counter
Архів Повернутись назад 30 Серпня 2015
30 Серпня
Суспільство ФСБ намагалася завербувати трьох українських рибалок Співробітники Федеральної служби безпеки Російської Федерації намагалися завербувати трьох українців, які рибалили неподалік українського-російського кордону в Сумській області.Як повідомляє прес-служба СБУ, три жителі міста Суми повідомили в обласне управління СБУ про те, що в серпні на території України поблизу кордону їх незаконно затримав наряд управління прикордонної служби ФСБ РФ по Курській області.«Російські силовики проти волі громадян України перемістили їх через державний кордон та утримували на території Росії протягом трьох діб», — йдеться в повідомленні.Рибалки розповіли, що співробітники ФСБ намагалися завербувати їх для негласного співробітництва на користь Росії. При цьому застосовувалося психологічний тиск, фізичне насильство, звучали погрози, зокрема й щодо ув’язнення в разі відмови.«Крім того, росіяни намагалися схилити громадян України до давання завідомо неправдивих показань по незаконному перетину державного кордону з метою ухилення від мобілізації до Збройних сил України», — йдеться в повідомленні.Жителі Сум стверджують, що вони не погодилися на вербувальну пропозицію представників ФСБ РФ, після чого їх передали представникам Сумського прикордонного загону ДПС України.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Ігор Кононенко Потрібно дати змогу бізнесу ухвалювати рішення, куди спрямовувати гроші Без ліберальної економіки нам досить важко буде розвиватися. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив перший заступник глави депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко.За його словами, розроблені парламентом пропозиції значно відрізняються від того, що готує Мінфін.«Ми вже бачили одну податкову реформу, коли замість 17 податків стало 9, а в результаті виявилося, що вони так сформовані, що насправді замість сімнадцяти податків стало дев'ятнадцять. Сьогодні такого допустити не можна. Потрібна реальна реформа, проста і зрозуміла», — сказав Кононенко.Він також зазначив, що потрібно дати змогу бізнесу ухвалювати рішення, куди спрямовувати гроші: платити високу заробітну плату або платити податок на прибуток і виводити дивіденди, або ухвалювати інші рішення.«Що стосується спрощенців, то я за те, щоб для них були максимальні пільги. Адже якщо держава сьогодні не може забезпечити людей гідними зарплатами та соціальними гарантіями, їм потрібно дати змогу самим заробляти, а не відбирати останнє. Варто ввести якийсь фіксований податок, прописати рамки — нехай люди працюють», — наголосив Кононенко.За словами депутата, також необхідно знижувати ренти.«Потрібно визнати, що ті ренти на газ, які ми проголосували в листопаді, абсолютно заборонні. І не те, що не стимулюють видобуток газу в Україні, а фактично його вбивають», — резюмував парламентарій.
оформление ленты  Блог: 
Політика Сергій Таран Драматичних виборів на 23-му окрузі не буде Драматичних виборів на 23-му окрузі не буде, але, найпевніше, на цей округ претендуватимуть люди, які були в оточенні Ігоря Єремєєва. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір», директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран.За його словами соратники покійного Єремєєва представляють групу, пов'язану між собою.«Зрозуміло, там з'явиться ще багато екзотичних персонажів. Вони будуть намагатися використовувати цю виборчу кампанію, як засіб для свого піару, щоб заявити про свою політичну силу. Я не очікую скандальних виборів. Але точно, це будуть вибори, які матимуть велику кількість яскравих імен, що висуватимуться не просто для перемоги, а для популяризації себе», — прогнозує Таран.
Суспільство У Чернігівській області два лікарі попалися на хабарі в дві тисячі доларів Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали на хабарі начальника медичної служби Чернігівського військового госпіталю і лікаря Центральної військово-лікарської комісії. Про це повідомляє прес-служба СБУ.За інформацією прес-служби, зловмисники вимагали від військовослужбовця 2000 доларів США за вирішення питання про звільнення його від військової служби «за станом здоров'я».«Співробітники чернігівського управління СБУ затримали хабарників на гарячому під час передачі частини грошей», - йдеться в повідомленні.В рамках кримінального провадження за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України обом лікарям повідомлено про підозру у вчиненні зазначеного правопорушення.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Ілля Несходовський Якщо не наважитися на радикальні кроки, падіння економіки триватиме Концепція Міністерства фінансів досі не презентована, хоча було обіцяно, що її представлять ​​27 серпня, тому, найпевніше, на сьогодні у них не готові матеріали для того, щоб розказати про них на засіданні Національної ради реформ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт Ілля Несходовський.За його словами, наразі вкрай складно говорити про ті моменти податкової реформи, які мають презентувати.«Те, що було представлено на сайті Міністерства фінансів, зазнало критики з боку бізнесу, експертних кіл, громадськості, оскільки там нічого позитивного для економіки немає», — зазначив експерт.Він наголосив, враховуючи те, що економіка в Україні падає, то представлені кроки — просто заморожування проблем, які у нас є.«Я думаю, що падіння економіки триватиме і наступного року, якщо не зроблять радикальних кроків», — сказав експерт.Він також зазначив, що на сьогодні Міністерство фінансів, в порушення указу Президента, відсторонило учасників цільової команди реформ від розробки податкової реформи і фактично розробляє податкову концепцію в односторонньому порядку, також команді реформ і тепер невідомо, що розробляє Мінфін.«Невідомо навіть у контексті концепції, не кажучи вже про якісь законопроекти або чіткі формули», — сказав Несходовський.На його думку, основою податкової реформи повинні бути зупинка кризи і зростання економіки.«Необхідно змінити економічну модель перерозподілу валової доданої вартості, потрібно зменшити оподаткування заробітної плати, стимулюючи її зростання, і перекласти його на інші об'єкти — це найважливіше, що потрібно зробити», — наголосив економіст.«Що стосується спрощеної системи оподаткування, враховуючи той негатив, який вони вже отримали (РРО та інші ініціативи), то чіпати її не потрібно. Коли у нас є величезна кількість інших підприємств, які заборгували десятки мільярдів гривень і не хочуть виплачувати їх. Відповідно, поки не вирішене з цим питання, то вибачте, не варто ловити тих людей, які нині перебувають на межі виживання», — сказав експерт.Він зазначив, що ми повинні зробити Україну інвестиційно привабливою. Це можна зробити, перейшовши на систему оподаткування розподіленого доходу, тобто у випадку, якщо компанія інвестує кошти, отримані в результаті своєї діяльності, то відповідно ці гроші не виплачуються до бюджету, поки не виплачено дивідендів.«Тобто, якщо я інвестую в своє підприємства, то я податок на прибуток не виплачую. Така модель діє в Естонії і, я вважаю, що така модель позитивно вплинула б на українську економіку», — резюмував Несходовський.
Суспільство У Київській області горить майже 30 га торфовищ У Київській області триває гасіння майже 30 гектарів торфовищ. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій.За інформацією прес-служби гасіння триває:у Бородянському районі: поблизу смт Бабинці (заплава р. Здвиж) — на загальній площі 13 га, поблизу смт в районі 8-го шлюзу — на площі 1 га;в Іванківському районі: поблизу с. Феневичі — на площі 0,9 га, поблизу с. Соснівка — на площі 3,8 га;у Вишгородському районі: поблизу с. Гута Катюжанська — на площі 0,1 га, поблизу с. Демидів — на площі 0,2 га;у Києво-Святошинському районі: поблизу с. Горенка — на площі 1,7 га, поблизу с. Горенка в районі ЛЕП — на площі 2 га;у Макарівському районі: поблизу с. Гавронщина — на площі 0, 3 га, поблизу смт Гостомель торфовища горять на площі 5 га, поблизу міста Буча — на площі 1,3 га.
Суспільство Касько: У ГПУ потрібно було створити окремий підрозділ із розслідування справ Майдану і колишніх чиновників Для розслідування справ «Майдану» і злочинів колишніх високопосадовців необхідно було створити окремий підрозділ, який займався б тільки цією роботою.Про це в інтерв'ю «Аналітичній службі новин» заявив заступник Генерального прокурора Віталій Касько.Він нагадав, що заступники Генерального прокурора, які відповідали за слідство і процесуальне керівництво в головному слідчому управлінні, постійно змінювалися, майже кожні три-чотири місяці, а тільки щоб увійти в курс справи, розібратися з нюансами і почати працювати нормально, потрібен час.«Тому дуже важливо з самого початку визначити людей, які могли б взяти на себе відповідальність, почати і закінчити ці провадження стосовно колишніх чиновників. Очевидно, потрібно було створити окремий підрозділ, який займався б тільки цією роботою. Це повинно було стати пріоритетом. Я неодноразово радив це зробити кожному новому Генпрокуророві, такі самі поради давали наші міжнародні експерти», — зазначив Касько.Однак, за словами заступника Генпрокурора, одні й ті самі підрозділи займалися і поточної корупцією в нинішній владі, і колишніми високопосадовцями, і справами про масові розстріли на Майдані.«Якщо мою пропозицію створити міжнародну слідчу групу у справі про катастрофу літака МН-17 було підтримано, і ця група успішно працює, то аналогічні можливості у справах колишніх високопосадовців слідством використані не були», — сказав Касько.
Суспільство У Луганській області власники шахт не заплатили понад сім мільйонів гривень податків У Сєвєродонецьку підрозділ податкової міліції ДФС «Фантом» спільно з працівниками оперативного управління ДПІ викрили масштабну схему ухилення від сплати податків на низці шахт Луганської області. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби. За інформацією прес-служби, податковою інспекцією м. Лисичанська було проведено позапланову перевірку одного з приватних акціонерних товариств, яка виявила певні порушення податкового законодавства. «Оскільки на сьогодні в секторі «А» діє підрозділ податкової міліції «Фантом» з кваліфікованими фахівцями у сфері податкових правопорушень, їх було залучено до розслідування» — сказано в повідомленні. У ДФС розповіли, що надалі було встановлено, що акціонерному товариству належить сім чинних шахт Луганської області, три з яких розташовані на тимчасово окупованих територіях. У ході їх роботи з видобутку вугілля з квітня 2014 року по червень 2015 року посадові особи підприємства не заплатили до бюджету єдиний внесок на обов'язкове державне соціальне страхування на загальну суму понад 7 мільйонів гривень. Наразі, за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах відносно посадових осіб акціонерного товариства зареєстровано кримінальне провадження за ч.3 ст.212-1 КК України. Триває слідство.

Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл зазначила, що 18 травня 2024 року буде досить продуктивним днем Цього дня можливе досягнення перши....
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Субота, 18 травня 2024 року, згідно з гороскопом від Павла Глоби, обіцяє стати непростим днем ​​для всіх знакі....
Гороскоп на 18 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 18 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
У гороскопі на 18 травня 2024 року Тамара Глоба віщує день, який, хоч і легкий, але водночас вельми небезпечни....
Гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто бути обережними у прийнятті рішень Намагайтеся уважно з....
Любовний гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваші пристрасні ідеї та бажання можуть бути особливо привабливими д....
більше матеріалів




/-0,55637717247009-/ /-pc-/
Top