counter
Архів Повернутись назад 30 Квітня 2016
30 Квітня
оформление ленты  Блог: 
Економіка Віктор Суслов Реформа повинна починатися з кадрового оновлення Реформування митниці має починатися з кадрового оновлення. Якщо його не буде, то і реформи жодної не буде. Корумпованих працівників потрібно замінити на компетентних людей і тоді реформу митниці можна провести навіть швидше, ніж за три місяці. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт, екс-міністр економіки Віктор Суслов. «Звичайно, реформувати митницю за три місяці реально, хоча її і не змогли реформувати за попередні два роки. Тут питання, хто буде цим займатися. Побічно заяву Гройсмана можна трактувати як негативну оцінку роботи Насірова, який очолює фіскальну службу, йому ж підпорядкована і митниця. За минулий період часу реформ провести не вдалося, як і раніше великі зловживання, корупція, контрабанда тощо. Можна реформувати і за три місяці, а можна навіть і швидше. Це залежить від того, чи збирається прем'єр-міністр проводити кадрові зміни на митниці, хто очолить регіональні митниці. Просто-напросто потрібно призначити туди компетентних і некорумпованих людей. І ось до цього повинна звестися вся реформа насправді», - розповів економіст. «Але коли у нас до цього доходить - до зміни людей, то реформи і закінчуються. Залишаються одні слова. Реформувати митницю зовсім нескладно, і, чесно кажучи, я очікував, що якісь основні кадрові призначення могли б уже відбутися. Але раз жодних призначень немає, значить, немає і реформ», - підсумував експерт.
Суспільство Каська обрали членом правління «Трансперенсі Інтернешнл Україна» Правління компанії Transparency International (TI) Україна одноголосно обрало колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська п'ятим членом правління організації. Про це повідомляє прес-служба організації, передає РБК-Україна. Обрали Каська на засіданні в п'ятницю, 29 квітня. Термін повноважень чинного складу правління - до кінця жовтня 2016 року. «Ключовим аргументом на підтримку кандидатури Каська стали його високі професійні якості і величезний досвід у розслідуванні справ, пов'язаних із корупційними злочинами Віктора Януковича і його поплічників і поверненням корупційних активів», - розповів голова правління TI Андрій Марусов. Він сподівається, що приєднання Касько до правління значно посилить здатність «TI Україна» в досягненні стратегічних завдань організації.
Події Силовиків бойовики обстріляли 40 разів за добу За минулу добу бойовики 40 разів обстрілювали позиції ЗСУ уздовж всієї лінії розмежування сторін. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook. Також були зафіксовані прольоти декількох безпілотників бойовиків. «Найбільше обстрілів було в районі Мар'їнки. Там незаконні збройні формування майже півтора десятка разів відкривали вогонь по опорних пунктах ЗСУ із мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї», - сказано в повідомленні. У штабі розповіли, що бойовики інтенсивно обстрілювали опорні пункти силовиків на підступах до Авдіївки, Красногорівки і Невельського з боку Донецька і його передмістя, які тимчасово окуповані. «Там вони застосовували стрілецьке озброєння, гранатомети, а також міномети калібрів 82 мм і 120 мм. З околиць окупованої Горлівки проросійські бандформування вели вогонь з 82-мм мінометів по позиціях ЗСУ у Зайцевому», - сказано в повідомленні. Як відзначають українські силовики, на Маріупольському напрямі бойовики обстріляли опорні пункти сил АТО в районі Лебединського з 120-мм мінометів, біля Талаківки - з мінометів калібру 82 мм і стрілецької зброї. Також ворог використовував безпілотників-диверсантів. «Пізно ввечері 29 квітня були зафіксовані прольоти двох БПЛА противника. Один із них - повітряний диверсант. Кілька разів, пролітаючи над позиціями українських військ в районі Лозуватського, безпілотник скидав вибухові пристрої», - сказано в повідомленні.
Суспільство В Одесі на площі Думській 2 травня обмежили проведення масових заходів В Одесі Одеський окружний адмінсуд вирішив обмежити проведення масових заходів на площі Думській 2 травня. Про це повідомили в прес-службі суду. «29 квітня 2016 р. Одеський окружний адміністративний суд розглянув адміністративний позов виконавчого комітету Одеської міської ради. Виконком вимагав заборонити в дні з 2 по 10 травня проведення на площі Думській в місті Одесі зборів, демонстрацій та інших мирних зібрань відповідальною особою Федорко Р.В., Громадською організацією «Одеська міська ветеранська організація «Військовий меморіал» та відповідальною особою за проведення масового заходу Стояновим П.Р. Як зазначено в позовній заяві - в засобах масової інформації та соціальних мережах виявлено поширення прямих закликів до насильства, порушення громадського порядку, знищення громадського майна. При цьому з повідомлень одного з організаторів акції слідує, що ця акція безпосередньо пов'язана з подіями дворічної давності і містить заклики здійснити своєрідне повторення подій, проте вже на Думській площі в Одесі. Крім того, один із організаторів повідомив про наміри використання спецзасобів на акціях протесту», - сказано в повідомленні. Суд врахував при розгляді справи, що 2 травня 2016 року правоохоронці будуть задіяні в Одесі на Куликовому полі (там проводитимуться мирні акції), тому це може значно «ускладнити одночасне забезпечення правопорядку в різних місцях міста Одеси».
За кордоном В ЄС шість країн хочуть продовжити прикордонний контроль Німеччина, Франція, Австрія, Бельгія, Данія і Швеція хочуть, щоб Брюссель дозволив продовження прикордонного контролю на внутрішніх кордонах Євросоюзу. Про це пише німецьке видання Die Welt. Продовжити прикордонний контроль просять з середини травня ще на півроку. Таку пропозицію від шести країн було направлено першому віце-президенту Єврокомісії Францу Тіммермансу і єврокомісару з питань внутрішніх справ і питань міграції Дімітрісу Аврамопулосу. «Ми закликаємо вас внести пропозицію до Європейської ради з тим, щоб вона дозволила країнам - членам ЄС, які вважатимуть це за потрібне, продовжити або ввести контроль на внутрішніх кордонах Шенгенської зони з 13 травня», - сказано в зверненні. Продовження прикордонного контролю необхідно для того, щоб краще контролювати потоки мігрантів.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Ілля Несходовський Реформу митниці саботуватимуть корумповані кадри Успішна реформа митниці можлива тільки у разі, якщо буде новий склад співробітників. Адже старі корумповані працівники саботують процес реформування. Крім того, реформи треба впроваджувати на всіх митницях одночасно, щоб не залишати шпарини для контрабандистів, аби вони не могли розмитнювати товар на нереформованих митницях. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт Ілля Несходовський. «Чесно кажучи, враховуючи, що в структурі працюють люди, які саботують цей процес, нереально реформувати митницю за три місяці. Для цього потрібна повна зміна кадрів. Наприклад, коли Марушевську призначили на Одеську митницю, то саботаж, який здійснюється як зверху, так і знизу, призвів до того, що навіть за бажання і відповідних повноважень (хоча і певною мірою обмежених) реформувати цей орган відповідно до європейських стандартів зараз неможливо. Позитивні результати роботи є, це стосується і часу на обслуговування відповідного митного оформлення  товарів, і прийнятих рішень щодо першого методу оформлення розмитнення товарів, які надходять із Європи», - розповів експерт. Несходовський зазначає, що позитивні зрушення на тій митниці є, але всі корупційні потоки просто переоформили на інші митниці. Отже треба реформувати усі митниці одночасно, аби зменшити можливості до корупції. «Товар, який заходить через Одесу, може бути розмитнений абсолютно будь-де в Україні. Тому це відбувається на інших митницях, де такої реформи не відбулось. Зараз неможливо провести реформу лише однієї митниці. Треба реформувати всі митні органи одночасно і закрити всі контрабандні потоки, а не так, як зараз, залишаючи дірки в державному кордоні, через які фактично і надходить контрабанда. Треба провести тотальну люстрацію всіх працівників митних органів, але, враховуючи, що у керівництві у нас залишається Насіров і на місцях продовжують працювати корумповані митники, це просто мрія», - резюмував економіст.  
Політика Полозов: Савченко вже заповнила всі екстрадиційні документи Українка Надія Савченко, засуджена в РФ, вже заповнила всі необхідні документи для свого звільнення. Про це заявив у Facebook адвокат льотчиці Микола Полозов після відвідин Надії у новочеркаському СІЗО. «Ми заповнювали з нею заяви, необхідні для передачі її в Україну відповідно до конвенції. Ретельно вибирали формулювання. Від ряду запропонованих у зразках заяв формулювань Надія категорично відмовилася, замінила своїми. Всі заяви складені на ім'я директора ФСВП Корнієнка. Обговорювали положення конвенції про видачу, її наслідки. Все, що було потрібно від Надії, вона виконала, тепер термін її звільнення залежать цілком і повністю від дій російської влади», - розповів захисник. Адвокат повідомив, що наступного разу побачиться з Савченко на її день народження 11 травня.
Суспільство Пайєтт упевнений, що найважчі часи на Донбасі вже пройшли Найважчі часи конфлікту на Донбасі вже пройшли. Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт під час зустрічі зі студентами Маріупольського державного університету, передає Громадське радіо. «Ми добре розуміємо, через які величезні випробування довелося пройти Україні протягом цих двох років російської агресії. З іншого боку, нам все-таки здається, що ви вже пройшли найважчі часи цього конфлікту. І тепер приступили до побудови тієї справжньої європейської демократії, яка є метою України вже протягом останніх 25 років», - сказав посол. Він зазначив, що проведення місцевих виборів є важливою складовою цього процесу, але тільки після того, як сторонами конфлікту будуть виконані всі положення Мінських угод і коли Україна відновить повний контроль на східному кордоні держави.
Події На Миколаївщині через вибух травмувався чоловік У Миколаївській області стався вибух, через що був травмований чоловік. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в області. «30 квітня о 06:50 до чергової частини Новоодеського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області надійшло повідомлення про те, що в с. Баловне стався вибух. Близько 05:30 62-річний пенсіонер звернув увагу на камінь, що лежав у нього на подвір'ї, підняв його і одночасно стався вибух. Чоловік з тілесними ушкодженнями у вигляді контузії очей, численних рваних ран тулуба, струсом головного мозку, рваних поранень гомілки і плеча госпіталізований в медичний заклад», - сказано в повідомленні. Після огляду місця події експерти вилучили фрагменти, попередньо, від вибухового пристрою. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 15 (замах на злочин) та ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство).
Суспільство У Сумській області директора держпідприємства затримали на хабарі Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Сумській області виявили, що посадові особи державного агролісового підприємства беруть хабарі. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції. Хабарі бралися за незаконний відпуск лісу. «Зокрема, протягом квітня 2016 року директор лісгоспу за надання лісопродукції поза бухгалтерським обліком вимагав та отримував хабарі від працівників цього ж підприємства і місцевих бізнесменів. В рамках кримінального провадження оперативники не тільки задокументували факти отримання керівником ДП неправомірної вигоди на суму 20 тисяч гривень, а також встановили факти вчинення посадовою особою інших правопорушень. Зокрема, керівник з метою подальшого збагачення привласнив майно держпідприємства. Деревина вивозилася на підконтрольні йому лісопереробні підприємства і реалізовувалася», - сказано в повідомленні. Прокуратура Роменського району відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Також за даним фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). «29 квітня працівники Управління захисту економіки Нацполіціі в Сумській області та Роменської місцевої прокуратури затримали директора лісгоспу під час отримання чергового хабара. У службовому кабінеті правоохоронці вилучили грошові кошти», - сказано в повідомленні. Директору вже оголосили про підозру.
Суспільство Розвідка: за добу загинуло сім російських військових У зоні АТО бойовики несуть чергові втрати: загинули сім російських військових. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони. Крім того 12 військових із РФ отримали поранення. «Так, поранений один військовослужбовець зі складу диверсійно-розвідувальної групи 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК, що діяла в районі н.п. Саханка. П'ять загиблих і семеро поранених військовослужбовців зі складу диверсійно-розвідувальних груп 11-го омсп (Макіївка) 1-го АК, які діяли в районі н.п. Авдіївка; двоє загиблих і четверо поранених військовослужбовців зі складу диверсійно-розвідувальних груп 5-ї омсбр (Макіївка) 1-го АК і 4-го батальйону територіальної оборони (Докучаєвськ) 1-го АК, які діяли в районі н.п. Докучаєвськ», - сказано в повідомленні.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Богдана Бабич Якщо реформи на митниці не здійснюватимуться – це посилить недовіру до влади Питання, чи вдасться прем’єр-міністру Володимиру Гройсману здійснити реформу митниці за три місяці, – суперечливе. Замало часу. Але головне, аби він продовжував цей напрям, адже кредит довіри від суспільства до влади зараз дуже низький. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич. «Знаю точно, що у Гройсмана серйозні наміри, він прийшов, щоб серйозно зробити реформи, він не зв’язаний зобов’язаннями з фінансово-промисловою групою. Не знаю, чи вдасться йому повністю провести реформу митниці за три місяці, але він зможе почати. Думаю, буде доволі серйозний супротив при цьому реформуванні. Тим не менше треба шукати способи наповнення бюджету. Митниця – один із таких способів. Тому напрям правильний, наскільки вдасться йому це зробити – побачимо через певний час. Питання навіть не в тому, з чого починати, а як системно продовжувати. Будь-які починання він мусить достатньо серйозно опрацьовувати і робити це відкрито. Адже будь-який неправильний крок посилить недовіру», - розповіла експерт. На думку Бабич, Гройсману буде важко, адже він взявся за непопулярні реформи. Зокрема, його ініціатива про підвищення тарифів на газ – дуже радикальна. «Він прийматиме багато непопулярних рішень, які мають бути. Вони не подобатимуться ні народу, ні олігархам.  Але можна це порівняти з хірургічним втручанням. Можна довго лікувати хворобу, але, напевно, зараз важливий етап такого хірургічного втручання», - підсумувала експерт.      
Суспільство На Великдень близько 15 тисяч прикордонників нестимуть службу У Великодню ніч держкордон і громадський порядок охоронятимуть близько 15 тисяч прикордонників. Про це повідомили в прес-службі ДПСУ. Як повідомляється, на всі ділянки спрямовано додаткові резерви, які посилені технікою і технічними засобами. «Разом з іншими правоохоронними органами посилено заходи безпеки в Одеському регіоні. Заходи спрямовані на недопущення проникнення терористів і провокаторів, а також провезення зброї, засобів терору та інших заборонених предметів. Посилено кордон із Молдовою на ділянці Придністров'я. Забезпечено цілодобове чергування ситуативних груп для реагування на зміни обстановки. Задіяні корабельно-катерні групи для прикриття підступів із моря. У повітрі перебувають літаки «Даймонд» для моніторингу ситуації в територіальному морі і на адмінкордоні з АР Крим. Морські сили і авіація будуть застосовуватися щодня протягом усіх травневих свят», - сказано в повідомленні. Нагадаємо, що у Великодню ніч і на Великдень в посиленому режимі чергуватимуть у храмах і церквах і рятувальники ДСНС України - близько семи тисяч.
Суспільство Порошенко: Два роки тому Україна була слабкою, але тепер і вона ніби воскресає Президент України Петро Порошенко привітав українців з Великоднем. У зверненні до українців він розповів про те, що майбутнє України розгортається на наших очах. «Ісус перед розп'яттям лише здавався слабким проти гонителів, але насправді він був сильним вірою і непереможним духом. Він був правдою, а тому, здолавши смерть, переміг зло. Два роки тому Україна була слабкою і виснаженою. Але тепер і вона ніби воскресає. І як переможна хода віри Христової почалася після його воскресіння, так і впевнене просування України в майбутнє розгортається на наших з вами очах», - сказав Порошенко. Президент у своєму привітанні згадав і про українських військових. «У ці дні ми поминаємо тисячі наших захисників, які віддали своє життя за нашу віру і нашу свободу, за нашу державу. Згадуємо всіх, хто загинув у результаті російської агресії. Також ми з вдячністю молимося за кожного, хто зберігав наш спокій у великодню ніч і хто в цей святковий день стоїть на варті миру», - сказав глава держави.

Як за допомогою нумерології обчислити грошові дні та залучити в життя багатство
Як за допомогою нумерології обчислити грошові дні та залучити в життя багатство
Кожному нам хочеться, щоб робота приносила більше грошей Нумерологи розповіли, як грошові дні кожного місяця т....
5 випадкових подій, які обіцяють зміни у житті
5 випадкових подій, які обіцяють зміни у житті
У житті кожної людини трапляються події, які відбуваються не просто так Іноді сам Всесвіт подає нам знаки про ....
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Ранок — це найважливіша частина дня Від того, як ви проведете ранок, залежатиме те, як ви проведете весь день
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
Кішки здавна вважаються загадковими та магічними тваринами Знаючи про їхні здібності, ви по-новому поглянете н....
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
28 квітня о 1:03 розпочнеться 20-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів




/-0,67420101165771-/ /-pc-/
Top