counter
Архів Повернутись назад 31 Березня 2016
31 Березня
Суспільство У жителя Київщини знайшли зброю і пакунки з коноплею та амфетаміном У Київській області в селищі Глеваха у місцевого жителя знайшли пістолети, патрони, коноплю та амфетамін. Про це повідомили в прес-службі ГУ НПУ в області. «Під час проведення санкціонованого обшуку в будинку 32-річного чоловіка, який підозрюється у скоєнні низки крадіжок, правоохоронці виявили два пневматичних пістолети Olympic і Safari-3, понад півсотні патронів і металеву банку з речовиною сірого кольору, зовні схожою на порох, вагою близько 100 грамів», - сказано в повідомленні. Крім того, під час обшуку були виявлені паперові пакунки з коноплею та амфетаміном. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та за ч.1 ст.309 (незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту) КК України.
За кордоном Обама виступив за скорочення кількості ядерної зброї Президент США Барак Обама звернувся до інших держав із закликом разом із США ратифікувати Угоду про всеосяжну заборону ядерних випробувань. Про це глава США повідомив під час виступу на першому дні саміту з ядерної безпеки, передає The Washington Post. На основі Угоди Обама закликав укласти нову - про припинення виробництва матеріалів для ядерної зброї раз і назавжди. Згалав у промові лідер американців і про загрози КНДР. «Міжнародне співтовариство повинне зберігати єдність перед лицем триваючих провокацій Північної Кореї, зокрема її недавніх ядерних випробувань і запусків ракет. Додаткові санкції, нещодавно введені щодо Пхеньяна Радою Безпеки Організації Об'єднаних Націй, показують, що порушення мають наслідки. Сполучені Штати будуть продовжувати працювати з союзниками і партнерами... щоб повністю очистити Корейський півострів від такої зброї мирним шляхом», - розповів Обама. Також президент сказав про незавершені справи з РФ і про необхідність провести переговори з Росією. «...Я першим визнаю, що у нас ще є незавершені справи. Беручи до уваги порушення Угоди про РСМД (ліквідація ракет малої-середньої дальності), ми як і раніше закликаємо Росію повністю виконувати свої зобов'язання... США і Росія - які разом мають понад 90 відсотків ядерної зброї в світі - повинні провести переговори з метою подальшого скорочення наших запасів», - сказав президент США.
Політика Гройсман вимагає надати охорону для Парасюка Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман вимагає від правоохоронців надати охорону нардепу Володимиру Парасюк. Про це він заявив під час засідання Верховної Ради. «Треба, щоб правоохоронна система сьогодні забезпечила охорону народного депутата. Тому я звертаюся до правоохоронних органів з тим, щоб це питання було розв'язане», - сказав він. «Так, як ми вирішили це питання з Вікторією Войціцькою. Слідство триває, охорону забезпечено. Те ж саме треба сьогодні і щодо Володимира Парасюка», - додав Гройсман. За його словами, «це абсолютно ненормально, що люди з бойовою зброєю, гранатами ходять вулицями». «І не важливо, кого це стосується - народного депутата чи пересічного громадянина, без особливого статусу, так би мовити. І я вважаю, що на це має дуже адекватно реагувати правоохоронна система», - сказав Гройсман.
Події У Києві на складі впала стіна і вбила чоловіка У Голосіївському районі Києва на території підприємства в одному зі складів впала цегляна стіна, під її завалами опинилася людина, яка в лікарні від отриманих травм померла. Про це повідомила прес-служба Національної поліції Києва. «Поліцейські встановили, що вранці на територію підприємства, розташованого в Голосіївському районі, заїхав автомобіль із робочими, які мали забрати товар зі складу. Коли водій наблизився до приміщення, одна з цегляних стін впала на нього. Свідки пригоди одразу викликали швидку допомогу, яка госпіталізувала потерпілого. За годину він помер від отриманих травм», - повідомили в поліції. За фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки при виконанні робіт із підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України.
Події Прикордонники попередили вивезення з України старовинних цінностей Прикордонники Одеського загону спільно з працівниками митниці виявили колекцію іменних ювілейних виробів. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України. «Під час прикордонно-митного оформлення потягу «Київ - Москва» в пункті контролю «Конотоп» спільна оглядова група на полиці для багажу виявила чотири пакунки з іменними ювілейними медалями «Конструкторське бюро «Мотор». Начальник та Головний конструктор Євген Федорович Степанов». Загальна кількість медалей склала 180 штук. Приховав їх у мішках для білизни провідник цього поїзда, 31-річний громадянин України», - наголошується в повідомленні. Зараз виявлені вироби вилучено встановленим порядком. На правопорушника складено відповідні адміністративні матеріали. Також прикордонники затримали громадянина Росії, який їхав поїздом із Кривого Рогу до Москви. «Особа намагалася вивезти приховано з України три старовинні ікони. Щоб непомітно провезти товар, особа сховала його його серед особистих речей у ящиках купе поїзда. Однак прикордонники Харківського загону спільно з працівниками митниці виявили та вилучили пакет із іконами під час заходів перевірки у залізничному пункті пропуску «Харків». Чи становлять вони культурну та історичну цінність - визначить експертиза», - уточнюється в повідомленні.
Суспільство У Чернігівській області біля військової частини затримано групу озброєних диверсантів 30 березня на території розташування однієї з військових частин Повітряних Сил, що дислокується в Чернігівській області, військовослужбовці затримали порушників. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони. Як повідомляється, командиром підрозділу військової частини Повітряних Сил під час перевірки несення служби поста візуального спостереження були помічені невідомі особи, які намагалися обійти пост і наблизитися до технічної території. Під час розшукових заходів було затримано двох озброєних осіб, одягнених у військову форму. Через деякий час було затримано ще двох невідомих, у яких під час обшуку виявлено засоби військового зв'язку, польовий оптичний прилад, а також мапу цієї місцевості. Зазначених осіб передано працівникам правоохоронних органів.
Суспільство На Луганщині почав роботу автомобільний пункт пропуску Сьогодні в Луганській області почав роботу автомобільний пункт пропуску «Золоте». Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби. Контрольний пункт розташований на дорожньому коридорі «Стаханов - Золоте - Гірське - Лисичанськ» у напрямі Луганська, на відстані близько двох кілометрів від лінії розмежування. Він є єдиним КПВВ в Луганській області, де лінію розмежування можна буде перетинати на автомобілях. Як повідомляється, пункт побудовано за вдосконаленою технологією, що дозволить зменшити час очікування для осіб, які прямують в обох напрямах. На КПВВ є три в'їзні смуги руху і три виїзні, а також смуга для руху пішоходів. Крім того, на КПВВ обладнано чотири укриття, які, в разі обстрілу, дозволять зберегти життя громадянам, які перетинатимуть лінію розмежування. Пропускна здатність КПВВ «Золоте» становить близько п'яти тисяч осіб і 1500 транспортних засобів на добу.
Суспільство У НАБУ спростували втечу одеського судді-стрілка Олексія Бурана Детективи Національного антикорупційного бюро та прокурори Антикорупційної прокуратури знають про місцеперебування одеського судді Олексія Бурана і зараз проводять з ним процесуальні дії. Про це повідомляє прес-служба бюро. Таким чином у НАБУ коментують інформацію про те, що Буран втік із лікарні. Також у бюро зазначають, що знають місцезперебування, але не можуть розголошувати цю інформацію. Згідно зі ст. 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», затримання судді або обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою або домашнього арешту до ухвалення обвинувального вироку судом не може бути здійснено без згоди Верховної Ради. «Останнє слово за парламентарями. Дуже сподіваємося, що вони скажуть його швидко, і це буде слово «так», - резюмували в НАБУ. Нагадаємо, що Верховна Рада у четвер розгляне питання щодо затримання і арешту Бурана. Напередодні це рішення схвалив профільний комітет і Верховний суд.
Економіка «Укрнафта» відновлює видобуток нафти і газу на трьох великих родовищах ПАТ «Укрнафта» виграла тривалий судовий процес, після чого відновлює видобуток нафти і газу на Голубівському, Юр'ївському та Лопушнянському родовищах. Про це повідомляє прес-служба компанії. «28 березня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив клопотання ПАТ «Укрнафта» про забезпечення адміністративного позову і призупинив дію наказу №16 Державної служби геології і надр про призупинення дій спеціальних дозволів на видобуток нафти і газу на Голубівському, Юр'ївському та Лопушнянському родовищах», - йдеться в повідомленні. Повідомляється також, що суд призупинив дію наказу до розгляду справи по суті, беручи до уваги негативні наслідки припинення робіт на родовищах. Найближчим часом відновиться видобуток вуглеводнів на цих родовищах.
Суспільство Тука: Бойовики «ЛНР» не пропускають людей, які пройшли КПВВ «Золоте» Люди, які пройшли контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) «Золоте» в Луганській області, що відкрився сьогодні, 31 березня 2016 року, не можуть пройти далі. На блокпосту бойовики їх просто не пускають. Інформацію про це «Аналітичній службі новин» (АСН) підтвердив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука. «Так, бойовики не пропускають. Ті, хто проїхали КПВВ «Золоте» на авто і яких не пустили на блокпосту сепаратисти, повертаються назад. Ті, хто прийшли пішки, - обходять блокпост «ЛНР». Зараз підключилася спостережна місія ОБСЄ, щоб змусити сепаратистів виконувати рішення про пропуск людей», - сказав Тука. За словами голови Луганської ОВЦА, проблема виникла з боку бойовиків. Оскільки всі протоколи, згідно з Мінськими угодами, були підписані. «Ті сепаратисти, які стоять на посту, сказали, що жодних наказів про пропуск людей не отримували», - зазначив Тука. Нагадаємо, що сьогодні, 31 березня, в Луганській області було відкрито єдиний контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) «Золоте», де лінію розмежування можна буде перетинати на автомобілях.
Суспільство Сакварелідзе: Допит іноземних послів про гроші на реформи у ГПУ вдарить по іміджу України Допит іноземних послів у Генеральній прокуратурі України у справі зникнення двох мільйонів доларів, спрямованих на реформування прокуратури, негативно позначиться на іміджі України. Про це на брифінгу журналістам повідомив екс-заступник Генерального прокурора Давід Сакварелідзе. «Вони зайдуть надто далеко. Я не виключаю, що будуть викликати послів. І це дуже погано позначиться на іміджі України», - сказав він. Сакварелідзе зазначив, що Україна опинилася у «смішному і безглуздому становищі», коли з'явилася інформація про виклик на допити представниками ГПУ дипломатів, послів із високим міжнародним статусом, і пошуки грошей, яких фізично не було. Також Сакварелідзе повідомив, що піде на допит у Генеральну прокуратуру. «Я їм поясню, що хлопці - ви робите помилку і приймайте швидше рішення», - додав він.
Суспільство ГУР: Російська військова розвідка, яка діяла під Донецьком, зазнала серйозних втрат Головне управління розвідки Міністерства оборони України зазначає, що члени диверсійно-розвідувальної групи зі складу військовослужбовців РФ зазнали серйозних втрат під Донецьком. Про це повідомляє прес-служба відомства. «Зафіксовано чергові втрати в розвідувальних підрозділах частин і з'єднань 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, що діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп 30 березня 2016 року. Підтверджено смерть п'ятьох військових РФ і наявність дев'яти поранених», - йдеться в повідомленні. У ГУР відзначається також, що один диверсант отримав поранення під час невдалої спроби опрацювання проходу в мінних загородженнях. Інший поранений - наслідок помилки при поверненні ДРГ з бойового завдання: в результаті перестрілки з власними підрозділами передових позицій поранення отримав начальник розвідки штабу полку підполковник ЗС РФ Микола Маршин.
Економіка Липецькій фабриці Roshen продовжили арешт до середини червня Басманний суд міста Москви продовжив арешт майна липецкої кондитерської фабрики Roshen у справі про неправомірне відшкодування ПДВ з російського бюджету до 13 червня 2016 року. Про це повідомляє російське видання ТАСС з посиланням на джерело, близьке до слідства. «Басманний суд за клопотанням слідчого продовжив термін забезпечувального арешту на майно фабрики до 13 червня. До цієї ж дати продовжено і термін попереднього розслідування у кримінальній справі», - наводить слова джерела російське агентство. За його словами, арешт накладений на 14 об'єктів нерухомості, зокрема на склад готової продукції, чотири цехи, будівлю підсобного корпусу і сім земельних ділянок загальною площею понад 70 гектарів. При цьому арештоване майно може експлуатуватися фабрикою, однак з ним не можна проводити операції.
Події На Закарпатті автобус зіткнувся з вантажівкою Вчора на дорозі Київ - Чоп мікроавтобус, у якому їхали відпочивальники з Трускавця, зіткнувся з вантажівкою МАN. В результаті ДТП водій мікроавтобуса загинув, а дев'ятьох пасажирів ыз різними травмами відправили до лікарні, повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції в Закарпатській області. За даними поліції, один із пасажирів мікроавтобуса розповів, що бачив, як причіп вантажівки занесло на повороті. Серед постраждалих четверо жителів Києва, двоє з Львівської області, одна людина з Полтавщини та ще двоє пасажирів із Білорусі. За інформацією лікарів, постраждалі отримали травми різного ступеня тяжкості: струс головного мозку, забої, переломи ребер. Стан пасажирів автобуса після надання медичної допомоги оцінили як задовільний. Всі вони виявили бажання пройти лікування за місцем проживання. Водія фури, 29-річного жителя Виноградова, правоохоронці затримали та взяли аналіз крові на вміст алкоголю в крові. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого або завдало тяжких тілесних ушкоджень).
Події СБУ викрила в районі АТО конвертцентр з відмивання держкоштів Працівники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили в Слов'янську Донецької області діяльність конвертаційного центру, через який відмивалися державні кошти. Про це повідомляє прес-центр СБУ. «Менеджери однієї з місцевих комерційних структур зареєстрували низку фіктивних фірм для надання «послуг» з тінізації доходів і переведення в готівку грошей. Працівники спецслужби встановили, що серед клієнтів конвертаційного центру фігурують державні і комунальні підприємства Слов'янського і Краматорського районів області. За попередніми оцінками, щомісячний оборот конвертаційного центру склав понад десять мільйонів гривень», - йдеться в повідомленні. Правоохоронці затримали одного з бізнесменів після зняття 200 тисяч «відмитих» гривень у банківському відділенні. Під час обшуків у офісних приміщеннях працівники СБ України виявили печатки фіктивних фірм, «чорну бухгалтерію», яка доводить здійснення фінансових операцій, банківські картки, чекові книжки тощо. Заблоковано декілька рахунків, які використовувалися організаторами конвертаційного центру. Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.191 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у діяльності конвертаційного центру та причетних до розкрадання державних коштів.
Події У Києві правоохоронці викрили незаконне VIP-казино Працівники Департаменту захисту економіки (ДЗЕ) Національної поліції спільно з патрульною поліцією Києва та представниками ГПУ припинили діяльність елітного грального закладу. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Києві. «Казино розташовувалося в підвальному приміщенні житлового будинку без вивісок і ознак роботи в Шевченківському районі столиці. У той же час заклад працював у цілодобовому режимі. Вхідні двері і прилегла територія були обладнані камерами відеоспостереження. У разі проходження контролю охоронець дистанційно відкривав двері. Також існувала клієнтська база, списки гравців формувалися заздалегідь», - йдеться в повідомленні. Увечері працівники ДЗЕ Нацполіції і ГПУ провели санкціонований обшук у приміщення VIP-закладу. Однак адміністрація, а в подальшому і невідомі громадяни чинили опір правоохоронцям. Спочатку працівники закладу заблокували двері. Щоб перешкодити присутнім покинути казино, працівники поліції перекрили всі можливі виходи. «Правоохоронці вилучили дев'ять столів для гри в покер, дві рулетки, 12 тис. ігрових фішок на загальну суму один мільйон гривень і кошти, отримані від гравців як ставки: $ 9400, 20 тисяч гривень і 700 доларів. Також правоохоронці виявили зброю для відстрілу гумових куль, яка, за попередньою інформацією експерта, перероблена під бойову. Зараз вилучена зброя спрямована на експертне дослідження», - уточнюється в повідомленні. Крім того, на присутніх VIP-клієнтів складено адміністративні протоколи за ст. 181 (азартні ігри, ворожіння в громадських місцях) кодексу України про адміністративні правопорушення. «Слід зазначити, що в цьому закладі працівники поліції неодноразово проводили обшуки і вивозили ігрове обладнання. Попри припинення функціонування гральних закладів і вилучення обладнання, їхні організатори, не бажаючи втрачати незаконні доходи, через деякий час відновлюють свою роботу. Так, за заняття забороненою діяльністю передбачено кримінальну відповідальність, а саме штраф від 170 до 680 тис. гривень з конфіскацією грального обладнання», - передає прес-служба київської поліції. Зараз у рамках кримінального провадження, відкритого Генеральною прокуратурою України за статтею 203-2 (зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України, проводиться комплекс слідчо-оперативних заходів з встановлення організаторів цього елітного казино.
Політика БПП розраховує на входження у фракцію ще кількох нардепів У парламентській фракції «Блок Петра Порошенка» розраховують на входження до свого складу сьогодні ще кількох народних депутатів. Про це журналістам повідомив лідер БПП Юрій Луценко, передає РБК-Україна. «Зараз БПП прийняв до своїх лав трьох позафракційних депутатів. Ще декілька людей готуються написати заяви сьогодні», - повідомив Луценко. Він пояснив, що, тільки-но новостворена коаліція висуне кандидата в прем'єри, кілька днів знадобиться для формування складу уряду та його програми. «Зараз потрібно пройти етап висування прем'єра, кілька днів займе остаточне комплектування уряду, після цього уточнення програми. І за всі ці документи, як тільки вони будуть готові, можна голосувати. Буде це наступний тиждень або наступний пленарний тиждень, покаже час», - підкреслив Луценко.
Суспільство Затриманого за хабар в.о. начальника поліції Черкащини відпущено під домашній арешт В.о. начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області Владислава Пустовара, якого 28 березня 2016 року затримали під час дачі хабара, після внесення 526 тис. грн застави увечері 30 березня відпустили під домашній арешт. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Головне управління Національної поліції області. «29 березня Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення про утримання в.о. начальника ГУ Нацполіції області Пустовара під вартою на два місяці з можливістю внесення застави в сумі 400 неоподатковуваних мінімумів», - розповіли в прес-службі. Як повідомив народний депутат України Олег Петренко, він разом із нардепами з Черкаської області Владиславом Голубом та Максимом Поляковим хотіли взяти затриманого генерала на поруки, але суд не задовольнив клопотання, а також не надав депутатам можливості виступити.
Суспільство оформление ленты  Як спецназ поліції КОРД екстремальному водінню навчався Спецназ поліції КОРД на декілька днів перемістився на автомобільний спортивний комплекс «Чайка» під Києвом. Саме тут інструкторів підрозділу з питань захисту свідків їхні американські колеги навчали екстремальному керуванню автомобілем. «Спецназівці вчились інстинктивному водінню та загалом удосконалювали свою водійську майстерність. Вони, зокрема, практикувались виконувати контрольований розворот, прорив, вправу «квадрат» і виконували вправи з водіння по прямій лінії «змійка». Бійці також на високій швидкості вчилися входити у різкі повороти і виходити з них. А ще керували потужними автомобілями на високих швидкостях, - розповів командир групи - заступник начальника Департаменту організації діяльності КОРД Сергій Згодько. Він також додав, що увесь комплекс вправ у майбутньому стане незамінним атрибутом службової діяльності професійної команди КОРДу для виконання завдань із захисту свідків. Тим часом американські інструктори Департаменту юстиції США, призначеного для забезпечення виконання законів і здійснення правосуддя, які прибули в Україну в рамках реалізації угод між обома країнами, продемонстрували українським спецназівцям свої кращі методики екстремального водіння авто. «Сьогодні ми демонструємо свої кращі практики з водіння автомобілів. Наголос робимо на індивідуальному підході до кожного бійця. Усі вправи відпрацьовуємо від простого до складного. А вже потім щоденно практикуємо їх, адже розуміємо, що навички водіння повинні бути доведені до максимуму і мають стати таким собі технічним доповненням до можливостей автомобіля і дорожніх умов», - сказав один із американських колег. Як повідомлялось раніше, у Тренінговому центрі спецназу української поліції КОРД під Києвом почали готувати інструкторів з питань захисту свідків.
Суспільство Голови МВС України та Фінляндії підписали спільний меморандум про співпрацю Сьогодні, 31 березня, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зустрівся з делегацією міністерства внутрішніх справ Фінляндії на чолі з міністром Петтері Орпо, яка приїхала до Києва в рамках робочого візиту в Україну. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України. Голова МВС України подякував уряду Фінляндії за систематичну підтримку євроінтеграційних прагнень України. Він зазначив, що умови забезпечення правопорядку і безпеки в Фінляндії і України різняться, проте підтримка фінських колег дуже важлива. «Наша реформа проходить в особливих умовах, у стані війни», - підкреслив голова МВС України. За його словами, військові дії на сході країни викликають виникнення цілої низки ускладнень. Однак попри всі перепони правоохоронне відомство цілеспрямовано йде шляхом реформ. Міністр внутрішніх справ Фінляндії Петтері Орпо зазначив, що відвідав Україну вперше. Також він сказав, що Фінляндія підтримує Україну в її прагненні до Європи і готова надавати всіляку допомогу і в процесі євроінтеграції в цілому, і в проведенні реформ у правоохоронному відомстві зокрема. «Ми дуже задоволені візитом і рівнем дискусії, розпочатої з вашими експертами. Ми готові запропонувати співпрацю в сферах забезпечення внутрішньої безпеки і управління кордонами. Оскільки цей візит передує візиту на вищому рівні, можливо, ці питання співпраці будуть внесені до порядку денного зустрічі президентів наших країн», - сказав Петтері Орпо. Голова МВС Фінляндії високо оцінив процеси, які відбуваються в українській поліції. Але він підкреслив, що якісні реформи вимагають багато часу і зусиль. Петтері Орпо також зауважив, що і в Україні реформування правоохоронної системи займе багато років. Міністр МВС Фінляндії також підкреслив, що в процесі реформування і побудови ефективної правоохоронної системи питання якості набагато важливіше питання кількості. Особливо це стосується відбору людей в поліцію. Під час зустрічі міністри внутрішніх справ України та Фінляндії підписали спільну заяву про співпрацю правоохоронних відомств.
Суспільство На Харківщині засудили колишнього бойовика «ДНР» Київський районний суд Харкова виніс вирок бойовику, який перебував у незаконних збройних формуваннях так званої «ДНР». Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Харківській області. Керівник прес-центру Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула повідомив, що в червні 2014 року харків'янин приєднався до терористичної організації «ДНР». «Отримавши прізвисько «Німець», він упродовж п'яти місяців чергував на блокпостах терористів, чинив опір силам антитерористичної операції, пропагував відділення території України. Бойовик також збирав інформацію з районів проведення антитерористичної операції і передавав її кураторам у Росію», - сказав прес-секретар. Згодом, розчарувавшись в ідеях «народних республік», він відмовився від співпраці з бойовиками і повернувся до Харкова. «У лютому 2015 року він добровільно з'явився в СБУ з зізнанням і надав переконливі докази російської агресії проти України», - сказано в повідомленні. Вироком суду його визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України, та засуджено до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.
Політика ГПУ викликала Сакварелідзе на допит Генпрокуратура викликала екс-заступника Генпрокурора Давіда Сакварелідзе на допит. Про це повідомили в прес-службі ГПУ. У прокуратуру колишнього заступника Шокіна викликали як свідка у кримінальному провадженні. «30 березня 2016 року по телефону Сакварелідзе було викликано на допит як свідка. У телефонній розмові останній не заперечував про явку на допит до начальника управління Генпрокуратури в п'ятницю - 1 квітня 2016 року. Повістка про виклик 31 березня 2016 року, зокрема, була спрямована Д. Сакварелідзе і на електронну пошту. Додатково інформуємо, що, відповідно до вимог ст. 135 Кримінально-процесуального кодексу України (порядок здійснення виклику в кримінальному провадженні), - особа викликається до слідчого, прокурора, слідчого судді, до суду шляхом вручення повістки про виклик, надсилання її поштою, електронною поштою або факсом, здійснення виклику по телефону або телеграмою», - сказано в повідомленні ГПУ. Нагадаємо, що 29 березня 2016 року року екс-голова ГПУ Віктор Шокін до того, як написати заяву про відставку, звільнив Сакварелідзе.
Суспільство Опалювальний сезон у Києві може закінчитися найближчими днями Міська влада Києва не буде чекати 15 квітня і може завершити опалювальний сезон найближчими днями. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає прес-служба відомства. «З огляду на високий розмір тарифів на тепло міська влада приймає рішення, яке б дозволило столичним сім'ям економити кошти. З 30 березня у столиці зафіксовано середньодобову температуру повітря +8,4⁰С. Синоптики нам повідомляють, що сьогодні середньодобова температура має складати +9⁰С, а 1 квітня прогнозують до 14⁰С тепла», - сказав Пантелеєв. Він нагадав, що, відповідно до закону, закінчувати опалювальний сезон можна, якщо протягом трьох діб утримується температура +8⁰С і більше. Пантелеєв дав доручення керівникам столичних теплопостачальних компаній вже зараз почати необхідну підготовку для припинення подачі теплопостачання.
Суспільство У Мукачевому ухвалили рішення про перейменування міста У Мукачевому на Закарпатті міська рада на черговій сесії виступила за рішення про перейменування міста. Про це повідомляє прес-служба міськради. «У зв'язку з існуючими розбіжностями між офіційною назвою міста та обліком на місцевому рівні, враховуючи протокол громадських слухань від 11.03.2016, з огляду на правову позицію Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування щодо вирішення питань найменування і перейменування населених пунктів, міські депутати на черговій сесії першим питанням ухвалили рішення про перейменування міста», - сказано в повідомленні міськради. Тепер Мукачеве називатиметься Мукачево. Після цього депутати порушать клопотання перед Закарпатською обласною радою щодо внесення подання до Верховної Ради України про перейменування міста/
Економіка Швейцарія надасть Україні $3,5 мільйона для поліпшення інвестклімату Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань виділить $3,5 мільйона на поліпшення інвестиційного клімату в Україні. Про це розповів керівник проектів Світового банку в Україні Євген Осмокеску, повідомляє Укрінформ. «Для втілення консультативного проекту з покращення інвестиційного клімату в Україні Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань виділить $3,5 мільйона», - сказав Осмокеску. За його словами, в цьому проекті, крім швейцарської урядової інституції, також задіяні Міжнародна фінансова корпорація, Світовий банк і українські Мінагрополітики і Мінекономрозвитку. Планується, що програма триватиме три роки. «Зусилля в рамках цієї програми будуть спрямовані на адаптацію української системи харчової безпеки до стандартів ЄС і на дерегуляцію для українських постачальників як на зовнішньому, так і внутрішньому ринках. За найбільш консервативними оцінками, реалізація такого проекту дозволить заощадити українським виробникам близько 85 мільйонів», - підкреслила Осмокеску. Він також додав, що за три роки позитивний ефект відчують «як і український уряд, який отримає кращий інвестиційний клімат в країні, так і українське населення, яке буде мати продукти європейської якості, вироблені в Україні».
Події У Черкасах збили патрульного поліцейського Жителька Черкас на своєму авто скоїла наїзд на поліцейського, щоб уникнути правопорушення. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Черкаській області. «Жінка припаркувалася в забороненому місці. Наші працівники підійшли до авто, щоб зробити зауваження правопорушниці. Однак жінка емоційно відреагувала на прохання поліцейських прибрати свою машину і почала нахабно поводитися і тікати з місця події. Коли патрульний намагався зупинити машину, жінка ледь не збила пішохода і, вивернувши своє авто, вчинила наїзд на патрульного», - зазначила представник патрульної поліції Черкас Зоя Вовк. У результаті пригоди поліцейський отримав забій руки і струс мозку. Зараз він перебуває у Третій міській лікарні. На місце пригоди було викликано «швидку» і слідчо-оперативну групу. «До приїзду «швидкої» водій загрожувала поліцейським звільненням і підкреслювала, що має впливового батька-полковника. Пізніше вона також викликала собі «швидку» і двох юристів. У лікарні правопорушниця поводилася зверхньо», - говорить представник черкаської поліції. Зараз поліцейські складають акт на жительку Черкас. Також з'ясовується питання про встановлення фактів для відкриття кримінального провадження за ч.3 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), санкція якої передбачає позбавлення волі строком від семи до десяти років.
Політика Сенцова помістили в карантин після прибуття в колонію Українського режисера Олега Сенцова після прибуття до виправної колонії №1 Якутська (РФ) одразу відправили в карантинне відділення. Про це повідомляє Громадське.ТВ. У цій колонії українець відбуватиме покарання у вигляді 20 років позбавлення волі. Про перебування Сенцова у карантинному відділенні розповіла голова громадської наглядової комісії Валентин Кириліна. «29 березня члени громадської наглядової комісії ознайомилися з умовами утримання засудженого Олега Сенцова, який перебуває в карантинному відділенні ВК-1. Встановили, що умови утримання задовільні. На момент відвідування у спальному приміщенні було сім осіб. Ліжка прибрані, постільна білизна чиста. У їдальні є холодильник, чиста питна вода, радіоприймач. Сенцов назвав задовільними умови утримання, якість та повноту харчування, ставлення з боку працівників», - сказала Кириліна. Сенцова в Росії звинуватили в причетності до «терактів» у Криму й засудили на 20 років.
Суспільство Після проведеної «Фантомом» спецоперації 90 нелегальних перевізників звернулися за ліцензіями В результаті спецоперації, проведеної в Луганській області спецпідрозділом податкової міліції «Фантом» з виявленню нелегальних таксистів, вже 90 осіб звернулися за отриманням необхідної ліцензії. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби. В ДФС нагадали, що нещодавно було проведено операцію, під час якої було викрито десятки перевізників, які надавали транспортні послуги жителям окупованих територій. «Таксисти» перевозили громадян від лінії розмежування у підконтрольні Україні населені пункти і назад. При цьому вони не мали ліцензій на перевезення пасажирів і не були зареєстровані як суб'єкти підприємницької діяльності», - йдеться в повідомленні. Тоді було складено майже 30 протоколів про адміністративне порушення, передбачене ст. 164 (порушення порядку здійснення господарської діяльності) КУпАП. «Як нам повідомили в департаменті економіки Луганської військово-цивільної адміністрації, після проведення спецоперації до відповідних органів вже звернулося 90 осіб за отриманням ліцензії і мають намір зареєструватися як суб'єкти підприємницької діяльності», - заявив командир луганського «Фантома» Олександр Димокуров.
Суспільство У Ясинуватій і в районі Авдіївки ОБСЄ зафіксувала 135 вибухів В районі Авдіївки і Ясинуватої в Донецькій області спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували 135 вибухів. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ в Україні. «Між підконтрольним уряду містом Авдіївкою та підконтрольним «ДНР» містом Ясинуватою місія ОБСЄ зафіксувала численні порушення режиму припинення вогню. Перебуваючи за три кілометри на захід від Ясинуватої, спостерігачі СММ почули 135 вибухів невстановленого походження, 22 черги і 43 одиничних постріли з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї за 2-5 км на північний захід від позиції СММ. Перебуваючи в Авдіївці, спостерігачі СММ почули один удар артилерії калібру 122 міліметрів, один удар мінометного вогню 82 міліметри і 15 черг із великокаліберного кулемета за 4-6 км на південний схід від позиції СММ», - сказано в повідомленні.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Горбач Україні потрібна регулярна зміна урядів під виконання конкретних завдань Україні зараз не завадило б міняти уряд регулярно. Наприклад, раз на рік, щоб кожен уряд працював над якоюсь реформою і йшов після виконання певного завдання. Зараз же зміна уряду в українських реаліях потрібна для того, щоб працював державний механізм. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач. «Чи є перспективи після обрання нового голови уряду -  залежатиме від того, який саме уряд сформується, в яких саме умовах, в якому саме контексті прийде до влади. За великим рахунком Україні зараз потрібна регулярна зміна урядів під виконання конкретних завдань і під проведення конкретних реформ. Рік-півтора працюють і роблять реформу в призначений термін. Така ситуація була б надпродуктивною. Але зараз великих надій на те, що зі зміною уряду зміниться щось на краще в житті простих людей, я б не покладав. Але зміна уряду потрібна для того, щоб просто працювала державна машина», - зазначив політолог. На думку Горбача, ще багато залежатиме від того, як саме буде змінено уряд. Головне, чи вдасться йому заслужити довіру населення. «Якщо уряд буде змінено таким чином, що він викличе додаткову довіру від громадськості і виборців, то політикам буде видано додатковий карт-бланш у проведенні реформ. Це буде ще півроку-рік часу. І це буде добре. А ось якщо зміна уряду пройде таким чином, що довіри політики не отримають, то це означатиме, що все одно доведеться повертатися до ідеї дострокових парламентських виборів. Як на мене, Гройсман - непоганий кандидат, якщо оцінювати його діяльність ще до того, як він приступив до роботи прем'єром. Його бекграунд, досвід у керівництві, в управлінні у Вінниці, у нього є досвід роботи в уряді віце-прем'єром. Якихось нарікань на його роботу або його працездатність поки ще немає. Можна було б йому дати шанс показати себе», - зазначив експерт. Втім, політолог не виключає ситуації, коли прем'єром стане не Гройсман, а якийсь інший кандидат. «У такому випадку може з'явитися або повернення до ідеї з прем'єрством Яресько або ідея щодо якогось іншого кандидата. Абсолютно несподіваного і не анонсованого раніше», - підсумував Горбач.
Події Терористи обстріляли позиції сил ЗСУ 37 разів Бойовики збільшили кількість обстрілів позицій сил ЗСУ. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО. «Кількість сьогоднішніх обстрілів позицій українських військових залишається майже на рівні вчорашнього дня і становить 37 разів. Але попри це активність ворога продовжує зростати. Проросійські найманці поступово підвищують свою активність, застосовуючи вогневі удари з важкого озброєння», - йдеться в повідомленні. Також зазначає штаб АТО, що бойовики обстріляли позиції сил АТО в Зайцевому і Майорську з мінометів 122 мм і 152 мм. «Загальна кількість снарядів і мін склала більше 300 одиниць. Підтвердженням того, що НЗФ використовували озброєння великого калібру проти місцевого населення, є численні свіжі воронки на приватних ділянках місцевих жителів глибиною від одного до півтора метрів і в діаметрі від двох до чотирьох метрів», - зазначено в повідомленні. Також терористи стріляли з мінометів по Водяному і Талаківці. Бойовики знищують будинки й автомобілі в житловому масиві Авдіївки. «Також розвідкою сил АТО між населеними пунктами Макіївка і Ясинувата виявлено чотири ворожі гаубиці «Гіацинт» калібром 152 мм. Важке озброєння перебуває на бойових позиціях НЗФ на відстані близько 8 км від лінії розмежування, що є значним порушенням міжнародних домовленостей. Ворог активно використовує важку зброю з метою обстрілів рубежів і місцевих жителів в районах, підконтрольних їм територій», - резюмується в повідомленні.
Політика оформление ленты  Депутата Барну можуть позбавити права присутності на п'яти пленарних засіданнях ВР Три народних депутати від фракції «Самопоміч» вимагають позбавити права відвідувати п'ять пленарних засідань парламентарія від БПП Олега Барну за сексистські висловлювання. Про це на своїй сторінці в Facebook написала депутат від партії «Самопоміч» Вікторія Войціцька. У тексті звернення йдеться, що Барна в ефірі програми «Ток-шоу Че» дозволив собі образливе і сексистські висловлювання на адресу самої Войціцької, а також її колег по фракції Олени Сотник і Ірини Подоляк. Пояснюється, що це прозвучало в контексті збору підписів за відставку Кабміну і є прямою дискримінацією і посяганням на честь і гідність народного депутата. Голові регламентного комітету Павлу Пинзенику пропонують видалити Барну з п'яти пленарних засідань Ради.
Політика Порошенко: Рада не підтримає розрив дипвідносин із РФ Президент України Петро Порошенко виступив проти ідеї розриву дипломатичних відносин з Росією і вважає, що зусилля треба зосередити на виконанні досягнутих раніше Мінських домовленостей. Про це він заявив під час спілкування з діаспорою у Вашингтоні, передає Укрінформ. «Рада не підтримає цей законопроект. Давайте не будемо навіть обговорювати», - сказав він, відповідаючи на запитання, чи підпише він законопроект про припинення дипвідносин з РФ в разі схвалення його Радою. Водночас Порошенко заявив, що зусилля потрібно зосередити на повному виконанні Мінських угод. «Це ініціатива (законопроект. - Ред.) кількох депутатів. Наш мирний план - це імплементація Мінських домовленостей», - підкреслив він. За словами Президента, потрібно налагодити ефективну координацію з метою здійснення тиску на Москву, щоб вона виконала свої зобов'язання в рамках Мінська-2. Зокрема, йдеться про виведення російських військ, техніки і озброєнь, що дозволить стабілізувати ситуацію і провести вибори на Донбасі.
оформление ленты  Блог: 
Політика Кость Бондаренко На сьогодні голосів за Гройсмана поки немає Чи стане спікер Верховної Ради Володимир Гройсман прем'єр-міністром - питання ще не до кінця зрозуміле. Ситуація може змінитися, і в кріслі голови уряду опиниться будь-хто. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко. «Чи буде Гройсман прем'єром - це ворожіння на кавовій гущі. На сьогодні голосів поки за його призначення немає. Треба дивитися, як складеться ситуація надалі. Пам'ятаєте, як 1999 року Леонід Кучма виносив кандидатуру Валерія Павловича Пустовойтенка на розгляд Верховної Ради, і здавалося, що все - він проходить. Але чотирьох голосів йому все ж не вистачило. І все, тоді прем'єром став Ющенко», - розповів політолог. Експерт вважає, що пост прем'єр-міністра може обійняти будь-хто. «Замість Гройсмана може бути будь-хто. Процедура наступна: збирається коаліція, є місяць, щоб її сформувати, згідно з Конституцією. Потім, коли сформувалася коаліція, вони можуть місяць обговорювати питання прем'єр-міністра. Потім виносять його на розгляд Президента, потім вже Верховна Рада або проголосує, або не проголосує. Якщо парламент проголосував, то кандидат стає прем'єром, не проголосував - починається новий пошук прем'єра», - розповів Бондаренко.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олексій Гарань Ляшкові можна дати якісь посади, і він буде задоволений Коаліцію краще було б створити за участю не «Батьківщини», а, наприклад, «радикалів». Фракція Тимошенко навряд чи допоможе уряду стабільно працювати, адже Юлія Володимирівна переслідує лише одну мету - перевибори. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, професор Києво-Могилянської академії Олексій Гарань. «Чесно кажучи, я не оптиміст з приводу стабільності уряду, якщо в нього прийде «Батьківщина». Я вважаю, що треба було б шукати інші можливості для того, щоб забезпечити стабільність уряду. Я не вірю, що «Батьківщина» йде в уряд для того, щоб стабільно в ньому працювати. Мені здається, що це є частиною плану, потім вона в будь-якому випадку захоче вийти з уряду і отримати додаткові аргументи на підтримку дострокових виборів. Саме це мета Тимошенко. У цьому ж контексті я розцінюю заяви Юлії Володимирівни про ухвалення  законів. Насправді все це популістські речі. Якщо зараз пропонуються якісь пільги чи зменшення тарифів, слід було б запитати у «Батьківщини», за рахунок чого це буде робитися. Думаю, що це зараз більше виглядає як прагнення отримати якісь вигоди для себе, ніж серйозне прагнення побудувати коаліцію», - упевнений політолог. Експерт переконаний, що коаліція можлива і без «Батьківщини». Але потрібно, щоб до неї увійшли або «радикали», або «Самопоміч». «Я дуже негативно ставлюся до «радикалів», але в цьому випадку їхня участь була б більш стабільно, ніж участь Тимошенко. Це тому, що Ляшко можна дати якісь преференції, посади, і він буде задоволений. А ось у Тимошенко зараз основна вимога - це дострокові вибори», - резюмував Гарань.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,7607450485229-/ /-pc-/
Top