counter
Архів Повернутись назад 29 Травня 2016
29 Травня
Суспільство оформление ленты  День Києва у вишиванках Суворий дрес-код до Дня Києва - яскрава вишиванка. Саме їх наділи на свято міста сотні киян і гостей, щоб пройтися маршем від скверу, що біля «Золотих воріт», на Контрактову площу. Уже в сімнадцятий раз.    «Леонід Ященко, керівник хору «Гомін» завжди їздив у метро зі своєю сопілкою і в вишиванці, - згадує громадський діяч Олесь Доній. - Таким чином він зацікавлював людей навколо українською піснею і всім українським. Я думаю, сьогодні нам на марші треба згадувати тих, хто колись виглядав як божевільний, а тепер для нас - герой українського народу. У кожного українця повинна бути хоча б одна вишиванка, яку він міг би носити не тільки раз на рік під час маршу». Після невеликого мітингу присутні заспівали гімн України і гімн Києва - «Як тебе не любити, Києве мій», і попрямували до Софійської площі. Пройшовши пам'ятник Хмельницькому, колона прийшла на Михайлівську площу. Тут учасники руху стали частиною масштабного флешмобу. Фігури людей утворили одне величезне слово. Але прочитати «Київ» можна було тільки з дзвіниці монастиря. І то з трудом. Організатори тішаться, Мегамарш - фестивальний рух української культури, підхопили не лише більшість великих міст України, а й країн світу. Цього року марширували у вишиванках вже в Одесі, Миколаєві та Черкасах. Свої вишиті наряди показали українці Токіо, Лондона, Відня та Варшави.  
Політика Антикорупційна прокуратура зажадала у Генпрокурора справи щодо Пінчука і Коломойського Спеціалізована антикорупційна прокуратура зажадала у глави ГПУ матеріали справи щодо олігархів Віктора Пінчука та Ігоря Коломойського для ознайомлення. Про це заявив керівник спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв'ю «Громадському». «Уже дві справи я затребував, чекаю, поки їх нам направлять. Це справи, які стосуються двох олігархів - Пінчука і Коломойського. Я підписав запит, зараз чекаю рішення Генерального прокурора, щоб дати нам можливість ознайомитися з цією справою і вирішити питання про необхідність її передачі в НАБУ», - сказав він. Також він зазначив, що те, що Генпрокурор Луценко готовий віддати антикорупційній прокуратурі матеріали справи, вселяє оптимізм. «Він (Луценко. - Ред.) сказав відразу з порога: «Я вам віддам будь-яку справу, яку ви затребуєте, за однієї умови, якщо ви її вже забираєте собі, то назад не повертайте». Це абсолютно справедливо і чесно, я вважаю. У мене це вселило оптимізм», - сказав Холодницький.
Події Голова ДСНС: У будинку для літніх людей через пожежу загинуло 17 осіб Кількість жертв у результаті пожежі в будинку для літніх людей під Києвом збільшилася до 17 осіб. Про це під час брифінгу повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін. Пожежа сталася 29 травня в с. Літочки Броварського району, в будинку, де проживали літні люди. «У будівлі перебувало 35 осіб, з яких 17 загинуло. Уже знайдено тіла 16 загиблих, пошуки тіла ще однієї людини тривають», - сказав Чечоткін. Він повідомив про те, що 18 осіб вдалося врятувати. П'ять із них зараз госпіталізовані. Двоє перебувають у важкому стані. На даний момент пожежу ліквідовано. У будинку повністю згорів дах та перекриття. Тіло ще одного постраждалого рятувальники досі шукають. За попередніми даними, причиною пожежі був вибух телевізора. Нагадаємо, що пожежа виникла сьогодні, 29 травня, о 3:48. Займання почалося на території приватного домоволодіння в двоповерховій будівлі.
Суспільство Гройсман доручив створити комісію з розслідування пожежі в будинку для літніх людей Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив терміново створити комісію для з'ясування обставин пожежі в будинку для літніх людей під Києвом. Про це повідомляє прес-служба уряду. Комісію очолить віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. Крім того, сьогодні ж комісія заслухає представників МВС, ДСНС, Київської ОДА, які працювали на місці трагедії. «Про заходи, вжиті на місці пожежі, і створення комісії проінформований також Президент України», - сказано в повідомленні. Нагадаємо, що в с. Літочки під Києвом загинули 17 людей в будинку для літніх людей через пожежу. 18 вдалося врятувати. За попередньою інформацією, причиною пожежі був вибух телевізора.
Події Засновника будинку для літніх людей затримала Нацполіція Поліцейські затримали засновника будинку для літніх людей, що згорів.  Організація займалася наданням притулку для літніх людей в селі Літочки Броварського району. Про це 29 травня під час брифінгу заявив перший заступник глави Нацполіції Вадим Троян, передає РБК-Україна. «Нами затримано в порядку статті 208 Дмитренка Олега Павловича, який вважається засновником організації «Рідне вогнище». Ця організація займається притулком людей похилого віку... Людину затримано, ми її допитуємо», - розповів Троян. Він зазначив, що організація надавала притулок літнім людям незаконно. За фактом пожежі в будинку для літніх людей відкрито кримінальне провадження. «Це порушення встановлених законодавством норм пожежної безпеки, що спричинило загибель людей», - сказав Троян. Нагадаємо, що в с. Літочки Броварського району під Києвом загинули 17 осіб в будинку для літніх людей. 18 вдалося врятувати. За попередньою інформацією, причиною пожежі був вибух телевізора.
Суспільство Знайдено тіло 17-го загиблого при пожежі в будинку для літніх людей Рятувальники знайшли тіло 17-го загиблого при пожежі в будинку для літніх людей під Києвом. Про це повідомляє прес-служба ДСНС. «Станом на 11:00 на місці пожежі виявлено тіла 17 осіб. Всього до гасіння залучено 28 од. техніки та понад 150 осіб, в тому числі від ДСНС 10 одиниць техніки та 88 осіб особового складу», - сказано в повідомленні. Як повідомляється, на місці пожежі працює оперативна група на чолі з першим заступником голови ДСНС України. Раніше повідомлялося про те, що під час пожежі в будинку для літніх людей загинуло 17 осіб, було виявлено 16 тіл, а пошуки останнього загиблого ще тривали. Рятувальники врятували 18 осіб. Пожежу було ліквідовано. Нагадаємо, що в с. Літочки Броварського району під Києвом в будинку для літніх людей виникла пожежа. За попередньою інформацією, причиною пожежі був вибух телевізора.
Суспільство В Одесі поранили поліцейського охорони В одному з барів Одеси поранили правоохоронця. Про це повідомляє прес-служба Управління поліції охорони в Одеській області. Як повідомляється, на вулиці Катерининській виникла бійка між відвідувачами і охороною закладу, яка призвела до стрілянини і поранення. «На місці події поліцейські охорони встановили, що біля розважального закладу група невідомих людей в кількості 10-12 осіб порушувала громадський порядок - влаштувала масову бійку. Незабаром під час бійки один із її учасників дістав схожий на пістолет предмет і зробив із нього кілька пострілів у бік охорони бару і правоохоронців. В результаті стрілянини один із поліцейських охорони отримав тілесні ушкодження лівого стегна і лівої сторони тулуба», - сказано в повідомленні. Стрілка упіймали. Ним виявився громадянин іноземної держави 1989 року народження, зараз проживає в Одесі. Пістолет, з якого він стріляв, був травматичним. «Поліцейський охорони, який отримав тілесні ушкодження, звернувся для обстеження в приймальне відділення медичного закладу. Його життю і здоров'ю нічого не загрожує. Від госпіталізації він відмовився», - сказано в повідомленні.
Суспільство На Донецькому напрямі бойовики випустили понад 230 мін За минулу добу на Донецькому напрямі бойовики випустили понад 230 мін по позиціях українських військових. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник. «На Донецькому напрямі за минулу добу сталося 12 ворожих обстрілів, а також одне бойове зіткнення. Окупанти випустили по наших позиціях понад 230 мін, а також більше 150 артилерійських снарядів із використанням гаубиць калібром 122 мм. Артилерійський вогонь вівся по позиціях українських військових в Авдіївці та Опитному, а мінометний - по всій лінії фронту», - сказав він. Що стосується Луганського напряму, то там учора відбулося п'ять ворожих обстрілів - у Станиці Луганській і в Попаснянському районі. «На Маріупольському напрямі - 12 збройних провокацій. На цьому напрямі сили АТО неодноразово відкривали вогонь», - розповів спікер.
Суспільство У Полтаві розбили три меморіальні дошки учасникам АТО У Полтаві вночі і вранці 29 травня невідомі розбили три меморіальні дошки, які увічнювали пам'ять про загиблих учасників АТО. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Полтавській області. «Про перший факт пошкодження меморіальної плити поліції стало відомо 29 травня о 1:48. Житель Полтави виявив розбиту дошку на будівлі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка (вул. Остроградського, 2). Близько 5:00 інший городянин повідомив у поліцію про пошкоджену меморіальну дошку на будівлі загальноосвітньої школи №38 (вул. Пушкіна, 74). Вона була встановлена ​​на честь випускника навчального закладу, військовослужбовця Національної гвардії Мочалова Олександра Ігоровича, який загинув у 2014 році під Іловайськом», - сказано в повідомленні. Крім цього, в 7:48 в поліцію надійшло повідомлення від наступного жителя про те, що пошкоджено третю пам'ятну дошку учасника АТО, встановлену на будівлі ЗОШ №9 (вул. Шведська, 3). «Дошка увічнює пам'ять про випускника школи, капітана ЗСУ, нагородженого орденом Б. Хмельницького 3-го ступеня, Лимаря Сергія Вікторовича, який загинув 2015 року в с. Старогнатівка Донецької області», - повідомили в поліції. За цими фактами вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за статтею 296 Кримінального кодексу (хуліганство).
Події У Львові влаштували різанину за участю 16 осіб Патрульна поліція Львова затримала 16 осіб, яких підозрюють у нічний різанині на вулиці Комарова. Про це повідомляє Патрульна поліція на своїй сторінці в Facebook. «У неділю, 29 травня, о 01:40 патрульні приїхали на виклик про бійку, де побачили двох закривавлених чоловіків з ножовими пораненнями. Постраждалих було госпіталізовано, один із них дорогою в лікарню знепритомнів. Під час обстеження патрульними території біля магазину на вулиці Олени Степанівни було виявлено двох підозрілих молодиків, які привели правоохоронців до 16 підозрюваних. У квартирі на третьому поверсі перебувало 16 осіб, які повідомили, що орендували її на два дні, щоб відсвяткувати день народження дівчини. Як з'ясувалося, дівчина на милицях. У квартирі також був і хлопець у червоній футболці (про дівчину на милицях і хлопця в червоній футболці поліції повідомили свідки. - Ред.). На місце викликали слідчих. Свідки впізнали підозрюваних. На балконі в квартирі знайшли кастет, ніж і телефон, можливо, той, що зник у потерпілого», - сказано в повідомленні. Підозрюваних затримали. Серед них було кілька неповнолітніх. Їх відвезли в наркодиспансер на експертизу.
Політика «Самопоміч» висунула кандидатів на довибори Об'єднання «Самопоміч» офіційно висунуло кандидатів на довибори до Верховної Ради. Таке рішення прийнято на партійному з'їзді, повідомляє прес-служба політсили. «Прийнято рішення про участь у проміжних виборах народних депутатів 17 липня 2016 року в одномандатних виборчих округах №27 (Дніпропетровська область), №85 (Івано-Франківська область), №151 (Полтавська область), №206 (Чернігівська область), №23 (Волинська область), №114 (Луганська область), №183 (Херсонська область)», - сказано в повідомленні. Треба відзначити, що «Самопоміч» вирішила висунути кандидатами в депутати активістів не по всіх округах. «Зокрема, Сергія Рульова по округу №27, керівника ТОВ «Янтарне»; Олександра Кириндася, керівника ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія» по округу №206; Михайла Імберовського, голову партійної фракції у Волинській облраді по округу №23 і Ігоря Дударя, сільського голову с. Чорнобаївка Херсонської області по округу №183», - сказано в повідомленні. З'їзд зробив перерву на тиждень, по інших округах рішення буде прийнято у другій частині з'їзду. Довибори в Раду відбудуться 17 липня.
Суспільство В Одесі головного фігуранта у справі 2 травня взяли під варту Київський районний суд Одеси взяв під варту головного фігуранта у справі масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київського райсуду Одеси. Євгенія Мефьодова звинувачують у скоєнні масових заворушень. Його в п'ятницю, 27 травня, Малиновський районний суд міста Одеси звільнив з-під варти під домашній арешт. «Однак, згідно з даними слідства, у четвер, 26 травня, обвинувачений, громадянин Російської Федерації, надіслав свідку у справі 2 травня повідомлення з погрозами. Використовуючи месенджер Viber підозрюваний написав: «...Хохол, я тобі обіцяв, що завалю, а ти мені не вірив. Завтра мені змінять запобіжний захід і я вийду на свободу, чекай у гості...». Щодо цього інциденту свідок звернувся в поліцію. Органи досудового слідства дії головного фігуранта у справі 2 травня кваліфікували як «загрозу вбивством з мотивів національної нетерпимості» (ч.2 ст. 129 Кримінального кодексу України)», - сказано в повідомленні. Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі сталися сутички і масові заворушення. Шестеро людей загинуло від вогнепальних поранень. Під час пожежі в Будинку профспілок загинуло 42 людини.
Суспільство Росіянин хотів перетнути кордон із Україною за 10 євро хабара У пункті пропуску «Малий Березний» на кордоні зі Словаччиною чоловік намагався дати хабар. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби. Факт зафіксували прикордонники Чопського загону. «Близько 11:00 громадянин Росії, який слідував на в'їзд в Україну, надав для перевірки паспортний документ, у якому містилися грошові кошти в розмірі 10 євро. Чоловік таким чином намагався «вирішити питання» пропуску та безперешкодного перетину кордону. У ДПС також відзначили, що близько 6:00 чоловік вже намагався потрапити на територію України через пункт пропуску «Вишнє Нємецьке - Ужгород». Однак у зв'язку з відсутністю достатнього матеріального забезпечення чоловікові було відмовлено у в'їзді в Україну», - сказано в повідомленні. Про факт було поінформовано представників Національної поліції.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-0,72925281524658-/ /-pc-/
Top