counter
Архів Повернутись назад 01 Червня 2017
1 Червня
Суспільство оформление ленты  Російські військові напали на кримських рибалок, щоб відібрати улов На кримському узбережжі Каркінітської затоки ввечері в середу, 31 травня, російські окупанти прикордонної служби РФ затримали місцевих рибалок і відібрали у них улов. Про це повідомило одеське видання «Думская». За інформацією журналістів, вертоліт Ка-27ПС прикордонної служби РФ з реєстрацією RF-19597, заводський №5235004494101, облетів узбережжя між окупованими Росією рибальськими селищами Стерегуще і Портове, виявив «порушників» і викликав катер берегової охорони «Мангуст», бортовий №768. З'ясувалося, що у головного «прикордонника» окупованого Криму Юрія Звірика був ювілей і до застілля знадобилася риба. Генерал-лейтенанту Звірику через тиждень 55 років, підлеглі готуються. Народився Звирік 7 червня 1962 року в Старобільську Луганської області. «Операція» з рибалками знадобилася, щоб на столі у генерала було побільше морепродуктів, відзначають журналісти.
Політика Навальний не виконуватиме рішення суду Москви за позовом мільярдера Усманова Російський опозиціонер Олексій Навальний заявив, що не виконуватиме рішення Люблінського суду Москви за позовом про захист честі і гідності мільярдера Алішера Усманова. Про це він заявив у відеозверненні на своєму сайті. Політик підкреслив, що рішення суду не визнає і сам російський суд також не визнає. За його словами, суд відхилив 22 з 23 його клопотань, відмовив у виклику всіх свідків і долучення документів, а також не став дивитися спірний відеоматеріал. Нагадаємо, 31 травня Люблінський суд Москви задовольнив позов Усманова до Навального і Фонду боротьби з корупцією (ФБК), зобов'язавши їх видалити і спростувати заяви про причетність бізнесмена до корупції і відомості про його судимість за зґвалтування та опублікувати спростування в термін не менше 3 місяців. Навального зобов'язали все вдалити за 10 днів.
Суспільство оформление ленты  Турчинов: Війна на Донбасі завершиться після того, як ЗСУ візьмуть Москву Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в середу, 31 травня, побував у зоні проведення АТО на Донбасі після масованих обстрілів російськими бойовиками Мар'їнки і Красногорывки. «Міжнародне співтовариство має дати об'єктивну оцінку військовим злочинам російських гібридних військ і їхніх кремлівських кураторів», - написав Турчинов. На його сторінці в Facebook також було розміщено відео поїздки на передову. На кадрах видно, як Турчинов оглядав позиції українських військ, оцінював у бінокль позиції терористів. В ході розмови про ремонт одного з будинків військові відзначили, що повністю його відремонтують після закінчення війни, на що секретар РНБО заявив: «Коли Москву візьмемо, тоді і завершиться (війна. - Ред.)». Нагадаємо, раніше Турчинов заявив, що в ході обстрілів і збройних провокацій з боку терористів тільки в травні 2017 року семеро військових ЗСУ були вбиті, а понад 140 отримали поранення.
Суспільство Перевізники придумали незаконну схему вивезення львівського сміття Правоохоронці Львова викрили групу осіб, які організували незаконну схему вивезення сміття з міста. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області. За даними прокуратури, перевізникам, уповноваженим вивозити сміття зі Львова, надавала послуги із захоронення відходів низка підприємств у місті Дніпро. Однак ці підприємства не мають відповідних ресурсів: техніки, полігонів твердих побутових відходів, транспортних засобів, необхідних для поховання відходів, не володіють нерухомістю і не мають найманих працівників. Керівниками цих підприємств є особи, які навіть не знали про існування цих фірм.Слідство встановило, що львівські перевізники подавали документи від імені фіктивних підприємств про нібито прийняття та захоронення відходів. За це вони отримували гроші з міського бюджету Львова. Після цього перевізники незаконно здійснювали скидання твердих побутових відходів у невідведених для цього місцях на всій території України. Поліція і СБУ провели 15 обшуків на території Львівської, Дніпропетровської та Київської областей, за результатами яких викрили групу зловмисників. Зараз вирішується питання про повідомлення винних осіб підозр у скоєнні кримінальних злочинів.
Суспільство оформление ленты  Підлітки у США відсвяткували закінчення школи водоспадом із зошитів У місті Чендлер в американському штаті Арізона школярі оригінально відсвяткували закінчення школи, влаштувавши водоспад із зошитів. Про це повідомляє Mashable. На відео показано, як підлітки ведуть зворотний відлік, після чого на сходи починають висипатися зошити і багато аркушів паперу з домашніми завданнями. Після цього школярі масово скочуються вниз по своїх зошитах. Американським читачам дуже сподобалася нова ідея закінчення школи. Однак багато хто співчував прибиральницям, які будуть цю гору з зошитів прибирати. Imagine clocking in to ur job as a janitor and seeing this. I'm clocking right back out pic.twitter.com/weSsm0gN5S — Common White Girl (@GIRLposts) 29 мая 2017 г. Нагадаємо, у київських школах під зливами пролунав останній дзвоник. Через сильний дощ свята довелося заховати в актових і спортивних залах та істотно скоротити програму.
Політика оформление ленты  Путін повторно «привласнив» дочку Ярослава Мудрого і королеву Франції Президент Росії Володимир Путін повторно назвав дочку київського князя Ярослава Мудрого, королеву Франції Анну «російською». Про це лідер РФ заявив в інтерв'ю французькій газеті Le Figaro, передає прес-служба Кремля. «В XI столітті сюди приїхала молодша дочка одного з «наших» великих князів Ярослава Мудрого Анна, яка стала дружиною французького короля Генріха I. Її так і звали - Анна Русская, королева Франції», - заявив Путін. Саме це, на думку лідера Кремля, зближує Російську Федерацію і Францію. «У нас набагато глибше коріння, хоча за останні 300 років відносини розвивалися найбільш інтенсивно», - зазначив Путін. Нагадаємо, 29 травня після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном Путін назвав королеву Франції Анну, дочку князя Київського Ярослава Мудрого, «русской». У свою чергу президент України Петро Порошенко заявив, що на прес-конференції в Парижі на очах всієї Європи Путін намагався «вкрасти» в російську історію дочку київського князя Ярослава Мудрого Анну Ярославну. Після цих заяв Путіна росіяни ночами почали переправляти сторінки Вікіпедії, де було написано «Анна Київська» на «Анна Русская».
Політика оформление ленты  Клінтон висміяла повідомлення Трампа у Twitter, назвавши його «прихованим посланням росіянам» Екс-держсекретар США Гілларі Клінтон іронічно прокоментувала повідомлення президента Дональда Трампа в мікроблозі Twitter, в якому лідер країни припустився помилки. Про це повідомило видання The Hill. За словами Клінтон, слово «covfefe» було використано Трампом як «приховане послання росіянам». «Ви не маєте достатнього рівня доступу, щоб знати значення слова «ovfefe» - пожартувала вона. Нагадаємо, напередодні Трамп опублікував в Twitter недописане повідомлення з помилками, яке набрало 100 тисяч ретвітів і майже 126 тисяч позначок  «подобається». «Попри постійний негативний прес ковфефе (Despite the constant negative press covfefe - англ.)», - сказано в повідомленні. Пізніше президент США запропонував американцям вгадати, що він мав на увазі під словом «covfefe».
Політика Україна не дасть Росії розхитати міжконфесійний мир - Парубій Україна не дозволить Росії розхитати міжконфесійний мир у країні через своїх агентів впливу. Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій на 6-му молитовному сніданку у Києві. «Ми не дозволимо російському окупантові розхитати і порушити міжконфесійний мир в Україні через своїх агентів впливу», - сказав голова парламенту, передає Інтерфакс-Україна. За словами Парубія, в Україні не тільки існує міжконфесійний мир, але різні конфесії співпрацюють між собою. Спікер також подякував релігійним організаціям за допомогу переселенцям, за «жертовну працю військових капеланів на фронті». На молитовному сніданку в Українському домі присутні також прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, народні депутати, представники посольств іноземних держав в Україні, представники церков і релігійних організацій.
Політика Турчинов: Питання введення візового режиму з Росією не назріло, а перезріло Треба швидше ввести візовий режим з Російською Федерацією. Про це під час шостого Національного молитовного сніданку заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов. «Це питання не просто назріло, а перезріло. Його треба реалізувати якнайшвидше - тим краще для країни. У нас буде відкритий в'їзд у Європу, і на сході треба побудувати кордон, який захистить цивілізацію від агресії Російської Федерації, від проникнення гібридних провокаційних технологій РФ на Захід», - сказав він, передає РБК-Україна. Турчинов також зазначив, що реалізацією візового режиму повинен займатися Кабінет міністрів України. Нагадаємо, раніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що від візового режиму нібито постраждають звичайні громадяни України, тепер розмови навколо цього він пов'язує з русофобськими настроями.
Суспільство оформление ленты  ОУН і «Свобода» вимагають під Київрадою прирівняти добровольців у правах до інших учасників АТО У четвер, 1 червня, бійці батальйону ОУН та представники ВО «Свобода» з прапорами провели акцію протесту під Київської міською радою, де сьогодні відбувається сесійне засідання, передає кореспондент АСН. Близько 50 учасників акції закликали депутатів невідкладно підтримати проект рішення і проголосувати за нього на сесії щодо надання статусу бійців-добровольців війни особам, які проживають у Києві і які перебувають або перебували у складі добровольчих формувань та брали участь у бойових діях на сході України, але в подальшому не ввійшли до складу ЗСУ або правоохоронних органів. У свою чергу, в кулуарах міськради голова фракції «Свобода» Юрій Сиротюк пояснив, що ще 17 травня 2017 року комісія Київради з питань охорони здоров'я одностайно підтримала проект рішення фракції, яким передбачено надання статусу бійців-добровольців війни особам, які проживають у Києві. «Я є співавтором цього проекту рішення», - заявив він. Політик нагадав, що більшість українських міст уже офіційно прирівняли добровольців до вояків московсько-української війни. «Сьогодні понад 20 обласних центрів уже визнали бійців-добровольців і надали їм рівні права з усіма героями, зокрема Одеса й Харків, а Київ лишається одним з небагатьох міст, де воїни-добровольці не мають належного статусу», - додав Сиротюк.
Суспільство У МЗС України уточнили, з якими документами тепер можна їздити в Туреччину Консульська служба МЗС України привітала українців з набранням 1 червня чинності Угоди між Україною та Туреччиною про умови взаємних поїздок громадян. Про це йдеться в повідомленні Департаменту консульської служби на сторінці в Facebook. «Від сьогодні на початку туристичного сезону для відвідин Туреччини знадобиться паспорт громадянина України у формі картки (ID), що містить безконтактний електронний носій», - підкреслили в службі. Разом з тим чинним для поїздки до Туреччини залишається закордонний паспорт - як звичайний, так і біометричний. Дозволений термін безвізового перебування громадян України в Туреччині становить 90 днів протягом 180 днів. Нагадаємо, раніше про те, що тепер до Туреччини можна їздити за ID-картками, заявив посол України в Туреччині Андрій Сибіга.
Суспільство Окупанти в Криму перекрили український інтернет-трафік через скандал з російськими соцмережами В окупованому Криму повністю перекрили український інтернет-трафік. Про це заявив так званий міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку півострова Дмитро Полонський. За словами представника окупантів, блокування російських соцмереж була виключно технічним моментом, пов'язаним з тим, що частина кримських провайдерів використовували український інтернет-трафік. Тепер же кримські оператори повністю перейшли на російський трафік, передає РИА «Новости» Нагадаємо, український інтернет-провайдер «Воля» в середу, 31 травня, заблокував на території тимчасово окупованого Севастополя і Криму доступ до російських сайтів «Яндекс» і «Мейл.ру», а також соцмережі «ВКонтакте». Указ президента України Петра Порошенка про продовження антиросійських заходів набрав чинності 17 травня. У списку значаться 1228 осіб і 468 фірм і компаній. Відповідно до документа заборонений доступ до соцмереж «ВКонтакте», і «Одноклассники», а також до «Яндекса» і Mail.ru.
Суспільство оформление ленты  У полтавському дитсадку дітей б'ють і ставлять у позу солдатика. Батьки подали заяву в поліцію У Полтаві мама маленького хлопчика Ірина Токар написала заяву в поліцію, так як впевнена, що вихователька дитячого садка знущається і б'є її дитину. Про це повідомляє місцеве видання «Лтава». Жінка показала журналістам записи педіатра про те, що на тілі дитини з'явилися синці після відвідин Полтавського спеціалізованого навчально-виховного комплексу №85 «Лебідка». «13 числа я забрала свою дитину з садка і... побачила на спині подовжній синяк», - сказала мати хлопчика. Син розповів, що вихователька дала йому ляпас, після чого він впав і вдарився об лавку. Мати також додала, що, за словами дитини, його зачиняли в туалеті у покарання або змушували сидіти нерухомо в кутку. Також, за її словами, є батьки, які готові підтвердити застосування до дітей таких "методів виховання", проте багато хто боїться це робити. У свою чергу вихователь Оксана Протас, яку мати підозрює в агресії щодо свого сина, повідомила, що дитина впала випадково, так як того  дня діти бавилися. У дитячому садку провели батьківські збори, зібрали підписи на захист виховательки. На її боці - частина батьків і директор дитсадка.
Політика Насіров просить відпустити його на 7-10 днів на лікування в США Відсторонений голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров заявив, що для проходження лікування в США йому потрібно 7-10 днів. Про це він заявив журналістам після шостого Національного молитовного сніданку в Києві. Чиновник підкреслив, що не має наміру ховатися від правосуддя. «Мене пригнічує, що той препарат, який потрібен, - це дуже специфічна річ... Він взагалі в Україну не поставляється», - сказав Насіров, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, в Національному антикорупційному бюро України на його прохання не відповідають. Він також додав, що після отримання офіційної відповіді він має намір звертатися в прокуратуру, суд та інші інстанції, які розглянуть питання по суті. В ході молитовного сніданку Насіров також повідомив керівнику Спеціальної антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому, що хоче потрапити до нього на прийом. На це Холодницький порадив йому звернутися в приймальню громадян і, можливо, наступного тижня буде можливість зустрітися. Нагадаємо, Насіров просить випустити його в США, так як у нього «дуже гостро» стоїть питання зі здоров'ям.
Події СБУ проводить обшуки в офісі інтернет-провайдера Wnet Представники Служби безпеки України проводять обшуки в офісі інтернет-провайдера ТОВ «Дабл-Ю Нет Україна». Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці в Facebook. Вона зазначила, що обшуки санкціоновані і проходять в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 КК України: «Фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України». Компанія Wnet надає послуги з доступу до мережі Інтернет, голосових сервісів, мультимедіа сервісів, послуги передачі даних. Нагадаємо, указ президента України Петра Порошенка про продовження антиросійських санкцій набрав чинності 17 травня. У списку значаться 1228 осіб і 468 фірм і компаній. Відповідно до документа, заборонений доступ до соцмереж «ВКонтакте», і «Одноклассники», а також до "Яндекса" і Mail.ru.
Закон і Право Членам сімей загиблих учасників АТО відновили пільги на сплату комуналки і проїзд у громадському транспорті 1 червня 2017 року набирають чинності зміни до закону «Про статус ветеранів війни та гарантії їхнього соціального захисту», якими поновлюються пільги для членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції. Про це в коментарі АСН повідомив заступник директора департаменту по роботі з ветеранами війни та учасниками АТО Державної служби з прав ветеранів війни Руслан Кучук. За його словами, вже з червня члени сімей загиблих воїнів будуть платити лише 50% від вартості житлово-комунальних послуг. Раніше ця норма залежала від доходу людини - якщо він становив менше мінімальної зарплати, то людина отримувала пільгу. «До цього тільки на тих (членів сімей загиблих учасників АТО. - АСН), хто мав місячний дохід менше мінімальної зарплати, тобто 3200 гривень, поширювалася пільга. Сьогодні цю норму скасували і вони мають ту пільгу, яка передбачена законом», - пояснив він. Також змінами передбачено повернення норми щодо безкоштовного проїзду в громадському транспорті членів сімей загиблих під час бойових дій на Сході військовослужбовців. Нагадаємо, пільги для близьких загиблих учасників АТО були скасовані в 2014 році.
Події оформление ленты  Під Києвом колишній міліціонер двічі за день влаштував п'яний дебош У Київській області поліція затримала 46-річного жителя Броварського району, колишнього міліціонера і ветерана АТО, якого упродовж дня двічі заскочили на п'яному дебоші. Чоловік погрожував своїй сестрі, влаштував стрілянину, а також кинув цеглину в поліцейський автомобіль. У салоні його авто було знайдено гранати, інформує прес-служба обласного управління Національної поліції. Повідомлення про перший інцидент поліцейські отримали в середу, 31 травня, о 14:50. За словами місцевої мешканки, її брат на ґрунті майнового спору влаштував «п'яні розбірки» у дворі: кричав, погрожував фізичною розправою, стріляв з вогнепальної зброї, а також пошкодив молотком вантажівку. Не заставши чоловіка на місці події, працівники поліції розшукали його на одній з вулиць села і зупинили авто, на якому він їхав. За інформацією поліції, чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння. На порушника було складено адміністративний протокол за нетверезе водіння, а також був вилучений пневматичний пістолет, після чого його відпустили додому. Але через кілька годин, о 21:15, сестра чоловіка знову звернулася в поліцію із заявою, що її брат погрожував їй кинути гранату у двір. Коли поліцейські прибули за місцем виклику, з проїжджаючого повз авто хтось кинув цеглину, що пошкодила дах патрульної машини. Правоохоронці почали переслідування автомобіля і в результаті заблокували його. За кермом виявився п'яний брат заявниці. У салоні поліцейські виявили уламки цегли, дві гранати і запал. У чоловіка було вилучено посвідчення працівника міліції і учасника бойових дій. Його звільнили з органів внутрішніх справ у 2004 році.
Кримінал оформление ленты  Бойовики «ДНР» захопили будинок екс-нардепа від Партії регіонів і вбили двох охоронців Бойовики так званої «ДНР» захопили будинок екс-нардепа від Партії регіонів Артема Щербаня в селищі Спартак. Двох охоронців, які перебували в будинку, терористи забили до смерті. Як повідомив житель Донецька Андрій Мацкул, син екс-губернатора Донецької області Володимира Щербаня - Артем Щербань залишив свій котедж у Спартаку після початку війни. Будинок охороняли від мародерів два сторожі. Бойовики, які приїхали до будинку, виявили у охоронців не донецьку прописку і вбили чоловіків, передає «Четверта влада». «Приїхали воїни одного героїчного підрозділу, виявили у сторожів не донецьку прописку і забили їх до смерті. Ось такі справи», - написав Мацкул. За інформацією журналістів, сестра загиблого чоловіка звернулася до «правоохоронців» «ДНР», проте їй сказали, що в будинок приїжджала «українська диверсійно-розвідувальна група» і «відфутболили» жінку.
Політика оформление ленты  ЗМІ: У Насірова рак щитовидної залози Відсторонений від посади голови ДФС України Роман Насіров попросив детективів НАБУ надати йому можливість виїхати в Америку для проходження лікування папілярного раку щитовидної залози за протоколом «АТА» (рекомендований курс лікування/спостереження 5 років), який йому був рекомендований в Національному інституті вивчення діабету, хвороб травної системи і нирок з 11 по 30 червня цього року. Про це сказано в поданому в НАБУ проханні Насірова, а також висновку судмедекспертизи щодо стану його здоров'я, які є в розпорядженні видання Цензор.НЕТ. Зокрема, Роман Насіров просив дозволити йому виїзд на лікування з 11 по 30 червня цього року у відділення клінічної ендокринології Національного інституту вивчення діабету, хвороб травної системи і нирок, видати йому закордонний паспорт, а також тимчасово зняти електронний браслет і забезпечити безперешкодний виїзд з української території. До прохання Роман Насіров долучив висновок судмедекспертизи стану його здоров'я. У висновку сказано, що клінічними лікарями у Романа Насірова було встановлено перебіг наступних захворювань: рак щитовидної залози, ішемічна хвороба серця (нестабільна стенокардія (02.03.2017) вінцевих артерій тощо.
Суспільство Бійці добробатів зірвали сесію Київради, вимагаючи визнання офіційного статусу бійців-добровольців Бійці добровольчих батальйонів увірвалися до зали міськради Києва і зірвали проведення сесії, передає кореспондент АСН. Проект про визнання офіційного статусу бійців-добровольців був проголосований за основу. Рішення підтримала більшість депутатів. Однак після цього питання не було поставлено на голосування в цілому, як наполягав депутат від партії «Свобода» Юрій Сиротюк. Після того, як Київрада не підтримала рішення в цілому, мер Києва Віталій Кличко запропонував доопрацювати документ і прийняти його на наступному засіданні. У цей час до зали зайшли обурені чоловіки в камуфляжі, в результаті чого у проведенні сесії було оголошено перерву. Нагадаємо, 1 червня бійці батальйону ОУН і представники ВО «Свобода» з прапорами провели акцію протесту під Київською міською радою. Близько 50 учасників акції закликали депутатів невідкладно підтримати проект рішення і проголосувати за нього на сесії про надання статусу бійців-добровольців особам, які проживають у Києві, які перебували або перебувають у складі добровольчих формувань і брали участь у бойових діях на сході України, але в подальшому не увійшли до складу ЗСУ або правоохоронних органів.
Події оформление ленты  Український суд виправдав екс-«міністра вугілля ЛНР» Кремінський райсуд у Луганській області виправдав шахтаря Сергія Баранова, який у терористичній організації «ЛНР» був «міністром вугільної промисловості і енергетики». Про це інформує «5 канал». Основним аргументом стало те, що сторона обвинувачення надала недостатньо доказів причетності Сергія Баранова до створення терористичної організації. У суді Баранов і його адвокати довели, що «міністром» чоловік став вимушено під дулом автомата. «Суд судив Сергія Баранова за звинуваченням у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ст. 109 ч. 1, ст. 110 ч. 2, ст. 258-3 ч. 1 КК України. Визнати невинуватим і виправдати через відсутність доказів вчинення ним зазначених кримінальних злочинів», - зачитав рішення суддя Кремінського райсуду Валерій Ковальов. Прокурор вимагав на 10 років позбавити волі підсудного. Прокуратура заявила, що буде оскаржувати рішення в апеляційному суді. Відзначається, що за 26 місяців слідчих дій, а також перебування за ґратами двічі змінювалися прокурори і чотири рази - склад колегії суддів.
Наука і технології оформление ленты  СБУ: Провайдер Wnet працював в інтересах ФСБ РФ Служба безпеки України спільно з прокуратурою Криму в Києві викрила механізм незаконної маршрутизації провайдерів інтернет-трафіку Wnet в інтересах Росії. У встановленому законодавством порядку правоохоронці задокументували, що сегмент мережі та телекомунікаційне обладнання провайдера Wnet власники передали фіктивній комерційній компанії, контроль над якою отримала російська ФСБ і встановила на телекомобладнання свої технічні спецзасоби. Незважаючи на це, власники провайдера з України продовжували маршрутизацію інтернет-трафіку до точки доступу, яка розташована в Сімферополі. За даними спецслужби, через незаконну маршрутизацію трафіку на окупований Росією Крим ФСБ планувала отримати доступ, а також знімати дані з українського сегмента мережі провайдера. Серед клієнтів ТОВ «Дабл-Ю Нет Україна» в нашій країні, зокрема, держустанови, міжнародні компанії, великі банківські установи.
Суспільство У США ускладнили процедуру видачі віз. Що змінилося Що сталося: США ускладнили процедуру видачі в'їзних віз. Навіщо це зроблено: Країна посилює заходи безпеки у зв'язку з терористичною загрозою. Як змінилося: В анкеті, яку повинні заповнювати охочі відвідати країну, стало більше запитань. Консульство США також може вимагати від претендентів на візу: - номери всіх попередніх закордонних паспортів; - дані соціальних мереж за останні п'ять років; - адреси електронної пошти і номери телефонів. Також, якщо чиновники вирішать, що кандидат вимагає додаткової перевірки, можуть запросити детальну біографічну інформацію аж до останніх 15 років, включно з адресами проживання, місцями роботи і історією подорожей людини по світу. Критика: Таке посилення заходів безпеки було підтримано не всіма. Перш за все, вважають критики, постраждає освітня сфера, так як, швидше за все, новація призведе до затягування процесу обробки інформації і менше студентів вступатиме до навчальних закладів США.
Події оформление ленты  Київрада «з боями» прирівняла бійців добровольчих батальйонів до учасників АТО Київська міська рада «з боями» проголосувала в цілому за рішення про надання офіційного статусу бійцям добровольчих батальйонів, які захищали територіальну цілісність і суверенітет України на Донбасі. За це рішення після сутичок просто в сесійній залі добровольців УПА на засіданні в четвер проголосували 87 депутатів з 120, передає кореспондент АСН. Розгляд цього питання в Київраді спровокував сутички. «У Києві з боями визнали воїнів-добровольців новітньої російсько-української війни і їхнього верховного Головнокомандувача Романа Шухевича. Слава Героям! Довгоочікуваний проспект Шухевича якраз напередодні 110-ї річниці з дня народження», - заявив голова фракції «Свобода» Юрій Сиротюк у Київраді. Так, спочатку депутати прийняли за основу рішення щодо надання прав добровольцям. Сиротюк вимагав, щоб рішення було ухвалене відразу в цілому, а якщо є правки, щоб вони розглядалися відразу. Проте Київрада не підтримала цю пропозицію. У свою чергу мер Києва Віталій Кличко запропонував доопрацювати рішення і прийняти його в цілому на наступному засіданні міськради. Після цього до зали засідань прорвалися декілька осіб у камуфляжному одязі і була оголошена перерва. Лише після цього рішення було прийнято в цілому. Воно передбачає надання військовослужбовцям добровольчих батальйонів соціальних прав і гарантій від міської влади. Також буде створена комісія з надання статусу учасника АТО при Київраді. Нагадаємо, до сьогодні вже 18 обласних центрів прирівняли бійців добровольчих батальйонів до учасників АТО. Також це рішення прийнято в місті Маріуполі.
Суспільство Обшуки в офісах «Яндекса»: у СБУ говорять, що знайшли багато цікавого Під час обшуків в офісах компанії «Яндекс» в Україні було виявлено багато «цікавого», що пов'язано з РФ. Про це заявив голова СБУ Василь Грицак. 29 травня стало відомо, що працівники відомства прийшли з обшуками в офіси компанії «Яндекс», які розташовані в Києві та Одесі. Слідчі дії проходили за статтею про держзраду. Сьогодні, 1 червня, голова СБУ Василь Грицак розповів, що вдалося виявити під час обшуків в офісах компанії «Яндекс». «На жаль, я не маю права розголошувати інформацію попереднього слідства, так як цей обшук тільки закінчився. Однак ми там виявили багато цікавого, і повірте, це цікаве в будь-якому випадку пов'язане з Російською Федерацією», - сказав Грицак. За його даними, говорити про результати заборони соцмереж РФ в Україні поки рано.
Події оформление ленты  П'яні поляки під Гданськом побили українських робітників У селищі Хващино під Гданськом у Польщі група п'яних поляків увірвалася в будинок до українських заробітчан і побила його жителів. Про це повідомляє Gazeta Wyborcza. Декілька десятків поляків били українців з криками: «Польща для поляків», «Їдьте в Україну». У молодиків у сусідньому будинку проходила вечірка, де вони активно вживали спиртні напої. Один з українців розповів, що поляки кидали в них каміння і пляшки. Українці повідомили про подію власнику фірми Lilan Іренеушу Надольському, у якого вони працюють. Надольського, який прибув на місце пригоди, також побили. За словами українців, у руках у п'яних поляків були бейсбольні біти, розбиті пляшки та арматура. Крім того, поліція, що приїхала на місце події, не одразу втрутилася, а чекала підкріплення. Поки нові сили їхали на місце НП, половина поляків розбіглася. Було затримано 7 чоловіків віком від 23 до 28 років, у одного з них знайшли кокаїн. Стосовно затриманих застосували заставу в тисячу злотих, заборонивши наближатися до будинку українців ближче ніж на 100 м.
Політика Тука: «Реальних» переселенців в Україні майже вполовину менше, ніж офіційно заявлених Реальних внутрішньо переміщених осіб з території окупованого РФ Криму і захоплених районів Донбасу набагато менше, ніж офіційно зареєстровано. Про це заявив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука, передає телеканал 112 Україна. За його словами, це відбувається переважно за рахунок так званих пенсійних туристів. «Є таке явище, нічого бути страусом і ховати голову в пісок. На жаль, люди це роблять далеко не від хорошого життя. Якщо на окупованій території пенсіонерам для того, щоб отримати пенсію, єдина можливість - це зареєструватися переселенцем, то люди будуть використовувати її, бо йдеться про виживання. Я не можу засуджувати цих людей», - сказав заступник міністра. Тука наголосив на необхідності врегулювання статусу людей, які отримують в Україні пенсію, але проживають на окупованій території. За його словами, кількість переселенців, які зареєстровані в Мінсоцполітики, - більше 1,63 млн осіб. «Реально людей, які змінили місце проживання, близько 900 тисяч. Ось така от різниця», - додав він.
Суспільство Окупанти в Криму практикують «конспіративний туризм» - нардеп Окупанти в Криму практикують нові види туризму, зокрема «конспіративний туризм». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат Дмитро Тимчук. Він зазначив, що півострів таємно відвідала група туристів з Великої Британії. Такий собі «голова парламентського комітету з санаторно-курортного комплексу і туризму» Криму Олексій Черняк розповів, що приїзд і від'їзд британців зберегли в таємниці, «щоб не створювати їм проблеми на батьківщині». «Оскільки Черняк анонсує приїзд туристів і з інших країн, треба думати, ці візити також пройдуть у форматі «щоб ніхто не здогадався», - підкреслив Тимчук. Політик запропонував окупантам не зупинятися на досягнутому успіху і розвивати в анексованому Криму ще й туризм за фальшивими документами, туризм виключно в темний час доби. «Спецпропозиція - «Тури по Криму, не виїжджаючи з Лондона/Парижа/Пекіна». Якщо серйозно, то, як підтверджують наші прикордонники, потік туристів до Криму продовжує знижуватись», - додав він.
Події У Тернополі на хабарі затримано оперативника управління захисту економіки У четвер, 1 червня, працівники управління Служби безпеки України Тернопільській області викрили в отриманні хабара працівника управління захисту економіки в області. Про це інформує департамент комунікації Нацполіції України. Старший лейтенант поліції вимагав хабар у розмірі 200 дол. за те, що не буде складати протокол про корупційне правопорушення, яке було виявлено при перевірці е-декларації. «Поліція постійно виявляє і припиняє факти вчинення протиправних дій правоохоронцями. Яскравим прикладом такого став результат роботи департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції з виявлення правопорушників у лавах НПУ. Але ми вітаємо і готові співпрацювати з іншими відомствами, які допомагають нам стати кращими», - сказав директор департаменту комунікації НП Ярослав Тракало, передає ZIK.
Політика Корбан сказав, що мер Дніпра Філатов "на спір" пішов із Facebook Голова партії «УКРОП» Геннадій Корбан повідомив, що мер Дніпра Борис Філатов відмовився від соціальної мережі Facebook через суперечку. Про це сказано в Facebook. «Мер Дніпра Борис Філатов задовбав зі своїм Facebook і пішов з нього. Він здав мені пароль від соцмережі і гаджет - від гріха подалі. Тепер Філатов користується кнопковим телефоном Nokia911. Не коментує, не лайкає, не зізнається в любові всенародній. Борис Філатов працює. Не заважайте», - пише Геннадій Корбан. Він запропонував з «не мерських питань» - поговорити, посваритися, пофілософствувати - звертатись до нього, так як Борис Філатов зайнятий Дніпром. «Якщо Філатов протримається місяць у такому ритмі і зістрибне з голки Facebook, то виграє 5 тисяч доларів. Це парі. А зірветься - затролимо його нещадно», - додав Корбан.
Здоров`я Ботулізм повернувся. Що це таке і як вберегтися Що відбувається: В кінці травня у Києві виявили випадки зараження ботулізмом. За останні кілька днів небезпечною хворобою заразилися 4 людини. Одна з них загинула. Через що: Джерелом зараження стала в'ялена риба, яку реалізовували в великих супермаркетах Києва. Небезпечний продукт в магазини поставляв підприємець зі Свердловська Кіровоградської області. Яка ситуація: Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в м.Києві Олег Рубан запевняє, що ситуація з захворюванням на ботулізм сьогодні некритична і відповідає сезонності. А насправді: Сироватки від ботулізму в Україні немає. З огляду на те, що держоргани заворушилися тільки після смерті людини, зараз їмо рибу на свій страх і ризик. Статистика: Всього в Києві цього року зафіксували вже 6 випадків зараження ботулізмом. Минулого року таких було 8, як і в 2014-му. У більшій частині випадків зараження відбувалося після вживання в їжу риби і сирокопчених продуктів. Що таке ботулізм: Нам це слово знайоме з уколів ботоксу - так, в них використовуються ті ж нейротоксини, тільки в безпечних для людини кількостях. Ботулізм - це хвороба, яка виникає в результаті отруєння токсинами бактерій і характеризується важким ураженням центральної і вегетативної нервової системи. Найчастіше бактерії потрапляють в організм людини зі спожитої зараженої їжі. Це потенційно смертельна, але відносно рідкісна хвороба. Ботулізм не передається від людини до людини. Симптоми захворювання: Протягом першої доби після зараження у хворого спостерігається нудота, блювота, біль у животі. Одна з найперших ознак ботулізму - порушення зору (хворого турбує "сітка" перед очима, двоїння предметів). Надалі у хворих починає дерти горло, стає важко ковтати, тому у таких хворих помилково можуть діагностувати ангіну. Згодом заражені ботулізмом скаржаться на сильні головні болі, безсоння, слабкість. Як лікувати: Для нейтралізації в організмі бактерії, що призводить до захворювання на ботулізм, протягом 1-4 діб вводять спеціальні сироватки. Однак наявність таких сироваток в українських лікарнях обмежена. Як вберегтися: Експерти визнають - визначити, чи є в продукті високоактивні нейротоксини, які призводять до захворювання, за зовнішнім виглядом не можна. "Тому в літній час рекомендується уникати вживання в їжу консервів і копчених, в'ялених рибних продуктів", - закликала керівник відділу тестувань "Науково-дослідного Центру Незалежних Споживчих Експертиз ТЕСТ» Ніна Кільдій. Також вона порекомендувала споживачам самостійно перевіряти холодильники в магазинах, де в літній час зберігаються продукти харчування, оскільки порушення температурного режиму фіксуються дуже часто. У свою чергу, лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська нагадала, що всі консерви, наприклад - овочеві або фруктові, а не тільки рибні, потенційно несуть небезпеку зараження ботулізмом. За її оцінками, відповідальність лежить не тільки на постачальниках і недобросовісних реалізаторах, а й на держорганах, які не контролюють розповсюдження небезпечних бактерій, зокрема - не контролюють зараженість водойм бактеріями.
Політика оформление ленты  П'ять європейських прем'єрів потролили Дональда Трампа фотопародією Президент США Дональд Трамп продовжує бути об'єктом насмішок. Тепер його висміяли лідери скандинавських країн. П'ять прем'єр-міністрів вирішили пожартувати над президентом Америки, зробивши фото, що віддалено нагадує фотографію, де Трамп разом з президентом Єгипту і королем Саудівської Аравії доторкається до сфери, що світиться, на відкритті Центру по боротьбі з екстремістською ідеологією. Світлина сама по собі викликала резонанс у Мережі, а тепер Трампа вирішили потролити високопоставлені особи. Сяючої сфери, яка підходить для фото, не виявилося, але вона була вдало замінена простим футбольним м'ячем. Скандинавські лідери зібралися для вирішення дуже важливих соціально-політичних питань в рамках програми ООН «Цілі сталого розвитку», але не забули в процесі й розважитись.
Політика Для ефективної боротьби з корупцією важливо реформувати всю судову систему - Климпуш-Цинцадзе У Кабміні розуміють всю важливість створення Антикорупційного суду, однак тільки цього буде мало для викорінення корупції в країні, потрібно реформувати всю судову систему. Про це на прес-конференц-дзвінка 1 червня заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент АСН. «Важливо, щоб всі суди в Україні працювали якісно», - заявила віце-прем'єр. «Але я все-таки ставлю завдання ширше і наполягала б на тому, що реформа, яка почалася з системи судоустрою України, принципово важлива для якісної боротьби з корупцією - це не виключно Антикорупційний суд», - сказала вона. Нагадаємо, комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Хан сьогодні наголосив на важливості створення Спеціалізованого Антикорупційного суду.
Політика Україна стрімко запускає «Антикорупційну ініціативу ЄС» Україна стрімко запускає «Антикорупційну ініціативу ЄС». Про це на прес-конференції 1 червня заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент АСН. «Ще 24 листопада 2016 року Україна і ЄС підписали угоду про фінансування заходу "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні". І я рада, що ця ініціатива стрімко запускається. Ми дуже розраховуємо на те, що ці темпи не будуть зменшуватись. Темпи і якість не будуть втрачені», - заявила вона. Климпуш-Цинцадзе нагадала, що тільки в 2016 році Україна підписала 12 угод з ЄС за різними напрямками, а не тільки щодо антикорупційної реформи. І після імплементації Угоди про асоціацію, за її оцінками, цей процес підписання нових угод і домовленостей з ЄС "має тільки прискоритись". «Оскільки Кабінет міністрів є бенефіціаром цієї угоди, ми прийняли рішення про те, що міністр Кабінету міністрів буде делегований для того, щоб ми могли ефективно реалізовувати цю ініціативу», - додала вона. При цьому, зі слів віце-прем'єра, незважаючи на позитивні кроки в боротьбі з корупцією, «роботи ще непочатий край». Нагадаємо, що угода про фінансування заходу "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні" базується на результатах імплементації Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, виконання контракту для України по розвитку держави, проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції", імплементації Програми рамкової співпраці між ЄС і Радою Європи для держав Східного партнерства на 2014-2017 рр., а також діяльності Консультативної місії ЄС з реформування сектора громадянської безпеки. Загальний бюджет становить 16,34 євро, з яких внесок з боку ЄС становить 15 млн євро, співфінансування МЗС Данії - 1,34 євро. Кошти ЄС будуть спрямовані на посилення можливостей органів державної влади, відповідальних за боротьбу з корупцією, а також забезпечення доброчесності працівників інших установ і органів юстиції; поліпшення парламентського нагляду за процесом реалізації антикорупційних реформ; залучення громадянського суспільства та засобів масової інформації до здійснення антикорупційних заходів. Допомога надаватиметься у формі спеціалізованої короткострокової і довгострокової інформаційно-консультативної підтримки, а також шляхом надання обладнання, проведення заходів з обміну досвідом, навчання та аналітичних досліджень. Реалізація заходу буде здійснюватись переважно в Києві, а також в окремих регіонах України. Реалізація проекту почнеться в кінці 2016 року за безпосередньої участі МЗС Данії. Термін реалізації проекту: операційна фаза - 42 місяці, заключна фаза - 24 місяці.
Політика В Євросоюзі стурбовані незалежним майбутнім НАБУ У ЄС стурбовані незалежним майбутнім НАБУ. Про це на прес-конференції 1 червня заявив комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган, передає кореспондент АСН. "НАБУ є одним з позитивних прикладів боротьби з корупцією. Але ми бачимо, що незалежне існування цього органу перебуває під загрозою. Три аудитора НАБУ політично ангажовані. Тому в цьому питанні треба розібратися", - заявив він. Він зазначив, що НАБУ має отримати право прослуховування, щоб продовжити роботу в напрямі боротьби з корупцією. Також Україна повинна створити Спеціалізований Антикорупційний суд. «Україні є ще над чим працювати. Але я поділяю позицію колег з ЄС про те, що Україна почала рішучий процес боротьби з корупцією. ЄС буде на вашому боці, ми всіляко будемо допомагати Україні в цьому. Адже боротьба з корупцією дуже важлива не тільки для України, але і для ЄС. Це дасть позитивні інвестиційні зрушення. Ми раді тому, що позитивні зрушення є», - констатував він.
Здоров`я оформление ленты  В Україні найбільше дітей народилося в кризові роки і в бідних сім'ях Попри те, що Україна, як і більшість розвинених країн світу, має негативний коефіцієнт приросту населення, останні 16 років в країні народжується з кожним роком все більше дітей. Зокрема коефіцієнт народжуваності в Україні з 2000 року виріс на 43% - з 1,07 до 1,54. Такий же коефіцієнт і в Швейцарії. Схожа ситуація спостерігається в Польщі, Росії та Німеччини. Такі дані на своєму сайті оприлюднила Аналітична група Corestone Corporation.  Аналітики відзначають, що тенденції народжуваності в Україні абсолютно непередбачувані, адже найбільше дітей в Україні народжується саме в період політичної та економічної нестабільності. Так, за даними дослідження, 2009 рік став найбільш щедрим на малюків за роки незалежності країни. До трійки лідерів увійшли також кризовий 2008 і 2012 роки. У кожен із них в Україні народилося понад півмільйона нових громадян. «Наймолодшими» областями, за даними 2016 року, є Волинська, Рівненська і Закарпатська. У них проживає найбільше дітей віком до 14 років. А найчастіше українки народжують у період з липня по жовтень. Така тенденція простежується щорічно. Однак, як і в більшості розвинених країн, в Україні кількість дітей у сім'ї залежить від її добробуту. Сім'ї з меншими доходами наважуються народжувати більше дітей, ніж заможні громадяни.
Політика У труні Качинського знайшли фрагменти двох інших тіл Після ексгумації, в труні екс-президента Польщі Леха Качинського знайшли фрагменти тіл двох інших осіб. Про це повідомив заступник генерального прокурора Марек Пасьонек, повідомляє "Польське радіо". Нагадаємо, 10 квітня 2010 літак Ту-154М з польським президентом Лехом Качинським з дружиною і 86 членами урядової делегації і члени екіпажу на борту, розбилися в Катині. Генпрокурор зазначив, що до кінця червня пройде ще 6 ексгумації, а наступні заплановані у вересні. Відзначається, що проведення ексгумації загиблих під Смоленськом повинно закінчитися до кінця квітня наступного року. Нагадаємо, 29 травня повідомлялося, що в труні польського генерала Броніслава Квятковського, який загинув в авіакатастрофі під Смоленськом, були знайдені фрагменти останків ще семи членів польської делегації. Крім того, в труні Наталії Янушко (стюардеси) судмедексперти виявили частини тіл п'ятьох інших людей

Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Техніки, які позбавлять вас негативних думок
Негативне мислення здатне зіпсувати будь-яке спілкування та якісно отруїти життя Порятунок від нього - найважл....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
більше матеріалів




/-1,4067080020905-/ /-pc-/
Top