counter
Архів Повернутись назад 29 Жовтня 2017
29 Жовтня
Політика НАБУ перевіряє наявність у нардепа Розенблата громадянства Німеччини Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить перевірку можливої ​​наявності у народного депутата України Борислава Розенблата громадянства Німеччини. Про це повідомив представник НАБУ. «Зараз НАБУ перевіряє інформацію про наявність у депутата Верховної Ради Борислава Розенблата громадянства Німеччини. Ця перевірка проводиться в зв'язку з тим, що Борислав Розенблат напередодні збирався летіти до Німеччини, але клопотав про необхідність отримання дипломатичного паспорта для відвідування Ізраїлю», - сказав співробітник відомства. Нагадаємо, 19 жовтня Борислав Розенблат був затриманий на борту літака в аеропорту «Бориспіль» під час спроби вилетіти до Німеччини. За словами нардепа, він збирався покинути Україну тільки на три дні і повідомив про це НАБУ. 20 жовтня суд зобов'язав Борислава Розенблата здати паспорти і носити електронний браслет до 18 грудня. Депутату заборонено залишати міста Київ і Житомир без дозволу детектива, прокурора і суду. Розенблат є фігурантом «бурштинової справи». Депутата підозрюють в одержанні неправомірної вигоди за внесення в Раду законопроектів, пов'язаних з видобутком бурштину в інтересах компанії-нерезидента. В діях Борислава Розенблата Генпрокуратура вбачає ознаки зловживання владою та хабарництва на загальну суму 280 тисяч доларів.
Події Трагедія в Одесі. Від удару струмом загинув вихованець дитбудинку В Одесі трагічно загинув 14-річний вихованець дитячого будинку «Перлина», який отримав смертельний удар струмом всередині трансформаторної підстанції з напругою в шість тисяч вольт. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник голови обласної поліції Руслан Форостяк. Тіло хлопчика без ознак життя виявили 28 жовтня приблизно о 18:30 в трансформаторній підстанції на території дитячого будинку. Щоб дістатися до тіла загиблої дитини рятувальникам довелося відключати підстанцію від електромережі. Як встановили правоохоронці, хлопчик потрапив всередину трансформаторної підстанції без перешкод, так як підстанція була відчинена. Дитина намагалася врятувати кошеня, що залізло всередину і жалібно нявчав. За цим фактом відкрито кримінальне провадження, ведеться досудове розслідування.
Економіка Експерт: Українців чекає серйозне зростання цін Найближчим часом українцям треба очікувати серйозного підвищення цін. Інфляційні процеси в Україні добре було видно ще навесні 2017 року, і тоді Національний банк повинен був ввести збільшення процентної ставки. Про це розповів фінансовий експерт Олексій Кущ, повідомляє «Апостроф». «Збільшення процентної ставки треба було приймати ще навесні 2017 року. Однак тоді голові НБУ Валерії Гонтаревій хотілося піти з гордо піднятою головою на хвилі зниження облікової ставки. Хоча вже в квітні-травні цього року було видно серйозні інфляційні процеси, які відбувалися в Україні. Уже тоді треба було підвищити облікову ставку на 0,5% і не перешкоджати ринковому зміцненню гривні», - розповів фінансовий експерт. Також, на думку експерта, ще одним фактором того, що незабаром ціни серйозно підвищаться, є недавнє підвищення соціальних стандартів в Україні. «Інфляція у нас завжди ходить в парі з девальвацією, через це найближчим часом варто чекати і девальвації національної валюти», - сказав Олексій Кущ.
Події В АТО загинув боєць ЗСУ, двоє поранені За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі бойовики 16 разів порушували перемир'я. У відповідь українські військові 13 разів застосовували на поразку стрілецьку зброю. В результаті бойових дій один боєць ЗСУ загинув, ще двоє українських військових отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО. Як повідомляється, увечері 28 жовтня бойовики кілька годин зі стрілецької зброї обстрілювали опорні пункти сил АТО в Авдіївській промзоні. Українські військові жорстко відповідали ворогові. Під час цих боїв близько дев'ятої години вечора смертельні поранення отримав український військовий. Також увечері в суботу терористи з великокаліберних кулеметів обстрілювали позиції ЗСУ поблизу Пісків, Опитного і Зайцевого. На Приморському напрямі поблизу Водяного бойовики випустили по позиціях сил АТО більше 20 мін 82-мм калібру. А після шести годин вечора з великокаліберних кулеметів обстрілювали позиції ЗСУ біля Старогнатівки і Широкиного.
Політика Росія різко відреагувала на заяву Волкера про миротворців на Донбасі Рада Федерації РФ звинуватила спеціального представника державного департаменту США з питань України Курта Волкера у спробі зірвати мінські угоди. Про це заявив голова комітету рада федерації РФ з міжнародних справ Костянтин Косачов, повідомляють РИА Новости. «Якщо сенс висловлювань спецпредставника Держдепу США з питань України Курта Волкера переданий вірно, то очевидно, що це спроба або зірвати мінські угоди або змусити Росію накласти на таку резолюцію ООН вето. Відсутність миротворців з Росії не відповідає, а називаючи речі своїми іменами, суперечить мінським домовленостями, які є єдиним варіантом розв'язання конфлікту на Донбасі», - заявив Костянтин Косачов. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада безпеки Організації об'єднаних націй може до кінця поточного року ухвалити резолюцію щодо миротворців на сході України. Курт Волкер заявив, що не уявляє собі у складі миротворців на Донбасі росіян.
Суспільство оформление ленты  Маріуполь чекає нас. У Донецьку провели «антифашистський» мітинг У суботу, 28 жовтня, в окупованому Донецьку пройшов «антифашистський» мітинг, під час якого звучали заклики захопити український Маріуполь. Мітинг у центрі окупованого бойовиками міста був приурочений до Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників. На акцію зібрали студентів, також прийшли бойовики і члени сепаратистських угруповань, всього близько 50 осіб. Організатори мітингу роздали молоді плакати з гаслами: «Маріуполь + Донецьк = ДНР», «Хунту - до відповіді», «Діди перемогли, і ми переможемо», «Маріуполь чекає нас» і «Зупинимо фашизм». На мітингу засуджувалося проведення на Донбасі антитерористичної операції і критикувалася влада України. А відразу після мітингу у студентів забрали плакати і зробили групові фотографії.
Політика Активісти блокують роботу Roshen в Яготині і Вінниці Активісти почали блокувати об'єкти в Яготині (Київська область) і Вінниці компанії Roshen, що належать президентові України Петру Порошенко. Тим самим висловлюючи протест проти блокування реалізації антикорупційних ініціатив, зокрема створення Антикорупційного суду. Про це в Facebook повідомляє народний депутат Єгор Соболєв. «У відповідь на блокування Петром Порошенком важливих для України антикорупційних рішень ветерани війни за незалежність почали блокувати його заробітки. Активісти за підтримки місцевих жителів перекрили дорогу до логістичного центру Roshen в Яготині, а у Вінниці почалося блокування заводу Roshen. Акції проходять мирно й організовано, без зброї і руйнувань. Завтра ми підемо по магазинах Roshen переконувати людей не давати жодної гривні бізнесменові, який нехтує своїми президентськими обов'язками. Якщо Порошенко не керується законами і голосом розуму, так нехай хоча б бажання не втрачати свої величезні прибутки приведе його до тями», - написав нардеп Єгор Соболєв.
Події Під Харковом автобус з дітьми потрапив у ДТП У суботу, 28 жовтня, на автодорозі Чугуїв - Мілове в Чугуївському районі Харківської області мікроавтобус «Мерседес», у якому перебувало 15 школярів і п'ять вчителів, зіткнувся з легковим автомобілем ВАЗ. Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області. Як повідомляється, ДТП сталася близько 16:00, 49-річний водій мікроавтобуса, рухаючись в бік населеного пункту Шевченкове, не помітив перед собою автомобіль ВАЗ, який здійснював поворот наліво, і допустив з ним зіткнення. На момент ДТП в салоні мікроавтобуса перебувало 15 дітей та 5 дорослих, які супроводжували дітей. Школярі поверталися додому в село Новоосинове Куп'янського району з екскурсії по Харкову. В результаті аварії семеро дітей (9-11 років) і дві жінки з незначними травмами були госпіталізовані до Чугуївської лікарні. Після медичного обстеження всіх постраждалих відпустили додому. Водій мікроавтобуса і водій легкового автомобіля ВАЗ від госпіталізації відмовилися.
Суспільство Дочка президента Киргизстану вразила захопленою розповіддю про Київ Дочка президента Киргизстану Алія Шагієва розповіла про свої враження від візиту до Києва. Про це Алія Шагієва написала на своїй сторінці в Facebook. «Найбільш приголомшливе, що є в Україні, найперше, про що дуже хочеться розповісти - це люди цієї країни! Дуже складно описати словами, що саме змусило нас відчувати величезну симпатію до народу України, проте я все ж спробую. На відміну від Москви, наприклад, у Києві на вулиці зовсім не страшно підійти до будь-якій людині і не тільки запитати дорогу, а навіть зав'язати розмову! Я намагалася не втрачати першої-ліпшої можливості, підходила до всіх, від школярів до людей похилого віку, і зовсім не пошкодувала, а тільки зігрілася і отримала посмішку до вух! Розлучаєшся з цими людьми з сердечним теплом! Київ набагато затишніший за Петербург, оскільки охоплений світлом», - написала Алія Шагієва. Також дочку президента Киргизстану з чоловіком вразили українські водії. «Мого чоловіка дуже здивували українські водії, вони дуже ввічливі. За весь час я жодного разу не чула, щоб на дорогах сигналили один одному, жодного разу!!! Ніхто нікого не «підрізає», автомобілі на дорогах ніби течуть в гармонійному потоці і ні на одному автомобілі ми не побачили подряпин!» - зазначила Алія Шагієва. Крім того, Алія Шагієва зазначила, що буквально «божеволіє» від української мови і їй дуже сподобалася українська кухня. «Пишу це і сповнена теплотою, я дуже щаслива познайомитися з тобою, прекрасне місто! А ще... твої бруковані дороги, боже, нехай вони живуть вічно», - закінчила дівчина.
Події оформление ленты  Спроба захоплення військової частини в Одесі. З'явилося відео У мережі опублікований відеозапис спроби захоплення частини території військового об'єкта в Одесі, яка сталася сьогодні вранці. «В Одесі 29 жовтня близько 8:45 близько 40 осіб у балаклавах вчинили спробу рейдерського захоплення частини території військового об'єкта, який є власністю Міноборони України», - сказано в повідомленні прес-служби командування Повітряних Сил ЗСУ. Зловмисникам вдалося демонтувати частину огорожі і вивезти в невідомому напрямі деяке майно. На місці події працює військова прокуратура Південного регіону України та представники повітряного командування «Південь» ПС ЗСУ. За словами глави прес-центру Командування Повітряних Сил ЗСУ Романа Юрчила, у рейдерів не було документів, які давали б право здійснювати подібні дії. У свою чергу волонтер Олена Шевцова на своїй сторінці в Facebook повідомила, що у загарбників було рішення міськради Одеси.
Політика оформление ленты  Міліціонер-хабарник, який допомагав бойовикам, отримав «хлібну» посаду Екс-глава управління внутрішніх справ у Торецькому Павло Панасюк у 2014 році активно допомагав проросійським бойовикам, а після звільнення міста повернувся на держслужбу. Про це в своєму блозі повідомив журналіст Денис Казанський. «Одіозний міліціонер-хабарник Павло Панасюк, який очолював до війни УВС Горлівки, а під час війни співробітничав з бойовиками у Дзержинську, не тільки не сів у в'язницю, а й отримав хлібну посаду. Після звільнення Дзержинська Панасюк пішов на пенсію, і здавалося, що ми про нього вже більше не почуємо. Однак недавно Панасюк очолив у Донецькій області департамент державної архітектурно-будівельної інспекції. Як?! Де хабарник Панасюк і де архітектура! Але тут все пояснюється просто, посада хлібна і головне - вчасно кому треба заносити», - написав Денис Казанський. Також журналіст додав, що він зберіг відеозапис, на якому Павло Панасюк пропонує бойовикам патрулювати місто разом з працівниками міліції.
Суспільство оформление ленты  Сумний прогноз. Чим закінчиться життя на окупованому Донбасі Розчарування жителів тимчасово окупованих територій Донбасу, які виявилися непотрібними Росії і Путіну, призведе до еміграції більшості населення. Про це розповів український журналіст Денис Казанський, передає «Апостроф». «Окупований Донбас - це депресивна територія, населена безправними людьми, які не впливають на події навіть у рамках своєї псевдодержави. У цих людей немає можливості вибирати місцеву «владу», немає можливості навіть вибирати мерів міст. Те ж саме стосується бізнесу і шансів на стабільне життя. Там ніхто ні від чого не застрахований. Завтра кожен може стати ніким, втративши все. Жити в таких умовах - як би ти не любив Росію - вічний стрес», - розповів журналіст. Денис Казанський зазначив, що більшість людей на окупованій території Донбасу просто не зможуть довго терпіти таку ситуацію. «Люди незабаром втечуть з цієї території. Всі нормальні молоді люди з ініціативою, які чогось хочуть домогтися в житті, втечуть. Хтось поїде в Україну, а хтось у Росію, так як жити у такій неначе Абхазії, але без мандаринів і гір - дуже сумно», - розповів Денис Казанський.

Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Згадайте, яка у дитинстві у вас була найулюбленіша іграшка? Це важливо! Психологи стверджують, що ті чи інші з....
більше матеріалів




/-0,70101284980774-/ /-pc-/
Top