counter
Архів Повернутись назад 30 Січня 2018
30 Січня
Суспільство оформление ленты  Битва за «Арсенал» і смолоскипна хода. У Києві вшанували пам'ять Героїв Крут В пам'ять про Героїв Крут відбулася реконструкція бою військ Української Народної Республіки проти більшовиків на заводі Арсенал. Актори, одягнені у військову форму того часу, відтворили події кінця січня 1918 року в Києві. «Після того, як в Росії був повалений цар в 1917 році, в Україні була створена Центральна Рада, як представницька організація тимчасового уряду, який був організований в Росії, - говорить зі сцени ведучий, здійснюючи екскурс в історію. - Тільки третій універсал Ради був частиною української революції. Тоді Центральна Рада втратила свого покровителя в Росії, і почала свою самостійну гру. Але з більшовиками вона не змогла домовитися. І нічого не залишалося, як домовлятися з нашими західними союзниками. На той момент з Німеччиною і Австрією». Події ж в кінці січня – початку лютого були названі Січневим повстанням. Тоді комітет більшовицької партії виступив проти Української Центральної Ради та Української Народної Республіки. Повстання тривало сім днів і прискорило падіння влади Центральної Ради в Києві. Після імпровізованої перестрілки зі стрілецької зброї і артилерії, всі присутні запалили сотні смолоскипів і з ними в руках пішли до Аскольдової могили.
Наука і технології Виробництво iPhone X скоротили в два рази через низький рівень продажу Американська компанія Apple в два рази вирішила зменшити план виробництва нових смартфонів iPhone X в першому кварталі цього року через низькі, ніж очікувалося, продажі. За інформацією ЗМІ, замість запланованих до випуску 40 млн пристроїв буде випущено 20 млн iPhone X. Про це сказано в листі компанії постачальникам компонентів, який опинився у розпорядженні Nikkei Asian Review, інформує РБК. У листі рішення Apple пояснюється тим, що нова модель смартфона, яка надійшла в продаж 3 листопада 2017 року, показала низькі обсяги продажів в Америці, Китаї, а також на європейських ринках. Видання зазначає, що це рішення може привести до кризи для постачальників компанії. Збитки від скорочення виробництва можуть скласти «мільярди доларів». Крім цього, це може привести до уповільнення переходу до технології OLED-дисплея від рідкокристалічних екранів.
Політика США висловили Росії протест через небезпечне перехоплення літака У США висловили протест Росії після небезпечного перехоплення американського літака Р-3 над Чорним морем. Країну-агресор звинуватили в порушенні міжнародних прав, передає Укрінформ. За словами прес-секретаря Держдепартаменту США Хезер Науерт, США «з найвищим рівнем стурбованості» звернули увагу на небезпечну військову практику РФ. Останній інцидент в цьому роді стався 29 січня. Науерт зазначила, що російський пілот на винищувачі наблизився на відстань до 5 футів (1,5 м) і перетнув шлях в повітрі прямо перед літаком P-3. У США підкреслили, що у американського літака були права для знаходження в повітрі. Науерт розповіла, що своїми діями пілот РФ порушив Угоду від 1972 року про запобігання інцидентів над відкритим морем (INCSEA). «Ми закликаємо Росію припинити ці небезпечні дії, які підвищують ризик помилки, небезпеки для екіпажів з обох сторін і аварії в повітряному просторі», - додали в Держдепі. Нагадаємо, російський Су-27 провів небезпечний маневр перед американським літаком-розвідником P-3. Це тільки останній епізод із серії аналогічних, які відбуваються повсюду.
Політика РФ втратила мільярди на оборонних замовленнях через санкції США Антиросійські санкції перешкодили реалізувати міжнародні контракти РФ в сфері розвідки та оборони на кілька мільярдів доларів. Про це повідомила прес-секретар Держдепу Хезер Науерт, передає Reuters. Науерт зазначила, що за оцінками розвідки США, деякі іноземні уряди відмовилися від закупівель військової техніки РФ на кілька мільярдів доларів. У Держдепі вважають, що в такій ситуації можуть не знадобитися навіть персональні санкції. «Якщо закон працює, санкції щодо конкретних осіб або окремих компаній не будуть потрібні, оскільки законодавство фактично служить стримуючим фактором», - додала вона. Також в Держдепі застерегли уряди інших країн світу, що в разі введення нових санкцій США проти РФ, вони торкнуться компанії поза Росією за бізнес з російським оборонним сектором і розвідкою.
Суспільство Через війну на Донбасі недоїдають 1,2 млн осіб – ООН Через збройний конфлікт на Донбасі спостерігається гостра нестача продуктів харчування. У зв'язку з цим недоїдають 1,2 млн осіб. Про це повідомили у Всесвітній продовольчій програмі ООН, передає «Радио Свобода». У списку ООН знаходяться 16 країн світу, в якіх є проблеми з їжею через війну. Крім України, до переліку увійшли Ємен, Південний Судан, Сирія, Ліван, Центральноафриканська Республіка, Афганістан і Сомалі. Однак голод є не тільки в цих країнах. Так, за даними ООН, в 2016 році кількість голодуючих досягла 815 млн осіб в той час як в попередньому році їх було 777 млн. Більшість людей, які страждають від недоїдання, живе в країнах, де йде війна – 489 млн осіб. В ООН роблять висновок, що проблему голоду не вирішити, якщо не вживати заходів щодо запобігання та вирішення конфліктів.
Політика «Кремлівська доповідь» Мінфіну США: увійшли 210 чиновників і олігархів РФ Міністерство фінансів США опублікувало так звану «кремлівську доповідь», в якій перерахувало прізвища наближених до президента країни-агресора Володимира Путіна олігархів, бізнесменів і чиновників. Про це повідомляє The Associated Press. У переліку значаться 210 прізвищ, з яких 114 високопоставлених чиновників і 96 олігархів РФ. У список потрапили прес-секретар президента Дмитро Пєсков, прем'єр-міністр Дмитро Медведєв і 22 міністри його кабміну. Крім того, в ньому значаться глава адміністрації Антон Вайн, перші заступник голови адміністрації Олексій Громов та Сергій Кирієнко, глава президентського протоколу Владислав Китаєв. Не обійшли стороною першого віце-прем'єра Ігоря Шувалова, віце-прем'єрів Ольгу Голодець і Аркадія Дворковича, міністра оборони Сергія Шойгу, главу МЗС Сергія Лаврова. У переліку значиться помічник президента РФ Владислав Сурков, спікер Держдуми В'ячеслав Володін, спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, голова «Роснефти» Ігор Сєчін, глава «Газпрому» Олексій Міллер, керівник Ощадбанку Герман Греф, голова ФСБ Олександр Бортников, глава СЗР Сергій Наришкін, мер Москви Сергій Собянін, губернатор Санкт-Петербурга Георгій Полтавченко, генпрокурор Юрій Чайка, глава Слідчого комітету Олександр Бастрикін, голова Росгвардіі Віктор Золотов. Серед олігархів значаться такі прізвища, як Роман Абрамович, Олег Дерипаска, Євген Касперський, Сулейман Керімов, Володимир Потанін, Михайло Фрідман, Петро Авен, Аркадій і Борис Ротенберг, Геннадій Тимченко, Олег Тиньков, Михайло Прохоров, Олександр Мамут, Кирило Шамалов і інші. «Кремлівський список» не є списком санкцій, тому що люди, які входять до нього не будуть відчувати будь-яких обмежень. Однак, як підкреслили раніше в Держдепі, персональних санкцій може і не знадобитися, якщо будуть діяти загальні санкції, які вже привели до мільярдних втрат для РФ. BREAKING: Treasury list of Russian Oligarchs released. “Those individuals who, according to reliable public sources, have an estimated net worth of $1 billion or more.”Here’s the list. pic.twitter.com/x7crtZNU5f — Christina Wilkie (@christinawilkie) 30 января 2018 г.
Культура Адміністративний суд залишив без змін заборону на показ серіалу «Свати» Окружний адміністративний суд Києва відмовив студії «Квартал 95» в задоволенні позову про зняття заборони на трансляцію серіалу «Свати» за участю актора країни-агресора Федора Добронравова. Про це йдеться в рішенні суду від 17 січня. У постанові суду йдеться про відмову в задоволенні заяви ТОВ «Кіноквартал». Позов від підприємства надійшов до СБУ, Мінкульту, Держкіно. Компанія вимагала визнати протиправними дії та скасувати постанову СБУ від 21 листопада 2017 року про заборону в'їзду в Україну громадянину РФ Добронравову терміном на 3 роки. Також просив визнати протиправним та скасувати наказ Мінкульту про внесення цього громадянина РФ в перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Крім того, «Кіноквартал» просив визнати протиправним та скасувати наказ Держкіно про скасування державної реєстрації «Сватів». Нагадаємо, СБУ заборонила Федору Добронравову в'їзд в Україну на 3 роки. Актор дозволяв собі публічні антиукраїнські заяви і підтримував незаконну анексію Криму, який він часто відвідував після окупації. Слідом за СБУ, в чорний список актора вніс і Мінкульт. Після цього Держкіно скасувало держреєстрацію всіх сезонів серіалу «Свати», де Добронравов виконав одну з головних ролей.
Суспільство Сонна погода: в Україні очікується сильний вітер, дощі та мокрий сніг У вівторок, 30 січня, практично на всій території України очікуються дощі з мокрим снігом, в південних регіонах без опадів. Про це повідомили в Гідрометцентрі. Синоптики відзначають, що на заході країни пройдуть дощі з мокрим снігом, температура повітря прогріється до +4...+6. На півночі і в центрі також дощі з мокрим снігом, вдень від +3 до +6 градусів. На сході України протягом дня прогнозується дощ з мокрим снігом, температура повітря від +2 до +5. На півдні без опадів, вдень +4 до +10, у тимчасово анексованому Криму від +5 до +7. Температура повітря в Києві складе від +4 до +6 вдень і від +1 до +3 вночі. Вітер західний, 7-12 м/с. У столиці вдень і вночі очікується дощ з мокрим снігом. Разом з тим окремо в ДСНС підкреслили, що в Україні буде сильний вітер. Пориви вітру сягатимуть 15-20 метрів на секунду.
Спорт Путін знав про допінг на Олімпіаді в Сочі – інформатор WADA Президенту РФ Володимиру Путіну було відомо про вживання допінгу російськими спортсменами під час Олімпіади в Сочі. Про це заявив Григорій Родченков у фільмі ARD, передає «Коммерсант». Родченков був главою антидопінгової лабораторії Москви і став джерелом інформації для Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). Він повідомив, що екс-міністр спорту, туризму і молодіжної політики РФ Віталій Мутко регулярно повідомляв Путіну про застосування допінгу. Він зазначив, що Путін «хотів все знати». В результаті Родченков доповідав заступнику міністра Юрію Нагорних, той повідомляв Мутко, який потім звертався до Путіна. Родченков наполягає, що система застосування допінгу в спорті була побудована з самого верху і накази йшли від президента Росії. Нагадаємо, в грудні 2017 року МОК відсторонив російську збірну від зимових Олімпійських ігор в південнокорейському Пхенчхані. Не замішані в допінговому скандалі спортсмени зможуть виступити під нейтральним прапором.
Суспільство У Києві продовжили роботу пункту прийому новорічних ялинок Приймати новорічні ялинки в Києві будуть і далі, робота пункту прийому дерев продовжена на 9 днів – до 9 лютого. Про це повідомив заступник директора комунального підприємства «Київзеленбуд» Шевченківського району Сергій Лисенко, передає телеканал «112 Украина». «Кияни продовжують приносити ялинки, сьогодні нашим підприємством отримано близько 3 тисяч. Люди продовжують їх приносити, тому «Київзеленбуд» продовжив термін прийому – до 9 лютого», - розповів Лисенко. Відзначається, що на самому пункті прийому вже немає місця, тому громадян просять залишати ялинки в спеціально виділеному місці. Всього в столиці відкрили 10 пунктів збору новорічних ялинок. Пункти працюють з 12 січня. Планується, що дерева перероблять на друзки, які будуть використані для лунок кущів і дерев в місті.
Події оформление ленты  Авіаудар турецьких ВПС пошкодив найдавніший храм Сирії Найдавніший храм на території Сирії – Айн-Дара зазнав значних руйнувань в результаті авіаудару турецьких військово-повітряних сил. Про це передає ВВС. Більше 60% об'єктів на території храму Айн-Дара зруйновані. Храм розташований неподалік підконтрольного курдам міста Афрін. У центрі храмового комплексу впав снаряд і видно воронку. На місці, де раніше стояли базальтові леви, утворилася гора каміння. Цей неохеттський храм звели арамеї в першому тисячолітті до нашої ери. Він пережив багато воєн, але не зміг встояти перед бомбардуванням турків. Нагадаємо, турецькі війська разом з сирійськими повстанцями почали наступ в районі Афрін 10 днів тому, щоб витіснити звідти курдських бойовиків. Спостерігачі повідомили про щонайменше 51 загиблу людину в результаті турецьких авіа- і артилерійських ударів з початку наступу. У боях було вбито десятки бійців YPG і повстанців, і ще сім турецьких солдатів.
Спорт Усик повторив досягнення Кличка в українському боксі Чемпіон світу за версіями WBO і WBC в першій важкій вазі Олександр Усик (14-0, 11 КО) став другим українцем в історії, що об'єднав чемпіонські пояси. Про це повідомляє Isport.ua. До Усика об'єднати пояси зміг тільки Володимир Кличко в 2006 році, тоді він став володарем титулів IBF і IBO. У цю колекцію пізніше увійшли пояса WBO і WBA, який українець відібрав у Султана Ібрагімова і Девіда Хея. Віталій Кличко був чемпіоном світу за версіями WBO (1999-2000) і WBC (2004-2005, 2008-2013), проте жодного разу не отримував кілька поясів одночасно. Нагадаємо, Усик здобув перемогу над латишем Майріс Бріедіс (23-1, 18 КО) в півфіналі WBSS і став чемпіоном світу за двома версіями. Тепер на українця чекає фінал, який відбудеться 11 травня. Усик зможе поборотися також за пояса IBF і WBA Regular. Для звання абсолютного чемпіона світу у важкій вазі переможцю вирішального бою WBSS не вистачатиме тільки титулу WBA Super, який на даний момент належить росіянину Денису Лебедєву (30-2, 22 КО).
Політика У Росії заговорили про розрив відносин з США Публікація «Кремлівської доповіді» Мінфіном США фактично означає розрив відносин між РФ і США. Про це заявив перший заступник голови Комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Володимир Джабаров, передає «Газета.ру». Чиновник додав, що формально у РФ і США є відносини, але «включення до списку санкцій практично всього керівництва нашої країни говорить про те, що ці відносини фактично розриваються». За його словами, «Кремлівська доповідь» грубо втручається у внутрішні справи РФ. Нагадаємо, 30 січня Мінфін США представив Конгресу «Кремлівську доповідь», до якої увійшли 210 прізвищ наближених до Путіна чиновників, бізнесменів і олігархів. Зокрема, в доповіді значаться прізвища Дмитра Медведєва і 22 міністрів, глави Держдуми РФ, численних відомств. Крім того, в списку є прізвища 96 олігархів.
Політика Росія спробує втрутитися у нові вибори в США - ЦРУ Росія спробує втрутитись у проміжні вибори у Конгрес США, які пройдуть у листопаді 2018 року. Про це заявив директор ЦРУ Майк Помпео, передає ВВС. У ЦРУ не помітили, щоб РФ зменшила спроби вплинути на результат виборів у США і країнах Європи. Говорячи про те, чи непокоїть ЦРУ активність Росії, Помпео сказав: «Звичайно. Я очікую, що вони продовжать чинити спроби зробити щось». Однак чиновник упевнений, що США зможуть провести вільні і чесні вибори. Нагадаємо, раніше спецслужби США заявили, що РФ намагалася вплинути на президентські вибори в 2016 році. Разом з тим Помпео мало хвилюють підступи російських спецслужб. «У нас найкраща в світі шпигунська служба», - зазначив він. За словами глави ЦРУ, президент Трамп приділяє багато уваги розвідувальній інформації. «Йому цікаві факти, про які ми йому повідомляємо. І він хоче зрозуміти, чому ми вважаємо ці факти важливими», - додав чиновник.
Суспільство Курнікова після пологів вже повернулася до занять Після народження сина Ніколаса і дочки Люсі знаменита тенісистка Анна Курнікова практично відразу ж повернулася до занять спортом. Відео своїх занять спортсменка показала в Instagram. Малюкам вона приділяє багато часу, тому намагається робити вправи, перебуваючи недалеко від дітей. «Повернулася до занять», - підписала Анна опубліковане в соцмережі відео свого тренування. Під час вагітності Курніковій, за словами матері Енріке Іглесіаса, «не доводилося багато відпочивати або відвідувати лікарів». В результаті Анна, через 1,5 місяця після пологів, вже в ідеальній формі. 36-річна Анна та 42-річний Енріке разом вже 16 років, зустрічатися пара почала в 2001 році, коли Курнікова знімалася у кліпі Іглесіаса на пісню Escape. 16 січня діткам виповнився місяць. /p>   Публикация от Anna Аня (@annakournikova) Янв 29, 2018 at 12:26 PST
Суспільство Суд відмовився звільнити голову Держаудитслужби, у якої знайшли злитки золота Солом'янський райсуд Києва відмовив НАБУ і не усунув з посади голову Держаудитслужби Лідію Гаврилову. Про це повідомляє «5 канал». В ході судового засідання прокурори повідомили, що Гаврилова завдяки займаній посаді могла чинити тиск на слідство. Тому слідство не могло відстежувати факти її незаконного збагачення. Детективи Спеціальної антикорупційної прокуратури заявили, що Гаврилова спілкувалася з одним із нардепів, з яким вона нібито погодила певні призначення в аудиторській службі. Прізвище парламентарія в суді не назвали. Нагадаємо, 23 січня детективи НАБУ повідомили Гавриловій про підозру у незаконному збагаченні в розмірі близько 10 млн грн і декларації недостовірних даних. Так, у Гаврилової є квартира, 2 паркомісця в Києві, позашляховик (2016 випуску), дорогі меблі, техніка, золоті злитки і готівкою $112,8 тисяч і 8,5 тисячі євро. Прокурори просили для Гаврилової запобіжний захід і заставу в 1 млн грн. Однак у результаті суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на 60 діб до 25 березня.
Політика Вся путінська "рать": США внесли у "Кремлівський список" олігархів і керівництво Росії (повний список) Міністерство фінансів США оприлюднило так званий "Кремлівський список", куди було внесено багатьох осіб із оточення Володимира Путіна. Нагадаємо, скласти список американських законодавців зобов'язав законопроект «Про протистояння противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA), який президент США підписав у серпні минулого року. Всього у список потрапили керівники всіх гілок влади Росії, чиновники з Адміністрації Володимира Путіна, зокрема Дмитро Медведєв, Ігор Сєчін, Ігор Шувалов, Дмитро Пєсков, Владислав Сурков, Сергій Лавров. Також у список невиїзних потрапили всі російські олігархи, стан яких оцінюється понад 1 млрд дол. Серед найвідоміших бізнесменів - Олег Тіньков, Євген Касперський, Олена Батуріна, Роман Абрамович, Алішер Усманов, Олег Дерипаска і Віктор Вексельберг. Згадка в імені людини в "кремлівському списку", втім, не означає, що Сполучені Штати оголошують його персоною нон ґрата, хоча цей факт і наближає особу до потрапляння до списку санкцій. Йтиметься, швидше за все, про обмеження роботи з європейськими та американськими банками. Адміністрація президента Росії 1. Керівник адміністрації президента Антон Вайн 2. Перший заступник керівника адміністрації президента Олексій Громов 3. Перший заступник керівника адміністрації президента Сергій Кирієнко 4. Заступник керівника адміністрації президента Магомедсалам Магомедов 5. Заступник керівника адміністрації президента Володимир Островенко 6. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков 7. Керівник протоколу президента Владислав Китаєв 8. Помічник президента Андрій Бєлоусов 9. Помічник президента Лариса Бричева 10. Помічник президента Владислав Сурков 11. Помічник президента Ігор Левітін 12. Помічник президента Володимир Кожин 13. Помічник президента Юрій Ушаков 14. Помічник президента Андрій Фурсенко 15. Помічник президента Микола Цуканов 16. Помічник президента Костянтин Чуйченко 17. Помічник президента Євген Школов 18. Помічник президента Ігор Щеголев 19. Радник президента Олександр Бедрицький 20. Радник президента Сергій Глазьєв 21. Радник президента Сергій Григоров 22. Радник президента Герман Клименко 23. Радник президента Антон Кобяков 24. Радник президента Олександра Левицька 25. Радник президента Володимир Толстой 26. Голова Ради з прав людини Михайло Федотов 27. Радник президента Веніамін Яковлєв 28. Повноважний представник президента в Раді Федерації Артур Муравйов 29. Повноважний представник президента в Держдумі Гаррі Мінх 30. Повноважний представник президента в Конституційному суді Михайло Кротов 31. Уповноважений при президенті з прав дитини Анна Кузнєцова 32. Уповноважений при президенті щодо захисту прав підприємців Борис Тітов 33. Повноважний представник президента в Приволзькому федеральному окрузі Михайло Бабич 34. Повноважний представник президента в Північно-Західному федеральному окрузі Олександр Бєглов 35. Повноважний представник президента в Північно-Кавказькому федеральному окрузі Олег Бєлавєнцев  36. Повноважний представник президента в Центральному федеральному окрузі Олексій Гордєєв 37. Повноважний представник президента в Сибірському федеральному окрузі Сергій Меняйло 38. Повноважний представник президента в Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв 39. Повноважний представник президента в Південному федеральному окрузі Володимир Устинов 40. Повноважний представник президента в Уральському федеральному окрузі Ігор Холманських 41. Начальник управління адміністрації президента з питань зовнішньої політики Олександр Манжосін 42. Начальник управління президента з міжрегіональних і культурних зв'язків із зарубіжними країнами Володимир Чернов 43. Начальник управління президента з соціально-економічного співробітництва з державами СНД, Республікою Абхазія і Республікою Південна Осетія Олег Говорун Уряд Росії 44. Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв 45. Перший віце-прем'єр Ігор Шувалов 46. ​​Керівник апарату уряду Сергій Приходько 47. Заступник голови уряду Олександр Хлопонін 48. Заступник голови уряду Віталій Мутко 49. Заступник голови уряду Аркадій Дворкович 50. Заступник голови уряду Ольга Голодець 51. Заступник голови уряду Дмитро Козак 52. Заступник голови уряду Дмитро Рогозін 53. Міністр Відкритого уряду Михайло Абизов 54. Міністр сільського господарства Олександр Ткачов 55. Керівник МНС Володимир Пучков 56. Міністр зв'язку Микола Нікіфоров 57. Міністр будівництва і ЖКГ Михайло Мень 58. Міністр культури Володимир Мединський 59. Міністр оборони Сергій Шойгу 60. Керівник Мінекономрозвитку Максим Орєшкін 61. Міністр освіти Ольга Васильєва 62. Міністр енергетики Олександр Новак 63. Міністр з розвитку Далекого Сходу Олександр Галушка 64. Міністр фінансів Антон Силуанов 65. Міністр закордонних справ Сергій Лавров 66. Керівник МОЗ Вероніка Скворцова 67. Керівник Мінпромторгу Денис Мантуров 68. Міністр внутрішніх справ Володимир Колокольцев 69. Міністр юстиції Олександр Коновалов 70. Міністр праці Максим Топілін 71. Керівник Мінприроди Сергій Донський 72. Міністр у справах Північного Кавказу Лев Кузнєцов 73. Міністр спорту Павло Колобков 74. Міністр транспорту Максим Соколов Інші високопосадовці 75. Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко 76. Директор СЗР Сергій Наришкін 77. Спікер Держдуми В'ячеслав Володін 78. Спеціальний представник президента з питань природоохоронної діяльності, екології та транспорту Сергій Іванов 79. Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев 80. Керівник ФТС Володимир Булавін 81. Начальник Генштабу Збройних сил Валерій Герасимов 82. Керівник ГРУ Ігор Колобов 83. Заступник секретаря Ради безпеки Росії Рашид Нургалієв 84. Губернатор Санкт-Петербурга Георгій Полтавченко 85. Мер Москви Сергій Собянін 86. Генпрокурор Юрій Чайка 87. Керівник Слідчого комітету Олександр Бастрикін 88. Керівник Росгвардії Віктор Золотов 89. Директор ФСТ Дмитро Кочнєв 90. Директор ФСБ Олександр Бортніков 91. Керівник Росархіву Андрій Артизов 92. Директор Росфінмоніторингу Юрій Чиханчин 93. Начальник головного управління спеціальних програм президента Олександр Линець 94. Керуючий справами президента Олександр Колпаков 95. Директор державної фельд'єгерської служби Валерій Тихонов 96. Голова правління «Газпрому» Олексій Міллер 97. Головний виконавчий директор «Роснефти» Ігор Сєчін 98. Президент Ощадбанку Герман Греф 99. Гендиректор РЖД Олег Бєлозьоров 100. Президент - голова правління ВТБ Андрій Костін 101. Гендиректор «Ростех» Сергій Чемезов 102. Колишній гендиректор «Россет» Олег Бударгін 103. Голова правління «Інтер РАО ЄЕС» Борис Ковальчук 104. Гендиректор «Росатому» Олексій Лихачов 105. Голова правління і президент «Транснефти» Микола Токарев 106. Голова правління Газпромбанку Андрій Акімов 107. Гендиректор «Татнефти» Наіль Маганов 108. Гендиректор «Аерофлоту» Віталій Савельєв 109. Президент «Башнефть» Андрій Шишкін 110. Президент Об'єднаної авіабудівної корпорації Юрій Слюсар 111. Голова правління-генеральний директор «РусГідро» Микола Шульгін 112. Голова Зовнішекономбанку Сергій Горьков 113. Президент алмазодобувної компанії «Алроса» Сергій Іванов 114. Головний виконавчий директор компанії «Сахалін енерджі» Роман Дашков Санкційний псписок російських олігархів 1. Олександр Абрамов 2. Роман Абрамович 3. Араз Агаларов 4. Фархад Ахмедов 5. Вагіт Алекперов 6. Ігор Алтушкін 7. Олексій Ананьєв 8. Дмитро Ананьєв 9. Василь Анісімов 10. Роман Авдєєв 11. Петро Авен 12. Олена Батуріна 13. Олексій Богачов 14. Володимир Богданов 15. Леонід Богуславський 16. Андрій Бокарьов 17. Олег Бойко 18. Микола Буйнов 19. Олег Дерипаска 20. Олександр Джапарідзе 21. Леонід Федун 22. Гліб Фетисов 23. Михайло Фрідман 24. Олександр Фролов 25. Філарет Гальчев 26. Сергій Галицький 27. Валентин Гапонцев 28. Сергій Гордєєв 29. Андрій Гур'єв 30. Юрій Гущин 31. Михайло Гуцерієв 32. Саїт-Салам Гуцерієв 33. Зарах Ілієв 34. Дмитро Каменщик 35. В'ячеслав Кантор 36. Самвел Карапетян 37. Євген Касперський 38. Сергій Кацієв 39. Сулейман Керімов 40. Ігор Кесаєв 41. Данило Хачатуров 42. Герман Хан 43. Віктор Харітонін 44. Олександр Клячин 45. Петро Кондрашов 46. ​​Андрій Косогов 47. Юрій Ковальчук 48. Андрій Козіцин 49. Олексій Кузьмічов 50. Лев Квєтний 51. Володимир Лісін 52. Анатолій Ломакін 53. Зіявудін Магомедов 54. Ігор Макаров 55. Іскандер Махмудов 56. Олександр Мамут 57. Андрій Мельниченко 58. Леонід Міхельсон 59. Юрій Мільнер 60. Борис Мінц 61. Андрій Молчанов 62. Олексій Мордашов 63. Вадим Мошкович 64. Олександр Несіс 65. Год Нісанов 66. Олександр Пономаренко 67. Сергій Попов 68. Володимир Потанін 69. Михайло Прохоров 70. Дмитро Пумпянський 71. Мегдет Рахімкулов 72. Андрій Раппопорт 73. Віктор Рашников 74. Аркадій Ротенберг 75. Борис Ротенберг 76. Дмитро Риболовлєв 77. Айрат Шаймієв 78. Радик Шаймієв 79. Кирило Шамалов 80. Юрій Шефлер 81. Альберт Шигабутдінов 82. Микаил Шишханов 83. Леонід Симановський 84. Андрій Скоч 85. Олександр Скоробогатько 86. Рустем Сультєєв 87. Олександр Светак 88. Геннадій Тимченко 89. Олег Тіньков 90. Роман Троценко 91. Алішер Усманов 92. Віктор Вексельберг 93. Аркадій Волож 94. Вадим Якунін 95. Володимир Євтушенков 96. Гавриїл Юшваєв
Економіка Кабмін змінив порядок надання соцдопомоги на дітей Уряд ухвалив постанову "Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 № 1751 і від 22 лютого 2006 № 189". Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики, передав кореспондент АСН. Згідно з інформацією відомства, 25 січня уряд на своєму засіданні вніс зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми щодо визначення права на призначення допомоги на дітей одиноким матерям (батькам) у разі смерті одного з батьків. Порядок призначення і виплати державної допомоги був затверджений постановою Кабінету міністрів від 27.12.2001 р. №1751. Також цією постановою був вдосконалений порядок призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання яких невідоме. Порядок був затверджений постановою Кабміну від 22.02.2006 р №189, в частині переліку документів, необхідних для призначення допомоги. Нагадаємо, з 1 грудня в Україні до 1700 гривень підвищився рівень прожиткового мінімуму. Розмір соціальної допомоги також зріс, оскільки він безпосередньо пов'язаний з рівнем прожиткового мінімуму.
Кримінал НАБУ: Кабмін не вважає за необхідне усувати підозрювану в корупції голову Держаудитслужби У Національному антикорупційному бюро обурені щодо можливого втручання Кабінету міністрів у роботу слідчих органів. Як повідомило НАБУ на своїй сторінці в соцмережі, 29 січня суддя Солом'янського районного суду міста Києва відмовив у задоволенні клопотання детектива НАБУ про відсторонення від посади голови Державної аудиторської служби України Лідії Гаврилової. Нагадаємо, остання підозрюється в незаконному збагаченні і декларування недостовірної інформації. У НАБУ повідомили, що сторона захисту під час суду надала листи за підписом керівництва Секретаріату Кабінету Міністрів України, в якому стверджується про недоцільність і відсутність підстав для відсторонення голови Держаудитслужби. У НАБУ назвали такі дії "яскравим прикладом неприпустимого втручання органів державної виконавчої влади, які не уповноважені надавати незалежному суду жодних вказівок або порад у здійсненні правосуддя". Також у САН заявили, що в обов'язковому порядку оскаржують це рішення слідчого судді. А також повідомили, що таким чином зіткнулися вперше з випадком, коли посадові особи установи до судового засідання дозволяють собі ставати на чийсь бік. Також у НАБУ повідомили, що вищевказаний лист надійшов не за офіційними каналами зв'язку, а був наданий на засіданні безпосередньо підозрюваною. Нагадаємо, сама Лідія Гаврилова категорично заперечує свою провину, запевняючи, що все її майно має законне походження.
Культура оформление ленты  Українка зняла кліп на нову пісню Pink Відомий український фотограф і режисер, що живе в Лос-Анджелесі, Саша Самсонова зняла кліп для популярної американської співачки Pink. Про це повідомляє buro247.ua. Відеокліп на ліричну композицію Wild Hearts Can not Be Broken був опублікований 29 січня на YouTube-каналі співачки. Свій новий чорно-білий кліп Pink присвятила дітям усього світу. У ньому також знялася і дочка співачки Віллоу. Ролик має соціальну спрямованість - ним співачка хоче привернути увагу своїх шанувальників до проблеми дітей і спонукати їх зробити пожертвування організації UNICEF. Про режисера українського походження Сашу Самсонову відомо, що вона народилася в Ужгороді, а потім переїхала до Києва. Після численних успішних проектів талановитий фотограф опинилася в Лос-Анджелесі. У США вона також співпрацювала з сімейством Кардашян, зокрема, провела зйомки для моделей Кайлі і Кендалл Дженнер. Нагадаємо, українська модель і власниця титулу Міс Тернопіль Еліна Руденко стала головною героїнею кліпу швейцарського співака Pablo ILL.
Політика БПП і "Батьківщина" вступили у фазу "тренування" перед виборами БПП і "Батьківщина" вже вступили у фазу конкуренції і тренування перед виборами. Про це заявив директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, передає кореспондент АСН. "Влада повинна нарешті визначитися: бути красивою або розумною. І такими і такими одночасно для них бути явно не вийде. Оскільки для влади це може закінчитися не дуже приємно. Тому що опоненти влади будуть активно використовувати всі програші і прорахунки влади проти самої влади", - заявив він. Він нагадав, що в Україні триває процес виборів до об'єднаних місцевих громад. Зокрема, заплановано 22 таких виборчих процеси. "Політичні партії хоч і не рекламують свою участь у цих виборах активно, але вони ведуть таку боротьбу. А саме, конкурують дві основні сили: БПП і "Батьківщина". І ці вибори вже стали своєрідним тренуванням перед усіма іншими виборами", - сказав він . За прогнозами Бали, процес конкурентного протистояння між БПП і "Батьківщиною" - партією влади і основною політичною сили - будуть тільки загострюватися.
Політика Експерт перерахував найскладніші проблеми, які постануть перед владою в лютому Питання подорожчання газу, співпраця з МВФ і падіння гривні - будуть основними на порядку денному в лютому. Про це заявив директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, передає кореспондент АСН. "Питання подорожчання газу стоятиме так чи інакше гостро. В результаті цього - можливе подорожчання комунальних платежів. Хоча поки що прем'єр-міністр заявляє, що такого не станеться", - заявив він. Бала нагадав, що ситуація може скластися так, що ціни на газ все-таки виростуть. Адже ціни на нафту істотно виросли останнім часом. "Ми знову можемо стати свідками, коли опоненти влади це не пропустять повз. І будуть бити владу за підвищення тарифів", - прогнозує він. На порядку денному ще одна загроза для влади - це можливе відновлення закупівлі газу безпосередньо у "Газпрому" внаслідок остаточного вердикту суду в Страсбурзі. У підсумку українська влада, яка раніше декламувала про те, що не купує ні краплі російського газу, може відновити закупівлі газу за нижчою ціною, ніж на кордоні з Європою. Це, за оцінками політолога, також негативно відіб'ється на іміджі влади. Також у лютому гостро стоятиме питання про девальвацію гривні. Адже знецінення національної грошової одиниці серйозно б'є по добробуту українців. Питання співпраці з МВФ також як ніколи актуальне в лютому, каже Віталій Бала. За його словами, міжнародна фінансова допомога для України важлива не стільки з точки зору фінансових вливань, скільки з точки зору "зеленого світла" для інвесторів. "Тому в лютому ми побачимо загострення питання співпраці з МВФ. Це питання буде стояти досить гостро", - прогнозує він.
Дозвілля оформление ленты  У мережі розгорається скандал через співачку-трансгендера та Тіну Кароль Український виконавець-трансгендер Борис Апрель, який взяв тепер жіночий псевдонім Зіанджа став причиною запеклих суперечок у мережі. Так частині глядачів вокального шоу "Голос країни-8", на якому він виступив, новий образ сподобався, а частини - ні. З другими була солідарна і співачка Тіна Кароль, яка хоча і вибрала Зіанджу на шоу, але жорстко розкритикувала її образ, висловивши думку, що в ньому занадто багато "фастфуду". Співачка мала на увазі гонитву за новинами і сенсацією. "У тебе дуже великий шлях. Занадто багато зайвого. Я знаю, що таке шоу-бізнес, людей, які створюють враження, але я більш консервативна. Безумовно, пройти шлях від Бориса Апреля до Зіанджі - це нереально важко, але і незрозуміло, чи потрібно було це". Зауважимо, що вокальні дані оновленого Бориса Апреля вразили всіх суддів. Однак шанувальники Зіанджі буквально закидали Кароль у відповідь критикою і навіть образами. На що та відповіла відеозверненням, у якому акцентувала увагу на тому, що лише прагнула поліпшити образ нової співачки і допомогти їй на творчому шляху.
Події оформление ленты  На станції метро у Тбілісі впала стеля, є постраждалі На станції метро "Варкетілі" у столиці Грузії Тбілісі обвалилася стеля. В результаті інциденту постраждали 11 людей, передає «Радіо Свобода». Відразу після аварії станцію закрили для пасажирів, всіх постраждалих терміново госпіталізували. На місці події працюють рятувальники і поліція. Відзначається, що вже розпочато розслідування інциденту. За словами мера столиці Кахи Каладзе, в 2017 році саме ця станція була відремонтована. Градоначальник пообіцяв городянам, що відповідальні за інцидент будуть притягнуті до відповідальності. «Думаю, що все вже ясно. Ця конкретна компанія проводила роботи на станції метро «Ахметелі». Сьогодні ж ми почнемо перевіряти, як проведені роботи, щоб уникнути нещастя», - сказав Каладзе. «Варкетілі» - кінцева станція основної гілки тбіліського метрополітену. Вона обслуговує відразу кілька великих мікрорайонів околиці Тбілісі.
Кримінал Афера на Азовському морі: чиновники незаконно продали землі на 22 млн гривень У Донецькій області чиновники незаконно продавали земельні ділянки в селі Білосарайська коса на узбережжі Азовського моря. Про це повідомили в прес-центрі СБУ. За даними правоохоронців, депутати сільради і чиновники місцевого відділу Держгеокадастру в 2010-2012 роках незаконно виділили понад 30 ділянок землі по 10 соток кожна в селі. Власниками незаконних ділянок ставали родичі чиновників. Порушуючи закони з охорони прибережної смуги, нові власники нарощували територію коси, підсипаючи на ділянки будівельні відходи і сміття. Після того, як ширина ділянок збільшувалася, їх продавали за ринковими цінами в $5-10 тисяч за сотку. Отримані від продажу землі гроші витрачалися учасниками угоди на будівництво котеджів, готелів на узбережжі Азовського моря. Деякі чиновники купували елітну нерухомість, інші виводили гроші за кордон, зокрема в країну-агресора. Державі дії чиновників Донецької області завдали збитків на суму понад 22 млн гривень. В ході обшуків були вилучені техніка, документи, записи, що підтверджують угоди з землею. Депутату сільради і екс-чиновнику Держгеокадастру повідомили про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання про обрання щодо них запобіжного заходу.
Суспільство Україна увійшла в 30-ку країн за кількістю літніх людей: до 2025 року таких буде 25% населення - Мінсоцполітики Україна увійшла в 30-ку країн світу за часткою людей старше 60 років, причому цей показник продовжує зростати і до 2025 року досягне чверті населення. Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики, передав кореспондент АСН. Згідно з інформацією відомства, частка осіб віком 60 років і старше у 2015 році становила 21,8%, а віком старше 65 років - 15,5% від загальної кількості жителів країни. Згідно з національним демографічним прогнозом, до 2025 року частка жителів старше 60 років складе 25% від усього населення, віком 65 років і старше - 18,4%, у 2030 році - понад 26% і понад 20% відповідно. «В цілому старіння населення є світовим процесом. Частка людей похилого віку в структурі населення зростає високими темпами в розвинених країнах і багатьох країнах, що розвиваються. Україна є і буде в наступні роки однією з «найстаріших» країн світу», - зазначила керівник управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Мінсоцполітики Оксана Сулима. За її словами, основними причинами такої ситуації в Україні є фінансові труднощі, негативна ситуація на ринку праці, проблеми в системі охорони здоров'я, розвитку соціальних і освітніх послуг. Станом на 1 грудня 2017 року населення України без урахування жителів окупованого Росією Криму становило 42,4 мільйона осіб. При цьому чисельність населення України в 2017 році скоротилася на 150 тисяч осіб. Нагадаємо, як повідомляла АСН, революційні події в Україні прискорили вимирання населення, проте причини цього були закладені раніше Евромайдану.
Економіка «Нафтогаз» постачатиме електроенергію НАК «Нафтогаз України» отримав ліцензію на постачання електроенергії споживачам в Україні. Відповідний документ видала Нацкомісія, яка проводить регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКП), передає РБК-Україна. Дочірнє підприємство «Нафтогазу» - ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України», яке займатиметься поставками електроенергії, було зареєстровано в 2015 році. Директором є Олег Діденко. На початку липня 2017 року НКРЕКП видала цій компанії ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання газу. Нагадаємо, на утримання центрального апарату "Нафтогазу" тільки цього році буде витрачено 3 мільярди гривень державних грошей. При цьому, за його словами, на зарплати 15 членам керівництва державної компанії планується витратити близько 750 мільйонів гривень на рік.
Здоров`я Від сьогодні в Україні гроші "підуть за пацієнтом": набрала чинності медреформа Від сьогодні, 30 січня, в Україні набув чинності закон "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" від 19 жовтня 2017 року. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я, передав кореспондент АСН. Згідно з повідомленням відомства, вже почався процес автономізації медичних установ - перетворення їх на комунальні некомерційні підприємства. Пізніше вони зможуть у такому статусі укладати договори з Національною службою здоров'я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету. Сама Національна служба здоров'я буде створена, як планують у МОЗ, до липня поточного року. Зараз триває підготовка над її створенням. Найближчим часом буде оголошено конкурс на посаду глави НСЗУ. З квітня 2018 року українці почнуть вибирати лікаря первинної допомоги (сімейного лікаря, терапевта, педіатра) і підписувати з ним Декларацію. До цього часу підписання таких документів відбувається в пілотному режимі. Вибрати сімейного лікаря жителі країни зможуть без прив'язки до прописки, а за обслуговування у нього платитиме держава. У МОЗ стверджують, що в гарантований державою пакет обслуговування громадян будуть входити не тільки медичні послуги, але й лікарські засоби. Нагадаємо, в ході першого в 2018 році засідання уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що зарплати медикам доведуть до європейських до 2020 року.
Культура Заборонена в Україні Самойлова вже вибрала пісню для «Євробачення-2018» У російської співачки Юлії Самойлової буде друга спроба представити країну-агресора на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2018». Виконавиця повідомила в Instagram, що вже вибрала пісню. «Ось і почалася підготовка до Євробачення! Нарешті! Зустрілися нашою командою з режисером-постановником Олексієм Голубєвим, обговорили майбутній номер. Пісню вже вибрали, так що працюємо», - написала Самойлова. Нагадаємо, в 2017 році Самойлову не пустили на конкурс в Україні через те, що вона незаконно їздила з концертами в тимчасово окупований Крим у 2015 році. Організатори пропонували владі РФ транслювати виступ Юлії, але Росія відмовилася від участі в «Євробаченні» і трансляції самого конкурсу. Нинішній конкурс прийматиме Португалія. Мер Києва Віталій Кличко вже передав своєму португальському колезі ключі від «Євробачення».
Суспільство оформление ленты  Родичі жертв катастрофи MH17 виграли суд проти Гіркіна Родичі загиблих пасажирів рейсу МН17 виграли справу в суді США проти лідера російських терористів Ігоря Гіркіна. Про це повідомив голландський канал ZEMBLA. Журналісти посилаються на документи Окружного суду США по Північному округу штату Іллінойс. Вердикт був винесений ще 21 грудня, проте відомо про нього стало тільки зараз. Рішення американського суду дає родичам право на компенсацію в сотні мільйонів доларів США. Позов подали 25 сімей жертв катастрофи, з них 10 осіб є громадянами Нідерландів. В сумі компенсація рідним жертв трагедії складе $400 млн, кожна сім'я отримає по $20 млн. Разом з тим рідні жертв відзначають, що занадто мала ймовірність того, що вони знайдуть Гіркіна. Адже його не було на засіданнях суду, а за зареєстрованою в Москві адресою його також «не виявлено». Однак адвокат родичів жертв Флойд Вінсер має намір домагатися арешту майна російського терориста. Рідні ж підкреслюють, що питання для них не в грошах, а в справедливості. Нагадаємо, Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий російськими терористами 17 липня 2014 року в Донецькій області, над окупованою територією. Загинули всі 298 осіб, що перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн, більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.
Політика оформление ленты  210 друзів Путіна. Соцмережі висміяли олігархів і чиновників РФ, які потрапили в «Кремлівську доповідь» Користувачі соцмереж висміяли російських чиновників, бізнесменів і олігархів, які потрапили в «кремлівську доповідь» Мінфіну США. Блогерів також заінтригувало, що деякі наближені особи не потрапили в список. Відзначається, що в переліку значаться 210 прізвищ, з яких 114 високопосадовців і 96 олігархів РФ. У списку, зокрема, є Дмитро Медведєв, Сергій Шойгу, Сергій Лавров і Дмитро Пєсков, Владислав Сурков і Валентина Матвієнко. У «доповідь» потрапили ті представники бізнесу РФ, статки яких перевищують $1 млрд. Для офіційних осіб критерієм була приналежність до числа високопоставлених фігур. Також у «кремлівську доповідь» потрапили і російські компанії з доходом понад $2 млрд на рік і з державною участю не менше 25%.
Політика Мін'юст: Статус Саакашвілі залишається незмінним і він хоче стати біженцем У Міністерстві юстиції заявили, що статус Михайла Саакашвілі залишився незмінним за останній час. Також там підтвердили, що опальний політик все ще має намір отримати статус біженця. Про це в інтерв'ю журналістам заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає АСН. "Поки що статус у Саакашвілі такий же, як і перед Новим роком. Він не змінився", - заявив міністр. Петренко зазначив, що Саакашвілі продовжує судитися в декількох судах. "Наскільки я знаю, він ще подав документи на отримання статусу біженця. Він продовжує судитися з Міграційною службою", - сказав він. Нагадаємо, 29 січня Верховний суд у складі Касаційного адміністративного суду почав розглядати справу за позовом екс-президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА, лідера «Руху Нових сил» Михайла Саакашвілі до Президента Петра Порошенка про незаконне позбавлення громадянства України. Також 26 січня Апеляційний суд міста Києва, який розглядав скаргу прокуратури на рішення суду першої інстанції про необрання ніякого запобіжного заходу лідеру партії "Рух нових сил" Михайлу Саакашвілі, постановив призначити йому нічний домашній арешт з 22-ї години до 7-ї ранку щодня.
Суспільство Захоплений Луганськ залишився без води В окупованому російськими терористами Луганську у вівторок, 30 січня, припинилася подача холодної водопровідної води. Про це пише LIGA.net. Як повідомили місцеві жителі, раніше воду подавали за графіком у різний час в кожному з районів, по 2-3 години на день. Проблеми з подачею води почалися відразу після початку бойових дій на Донбасі в 2014 році. Місцеві жителі регулярно роблять запас води в тазиках. Однак тепер воду зовсім відключили. Так, у центрі міста зараз води немає. За словами прес-секретаря Луганського енергетичного об'єднання Євгена Насєдкіна воду в місті дійсно відключили через борги Попаснянського водоканалу. Насєдкін додав, що борг перед ЛЕО становить станом на сьогодні 170 млн грн з липня 2015 року. Він не зміг спрогнозувати терміни відновлення подачі води в Луганськ. Нагадаємо, 7 січня 2017 року Україна вперше отримала частину коштів, які заборгували бойовики ОРЛО за поставлену в окремі райони Луганської області воду.
Політика Петренко: Закон про Антикорупційний суд потрібно ухвалити впродовж місяця Закон про Антикорупційний суд потрібно ухвалити впродовж місяця - не пізніше кінця лютого-березня. Про це в інтерв'ю журналістам заявив міністр юстиції України Павло Петренко. "Я дуже розраховую, що український парламент почне свою наступну сесію фактично з розгляду і голосування після доопрацювання закону про Антикорупційний суд. Уже озвучена публічна позиція президента України і голова Верховної Ради теж зробив заяву, що депутати почнуть працювати і ухвалювати цей закон", - заявив він. Петренко додав, що Україна має зобов'язання з цього питання і перед Венеціанською комісією. "Це дуже поважна інституція, яка дає багато рекомендацій щодо різних законів. Зокрема  і щодо цього. Я впевнений, що всі без винятку рекомендації Венеціанської комісії до цього закону будуть враховані. Ми, як Мін'юст, готові взяти участь у роботі профільного комітету парламенту і фактично доопрацювати цей законопроект. Максимально професійно допомогти в його ухваленні. Щоб закон був ухвалений і ми запустили вже відбір суддів", - додав він. Міністр вважає, що затягувати процес створення суду далі не можна, оскільки після ухвалення закону значна частина часу знадобиться для інших процедур: "Я вважаю, що ми невідкладно повинні запустити Антикорупційний суд. Бачачи конкурс до Верховного суду, це може зайняти щонайменше шість місяців з моменту ухвалення закону. Тому часу для затягування ухвалення закону вже немає. Ідеально було б, щоб на початку лютого, наприкінці березня був ухвалений цей закон у парламенті і ми почали процес відбору в цей суд".
Здоров`я Ціна мінімального лікарського кошика в Україні перевищила 300 гривень Вартість мінімального лікарського кошика в Україні перевищила 300 гривень, причому ціни на ліки суттєво різняться в залежності від регіону країни. Таку думку висловила член Економічного дискусійного клубу Наталія Ковалко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "У січні цього року вартість мінімального кошика ліків найнижча по регіонах - у Подільському регіоні - 314 грн, а максимальна - в Закарпатському - 347 грн", - зазначила експерт. За її словами, за минулий рік вартість ліків в Україні зросла на 20%. Згідно з даними уряду, поточного року ліки подорожчають ще на 15% - причини цього лежать у зростанні курсу валют, подорожчання комунальних послуг, зростання вартості оренди приміщень під аптеки, а також підвищення собівартості логістики. При цьому Ковалко додала, що, за даними уряду, за минулий рік українці витратили на ліки 14,5 млрд грн, тоді як дані аптечних мереж свідчать про те, що витрачено було приблизно 42 млрд грн. Нагадаємо, учасники фармацевтичного ринку оцінюють можливе подорожчання препаратів у 2018 році на рівні 10%. У співтоваристві пацієнтів вказують на часту необґрунтованість формування ціни на ліки з урахуванням валютних ризиків.
Культура оформление ленты  Премію «Греммі» за краще аранжування отримала пісня про Путіна Композитор Ренді Ньюман отримав премію «Греммі» в номінації «Краще аранжування, інструментальне і вокальне» з піснею про президента країни-агресора Володимира Путіна. Про це повідомляє сайт «Греммі». Пісня Ньюмана так і називається «Putin». У ній автор оспівав сумнівні переваги 65-річного молодого енергійного лідера РФ, який «здатний запустити ядерний реактор лівою півкулею свого мозку». «Коли він знімає сорочку, він призводить жінок в лють! Коли він знімає сорочку, він змушує мене хотіти бути жінкою!» - зізнається Ренді. На каналі в YouTube Ньюман зазначив, що це відео «присвячено великому світовому лідеру». Він дуже сподівається, що відео сподобалося Путіну. «Він (Путін) - не тільки найбагатша людина в світі і найвпливовіша, він ще й хоче одночасно бути Томом Крузом», - додав Ньюман.
Дозвілля оформление ленты  Намилився на побачення. Мережу розвеселив пацюк, який приймає душ Охайний щур, який купається в душі з милом, вбив мережу наповал. Кумедний ролик опублікував ді-джей з Перу Хосе Корреа. У короткому ролику пацюк акуратно намилюється, не пропускаючи жодної ділянки тіла - навіть пахви і животик. Відео з незвичайною поведінкою щура миттєво стало вірусним і буквально "порвало" мережу. Багато користувачів навіть засумнівалися - чи це реально відбувається. Адже для щурів, та й для будь-яких тварин, така поведінка невластива. Сам автор ролика запевняє, що все це відбувалося насправді. "Він милився як людина, я ніколи не бачив нічого подібного", - написав Хосе. Багато користувачів втім обурилися, що над твариною познущалися - насильно намилили і вона просто намагається стерти з себе піну. Хтось просто жартує, вимагаючи дати пацюкові спокій хоча б у душі.   
Політика Тиск на Порошенка щодо створення Антикорупційного суду посилиться навесні Тиск на Порошенка щодо створення Антикорупційного суду посилиться навесні. Про це заявив політолог Олексій Голобуцький, передає кореспондент АСН. "Президент Порошенко активно почав цей рік. Фактично щодня відбувається "злив" інформації про нього, починаючи з відпочинку президента, закінчуючи подробицями з Давосу. Це говорить про те, що тиск на президента зі створення Антикорупційного суду продовжиться", - заявив він. Голобуцький прогнозує, що президенту доведеться активніше співпрацювати з парламентом, схиляючи депутатів на свій бік. Також експерт прогнозує, що найближчим часом Україну чекають чергові корупційні скандали. "Все це буде проходити через парламент. І Парубій, який займав більш пасивну роль, навесні вже таким не буде", - упевнений він.
Наука і технології Пройшли перші успішні випробування української крилатої ракети - Турчинов В Україні було проведено перше успішне випробування нової вітчизняної крилатої ракети. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань, відзначили в прес-службі  відомства. Турчинов уточнив, що крилата ракета наземного базування здатна точно вражати наземні і морські цілі. В ході випробувань перевірялися льотні характеристики і робота систем ракети. Це перша повністю українська розробка конструкторів держпідприємства «ДержККБ «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами ОПК України. «Дальність дії наших крилатих ракет і їх бойове спорядження не суперечать підписаним Україною міжнародним угодам», - додав Турчинов. Він підкреслив, що це важлива подія для країни, оскільки на озброєнні ЗСУ не залишилося жодної крилатої ракети після роззброєння відповідно до Будапештського меморандуму. «Сьогоднішніми випробуваннями ми відкрили новий етап ракетної програми, відповідно до якого наші ЗСУ повинні отримати потужні високоефективні крилаті ракети, здатні на великій відстані точно вражати ворожі цілі», - уточнив Турчинов.
Дозвілля Медреформа у дії: перелік безкоштовних послуг у лікарнях скорочуватиметься У процесі реалізації медичної реформи перелік безкоштовних послуг у лікарнях буде скорочуватися. Таку думку висловив голова Вільної профспілки медичних працівників України Олег Панасенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Нам сурмлять про медреформу, але ті, хто читав закон, не побачили там ніякої конкретики, як саме кошти підуть за пацієнтом, як саме кошти підуть медику за ту медичну послугу, яку він надасть пацієнту, і як саме пацієнтові буде компенсована вартість ліків" , - зазначив експерт. За його словами, в законі про медреформу міститься конкретна інформація лише про створення Національної служби здоров'я, яка, на думку Панасенка, стане "мегакорупційною". При цьому медик уточнив, що в законі немає інформації про те, як будуть виділятися кошти безпосередньо лікарям і медсестрам, який пакет медичних послуг держава гарантуватиме пацієнтам. У зв'язку з цим громадський діяч нагадав, що програма "Доступні ліки" в Україні була провалена, а реімбурсація вартості ліків стосувалася не найнеобхідніших серед українців препаратів, тому також не дала суттєвого результату. Подібний результат, на його думку, варто очікувати і від нової програми з компенсації вартості медпослуг. Більше того, враховуючи важку економічну ситуацію в країні, перелік безкоштовних медпослуг у державних поліклініках і лікарнях буде скорочуватися. Нагадаємо, учасники фармринку оцінюють можливе подорожчання препаратів на рівні 10%, але в співтоваристві пацієнтів вказують на часту необґрунтованість формування ціни на ліки з урахуванням валютних ризиків.
Політика Політолог розкрив секрет, без чого Тимошенко не переможе Порошенка ніколи Для того, щоб реально претендувати на перемогу на президентських виборах в 2019 році, лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко потрібне перезавантаження для перемоги над Порошенком. Таку думку висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, передає кореспондент АСН. "Усім українським політикам необхідне перезавантаження... Головним опозиційним політиком, зрозуміло, залишається Юлія Тимошенко. Але останнім часом вона практично зникла з інформаційного поля", - заявив він. Експерт вважає, що голові "Батьківщини" слід активізувати політичну діяльність. "Тимошенко поки що виграє 2-3%. Але це все-таки вимагає переосмислення її роботи", - сказав він. Нагадаємо, раніше соціологи розповіли про сенсацію в рейтингу президентських лідерів.
Здоров`я За тиждень рівень захворюваності на кір зріс на 7% За останній тиждень кількість хворих на кір збільшилася на 7%. Про це повідомив переможець відкритого конкурсу на посаду генерального директора Державної установи «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України» Володимир Курпіта на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "За даними МОЗ, за четвертий тиждень 2018 року на кір захворіло 866 осіб - 292 дорослих і 574 дитини. Це на 7% більше, ніж на попередньому тижні", - зазначив чиновник. За його словами, всього з початку року в Україні зареєстровано 2933 випадки кору, 1966 осіб госпіталізовано. При цьому Курпіта додав, що летальних випадків за останній тиждень не було зареєстровано. За його інформацією, найбільша кількість хворих залишається в Івано-Франківській області - 645 випадків, в Одеській - 468, Закарпатській - 460 випадків, у Чернівецькій - 363, Львівській - 237 випадків. Водночас у Чернігівській області не було зареєстровано жодного випадку кору з початку року, а в Сумській області, яка також була вільна від кору, минулого тижня зафіксували відразу два випадки. Нагадаємо, в Запорізькій області станом на понеділок, 29 січня, 303 особи захворіли на кір. Про це йдеться в повідомленні обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.
Здоров`я Ліки в Україні подорожчають на 20%. Реімбурсація покриє лише 10% - експерт Ліки в Україні поточного року подорожчають на 20%, держава ж компенсує тільки 10% їх вартості. Таку думку висловив президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ми виходимо на 10% необхідного лікарського забезпечення, яке бере на себе держава. І 90% ми витрачаємо на ліки з власних кишень", - зазначив експерт. За його словами, рівень державної компенсації вартості ліків в Україні - найнижчий серед всіх європейських країн, де відшкодування з боку держави доходить до 30-80%. При цьому він додав, що початок бурхливому зростанню цін на ліки поклало рішення Кабміну від 1 квітня 2014 року про введення "грабіжницького податку на ліки" - ПДВ і податок на імпорт, - який відразу збільшив ціни на ліки на 20%, в залежності від ланцюжка реалізації лікзасобу. У підсумку за 4 роки існування цих податків українці переплатили мінімум 40 млрд грн на медпрепаратах. Компенсація ж з боку держави склала всього 600 млн грн у 2017 році, яка так і не була реалізована до кінця. Більше того, Сердюк очікує, що через ріст інфляції і підвищенням облікової ставки НБУ поточного року ціни на лікарські засоби підвищаться ще на 20%. Нагадаємо, учасники фармацевтичного ринку оцінюють можливе подорожчання препаратів на рівні 10%. У співтоваристві ж пацієнтів вказують на часту необґрунтованість формування ціни на ліки з урахуванням валютних ризиків.
Суспільство оформление ленты  «Путін, біжи»: «Кремлівська доповідь» довела Мережу до істерики У соціальних мережах у вівторок, 30 січня, активно обговорюють так звану "кремлівську доповідь" - перелік політиків, чиновників і олігархів РФ, які мають зв'язки з Володимиром Путіним. У документ потрапили 114 великих російських чиновників і керівників державних компаній РФ, а також 96 олігархів. Зокрема, у список внесли представників адміністрації російського президента, прес-секретаря Володимира Путіна Дмитра Пєсков, помічника російського глави Владислава Суркова, а також прем'єра РФ Дмитра Медведєва. Користувачі соцмереж зазначають, що «доповідь» стала останнім попередженням Заходу для Володимира Путіна і його оточення. «США прізвищами чиновників і олігархів опублікувала фразу «Путін, біжи». «Америка опублікувала кремлівський список з оточення Путіна і всіх олігархів. Дали зрозуміти - або самі забираєте його, або ми зробимо вам боляче. Час пішов у зворотний відлік. Точка неповернення - вибори мокшанського президента», - пише один з користувачів. «План росіянина: Прокинувся, пошукав своє прізвище у списку санкцій Америки. Не знайшов. Пішов заробляти на компенсацію втрат людям, які потрапили в список».
Суспільство Після тривалої перерви поновилися засідання суду у справі "екс-беркутівців" Після досить тривалої перерви, що тривала близько місяця, поновилися судові засідання у справі "екс-беркутівців", передає АСН. 30 січня в Святошинському районному суді суд допитав чергового потерпілого - Юрія Саєнка. Рідний брат свідка - Андрій Саєнко був убитий у лютому 2014 року на вулиці Інститутській. Він помер миттєво від вогнепального поранення в груди. Суд встановив, що куля, вилучена з тіла Андрія Саєнка, буле випущена з автомата "беркутівця", який втік до Росії. Саєнко отримав смертельне поранення близько 11:00. Прокурор Роман Псюк заявив, що експертиза підтвердила, що куля, яка вбила Саєнка, була випущена з автомата Калашникова, закріпленого за співробітником "чорної роти" "Беркута" Сергієм Дев'ятим. Його автомат раніше був знайдений на дні водойми. Цю та іншу зброю "беркута" було спеціально затоплено з метою приховування доказів. Прокурор повідомив, що суду залишилося допитати близько 30 постраждалих. 100 людей вже дало свідчення. Засідання суду продовжиться в середу, 31 січня.
Здоров`я В очікуванні епідемії: в Україні зафіксовано підозру на дифтерію - чиновник В Україні зафіксовано підозру на дифтерію, не підтверджену лабораторно. Про це повідомив переможець відкритого конкурсу на посаду генерального директора Державної установи «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України» Володимир Курпіта на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "У 2018 році ми маємо одне повідомлення про підозру на дифтерію від пацієнта в Луганській області. Поки цей діагноз не підтверджений лабораторно. У зв'язку з тим, що рівень охоплення вакцинацією залишається досить низьким, ризик розвитку спалахів є досить високим", - зазначив чиновник. За його словами, в 2017 році в Україні не було зафіксовано жодного випадку захворювання на дифтерію. Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я, в країні налічується 2,7 млн ​​доз вакцин проти дифтерії для дітей і ще 1 млн доз для дорослих. Водночас протидифтерійної сироватки в країні налічується всього 900 доз. При цьому Курпіта додав, що дифтерія - це гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передачі, яке характеризується місцевим запаленням в ротоглотці, загальною інтоксикацією з переважним ураженням серцевої і нервової системи. Хвороба характеризується високим рівнем летальності у разі несвоєчасного надання медичної допомоги. Нагадаємо, в Запорізькій області станом на понеділок, 29 січня, 303 особи захворіли на кір. Про це йдеться в повідомленні обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.
Здоров`я До квітня в Україні залишилося всього 300 тисяч доз вакцини від кору Попит на вакцини проти кору в Україні зростає, але залишилося всього 300 тисяч доз вакцин - поповнення запасів варто очікувати лише в квітні. Про це повідомив переможець відкритого конкурсу на посаду генерального директора Державної установи «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України» Володимир Курпіта на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Попит на вакцини зростає. Залишок вакцин на початок минулого тижня в цілому по Україні становив понад 300 тисяч доз. Планова наступна партія вакцини має прибути в Україну в квітні 2018 року", - зазначив чиновник. За його словами зараз вакцини перерозподіляються на користь тих областей, у яких спостерігається підвищений попит. Також він додав, що в минулому році рівень охоплення дітей плановою вакцинацією від кору зріс удвічі в порівнянні з показником 2016 року. Зокрема, серед дітей 12 місяців рівень охоплення вакцинацією становить 93,3%, причому в Донецькій і Дніпропетровській області провакциновані діти на 99%, а в Закарпатській області - всього на 71%. Хоча ще в 2016 році цей показник в середньому по країні становив 45%. Рівень планової ревакцинації серед дітей проти кору становить 90,7%, причому в Закарпатській області охоплення вакцинами становить всього 45%. При цьому Курпіта додав, що станом на 25 січня в Україні було провакциновано більше 70% дітей, які пропустили планове щеплення або ревакцинацію проти кору. Нагадаємо, в Запорізькій області станом на понеділок, 29 січня, 303 особи захворіли на кір. Про це йдеться в повідомленні обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.
Політика "Мені прикро": Путін кисло пошуткував про "кремлівську доповідь" Російський президент Володимир Путін повідомив, що т.зв. «кремлівський список» ускладнює російсько-американські відносини, але поки Росія не буде відповідати на цей «недружній крок». Про це він повідомив під час зустрічі з довіреними особами, яка транслювалася в ефірі місцевих телеканалів. Володимир Путін повідомив, що за кожним фігурантом списку США «стоять пересічні громадяни РФ, трудові колективи». «По суті, нас всіх, всі 146 млн були внесені в якийсь список. У чому сенс цих дій - я не розумію. Однак це, безумовно, - недружній акт, який ускладнює складні російсько-американські відносини, а також завдає шкоди міжнародним відносинам загалом», - заявив президент Путін. За його словами, РФ чекала цей список і була готова вжити серйозних заходів у відповідь, проте поки «утримається від такого рішення». Також він сказав жартома, що йому прикро через відсутність його імені в цьому переліку.
Суспільство оформление ленты  На честь "кіборгів" з Донецького аеропорту випустили пам'ятну монету Пам'ятну монету «Захисникам Донецького аеропорту» презентували сьогодні в НБУ. На аверсі - дві мужні руки тримають зброю різних епох, на реверсі - стилізована композиція захисника Донецького аеропорту на тлі зруйнованої диспетчерської вишки. «Національний банк України починає спеціальні випуски пам'ятних монет з недорогоцінних металів, які будуть випускатися великими тиражами і реалізовуватися за їхньою номінальною вартістю - 10 гривень, - пояснює начальник управління нумізматичної продукції та маркетингу НацбанкуТамара Лошманова. - Цю серію починають пам'ятні монети, присвячені Збройним силам України. Сьогодні ми вводимо в обіг першу монету цієї серії, присвячену захисникам Донецького аеропорту». Монета випускається на основі сплаву цинку, покритого нікелем. Діаметр - 30 мм, вага - 12,4 г, гурт рифлений. На аверсі - малий державний герб України, напис Україна; дві мужні руки тримають зброю різних епох. На реверсі - стилізована композиція захисника Донецького аеропорту на тлі зруйнованої вежі і дати захисту аеропорту. На церемонії були присутні живі герої, які захищали ДАП. Десантник Олександр Берищук впевнений, що такі пам'ятні знаки важливі. «Щоб наші діти, онуки, правнуки пам'ятали, переписували історію і робили висновки, з ким нам треба жити, як жити». «Знаєте, краще б я цю монету зараз не тримав і не було б того аеропорту, і не було б загиблих пацанів», - додав Олександр. До кінця року в обіг вийдуть ще дві монети цієї серії, присвячені добровольцям України, а також 100-річчю створення Військово-морських сил України.
Політика Аваков розповів про законність «Національних дружин» Працівники правоохоронних органів будуть розглядати будь-які парамілітарні утворення на вулицях міст, серед яких новостворені «Національні дружини», як правопорушників. Про це повідомляє глава МВС Арсен Аваков, повідомляє прес-служба відомства. За його словами, згідно із законодавством, застосовувати силу щодо злочинців в Україні можуть тільки державні органи. «В Україні є лише одна монополія на застосування сили - державна Нацгвардія, Нацполіція, ЗСУ. Всі інші парамілітарні утворення, які намагаються себе позиціонувати на вулицях різних міст, не є законними. Громадські рухи можуть бути якими завгодно, але не виходити за межі закону», - сказав Аваков. «Як міністр я не дозволю, щоб були паралельні структури, які намагаються на вулицях міст поводитися як альтернативні мілітаристські формування», - додав очільник МВС.
Здоров`я Медики розповіли, коли чекати піку захворюваності на кір Найбільший рівень захворюваності на кір в Україні припаде на лютий-березень 2018 року. Про це повідомив переможець відкритого конкурсу на посаду генерального директора Державної установи «Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України» Володимир Курпіта на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Згідно з прогнозами і розрахунками, проведеними експертами, найбільший рівень захворюваності на кір очікується в кінці зими - на початку весни 2018 року. У зв'язку з цим протягом лютого і на початку березня ми будемо ще спостерігати підвищення рівня захворюваності у всіх областях України", - зазначив чиновник. За його словами, зараз зростання захворювання становить приблизно 7% на тиждень - так, принаймні, зафіксовано в останні сім днів. При цьому Курпіта додав, що МОЗ сподівається, що протягом найближчих місяця-двох йому вдасться взяти під контроль ситуацію із захворюванням на кір. Нагадаємо, в Запорізькій області станом на понеділок, 29 січня, 303 особи захворіли на кір. Про це йдеться в повідомленні обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.
Події Надрукував на ксероксі: у Києві чоловік намагався розрахуватися в банку фальшивкою Чоловік у Києві намагався розрахуватися в банку 300 тис. грн, роздрукованими на ксероксі. Про це сказано на сайті «ПриватБанку". За інформацією чоловіка, гроші він отримав у «фірмовій» упаковці одного з приватних банків України від нелегального «валютного міняли». Загалом чоловік обміняв 11 тисяч доларів. З нелегальними «валютниками» він познайомився в інтернеті, а отримані кошти не перерахував. «Вилучені підробки навіть фальшивими грошима складно назвати: цю підробку видно без застосування спецобладнання», - говорить керівник служби банку. Вилучені «засоби» і їх власник були передані поліції. За фактом шахрайства було розпочато кримінальну справу, працівники поліції вживають заходів щодо затримання «міняли» і його можливих спільників.
Здоров`я Майже половина ліків в українських аптеках - фальсифікат Через скасування контролю рівень фальсифікованих ліків в українській аптечній мережі може досягати 40%. Таку думку висловив президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ми говоримо про те, що нам потрібно скасувати перевірки, щоб розвивався бізнес. І перевірки скасували, і бізнес, ми бачимо, як "успішно" розвивається. Окремі його види дійсно успішно розвиваються, але вони розвиваються на тому, що немає перевірок", - зазначив експерт. За його словами, у зв'язку з відсутністю перевірок в українську аптечну мережу потрапляє багато фальсифікованих лікарських препаратів. Так, якщо в умовах дії суворих контролюючих органів в Україні до 2013 року в аптечній мережі налічувалося до 3% фальсифікованих лікзасобів, то зараз цей показник може досягати "африканського рівня" - 30-40%. Крім того, Сердюк додав, що якщо раніше контролюючі органи перевіряли якість медпрепаратів, вже поставлених в державні лікарні з держзакупівель, то сьогодні договори на закупівлі лікзасобів навіть не оприлюднюються. Нагадаємо, учасники фармринку оцінюють можливе подорожчання препаратів на рівні 10%, але в співтоваристві пацієнтів вказують на часту необґрунтованість формування ціни на ліки з урахуванням валютних ризиків.
Економіка Ціна на газ для українців не знизиться, навіть якщо внутрішній видобуток зросте Ціна на газ для українців навряд чи знизиться цього року, навіть якщо його внутрішній видобуток зросте. Про це на прес-конференції заявив виконавчий директор Асоціації газодобувних компаній Роман Опімах, передає кореспондент АСН. "Якщо Україна забезпечить себе власним газом, а нам залишолися небагато - 8 млрд куб м щорічно, це покриє наші потреби. За оцінками міжнародних експертів, у нас є для цього ресурсна база. Більше того, ми можемо стати експортерами газу. І, за законами економіки , якщо не буде дефіциту товару, буде забезпечений профіцит, то ціна на внутрішньому ринку буде знижена. Ось і все", - заявив він. Опімах прогнозує, що видобуток газу поточного року може бути збільшено на 7% у порівнянні з попереднім роком. Але, чи буде знижено ціну на газ для українських споживачів, він говорити з упевненістю не береться. "Ми припускаємо зниження ціни, якщо буде створено профіцит на внутрішньому ринку. Все інше коментувати складно. Адже Україна все ще імпортує ресурс. Зараз наші підприємства прив'язані до імпортного паритету. І наші ціни теж прив'язані до цін, за якими ми купуємо газ за кордоном" , - додав він.
Кримінал оформление ленты  Біля нічного клубу в Ужгороді сталася стрілянина У ніч на вівторок в Ужгороді біля нічного закладу на вул. Фединця сталася стрілянина. Працівники правоохоронних органів затримали п'ятьох осіб, повідомляє патрульна поліція Закарпатської області. За даними правоохоронців, на місці заявниця розповіла подробиці події, після чого була дано орієнтування всім екіпажам, які перебували в районі події. У підсумку, на вул. Минайській один з екіпажів зупинив а/м ВАЗ, який підпадав під орієнтування. У машині було п'ятеро чоловіків, один з яких кинув на землю предмет, схожий на пістолет. Підозрюваних вже передали слідчо-оперативній групі, яка прибула на місце затримання. Видання Мукачево.net, посилаючись на правозахисника і активіста Віталія Грегора, повідомляє, що один із затриманих є сином закарпатського кримінального авторитета Володимира Копчі. Він здався поліції у листопаді 2017 року.
Політика У Держдепі розповіли, на кого спрямовані нові санкції Представник Держдепу США Гізер Ноєрт повідомила про те, що нові антиросійські санкції Америки в разі введення можуть торкнутися компанії поза РФ. Про це інформує агентство Reuters. «Сьогодні ми повідомили американському Конгресу, що нові законодавчі ініціативи, а також їх реалізація спрямовані на стримування оборонного сектора Росії. Тому ми вважаємо, що з моменту їх ухвалення іноземні уряди можуть відмовитися від оголошених або запланованих покупок у кілька мільярдів доларів на придбання товарів, які були вироблені російським оборонним сектором», - говорить вона. Ноєрт уточнила, що під удар можуть потрапити компанії, які співпрацюють з російським оборонно-промисловим комплексом. Якщо це станеться, то, можливо, не буде потрібно введення персональних санкцій.
Культура оформление ленты  Творці майбутнього фільму про Малевича знайшли його справжнє місце народження Казимир Малевич народився у Києві в маєтку Оржеховської на вулиці Жилянській, стверджують творці документального фільму «Малевич». Його презентація відбулася сьогодні в Українському домі. Картина виграла конкурсний відбір на державне фінансування і є першим повнометражним документальним фільмом про Малевича в Україні. Автори кажуть, що в процесі зйомок фільму, коли досліджували український аспект художника, зробили несподіване відкриття - місце його народження. В архівах виявили, що Малевич народився в маєтку своєї тітки Марії Оржеховської, але не за адресою: Бульйонська 15, як вважалося раніше. Той будинок не має жодного стосунку до сім'ї Малевича. Особняк розташовувався на вулиці Жилянській. У різні часи будинок був під різними номерами - 62, 63, 65. «На жаль, він не зберігся, як і велика частина того району міста, - каже креативний продюсер і автор сценарію фільму «Малевич» Тетяна Філевська. - У будинках поруч жили, буквально за кілька кварталів звідти, Ернст, Антонович, Рильський. Ця частина міста забудовувалася після появи університету святого Володимира, більш інтелектуальне середовище».
Суспільство Справи про відшкодування збитків жителям Донбасу ходять по колу в українських судах - УГСПЛ Справи про відшкодування збитків жителям Донбасу, які постраждали в ході бойових дій, ходять по колу в українських судах. Таку думку висловила адвокат Української Гельсінської спілки з прав людини Юлія Науменко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Суди просто по колу пускають ці справи, не ухвалюючи кінцевого рішення", - зазначила правозахисник. За її словами, подібні справи розглядаються по 1,5-2 роки тільки в суді першої інстанції, і щодо багатьох із них до цих пір не ухвалено рішення. Сьогодні вже є приклади позитивних рішень у справі про відшкодування шкоди в м. Слов'янську - суд першої інстанції ухвалив рішення на користь заявника про відшкодування зруйнованої квартири. Однак це рішення було скасовано Вищим спеціалізованим судом України і за формальними обставинами було спрямовано до суду першої інстанції. Подібна ситуація склалася і щодо мешканки м. Попасна. Як зазначила Науменко, сьогодні в Україні немає порядку відшкодування збитків постраждалим в ході АТО, незрозуміло, які саме державні органи повинні займатися питаннями відшкодування, а також, власне, відшкодовувати збиток. Питання компенсації людям, які позбавлені доступу до свого майна, розташованого на території "Л/ДНР", взагалі не піднімалося. Крім того, за словами Науменко, питання компенсації зводиться тільки до знищеного майна - про мобілізоване майно не йдеться зовсім. При цьому вона додала, що УГСПЛ разом з іншими правозахисними організаціями розробила стратегію звернення саме в національні суди, оскільки держава Україна, згідно з Конституцією та Європейською конвенцією з прав людини, повинна гарантувати право громадянам на майно. Нагадаємо, закон про деокупацію і реінтеграцію Донбасу створив підстави для стягнення збитків постраждалих від бойових дій українців з Російської Федерації. Таку думку висловив співавтор закону про деокупацію Донбасу, юрист-міжнародник, суддя Міжнародного кримінального трибуналу по колишній Югославії (2001-2005), представник України в Раді ООН з прав людини (2006-2010) Володимир Василенко.
Політика Кличко розкрив "таємну мету" війни Путіна проти України Російський президент Володимир Путін, при правлінні якого був анексований Крим і розпочато війну на Донбасі, збирався захопити всю Україну, щоб відновити Російську імперію. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю швейцарському виданню Basellandschaftliche Zeitung.. «РФ перебуває на шляху до диктатури. Володимир Путін планує побудувати нову імперію, відновити Російську імперію. Москва хоче не тільки Донецьк і Крим, але всю країну. Однак ми, українці, говоримо чітко: ми не хочемо повертатися в Радянський Союз, ми хочемо бути частиною європейської сім'ї», - сказав Кличко-старший. «Світ бачив, як РФ порушує Будапештський меморандум, а також ігнорує суверенітет України. Міжнародне співтовариство відповіло санкціями, найважливішим інструментом у політиці», - зазначає він.
Закон і Право Нацбанк спростив для бізнесу продаж іноземної валюти Національний банк України (НБУ) спростив умови продажу іноземної валюти клієнтами банків на міжбанківському валютному ринку. Про це повідомила прес-служба відомства, передав кореспондент АСН. Згідно з постановою правління Національного банку України "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" (N 7 від 25.01.2018 р.), бізнес отримав право подавати заяву про продаж іноземної валюти в якийсь із уповноважених банків на власний розсуд , незалежно від наявності поточного рахунку в іноземній валюті, відкритого в цьому банку. Водночас регулятор залишив без змін терміни продажу банком іноземної валюти клієнтів. Так, уповноважений банк зобов'язаний за дорученням клієнта здійснювати продаж його власних коштів в іноземній валюті не пізніше, ніж за 5 банківських днів, починаючи з дня списання цих коштів із поточного рахунку клієнта, відкритого в цьому банку. НБУ додатково передбачив, що в разі, якщо кошти для продажу перераховуються клієнтом з іншого уповноваженого банку, продаж цієї валюти здійснюється також протягом п'яти днів з дня зарахування цих коштів на кореспондентський рахунок уповноваженого банку. Постанова набула чинності 27 січня 2018 року і, як передбачається, дозволить розширити можливості бізнесу щодо вибору оптимального курсу продажу валюти. Нагадаємо, 25 січня правління НБУ ухвалило рішення підвищити облікову ставку відразу на 1,5% - до 16% річних вже з 26 січня 2018 року. Таким чином національний регулятор планує приборкати стрімко зростаючу інфляцію.
Суспільство Потап закохався в Бориса Апреля після зміни статі На телеканалі "1+1" розпочався новий сезон проекту «Голос країни». Підкорити серця суддів прийшов Борис Апрель, який поміняв стать і тепер його звати Аня і виступає він під сценічним псевдонімом Зіанджа, передає ПЛ. За інформацією Апреля, який був популярний років десять тому, він не витримав критики, тому залишив кар'єру співака в минулому, однак сьогодні він поборов свій страх і знову вийшов на сцену. Судді шоу Потап, Тіна Кароль, Джамала і Сергій Бабкін обернулися на його голос, але вони не знали, хто співав перед ними. Їх здивуванню не було меж. «Охрєнєть! Як тут не матюкнутися», - сказав Потап. Він також похвалив Зіанджу за сміливість повернутися на територію України «дівчиною». Бабкін мовчав, він довго не міг повірити побаченому. Джамала підтримала Бориса Апреля. Як ми повідомляли, новий образ співака жорстко розкритикувала Тіна Кароль.
Економіка Виплата субсидій в Україні заблокована Новий механізм монетизації субсидій для підприємств-постачальників електрики, природного газу та інших житлово-комунальних послуг, який розробило Міністерство фінансів, фактично заблокував розрахунки по субсидіях між державою і підприємствами. Як заявили в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, ситуація вимагає негайного реагування. "Ситуація, яка зараз виникла з відшкодуванням підприємствам житлово-комунального господарства, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельним кооперативам (ЖБК) пільг і субсидій, наданих населенню на оплату житлово-комунальних послуг, вимагає негайного реагування з боку Міністерства фінансів України . Новий механізм виплати субсидій, введений в дію наказом Мінфіну 4 січня поточного року, фактично заблокував розрахунки по всій Україні", - йдеться в повідомленні Мінрегіонбуду. Міністр регіонального розвитку, віце-прем'єр Геннадій Зубко доручив Мінфіну відкоригувати новий механізм відшкодування пільг і субсидій. Зокрема, Мінфін повинен скасувати вимогу щодо цільового використання коштів за надані пільги та субсидії для підприємств і повинен розмежувати вимоги верифікації одержувачів пільг і субсидій і вимог, за якими надається відшкодування даних пільг і субсидій. Міністерству фінансів доручено перенести на кінець цього опалювального сезону введення для підприємств ЖКГ реєстру обсягу спожитих енергоносіїв та наданих послуг і реєстру сум, що підлягають перерахуванню за рахунок субвенції з місцевих бюджетів.
Політика Тренд року: відпочинок Луценка на Сейшелах обійшовся в 2 млн грн - ЗМІ У Брюсселі Юрій Луценко розповів журналістам, що відпочивав на Сейшельських островах «без всяких надмірностей». За його словами, по-справжньому може відпочити тільки за кордоном, до того ж це дозволяє його бюджет. Про це глава Генпрокуратури повідомив журналістам в Брюсселі, передає УНІАН. За його інформацією, він сім днів провів на Сейшельських островах. «Зазначені в декларації суми відповідають реаліям. Кошти, які ми заплатили за це перебування, будуть вказані у наступній електронній декларації. Я вказав також подарунок сина, який займається бізнесом і який надав нам гроші для оплати семиденного відпочинку. Решта грошей, витрачених на наші потреби, також будуть вказані в декларації в березні-квітні», - каже Юрій Луценко. Генпрокурор України зазначив, що «жодних надмірностей не було». «На жаль, так сталося, що реально відпочивати без проведення дискусій і мітингів я можу тільки за кордоном. Мій син, який платить податки і є волонтером 55-ї запорізької бригади, може дозволити допомогти нам отримати відпочинок перед важким роком. Зверніть увагу на декларацію і наявність грошей у моїй сім'ї - вона дозволяє ці речі», - додав він. Як пише «Радіо Свобода», відпочинок на Сейшельських островах обійшовся родині Генерального прокурора України у понад 50 тисяч євро.
Суспільство Став відомий перелік документів для відшкодування збитків жителям Донбасу Для відшкодування збитків, завданих під час військових дій на Донбасі, в суди і правоохоронні органи України необхідно надати низку документів. Таку думку висловила адвокат Української Гельсінської спілки з прав людини Юлія Науменко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Щоб звернутися в український або Європейський суд з прав людини, в правоохоронні органи, треба зібрати докази володіння майном - наприклад, договір купівлі-продажу, дарчу або свідоцтво про право на спадщину, технічний паспорт. Крім того, треба підтвердити факт заподіяння шкоди різними фото- і відеоматеріалами, а також актами обстеження пошкодженого майна", - зазначила експерт. За її словами, надавати можна навіть акт, складений відповідними органами "Л/ДНР", оскільки людина повинна максимально використовувати можливість надати докази про заподіяння шкоди. На її думку, подібний доказ буде прийнято в ЄСПЛ у сукупності з іншими доказами. В окремих випадках - коли комісія не може прибути на місце руйнування, його наслідки можуть зафіксувати жителі цього району і скласти відповідну фото-таблицю. "І цей документ також буде мати доказове значення", - додала правозахисник. Також значення мають свідчення свідків у справі, які спостерігали безпосередньо момент руйнування або бачили наслідки - наприклад, що будинок досі не відновлений. Нагадаємо, закон про деокупацію і реінтеграцію Донбасу створив підстави для стягнення збитків постраждалих від бойових дій українців з Російської Федерації. Таку думку висловив співавтор закону про деокупацію Донбасу, юрист-міжнародник, суддя Міжнародного кримінального трибуналу по колишній Югославії (2001-2005), представник України в Раді ООН з прав людини (2006-2010) Володимир Василенко.
Суспільство ЄСПЛ зобов'яже Україну самостійно відшкодовувати збитки жителям Донбасу Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) зобов'яже Україну відшкодовувати збиток жителям Донбасу від проведення антитерористичної операції (АТО). Таку думку висловила юрист Центру стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини Віталія Лебідь на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Якщо говорити про майно громадян України, яке було пошкоджено або зруйновано під час АТО, то в розумінні міжнародного права Україна повинна буде забезпечити компенсаторний спосіб захисту і відшкодувати завдані збитки своїм громадянам. Україна буде змушена відшкодовувати такі збитки за рішеннями ЄСПЛ, якщо дійсно буде встановлено, що Україна має такі обов'язки", - зазначила експерт. За її словами, в практиці ЄСПЛ була справа щодо відшкодування шкоди жителю Азербайджану в ході військових дій у Нагірному Карабасі. Тоді суд ухвалив рішення на користь позивача, визнавши його право на компенсацію майна, доступ до якого протягом тривалого часу з початку конфлікту він не мав. При цьому юрист додала, що поки Україна самоусувається від обов'язку відшкодовувати збиток і не має наміру розробляти механізми відшкодування збитку і розгляду подібних справ у судах. Держава повністю поклала відповідальність за шкоду майна своїх громадян на Донбасі на РФ. Нагадаємо, закон про деокупацію і реінтеграцію Донбасу створив підстави для стягнення збитків постраждалих від бойових дій українців з Російської Федерації. Таку думку висловив співавтор закону про деокупацію Донбасу, юрист-міжнародник, суддя Міжнародного кримінального трибуналу по колишній Югославії (2001-2005), представник України в Раді ООН з прав людини (2006-2010) Володимир Василенко.
Суспільство Росія не буде відшкодовувати збитки потерпілим на Донбасі - правозахисник Росія не буде відшкодовувати збиток потерпілим на Донбасі за зобов'язанням українських судів. Таку думку висловила юрист Центру стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини Віталія Лебідь на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Швидше за все, Російська Федерація не буде виконувати рішення українських судів. У такому випадку громадяни України не отримають компенсацію. У всякому разі російське законодавство не зобов'язує російську владу виконувати рішення іноземних судів", - зазначила експерт. За її словами, ще до ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу громадяни України мали право подавати в суд на Росію з метою отримати компенсацію за шкоду майну в зоні бойових дій на Донбасі. Право подавати в суд на іноземні держави передбачено Цивільним кодексом України. Крім того, відповідна норма про покладання провини за шкоду в повному обсязі на РФ була зафіксована в законі про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованих територіях, прийнятому ще в 2014 році. В цьому законі також міститься норма про те, що Україна "всіма способами сприяє відшкодування матеріального збитку з боку Російської Федерації", проте до цих пір невідомо, яким чином ця норма реалізовується. При цьому вона додала, що подібні рішення українських судів щодо РФ вже є. Водночас, за її словами, рішення судів про покладання відшкодування збитку на Україну також не виконуються - подібні вердикти кожен раз оскаржуються в судах вищої інстанції і відправляються на повторний розгляд. Нагадаємо, закон про деокупацію і реінтеграцію Донбасу створив підстави для стягнення збитків постраждалих від бойових дій українців з Російської Федерації. Таку думку висловив співавтор закону про деокупацію Донбасу, юрист-міжнародник, суддя Міжнародного кримінального трибуналу по колишній Югославії (2001-2005), представник України в Раді ООН з прав людини (2006-2010) Володимир Василенко.
Суспільство "Їм сало, сосиски і все жирне": Кароль розкрила неймовірний секрет схуднення Українська співачка Тіна Кароль знаходиться зараз у відмінній формі. За її словами, таких результатів їй допомогла досягти спеціальна дієта. Нещодавно Кароль зізналася в інтерв'ю Каті Осадчій, що вона важила 56 кг. За інформацією співачки, вона підтримує себе у відмінній формі завдяки дієті – Тіна не вживає вуглеводи, але їсть жири. Про це вона розповіла в відео на сторінці фан-клубу в Instagram. «Клин клином вибиває – потрібно їсти жири. Як би дивно це не звучало. Коли ви їсте жири, то ви вбиваєте свої жири. Я їм сало, масло, сосиски, сир, але я не їм вуглеводи. Овочі я вживаю в малій кількості. Почитайте термін "кетоз". Потрібно привести свій організм в нього. Це технологія, яку чомусь від нас приховують», – зазначила Кароль.   Публикация от Тина Кароль (@tinakarol_fantina) Янв 3, 2018 at 9:15 PST
Події У віці 113 років помер найстаріший чоловік у світі В іспанській селі Б'єнвенідо у провінції Бадахос на 114-му році життя помер Франциско Нуньєс Олівейра, який вважався найстарішим чоловіком на планеті, повідомляє The Local. Олівейра народився 13 грудня 1904 року в Б'єнвенідо (за іншими даними 13 вересня 1904 року). У 1920 роки чоловік брав участь в іспано-франко-марокканської війні проти берберського емірату Риф. Після неї він повернувся в рідне село. «Все своє життя я працював у полі», - говорив він у 2017 році в інтерв'ю El Mundo. Чоловік стверджував, що ніколи не скаржився на своє здоров'я, не ламав кістки, а також мав відмінний артеріальний тиск. У 90 років йому видалили одну нирку, у 98 - катаракту, а в 108 років Олівейру госпіталізували з інфекцією сечовивідних шляхів. У нього було четверо дітей, дев'ять онуків, а також 15 правнуків. Після смерті дружини і синів чоловік жив з дочками: 78-річною Мілагрос і 81-річною Антонією. Він був визнаний найстарішим чоловіком планети після смерті Ісраеля Криштал з Ізраїлю, який помер 11 серпня минулого року.
Події Під Києвом ціле місто відключили від газу В результаті заборгованості теплопостачальних підприємств Славутич Київської області був відключений від газопостачання. Про це заявили в прес-службі «Київоблгазу». «За даними на 30 січня цього року НАК «Нафтогаз України» не виділила для жителів Славутича необхідні ліміти природного газу на січень місяць 2018 року через заборгованість», - сказано в повідомленні. Як зазначається, ПАТ «Київоблгаз» здійснює розподіл газу при наявності підтверджених лімітів газу на розрахунковий період. «В результаті відсутності у комунального підприємства« Управління житлово-комунального господарства міста Славутич підтверджених «Нафтогазом України» обсягів газу на січень цього року, у ПАТ «Київоблгаз» немає підстав для розподілу обсягів газу», - відзначили в прес-службі. У «Київоблгаз» повідомили, що змушені припинити газопостачання Славутича, так як подальше використання газорозподільної системи - несанкціонований відбір газу, що порушує законодавство.
Події Москвичка купила "зайву" дитину в повії з Донбасу У Москві дві жінки були затримані за продаж і покупку новонародженого. Обидві вони стали фігурантками кримінального провадження про торгівлю людьми. Про це сьогодні, 30 січня, повідомляється на сайті московського управління Слідчого комітету. Історія сталася ще в 2015 році. Тоді влітку жінки уклали договір, що одна з них продасть іншій свого малюка, який повинен народитися в грудні. Через півроку уродженка Москви доставила вагітну в пологовий будинок, де та народила хлопчика. Вже наступного дня жінка віддала його знайомій, отримавши гроші. Як передає «МК» проданий малюк не був потрібен рідній матері. Вікторія приїхала в Москву з Донбасу, де надавала інтим-послуги. Вона не планувала вагітність. У червні 2015 роки жінка їхала в таксі і, розговорившись з жінкою-водієм, почула скаргу на відсутність дітей у шлюбі з чоловіком, так як вона хворіє. В результаті, вони вирішили передати дитину на «виховання» таксистці. Два роки вона з чоловіком виховували хлопчика, піклуючись про нього, як про рідного. Але потім у них стався житловий конфлікт зі старшими дітьми жінки. Запідозривши, що вона не народжувала третю дитину, ті звернулися в поліцію. В ході перевірки було встановлено обставини того, що сталося.
Події оформление ленты  Бізнесмен постачав небезпечні м'ясопродукти в дитячі садки та лікарні Житомирщини У Житомирській області співробітники СБУ викрили та зупинили постачання небезпечних м'ясопродуктів в дитсадки Житомира та Житомирського району, а також в лікарні області. Про це повідомила прес-служба відомства в Facebook. «Підприємець зареєстрував для участі в тендері кілька комерційних структур, які вирощували худобу, правда тільки «на папері». Через зв'язки з одним з чиновників тендерного комітету бізнесмен виграв конкурс на постачання м'ясної продукції в соцзаклади регіону майже на 16 млн грн», – відзначили в СБУ. Оперативники задокументували, що підприємець закуповував м'ясо у третіх осіб, після чого на спецобладнанні додавав в нього хімічні сполуки і консерванти, які заборонені умовами тендера. Прибуток чоловік переводив у готівку через підконтрольні фіктивні компанії на підставі сфальсифікованих договорів. Виявлено три лінії по додаванню хімічних сполук в м'ясо. Також було вилучено понад 10 тонн готової продукції, що становила загрозу, банківські картки та фінансово-господарська документація.
Події Volkswagen і BMW звинуватили в дослідах над людьми і тваринами Німецькі автоконцерни стали фігурантами скандалу, який пов'язаний з проведенням небезпечних експериментів над людьми. Про це повідомляє "Німецька хвиля". Один з науково-дослідних інститутів Німеччини, створений за фінансової підтримки трьох великий німецьких виробників авто Volkswagen, Daimler і BMW - проводив досліди на людях, щоб встановити вплив діоксиду азоту, який виділяється при роботі дизельних двигунів, на людське здоров'я. Про це стало відомо 29 січня, після публікації інформації у виданні Süddeutsche Zeitung. Повідомляється, що в експериментах, які проводилися з 2012 по 2015 роки в університетській клініці Ахена брали участь 25 осіб, які дали попередньо на це згоду. Всі вони протягом декількох годин повинні були вдихати повітря з різною концентрацією в ньому шкідливої ​​речовини. За даними представника лікарні, дослідження дійсно проводилися, але їх метою було визначення граничних концентрацій діоксиду азоту на робочих місцях. Раніше New York Times повідомляла, що за завданням Volkswagen в ФРН проводилися такі ж досліди на мавпах.
Події Чиновника Укрзалізниці судитимуть за держзраду Заступника начальника юридичного департаменту Укрзалізниці Олександра Ященка, який був викритий на хабарництві, судитимуть за держзраду. Про це сьогодні передає прес-служба столичної прокуратури. Як зазначається, стосовно колишнього начальника управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції Мін'юсту в АР Крим, який звинувачується в зраді, прокуратура направила до суду обвинувальний акт. Як вказується, працюючи тимчасово виконуючим обов'язки заступника начальника Федеральної виконавчої служби судових приставів по Криму, чиновник забезпечував роботу незаконно створеного представницького органу, а також сприяв представникам РФ в проведенні підривної діяльності в Україні. Факти держзради виявлені слідчими прокуратури під час розслідування іншої кримінальної справи, яка була розпочата в липні минулого року за фактом прийняття двома чиновниками Укрзалізниці хабара в розмірі 4 млн грн за передачу землі в оренду. Одним з підозрюваних виявився вищезгаданий екс-чиновник, який після переїзду з окупованого Криму влаштувався на посаду заступника начальника юридичного департаменту Укрзалізниці, після чого його викрили на хабарництві.

Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Згадайте, яка у дитинстві у вас була найулюбленіша іграшка? Це важливо! Психологи стверджують, що ті чи інші з....
більше матеріалів




/-1,7403638362885-/ /-pc-/
Top