counter
Архів Повернутись назад 29 Січня 2018
29 Січня
Суспільство У ДМС розповіли, коли зникнуть черги за закордонними паспортами Ажіотаж навколо отримання в Україні паспортів для виїзду за кордон спаде вже до квітня цього року. Про це 27 січня під час підсумкової колегії МВС в Києві повідомив глава Державної міграційної служби України Максим Соколюк, пише «112 Україна». «У червні 2017 роки ми першими відчули ефект від отримання Україною безвізового режиму з країнами ЄС - у вигляді різкого сплеску попиту населення на паспорти для виїзду за кордон. Чергу на виготовлення закордонних паспортів нам необхідно ліквідувати до початку квітня 2018 року. Необхідне обладнання для виготовлення закордонних паспортів поліграфкомбінат «Україна» почав використовувати з середини січня», - розповів Максим Соколюк. Нагадаємо, з 16 січня на поліграфкомбінаті «Україна» була запущена додаткова лінія персоналізації документів для прискорення виготовлення закордонних паспортів. В той момент в черзі на друк вже стояло понад 700 тисяч заявок на документи.
Події У Києві затримано росіянина, який видавав себе за українця Вранці в суботу, 27 січня, прикордонники контрольно-пропускного пункту «Київ» під час перевірки пасажирів, які прибули в столицю України рейсом зі Стамбула, затримали росіянина, який намагався видати себе за громадянина України. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України. «Під час перетину держкордону чоловік надав паспорт громадянина України, проте співробітники ДПСУ відразу виявили заміну сторінки з установчими даними. Потім прикордонники встановили і інші деталі поїздки затриманого чоловіка в Україну. Під час фільтраційних заходів він повідомив, що придбав цей паспорт за одну тисячу євро, нібито у незнайомих осіб, використовуючи мобільний додаток, що дозволяє обмінюватися повідомленнями», - сказано в повідомленні. Перевіривши затриманого по базах даних, прикордонники встановили, що чоловік має російське громадянство і знаходиться в міжнародному розшуку за участь в незаконних збройних формуваннях. Також він може бути пов'язаний з терористичними угрупованнями. Росіянина передали співробітникам Національної поліції.
Суспільство оформление ленты  Папа Римський розповів, що кожен день починає по-українськи Папа Римський Франциск молився за закінчення війни на Донбас і розповів про те, що кожен день починає і закінчує по-українськи. Про це передає Радіо Ватикану. Понтифік побував в базиліці Святої Софії в Римі, яка є храмом Української греко-католицької церкви. Віруючим Франциск повідомив, що від єпископа Степана Чміля він дізнався про красу української церковної літургії і навіть почав вчити український алфавіт. Папа помолився перед гробницею Чміля, який служив місіонером в Аргентині і взяв тоді 12-річного Хорхе Маріо Берґольйо, майбутнього папу Франциска служити до церкви в Буенос-Айресі. Він зазначив роль українських жінок, назвавши їх «апостолками милосердної любові і віри». «За кожним з вас стоїть мама, бабуся, яка передала віру. Українські жінки – дійсно героїні», - підкреслив він. Понтифік зізнався, що щовечора і щоранку бачить ікону, яка нагадує йому Україну. «Хочу поділитися з вами секретом. Вночі, перед тим, як йти в ліжко, і вранці, коли прокидаюся, я завжди зустрічаюся з українцями ... Ваш верховний архієпископ подарував мені в Аргентині невелику ікону Пресвятої Богородиці. Щовечора перед тим, як йти спати, цілу її, вранці також вітаюся з нею. Тому можна сказати, що починаю і закінчую день по-українськи», - розповів понтифік.
Політика оформление ленты  Волкер оцінив можливість позбавлення Росії права вето в ООН Навряд чи хтось захоче змінити ситуацію в Організації Об'єднаних Націй і позбавити країну-агресора права вето. Про це заявив спецпредставник США по Україні Курт Волкер, передає «112 Украина». «Звичайно, Росія має право вето. Я не думаю, що хтось буде намагатися це змінити», - зазначив Волкер. Він додав, що в цілому не розглядає цей варіант, так як з РФ потрібно «безпосередньо комунікувати». «Вона відіграє ключову роль в цьому конфлікті. І якщо ми хочемо її вирішити – потрібно працювати з Росією. Вона повинна погодитися припинити конфлікт. Тому діалог дуже важливий», - додав спецпредставник США. Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін пропонував позбавити Росію права вето в питанні введення миротворців ООН на Донбас. Про введення миротворців розпочав у вересні минулого року говорити лідер Кремля Володимир Путін, заявивши, що наявність миротворців ООН пішла б на користь припинення конфлікту на Донбасі.
Суспільство Східна пума офіційно визнана вимерлим видом тварин Східну пуму офіційно визнали вимерлим видом тварин. Цей вид виключили з Федерального реєстру щоденного журналу уряду США. Цей вид з 1938 року вважався таким, що знаходиться під загрозою зникнення. Поки у вчених немає ніяких доказів існування хоч однієї особини цього виду, не кажучи вже про популяцію. Східна пума – підвид пуми (гірського лева), вона водилася на північному сході США і південному сході Канади. Документ набирає чинності з 22 лютого. Ще раніше до уразливих видів тварин віднесли снігового барса, який також ризикує повторити долю пуми. Нагадаємо, канадський телеведучий шоу The Edge Стів Еклунд після вбивства пуми в горах провінції Альберт піддався жорсткій критиці в соцмережах. Жорсткіше інших відреагувала дружина екс-прем'єра країни Лорін Харпер. «Напевно, він щось цим компенсує. Може, пеніс», - написала вона в Twitter.
Політика Президент Польщі пообіцяв проаналізувати закон про «бандерівську ідеологію» Президент Польщі Дуда пообіцяв ретельно проаналізувати прийнятий сеймом закон, який запроваджує кримінальну відповідальність за пропаганду так званої «бандерівської ідеології». Про це передає «Радио Польша». За словами прес-секретаря Дуди Кшиштофа Лапіньского, польська сторона повинна послідовно боротися за правду. Закон остаточно не прийняли – 31 січня його розгляне Сенат. Нагадаємо, 26 січня сейм Польщі прийняв закон про «заборону пропаганди бандерівської ідеології». У МЗС України цей документ вважають черговою спробою «нав'язати одностороннє трактування історичних подій», зокрема некоректного використання назви частини території сучасної України. У свою чергу директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що цей закон є небезпечним не для України, а для Польщі. «Це дуже серйозний крок до згортання свободи слова та введення партійної цензури в Польщі. Під дію прийнятого польським Сеймом законопроекту потраплять як українські автори, так і польські, які писали про УПА, не вважаючи її діяльність злочинної. А без свободи слова неможлива демократія», - додав В'ятрович.
Суспільство оформление ленты  Українську пісню про Путіна заспівали учасники протесту в Москві На Манежній площі в центрі Москви прозвучала відома українська пісня про президента РФ Володимира Путіна. Її заспівали учасники «Страйки виборців». Відео в Twitter опублікував російський блогер Plushev. Він уточнив, що учасники протесту переконують громадян країни-агресора не йти голосувати на виборах президента Росії в березні. Акцію організував російський опозиціонер Олексій Навальний, якого 28 січня затримали правоохоронці і відпустили з ОВС під зобов'язання про явку на суд. Користувачі соцмережі відзначають, що пісня про Путіна вже стала загальнонародною. Однак як зазначають українці, без палаючих покришок і більш активної фази протесту цей мітинг не призведе до радикальних змін в політиці РФ. Нагадаємо, в 46 містах РФ пройшли акції та марші «Страйк виборців». На акціях було затримано не менше 340 осіб. Забастовщики идут на Манежку, времени поют известную украинскую песню pic.twitter.com/i0v2DPKePf — Plushev (@plushev) 28 января 2018 г.
Кримінал На полюванні під Сумами депутата застрелили забороненою картеччю – журналіст На полюванні в Сумській області, де застрелили місцевого депутата Івана Легкого, стріляли картеччю, що суворо заборонено в Україні. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив журналіст Станіслав Речинський. Він розповів подробиці загибелі депутата. За словами Речинського, на полюванні разом з єгерем було 9 чоловік. «Полювали на кабана. Покійний – заступник голови Лебединської райдержадміністрації Іван Легкий. Підозрюваний у вбивстві – приватний підприємець Сергій Коваленко. Також на полюванні були присутні – прокурор Сумської міської прокуратури Рекуненко Борис Павлович, старший оперуповноважений Управління захисту економіки УМВС в Сумській області Кисіль Євген Володимирович, приватний підприємець Іваницький Олег Васильович, пенсіонер Лагуткін Юрій Леонідович, Ломинский Володимир Ілліч, водій підприємства «Полтавагазвидобування», єгер і син убитого», - зазначив журналіст. Речинський підкреслив, що підозрюваний стріляв вздовж номерів, що є грубим порушенням правил полювання. «А ще більше диким є те, що стріляв він картеччю. Що суворо заборонено на всій території України. Плюс, зараз не сезон полювання на кабана», - додав він.
Суспільство Прикордонники розповіли, куди найчастіше їздять українці За останні 3 роки українці частіше стали бувати за кордоном. За 2017 рік за кордон з'їздило на 2 млн більше людей, ніж в 2016 році. Про це повідомив представник ДПСУ Олег Слободян, передає «112 Украина». За словами Слободяна, фіксується тільки факт перетину кордону, при цьому не уточнюється мета поїздки. За даними Держприкордонслужби, в 2015 році за кордон виїжджало більше 23 млн громадян України, в 2016 – понад 25 млн, а в 2017 – понад 27 млн. Більшість виїжджає на своєму автомобілі, тільки 17% летить на літаках (це близько 3,6 млн людина в 2017 році). «Ми бачимо стійку тенденцію до збільшення кількості українців, які їздять за кордон. Саме їздять, тому що кількість виїжджаючих і тих, хто повертається, пропорційно однакова», - сказав Слободян. Серед пріоритетних напрямків – Польща, Угорщина, Словаччина і країна-агресор. У минулому році кордон України та Росії перетнули близько 4,4 млн.
Суспільство оформление ленты  Роналду захопився новою дівчиною і закидає її смсками Знаменитий футболіст Кріштіану Роналду захопився британською моделлю Райан Сагден. Про це пише Daily Mail. У статті наголошується, що 31-річна Райан рекламує нижню білизну. З Роналду вона познайомилася, коли той грав за «Манчестер Юнайтед» в 2003-2009 роках і знаходився в Лондоні. Молоді люди дружили, бували разом в клубах. Однак продовження це спілкування не мало. Зараз же Роналду, як повідомляють інсайдери, закидає дівчину повідомленнями двозначного характеру, причому вночі. Це при тому, що дівчина футболіста Джорджина Родрігес нещодавно народила і виховує його чотирьох дітей. СМС Роналду в основному дружнього характеру, але іноді він переходить межу. У Сагден є наречений Олівер Меллор, вони заручені з 2014 року. Наречений нібито втрутився в переписку і попросив Кріштіану залишити його наречену в спокої. Чи послухає його Роналду – невідомо. Представники футболіста ситуацію не коментують, але багато хто вже звернув увагу, що на недавньому святкуванні дня народження Джорджіни Родрігес той не з'явився. Нагадаємо, що влітку має відбутися весілля пари.
Суспільство оформление ленты  Україна відзначає 100-річчя з дня бою під Крутами Сьогодні, 29 січня, відзначається сторіччя з дня кривавого бою під Крутами, коли юні захисники незалежності України дали бій в рази переважаючим силам противника і кілька днів стримували наступ більшовиків на Київ. Президент України на своїй сторінці в соцмережі звернувся до співвітчизників у цей важливий день. "Сторіччя минуло з того дня, коли відважні хлопці-герої дали бій переважаючим силам ворога і на кілька діб затримали наступ червоних росіян на Київ. Цих кілька днів вистачило для того, щоб на століття вперед закласти основи української державності. Вони боролися, щоб ми перемогли...", - написав Петро Порошенко. Глава держави приєднав пам'ятне відео до свого посту. Сьогодні в столиці заплановано кілька важливих заходів до цього дня. Так, о 12:00 на Лук'янівському кладовищі відбудеться вшанування пам'яті Володимира Наумовича і Володимира Шульгіна, загиблих в бою з більшовиками під станцією Крути. Також відбудеться реконструкція бою 1918 року за завод Арсенал. Після цього почнеться факельний марш від Арсенальної площі до Аскольдової могили.
Події Карта фітнес-додатків розкрила розташування американських і російських військ. Карта фітнес-додатків випадково надала розголосу розташування російських військ. Компанія Strava, опублікувавши глобальну карту фітнес-гаджетів і програм, могла випадково розголосити місце знаходження військових баз і маршрути патрулів кількох армій світу. Про це пише BBC. Карта компанії Strava, запущена в листопаді 2017 року, охоплює весь світ. Для її складання використовувалися дані, отримані від трьох мільярдів фітнес-браслетів, смартфонів та інших гаджетів, стверджують в компанії. Недовно військові фахівці, які вивчили карту почали бити на сполох. Вони з'ясували, що Strava використовувала, крім інших, ще й дані з фітнес-трекерів військових, які перебувають на активному чергуванні. Так один з американських військових аналітиків написав, що на карті Strava чітко видно розташування на карті і структуру американських баз. Дійсно, в країнах Африки чи Близького Сходу за сотні кілометрів від населених пунктів і позначеної на карті іншої фітнес-активності можна побачити візерунки, залишені фітнес-трекерами, які невідомо звідки взялися. При цьому на карті видно не тільки американські бази і патрулі, але і російські та інших країн.
Кримінал Застрелився курсант університету Повітряних Сил у Харкові У Харківському національному університеті Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба в результаті вогнепального поранення загинув курсант. Про це повідомили в прес-службі Командування ПС ЗСУ на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що трагедія сталася в неділю, 28 січня. Тіло загиблого молодого чоловіка виявили без ознак життя близько 21:30. Зараз керівництво вишу проводить службове розслідування. За попередньою версією, це було самогубство. Однак правоохоронці з'ясовують усі обставини загибелі військовослужбовця. Нагадаємо, 25 січня, близько 6:30 в Сєверодонецьку в ході несення служби з охорони адміністративної будівлі Апеляційного суду в Луганській області 22-річний військовослужбовець Національної гвардії України наклав на себе руки. З'ясувалося, що конвоїр залишив передсмертну записку.
Економіка У Кабміні спростували заборону на закупівлю молока у населення Уряд не збирається вводити і раніше не вводив заборону на закупівлю молока у населення. Про це на прес-конференції заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк, передає кореспондент АСН. «Останнім часом у ЗМІ ми спостерігаємо абсолютно нераціональну істерію, що нібито найближчим часом буде введена заборона на закупівлю молока у населення. Від імені уряду чітко заявляю, що не планується жодної заборони на закупівлю молока у населення. Плюс заборона на закупівлю молока у населення не передбачена нашими зобов'язаннями перед ЄС... Тому жодних змін немає. І молоко, яке закуповується у населення, і далі буде закуповуватися у населення», - заявив він. Разом з тим Мартинюк визнав, що молоко, яке закуповується у населення, дійсно нижче за якістю, ніж те, що виходить на фермах централізовано. Це пов'язано з відсутністю систем охолодження молока і його зберігання. Тому вже в 2018 році держава сприятиме створенню кооперативів, які зможуть закуповувати необхідне обладнання для охолодження та зберігання молока. Він нагадав, що до 2022 року Україна повинна забезпечити перехід на європейські норми і стандарти молочної продукції. Але це не означає, що буде введено заборону на закупівлю молока у населення. При необхідності, перехідний період буде продовжено до 2022 року. «Основні втрати в якості молока у нас зараз спостерігається на етапі після доїння і відправки молока. І в цьому напрямі треба працювати. Але не шляхом заборон. Тому в жодному разі не буде так, що люди втратять джерела доходу через продаж молока. Ми маємо робити все, щоб підвищити якість нашого молока», - додав Мартинюк.
Події оформление ленты  Біля магазину в Харкові стався вибух Біля магазину на вулиці Клочківській у Харкові стався вибух. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Харківської області. Вибух прогримів о 09:30. В результаті події постраждала 53-річна жінка і хлопчик 2016 року народження. Вони були доставлені в лікарню, у жінки рвана рана стегна, а у дитини - рвана рана правої надбрівної ділянки. Зараз на місці працює слідчо-оперативна група і експерти вибухотехнічного управління. За попередніми даними, жінка проходила біля супермаркету, побачила пакет і вирішила подивитися, що в ньому. У той момент, коли вона відкрила пакет, пролунав вибух. Нагадаємо, 22 січня близько 9-ї години в Бердянську Запорізької області троє працівників карного розшуку отримали важкі поранення. Під час оперативних заходів із затримання злочинця підозрюваний застосував проти поліцейських гранату. Зловмисник помер на місці, а життя правоохоронців рятували лікарі.
Економіка Мінагрополітики не може вплинути на закупівельну ціну молока у населення Молокопереробні підприємства або посередники закуповують у домогосподарствах молоко занадто дешево - лише по 5 - 5,50 грн за літр. Про це на прес-конференції заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства України Олена Ковальова, передає кореспондент АСН. «В середньому молоко нижчої якості сьогодні закуповується по 5-6 грн за 1 літр. Молоко більш високої якості закуповується у населення і по 10 грн», - заявила вона. У той же час в Міністерстві визнали, що не мають можливості вплинути на закупівельну ціну. При цьому голова Держслужби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа додав, що молоко екстра класу і вищого сорту зараз закуповується по 10 грн і вище. «Молоко екстра класу виходить, коли немає фактично контакту з повітрям. Для цього необхідні спеціально обладнані доїльні зали», - зазначив він. Лапа підтвердив, що на державному рівні будуть забезпечені субсидії і фінансова підтримка для об'єднання селян у кооперативи з виробництва молока. Це дозволить їм купувати необхідне устаткування для підвищення якості молока. Зокрема, в державному бюджеті закладено 1 млрд грн на програму підтримки фермерства. Частину з цього мільярда буде спрямовано на створення таких кооперативів.
Суспільство В аптеках окупованого Луганська зникли українські ліки В аптеках тимчасово окупованого Луганська зникли ліки українського виробництва. Про це повідомила місцева мешканка, передає LIGA.net.. Жителі Луганська говорять про те, що просять рідних купувати українські ліки в Станиці Луганській, яка розташована за 12 км від захопленого російськими окупантами міста. «Нас рятує Станиця. Прошу родичів, вони купують хоча б від грипу і застуди дитині. Не порівняти ціни і якість нашого (українського виробництва. - Ред.) - значно ефективніше і дешевше», - пояснила Марина. У самому Луганську можна купити ліки, проте дорожче щонайменше вдвічі. Найчастіше продаються російські та болгарські таблетки. Нагадаємо, терористи в Луганській області заборонили проносити в приміщення і на територію так званих державних органів мобільні телефони з сім-картами операторів Vodafone Ukraine, «Київстар» та «Інтертелеком».
Політика Почався новий суд над Саакашвілі: захист знайшов «нелегітимного» представника Порошенка Верховний суд у складі Касаційного адміністративного суду почав розглядати справу за позовом екс-президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА, лідера «Руху Нових сил» Михайла Саакашвілі до Президента Петра Порошенка про незаконне позбавлення громадянства України, передає кореспондент АСН. Сторона захисту Саакашвілі на початку засідання попросила перерву на 2 хвилини для ознайомлення з документами. Після ознайомлення адвокати озвучили своє клопотання. Захисники Саакашвілі запевняють, що в суді присутній незаконний представник Порошенка. «У нас є клопотання щодо не відповідного представника президента в суді. Довіреність підписана не особисто президентом України. Згідно з новим Адміністративним кодексом, представником у суді може бути тільки представник за засвідченою довіреністю», - сказав адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький. Нагадаємо, в липні 2017 року Саакашвілі позбавили громадянства України, тепер Грузія вимагає його екстрадиції. 30 листопада Державна міграційна служба України продовжила термін законного перебування Саакашвілі в Україні на три місяці. 3 січня Окружний адміністративний суд Києва визнав законною відмову міграційної служби надати Саакашвілі статус біженця. 22 січня Київська апеляційний адміністративний суд відклав розгляд апеляції на рішення Окружного адмінсуду.
Економіка Рева заявив про відстрочку підвищення пенсійного віку в Україні Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів, коли може виникнути необхідність у підвищенні пенсійного віку в Україні. Про це чиновник сказав в інтерв'ю «Обозревателю». За словами Реви, стоп можна буде сказати тільки після того, як 90-95% українців будуть виведені з «тіні» і почнуть працювати легально. «Ми порахували, що в найближчі 10 років не буде необхідності у підвищенні пенсійного віку. Через 10 років така проблема теоретично може виникнути», - зазначив міністр. Чиновник додав, що з роками зменшиться дефіцит Пенсійного фонду, якщо з «тіні» будуть виведені зарплати українців. У бюджеті цього року є дефіцит ПФ, однак він становить вже 139 млрд грн, в той час як у 2016 році було 145 млрд, в 2017 році - 141,5 млрд. Нагадаємо, 11 жовтня 2017 року в Україні набула чинності пенсійна реформа. Пенсії перерахували для 10,2 млн осіб з урахуванням індивідуальних показників їхнього заробітку і страхового стажу. Середній розмір доплат склав 560 грн.
Кримінал У поліції Харкова повідомили подробиці суїциду курсанта Поліція розслідує смерть 20-річного курсанта Харківському національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з поміткою «самогубство» КК України. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області. За даними правоохоронців, курсанта знайшли мертвим 28 січня, про смерть хлопця в поліції дізналися о 22:47. Чоловік ніс вартову службу з охорони військового містечка і був озброєний автоматом. Причина смерті - вогнепальне поранення голови. Курсант навчався на інженерно-авіаційному факультеті. Правоохоронці з'ясовують причини події. Нагадаємо, 18 січня зі смертельним пораненням в голову в Дніпрі був знайдений солдат, який охороняв склади. Постріл було зроблено з його ж автомата. За попередньою версією, це було самогубство. Він відслужив всього два з половиною місяця.
Закон і Право оформление ленты  ВСУ відмовив Саакашвілі у відведенні представника президента на суді і переніс засідання Верховний суд України відмовився відвести представника президента в судовому процесі, чого зажадали захисники Міхеїла Саакашвілі на початку суду. Про це передає кореспондент АСН із зали суду. Після того, як суд повідомив про відхилення клопотання, в залі прихильники Саакашвілі підняли крик. "Ганьба", "Ганьба!" "Імпічмент", - кричали люди, свистіли і співали гімн. Судді близько 15 хвилин чекали, поки слухачі заспокояться. Після цього адвокати попросили перенести засідання суду на 16 лютого для того, щоб перевірити законність складу суддівської колегії. Зараз юристи жодних документів з цього питання не отримали. Суд дозволив зробити перерву. Нагадаємо, сьогодні Верховний суд у складі Касаційного адміністративного суду почав розглядати справу за позовом екс-президента Грузії до Президента Петра Порошенка про незаконне позбавлення громадянства України.
Кримінал Митники в аеропорту Харкова регулярно отримували хабарі від іноземців - СБУ Працівники митниці аеропорту Харкова організували вимагання грошей з іноземних пасажирів за приховування від правоохоронців інших держав фактів вивезення з України підакцизних товарів. Про це повідомили в прес-службі СБУ. Працівники спецслужби задокументували 5 фактів отримання митниками хабарів від авіапасажирів на загальну суму 20 тисяч гривень. Був затриманий 35-річний фігурант справи у приміщенні Міжнародного аеропорту «Харків» під час отримання хабара в розмірі 6 тисяч гривень. Як відзначили в прес-службі  прокуратури Харківської області, гроші митник вимагав та отримував за вивезення з території України електронних сигарет. У разі несплати обіцяв створювати штучні перешкоди в оформленні товару. Кримінальне провадження здійснюється за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Затриманий зі слідством не співпрацює.
Кримінал оформление ленты  Відірвало пальці, постраждала дитина. З'явилися страшні деталі вибуху в Харкові У результаті вибуху невідомого пристрою біля аптеки в Харкові 53-річній жінці відірвало два пальці руки, рвані рани обличчя отримала дворічна дитина. Про це повідомили в Центрі медицини катастроф. Правоохоронці повідомили, що пакет (за іншими даними - коробку) з вибухівкою залишили на видному місці біля входу в аптеку. У жінки травматична ампутація двох пальців. Пакет привернув увагу перехожих. Жінка відкрила пакет і одразу ж стався вибух. На місці інциденту працює керівництво Головного управління Національної поліції в Харківській області, Шевченківського ОП, слідчо-оперативна група і працывників вибухотехнічного управління. Жінку доставили у лікарню зі рваною раною стегна і руки, хлопчик 2016 року народження отримав рвану рану лоба. Інцидент трапився вранці близько 9:30. Розпочато розслідування за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.
Здоров`я У пологових будинках Львівської області введуть платні пологи У пологових будинках Львівської області мають намір ввести офіційні платні пологи за домовленістю, щоб відповідальність лягала на плечі лікаря, а не чергового медперсоналу, який приймав пологи. Про це заявила директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Микичак, передає ТСН. «Ми плануємо ввести в наших пологових будинках платні пологи - коли ти приходиш народжувати не до лікаря, який чергує, а до того, з яким домовився. Це повинно бути оплачено. Умовно 60% йде як гонорар лікаря і 40% - лікарні», - зазначила вона. За словами Микичак, лікарі повсюдно в Україні приїжджають на домовлені пологи, отримують ту чи іншу суму в кишеню. Однак відповідальність - на черговому персоналі, а не на лікарі, який прийшов за домовленістю . Цю систему планують спочатку ввести в перинатальному центрі, який тільки відкриється в березні. Далі - в обласній лікарні, а потім вже в районних пологових будинках. У міськраді запевнили, що ціна на договірні пологи не буде захмарною. «Ніхто не буде ставити захмарну ціну. Кілька років тому ми вважали, що в обласній лікарні одні пологи - з урахуванням медикаментів, комуналка, харчування - коштують приблизно 4000 гривень », - сказав чиновник.
Економіка Україну в 2019 році чекає дефолт або нова реструктуризація боргів  Україну 2019 року чекає дефолт або чергова реструктуризація. Про це на прес-конференції заявив економіст Віктор Скаршевський, передає кореспондент АСН. «Уряд щорічно заявляє про різні цифри погашення зовнішніх боргів. Якщо ми виходимо з цифри, озвученої Мінфіном, це $16 млрд. Але тут не включені ОВДП і виплати з держкомпаній. Тільки цього року за ОВДП потрібно виплатити $2 млрд. А з держкомпаній - ще додатково $4 млрд. Тобто Україна найближчим часом повинна виплатити не 16, а мінімум $22 млрд. А в найближчі три роки - $29 млрд - це борговий тягар, що лягає на плечі наших платників податків. Це ляже на наші з вами кишені», - заявив експерт. За оцінками економіста, є кілька реальних джерел погашення цього боргу. Перше - це зростання ВВП, з яким у України достатньо погано. «Наша економіка залишається дефіцитною. Ми продаємо сировину, а купуємо за валюту продукцію. Ми потрапили в сировинну пастку на довгі роки. Через це девальваційний тиск посилюється. Друга пастка - це «капкан Яресько», через який з 2021 по 2040 роки Україна повинна віддавати від 30-40% від зростання ВВП. У підсумку ситуація складається так, що зростання економіки не дозволить покрити всі наші зобов'язання», - констатував він. Друге джерело для погашення зовнішніх позик - це отримання нових запозичень МВФ, Світового банку та інших міжнародних кредиторів. «У поточному 2018 році влада ще може залучити $2-3 млрд. Але 2019 рік буде критичним. МВФ ніколи не надає позики країні, де відбуваються вибори. Тому Україні не варто сподіватися на отримання коштів МВФ у рік президентських виборів. А виплатити потрібно буде в 2019 році $15 млрд. У такій ситуації можливі тільки 2 непривабливих сценарії: або дефолт, або реструктуризація. Думаю, що дефолту не допустять. І в черговий раз домовляться про реструктуризацію», - розповів Скаршевський. Він уточнив, що навіть якщо реструктуризація буде успішною, це не матиме позитивних результатів. «У гіршому випадку нас знову чекає дефолт. У кращому - ще більша девальвація, аж до показників, як це було в 2014-2015 роках», - сказав експерт.
Кримінал З'явилися подробиці кривавої перестрілки в центрі Києва Як повідомляють кореспонденти АСН з місця трагедії, чоловіка в залі ігрових автоматів у Києві вбили одним пострілом у серце і шансів вижити у нього не було. Одного постраждалого забрали в лікарню, його життю нічого не загрожує. Нагадаємо, перестрілка сталася близько полудня 29 лютого. Група невідомих увірвалася в зал ігрових автоматів, розташований поруч зі станцією метро і зупинкою громадського транспорту. Спочатку зав'язалася бійка, а потім - перестрілка. Як повідомив раніше очільник столичної поліції Андрій Крищенко, на приміщення зали ігрових автоматів претендують два власники. Можливо, причина бійки - розбірки між ними за права власності.  Примітно, що "швидка" їхала на місце виклику приблизно півгодини, а поліція - ще довше, заявляють свідки. Також свідки кажуть про те, що важко поранена людина близько 30 секунд ще прожила після приїзду швидкої. Також за їхніми словами, поранення отримали двое чоловіків. 
Економіка Ціна дизеля на деяких АЗС перевищила психологічні 30 гривень за літр За вихідні ціна на бензин і дизпальне перевищила позначку в 30 гривень за літр. Про це повідомили в Консалтинговій групі А-95, передає enkorr. Бензин у середньому виріс в ціні на 14 копійок, а дизель - на 15 копійок за літр. Уже в понеділок, 29 січня, ціни на всі види пального піднялися на 50 копійок. Так, бензин А-92 у мережі WOG подорожчав до 31,95 грн/л, А-95 - до 32,95 грн/л, А-95 - до 33,95 гр /л, дизельне пальне - до 30,45 грн/л. На заправках ОККО А-92 зріс до 31,99 грн/л, А-95 - до 32,99 грн/л, А-95 - до 33,99 грн/л, ДТ - до 30,49 грн/л. Мережі Паралель, KLO, Mango і Jazz Oil підвищили ціни на різні види пального на 10-50 копійок за літр. Загалом, 29 січня середня вартість бензинів А-92 і А-95 збільшилася на 14 копійок за літр - до 29,59 грн/літр, 30,34 грн/л і 31,47 грн/л відповідно. Нагадаємо, постійне зростання вартості автомобільного пального почало позначатися на рівні продажів. У 2017 році реалізація його на АЗС істотно знизилася. В кількості - це 226,9 тис. тонн не купленого минулого року дизеля (12%) і 224,9 тис. тонн бензину, порахувала Державна служба статистики.
Кримінал НАБУ проводить обшуки на держпідприємстві в Одесі, 10 затриманих Працівники Національного антикорупційного бюро проводять обшуки в Одесі у справі про масові розкрадання на держпідприємстві. Про це на прес-конференції заявив директор НАБУ Артем Ситник, передає УНН. Ситник розповів, що у справі про розкрадання затримано 10 осіб. «Зараз буквально виїхала група в Одесу, 70 працівників, проводиться велика кількість обшуків, 10 осіб затримано», - розповів очільник НАБУ. За його словами, справа стосується завдання збитків одному з держпідприємств на кілька сотень мільйонів. Нагадаємо, 24 січня працівники бюро провели обшук житла першого заступника голови Державної міграційної служби Діни Пімахової. Пізніше з'ясувалося, що обшук вівся в рамках справи про корупцію в Державній міграційній службі і незаконну легалізацію іноземців в Україні.
Суспільство Порошенко дав допуск іноземним військовим на навчання в Україні Президент України Петро Порошенко підписав закон про допуск іноземних військових на навчання в Україні. Про це сказано в законі на сайті Верховної Ради України. Закон №7428 «Про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях» був підписаний главою держави в понеділок, 29 січня. У прес-службі Генерального штабу ЗСУ в свою чергу розповіли, що у Львівській області українські й американські військові почали планування багатонаціональних навчань Rapid Trident-2018. До проведення початкової конференції залучені представники командування Сухопутних військ ЗСУ та військово-тренувальної місії ВС США. Також у процесі планування активну участь беруть військовослужбовці Великої Британії і ВС Канади, а також офіцери армій більше 10 країн - учасниць НАТО і держав-партнерів Північноатлантичного альянсу. Протягом тижня учасники конференції працюватимуть над розробкою та відпрацюванням спільних документів, які регламентуватимуть проведення кожного з етапів майбутнього навчання.
Події У тунелі метро Києва поліція затримала «екскурсантів» У тунелі метро Києва були затримані сторонні люди. Про це повідомили в прес-службі поліції столиці. Інцидент стався ввечері в неділю, 28 січня, на станції метро «Вокзальна». Чергова на станції побачила, як невідомі люди спустилися на рейки і зайшли в тунель. За ними вирушив поліцейський і працівник воєнізованої охорони. Чоловіків наздогнали і затримали. Як зазначили правоохоронці, дії правопорушників небезпечні і могли привести до збою в роботі метро, ​​до травм або навіть загибелі людей. Про подорож тунелем метро чоловіки домовилися через Інтернет, вони хотіли провести фото та відеозйомку. Порушниками виявилися двоє киян, 1999 по 1997 року народження, а також двоє громадян іншої держави, 1984 по 1992 років народження. На затриманих склали адміністративний протокол за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Культура Режисер Вуді Аллен знову опинився у центрі сексуального скандалу Знаменита актриса Маріон Котійяр вирішила не співпрацювати з відомим режисером Вуді Алленом. Навколо режисера розгорівся скандал після визнання його прийомної дочки Ділан Ферроу, що у віці 7 років вона піддалася сексуальному насильству з боку Аллена. Після цього зізнання від роботи з режисером відмовилися багато культових актори. «Досвід роботи з ним здався мені дуже дивним. Я захоплююся деякими його фільмами, але на знімальному майданчику ми ніяк не могли знайти спільну мову, у нас не було зв'язку», - прокоментувала Котійяр своє рішення. Актриса повідомила, що мало знала про його особисте життя. «Так, мені було відомо, що він одружився з однією зі своїх дочок. Чесно, мене це шокувало, я не можу об'єктивно судити про те, чого не знаю, про що тільки чула від когось», - підкреслила актриса. В результаті скандалу під питанням вихід у прокат нового фільму Вуді Аллена «Дощовий день у Нью-Йорку», повідомляє Telegraph. Дистрибуцією фільму повинна була займатися компанія Amazon, але тепер джерело стверджує, що стрічка або взагалі не вийде, або вийде, але без піару і без прокату в кінотеатрах.
Кримінал оформление ленты  Родичі загиблого в Харкові курсанта не вірять у його самогубство Родичі загиблого у Харкові курсанта не вірять у те, що молода людина могла вчинити самогубство. Про це передає KHARKIV Today. За словами рідних, у хлопця були плани на життя, він не збирався помирати найближчим часом. «Він дуже любив життя. Я припускаю, що він міг щось побачити, що не потрібно було бачити, і за це його вбили. Ну, не може людина вистрілити собі в обличчя з автомата, не може», - сказав один з рідних загиблого. Чоловік також повідомив, що загиблий курсант усвідомлено пішов до військового вишу, навчався на інженера-механіка, до цього закінчив профільний коледж. Влітку хлопцеві мало виповнитися 20 років, він жив у Харкові, де рідні купили йому квартиру, напередодні смерті говорив із родичами. Нагадаємо, 28 січня в Харківському національному університеті Повітряних Сил ЗСУ ім. І. Кожедуба в результаті вогнепального поранення загинув курсант. Поліція розслідує справу за статтею «умисне вбивство» проте з позначкою «самогубство». Тіло курсанта знайшли з вогнепальним пораненням голови.
Економіка Ситуація в економіці України рівносильна дефолту - експерт Стан економіки нашої країни можна порівняти з дефолтним і він триває вже три роки. Директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, вважає, що МВФ видає нашій країні кредити під дуже великі відсотки, передає кореспондент АСН. "Ціна кредитів МВФ - це економічна і соціальна поразка України. Те, що зробили наші політики за допомогою кредитування, назвати можна лише державною зрадою. І я впевнений, що рано чи пізно це стане предметом судового розгляду. Адже це зона великої політичний корупції. А країна , яка має такі борги, приречена на стагнацію. По-іншому, як фінансове рабство, назвати нинішню ситуацію не можна", - заявив він. Експерт вважає, що в такій ситуації Україна має єдиний вихід - переглянути умови зовнішнього запозичення. Тільки в умовах перегляду боргових зобов'язань є можливість відмови від цього "фінансового рабства". Також Бортник не виключає, що за кредитами, виданими в 2014-2016 роках, ще будуть судові суперечки. "І це дозволить переглянути умови повернення цих боргів", - вважає він. У свою чергу, Юрій Гаврилечко, експерт Фонду суспільної безпеки, додав, що така ситуація в економіці вже рівносильна дефолту. "Дефолт дефолту - різниця. Ми вже три роки живемо в стані дефолту. А більшість громадян цю ситуацію не помічає взагалі", - констатував він.
Дозвілля оформление ленты  Гримаси Ріанни під час виступу на премії Греммі стали мемом Емоційний виступ співачки Ріанни на врученні премії Греммі знову стало інтернет-мемом. Багатьом глядачам гримаси співачки видалися не те що не сексуальними, а навіть недоречними і вульгарними. When you open your third eye and realize "Wild Thoughts" is a Rihanna song. #GRAMMYs pic.twitter.com/1cSVKSoC34 — The FADER (@thefader) 29 января 2018 г. Під час танцю співачка трясла грудьми, висовувала язик, скалила зуби і морщилася. "Це як довго чекав доставку піци, і ось вона нарешті приїхала", - жартують у Твіттері користувачі. Ріанна співала пісню Wild Thoughts. Багато хто ще й покепкував з 29-річної співачки за істотний набір ваги. Як не намагалася вона виглядати сексуально, проте на багатьох це не справило враження. Співачці не дуже щастить на преміях Греммі. Так у 2015 році на цій же церемонії вона стала об'єктом насмішок через величезну рожеву сукню від Giambattista Valli і вона також не сподобалася глядачам.
Політика Польща хоче, щоб Америка ввела санкції проти "Північного потоку-2" Польща хоче, щоб американські санкції поширилися на будівництво газопроводу «Північний потік-2» між Німеччиною і Росією. Про це повідомив в інтерв'ю Dziennik Gazeta Prawna прем'єр Польщі Матеуш Моравецький. «Ми хочемо, щоб будівництво газопроводу «Північний потік-2» охоплювалося режимом санкцій закону Сполучених Штатів Америки від 2 серпня минулого року, в якому йдеться, серед іншого, про санкції проти РФ», - сказав прем'єр Польщі. Моравецький додав, що попередня інтерпретація закону не задовольнила польську сторону. «Попереднє тлумачення документа Держдепом США було неоднозначним для нас і незадовільним. Це важливий момент для нас у наших переговорах з США. Йдеться не тільки про нашу енергобезпеку, але і безпеку регіону», - зазначає глава польського уряду.
Економіка Агітуючи за децентралізацію, прем'єр не хоче втрачати контроль над Держгеокадастром - експерт Проти ухвалення президентського закону про деконцентрацію повноважень у сфері земельних відносин особисто агітував прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який не зацікавлений у втраті контролю на Держгеокадастром. Таку думку висловив заступник голови Ради Асоціації "Земельна спілка України" Андрій Мартин під час розширеного засідання Комітету підприємців АПК при Торгово-промисловій палаті в Києві, передав кореспондент АСН. "Коли законопроект виставлявся на голосування у Верховній Раді в грудні, керівництво уряду доклало усіх зусиль, щоб цей законопроект не був ухвалений. На словах - ми за децентралізацію, на ділі - прем'єр-міністр цілий день витратив на те, щоб цей законопроект ні під яким соусом не був ухвалений. Така у нас виходить децентралізація", - зазначив експерт. За його словами, президентський законопроект передбачає переважно послаблення регуляторної політики та дає рішення багатьох проблем у сферах податкової політики та земельних відносин. При цьому він додав, що, зокрема, передбачена в законопроекті децентралізація дозволить "опустити" вирішення питань виділення землі до місцевих рад, оскільки нинішня підзвітність Держгеокадастру центральній владі і її повноваження з проведення безкоштовної приватизації призводить до великих корупційних ризиків. Крім того, з подачі Держгеокадастру, приватизація земель через аукціони, на думку Мартина, у більш ніж половині випадків проходить з маніпуляціями для того, щоб відсікти місцевих фермерів від доступу до цих земель. Переможцям же аукціонів, крім того, Держгеокадастр також може знижувати розмір орендної плати. Нагадаємо, 18 січня народні депутати не включили до порядку денного Верховної Ради законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств та деконцентрації повноважень в сфері земельних відносин". Водночас президент Петро Порошенко, від імені якого документ був внесений у парламент, наполягав на його розгляді.
Наука і технології У поліції заявили про необхідність заборонити криптовалюти в Україні Найближчим часом у разі нездатності врегулювати статус криптовалюти в Україні країна повинна офіційно заборонити її оборот. Про це інформує Департамент кіберполіції Нацполіції, посилаючись на слова керівника Департаменту кіберполіції Сергія Демедюка, передає УНІАН. «У разі нездатності найближчим часом врегулювати статус криптовалюти на території України, країна офіційно повинна заборонити її оборот. Щоб кожен знав про те, що, продаючи або купуючи криптовалюту в Україні, він ризикує втратити свої вкладення безповоротно, не маючи права на захист і відшкодування збитку», - зазначає Демедюк. Він додав при цьому, що кіберполіція готова до співпраці для легалізації і врегулювання технологій криптовалюти в Україні. У повідомленні сказано, що кіберполіція підтримує ідею легалізації криптовалюти в країні, процесу її майнінга (видобутку), а також ідеї використання технології Blockchain у державному і приватному секторах.
Кримінал Затримано вбивцю чоловіка у залі ігрових автоматів у Києві Працівники правоохоронних органів затримали підозрюваного у стрільбі на вул. Табірній у Шевченківському районі столиці, в результаті чого одна людина загинула, ще одна отримала поранення. Про це передає телеканал 112 Украина, посилаючись на словами начальника управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко. «Особу, яка стріляла, було затримано працівниками карного розшуку столичної поліції. У неї було вилучено зброю, з якої, як ми вважаємо, було скоєно злочин. За цим фактом буде проведена експертиза», -  сказав Крищенко. За його словами, це чоловік 1989 року народження з Вінницької області, який працює в охоронній структурі. Раніше він мав судимість за крадіжки. Зараз із чоловіком працюють слідчі. Крім цього Крищенко додав, що стрілянина сталася в результаті цивільного спору за приміщення між двома власниками.
Суспільство У столиці можуть збільшити максимально допустиму швидкість руху Влада Києва пропонує збільшити на деяких вулицях максимально дозволену швидкість руху до 80 км/год. Перелік був опублікований у Facebook заступником мера міста - секретарем Київради Владимиров Прокопівим. За його інформацією, у списку міститься 22 вулиці міста: - просп. Перемоги (від Повітрофлотського шляхопроводу до вулиці Чорнобильської); - Південний мостовий перехід; - Велика Кільцева дорога (від вулиці Міської до перетину з вулицею Газопровідною і від вулиці Газопровідної до Мінського проспекту); - Кільцева дорога (від пр. Перемоги до вул. Миколи Трублаїні); - вулиця Міська (від вулиці Стеценка до Гостомельського шосе); - просп. Оболонський (від вулиці Богатирської до вулиці Маршала Малиновського) - просп. С. Бандери (від просп. Оболонського до Московського моста); - Автодорога Р-69 (від вулиці Озерної до межі Києва); - вулиця Набережно-Рибальська (від Гаванського моста до вулиці Електриків); - Наддніпрянське шосе; - просп. Генерала Ватутіна (від Московського моста до Керченської площі); - Столичне шосе (до вулиці Академіка Заболотного); - Набережне шосе (від Поштової площі до Наддніпрянського шосе); - вул. Саперно-Слобідська (від вулиці Миколи Грінченка до Південного мосту); - вул. Дружби Народів (від Деміївської площі до вулиці Німанської); - просп. Миколи Бажана (до Харківської площі); - просп. Броварський (від просп. Визволителів до вулиці Братиславської і від вулиці Кіото до повороту на село Княжичі); - просп. Соборності (за умови встановлення розподільного транспортного огородження); - вулиця Перова (від просп. Визволителів до вулиця Алішера Навої); - просп. Космонавта Комарова; - вул. Борщагівська; - просп. Леся Курбаса. «Багато водіїв не згодні з новими обмеженнями швидкості. З 1 січня у столиці це 50 км/год. Скажу не як секретар Київради, а як учасник дорожнього руху: цей швидкісний поріг на всіх без винятку дорогах мегаполісу є абсурдом. У місті є десятки магістралей з якісним дорожнім покриттям, наземними і підземними пішохідними переходами, а також відбійниками. Це дозволяє пересуватися по ним безпечно і швидко», - сказав Прокопів.
Економіка На українців чекає підвищення ціни на газ мінімум на 8% На українців чекає підвищення ціни на газ мінімум на 8%. Про це в коментарі АСН заявив екс-міністр ЖКГ 2007-2010, голова "Спілки власників житла України" Олексій Кучеренко. "За моєю інформацією, в Кабміні вже підготували проект постанови про підвищення ціни на газ для населення. Мінпаливенерго в розвиток попередньої постанови №187 підготувало нову формулу. Вони її дещо видозмінять. І в нинішніх реаліях це призведе до підвищення вартості газу для населення мінімум на 8 %", - заявив він. Кучеренко зазначив, що зараз уряд всіляко спростовує цю інформацію про майбутнє зростання ціни на газ. "Саме тому вони сьогодні ведуть примітивні і "клоунські гри", не знаючи, хто ж із них перший все-таки озвучить цю інформацію про підвищення вартості саме для населення. Чиновники намагаються замінити слово "підвищення" будь-яким іншим словом або дієсловом: чи то це "корекція ціни", чи то "продовження переговорного процесу". Але влада сама на себе взяла зобов'язання прив'язати ціну на газ до ринкового паритету", - додав він. Екс-міністр ЖКГ прогнозує, що подорожчання вартості газу автоматично потягне за собою тарифи на тепло, ціни всі товари та послуги, де закладено цей газ. "Зараз ціни вже реагують на подорожчання електроенергії для малого і середнього бізнесу з 1 січня 2018 року. А наступний етап зростання електроенергії будет 1 квітня. Плюс сюди додасться нова ціна на газ. Все це по ланцюжку відіб'ється на товарах і послугах. Зростання вартості на газ відбудеться з моменту підписання цієї постанови. І всім вже стало ясно, що без цього траншу МВФ не буде", - вважає Кучеренко.
Події ЗМІ: Смерть російського генерала в Сирії розкрила таємницю місії в Україні Журналісти Reuters провели своє розслідування і встановили справжнє прізвище «генерала Примакова», який воював на боці бойовиків на Донбасі з осені 2015 року. Дізнатися, хто ховався під прізвищем вдалося тільки після смерті «Примакова» в Сирії восени минулого року. Це російський генерал Валерій Асапов. П'ятеро бойовиків незалежно один від одного підтвердили виданню, що саме він був командиром збройних сил у терористичній організації «ДНР», а двоє з них додали, що Асапов командував її ключовим підрозділом - так званим «Першим армійським корпусом». «Він був там. Цілий рік, - сказав у вересні, після похорону генерала, його молодший брат В'ячеслав. - Як до цього ставився? Як військовий, нормально». У відповідь на прохання прокоментувати історію Валерія Асапова у Кремлі запропонували виданню звернутися з запитаннями у Міноборони, а військове відомство не відповіло на запит. «Історія Валерія Асапова показує більш рішуче втручання Кремля у конфлікти в Україні та в Сирії, ніж Москва готова визнати. Вона демонструє також внутрішні механізми стратегії «гібридної війни», яка дозволяє РФ завойовувати владу, ставлячи росіян на чолі нерегулярних місцевих військ і не беручи на себе ризики, до яких може призвести наземна операція з великою кількістю військових», - сказано в повідомленні видання.
Політика Волкер: Розміщення місії ООН на Донбасі може початися з лінії розмежування У США вважають, що для проведення виборів на Донбасі миротворча місія ООН повинна бути розміщена по всій території регіону, при цьому розміщення може початися саме з лінії розмежування. Про це повідомив спецпредставник Держдепу Курт Волкер на телефонному брифінгу в Брюсселі, інформує ТАСС. «Америка хоче, щоб мандат миротворчої місії ООН припускав більше, ніж захист співробітників ОБСЄ. Америка хоче, щоб зона розміщення місії відбулася по всій території конфлікту, зокрема на кордоні з Росією», - зазначає він. Водночас спецпредставник Держдепу припустив, що «розміщення місії може початися з лінії розмежування». Він зазначив, що терміни можливого розгортання місії ООН ще не визначені. «Поки неясно, коли відбудеться це», - сказав Волкер.
Економіка Рекламувати себе як аграрну країну в Давосі було помилкою - економіст Обмеження реклами України на Всесвітньому економічному форумі в Давосі аграрним сектором істотно звузить коло іноземних інвесторів, готових інвестувати в країну. Таку думку висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Мені не подобається ідея, пов'язана з тим, що ми рекламуємо себе у світі як сільськогосподарську країну. Це точно не блакитна фішка для дуже багатьох інвесторів", - зазначив експерт. За його словами, аграрний сектор в Україні займає значну частку економіки, але в сучасному світі немає прикладів колосального стрибка економіки будь-якої країни за рахунок продажу сировини. "Тому говорити, що сільське господарство виштовхне нашу економіку набагато більше, ніж всю решту економіки, я б не став", - пояснив Устенко. При цьому він додав, що в Україні минулого року спостерігалося уповільнення темпів промислового виробництва, а також уповільнення зростання аграрного сектора. Водночас президент Петро Порошенко в ході форуму рекламував країну як маркетолог, часто видаючи бажане за дійсне. Нагадаємо, 23-27 січня в швейцарському Давосі пройшов Всесвітній економічний форум, в якому взяла участь численна українська делегація на чолі з президентом України Петром Порошенком.
Події В Одесі затримано екс-керівників Адміністрації морпортів В Одесі детективи НАБУ затримали екс-директора Адміністрації морських портів України Андрія Амеліна, а також його заступників. Про це інформує місцеве видання «Думская», посилаючись на джерело в правоохоронних органах, а також інформацію АМПУ. Як зазначається, згідно з повідомленням Адміністрації, обшук на території її філії в Одесі проводився на підставі постанови судді Солом'янського райсуду столиці в рамках кримінальної справи, яку було відкрито щодо подій 2015 року. Йдеться про можливе привласнення грошей посадовими особами ТОВ «Техморгідробуд Миколаїв» за попередньою змовою з керівництвом АМПУ. Компанія «Техморгідробуд» у 2015-2016 роках займалася днопоглибленням у Маріупольському та Бердянському портах. Спочатку вартість робіт була визначена в 290 млн грн. Надалі був оголошений інший конкурс, який виграв той же «Техморгідробуд». Цього разу ціна за роботи склала 712 млн грн. Договорами між «Техморгідробудом» і АМПУ зацікавилися працівники правоохоронних органів. За фактом привласнення бюджетних коштів у травні 2016 року було розпочато кримінальну справу.
Політика США не роблять ставку на другий термін президентства Порошенка США не роблять ставку на другий термін президентства Порошенка. Про це на прес-конференції заявив політичний аналітик Дмитро Корнійчук, "Неприязнь між Трампом і Порошенком нікуди не поділася ще з часу, коли Адміністрація президента агітувала голосувати за Клінтон і звинувачувала Трампа в тому, що він - агент Кремля. Ця неприязнь між Трампом і Порошенком залишилася до цього часу. Якоюсь мірою Порошенко до цього часу персоналу нон ґрата в Адміністрації Трампа", - заявив він. Корнійчук додав, що США всіма своїми діями показують, що Америка не робить ставку на Порошенка і його другий термін президентства. "Саме тому президент Трамп так і не зустрівся з Порошенком у Давосі. У підсумку від Тіллерсона Порошенко з обличчям школяра був змушений вислуховувати нові установки", - додав аналітик.
Події оформление ленты  Великі гроші: як студентки заробляли на порносайтах у Кривому Розі У Кривому Розі було викрито мережу порностудій, в якій працювали 30 дівчат, зокрема й неповнолітні. Щомісяця дівчата заробляли по 1000 доларів. Про це інформує прес-служба поліції. Незважаючи на високий дохід, більшу частину прибутку отримували власники «бізнесу». «Діяльність угруповання документувалася з квітня минулого року. 24 січня цього року працівники управління боротьби зі злочинами, які пов'язані з торгівлею людьми поліції в Дніпропетровській області, разом з прокуратурою та слідством провели понад десяти санкціонованих обшуків в орендованих приміщеннях, які були обладнані під порностудії", - сказано в повідомленні. Під час обшуків було вилучено 35 одиниць техніки, 35 веб-камер, а також інші речові докази. Правоохоронці виявили 30 сліп-пакетів з марихуаною.
Політика Політологи негативно відреагували назустріч Порошенка і Трампа, що не відбулася "Мильна піар-бульбашка" Банкової луснула в Давосі. Так політологи і аналітики відреагували на те, що президент США Дональд Трамп під час економічного форуму в Давосі не зустрівся з президентом України Петром Порошенком. "Президент поїхав у Давос не просто так. Адже минулого року він у Давосі не був. І не факт, що він поїде в наступному році - в найактивніший виборчий період. Тому останній Давос Банкова намагалася використовувати максимально в своїх цілях, роздуваючи мильну піар-більбашку", - заявив політолог Олексій Якубін, передає АСН. Політолог нагадав, що Банкова ще до поїздки в Давос "максимально роздула мильну бульбашку про зустріч Порошенка з Трампом, про мало не годинні майбутні переговоих. А в підсумку ця мильна бульбашка голосно луснула. Мильну бульбашку роздмухували-роздмухували, а в результаті Банкова показала свою короткозорість, залишившись обляпайною", - підкреслив він. Нагадаємо, президент США так і не зустрівся з Петром Порошенком у Давосі.
Політика Волкер повідомив, про що говорив із помічником Путіна Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер повідомив, що вони з помічником президента Росії Володимира Путіна - Владиславом Сурковим, зокрема, обговорили питання повернення Росії до складу СЦКК на Донбасі. РФ не зробила жодних кроків, щоб завершити збройний конфлікт на сході України, а також припинити агресію в нашій країні, заявив дипломат в ході телефонної конференції з журналістами, передає "Громадське". «...Обговорили питання повернення РФ до складу СЦКК, а також відновлення мобільного зв'язку на Донбасі, збільшення кількості пунктів пропуску та статус військових Росії в Україні... Говорили про обмін полоненими», - сказано в статті. Зустріч між Сурковим і Волкером відбулася минулої п'ятниці, 26 січня, у найбільшому місті ОЕА - Дубаї.
Економіка Співпраця з МВФ поточного року опинилася під великим питанням - економіст Співпраця з Міжнародним валютним фондом (МВФ) поточного року - під великим питанням. Таку думку висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Заяви були суперечливі. У одних там, у Давосі, МВФ приїжджає в лютому, у других - він приїжджає в квітні, а треті взагалі говорять про те, що в першій половині року нам вдасться відновити співпрацю", - зазначив експерт. За його словами, така різниця в заявах щодо МВФ свідчить, що чіткого розуміння ситуації з міжнародною фінансовою структурою серед представників української влади немає. При цьому Устенко додав, що МВФ для України зараз важливий у зв'язку з тим, що він виконує функцію наглядача за проведенням реформ у країні. Також залишається ще 7 млрд доларів непокритого дефіциту валюти в країні, 4 млрд доларів з яких українська сторони повинна виплатити за обслуговування боргів. Нагадаємо, 23-27 січня у швейцарському Давосі пройшов Всесвітній економічний форум, в якому взяла участь численна українська делегація на чолі з президентом України Петром Порошенком.
Події Сепаратисти запропонували Vodafone пустити зв'язок у "ДНР" через РФ Так званий «міністр зв'язку ДНР» Віктор Яценко запропонував Vodafone-Україна підключити зв'язок МТС на захоплену територію через РФ. Про це він повідомив у понеділок, 29 січня, в ході прес-конференції, повідомляють сепаратистські ЗМІ, За його даними, компанія Vodafone-Україна відмовляється співпрацювати з сепаратистами. «Ми озвучували потребу надіслати інженерів, і нам повідомили, що неможливо підключити додаткові станції зв'язку. МТС відмовилися співпрацювати», - каже бойовик. У зв'язку з цим у зверненні до Vodafone-Україна він зазначив, що існує можливість прийняти представників компанії в Ростові, а також запустити зв'язок на окуповану територію через Росію. «У нас є можливість технічно прийняти сигнал, «транспорт», в Ростові (Росія), через компанію МТС-РФ. Якщо їм заборонено мати контакти з представниками «ДНР» і юрособами, то у нас є серйозна пропозиція про можливість «стику» в Ростові, де ми могли б забрати з'єднання і через магістральні лінії, підконтрольні «ДНР», запустити зв'язок. Тоді відпадає проблема безпеки магістральних кабельних з'єднань на лінії конфлікту», - заявив він.
Події У Києві затримано злочинців, які викрали бізнесмена з Азербайджану У Києві було затримано двох зловмисників, які причетні до викрадення бізнесмена з Азербайджану. Про це сказано в повідомленні прес-служби столичної прокуратури Києва. «11 грудня минулого року близько 18:00 чоловіки, застосувавши погрози і насильство, викрали бізнесмена з двору будинку, де він проживав, і вивезли його до одного з селищ у Києво-Святошинському районі», - сказано в повідомленні. Згідно з клопотанням столичної місцевої прокуратури №2, двом злочинцям - 50-річному уродженцю Азербайджану і його 52-річному спільникові - було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, який передбачено ст. 146 ч. 3 КК України. Дарницький райсуд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Арешт провели спільними зусиллями органів Нацполіці, прокуратури і СБУ.
Економіка Експерти засмутили прогнозом щодо інвестицій у 2018 році Україні не варто очікувати приходу великих іноземних інвесторів у 2018 році. Таку думку висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Я не вірю, що були домовленості про те, що до нас прийдуть такі обсяги інвестицій, які можуть кардинально змінити ситуацію, щонайменше цього року. На цей рік питання все одно закрите. Відкрите питання на наступний рік. Але просто заява політичної влади України: вкладайте в нашу країну, тому що я вам гарант, - це найгірша заява з 2000 років", - зазначив експерт. За його словами, для іноземного бізнесу нічого не означають гарантії української влади в умовах відсутності верховенства права та частої змінюваності цієї самої влади. Як пояснив економіст, Україна має колосальний потенціал для зростання: по-перше, величезний обсяг тіньової економіки, а також колосальний рівень неефективності. 50% економіки країни перебуває в тіні, і зміна умов існування для бізнесу буде мотивувати вихід з тіні для бізнесу і дозволить забезпечити економічне зростання набагато вище очікуваного зростання. Крім того, кожен мільярд прямих іноземних інвестицій може давати додатково 0,5% зростання. У той же час, керівництво країни не робить кроків, щоб виправити ситуацію, і навіть скасування близько 80-ти різних регуляторних актів суттєво не вплинула на ситуацію із захистом прав власності в умовах відсутності верховенства права. При цьому він додав, що приватизація для України розглядається вже не як можливість поповнити Держбюджет зараз і заощадити кошти в майбутньому, а як засіб боротьби з корупцією. "Проблема України не в тому, що у нас нікуди інвестувати, - у нас дуже великий потенціал. Але у нас і дуже великий рівень ризику. Знизити рівень ризику - значить, поліпшити бізнес-клімат. Поліпшити бізнес-клімат - значить, провести структурні реформи", - додав Устенко. Нагадаємо, 23-27 січня в швейцарському Давосі пройшов Всесвітній економічний форум, у якому взяла участь численна українська делегація на чолі з президентом України Петром Порошенком.
Дозвілля оформление ленты  Завод в Татарстані знову роздягнув співробітниць для щорічного календаря (18+) Завод металоконструкцій і кранів, розташований в Набережних Челнах, що в Татарстані, вже одинадцять років поспіль випускає календарі зі своїми співробітницями. Правда, не завжди дівчата на фото були представлені в такому відвертому вигляді. Перші календарі мали куди більш скромний вигляд. Схоже, в 2018 році планету захоплять жінки, вирішили укладачі календаря і поставили напівоголених красунь в ситуації, від початку притаманні чоловікам. В інші роки "кранівники" для календарів перетворювали своїх дівчат-колег в фей, бойових домогосподарок або ж гламурних господинь породистих псів. Однак найеротичнішим шанувальники календарів від "кранівників" назвали "молочний календар". Дівчат на фото прикривали тільки струменя молока.
Економіка МВФ продовжить "викручувати руки" українській владі - економіст Міжнародний валютний фонд (МВФ) продовжить викручувати руки українській владі необхідністю провести реформи. Таку думку висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "МВФ викручує руки і не дасть грошей цій політичній еліті або цьому політичному класу без реформ. Українська еліта намагається зараз грати у гру "зробимо, але трохи пізніше", але це стара гра, в яку, я розумію, вже не особливо вірять", - зазначив експерт. За його словами, західні партнери і міжнародні фінансові інституції  чекають від України створення Антикорупційного суду і проведення приватизації. При цьому він додав, що в України найбільше серед країн СНД боргове навантаження. Країна платить майже 5% ВВП тільки на обслуговування зовнішніх і внутрішніх боргів (всього 80% ВВП). Нагадаємо, 23-27 січня у швейцарському Давосі пройшов Всесвітній економічний форум, в якому взяла участь численна українська делегація на чолі з президентом України Петром Порошенком.
Політика Волкер: РФ не проти миротворців на Донбасі Росія погодилася на розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі, в тому числі на ділянці кордону з Україною. Про це сьогодні, 29 січня, повідомив спецпредставник Держдепу США з питань нашої країни Курт Волкер в ході телефонного брифінгу, передає Укрінформ. "Так, існує бажання бачити більш широкий мандат миротворців, ніж просто захист спостерігачів (ОБСЄ - Ред.), зокрема доступ до всієї території конфлікту і території, прилеглої до міжнародного кордону", - повідомляє Курт Волкер. За його інформацією, РФ в ході переговорів проявила відкритість в даному питанні. Разом з тим, дипломат додав, що конкретний план по миротворчій місії обговорено не був. Говорячи про розгортання миротворців ООН на захопленій території на Донбасі, Волкер зазначив, що Росія пов'язує проблему з виконанням Києвом політичних пунктів Мінських угод.
Події Поліцейські в Одесі за хабарі возили ув'язненого додому до дружини В Одесі двоє співробітників поліції за хабар в розмірі 500 доларів вивозили зі слідчого ізолятора підслідного додому до дружини. Про це інформує місцеве видання "Думская", посилаючись на джерело в прокуратурі. Як зазначається, підслідний платив співробітникам поліції за організацію зустрічей з дружиною. Кожна поїздка обходилася ув'язненому в 500 доларів. Співробітники поліції організовували зустріч під приводом доставки на засідання суду у його справі. При цьому співробітники поліції сфальсифікували потрібні папери. За даними видання, в ході романтичних побачень конвоїри привозили підслідного до нього додому на вул. Вільямса, знімали наручники з нього і відпускали на кілька годин. При цьому поліцейські чекали його в службовому авто біля під'їзду. Останній раз побачення тривало десять годин – з 10 до 20:00.
Політика У МОН хочуть ввести можливість здобувати вищу освіту на роботі Протягом цього року Міносвіти і науки планує розробити законодавчу базу про дуальном навчанні для здобуття вищої освіти. Про це сказано на офіційному сайті МОН. «Суть такої освіти полягає в тому, що студент частину навчання з якогось моменту проводить на робочому місці. Це не практика, а навчання, яке студент проходить, вже працюючи. Це повноцінне виконання обов'язків, отримання зарплати і паралельно отримання знань», - каже перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець. Однією з найважчих проблем вищої освіти України є відірваність від ринку праці. «Зараз ми, наприклад, випускаємо багато інженерів, однак українські підприємства мають проблему підбору кадрів, вони не можуть брати випускників з дипломом магістра – він не готовий до роботи просто. Проблему потрібно вирішувати, і саме дуальне навчання це та модель, яка найкраще буде придатна для цього. Однак вона вимагає серйозної законодавчої роботи. Відповідно до Концепції підготовки фахівців за такою формою отримання освіти, схваленою колегією МОН, протягом цього року ми виконаємо основну роботу по правовому забезпеченню даного процесу», - каже Ковтунець.
Події Веселився до приїзду поліції: під Києвом хлопець викрав «швидку» Під Києвом в Броварах 20-річний молодий чоловік викрав авто «швидкої допомоги», коли водій залишив його ненадовго без нагляду. Про це передає поліція. Водій викликав співробітників поліції і самостійно намагався наздогнати викрадений автомобіль. Спільними зусиллями з екіпажем поліції Броварів викрадач був затриманий. Далеко втекти йому не вдалося - машина застрягла в заметі снігу. Зловмисником виявився житель с. Велика Олександрівка. Затриманий молодик неадекватно себе вів. На питання співробітників поліції, навіщо йому потрібна була машина швидкої допомоги, він не зміг надати вичерпну відповідь. За даним фактом призначено відповідні експертизи на вміст наркотичних речовин і алкоголю в крові викрадача. Було порушено кримінальну справу за ст. 289 ч. 1 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.
Суспільство Меланія Трамп прокоментувала «зраду чоловіка з порноактрисою» Перша леді США Меланія Трамп порушила мовчання і прокоментувала чутки про зради чоловіка. Точніше, це зробила її прес-секретар, яка виступила з офіційною заявою з цього приводу. Стефані Грішем назвала повідомлення брехнею. «Меланія зосереджена на сім'ї та ролі першої леді, а не на фейкових новинах, які засновані на помилкових повідомленнях», - каже Грішем. Прес-секретар Трамп висловилася після того, як Меланія скасувала поїздку до Давосу разом з Дональдом Трампом. Це сталося після того, як з'явилися повідомлення, що подружня пара ніяк не відзначала 13-ту річницю весілля. Минулого тижня видання Wall Street Journal опублікувало матеріал, у якому йшлося про те, що з 2006 року Дональд Трамп протягом декількох років мав інтимний зв'язок з порноактрисою Стормі Деніелс.
Події У Полтавській області зекам намагалися передати п'ять телефонів у хлібі У Мін'юсті розповіли про цікаві випадки, як ув'язненим намагаються передати заборонені предмети. У Полтавській колонії зекам в буханці хліба намагалися передати п'ять мобільних телефонів, а в київській області - перекинути через паркан наркотики. Про це повідомляє заступник міністра юстиції Денис Чернишов, інформує УНН. Проникнення заборонених речей було попереджено під час спецоперацій під назвами «Щит» і «Заслін». У Полтавській колонії № 23 під час огляду осіб, які прибули на тривале побачення, в буханці хліба було виявлено та вилучено п'ять мобільних телефонів. Були затримані двоє людей, які хотіли перекинути через попереджувальну огорожу Київського слідчого ізолятора пакети. Усередині цих пакетів були два мобільних телефони, дріжджі вагою 100 гр, а також два пакети речовини рослинного походження і два пакети невідомих таблеток.

Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Щоб дізнатися, що чекає на вас у найближчому і далекому майбутньому, можна погадати Пропонуємо вам скористатис....
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Дивно, але домашні вихованці — найкращі синоптики Саме за їхньою поведінкою можна дізнатися точний прогноз пог....
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
успіх гороскоп & mdash; Ваш особистий посібник із щасливого життя Зірки визначили найкоротший спосіб бага....
Як дізнатися колір своєї аури
Як дізнатися колір своєї аури
Аура – це віддзеркалення нашого внутрішнього стану душі Це невидиме енергетичне поле, яке відбиває наш настрій....
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
У грошової магії гаманець є одним з головних предметів, який пов'язує енергія людини з енергією грошей Трапляє....
більше матеріалів




/-1,6407880783081-/ /-pc-/
Top