counter
Архів Повернутись назад 29 Квітня 2017
29 Квітня
Політика У Польщі можуть відновити могилу воїнів УПА, але за однієї умови Зруйнований у Польщі пам'ятник воїнам УПА може бути відновлений після проведення археологічних розкопок і підтвердження того, що в цьому місці поховані українці. Про це сказано в заяві Інституту національної пам'яті Польщі. «Польська сторона в листуванні з українськими партнерами постійно підкреслювала, що існуючий на кладовищі в Грушовичах з 1994 року пам'ятник воїнам УПА має бути знесений для проведення археологічних розкопок і підтвердження наявності під ним людських останків. У разі підтвердження останків під пам'ятником могила може бути впорядкована і підлягатиме юридичному захисту з боку держави», - сказано в заяві. Нагадаємо, 26 квітня представники польських нацорганізацій на кладовищі села Грушовичі розібрали надгробний пам'ятник воїнам УПА. У МЗС України назвали такі дії провокацією. Однак у Міністерстві культури Польщі відповіли, що це був законний демонтаж пам'ятника, встановленого з порушеннями закону.
Політика У РБ ООН Китай виступив проти розміщення ПРО в Південній Кореї Китай підтримує денуклеаризацію Корейського півострова і проведення переговорів, але виступає проти розміщення системи ПРО США в Південній Кореї. Про це під час спецзасідання РБ ООН щодо ситуації в Північній Кореї заявив голова МЗС Китаю Ван І. Про це передає «Укрінформ». «Нам треба зберегти прихильність цілям денуклеаризації, які є основоположною передумовою миру і стабільності на Корейському півострові. Також це допоможе забезпечити режим нерозповсюдження. Позиція Пекіна проти розробок ядерної зброї в КНДР непохитна, ми наполегливо закликаємо Північну Корею відмовитися від цього. Зараз Китай готовий взаємодіяти з усіма сторонами і зробити внесок у вирішення ядерного питання на Корейському півострів», - заявив Ван І. Крім того міністр закордонних справ Китаю висловив протест щодо розгортання в Південній Кореї протиракетного комплексу США THAAD. «Це велика загроза безпеці Китаю та інших країн у цьому регіоні. Це завдає величезної шкоди співробітництву і довірі сторін і йде врозріз з денуклеаризацією. Китай закликає припинити процес розгортання у Південній Кореї американської ПРО», - заявив Ван І.
Події Доба в АТО. Двоє українських військових загинули, шестеро поранені За минулу добу в зоні проведення АТО на сході України загинули двоє бійців ЗСУ, ще шестеро українських військовослужбовців були поранені. Про це на брифінгу 29 квітня повідомив спікер Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко, пише «Інтерфакс-Україна». «За минулу добу в результаті бойових дій в зоні проведення АТО загинули двоє українських військовослужбовців, ще шестеро бійців ЗСУ отримали поранення. Найбільші втрати були в Красногорівці, де один український військовий загинув і четверо були поранені. Один з поранених перебуває в лікарні у дуже важкому стані. Інший український боєць загинув під Павлополем через підрив автомобіля на вибуховому пристрої. Ще двоє українських військових отримали поранення в Зайцевому і Верхньоторецькому», - повідомив Андрій Лисенко.
Події Потужний вибух прогримів біля патруля ОБСЄ в «ЛНР» У п'ятницю, 28 квітня, поблизу патруля спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на окупованій території Луганської області України стався вибух. Про це повідомили в прес-службі СММ ОБСЄ. «У п'ятницю, 28 квітня, патруль ОБСЄ в складі шести співробітників на двох броньованих автомобілях перебував на блокпосту «ЛНР» за 1,5 кілометра від населеного пункту Молодіжне. О 12:17 спостерігачі ОБСЄ попрямували до своїх авто, щоб покинути район. У цей момент член «ЛНР» став махати патрулю рукою, вимагаючи швидко покинути район. Перебуваючи вже в автомобілях спостерігачі почули сильний вибух на відстані близько 100 метрів, також було видно хмару чорного диму, проте саме місце вибуху видно не було. Визначити причину вибуху не вдалося», - сказано в звіті СММ ОБСЄ.
Політика Суд скасував скандальне рішення Одеської міськради У п'ятницю, 28 квітня, Приморський районний суд Одеси скасував скандальне рішення міськради про повернення низці вулиць радянських назв, які перейменували в рамках закону про декомунізацію під час губернаторства Михайла Саакашвілі, пише «Інтерфакс-Україна». Таке рішення, за позовом організації «Самооборона Одеси», виніс суддя Андрій Бойчук. З постанови випливає, що Одеська міськрада може оскаржити це рішення в десятиденний термін. Нагадаємо, 26 квітня міська рада Одеси на сесії повернула старі назви низці вулиць міста, які були перейменовані в рамках закону України про декомунізацію. У зв'язку з таким рішенням Одеської міськради прокуратура завела кримінальну справу за частиною 2 статті 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і тоталітарних режимів). У Службі безпеки України заявили, що таке рішення міськради Одеси може призвести до загострення ситуації в місті і стати причиною виникнення антигромадських проявів, які радикали можуть використовувати для здійснення екстремістських чи терористичних дій.
Події оформление ленты  «Київгаз» залишив центр столиці без гарячої води і газу на всі свята У суботу, 29 квітня, жителі мікрорайону Татарка, який розташований в одному з центральних - Шевченківському - районів Києва, повідомили про відключення газу в будинках з газовими плитами і колонками, передає кореспондент АСН. Черговий диспетчер «Київгазу» під №7 розповіла про те, що надійшла заявка на аварійне відключення будинків від газу. «У вас склалася аварійна ситуація. Будинки відключені від газу. Коли будуть закінчені ремонтні роботи, ми сказати не можемо», - розповіла вона. Ремонтні роботи, як зазначає бригада «Київгазу», будуть проведені не раніше 6 травня, незважаючи на те, що мешканці мікрорайону залишилися без гарячої води через відключення газових колонок та можливості елементарного приготування їжі на плиті. «Через травневі свята ремонт будемо проводити пізніше», - зазначив один із робітників, який відмовився назватися. Нагадаємо, раніше в мережі з'являлася інформація про те, що киянка в Шевченківському районі в будинку по вулиці Кирило-Мефодіївській, не прокинулась через витік газу.

Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
більше матеріалів




/-0,85647702217102-/ /-pc-/
Top