counter
Архів Повернутись назад 31 Жовтня 2017
31 Жовтня
Кримінал оформление ленты  В Австрії чоловік на фургоні з написом «Хайль Гітлер» розстріляв людей Правоохоронці Австрії розшукують 66-річного чоловіка, який розстріляв сусідів і ховається в лісі. Про це передає Reuters. Трагедія сталася в комуні Штіволль, недалеко від міста Грац. Там озброєний карабіном австрієць застрелив двох людей похилого віку, а також поранив 48-річну жінку, вона перебуває у важкому стані. Свідки зазначають, що до своїх жертв чоловік під'їхав на фургоні Volkswagen, на якому написано: «Хайль Гітлер». Автомобіль злочинця вже знайдений. Оприлюднено ім'я стрілка - Фрідріх Фельцман, опублікована його фотографія. Нагадаємо, 30 жовтня на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області, імовірно, з автоматів розстріляли автомобіль бійця АТО Аміни Окуєвої. В результаті обстрілу вона загинула, а її чоловік Адам Осмаєв був поранений, його життю нічого не загрожує.
Політика Волкер: Терористам «ЛНР» і «ДНР» немає місця на переговорах щодо миротворців Представники так званих «ДНР» і «ЛНР» не повинні брати участь у переговорах про введення миротворців ООН на Донбас. Про це заявив спецпредставник США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю Hromadske. «Мінські угоди - між Росією, Україною і ОБСЄ. Ідея - відновити контроль України над цими територіями, провести там вибори. Тому так званим «республікам» тут не місце », - сказав Волкер, кажучи про роль терористів у визначенні формату миротворців на Донбасі. Також спецпредставник США підкреслив, що миротворці повинні допомогти відновити Україні контроль на кордоні і вирішити суперечку України і країни-агресора про виконання Мінських угод. За словами Волкера, миротворча місія повинна з'явитися, навіть виходячи з останньої заяви лідера Кремля Путіна на Валдайському форумі, який закликав не допустити «ще одну Сребреніцу», ще одну бійню.
Суспільство Корчинський: Вбивці Окуєвої з комфортом проїхалися на поїзді «Москва - Київ» Вбивцям бійця АТО Аміни Окуєвої не довелося проповзати по-пластунськи через український кордон, ховаючись від українських прикордонників, вони з комфортом їхали на поїзді «Москва - Київ». Про це заявив лідер «Братства» Дмитро Корчинський на своїй сторінці в Facebook. «Потягом «Київ - Москва» з комфортом і поїдуть. Їм не довелося підробляти українські паспорти. Їх без проблем пропустили за московськими. Їм не знадобилося в центрі підготовки диверсантів вчити українську мову, щоб замаскуватися в київській юрбі. Всі говорять московською», - підкреслив Корчинський. За його словами, вбивці Аміни добре підготувалися, оскільки їм «допомагали співчуваючі і соратники, які діють вільно, не ховаючись». Корчинський вважає, що російським найманцям і не потрібно ні від кого ховатися, бо «обшуків і арештів київської вати знову не відбудеться, тому вбивці Аміни безпечно переночують вдома у Льовочкіна, Мураєва або Гужви». «Тільки дивовижною лінню ФСБ і ГРУ можна пояснити те, що теракти в Києві здійснюються не кожен день», - резюмував Корчинський.
Кримінал П'яний комунальник розбив лопатою голову перехожому в Миколаєві У Миколаєві співробітник «Миколаївводоканалу» вдарив по голові лопатою місцевого жителя. Про це повідомляє місцеве видання «Новости N». Комунальники прибули за викликом на подвір'я на вулиці Космонавтів. Очевидці повідомляють, що п'яний співробітник «Миколаївводоканалу» чіплявся до перехожих, вилаяв дівчину з дитячим візочком, на що відреагував чоловік, який йшов повз. У результаті комунальник взяв лопату і пішов з нею на чоловіка. Перехожого п'яний співробітник вдарив по голові, розрубав йому лоба. Після того, як зрозумів, що накоїв, комунальник сховався у фургоні аварійного автомобіля. На місце викликали поліцію, яка прийняла заяву від потерпілого. За словами мешканців, на «Миколаївводоканалі», куди вони зателефонували, їм повідомили, що «їхня тільки техніка, а не працівники».
Кримінал оформление ленты  В Ужгороді замінували автомобіль прокурора На вулиці 8 Березня в Ужгороді замінували автомобіль місцевого прокурора, що стояв у дворі. Про це повідомляє видання Mukachevo.net. Інформація про замінування надійшла до поліції 30 жовтня. Справою займалися не тільки поліцейські, але й управління карного розшуку, слідчого управління поліції, відділ з розслідування злочинів, вибухотехніки, кінологи, криміналісти, рятувальники та медики. У поліції повідомили, що предмет, схожий на гранату, встановили на дверцята автомобіля Mitsubishi Pajero з боку водія. Наразі машина перебуває на спецмайданчику Ужгородського відділу поліції. За попередніми даними журналістів, автомобіль належить керівнику Ужгородської місцевої прокуратури. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 КК, замах на умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу або вибуху.
Кримінал Поліція повторно при денному світлі вивчає місце вбивства Окуєвої Слідчо-оперативна група й експерти повторно працюють при денному світлі на місці вбивства бійця АТО Аміни Окуєвої. Про це повідомив представник ГУ НП у Київській області Микола Жукович, передає «112 Україна». Він уточнив, що в області продовжують проводити план «Сирена», опитують можливих очевидців і місцевих жителів. Зазначається, що поліцейські перекрили дорогу, де сталося вбивство. За фактом вбивства Окуевої відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального Кодексу України - умисне вбивство, яке розцінюється як замовне. «Зараз можу сказати, що вже відкрито кримінальне провадження та зареєстровано в Єдиному реєстрі за ст. 115, умисне вбивство, п. 11 розцінюється як замовне вбивство», - сказав він. Нагадаємо, увечері 30 жовтня невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої та її чоловіка Адама Осмаєва поблизу селища Глеваха Київської області. В результаті замаху Окуєва загинула на місці, чоловіка було поранено. Аміна Окуєва - чеченський доброволець батальйону «Київ-2», лейтенант ВДВ Збройних сил України. Брала участь в Революції гідності та у війні на Донбасі в складі батальйону «Київ-2».
Політика У Росії та Білорусі тепер єдина система ППО - Путін підписав протокол Президент Росії Володимир Путін підписав зміни до угоди між Росією та Білоруссю про спільну охорону зовнішнього кордону держав у повітряному просторі та створення єдиної системи ППО двох країн. Про це передає Інтерфакс-Україна. У документі йдеться про ратифікацію Протоколу про внесення змін і доповнень до Угоди між РФ і Білоруссю про спільну охорону зовнішнього кордону Союзної держави в повітряному просторі та створення Єдиної регіональної системи протиповітряної оборони. Текст закону про спільне технічне забезпечення військ також розміщено на інтернет-порталі правової інформації. Ці закони були ухвалені Держдумою 20 жовтня 2017 року та схвалені Радою Федерації 25 жовтня. Нагадаємо, раніше нардеп Дмитро Тимчук заявив, що Кремль не має наміру проводити деескалацію напруженості на Донбасі. Він уточнив, що дійсно скорочується фінансування «ЛНР» і «ДНР», проте РФ продовжує посилювати тут свою військову присутність. «Це означає, що нам, на жаль, не можна розраховувати на швидке закінчення конфлікту. На сьогодні це в плани Кремля явно не входить», - додав Тимчук.
Політика Терористи «ДНР» і «ЛНР» звинувачують Волкера в незнанні «оригіналів» Мінських угод Представники «ДНР» і «ЛНР» у спільній заяві повідомили, що спецпредставник США по Україні Курт Волкер не ознайомився з «оригіналами» Мінських угод. Про це повідомили сайти сепаратистів Донбасу. «Пан Волкер, мабуть, не встиг ознайомитися з «оригіналами» Мінських угод. Інакше неможливо пояснити його заяву, що ці угоди укладені тільки між Росією, ОБСЄ та Україною, без участі «ДНР» і «ЛНР». На цій підставі він робить висновок, що з «народом Донбасу» не потрібно обговорювати проекти резолюції і мандата сил ООН», - висловилися російські терористи. Представники бойовиків заявили, що без згоди терористів на окупований Донбас нібито не зможуть ввести миротворців ООН. Нагадаємо, раніше Курт Волкер нагадав, що Мінські угоди підписані між Росією, Україною та ОБСЄ. «Ідея - відновити контроль України над цими територіями, провести там вибори. Тому так званим республікам тут не місце», - сказав він.
Суспільство Facebook розповів про масштаби впливу Росії на вибори в США Російські користувачі за 2 роки розмістили на сторінках в Facebook близько 80 тисяч записів, спрямованих на «розкачку» громадської думки в США. Про це йдеться в листі юрисконсульта Facebook Коліна Стретча, передає Reuters. У журналістів є копія листа. В редакції наголосили, що Стретч повідомляє про пости, розміщені в період з червня по серпень 2015-2017 років. Їх могли побачити близько 126 млн американців. Відзначається, що більшість публікацій були спрямовані на розкол американського суспільства із соціальних і політичних проблем. Серед них - расові відносини та право на зброю. Разом з тим в Twitter нарахували 2752 фейковий акаунтів. Ці облікові записи, пов'язані з російськими тролями, опублікували близько 1,4 млн повідомлень про вибори 2016 року в США. Twitter надав американським законодавцям імена всіх фейковий акаунтів. На цьому тижні керівники із соцмереж Facebook, Twitter і Alphabet дадуть свідчення в трьох комітетах Конгресу щодо спроб Росії поширити дезінформацію.
Кримінал оформление ленты  У слідства є 2 основні версії вбивства Окуєвої - нардеп У слідства є 2 основні версії вбивства воїна-добровольця Аміни Окуєвої. Про це заявив народний депутат Антон Геращенко, передає телеканал «112 Україна». «Основних версій - дві. Це - дії російських спецслужб, вбивство з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації, створення атмосфери терору та жаху в Україні. Друга версія - це дії осіб, які перебувають на території Чеченської республіки, це помста Адаму за те, що він пішов проти Кадирова, його оточення», - сказав Геращенко. За його словами, розглядають й інші версії. Імовірно, тих, хто стріляв, було двоє: один чекав автомобіль на повороті траси, а другий сидів у кущах зі зброєю. «Очевидно, біда прийшла з території Росії. У червні цього року з Росії вже приїжджав один кілер, який намагався застрелити Адама і Аміну. Однак його затримали і зараз він перебуває в СІЗО. Його очікує суд і довічне ув'язнення», - зазначив парламентарій. Нагадаємо, на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області, імовірно з автоматів, розстріляли автомобіль бійця АТО Аміни Окуєвої. В результаті обстрілу вона загинула, а її чоловіка Адама Осмаєва було поранено, його життю нічого не загрожує.
Кримінал Направлено до суду справу підполковника та майора, які пограбували злодіїв у Харкові Прокуратура направила до Червонозаводського райсуду Харкова обвинувальний акт щодо 40-річного підполковника та 33-річного майора поліції, які пограбували злодіїв замість того, щоб притягнути їх до відповідальності. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області. За даними слідства, у квітні 2016 року було пограбовано мешканку Дніпропетровської області. У неї викрали долари США, євро та золото на суму близько 44 млн гривень. Поліцейські почали розслідування по ст. 185 КК України - крадіжка. Для того, щоб прискорити пошук майна, підполковник вимагав у потерпілої гроші, і жінка передала правоохоронцю 35 тисяч гривень. Через місяць злодіїв знайшли, це були 2 брати, викрадене вони сховали в одному з райцентрів області. Правоохоронці затримали братів, забрали вкрадені гроші та цінності собі, а зловмисників відпустили. Навесні 2017 року правоохоронців затримали і зараз вони перебувають під вартою. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.
Наука і технології оформление ленты  NASA опублікувало жахливі "звуки" космічних тіл Вчені НАСА опублікували аудіозаписи сжахливих сигналів, які були отримані міжпланетними станціями космічного агентства. Страшні записи містять сигнали планет, зірок і супутників, які були зібрані апаратами в ході експедицій, інформує medialeaks.ru. Ніхто не почує стукіт ваших зубів у космосі, а ось на Землі - так. Перед Гелловіном агентство NASA опублікувало аудіозаписи сигналів, зібраних з різних куточків Сонячної системи. Страшні звуки було отримано вченими агентства від апаратів, які виконували експедиції до Сатурну, Юпітеру та інших космічних тіл в різні роки. Всього плейлист містить 22 треки. У ньому є записи, зібрані станціями «Юнона», «Кассіні», «Вояджер», телескопом «Кеплер», а також іншими апаратами. Сигнали, які були передані апаратами «Вояджер» і «Юнона» з Юпітера, чимось нагадують спів дельфінів і китів. Сигнали записала станція «Юнона» під час входу в магнітне поле Юпітера 24 червня минулого року. Сигнали, які були зібрані станцією «Кассіні» під час місії до Сатурну, дуже схожі на роботу електронного пристрою. Радіоурчанння впереміш із тріском видає найбільший супутник Юпітера Ганімед.
Політика оформление ленты  Аваков розпорядився зняти посилену охорону з "мотлоху під Радою" Після 14 днів посиленої охорони так званого наметового містечка біля парламенту його оточення було знято. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розпорядився припинити охороняти периметр навколо місця протесту. Нагадаємо, на початку акції протесту - 17 жовтня - поліція та Нацгвардія буквально ізолювали кілька кварталів, створивши своєрідний вакуум всередині наметового містечка. Навіть представники преси могли пробитися всередину насилу. Навколо акції протесту поліція встановила металевий паркан висотою близько 2 метрів. Загалом на охорону мітингу й урядового кварталу було задіяно від 6 до 10 тисяч правоохоронців. Також в Маріїнському парку, на площі перед Маріїнським палацом, по всьому урядовому кварталу стояли десятки, якщо не сотні патрульних машин поліції. Тепер міністр внутрішніх справ вирішив, що "витрачати державні ресурси і охороняти далі цей мотлох під Радою більше не мають наміру. Дав команду зняти сили МВС з охорони периметра", - написав А.Аваков на своїй сторінці у соцмережі Facebook. Зауважимо, з початку протесту і до цього дня кількість протестувальників скоротилося з декількох тисяч до 150 осіб. Саакашвілі ж анонсував на 7 листопада, коли Верховна Рада збереться на пленарне засідання, новий мітинг.
Події Двері літака впали на житловий будинок в Індії У місті Секундерабад, штат Телангана, Індія, на терасу житлового будинку впали двері легкомоторного тренувального літака. Про це передає Times of India, посилаючись на на поліцію. Інцидент стався напередодні, 30 жовтня. Невеликий літак Diamond DA42, який належав місцевій авіаційної академії, зробив тренувальний політ на висоті приблизно 750 метрів. З невідомих причин борт почало сильно трясти і у нього відвалилися двері, які впали на терасу житлового будинку. В результаті інциденту потерпілих серед людей немає. Пілоти, що були в літаку, успішно посадили судно, а на терасі в момент інциденту нікого не було. «Це було як вибух, ми в паніці вибігли. Після того, як ми вийшли з будинку, сусіди сказали, що щось відвалилося від літака», - каже власник споруди Ганеш Ядав. Триває перевірка цього факту.
Суспільство МЗС не рекомендує українцям відвідувати Єгипет Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям утриматися від поїздок до Єгипту протягом дії в державі надзвичайного стану. Про це повідомив Департамент консульської служби МЗС у своєму мікроблозі Twitter. «Безпека в Єгипті залишається складною. Рекомендації громадянам України - актуальні», - відзначили дипломати.У жовтні парламент Єгипту знову продовжив на 3 місяці надзвичайний стан. На території цієї країни діють радикальні терористичні угруповання, включаючи ІДІЛ. Найчастіше вони влаштовують теракти проти цивільних осіб. Українцям, які вже перебувають в Єгипті, рекомендується не їздити на північ і в центр Синайського півострова, в пустельні райони на захід від Нілу. На курортах краще не виїжджати за межі місць відпочинку, перебувати під охороною, повідомляти адміністрації готелю, куди збираєтеся поїхати. Особливо обачними рекомендується бути під час святкування в Єгипті релігійних, в тому числі християнських, свят і за можливості утримуватися від відвідування релігійних святинь.
Кримінал На дачі під Чернівцями готували амфетамін для країн Євросоюзу На дачі в Чернівцях була створена нарколабораторія, в якій готували амфетамін і переправляли контрабандою в країни ЄС. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби. За даними ДПСУ, щотижня група з 9 осіб встигала приготувати близько 1 кг амфетаміну. У Євросоюз «продукція» потрапляла через приватних перевізників. Канал постачання амфетаміну організували і по Україні. Також поширювали і заборонені ліки, до складу яких входили наркотики. Цей препарат разом з марихуаною, амфетаміном і екстазі зловмисники реалізовували оптовим наркоділерам. Затримано всіх членів угруповання, в їхніх квартирах проведені обшуки, вилучили амфетамін, наркомісткі таблетки, згортки з канабісом, прекурсори, записні книжки з «чорною бухгалтерією» та спецобладнання для виготовлення наркотиків. Також знайшли самозарядний гладкоствольний карабін без дозвільних документів, бойові патрони різного калібру, 600 грамів тротилу.
Події оформление ленты  Скандальний екс-чиновник Ігор Бакай затриманий у Москві У Москві був затриманий скандальний колишній начальник Державного управління справами, колишній голова «Нафтогаз-України» Ігор Бакай. Про це передає ТСН, посилаючись на свої власні джерела. Разом з Бакаєм був затриманий його бухгалтер і помічник. У вівторок, 31 жовтня, бухгалтера і помічника відпустили з СІЗО, а колишній чиновник залишився під вартою. Відомо, що він звинувачується у заволодінні фінансами сторонніх осіб шляхом обману. «На нього є десять заяв від ошуканих людей, зокрема заява від російського мільярдера Алішера Усманова, який нібито дав у позику Бакаю $9 млн», - передає видання. За інформацією джерел, Ігор Бакай якийсь час жив, переміщаючись між Москвою і ОАЕ. Він весь час позичав гроші у знайомих. В кінці 2004 року з родиною втік до РФ. Колишнього чиновника підозрюють у незаконному продажі комплексів «Готель «Дніпро», «Готель «Україна» і нерухомості Національного комплексу «Експоцентр України».
Суспільство Політтехнолог назвав банальну причину припинення співпраці з Собчак Політтехнолог Олексій Ситников головними причинами відходу зі штабу майбутнього кандидата в президенти РФ Ксенії Собчак назвав фінансові труднощі і плутанину в її команді. Про це повідомляє РБК. За словами Ситникова, «штабом» команду Собчак назвати не можна, оскільки там все тільки почало складатися. «Там (в штабі) все незрозуміло, навіть перераховувати безглуздо, що саме. Що стосується фінансів, то я сам знімав офіс», - підкреслив він. Крім того, Ситников розповів, що під час поїздки Собчак у Єкатеринбург і Краснодар члени штабу скидалися «хто скільки може» на квитки прес-секретарю, оператору й охороні. Самій Собчак семінар оплачував організатор. «У штабі збирають столи, там навіть принтера немає. І так у всьому, все незрозуміло, і вся кампанія була придумана на коліні», - додав Ситников. Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що команда Олексія Ситникова вийшла з проекту Собчак в повному складі. Про свої плани йти в президенти РФ Собчак оголосила 18 жовтня.
Події оформление ленты  Чоловік намагався зґвалтувати 11-річну дівчинку в Дніпрі У Дніпрі працівники патрульної поліції затримали чоловіка, який спробував зґвалтувати 11-річну дитину Про це інформує обласна поліція. Дівчинка йшла в школу через пустир, коли з кущів несподівано вийшов незнайомий чоловік, взяв її за руку і потягнув до одного з порожніх будинків, розташованих неподалік. Дівчинка почала вириватися, а її крики почув випадковий перехожий, який кинувся за педофілом. Нападнику вдалося втекти, але він встиг вихопити гаманець у дитини. «В ході перевірки території патрульні поліцейські змогли знайти рюкзак і три мобільні телефони. Поліцейські вирішили почекати імовірного зловмисника. О другій годині ночі з'явився невідомий, який тут же був затриманий поліцейськими. Ним виявився 42-річний житель Дніпра. Заявнику і потерпілій дитині показали його фотографію, за якою вони впізнали нападника», - сказали в поліції.
Кримінал оформление ленты  Зоозахисники показали страшні умови утримання тварин у Національному цирку України Зоозахисники показали на відео моторошні умови утримання тварин, яких використовує у своїх номерах Національний цирк України. Відповідне відео на своїй сторінці в соціальній мережі показала група UAnimals. Група захисників прав тварин веде тривалу суперечку з Мінекології та Міністерством культури щодо дотримання прав тварин в Україні. Вони, зокрема, вимагають виконання закону про недопущення жорстокого поводження з тваринами, який передбачає заборону використання тварин у цирках. Водночас Мінкульт має намір дозволити експлуатацію тварин у цирках, заявляючи, що в стаціонарних приміщеннях тварини живуть у нормальних умовах і такі цирки є частиною "культурної спадщини". Однак, на думку зоозахисників, це не відповідає дійсності. "Рік тому нам вдалося отримати відео з Національного цирку України. Не з виступів чи показових репетицій, але темних приміщень, де в жахливих умовах утримують тварин. Тигри і леви туляться у вольєрах, менших за тісний ліфт, а маленьке ведмежа проводить життя у клітці, де навіть не може розвернутися... Ми звертаємося до Міністерства культури України та особисто до Євгена Нищука. Ви можете припинити ці знущання і несете відповідальність за їх продовження", - заявили зоозахисники.
Політика оформление ленты  НАБУ проводить обшуки у сина Авакова. Знову спливла «справа про рюкзаках» НАБУ проводить обшуки у сина екс-міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра Авакова. Про це повідомили два незалежних один від одного джерела, передає «Українська правда». Джерело відзначило, що обшуки проходять в рамках розслідування щодо закупівлі рюкзаків для МВС, що відбулася на початку 2015 року. Цю  інформацію підтвердив сам голова МВС. «Так, прийшли до сина з обшуками», - повідомив Аваков журналістам. Обіцянки Холодницького Як відомо, голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у вересні цього року обіцяв, що до середини жовтня НАБУ завершить розслідувати справу про «рюкзаки Авакова», які за державними тендерами поставляли для Міністерства внутрішніх справ. Холодницький відзначав, що було проведено слідство і встановлено, що закуплені рюкзаки не відповідають встановленим вимогам. «Тканина не та, ціни повинні бути іншими, літраж не той. Слідство триває, підходить до свого завершення. Думаю, на початку жовтня, може, в середині жовтня, проінформуємо суспільство про завершення справи з хештегом «рюкзаки Авакова». Скажу відразу - не дочекаєтеся там прізвища Авакова», - сказав він. Разом з тим Холодницький не розповів, хто ж іще фігурує в цій справі. Скандал з рюкзаками для МВС Скандал з поставками тактичних рюкзаків для Міністерства внутрішніх справ розгорівся на початку 2015 року. Почалося все з того, що в соцмережі потрапило відео, на якому людина, схожа на сина Авакова, домовляється з уже екс-заступник голови МВС Сергієм Чеботарем про постачання рюкзаків для підрозділів МВС. З'ясувалося, що одна з компаній, яка виграла тендер, пов'язана з Facebook-другом сина Авакова. З'ясувалося, що в лютому 2015 року МВС уклало договори з ТОВ «Дніпровенд» на 5000 рюкзаків вартістю 14,49 млн грн і ФОП Плігачов на 1 тис. рюкзаків вартістю 2,1 млн грн. Кримінальне провадження за цим фактом було відкрито в липні 2015 року за генпрокурора Віктора Шокіна. У квітні 2016 року ГПУ передала справу в НАБУ. Слідчі з'ясували, що в справі була здійснена розтрата майна під час закупівлі 6 тисяч рюкзаків для потреб бійців у зоні АТО. У лютому 2017 року НАБУ заявляли, що ця справа перебуває на завершальній стадії розслідування.
Суспільство У Туреччині хочуть скасувати систему "все включено" У Туреччині, яка до 2023 року хоче приймати близько 50 млн туристів на рік, запропонували відмовитися від системи «All Inclusive» (все включено). Про це повідомляє Travel.news. За інформацією голови Конфедерації торговців і ремісників країни (TESK) Bendevi Palandoken, туристичний сектор повинен піти від концепції готельного туризму. «Якщо ми повністю знищимо систему «все включено», то туристи покинуть готелі і будуть частіше відвідувати визначні пам'ятки і ходити по магазинах. Це дасть можливість пожвавити ремісничий сектор, а також сприяти глобальним національним цілям», - повідомляє він. Експерт додав, що 81% доходів галузь отримує від іноземних туристів, а також 18% від громадян Туреччини, які проживають за кордоном. В середньому іноземці витрачають в Туреччині по $570, а турки, які живуть за кордоном, - $845. Прихильники такої відмови вважають, що система вигідна німецьким і російським туристам, так як вона дає можливість купити економічно привабливі турпакети.
Економіка Реінтеграція Донбасу розпочнеться після відродження економіки регіону - експерт Реінтеграція Донбасу повинна початися з відродження економіки регіону. Про це в ході публічної дискусії заявила директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова, передає кореспондент АСН. «Ми повинні сконцентрувати свої зусилля на відродженні економіки підконтрольної Україні частини Донбасу. Так склалося, що в результаті конфлікту в регіоні зруйнована багато в чому застаріла економіка. Сумніваюся, що вугільну промисловість Донбасу можна модернізувати. Куди більш перспективно розвивати тут сучасну економіку», - заявила вона. Для цього треба розробляти програми стимулювання приїзду на Донбас кваліфікованої робочої сили, яка і компенсує відсутніх фахівців. «Можливо, для початку варто сконцентрувати свої зусилля на відродженні якогось одного міста чи агломерації. Очевидно, що необхідно також зробити акцент на певній галузі економіки. Наприклад, досить перспективним може стати будівництво: промисловість будівельних матеріалів, виготовлення спеціалізованої техніки, ремонту тощо», - вважає експерт. Крім того, необхідно розвивати сфери економіки, не пов'язані з Росією. «Для розвитку малого і середнього бізнесу слід створити спеціальні структури, де будуть працювати бухгалтери, юристи та інші фахівці. Тоді малий бізнес звільниться від додаткових витрат на утримання таких працівників, оскільки це непросто. Але головна перешкода на шляху відродження Донбасу - це готовність людей», - впевнена вона. Тому проблема і питання реінтеграції Донбасу не так економічне, скільки соціальне та психологічна проблема для України. «Потрібно починати працювати вже сьогодні. Багато питань варто взяти на себе громадянському суспільству, не чекаючи рішень держави», - додала Лібанова.
Події Сім тисяч учителів можуть звільнити: педагоги виходять на акцію протесту в Києві Педагоги столиці виходять на акцію протесту 1 листопада через загрози скорочення на 7 тис. вчителів з нового року. Про це на прес-конференції заявила голова Київської міськорганізації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, передає кореспондент АСН. "Сьогодні ми бачимо з боку уряду нахабну роботу з урізання заробітних плат працівникам сфери освіти на 2018 рік. Мінфін розподілив субвенції між регіонами для навчальних закладів. Зокрема Києва та інших областей. Але субвенція міста Києва мала б складати 3,9 млрд грн. Але Мінфін доводить нам, що буде достатньо всього 2,7 млрд грн на оплату праці. Ми, природно, ми були шоковані урізанням на 1,2 млрд оплати праці співробітникам сфери освіти", - заявив він. За його словами, таке скорочення субвенції з держбюджету призведе до скорочення кількості вчителів у столиці мінімум на 7 тис. "Або ж з кожного педагогічного працівника міста Києва буде знята доплата за престижність і напруженість роботи. В цілому, це 40% зарплат наших вчителів", - підкреслив він. За його оцінками, з нового року кожен учитель може недорахувати в своєму гаманці мінімум 1,5 тис. грн на місяць. "Ми вже звернулися в Мінфін, до прем'єр-міністра... Але Міносвіти в черговий раз наголошує, що Мінфін просто не забезпечить необхідного фінансування", - сказав він. Тому педагоги проведуть масову акцію протесту 1 листопада під стінами Кабміну з вимогами повернути 1,2 млрд грн вчителям столиці. "Ми будемо відстоювати свої кровні і зароблені кошти", - пообіцяв він.
Політика оформление ленты  НАБУ затримало сина Авакова і доставить його до суду - Кива Детективи НАБУ затримали сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра. Про це заявив екс-радник міністра МВС України Ілля Кива, передає телеканал «112 Україна». «Зараз закінчено обшук. Олександра затримали. Наскільки мені відомо, обшук не дав жодного результату, тому були вилучені телефони та планшети. Знаю це на 100%, бо перебуваю на прямому зв'язку і спілкуюся», - сказав він. За словами Киви, сина міністра доставлять до суду. Нагадаємо, раніше з'ясувалося, що детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшук у Олександра Авакова. Міністр підтвердив, що у його сина пройшли обшуки у справі про закупівлю рюкзаків для МВС. У свою чергу один з лідерів «Автомайдану» Олексій Гриценко на своїй сторінці в Facebook опублікував фото обшуку в Харкові в рамках «справи рюкзаків». «Схоже, детективам буде потрібна допомога... Говорять про блокування кварталу. Наші джерела кажуть, що разом з поліцією ще «Східний корпус» і «Азов», - написав активіст.
Суспільство Українці проводять третину життя на роботі Третину життя українці проводять на роботі. Про це на прес-конференції заявила фахівець експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна Катерина Криворученко, передає кореспондент АСН. "Нещодавно ми провели дослідження ринку праці і визначили ті критерії, на які звертають увагу при виборі роботи. У нас є два основні гравці цього ринку: це роботодавець і здобувач. З огляду на те, що ми третину життя проводимо на роботі, вибір роботи - це досить важливе питання", - заявила вона. Серед основних причин пошуку нової роботи здобувачі в Україні називають низький рівень оплати праці. "Фінансове питання ніхто не знімав. Він входить до трійки основних причин. Також серед причин називають: відсутність можливості рости і кар'єрного зростання. Адже для багатьох важливий кар'єрний і професійний ріст, а не тільки зарплата. Третя причина - некомфортна атмосфера в колективі", - зазначила експерт. У свою чергу керівник проекту «Премія HR-бренд Україна» HeadHunter Ukraine Лариса Оніпко додала, що на сьогодні ринок праці в Україні стабілізувався. "Уже немає тих "ям", які були через нестабільну ситуацію, коли компанії раніше були змушені скорочувати свій штат співробітників. Але сьогодні багато компаній переглянули організаційну структуру, проводять ребрендінг. Тому багато роботодавців шукають нові кадри. Але при цьому роботодавці стали відповідальнішими, вони пропонують кваліфікованим співробітникам рости "горизонтально", якщо співробітник готовий перекваліфікуватися і вийти. В іншому випадку роботодавці пропонують програми так званого "м'якого звільнення", знайти і нову роботу в суміжній сфері", - розповіла вона.
Події ДТП у Харкові: водій Volkswagen не вважає себе винним Водій а/м Volkswagen Touareg Геннадій Дронов не вважає винним себе у резонансній ДТП, яка відбулася 18 жовтня в Харкові. Про це він повідом в ефірі ток-шоу «Говорить Україна» «Я не вважаю себе винним в цій аварії, і це факт», - повідомив Дронов. Він уточнив, що не міг уникнути зіткнення в машиною Зайцевої, тому що не бачив її. «Я майже перетнув вул. Сумську і вся увага була на пішохідному переході. Це була майже мить, я не знаю навіть, звідки вона з'явилася. Перед тим, як виїхати на перехрестя, я подивився - праворуч жодних перешкод не було. Під час руху по перехрестю справа нікого не було. Це було миттєво. Я ніяк не міг очікувати, що хтось на такій швидкості міг в'їхати. Я не зміг зреагувати», - додав Дронов. За його словами, він їхав на зустріч зі своїм знайомим. «Я не поспішав на зустріч, швидкість була приблизно 25 км/од. Я зупинився на миготливий зелений сигнал світлофора, це було 4-5 метрів до перехрестя. Я виїхав на перехрестя на зелений сигнал», - додав він.
Політика У Луценка прокоментували затримання екс-голови «Нафтогазу» в Росії Генпрокуратурі України не надходили офіційні запити від країни-агресора стосовно затриманого в Москві екс-голови НАК «Нафтогаз України» і колишнього керівника Державного управління справами Ігоря Бакая. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передає Еспресо.TV. «Бакай не проходить у нас у справі, тому нам нічого не відомо, зокрема про це затримання. У міжнародному розшуку він теж не перебував», - сказала Сарган. Нагадаємо, в Москві був затриманий скандальний колишній начальник Державного управління справами, колишній голова «Нафтогаз-України» Ігор Бакай. Разом з Бакаєм був затриманий його бухгалтер і помічник. Пізніше бухгалтера і помічника відпустили з СІЗО, а колишній чиновник залишився під вартою. «На нього є десять заяв від ошуканих людей, зокрема заява від російського мільярдера Алішера Усманова, який нібито позичив Бакаю $9 млн», - з'ясували журналісти.
Кримінал Рецидивіст у Києві вбив і обезголовив свого орендодавця Працівники київської поліції встановили особу чоловіка, чиє тіло було знайдено без голови в Святошинському районі столиці, а також його вбивці. Про те передає прес-служба поліції. Судмедексперт встановив, що смерть настала приблизно 4-5 доби тому, а голову чоловікові відрізали, коли він уже був мертвий. Загиблим виявився безробітний 61-річний місцевий житель. Правоохоронці також встановили особу підозрюваного. Ним виявився квартирант загиблого жителя столиці. Чоловік зізнається, що того дня розпивав спиртні напої з власником квартири й у чоловіків стався конфлікт, після чого той ударив опонента по голові і пішов. За словами чоловіка, коли він повернувся, потерпілий був мертвий. Намагаючись приховати причетність до вбивства, чоловік відрізав мертвому голову, викинув її у смітник разом зі знаряддям злочину. Вночі він затягнув тіло до каналізаційного колодязя. Затриманому було оголошено підозру за ст. 115 частина (умисне вбивство) КК України.
Кримінал оформление ленты  Обшуки у Авакова: Гриценко показав фото Один з лідерів «Автомайдану» Олексій Гриценко на своїй сторінці в Facebook опублікував фото обшуку в Харкові в рамках «справи рюкзаків». «Схоже, детективам буде потрібна допомога... Говорять про блокування кварталу. Наші джерела кажуть, що разом з поліцією ще «Східний корпус» і «Азов», - написав активіст. У свою чергу, на сторінці Національного антикорупційного бюро України в Facebook повідомили, що зараз проводять обшуки за місцями проживання ймовірних фігурантів «справи рюкзаків». «Зараз здійснюються слідчі дії (обшуки) в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливої ​​розтрати державних коштів при закупівлі рюкзаків Міністерством внутрішніх справ України. Обшуки проводяться за місцем проживання ймовірних фігурантів провадження», - заявили в НАБУ. Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підтвердив, що НАБУ проводить обшуки у його сина Олександра. За даними ЗМІ, в Харкові поліцейські оточили частину вулиці Мироносицької. Відзначається, що до правоохоронців близько 12:30 надійшов дзвінок від аноніма, що в будинку по вул. Мироносицькій, 22 закладено вибухівку. Як відомо, в цій будівлі міститься квартира сім'ї Авакова.
Суспільство «Лідерами» корупції українці вважають суди і Раду - експерт Більшість українців вважають суд «лідером» корупції. Про це в ході засідання круглого столу заявила директор Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Ірина Бекешкіна, передає кореспондент АСН. «Українці засуджують корупцію у верхах. Але що стосується так званої повсякденної корупції, то тут люди визнають, що це зло, але зло необхідне. Чому необхідне? Бо так простіше розв'язати якісь питання, так питання може розв'язатися швидше. Це погано, але доводиться давати хабарі. На жаль, така думка переважає на побутовому рівні», - заявила вона. Експерт впевнена, якщо в суспільстві буде переважати така думка про побутову корупцію, суспільство не викорінить її на найвищому рівні. «Люди «нагорі» цілком поділяють філософію всіх «знизу». При цьому, як ми бачимо, в середньому 44% українців називає саме корупцію основним злом України. Ще 36% - вважають її серйозною проблемою. 90% населення, тобто фактично все населення, вважає корупцію поширеним явищем», - додала вона. Відповідно до соцопитувань, лідером корумпованості в громадській думці є суд. «Так вважає 52%. Адже суд повинен боротися з корупцією. На другому місці - Верховна Рада, потім ідуть уряд і медичні установи. Коли ми запитуємо про те: чи змінилася ситуація за три останні роки, на жаль, більшість українців стабільно відповідають, що нічого не змінилося в ситуації з корупцією», - підкреслила Бекешкіна. За її словами, зараз про боротьбу з нею говорять більше, ніж при Януковичі. «Хоча, природно, рівень корупції залишається ще досить високим. З цим пов'язана розгубленість українців про перспективи боротьби з корупцією: 40% вважають, що побороти корупцію неможливо, при цьому 30% - вважають, що реально, а ще третина - взагалі не змогли відповісти на запитання», - підкреслила вона. Серед дієздатних методів боротьби з корупцією українці переважно називають силові, тобто «садити, а не відпускати». Так само громадськість вважає недієздатним метод підвищення зарплат чиновникам.
Суспільство Завтра в Гідропарку в воду випустять тонну щук У середу, 1 листопада, в Києві на набережній в Гідропарку проведуть акцію із зариблення Дніпра. Про це повідомляє "Київвлада" з посиланням на Асоціацію рибалок України.У води річки хочуть запустити чотири тонни різної риби, зокрема молодої щуки. «Дніпро втратив власну течію - його перегородили греблями, перетворивши на каскад водосховищ. Вода малопроточна, це сприяє розростанню водної рослинності, якою сьогодні покриті сотні гектарів київської акваторії», - сказали рибалки. За рекомендацією фахівців для природної біологічної меліорації завтра буде випущено більше чотирьох тонн мальків рослиноїдних видів риби (білий амур, товстолоб і короп). Однак основним у заході буде випуск тонни молоді щуки.«Цього хижака, якого в останні роки катастрофічно стає мало в дніпровських водах, люблять і цінують любителі риболовлі», - пишуть організатори заходу.
Суспільство оформление ленты  Творці "Кіборгів" присвятили перший трейлер фільму убитій Аміні Окуєвій Творці українського патріотичного фільму про битву за Донецький аеропорт презентували перший трейлер до фільму "Кіборги". Як написав на своїй сторінці в соціальній мережі режисер Ахтем Сеітаблаєв, офіційний трейлер він присвятив убитій напередодні, 30 жовтня, за Києвом воїну Аміні Окуєвій. "Аміно Окуєва, сестро моя... особисто я присвячую цю прем'єру тобі!.. Вічна пам'ять ... Герої НЕ помирають... Слава Україні!" - написав режисер. До посту він прикріпив посилання на майже двохвилинний ролик. Раніше АСН показувала, як починалися зйомки фільму «Кіборги». У лютому 2017 року творці почали реалізацію своєї ідеї. Оскільки фільм став одним з переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно, то знімається за підтримки держави. З держбюджету на нього дали 23,97 млн ​​гривень. Загальний бюджет картини - майже 48 млн.
Суспільство Через 7 років половина людей втратить роботу До 2025 року 50% робочого персоналу будуть звільнені через автоматизацію. Про це на прес-конференції заявила керівник проекту «Премія HR-бренд Україна» HeadHunter Ukraine Лариса Оніпко, передає кореспондент АСН. "Зараз дуже багато говорять про digital. Про "діджиталізації" у всіх сферах. Протягом останніх трьох років діджиталізація - це новий тренд. Багато експертів говорять, що до 2025 року 50% нинішнього робочого персоналу взагалі будуть звільнені тільки через те, що багато робочих процесів будуть автоматизовані. І це реальність", - заявила вона. Тому, за її словами, роботодавцям треба буде по-новому вибудовувати свою роботу і пошук робочих. Так само співробітникам треба буде вчитися щонайменше кожні півроку, щоб залишатися "на плаву", бути в тренді і бути корисним роботодавцю. При цьому, за оцінками експерта, підвищення пенсійного віку та демографічна ситуація в країні призведе в реальності до того, що кадри віком після 40 років також будуть затребувані. Тому таким людям не варто переживати щодо пошуку роботи в майбутньому. "Серед основних якостей, які шукає роботодавці, на першому місці - відповідальність... Також шукають компетентність, креативність... Очевидно, через 5 років ми зіткнемося з тим, що на ринку будуть представлені різні покоління. Ті, хто сьогодні себе вважає пенсіонерами, працюватимуть. Тому ще одним завданням буде вміння співпрацювати з різними людьми, різними поколіннями".
Події Бойовики розстріляли цивільний автомобіль на блокпосту, є загиблий На окупованій території Донбасу т.зв. "співробітники автоінспекції" на блокпосту розстріляли автомобіль з цивільними особами, в результаті чого водій загинув. Про це під час брифінгу заявив спікер Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко, посилаючись на дані ГУР. «Співробітникам так званої «ДАІ» дозволили стріляти на ураження по цивільному транспорту, водії якого не бажають виконувати вимоги про зупинку. На блокпосту біля н.п. Калинівка розстріляли цивільний автомобіль, який не зупинився на цю вимогу. Водій легкового автомобіля в результаті інциденту загинув», - сказав Лисенко. За його інформацією, щоб приховати провину за смерть мирного жителя, бойовики намагалися ввести в оману населення, звинувативши загиблого в причетності до диверсійної діяльності.
Кримінал У Солом'янському суді не підтвердили інформацію про "підвезення" Авакова У Солом'янському суді Києва АСН не підтвердили інформацію про те, що сьогодні там будуть обирати запобіжний захід затриманому в Києві синові глави МВС Арсена Авакова Олександру. Раніше цю інформацію розповсюдило видання «Страна.уа». Видання заявило, що в суді вже перебувають близько 30 осіб зі зброєю. Водночас прес-секретар суду Яна Квітченко заявила АСН, що зараз суд не збирається розглядати справу сина Авакова, оскільки відповідного клопотання до суду не надходило. Також Квітченко не стала уточнювати, за якою адресою з двох філій суду буде проводитися слухання в разі, якщо клопотання щодо Авакова таки надійде. Раніше ми повідомляли, що НАБУ сьогодні провело обшуки у сина голови МВС України - Олександра. Слідчі заходи стосуються скандальної «справи про рюкзаки».
Події Розтрата 14 млн грн: у "справі рюкзаків" затриманий екс-заступник голови МВС і ще двоє людей Екс-заступник голови МВС Сергій Чеботар був затриманий сьогодні, 31 жовтня, в Києві. Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на інформоване джерело. За інформацією співрозмовника, Сергій Чеботар був затриманий в рамках тієї ж справи, за якою проводився обшук в Харкові. Також детективи Національного антикорупційного бюро України у вівторок здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою в розтраті понад 14 мільйонів гривень за все були затримані три людини. Крім Чеботаря, був затриманий представник фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків, а також ще одна приватна особа. Про це сказано на офіційному сайті НАБУ. «Зараз вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманих. Правопорушення було кваліфіковано за ст. 191 ч. 5 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
Кримінал У МВС назвали "справу про рюкзаки" елементами гібридної війни У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що вважають дії Національного антикорупційного бюро в так званій "справі про рюкзаках" політичним, а доказову базу по ньому - надуманою. Про це йдеться на сайті МВС. "В Україні триває гібридна війна, спрямована на дискредитацію політиків і посадових осіб, які твердо стоять на позиції реформування і оздоровлення державних інститутів, зокрема правоохоронної системи. Сьогодні розгорілась інформаційна кампанія про нібито зловживання, допущені під час процедури закупівлі тактичних рюкзаків для потреб АТО в 2015 році", - констатували у відомстві. Там також перерахували, чому вважають справу надуманою: нібито рюкзаки, з якими порівнювали закуплені, були невідомого походження; що партії рюкзаків поставлялися в неповному обсязі; також слідство не довело оригінальність скандального відео з Чеботарем і сином міністра внутрішніх справ Олександром. Також у МВС стверджують, що раніше Окружний адмінсуд ухвалив відмовити заявнику в задоволенні вимоги визнати закупівлі рюкзаків незаконними. "Цілком очевидно, що за цим стоять певні зовнішні і внутрішні сили, наміром яких є реставрація старої корумпованої системи «кришування» і «договорняків»,- йдеться на сайті МВС.
Події Пожежа в таборі "Вікторія": прокуратура повідомила про підозру посадовій особі ДСНС У рамках розслідування трагедії в дитячому таборі «Вікторія» в Одесі прокуратура повідомила про підозру посадовій особі Київського районного відділу ДСНС в службовій недбалості. Про це передає прес-служба обласної прокуратури. «Під час розслідування кримінального провадження прокуратура Одеської області повідомила про підозру посадовій особі Київського райвідділу Держслужби з НС в неналежному виконанні службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки», - сказано в повідомленні. За інформацією слідства, керівник структурного підрозділу ДСНС України не вжили необхідних заходів для часткової або повної зупинки роботи дитячого табору, в той час як був поінформований, що на об'єкті протягом 2016-2017 років було виявлено і задокументовано низку порушень закону у сфері техногенної та пожежної безпеки.
Події оформление ленты  На Полтавщині будкомбінат покарали за сексистську рекламу бетону У Полтавській області була виявлена ​​зовнішня реклама будівельних матеріалів з напівоголеною дівчиною. Білборд помітили в рамках моніторингу за дотриманням рівних прав та можливостей чоловіків та жінок, повідомляє прес-служба Уповноваженого з прав людини. На рекламному щиті написано «Комбінат будівельних матеріалів пропонує залізобетонні конструкції «Бетон товарний 1575 грн/м3. Зі мною твердіє». На плакаті зображена напівоголена дівчина, яка нічим не пов'язана з бетоном і залізобетонними конструкціями. За результатами реагування омбудсмена, рекламодавцю був виписаний штраф відповідно до Порядку накладення штрафів за порушення закону про рекламу, який був затверджений постановою Кабінету Міністрів України. Поширення дискримінаційної реклами було припинено.
Політика У Путіна сказали, що слова Волкера щодо миротворців на Донбасі суперечать нормандському формату Голова МЗС Росії Сергій Лавров повідомив, що слова спецпредставника Держдепу США по Україні Курта Волкера щодо введення миротворців ООН на Донбас суперечать нормандському формату. Про це передає РБК-Україна, посилаючись на РосЗМІ. За словами Лаврова, заяви Курта Волкера щодо введення миротворців на Донбас «прямо суперечать діям Німеччини, Франції, Росії та України в нормандському форматі». Раніше Курт Волкер в інтерв'ю одному з телеканалів України повідомив, що мандат миротворчої місії ООН на Донбасі не повинен узгоджуватися з терористами «ДНР» і «ЛНР». «Я думаю, що з цього питання вирішено: Мінські домовленості - між РФ, Україною і ОБСЄ. Ідея - відновити контроль Києва над цими територіями, провести вибори там. Тому т.зв. республікам тут не місце», - сказав Волкер.
Події Лещенко: До будівлі НАБУ підтягують автобуси з Нацгвардією Син голови МВС України Арсена Авакова Олександр був затриманий у столиці у вівторок. Цей факт підтвердив на своїй сторінці в Facebook нардеп від БПП Сергій Лещенко. «Сина Арсена Авакова затримали в Києві. Тут йому обиратимуть запобіжний захід. Тим часом у Харкові обшуки зриває Нацгвардія і Нацполіція, які приїхали за викликом про нібито мінування приміщення», - пише Сергій Лещенко. За його інформацією, до будівлі НАБУ в столиці стягуються сили Нацгвардії. «Моє джерело повідомило, що там стоять два мікроавтобуси з бійцями НГУ, які ніяк не пояснюють свою появу там», - додав депутат. «Найцікавіше, що записи в кабінеті заступника міністра внутрішніх справ Чеботаря за участю сина Арсена Авакова, депутатів Дейдея і Котвицького, де обговорюється афера з рюкзаками, були зроблені під час спецоперації Василя Пісного, соратника генпрокурора Юри Луценка. Але лише завдяки НАБУ і небайдужим особам, які вилили запис у відкритий доступ, історія не була похована в результаті кругової поруки топ-корупції України», - сказав Лещенко.
Дозвілля оформление ленты  18-річна дочка регіоналки Бондаренко вискочила заміж у США 18-річна дочка колишньої регіоналки Олени Бондаренко Поліна вступила в коледж Берклі у Бостоні (США) і вийшла заміж за американця, передає Таблоїд. Весілля було в серпні, дочка Бондаренко вийшла заміж за молодого музиканта Джареда, розповіла щаслива мама недавно у себе в соцмережі. Бондаренко давно хвалилася музичними успіхами доньки і пророкувала їй майбутнє рок-зірки. Політик розхвалює свою доньку, яка вона розумна, вступила до престижного американського коледжу. "УВ 18 вона зробила нашу сім'ю більше і міцніше. У нас з'явився ще один член нашої сім'ї - Джаред. Наш зять. Любов не визнає кордонів і паспортів, національностей та мов. Вона вийшла заміж. А я стала тещею. І оскільки мій зять - англомовний, то мені доводиться підтягувати свою англійську". Бондаренко опублікувала і кілька фото з весілля. Як виявилося, її дочка вже привозила майбутнього зятя в Україну і навіть прибирала у вишиванку. Дочка Бондаренко часто постить у себе в соцмережах досить провокативні фото. На одних вона демонстративно курить, на інших - позує в бікіні. Нагадаємо, раніше АСН розповідала як колишня комуністка Оксана Калетник вийшла заміж на багатого шотландця. Весілля зіграли на початку жовтня.   1208/5000 18-letnyaya doch' byvshey regionalki Yeleny Bondarenko, Polina postupila v koledzh Berkli v Bostone (SSHA) i vyyti zamuzh na amerikantsa, peredayet Tabloid. Svad'ba byla v avguste, dochka Bondarenko vyshla zamuzh za molodogo muzykanta Dzhareda, rasskazala schastlivaya mama nedavno u sebya v sotsseti. Bondarenko davno khvastalas' muzykal'nymi uspekhami docheri i predskazyvala yey budushcheye rok-zvezdy. Politik raskhvalivayet svoyu doch', kakaya ona umnaya, chto vstupila v prestizhnyy amerikanskiy koledzh. ""V 18 ona sdelala nashu sem'yu bol'she i krepche. U nas poyavilsya yeshche odin chlen nashey sem'i - Dzhared. Nash zyat'. Lyubov' ne priznayet granits i pasportov, natsional'nostey i yazykov. Ona vyshla zamuzh. A ya stala teshchey. I poskol'ku moy zyat' - angloyazychnyy, to mne prikhoditsya podtyagivat' svoy angliyskiy".Bondarenko opublikovala i neskol'ko foto so svad'by. Kak okazalos', yeye doch' uzhe privozila budushchego zyatya v Ukrainu i dazhe naryazhala v vyshivanku. Doch' Bondarenko chasto postit u sebya v sotssetyakh dovol'no provokativnyye foto. Na odnikh ona demonstrativno kurit, na drugikh - poziruyet v bikini. Napomnim, raneye ASN rasskazyvala kak byvshaya kommunistka Oksana Kaletnik vyshla zamuzh na bogatogo shotlandtsa. Svad'bu sygrali v nachale oktyabrya. 18-річна дочка колишньої регіоналки Олени Бондаренко, Поліна надійшла в коледж Берклі в Бостоні (США) і вийти заміж на американця, передає Таблоїд.Весілля було в серпні, дочка Бондаренко вийшла заміж за молодого музиканта Джареда, розповіла щаслива мама недавно у себе в соцмережі.Бондаренко давно хвалилася музичними успіхами доньки і пророкувала їй майбутнє рок-зірки. Політик розхвалює свою доньку, яка вона розумна, що вступила до престижного американського коледж. "" В 18 вона зробила нашу сім'ю більше і міцніше. У нас з'явився ще один член нашої сім'ї - Джаред. Наш зять.Любов не визнає кордонів і паспортів, національностей та мов. Вона вийшла заміж. А я стала тещею. 
Події Великий чиновник затриманий на хабарі в Житомирі У Житомирі співробітники прокуратури разом з працівниками управління захисту економіки і Нацполіції по області на хабарі в розмірі 10 тисяч гривень затримали державного службовця регіональної Держслужби України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр). Про це передає прес-служба обласної прокуратури. Під час досудового розслідування в понеділок, 30 жовтня, у центрі Житомира був затриманий головний спеціаліст відділу контролю за використанням та охороною земель Управління з контролю за охороною та використанням земель ГУ Держгеокадастру по області в ході отримання хабара в розмірі 10 тисяч гривень. Як повідомляється, використовуючи службове становище, посадовець вимагав та отримав від керівника одного з управлінь Житомира хабар у розмірі цієї суми за непритягнення його до адмінвідповідальності за невиконання розпорядження про усунення виявлених порушень у сфері природних ресурсів. Відзначається, що хабар було вилучено. В даний момент вирішується питання про обрання запобіжного заходу у відношенні чиновника.
Суспільство Синоптик розповіла, коли в Україні потеплішає З 2 листопада у більшості областей країни температура повітря підніметься на кілька градусів, а шквальний вітер ущухне. Такий прогноз на своїй сторінці в Facebook оприлюднила синоптик Наталія Діденко. «Є хороші синоптичні новини. З 2 листопада вітер заспокоїться. Тому справи, що вимагають пересування по вулиці, краще відкласти на другу половину тижня, з четверга життя почне налагоджуватися)», - написала вона. Синоптик зазначила, що налагоджуватися погода почне вже з 1 листопада. І хоча в середу весь день буде похмуро, а волога погода буде домінувати практично у всіх регіонах України, але опадів стане менше. «Місцями невеликий дощ або мокрий сніг. Вітер нарешті почне вщухати. Тобто ще не без сильних поривів, проте вже переважно помірний», - додала Діденко. Температура повітря вдень буде в межах + 3 + 8 градусів, на півдні місцями до 10 тепла. У столиці температура повітря найближчої ночі знизиться до нуля, а вдень досягне +5 градусів.
Події Мати вбитої під Києвом Окуєвої приїхала попрощатися з донькою Чоловік і мати вбитої під Києвом Аміни Окуєвої забрали її тіло з Васильківської районної лікарні. Охороняли і супроводжували родину бійці спецназу поліції з автоматами, інформує ТСН. Коли і де буде похована Аміна, рідні не повідомляють і тримають це в таємниці: публічного х похорону вони не хочуть. «На жаль, зараз у нас не обійшлося без втрати справжнього, щирого патріота, який любив Україну, чесного і самовідданого. Це рідкісна людина. У нас хоч не прийнято хвалити дружину, але що є, те є», - сказав чоловік загиблої Адам Осмаєв. Мати Окуєвої каже, що дочка була завжди готова пожертвувати життям. «Вона знала, що покладе життя. Завжди знала, що загине. Є люди, які залишаються легендами тому, що розуміють своє призначення. Тому, що вірити - значить жертвувати», - сказала Ірина Нікіфорова.
Кримінал Авакову-молодшому не будуть сьогодні обирати запобіжний захід - прес-секретар суду Затриманому сьогодні, 31 жовтня, синові міністра внутрішніх справ Олександру Авакову сьогодні в Солом'янському суді Києва не будуть обирати запобіжний захід, оскільки відповідне клопотання в суд не надійшло, передає кореспондент АСН із зали суду. Як повідомила численним представникам ЗМІ прес-секретар Солом'янського суду Яна Квітченко, якщо клопотання не надійшло до 18:00, то воно буде розглядатися вже наступного дня. Представник суду також пояснила журналістам, що якщо клопотання все ж надійде в суд, то автоматизована система розподілу справ сама визначить суддю. Отже зараз усе залежить від того, коли представники НАБУ надішлють клопотання до суду. Як повідомляла АСН раніше, Олександра Авакова НАБУ затримала опівдні. Сина міністра доставили до головного офісу НАБУ, висунули підозру.
Політика Карпатська мольфарка розповіла, хто виграє у війні з Росією і що буде з Путіним Ясновидиця з Прикарпаття передбачила перемогу України у війні з агресором, а російському президенту Володимиру Путіну великі проблеми, якщо не піде на поступки. Журналісти телеканалу ICTVзнайшли провидицю на ім'я Калина в селищі Верховина Івано-Франківської області. На запитання, чи вдасться українській стороні домовиться з президентом РФ про стабілізацію ситуацію в країні, мольфарка відповіла багатозначно. "З Путіним тут будуть багато говорити, але якийсь він недо... І жінка каже, і чоловіки говорять, і нічого не доходить до нього. Це якась лицемірна людина. Але він повинен трохи поступитися. Якщо не поступиться, буде велика біда", - сказала ясновидиця. Що стосується долі України, то провидиця впевнена, що українці будуть жити добре. Але буде це не так і скоро. «Ці біди, ці війни, все повинно закінчитися. Переможе Україна. Переможе, і будуть люди через роки жити краще в нашій державі, дуже добре буде. Але це буде ще не скоро», - напророкувала Калина.
Юмор оформление ленты  У Мін'юсті не бачать проблем з недобором приватних виконавців. Європейські донори не задоволені У Міністерстві юстиції не проводять жодних перевірок, щоб з'ясувати причину нульових результатів іспитів кандидатів у приватні виконавці. У відомстві вважають, що винні в цьому самі претенденти - "погано готувалися". Про це в коментарі АСН заявив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр. «Жоден кандидат не сказав, що йому трапилося запитання, якого не було на сайті. Тому якщо всі запитання, які були на сайті, і люди на них не відповіли, то це запитання до кандидатів. На сайті вони були більше півроку. Просто треба було більше готуватися», - вважає він. Нагадаємо, що в останніх п'яти іспитах для претендентів у приватні виконавці взяв участь 71 кандидат. Однак успішно їх склали тільки 7 осіб. Учасники іспитів заявляли, що, на їхню думку, система або дала збій або навмисне була налаштована таким чином, щоб зараховувати правильні відповіді як неправильні. Багато, хто провалили іспити, ставлять під сумнів ці результати в судах. Вони стверджують, що ніяким чином перевірити і довести, що вони правильно відповідали на запитання, не можна. Для цього потрібно рішення суду. Також деякі екзаменованих заявляли про те, що "іспити можна скласти за хабар". Чи ведеться перевірка? На запитання, чи проводиться з цього приводу кваліфікаційною комісією розслідування, заступник міністра Шкляр відповів негативно. Мовляв, підстав немає. 25 вересня кандидати в приватні виконавці, які оскаржили свої результати, прислали до кваліфікаційної комісії колективне звернення. Однак до сих пір відповіді не отримали. Заступник міністра запевнив, офіційна відповідь буде, так як комісія розглядає всі скарги. Але коли її чекати, не уточнив. Разом з тим чиновник не бачить жодної проблеми в таких низьких результатах. За його словами, зараз загалом близько 200 осіб, які взяли участь в іспитах, 110 їх склали успішно. Все добре, оскільки від охочих "немає відбою". «Ми щотижня набираємо групи і проводимо іспити. Найближчі три дати ми вже призначили, раз на тиждень щопонеділка. Групи складаються з 25 осіб», - зазначив Шкляр. Розумні були, але швидко скінчилися? Згідно ж з інформацією, що міститься на сайті Міністерства юстиції, допуск до складання кваліфікаційного іспиту після останнього випробування кваліфікаційна комісія надала тільки 9 особам. При цьому в повідомленні не вказана конкретна дата наступного іспиту. Більше того, в міністерстві вирішили ще більше ускладнити проходження випробувань. Якщо раніше перелік теоретичних запитань публікували на сайті Мін'юсту, то тепер новий пакет запитань, розробкою якого зараз займаються, публікуватися не буде. Тобто кандидати будуть знати не точні запитання, які можуть їм трапитися на іспиті, а лише їх аналоги. «Ми розуміємо, що іспит не є складним, і будь-кого в професію ми не будемо пускати. Треба пам'ятати, що якщо умовно ці непрофесійні люди пройдуть в професію, то відповідальність за їхні дії будуть нести не європейські представники, а Міністерство юстиції», - зазначив Шкляр. Водночас представники ЄС результатами останніх випробувань не зовсім задоволені. Лідер проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Довідас Віткаускас впевнений, що з таким підходом до кінця року залучити в професію запланованих 500 осіб вже не вдасться. Тепер найбільш реалістична цифра - близько 200 приватних виконавців до кінця року. «Цього показника можна буде досягти, якщо буде достатньо іспитів і якщо достатньо людей на них буде приходити. Наше завдання - відновити довіру до процесу, щоб більше людей приходило на іспити», - сказав експерт. А довіра до чесної і об'єктивного відбору приватних виконавців у кандидатів похитнулася. Про це свідчить різке скорочення людей, що приходять на останні випробування. В середньому доступ до складання щоразу отримувало близько 25 осіб, але реально приходило близько 15. Експерти вважають, що каменем спотикання став іспит, який пройшов 25 вересня. «Виконавці говорили, що кілька разів під час іспиту комп'ютери виходили з ладу і технічні працівники приходили, вмикали їх. І це підкреслило той факт, що в принципі система може управлятися в ручному режимі. І викликало недовіру до цього іспиту, чого досі не було. До цього часу ніхто не виключив той факт, що втручання дійсно було», - пояснила директор Центру комерційного права Валентина Данішевська. Тому й українські, і зарубіжні фахівці радять Міністерству юстиції ретельніше підійти до цього питання. «Одна з пропозицій - дати можливість людям перескласти. Це за умови, якщо буде достатня кількість доказів, що там були технічні неполадки», - рекомендує Віткаускас. «Просто слова, що все там нормально і ніякого збою не було, нікого вже не влаштовують. Тому потрібно міністерству здійснити дії, які б підкреслили, що вони піклуються і про свою репутацію, і про імідж реформи», - додала Данішевська. Дивно, але європейські донори впевнені, що кваліфікаційна комісії і Міністерство юстиції проводять з цього приводу розслідування. За словами Віткаускаса, до кінця цього тижня чиновники повинні вже ухвалити якесь рішення, було це втручання в систему або ж недоробка самих кандидатів у приватні виконавці. Хто говорить правду - європеєць або замміністра, дізнаємося до п'ятниці.
Події Замах на Окуєву і Осмаєва професійно спланували - прокурор Прокурор Київської області Дмитро Чібісов, що займається резонансною справою вбивства Аміни Окуєвої, повідомив, що замах вчинили люди, які мають великий досвід, а також спеціальну підготовку. Про це він сказав в ефірі телеканалу 112 Україна. За його даними, замах на Аміну Окуєву і її чоловіка Адама Осмаєва було підготовлене професійно, його вчинили люди, які мали спецпідготовку і великий досвід. Чібісов також додав, що слідство відпрацювало територію, камери спостереження, свідків, гільзи та інші речові докази. «Поки тривають експертизи, але точно можна сказати, що в Аміну Окуєву влучило п'ять куль у різні частини тіла. Та, яка потрапила в голову, - була смертельною», - сказав прокурор. Точна кількість пострілів буде відома після експертизи. Але їх більше 15, це точно.

Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
1 травня о 3:08 розпочнеться 23-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливу енергію у вашій романтиці Це чудовий ч....
більше матеріалів




/-1,6576671600342-/ /-pc-/
Top