counter
Архів Повернутись назад 31 Травня 2016
31 Травня
Події Незважаючи на присутність ОБСЄ, бойовики відкрили вогонь біля Станиці Луганської Впродовж минулої доби бойовики 21 раз відкривали вогонь по опорних пунктах українських військових. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Так, з мінометів калібру 120 мм російські найманці обстріляли позиції ЗСУ в районі Верхньоторецького, Новобахмутівки, Красногорівки та Опитного. По захисниках Авдіївки і Невельського ворог вів вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем та 82-мм мінометів. «Крім того, укріплення неподалік від Красногорівки, Новотроїцького й Талаківки було обстріляно зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і автоматичних гранатометів, а в районі Красногорівки вівся снайперський вогонь», - ідеться в повідомленні. Для обстрілу позицій біля Зайцевого ворог використовував озброєння БМП і 82-мм міномети, а поблизу Станиці Луганської, незважаючи на наявність поста ОБСЄ, вів обстріл з кулеметів великого калібру, з гранатометів різних систем та озброєння БМП.
Політика На посаду директора Державного бюро розслідувань поки що претендують три особи Документи на участь у конкурсі на посаду директора Державного бюро розслідувань подали поки що лише три кандидати. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Антон Геращенко. Він нагадав, що термін подання документів спливає 8 червня. «Державне бюро розслідувань - не менш важливий, а в чомусь, навпаки, важливіший правоохоронний орган, ніж Національне антикорупційне бюро. Саме співробітники ДБР відповідно до закону, отримають право на проведення розслідувань у разі зловживання владою, перевищення влади, тортур та інших посадових правопорушень з боку прокурорів, співробітників поліції, СБУ, прокуратури, НАБУ. Фактично від чесності, порядності та професіоналізму директора ГБР залежатиме справжнє очищення прокуратури, СБУ, поліції та інших правоохоронних органів від скверни корупції і беззаконня», - написав Геращенко. Він також зазначив, що зарплата глави ГБР становитиме близько 45 тисяч гривень.
Політика Чорновіл готовий свідчити в НАБУ щодо «чорної каси» Партії регіонів Політичний експерт Тарас Чорновіл заявив, що має відношення до так званих чорних кас Партії регіонів і готовий свідчити про це в НАБУ. Про це він заявив в ефірі програми «Про політику» з Сергієм Руденком на телеканалі Эспрессо.TV. «Існувало дуже багато кас. Кожен з лідерів Партії регіонів мав свою касу... Скажімо, за Клюєвські каси купувалися спочатку місця у списку «Батьківщини», куди засовували людей з «Батьківщини». Потім купувалися люди, які вже вийшли з «Батьківщини» в шостому-сьомому роках, а потім - так само купувалися», - сказав він. Також Чорновіл зазначив, що особисто знає про людей, за яких Клюєв платив Тимошенко по три мільйони щорічно, аби ці люди були в партії «Батьківщина». Також, за словами експерта, існували «виборча каса» і «каса для проведення мітингів». Чорновіл зізнався, що його прізвище може з'явитися в цій документації, адже він отримував гроші від регіоналів. Він додав, що готовий свідчити в НАБУ про «чорні каси».
Суспільство РНБО: За час АТО загинули 10 тисяч українців Протягом останніх двох років російсько-терористичними угрупованнями вбито 10 тисяч українців, понад 20 тисяч дістали поранення. Про це заявив перший заступник секретаря РНБО України Михайло Коваль, виступаючи на 7-му засіданні міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, сейму Литовської Республіки, сенату Республіки Польща, повідомляє прес-служба РНБО. Коваль зазначив, що всупереч Мінським домовленостям, російські військові розміщують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктах і застосовують заборонену Мінськими домовленостями важку зброю. Він також додав, що постійно фіксуються факти невиконання російськими окупаційними військами Мінських домовленостей у частині, яка стосується відведення важкого озброєння. «З початку 2016 року підтверджено 699 випадків присутності танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм, РСЗВ і мінометів поблизу лінії розмежування. Особливу загрозу становить повернення до лінії розмежування реактивних систем залпового вогню», - наголосив він.
оформление ленты  Блог: 
Політика Тарас Березовець Ситуація з «чорною касою» Партії регіонів більше схожа на шантаж Можливо, що так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів узагалі не існує в природі. Вся ситуація схожа на шантаж і на елемент брудної боротьби. Ситуація, швидше за все, використовується для того, щоб тиснути на колишніх регіоналів. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політтехнолог, директор компанії персонального та стратегічного консалтингу Berta Communications Тарас Березовець. «По-перше, невідомо, що це за списки, чи реальні вони взагалі. Цілком можливо, що це просто форма тиску і шантажу. Чому про ці списки згадали саме зараз? Це виглядає так: багато нинішніх депутатів раніше були в опозиції, інформацію, що з'явилася, використовують для тиску на них. По суті, їх шантажують: мовляв, «якщо ви не погодитеся на щось, ми опублікуємо цю інформацію про вашу співпрацю з Януковичем, коли він був президентом». Варто зазначити, що немає гарантій, що документи було реально одержано. Зараз іде хвиля інформації про регіоналів - не випадково Ландик заявив, що готовий дати свідчення проти Єфремова. Систематично зливається інформація. Якщо ці записи взагалі існують у природі, то вони не могли з'явитися без сприяння людей з керівництва Партії регіонів. Тобто це був цілеспрямований злив. Я не виключаю, що відбувається боротьба між колишніми регіоналами, частина яких зараз у «Волі народу» і «Відродженні». Сьогодні є проблеми в Опозиційному блоці, і їхні колишні однопартійці з «Відродження» або «Волі народу» хочуть, грубо кажучи, їх втопити. Це може бути елементом брудної боротьби», - зазначив політолог. Березовець цілком переконаний, що документів «чорної каси» ми можемо так і не побачити. Його насторожує те, що про них згадали лише через два роки після втечі Януковича. «Це нагадує кампанію тиску на політиків, суддів. Проти кого це може бути? Проти тих політиків, які раніше були в опозиції, а зараз - у владі. Хто це може бути? Ті, кого ще раніше звинувачували у співпраці з регіоналами. В першу чергу це партія «Свобода», це можуть бути радикали і можуть бути колишні члени «Батьківщини», які зараз входять до інших партій», - резюмував експерт.
Події Бойовики більше трьох годин обстрілювали Станицю Луганську, 30 тисяч людей залишилися без світла Внаслідок понад тригодинного обстрілу Станиці Луганської без електропостачання залишилися 30 тисяч жителів Станично-Луганського району. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Як зазначається, обстріл вівся з автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. «В результаті у багатьох місцях перебито лінії електропередачі - 30 тисяч абонентів залишаються без світла. Було перебито також газопровід низького тиску, але до ранку фахівцям вдалося його відремонтувати. Інформація про потерпілих і руйнування поки що не надходила», - йдеться в повідомленні. Крім того, терористи із заборонених 120-мм мінометів обстріляли позиції українських військових у районі селища Новотошківка Попаснянського району.
Суспільство Поліція перевіряє наявність четвертої людини під завалами на звалищі біля Львова Наразі перевіряється інформація про присутність четвертої людини під завалами на Грибовицькому сміттєзвалищі, що горіло біля Львова. Про це повідомив глава ДержНС Микола Чечоткін на своїй сторінці у Facebook. «На території полігону твердих побутових відходів поблизу с. Збиранка Жовківського району Львівської області тривають пошуково-рятувальні роботи трьох рятувальників, які опинилися під завалами сміття. Також правоохоронними органами вивчається питання щодо ймовірного перебування під завалом ще однієї людини - працівника Львівського комунального підприємства», - написав у соцмережі Чечоткін. Як повідомляється, станом на 11:00 31 травня пересипано 7 тисяч кубометрів сміття, для нарощування дамби інфільтратів закладено 600 мішків з піском. Рятувальні роботи здійснюють 574 особи і 80 одиниць техніки, з них від ДСНС України - 454 особи та 43 одиниці техніки, у тому числі два кінологи з пошуковими собаками. Що з трьома рятувальниками, які опинилися під завалом, поки що невідомо. Пожежа на звалищі біля Львова виникла в неділю. Сміття горіло на площі 2 тис. кв. м.
Політика Геращенко прокоментував перспективи розслідування фактів з «чорної каси» Партії регіонів Довести факт одержання коштів з «чорної каси» Партії регіонів, з точки зору кримінального процесу, вкрай складно або майже неможливо, оскільки обидві сторони - і та, що давала, і та, що отримувала, - заперечуватимуть факт видачі/одержання коштів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Антон Геращенко. «Факту підпису в деякому списку під одержанням коштів з «чорної каси», швидше за все, буде не достатньо для судової перспективи справи», - написав Геращенко. Читайте також: «Чорна каса» Партії регіонів може змінити весь політичний клас України При цьому він зазначив, що для Антикорупційного бюро тепер є гарний привід як мінімум допитати кожного фігуранта цього списку, «особливого високих державних чиновників, членів ЦВК та народних депутатів, і покласти тим самим початок справжньому, а не імітованому розслідуванню політичної корупції в Україні».
За кордоном У Таїланді захисники тварин почали вивозити тигрів зі знаменитого монастиря У Таїланді почали вивозити тигрів зі знаменитого буддійського монастиря у провінції Канчанабурі. Про це повідомляє ВВС. Фахівці з охорони дикої природи звинуватили ченців у жорстокому поводженні з тваринами і незаконній торгівлі ними. У монастирі 137 тигрів, трьох з них уже перевезли. «Операція, в якій беруть участь близько тисячі осіб, триватиме цілий тиждень. Ченці, які заперечують усі звинувачення, спочатку відмовлялися віддавати тварин, проте їм довелося підкоритися постанові суду», - пише видання. Хижаків відправлять до спеціальних притулків. Популярність монастир здобув саме завдяки тиграм, оскільки за гроші туристам дозволялося фотографуватися і годувати тварин. До речі, монастирю заборонено стягувати будь-яку плату. Деякі очевидці повідомляють, що тигрів накачували наркотиками, аби вони були спокійними під час фотографування.
Економіка Рада знизила мита на імпортні машини Народні депутати ухвалили закон №3251 «Про внесення змін до підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку уживаних транспортних засобів». Як пише Укрінформ, відповідне рішення підтримали 237 нардепів. За словами голови Комітету податкової та митної політики Ніни Южаніної, цим законом пропонується до 31 грудня 2018 року зменшити ставки акцизного податку на транспортні засоби, що були у вжитку, від 2 до 28 разів, залежносто від виду транспортного засобу. «Зниження ставок стосується виключно легкових автомобілів за кодом товарних позицій 8703. Загальна позиція законопроекту - встановити ставку акцизного податку на старі автомобілі на рівні ставок акцизного податку на нові автомобілі», - сказала вона. Южаніна повідомила, що законопроект містить обмовку щодо застосування норм цього законопроекту. «А саме передбачається заборонити ввезення за пільговими ставками старих автомобілів, які мають походження з країни, визнаної державою-агресором або державою-окупантом відповідно до закону України; автомобілі, вироблені до 1 січня 2010 року, і автомобілі, які ввозяться на митну територію України особою для власного користування більше одного легкового автомобіля протягом календарного року», - додала голова Комітету з питань податкової та митної політики.
Економіка Порошенко хоче перетворити Україну на авіаційного гравця світового рівня Президент Петро Порошенко відвідав ДП «Антонов» та привітав колектив підприємства з його 70-річчям. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Як зазначив Президент, «Антонов» уклав нові контракти на поставку літаків до Саудівської Аравії, досягнуто домовленості про придбання Азербайджаном українських повітряних суден, вітчизняні літаки замовляє і Міністерство оборони. Ще одним досягненням Петро Порошенко назвав перший комерційний рейс українського літака «Мрія» до Австралії. «Наше спільне завдання - перетворити Україну з авіаційної держави на авіаційного гравця світового рівня. І те, як активно сьогодні просуваються літаки «Антонов» по ​​всьому світу, дає мені підстави для твердої впевненості в реальності цього завдання», - наголосив Порошенко.
Економіка В Одесі в аеропорту турок намагався вивезти 2,5 кг бурштину В аеропорту Одеси громадянин Туреччини хотів вивезти до Стамбула 2,5 кг бурштину. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ. «В аеропорту прикордонники Одеського загону спільно зі службою авіаційної безпеки виявили майже 2,5 кг каменів бурштину. Товар намагався перемістити у своїх речах громадянин Туреччини, який прямував на рейс до Стамбула», - сказано в повідомленні. Крім того, минулої доби бурштин намагалися вивезти і в двох автомобільних пунктах пропуску. «Житель Львівщини хотів вивезти до Польщі 1,5 кг сонячного каменю через пункт пропуску «Шегіні». Чоловік сховав товар у порожнинах передніх крил автомобіля Škoda польської реєстрації. На Волині в пункті пропуску «Ягодин» прикордонники Луцького загону спільно з митниками запобігли вивезенню до Польщі 1 кг бурштину, пакет з яким 32-річний житель Любомльського району перевозив під панеллю приладів Audi», - сказано у повідомленні. На чоловіків склали адмінпротоколи. Камені вилучили.
Суспільство У Київській області знайдено посіви конопель у промислових масштабах Житель Київської області організував виробництво канабісу в промислових масштабах. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, у селі Мазепинці знайдено майже гектар посівів культивованих наркотичних конопель та вилучено майже 100 кілограмів наркотиків, готових до продажу. «Посіви конопель на віддалених ділянках села поблизу річок і боліт організував місцевий житель. Наркоділок висушував «урожай» у лісопосадках, переробляв і висипав подрібнений наркотик у пластикові бочки. Готовий до збуту канабіс чоловік закопував на території своєї присадибної ділянки», - йдеться в повідомленні. Співробітники спецслужби вилучили у зловмисника дев'ять бочок з наркотичними коноплями. Вартість такої кількості наркотику на чорному ринку становить кілька мільйонів гривень.
Політика Москаль звинуватив Ющенка в одержанні мільярда доларів за «здачу влади» Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль звинуватив третього президента України Віктора Ющенка в отриманні мільярда доларів за «здачу влади». Про це повідомляє прес-служба Москаля. «Що ми шукаємо в «чорній бухгалтерії» Партії регіонів на два мільярди доларів, якщо майже один мільярд забрали за здачу влади Януковичу колишній президент України Ющенко та його глави адміністрацій Балога і Ульянченко? Це ж усім добре відомо! І чому всі забули про аферу всеукраїнського масштабу з «Лікарнею майбутнього»? Невже важко підняти матеріали, коли Віктор Ющенко і його дружина Катерина створили фонд «Україна 3000» і в прямих ефірах влаштовували телемарафони, збираючи кошти для будівництва дитячої «Лікарні майбутнього»?» - йдеться в повідомленні. Москаль зазначив, що гроші з фонду вкрали, ніякої лікарні ніхто не побудував. «Це відверта корупція і зловживання владою з метою особистого збагачення, за які так нікого і не притягнуто до відповідальності. Хоча ще за Януковича я особисто відправляв усі матеріали до Генеральної прокуратури», - зазначив Москаль.
Суспільство Двох убивць журналіста посадили на вісім років Дніпровський райсуд Києва оголосив обвинувальний вирок двом зловмисникам, які минулого року до смерті побили журналіста столичного інтернет-видання Сергія Сухобока. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури. «Злочин було скоєно 12 квітня 2015 року на території одного з приватних домоволодінь, де тимчасово проживав журналіст. Між ним та обвинуваченими, з якими у нього був давній конфлікт, виникла чергова сутичка. Згодом інцидент переріс у жорстоку бійку, під час якої журналіст дістав численні тілесні ушкодження, від яких помер у лікарні», - йдеться в повідомленні. Суд визнав фігурантів кримінального провадження винними у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України, і призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі кожному. Крім того, вироком суду частково задоволено цивільний позов дочки журналіста і стягнуто з обвинувачених 90 тисяч гривень моральної шкоди.
Суспільство Аваков: Переатестацію не проходить до 30% керівництва поліції Переатестація «відсіває» до 30% керівного складу поліції. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС. За його словами, статистика переатестації по Україні є такою: з керівництва поліції переатестацію не проходять 25-30% співробітників, з рядового - 12-15%. «Після цього люди атестуються на посаді поліцейського і їм дозволяють надіти нову форму. Саме по ній, за нашим задумом, люди мають виділяти поліцейського, який пройшов атестацію», - сказав Аваков. Він додав, що важливо розуміти: якщо ми хочемо мати нову поліцію, то на це треба виділяти кошти, інакше реформа приречена. «Ми відчутно підвищили зарплату поліцейським, але у нас є ситуації, коли лейтенанти вже отримують належну зарплату, а на вищий командний склад не вистачає коштів. Кого ми обманюємо? Що, полковник житиме на 4 тис. гривень, розуміючи складність ситуації, у той час, коли його підлеглий отримує 6 тисяч, і героїчно терпіти? Скільки? Тиждень, три, а потім буде красти - людина слабка!» - додав Аваков.
Політика «Батьківщина» висунула сімох кандидатів на проміжних виборах до Ради На з'їзді «Батьківщини» було затверджено список осіб, яких партія висуватиме кандидатами в народні депутати на проміжних виборах до Верховної Ради України в семи округах. Про це повідомляє прес-служба партії. Так, у виборчому окрузі №23 (Волинська обл.) кандидатом від «Батьківщини» стала Людмила Кирда, перший заступник голови Волинської обласної партійної організації, депутат Волинської обласної ради. Округ №27 (Дніпропетровська обл.) - Тетяна Корнійчук, голова Дніпропетровської обласної організації ВМГО «Батьківщина молода». Округ №85 (Івано-Франківська обл.) - Ольга Сікора, голова Калуської районної партійної організації, народний депутат VII скликання. Округ №114 (Луганська обл.) - Ірина Верігіна, голова Луганської обласної організації партії. Округ №151 (Полтавська обл.) - Руслан Богдан, голова Полтавської обласної організації партії, народний депутат VI-VII скликань. Округ №183 (Херсонська обл.) - Юрій Одарченко, голова Херсонської обласної організації партії, народний депутат V-VII скликань. Округ №206 (Чернігівська обл.) - Юрій Власенко, голова Чернігівської міської партійної організації.
Події Сьогодні бойовики 14 разів обстрілювали позиції сил АТО Протягом дня бойовики продовжували обстрілювати позиції сил АТО, зафіксовано 14 таких обстрілів. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Так, опівночі з гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру ворог вів вогонь неподалік від Станиці Луганської. Із забороненої Мінськими домовленостями зброї - мінометів калібру 120 мм - російські найманці намагалися влучити по позиціях українських бійців біля Павлополя і Новоселівки. «82-мм міномети бойовики використовували в районі Опитного і тричі від початку доби вели вогонь по захисниках Авдіївки зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і автоматичних гранатометів», - ідеться в повідомленні. Крім того, поблизу Світлодарська та Луганського ворог обстріляв позиції ЗСУ зі стрілецької зброї і гранатометів різних систем. Також снайперський обстріл зафіксовано в районі Авдіївки.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олександр Охріменко Російська Федерація вже пристосувалася до введених обмежень Введені проти РФ санкції не дуже впливають на Україну, проте вони необхідні, щоб тиснути на Росію. Втім, РФ уже почала до них пристосовуватися. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. «Користі для України від санкцій жодної, але Росії вони точно шкодять. Хоча вже не так сильно, як раніше, бо Росія вже звикла, пристосувалася до них. У 2014 році був якийсь шок. Узагалі, якщо так можна сказати, то санкції більш дієві, коли ними лякають. Через санкції золотовалютні резерви Росії зменшилися майже на 90 мільярдів. Втім, у 2015-му золотовалютні резерви РФ зросли на 13 мільярдів. Так, це мало, але певне зростання все одно було. Санкції стосуються виключно ринку запозичення. Росії на сьогодні важко залучати дешеві ресурси з Європи. Раніше вони могли розмістити свої єврооблігації, і дуже дешево. Тепер для них це проблема», - розповів експерт. Економіст зазначає, що деякі європейські ЗМІ сумнівалися, що санкції буде продовжено. Однак, на його думку, доки не буде вирішено питання війни на сході, санкції триватимуть. «Допоки не буде виведено російські війська з території України, не може бути й мови про скасування санкцій. На Крим уже рукою махнули, а що стосується Донбасу, то таким методом можна змусити Росію хоча б щось зробити», - підсумував експерт.

Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
більше матеріалів




/-1,1248619556427-/ /-pc-/
Top