counter
Архів Повернутись назад 28 Січня 2018
28 Січня
Суспільство оформление ленты  Обличчя війни. Показали портрет Путіна з гільз В Українському інституті США в Нью-Йорку на міжнародній виставці «П'ять елементів війни» серед експонатів представлено портрет російського президента Володимира Путіна, створений із гільз. Картину «Обличчя війни» створили українські художники Дарина Марченко і Даніель Грін, повідомляє CNN. Портрет президента країни-агресора був створений у відповідь на розв'язану Росією в 2014 році війну в Україні. Для виготовлення картини було використано п'ять тисяч гільз різних калібрів, зібрані після боїв в зоні АТО на сході України.  За словами Дар'ї Марченко, картина «Обличчя війни» була створена ще в 2015 році. Однак раніше вони не могли поділитися цією роботою з широкою аудиторією. Представити картину світу, як протверезне нагадування про жахи війни, вони зважилися після хвилі схвальних відгуків у Facebook.
Суспільство оформление ленты  У Росії скасували паспорти чоловіків, які уклали одностатевий шлюб Паспорти громадян Росії Євгена Войцеховського і Павла Стоцька, які уклали шлюб у Копенгагені і отримали підтвердження в московському МФЦ, визнали недійсними. Обидва документи включені у федеральну базу даних недійсних паспортів. Про це повідомила офіційний представник міністерства внутрішніх справ РФ Ірина Вовк. «Паспорти російських громадян Євгена Войцеховського і Павла Стоцька включені у федеральну базу даних недійсних паспортів. За фактом проставлення штампа про укладення шлюбу була організована службова перевірка, за підсумками якої буде звільнено працівницю, яка допустила порушення російського законодавства, також буде звільнений її керівник», - повідомила Ірина Вовк. Як раніше повідомляли російські ЗМІ, Євген Войцеховський і Павло Стоцько зареєстрували шлюб у Копенгагені, після чого в МФЦ їм поставили штампи в паспорти.
Політика Прем'єр Польщі: Росія найбільша загроза для моєї країни Російська Федерація на даний момент є найбільшою загрозою для Польщі. Про це на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявив польський прем'єр Матеуш Моравецкій, повідомляє Politico. Відповідаючи на питання журналістів про те, що зараз є найбільшою загрозою для Польщі, прем'єр-міністр Матеуш Моравецкій сказав, - «У такій спосіб я ставлюся до загрози з боку Російської Федерації. Думаю, що те, що Росія робить в Україні, є дуже небезпечним. Таким чином, я ставлюся до загрози з боку РФ». Також прем'єр-міністр висловився з приводу російського газопроводу Nord Stream 2, який повинен з'єднати РФ і Німеччини в обхід України. «Не дивлячись на те, що зараз говорить Німеччина, цей проект є політичним, а не бізнесовим. Наслідком цієї споруди буде те, що газопроводи України, за якими зараз російський газ транспортується до Європи, будуть зайвими. І що тоді станеться в разі війни на Донбасі, коли армія РФ рушить углиб України? У нас є надія, що не рушить, проте краще мати другу і третю лінії оборони, ніж залишитися без такого виду захисту», - сказав Матеуш Моравецкій.
Спорт Бріедіс хоче матч-реванш з Усиком Екс-чемпіон світу Майріс Бріедіс хоче провести матч-реванш з українським боксером, володарем титулів WBO і WBC Олександром Усиком. Півфінальний поєдинок Всесвітньої боксерської суперсерії в Ризі увечері 27 січня вийшов складним для обох боксерів, проте судді віддали перемогу українцеві. Тепер Олександр Усик виступить в фіналі турніру. Після бою Бріедіс сказав, що хоче отримати другий шанс і провести матч-реванш. «Я сподіваюся, що всім сподобався наш поєдинок. Я отримав безцінний досвід, провівши бій з топ-боксером. Ми провели великий бій, проте тепер я хочу реваншу. Тоді ми точно з'ясуємо, хто виявиться переможцем і чемпіоном. Для мене ця невдача стала лише додатковою мотивацією рухатися вперед», - заявив Майріc Бріедіс на прес-конференції після поєдинку. Нагадаємо, Олександр Усик рішенням суддів переміг Майріса Бріедіса в півфіналі Всесвітньої суперсерії боксу і став володарем чемпіонських поясів за версіями WBC і WBO. Бій тривав усі 12 раундів, судді віддали перемогу українському боксерові: 114:114, 115:113, 115:113.
Події оформление ленты  Париж «тоне». Рівень води в Сені наблизився до піку Рівень води в річці Сена в столиці Франції Парижі наблизиться до свого піку. Очікується, що в неділю, 28 січня, вода в річці підніметься до позначки понад шість метрів, що перевищує нормальний рівень на чотири метри. Про це повідомляє агентство Associated Press. Як повідомляється, прибережні будинки в Парижі і установи опинилися перед ризиком затоплення у зв'язку з підвищенням рівня води в Сені через сильні дощі. У прибережній зоні підтоплені окремі підвальні приміщення. У Луврі закрили частину залів. Рух річкових суден в Парижі зупинено, включаючи всі туристичні круїзи. У передмісті Парижа Вільньов-Сен-Жорж через повені місцеві жителі пересуваються на човнах. Крім цього, через стихію близько тисячі будинків залишилися без електроенергії. Влада Парижа попередила місцевих жителів деяких районів про те, щоб вони убезпечили свої цінні речі. Також місцеві ЗМІ повідомляють, що через повінь вулиці Парижа заполонили щурі.
Спорт Усик: Це були найважчі 12 раундів в моїй кар'єрі Пізно ввечері 27 січня в Ризі в рамках півфіналу Всесвітньої боксерської суперсерії пройшов чемпіонський бій між українським боксером Олександром Усиком і боксером з Латвії Майрісом Брієдісом. За підсумками всіх 12 раундів судді віддали перемогу українському боксеру, який об'єднав титули чемпіона WBO і WBC у важкій вазі. Олександр Усик прокоментував свою перемогу над Майрісом Брієдісом, яка дозволила йому вийти в фінал Всесвітньої боксерської суперсерії. «Визначальним фактором у цій важливій перемозі стала опозиція спортсмена. Якісний бокс, який показав Майріс Брієдіс. Це були найважчі 12 раундів, які я проводив. Ми обов'язково зробимо з цього висновки і будемо готуватися до фіналу Всесвітньої боксерської суперсерії. Я особисто буду присутній 3 лютого в Сочі на другому півфіналі. Упевнений, що переможе найсильніший», - сказав Усик. У фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії Олександр Усик може об'єднати всі титули дивізіону в протистоянні з найсильнішим боксером другого півфіналу турніру, в якому за звання чемпіона за версіями IBF і WBA битимуться росіянин Мурат Гассиев і кубинець Юніер Дортікос.
Політика Бойкот виборів Путіна. У РФ проходять масові акції протесту У російських містах, в неділю, 28 січня, проходять масові акції протесту прихильників опозиційного політика Олексія Навального, названі «Страйком виборців». Активісти хочуть переконати виборців не йти голосувати на вибори президента Росії в березні цього року, повідомляється на сторінці команди Олексія Навального в Twitter. Як повідомляється, до протестів приєдналися жителі Владивостока, Омська, Тюмені, Південно-Сахалінська, Барнаула, Красноярська, Іркутська, Магадана, Новосибірська та інших міст Росії. Не обійшлося і без затримань, в Кемерово вже затримані поліцією 14 учасників акції. Деякі активісти були затримані ще по дорозі на місце проведення акції. Також «ОВС-Інфо» повідомляє про двох затриманих на акції в Самарі. Крім того, затриманий співробітник Московського офісу «Фонду боротьби з корупцією» за підозрою в тому, що він подзвонив з приводу закладеної в будівлі ФБК бомби. Поліція відкрила двері офісу фонду болгаркою.
Суспільство оформление ленты  Схожий на магазин в КНДР. Убогий супермаркет в «ЛНР» насмішив мережі Користувачів соціальних мереж розсмішили фотографії супермаркету в окупованому Хрустальному (Красний Луч) Луганської області, які опублікував у своєму Twitter користувач «Полный пЕсец 146%». «Колишній супермаркет АТБ в Красному Лучі. Ще трохи і він буде схожий на радянський універсам», - підписав опубліковані фотографії користувач. На знімках видно, що в продажу «супермаркету» знаходиться тільки кілька видів соків, які розставлені на полицях так, щоб створити візуальне враження численності товару. «Схожий на кримський в окупації, тепер у нас теж таке зустрічається», «Ого яка «різноманітність», як «багато» різного товару», «Горлівка. У нас так було, перед тим як їх всі закрили»,« Дуже схожий на магазин в Північній Кореї», - жартують користувачі в соцмережі.
Спорт Коноплянка пояснив «фантастичний» промах в матчі зі Штутгартом У 20-му турі чемпіонату Німеччини з футболу півзахисник «Шальке» і збірної України Євген Коноплянка примудрився не влучити в порожні ворота «Штутгарта». Цей матч для українського футболіста став першим в основному складі «Шальке» в цьому році, востаннє Євген Коноплянка забивав у ворота «Лейпцига», це було 19 серпня минулого року. Відразу ж після матчу зі «Штутгартом», Євген спробував пояснити, чому він не зміг забити гол в порожні ворота. «Після стометрового спринту у мене вже просто не було сил, щоб завдати хороший і акцентований удар по воротах. Я дуже невпевнено почував себе на ногах, однак це не виправдання, я злий на себе за цей прикрий промах», - сказав Євген Коноплянка німецьким журналістам відразу після матчу. На щастя для українця його прикрий промах по ворота «Штутгарта» не завадив його команді виграти з рахунком 2:0 і піднятися на друге місце в Бундеслізі. Штутгарт - Шальке 0:2. Голи: Налдо 14, Амін Аріта 19 (пен.).
Спорт оформление ленты  Стала відома статистика бою Усика з Брієдісом Стала відома офіційна статистика півфінального поєдинку українського боксера Олександра Усика проти латвійського боксера Майріса Брієдіса, в якому українець здобув перемогу за очками, об'єднав чемпіонські пояси WBO і WBC і вийшов у фінал Всесвітньої боксерської суперсерії. За підсумками цього важкого бою Олександр Усик викинув і завдав більше ударів, ніж його опонент - 848 проти 579. Але при цьому Брієдіс викинув на 144 більше силових ударів (442:298), з яких цілі досягли 149 ударів проти 121 ударів Усика. Однак українець набагато активніше працював джебом, донісши до мети 91 удар, латвійський екс-чемпіон завдав точно по Усику 46 джебів. Нагадаємо, другий фіналіст турніру WBSS визначиться 3 лютого в Сочі, де в протистоянні зійдуться чемпіон IBF, росіянин Мурат Гассиев і чемпіон WBA, кубинський боксер Юніерон Дортікос.
Політика На акціях протестів в Росії затримали 180 осіб У неділю, 28 січня, в Росії під час акцій протесту «Страйк виборців» співробітники поліції затримали близько 180 активістів. Про це повідомляє «ОВД-Инфо». «За непідтвердженими даними, загальне число затриманих по всіх містах Росії перевищує 180 осіб. Відомо, що в Уфі затримано близько 40 осіб, в Мурманську, можливо, більше 40 активістів. 15 осіб затримано поліцією в Кемерові, ще 10 осіб і більше - в Томську, сім осіб затримали в Петербурзі. Людей затримували в Самарі, Південно-Сахалінську, Астрахані, Новосибірську, Березниках, Нижньому Новгороді, Калузі, Челябінську, Раменському, Тулі, Чебоксарах, Новочебоксарську, Тольятті і Кірові», - сказано в повідомленні. Також повідомляється, що почалися затримання на акції в Москві, де затримано 15 осіб, в тому числі опозиційний політик Олексій Навальний. Навального доставили у відділ поліції, йому закидають порушення порядку проведення акції. Нагадаємо, в Росії 28 січня проходить акція протесту «Страйк виборців». Заявлена ​​мета - переконати виборців не ходити на вибори російського президента 18 березня. Днями Верховний суд РФ відхилив скаргу Олексія Навального на рішення про законність відмови ЦВК зареєструвати його в якості кандидата на посаду президента Росії через непогашену судимість. Опозиційний політик намагався опротестувати цю заборону.
Спорт Усик обіцяє провести роботу над помилками Чемпіон світу у важкій вазі за версією WBO і WBC, український боксер Олександр Усик вже повернувся з Риги до Києва після перемоги над Майрісом Брієдісом і поділився думкою про проведений бій. «Брієдіс – дуже сильний боксер, проте, як виявилося, не сильніший за мене. Я сам в шоці, що за весь бій був тільки один клінч. Але це добре, що так проходив бій, так як інакше не було б доброго боксу. Після бою я ще нормально не поспав, не міг заснути. Спочатку було багато емоцій, але ближче до ранку вони трохи вляглися. Через кілька днів, коли вщухне галас навколо цього бою, я сяду і спокійно перегляну поєдинок, а потім запишу все допущені помилки і буду їх виправляти», - розповів Олександр Усик. Нагадаємо, суперник нашого боксера в фіналі WBSS визначиться 3 лютого в Сочі в поєдинку між чемпіоном IBF, росіянином Муратом Гассієвим і чемпіоном WBA, кубинцем Юньером Дортікос.
Суспільство У Києві заарештований боєць ЗСУ за «підпал» монастиря УПЦ МП Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці з альтернативою внесення застави в сумі 2,2 мільйона гривень для Олександра Горбаня і Олексія Шемотюка, яких слідство підозрює в спробі підпалу Десятинного монастиря Української православної церкви московського патріархату (УПЦ МП). Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат України від партії «Батьківщина» Ігор Луценко. «Обидва заарештованих судом хлопці є архітекторами, а один з них воював у складі Збройних Сил України в аеророзвідці. За словами хлопців, вони намагалися привернути увагу громадськості та влади до того, що територія Національного музею історії захоплена московськими церковниками. А поруч фундамент Десятинної церкви - головного храму Київської Русі, який будь-якими засобами хочуть застовпити за собою агенти ворожої країни», - написав Ігор Луценко.
Події оформление ленты  Поліція Києва: В результаті масштабного ДТП згоріли чотири авто В результаті масштабного ДТП на вулиці Заболотного в Києві, яке сталося сьогодні вранці, згоріли чотири автомобілі: вантажний автомобіль, мікроавтобус і два легкових автомобіля, повідомляє прес-служба Національної поліції. Як повідомляється, вантажівка Scania рухалася по вулиці Заболотного від Столичного шосе в бік Одеської площі. На перетині вулиць Заболотного і Івана Сірка водій фури не впорався з керуванням і на розділовій смузі врізався в опору рекламної конструкції. Від сильного удару 6-тонна металева конструкція, яка перевозилася в кузові вантажівки, знесла кабіну машини, яка відлетіла на зустрічну смугу і загорілася. Вогонь швидко перекинувся ще на кілька авто. В результаті згоріли чотири автомобілі, включаючи вантажівку. На місце ДТП прибули пожежники, які локалізували пожежу. Також на місці події працювали бригади швидкої допомоги і патрульна поліція. На щастя, в цьому ДТП ніхто не постраждав. Медики оглянули всіх учасників події, від госпіталізації усі вони відмовились.
Політика Аваков закликав готуватися до звільнення Донбасу та Криму Глава МВС України Арсен Аваков в ході візиту в Сєвєродонецьк Донецької області закликав своїх підлеглих вже зараз готуватися до звільнення окупованих Донбасу і Криму, передає прес-служба міністерства внутрішніх справ України. «Звільняти і захищати раніше окуповані території - важка робота, яку ми вже робили, коли звільняли території Донецької та Луганської областей України. До цієї роботи треба готуватися вже зараз», - сказав Арсен Аваков. За словами глави МВС України, близько 70% мирних жителів окупованого Донбасу хотіли б повернутися в Україну. «Ці люди вже знають, що їм буде краще з Україною. Тому ми вже зараз повинні бути готові. Я ставлю такі завдання для прикордонників, і для Національної гвардії, і для співробітників поліції», - сказав глава МВС.

Магічне призначення тварин
Магічне призначення тварин
З давніх-давен багатьом тваринам приписувалися різні магічні властивості А для жерців і чаклунів звір був одни....
Гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваша енергія та амбіції будуть на піку Вам мож....
Любовний гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може бути почуття пригоди та бажання підкорити нові горизонти....
Сон у ніч з 1 на 2 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 1 на 2 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
2 травня о 3:23 почнеться 24-й місячний день, при цьому фаза Місяця буде спадною У ніч з 1 на 2 травня сни ча....
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
більше матеріалів




/-0,73572993278503-/ /-pc-/
Top