінету Міністрів журналістам заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, повідомляє Інтерфакс-Україна. Він уточнив, що після того, як почне діяти порядок ввезення та вивезення товарів із зони проведення АТО, перетин лінії розмежування для фізичних осіб буде відбуватися, як і зараз, на підставі розпорядження голови СБУ. Зазначений порядок, зі слів Туки, передбачає, що медикаменти і продукти харчування можна буде перевозити через лінію розмежування тільки в складі гуманітарних вантажів.
Суспільство Родичі вбитих у Дніпрі патрульних вимагають 3 млн компенсації. Майно обвинуваченого буде заарештовано Сьогодні, 3 березня, в Дніпрі пройшло четверте засідання у справі про розстріл патрульних у Дніпрі у вересні 2016 року. На сьогоднішньому засіданні заслуховували свідчення потерпілих. Суд опитав водія маршрутки, який намагався заблокувати злочинцеві шлях до відступу, матерів загиблих патрульних і сестру Ольги Макаренко - Євгенію, повідомило місцеве видання Информатор. Мати загиблої патрульної Ольги Макаренко заявила, що не відмовляється від свого позову на три мільйони гривень і навіть вважає, що вимагає мало грошей. Крім того, цивільний позов також подав Департамент патрульної поліції Нацполіції на суму близько 24 тисяч гривень. Варто відзначити, що на минулому засіданні управління ПП вимагало трохи менше - близько 21 тисячі гривень. Представник звинувачення заявив, що у власності обвинувачуваного колишнього бійця полку «Торнадо» Олександра Пугачова перебуває нерухоме майно в місті Торез Донецької області, зокрема трикімнатна квартира і будинок на великій земельній ділянці. Сторона звинувачення подала клопотання на арешт майна обвинувачуваного. Наступне засідання у цій справі суд призначив на 9 березня.
Суспільство Батькам Києва доведеться заново записатися в електронній черзі в дитячий садок У Києві вводиться нова, повністю автоматизована система електронного запису до дитячих садків. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, передає прес-служба мерії міста. Старостенко розповіла київським батькам, що в зв'язку з введенням нової системи вони повинні будуть заново зареєструватися в електронній черзі. За її словами, ця модернізація електронного запису покликана прибрати можливе суб'єктивне втручання в систему. Для цього її зроблять повністю автоматизованою. Старостенко додала, що нова система діятиме за принципом наявності вільних місць у дитячому садку. Щоб скористатися новою системою, батьки Києва повинні пройти перереєстрацію, яка передбачає збереження попереднього місця в черзі. Зараз в електронній черзі в дитсадки Києва перебуває понад 11 тис. дітей. Перереєструватися можна за посиланням, записати дитину в дитячий сад можна за посиланням.
Політика Протестуючі проти торгівлі з ОРДЛО перекриють ще одну гілку, "через яку почали ганяти сталь" Блокада товарів Ахметова - триватиме. Про це на прес-конференції заявив підполковник, інший командир батальйону "Донбас" Анатолій Виногродський, передає кореспондент АСН. "З 8 залізничних шляхів в Луганській і Донецькій області - 4 шляхи зруйновано. Там немає руху, ми їх контролюємо з наглядових постів... По одній з гілок пан Ахметов почав ганяти сталь. Тому, очевидно, нам доведеться і її заблокувати", - заявив він. Також він спростував звинувачення прем'єра Володимира Гройсмана в тому, що блокадники працюють в інтересах Москви. Навпаки, на його думку, заяви прем'єра України, ватажків "ДНР-ЛНР" і керівництва РФ про негативний вплив блокади, "робляться в унісон". "Ми зламали схеми ... Ніякої націоналізації теж немає. Це звичайне віджимання. Підприємства, які там працюють, насправді давно вже контролюються російськими олігархами".
Суспільство У «ДНР» просять ООН довести, що не всі бойовики хочуть повертатися до них з України У Мінську 1 березня домовилися залучити до процесу обміну полоненими представників ООН. Про це повідомила так звана «уповноважена з прав людини в ДНР» Дар'я Морозова. Вона уточнила, що міжнародна організація вже дала згоду на участь у процесі обміну полоненими, передає «ДАН». Бойовиків хвилює факт, що деякі із заявлених до обміну бойовиків не хочуть повертатися в «ДНР». «На поточній зустрічі гуманітарної підгрупи в Мінському форматі головним питанням було залучення міжнародної організації, яка б зафіксувала відмову або підтвердження утримуваних осіб на перетин лінії розмежування. Було прийнято рішення підключити представників ООН з прав людини», - сказала представник терористів. У свою чергу ватажок бойовиків Олександр Захарченко заявив, що приїзд у «ДНР» народного депутата України Надії Савченко не прискорить процес обміну полоненими. На запитання про те, чи допоможе поїздка Савченко обміну полоненими, ватажок сказав: «Я сильно сумніваюся». Він також повідомив, що нардеп побувала в «ДНР», щоб показати Україні важливість обміну. Захарченко також заявив, що бойовики нібито готові прийняти допомогу «від людини, яка допоможе нам обміняти наших братів».
За кордоном «Російський витязь» Повєткін вилетів з WBC за стероїди. Промоутер розповів, чим він займеться тепер Росіянин Олександр Повєткін, якого оштрафували за вживання допінгових препаратів, тепер ще й дискваліфікований Всесвітньою боксерською радою (WBC). Проте його промоутер сподівається, що той зможе проводити бої за іншими версіями. Таку сміливу заяву, незважаючи на виключення Повєткіна з найпрестижніших рейтингів і організацій, зробив його промоутер Андрій Рябінський. "Саша відсторонений за версією WBC. По інших версіях виступатиме. У WBC теж доб'ємося виправдання, але потрібен час. Будемо розбиратися", - сказав Рябінський ТАСС. Нагадаємо, Всесвітня боксерська рада (WBC) відсторонила російського боксера Олександра Повєткіна від боїв на невизначений термін. Він також повинен оплатити штраф на $250 тис. Також він має пройти низку інших тестів на допінг і оплатити їх. Нагадаємо, в його крові виявили мельдоній. І викривають у вживанні заборонених препаратів уже вдруге. Як повідомлялося раніше, Повєткін вже вилетів із рейтингів Всесвітньої боксерської ради (WBC) і Міжнародної боксерської федерації (IBF).
Суспільство Більше 50 тис. киян отримають перерахунок за опалення У Києві понад 50 тис. сімей отримають перерахунок за опалення в зв'язку з виявленими міською владою порушеннями з боку «Київенерго». Про це 3 березня заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляється на сайті адміністрації. Чиновник уточнив, що в деяких випадках здійснювалися неправильні нарахування через те, що показники з лічильників або не знімалися, або несвоєчасно були зняті. У деяких будинках лічильники працювали некоректно через поломки, що призводило до перевитрати теплоносія, додав Пантелеєв. «Також причиною таких нарахувань стають квартирні лічильники, коли деякі жителі не подають обсяги споживання. В результаті спожите ними тепло нараховувалося іншим жителям, які не мають квартирних приладів обліку», - сказав Пантелеєв. Він зазначив, що всього з 23 січня по 3 березня Житлово-комунальна інспекція в Києві отримала 301 скаргу. Також, зі слів чиновника, все більше киян бажають бути присутніми при знятті показань теплового лічильника. Відповідні заявки подали вже понад 4 тис. киян.
Політика ВРП перенесла розгляд справи щодо судді, який штрафував автомайданівців Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя не змогла прийняти рішення щодо судді Віктора Кицюка і після кількох годин засідання прийняла рішення продовжити розгляд справи 24 березня, повідомляє кореспондент АСН. Розгляд перенесли у зв'язку з необхідністю витребування додаткових матеріалів у цій справі. Водночас на сьогоднішньому засіданні члени палати встановили, що суддя Кицюк наклав адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування автомобілем на 6 місяців для Сергія Пояркова з істотними порушеннями процесуального законодавства. Також під час засідання було встановлено, що раніше до злісних порушників правил дорожнього руху, яких працівники ДАІ зупиняли тільки після переслідування, суддя Кицюк застосовував більш м'яке стягнення - штраф у розмірі 185 грн. Також було встановлено можливе втручання в автоматизовану систему розподілу справ між суддями. Якщо палата у дисциплінарних справах визнає суддю Віктора Кицюка винним в дисциплінарному проступку, його можуть позбавити статусу судді.
Суспільство оформление ленты  Центром Києва пройшовся марш на захист прав працівників секс-індустрії 3 березня в Міжнародний день прав секс-працівників під Верховною Радою зустрілися учасники трьох акцій: прихильники легалізації проституції і скасування статті Адміністративного Кодексу 181-1, їхні противники і ті, хто вважає, що треба карати тих, хто цю «послугу» замовляє. «Ми виступаємо проти легалізації проституції і вимагаємо дій для врегулювання цього негативного явища в українському суспільстві», - говорить представниця «Акції за сімейні цінності» Олександра Горчинська. «Люди, які могли б приносити кошти в бюджет країни, стають жертвами зловживань людей із кримінального світу», - упевнений правозахисник Зорян Кіс. Він каже, що учасники іншої акції, які стоять поруч, нічим не заважають їм, бо «сім'ї розпадаються не через секс-роботу, а через домашнє насильство, алкоголізм і те, що люди просто не кохають один одного». «Найбільша проблема - це політична проституція, а Верховна Рада - це її осередок», - пояснює свій прихід під парламент Кіс. Феміністка Марія Дмитрієва відзначає, що в співтоваристві в інтернеті, де вона адміністратор, написали, що «сьогодні жінки приходять з протестом проти адміністративного покарання за надання послуг. Ми, як захисниці прав жінок, повинні їх підтримати». «Кожна людина має право жити життям, вільним від насильства. Ми підтримуємо повну декриміналізацію жінок за проституцію, але виступаємо проти повної легалізації, тому як в жодній країні легалізація неполіпшила становище жінок. Ми виступаємо за криміналізацію клієнтів, як це в Швеції, Франції, Канаді, Норвегії, Ірландії. Ми вважаємо, жоден чоловік не має права ґвалтувати людей за гроші або безкоштовно. Тому потрібно впровадити шведську модель криміналізації клієнтів, яка дозволяє значно скоротити попит на проституцію, скорочує кількість людей, проданих у сексуальне рабство, і дозволяє заробити державі гроші для реабілітації жінок», - говорить Дмитрієва.
Політика Суд Москви просять заочно заарештувати екс-депутата Вороненкова, який виїхав в Україну Слідчий комітет РФ просить Басманний суд Москви заочно заарештувати екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав громадянство України. За словами прес-секретаря суду Юнони Царьової, до суду надійшло відповідне клопотання слідчих органів, передає РБК. Клопотання буде розглянуто сьогодні, 3 березня. Раніше очільник Слідкома РФ Олександр Бастрикін повідомив, що Вороненков поїхав в Україну через те, що стосовно нього могли порушити кримінальну справу. Він зазначив, що СК РФ двічі вносив у прокуратуру подання щодо екс-депутата. Справа стосувалася організації шахрайських схем. Нагадаємо, Денис Вороненков разом з дружиною, також екс-депутатом Держдуми Марією Максаковою в жовтні 2016 року виїхав в Україну, де отримав громадянство. Політик заявив, що покинув Росію через «незаконне і несправедливе» кримінальне переслідування. У Росії Вороненков оголошений у федеральний розшук у зв'язку зі справою про шахрайство.
Політика Кернес: Немає аргументів, що Путін винен у війні проти України Мер Харкова Геннадій Кернес стверджує, що немає аргументів на підтвердження того, що у війні на Донбасі винен президент РФ Володимир Путін. Відповідаючи на коментар журналіста видання «Гордон» про те, що тільки з фізичної смертю Путіна зовнішня агресія проти України припиниться, Кернес заявив: «А я вважаю, що першопричина не в Путіні». На думку Кернеса, українці довіряють інформації в телевізорі та інтернеті, вірять маніпуляціям. Крім того, спотворена громадська думка сильно роздувається в ЗМІ. «Коли ви говорите, що все в Україні відбувається тому, що Путін такий-сякий... Але, щоб стверджувати те, що стверджуєте ви, - треба мати аргументи. Аргументів, що у всьому винен Путін, у мене немає», - підкреслив мер Харкова. Він також зазначив, що ймовірність виникнення в Харкові сепаратистського руху з подальшим створенням «Харківської народної республіки» дорівнює нулю.
Політика оформление ленты  Суд призначив колишньому керівнику Держуправління справами заставу в 6,4 млн грн і надів електронний браслет У Печерському районному суді міста Києва відбулося слухання справи про обрання запобіжного заходу колишньому керівнику Державного управління справами часів президентства Віктора Ющенка Ігорю Тарасюку. На початку засідання суддя Остапчук пішов до нарадчої кімнати, заявивши, що засідання буде закритим для преси, передає кореспондент АСН. Разом з тим прокурор заявляє, що засідання суду відкрите. Сам Ігор Тарасюк перебуває в залі суду, але спілкуватися з пресою не хоче. Прокурор заявляє, що клопотав про утримання Тарасюка під вартою 60 діб. В результаті суд постановив зобов'язати Ігоря Тарасюка носити електронний браслет. Нагадаємо, в рамках розслідування злочинів, у вчиненні яких підозрюється Янукович В.Ф., Янукович О.В., Ставицький Е.А., Литовченко П.В. та інші, повідомлено підозру екс-керівнику Державного управління справами І. Тарасюку. У квартирі у нього знайшли готівкою 1 млн євро і багато золота.  
Події оформление ленты  У російському Кірові жителі побилися за безкоштовні ручки і кепки У російському місті Кіров на вокзалі городяни побилися під час роздачі безкоштовних сувенірів від партії ЛДПР. Про це повідомляє російське видання 7x7-journal.ru. Поїзд, яким привозять так звану «допомогу від партії», на кіровський вокзал мав прибути о 12:15, але вже об 11:30 на платформі стояло близько 70 осіб, а до полудня число охочих отримати безкоштовно футболки, ручки і блокноти від Жириновського збільшилось до декількох сотень, пише видання. Серед людей, які прийшли на вокзал, більшість - пенсіонери. Видання зазначає, що під час роздачі сувенірів у натовпі мало не затоптали двох людей, а декілька осіб мало не побилися за «подарунок від Жириновського». Правоохоронці, які стояли осторонь, мовчки за всім спостерігали. Як тільки «гуманітарка» закінчилася, натовп розійшовся.
Суспільство На «націоналізованій» «Донбас-Арені» проведуть матч між бандами «Спарта» та «Сомалі» На «націоналізованому» стадіоні «Донбас-Арена» будуть відроджуватися спортивні змагання. Про це заявив ватажок «ДНР» Олександр Захарченко. Захарченко запропонував провести на стадіоні футбольний матч між бандами «Спарта» та «Сомалі», передає Інтерфакс-Україна. Ватажок бойовиків також зазначив, що перша гра на «Донбас-Арені» буде присвячена вбитим лідерам терористів - Арсену Павлову («Моторола») і Михайлу Толстих («Гіві»). Як відомо, на території «Донбас-Арени» у Донецьку до початку березня діяв гуманітарний штаб олігарха Ріната Ахметова. Однак напередодні він був переведений під управління бойовиків. Захарченко розкритикував роботу гумштабу і заявив, що там нібито були прострочені продукти. «Я вже не кажу про макарони з мишами і прострочену тушонку. Це страшно. Людина, яка все це робила, у нього ніякого бажання допомогти не було», - додав ватажок терористів.
Політика Екс-очільник ДУС Тарасюк, у якого знайшли 1 млн євро, обіцяє внести 6,4 млн грн призначеної судом застави Колишній керівник Державного управління справами Ігор Тарасюк заявив сьогодні, 3 березня, після суду журналістам, що через п'ять днів внесе заставу в розмірі 6 млн 400 тис. гривень, яку йому призначив суд, передає кореспондент АСН.Тарасюк повідомив, що поки ні він, ні адвокати не ознайомилися з матеріалами справи, але рішенням суду він задоволений. Він також повідомив, що потрібну суму йому допоможуть зібрати друзі.На запитання журналістів, чи правда, що у нього знайшли 1 млн євро, Тарасюк зазначив: "Можна знайти все що завгодно, коли хочеться. Це не мої гроші". Нагадаємо, раніше в соцмережі генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що за місцем проживання Тарасюка було проведено обшук і виявлені документи, 1 млн євро, золото та інші речі, які мають значення для слідства. Нагадаємо, раніше суд призначив колишньому керівнику Держуправління справами заставу в 6,4 млн грн і постановив носити електронний браслет.
Політика Працівники СБУ намагалися обшукати квартиру екс-голови Одеської митниці Юлії Марушевської Екс-голова Одеської митниці Юлія Марушевська повідомила, що в її квартирі намагалися провести обшуки працівники Служби безпеки України і Генеральної прокуратури. Марушевська написала на своїй сторінці в Facebook, що зараз перебуває в закордонному відрядженні. Вона також уточнила, що є спікером при Freedom Forum. Вона підкреслила, що силовики прийшли до неї в рамках невідомого кримінального провадження. Крім того, за словами Марушевської, обшуки проводяться також у Романа Бахівського, який в 2016 році обіймав посаду виконуючого обов'язки керівника митного поста «Відкритий митний простір». Марушевська заявила, що сприймає дії СБУ і ГПУ як тиск з боку чинної влади і відповідь на вчорашнє затримання НАБУ голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.«Я хочу заявити, що не піддамся на цей пресинг. Нинішня влада повторює помилки режиму Януковича», - додала вона. Нагадаємо, голову ДФС Романа Насірова ввечері 2 березня затримали детективи Національного антикорупційного бюро та Спеціальної антикорупційної прокуратури. Йому вручили підозру у так званій «газовій справі». Затримання Насірова проходило в лікарні «Феофанія». Потім його госпіталізували нібито з підозрою на інфаркт міокарда. Роман Насіров підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Його підозрюють у завданні державі збитків на суму 2 млрд грн.
Політика Москаль відреагував на заміну Насірова Проданом: "Шило на мило!" Голова Закарпатської обласної адміністрації Геннадій Москаль заявив на своїй сторінці в соцмережі, що давно наполягав на усуненні Романа Насірова від посади, так як він не відповідає належним критеріям керівника ДФС. "Уряд міг би підібрати кращу кандидатуру на виконуючого обов'язки голови Державної фіскальної служби, поки туди не поставлять повноцінного, нормального керівника. ДФС повинна керувати людина, яка думає про державний бюджет, а не свої кишені. На українській митниці давно пора навести лад, бо зараз митник асоціюється у людей з хабарником, здирником, корупціонером і контрабандистом разом узятими. Але заміна Насірова на Продана (нехай і тимчасова) нічого не дасть. Це все одно, що міняти шило на мило!" - заявив Геннадій Москаль. Нагадаємо, прокуратура наполягає на взятті Романа Насірова під варту. Зараз вирішується питання про його транспортування в іншу лікарню.
Події Бойовики «ЛНР» вбили одного зі своїх ватажків Під час допиту в «ЛНР» був убитий «заступник командувача народною міліцією ЛНР» Віталій Кисельов на прізвисько Комуніст. Бойовики звинуватили Комуніста в підготовці «держперевороту», передає Газета.ру. Як повідомило журналістам джерело в середовищі терористів «ЛНР», на допиті з Комуністом намагалися розмовляти, але «перестаралися». Співрозмовник підкреслив, що Кисельова намагалися врятувати, але не змогли. У січні ватажки бойовиків «ЛНР» заявили, що Кисельов підозрювався «в пособництві замаху на дії, спрямовані на насильницьке захоплення влади». Тоді стверджувалося, що Комуніст перебуває в місці, де його життю і здоров'ю нічого не загрожує. Як відомо, 8 лютого в Донецьку був також знищений проросійський терорист Михайло Толстих на прізвисько Гіві. Його вбили у власному «кабінеті» пострілом з реактивного вогнемета «Шмель», який перебуває на озброєнні ЗС РФ.
Події Власниця салону краси поголила колишній працівниці півголови У Черкасах 2 березня на дівчину напали двоє невідомих. Спочатку її вдарили по голові, а потім, затягнувши в ліс, почали бити електрошокером. Під кінець зловмисники зголили дівчині половину волосся на голові. Про це повідомляє сайт vikka.ua. Постраждала розповіла, що її заманили в один із районів міста під приводом вдома пофарбувати волосся клієнта, проте до цього справа не дійшла. Зловмисники після скоєного сфотографували результат «виконаної роботи». Дівчина підозрює, що розправу над нею замовила власниця салону краси, в якому вона працювала перукарем, але через переїзд звільнилася. Потерпіла каже, що подібні погрози вже лунали з вуст хазайки закладу щодо інших працівників салону, які теж звільнилися. За фактом хуліганства поліція відкрила кримінальне провадження.
Суспільство Російський генерал втратив ноги і очі, підірвавшись на міні в Сирії Російський генерал-майор, начальник управління бойової підготовки штабу Західного військового округу РФ Петро Мілюхін підірвався на міні в боях біля Пальміри в Сирії. В результаті підриву на міні, який стався близько тижня тому, Мілюхін втратив обидві ноги й очі, пише «Фонтанка». Йому надали першу допомогу, однак стан здоров'я генерала почав стрімко погіршуватися і його спецрейсом привезли до військового госпіталю ім. Бурденка в Москві. У госпіталі підтвердили, що Мілюхін проходить у них лікування, однак не стали повідомляти подробиці.Звання генерал-майора Мілюхін отримав у грудні 2015 року. Як відомо, терористи ІДІЛ захопили Пальміру в травні 2015 року. У березні 2016 року місто звільнили від бойовиків, але в грудні ті повернули собі контроль над Пальмірою. В середині січня російські війська знову почали наступ. 2 березня міністр оборони РФ Сергій Шойгу відзвітував про повторне взяття Пальміри.
Економіка Україна припинить контакти з підприємствами, які «націоналізували» бойовики - Черниш Україна припинить господарські контакти з підприємствами, які були «націоналізовані» бойовиками «ДНР» і «ЛНР». Про це заявив міністр у справах тимчасово окупованих територій України Вадим Черниш. За словами міністра, відносини можуть підтримуватися тільки з тими компаніями, які працюють у правовому полі України, передає Інтерфакс-Україна. Як відомо, в січні українські активісти почали блокаду торгівлі з ОРДЛО. У лютому бойовики зажадали перереєстрації українських підприємств і сплати ними податків, погрожуючи перевести українські підприємства на зовнішнє управління. У четвер, 2 березня, стало відомо, що в «ЛНР» націоналізували 3 підприємства: «Краснодонвугілля», «ДТЕК Ровенькиантрацит» і ТОВ «ДТЕК Свердловантрацит». У «ДНР» ввели «тимчасову адміністрацію» на 43 підприємства, які розділили між різними «міністерствами». Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна вимагатиме санкцій для тих, хто «націоналізував» українські підприємстві.

4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
більше матеріалів




/-1,4029059410095-/ /-pc-/
Top