counter
Архів Повернутись назад 31 Серпня 2016
31 Серпня
Суспільство ДСНС назвала регіони з високим ризиком надзвичайних ситуацій у вересні У вересні 2016 року можливе виникнення надзвичайних ситуацій (НС) в Закарпатській, Івано-Франківській та Херсонській областях, повідомили в Державній службі надзвичайних ситуацій (ДСНС) України. За даними ДСНС, у цих регіонах причинами виникнення НС можуть бути сильні дощі і вітер. Водночас, за даними ДСНС, найменш небезпечні Житомирська, Рівненська, Сумська, Хмельницька та Чернівецька області. «Загальна кількість НС природного характеру у вересні 2016 року швидше за все буде на рівні 3 - 8 випадків, а за ризиком виникнення НС природного характеру найбільш уразливими можуть бути Волинська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Чернівецька, Одеська, Херсонська, Кіровоградська , Донецька та Миколаївська області», - уточнили у відомстві.
Суспільство Бойовики стріляють із важкої зброї на всіх напрямах - штаб АТО Минулого вівторка, 30 серпня, російські окупаційні війська 75 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України (ЗСУ) в зоні проведення антитерористичної операції (АТО), повідомили в прес-центрі штабу АТО. За даними штабу, за добу було зафіксовано 24 випадки порушення режиму тиші на Донецькому, 25 - на Маріупольському і 26 - на Луганському напрямах. Відзначається, що на Донецькому напрямі бойовики двічі застосували артилерійські установки по Новгородському. «З 120-мм мінометів противник вів вогонь по позиціях у Верхньоторецькому і Пісках, з мінометів калібру 82 мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів - по захисниках Авдіївки, Луганського, Зайцевого і Пісків, в Світлодарську застосував міномети калібру 82 мм, а в Майорську - гранатомети і стрілецьку зброю. У Луганському і Зайцевому противник задіяв бойові машини піхоти», - йдеться у зведенні АТО. На Маріупольському напрямі, за даними українських військових, бойовики також застосували важку зброю. Так, по укріпленнях у Карасногорівці на початку доби противник випустив із артилерійських установок понад 50 снарядів калібру 122 мм, а ввечері в Широкиному - 50 снарядів калібру 152 мм, пізніше здійснивши тут ще близько 80 пострілів з БМП. Водяне, Гнутове і Лебединське були обстріляні з 120-мм мінометів. «Міномети калібру 82 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю противник застосував по Широкиному, в Красногорівці, Талаківці і Тарамчуку. У Мар'їнці, крім гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї, окупанти застосували БМП. До того ж у Мар'їнці та Гнутовому була зафіксована снайперська активність», - повідомили в штабі АТО. На Луганщині важка артилерія була зафіксована штабом АТО в Новозванівці і Новоолександрівці, тут ворог випустив майже 50 снарядів 152-мм калібру. Більше 25 артилерійських снарядів калібру 122 мм використали по укріпленнях у Попасній. З мінометів, гранатометів і стрілецької зброї вогонь вівся в Новоолександрівці і Станиці Луганській, в районі селищ Щастя і Жовте противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатомети і кулемети задіяв у Новозванівці, Кримському і Золотому. У Жовтому активізувався снайпер.
Політика 1 вересня система е-декларування повноцінно запрацює - Мін'юст Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що ніякого відтермінування повноцінного запуску системи електронного декларування не буде, система запрацює 1 вересня 2016 року. Про це він сказав в ефірі «5 каналу». При цьому він додав, що під час запуску системи е-декларування провалів не повинно бути, бо в ситуацію втрутилося вище керівництво країни. «Національне агентство з запобігання корупції спільно з Держслужбою спеціального зв'язку та захисту інформації зроблять усе, щоб з 1 вересня система запрацювала в повноцінному режимі... 1 вересня - це останній дедлайн, коли система повинна запрацювати», - зазначив міністр. Нагадаємо, сьогодні, 31 серпня, Держспецзв'язку має надати експертний висновок щодо дієздатності та захищеності системи е-декларування. Раніше повідомлялося, що 15 серпня відбувся запуск системи електронного декларування без сертифіката комплексної системи захисту інформації (КСЗІ). У Transparency International заявили, що обробка персональних даних без КСЗІ ставить під удар доказову силу внесеної до системи е-декларування інформації. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що електронне декларування доходів чиновників має бути запущено з 1 вересня 2016 року.
Політика Аваков вимагає від СБУ перевірити телеканал «Інтер» Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звернувся до Служби безпеки України (СБУ) з вимогою перевірити телеканал «Інтер» на предмет антиукраїнської та антидержавної позиції мовника. «Звертаюся до СБУ. Шановні колеги - пауза затягнулася - ваша пряма відповідальність відреагувати на оприлюднені факти. Ідеолог інформаційної політики «Інтера», громадянин Росії Шувалов [Ігор Шувалов] - має бути висланий з країни», - написав Аваков на своїй сторінці в Facebook. Аваков додав, що є достатня кількість фактів і доказів антидержавної та антиукраїнської позиції телеканалу. «Терабайти наявних фактів неможливо підробити, як і не можливо заховати і замовчати», - підкреслив міністр. Ігор Шувалов обіймав посаду заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи», яка займається виробництвом новин для телеканалу «Інтер». Згідно з непідтвердженими даними, Ігор Шувалов є громадянином Росії, але з березня 2014 року працює в «Національних інформаційних системах».
Економіка Україна «дуже близька» до отримання наступного траншу кредиту МВФ - Данилюк Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Україна «дуже близька» до отримання чергового траншу кредиту від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це він розповів в інтерв'ю агентству Reuters. «Ми дуже близькі, і це дуже важливо для нас тому, що це важливий сигнал для ринків, для інвесторів і відкриває іншу фінансову підтримку», - сказав Данилюк. Міністр не озвучив конкретні терміни отримання нового траншу, однак додав, що Україна очікує отримати від МВФ $1 млрд, а не $1,7 млрд, як було заявлено раніше. Раніше повідомлялося, що питання про виділення Україні наступного траншу відсутнє в плані роботи МВФ до 7 вересня включно. Програма фінансової допомоги МВФ в розмірі $17,5 млрд була схвалена в березні 2015 року строком на чотири роки. У 2015 році Україна отримала два транші за програмою в обсязі $5 млрд і $1,7 млрд.
Події На Закарпатті бандитські розбірки: четверо поранених, по тривозі піднято групу спецпризначення У вівторок увечері, 30 серпня, в селищі Солотвине Закарпатської області на одній із місцевих АЗС сталася перестрілка, в результаті якої отримали поранення чотири людини, повідомляє Mukachevo.net. За даними видання, це було з'ясування відносин між кримінальними угрупованнями Мукачівського і Тячівського районів. Причина конфлікту невідома. В результаті перестрілки в місцеву лікарню госпіталізували чотирьох поранених, один із яких перебуває у вкрай важкому стані. Ймовірно, чоловіка розстріляли в упор, відзначає видання. Інші учасники стрілянини отримали не дуже серйозні поранення в ногу або плече, інформують лікарі. За даними джерела в медичних колах, всі госпіталізовані є мешканцями Мукачевого і району. «Відразу ж після стрілянини було піднято на ноги весь особовий склад закарпатської міліції, включно зі спецпризначенцями, виставлені мобільні пости в районі Хуста і Тячева. Попередньо, в конфлікті брали участь до 10 осіб», - повідомили у виданні. Раніше повідомлялося, що в Старому Селі Львівської області вранці в понеділок, 29 серпня, вибухнув автомобіль, в результаті загинули три людини. За даними поліції, вибух авто пов'язаний з кримінальною боротьбою за вплив між організованими злочинними групами у Львівській області.
Події Поліція оприлюднила деталі бандитської перестрілки на Закарпатті Поліція Закарпатської області встановила особи практично всіх учасників збройного конфлікту на АЗС біля селища Солотвине, злочинців вже розшукують. За даними поліції області, на автозаправці в Тячівському районі виникли кримінальні «розбірки» між двома групами молодих людей. «Інцидент стався на АЗС, розташованій між Солотвиним і Нижньою Апшею. Конфлікт виник між двома групами молодих людей: місцевими і мукачівці. Мукачівці витягли біту, а один з невідомих відкрив стрілянину. Сам конфлікт тривав хвилин 5-10, після чого сторони розбіглися», - розповіли в поліції. Поліцейські підтвердили, що в результаті перестрілки поранення отримали четверо осіб. Троє з них перебувають в реанімації, один - в украй важкому стані. «В результаті нічної стрілянини на АЗС в лікарню потрапили четверо людей, жителі Мукачевого, Мукачівського та Свалявського районів віком 20-36 років. Найважчий стан у 36-річного мукачівця, який отримав вогнепальне поранення живота та грудної клітини», - повідомили в поліції. Також повідомляється, що за результатами «розбірок» поліція почала кримінальне провадження за ч.2 ст.15-ч.2 п.12 ст.115 КК (замах на вбивство). Справу розслідує спеціалізований відділ слідчого управління ГУНП в Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокуратури області. Раніше повідомлялося, що 30 серпня в селищі Солотвине Закарпатської області на одній з місцевих АЗС сталася перестрілка, в результаті якої отримали поранення чотири людини.
Суспільство План «Первое сентября». Російські пропагандисти готують постановочні обстріли шкіл - розвідка Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російські окупаційні війська планують 1 вересня здійснити провокації з метою звинуватити сили АТО в порушенні режиму тиші. Згідно з даними української розвідки, російські пропагандисти підготували план системних провокацій «Первое сентября», які передбачають імітацію обстрілів навчальних закладів та шкільних автобусів у районі населених пунктів Безіменне та Червоноармійське. «31 серпня - 1 вересня ц.р., при безпосередній згоді командувача 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, за участю російських телевізійних журналістів і військовослужбовців 9 окремого штурмового полку морської піхоти (Новоазовськ) проводяться постановочні зйомки», - повідомили в ГУР. Нагадаємо, під час переговорів у рамках тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України в Мінську Україна запропонувала припинити обстріли з 1 вересня з метою безпеки початку нового навчального року.
Події НАБУ затримало чиновника, який обібрав державу на 13 млн грн У вівторок, 30 серпня, детективами Національного антикорупційного бюро у співпраці з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки Служби безпеки України було затримано у Львові організатора заволодіння коштами Державного підприємства «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України» (філія «Укрзалізниці»). Дана особа з 2014 до початку 2016 року, використовуючи підконтрольні суб’єкти господарювання, зареєстровані у Львівській області та Львові (одночасно у 2015 році являючись службовою особою держпідприємства), при здійсненні закупівель деревини  за цінами, завищеними більше ніж на 80% від середньоринкових, заволоділа державними коштами на суму 13,65 мільйона гривень. Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, накладено арешт на гроші у безготівковому вигляді на рахунках підконтрольних підприємств у сумі 21 мільйон гривень з метою відшкодування збитків та забезпечення конфіскації майна. У разі визнання винуватості цієї особи судом, їй загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 
Економіка Понад 1300 іномарок розмитнено за місяць за зниженою ставкою акцизного податку - ДФС За серпень 2016 року за зниженими ставками акцизу розмитнено 1315 автомобілів. Про це заявив голова Державної фіскальної служби (ДФС) України Роман Насіров, повідомляє прес-служба ДФС. За словами голови ДФС, найбільше автомобілів було оформлено на митницях західних областей. «З 1 серпня Львівська митниця оформила 199 таких автомобілів, Івано-Франківська - 161, Волинська - 118», - зазначив Насіров. Нагадаємо, з 1 серпня набув чинності Закон України №1389, який передбачає зниження ставок акцизного податку на легкові автомобілі, що були у вжитку. Норма діятиме до 31 грудня 2018 року. Закон передбачає зниження ставки акцизу на вживані автомобілі до 0,102 євро за 1 куб. см з двигуном, об'ємом до 1 тис. куб. см (чинна ставка - 1,09-1,44 євро, в залежності від року випуску автомобіля); 0,063 євро для авто з двигуном об'ємом до 1,5 тис. куб. см (зараз - 1,37-1,76 євро); 0,267 євро - до 2,2 тис. куб. см (чинна ставка - 1,64-2,44 євро); 0,276 євро - до 3000 куб. см (зараз - 2,21-4,99 євро); 2,209 євро для авто з об'ємом двигуна понад 3 тис. куб. см (зараз - 3,33-4,99 євро). При цьому знижені ставки акцизного податку не застосовуються, якщо легкові автомобілі мають походження або ввозяться з країни, визнаної державою-окупантом і/або державою-агресором щодо України.
Події оформление ленты  У ДТП під Полтавою загинуло троє людей Вчора, 30 серпня, о 23:00 на вул. Небесної Сотні в Хоролі Полтавської області сталася страшна ДТП, в якій загинуло три людини. Про це інформує прес-служба Національної поліції України у регіоні. «Попередньо, водій Daewoo Lanos на перетині з вул. Кременчуцькою, не впорався з керуванням і врізався в дерево. В результаті аварії загинуло троє людей - молоді люди 22, 24 і 29 років. Ще один пасажир автомобіля, 24-річний хлопець був госпіталізований в травматологічне відділення Хорольської ЦРЛ з різними травмами», - сказано в повідомленні. Поліція встановлює обставини дорожньо-транспортної пригоди. Зараз вирішується питання про внесення цього факту в Єдиний реєстр досудових розслідувань за статтею 286 частини 3 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, яке спричинило смерть двох і більше осіб).
Суспільство У Дніпрі через «фонд на потреби школи» звільнили директорів восьми шкіл У Дніпре через побори з батьків звільнили директорів восьми шкіл і низки дитсадків, повідомили в Дніпропетровській міськраді. Відзначається, що стосовно низки чиновників були проведені службові перевірки, які підтвердили факти зловживання службовим становищем. Зокрема, директори шкіл і дитсадків вимагали з батьків гроші нібито на потреби установ, однак про витрати не звітували. «У деяких випадках ми виявили невідповідність між пожертвуваною сумою і обсягом виконаних ремонтних робіт. Наприклад: зібрали гроші на десять нових вікон, а закупили тільки три», - пояснив заступник міського голови Олександр Шикуленко. Водночас голова Дніпропетровської міськради Борис Філатов на своїй сторінці в Facebook  озвучив оновлені дані, згідно з якими за побори в місті звільнили 14 керівників шкіл і дитсадків.
Події Перестрілка на Закарпатті: Москаль стверджує, що конфлікт стався внаслідок контрабанди сигарет Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль стверджує, що бандитський конфлікт у Тячівському районі області стався внаслідок контрабанди сигарет на українсько-румунському кордоні, повідомляється на його офіційному сайті. «Українсько-румунська ділянка «зеленого кордону» в межах Закарпатської області найпроблемніша. Місцеве населення постійно намагається переправляти цигарки до Румунії через Тису (річку в літній період можна перейти вбрід)», - розповів Москаль. За його словами, один з учасників конфлікту - діючий депутат Тячівської районної ради від «Єдиного центру», представник так званої «Тячівської групи». Читайте також: Бандитська перестрілка на Закарпатті: оприлюднені фото Москаль додав, що Управлінню національної поліції в Закарпатській області дане доручення в стислі терміни затримати всіх учасників стрільби. Нагадаємо, ввечері 30 серпня в селищі Солотвино Закарпатської області на одній із місцевих АЗС сталася перестрілка, в результаті якої отримали поранення четверо людей. За даними поліції, на автозаправці виникли кримінальні «розбірки» між двома групами молодих людей.
Суспільство оформление ленты  Bellingcat опублікували докази участі російських військових у війні на Донбасі На сході України протягом 2014-2015 років діяли тисячі російських військовослужбовців. Про це йдеться у звіті групи експертів-дослідників Bellingcat «Російські солдати в Україні: диявол у медалях». «Наявні дані вказують на те, що в 2014 і 2015 рр. кількість вручених медалей раптово і різко зросла в порівнянні з кількістю медалей, що вручалися до 2014 р Найбільш очевидний доказ активної участі російських військовослужбовців у бойових діях - значна кількість вручених медалей «За бойові заслуги». З 07.11.2014 по 18.02.2016 було вручено 4 300 таких медалей», - йдеться у звіті дослідників. Bellingcat вказує: ці дані свідчать про те, що в цей період російська армія брала активну участь у значних бойових діях. Також на думку дослідників, російські військовослужбовці «напевно брали участь у бойових діях на сході України і під час більш спокійних етапів війни після підписання других Мінських угод у лютому 2015 року».
За кордоном Поспішаючи на авіарейс, москвичі кинули пораненого товариша в горах Московські туристи кинули в горах природного парку Ергаки (Красноярський край) травмованого товариша, щоб встигнути на літак. Про те, що сталося, вони нікому не повідомили, пише Новий час, посилаючись на МНС РФ у Красноярському краю. 37-річний росіянин пошкодив зв'язки на ногах і не міг далі пересуватися. Тільки через добу до рятувальників звернулася його мати і розповіла про те, що сталося. Рятувальники знайшли потерпілого, надали йому допомогу і допомогли дістатися до туристичної бази. Однак на сайті «Комсомольської правди» з'явилася інша інформація: туристи з Москви виявили в горах чоловіка, який послизнувся на камені і вивихнув ногу. Вони надали постраждалому першу допомогу, дали еластичні бинти і телефон. Випадкові знайомі допомогли спуститися потерпілому до озера, де чоловік зв'язався з рятувальниками.
За кордоном Москва прокоментувала можливість повернення до G8 Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков прокоментував можливість повернення Росії до групи «Великої вісімки» (G8). «Що стосується "вісімкової"проблематики, то головним тут, напевно, є те, що в Москві задоволені форматом "двадцятки", який дозволяє отримувати найповніший зріз реакції провідних економік світу на перебіг передвиборних процесів. Вона відображає розстановку сил і дозволяє Росії найбільш повно розкривати потенціал у цьому форматі», - цитує «Лента.ру» заяву Пєскова. Раніше повідомлялося, що глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що повернення Росії до складу G8 можливе за наявності прогресу в переговорах по Донбасу і Сирії. Формат G8 припинив своє існування в 2014 році після анексії Росією Криму. Замість цього в Брюсселі було проведено саміт G7 (Франція, Великобританія, США, Німеччина, Японія, Італія і Канада).
Політика «Нормандський формат» продовжує існувати, однак зустрічі в рамках саміту G20 не буде, - Пєсков Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що «нормандський формат» з вирішення збройного конфлікту на сході України не припинив свого існування. «Нормандський формат» продовжує існувати, але просто цього разу такої зустрічі не буде», - цитує «Лента.ру" заяву Пєскова. За словами представника Кремля, зустріч у «нормандському форматі» в рамках саміту G20 не проводитиметься. Однак Путін має намір окремо зустрітися з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і лідером Франції Франсуа Олландом. Раніше повідомлялося, що президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель відмовилися проводити тристоронні переговори з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним на саміті G20 в Китаї.
Економіка Уряд розглядає можливість збільшення запасів газу для проходження зими Кабінет Міністрів України розглядає можливість збільшення запасів газу для проходження майбутнього опалювального сезону до 17 млрд куб. із запланованих раніше 14,5 млрд куб. Про це на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, передає кореспондент АСН. «У нас відбулося засідання антикризового штабу, обговорювалися питання енергетичної безпеки, зокрема у сфері забезпечення газом. Це питання справді обговорювалося на засіданні уряду, обговорювалося питання - скільки потрібно: 17 чи 14», - сказав він. За його словами, фінансування можливої додаткової закупівлі газу також обговорювалося і «буде врегульовано в бюджеті цього року». «Все буде збалансовано, газ буде закуплено, обсяги визначені: мінімум - тепла зима, максимум - холодна зима. Цифра, яка обговорювалася сьогодні, - 17 млрд куб. газу», - уточнив Кубів.
Політика оформление ленты  «Мажор» з Миколаєва займається контрабандою до окупованого Криму, - волонтер Один з учасників дебошу в Миколаєві Геннадій Симов займається контрабандою товарів до окупованого Росією Криму. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава Ради волонтерів при Міністерстві оборони України Давид Арахамія. «Геннадій Симов торгує кондитеркою в місті тільки номінально, основні гроші заробив на контрабандному перевезенні товарів з Криму і до Криму», - повідомив він. За його словами, інформація про незаконну господарську діяльність Симову буде передана до органів УКРІНФОРМ і прокуратури. Раніше повідомлялося, що в ніч на вівторок, 30 серпня, на перехресті вулиць Соборна та Адмірала Макарова в Миколаєві молоді люди влаштували сімейні розбірки і кидалися на перехожих. Співробітники правоохоронних органів, яких прибуло п'ять нарядів, довго не могли заспокоїти молодих людей. Головним заводієм конфлікту в Миколаєві є 32-річний Геннадій Симов, який у 2007 році закінчив Чорноморський національний університет ім. Петра Могили за спеціальністю «Соціологія».
За кордоном Припинення з 1 вересня вогню залежить від Путіна, - Порошенко Президент України Петро Порошенко повідомив, що повне припинення вогню з 1 вересня залежить лише від однієї людини, його ім'я Володимир Путін. Про це український Президент повідомив під час робочого візиту до Маріуполя в середу, 31 серпня, передає Укрінформ. «26 серпня я уповноважив своїх представників у Тристоронній контактній групі запропонувати з 1 вересня 2016 припинити вогонь на Донбасі. Нас уже підтримали колеги з ОБСЄ, наші партнери з «нормандського формату». Наразі відповідь залежить лише від однієї людини, яка організувала агресію проти України. Його прізвище Путін», - заявив П. Порошенко. Президент зазначив, що Україна створить всі умови, що необхідні для того, щоб змусити РФ виконати взяті на себе зобов'язання згідно з Мінськими угодами.
Політика Порошенко: 1 вересня систему е-декларування буде запущено Президент України Петро Порошенко повідомив, що офіційний запуск системи електронного декларування в повноцінному режимі повинен відбутися 31 серпня о 23.59, повідомляє прес-служба глави держави. За його словами, з 00.00 годин 1 вересня програма повинна бути повністю запущена. «Учора керівник Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (ДССЗЗІ) повідомив, що сертифікат готовий. Сьогодні в кінці дня він повинен бути вручений представникам Національного агентства з питань запобігання корупції. Програма кардинально перероблена», - повідомив Порошенко під час робочої поїздки до Маріуполя. Нагадаємо, сьогодні, 31 серпня, Держспецзв'язку повинен надати експертний висновок щодо дієздатності та захищеності системи е-декларування. Раніше повідомлялося, що 15 серпня відбувся запуск системи електронного декларування без сертифіката комплексної системи захисту інформації (КСЗІ). У Transparency International заявили, що обробка персональних даних без КСЗІ ставить під удар доказову силу внесеної в систему е-декларування інформації.
Політика Держспецзв'язку видала атестат для е-декларування Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації (ДССЗЗІ) видала атестат на комплексну систему захисту інформації (КСЗІ) системи електронного декларування. Про це повідомив голова Держспецзв'язку Леонід Євдоченко, повідомляє «Європейська правда». «Дано позитивний експертний висновок на КСЗІ реєстру в обсязі, необхідному для подання, зберігання і відображення інформації. Атестат відповідності сьогодні (31 серпня) буде переданий до НАПКА», - сказав чиновник. За його словами, недоліки, допущені компанією-розробником при розробці системи, вже усунуто. Нагадаємо, 1 вересня система е-декларування буде запущена в повноцінному режимі. Раніше повідомлялося, що 15 серпня відбувся запуск системи електронного декларування без сертифіката комплексної системи захисту інформації (КСЗІ). У Transparency International заявили, що обробка персональних даних без КСЗІ ставить під удар доказову силу внесеної до системи е-декларування інформації.
За кордоном ДП «Антонов» не продавав Китаю Ан-225 "Мрія" У вівторок, 30 серпня, китайська компанія China airspace і державне підприємство «Антонов» підписали угоду про співпрацю. Згідно з документом Китай отримує право власності на найбільший у світі літак Ан-225 «Мрія», включаючи використання креслень і специфікацій лайнера. Про це йдеться на сторінці Центрального телебачення Китаю (CCTV) у Facebook. За інформацією китайського телебачення, переговори щодо залучення інвесторів відбулися ще в травні цього року. «Після підписання угоди про співпрацю з українською стороною Китай отримав доступ до унікальних технологій в галузі авіаційного будови. Передбачається, що перший китайський Ан-225 випустять в 2019 році», - йдеться в повідомленні. У прес-службі ДП «Антонов» кореспонденту АСН повідомили, що ця інформація не відповідає дійсності.
За кордоном «Важкохворий» адвокат-посередник «ректорської справи» розпиває алкоголь і курить у київському кафе Сьогодні, 31 серпня, затриманий на хабарі в.о. ректора НАУ і його адвокат-посередник вдруге не прийшли на суд про обрання їм запобіжного заходу. За їхніми ж словами, причиною неявки став поганий стан здоров'я. Про це у себе у Facebook пише Національне антикорупційне бюро України. У той же час, НАБУ володіє фактами, які вказують на те, що підозрювані ухиляються від явки в суд, прикриваючись поганим станом здоров'я. Наприклад, у медичній довідці, яка надійшла до НАБУ від Київської міської клінічної лікарні, сказано, що підозрюваний адвокат через погіршення здоров'я «потребує стаціонарного лікування, а також обмеження рухового процесу». Але 29 серпня, коли, за офіційною версією, адвокат повинен був бути в лікарні на лікуванні, детективи НАБУ знайшли його в кафе, де той розпивав спиртні напої і курив сигарети. Там йому ж і вручили повістку.
Суспільство Зі всіх VIP-злочинців у 2015 сіли в тюрму лише троє слідчих і голова сільради Протягом року жоден із чиновників найвищого рівня не був покараний за корупційними статтями про привласнення і розтрату держмайна, зловживання владою чи хабарництво. Про це свідчать результати дослідження, яке провели «Наші гроші». У період липень 2015 – липень 2016 по корупційних злочинах отримали вироки 952 особи. З них 312 осіб відбулося штрафами (з них майже 70% – штрафи до 20 тис грн), 336 – звільнені від покарання (90% випадків – умовне позбавлення/обмеження волі), 137 осіб – виправдані і звільнені від відповідальності. 128 осіб отримали реальні тюремні строки (68 осіб – від 2 до 5 років, 47 осіб – від 5 років). Однак набули сили поки що лише 33 вироки. Решта знаходяться в апеляційних і касаційних інстанціях. Із усіх 952 осіб лише троє – це чиновники категорії А. Ідеться про двох голів райдержадміністрацій та заступника голови Держсільгоспінспекції України. Усі трьом загрожує позбавлення волі, однак жоден вирок щодо них сили не набув, перебуваючи на новому розгляді чи апеляції. 153 особи – це чиновники категорії В – слідчі, судді, сільські та міські голови тощо. Із них 92 особи – засуджені умовно або виправдані. 44 особи – до позбавлення волі, однак лише чотири вироки набули силу (троє слідчих і Лазурненський селищний голова). Тобто чиновники рівня А і B отримали за цей період лише чотири вироки з позбавлення волі. Решта засуджених – службовці середньої та найнижчої ланки: від директорів дрібних держпідприємств до оперуповноважених та лікарів. Загалом 431 особа проходила по статті за одержання хабара. Половина цих хабарів – до 10 тис грн. При цьому вироків щодо хабарів на суму понад 100 тис грн – лише 18. Найбільший розмір хабара, за який були засуджені двоє чиновників з Першотравневої районної у місті Чернівці ради, становить 810 тис грн ($100 тис), але вирок по ним ще не набув сили. Найменший хабар – 200 грн (таких справ – п’ять). Протягом періоду липень2015-липень2016 суди присудили відшкодувати завдану шкоду державі 27,44 млн грн. Однак набули силу вироки лише на суму 11,05 млн грн. Також було застосовано 111 конфіскацій майна (27 з них – набуло силу), однак їхній обсяг в Реєстрі судових рішень не вказаний. «Наші гроші» проаналізували 819 вироків, які були винесені у період з 1 липня 2015 року по 30 червня 2016 року включно по корупційних статтях Кримінального кодексу України 191, 364, 368, 369 і 369-2.
За кордоном Кабінет Міністрів схвалив концепцію відновлення миру на Донбасі Кабмін схвалив Концепцію державної цільової програми «Відновлення та розвиток світу на сході України». Рішення було прийнято в ході засідання уряду в середу, 31 серпня, передає Укрінформ. «Документ був підготовлений для того, щоб сконцентрувати інтелектуальні, фінансові і людські зусилля, щоб подолати наслідки кризи серед громад, що знаходяться на окупованих територіях Донбасу», - заявив міністр з питань тимчасово захоплених територій Черниш Вадим. За його інформацією, розробники документа спиралися на міжнародний досвід і методики. Наші експерти також залучали до роботи фахівців із різних країн. Проекти з відновлення окупованих територій Донбасу українська влада втілює в життя постійно, навіть незважаючи на те, що Концепція лише сьогодні була винесена на розгляд Кабінету Міністрів.

Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
більше матеріалів




/-1,403284072876-/ /-pc-/
Top