counter
Архів Повернутись назад 01 Лютого 2018
1 Лютого
Наука і технології Об'єднання гігантів: Японська Fujifilm поглинає Xerox Компанія Xerox буде об'єднана зі спільним підприємством Fujifilm Xerox, створена в 1962 році для роботи на ринку Азії. В об'єднаній компанії New Fuji Xerox 50,1% акцій буде належати саме Fujifilm. Про це інформує РБК, посилаючись на на повідомлення Fujifilm. Виконавчий директор Xerox Джефф Джейкобсон буде CEO об'єднаної компанії. Рішення вже схвалене радами директорів компаній 30 і 31 січня 2018 року. В Fujifilm повідомили, що тривале співробітництво сприятиме успішній роботі в подальшому і відкриє нові кордони перед компанією. Якщо Fuji Xerox в основному працювала в Японії і Східній Азії, то Xerox розвивалася на європейському та американському ринках. Агентство Bloomberg зазначає, що угода означає за фактом кінець незалежності Xerox, яка вела свою історію з початку XX століття. Компанія була створена в 1906 році під назвою Harold Photographic Company. Спочатку вона займалася виготовленням фотопаперу.
Здоров`я У Китаї вчені виростили для дітей нові вуха Китайські вчені змогли виростити для п'ятьох дітей нові вушні раковини з клітин, які були взяті у дітей. Вуха вже успішно пересадили маленьким пацієнтам. Про це пише журнал EBioMedicine. Учасниками експерименту стали діти 6-9 років, народжені з патологіями розвитку вушної раковини. Для створення вух у дітей взяли їхні власні хондроцити - клітини хрящової тканини. За допомогою комп'ютерної томографії була розроблена 3D-модель майбутнього вуха і створений каркас для його вирощування. Каркас згодом повністю замістили клітинами. Технологія була розроблена ще кілька років тому, але настільки ефективне застосування знайшла тільки зараз. З моменту пересадки вух дітям пройшло вже 30 місяців, що вказує на можливість довгострокових результатів. Дослідники сподіваються, що результати їхної роботи посприяють більш прогресивному підходу до лікування патологій розвитку вушної раковини, таких як мікротія (недорозвинення вушної раковини) або анотія (її відсутність).
Політика У Польщі прийняли закон про «бандерівську ідеологію» Сенат Польщі близько третьої ночі за київським часом в четвер, 1 лютого, прийняв без поправок закон про так звану «бандерівську ідеологію». Про це передає Укрінформ. Документ підтримали 57 сенаторів, проти висловилися 23 сенатори опозиційних сил, двоє сенаторів утрималися. У парламенті з приводу документа велася бурхлива дискусія. Деякі депутати зазначали, що закон – невдалий, так як вводить цензуру в Польщі і погіршує відносини з іншими країнами, зокрема Ізраїлем і США. Нагадаємо, 26 січня Сейм Польщі проголосував за законопроект, яким заборонив в країні пропаганду «ідеології українських націоналістів». Відповідно до закону, відтепер можливе кримінальне переслідування осіб, які заперечують злочини українських націоналістів і українських формувань, які співпрацювали з третім рейхом. МЗС України висловив глибоку стурбованість з приводу цього закону, так як він вплине на україно-польські відносини. Зміни до цього законопроекту також привели до дипломатичного скандалу між Польщею та Ізраїлем.
Кримінал На Донбасі ще один військовий загинув за мирне майбутнє України На Донбасі за добу 31 січня загинув військовий ЗСУ, ще 2 отримали травми. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. «Висловлюємо співчуття рідним і близьким захисника, який віддав своє життя за мирне майбутнє України», - відзначили в штабі. Відзначається, що російські терористи за добу 5 разів обстрілювали позиції ЗСУ. Так, з 82-мм мінометів і озброєння БМП бойовики стріляли по українських позиціях біля Новоолександрівки, а зі стрілецької зброї – біля Станиці Луганської. Були обстріляні околиці Кримського, там в селищі розірвалися 3 міни. Попередньо, ніхто з місцевих жителів не постраждав. На Донецькому напрямку бойовики зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів обстріляли опорні пункти ЗСУ в передмісті Авдіївки. Також стріляли поблизу Павлопіля.
Суспільство Суддя у справі екс-ватажка терористів «ЛНР» Плотницького взяла самовідвід Судове засідання у справі про збитий військовий Іл-76 і екс-ватажка ОРЛО Ігоря Плотницького не відбулося, тому що один з суддів взяв самовідвід. Про це повідомив адвокат Віталій Погосян, який представляє інтереси сімей загиблих військових, передає Укрінформ. «Один із членів колегії суддів, який раніше працював в Донецьку, оголосив самовідвід, мотивуючи це власною безпекою. Поки дата нового засідання невідома», - розповів адвокат. Нагадаємо, Іл-76МД був збив із зенітно-ракетного комплексу в червні 2014 роки над окупованою Луганською областю. В результаті трагедії загинули 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. 17 грудня 2015 року в Павлоградському райсуді Дніпропетровської області почався суд у цій справі. 30 січня 2017 року прокуратура направила до суду кримінальне провадження щодо ватажка терористів так званої «ЛНР» Ігоря Плотницького і двох командирів незаконних збройних формувань у справі збитого літака Іл-76. 25 січня Плотницького заарештували в країні-агресора.
Події оформление ленты  США показали ще 5 відео небезпечних маневрів російських винищувачів Військово-морські сили США продемонстрували ще 5 відеозаписів, на яких відображені небезпечні маневри російського винищувача Су-27. Відео опублікувала прес-служба 6-го флоту ВМС США. Все відео з різних ракурсів показують епізод, як винищувач країни-агресора проводив небезпечне перехоплення американського літака EP-3 Aries над Чорним морем біля тимчасово окупованого Криму. В ході перехоплення Су-27 здійснив жорсткий поворот біля американського літака і підійшов на 1,5 м до правого крила. Після цього він виконав різке зниження і влаштував посилену турбулентність американському літаку і його членам екіпажу. За словами капітана ВМС США Білла Елліса, відеоролики показують, як російський Су-27 перехоплює EP-3 з дуже близької позиції на тій же висоті і з приблизними горизонтальним відстанню між крилами всього в п'ять футів. Він додав, що найменша помилка російського льотчика може привести до катастрофи, а дуже близька відстань «не залишає можливості для помилки і для наших екіпажів не залишається часу і простору щоб зробити коригувальні дії». Нагадаємо, інцидент з перехопленням стався 29 січня в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем біля анексованого Криму. США висловили сильну заклопотаність тим, що сталося.
Спорт Чемпіонат світу з футболу в Росії може зірвати сарана Полчища сарани в Росії можуть атакувати футбольні поля і зірвати проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року. Про це заявив директор департаменту рослинництва Міністерства сільського господарства РФ Петро Чекмарьов, передає BBC. На думку Чекмарьова, те що відбувається загрожує «глобальним скандалом». Він розповів, що південь країни-агресора кілька років страждає від сарани, нею заражено близько мільйона га землі. У зоні ризику знаходиться і Волгоград, де 18 червня грає Англія і Туніс. «Весь світ йде сюди. Футбольні поля зелені. Саранча любить місця, де багато зелені. Як би вона не прилетіла туди, де грають в футбол», - зазначив чиновник. Нагадаємо, ЧС-2018 розпочнеться 14 червня, матчі відбудуться на 12 стадіонах в 11 містах. Раніше в Лондоні перед посольством РФ протестували проти чемпіонату світу з футболу в Росії.
Суспільство оформление ленты  Volvo пропонує замінити покупку авто на оренду Компанія Volvo зняла рекламу моделі XC40, запропонувавши не купувати автомобіль, а брати його в оренду. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила група «Стартапи і бізнес». Відзначається, що компанія пропонує оренду автомобіля за $800 в місяць. Крім самої машини в підписку входять страховка, техобслуговування та консьєрж-сервіс. Компанія представила сервіс підписки на автомобілі Care by Volvo. Цей сервіс допомагає замовити автомобіль через інтернет і користуватися ним за абонентську плату. Також водії отримають можливість міняти автомобіль на новий кожні 2 роки. Користувачі програми зможуть взяти в оренду Volvo інших моделей: наприклад, якщо водієві буде потрібен автомобіль побільше на вихідні. Через Care by Volvo власники авто також зможуть передавати його у тимчасове користування друзям і близьким за допомогою технології цифрового ключа.
Кримінал Організатор теракту в Херсонській області сяде на 15 років до в'язниці Генічеський суд Херсонської області засудив до 15 років позбавлення волі та конфіскації майна обвинуваченого в скоєнні терористичного акту в смт Новоолексіївка. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко. «Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Херсонської області, звинувачення підтримувала Генічеська місцева прокуратура. Прокурор вимагав для злочинця довічне ув'язнення, суд призначив 15 років», - підкреслив Лисенко. Він уточнив, що законність вироку прокуратурою буде вивчена і прийнято рішення щодо можливого оскарження. Нагадаємо, ватажки терористичного угрупування «ЛНР» побоюються, що Служба безпеки України готує диверсійно-розвідувальні групи для звершення терористичних актів на тимчасово окупованій території Луганської області України.
Події оформление ленты  У Нікополі прогримів вибух в гаражі, поранений депутат міськради У Нікополі Дніпропетровської області ввечері в середу, 31 січня, прогримів вибух в гаражі. В результаті інциденту осколкове поранення отримала одна людина. Про це повідомили в прес-службі Нацполіціі області. Правоохоронці зазначили, що інцидент стався біля гаражів на вулиці Трубченка близько 18:30. Разом з тим місцеві видання повідомляють, що під час вибуху постраждав депутат місцевої ради Олександр Рибаков (позафракційний). Як пише «Информатор», депутата госпіталізували в хірургічне відділення міської лікарні, вже пройшла операція. В даний час стан потерпілого оцінюється, як стабільний. Нагадаємо, що 30 жовтня в суді Нікополя прогримів вибух, під час засідання в залі були кинуті 2 гранати. В результаті події дві людини загинули, дев'ять отримали поранення.
Спорт Брієдіс просить реванш у Усика Боксер з Латвії Майріс Брієдіс запропонував провести реванш з українцем Олександром Усиком, який завоював у нього пояс WBC. Про це Брієдіс написав в Instagram. «Вітаю Усика з перемогою. Це був відмінний бій, і я бажаю тобі удачі в фіналі (Всесвітньої боксерської суперсерії - Ред.). Але я хочу повернути мій зелений пояс WBC так само, як і фанати хочуть побачити реванш», - написав боксер. Нагадаємо, що 27 січня в півфіналі Всесвітньої боксерської суперсерії чемпіон світу за версіями WBO в першій важкій вазі Усик виграв у Брієдіса і об'єднав пояси WBO і WBC. Крім того, Усик вийшов у фінал WBSS, завершивши свій 14 бій перемогою. До Усика об'єднати пояси зміг тільки Володимир Кличко в 2006 році, тоді він став володарем титулів IBF і IBO. У цю колекцію пізніше увійшли пояси WBO і WBA, який українець відібрав у Султана Ібрагімова і Девіда Хея. Віталій Кличко був чемпіоном світу за версіями WBO (1999-2000) і WBC (2004-2005, 2008-2013), проте жодного разу не отримував кілька поясів одночасно.
Політика Польським законом «про бандерівську ідеологію» стурбовані навіть у США Держдеп США стурбований можливими наслідками після прийняття в Польщі закону, що передбачає кримінальне покарання за висловлювання про причетність поляків до Голокосту, а також запереченні злочинів українських націоналістів проти поляків. Про це заявила Хезер Науерт, повідомляє DW. За словами Науерт, влада Польщі повинна перевірити, який вплив цей закон спичинить «на свободу слова і на партнерські відносини з США». «Ми розуміємо, що такі висловлювання як «польські табори смерті» ведуть до помилок і можуть поранити», - зазначила вона. Вона уточнила, що закон здатний нашкодити вільній науковій дискусії і вплинути на стратегічні інтереси Польщі. Нагадаємо, вночі 1 лютого Сенат Польщі ухвалив без поправок закон про Інститут національної пам'яті Польщі. Відповідно до закону, вводиться штраф і терміни до 3 років в'язниці за публічні висловлювання про причетність поляків до Голокосту в роки Другої світової війни. Закон також вводить штрафи і тюремні терміни за заперечення злочинів українських націоналістів проти поляків.
Політика Головному редактору Страна.ua, який втік до Австрії, можуть дати притулок Головний редактор сайту Страна.ua Ігор Гужва має досить високі шанси отримати притулок в Австрії. Таку думку на своїй сторінці в Twitter висловив політолог Тарас Березовець. За його словами, Гужві буде забезпечена істотна юридична підтримка. До того ж ця країна "пригріла" не одного українця-втікача. "Думаю, в цьому йому допомагатимуть юристи з оточення Януковича і Фірташа. Австрія давно стала зручним хабом для всіх любителів "русского мира", - написав Березовець. Игорь Гужва имеет достаточные шансы получить убежище в Австрии. Думаю, в этом ему будут помогать юристы из окружения Януковича и Фирташа. Австрия давно стала удобным хабом для всех любителей Русского мира. Любить Россию легче из венской кондитерской, чем из воронежской булошной. — Taras Berezovets (@TarasBerezovets) 31 січня 2018 р. Нагадаємо, раніше редакція Страна.ua опублікувала звернення на своєму сайті, в якому йдеться про "незаконні політичні переслідування". "Ви готуєтеся. І ми готуємося. Ми готуємося продовжити нашу роботу в найскладніший, передвиборний, час. Ми захистили наш сайт від можливого блокування. Ми відпрацювали схему роботи журналістів поза офісом, на випадок нових атак і обшуків. І головне - з-під удару виведений головний редактор нашого видання Ігор Гужва, якого ви обклали кримінальними справами, як себе офшорами. Ігор Гужва залишається головним редактором видання і продовжує керувати "Страной" з-за кордону", - йдеться в повідомленні.
Суспільство Текст гімну в Канаді зробили гендерно нейтральним Сенат Канади прийняв законопроект, за яким текст національного гімну буде змінений на «гендерно нейтральний». Про це повідомили в мікроблозі Twitter верхньої палати Сенату. «Законопроект С-210 зробить англомовну версію національного гімну гендерно нейтральною, змінивши слова «синів» (thy sons) на «нас» (of us)», - розповіли в парламенті. Фактично таким чином парламент повернувся до оригінальної версії гімну («ти в нас», «thou dost in us»). Слова про «синів» додав автор вірша Роберт Уїр в 1914 році. Дане рішення обговорювалось в парламенті 18 місяців поспіль, сенатори від опозиції відмовилися його підтримувати і покинули зал засідань. Однак голосів провладних і незалежних законодавців виявилося достатньо. У 2011 році Австрія також заявила про намір змінити державний гімн, щоб в ньому згадувалися не тільки «великі сини» вітчизни, а й «великі дочки».
Суспільство У Житомирі на карантин закрили всі школи Влада Житомира закрила на карантин навчальні заклади міста, всіх учнів відправили на вимушені канікули. Про це повідомив заступник мера Матвій Хренов, передає «ЖЖ». Заступник мера зазначив, що причиною введення карантину став високий рівень захворюваності учнів на грип і ГРВІ. Заборона на відвідування навчальних закладів триватиме до 12 лютого. «З огляду на зростання захворюваності, який почалося саме на цьому тижні, ми прийняли рішення ввести заходи з 2 лютого і продовжити на весь наступний тиждень. Наступне засідання комісії відбудеться 8 лютого, під час якого ми переглянемо статистику щодо стану захворюваності і приймемо відповідні рішення», - сказав Хренов. Нагадаємо, аналогічна заборона діє з 31 січня по 6 лютого в школах Вінниці. Відзначається, що в місті з початку епідемічного сезону зареєстровано 38 836 випадків захворювань на грип та ГРВІ. З них – 22 728 діти до 18 років, що становить 59%.
Закон і Право Поліцейські не повинні ремонтувати розбиті авто за власний рахунок - Князєв Глава національної поліції України Сергій Князєв заявив, що поліцейські не повинні ремонтувати розбиті патрульні авто за свій рахунок. Він також заперечує, що подібні явища відбуваються з відома головного керівництва поліції. Про це він заявив на брифінгу з Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком. Разом вони відкривали всеукраїнські змагання з багатоборства серед патрульних, передає кореспондент АСН. "Саме формулювання цього питання - неправильне. Це неправильне рішення. Якщо будь-який командир середньої ланки в будь-якому підрозділі починає незаконно вимагати від свого підлеглого особисто вкладати гроші в ремонт автотранспорту - це є порушення. Це адміністративне або кримінальне покарання. Я чую такі непоодинокі розмови і тільки до мене це доходить - ми проводимо службові розслідування ", - відповів Князєв. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що компанія «Єврокар» виконала умови тендерного договору і поставила Національній поліції України 400 нових автомобілів Skoda Rapid, які були зібрані на заводі компанії «Єврокар» у населеному пункті Соломонове Закарпатської області.
Кримінал оформление ленты  Біля столичної школи ексгібіціоніст показував дітям геніталії У Києві з'явився черговий маніяк-ексгібіціоніст. Місце його проживання і особистість намагаються обчислити батьки учнів. Як повідомляє портал ДТП.Київ.уа, фото підозрюваного з'явилося на сторінці району Деміївський в соцмережі. "Шановні сусіди, дуже треба впізнати особу з фотографії. Ходив сьогодні біля 85-ї школи на Деміївській і показував дітям геніталії (зі слів однієї з мам, перебував під вікнами (за туалетом) біля школи). Зрозуміло що вже всі знають і будуть вживати заходів, але знайти необхідно і припинити на майбутнє. Може, хто бачив/зустрічав. Важливо дізнатися місця появи і виявити місце проживання. Знайти дуже треба. Сподіваюся, діти не бачили", - йдеться у підписі під фото. Ексгібіціонізм - статеве почуття, властиве переважно чоловікам. В основі цього пошуку статевої задоволеності є жага ефекту раптовості з переляком жінок, чоловіків, іноді дітей. Найчастіше публічна демонстрація статевого органу супроводжується онанізмом
Економіка 350 гривень на курку. Обіцяні фермерам дотації знову роздадуть птахівникам Згідно з ініціативою уряду, обіцяна фермерам підтримка дістанеться виробникам курятини, що займає монопольне становище на українському ринку. Це стало відомо з тексту урядового законопроекту, який опинився у розпорядженні Європейської правди. Згідно з Постановою Кабміну "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва", в 2018 році програма державної підтримки тваринництва буде поширюватися також і на птахівництво. Зокрема, в проекті документа з'явилися дві нові форми державної підтримки, які дозволять птахівникам отримати левову частку дотацій із держбюджету. Так, уряд пропонує компенсувати 25% капітальних витрат на птахофабрики. Таким чином, поточного року виробники курятини зможуть отримати до 350 гривень у розрахунку на одну курку як компенсацію за будівництво і реконструкцію птахофабрик. Крім того, монополісти також можуть розраховувати на дотації у вигляді компенсації 25% тіла отриманих у банках кредитів для будівництва птахофабрик. При цьому кредит не повинен перевищувати 350 млн грн. Пропозиції фінансувати птахівництво шляхом підтримки будівництва птахокомплексів з'явилися вперше в цьому році в новому проекті Порядку. Згідно з інформацією видання, документ був розроблений Міністерством аграрної політики та продовольства за погодженням з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Також вперше з'явилися дві згадані програми - щодо компенсації 25% капітальних витрат на будівництво птахоферм і 25% компенсації тіла кредиту. Крім того, уряд пропонує надавати дотації за утримання корів розміром 1500 грн на рік на одну голову. Так, населення зможе отримувати дотації на телят: 300 грн за голову у віці від 1 до 5 місяців і 1000 грн - у віці від 5 до 9 місяць 2500 грн - у віці від 9 до 12 місяців. Нагадаємо, програма підтримки тваринництва на 2018 рік передбачає виділення 4 млрд грн. У минулому році в бюджет було закладено аналогічну суму, за програмою дотацій з компенсації ПДВ половину виділених коштів отримали виробники курятини. Так, за січень-жовтень 2017 року "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка отримав 1,4 млрд грн, Укрлендфармінг Олега Бахматюка - 517 млн ​​грн.
Кримінал оформление ленты  Поранений в результаті вибуху місцевий депутат Нікополя - в стабільному стані. Відео з місця пригоди Увечері 31 січня в Нікополі підірвали автомобіль місцевого депутата. В результаті потужного вибуху чоловік отримав поранення і втратив багато крові. Як з'ясувала поліція, вибух стався в гаражі, розташованому на вулиці Трубченка, повідомляє Остров. "В результаті вибуху невстановленого предмета 57-річний чоловік отримав осколкове поранення ноги. Потерпілого госпіталізовано", - повідомляє місцева поліція. У той же час місцеві журналісти, які опитали свідків, з'ясували, що в результаті вибуху постраждав депутат міської ради Олександр Рибаков. За даними на вечір 31 січня, він у стані непритомності  перебував у реанімаційному відділенні міської лікарні. За словами свідків, щось дуже голосно вибухнуло, коли автомобіль заїжджав у гараж. Зараз медики описують стан потерпілого як стабільний.
Кримінал На підприємстві в Новій Каховці стався збройний конфлікт, 6 постраждалих На підприємстві в Новій Каховці Херсонської області стався збройний конфлікт, в результаті якого постраждали 6 осіб. Про це повідомив в прес-службі Нацполіції області. Про постріли на території підприємства в поліцію повідомили в середу, 31 січня, близько десятої години вечора. Чоловік, який подзвонив правоохоронцям, повідомив, що на підприємство проникли близько 20 невідомих осіб. «Поліцейські встановили, що між групою невідомих і охоронцями підприємства стався конфлікт, в результаті якого в місцеву лікарню були доставлені 6 осіб. Стан потерпілих задовільний», - відзначили в поліції. Порушено дві кримінальні справи за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство» і ч.2 ст.345 КК «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». Зараз учасники конфлікту перебувають у Новокаховському відділі поліції, правоохоронці встановлюють всі обставини події. Місцеві ЗМІ пишуть про те, що конфлікт стався на заводі компанії «Каховка Протеїн-Агро». Попередньо були затримані 25 осіб, 7 осіб перебувають у лікарні.
Політика Суперечить принципам партнерства: Порошенко жорстко засудив польський закон про "бандерівську ідеологію" Історична правда несумісна із заборонами і вимагає відвертого діалогу між Україною та Польщею. Про це президент України Петро Порошенко написав у себе на сторінці Facebook у відповідь на рішення парламенту Польщі. "Глибоко стурбований рішенням польського парламенту. Історична правда вимагає відвертої розмови і діалогу, а не заборон", - зазначив глава держави. На його думку, оцінки, які лягли в основу рішення польського парламенту, є абсолютно необ'єктивними і категорично неприйнятні. Крім того, за словами президента, затверджений законопроект не відповідає проголошеним принципам стратегічного партнерства між Україною та Польщею. При цьому Порошенко додав, що Україна насамперед пам'ятає про спільні перемоги і боротьбу проти тоталітарних режимів. Водночас, за його словами, жодне політичне рішення не може замінити історичної правди. "Закликаю Польщу до об'єктивності і діалогу. Тільки разом переможемо", - підсумував глава держави. Нагадаємо, верхня палата польського парламенту ухвалила скандальний закон про кримінальну відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів. Це рішення вже засудила влада США і Ізраїлю.
Суспільство У Києві почалося будівництво нового моста Влада Києва оголосила про початок будівництва нового пішохідного моста, який буде зв'язувати дві туристичні зони - Володимирську гірку і Арку дружби народів. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, передає прес-служба КМДА. За словами градоначальника, будівництво моста пройде в рамках проекту розвитку туристичної інфраструктури, більшу частину якого завершать вже до кінця травня. «Ми відремонтуємо і представимо оновлену Володимирську гірку. Ми будемо презентувати оновлений фунікулер - з сучасними, комфортними вагонами, з кондиціонерами і прозорим дахом. Ми відкриємо оновлену Алею художників, оновимо Пейзажну алею», - похвалився мер. Кличко уточнив, що більшість цих проектів мають бути реалізовані до Дня Києва. «Будемо ще більше оновлювати туристичну інфраструктуру. Відкриємо 10 оновлених парків», - додав мер.
Дозвілля оформление ленты  Перехоплює подих. Найдивовижніші фото "супермісяця" Фото видовищного супермісяця продовжують публікувати користувачі соціальних мереж та інформаційні сайти по всьому світу. Неймовірно рідкісне і красиве видовище подарував космос землянам минулої ночі. Останній раз щось подібне можна було спостерігати 150 років тому. У Сполучених Штатах космічне шоу було видно минулого ранку. У США, Східній Азії та Австралії глядачі могли бачити кривавий місяць, суперсиній місяць можна було побачити по всьому світу. Що таке синій кривавий місяць? Це просто збіг трьох місячних подій: супермісяця, червоного і блакитного місяця. Кривавий місяць - це термін, який використовується для опису повного місячного затемнення, коли Місяць здається темним, коли проходить крізь тінь Землі. Супермісяць - це повний місяць або новий місяць, який має найближче розташування до Землі.
Культура Український актор розкритикував «Квартал 95» за захист «Сватів» і Добронравова Український режисер, актор і телеведучий Ахтем Сеїтаблаєв заявив, що йому боляче усвідомлювати, що шанований їм Володимир Зеленський і «Квартал 95» захищають російського актора Федора Добронравова, який заявляв про радість, що Крим «повернувся» до країни-агресора. Свою думку Сеїтаблаєв висловив «Українській правді». Актор зазначив, що в «Сватах» знімалися чудові актори, серіал вийшов якісним. «Але коли я бачу відео, на якому Федір Добронравов каже, що радий тому, що Крим повернувся в Росію, мені хочеться, щоб усі причетні до цього, разом зі мною, подивилися в очі дітям киримли (татари з Криму. - Ред.), батьки яких сидять у російській в'язниці за те, що в лютому 2014 року вийшли до Верховної Ради Криму з прапорами України і кримських татар, підтримуючи єдність держави», - підкреслив Сеїтаблаєв. Він також обурився тим фактом, що Зеленський захищає Добронравова. «Я хотів би вважати «Квартал 95» своїми хорошими друзями, але коли вони стали на захист Добронравова, вони самі викреслили мене зі списку тих, кого поважають. Мені боляче від того, що є такий факт», - зазначив Сеїтаблаєв. Нагадаємо, Ахтем Сеїтаблаєв знімався в шостому сезоні «Сватів».
Спорт Суд скасував довічне відсторонення 28 спортсменів РФ, викритих у допінгу Спортивний арбітражний суд (CAS) задовольнив апеляції 28 російських спортсменів і анулював їхню довічну дискваліфікацію. Про це йдеться в прес-релізі CAS. Раніше Міжнародний олімпійський комітет довічно усунув 28 спортсменів країни-агресора від участі в Олімпіадах за порушення антидопінгових правил на іграх 2014 року в Сочі. Суд відновив результати цих спортсменів на останній олімпіаді і частково задовольнив 11 апеляцій. У рішенні суду сказано, що спортсмени правильно були визнані винними в порушенні антидопінгових правил, але замінив їм довічне відсторонення від Олімпійських ігор на відсторонення тільки від Ігор-2018 в Пхьончхані. Нагадаємо, МОК визнав 43 російських спортсменів, які брали участь в Іграх у Сочі, винними в порушенні антидопінгових правил, анулював їхні результати на Олімпіаді-2014 і довічно усунув від участі в Іграх. Росія втратила 13 нагород Олімпіади в Сочі і перше місце в медальному заліку.
Економіка Депутати Луцька просять Порошенка і Гройсмана забезпечити нормальною пенсією військових Депутати Луцька підтримали звернення до керівництва держави щодо пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби. Про це повідомили в прес-службі  міськради. Документ буде направлено президенту Петру Порошенку, спікеру Верховної Ради Андрію Парубію, прем'єр-міністру Володимиру Гройсману. У своєму зверненні депутати Луцька відзначають, що пенсії військових повинні відповідати реаліям життя у країні і гідно компенсувати фізичні і моральні витрати військовослужбовців. Після ухвалення пенсійної реформи військові очікували, що багаторічний безлад у пенсійному забезпеченні буде припинений і особи, звільнені з військової служби, отримають суттєву матеріальну підтримку від держави. «Однак ці надії були знищені Постановою Кабінету Міністрів від 27 грудня 2017 N 1052, яка відстрочила набуття чинності  Постановою №704 від 30.08.2017 р. до 1 січня 2019 року», - нагадали в міськраді. У зв'язку з цим Луцька міськрада просить внести необхідні зміни до чинних законодавчих актів і встановити гідне пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби. Нагадаємо, в Мережі розгорнувся скандал у зв'язку зі спірним і фактично таємним рішенням Кабінету міністрів, ухваленим на засіданні 27 грудня без обговорення - перенести підвищення пенсій військовим на рік. Тобто здійснити постанову не в 2018 році, а в 2019-му.
Економіка Зростає борг українців за опалення і гарячу воду - Держстат В Україні заборгованість населення з оплати централізованого опалення і гарячого водопостачання в грудні 2017 року збільшилася на 13,5% в порівнянні з показником на кінець листопада 2017 року. Зараз борг становить 11,1 млрд грн, повідомили в Держслужбі статистики України. Практично не змінився борг за утримання будинків і прибудинкових територій - він становить 3 млрд грн. За вивезення сміття борг в сумі 400 млн грн. Зате на 5,2% в порівнянні з листопадом зменшилися борги за централізоване водопостачання та водовідведення, сума боргу становить 1,8 млрд грн. За даними Держстату, в грудні українці за електроенергію заплатили 2,6 млрд грн. При цьому борг населення склав 3,6 млрд грн. Заборгованість населення за газопостачання збільшився на 1,6% в порівнянні з листопадом і склала 12,4 млн грн. Всього в грудні за комуналку українці заплатили 8,9 млрд гривень - тобто 82,3% нарахованих за цей період сум. Держстат повідомив, що середні нарахування за житлово-комунальні послуги, з урахуванням електроенергії (з розрахунку 150 кВт/год), на одного власника особового рахунку в грудні 2017 року склали 1476 грн.
Суспільство Першого українського космонавта Каденюка поховають на Байковому кладовищі Перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк буде похований на Байковому кладовищі в Києві. Похорони пройдуть 2 лютого, передає ТСН. У рідному селі Каденюка - траур, місцеві жителі відзначають, що їхній земляк виїхав звідти в 16-річному віці, але дорогу до рідної домівки ніколи не забував. У нього залишилася дружина і двоє синів. Леонід Каденюк помер у Києві на 68-му році життя. Генерал-майор Збройних сил України, заступник генерального інспектора Генеральної військової інспекції при Президентові України з питань авіації і космонавтики, автор п'яти наукових робіт та книги «Місія - Космос» помер від раптового серцевого нападу. У період з 19 листопада по 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на американському БТКК «Колумбія» місії STS-87. Під час польоту виконував біологічні експерименти спільного українсько-американського досліду з трьома видами рослин: ріпа, соя і мох.
Кримінал Поліція завела кримінальну справу за фактом вбивства військового у ресторані Києва За фактом вбивства військовослужбовця в Дніпровському районі Києва відкрито кримінальне провадження. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції столиці. Зараз правоохоронці розшукують учасників конфлікту, що призвів до смерті чоловіка. Відзначається, що в ході конфлікту в кафе на вулиці Сергієнка невідомий зловмисник ножем вдарив військового в шию і зник. Правоохоронці підкреслили, що смерть настала швидко. Медики «швидкої допомоги» лише констатували смерть військового. За попередньою інформацією медиків, чоловік помер від ножового поранення шиї. Свідки події розповіли, що в кафе між двома компаніями виник словесний конфлікт, який переріс у бійку. Один з чоловіків неслов'янської зовнішності ножем вдарив опонента в шию і після цього з товаришами втік з кафе. Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
Політика Три головних розвідники Росії їздили в США - ЗМІ Директори трьох головних розвідувальних служб Росії побували у Вашингтоні на тлі загострення у відносинах РФ і США. Про це пишуть американські видання, передає "Радіо свобода". Зокрема, 30 січня, посол Росії в США підтвердив, що на консультації з проблеми тероризму та інших питань у США їздив директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін. Ця людина перебуває під американськими санкціями. Також у Вашингтоні на переговорах були глава ФСБ Олександр Бортніков і глава Головного управління розвідки Генштабу ВС РФ Ігор Коробов. Як відзначають журналісти The Washington Post, Бортников і Коробов були в США минулого тижня. Глава ФСБ зустрівся з директором ЦРУ Майком Помпео, як і Наришкін. З ким зустрічався Коробов, поки невідомо. У посольстві РФ у Вашингтоні поки не прокоментували ситуацію. Однак ці візити відбулися за кілька днів до того, як 30 січня Міністерство фінансів США опублікувало список з 210 чиновників і мільярдерів з владної еліти Росії, які можуть потрапити під санкції.
Закон і Право У податковій роз'яснили, які подарунки оподатковуються Державна фіскальна служба (ДФС) опублікувала роз'яснення щодо оподаткування подарунків у 2018 році. Так, відповідно до підпункту 165.1.39 Податкового кодексу України, до загального місячного (щорічного) оподаткування доходу платника податку не включається вартість подарунків, якщо вона не перевищує 25% мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня звітного податкового року. З 1 січня 2018 року мінімальна зарплата склала 3723 грн, відповідно якщо вартість подарунка, який передається юридичною особою фізичній, не перевищує 930, 75 грн, то він не є об'єктом оподаткування ПДФО і не обкладається військовим збором. Виняток становлять грошові виплати в будь-якій сумі. У податковому розрахунку за формою N 1ДФ вартість подарунків, які не обкладаються податком на доходи, відображається за ознакою доходу "160". Якщо ж вартість подарунка перевищує 930,75 грн, то сума такого перевищення оподатковується за ставкою 18% як додаткове благо з урахуванням коефіцієнта, передбаченого п. 164.5 ПКУ, і відображається в податковому розрахунку за формою N 1ДФ за ознакою доходу "126". Крім того, сума перевищення обкладається військовим збором за ставкою 1,5%. Нагадаємо, з 1 січня 2019 роки так званий податок на покупки з-за кордону - обкладання митом посилок з-за кордону - почне працювати.
Кримінал оформление ленты  У Львові працювала БДСМ-студія з повним арсеналом батогів і наручників У центрі Львова в квартирі викрили БДСМ-студію еротичного масажу, де надавали чоловікам платні сексуальні послуги. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Львівської області. Хазяйкою студії виявилася 26-річна уродженка Київської області. Вона орендувала приміщення квартири, в якій працювали дівчата, поширювала рекламу салону, приймала замовлення від клієнтів, вела бухгалтерію і займалася господарськими питаннями. Мало того, жінка періодично сама надавала платні сексуальні послуги клієнтам. За даними поліції, в студії працювали 4 дівчини, які, крім еротичних масажів, надавали платні сексуальні послуги чоловікам. Вартість таких послуг становила від 800 до 4500 грн за одну годину. У студії в ході обшуків вилучили оргтехніку, чорнові записи про роботу з клієнтами і бухгалтерію. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею «Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією». Санкція статті передбачає покарання від 3 до 5 років позбавлення волі.
Суспільство У «ДНР» почалися «навчальні збори» резервістів У ОРДО почалися планові навчальні збори резервістів. Про це заявив ватажок терористів так званої «ДНР» Олександр Захарченко, передають сайти сепаратистів. Окремо Захарченко уточнив, що збір резервістів нібито зовсім не є підготовкою до призову чоловіків на військову службу. «25 січня в підрозділах «збройних сил» «ДНР» почалися планові навчальні збори громадян, які перебувають у запасі, у складі резервних формувань «армії» «республіки», - розповів головний російський терорист. Він підкреслив, що в його «указі» немає жодного слова про мобілізацію. Нібито йдеться про створення призовних комісій, яким потрібно визначити статус жителів «ДНР», які підлягають призову на військову службу - тобто надання їм відстрочки, звільнення від призову або зарахування в запас. Нагадаємо, раніше Захарченко, а також так званий виконувач обов'язків ватажка бойовиків «ЛНР» Леонід Пасічник підписали «протокол» про свої наміри створити «єдиний митний простір». Псевдодокумент передбачає більш щільне економічне співробітництво між недореспубліками, інформують сепаратистські видання.
Закон і Право Мін'юст дозволив іноземцем реєструвати бізнес за спрощеною процедурою Міністерство юстиції дозволило іноземцям в Україні реєструватися за спрощеною системою оподаткування як  фізичним особам-підприємцям (ФОП). Про це повідомив голова Офісу ефективного регулювання Олексій Гончарук у себе в Facebook. "Ще один рудиментарний регуляторний бар'єр пішов в історію. Тепер іноземці можуть реєструватися в Україні як ФОП (підприємці) без дозволу на проживання", - зазначив він. За словами чиновника, для зняття бар'єру знадобився лист Міністерства юстиції, який роз'яснив реєстраторам, як саме треба застосовувати українське законодавство. "Менше бар'єрів - більше інвестицій", - підкреслив Гончарук. При цьому він додав, що проблема реєстрації в Україні бізнесу іноземцями була характерна для ІТ-компаній. Нагадаємо, раніше українські дерегулятори домоглися змін, які дозволили відкривати бізнес в країні онлайн і за 1 день.
Суспільство Військові вимагають створити Міністерство у справах АТО Військові вимагають створити окреме міністерство у справах АТО і провести прозорий конкурс з обрання голови Державної служби у справах ветеранів війни. Про це на прес-конференції заявив глава ради ГО «Союз ветеранів АТО» Микола Сапєлкін, передає кореспондент АСН. «Сьогодні глави ветеранських організацій зі всієї України вимагають прозорого і відкритого конкурсу на посаду голови Державної служби у справах ветеранів війни. Ми вимагаємо скасувати ганебний конкурс, який вже відбувся (обрання Валентина Манько. - Ред.). Ми не проти когось конкретно. Ми проти непрозорості і закритості. Ми впевнені, що буде оголошений чесний і новий конкурс, куди обов'язково мають бути залучені представники як громадськості, так і організацій ветеранів України», - заявив він. Сапєлкін нагадав, що на сьогодні в Україні понад 300 тисяч ветеранів АТО. Але пільги, які для них передбачені законом, розосереджені серед численних відомств. «Ми наполягаємо на створенні Міністерства у справах АТО, як це зроблено у цивілізованих країнах світу. У тій же Америці. Таке міністерство забезпечить централізацію і облік коштів, дасть механізм забезпечення роботою і працевлаштування наших побратимів, їх адаптації», - додав він. У свою чергу, Артем Коваленко, ГО «Луганський обласний союз «Ветерани АТО Луганщини» зазначив про неприпустимість проведення конкурсу на посаду голови Державної служби у справах ветеранів війни в стислі терміни. І тим більше без узгодження з позицією громадських організацій учасників АТО. Нагадаємо, за Валентином Маньком, якого обрали головою Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО, тягнеться довгий кримінальний шлейф. Так, у пресі було багато скарг учасників АТО на те, що група Манька займалася розбоями та грабежами на звільнених територіях Донецької області.
Політика Закон про «бандерівську ідеологію» спрямований проти українців у Польщі - В'ятрович Ухвалений Сеймом і Сенатом Польщі закон про Інститут національної пам'яті і «бандерівську ідеологію» спрямований проти українців, які працюють у Польщі. Про це заявив директор Українського інституту Національної пам'яті Володимир В'ятрович, передає телеканал «112 Украина». В'ятрович переконаний, що закон свідчить про подальше закріплення в Польщі політичного диктату над історією. Він переконаний, що закон завдасть шкоди українсько-польським відносинам. «Крім того, важливо звернути увагу, що ще однією аудиторією, на яку спрямований цей закон, є українці, які зараз живуть і працюють у Польщі. В обґрунтуванні цього закону чітко вказано, що ці українці можуть бути з явно небезпечною бандерівською ідеологією, тобто слід очікувати, очевидно, погіршення ситуації з українцями-працівниками в сусідній державі», - сказав В'ятрович. Нагадаємо, Сенат ухвалив цей закон о 3-й годині ночі 1 лютого. Відповідно до закону, відтепер можливе кримінальне переслідування осіб, які заперечують злочини українських націоналістів і українських формувань, які співпрацювали з третім рейхом.
Кримінал Лейтенанта ЗСУ знайшли повішеним у лісі на Львівщині У Яворівському районі Львівської області в четвер, 1 лютого, вранці в лісі біля військової частини випадкові перехожі виявили повішеним військовослужбовця. Про це повідомила прес-секретар військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак, передає УНІАН. За словами Галущак, тіло 26-річного молодшого лейтенанта виявили о 8-й годині цивільні перехожі. «На місці працюють слідчі військової прокуратури та опергрупа поліції», - сказала вона. Правоохоронці з'ясовують причини смерті, звідки родом і де проходив службу військовослужбовець. Водноас, як повідомив на своїй сторінці в Facebook координатор громадської організації «Варта 1», депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич, «загиблого військовослужбовця виявили в лісі на околиці міста Яворів, поблизу військової частини А-0998 (24-та окрема механізована бригада ім. Короля Данила».
Події оформление ленты  "Розмотайте єгипетські мумії, заощадите на бинтах". Українців обурила пропозиція Супрун закопати мумію Пирогова Справжній скандал вибухнув після того, як в.о. міністра Уляна Супрун запропонувала не витрачатися на ребальзамування тіла відомого вченого, хірурга Миколи Пирогова. Нагадаємо, його тіло зберігається в музеї у Вінниці від дня смерті в 1881 році. Тобто 137 років. Видатний хірург за своє життя провів близько 10 тисяч операцій і мав славу буквально диво-рятівника. До слова, Пирогов дійсно цікавився темою бальзамування. Микола Пирогов помер від раку. Однак забальзамувати себе він не заповідав, як кажуть деякі джерела. Забальзамувати тіло покійного для історії вирішила його вдова, Олександра Антонівна. Для цього вона направила прохання у Священний синод і отримала на це дозвіл. Його тіло зберігається в церкві-некрополі в скляному саркофазі. Згодом українці стали забувати те, чим же Пирогов заслужив таке поклоніння. Нагадаємо, саме Микола Пирогов першим запропонував накладати гіпс на зламані кінцівки. Він створив перший атлас топографічної анатомії людини, є засновником військово-польової хірургії і першим увів використання анестезії при оперативних втручаннях. Вчений, завдяки своєму високому статусу, домігся скасування тілесних покарань у школах. Микола Пирогов, який народився у Москві, після переїзду в Україну так полюбив місцевих жителів, що вивчив нашу мову і нею спілкувався з пацієнтами. Микола Пирогов два дні на тиждень своєї робочої практики з ранку до вечора присвячував біднякам. Він лікував їх абсолютно безкоштовно. Кажуть, що після операції він завжди ховав руки у кишені, щоб йому не поклали в руки гроші. Для того, щоб тіло зберігалося і далі, процедуру ребальзамування треба періодично повторювати. Перша ребальзамація проводилася через 65 років після смерті Пирогова, потім періодично повторювалася кожні 11-12 років. Однак востаннє процедуру проводили аж 18 років тому - в 2000 році. І тут в.о. міністра охорони здоров'я вирішила запропонувати не витрачатися далі на збереження тіла Пирогова. Відповідне опитування вона опублікувала в соцмережі. "Комісія Національного музею-садиби М.І. Пирогова звернулася до уряду з проханням дозволити ребальзамування тіла вченого. Ціна питання - 199 000 34 гривень. На ці гроші можна купити, наприклад, - більше сотні упаковок препарату для лікування гострого лейкозу. Часто є запит від регіонів на цей препарат. Або інші ліки або медичні засоби, які могли б допомогти багатьом пацієнтам. Чи Микола Пирогов захотів би, щоб гроші, які можна використовувати для лікування живих людей, витрачалися на процедуру ребальзамування, яка вже не допоможе нікому? Чи в Україні в XXI столітті бюджетні кошти повинні витрачатися на подібні процедури? Як думаєте?" - запитала в Фейсбук Супрун.  В опитуванні перемогла з перевагою в два рази ідея пустити гроші на ліки замість ребальзамування. Однак у коментарях під постом переважно гнівні відгуки. "У картинних галереях нашої країни зберігаються полотна видатних художників, старовинні ікони. На їх зберігання щороку витрачається багато коштів. Давайте ікони віддамо церкві, полотна викинемо, збережені гроші віддамо на ліки, .... і залишимося без спадщини. Жах, як можна було на ваги покласти абсолютно різні поняття", - пише Ольга Грімова. "Унікальна церква-некрополь у музейному комплексі зі світовою популярністю! Навіщо знищувати?! І я вважаю примітивною і некоректною маніпуляцією звернення від імені самого Пирогова "чи захотiв би...", - написала Наталя Іванова. При цьому заступник мера Дніпра Михайло Лисенко заявив, що готовий за рахунок громади його міста перебальзамувати вченого і присоромив Супрун. Мер Вінниці Сергій Моргунов обурився: «Мене, як і, переконаний, багатьох вінничан, вкрай обурило повідомлення в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун про ребальзамування тіла видатного хірурга Миколи Пирогова. Як взагалі так можна ставити питання: чи ліки, чи ребальзамування тіла засновника військово-польової хірургії?! Микола Іванович Пирогов - це наше національне надбання в історії світової медицини. Кошти ми знайдемо, навіть не сумнівайтесь", - написав чиновник. Втім, Уляна Супрун своїм опитуванням залишилася дуже задоволена. І повідомила, що подальшим утриманням у належному вигляді мумії видатного вченого займатиметься місцева рада.
Економіка У МВФ розкрили причини, чому Україна може не отримати новий транш Україні слід виконати головні умови донорів, щоб продовжити співпрацю з МВФ. Про це на конференції заявив глава МВФ в Україні Йоста Люнгман, передає РБК-Україна. Зокрема, за словами Люнгмана, нардепам потрібно ухвалити закон про антикорупційний суд і привести ціни на газ для населення до ринкового рівня. «Це досяжні показники, і ми сподіваємося на їх швидке виконання», - заявив Люнгман. Чиновник уточнив, що, підвищуючи зарплати і соцвиплати українцям, влада повинна спиратися на показники продуктивності праці. Інакше надмірне підвищення зарплат в Україні може зашкодити економічному зростанню. Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що готовий виконати всі умови Фонду. Глава держави підкреслив, що розраховує на розморожування програми співпраці України з МВФ, оскільки влада країни готова найближчим часом виконати всі зобов'язання, які залишилися. Він навіть заявив, що «схрещує пальці», що до квітня буде отримано наступний транш.
Суспільство оформление ленты  У нареченого на шоу «Одружені з першого погляду» стався нервовий зрив Під час австралійського телешоу «Одружені з першого погляду» наречений так розчарувався в нареченій, що ледве стримав свою відразу. Про це пишуть «Факти». За сюжетом шоу кандидатури незнайомих один з одним нареченого і нареченої підбирають професійні психологи та вчені, враховуючи критерії, які озвучують обидві сторони. Однак 38-річному Шону категорично не підійшла 39-річна «жінка його мрії» на ім'я Джо. Шон хотів взяти за дружину веселу, вірну, надійну і відкриту для нового дівчину. Однак, вже стоячи біля вівтаря, Шон, побачивши здалеку свою наречену, яку вів до нього її син, не зміг стримати розчарування. «От, дідько!» - сказав чоловік. На церемонії він стояв, як грозова хмара. Справа обернулася ще гірше після першого поцілунку пари. Шон витер зі своїх губ помаду і з огидою сказав: «Гидота!» Сама ж Джо була від Шона в захваті. Глядачі заявили, що Шон жахливий, його поведінка викликала осуд. Багато хто підкреслив, що чоловік далеко не красень, щоб перебирати нареченими.
Закон і Право Roshen судиться з Ашаном. Цього разу за Київський торт Кондитерська корпорація Roshen в судовому порядку намагається заборонити "Ашану" використовувати на власній продукції назви Київський торт і торт Київський, а графічні елементи у вигляді листя каштана. Про це йдеться в рішенні суду. Згідно з інформацією, керівництво корпорації Roshen звернулося до Господарського суду Києва з позовом про порушення гіпермаркетом "Ашан Україна" права інтелектуальної власності при випуску продукції під торговою маркою "Київський торт" і торт Київський. На думку менеджменту компанії, покупці можуть плутати схожі упаковки з Київським тортом виробництва Roshen. Аналогічні вимоги в цьому рішенні суду викладені щодо ТОВ Белларія. Крім того, корпорація просить суд зобов'язати ТОВ Белларія вилучити з обігу і знищити всі упаковки та етикетки тортів з відповідними написами і зображеннями. Товарний знак "Київський торт" визнаний загальновідомим в Україні рішенням Апеляційної палати Державної служби інтелектуальної власності в квітні 2017 року. Суд розгляне справу на підготовчому засіданні 5 лютого 2018 року. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що АМКУ оштрафував ПАТ «Київхліб» на 219 тис. грн. за порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції за використання упаковки кондитерського виробу. Об'єктом судового спору стала упаковка торта "Казковий ключик", яка зовні схожа на "Золотий ключик" Roshen.
Закон і Право Стали відомі розміри нових надбавок вчителям і викладачам Опубліковані роз'яснення щодо змін розмірів надбавок працівникам сфери освіти в Україні. Відповідні роз'яснення опублікувала Профспілка працівників освіти і науки України. Згідно з постановою Кабміну від 11 січня 2018 року №23 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" щодо збільшення розмірів надбавок педагогічним працівникам за "престижність роботи", граничний розмір надбавки всім працівникам сфери освіти збільшено з 20 до 30% посадового окладу (ставки заробітної плати). Такі зміни стосуються педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, інших установ, незалежно від їхнього підпорядкування. Крім того, на додаток до попередньої редакції постанови Кабінету Міністрів України № 373 був обмежений нижній поріг надбавки: тепер вона не може бути менше 5% окладу. Водночас з 1 січня 2018 року надбавки від 20% до 30% встановлюється керівникам установ загальної середньої освіти, їхнім заступникам, посади яких відносяться до посад педагогічних працівників, вчителям та викладачам установ професійної (професійно-технічної) і вищої освіти, які викладають предмети, згідно з Державним стандартом загальної середньої освіти. Також зазначається, що розмір надбавки з 1 січня 2018 р. не може бути менше, ніж 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) і не вище 30% таким категоріям працівників: - керівникам шкіл, в яких апробують державний стандарт початкової освіти, їхнім заступникам, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителям таких шкіл; - керівникам шкіл, у яких навчання хоча б в одному з початкових класів здійснюватиметься за державним стандартом початкової освіти, їхнім заступникам, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителям таких класів; - вчителям української мови і літератури шкіл з навчанням мовами національних меншин, зокрема російською та іншими, що передбачено відповідними навчальними планами установ загальної середньої освіти. Всім іншим педагогічним працівникам усіх типів закладів освіти, зокрема дошкільної, позашкільної, професійно-технічної, вищої, післядипломної освіти, методичних установ тощо, надбавка в розмірі від 20% до 30% посадового окладу може бути встановлення з 1 вересня 2018 року. Нагадаємо, 11 січня на засіданні уряду прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що зарплати вчителям підвищать на 1,5 тис. грн.
Події оформление ленты  У Києві затримали банду квартирних злодіїв, які гранатами закидали поліцейських У Києві працівники поліції затримали підозрюваних, винних у підриві працівників правоохоронних органів під час затримання в Дніпрі. Про це інформує глава НП України Сергій Князєв у себе на сторінці в Facebook. «Тільки що в столиці за підтримки спецпідрозділу КОРД була завершена силова стадія спецоперації Нацполіції із затримання осіб, яких підозрюють у скоєнні збройного опору правоохоронцям під час час затримання в Дніпрі. Тоді п'ятеро поліцейських отримали поранення», - пише він. «Ніхто з працівників поліції, цивільних осіб або підозрюваних не постраждав», - додав він. Відзначимо, що 4 листопада 2017 року близько опівночі на вулиці Немировича-Данченка у Дніпрі озброєні чоловіки напали на поліцейських. Зловмисники спробували пограбувати одну з квартир у багатоповерховому житловому будинку. Помітивши це, сусіди викликали правоохоронців і подзвонили родичам власників приміщення. Коли правоохоронці відчиняли двері, зловмисники кинули в них гранати.  
Кримінал оформление ленты  У Києві та Черкасах накрили гігантські ферми з майнінгу криптовалюти. Гроші відсилалися в ОРДЛО Правоохоронці виявили величезні ферми з майнінгу кріпотовалюти, які працювали в Києві, області і Черкасах, а частину грошей відправляли на підтримку терористів на окуповані території. "Сьогодні до обіду проведено низку обшуків у Києві та Київській області, а також - в Черкасах, за результатами яких було припинено діяльність, пов'язану з використання обладнання для видобутку криптовалют, частина грошей від яких через електронні гаманці "Ківі" і Яндекс-гроші, заборонені в Україні, прямувала на фінансування незаконних формувань "ЛНР" і "ДНР". Саме - для закупівлі військового екіпірування, спорядження, зброї і боєприпасів. Документи ми вам надамо", - заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос під час брифінгу, передає кореспондент АСН. Також під час заходу було продемонстровано відео, зняте під час обшуку на одній з ферм з видобутку біткоїнів. За словами Матіоса, під час обшуку на одному з підприємств Києва, це ПАТ "Квазар", було виявлено близько 400 ферм для майнінгу. "На кількох майданчиках, на кількох поверхах, було вилучено близько 400 ферм для майнінгу криптовалют, більше 1000 блоків живлення, більше 1000 відеокарт, понад 1500 жорстких дисків, понад 500 материнських плат, ноутбуки, системні блоки та документи,зокрема і ті, які підтверджують перекази грошей. У Черкасах також встановлено ​​несанкціоновану врізку в загальну електромережу. Фахівці з обленерго вже встановили, що несплата за використану електроенергію на місяць склала близько 800 000 грн. Слідство встановило особу, яка організувала майнінг", - повідомив Матіос.  Також, за його словами, встановлено коло осіб, які сприяли ввезенню в Україну забороненого устаткування. За словами військового прокурора, чутки, що з'явилися останнім часом про те, що правоохоронці переслідують приватних видобувачів криптовалют, не є правдивими. На доказ він продемонстрував копію платіжки на рахунки терористів. Також правоохоронці повідомили, що брали участь у цій незаконній оборудці випускники КПІ. Частина видобутої ними криптовалюти спрямовувалася на "інформаційну війну проти України - фінансування мережі інтернет-ресурсів і сайтів, на яких публікувалася фейкова інформація". Матіос не назвав суми, які фігурують у цій схемі, а лише зазначив, що вартість вилученої техніки становить близько 4 мільйонів доларів. За його словами, правоохоронці так само допитають власників приміщень, у яких "майнили" біткоїни.
Економіка Набрав чинності новий стандарт якості автогазу Від сьогодні, 1 лютого, в Україні набирає чинності новий стандарт якості автомобільного газу, вимоги якого набагато вищі чинного ДЕСТ. Про це передає УНІАН, посилаючись на аналітика консалтингової компанії UPECO, яка спеціалізується на ринках енергоносіїв, Олександра Сіренка. «Від сьогодні набирає чинності новий стандарт якості автомобільного газу, вимоги якого вище чинного до сьогодні ДЕСТ. Наприклад, згідно з новим стандартом, вміст сірки у газі не повинен перевищувати 50 грамів на тонну, також вільна вода при температурі нуль градусів Цельсія має бути відсутня, має бути знижена кількість ненасичених вуглеводнів», - говорить експерт. За його словами, новий ДЕСТ ЕN589:2017 «Палива автомобільні. Газ нафтовий зріджений» замінить старий 27587-87 «Гази вуглеводневі зріджені для автотранспорту».
Спорт оформление ленты  Перший в Україні кросфіт-зал для поліцейських пройшов "бойове" хрещення У Департаменті патрульної поліції сьогодні презентували професійний кросфіт-зал, де копи підтримуватимуть і вдосконалюватимуть свою фізичну форму. Спортивне устаткування для єдиного поки в Україні подібного залу придбано і встановлено за підтримки уряду Канади. На церемонії були присутні голова Національної поліції Сергій Князєв, посол Канади Роман Ващук, начальник Департаменту патрульної поліції Євген Жуков, президент Федерації функціонального багатоборства України Антон Маляренко. «Силу порядку і силу закону підтримують сильні люди. І тут вони будуть набиратися ще більшої фізичної сили, одночасно загартовуючись морально. Сила є монополією держави. Сила закону, сила моральна, сила економічна - все разом це створює основу для нашого переконання, що ви на правильному шляху, що ви успішно тримаєте тонку сильну лінію», - каже Роман Ващук. «Цей зал побудований для працівників управління патрульної поліції міста Києва, - бере слово Євген Жуков. - Це означає, що наш патрульний, наш офіцер не шукатиме можливості десь займатися у спортзалі за свій кошт. Він зможе спокійно прийти сюди, безкоштовно і в будь-який час потренуватися, або перед зміною, або після зміни, удосконалювати свою фізичну підготовку». «П'ять офіцерів вже пройшли початкові курси з підготовки у новому світовому напрямку кросфіт. Їх навчали кваліфіковані інструктори. І тепер вони будуть тут працювати, це буде їхній робочий цех. Плануємо скласти програми як для менш фізично підготовлених патрульних, так і для більш підготовлених», - продовжує він. За словами Жукова, у Департаменті працюють над тим, щоб у кожному силовому підрозділі був свій спортзал. Після церемонії відкриття новий зал пройшов своє бойове хрещення. Спортсмени змагалися в межах Всеукраїнського чемпіонату за титул «Найбільш фізично підготовлений патрульний поліцейський України».
Події Батько Павла Гриба заявив про критичний стан хлопця Стан здоров'я громадянина України Павла Гриба, якого викрали в Білорусі і незаконно перемістили в СІЗО Краснодара (Росія), значно погіршився. Про це у себе в Facebook пише його батько Ігор Гриб. За інформацією чоловіка, сьогодні, 1 лютого, відбулося засідання крайового суду Краснодара з розгляду апеляції на запобіжний захід Павлу Грибу. «Адвокат випадково дізнався про судове засідання за добу. Все зроблено так, щоб батьки не змогли приїхати», - каже Ігор Гриб. Він сказав, що, за даними адвоката, у Павла Гриба дуже знеможений вид. «Часті скарги на біль у животі і шлунку. Стан депресивний, як наслідок посилення психологічного тиску з боку адміністрації СІЗО і слідства», - пише батько хлопця. За його даними, мінімального дієтичного харчування і ліків Павлу не пропонують. «Внутрішня кровотеча може статися в будь-який час. Професійних медспеціалістів з хвороби Павла немає в Краснодарі. Надати медичну допомогу ніхто не зможе. Кожен день може бути останнім для нього», - додав Ігор Гриб.
Події оформление ленты  Поліція при затриманні обстріляла Lexus в Одесі, є постраждалі В Одесі на вулиці Академіка Корольова в житловому масиві Таїрова сьогодні вдень сталася стрілянина. Був обстріляний а/м Lexus, одна людина отримала поранення. Про це інформує видання Думская, посилаючись на місцеве управління поліції. «За попередніми даними, в ході затримання підозрюваних у скоєнні пограбувань автомобілів працівники карного розшуку застосували зброю травматичної дії. Одного зі злочинців травмували», - сказано в повідомленні. За даними видання, стрілянина сталася сьогодні на парковці в районі магазину "Точка" за кілька метрів від дитячого майданчика, де якраз перебували мами з дітьми. «На місці досі стоїть припаркований а/м Lexus, на ньому видно чотири кульові отвори. На водійському сидінні сидить чоловік з пораненням лівого стегна. Він дає свідчення поліції», - передає видання.
Політика Стало відомо, хто стоїть за Нацдружиною з «українським порядком» На прес-конференції директор інформаційно-політичного центру «Перспектива» Павло Рудяков заявив, хто стоїть за т.зв. Нацдружиною з «українським порядком». Про це передає кореспондент АСН. «Я згоден з тим, що поки альтернативи Петру Порошенку Захід не бачить. В Америці і на Заході згодні з тим, що Порошенко ще може залишатися на посаді скільки він захоче і скільки йому буде потрібно. А як забезпечити його збереження на цій посаді - питання суто технологічне», - заявив він. Експерт вважає, що так звана Народна дружина «промарширувала Києвом не просто так». «Це означає, що дружина разом з Нацполіцією будь-яку комісію і будь-якого рівня зможе нагнути, назвемо речі своїми іменами. Ми перетворилися на умовну демократію. У нас вся система голосів як працювала, так і працює на переможця... Тому намалювати 50% і більше в 2019 році - це суто вже технологія », - вважає він. Нагадаємо, у ЗМІ та соціальних мережах активно обговорюють відеоролик, де люди в балаклавах з символікою т.зв. Національної дружини провели марш вулицями столиці, обіцяючи застосовувати силу для встановлення «українського порядку».
Події Військовий застрелився на посту в Житомирській області Вчора, 31 січня, в Житомирській області на території однієї з авіачастин від вогнепального поранення загинув військовий. Про це заявив заступник військового прокурора військової прокуратури Житомирського гарнізону Олексій Рихлюк, передає УНІАН. «Військовий, який перебував у наряді, загинув у результаті вогнепального поранення», - повідомляє він. Згідно з висновком експертів, попередньою причиною смерті стало вогнепальне поранення грудей. Швидше за все, військовослужбовець застрелився з табельної зброї. «Як було встановлено, це випадок самогубства, але зараз відпрацьовують і інші версії, зокрема умисне вбивство і необережне поводження зі зброєю», - додав Рихлюк. За його інформацією, розслідування справи, яку було порушено за ст. 115 (умисне вбивство) КК України, триває.
Економіка У 2018 році варто очікувати рекордної девальвації гривні - економіст Поточного року українцям варто очікувати серйозну девальвацію курсу національно валюти. Таку думку висловив економічний експерт Віктор Скаршевський у коментарі кореспонденту АСН. "З другої половини року буде сильніша девальвація, ніж минулого і позаминулого років, бо зовнішньоекономічна кон'юнктура погіршиться", - зазначив економіст. За його словами, поточного року, в порівнянні з 2017-2016 роками, збільшаться платежі за зовнішніми боргами держави. Також негативною для України буде ситуація на зовнішніх сировинних ринках, від яких залежить, по суті, вся економіка країни. "Тому девальвація там буде більш серйозна - починаючи з серпня-вересня", - підсумував експерт. При цьому Скаршевський додав, що не буде такого зміцнення, як у минулому або позаминулому році, але і причин для різкої девальвації в найближчі кілька місяців не буде. Дивимося на тенденції минулих років і живемо з такою ж динамікою курсу. Нагадаємо, Національний банк України на 31 січня оголосив аукціон на покупку 30 млн доларів США. Станом на 1 лютого Нацбанк встановив вартість долара на рівні 27 грн 84 коп. Таким чином, курс валюти США в порівнянні зі значеннями 31 січня знизився ще на 16 коп. і опустився нижче психологічної позначки в 28 грн.
Економіка Економіст розповів, коли подешевшає бензин в Україні Зміцнення гривні створює передумови для зниження цін на бензин і нафтопродукти. Таку думку висловив економічний експерт Віктор Скаршевський в коментарі кореспонденту АСН. "Ціни на пальне знизяться, якщо тільки не буде підвищуватися ціна на нафту. Бо, якщо підвищуватиметься ціна на нафту, вона повністю з'їсть потенційне зміцнення гривні", - зазначив економіст. За його словами, обмінний курс валют безпосередньо впливає на ціну пального, бо Україна сильно залежить від його імпорту, оскільки завозить із зовні 90% дизельного пального, 70% бензину, 75% скрапленого газу. При цьому Скаршевський додав, що бензин та інші нафтопродукти в Україні почали дорожчати з вересня, коли різко підскочила в ціні нафта і посилилася девальвація гривні. Нагадаємо, Національний банк України на 31 січня оголосив аукціон на покупку 30 млн доларів США. Станом на 1 лютого Нацбанк встановив вартість долара на рівні 27 грн 84 коп. Таким чином, курс валюти США у порівнянні зі значеннями 31 січня знизився ще на 16 коп. і опустився нижче психологічної позначки в 28 грн.
Події Поліція завершила розслідування щодо резонансної ДТП у Харкові Досудове розслідування у справі про дорожньо-транспортну пригоду (ДТП) в Харкові з шістьма потерпілими завершилося. Про це повідомила адвокат підозрюваної в вчиненні аварії Олени Зайцевої Юлія Козир та адвокат другого підозрюваного Геннадія Дронова Сергій Перепелиця, передає "Українська правда". "Досудове розслідування у справі завершено. Матеріали відкриті стороні захисту для ознайомлення. Ми навіть вже підписали протокол про ознайомлення з матеріалами розслідування. І захист Дронова, здається, теж закінчив знайомитися і підписав протокол", - сказала адвокат Зайцевої. На думку Козир, справу буде передано до суду до 10 лютого, коли закінчується термін винесеної раніше міри запобіжного заходу для Зайцевої. На думку адвоката другого обвинуваченого у справі про ДТП, вже цього тижня обвинуваченій вручать обвинувальний акт. За його словами, на підготовчому засіданні розглянуть питання про продовження запобіжного заходу підозрюваним і з'ясують питання про можливість призначення судового розгляду. Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року на перехресті з пожвавленим рухом у центрі Харкова сталася страшна ДТП. Автомобіль Lexus, за кермом якого перебувала 20-річна Олена Зайцева, виїхав на червоне світло, вилетів на тротуар і перекинувся. В результаті інциденту загинули 5 осіб, шестеро отримали поранення різного ступеня тяжкості. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії. Уже в листопаді правоохоронці повідомили про підозру другому учаснику ДТП, водієві Volkswagen Touareg, Геннадію Дронову, який проходив як свідок. Його також заарештували без права внесення застави.
Економіка Економіст розповів, коли перестане лихоманити національну валюту У лютому 2018 року ще можливі стрибки курсу валют в Україні, але вже з березня почнеться зміцнення гривні. Таку думку висловив економічний експерт Віктор Скаршевський у коментарі кореспонденту АСН. "Лютий ще буде турбулентним, а з березня почнеться більш чітка тенденція щодо зміцнення гривні, яка триватиме до липня-серпня. Курс опуститься до 27-27,5 гривень за долар", - зазначив економіст. За його словами, починаючи з наступного тижня, іноземні компанії будуть виводити дивіденди, що знову призведе до девальвації, однак падіння буде не таким серйозним, як ще тиждень тому. Водночас підвищення облікової ставки НБУ призвело до того, що нерезиденти стали завозити валюту в країну для покупки облігацій внутрішньої позики, оскільки ставки у 16% за облігаціями у світі більше не знайти. Також, на думку економіста, варто очікувати валютних надходжень від аграріїв і металургів. Проте ймовірність таких ризиків, як виплати РФ за рішенням міжнародних судів або ж повернення "грошей Януковича" офшорним компаніям, мінімальна. При цьому Скаршевський додав, що минулого року пік курсу долара в Україні припав на 16 січня, в нинішньому році рекордне значення зафіксовано 23 січня. Нагадаємо, Національний банк України на 31 січня оголосив аукціон на покупку 30 млн доларів США. Станом на 1 лютого Нацбанк встановив вартість долара на рівні 27 грн 84 коп. Таким чином, курс валюти США в порівнянні зі значеннями 31 січня знизився ще на 16 коп. і опустився нижче психологічної позначки в 28 грн.
Політика Колишній міністр екології Злочевський повернувся в Україну після втечі від Майдану - джерело Колишній міністр екології та природних ресурсів, власник газодобувної групи Burisma Holdings Микола Злочевський повернувся в Україну кілька днів тому. Про це пише "Економічна правда", посилаючись на власне джерело на газовому ринку. "Приїхав до Києва днями. Уже провів кілька зустрічей", - повідомило джерело. Нагадаємо, міністр уряду Азарова Злочевський втік з країни після Майдану і був оголошений у розшук. Злочевського звинувачували у розкраданні державних коштів і 27 листопада 2014 року ГПУ порушила кримінальну справу стосовно нього. Його майно, а саме два котеджі, дві земельні ділянки, домоволодіння площею 922 кв. м і автомобіль Rolls-Royse Phantom, були арештовані, але в кінці січня 2015 року Печерський суд Києва скасував це рішення. У 2016 році справу стосовно незаконного збагачення Злочевського було закрито. У грудні 2016 року ЗМІ писали, що Злочевський зустрічався з нардепом від ББП Ігорем Кононенком у Відні, що сам Кононенко спростовував. Після цієї зустрічі восени 2017 року з сайту МВС була знята інформаційно-статистична картка про розшук Злочевського в зв'язку з відповідним запитом від ГПУ.
Політика Експерт розповів, на кого Захід робить ставку на другий термін президентства На прес-конференції політичний експерт Віталій Кулик заявив, що Захід продовжує робити ставку на другий термін президентства Порошенка. Про це передає кореспондент АСН. "У всіх є очікування, що з'являться нові політики, нові обличчя. Але чим ближче до дня виборів, тим більше люди розчаровуються в "нових обличчях", бачачи, що їхній вигляд хоч і новий, але справи - старі. А головне - спонсори старі. Тому в підсумку виборці віддають перевагу кращому серед гірших. І навіть 15% рейтингу зараз можуть дуже швидко ближче до виборів трансформуватися в підтримку чинного президента вже на виборах", - заявив він. Експерт рекомендує не надто звертати увагу на нинішні рейтинги політиків. "Вони просто кажуть про певні тренди, передстартові позиції, які можуть змінюватися. Але вони не є остаточними в результаті виборів. Тобто ці рейтинги не показові. Як і довіра. Мені здається, що зараз важливо аналізувати ситуацію, яка відбувається не в активній публічній сфері, а в сфері формування майданчика очікувань на майбутніх президентських і парламентських виборах. а саме, навколо питання: чи буде олігархічний консенсус навколо Порошенка, чи можливий він навколо Тимошенко? Якою буде його конфігурація? Якщо навколо Порошенка, то це буде присудження до консенсусу. В цьому контексті буде грати фактор Лондонського суду і деофшоризації в цілому ", - додав він. Також політолог радить не вірити твердженням, що Захід не робить ставку на Порошенка. "Ні кого Захід не підшукує. Ставка незмінна. Зараз Порошенко є прогнозованим для Заходу кандидатом. Правда, йому можуть створювати умови і рамки, національні та структурні обмеження. І створення Антикорупційного суду в розумінні Заходу закінчить цю архітектуру... Але ж у підсумку в законі про Антикорупційний суд може з'явитися так багато різних "чепушинок", які гратимуть на руку Адміністрації президента", - сказав він. При цьому Кулик підкреслив, що швидше за все навіть "Опозиційний блок" більше схильний підтримувати Порошенка, ніж Тимошенко. "Для них він більш зрозумілий", - вважає він.
Політика США думають, чи розкручувати Ситника або Вакарчука на вибори - політолог Штати поки не вирішили, чи будуть розкручувати Ситника або Вакарчука на вибори президента України. Про це на прес-конференції заявив політолог Кирило Молчанов, передає кореспондент АСН. "На сьогодні рейтинги і довіра до президента Порошенка досить низькі. Я не згоден з тим, що тут можна буде розіграти ту ж карту, що була на виборах Єльцина або Кучми. Оскільки ми перебуваємо в іншому інформаційному просторі. І перенести просто технології 20-річної давності в нинішню реальність, і виїхати "на коні" на другий термін президентства, я вважаю, не вдасться", - заявив він. Експерт також вважає, що на Банковій сьогодні не знають у реальності, як перетворити 5-7% на 40% підтримки на виборах. "Теоретично це можливо, але вкрай складно. Адже є, по-перше, негативне сприйняття Порошенка на Заході. Він обіцяв видалити всіх олігархів від бюджету, а вийшло так, що він видалив тільки тих, хто йому не подобається. А ті, хто подобається, Ахметов і Пінчук, - навіть наростили свої активи. Хоча дійсно поки що альтернативних кандидатур немає. Щонайменше рік потрібен для розкрутки того ж Ситника або Вакарчука. І поки взагалі незрозуміло, чи будуть вони це робити в складній ситуації між Конгресом і Білим домом, що грає, до речі, на руку Порошенку", - підкреслив він. За оцінками політолога, Банкова робитиме ставки на технологію технічних кандидатів. "Але коли їх буде ціла грядка, це може зіграти негативну роль для самого президента. Тому майбутні президентські вибори будуть одними з найбільш "строкатих"... Все це може призвести до того, що сама ситуація з 2019 роком може бути дуже непередбачувана" , - вважає він.
Події У «ДНР» проведуть ідентифікацію пенсіонерів У терористичній організації «ДНР» бойовики хочуть провести облік пенсіонерів. Дані одержувачів пенсій на території псевдореспубліки, які не зверталися до органів «пенсійного фонду ДНР» з серпня минулого року, хочуть оновити. Оголошення про це було розміщено на «офіційному» сайті «відомства». «Для поновлення облікових даних одержувачів пенсійних виплат на території «республіки» пенсіонерам, які не зверталися до органів «ПФ «ДНР», починаючи з серпня минулого року, з питань пенсійного забезпечення, потрібно надати наступні документи: копія та оригінал паспорта; копія та оригінал трудової книжки (титульна сторінка та остання, в якій є запис про звільнення або прийом на роботу. Для працюючих трудова книжка має бути завірена адміністрацією підприємства); копія та оригінал адресної довідки», - сказано в оголошенні бойовиків. Звірка нібито триватиме до кінця весни цього року.
Економіка Експерт про нові вимоги МВФ щодо зарплат: "Праця українців недооцінена щонайменше удвічі" Відповідно до продуктивністю праці зарплату в Україні слід збільшити щонайменше вдвічі. Таку думку для АСН висловив економічний експерт Всеволод Степанюк, коментуючи заклики МВФ не підвищувати так швидко зарплати в Україні, а робити це "синхронно із зростанням продуктивності праці". "За даними 2014 року, у нас продуктивність праці менше, ніж середня по Євросоюзу десь у 5-6 разів. При цьому зарплата менше європейської в 10 разів. Тобто можна безболісно підвищити зарплату у нас, як мінімум, в два рази ", - зазначив економіст. За його словами, низький рівень оплати праці в Україні пов'язаний з багатьма причинами, зокрема і з фінансовою та податковою системою країни. Цього, на його думку, можуть не знати експерти МВФ, заявляючи про необхідність підвищувати зарплати тільки через ріст продуктивності праці. При цьому Степанюк додав, що вимоги стосовно зростання зарплат в Україні не були прописані в меморандумі. "Це щось нове", - підкреслив експерт.
Суспільство оформление ленты  Кіт носив господареві нижню білизну сусідів і посварив закохану пару Кіт на прізвисько Мо, який живе в передмісті Окленда (Нова Зеландія) забирається в будинки сусідів і краде звідти одяг, надаючи перевагу нижній білизні. «Награбоване» він приносить своєму господареві, який повідомив, що тварина робить це «із вдячності», передає New Zeland Herald. Вперше господар тварини Ед Вільямс запідозрив щось недобре, коли знайшов жіночу нижню білизну біля свого ліжка. Знахідку він пояснив неакуратністю сусідів, однак через кілька тижнів Вільямс і його дівчина знайшли бюстгальтер з того ж комплекту в саду біля будинку. Коли дівчина знайшла на їх ліжку чужу нижню білизну, вона влаштувала дикий скандал. Але хлопець зміг довести, що не винен. За два роки у господаря кота накопичилося п'ять коробок чужого одягу. Через деякий час він помітив, як Мо переходить вулицю, а в його зубах була футболка. Він вважає, що таким чином кіт дякує йому за умови життя.
Економіка "Нафтогаз" став надприбутковою компанією, МВФ необгрунтовано вимагає підвищувати ціну на газ – економіст Вимога Міжнародного валютного фонду підвищити вартість газу для українців йде в розріз з його попереднім ультиматумом – вивести "Нафтогаз" на прибутковість, щоб ця компанія не була тягарем для державного бюджету. Однак коли газовий монополіст став прибутковим, вимоги про ціну газу нікуди не поділося. Таку думку для АСН висловив економічний експерт Всеволод Степанюк. "Це пряме втручання у внутрішні справи України. Вимоги МВФ в черговий раз спрямовані на підвищення і без того високого заробітку газівників і на поглиблення і без того скрутного становища населення. І з реформами це не має нічого спільного", - зазначив економіст. За його словами, раніше Міжнародний валютний фонд вимагав від України беззбитковості НАК "Нафтогазу" – і зараз це, дійсно, "суперприбуткова" компанія. Проте, кредитори України як і раніше вимагають підвищувати тарифи для населення. При цьому В. Степанюк додав, що прибутковість видобутку газу в Україні перевищує 100%, оскільки енергоресурс реалізовується на внутрішньому ринку за європейською ціною, та ще й з урахуванням транспортування. Крім того, за словами експерта, необгрунтована і вимога МВФ з приводу ринкової ціни на газ, оскільки ринку газу в Україні немає, і реалізацією ресурсу як і раніше займається монополіст. Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд (МВФ) закликав підвищувати зарплати в Україні тільки відповідно до зростання продуктивності праці. Як заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, більш високі темпи негативно позначаться на зростанні економіки.
Політика Народні депутати все більше обіцяють одне, а голосують - за інше. "Слово і діло "склало" рейтинг лицемірства" Обіцянки і реальні дії народних депутатів все більше розходяться одне з одним. Рейтинг виконання обіцянок політиків і їх фракцій представили сьогодні експерти "Слово і Діло". За словами аналітиків, політики часто голосують за законопроекти, які нещадно критикують, і навпаки - не віддають голоси за ті ініціативи, які обіцяли підтримувати. Експерти зробили висновки, що навіть в суспільстві ще не дозріло розуміння того, що від політичних сил виборці повинні вимагати, щоб вони йшли на вибори з реальними програмами дій, а не з набором гасел. Показовою в цьому плані є остання сесія, яку назвали "осінню реформ", - говорить політичний експерт Валентин Гладких. "Її зараз намагаються представити, як величезне досягнення, "тріумф Бога над матерією". Але якщо ми подивимося ближче, то виявиться, що в перебігу цієї "осені реформ", коли дійсно Верховна Рада проголосувала багато важливих законів, проте виявляється, що жоден з проголосованих восени законопроектів, ніяким чином не співвідноситься з передвиборчими обіцянками політичних сил, що їх підтримують", - говорить експерт. Таким чином, за його словами, те, що приймають депутати, вони не обіцяли своїм виборцям. "Тобто, це наслідок того, що на вибори партії йдуть з обіцянками "ми за все хороше і проти всього поганого". А ось коли починається деталізація того, що ж малося на увазі, то виникає ось така колізія", - говорить Гладких. Загальні цифри обіцянок по фракціям У "Народного фронту" серед всіх фракцій парламенту поки що найвищий рейтинг виконання передвиборчих обіцянок, а саме - 62%. Найбільше з обіцяного НФ реалізував під час другої сесії Ради - 4 обіцянки. В ході 3-6 сесій було виконано по одній обіцянці. При цьому у НФ залишилося 4 програмних обіцянки, які не виконані на сьогодні: зменшити кількість дозволів, контролюючих органів і перевірок, облаштувати державний кордон, залучити міжнародні організації до відновлення територій, які постраждали від агресії, і не допустити скорочення субсидій малозабезпеченим громадянам для оплати комуналки При цьому рівень виконання обіцянок "Самопомочі" становить 50%, не виконано - 12%. Найбільше програмних обіцянок - сім - нардепи виконали під час третьої сесії парламенту. Нічого з обіцяного члени фракції не зробили за лютий-липень 2017 року. Згідно своїй передвиборчій програмі, "Самопоміч" повинна ще забезпечити введення медичного страхування, провести люстрацію і прийняти закон про президента. Крім того, об'єднання брало на себе обов'язок створити систему проактивної державної інформаційної політики та забезпечити розвиток телекомунікаційної інфраструктури Що стосується рейтингу виконання обіцянок Блоку Петра Порошенка, то під час першої та 5-7 сесій нардепи з БПП не виконали жодної програмної обіцянки, дві були реалізовані в ході 4 сесії, по одній - під час 2-3. При цьому більшість обіцянок - 55% - знаходяться в процесі виконання. У цьому списку проведення антикорупційної люстрації судових, правоохоронних, податкових та митних органів, перетворення Антимонопольного комітету в економічний регулятор і вибори за відкритими списками. Залишилися невиконаними також кілька обіцянок, пов'язаних з податковою політикою, зокрема перекрити ухилення від сплати податків через офшор і зменшити кількість податків. У свою чергу, "Батьківщина", як і "Самопоміч", більшість своїх програмних обіцянок виконала в ході третьої сесії - шість. А ось під час 5-6 сесій нардепи з цієї партії не змогли похвалитися нічим. До сих пір фракція Тимошенко не внесла свій вклад у зменшення кількості податків і зниження розміру єдиного соціального внеску. Крім того, в програмі партії говорилося про реформу пенітенціарної системи, ліквідації місцевих державних адміністрацій та повноцінне членство України в ЄС. Рівень виконання обіцянок у Радикальної партії Олега Ляшка - лише 10%: за сім сесій Верховної Ради вони виконали тільки два обіцянки. Виборцям Ляшка варто було б згадати, що в передвиборній програмі вони обіцяли анулювати всі борги перед Росією, посилити державний контроль щодо оренди землі, сприяти децентралізації влади і прийняти закони про вибори за відкритими списками, - кажуть експерти. У "Оппоблока" поки лише 4% виконаних обіцянок. Виконати одну свою обіцянку їм вдалося лише під час шостої сесії парламенту. Йдеться про підвищення енергоефективності держави. Проте, невиконаним залишається ряд обіцянок, зокрема, в соціальній сфері: підвищення допомоги при народженні дитини, пільгове кредитування молодих сімей для покупки житла, матеріальна компенсація сім'ям загиблих або поранених в АТО, розширення мережі позашкільних навчальних закладів. Більше половини обіцянок "Оппоблока" знаходяться в процесі, а 42% - вже провалені остаточно ". Хто маніпулював обіцянками. Поіменні приклади Ось лише деякі приклади розбіжностей в обіцянках і діях політиків, які навели для прикладу експерти "Слово і Діло". "Закон про реінтеграцію" - депутат Шкрум обіцяла проголосувати за закон якщо будуть враховані її поправки: визнання Росії агресором, оформлення кордонів і дати початку війни. Поправки не були враховані, але Шкрум за закон проголосувала. - Юрій Тимошенко обіцяв проголосувати за розрив відносин з Росією, однак відповідну поправку до законопроекту не підтримав - проголосував проти цього - Антонищак обіцяв, що "Народний контроль" буде голосувати за закон, якщо врахують їх редагування: теж про визнання Росії агресором, але коли правки не врахували, законопроект про реінтеграцію він все ж підтримав  - Березюк обіцяв голосувати за законопроект, тільки якщо в ньому буде вказана дата початку війни і позначення окупованих територій. Але його політсила все-таки підтримала закон. - Савченко, хоча й обіцяла зробити все для визнання Росії країною-агресором, за відповідний закон не голосувала. Медична реформа - Богомолець обіцяла підтримати законопроекти з телемедицини але не голосувала за них. - Кириченко, Лозовий та інші депутати від Ляшка свого часу заявляли, що за ці законопроекти голосувати не можна ні в якому разі, так як це "геноцид". Але в результаті "радикали" голосували за медичну реформу. Аналогічно вчинили й інші фракції. - Яценко категорично відмовлявся голосувати за цей законопроект, поки в ньому не будуть враховані всі витрати на потреби Міністерства охорони здоров'я. В результаті він все ж проголосував за проект Бюджету на цей рік, в якому на охорону здоров'я дали тільки 20% від необхідного обсягу фінансування. - Домбровський обіцяв домагатися прийняття законів про відновлення ефективної інфраструктури сільської медицини. Проте, коли голосували за сільську медицину, він за нього не голосував Виборчий кодекс  - Мельничук, Чижмарь, Рибалка, Мосійчук, Лозовий, Карпунцов, Білоцерківець, Третьяков, Березенко, Кононенко, Богомолець, Гринів, Брендзовіч, обіцяли підтримувати тільки відкриті списки - але всі вони разом з багатьма іншими депутатами за відкриті списки і пропорційну систему не голосували. Закон про освіту - Геллер і Святаш, Микитась, Кулинич обіцяли домогтися підвищення соціального статусу для працівників сфери освіти, але за законопроекти, які передбачали підвищення зарплат вчителям, не голосували. - Каплін обіцяв, що не буде підтримувати освітню реформу, але в результаті таки голосував за неї. Коли у нього поцікавилися причиною змін, він повідомив, що його правки були враховані. Хоча насправді виявилося, що до нього ніяких поправок нардеп не подавав. Пенсійна реформа - Березюк говорив, що буде голосувати за скасування оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам, але не голосував. - "радикали" не готові були голосувати за пенсійну реформу, але проголосували - Білоцерківець говорив, що не готовий підтримати закон, але потім проголосував - Кірш говорив, що не голосуватиме за пенсійну реформу, але голосував Мораторій на продаж землі - Бурбак заявив, що "Народний фронт" буде голосувати за продовження мораторію, але в підсумку за це проголосувала меншість їх депутатів. Підвищення зарплат народним депутатам - Кірш обіцяв голосувати проти підвищення зарплат, але проголосував "за". Кірш аргументував свою позицію тим, що за останній часом зарплати депутатів "дуже знизилася". "Ми не проти того, щоб депутати підвищували собі зарплати, але ми вважаємо, що в такому випадку вони повинні записувати ці свої побажання в виборчу програму. Так і говорити:" Я вважаю, що депутат не може жити на 1000 доларів, не може страждати в готелі і отримувати такі мізерні гроші на транспорт, зв'язок і помічників". Ось нехай виборець сам вирішує, підтримувати ці методи депутата. Неправильно, що йдучи на вибори депутати критикували весь соцпакет попередніх депутатів, мовляв вони - "приборзівша шляхта", як тільки залізли самі "під купол", швидко забули про свої обіцянки. Як каже Наєм - депутати орудують мільйонами, і йому потрібно платити більше, бо він продасться олігархам. Ну так можна сказати про кого завгодно - солдатам ось теж треба платити більше, адже він може продатися ворогові на фронті і перейти на його сторону", - обурився Гладких.
Політика оформление ленты  Батьківські комітети в школах офіційно заборонили Міністр освіти України Лілія Гриневич підписала наказ №1649, який скасовує роботу батьківських комітетів в школах. Наказ був підписаний ще 21 грудня минулого року, що підтверджує відповідь Міносвіти на запит активіста Віталія Фурманюка, передає УНІАН. Згідно з наказом, розпорядження від 2 червня 2004 року №440 «Про затвердження примірного положення про батьківські комітети» втрачає свою силу. Положенням про батьківський комітет визначалося, що він підпорядковується і підзвітний шкільним батьківським зборам. Термін повноважень такого комітету становив один рік (або ротація складу комітету проводиться на третину щороку). До складу комітету повинен входити заступник керівника загальноосвітнього закладу з виховної роботи. Рішення організації носили виключно рекомендаційний характер. Комітет повинен допомагати навчальній установі удосконалювати умови освітнього процесу, а також захищати інтереси і законні права учнів і організовувати загальношкільні заходи. «Я вже передбачаю, що багато батьків і педагоги будуть критикувати Лілію Михайлівну за таке рішення, але вона зробила дуже сміливий і важливий крок в боротьбі з корупцією, а також порушеннями прав в школах. Саме рішеннями «Батьківських Комітетів» адміністрації закладів виправдовують збір неврахованих коштів, наймання охорони і відрахування дітей зі шкіл», - пише Фурманюк у себе на сторінці в Facebook.
Політика Експерт розповів як Порошенко може виграти вибори у Тимошенко Незважаючи на падаючий рейтинг Порошенко все ще може виграти вибори у Тимошенко. Про це на прес-конференції заявив глава центру "Третій сектор", політолог Андрій Золотарьов, передає кореспондент АСН. "Президент України лукавить, коли каже, що не хоче балотуватися на другий термін. Безумовно, він має намір брати участь у виборах. Адже, якщо Юлія Тимошенко стане президентом, то у нього перспективи далеко не райдужні", - заявив він. Експерт вважає, що багато хто після Давосу поспішив, охрестивши Порошенко "кульгавою качкою" без перспектив перемоги на другий термін. "Це не зовсім так. Всі прекрасно пам'ятають кінець 1997 - початок 1998 року, коли після провалу на парламентських виборах, багато хто поспішав списати з рахунків президента Леоніда Кучму. Тоді його рейтинг поступався на 7% і Морозу, і Вітренко. Але в результаті олігархічного і зовнішнього консенсусу йому була забезпечена перемога після формування оптимальної для нього конфігурації. Тому і для Порошенко не все втрачено. Його рейтинг хоч і впав, але вже стабілізувався. При цьому він максимально консолідував в своїх руках фінансовий і медійний, силовий ресурси ", - додав він. Також у Порошенка поки немає суперників більш сильних, ніж Тимошенко. На думку політолога, якщо Порошенко піде на реалізацію ряду структурних реформ, він може додати собі бали. "Тому президенту в першій половині року доведеться йти на досить складні і непрості переговори з регіональними елітами ... І поки очевидно, що чіткої стратегічної лінії у нього немає. Але "промацування грунту" вже йде", - говорить експерт.
Події оформление ленты  Під Києвом викрадачі-підлітки вкрали два авто, один з яких розбили За Києвом 14-річний житель столиці та 16-річний уродженець Львівської області, який відбував покарання за викрадення вкрали два авто. Про це інформує поліція Київської області. Двоє підлітків приїхали з Києва до Обухова до дівчини. По дорозі назад до столиці вони викрали два авто і були затримані. «Близько 4:00, коли витратили всі гроші і треба було повертатися додому, молоді люди спочатку вкрали а/м« ВАЗ-21013 », який стояв біля одного з будинків. Але не впоралися з керуванням і залишили його в заметі на узбіччі», - відзначили в поліції. Після цього біля одного з під'їздів багатоповерхового житлового будинку вони викрали а/м «ВАЗ-2106». Власники помітили відсутність авто лише вранці і з відповідними заявами звернулися в поліцію. Правоохоронці затримали злочинців в одному з районів столиці. На вимогу правоохоронців водій-викрадач не зупинився і, ховаючись, на швидкості врізався в цегляну будівлю. За даним фактом розпочато кримінальну справу за ст. 289 ч. 2 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.
Події Незаконні споруди біля руїн Десятинної церкви скоро приберуть - КМДА Київська влада найближчим часом збирається прибрати незаконні споруди, які розташовані на руїнах Десятинної церкви в столиці. Про це під час засідання підкомітету Верховної Ради із взаємодії з громадянським суспільством повідомив перший заступник директора Департаменту міського благоустрою КМДА Тарас Панча, повідомляє Цензор.НЕТ За його даними, для знесення є документи, щоб прибрати розміщені навколо фундаменту церкви будівельні вагони. Але він не уточнив терміни виконання робіт через протести вірян УПЦ Московського патріархату. «Там специфічна ситуація. Як тільки ми плануємо провести найменші роботи, відразу виходять люди, які називають себе вірянами УПЦ Московського патріархату і заявляють, що ми обмежуємо їхні релігійні права», - говорить чиновник. Депутат Ігор Луценко повідомив, що КМДА краще було б опублікувати відповідне рішення. «Я боюся, інакше це розтягнеться років на 50», - додав він.
Суспільство Екологи в паніці: Бузький Гард під загрозою затоплення Бузький Гард під загрозою затоплення. Про це на прес-конференції заявив правозахисник, ветеран АТО, керівник Штабу опору затоплення Бузького Гарду Олег Кравець, передає кореспондент АСН. "Сьогодні, проблема, яку ми намагаємося вирішити, не можна залишати тільки на українському рівні. Захист річки Південний Буг та Національного природного парку "Бузький Гард" - це загальносвітова екологічна проблема. Тому дії уряду, який намагається заробити гроші, не дивлячись на екологічну загрозу, неприпустимі. Уряд відірвався сьогодні від людей і позиції громадських організацій, які б'ють на сполох. Ми більше 30 років боремося за збереження екології та національних пам'яток", - заявив він. Він нагадав, що Кабмін прийняв програму гідроенергетики до 2020 року без участі експертів і громадських екологічних організацій. "В результаті вони спроектували затоплення регіональних ландшафтних парків. Хоча це абсолютно не погоджено з людьми", - підкреслив він. За його словами, аналіз наслідків для екології в разі затоплення для будівництва нових блоків в рамках реалізації програми гідроенергетики, будуть катастрофічними для регіону. "Фактично вся Миколаївська область отримує прісну воду з Південного Бугу ... І у нас вже не просто стоїть питання: чи існуватиме Буг чи ні? А вже стоїть питання: чи будуть далі існувати міста, які знаходяться поруч з річкою Південний Буг!.. Ми не повинні дозволити клановому олігархату знищити цю територію, нашу національну пам'ятку", - підкреслив він. Він прогнозує, що в разі затоплення Бузького Гарду, буде затоплена церква Пресвятої Богородиці і безліч інших історичних пам'яток, що просто неприпустимо і є блюзнірством. Такі "сліпі дії" уряду, з його слів, суперечать європейським нормам захисту історичних пам'яток.
Події Шість тонн спирту вилучено з підпільного цеху з виробництва алкоголю на Чернігівщині У Прилуках Чернігівської області співробітники правоохоронних органів вилучили майже шість тонн спирту з цеху по виготовленню алкогольних напоїв із застосуванням брендів відомих торгових марок. Про це передає прес-служба прокуратури області. «На підставі рішень суду співробітники прокуратур і слідчі за участю співробітників оперативного управління ГУ ДФС по області провели дев'ять обшуків на території м.Прилуки та Ічня, за результатами яких було виявлено та вилучено майже шість тонн спирту, а також 1,5 тонни фальсифікованих алкогольних напоїв (Jack daniel's, Finlandia, Beluga та інші) », - інформує прес-служба. «У приватному будинку було організовано виробництво алкоголю шляхом змішування води, спирту невідомого походження та інших харчових добавок із застосуванням обладнання», - йдеться в повідомленні. Алкоголь реалізовувався на території області оптом і в роздріб через інтернет, а також сторінку в забороненій в Україні соцмережі «ВКонтакте».
Суспільство оформление ленты  Дівчина знімає коханців на камеру, розміщену в вагіні Нью-йоркська художниця Дені Ласснау фотографує моменти інтимної близькості зі своїми коханцями на приховану міні-камеру в вагіні. Про це інформує видання Dazed. Серія її робіт називається «Extimité». За інформацією Дені, вона почала займатися зйомкою фото як одним з методів лікування після тривалої хвороби, а також для налагодження зв'язку зі своїм власним тілом. На цю серію фото її надихнули роботи Енн Гемілтон, яка робила фотографії камерою, розміщеною у роті. Завдяки цьому вона зрозуміла, що теж може з'єднати камеру зі своїм тілом. «Я хотіла створити шокове, тактильне, тілесне відчуття на фото», - каже Дені. Вона почала свій проект, дівчина зайнялася вивченням інших знімків і зацікавилася еротичним аспектом речей, в якому є поєднання духовного і тілесного. Однак дівчину засмутило, що більшість фото втілювали «чоловічий погляд» на жінку, і вона вирішила показати «жіночий погляд».
Суспільство оформление ленты  Ось це улов! Під Черкасами зловили гігантського сома У середу, 31 січня, в Черкаській області підводні мисливці застрелили великого сома. Про це повідомляють користувачі соцмереж. «Знайомі скинули фотографію. Підводне полювання. Спіймали вчора під Черкасами сома на 140 кілограмів», - сказано в повідомленні користувача Анатолія Макаренка в Facebook. «Це не окунів з лунки «тягати», - жартує він в підписі під фотографією з величезною рибою. Інші подробиці не повідомляються. Відзначимо, що соми подібних розмірів у водоймах України, це велика рідкість. Що будуть рибалки далі робити з сомом - невідомо. Як правило, стара риба не дуже смачна. Швидше за все її спіймали заради трофею. Влітку 2017 року на території Дніпропетровської області рибалки змогли зловити сонячного окуня. При цьому деякі встигли переплутати нову знаменитість України з піраньєю.

Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Ранок — найважливіший час дня, адже день найчастіше минає так, як ми його починаємо Саме тому намагайтеся щодн....
Як отримати відповідь на запитання уві сні з підсвідомості
Як отримати відповідь на запитання уві сні з підсвідомості
Сни — це відображення реальності і відмінний спосіб отримання відповідей на питання, що цікавлять і хвилюють З....
Гороскоп від Павла Глоби на 6 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 6 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Астролог Павло Глоба розкрив гороскоп на 6 травня 2024 року, застерігаючи від непідконтрольного перебігу подій....
Гороскоп на 6 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 6 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
6 травня 2024 року, згідно з астрологічними прогнозами Тамари Глоби, для багатьох знаків зодіаку обіцяє бути д....
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
більше матеріалів




/-1,751296043396-/ /-pc-/
Top