counter
Архів Повернутись назад 01 Грудня 2018
1 Грудня
Здоров`я Не здумайте купувати фальшивий. В Україні створюють електронний реєстр "лікарняних" В Україні планують створити електронний реєстр листків непрацездатності. Відповідну постанову прийняв Кабінет міністрів. Для розробки електронної бази даних збираються залучити кошти Пенсійного фонду (7,27 млн ​​грн) і міжнародних донорів (2,24 млн грн). До 1 лютого 2019-го Міністерство охорони здоров'я, Мінсоцполітики, Національна служба здоров'я, Пенсійний фонд і Фонд соцстрахування розроблять порядок ведення реєстру, а також повинні вирішити питання, що стосуються доступу до нього. Як очікується, електронний реєстр лікарняних дозволить покінчити зі зловживаннями під час видачі документів пацієнтам. Зараз українці можуть отримати лікарняний в поліклініці або під час виклику додому дільничного лікаря. Перші п'ять днів хвороби компенсує роботодавець. Якщо працівник змушений перебувати на лікарняному довше, кошти перераховує держава через Фонд соцстрахування. Тим часом, зараз стало більше пропозицій купити фальшивий лікарняний. У мережі можна придбати документ на термін 3-10 днів по 350-500 грн. «Реєстр дозволить перевірити і переконатися, що реальний лікар в реальному лікарні виписав лікарняний. Оскільки гроші Фонду — це гроші платників податків, то це призведе до значної економії», — повідомили у Фонді соцстрахування. Передбачається, що кожен лікар матиме доступ до реєстру лікарняних з будь-якого електронного носія при наявності персональних електронних ключів. Роботодавці отримають обмежений доступ до бази. Вони не зможуть побачити діагноз, але зможуть перевірити факт реєстрації лікарняного.
Політика оформление ленты  У Раді хочуть заборонити жінкам з Росії в'їзд в Україну Заборона в'їзду в Україну чоловікам з громадянством РФ є половинчастим заходом і не дасть необхідного результату. На територію України слід не пускати з Росії і жінок. Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив народний депутат України від фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук. «Ми раді тому, що «Блок Петра Порошенка», хоч і через 1,5 року, підтримав ініціативу, яку «Народний фронт» пропонував в квітні минулого року. Тоді ми виступали за введення візового режиму з Росією для посилення безпеки країни. Разом з тим, ми здивовані половинчастим рішенням. На нашу думку, дискредитація жінок в даному контексті зовсім неприпустима. В останні кілька років ми стали свідками, як в США затримували саме жінок, шпигунів для Росії», - заявив нардеп. На думку Андрія Тетерук, зараз необхідно вводити візовий режим для росіян, вирішивши цю важливу проблему раз і назавжди.
Суспільство Президент України: Об'єднавчий Собор відбудеться в середині грудня Глава Української держави Петро Порошенко сказав, що дату Об'єднавчого Собору на наступному тижні оголосить Вселенський Патріарх, і припустив, що він відбудеться до середини грудня. Про це президент України заявив під час засідання ради регіонального розвитку Хмельницької області. «Синод Константинопольської церкви прийняв дуже важливе й історичне рішення про скликання Об'єднавчого Собору в Україні. Незабаром патріарх Варфоломій оголосить дату його проведення. Однак я вже зараз можу сказати, що він відбудеться в середині грудня, навіть може в першій половині грудня », - сказав Петро Порошенко. Також президент України відзначив, що на Об'єднавчому Соборі оберуть предстоятеля незалежної автокефальної помісної церкви в Україні.
Суспільство У Макіївці безногу снайперку «ДНР» виселяють з квартири за борги «Героїню» терористичного угрупування «ДНР», снайперку Валентину Гетмачук на прізвисько «Гаммі», яка втратила ногу і пальці рук під час обстрілу, виселяють з квартири. Про це в Twitter повідомив український журналіст Денис Казанський. «Валентина Гетьманчук добре відома в Україні, вона неодноразово хвалилася вбивствами українських військових. Однак в 2015 році терористку наздогнала карма, вона потрапила під потужний обстріл ВСУ, втративши ноги і шість пальців рук. Після важкого поранення терористка зіткнулася з фінансовими проблемами. Виявилося, що безнога вона стала не потрібна «Народній Республіці». Тепер снайперка «ДНР» фактично опинилася на вулиці, у неї за борги по комуналці відбирають квартиру в Макіївці. Воювала за те, щоб олігарх Сергій Курченко міг віджати собі заводи і шахти Ріната Ахметова, а нікчемний МММщік став вождем, а тепер нікому не потрібна і не може навіть заплатити за житло», - написав Денис Казанський.
Події оформление ленты  Половина запізнилася на літаки: У перший же день експрес в аеропорт "Бориспіль" зламався У перший же день повноцінної роботи експрес-потяг "Kyiv Boryspil Express" з Києва в аеропорт "Бориспіль" зламався. Поїзд застряг посеред поля на півтори години і чекав, поки його дотягне до аеропорту інший вагон. Як повідомляє в прямому ефірі журналіст "Громадського", поїзд зупинявся двічі, у нього зламався двигун. За словами журналіста, багато людей в рейсі запізнилися на рейс. Після зупинки поїзда пасажири бігли з валізами всередину аеропорту. Багато ще в дорозі дзвонили в служби підтримки своїх авіакомпаній в надії залагодити проблему, однак більшість операторів відсилали людей або в "Укрзалізницю" або в службу аеропорту. Як повідомляє журналіст "Громадського" деякі пасажири, які спізнювалися на рейс, бігли пішки по снігу п'ять кілометрів з валізами.
Події У Парижі поліція застосувала сльозогінний газ проти «жовтих жилетів» У Парижі через протести проти підвищення цін на автомобільне пальне, які проходять 1 грудня, мобілізували додаткові частини поліцейських. Для забезпечення правопорядку під час масштабної акції протесту влада мобілізувала кілька тисяч співробітників поліції, повідомляє Reuters. Сутички сьогодні вранці так званих «жовтих жилетів» з співробітниками поліції в центрі Парижа завершилися затриманням двох осіб. Поліцейські застосували проти учасників протесту сльозогінний газ. Вся площа в районі Тріумфальної арки в диму від газових гранат, а правоохоронці намагаються утримати протестуючих від просування далі. Також повідомляється, що з шостої години ранку поліція в Парижі оточила частину Єлисейських полів. У всіх бажаючих потрапити на перекриту для автомобілів територію перевіряються документи.
Події оформление ленты  У Парижі підстрелили пропагандиста Кремля У суботу, 1 грудня, під час акцій протесту так званих «жовтих жилетів» в Парижі підстрелили кореспондента пропагандистського ресурсу RT France Люка Леже. Пригода сталася в ході прямої трансляції зі столиці Франції під час зіткнень протестуючих з співробітниками поліції. У кореспондента RT France Люка Леже потрапила гумова куля. Журналіста поранило в підборіддя. «Наш журналіст Люк Леже отримав поранення в Парижі, йому надають медичну допомогу. Це все, що нам відомо на даний час. Ми ведемо трансляцію з Єлисейських полів, де співробітники поліції заблокували частину демонстрантів, проти яких застосувала сльозогінний газ», - повідомила в Twitter керівник каналу RT France Ксенія Федорова. «Наш журналіст Люк Леже отримав поранення в Парижі, йому надають медичну допомогу. Це все, що нам відомо на даний час. Ми ведемо трансляцію з Єлисейських полів, де співробітники поліції заблокували частину демонстрантів, проти яких застосувала сльозогінний газ », - повідомила в Twitter керівник каналу RT France Ксенія Федорова.«Наш журналіст Люк Леже отримав поранення в Парижі, йому надають медичну допомогу. Це все, що нам відомо на даний час. Ми ведемо трансляцію з Єлисейських полів, де співробітники поліції заблокували частину демонстрантів, проти яких застосувала сльозогінний газ », - повідомила в Twitter керівник каналу RT France Ксенія Федорова.
Економіка В Україні з 1 грудня зросла мінімальна пенсія Мінімальний розмір пенсій в Україні з 1 грудня зріс на 62 гривні - до 1497 гривень. Пенсії будуть перераховані всім пенсіонерам, у яких її розмір залежить від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Відзначимо, що в цьому році - 1 липня вже підвищувався розмір мінімальної пенсій на 62 гривні - до 1435 гривень. Тому в 2018 році пенсія зросла на 124 гривні. Наступні підвищення розміру мінімальної пенсії відбудеться через місяць посилання - 1 січня 2019 року, так як саме з 1 січня наступного року встановлено новий прожитковий мінімум для втратили працездатність людей. Спочатку буде 1497 гривень, потім з 1 липня пенсія буде підвищена до 1564 гривень, а з 1 грудня збільшена до 1638 гривень. Таким чином, з 1 січня 2019 року мінімальна пенсія не буде змінюватися, так як прожитковий мінімум з 1 грудня цього року становить 1497 гривень.
Політика В Європарламенті запропонували розірвати договір про партнерство з Росією У Європейському парламенті запропонували розглянути призупинення дії угоди про партнерство та співробітництво Євросоюзу з Російською Федерацією. У підготовленому євродепутатом від Латвії Сандрою Калнієте доповіді для Європарламенту по відносинам з Росією, пропонується замінити угоду про партнерство та співробітництво з РФ так званою точковою співпрацею тільки з тих питань, які становлять взаємний інтерес. «Європейський парламент вважає, що дія угоди про партнерство і співробітництво з Росією має бути припинена. Ці відносини повинні бути переформатовані, продовжуючись тільки по тих напрямках, які можуть представляти взаємний інтерес. Все одно в доступному для огляду майбутньому Російська Федерація залишиться одним з головних партнерів Європейського Союзу», - сказано в доповіді.
Політика У Польщі закликають натиснути на країни, що підтримують «Північний потік-2» Глава МЗС Польщі Яцек Чапутовіч під час свого офіційного візиту до Києва на прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним закликав після інциденту в Чорному морі чинити тиск на ті країни, які підтримують будівництво російського газопроводу «Північний потік-2». «Вважаю, що у нас є шанс зупинити реалізацію цього політичного проекту Москви. Остання агресія в Чорному морі показала всьому міжнародному співтовариству, до чого готова Росія і як вона може використовувати такі проекти проти інших країн. Настав дуже хороший момент, щоб чинити тиск на ті країни, які хочуть реалізувати проект «Північний потік-2». Їм треба довести, що їхня позиція є дуже небезпечною і зовсім необґрунтованою», - заявив Яцек Чапутовіч.
Політика На саміті G20 Меркель і Путін обговорили конфлікт в Азовському морі У суботу, 1 грудня, перед початком другого дня саміту G20 в Аргентині канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорила з російським президентом Володимиром Путіним конфлікт, що стався в Керченській протоці, де Росія захопила українські судна і їх екіпажі. Про це в Twitter повідомив офіційний представник німецького уряду Штеффен Зайберт. «Перед початком другого дня саміту G20 канцлер Німеччини Ангела Меркель поговорила з російським президентом Володимиром Путіним. Основна увага була приділена ситуації в Сирії, а також конфлікту між РФ і Україною в Азовському морі і Керченській протоці », - зазначив Штеффен Зайберт. За його словами, в цих переговорах брали участь тільки члени делегацій Німеччини та Росії, а журналістів для висвітлення цієї бесіди не запрошували.
Політика У Росії прокоментували можливе закриття портів ЄС для судів РФ Закриття портів Євросоюзу для суден РФ з Азовського моря тільки заохотить Україну до силових дій на суші і на морі. Про це заявив глава комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Костянтин Косачов. «Неадекватні оцінки дій України будуть тільки заохочувати Україну до силових дій на суші і на морі, а відповідати за це буде Євросоюз. Агресія під час інциденту в Керченській протоці виходила не від Росії, а від України. Тому порти ЄС треба закривати для українських суден», - сказав Костянтин Косачов. Раніше генсек німецького Християнсько-демократичного союзу Аннегрет Крамп-Карренбауер, коментуючи інцидент із захопленням Росією українських кораблів і екіпажу, закликала Європейський Союз обговорити закриття своїх портів для російських суден.
Події Дика Троєщина. У Києві невідомі застрелили в спину іноземця У ніч на суботу, 1 грудня, в Деснянському районі Києва невідомі пострілом в спину вбили 39-річного іноземця. Про це повідомили в прес-службі столичної поліції. Як повідомляється, до чергової частини Деснянського управління поліції надійшла інформація про інцидент від лікаря «швидкої допомоги». На місці правоохоронці виявили тіло 39-річного іноземця з вогнепальним пораненням спини. Також на місці події була знайдена куля. За словами свідка, 61-річного товариша убитого, вони відпочивали в кафе, а потім вирішили йти додому. Друг вийшов на вулицю першим, а свідок трохи затримався. А коли вийшов, то побачив, що потерпілий говорить з двома незнайомцями. Потім чоловіки пішли додому, в цей час пролунали постріли. За даним фактом слідчим відділом Деснянського управління поліції Києва відкрив кримінальне провадження.

Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Свідоме сновидіння — це стан між фазами сну та неспання Вхід у цей стан є ключем до реалізації бажаного та упр....
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Ранок — найважливіший час дня, адже день найчастіше минає так, як ми його починаємо Саме тому намагайтеся щодн....
Як отримати відповідь на запитання уві сні з підсвідомості
Як отримати відповідь на запитання уві сні з підсвідомості
Сни — це відображення реальності і відмінний спосіб отримання відповідей на питання, що цікавлять і хвилюють З....
Гороскоп від Павла Глоби на 6 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 6 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Астролог Павло Глоба розкрив гороскоп на 6 травня 2024 року, застерігаючи від непідконтрольного перебігу подій....
Гороскоп на 6 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 6 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
6 травня 2024 року, згідно з астрологічними прогнозами Тамари Глоби, для багатьох знаків зодіаку обіцяє бути д....
більше матеріалів




/-0,88654112815857-/ /-pc-/
Top