counter
Архів Повернутись назад 30 Березня 2022
30 Березня
Оперативне зведення Генштабу ЗСУ на ранок 35-го дня війни З метою комплектування збройних сил Російської Федерації, з окупованих територій Грузії, на територію України було перекинуто підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південна Осетія) та 7-й (Абхазія) військових баз, що входять до складу Південного військового округу. Від 4-ї військової бази було сформовано та відправлено в Україну три БТГр загальною чисельністю до 1200 осіб російських та осетинських військовослужбовців. З підрозділів 7-ї військової бази було сформовано дві БТГр, а це близько 800 осіб. На тимчасово зайнятих ворогом територіях Запорізької та Херсонської областей ворог продовжує вчиняти протиправні дії щодо місцевого населення. У населеному пункті Велика Білозерка підрозділи російських окупантів розосередилися по всьому населеному пункту та розташували техніку між житловими будинками. У Мелітополі загарбники на підступах до міста обладнали блокпости та посилили перепускний режим. Вороги продовжують грабувати будинки та квартири місцевих мешканців, затримувати проукраїнських активістів та працівників державних органів України. На тимчасово окупованій території Луганської області окупаційна влада планує провести чергову хвилю мобілізації з 1 квітня поточного року. Не виключено, що будуть такі спроби на нещодавно захоплених територіях області. Збройні сили Російської Федерації продовжують відчувати проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом. Так, військовослужбовці термінової служби 26-го танкового полку зі складу 47-ї танкової дивізії, які підписали контракти після їхньої участі у війні з Україною, почали подавати рапорти з проханням розірвати контракт і направити для подальшого проходження служби до пункту постійної дислокації. Угрупуванням угрупуванням Об'єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу було відбито 4 атаки російських окупантів. Нашими воїнами знищено 7 танків, 7 одиниць броньованої, 2 одиниці автомобільної техніки та протитанкову зброю. Противник зазнав втрат і в живій силі
Події Атака на будівлю ОДА у Миколаєві: кількість жертв зросла до 12 загиблих В результаті чергового злочину російських окупантів, які крилатою ракетою хотіли зруйнувати будівлю миколаївської ОДА, чудово розуміючи, що там знаходилися цивільні особи, які забезпечують життєдіяльність міста і в якому були відсутні будь-які військові підрозділи, збільшилася кількість жертв. Як повідомив у своєму Telegram голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, кількість загиблих внаслідок влучення ракети зросла до 12, поранених – 34.Голова військової адміністрації Миколаївської області зазначив, що за попередніми даними кількість людей, які перебувають у будівлі на момент злочину російських окупаційних військ, була меншою, тому розбір завалів та рятувальна операція триває. Атака на будівлю ОДА у Миколаєві: Нагадаємо, що російські окупанти вранці 29 березня завдали ракетного удару по будівлі Миколаївської ОДА. За даними ДСНС України, внаслідок обстрілу та попадання ракети до дев'ятиповерхової адміністративної будівлі сталася руйнація центральної секції будівлі з 9 по 1 поверх без подальшого горіння. Повідомлялося, що більшості тих, хто працює в ОВА, дивом вдалося врятуватися, це від 50 до 100 осіб. Спочатку повідомлялося спочатку про виявлених трьох загиблих, проте з часом розбору завалів кількість жертв збільшилася до восьми людей та 30 поранених. Станом на ранок 30 березня, за повідомленням голови Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма, кількість загиблих зросла до 12, поранених – 34.Однією з версій причини атаки російських терористичних військ на об'єкт цивільної інфраструктури стало їхнє бажання зруйнувати будівлю, в якій, за попередніми даними, міг перебувати голова облдержадміністрації Віталій Кім, який за час агресивної війни росії проти України став одним із символів боротьби українського народу з окупантами. Таку думку висловив міський голова Миколаєва Сергій Сенкевич.
Российские оккупанты планируют провести мобилизацию на захваченных территориях Про те, що російські окупанти ведуть бойові дії з порушенням усіляких міжнародних норм, уже нікого не здивуєш. Ще одним злочином росіян може стати можливе проведення мобілізації на деяких територіях, захоплених окупаційними військами Росії.Такої нагоди не виключають у Генеральному штабі Збройних сил України, про що їм було сказано в оперативній інформації  станом на 06:00 У повідомленні сказано, що на тимчасово окупованій території Луганської області окупаційна влада планує провести чергову хвилю мобілізації з 1 квітня поточного року. Не виключено, що будуть такі спроби на нещодавно захоплених територіях області. У Генштабі зазначають, що на тимчасово зайнятих ворогом територіях Запорізької та Херсонської областей ворог продовжує вчиняти протиправні дії щодо місцевого населення, а самі російські військовослужбовці продовжують займатися мародерством: грабують будинки та квартири місцевих мешканців.
Суспільство Министр призывал не помогать врагу своей съемкой Министр цифровой трансформации Михаил Федоров сообщил о важности цифровой "гигиены" в условиях войны. В своем Telegram блоге он напомнил, что съемка и публикация в открытых источниках результатов вражеских обстрелов помогает оккупантам корректировать свои действия, в частности – давать поправку на работу своей артиллерии или для корректировки ракетных ударов.Министерство обороны Украины в свое время также обращало внимание на то, что 80% разведывательной информации берется из открытых источников, и публикации простых, как многим кажется, фотографий позволяют аналитикам российских оккупантов корректировать огонь. Информация же о перемещении техники ВСУ или о военных объектах дает оккупантам возможность запланировать удар по нашим защитникам.Но, данное предупреждение не обязано быть препятствием, когда возникает информация о дислокации либо перемещении техники либо живой силы русских оккупантов. В данном случае министр призвал граждан Украины пользоваться специально разработанным чат-ботом. Желательно как можно скорее делиться кадрами о местонахождении кафиров и их технике. Снимайте фото и видео незаметно, особенно если оккупанты недалеко от вас. Позаботьтесь своей безопасности в первую очередь." написал министр
Суспільство Глава госспецсвязи и руководитель правительственной связи стали бригадными генералами, а десятки солдат и офицеров получили от верховного главнокомандующего награды Президент України, верховний головнокомандувач Володимир Зеленський 29 березня підписав Указ про надання звання бригадного генерала голові Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України полковнику Юрію Щиголю. Також бригадним генералом став начальник Головного управління урядового зв'язку полковник Сергій Зотько. Крім того, Володимир Зеленський підписав два Укази про нагородження військовослужбовців, які відзначилися при відображенні російської агресії орденами Богдана Хмельницького, а також «За мужність» ІІ та ІІІ ступеня, медалями «За військову службу Україні» та «За бездоганну службу» ІІ та ІІІ ступеня. Також троє офіцерів отримали ордени Данила Галицького.   СМЕРТЬ РОСІЙСЬКИМ ОКУПАНТАМ!
Суспільство На річницю звільнення концтабору Бухенвальда не хочуть бачити представників Росії та Білорусі. Їх попросили утриматися від відвідування Як повідомляє DW, на заходах, присвячених дню пам'яті звільнення концтаборів Бухенвальд і Дора-Міттель попросили не приїжджати представників російської федерації, яка розв'язала війну в Україні, та Республіки Білорусь, яка активно допомагає агресору у веденні бойових дій, руйнуванні та вбивстві громадян.Директор Меморіального фонду нагадав, що російськими окупаційними військами, яких можна сміливо називати фашистами двадцять першого століття, у Харкові 18 березня було вбито віце-президента Міжнародного комітету Бухенвальд-Дора Бориса Романченка. 96-річний колишній в'язень нацистських концентраційних таборів, який пережив за другу світову війну чотири табори смерті (Бухенвальд, Пенемюнде, Дора-Міттельбау та Берген-Бельзен), був убитий у власному будинку артилеристського обстрілу російських окупантів по Північній. Про загибель колишнього в'язня Бухенвальда Бориса Романченка внаслідок російського обстрілу Харкова адміністрація меморіального комплексу "Бухенвальд" повідомила з посиланням на його внучку.
Економіка Австрія підготувала план у разі припинення постачання газу з Росії Як передають закордонні ЗМІ, Австрія заявила про готовність до повного припинення постачання газу з Росії. Про це заявив міністр фінансів Австрії Магнус Бруннер. "Звичайно, загалом є план на випадок надзвичайної ситуації, він багаторівневий. З іншого боку, ми вже погодили стратегічне поповнення запасів, це вже було схвалено у Національній раді (Нижня палата парламенту)", - сказав Бруннер. Раніше міністр економіки ФРН Роберт Хабек заявив про активацію режиму раннього попередження НС на випадок припинення постачання газу з Росії. В ОМВ заявили, що не отримували заявок на оплату газу в рублях. Він наголосив, що рішення про активацію раннього попередження НС, як це було раніше зроблено в Німеччині, в Австрії ухвалює енергетичний регулятор E-Control за погодженням із міністром енергетики. "Звісно ж, вони перебувають у постійному контакті, стежать за ситуацією і завжди серйозно перевіряють, як це може позначитися на цінах, ринках, стабільності", - зазначив Бруннер.
оформление ленты  У російських окупантів сама наявність Javelin або NLAW у захисників України викликає паніку Українські герої зі 128 окремої гірничо-штурмової Закарпатської бригади опублікували кадри знищеного разом із екіпажем танка російської окупаційної армії. Бойовий танк Т-72 було знищено штурмовиками підрозділу ракетним комплексом Javelin. Від ракетного удару з переносного протитанкового комплексу рашистську нечисть не врятував ні активний захист, ні так званий мангал (наварені зверху грати). Після поразки ракетою у танку здетонував боєкомплект, внаслідок чого його вежу зірвало. Екіпаж (три окупанти, що прийшли зі зброєю на нашу землю) знищено без можливості ідентифікації. У 128-й бригаді повідомляють, що з боку підрозділу втрат пораненими або вбитими немає.Також зазначається, що у росіян викликає паніку сама наявність у ЗСУ сучасних переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin або NLAW, адже у разі потрапляння під удар цих комплексів у танк, БТР, БМП або іншу броньовану техніку у екіпажу та десанту, що знаходиться на борту, немає жодних шансів вижити.

Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
більше матеріалів




/-0,23248887062073-/ /-pc-/
Top