counter
Архів Повернутись назад 28 Лютого 2018
28 Лютого
Спорт оформление ленты  Щит, що впав, розбив голову баскетболіста з Парагваю В ході баскетбольного матчу кваліфікації ЧС-2019 між Парагваєм і Аргентиною (61:83) на форварда Парагваю Алехандро Перальту впав баскетбольний щит. Про це повідомляє Marca. Після інциденту, який трапився в першій чверті, баскетболіст намагався грати далі, але в результаті звернувся за медичною допомогою. Перальта після гри виклав в своєму Twitter cелфі з перев'язаною головою. «Спасибі всім за слова підтримки. Хочу сказати, що я вже в порядку. Було тільки одне розсічення», - повідомив баскетболіст. Нагадаємо, в січні знаменитий футболіст Кріштіану Роналду в матчі проти «Депортіво» отримав травму вуха, з рани полилася кров. Однак Роналду в першу чергу схвилював не фізичний біль, а те, чи не позначилася травма на його зовнішньому вигляді. Спортсмен не зміг дочекатися кінця гри, він попросив телефон у командного лікаря і почав розглядати в ньому, як у дзеркалі, своє обличчя. Tremendo lo qué pasó en Olavarría. La hunde Delía y se cae la jirafa sobre Alejandro Peralta de Paraguay. Por ahora solo un corte y no volver a jugar. Pudo sacarla mucho peor. pic.twitter.com/Mh1KNt93LU — Leandro Mayo (@MayoLeandro14) 27 февраля 2018 г.
Події Померла жінка народила здорову дитину В одній з лікарень Берліна (Німеччина) за допомогою кесаревого розтину на світ з'явилася дівчинка, у матері якої на кілька днів раніше була констатована смерть мозку. 25-річна Франциска Лемке два тижні тому відчувала себе добре і влаштувала навіть вечірку для рідних і друзів на честь майбутнього народження дочки. Минулого тижня жінка була госпіталізована в лікарню напередодні пологів. Раптово вона почала скаржитися на біль в шиї і головний біль. Як було встановлено, у Франциски —  викликаний інфекцією менінгіт. Лікування антибіотиками не дало результату. «Францисці швидко ставало гірше. Через чверть години вона перестала впізнавати мене», - говорить її чоловік, 29-річний Домінік. Через кілька годин стало ясно: лікарі нічим не можуть допомогти. Незважаючи на смерть мозку, в її тілі продовжували штучно підтримувати життя, щоб врятувати її доньку. Дівчинку назвали Леоні-Франциска. «Ми хотіли назвати її Леоні-Фаб'єн, проте тепер вона буде носити ім'я мами... Я тримав на руках її, але в той же час оплакував дружину, яка не змогла розділити зі мною цей момент», - говорить вдівець. Через 48 годин жінку відключили від систем штучного життєзабезпечення.
Суспільство оформление ленты  Учні в Харкові записали відео, як директор гімназії ображає дітей Учні гімназії в Харкові записали на відео, як директор ображає своїх учнів. Про це передає ТСН. У педагога 30-річний стаж керування колективом, проте її постійно звинувачували в образах дітей. Школярі записали частину уроку, де вчитель кричить класу «свинота». Жінка визнає звинувачення лише частково. Вона підкреслила, що дійсно дозволила собі зайві емоції на уроці, який записали на відео. Директор зазначає, що це був поодинокий випадок. У Департаменті освіти, дізнавшись про інцидент, обіцяли розібратися в ситуації. Батьки сприйняли цю інформацію двояко. Одні відзначають, що лаяти дітей – це недобре. Інші навпаки говорять про те, що директор гімназії – відмінний педагог і через невелике слово діти роздули жахливий скандал. Деякі підозрюють, що це сталося через низькі оцінки дітей, яких при таких показниках відраховують за неуспішність.
Події оформление ленты  У США постраждали 11 військових під час розкривання конверта На військовій базі в окрузі Арлінгтон в штаті Вірджинія (США) військові розкрили підозрілий лист. В результаті постраждали 11 осіб, повідомили в прес-службі місцевої пожежної охорони в своєму мікроблозі Twitter. «11 осіб відчули себе погано після того, як було відкрито лист в адміністративній будівлі», - розповіли рятувальники. Всі постраждалі були відправлені в госпіталь, вони в стабільному стані. В даний час з'ясовуються всі обставини події. Нагадаємо, Скотленд-Ярд проводить розслідування у зв'язку з отриманням на адресу Кенсингтонського палацу конверта з білим порошком на ім'я британського принца Гаррі та його нареченої, американської актриси Меган Маркл. Конверт перехопила служба безпеки до того, як він потрапив до адресатів. 13 лютого була госпіталізована дружина сина президента США Дональда Джона Трампа-молодшого, яка випадково відкрила конверт з білим порошком. 40-річна модель і мати п'ятьох дітей Ванесса Трамп відкрила конверт, який адресували її чоловікові.
Події оформление ленты  Маленька дівчинка померла через запізнення до лікаря В Австралії через напад астми померла 5-річна дівчинка після того, як лікар відмовилася її прийняти в лікарні через 10-хвилинне запізнення. Про це пише ВВС. Мама маленької Еллі-Мей Кларк взяла номерок до дитячого хірурга Джоан Роу в місті Ньюпорті, у лікаря виявилося залізне правило – не брати пацієнта, якщо він запізнився. Однак у цієї дівчинки була астма, вона регулярно потрапляла до реанімації. У випадку з Еллі-Мей жінка вирішила не зраджувати своєму правилу і відправила дитину з мамою додому. Ті були змушені розвернутися і йти додому, жінка стежила за дитиною, давала їй інгалятор. Однак о 22:30 дівчинці стало погано, вона посиніла і насилу дихала. «Вона впала з ліжка на підлогу. Я вмикнула світло і побачила, що її руки були синіми, і я відразу ж подзвонила в швидку», - згадує мама. Лікарі, що прибули на виклик, не змогли врятувати дитину.  
Суспільство Двоє українців створили Android-додаток для злому банківських карт Дві молодих хлопців з Волині та Херсонської області створили Android-додаток для злому банківських карт. Про це повідомили в прес-службі кіберполіції України. Хакерами виявилися 24-річний житель Волині, який кілька років розробляв і тестував свій Trojan-Bot для прихованого управління призначеними для користувача даними. Його 19-річний спільник з Херсонської області модифікував шкідливе ПО для того, щоб приховати його від антивірусів. Хлопці поширювали своє шкідливе програмне забезпечення під виглядом мобільних додатків для знайомств, побачень і пошуку друзів в соціальних мережах. Ця програма була встановлена ​​на тисячі смартфонів в Україні, США, ЄС та Азії. TrojanBot після установки знаходив мобільний банкінг і отримував потрібну інформацію: номер телефону, IMEI (ідентифікатор пристрою), геолокації і т.д. Також налаштовувалося перехоплення і прихована відправка SMS. Студентам-хакерам загрожує до 5 років позбавлення волі.
Кримінал оформление ленты  Триває «кокаїновий скандал» росіян в Аргентині: затримали чоловіка з 4 кг наркотику У міжнародному аеропорту Буенос-Айреса затримали громадянина РФ, який намагався вивезти майже 4 кг кокаїну в своєму багажі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила міністр безпеки Аргентини Патрісія Буллріч. За її словами, служба безпеки аеропорту знайшла у росіянина кокаїн, захований в подвійне дно валізи. Затриманий росіянин прямував до Франкфурту рейсом Lufthansa. У його багажі було виявлено упаковки з кокаїном загальною вагою в 3,526 кг. «Так, після 389 кг кокаїну, які знайшли минулого тижня в прив'язці до посольства Росії, ми посилили контроль по всій країні», - написала Буллріч. Нагадаємо, 22 лютого стало відомо, що в дипломатичній пошті посольства Росії в Аргентині виявили майже 400 кг кокаїну. Вантаж для дипломатичного відомства був прихований в 12 валізах. В результаті спеціальної операції заарештували 5 осіб, серед них є дипломати з країни-агресора. Пізніше з'ясувалося, що кокаїн з Аргентини в РФ доставляли урядовим бортом, за ним літав особисто секретар РБ РФ Микола Патрушев.
Суспільство Новий циклон принесе Україні снігопади і хуртовини У середу, 28 лютого, в Україні збережеться холодна погода, по всій країні пройде сніг. Про це повідомили в Гідрометцентрі.На сході пройде сніг, температура опуститься до -8°. У південних регіонах снігопади будуть супроводжуватися сильним вітром, також будуть триматися морози до -12°. На заході України снігопади і сильні морози до -20°. У північних областях сніг і температура до -13°. У центрі – снігопади, температура до -19°. Як зазначила на своїй сторінці в Facebook синоптик Наталка Діденко, один циклон в Україні змінить інший. Снігопади і завірюхи організував українцям циклон італійсько-балканського походження, з південного заходу Європи. У середу вдень, 28 лютого, сніг припиниться, але вже під вечір черговий циклон обрушиться на південь України і на південний схід включаючи Дніпро і навколишні райони. Тому ввечері в середу в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській областях, в Криму та Приазов'ї знову буде дуже складна ситуація – снігопади, хуртовини, налипання мокрого снігу, істотне погіршення видимості. «Всі райони, близькі до моря, обережно – шторм, обмерзання!» - написала Діденко. У Києві зима завершиться морозом і снігом. Буде також поривчастий вітер, температура – до -9 градусів.
Суспільство Під Одесою моряк забарикадувався на судні і вимагає зарплату На судні в місті Чорноморську, в акваторії Іллічівського судноремонтного заводу в Одеській області забарикадувався моряк з Херсона Ігор Хвостов. Про це повідомили в прес-службі благодійної організації «Фонд допомоги морякам «Ассоль», передає УНІАН. Моряк вимагає повернути йому зароблені гроші. Акція протесту почалася ввечері в понеділок, 26 лютого, на борту судна WELBECK (Amur-2521). Судновласник «MD Shipping CO. Ltd.» знаходиться в міжнародному списку роботодавців, які порушують умови праці та побуту моряків, компанія давно знаходиться в «чорному списку». 37-річний Хвостов дізнався, що судновласник заборонив йому вхід на судно, тому проривався «з боями» через прохідну. «Зараз на борту перебуваю один, забарикадувавшись в надбудові, що в кормовій частині судна», - розповів моряк. У зазначеній надбудові розташовані, зокрема, ходова рубка, капітанський місток, радіорубка, каюти екіпажу та інші приміщення. Моряк стверджує, що не отримав зарплату за останні півроку (близько $14 тисяч), на судні працює майже 2 роки, виконує обов'язки боцмана. «Води у мене немає, з забезпечення я знятий, але маю намір триматися, поки судновласник не розрахується», - підкреслив Хвостов. Теплохід WELBECK (порт приписки Пномпень, Камбоджа) – колишній Amur-2521, тип судна «річка-море», побудоване в 1987 році.  
Політика оформление ленты  Справа кокаїнових дипломатів: Жандармерія Аргентини підтвердила справжність фото Іл-96 Фотографії, опубліковані раніше жандармерією Аргентини в рамках розслідування «кокаїнової справи», на яких видно, як в літак вантажать валізи, справжні. Про це РБК заявили в жандармерії, пишуть "Известия". Поліція Аргентини заявила, що дані фото - оригінальні і є частиною матеріалів слідства. Нагадаємо, раніше в Росії заявили про те, що дані фото легко сфальсифікувати. Напередодні в Twitter жандармерія Аргентини опублікувала фотографії літака спецзагону «Росія», на який заносили валізи з кокаїном. На знімках видно бортовий номер - 96023. Згідно з даними ресурсу russianplanes.net, борт належить ФГБУ «Спеціальний льотний загін (СЛЗ) «Росія» Управління справами президента Росії, яке спеціалізується на перевезенні самого вищого керівництва Росії.
Події У супермаркеті в Сумах стався вибух У супермаркеті на вулиці Героїв Крут, 60/4 в середу, 28 лютого, стався вибух. Інцидент трапився близько 4 години ранку, передає місцеве видання 0542.ua. Як повідомила журналістам начальник відділу комунікацій Нацполіціі в Сумській області Ельвіра Біганова, в магазині спрацювала сигналізація і на місце прибули співробітники поліції охорони. Правоохоронці виявили розбите скло у вікні супермаркету, і, коли зайшли всередину магазину, побачили сліди вибуху. За словами Біганової, в даний момент в магазині працює слідчо-оперативна група. Розпочато кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу: 194 «Умисне знищення або пошкодження майна шляхом вибуху» і ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Ці статті передбачають покарання від 3 до 10 років позбавлення волі.
Політика Лідер КНДР використовував бразильський паспорт для отримання західних віз У нинішнього лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, а також його батька Кім Чен Іра були бразильські паспорта. Саме їх невиїзні політики використовували, щоб отримувати західні візи. Про це пише Reuters. Джерело редакції повідомило, що в 90-і роки XX століття лідери Північної Кореї обманом отримали бразильські паспорта. На документах, фотографії яких виявилися у журналістів, видно обличчя Кім Чен Ина і Кім Чен Іра. Паспорти оформлені на Йозефа пхакит і Іджонга Чоі. У паспорті диктатора КНДР Кім Чен Ина вказана дата народження 1 лютого 1983 рік, а в документі Кім Чен Іра -– 4 квітня 1940 р. Паспорти могли використовувати для виїзду до Бразилії, Японії та Гонконгу. Документи підтверджують, що лідери закритої країни хотіли подорожувати або мати можливість виїхати в разі небезпеки на батьківщині. У МЗС Бразилії заявили, що перевіряють інформацію.
Політика У Раді хочуть почути від Порошенка, чому Ахметов за 4 роки став ще багатшими У Раді хочуть почути від Порошенка, чому Ахметов за 4 роки став ще багатшими. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат БПП Мустафа Найєм, передає кореспондент АСН. "Я хочу почути від президента на прес-конференції: чому сьогодні олігархові Рінату Ахметову живеться краще, ніж до Революції Гідності? Я б у нього запитав про це. Як так вийшло, що після чотирьох років пан Ахметов живе краще, ніж при Януковичі? Тоді як у решти бізнесу - проблеми. Всі інші зазнають збитків. у інших олігархів - проблеми. А Ахемтов тільки нарощує свою присутність на ринку і свої доходи, зміцнюючи свої монополії. При тому, що саме Ахметов довгий час фінансував Януковича", - заявив він . Також Найєм хотів би почути від глави держави на прес-конференції відповіді на запитання про конституційну реформу, про зміну закону про вибори в частині введення відкритих списків, а також перспективи дострокових виборів. "Про це ходить багато чуток. Думаю, що це якась гра. Тому президент повинен дати відповідь на ці запитання, пояснити ці чутки". Нагадаємо, сьогодні президент Петро Порошенко дасть прес-конференцію.
Дозвілля оформление ленты  Келлі Брук: як зараз виглядає найкрасивіша фігура в світі Келлі Брук - унікальна жінка. Колишня гламурна топ-модель через 20 років після зльоту кар'єри стала більш розсудливою, вже набагато менше знімається голяка і в білизні, але зізнається, що сумує за собою колишньою. Ще б пак, адже два десятки років тому вчені фігуру Келлі визнали найкрасивішою в світі. І не тільки її параметри - а навіть витончений носик, розріз очей і шикарне волосся. Мільйони жінок тоді прагнули бути схожою на Келлі Брук і готові були лягти під ніж хірурга заради цього, в той час, як сама модель ніколи в житті до пластики не вдавалася. Під час унікальних вимірів основні параметри Келлі Брук були такими: об'єм грудей - 99 см, об'єм талії - 69 см, об'єм стегон - 92 см. Вона носила бюстгальтер п'ятого розміру і взуття сорокового. Це при тому, що її зріст лише 1 метр 68 сантиметрів. Тепер фігура Келлі значно змінилася. Красуня дещо округлилася, але стверджує, що сама собі дуже подобається. Жінка у свої 38-м щаслива, зустрічається з таким же красенем-моделлю, проте страждає через те, що, можливо, ніколи не зможе мати дітей через викидень.
Політика Ляшко: В Адміністрації президента зранку до ночі думають, як розпустити Раду В Адміністрації президента "зранку до ночі" думають, як розпустити Раду. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. "Порошенко цілком може ухвалити рішення про розпуск парламенту. Може! Може! Вони це обговорюють в Адміністрації, за моєю інформацією. Ми цю інформацію отримуємо просто із самого лігва нинішньої влади. Щодня президент приділяє цьому багато часу. Постійно розглядаються різні комбінації: як президенту залишитися при владі", - заявив він. Тобто, зі слів Ляшка, в Адміністрації не розглядають питання, як зробити країну сильнішою, як підняти зарплати, економічну політику, а зранку до ночі розглядають комбінації: як залишатися при владі. "Вони шукають штучні комбінації, як через дострокові вибори, через фальсифікації на мажоритарних округах отримати владу, вони вже розписали шахматки і махінації. Є там такий аферюга Ковальчук, який розписав такі махінації... Вони думають, що таким чином на основі фальсифікації дострокових парламентських виборів вони виграють президентські. Але це їхні блакитні сни! Хрін їм, а не перемога на виборах!" - сказав Ляшко. Також Ляшко зазначив, що в разі проведення дострокових парламентських виборів потрібно проводити президентські, а перш за все ухвалити закон про імпічмент президента.
Політика оформление ленты  Аваков за 26 млн грн купив собі віллу на березі Середземного моря Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у 2017 році купив віллу на узбережжі Середземного моря в Італії. Про це передають «Наші гроші». Журналісти знайшли документ з бізнес-майнового реєстру Італії, згідно з яким вілла в муніципалітеті Сан Феліче Чірчео належить Авакову. У будинку 26 кімнат на площі 566 м кв. Є два поверхи і підвал. Приблизна вартість нерухомості становить близько 774 тисяч євро. Купити будиночок український міністр зміг через фірму «Інституту Горшеніна». Зокрема, фірма Avitalia S.R.L, власником якої на 100% є Арсен Аваков, поглинула іншу італійську фірму Ferdico S.R.L. Остання ж фірма у лютому 2017 року одержала держакт на право власності на віллу на вулиці Баттері в регіоні Лаціо, провінція Латина. На той момент Avitalia S.R.L вже на 100% володіла фірмою Ferdico S.R.L.
Політика Ляшко про прес-конференцію президента: Знову розповість, як він намагається, але не виходить Ляшко розповів, що хоче почути від Порошенка. Про це голова фракції Радикальної партії заявив у кулуарах Верховної Ради України, передає кореспондент АСН. "На жаль, я думаю, що ми в черговий раз почуємо від президента одне. Як він постійно намагається, але йому це не вдається. Але людей не цікавить: чому не виходить! Людей цікавлять результат. Не вмієш, постав інших! Не вмієш сам, то вмій це визнавати. А коли придумуєш причини, чому не виходить, це не пояснення", - заявив він. Глава Радикальної партії зазначив, що на прес-конференції президент повинен розповісти народу правду. Зокрема, щодо причин підвищення цін, тарифів, провалу основних реформ і боротьби з корупцією. Нагадаємо, сьогодні президент Петро Порошенко дасть прес-конференцію.
Політика Російські окупанти будуть судитися з Україною через блокаду Криму Російські окупанти з анексованого Криму мають намір судитися з Україною через енергетичну блокаду півострова. Про це передає РИА «Новости» Окупанти відзначають, що в зв'язку з відключенням Криму від материкової України найбільші збитки вони понесли з листопада 2015 року. «Ми направимо до українських судів десятки позовів із вимогою відшкодувати збитки, понесені через енергетичну блокаду Криму», - сказав такий собі «керівник» експертної ради з міжнародно-правових питань при кримському окупаційному уряді Олександр Молохов. За словами Молохова, весь 2018 рік будуть подаватися позови до українських судів. «Серед наших потенційних клієнтів є молокозавод в Алушті. Продукція заводу зіпсувалася через перебої в електропостачанні. Ми готуємо масштабний юридичний наступ», - сказав представник окупантів. Тим часом він зазначив, що господарський суд Києва не став розглядати позов кримського рибокомбінату з вимогою відшкодувати збиток у 53 млн рублів, якого підприємство зазнало через перекриття України Північно-Кримського каналу в 2014 році. Молохов заявляє, що після проходження всіх українських інстанцій окупанти будуть звертатися до Європейського суду з прав людини у Страсбурзі.
Кримінал Суд щодо державної зради Януковича вкотре перенесено через його адвокатів 28 лютого чергове засідання у справі про державну зраду Віктора Януковича перенесли через неявку адвокатів обвинуваченого, передає АСН. Суд продовжить розгляд справи 6 березня. Як повідомив на початку засідання вранці головуючий суддя Владислав Дев'ятко, на суд не з'явилися з поважних причин захисники обвинуваченого. Нова дата засідання узгоджена з захисниками. "Сторона захисту отримала доручення від обвинуваченого забезпечити прибуття адвокатів Сердюка, Федоренка, Фозекош і Біленка не пізніше 26 лютого за місцем поточного перебування Януковича", - сказав Дев'ятко. Він підтвердив, що у суду є копія доручення і копії електронних квитків. Водночас у Генпрокуратурі заявили, що адвокати Януковича в черговий раз затягують засідання суду. Там вважають, що поїздка юристів пов'язана з майбутньою прес-конференцією Януковича, яку той хоче дати в прямому ефірі.
Політика Бойко: У законодавчій площині немає механізмів встановлення миру в ОРДЛО В "Опоблоку" сподіваються почути від Порошенка про план встановлення миру на Донбасі. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, передає кореспондент АСН. "Я думаю, що на багато запитань президент відповісти просто не зможе. Перше і головне наше запитання: як він збирається припинити війну на Сході? І яка роль парламенту в цьому питанні", - заявив він. Бойко підкреслив, що зараз у законодавчій площині немає механізмів для встановлення миру в Донецькій і Луганській областях. "Адже ухвалення закону про так звану реінтеграцію Донбасу віддаляє нас від політичного розв'язання питання про встановлення миру на нашій території. Це головне і основне запитання, яке хвилює людей", - сказав він. Водночас на запитання про те, яке б питання поставив Віктору Януковича, який сьогодні також дає прес-конференцію, Бойко нагадав, що він "залишив країну в складний для неї час", тому коментувати його дії не хоче.
Спорт УЄФА змінив форма Ліги Чемпіонів і Ліги Європи УЄФА затвердив зміни в регламенті головного клубного футбольного турніру Європи - Ліги чемпіонів. Відповідна заява розміщена на сайті організації. Так, з наступного сезону безпосередньо в груповий етап Ліги Чемпіонів потраплять по 4 найсильніші команди з четвірки топ-чемпіонатів Європи. Зараз це Іспанія, Англія, Німеччина і Італія. Наступні у рейтингу команди, які посіли 5-те та 6-те місця (Франція та РФ), будуть делегувати по 2 кращі команди в груповий етап. Україна в рейтингу восьма, і, як раніше, пряму путівку в групову стадію ЛЧ отримає чемпіон країни, а срібний призер стартує в третьому раунді кваліфікації, після чого повинен пройти ще раунд плей-офф. Аналогічним чином розподілятимуться квоти і для інших асоціацій, що зайняли місця з 7-го по 10-те. (Україна, Португалія, Бельгія і Туреччина). Також наголошується, що переможець Ліги Європи потрапить не в раунд-плей-офф, а відразу в груповий етап ЛЧ.Автоматично в груповий етап потраплять лише 26 клубів, ще 6 будуть визначені в ході кваліфікації.
Політика Гройсман на Кабміні нагадав, що треба посипати тротуари У зв'язку зі снігопадом і морозами тротуари і дороги від снігу треба прибирати ретельніше. Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "В першу чергу, колеги, я хотів би акцентувати увагу всіх на місцях, з огляду на ускладнення погодних умов. Я кілька разів на день отримую інформацію щодо реального стану речей. В принципі, стан контрольований. У деяких регіонах - складні погодні умови. І дуже важливо, щоб усі служби працювали", - заявив він. Гройсман нагадав про персональну відповідальність голів обласних державних адміністрацій. "Ми готові допомогти там, де необхідно. Але системна робота на місцях має бути забезпечена. Не можна забувати про людей, про тротуари, що їх потрібно прибирати", - сказав він. Прем'єр зазначив, що це останні дні погіршення погодних умов. Тому всі служби, включно з "Укравтодором", повинні працювати злагоджено.
Культура Роббі Вільямс зізнався, що психічно нездоровий Веселий і життєрадісний на сцені Роббі Вільямс зізнався, що страждає від психічного розладу. Співак повідомив, що хвороба прогресує вже декілька років, передає marieclaire.ua. За словами музиканта, його життя в останні роки схоже на американські гірки, то просвітлення, то період, коли стає дуже погано. «У мене захворювання, яке хоче вбити мене. Воно у мене в голові, і моє завдання - захищати себе і свою сім'ю від нього», - зазначив Роббі. Він уточнив, що аналогічні проблеми були у його друга Джорджа Майкла, який помер у 2016 році. Однак Вільямс рішуче налаштований перемогти свою недугу. Як відомо, в 2010 році Роббі Вільямс одружився з актрисою Айде Філд. 17 вересня 2012 року у пари народилася дочка, Теодора Роуз Вільямс. 27 жовтня 2014 року у них народилася друга дитина - син Чарлтон Валентин.
Економіка Гройсман зненацька пообіцяв "системне" зниження ціни на газ У найближчі роки в Україні буде проводитися "системне" зниження ціни на газ. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Нам потрібно стати енергоефективною і незалежною країною. І я бачу, що протягом декількох років ми вийдемо на повне забезпечення газом України. Це буде означати, що ми почнемо системне зниження цін на газ. І це є важливим пріоритетом. Ми збільшили видобуток власного газу і будемо робити це і в 2018 і в 2018, і в 2020 роках", - заявив він. Прем'єр нагадав, що 2 млрд грн вже передбачено на "теплі кредити" і ці кошти вже користуються великим попитом."У цьому році ми запустимо новий фонд енергоефективності, за що окремо я хочу подякувати нашим іноземним партнерам за системну підтримку цього напряму", - сказав він. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що Міжнародний валютний фонд і президент Петро Порошенко наполягають на підвищенні тарифу на газ для населення до 10 тисяч гривень за тисячу кубометрів. Водночас нардеп Олег Ляшко заявив, що влада заробляє на газі більше за колумбійських наркобаронів. "Міністр Кістіон сказав, що рентабельність державної компанії "Укргазвидобування" - 250%. Куди ще піднімати тарифи?" - зазначив Ляшко.
Економіка Депопуляція в Україні: скоро нас замінять азіати і вихідці з Африки - експерт Депопуляція населення в Україні триватиме, яких би зусиль для її припинення не докладала держава, однак є велика ймовірність того, що українців в країні будуть замінювати вихідці з Середньої Азії і Африки. Таку думку висловила директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Що б ми не робили, депопуляція триватиме - ця тенденція простежується ще з 1960 років. Єдине, чого ми можемо домогтися, - це позитивне сальдо міграції. Але до нас не приїдуть білоруси, до нас не приїдуть ті ж поляки - їдуть із бідних африканських і азіатських країн", - зазначила експерт. За її словами, масова імміграція представників цих етносів в Україну спровокує безліч проблем - включаючи міжетнічні та міжрелігійні конфлікти. При цьому вона додала, що найнебезпечнішим для демографічної ситуації в Україні є відтік молоді за кордон. Так, якщо молоді люди їдуть за кордон на навчання, вони вже навряд чи повертаються в країну. Також демограф уточнила, що зупинити еміграцію в Україні можна підвищенням заробітної плати і переходом до прогресивної шкали оподаткування. Нагадаємо, згідно зі звітом НБУ, відтік українців до Польщі в найближчі роки, швидше за все, посилиться. У НБУ також вказали на додатковий ризик активізації міграції, яким є зростання числа українських студентів, які здобувають освіту за кордоном. Згідно з даними Центробанку, в минулому році українці найчастіше залишали країну заради заробітків на території Польщі, Росії, Італії та Чехії.
Політика ЄС зняв санкції з Лукаш і Клюєва Євросоюз продовжить санкції проти екс-чиновників режиму президента-втікача  Віктора Януковича. Однак зі списку санкцій виключили екс-міністра юстиції Олену Лукаш і екс-нардепа Сергія Клюєва. Про це в мікроблозі Twitter повідомив журналіст Рікард Йозвяк. «У ЄС вирішили продовжити санкції проти Януковича і 12 його партнерів. Лукаш і Клюєва виключили. Міністри повинні затвердити (список. - Ред). 5 березня», - повідомив Йозвяк. Передбачається, що Рада ЄС на рівні міністрів на своєму засіданні 5 березня остаточно затвердить це рішення. Журналіст також додав, що 12 березня будуть продовжені санкції ЄС проти 150 сепаратистів і чиновників із Росії і 38 організацій у зв'язку з окупацією українського Криму. Раніше зазначалося, що в ЄС можуть розглянути питання про зняття санкцій з 15 чиновників з оточення Януковича, якщо українські правоохоронні органи не дадуть докази їхніх злочинів до 6 березня. Крім того, 21 лютого суд ЄС скасував рішення Ради ЄС про санкції, які були накладені на українського депутата Сергія Клюєва в березні 2017 року.
Політика У Дніпрі стався скандал між мером Філатовим і його заступником Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що запропонував своєму заступнику Світлані Єпіфанцевій звільнитися. Про це градоначальник повідомив на своїй сторінці в Facebook. За словами Філатова, Єпіфанцевій запропоновано звільнитися за висловлювання про статус державної мови і порушення етики державного службовця. «Останнім часом пані Єпіфанцева систематично дозволяла собі неоднозначні публічні висловлювання, чим викликала справедливе громадське обурення. Якщо хтось досі вважає, що я і далі терпітиму ваші неробство, хамство, пияцтво і дурості в соцмережах, то він серйозно помиляється», - заявив мер. Він пригрозив, що ця історія стане наукою для інших державних службовців мерії. У Єпіфанцевої забрали ключі від кабінету в міськраді. Як зазначають місцеві ЗМІ, протистояння розгорталося публічно - в Facebook. Єпіфанцева спочатку заявила, що не може дивитися фільми з українським дубляжем. Вона запевнила, що така ж думка у більшості жителів міста. На доказ чиновниця наводить факт закриття кінотеатру в ТРЦ Мост-Сіті. Однак у Дніпрі засудили чиновницю. Співробітниця мерії видалила свій пост, «вигукнувши» наостанок, що, мовляв, ось які всі нехороші, не хочуть чужі думки в соцмережі читати. Разом з тим її думку прочитав Філатов, який заборонив Єпіфанцевій мати свою думку і висловлювати її публічно, поки вона чиновник. На коментар мера його заступник відгукнулася об'ємним і повним образ постом. Після цього її звільнили, запропонували повернути службовий автомобіль і поміняли замки в кабінеті.
Культура Барбра Стрейзанд двічі клонувала свого померлого песика Американська актриса і співачка Барбра Стрейзанд зізналася, що в її будинку живуть два клони померлого собаки на ім'я Саманта. Про це артистка повідомила в інтерв'ю Variety. Стрейзанд розповіла, що собака Саманта породи Котон-де-Тулеар прожила 14 років і померла в 2017 році. Перед смертю у неї взяли клітини для клонування з рота і шлунка. Також у Барбри є ще одна собачка Міс Фенні, яка є далекою родичкою покійної Саманти. Співачка наголосила, що у собак різний характер і тепер Стрейзанд чекає, коли тварини виростуть, щоб подивитися, «чи будуть у них її карі очі і серйозність». Нагадаємо, раніше з'ясувалося, що Стрейзанд була онукою єврея-мігранта з міста Бережани Тернопільської області. Коли Ісааку Стрейзанду виповнилося 19 років, він вирішив шукати кращого життя в далеких світах. У січні 1898 року залишив Бережани. На львівському вокзалі попрощався з батьками, які залишилися в Україні.
Політика оформление ленты  Гройсман назвав протест під будинком Луценка "тероризмом" Прем'єр-міністр Володимир Гройсман став на захист генпрокурора Юрія Луценка, назвавши протест під його будинком "тероризмом". Про це він заявив на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. "І ще! Подобається комусь Луценко чи не подобається. Вибачте, але що за цирк-шапіто влаштували біля будинку фізособи Луценка? Ну, це ні в які ворота не влазить!" - заявив він. Гройсман зазначив, що учасники протесту під будинком Юрія Луценка вимагають відпустити людину, яка підозрюється в державній зраді і роботі проти держави. "Якщо є запитання до генерального прокурора, йдіть до нього на роботу! Там зустрічайтеся, вимагайте! Я завжди буду на боці тих, хто чесно вимагає правди. Але займатися таким побутовим тероризмом, ну, це просто якась нісенітниця! Я впевнений, що вдома люди повинні почуватися спокійно незалежно від свого статусу", - сказав він. Нагадаємо, напередодні на сторінці в соцмережі активісти "Руху нових сил", яким з-за кордону керує депортований Міхеїл Саакашвілі, повідомили, що генпрокурор Юрій Луценко з сокирою вийшов на розборки з жителями наметового містечка, встановленого біля його будинку. Він розбив сокирою генератор у наметі і погрожував активістам фізичною розправою. На місце прибув наряд патрульної поліції.
Події Психопат- "єдинорос" кілька днів їздив містом з мертвим собакою в бампері Правоохоронці Ростовської області країни-агресора проводять перевірку за фактом жорстокого поводження з тваринами депутата Новобессергенівського сільського поселення від «Єдиної Росії» Валерія Пісковця. Про це повідомили на сайті обласного ГУ МВС РФ. Жителі Таганрога в соцмережах розповіли, що депутат збив собаку і їздить по місту з мертвою твариною. «У нас по місту їздить «Ч..О», яке збило собаку і не спромоглося навіть витягнути його з бампера свого автомобіля, не те щоб навіть надати допомогу нещасній тварині», - підкреслила жінка в соцмережі. Вона зазначила, що на момент аварії собака був живий, проте депутат продовжував мучити тварину і їздив із нею три дні. «Люди! Будьте пильні! Запам'ятайте номер цього автомобіля!» - повідомили в групі.
Політика Гройсман створив комісію із захисту бізнесу і сам її очолив Кабмін створив міжвідомчу групу із захисту бізнесу. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Рішення ухвалено. У комісії домінуватиме бізнес-омбудсмен, Європейська бізнес асоціація, Спілка підприємців, Американська бізнес асоціація, яка працює Україні. А також Федерація роботодавців. Ми максимально представили в комісії громадськість. Прошу за результатами вже першого кварталу, можливо, вже в березні, провести засідання і підготувати аналітику: де і які органи блокують роботу бізнесу", - заявив прем'єр. У свою чергу, міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що кожне порушення щодо прав бізнесу "має прізвище правоохоронця", який його покриває. У відповідь на це прем'єр пообіцяв, що ініціює підготовку "стіни ганьби", де буде оприлюднена реформація про кожного такого правоохоронця або представника контролюючого органу. "Я зроблю їм публічну сторінку ганьби! Будете заважати розвиватися країні, я буду вас ганьбити на кожному кроці!", - пообіцяв прем'єр. Новостворену комісію сам же Володимир Гройсман і очолив. "Я зустрічаюся з бізнесом. І підприємці мені кажуть. Це підприємці різного штибу, різного масштабу. Що їх вже просто замучили правоохоронні контролюючі органи. Це говорить про те, що хтось паразитує, а хтось має конкретне обличчя, ім'я та службу. Вони паразитують на тому, щоб держава стала успішною", - заявив він. Глава Кабміну пообіцяв, що така комісія буде працювати на постійній основі. До неї увійдуть міністри, "а домінувати там будуть представники бізнес асоціацій".
Економіка Ніколи не здогадаєтесь: демограф назвала професії майбутнього Через 20 років у світі найбільшим попитом будуть користуватися фахівці в галузі гуманітарних наук. Таку думку висловила директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Серйозні фахівці в тому ж Оксфорді або Гарварді кажуть, що держава, яка думає про своє майбутнє, має сьогодні робити акцент не на технарів, а на гуманітарні знання. Це психологія, це філософія, це культура, це мистецтво. Це не може бути замінено", - зазначила експерт. За її словами, найбільш затребуваним, згідно з останніми дослідженнями, будуть психологи людських відносин. Як пояснила Е.Лібанова, такі фахівці навчатимуть людей працювати в команді і взаємодіяти один з одним, чого не зможе зробити робот. "Вони кажуть, що вже сьогодні цей процес іде, і вже сьогодні будь-який колектив вимагає психолога, тому що по-іншому цей колектив не може ефективно працювати", - додав демограф. При цьому демограф додала, що Україна зараз переживає 4-ту промислову революцію разом з усім світом, що призведе до суттєвих змін в економіці. Так, вже зараз навіть в Україні стрімкими темпами розвивається інформатизація, тому вже зараз треба думати, як трансформувати економіку. Причому Е.Лібанова уточнила, що багато популярних нині професії стануть непотрібними вже через 5-10 років. Так, зокрема, навіть нинішні фахівці в IT-галузі вже не будуть настільки затребувані на ринку праці, як зараз. Нагадаємо, згідно з звіту НБУ, відтік українців до Польщі в найближчі роки, швидше за все, посилиться. У НБУ також вказати на додатковий ризик активізації міграції, яким є зростання числа українських студентів, які здобувають освіту за кордоном. Згідно з даними Центробанку, в минулому році українці найчастіше залишали країну заради заробітків на території Польщі, Росії, Італії та Чехії.
Політика Суд визнав неконституційним мовний закон Колесніченка - Ківалова Конституційний суд України постановив, що закон «Про засади державної мовної політики» №5029-VI, який називають законом Ківалова - Колесніченка, є неконституційним. Рішення було ухвалено на засіданні суду 28 лютого, повідомляє прес-служба суду. Разом з тим у прес-службі не уточнили, яке саме рішення було ухвалено. Однак нардеп Леонід Ємець у себе в Facebook повідомив, що суд визнав закон таким, що не відповідає Конституції. «Нарешті. Спасибі моєму колезі Олегу Бондарчуку, з яким мав честь представляти юридичну частину оскарження цього гидотного породження російського втручання», - написав парламентарій. У свою чергу лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок також уточнив, що закон був визнаний неконституційним. «Доказова база стовідсоткова! Антиукраїнський закон визнано неконституційним і скасовано! Це наша спільна багаторічна перемога!» - написав політик. Нагадаємо, закон внесли народні депутати Вадим Колесніченко та Сергій Ківалов, він був ухвалений Верховною Радою, підписаний і набрав чинності у 2012 році. Законом передбачалося офіційне використання регіональних мов у роботі місцевих органів держвлади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, де поширена ця мова. Раніше в Росії заявили, що скасування мовного закону - це перша причина, чому Рада Федерації країни-агресора схвалила пропозицію Путіна про введення російських військ на територію України.
Кримінал Туристичний проект дружини: Аваков прокоментував віллу в Італії Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що не володіє віллою біля Середземного моря в Італії. За його словами, це - туристичний бізнес-проект його дружини Інни, повідомляє "Українська правда". "Це один з туристичних бізнес-проектів, яким займається дружина в Італії, в рамках роботи в італійській компанії. Йдеться про приміщення під міні-готель, придбаний за кредитні кошти і за участю коштів капіталу компанії "Авіталь", - заявив Аваков. За словами Авакова, цим проектом його дружина займається більше 1,5 року і запрацює він з 2019 року. Нагадаємо, раніше Аваков вже публікував свою декларацію. Як виявилося, за минулий рік він заробив трохи більше мільйона гривень. А ось його дружина Інна - в 52 рази більше, майже 57 млн ​​грн. Зарплати Аваков за рік отримав 710 тис. 99 грн, тобто в середньому - 59,1 тис. грн щомісяця. Ще 76,8 тис. грн - роялті. 295 тис. грн - відсотки від вкладів в "Ощадбанку". Зате зарплата дружини Авакова склала 291 тис. грн. Основне місце роботи - ВАТ "Інвестор". Ще 304 тис. грн на рік вона отримала, працюючи за сумісництвом в чоловіковій італійській компанії "Авіталь". Ще Інна Авакова отримала майже 568 тис. грн відсотків від вкладів в "Ощадбанку". Дохід від відчуження цінних паперів і корпоративних прав становив 55 млн 812 тис. 874 тис. грн.
Політика «Нафтогаз» шукає піарників за 60 мільйонів гривень НАК «Нафтогаз України» оголосив тендер на закупівлю PR-послуг вартістю 59 млн грн. Послуги необхідні на території країн ЄС для створення позитивного іміджу та висвітлення діяльності компанії та реформ в енергосекторі України, повідомили в прес-службі компанії. Також потрібно буде висвітлювати ризики, пов'язані з реалізацією проекту обхідного газопроводу «Північний потік-2», який будує ВАТ «Газпром». Принципово, щоб компанія - учасник тендера не була пов'язана з органами влади Росії і не повинна діяти в інтересах «Газпрому». Заявки від PR-компаній будуть прийматися до 2 квітня 2018 року, термін дії договору - один рік. Нагадаємо, в листопаді 2017 роки для лобіювання інтересів НАК «Нафтогаз» у США була найнята американська юридична компанія Yorktown Solutions. Вартість контракту з Yorktown Solutions до кінця 2018 року становить $37 тисяч.
Політика Чутки про перевибори в Раду поширює оточення президента, щоб дати людям марну надію - політолог Всі чутки про дострокові вибори до Верховної Ради розпускає Адміністрація президента України, щоб озлоблені цінами і тарифами люди не виходили на мітинги. Таку думку висловив політичний аналітик Дмитро Корнійчук на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Зараз усі розмови про вибори - це фейки, які вкидаються з боку Адміністрації президента і побічно підтримуються саме Адміністрацією президента. Завдання цієї політтехнології в тому, щоб показати, що влада слабка, що на носі перевибори, що влада готова йти назад, не потрібно виходити на акції, адже вже восени цієї влади не буде", - зазначив експерт. За його словами, подібні інформаційні вкидання створюють деяку дезінформацію в суспільстві, яке все більше озлобляється після кожного опалювального сезону щодо "грабіжницьких тарифів" і готове виходити на акції протесту - причому не "фейкові", які створив Міхеїл Саакашвілі, а реальні, які могла б організувати лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. При цьому він додав, що тема дострокових виборів зникла з політичного порядку денного країни після того, як спеціальний представник Сполучених Штатів Америки з питань України Курт Волкер дав зрозуміти українському керівництву, що Заход очікує від нього виконання "Мінська" і результативного голосування щодо його положень у парламенті , а не перевиборів у Раду. Водночас глава держави і всі політичні партії вже активно включилися в президентську виборчу кампанію, тому перевибори в парламент їм зараз ні до чого. Тим більше, що, як підкреслив політолог, фракція БПП після перевиборів скоротитися принаймні вдвічі, що вкрай небажано для Порошенка напередодні участі його в президентській кампанії. Також вкрай не зацікавлені у дострокових виборах найближчі прихильники БПП - Народний фронт. Нагадаємо, дострокові вибори в Раду - це сценарій "ззовні". Про це на погоджувальній раді парламенту заявив спікер Андрій Парубій після того, як у Верховній Раді 26 лютому почали активно мусуватися чутки про проведення дострокових парламентських виборів.
Політика «Кокаїновий скандал»: в РФ заявили, що 400 кг кокаїну підкинули американці Підозрюваний в організації контрабанди 400 кг кокаїну з посольства Росії в Аргентині Андрій Ковальчук заявив, що наркотики є провокацією спецслужб США. Про це заявив адвокат Ковальчука Володимир Жеребьонков, передає «Новая газета». «Ковальчук переконаний, що наркотики були підкинуті аргентинською поліцією за участю в цій провокації американських спецслужб з метою дискредитувати російську дипмісію», - сказав Жеребьонков.  Адвокат зазначив, що у 12 валізах містилися кава, алкоголь, особисті речі та подарунки. І не було жодного кокаїну. При цьому Ковальчук стверджує, що валізи були набагато легші, ніж до моменту виявлення кокаїну. Жеребьонков наполягає, що є чеки, квитанції і свідки, які підтверджують, що він купував саме каву. Адвокат розповів, що каву і алкоголь купили в липні 2016 року і залишили на зберігання в школі посольства. Ковальчук має  намір надати слідству докази.
Економіка На ринку праці майбутнього практично не буде молоді - демограф На ринку праці в майбутньому будуть превалюватимуть працівники старшої вікової групи. Таку думку висловила директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Хочемо ми цього чи не хочемо, буде підвищення пенсійного віку або не буде, але люди будуть працювати довше. Таких людей просто буде все більше і більше на ринку", - зазначила експерт. За її словами, у людей у ​​віці абсолютно інший соціальний капітал, ніж у молоді, і роботодавці повинні його ефективно використовувати. При цьому демограф додала, що така трансформація на ринку праці зажадає від роботодавців вкладення коштів у перепідготовку кадрів, у неформальне навчання (оскільки формальне навчання, як правило, завершується після 30 років). Нагадаємо, згідно зі звітом НБУ, відтік українців до Польщі в найближчі роки, швидше за все, посилиться. У НБУ також вказали на додатковий ризик активізації міграції, яким є зростання числа українських студентів, які здобувають освіту за кордоном. Згідно з даними Центробанку, в минулому році українці найчастіше залишали країну заради заробітків на території Польщі, Росії, Італії та Чехії.
Економіка Кабмін запустив роботу ще одного Фонду енергоефективності Кабмін запустив роботу Фонду енергоефективності. Про це на засіданні Кабміну заявив віце-прем'єр Геннадій Зубко, передає кореспондент АСН. "Ми ухвалюємо цілий пакет рішень для запуску Фонду енергоефективності, що дозволить вийти нам на ті цілі з енергонезалежності та енергозбереження, які нами поставлені", - заявив він. З його слів, це запустить повною мірою програми теплих кредитів, енергозбереження, заміни котелень. Після чого Кабмін схвалив цілий ряд постанов:- постанову "Про затвердження Типового договору з незалежним членом наглядової ради державної установи "Фонд енергоефективностіˮ;- постанову "Про затвердження Положення про Наглядову раду державної установи" Фонд енергоефективностіˮ;- постанову "Про затвердження Методики розрахунку економії енергії в результаті здійснення заходів з енергоефективності, які фінансуються державною установою "Фонд енергоефективностіˮ;- постанову "Про затвердження вимог до професійної компетенції і ділової репутації посадових осіб державної установи "Фонд енергоефективностіˮ;- розпорядження "Про схвалення основних напрямків діяльності державної установи "Фонд енергоефективностіˮ. У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман нагадав, у поточному році на фінансування Державного фонду регіонального розвитку спрямовано 6 млрд грн, частина з яких передбачена на заходи з енергоефективності та енергомодернізації, також на ці цілі передбачено 2 млрд грн, з яких 400 млн безпосередньо на теплі кредити. Запуск Фонду енергоефективності забезпечить фінансову допомогу місцевим бюджетам. "Також необхідно модернізувати котельні, відремонтувати труби, щоб запобігти надурочним втратам. У рамках децентралізації в регіони спрямовано понад 100 млдр грн, які, зокрема, підуть на утеплення будинків, заміну вікон, встановлення індивідуальних теплових пунктів", - сказав прем'єр.
Суспільство Полковник поплатився посадою за радянські прапори у Кривому Розі Командир військової частини 3011 Кривого Рогу, полковник В'ячеслав Мельник був відсторонений від посади у зв'язку зі скандалом, що розгорівся після використання на параді 22 лютого червоних прапорів СРСР. Про це повідомили в прес-службі Нацгвардії. Зараз триває службове розслідування за фактом участі військовослужбовців Нацгвардії України в Кривому Розі у заходах з нагоди 74-ї річниці визволення міста від німецьких загарбників із використанням радянської символіки. Нагадаємо, 22 лютого в Кривому Розі проспектом Миру проїхала військова техніка, на чолі колони - танк Т-34, який звільняв Кривий Ріг. Частина нацгвардійців йшла з червоними радянськими прапорами. Пізніше з'ясувалося, що для параду взяли музейні експонати, які, виявляється, у місті використовуються щорічно при проведенні урочистих заходів. Їх використання було погоджене з працівниками СБУ. Виявилося, що несли оригінали бойових знамен, які 26 червня 1973 року було передано Криворізькому музею музеєм Збройних сил СРСР. Криворізька поліція почала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного тоталітарних режимів).
Суспільство Кабмін затвердив порядок встановлення статусу постраждалого учасника Революції Гідності Кабмін затвердив порядок встановлення статусу постраждалого учасника Революції Гідності та порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків. Про це на засіданні Кабміну заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає кореспондент АСН. "Вашій увазі пропонується проект постанови "Про деякі питання соціального захисту постраждалих учасників Революції Гідності". Постанову розроблено на виконання Закону "Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", яким визначено статус "потерпілий учасник Революції Гідності". Тому нами підготовлено проект постанови, який затверджує порядок встановлення такого статусу і порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків", - заявив він. З його слів, з ухваленням зазначеної постанови особи, які під час участі в масових акціях громадянського протесту "отримали тілесні ушкодження: важкі, середньої тяжкості, легкі, але такі пошкодження не спричинили інвалідності, зможуть встановити статус одного з членів Революції Переваги, що сприятиме соціальний захист таких осіб ". Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що постраждалі в Революції Гідності отримають привілеї щодо виходу на пенсію. Рада ухвалила в цілому Закон про внесення змін до статті 115 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення дострокової пенсії за віком членам сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в Революції Гідності. Кабмін затвердив порядок встановлення статусу постраждалого учасника Революції Переваги та порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків. Про це на засіданні Кабміну заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає кореспондент АСН."Вашій увазі пропонується проект постанови" Про деякі питання соціального захисту постраждалих учасників Революції Переваги ". Постанову розроблено на виконання Закону" Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", яким визначено статус "потерпілий учасник Революції Переваги ". Тому нами підготовлено проект постанови, який затверджує порядок встановлення такого статусу і порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ", - заявив він.З його слів, з прийняттям зазначеної постанови особи, які під час участі в масових акціях громадянського протесту "отримали тілесні ушкодження: важкі, середньої тяжкості, легкі, але такі пошкодження не спричинили інвалідності, зможуть встановити статус одного з членів Революції Переваги, що сприятиме соціальний захист таких осіб ".Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що постраждалі в Революції Переваги отримають привілеї щодо виходу на пенсію. Рада прийняла в цілому Закон про внесення змін до статті 115 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення дострокової пенсії за віком членам сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в Революції Гідності.
Суспільство Увесь тиждень Донбас прочісували російські безпілотники За останній тиждень на Донбасі зафіксовано 25 розвідувальних польотів безпілотників виробництва країни-агресора. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп, координатор групи ІС Дмитро Тимчук. «У період з 21 по 27 лютого ц.р. зафіксовано 25 розвідувальних польотів БПЛА збройних сил РФ, в т.ч. 9 польотів БПЛА «Орлан-10», які здійснювали захід у оперативно-тактичну глибину оборони ЗСУ», - підкреслив Тимчук. За словами нардепа, противник намагається з'ясувати систему управління і виявити зміни в бойових порядках української армії. «Продовжує відзначатися активна діяльність маневрених груп РЕР (радіоелектронної розвідки) і РЕБ (радіоелектронної боротьби) противника вздовж всієї лінії зіткнення», - додав він. Нагадаємо, безпілотник США RQ-4A Global Hawk у понеділок, 26 лютого, здійснив політ над Чорним морем у районі анексованого Криму.
Політика оформление ленты  Місце пафосної прес-конференції Порошенка наглухо загородили від перехожих В очікуванні раптової великої прес-конференції президента України Петра Порошенка поліція традиційно організувала надзвичайні заходи безпеки. Біля комплексу Мистецький Арсенал, в якому вирішив віщати Порошенко, поліція перегородила навіть тротуари, перехожих просять перейти на інший бік вулиці, передає кореспондент АСН. Водночас біля входу в Арсенал все-таки спостерігається група з приблизно 35 активістів, які тримають у руках плакат з критикою Порошенка. Нагадаємо, про прес-конференцію президент України анонсував не завчасно, як прийнято, а за добу. Для преси і глядачів в Арсеналі приготовлено величезний огороджений банерами простір, встановлено додаткове освітлення. Порошенко повинен почати прес-конференцію о 15:00.
Політика Політолог назвав трьох фаворитів парламентських виборів в Україні На майбутніх парламентських виборах фаворитами є три політичні сили. Таку думку висловив політолог, член ГО «Слово і Дело» Валентин Гладких на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Вибори можуть бути вигідні БПП, тому що адміністративний ресурс можна розгорнути і є ресурсна база, потім - це БЮТ ("Батьківщина". - Ред.), бо є у них жива партійна структура, осередки, і, відповідно, можна це все розгорнути . А третя сила - це Опозиційний блок, у якого так само є партійні осередки та усталений електорат", - зазначив експерт. За його словами, серйозних конкурентів у цих трьох партій на майбутніх парламентських виборах сьогодні немає. Більше того, частина парламентських фракцій, на думку Гладких, просто відсіється в результаті виборів, оскільки не займалися партійним будівництвом, а лише "розводили демагогію". При цьому політичний аналітик Дмитро Корнійчук додав, що Народний фронт під нинішнім брендом на вибори навіть не піде. За його прогнозом, частина депутатів перекинеться під прапори політичної сили Юлії Тимошенко як очевидного фаворита і, можливо, майбутнього президента, частина ж піде на вибори в мажоритарних округах. Нагадаємо, дострокові вибори в Раду - це сценарій "ззовні". Про це на погоджувальній раді парламенту заявив спікер Андрій Парубій після того, як у Верховній Раді 26 лютому почали активно мусуватися чутки про проведення дострокових парламентських виборів.
Політика США готують ЄС до застосування ядерної зброї проти Росії - Лавров Пентагон нібито готує армії країн Євросоюзу до можливого застосування проти РФ тактичної ядерної зброї. Про це на Конференції з роззброєння заявив міністр закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров, передає прес-служба МЗС Росії. На думку Лаврова, США проводять із ЄС «спільні ядерні місії», в результаті яких неядерні члени НАТО беруть участь в плануванні застосування американських ядерних боєприпасів і отримують відповідні навички. «Всім повинно бути зрозуміло, що тим самим військові США готують збройні сили країн Європи до застосування тактичної ядерної зброї проти Росії», - висловився глава МЗС РФ. Він повідомив, що в РФ немає розгорнутої тактичної ядерної зброї, а також відпрацьовується її застосування. Нагадаємо, раніше постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі в ході засідання ООН заявила, що в світі є режими Кім Чен Ина в КНДР, Башара Асада в Сирії і Володимира Путіна у РФ. Гейлі уточнила, що КНДР розвиває ядерну програму і погрожує сусідам, а Росія дестабілізує український Донбас.
Політика Гройсман вимагає від Авакова жорстко покарати бунтівників під Радою Протестувальників, які атакували напередодні під Радою нацгвардійців, треба покарати. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Хочу сказати, що тих, хто захищає спокій у країні, ми теж повинні захищати! Подивіться, що відбувалося вчора біля українського парламенту! Хто дав право піднімати руку на цих молодих хлопців, які захищають Україну, порядок? Які ніколи руки просто так не піднімуть! Це чиїсь сини, рідні, ті, хто йде захищати суспільство", - заявив він. Гройсман звернувся до глави МВС Арсена Авакова з вимогою поставити крапку в цьому "беззаконні": "Ми повинні припинити цю вакханалію! І вимоги повинні бути для всіх однакові. Як для прем'єр-міністра, так і інших. Ніхто не забороняє сьогодні протестувати і виходити з гаслами. У країні є свобода слова. Але скоювати злочини неможна! Я вимагаю адекватної реакції правоохоронної системи. Якщо треба, давайте звертатися до кращих юристів, які будуть захищати нашу країну. Адже чим вони відрізняються від тих, хто сережки здирає на вулиці у дівчат!? Нічим!.. Підняв руку на правоохоронця - повинен сидіти у в'язниці". Нагадаємо, напередодні під Радою сталася бійка між протестувальниками і Національною гвардією. Постраждало близько 10 протестувальників і 14 нацгвардійців.
Політика Яким буде новий парламент, залежить від наступного президента - експерт Залежно від результату президентських виборів зміниться і склад партій, які підуть на парламентські вибори. Таку думку висловив політичний аналітик Дмитро Корнійчук на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Насамперед треба дочекатися результатів президентських виборів. Залежно від того, хто переможе на президентських виборах 2019 року, відповідно буде формуватися картина нового парламенту, тому що різна ідеологія, на якій буде будувати свою президентську кампанію Порошенко, якщо піде на вибори, і та ж Тимошенко", - зазначив експерт. За його словами, нинішній глава держави будуватиме свою кампанію на антиросійській риториці і орієнтуватиметься на правий політичний фланг, тоді як Юлія Тимошенко, швидше за все, буде дотримуватися центристської риторики. При цьому він додав, що в разі перемоги Тимошенко на президентських виборах, до парламенту будуть заходити партії, котрі переслідують ідею миру і об'єднання країни. Праві партії намагатиметься взяти під свій контроль міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков, який, зокрема, намагається захопити і лівий електорат під прапором Соціалістичної партії. Парламентська більшість у такому випадку буде підконтрольний президенту. У разі ж, якщо переможе Порошенко, парламент буде "антипрезидентським". Нагадаємо, дострокові вибори в Раду - це сценарій "ззовні". Про це на погоджувальній раді парламенту заявив спікер Андрій Парубій після того, як у Верховній Раді 26 лютому почали активно мусуватися чутки про проведення дострокових парламентських виборів.
Суспільство оформление ленты  Пройшли випробування ракетних комплексів "Стугна" і "Корсар" В Україні відбулися випробування ракетних комплексів «Стугна-П» і «Корсар». Про це сказано в повідомленні конструкторського бюро «Луч» на сторінці підприємства в Facebook. «КБ «Луч» підтвердило заявлені характеристики нової партії протитанкових ракет в інтересах замовника», - сказано в повідомленні. Відзначимо, що «Луч» реалізує великий проект з оснащення армії України сучасними протитанковими ракетними комплексами «Корсар» і «Стугна». «Корсар» дозволяє відкривати вогонь на дистанції 2,5 кілометра, а наведення ракети відбувається за допомогою лазерного променя. Наведення при цьому проходить на низькоенергетичному рівні випромінювання для приховування каналу управління. Габарити ракетного комплексу дозволяють переносити його і вести вогонь «з плеча», не застосовуючи додаткових пристроїв. На підготовлених позиціях бійці можуть застосовувати спеціальний верстат. РК «Стугна-П» був розроблений на базі комплексу танкового керованого озброєння з ПТУР «Стугна». Було збережено його основні компонувальні рішення. Ракетний комплекс призначений для ураження танків та інших броньованих цілей, зокрема тих, які оснащені сучасними засобами динамічного захисту.
Політика Порошенко пообіцяв закрити вакансії у владі в найближчі тижні Розгляд питань про призначення на вакантні посади в уряді Верховною Радою відбудеться в найближчі тижні. Про це заявив президент України Петро Порошенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Як президент я очікую від парламенту ухвалення надзвичайно важливих рішень, причому протягом найближчих тижнів", - зазначив глава держави. За його словами, найближчим часом парламент голосуватиме за нового голову НБУ - низка фракцій вже заявили про свою готовність підтримати Якова Смолія. Також очікується голосування щодо нового складу ЦВК, очікування якого перевищило всі розумні межі. Крім того, за словами президента, очікується доукомплектація КСУ, призначення аудитора НАБУ, омбудсмена, призначення нового складу Рахункової палати. "Це вимагає консолідованої і об'єднаної позиції уряду, парламенту", - додав він. При цьому Порошенко додав, що через кілька тижнів має відбутися голосування щодо законопроекту про Антикорупційний суд, незважаючи на те, що "багато в країні не хочуть його створення". Нагадаємо, Верховна Рада України має намір розглянути питання призначення нового голови НБУ на четвер, 1 березня.
Дозвілля оформление ленты  Чоловік витратив 60 тис. дол., щоб стати жінкою "драконом" Жінка-трансексуал, яка стверджує, що є «найбільш зміненим транссексуалом у світі», витратила більше 60 000 доларів, щоб стати драконом. Перетворення Єви Медузи важко перелічити навіть у цілій статті - це і роздвоєний язик, відрізані вуха і ніс, татуйовані лускою руки і тіло, вісім рогів на голові і зелені білки очей. Раніше Єва була геєм на ім'я Річард Ернандес і він працював віце-президентом одного з провідних банків Америки. Однак коли йому в 56 років поставили діагноз ВІЛ, все життя перевернулося догори дном і він поклявся «не вмерти людиною». Залишивши світ комерції, Єва почала перетворюватися на рептилію, про що, як виявилося, все життя мріяла. Вона вважає, що була «народжена» під заступництвом гримучої змії. "У мене більшість зубів видалені, тепер вони виглядають як рот рептилії з іклами".
Політика Порошенко анонсував реформування ЗСУ та призначення цивільного міністра оборони Найближчим часом пройде реформування Збройних сил України за стандартами НАТО. Про це заявив президент України Петро Порошенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Найближчим часом я проведу реорганізацію збройних сил на Сході. Сьогодні я подав до Верховної Ради ключовий, фундаментальний законопроект закону про національну безпеку України", - зазначив глава держави. За його словами, законопроект розроблявся багато місяців у тісній співпраці з партнерами України по НАТО. Він передбачає перехід сектора безпеки країни на стандарти НАТО і введення контролю над армією та правоохоронними органами і спецслужбами. При цьому Порошенко додав, що, всупереч коливанням, ухвалив рішення про призначення цивільного міністра оборони. Також будуть розділені позиції головнокомандувача і начальника Генерального штабу, а також провести низку реформ. Нагадаємо, за останній тиждень на Донбасі зафіксовано 25 розвідувальних польотів безпілотників виробництва країни-агресора.
Політика Порошенко зізнався, під яким прізвищем їздив відпочивати на Мальдіви На відпочинок на Мальдівських островах глава держави літав під власним ім'ям. Про це заявив президент України Петро Порошенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Кордон я перетинав під своїм прізвищем, з відповідною реєстрацією у прикордонників, оплачував я це - і літак, і готель - зі свого банківського рахунку в українському банку", - зазначив глава держави. За його словами, на відпочинок подружжя Порошенків не було витрачено бюджетних коштів. При цьому Порошенко додав, що майже чотири роки цілодобово перебуває постійно на зв'язку і виконує функції президента і верховного головнокомандуючого, і в ході відпустки нікому не передавав своїх повноважень. Нагадаємо, згідно з повідомленнями у ЗМІ, сім'я президента України провела тиждень канікул на Мальдівах. Там глава держави зареєструвався під ім'ям "Петро Інкогніто". Пізніше в Адміністрації президента України підтвердили цю інформацію.
Політика Профільний комітет Ради рекомендує нардепам ухвалити президентський закон про Антикорупційний суд Профільний комітет Ради рекомендує нардепам ухвалити президентський закон про Антикорупційний суд. Рішення ухвалено на засіданні Комітету з питань правової політики і правосуддя 28 лютого, де нардепи рекомендували парламенту прийняти за основу законопроект про Вищий антикорупційний суд, передає кореспондент АСН.  Так, члени комітету розглянули на засіданні законопроект щодо №7440, поданий Президентом України, і чотири альтернативні законопроекти, внесені народними депутатами. За результатами обговорення члени Комітету прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу законопроект №7440, а законопроекти: №7440-1, 7440-2, 7440-3, 7440-4 - відхилити. Під час обговорення зазначалося, що законопроект, поданий президентом України, спрямований на визначення основ організації та діяльності Вищого антикорупційного суду, спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їхньої діяльності. Проектом закону "Вищий антикорупційний суд пропонується визначити як постійно діючий вищий спеціалізований суд у системі судоустрою України, завданням якого є здійснення правосуддя відповідно до визначених законом принципів і процедур судочинства з метою захисту особи, суспільства і держави від корупційних та пов'язаних з ними злочинів і судового контролю за досудовим розслідуванням цих злочинів. Зазначений суд розглядатиме віднесені до його відання справи як суд першої та апеляційної інстанцій", - наголошується в записці. Законопроектом пропонується встановити вимоги до віку і стажу роботи кандидата на посаду судді Вищого антикорупційного суду, а також додаткові спеціальні вимоги (мати значний досвід здійснення в міжнародних міжурядових організаціях або міжнародних судових установах за кордоном професійної діяльності в галузі права з питань протидії та боротьби з корупцією та володіти знаннями і практичними навичками застосування сучасних міжнародних антикорупційних стандартів і кращих світових практик у галузі протидії та боротьби з корупцією, практики Європейського суду з прав людини). Водночас передбачаються обмеження для призначення на посаду судді Вищого антикорупційного суду окремих категорій осіб у зв'язку з перебуванням на певних посадах у державних органах або заняттям певною діяльністю.Нагадаємо, сьогодні спікер Верховної Ради Андрій Парубій висловив надію, що вже в четвер законопроект про АКС буде прийнятий за основу.Водночас нардеп БПП Мустафа Найєм назвав президентський законопроект про АКС таким, що повністю суперечить вимогам МВФ і рекомендаціям Венеціанської комісії. Тому замість незалежного АКС в Україні будуть намагатися створити суд, підконтрольний главі держави.
Політика Порошенко стверджує, що не переймається щодо своїх рейтингів, "бо зайнятий реформами" Президент Петро Порошенко заявив про бажання піти на президентські вибори в 2019 році. Про це він сказав на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Я точно, 100% буду брати участь у президентських виборах. Як виборець, буду голосувати, і буду голосувати в Україні, в Києві, в Будинку офіцерів", - зазначив глава держави. За його словами, після виборів має намір жити в Україні. При цьому Порошенко додав, що не переймається про свої рейтинги, оскільки ставив собі за мету - реалізувати реформи. "Або ти робиш реформи, або ти переживаєш за рейтинги", - заявив глава держави. При цьому глава держави заявив, що ще не програв жодної виборчої кампанії в своєму житті. Нагадаємо, у Верховній Раді України на поточному тижні заговорили про дострокові парламентські вибори.
Політика Порошенко визнав, що "покращання" в країні настає занадто повільно Українці не помітили поліпшень життя в результаті реформ і перетворень у країні, проте це відзначили і оцінили західні партнери України. Про це заявив президент України Петро Порошенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Від реформ більшість українців поки не відчула позитивного ефекту, бо життя суттєво не покращилось. Рівень життя тільки починає відновлюватися, темпи занадто повільні і мене, як президента, не влаштовують. Однак те, що зміни помітили, зміни оцінили в світі, свідчить багато фактів", - зазначив глава держави. За його словами, про це свідчить, перш за все, надання Україні безвізового режиму з ЄС, досягненню якого сам Порошенко присвятив "більшу частину своєї каденції". При цьому Порошенко нагадав, що минулий рік став надзвичайно вдалим у плані реформування, оскільки було здійснено низку важливих перетворень. Крім того, були збільшені місцеві бюджети, що стало можливим у результаті децентралізації та детінізації економіки. Водночас глава держави нагадав, що окупована територія країни опинилася і зовсім на межі гуманітарної катастрофи, оскільки місцеве населення не має доступу до дешевих і якісних продуктів, ліків, медобслуговування і часто не має роботи. Нагадаємо, помилкова тарифна політика уряду призвела до того, що 68% домогосподарств не здатні оплатити комунальні платежі і користуються субсидіями, які, в свою чергу, збіднюють державний бюджет і знищують зачатки енергоефективності.
Дозвілля оформление ленты  Відчайдушна еротика. Оголена красуня влаштувала фотосесію в льодах Дніпра В останній день зими відомий фотограф Дмитро Білоцерківський опублікував неймовірні фото, зняті з моделлю на зледенілих берегах Дніпра. На фото - симпатична блондинка позує на тлі крижаних брил в самому лише купальнику. Нагадаємо, в останній тиждень температура повітря в столиці не піднімається вище 13 градусів морозу. Але красуню і фотографа не відлякали ні сніг, ні мінусова температура. Відчайдушна дівчина навіть сідала на лід і була босою. "В останній день зими до вашої уваги трохи матеріалу незабутньої фотосесії! Тетяна Гревцова, яка назавжди залишиться найбільш сміливою ​​моделлю в моїй кар'єрі!) Хоча цього сезону будуть реалізовані два проекти, пов'язані з водою і вогнем... Так що, чи таке ще буде", - написав фотохудожник.  
Політика До кінця тижня в Україну повернуться ще два заручники з РФ - Порошенко До кінця поточного тижня в Україну повернуться ще два заручники з Російської Федерації. Про це заявив президент Петро Порошенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "До кінця тижня ми повернемо ще двох заручників додому. Вже узгоджені час і дата", - зазначив глава держави. За його словами, рішення про повернення заручників з території РФ ухвалює особисто Путін, хоча українська влада використовує всі можливі канали для ведення переговорів про повернення незаконно утримуваних громадян в Україну. Зокрема, найбільш ефективним каналом є Віктор Медведчук. При цьому він додав, що тримає питання про звільнення на особистому контролі. Нагадаємо, 15 лютого Петро Порошенко провів телефонні переговори з Володимиром Путіним. За інформацією глави Української держави, під час розмови йшлося переважно про обмін заручниками, а також розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.
Політика Оподаткування пенсій визнано неконституційним У вівторок, 27 лютого, Конституційний суд розглянув подання 48 депутатів і визнав таким, що не відповідає Конституції, положення Податкового кодексу щодо оподаткування пенсій. Про це інформує прес-служба суду. Неконституційним було визнано положення абзацу підпункту 164.2.19 пункту 164.2 ст. 164 Податкового кодексу, що передбачає оподаткування пенсій, або щомісячного довічного грошового утримання, які вийдуть з бюджету або Пенсійного фонду. Податок скасовується для виплат, розмір яких перевищує десять прожиткових мінімумів для людей, які втратили працездатність, а також для пенсійних виплат з іноземних джерел, якщо за міжнародними договорами згода на їхню обов'язковість надана парламентом, ці пенсії підлягають оподаткуванню або не обкладаються в країні їх виплати. Пояснюючи цей висновок, Конституційний Суд відзначає, що в сфері пенсійного забезпечення справедливим повинен визнаватися підхід законодавця, при якому зберігається пропорційне співвідношення між розміром пенсій і страховими внесками. У законодавстві про пенсійне забезпечення це співвідношення досягається залежністю розміру пенсійної виплати від тривалості страхового стажу, а також розміру заробітної плати. Тому суд вважає, що введення податку на пенсію з певного її розміру порушує підхід до встановлення пенсії, бо призводить до зменшення її фактичного розміру.
Політика Порошенко поскаржився, що є єдиним збіднілим президентом України Як так вийшло, що в країні все погано, а у вас добре? Таке запитання поставила журналістка президенту України Петру Порошенку, нагадавши, що це ж запитання свого часу поставив ще тоді журналіст Мустафа Наєм на прес-конференції Віктору Януковичу, передає АСН. Журналістка уточнила, як це - бути президентом-олігархом у країні, де люди живуть на межі гуманітарної катастрофи. Порошенко у відповідь зауважив, що у журналістки вийшов не запитання, а цілий виступ і що він з повагою ставиться до її точки зору. Далі президент перерахував все, "що йому вдалося змінити за 3,5 року" і нагадав, що до його приходу Україна жила ще гірше. "Гуманітарна катастрофа 2014 року, коли ми мали 15% падіння ВВП, 14% дефіциту державного бюджету, відсутність армії, 50% інфляції, нуль золотовалютних резервів, жебрацькі зарплати, порожній казначейський рахунок, паралізовану банківську систему, відсутність інфраструктури для боротьби з корупцією, паралізоване судочинство", - з докором відповів Порошенко. Порошенко заявив, що не хоче обговорювати своє життя, поскаржившись, що воно "не цукор", і заявив, що він за час президентства значно збіднів. "Я - єдиний президент України, який має таку динаміку".
Політика Нардепи вимагають заборонити ввезення в Україну російських міндобрив Нардепи на засіданні Кабміну вимагають заборонити ввезення в Україну російських міндобрив. Про це на засіданні Кабміну заявив народний депутат Михайло Головко, передає кореспондент АСН. "Від групи депутатів ми звертаємося до Кабміну і Міністерству економічного розвитку ввести антидемпінговое розслідування і санкції до російської компанії мінеральних добрив "Єврохім", яка тільки минулого року завдала нам шкоди в розмірі 2 млрд грн. Російські окупанти спочатку знищили нашу нафтопереробну галузь, а сьогодні знищують мінеральну галузь", - сказав Головко.У свою чергу, нардеп Сергій Рудик закликав Кабмін заборонити ввезення на територію України мінеральних добрив виробництва РФ.У відповідь перший віце-прем'єр і міністр економічного розвитку Степан Кубів запевнив, що Кабмін виступає за прозоре формування ринку мінеральних добрив. "Ми вже провели з депутатами дві робочі зустрічі. Це питання під контролем уряду. Вчора була професійна нарада з МінАПК і Мін'юстом. А в п'ятницю буде ще одна нарада, де будуть ухвалені необхідні рішення і програми... Так, ми будемо міняти коди, щоб запобігти потраплянню на наш ринок нелегальної продукції... Так, є обхід через Білорусь, через інші країни колишнього СРСР, тому ми через відпрацювання кодів забезпечимо захист нашого ринку", - сказав він.
Політика Порошенко розповів, як обібрав олігархів і заперечує домовленості з Фірташем За останні чотири роки низка олігархів втратила деякі свої активи. Про це заявив президент Петро Порошенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "У нас що, істотно покращилися позиції Фірташа? Фірташ заїхав в Україну, керує парламентом, урядом? Або Коломойський? Чи немає змін в "Укрнафті" або в "ПриватБанку" немає змін? Зміни є, і окремі олігархічні засоби масової інформації "мочать" президента - я цього не боюся, нічого у вас не вийде", - зазначив глава держави. За його словами, ГПУ повернула у держвласність "Укртелеком", який належав Рінату Ахметову. Як альтернативу вигідних олігархові тарифів на енергоресурси за принципом "Роттердам +" президент запропонував створити енергетичну біржу, яка дозволить формувати "економічно обґрунтовану ціну" всередині країни. При цьому він додав, що жодних договорів із олігархом Дмитром Фірташем напередодні обрання себе президентом не підписував. Нагадаємо, на поточному тижні у Верховній Раді хочуть почути від президента Петра Порошенка, чому Ахметов за чотири роки став ще багатшими. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат БПП Мустафа Найєм. За його даними, олігарх збільшив свої доходи за чотири роки війни в Україні.
Політика Поставки американської зброї в Україну почнуться через кілька тижнів Перша партія американського озброєння в Україну надійде вже через кілька тижнів. Про це заявив президент Петро Порошенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Перша поставка цього озброєння має відбутися вже за кілька тижнів", - зазначив глава держави. За його словами, також Україна очікує поставок ще цілого ряду зброї, включно з "антиснайперським комплексом". За словами президента, такий вид озброєння дуже важливий для української армії, оскільки саме від куль ворожих снайперів гине багато українських військових на сході України. Таким чином, обіцяні комплекси дозволять підвищити безпеку українських бійців на передовій. При цьому він додав, що також ідеться про засоби електронної боротьби, протиповітряної оборони та інші види озброєння. Нагадаємо, Канадська компанія Colt Canada, що є головним постачальником зброї для Збройних сил Канади, має намір продати Україні 100 тисяч гвинтівок. Про це пише National Post.
Політика Порошенко: Україна не потребує порад Польщі, кого їй шанувати Україна сама визначить героїв, яких її народ хоче шанувати. Про це президент України Петро Порошенко заявив під час прес-конференції в Мистецькому Арсеналі в Києві, відповідаючи на запитання журналіста польського агентства Pressova. Глава Української держави нагадав, що українсько-польські дипломатичні відносини розвиваються досить динамічно, однак наша країна не буде піддаватися на будь-які ультиматуми. "Ми не потребуємо, щоб нам хтось казав, яких українських героїв ми повинні поважати, а яких ні. Ми самі розберемося. Так само ми нікому не радимо, кого Польща має поважати, а кого ні. Це недобре. Практика заборон на в'їзд або заморожування досліджень - помилкові. Комісія розв'яже всі ці проблеми. Політики повинні дивитися в майбутнє, а минуле залишити історикам", - заявив Порошенко. Однак, судячи з виразу обличчя польського журналіста, він залишився незадоволений відповіддю. Нагадаємо, між Україною і Польщею все частіше почали виникати жорсткі дебати щодо ставлення двох країн до їхнього спільного минулого. В одному зі своїх останніх виступів польський президент Анджей Дуда заявив, що Польща хоче залишитися з Україною в хороших відносинах, але відповідальність за так званий геноцид поляків у селі Гута Пеняцька «лежить на українцях».
Події Сарган повідомила про спецконфіскацію підприємства Курченка У справі відомого олігарха Сергія Курченка, яка стосується схеми мільйонних махінацій із нафтопродуктами, працівники правоохоронних органів застосували спецконфіскацію до причетного ТОВ «Лагуна-Рені». Про це інформує прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у себе в Facebook. «Під час розслідування угод з нафтопродуктами завдяки роботі прокуратури Одеської області, СБУ, Нацполіції і фіскальної служби за рішенням суду була застосована спецконфіскація на користь країни ТОВ «Лагуна-Рені», - пише Сарган. Прес-секретар Луценка додала, що орієнтовна вартість майна становить понад 100 млн грн. ТОВ «Лагуна-Рені» було «придбано в 2012 році членами угруповання під керівництвом Сергія Курченка і застосовувалося для маскування злочинів під виглядом фіктивного вивезення пального, щоб ухилитися від сплати податків».
Політика Президент Порошенко повідомив, за яких умов не буде розпускати Раду Зараз президент Петро Порошенко не вважає за потрібне розпускати Верховну Раду, хоча визнав, що має на це право. Про це він заявив під час прес-конференції в середу, передає АСН. Глава держави зауважив, що задоволений темпами роботи минулій сесії. "Я підкреслюю, що жодних цих розмов я не веду. Якщо парламент замість того, щоб цим займатися... буде займатися виборами, вони до цього призведуть... Президент має конституційні повноваження розпустити парламент, якщо він не працює 30 днів, якщо немає коаліції. Це право, а не обов'язок", - сказав він. Порошенко заявив, що його головна роль зараз - забезпечити ефективну координацію уряду, коаліції і парламенту. "Коли будуть інші умови, будемо тоді це обговорювати", - сказав Порошенко. Нагадаємо, вже кілька тижнів український політикум обговорює можливий розпуск парламенту і оголошенням президентом позачергових виборів у Раду. На думку деяких політологів, ця інформація інспірується саме з Адміністрації президента.
Події У Карпатах хлопець із дівчиною три доби ховалися від ведмедя Хлопець і дівчина з Києва загубилися в Карпатах. Вони три доби провели в ущелині на горі Драгобрат по сусідству з ведмедем-шатуном, поки їх не виявили рятувальники. Про це сказано в сюжеті ТСН. У готелі, де ті зупинилися, адміністрація не помітила, що гості зникли. Пошуки почали лише сьогодні вранці, коли пара лижників не повернулися до Києва з курорту. Тоді сестра молодого чоловіка зателефонувала в готель, де проживала пара, але адміністрація навіть не помітила відсутності гостей. Родичі знайшли самі рятувальників, які вирахували по соцмережах, де були лижники в останній раз, а потім на спецтехніці поїхали на пошуки. Ситуація ускладнювалася тим, що поруч блукав ведмідь, який раніше прокинувся, а тому був злий і голодний. Рятувальники були змушені діяти обережно. Пару виявили через сім годин у гірській ущелині в хаті, яку пастухи використовують для ночівлі влітку. Зазвичай там залишають дрова і їжу довгого зберігання. Це допомогло лижникам вижити. «Вони були перелякані. Дівчинка ще намагалася посміхатися через силу. А молодий чоловік був знесилений. Йому залишалося 50 м дійти до машини, і він упав на коліна, його покинули сили», - каже фрірайдер Ігор Борисяк.
Політика Саакашвілі позбавили українського громадянства за розбиті мрії про реформи - Порошенко Колишній одеський губернатор Міхеїл Саакашвілі був позбавлений українського громадянства за розбиті мрії про реформи. Про це заявив президент Петро Порошенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Я був, як всі інші, зачарований перспективами, які пан Саакашвілі міг принести Україні, я намагався створити йому для цього всі можливості", - зазначив глава держави. За його словами, він свідомо надав громадянство Саакашвілі і поставив перед ним чіткі цілі і завдання, створивши при цьому унікальні можливості і дозволивши привести до місцевої влади своїх людей. "Результати ми всі бачили - вони були відсутні. І коли я отримав подання від компетентних органів про порушення, які були під час надання громадянства, у мене не було ніяких інших моделей дій, крім як припинити громадянство в повній відповідності до Конституції", - підкреслив  Порошенко. При цьому він додав, що Міхеїл Саакашвілі сам зруйнував усі мрії українського народу про реформи і позитивні перетворення, "грузинське диво" в Україні. Нагадаємо, частина затриманих під Верховною Радою в результаті бійки 26 лютого є прихильниками Міхеїла Саакашвілі. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.
Політика Сюмар: В Україні поки рано говорити про санкції проти ЗМІ, що поширюють фейки В Україні поки рано говорити про закон щодо заборони фейків у ЗМІ. Про це в інтерв'ю журналістам за підсумками засідання заявила голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, народний депутат фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, передає кореспондент АСН. "Всі повинні реагувати на фейки у ЗМІ оперативно і конструктивно. Всі ми живемо в світі емоційної інформації. Ми часто дивимося і не перевіряємо цю інформацію. Ми не вчимо людей перевіряти джерела інформації. В результаті люди вірять цій емоційній інформації, яка дуже часто є фейком", - заявила вона. З її слів, сьогодні величезна кількість ботів у соцмережах професійно працюють над поширенням інформаційних фейків: "Зокрема, це видно на прикладі втручання таких російських ботів не тільки в Україні, а й навіть в американську президентську кампанію". У цій ситуації розвинені країни світу вже працюють над законодавчим врегулюванням проблеми - у Франції розробляють законопроект про позбавлення ліцензії ЗМІ у разі, якщо буде доведено його участь в розповсюдженні фейків і дезінформації на боці іншої держави. "В українських реаліях, коли у нас йде війна, поширення фейків з боку агресора - вкрай актуально. Ми не хочемо обмежувати свободу слова, але необхідно забезпечити якісь саморегулятивні заходи для ЗМІ. Поки що такого проекту закону немає. Ми тільки почали обговорення цього питання. Можливо, це будуть зміни в закон. Але поки що про це говорити рано", - сказала Сюмар.
Політика Депутати проголосували за підвищення призовного віку Народні депутати планують збільшити призовний вік з 27 до 30 років. Такі зміни були передбачені ухваленим у вівторок, 27 лютого, в першому читанні законопроектом №6052 щодо вдосконалення деяких питань проходження громадянами військової служби. Про це інформує «Юрліга». Згідно з проектом закону, зміниться також порядок зарахування осіб, які здійснювали підготовку на посади сержантського і старшинського складів. Законопроект був ухвалений з урахуванням поправки, озвученої під стенограму. Він також передбачає можливість продовження військової служби військовослужбовцям, визнаним військово-лікарськими комісіями за станом здоров'я непридатними до служби. Непридатні зможуть піти на військову службу за контрактом. Виняток становитимуть сенсорні, розумові, психологічні дефекти, а також інші захворювання.
Кримінал оформление ленты  Напівзруйнований реставраторами "Гостинний двір" суд повернув у власність держави Апеляційний господарський суд Києва повернув архітектурний комплекс «Гостинний двір», розташований у Києві на Контрактовій площі, в розпорядження держави, ухваливши розірвати договір оренди з «Укрреставрацією».  «Сьогодні основний документ, який повинен визначити рішення - експертиза, підготовлена ​​Інститутом судово-медичних експертиз, - каже в минулому громадський активіст, а нині народний депутат Ігор Луценко. - Вона повинна дати відповідь на основне питання: чи відбулося руйнування об'єкта? Як не дивно, перша інстанція не змогла побачити ознак знищення «Гостиного двору». Тобто за паперами суд порахував, що підстав для розірвання договору оренди немає. Я сподіваюся, що зроблена державною інституцією експертиза покаже, що «Гостиний двір» був частково зруйнований підприємством «Укррестоврації», і відповідно є всі підстави розірвати договір, а в подальшому вимагати відшкодування збитків». «Нам, киянам, видно, в якому стані сьогодні «Гостиний двір», і що треба шукати нового орендаря, який буде відновлювати об'єкт. Чи буде так, вирішить суд», - уточнив Луценко в перерві засідання.  Нагадаємо, в 2012 році Київрада передала «Укрреставрації» в оренду на п'ять років земельну ділянку під Гостиним двором для проведення реконструкції цієї будівлі під торгово-офісний центр із гостьовою стоянкою. Це рішення негативно сприйняла громадськість і виступила за збереження будівлі. Після низки акцій протестів і рішень держорганів у 2016 році Господарський суд Києва відмовив Фонду держмайна в поверненні «Гостиного двору» в розпорядження держави. І ось сьогодні Апеляційний господарський суд Києва скасував рішення суду першої інстанції і ухвалив нове, згідно з яким розривається договір оренди. Тепер приватна структура повинна повернути державі будівлю «Гостинного двору», торгового комплексу на Контрактовій площі в Києві, зведеного в 1809 році.
Події Школярка-відмінниця повісилась у Хмельницькій області В с. Рудка Хмельницької області вчинила самогубство 12-річна Настя, яка повісилася в сараї. Про це повідомляють Подробности. Працівники поліції розглядають версію, що дівчинка могла входити в т.зв. «Групу смерті» у соцмережах. «За годину до суїциду вона переглянула в інтернеті багато відеороликів із художніх фільмів, в яких були сцени з повішенням. Крім цього, вона цікавилася, як правильно робити петлю», - сказав прес-офіцер обласної поліції Інна Глега. Батько дитини пішов із сім'ї, коли тій було рік. Щоб дочка змогла здобути освіту, мама вирішила поїхати на заробітки до Польщі. Дівчинка навчалася в Кам'янець-Подільській школі-інтернаті з поглибленим вивченням іноземних мов, вона була відмінницею. Вчила німецьку, польську та англійську мови. За день до суїциду через соціальні мережі дівчинка переписувалася з однокласниками, питала про домашнє завдання.
Суспільство Проїзд в автобусах у Харкові збільшиться з 1 березня У четверг, 1 березня, в Харкові в міському транспорті проїзд подорожчає в середньому на одну гривню. Про це повідомляє директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан, інформує місцеве видання NewsRoom. Подорожчання він пояснив тим, що за останній час ціни за пальне і мінімальна зарплата зросли. При цьому компанії несуть витрати з закупівлі запчастин, а також ремонту громадського транспорту. Вартість проїзду піднімається на всіх 130 маршрутах автобуса, при цьому сума збільшення складе від 25 коп. до 1,5 грн. «Перевізники вирішили звернутися до міськради з пропозицією переглянути тарифи на проїзд. Відповідно до процедури, яка затверджена державою, були подані документи, ми ознайомилися з ними і дали погодження на таке підвищення», - повідомляє очільник департаменту.
Культура Мати Елтона Джона залишила співакові крихітний спадок Мама легендарного британського музиканта Елтона Джона, з якою він не говорив дев'ять років, Шейла Фаребратер залишила в спадок йому всього лише фотографії та дві вази. Після смерті мами, яка померла в грудні минулого року в віці 92 років, в ЗМІ опублікували її заповіт, який цитує британська The Telegraph. «Я віддаю своєму синові фото моєї матері, мого батька в уніформі, а також дві італійські вази Batignani, золоту і синю, (звільнені від сплати податків)», - пише в заповіті Шейла. Свій статок мати зірки вирішила розділити. Більшу частину (майже 800 тис. доларів) вона заповіла екс-асистенту Джона - Бобу Галлі. Саме цей чоловік став каменем спотикання у відносинах між матір'ю і сином після того, як Елтон Джон зажадав, щоб та зупинила відносини з ним. Але жінка була вперта і припинила спілкування з сином. Другу частину спадщини мати легендарного співака вирішила заповісти братові Джона - Фредеріку Фаребратеру і давній подрузі Деборі Вудворд.
Дозвілля Агутін зізнався, як катував Варум алкоголізмом і ледь не втопив під час сексу Російський співак Леонід Агутін зізнався, що одного разу ледь не втопив власну дружину Анжеліку Варум під час сексуального експерименту у ванній. Агутін розговорився про це під час інтерв'ю "вДудь". За його словами, у них з Варум бажання "зробити дитину" виникло вже на перших побаченнях. Але заради цього Агутіну довелося кинути свою багаторічну звичку пити відчайдушно. "Ми зчепилися ось так і все. "Сплелися хвостами". І тоді я не пив кілька місяців, як і годиться, робив це із задоволенням. І тоді, коли вже пройшов якийсь термін, коли все вийшло, я почав пити знову все більше і більше. І потім моя дружина мене терпіла ще таким років п'ять. Винесла всі тяготи з п'яницею", - розповів російський співак. Далі він, відповідаючи на запитання ведучого про те, як 20 років прожити з однією і тією ж людиною відповів, що головне - тактильні відчуття. "Коли тактильно це - твій чоловік, запах твоєї людини, міркування твоєї людини, доля. Це людина, про яку ти думаєш, з якою подумки розмовляєш, якої тобі подобається торкатися", - сказав Агутін. Кращим побаченням Агутін вважає випадок, коли пара вирішила зайнятися сексом у ванній. "Я вирішив, що потрібно поекспериментувати у ванній і мало свою дружину не втопив. Ось це було смішно. Ледве відкачав, правда. Захлинулася. Є що згадати", - поностальгував Агутін.
Політика "Медреформа до ср*ки": Москаль відмовився вибачатися перед Супрун Геннадій Москаль, Голова Закарпатської ОДА знову відмовився вибачитися за висловлювання на адресу в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун і сказав, що в цій ситуації тут повинен просити вибачення не він. Про це Москаль сказав в ефірі телеканалу 112 Украина. «Я не вибачусь. Першою вона повинна вибачитися. Супрун сказала, що ми контрабандисти і що ми незаконно завезли (вакцину від кору - Ред.), що лікарі відмовляються її використовувати. Щотижня в МОЗ дається «листочок» – наявність вакцин та скільки є в залишку. Якщо МОЗ України нічого нам не давав, це було видно, що на момент її заяви з 8000 доз в залишку було всього 300. Вибачте, куди поділися інші? Ця медреформа, як у нас кажуть гуцули в горах, губна помада для губ, а медична реформа Супрун до ср...ки. Так говорить народ. Де була вона? Покажіть, в якому селі? Чому я повинен вибачатися перед нею? Розумні люди дурниць ніколи не говорять», - сказав Москаль.
Політика Путін прокоментував розміщення миротворців на Донбасі РФ «як мінімум не проти» розміщення миротворчого контингенту по всій території України, але, за словами російського президента Володимира Путіна, домовлятися треба з невизнаними «республіками Донбасу». Про це інформує РІА Новини. «Кажуть, немає, треба, щоб вони були всюди, тобто фактично йдеться про те, щоб поставити цю територію під міжнародний контроль. РФ за або проти? Як мінімум ми не проти. Треба домовлятися з невизнаними «республіками». Ідіть тоді з ними домовитеся. Ні, цього не хоче ніхто робити», - сказав Путін в ході прес-конференції за підсумками переговорів Себастьяном Курцем, з канцлером Австрії. Путін зазначив, що пропонується поширити зараз миротворців на всю територію Донбасу, при цьому спочатку йшлося, щоб забезпечити безпеку спостерігачів ОБСЄ.
Кримінал оформление ленты  Обезголовлення дівчини в Одесі: опубліковані страшні деталі Журналісти побували на місці страшного вбивства дівчини в Одесі, а також поспілкувалися з її батьками. Саме вони виявили тіло дівчини, передає місцеве видання Думская. За словами батька, у вівторок, 27 лютого, його екс-дружина була стривожена, так як їх дочка не відповідала на дзвінки. Батьки ввечері вирішили поїхати до неї в квартиру. «Близько десятої вечора ми увійшли і виявили її прямо напроти дверей. Дочка була накрита ковдрою. Я подумав, що їй погано, але коли почав піднімати, то зрозумів, що вона мертва. Викликали поліцію», - каже чоловік. Відзначимо, що тіло дівчини було обезголовлене. Журналісти встановили, що дівчина живе в квартирі з осені. Вона працювала підприємцем, тримала кілька торгових точок на Привозі. Одна з версій поліції –вбивство через гроші, а тіло обезголовили, щоб пустити слідчих по помилковому сліду.
Події У Криму лікарів і вчителів залякують, щоб забезпечити явку на "виборах Путіна" В окупованому Росією Криму співробітникам державних установ погрожують звільненням з роботи за ігнорування президентських виборів. Про це у себе в Facebook пише заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов. «Відносно службовців держустанов, лікарів, вчителів та студентів вищих навчальних закладів застосовуються методи погроз і залякування для того, щоб забезпечити явку на виборчі дільниці», - сказано в повідомленні. Співробітники пошти, житлово-комунальних підприємств та місцевих адміністрацій здійснюють попереднє опитування осіб про участь у виборах. «Якщо люди говорять про своє небажання брати участь у виборах, тоді звучать погрози звільнення з роботи, в сільській місцевості загрожують невидачею довідок для соцпотреб, обіцянки не робити дороги, проводити водопровід і так далі», - додав Джеляль.
Події СБУ розкрила шахраїв, які постачали терористів біометрикою Співробітники СБУ розкрили організацію, яка легалізовувала на території України іноземців, в тому числі учасників терористичних організацій. Про це сказано на сторінці відомства в Facebook. Злочинці підшукували бажаючих отримати громадянство України. «Ділки забезпечували своїх «клієнтів» підробленими паспортами українців – жителів АР Крим для подальшого отримання біометричних паспортів», - відзначили в СБУ. В ході обшуків в лабораторії з виготовлення підроблених документів оперативники виявили «дата-штампи» про перетин кордонів Євросоюзу, візи арабських держав, а також міграційні карти однієї з країн СНД. У злочинців вилучено штампи ГМС, паспорти українців – жителів Криму, довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб і інше устаткування і матеріали, які застосовувалися в протиправній діяльності. Розпочато кримінальну справу за ст. 258-3 і ст. 332 ч. 2 КК України.
Суспільство Несподівано було виявлено новий вид слонів Як виявилося, слони, яких ми знаємо як африканських, - насправді два види, а не один. Це показує генетичний аналіз, інформує Science Alert, посилаючись на PNAS. Разом з індійським слоном, світ має три окремих види тварин. Вчені помітили комплексну історію схрещування, а також еволюції між трьома видами і їхніми предками, зокрема мастодонтів і мамонтів. «Найдивнішим результатом стала ступінь схрещування між видами. Ми не очікували, що буде потік генів між мастодонтами і мамонтами і предками слонів, але результати показали часте схрещування», - сказав Давид Адельсон з австралійського Університету Аделаїди. Дослідники вивчали геноми семи вимерлих і живих видів, зокрема зразок прямобивневого лісового слона, який жив приблизно 120 тис. років тому. Вчені простежили лінії походження сучасних слонів. «Аналіз стародавніх слонів і мастодонтів підняв завісу історії популяції цих тварин, розкриваючи комплексність, про яку раніше ми не знали», - сказав один з дослідників Гендрік Пойнар. У схрещуванні видів грала роль ізоляція. Є африканські слони, які живуть у лісах, а є, які блукають саванами. І навіть попри географічну близькість вчені не знайшли потоку генів, або схрещування між даними групами слонів протягом останніх 500 тис. років.

Прості та дієві обряди від скандалів, сварок та зрад у сім'ї
Прості та дієві обряди від скандалів, сварок та зрад у сім'ї
Сімейні стосунки не завжди благополучні, і скандали між близькими людьми не рідкість Впоратися зі сварками та ....
Корисні звички на удачу у справах та роботі: 7 порад, які допоможуть їх розвинути
Корисні звички на удачу у справах та роботі: 7 порад, які допоможуть їх розвинути
Корисні звички потрібні всім людям Проблема в тому, що розвинути їх у собі часом дуже нелегко
Страсна п'ятниця. Що робити в цей день. Прикмети і заборони
Страсна п'ятниця. Що робити в цей день. Прикмети і заборони
Перед Великоднем триває Страсний тиждень А ось п'ятниця, суворий день цього тижня, який має безліч обмежень, з....
Гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше почуття ініціативи та рішучості допоможе ....
Сон у ніч з 2 на 3 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 2 на 3 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
3 травня о 3:33 розпочнеться 25-й місячний день Фаза Місяця - спадна
більше матеріалів




/-2,3168570995331-/ /-pc-/
Top