counter
Архів Повернутись назад 01 Січня 2018
1 Січня
Культура оформление ленты  В Одесі з'явився гігантський ангел зі смартфоном В Одесі встановили 10-тонну скульптуру ангела зі смартфоном у руках, що сидить на краю даху. Про це в Facebook повідомив художник Олександр Мілов. Гігантська скульптура ангела, виконана зі сталевих труб і обладнана світлодіодним підсвічуванням, а також годинником, встановлена ​​на даху одного з корпусів заводу «Стальканат» на вулиці Водопровідній в Одесі. «Основа композиції «Двері раю» - це стилізоване відображення Архангела Михайла, який тримає в руках мобільний телефон. На смартфоні є замкова щілина, яка відображає двері в рай, який охороняє ангел. А з невидимого для спостерігача боку смартфона на палаючому екрані зображений годинник, що йде у зворотному напрямі. Цей годинник можна роздивитися у відображенні окулярів ангела. Це символізує час, що йде», - розповів Олександр Мілов. 
Події У Великобританії передрекли страхітливу світову кризу на 2018 рік Секретар міжнародного розвитку Великобританії Пенні Мордаунт упевнена, що в 2018 році у світі почнеться найбільша з часів Другої світової війни гуманітарна криза. Про це повідомляє «Телеграф». «Глобальна гуманітарна катастрофа, що включає збройні конфлікти і масовий голод, швидше за все, в 2018 році відбудеться в Ємені, Бірмі та Південному Судані. Цього року від голоду знемагали близько 20 мільйонів чоловік. Однак наступного року їх число може збільшитися в кілька разів. Щоб уникнути глобальної гуманітарної кризи, у Великобританії, зокрема, хочуть збільшити фінансування гуманітарних програм ООН. 21 мільйон доларів буде виділений на подолання наслідків кризи. Ці кошти підуть на забезпечення питною водою та продуктами харчування нужденних», - розповіла Пенні Мордаунт.
Суспільство У Швейцарії відкрили перший пункт для безпечного селфі в горах На гірськолижній трасі в туристичному районі східної Швейцарії відкрили перший пункт безпечного селфі. Про це передає Swissinfo. Пункт селфі облаштували на вершині гори Дияволецца в містечку Піц Лагальп, в кантоні Граубюнден. Кількість бажаючих сфотографуватися на висоті 2995 метрів завжди велика, тому у влади виникла ідея пункту безпечного селфі. Пунктом є побудована кругла сталева конструкція діаметром близько 2 метрів у діаметрі. Спеціальний паркан дозволить лижникам фотографуватися в цілковитій безпеці. Нагадаємо, в переддень нового року троє альпіністів загинули в результаті сходження лавини в швейцарських Альпах. 25 грудня в кантоні Валу на півдні Швейцарії лавина накрила 39-річного місцевого жителя. У цьому ж кантоні 23 грудня загинула 29-річна жінка-альпініст.
Політика Порошенко привітав українців: країна перейшла від кризи до розвитку Президент України Петро Порошенко привітав українців з наступаючим 2018 роком. У своєму вступному слові він зазначив перехід країни від кризи, викликаної війною, до розвитку. «У новому році уряд має прискорити темпи зростання. Потрібно досягти підвищення рівня життя, відчутного для більшості українців. І нам це - під силу. Як президент - буду забезпечувати політичні умови, необхідні для економічного підйому», - сказав глава держави. За його словами, «нехай і не без помилок», але країна рухається вперед, і після декількох років кризи, яку викликала війна, переходить до відновлення і розвитку. Крім того, він нагадав про отриманий безвіз з ЄС, що засвідчив упевнений рух до Європи. «Щирі святкові привітання» Порошенко висловив і міжнародним партнерам. «Сполучені Штати тільки що оприлюднили рішення про постачання нам сучасної оборонної зброї. Крок у цьому напрямку зробила і Канада. Євросоюз продовжив санкції проти країни-агресора. Наче під ялинку лягло і рішення Стокгольмського арбітражу. Воно захистило нас від украй невигідних умов газового контракту 2009 року», - додав президент. Він додав, що головний ресурс українців - оптимізм, віра у свою країну і в свої сили. "Все буде добре. Для цього, як учив (померлий у травні 2017 року екс-глава УГКЦ, - ред.) Владика Любомир Гузар, нам слід молитися, ніби все залежить від Бога, але працювати так, ніби все залежить від нас. Бажаю громадянам України та українцям усього світу, щастя, достатку та миру», - побажав Порошенко.
Економіка Шоколадні цукерки стануть смачнішими: вступили в силу нові вимоги до виробників З 1 січня в Україні набули чинності нові вимоги до виробів з какао і шоколаду, які повністю відповідають стандартам Євросоюзу. Правила введені указом Мінагрополітики №157. За новими правилами, в темному шоколаді обов'язково повинно бути не менше 35% какао-продуктів у перерахунку на суху речовину. У молочному - більше 25% і не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад повинен містити не менше 20% какао-масла і більше 14% - молочних продуктів. Таким же чином чітко прописано вимоги і до шоколадних цукерок та інших продуктів з використанням шоколаду. Якщо склад не відповідає новим правилам, то цукерки не можна називати «шоколадними». Тепер подібні вироби будуть називатися «солодкий батончик» або «глазурована цукерка». Нагадаємо, Україна активно експортує шоколад і вироби з нього до країн ЄС. Тільки за січень - жовтень 2017 року збільшився експорт на 35% у порівнянні з 2016 роком і склав $ 25,3 млн.
Події П'яний військовий у Миколаєві погрожував підірвати відділення поліції на Новий рік Житель Миколаєва в ніч на 31 грудня погрожував підірвати місцеве відділення поліції. Про це повідомляє сайт 0512.com.ua. Правоохоронці повідомили, що 30-річний чоловік у нетверезому стані зателефонував близько 1:45 в поліцію і заявив, що підірве Корабельне відділення. Того, хто телефонував, оперативно затримали. Виявилося, що з погрозами дзвонив військовослужбовець однієї з частин Миколаєва. Було відкрито кримінальне провадження за статтею «Хуліганство». Чоловікові загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до 5 років. Нагадаємо, 30 грудня 40-річний житель Харкова Володимир Безух захопив заручників у відділенні «Укрпошти». Співробітники спецслужб швидко розібралися з ситуацією, Безуха затримали. 31 грудня. Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід Безуху - утримання під вартою до 27 лютого 2018 роки без права внесення застави.
Події оформление ленты  На Новий рік в Ліверпулі згоріли 1,4 тисячі автомобілів На багаторівневій парковці в Ліверпулі (Велика Британія) сталася пожежа. В результаті згоріли 1,4 тисячі автомобілів, передає ВВС. Парковка розташована поруч з концертно-розважальним комплексом Echo Arena і вміщала до 1,6 тисячі автомобілів. Правоохоронці зазначають, то згоріли всі машини, їх власникам доведеться звертатися в страхові компанії. Через сильний вогонь і дим поліції довелося евакуювати жителів довколишніх будинків. Чорний смог огорнув сусідні вулиці. Попередньо в пожежі ніхто не постраждав. Нагадаємо, міська новорічна ялинка на площі Леніна в Південно-Сахалінську згоріла в новорічну ніч. Після загоряння конструкцію охопило полум'я. Ялинка згоріла повністю. Thick black smoke still billowng out of #EchoArena car park and it's 3 in the morning, 10 hours after it started, still hearing loud explosions every few minutes from the car park which is just a few hundred metres away behind my apartment!!! Like fog outside and acrid smell! pic.twitter.com/5JaTqA4VBc — A J K (@ajkynwa) 1 января 2018 г.
Суспільство оформление ленты  В Ірані відключили соцмережі і месенджери через протести Влада Ірану ухвалила рішення обмежити на території країни доступ до месенджер Telegram і соцмережі Instagram в зв'язку з антиурядовими протестами, що тривають четвертий день. Про це передає ВВС. В уряді Ірану відзначили, що ці обмеження - тимчасові, поки не відновиться «спокій і безпека». Telegram дуже популярний в Ірані, його використовують більше половини жителів цієї країни з населенням в 80 млн осіб. Глава Telegram Павло Дуров повідомив, що влада Ірану вирішила блокувати месенджер, оскільки його компанія відмовилася добровільно закрити ряд інших «мирно протестуючих каналів» в додатку. У ряді міст Ірану говорять про те, що пропав доступ до інтернету на мобільних пристроях. Нагадаємо, четвертий день в Ірані проходять масові протести за участю великої кількості молоді. Протести викликані корупцією і падінням рівня життя в країні. Їх називають найсерйознішими в країні з 2009 року. У місті Доруд на заході Ірану двоє демонстрантів померли в суботу від вогнепальних поранень. Говориться про 200 арештованих лише за одну ніч протестів. Стихия. Люди собираются в массы и сносят полицию.Иран. pic.twitter.com/cskRfTG47P — Ray (@Ray_net_ua) 31 декабря 2017 г. Сегодняшнюю ночь нынешняя власть #Иран может и не пережить. Основные события разворачиваются в стране именно в тёмное время суток. На сегодня назначен общий выход на улицы. Протестом охвачены 63 города, более 5 млн человек pic.twitter.com/1KLHhwADmQ — Станислав Пугачев (@stasbutovo) 31 декабря 2017 г.
Події оформление ленты  «Хочете свята? Я вам влаштую свято»: киянин вистрибнув з 13 поверху У Києві чоловік скоїв суїцид на Новий рік. Про це повідомили в групі dtp.kiev.ua на своїй сторінці в Facebook. Вдень 30 грудня чоловік 1981 року народження вистрибнув з вікна своєї квартири на 13 поверсі будинку на вулиці Лепсе. Відзначається, що дружина намагалася врятувати чоловіка, робила йому штучне дихання до прибуття поліції, проте через травми чоловік помер. Свідки трагедії кажуть про те, що чоловік «прийшов додому, попрощався і вистрибнув». Його останні слова були: «Хочете свята? Я вам влаштую свято». Нагадаємо, в Деснянському районі столиці чоловік викинувся з вікна 7 поверху, коли тікав від сусіда з ножем. Від смерті чоловіка врятував замет снігу, який був під вікнами. Прийшовши до тями після падіння, чоловік звернувся до консьєржа, яка викликала поліцію і лікарів.
Суспільство Почав діяти біометричний контроль на кордоні: відбитки пальців уже здали 500 росіян З 1 січня почав діяти біометричний контроль на кордоні України. Станом на 8 ранку його пройшли вже більше 2 тисяч іноземців, з них понад 500 осіб - громадяни країни-агресора, передає телеканал «112 Україна». Як повідомив помічник глави ДПСУ Олег Слободян, з 00:00 1 січня було введено біометричний контроль для іноземців з 70 країн. В ДПСУ відзначили, що система не давала ніяких збоїв. Відбитки пальців бралися за лічені секунди, як це і передбачалося. Також у ДПСУ додали, що у зв'язку з нововведенням жодних конфліктних ситуацій не виникало. Нагадаємо, 1 січня розпочала роботу система фіксації біометричних даних. На кордоні з Росією Україна в тестовому режимі запустила біоконтроль ще 27 грудня.Як раніше зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, система фіксації біометричних даних громадян розпочала роботу в спеціально обладнаних 157 пунктах. Іноземців зобов'язали надавати відбитки 5 пальців для ідентифікації при в'їзді в Україну і заздалегідь говорити про мету перебування.
Економіка Мінімальна зарплата українців знову виросла В Україні з 1 січня 2018 року мінімальна заробітна плата виросла на 523 гривні - до 3723 гривень. Посилення передбачене законом про державний бюджет-2018, передає УНІАН. У тексті документа відзначаться, що мінімальна заробітна плата з 1 січня зросте до 3723 гривень, в годинному вимірі - 22,41 гривні. Крім того, в 2018 році рівень забезпечення прожиткового мінімуму для призначення допомоги для основних соціальних та демографічних груп населення становить: для працездатних осіб - 21%, для дітей - 85%, для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів - 100% відповідного прожиткового мінімуму . Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко запропонував у 2018 році підвищити мінімальну зарплату до 4 100 грн. Як відомо, з 1 січня 2017 року мінімальна зарплата підвищилась удвічі - до 3 200 грн.
Політика «Нехай нас почують Севастополь і Крим, Донецьк і Луганськ». Порошенко привітав українців У своєму новорічному привітанні президент України закликав порадіти за співвітчизників, які повернулися на днях з полону до рідних і близьких. «Слава Богу, перед святами їх вдалося вирвати з ворожих катівень», - повідомив Петро Порошенко. Глава держави привітав також зі святом українських воїнів. «Вони надійно тримають оборону на сході. Ми і надалі будемо зміцнювати нову армію, - нашу славу і гордість», - повідомляє він. Головнокомандувач згадав також окуповані території на Донбасі і Криму. «Через штучні лінії розмежування мої побажання нехай почують Севастополь і Крим, Луганськ і Донецьк. Сестри і брати, ваш будинок - Україна... Грабіжника, котрий розорив наш дім - настане час - покараємо і проженемо», - повідомляє президент України.
Події оформление ленты  Сестра загиблої в резонансній ДТП знайдена мертвою під Києвом Тіло жінки було виявлено під Києвом у Вишгородському районі. У поліції припускають, що це недавно зникла юрист Ірина Ноздровська. Про це інформує представник Нацполіціі України в області Микола Жукович, інформує "Українська правда". «У воді у Вишгородському районі було виявлено тіло жінки. Здається, що це вона (юрист Ірина Ноздровська - ред.). Причини смерті жінки встановить судмедекспертиза», - зазначає Жукович. Знайомі та рідні загиблої стверджують, що це її тіло. Нагадаємо, Ірина Ноздровська сама вела справу сестри в суді. Смертельна ДТП сталася 30 вересня 2015 року в с. Демидів у Вишгородському районі Київської області. Дмитро Россошанський у стані наркотичного сп'яніння на своєму авто на смерть збив 26-річну Світлану Сапатинську, односельчанку. Дядько винуватця аварії на той момент був главою Вишгородського райсуду. Друзі та родичі Россошанського часто погрожували розправою Ірині та її сім'ї. Є навіть зареєстровані кримінальні справи.
Політика Кремль в істериці через новорічне привітання Порошенка Глава комісії російської Ради Федерації з інформаційної політики Олексій Пушков вважає новорічне привітання президента України Петра Порошенка верхом цинізму через заяви, що Донбас - це Україна. Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. "Після декількох років обстрілів і повної блокади жителі Донбасу почули від Порошенка, що "їх дім - Україна". У цинізму, схоже, немає меж", - написав Пушков. Після декількох років обстрілів і повної блокади жителі Донбасу почули від Порошенка, що "їх будинок - Україна". У цинізму, схоже, немає меж - Олексій Пушков (@Alexey_Pushkov) 1 січня 2018 р. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в своєму новорічному привітанні президент України закликав порадіти за співвітчизників, які повернулися на днях з полону до рідних і близьких.

6 порад буддійського ченця про те, як залишатися спокійними навіть у найскладнішій ситуації
6 порад буддійського ченця про те, як залишатися спокійними навіть у найскладнішій ситуації
Буддистські ченці відрізняються неймовірним спокоєм, добротою та внутрішньою гармонією Вони часто діляться сво....
П'ять ефективних технік очищення від негативу
П'ять ефективних технік очищення від негативу
Кожен з нас може вийти з себе, розладнатися, почати переживати і так далі Все це — негативні емоції, яких необ....
Прості та дієві обряди від скандалів, сварок та зрад у сім'ї
Прості та дієві обряди від скандалів, сварок та зрад у сім'ї
Сімейні стосунки не завжди благополучні, і скандали між близькими людьми не рідкість Впоратися зі сварками та ....
Корисні звички на удачу у справах та роботі: 7 порад, які допоможуть їх розвинути
Корисні звички на удачу у справах та роботі: 7 порад, які допоможуть їх розвинути
Корисні звички потрібні всім людям Проблема в тому, що розвинути їх у собі часом дуже нелегко
Страсна п'ятниця. Що робити в цей день. Прикмети і заборони
Страсна п'ятниця. Що робити в цей день. Прикмети і заборони
Перед Великоднем триває Страсний тиждень А ось п'ятниця, суворий день цього тижня, який має безліч обмежень, з....
Гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше почуття ініціативи та рішучості допоможе ....
Сон у ніч з 2 на 3 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 2 на 3 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
3 травня о 3:33 розпочнеться 25-й місячний день Фаза Місяця - спадна
більше матеріалів




/-0,7133629322052-/ /-pc-/
Top