З 1 січня в Україні набули чинності нові вимоги до виробів з какао і шоколаду, які повністю відповідають стандартам Євросоюзу. Правила введені указом Мінагрополітики №157.
За новими правилами, в темному шоколаді обов'язково повинно бути не менше 35% какао-продуктів у перерахунку на суху речовину. У молочному - більше 25% і не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад повинен містити не менше 20% какао-масла і більше 14% - молочних продуктів. Таким же чином чітко прописано вимоги і до шоколадних цукерок та інших продуктів з використанням шоколаду.
Якщо склад не відповідає новим правилам, то цукерки не можна називати «шоколадними». Тепер подібні вироби будуть називатися «солодкий батончик» або «глазурована цукерка».
Нагадаємо, Україна активно експортує шоколад і вироби з нього до країн ЄС. Тільки за січень - жовтень 2017 року збільшився експорт на 35% у порівнянні з 2016 роком і склав $ 25,3 млн.