counter
Архів Повернутись назад 01 Квітня 2016
1 Квітня
Суспільство Від сьогодні зросла відпускна ціна на алкоголь Від сьогодні в Україні підвищуються відпускні ціни на алкоголь. Про це повідомляє прес-служба державного преприятия «Укрспирт». «З квітня 2016 року ДП «Укрспирт» планує впровадити нову ціну на етиловий спирт. Захід став обов'язковим у зв'язку з подорожчанням зерна, що становить 60% питомої ваги собівартості спирту», - йдеться в повідомленні. Відзначається, що при виробництві алкогольних напоїв витрати на придбання зерна збільшилися майже на 30%, на 16% зросли витрати на електроенергію - всі ці та інші показники враховувалися при розрахунку нової ціни. «Розраховуючи вартість, ми враховували як інтереси ДП, так і інтереси клієнтів... Загалом я вважаю, що повинна бути єдина формула, за якою розраховуватиметься вартість спирту. Її розробка - завдання спільне для ДП «Укрспирт» і операторів алкогольного ринку країни», - коментує заступник директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун. З квітня ціна за декалітр спирту сорту «Люкс» складе 285 грн з урахуванням ПДВ (+18,75% до дійсної ціни). Нагадаємо, в грудні 2015 року Верховна Рада проголосувала за зміни до Податкового кодексу, зокрема за підвищення ставки акцизного збору на спирт і міцні алкогольні напої на 50%. З 1 березня акцизний збір на міцні спиртні напої підвищиться на 50%, до 105,8 грн/літр 100% спирту. Зросте ще й акцизний збір на пиво, кріплене вино і ігристе вино вдвічі - до 2,48 грн/літр, 7,16 грн/літр і 10,4 грн/літр відповідно.
Події СБУ затримала на хабарі декана одного з вишів Одещини Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою Білгород-Дністровського гарнізону затримала на хабарі декана одного з інститутів Одеської області. Про це повідомляє прес-центр СБУ. «Хабарниця систематично вимагала від 300 до 1500 доларів від абітурієнтів за зарахування їх на навчання та складання академічної різниці, а також від студентів - за складання заліків та іспитів», - йдеться в повідомленні. Правоохоронці затримали хабарницю під час отримання $ 900 доларів від двох абітурієнтів в одному з одеських ресторанів, де жінка святкувала своє призначення на посаду директора вишу. Про апетити декана свідчить те, що отримавши хабар, вона зажадала додаткові 500 доларів за складання академічної різниці. Тривають обшуки на робочому місці і в будинку затриманого декана. Планується оголосити зловмисниці про підозру. Слідчі дії тривають.
Суспільство оформление ленты  У Києві під час демонтажу гаражів знайшли арсенал зброї У Києві при демонтажі гаражів знайшли арсенал зброї. Про це повідомили в прес-службі столичного ГУ НПУ. Поліція і працівники комунального підприємства «Київблагоустрій» під час демонтажу гаражних боксів, які були встановлені незаконно, в одній із будівель виявили арсенал зброї. Читайте також: СБУ розкрито групу, яка торгувала наркотиками і зброєю з району АТО «Так, працівники Шевченківського управління поліції вилучили арсенал зброї кустарного виробництва і матеріали для її виготовлення. Встановлено, що знахідка належить 55-річному уродженцю Луганської області, який самовільно оселився і жив у гаражному боксі. Чоловік пояснив, що зброю він власноруч виготовляв упродовж двох років для самозахисту», - сказано в повідомленні. Чоловік стверджує, що матеріали для цього він купував на «чорному» ринку. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.    
Політика Суддя Чаус скасував розшук Іванющенка Сьогодні суддя Микола Чаус скасував розшук одного з соратників Віктора Януковича Юрія Іванющенка. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Сергій Лещенко. За його словами, суддя також скасував санкцію на доправлення  його під вартою для обрання запобіжного заходу. «Передісторія така. Місяць тому було чергове клопотання адвокатів Іванющенка в Печерський суд про поновлення слідства, зняття з розшуку та скасування постанови про затримання. Після чого адвокати незаконно заявили відвід всьому складу Печерського суду і апеляційний суд визначив, що справа буде слухатися в Дніпровському суді Києва. І наступного дня після перенесення до Дніпровського суду ця справа зовсім «випадково» потрапила одіозному судді Чауса, який призначив розгляд скарги на той же день. Як виявилося - недарма. Чаус скасував розшук Іванющенка», - написав Лещенко.
Суспільство оформление ленты  Розвідка оприлюднила ім'я чергового російського куратора ЗС РФ на Донбасі   Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що ще один російський куратор збройних сил РФ був присутній на Донбасі. Про це передає прес-служба відомства. «Працівниками Державтоінспекції зафіксовано, що 29 березня 2016 року командувач 2-го АК (Луганськ) генерал-майор ЗС РФ Нікіфоров Євген Валерійович (на тимчасово окупованих територіях сходу України використовує прізвище прикриття - Моргун) заборонив командиру 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) полковнику ЗС РФ О.Бушуєву повідомити в штаб центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного ВО ЗС РФ про втрату безпілотного летального апарату «Гранат-1» російського виробництва», - йдеться в повідомленні. У ГУР відзначають, що така заборона пов'язана з тим, що полковник ЗС РФ О.Бушуєв, без узгодження з вищим штабом, віддав наказ здійснити масований мінометний обстріл передових позицій сил АТО в районі населеного пункту Луганське. Втрачений БПЛА використовувався для коригування вогню і був збитий українськими військовослужбовцями. На фото - генерал-майор ЗС РФ Нікіфоров Євген Валерійович
Політика Держдеп США вимагає від Росії повернення Криму до складу України Підписання Будапештського меморандуму, коли Україна сама віддала свій ядерний арсенал, було правильним кроком,бо насправді ядерний арсенал не був гарантом територіальної цілісності. Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» розповів представник Держдепартаменту США Джошуа Бейкер. Також він зазначив, що США категорично засуджують агресію Росії проти України, але саме через ядерне питання Вашингтону доводиться вести з Кремлем переговори. «Сполучені Штати не визнають Крим частиною Російської Федерації і не будуть визнавати! Ми не хочемо, щоб незаконне захоплення Криму і військові дії Російської Федерації на Донбасі негативно вплинули на глобальну колективну безпеку, пов'язану саме з ядерними матеріалами, бо це - різні речі. Ось чому триває діалог щодо російських дій в Україні, а на саміті з ядерної безпеки обговорюється тема зміцнення глобальної архітектури, не суто проблеми України або, наприклад, Північної Кореї, а глобальної проблеми, пов'язаної з ядерним тероризмом», - розповів Бейкер. «І ми закликаємо - і держсекретар Керрі сказав це під час перебування в Москві, і президент Обама говорив це президенту Путіну - ми хочемо, щоб Російська Федерація повернула Крим і щоб вона також припинила військово-політичну підтримку терористів на Донбасі», - додав спікер держдепу .
Економіка Поліція перевірить рахунки олігарха Григоришина за фактом розкрадання $170 мільйонів Печерський районний суд столиці дозволив слідчим Нацполіції перевірити близько 20 банківських рахунків Сумського машинобудівного заводу ім. Фрунзе, основним власником якого є російський підприємець Костянтин Григоришин. Про це йдеться в постановах суду від 25 березня, пише Ліга.Бізнес. Кримінальне провадження було відкрито в січні цього року. Згідно з текстом рішення суду, Національна поліція підозрює посадових осіб НВО імені Фрунзе у навмисній розтраті $170 млн коштів підприємства в 2007-2012 роках. Предметом перевірки є три угоди, укладені НВО з офшорними компаніями Kozakia Trading Limited і A & C Advanced electro (Asia and Caucasus) Limited (обидві - Кіпр), а також з російської ТОВ Техноімопрт. Кошти на рахунку цих компаній перераховувалися за послуги, які в підсумку виконані не були.
Політика БПП загрожує перевиборами у разі відсутності нової коаліції Депутат від БПП Артур Герасимов заявив, що, якщо не буде створено нову коаліцію, це запустить процес дострокових парламентських виборів. Про це повідомляє прес-служба партії. «Якщо ж найближчим часом не буде створено нову коаліцію, то більшість депутатів БПП вийдуть з існуючої, а це - лічильник на дострокові парламентські вибори», - сказав він. Герасимов нагадав, що зараз висунуті нові умови фракцією «Батьківщина». «Вони пропонують спочатку ухвалити закони, а потім можливе їхнє входження до коаліції. Втім, ухвалення законів, як ми знаємо, не гарантує їхнього виконання. Так, у 2015 році було ухвалено дуже багато важливих законів, але більшість із них до цього часу не виконуються», - заявив він. За словами Герасимова, «фракція БПП запрошує всі демократичні сили парламенту приєднатися до коаліції». Як відомо, БПП і «Народний фронт» поки намагаються залучити до своїх лав позафракційних депутатів, щоб сформувати коаліцію без участі «Батьківщини» та інших фракцій.
За кордоном МЗС України обурене приїздом грецьких бізнесменів в анексований Крим Міністерство закордонних справ України заявило, що обурене приїздом групи грецьких підприємців на територію анексованого півострова Крим. Про це йдеться в повідомленні прес-центру відомства. «У Міністерстві закордонних справ України рішуче засуджують приїзд 30 березня 2016 року групи грецьких підприємців на чолі з членом Ради з розвитку туризму муніципалітету міста Коринф Георгіосом Іосіфідісом на тимчасово окуповану Росією територію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і звертають увагу, що він не був узгоджений з українською стороною і пройшов з порушенням законодавства України», - йдеться в повідомленні. У зовнішньополітичному відомстві зазначають, що вони оцінюють таку поїздку грецьких громадян як прояв неповаги до державного суверенітету України, свідоме нехтування законодавства України та політики Грецької Республіки і Європейського Союзу щодо невизнання незаконної окупації і анексії Автономної Республіки Крим і Севастополя. «У зв'язку з цим МЗС України вкотре настійно закликає всіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України та Порядок в'їзду та виїзду на тимчасово окуповану територію України. В Україні будуть реагувати на будь-які факти порушення встановленого порядку. В Україні очікують також належної реакції офіційних кіл Грецької Республіки за фактом порушення її громадянами законодавства України та політики невизнання спроби анексії Криму, яка реалізується ЄС і Грецією», - резюмується в повідомленні.
За кордоном США, Японія і Південна Корея пригрозили КНДР новими санкціями На спільній зустрічі у Вашингтоні в п'ятницю, 1 квітня, президент США Барак Обама, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе і президент Південної Кореї Пак Кин Хе зажадали від КНДР утриматися від подальших провокацій, заявляючи про ймовірність додаткових санкцій для Пхеньяна. Про це повідомляє агентство Deutsche Welle. «Того ж дня, 1 квітня, зі східного узбережжя КНДР у бік Японського моря була випущена ракета середнього радіусу дії типу «земля-повітря». Про це повідомили південнокорейські військові. У північнокорейських ЗМІ запуски ракет називають реакцією на введення міжнародних санкцій в зв'язку з ядерними випробуваннями КНДР », - пише видання. Разом з тим Північна Корея створила 1 квітня перешкоди GPS-навігації південнокорейським суднам і літакам. У результаті проблеми зі зв'язком зазнали 58 літаків і 52 кораблі. Пілоти повітряних суден повідомляли про перешкоди на землю, проте жоден із них не відхилився від курсу. Міністерство науки, інформаційно-комунікаційних технологій і наукового прогнозування в Сеулі повідомило, що сигнали, які посилають із КНДР, виявилися занадто слабкими для завдання серйозної шкоди Південної Кореї. Тим часом Пхеньян також оголосив про блокування на території країни низки сайтів, зокрема соцмережі Facebook, платформ YouTube і Twitter, сторінки радіостанції «Голос Америки» в інтернеті, а також південнокорейських мережевих порталів. Цей захід торкнувся перш за все іноземців, які перебувають у КНДР, оскільки лише невелика кількість жителів Північної Кореї має доступ до інтернету. Велика частина населення країни користується місцевою внутрішньою мережею, яка контролюється урядовими структурами.
Події оформление ленты  У Авакова показали відео сутичок поліції і здобувачів бурштину Прес-секретар МВС України Артем Шевченко показав відео, на якому показано жорстку сутичку видобувачів бурштину з поліцією, що відбулася в Рівненській області. Цей відеозапис він опублікував на своїй сторінці в Facebook. «Це відео останньої сутички бурштинових копачів з поліцією в Рівненській області, після якої було декілька легкопоранених камінням поліцейських. Навіть саму появу правоохоронців у лісах вони сприймають як загрозу їхнім «законним» інтересами: мовляв, ми тут миємо бурштин, гроші заробляємо, вам на АТО перераховуємо, а ви нас утискаєте. Така перекручена логіка», - повідомив Шевченко. «З такою агресивною масою людей дійсно нелегко впоратися. Але порядок МВС наводить жорстко. Зокрема, і за допомогою Нацгвардії », - зазначив прес-секретар МВС.
Події Українська розвідка ліквідувала кадрового офіцера РФ під Донецьком Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє, що протягом останнього тижня на Донбасі активізувалися диверсійно-розвідувальні групи, до яких залучаються штатні підрозділи Збройних сил Російської Федерації. Про це під час брифінгу заявив представник ГУР Вадим Скібіцький. Під час бойового зіткнення з російськими найманцями українські розвідники знищили одного кадровика ЗС РФ.  «Так, в ході бойового зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою противника в районі Донецька українськими військовими розвідниками було ліквідовано старшого прапорщика Харканідзе Сергія Леонідовича, який до 2010 року проходив службу в Збройних силах Росії і 2015 року знову був призваний на службу Самарським обласним військовим комісаріатом», - повідомив Скібіцький.
Суспільство ГПУ передала суду справу командира харківського «Беркута» Генеральна прокуратура України спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУМВС України в Харківській області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ. Повідомляється, що обвинувальний акт проти колишнього командира батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУМВС України в Харківській області спрямовано до Печерського районного суду Києва. «Обвинуваченому інкримінується перевищення службових повноважень під час подій 1 грудня 2013 року на вулиці Банковій у Києві під час протестних акцій, в результаті чого постраждали 25 осіб. Також він звинувачується у перешкоджанні професійній діяльності журналістів та застосуванні насильства до 19 журналістів», - передає прес-служба ГПУ. Крім того, він звинувачується у перевищенні службових повноважень з використанням зброї 18 лютого 2014 року на вулицях Грушевського, Інститутській, Кріпосному провулку і Маріїнському парку в Києві, в результаті чого загинули три людини і постраждали 76 осіб.
Суспільство Стало відомо, коли у Києві відключать опалення У понеділок, 4 квітня, у Києві закінчиться опалювальний сезон. Відповідне розпорядження підписав міський голова Віталій Кличко. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації. Згідно з документом, з 4 квітня закінчити опалювальний сезон доручено в житловому фонді і на об'єктах соціальної інфраструктури Києва. «За останні три дні синоптики констатують середньодобову температуру вище 8⁰С. Протягом трьох днів теплопостачальні підприємства проведуть технічну підготовку всіх джерел теплопостачання для подальшого припинення подачі тепла. Але завдяки оперативному ухваленню рішення кияни зможуть істотно заощадити на комунальних послугах», - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. Водночас відключення систем опалення у школах, лікувальних установах і дитячих закладах буде здійснюватися виключно за письмовими заявками керівників установ.
За кордоном Курдська робоча партія взяла відповідальність за вибух у турецькому Діярбакирі Заборонена в Туреччині Робоча партія Курдистану (РПК) взяла на себе відповідальність за вибух у турецькому місті Діярбакир на південному сході країни, жертвами якого стали семеро поліцейських. Про це повідомляє агентство Reuters. Вибух замінованого автомобіля прогримів у районі міського автовокзалу під час слідуваня вулицею поліцейського мікроавтобуса в четвер. В результаті вибуху 27 осіб отримали поранення, серед постраждалих - 13 поліцейських і 14 цивільних осіб. Нагадаємо, що Діярбакир - одне з турецьких міст, де активно діє Робоча партія Курдистану, яка заборонена в Туреччині. Після відновлення в липні 2015 року збройного конфлікту з РПК у зіткненнях із курдськими повстанцями загинуло понад 350 військових і поліцейських.
За кордоном КНДР продовжить розробку ядерної програми попри дії Заходу Північна Корея продовжить свою ядерну програму і програму створення балістичних ракет попри опір США і їхніх союзників. Про це заявив Reuters посол Північної Кореї в ООН у Женеві Со Се Пьон. «Якщо США продовжують свої дії, то ми повинні вживати заходів. Таким чином, ми повинні розвиватися, робити більше для стримування, ядерного стримування», - сказав він. При цьому посол відкинув будь-які спроби тиснути на Північну Корею в питанні ядерних випробувань. «У нас свій шлях. Ми не підтримуємо діалог і не проводимо дискусії з цього питання», - зазначив посол. Також постпред КНДР в ООН зазначив, що Північна Корея проти цієї резолюції, бо вона несправедлива. «Тепер дійсно йдеться про стан війни. Ми зайняті тим, що намагаємося впоратися з цим напіввійськовим статусом на півострові», - заявив Со Се Пьон. Коли посла запитали про перспективи відновлення переговорів щодо ядерної програми, він заявив, що про роззброєння півострова «можна забути».
Суспільство Уряд України виступає за введення інституту присяжних Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що судова система держави вимагає введення інституту присяжних. Про це він повідомив під час церемонії вручення сертифікатів інструкторам категорії «В» КОРД Національної поліції, передає офіційний портал уряду. «Те, що відбувається сьогодні в Україні в судовій системі, не може не викликати занепокоєння. Саме тому уряд наполягає на внесенні змін до Конституції щодо судочинства, ухвалення одночасно з новою редакцією Конституції нових законів про статус суддів і судоустрій, впровадженні нової системи судів, призначенні нових і чесних суддів та введенні інституту присяжних», - підкреслив прем'єр-міністр. Арсеній Яценюк наголосив на необхідності забезпечення реального захисту свідкам, які надають свідчення у найскладніших кримінальних процесах, що і стане основним завданням групи «В» Корпусу оперативно-раптової дії. Голова уряду підкреслив, що зараз громадянин може надати свідчення на процесі досудового слідства, але в суді внаслідок залякування або тиску відмовляється від своїх свідчень.  «Спецпідрозділ КОРД візьме під захист людей, які готові свідчити і говорити правду. Це дасть можливість країні побудувати нову якісну систему правосуддя і притягати до відповідальності найбільш впливових злочинців у країні», - підкреслив Яценюк.
Суспільство оформление ленты  У складі КОРДу з’явились бойові інструктори з питань захисту свідків У Тренінговому центрі спецназу української поліції КОРД у п’ятницю, 1 квітня, 17 інструкторам з питань захисту свідків вищі посадові особи держави вручили сертифікати про закінчення відповідного курсу навчання за участю американських фахівців. Про це повідомляє спеціальний кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). Як відзначив у своєму виступі прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, у країні успішно йде реформа поліції. «Маю сказати, що це люди не у новій формі -  а це абсолютно нові люди, які по-новому служать своєму народові. Поліція має підтримку серед людей. Ви робитимете дуже важливу роботу, ви охоронятимете тих, хто свідчитимете в судах проти сильних світу цього, проти тих, хто сьогодні становить загрозу демократії і суспільству. Тому й надалі ми робитимемо реформу судів, впроваджуватимемо інститут присяжних, а ви забезпечуватимете охорону свідків, що є дуже важливо», - зазначив він. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зауважив, що перші бійці підрозділу найважливіший. «У створеному підрозділі «В», який захищатиме свідків у кримінальному судочинстві, ви перші. Тому саме від вас залежить, якою буде якість підрозділів, які ви будете створювати у подальшому в складі спецпідрозділу КОРД по всій країні. Бажаємо вам успіху», - відзначив міністр. Спецназівці отримали вітання й від голови поліції Хатії Деканоїдзе. «Ви працюватимете за новим напрямком роботи. У вашій роботі усе нове - і методологія, і підготовка. Тому бажаю достойно пройти шлях у становленні вашого важливого державного інституту. Я також вдячна нашим стратегічним партнерам, США, які всіляко допомагали у створенні підрозділу», - сказала Деканоїдзе. У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт зазначив, що його країна пишається, що може бути і є партнером для України, і особливо у професійному становленні поліції, яка служить своєму народові. «Ваш професійний рівень, навички – це дуже важливий елемент для того, щоб суспільство мало довіру до держави. Водночас передаю подяку нашим американським фахівцям, які долучилися до вашої підготовки», - сказав посол. Як повідомлялось раніше, інструктори категорії «В» спецназу поліції КОРД невдовзі готуватимуть підрозділи, що забезпечуватимуть захист свідків у кримінальному судочинстві. Для виконання цих важливих завдань їх відбирали не менш скрупульозно, ніж до штурмових підрозділів особливого призначення. Кожен із бійців продемонстрував, що добре підготовлений фізично. Інструктори також успішно пройшли інші етапи «відсіву»: поглиблені тести з психології, поліграф і співбесіду з керівниками спецпідрозділу. За словами командира групи - заступника начальника Департаменту організації діяльності КОРД Сергія Згодька, усі 17 інструкторів під головуванням фахівців Департаменту юстиції США пройшли відповідний курс спеціальної та бойової підготовки. Бійці, зокрема, засвоїли нові методики вогневого ураження цілей, їх професійно навчили евакуйовувати «свідків» та за необхідності надавати їм першу медичну допомогу. «Наші американські колеги також продемонстрували свої кращі практики з інстинктивного водіння. Спецпризначенці навчилися виконувати різні вправи з водіння та практикувались у керуванні потужними автомобілями на високих швидкостях», - зазначив Згодько. «А ось вдосконалювати контраварійну водійську майстерність, як, зрештою, і навики зі спеціальної та бойової підготовки, бійці КОРДу надалі будуть самотужки за спеціально розробленими навчальними планами. Передбачається також, що вже невдовзі інструктори набиратимуть і готуватимуть підрозділи, що забезпечуватимуть захист свідків у кримінальному судочинстві», - підсумував Згодько.
Події У Донецькій області «погорів» на хабарі судмедексперт Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Донецькій області припинили корупційну діяльність працівника бюро судмедекспертизи. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Донецькій області. «Так, встановлено, що 33-річний фахівець вимагав від громадянина неправомірну вигоду. За оформлення висновку про смерть та видачу тіла померлого родича треба було заплатити 200 доларів США. У службовому кабінеті працівники УЗЕ, СУ Нацполіції і прокуратури затримали вимагача при отриманні хабара. Правоохоронці вилучили 5,2 тисячі гривень, отримані від громадянина за оформлення відповідних документів», - йдеться в повідомленні. За фактом вимагання неправомірної вигоди слідчим управлінням ГУНП Донецької області відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Суспільство Одеський прокурор вніс за себе заставу в розмірі 275 тисяч гривень Судом обрано запобіжний захід для прокурора відділу прокуратури Одеської області, який підозрюється в отриманні хабара, у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. 31 березня 2016 року Приморським районним судом Одеси за клопотанням слідчого військової прокуратури Південного регіону України обрано запобіжний захід для прокурора відділу прокуратури Одеської області у вигляді утримання під вартою строком 60 діб, з альтернативою внесення застави в розмірі 275 тисяч гривень. Зазначену суму внесено підозрюваним. Нагадаємо, 29 березня слідчими військової прокуратури під час отримання неправомірної вигоди в розмірі п'яти тисяч доларів США затримано прокурора відділу обласної прокуратури.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Палій Розрив дипломатичних відносин із Росією - це символічний крок До пропозиції про розрив дипломатичних відносин України з Росією варто підходити продумано. Адже в цій ситуації є як переваги, так і певні недоліки. Зокрема, розрив може стати показовим і продемонструвати український характер, але може мати й негативні наслідки. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог Олександр Палій. «Ще нічого не зроблено, це лише пропозиція. Це може бути певним символічним кроком. Це можливість показати, що з Україною не можна так поводитися, як поводиться Росія. Крім того, це потрібно для того, щоб можна було видворити з України російські посольства, різні дипломатичні представництва на легальному рівні. Таке було б можливо, і в цьому є сенс. Основна проблема в тому, що зараз на території РФ консульства хоч якось працюють, контактують із нашими затриманими людьми. При розриві відносин Росія просто «нахапає» людей і не буде жодної можливості дізнатися про їхню долю. Було б добре ліквідувати, наприклад, посольства, а залишити консульства, і це було б ідеально. Проте навряд чи Росія на це піде. А якщо ми підемо на розрив, то РФ припинить усі відносини», - розповів політолог. Палій зазначає, що в цьому питанні слід добре розібратися, зважити всі «за» і «проти» і добре подумати. «Як правило, цим глобально займається глава держави, тобто він приймає таке рішення, парламент тут ні до чого. Це просто конструктивна пропозиція від парламенту, до неї варто прислухатися. Президент - проти. Нехай Порошенко викладе свою мотивацію, переконаний, що він буде аргументувати необхідністю захисту наших ув'язнених в Росії. І це правильно. Тому треба все прорахувати. Я не можу сказати, що розрив - це добре, або це однозначно погано. Пропозиція вимагає детального опрацювання», - розповів політолог.
Суспільство Вища рада юстиції вирішила звільнити шістьох суддів за арешти активістів Майдану Вища рада юстиції схвалила звільнення за порушення присяги п'ятьох суддів Апеляційного суду Києва - Марії Приндюк, Світлани Коваль, Олександра Беца, Людмили Бартащук та Ольги Єфімової, які виносили рішення проти активістів Євромайдану, а також однієї судді Шевченківського районного суду міста Києва Світлани Гайдук. Про це повідомив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк, передає LB.ua. За підсумками таємного голосування члени ВРЮ вирішили внести подання про їхнє звільнення до Верховної Ради. За це рішення проголосували 13 з 16 членів ВРЮ. Всі судді Апеляційного суду звинувачуються в тому, що в грудні 2013 року вони залишили в силі рішення судів першої інстанції про арешт активістів. Нагадаємо, що раніше Вища рада юстиції схвалила звільнення 22 суддів, які виносили рішення проти активістів Євромайдану.
Політика Росія звинуватила Україну в «небажанні виконувати» Мінські угоди Міністерство закордонних справ Росії звинуватило Україну в «небажанні виконувати свої зобов'язання» за Мінськими домовленостями про врегулювання на сході України. Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ. «Штучно підтримуючи постійну напруженість на лінії контакту, українська влада явно намагається тим самим виправдати свій саботаж виконання політичних аспектів Мінських домовленостей», - йдеться також у заяві. МЗС РФ знову закликало українську владу до «повного виконання своїх зобов'язань у рамках Мінського процесу». При цьому, стверджують у Москві, російська сторона підписала Мінські домовленості як посередник у врегулюванні конфлікту на частини Донбасу. Про невиконані зобов'язання самої Росії за цими домовленостями в заяві нічого не сказано.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Володимир Фесенко Від нового голови уряду можна чекати зміни пріоритетів Від нового голови уряду варто чекати, що він продовжить справу реформ, втім, будуть певні коригування. Також головним пріоритетом має стати економічне зростання. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко. «Якщо прем'єром стане Гройсман, як зараз обговорюється, то можна очікувати продовження процесу реформ. Можна очікувати деяку корекцію, певну зміну пріоритетів, але, безумовно, акцент буде на економічні реформи. Думаю, він робитиме ставку на те, щоб якомога швидше відновити економічне зростання України - це ключове питання. Не просто дерегуляція, децентралізація економічної системи, а саме ставка на відновлення і посилення економічного зростання України», - вважає політолог. На думку Фесенка, ще одним ключовим моментом роботи Гройсмана будуть питання соціальної політики і соціальної стабільності. «На жаль, за минулий рік різко впав рівень життя пересічних українців, і тому саме зараз тема стабілізації соціального захисту стала актуальною. Наскільки я розумію, Гройсман буде приділяти цьому увагу, якщо стане прем'єр-міністром України. Безумовно, буде і продовження співпраці з МВФ і курс на євроінтеграцію. Ці вектори економічної політики не зміняться. Хоча я не виключаю, що у відносинах з МВФ можуть бути певні корективи, знову для того, щоб більшою мірою врахувати необхідність соціального захисту і врахувати соціальну складову реформ», - резюмував експерт.
Суспільство На Житомирщині викрито «волонтерів» У Житомирській області викрито групу шахраїв, які намагалися отримати гроші нібито на потреби Збройних сил України. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, зловмисник зателефонував керівнику однієї з райдержадміністрацій та представився керівником благодійного фонду, який займається наданням матеріальної допомоги військовим. «Він запропонував посадовій особі перерахувати 50 тисяч гривень на рахунок організації. Згодом зловмисник надіслав електронною поштою скан-копії низки документів», серед яких був, зокрема, лист за підписом одного із заступників Міністра оборони України з проханням сприяти діяльності фонду», - йдеться в повідомленні. Після того, як чиновник запросив «волонтера» на особисту зустріч, він почав погрожувати задіяти «свої впливові зв'язки в центральних органах влади» для створення голові РДА проблем у роботі. Зараз особи зловмисників встановлено. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 і ч. 1 ст. 190.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олег Устенко Суспільство досить серйозно тисне на владу і вимагає змін Хто б не прийшов на посаду нового прем'єр-міністра, структурні реформи неминучі, навіть попри те, як їх намагаються відтягувати. Однак новий прем'єр буде обмежений певними рамками - він повинен буде сподобатися як західним партнерам, так і виборцям. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко. «Я вважаю, що в реальності при будь-якому розвитку ситуації - новий прем'єр або «старий новий» прем'єр - повинні бути зміни. Будь-хто, хто б не був у кріслі прем'єра зараз (так само як і в будь-якому іншому міністерському кріслі), він практично буде закутий у рамки. З одного боку, йому треба буде обов'язково показати прогрес України для іноземних західних партнерів. Це треба в будь-якому випадку зробити для того, щоб заручитися підтримкою і забезпечити фінансові потоки в країну. Йдеться про кредитний ресурс. З іншого боку, прем'єру треба буде намагатися сподобатися українським виборцям. Якщо це буде «старий новий» прем'єр, то у нього буде можливість обілити свою зіпсовану репутацію, і він, в принципі, повинен бути мотивований до цього. Я вважаю, що і «старий новий» прем'єр, і новий прем'єр при такому розкладі все одно буде проводити структурні реформи. Я впевнений, що структурні реформи - це просто неминучість», - розповів експерт. Устенко зазначив, що структурні реформи намагаються відтягувати і є величезна кількість прихованих інтересів, через які їх і намагаються не проводити. «Зрозуміло, ці інтереси лежать у площині корупції. Але тим не менше, я вважаю, що ми в праві чекати реформ. Є додаткові аргументи в це вірити: під час свого виступу в сенаті Вікторія Нуланд - заступник держсекретаря США - дуже чітко сказала, що в України є можливості провести структурні реформи протягом 2016 року. Для мене це сигнал того, що західні партнери, і США перш за все, будуть продовжувати чинити серйозне тиск на необхідність проведення реформ в Україні. А громадянське суспільство, як ми бачимо, вже досить серйозно тисне на владу і вимагає змін. Тому вони точно будуть», - підсумував Устенко.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,2291929721832-/ /-pc-/
Top