counter
Архів Повернутись назад 02 Червня 2015
2 Червня
Економіка Ляпіна: Дерегуляція дасть змогу бізнесу заощадити до 10 мільярдів гривень План по дерегуляції бізнесу дозволить йому заощадити лише прямих витрат на 10 мільярдів гривень. Про це в інтерв'ю «Аналітичній службі новин» заявила глава Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна. За її словами, після ліквідації схеми «Укрекоресурси», при якій бізнес платив за утилізацію тари, яку насправді не проводили, бізнес щорічно економитиме лише прямих витрат 300 мільйонів гривень. Ухвалено річний план з дерегуляції бізнесу «Була низка рішень і по сільському господарству, зокрема щодо скорочення термінів видачі дозволів, скасування низки дозволів. Знову ж таки, підрахунки показують, що економія вимірюється десь двома-трьома мільярдами, а це — додатковий ресурс, який залишається і який бізнес може використовувати на свій розвиток», — сказала Ляпіна.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Цибулько «ЛНР» і «ДНР» починають заважати Путіну Для проведення референдуму щодо статусу Донбасу спочатку потрібно ухвалити відповідний закон. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Володимир Цибулько. Він зазначив, що заяви про референдум щодо статусу Донбасу, які періодично лунають від політиків, робляться для заповнення інформаційної паузи. «Адже до кінця так і не зрозуміло, в якому статусі будуть ці території і як зайде туди українська міліція для відновлення українських органів влади», — констатував він. Крім того, він наголосив, що для проведення референдуму спочатку потрібно розробити і ухвалити закон про референдум. «У нас немає якісного закону. Він хоча й жорсткий, але згідно з ним ініціативу громадян без держави реалізувати неможливо», — заявив Цибулько. Крім того, експерт зазначив, що Росія і далі продовжує поставляти бойовикам зброю. «Рів — це велика спецоперація-прикриття з подальшого переправляння озброєння терористам. Однією рукою для Заходу вони копають рів, іншою — й надалі постачають живу силу і техніку терористам. Це димова завіса», — сказав він. Разом з тим, на думку експерта, невирішена ситуація навколо «ЛНР» і «ДНР» триватиме довго. «Україна їх утримувати не планує. Путіну вони теж починають заважати, тому він хоче  втиснути їх в Україну як певні федеральні округи, але ми не можемо жити за схемами, які хоче нав'язати нам РФ. Вони не визнають українську владу і не хочуть роззброюватися», — резюмував він.
Суспільство Москаль: «Айдарівці» завдали збитків на суму понад два мільйони гривень, захопивши хлібзавод У МВС офіційно підтвердили інформацію про те, що бійці батальйону «Айдар» причетні до захоплення хлібзаводу. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля. На офіційному сайті адміністрації опубліковано документ, наданий ГУ МВС України в області, в якому зазначено, що «Айдар» причетний до захоплення ТОВ «УКР-ВЕРЕС» неподалік від Станиці Луганської. Військовим Лебедю і Синельникову оголосили про підозру, але де вони знаходяться — невідомо. Розслідуванням вже встановлена ​​їх причетність до злочинів. Хлібозавод в селі Петрівка бійці «Айдара» зайняли ще в листопаді 2014-го (територію контролювала Україна). «Вони присвоїли грошову готівку, яка там зберігалася, вигнали з роботи більшу частину працівників і самі зайнялися випічкою і реалізацією хліба. При цьому не платили ні за спожиті енергоносії, ні податки. Захоплення хлібозаводу послужило причиною дефіциту хліба, його різкого здорожчання і соціальної напруги в Станично-Луганському та кількох сусідніх районах. В області всі прекрасно знали, що цим «бізнесом» зайнявся «Айдар», яким тоді командував Мельничук, однак Міноборони вперто спростовувало очевидні факти», — сказано в повідомленні Москаля. Як повідомляється, за час захоплення підприємства айдарівці завдали збитків на понад два мільйони 400 тисяч гривень. Відкрито кримінальне провадження за фактом розбою, незаконного позбавлення волі, незаконного заволодіння транспортними засобами, незаконного втручання в госпдіяльність і загроз працівникам правоохоронних органів.
оформление ленты  Блог: 
Політика Рада надала військово-цивільним адміністраціям бюджетні повноваження Верховна Рада дала змогу військово-цивільним адміністраціям виконувати бюджетні повноваження, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). За законопроект № 2684 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо врегулювання деяких питань у зв'язку з ухваленням закону України« Про військово-цивільні адміністрації») проголосували 240 депутатів. Як повідомляється, закон вносить зміни до статті 67-2 Бюджетного кодексу України, згідно з якою відтепер, у разі припинення діяльності органів місцевого самоврядування та органів місцевої виконавчої влади Донецької та Луганської областей, їх функції, в частині бюджетних повноважень, здійснюються військово-цивільними адміністраціями згідно із законом України «Про військово-цивільні адміністрації».
Події Працівники держустанов привласнили 812 млн гривень Посадовці державних установ «обдурили» державу на 12 мільйонів гривень, а комерційні структури на 800 мільйонів. Про це повідомляє прес-служба столичної міліції. Правоохоронці та СБУ розкрили схему з відмивання державних грошей. «Посадовці державних установ, що фінансуються коштами з бюджету України, укладали фіктивні угоди з підприємствами, що мають ознаки фіктивності. Виводячи з підприємства гроші, вони привласнювали їх собі через нечинні фінансові операції. З січня 2013 року й дотепер, конвертуючи безготівкові кошти і знімаючи їх готівкою у відділеннях банківських установ, група осіб заволоділа грошима держбюджету на суму близько 12 мільйонів гривень, а також на суму близько 800 мільйонів гривень — комерційних установ», — йдеться в повідомленні МВС. Крім того, у шахраїв було вилучено боєприпаси під час обшуків. 21 травня в авто одного з аферистів знайшли 40 тисяч доларів, а в заміському будинку виявили предмети, схожі на гранати РГД-5, гранати Ф-1, запали до них і близько 300 патронів різного маркування. Відкрито кримінальне провадження. Досудове розслідування триває.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Ляпіна: Кількість дозвільних документів для іноземного бізнесу скоротять В Україні ведеться активна робота щодо залучення іноземного бізнесу, зокрема буде скорочуватися кількість дозвільних документів. Про це в інтерв'ю «АСН» розповіла голова Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна. «У плані по дерегуляції, який мають втілити до кінця року, йдеться про те, що має бути скорочення майже 100 дозвільних позицій ... Представники європейського та польського бізнесу, які вже пробували працювати в Україні, скаржаться не стільки на це, скільки на велику кількість хабарників і слабкий захист прав власності», — розповіла Ляпіна. Глава регуляторної служби зазначила, що найбільші претензії викликає саме слабкий захист прав власності. «Вкладаючи будь-яку інвестицію, ти ніколи не можеш отримати гарантії, що зможеш цю інвестицію в певний час забрати, що ніхто в тебе не виведе це судом в іншу власність тощо», — розповіла Ляпіна. Глава служби наголосила, що нині Україна рухається шляхом спрощення всіх регуляторних процедур, але про захист прав власності теж не можна забувати. Ляпіна зазначила, що європейський бізнес готовий вкладати в Україну і бачить її потенціал. Питання тільки в тому, щоб вкладені кошти не крали шахрайським шляхом.
оформление ленты  Блог: 
Політика Михайло Головко У Саакашвілі недостатньо повноважень для кардинальних змін Призначення іноземних фахівців на високі державні посади, зокрема й екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі головою Одеської обласної державної адміністрації, негативно впливає на імідж країни. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив позафракційний народний депутат Михайло Головко. «Ми проти призначення іноземців на державні посади. У нас сорокамільйонна країна, в якій багато талановитих людей з незаплямованою репутацією, що мають закордонну освіту. Нам потрібно залучати їх потенціал, а не людей з-за кордону», — сказав він. При цьому він зауважив, що призначення іноземних фахівців, зокрема й Михайла Саакашвілі, на високі державні посади дискредитують Україну. «Такі призначення не додають позитиву іміджу, не дають віри нашій молоді в те, що вони зможуть себе реалізувати тут, оскільки все зайнято іноземцями. Саакашвілі — хороший реформатор, але потрібно призначати на держпосади українську молодь», — зазначив нардеп. Крім того, парламентарій додав, що очікувати якихось кардинальних змін в Одеській області не варто, оскільки у голови обладміністрації мало повноважень.
Політика Питання Клюєва та Мельничука буде повторно розглянуто регламентним комітетом Комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради доручили провести повторне засідання з розгляду питань про зняття недоторканності з депутатів Сергія Клюєва та Сергія Мельничука. Про це в коментарі журналістам заявив глава фракції «Блоку Петра Порошенка», народний депутат Юрій Луценко, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). «Регламентний комітет ухвалив рішення, яке унеможливлює розгляд на сесії зняття недоторканності з одного з депутатів, а саме Сергія Клюєва. Будь-яке винесення цього рішення в зал без рішення комітету дає підстави для судових оскаржень», — сказав він. Луценко повідомив, що рада коаліції доручила в.о. голови регламентного комітету Павлу Пинзенику зібрати сьогодні регламентний комітет і повторно розглянути це питання на регламентому комітеті в присутності в.о. Генпрокурора (Віктор Шокін нині знаходиться на лікуванні — авт.). «Ми вважаємо, що ГПУ, незважаючи на статус народних депутатів, діяла згідно з чинним законодавством. Тому вона повинна отримати позитивну відповідь від ВР», — додав він. У свою чергу Павло Пинзеник заявив, що засідання комітету розпочнеться 2 червня о 14:15.
Економіка Глава регуляторної служби пропонує ліквідувати завірення документів печаткою Застарілий механізм — завіряти документи для бізнесу печаткою — необхідно скасувати. Про це в інтерв'ю АСН розповіла голова Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна. «Нині, коли можливості техніки розвиваються з кожним днем, вона вже не є захистом. Проблема нині не в самій печатці: коли ухвалили закон, яким пом'якшили вимогу щодо її використання (жорсткої вимоги обов'язково мати печатку немає з минулого року), з цією нормою не погодили вимоги інших чинних в Україні законів, тим самим створивши певну юридичну колізію», — розповіла Ляпіна. Глава служби пояснила, що з одного боку, закон не вимагає завіряти базові документи печаткою (підпис на найважливіших документах можна завірити нотаріально), а з іншого — є багато підзаконних актів, де прописано, що печатка повинна бути. «Тому давно вже треба узгодити ці моменти, ліквідувавши фактично застарілу вимогу завіряти документи печаткою. Щодо додаткового захисту: ті, хто підробляє документи, підроблять та підпис, і печатку, для них це не складно», — зазначила Ляпіна. Глава регуляторної служби вважає, якщо документ справжній, то підпису достатньо.
оформление ленты  Блог: 
Політика Микола Скорик Саакашвілі не та фігура, яка потрібна Одеській області Призначення Михайла Саакашвілі головою Одеської обласної державної адміністрації може негативно вплинути на двосторонні відносини Грузії та України. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив колишній голова Одеської області, народний депутат Микола Скорик. «Саакашвілі за цілу низку кримінальних справ розшукує дружня для нас Грузія. Призначення його головою Одеської області може ускладнити наші двосторонні відносини», - сказав він. Крім того, призначення екс-президента Грузії на високий державний пост, за словами Скорика, суперечить чинному українському законодавству, згідно з яким заборонено мати подвійне громадянство. «Я дуже сумніваюся в тому, що Саакашвілі відмовився від грузинського громадянства», - додав він. Парламентарій також підкреслив, що це рішення не найвдаліше і з точки зору збереження безпеки в Одеській області. «Безумовно, він не дурна людина, але це не та фігура, яка потрібна області», - резюмував він.
оформление ленты  Блог: 
Політика Андрій Новак Найбільш реальний статус для Донбасу — це тимчасово окупована територія Україні необхідно правильно сформулювати питання на можливий референдум про статус Донбасу, оскільки від формулювання залежатимуть економічні наслідки і для Донецької та Луганської областей, і для України загалом. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив економіст і глава Комітету економістів України Андрій Новак. «Від цього формулювання залежатиме: або це територія, яка непідконтрольна українській владі, і де українська влада не може вчинити жодних дій (зокрема економічних і по соціальному забезпеченню), або це територія, до якої в української влади буде доступ при відведенні російських військ», — сказав Новак.Експерт зазначив, що на сьогодні найбільш реальний статус — це тимчасово окупована територія, до якої фізично в української влади немає доступу. «Якщо не буде реального виведення російських військ і не буде доступу до території, то здійснювати там, наприклад, соціальні платежі і таким чином підтримувати сепаратистів — буде неправильним. До того ж і технічно неможливо буде здійснювати ці платежі. Якщо буде якийсь інший статус (наприклад, це повністю контрольована Україною територія), то вийде, що Україна, не маючи фізичного доступу, відповідатиме за соціально-економічну ситуацію, яка там, безумовно,  лише погіршуватиметься», — розповів Новак. Економіст наголосив, що головне для України на цьому етапі винести правильне питання на можливий референдум, щоб країна не опинилася в невигідній позиції: вчиняти будь-які дії не може, а відповідальність економічну та юридичну несе. Новак зазначив, що питання з підприємствами, які знаходяться на Донбасі, теж потребує окремої уваги, оскільки на даний момент не має значення форма власності — державна, приватна або змішана. За словами Новака, якщо немає фізичного доступу до території, то економічна діяльність здійснюється під контролем і за вказівкою тих, хто територію контролює — так званих ДНР і ЛНР, які повністю підконтрольні Кремлю. «Як наприклад, запобігти вивезенню вугілля, коли немає фізичного доступу? Неможливо контролювати роботу підприємств і куди вони відправляють продукцію», — зазначив економіст. Новак зауважив, що для зняття соціальної напруженості на Донбасі необхідно акумулювати невиплачені через тимчасову окупацію соцвиплати і пенсії. «Українській владі варто акумулювати всі пенсійні виплати жителям Донбасу та Криму. Україна не повинна відмовлятися і від Криму, а дати сигнал: те, що не виплачувалося, — накопичується. І при поверненні цих територій під контроль України соцвиплати будуть виплачені, і це буде дуже хорошим соціальним сигналом кримчанам і жителям Донбасу», — зазначив експерт. Він наголосив, що технічно це цілком здійсненно. Він запропонував відкриття окремих пенсійних рахунків, накопичувальних рахунків для соціальних виплат, наприклад, в державному «Ощадбанку».
Події У Харкові затримано диверсантів, які готували теракти 30 і 31 травня в Харкові було затримано троє громадян України, які були завербовані спецслужбами Російської Федерації для вчинення терактів. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.  За інформацією прес-служби, затримані підозрюються у низці злочинів: підриві залізничної колії біля станції «Новожаново» Південної залізниці; спробі підриву цистерн зі скрапленим газом поблизу селища Безлюдівка; обстрілі з реактивних вогнеметів будівлі райвійськкомату Орджонікідзевського та Фрунзенського районів Харкова, а також офісу волонтерської організації по вул. Лебединській торік у вересні.   Як повідомляється, у ході обшуку у затриманих було вилучено снайперські гвинтівки «Гвинторіз» і СВД, реактивний вогнемет МРО-А, автомати Калашникова, пістолети Макарова, безшумний пістолет 6П9, близько двох тисяч набоїв різного калібру, підствольні гранатомети, міни, тротил і пластид загальною вагою більше восьми кілограмів, більше 80 гранат різних модифікацій, 240 детонаторів та інше вибухове обладнання. Нині затриманим пред'явлені звинувачення за ст. 113 (диверсія), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).
Політика Регламентний комітет дав добро на зняття недоторканності з Клюєва Члени регламентного комітету прийняли рішення про те, щоб радити Голові Верховної Ради України внести подання Генерального прокурора Віктора Шокіна про позбавлення депутатської недоторканності Сергія Клюєва на розгляд Ради. Про це повідомляє кореспондент «Аналітичної служби новин». За таке рішення проголосували сім депутатів комітету, двоє утрималося. Відзначимо, переглянути рішення регламентного комітету від 29 травня в усній формі попросив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман. Його мотивація була такою, що комітет у попередньому рішенні не надав правових підстав для винесення цього питання. Нагадаємо, комітет визнав недостатніми докази Генпрокурора для позбавлення Клюєва недоторканності.   Не виключено, що питання про зняття недоторканності з Клюєва та Мельничука буде розглянуто на вечірньому засіданні парламенту 2 червня.   «Я вважаю це рішення (комітету, - авт.) незаконним і політично мотивованим», - заявив присутній на засіданні Сергій Клюєв.  У свою чергу Сергій Мельничук сказав, що за недоторканність він не тримається і готовий ходити до слідчого.
Суспільство Суд присяжних у Росії визнав сина Джемілєва невинним в умисному вбивстві На Кубані в РФ суд присяжних виправдав Хайсера Джемілєва - сина лідера кримськотатарського народу - за звинуваченням в умисному вбивстві. Про це повідомив у Твіттері адвокат Микола Полозов.   Однак присяжні визнали Джемілєва винним у заподіянні смерті через необережність і зберіганні зброї та боєприпасів. Присяжні вважають, що Хайсер гідний поблажливості за звинуваченням щодо зброї. «Отже, мій підзахисний Хайсер Джемілєв одностайно виправданий присяжними за звинуваченням в умисному вбивстві з хуліганських спонукань», - написав Полозов у соцмережі.   Адвокат: Мін'юст вимагає від Росії видачі сина Джемілєва   Адвокат зазначив, що обговорення вердикту відбудеться у четвер 4 червня. Після цього суд винесе вирок. Нагадаємо, що сина Джемілєва затримали в травні 2013 року в Бахчисараї за підозрою у вбивстві. В цілому, Хайсер Джемілєв був засуджений до 3 років і 8 місяців позбавлення волі. Після анексії Криму його перевезли в СІЗО в РФ.
Події Парламент покращив систему оборонного планування ЗСУ Верховна Рада удосконалила систему оборонного планування у Збройних силах України та інших військових формуваннях.   Як передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН), за законопроект N 1547 «Про внесення змін до Закону України «Про організацію оборонного планування» проголосували 247 депутатів.   Слід зазначити, що Закон визначає завдання, принципи, види і порядок здійснення оборонного планування та повноваження органів державної влади з оборонного планування. Законом уточнено завдання оборонного планування, повноваження об'єктів і суб'єктів оборонного планування, доповнено перелік і зміст документів оборонного планування, які розробляються на довго-, середньо- і короткострокову перспективи, а також забезпечується ефективне використання можливостей складових сектору безпеки і оборони при виконанні завдань оборони держави. Крім того, законопроектом встановлюється взаємозв'язок з іншими видами планування, зокрема з плануванням застосування та діяльності складових сектору безпеки і оборони, уточнюються завдання оборонного огляду та організація його проведення.
Події У Донецькій області звільнили начальника відділу ДАІ за розбите в машині скло Начальника ДАІ міста Артемівська Донецької області, який розбив cкло в машині жінки, звільнено з органів внутрішніх справ. Про це повідомляє прес-служба обласної міліції.   За інформацією правоохоронців, рішення про звільнення було прийнято керівництвом ГУМВС України в Донецькій області за результатами службової перевірки.   «Проведено об'єктивне службове розслідування. За його результатами за грубе порушення конституційних прав людини начальник ДАІ одного з районів області звільнений з органів внутрішніх справ дисциплінарним наказом відсьогодні», - йдеться у повідомленні прес-служби.   Як повідомляється, нині розпочато кримінальне провадження за ст.365 «Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу».   Нагадаємо, у Донецькій області начальника відділу ДАІ міста Артемівська було відсторонено від служби на час проведення службової перевірки.
Політика оформление ленты  «Президент» Одеської області Днями Президент України Петро Порошенко представив колишнього президента Грузії в якості нового голови Одеської обласної державної адміністрації. І поставив перед Саакашвілі завдання: не допустити в області впливу олігархів і налагодити дисципліну. Реально виконати? Складно спрогнозувати. Але те, що це потрібно самому Саакашвілі, до губернаторства якого багато поставилися з відкритою іронією, - факт. Таки правда Призначення екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі головою Одеської обласної адміністрації сприйняли неоднозначно. А інформацію про наявність відповідного подання на грузинського політика багато хто розцінив як фейк або жарт. Охочих особисто перевірити достовірність новини було так багато, що офіційний сайт Президента України не витримав навали і «ліг». Реакція громадськості, експертів, політиків була з одеським колоритом. Соцмережі вибухнули жартами та іронією. Так, наприклад, на сторінці політичного експерта Євгена Магди, під постами, що Бараку Обамі наполегливо пропонують очолити Івано-Франківську область, і що «в серпні призначити Броніслава Коморовського головою Львівської ОДА - і бінго», користувачі «працевлаштовували» в різні ОДА Біла Клінтона, Ангелу Меркель, Далю Грібаускайте та багатьох інших. Проте 30 травня 2015 року Президент України Петро Порошенко в Одесі представив Михайла Саакашвілі вже, як з’ясувалося, громадянина нашої країни, як нового голову Одеської обладміністрації. І жарти відійшли в бік. Пішли реальні оцінки, прогнози, обіцянки. Сам Саакашвілі заявив, що буде робити в першу чергу. Зазначив, що потенціал Одеси та області не використовується належним чином. Пообіцяв реформи і масштабні кадрові перестановки на конкурсній основі. Серед пріоритетів він також назвав наведення порядку в роботі місцевої митниці, зазначивши, що отримав на це «мандат» від Президента України. Акцентував, що «кумівства не буде». Саакашвілі пообіцяв впритул зайнятися інфраструктурою - ремонтом автомобільних доріг. І зазначив, що саме поліпшення якості життя є кращим засобом від сепаратизму, оскільки «коли люди побачать, що влада працює, держава про них піклується, сепаратистські настрої зникнуть самі по собі». А ось в кулуарах заговорили, що це призначення зроблено в піку бізнесменові Ігорю Коломойському, який не так давно пішов з посади губернатора Дніпропетровщини, а нині планує активно поборотися за вплив на Одеську область, яка цікава не тільки морем, але й митницею, портами та стратегічними підприємствами. До речі, сам Ігор Валерійович також прокоментував призначення Саакашвілі. «Щодо Саакашвілі я взагалі здивований. Думаю, це тимчасова фігура. Зараз він «здасть» Одесу російським, а потім доведеться її знову відвойовувати. Побуде деякий час губернатором, а потім його змінять на якогось нікчему типу Гончаренко», - сказав він lb.ua. Одеса = Батумі Так чого ж більше в призначенні Саакашвілі - політики й економіки чи все ж інтересів фінансово-економічних груп? Однозначну відповідь поки дати складно. Одні стверджують - Одеса приречена бути реформованою, повторити грузинське «диво», а інші – губернатор  –  не президент, відповідно повноважень мало. Зокрема, як зазначив АСН парламентарій Ігор Луценко, доля екс-президента Грузії зараз тільки в його руках. Саакашвілі стоїть перед вибором: повністю зруйнувати свій імідж чи щось реально зробити. «Там на митниці тільки мільярдами крадуть. Як говорив Наливайченко (голова СБУ, - авт.), схеми Януковича працюють», - пояснив він. Луценко також переконаний, що у Саакашвілі в Україні будуть зростати політичні апетити. «Якщо такі грузини класні, врешті-решт, їх давайте в президенти», - зіронізував також він. У свою чергу нардеп Тетяна Чорновол у коментарі АСН зазначила, що позитиви будуть однозначно. Вона довго захоплювалася перетвореннями в Грузії при Саакашвілі. Але погодилася, що одна справа інструменти президента в рідній країні, інша – губернатора в Україні. «Проте інструменти це ще не все. Дуже потрібна політична воля. Вона буде. І хоч інструментів мало, якихось успіхів він досягне. Звичайно, Одеса не буде Батумі. Він не президент Одещини, а губернатор. Але позитив буде. Це торкнеться контрабанди, конвертаційних центрів тощо», – впевнена Чорновол. Одеський досвід Крім того, фахівці стверджують, що Саакашвілі важливо враховувати специфіку Одеси, де діють усталені негласні правила з часів Дерібаса. У цьому переконаний зокрема народний депутат Антон Кіссе, котрий у 2003- 2004 рр. обіймав посаду заступника голови Одеської обласної державної адміністрації. «Зосередити позитив до себе Саакашвілі може конкретними справами, якщо він не буде просто розмови розмовляти, а зробить обіцяне, наприклад, дороги, то велике йому спасибі. Якщо розбереться з реалізацією закону про об'єднання територіальних громад, темою, яка викликала шквал обурень, – буде дуже добре. А якщо ще й до корупції добереться – то взагалі немає слів», - додав він. Кіссе вважає, що призначення Саакашвілі – спроба відокремити губернатора від різних кланів в Одеському регіоні, які мають інтерес до портів, митниці, підприємств. «Олігархи це ті ж клани - фінансові, політичні. І хіба сьогодні інтерес до Одеси тільки у Коломойського? Що, немає у Фірташа інтересу? В Ахметова? Пінчука?», – додав він, і зазначив, що «війна олігархів» за Одеський регіон таки буде. Зокрема серйозні розборки можуть виникнути під час приватизації Одеського припортового заводу. Зняти градус може тільки повна публічність процесу продажу, аж до аукціону в прямому ефірі. А ось екс-голова Одеської обласної ради, народний депутат Олексій Гончаренко в захваті від призначення, і каже, що одесити це призначення також в принципі сприйняли позитивно. Він запевнив АСН, що при губернаторі Саакашвілі Одеська область може стати флагманом розвитку та реформування регіонів: «Напевно немає в світі людини з більшим досвідом проводити зміни, ніж Михайло Саакашвілі. Сподіваюся на його політичний досвід і зрілість, на те, що буде все добре». Гончаренко також вважає, що Саакашвілі нічого спільного з приватизаційними процесами мати не буде, оскільки це не його зона відповідальності. «Це рішення не губернатора. Воно за Кабміном. Але як на мене, Одеський припортовий не підготовлений до приватизації. Немає екологічного аудиту», – додав він. Проте є і більш радикальні оцінки призначення. У тому, що Саакашвілі не та фігура, яка потрібна Одеській області, зокрема переконаний екс-глава Одеської області, народний депутат Микола Скорик. Він стверджує, що призначення може негативно вплинути на двосторонні відносини Грузії і України, оскільки Саакашвілі на батьківщині оголошено у розшук і він фігурує в низці кримінальних справ. «Безумовно, він не дурна людина, але це не та фігура, яка потрібна області», – сказав Скорик АСН, і зазначив, це рішення не найвдаліше і з точки зору збереження безпеки в Одеській області. Або пан, або пропав У тому, що головним викликом для Саакашвілі буде корупція переконані усі. Як і у тому, що на це у нього мало часу. Максимум – три-чотири місяці, щоб зібрати команду, і шість-сім місяців, щоб продемонструвати результат. Як би там не було, однак потрібно визнати, що Одеський регіон складний. Впливати на нього хочуть багато хто. А призначення Саакашвілі – неоднозначне. Факт  – Саакашвілі не збирається йти з політики. І насамперед  – з великої політики Грузії. Йому вкрай важливо реалізуватися в Україні, спробувати реалізуватися на всі сто, щоб на прикладі України показати грузинам: ось як справжні реформатори працюють, нехай навіть і у вигнанні. Чи вдасться? Це побачимо дуже скоро.  

Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто звернути увагу на свої комунікаційні навички Будьте ясн....
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та рішучість можуть досягти нових висот Ви можете в....
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
У стресовій ситуації буває непросто взяти себе в руки та мислити об'єктивно Впоратися з таким станом вийде, як....
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Впоратися з матеріальними труднощами і вигнати бідність зі свого життя під силу кожному Ефективні та прості об....
Негативна енергетика побутових приладів: комп'ютер, телевізор та ще 5 забруднювачів
Негативна енергетика побутових приладів: комп'ютер, телевізор та ще 5 забруднювачів
Ми живемо у вік технологій, але навіть не підозрюємо наскільки небезпечними можуть бути побутові прилади Щоб д....
більше матеріалів




/-1,0878520011902-/ /-pc-/
Top