counter
Архів Повернутись назад 28 Лютого 2022
28 Лютого
Політика Чавушоглу: Туреччина віддана Конвенції Монтре Туреччина має намір «прозоро» виконувати всі положення Конвенції Монтре, заявив у неділю міністр закордонних справ країни Мевлют Чавушоглу. «В умовах, що склалися, ми, звичайно, будемо застосовувати Конвенцію Монтре. У разі війни, в якій Туреччина не є стороною, Туреччина може перекрити протоки для країн, які залучені до війни. Стаття 19 Конвенції Монтре прямо свідчить про це», - сказав він. Чавушоглу також звернув увагу на виняток, зазначений у Конвенції. Відповідно до цього пункту, Туреччина не має права блокувати повернення військових кораблів воюючих держав назад до їхніх портів або на опорні пункти в країнах базування. Підкресливши, що процес має бути прозорим, Чавушоглу зазначив, що російські судна, які прямують до баз у Чорному морі, зараз перебувають у Середземному морі. «Звичайно, тут не повинно бути жодних зловживань. Я маю на увазі, що (ці суди) не повинні брати участь у війні. Таким чином, ми прозоро виконуватимемо всі положення Монтре», - сказав він.
Суспільство Понад 400 російських найманців діють у Києві за завданням Кремля. - The Times Видання The Times повідомляє за інформацією зі своїх джерел про діючих у Києві 400 російських найманців. Їм поставлено завдання вбити президента Зеленського, членів Кабінету міністрів, та підготувати ґрунт для взяття міста під контроль Москви. "Група "Вагнер", ПВК, керована одним із найближчих союзників президента Путіна, п'ять тижнів тому надіслала найманців з Африки з місією обезголовити уряд Зеленського в обмін на солідний фінансовий бонус" Інформація про місію "вагнерівців" потрапила на стіл українського уряду в суботу вранці, а за кілька годин Київ оголосив 36-годинну комендантську годину, щоб очистити місто від російських диверсантів. Мер Кличка попередив мирних жителів, що вони будуть вважатися диверсантами та ризикують бути ліквідованими, якщо з'являться на вулиці. Інформація про їхню місію стала доступною для розвідки України в суботу вранці. Через кілька годин Київ оголосив 36-годинну «жорстку» комендантську годину, щоб очистити місто від російських диверсантів, попередивши мирних жителів, що вони будуть розглядатися як диверсанти і ризикують бути «ліквідованими», якщо вони вийшов назовні. На поточний момент 36-годинна комендантська година завершена і почнеться знову о 22-00 за київським часом.
Суспільство Геращенко: Я поставив би на 4 варіант, з бункером і Гітлером. Вчора Володимир Путін доручив перевести сили стримування до російської армії в особливий режим несення служби. Про це він заявив під час зустрічі з Шойгу та Герасимовим у Кремлі. Підвищуючи ставку, Бункерний Дід ясно показує, що за чотири дні війни ті цілі та завдання, які він поставив перед військовим блоком, не були досягнуті і тиск треба посилювати. Вчора був психологічно важливий рубіж. Саме в неділю 27 лютого, за розрахунками Путіна, він повинен був виступити з промовою переможця та розповісти про вдалу завершену військову операцію та повну перемогу. Саме до цієї промови Путіна офіційне російське ЗМІ РІА "Новости" випустило фашистську статтю про повне поглинання Росією України. Але все пішло не за планом у перший день війни. Після ракетного удару по військових об'єктах та об'єктах військової інфраструктури України розпочалася сухопутна операція, яка практично одразу спіткнулася про запеклий опір українських військ. За першу добу російські війська не суттєво просунулися у глиб території України, де змушені були зупинитися. Протягом наступних трьох днів зломити опір українських військ не вдалося. Успіхом захоплення кількох маленьких міст та закріплення на підступах до Харкова та Києва, це не назвеш. За планом Путіна російські війська не повинні були зустріти відчайдушний опір і більша частина України мала зустрічати російських солдатів, якщо не з хлібом-сіллю, то покірно (як це прийнято у росіян). Далі, центральна влада в Україні мала бути захоплена, все українське керівництво, що все не втекло і не перейшло на бік Путіна, заарештовано і доставлено до Росії для подальшого судового процесу над ними. У пропагадистських російських ЗМІ називалися прізвища українських політиків, яких мали показово судити: Турчинов, Порошенко, Зеленський. Станом на понеділок 27.02.2022 - плани провалено, війна загрожує перерости в затяжну та виснажливу обидві сторони і вже принесла величезні жертви, у тому числі серед мирного населення. Путін розуміє, що на цьому етапі він фактично програв і якщо, підтримувані постачанням зброї Заходом, українські війська перейдуть у контрнаступ це буде кінець, як для нього особисто, так і для всієї системи влади, яку він створив. Тепер є три виходи: перший – переговори, де, закріпивши будь-який мінімальний успіх, здати назад і видати це за перемогу, але українська сторона, яка відчула силу, на це точно не піде; другий- мобілізація і спроба реалізації планів великою кількістю військ та озброєнь, але цей час і море крові з усіх боків і, як наслідок, негатив і категоричне неприйняття ситуації в Росії та світі; і наприкінці третій - спробувати все закінчити почавши ядерну війну і тут або весь світ біля його ніг, або всі здохнуть. Який варіант він вибере, побачимо вже незабаром. Я поставив би на 4 варіант, з бункером і Гітлером.
Суспільство оформление ленты  Супутникові знімки ізраїльської компанії ImageSat: російські військові під Києвом цілеспрямовано знищили найбільший літак у світі Ізраїльська компанія ImageSat International, яка є оператором супутника спостереження Eros-B і надає розвідувальні рішення, передала редакції NEWSru.co.il та іншим ЗМІ знімки, на яких показано аеропорт "Антонов" (Гостомель) під Києвом. У повідомленні ISI зазначено, що на представлених знімках можна бачити наслідки російських ударів по аеропорту, зокрема, по ангару, в якому знаходився найбільший у світі літак Ан-225 "Мрія". Аналіз знімків дозволяє зробити висновок, що йдеться про точкові удари по заздалегідь визначеним цілям, однією з яких був Ан-225. Було також пошкоджено ще один літак та одну будівлю поблизу аеровокзального комплексу. При цьому злітно-посадкова смуга та основні інфраструктури аеропорту пошкоджено не було. Ймовірно, російські військові планували використовувати їх для своїх цілей. 27 лютого співробітники підприємства "Антонов" підтвердили радіостанції "Свобода", що на аеродромі "Антонов" (Гостомель) внаслідок повітряних ударів російської армії було знищено найбільший у світі літак Ан-225 "Мрія" ("Мрія" по-українськи). За словами міського голови Бучі (4 км від Гостомелю) Анатолія Федорука, Ан-225 було знищено у перший день вторгнення російських військ (24 лютого). Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив у зв'язку з цим: "Росія, можливо, знищила нашу "Мрію". Але їм ніколи не вдасться зруйнувати нашу мрію про сильну, вільну і демократичну європейську державу. Ми переможемо!"
Економіка Брюссель дал согласие на экстренное присоединение Украины к энергосистеме ЕС Єврокомісія та об'єднання європейських електромереж погодилися розпочати процес екстреного приєднання України єдиної енергомережі ЄС та очікують, що цей процес займе кілька тижнів. Про це заявила на прес-конференції у Брюсселі єврокомісар з енергетичних питань Кадрі Сімсон, яку цитує "Інтерфакт-Україна". З такою заявою представниця Єврокомісії виступила по закінченні засідання Ради ЄС з енергетичних питань. "Наш спільний з українською стороною довгостроковий пріоритет - це синхронізація української енергосистеми з європейською замість російської", - пояснила вона. Кадрі Сімсон нагадала, що російське вторгнення в Україну почалося в той день, коли Україна розпочала тестування роботи енергосистеми в ізольованому режимі, що є першим кроком до підготовки до майбутньої синхронізації з ЄС. "Я говорила з Германом Галущенком (міністр енергетики України) і він поінформував мене, що за нинішніх умов вони не будуть знову возз'єднуватися з російською енергетичною системою. Україна просить про надзвичайно термінову синхронізацію з європейською енергосистемою. Це технічний виклик", - розповіла єврокомісар. Втім, за її словами, технічна готовність України до цього кроку висока і європейські оператори дали згоду на приєднання України на виняткових умовах. "Я зустрічалася з ENTSO-E цього ранку, вони вважають, що технічно це можливо. Що стосується часу, то це не питання годинника, це питання днів, швидше за все, кількох тижнів", - додала вона.

Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
більше матеріалів




/-0,22652101516724-/ /-pc-/
Top