counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Прес-клуб

14.04.2016, 22:18
Банківські офшори: повернення не буде

За останні півтора року в Україні «луснуло» близько 70 банків. Значну частину коштів було виведено їхніми акціонерами в офшори, зокрема після введення тимчасової адміністрації в фінустанови.

Чи варто очікувати продовження банкопаду в 2016 році і виведення акціонерами фінустанов грошей в офшори? Чи все робить Нацбанк, щоб врятувати банки, а правоохоронні органи, щоб повернути виведені капітали з офшорів? Чому нікого з банкірів досі не покарано? На що звертати увагу вкладникам і де тримати заощадження? Чи варто довіряти рейтингам міжнародних рейтингових агентств при виборі банку? І чи спрацює політика деофшоризації, заявлена нещодавно Президентом? Про це в інтерв'ю «Аналітичній службі новин» (АСН) розповів Ростислав Кравець, керуючий партнер Адвокатської компанії «Кравець і партнери».

На думку експерта, є передумови, що 2016 року з ринку буде виведено від 10 до 20 фінустанов. Це пов'язано з нестабільною економічною ситуацією і непередбачуваною політикою Нацбанку в частині підтримки національної грошової одиниці, валютних обмежень, підтримки економіки, абсолютної відсутності кредитування.

«Першими впадуть банки 4-ї групи, а також ті, у яких досі не розкрита структура власників», - вважає Ростислав Кравець. - Велика ймовірність, що «помруть» також фінустанови, які перестали виконувати свої зобов'язання перед клієнтами (не повертають депозити, затримують перерахування коштів тощо).





Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації

Iнтерв`ю

Iнтерв`ю Всі інтерв’ю


/-0,60716390609741-/ /-pc-/
Top