counter
Архів Повернутись назад 27 Листопада 2017
27 Листопада
Економіка Нацбанк України випустить ювілейні 100 гривень Нацбанк України планує випустити серію ювілейних банкнот і монет, присвячених сторіччю Української революції, введення української грошової одиниці - гривні та інших пам'ятних дат. Про це повідомив голова департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко. «Ми плануємо випустити нові пам'ятні банкноти номіналом 100 гривень. Ми підготували цілу концепцію для серії пам'ятних банкнот. 100 років тому була випущена перша гривня. Ось ці 100 гривень з дизайном столітньої давності ми перенесемо на пам'ятну банкноту. За таким же принципом буде здійснено випуск пам'ятних банкнот і з іншими історичними датами», - розповів Віктор Зайвенко. За його словами, також Національний банк України хоче випустити серію пам'ятних монет. У цій серії будуть відображені такі події, як створення Держбанку України і створення української армії.
Політика Рада Європи може скасувати санкції проти РФ Рада Європи розглядає питання про скасування санкцій щодо РФ, які були введені за агресію Москви щодо України. Про це повідомляє генсек організації Турбйорн Ягланд в інтерв'ю Financial Times, передає Радіо Свобода. За його інформацією, це рішення допускають через побоювання, що РФ у зв'язку з обмеженнями може вийти з цієї організації, а це, як вважають в Раді Європи, може нанести удар по захисту прав людини в світі. Москва зараз вимагає відновлення права голосу для своєї делегації в ПАРЄ, яка здійснює контроль за Європейським судом з прав людини, а також дотриманням Конвенції про права людини 1949 року. Права голосу РФ позбулася після анексії Криму в 2014 році. «Ніхто не хоче давати сигнал, що ми приймаємо анексію півострова. Справа не в підриві принципової позицію», — сказав Ягланд. Він додав, що представники РЄ «в перспективі повинні мати на увазі мандат» організації, що передбачає «захист прав людини в РФ, в Криму і будь-де на континенті». «Було б погано, якби РФ покинула Раду Європи, ... так як конвенція (про права людини 1949) і ЄСПЛ важливі для російських громадян», — каже Ягланд.
Події оформление ленты  Сім'я суддів на BMW розбилася в ДТП під Миколаєвом Вчора, 26 листопада, біля Южноукраїнська Миколаївської області суддя райрайонного суду Миколаєва потрапила в аварію. Про це інформує місцеве видання Новости-N. Автомобіль BMW їхав по трасі зі сторони Первомайська в сторону Миколаєва. В районі транспортної розв'язки з автодорогою «Полтава-Кишинів» перед BMW поперек дороги несподівано почав розвертатися а/м Toyota. Водій BMW застосував екстрене гальмування, але уникнути зіткнення не вдалося. В результаті аварії травми отримали троє людей — водій а/м Toyota, а також водій і пасажир а/м BMW. Всі троє постраждалих були госпіталізовані в Арбузинську ЦРЛ. Як вдалося встановити, травми, отримані учасниками аварії не загрожують їхньому життю. У салоні BMW X6 була глава Центрального райсуду Миколаєва Галина Подзигун, за кермом машини знаходився її чоловік, суддя Заводського райсуду Володимир Гаврасієнко.
Суспільство оформление ленты  Росія перемогла на дитячому «Євробаченні», Україна увійшла в ТОП-10 РФ зайняла перше місце на «Дитячому Євробаченні-2017», фінал якого відбувся в Грузії вчора, 26 листопада. Переможницею стала 14-річна Поліна Богусевич, яка виконала пісню «Крила». Дівчинка є учасницею шоу «Голос-діти», де виступала в команді Білана. «Я трохи вже заспокоїлася але, насправді, ще відчуваю себе як уві сні. Все змішано, я не розумію навіть, що буду робити, як буду жити. Я дуже чекаю маму, вона хотіла мене привітати, але її не пустили», — сказала переможниця, передає пропагандистське видання RT. Росія набрала 188 балів, друге місце посіла Грузія, яка набрала 185 балів, на третьому місця Австралія — ​​172 бали. Україна посіла сьому сходинку і отримала 147 балів. Від нашої країни виступала 12-річна Анастасія Багінська, яка заспівала пісню «Не зупиняй».
Суспільство Синоптики обіцяють сьогодні дощ зі снігом Сьогодні, 27 листопада, на більшій частині території України прогнозують дощ зі снігом. Без опадів буде лише на сході. Там в понеділок вдень буде мінусова температура. Про це інформує Укргідрометцентр. На заході сильні опади у вигляді мокрого снігу. Вдень температура повітря складе 0...+4 градусів. На півночі України також буде сніг з дощем. Вдень +1...+4 градуси. У Сумській області очікується мінлива хмарність без опадів. Там температура повітря вдень 0...-2 градуси. У центрі буде дощ зі снігом. Вдень +3...+5 градусів. У Полтавській області без опадів. На сході мінлива хмарність без опадів. Температура вдень 0...-4 градуси. На півдні очікуються дощі, вдень +3...+6 градусів. В Одесі температура складе до +8...+ 10 градусів. У Києві в понеділок обіцяють сніг з дощем. Вдень температура +2...+ 4.
Культура оформление ленты  Титул "Міс Всесвіт" завоювала дівчина з ПАР Володаркою титулу «Міс Всесвіт-2017» стала 22-річна дівчина з ПАР Демі-Лі Нель-Пітерс. Фінал конкурсу пройшов у готелі Planet Hollywood Resort & Casino у Лас-Вегасі. Про це інформує Associated Press. Всього за звання головної красуні в 2017 році боролися претендентки з 89 країн. На другому місці в конкурсі краси опинилася Міс Колумбія, третє місце завоювала Міс Ямайка. Переможниця конкурсу «Міс всесвіт» отримала дорогоцінну корону, право безкоштовно жити в Нью-Йорку протягом року, а також рекламний контракт, в рамках якого вона буде їздити по всьому світу і брати участь в різних благодійних заходах. Демі-Лі Нель-Пітерс працює тренером по самообороні. Вона недавно закінчила університет за фахом «менеджмент». Congratulations to Demi-Leigh Nel-Peters, the winner of the 2017 #MissUniverse competition! pic.twitter.com/JYuQYc3Lvo — Miss Universe (@MissUniverse) November 27, 2017
Події оформление ленты  Райський курорт Балі страждає від стихії: моторошні кадри У мережі були опубліковані кадри жахливого виверження вулкана Агунг, яке сталося вдруге за тиждень на індонезійському острові Балі. Про це інформує Associated Press. Вулкан викинув величезний стовп попелу, який у висоту досягає 4 км. У зв'язку з цим авіакомпанії скасували десятки місцевих і міжнародних рейсів. Це рішення озвучили компанії Virgin, Air Asia Malaysia, KLM і Jetstar. Авіаційне сполучення було припинено до подальшого прояснення ситуації. Тонким шаром пилу вулкан вкрив прилеглі населені пункти. Місцева влада проводить евакуацію місцевих жителів в радіусі 7,5 км від кратера вулкана. Острів Балі — популярний туристичний напрямок, але найбільш населені міста — центр серфінгу Кута і Семіньяк — знаходяться в 70 км від вулкана Агунг. Основний аеропорт Балі поки працює в звичайному режимі.
Події оформление ленты  На Балі через загрозу виверження вулкана евакуюють 100 тис. чоловік На Балі в Індонезії в результаті виверження вулкана Агунг розширили зону евакуації до 10 км. Тепер свої будинки змушені будуть залишити 100 тис. місцевих жителів. Про це інформує агенство AP. Розширення небезпечної зони до 10 км від кратера вулкана зачіпає 22 села. Рівень небезпеки піднято до найвищого, коли хмари з попелу призвели до закриття місцевого аеропорту. За інформацією місцевої влади, на даний момент евакуйовані приблизно 40 тис. чоловік, решта відмовилися залишати будинки: або не хочуть залишати свою худобу, або тому що відчувають себе в безпеці. У разі подальшої відмови залишати зону небезпеки влада може провести насильницьку евакуацію. Останнє серйозне виверження вулкана Агунга було в 1963-1964 роках. Тоді в результаті стихії загинуло понад тисячу осіб.
Наука і технології Біткоін максимально наблизився до позначки в 10 тисяч доларів Найвідоміша криптовалюта в світі біткоін (bitcoin) минулої ночі побила історичний рекорд, досягнувши позначки в 9700 доларів. Це випливає з даних торгів. Сьогодні, 27 листопада, вранці на біржі Bitfinex біткоін виріс на 3,05% і торгувався в районі 9,6 тис. доларів. Раніше на торгах вартість криптовалюти піднімалася до позначки в 9,724 тис. долара. На біржі OKCoin валюта виросла на 3,61%, до 9,7 тис. доларів, на біржі Poloniex — на 2,58%, до 9,5 тис. доларів. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, вважають, що зростання валюти було викликано великою увагою, яку приділяють криптовалюті інститути різного рівня — від виконавчих директорів великих фінансових компаній Уолл-стріт до невеликих венчурних компаній. На даний момент капіталізація ринку криптовалюти в цілому становила рекордні 303,2 млрд доларів.
Події оформление ленты  У сім'ї зірки серіалу "Династія" вибухнув скандал, пов'язаний з педофілією Син відомої голлівудської актриси Джоан Коллінз, що стала знаменитою після ролі Алексіс у серіалі "Династія", художник Саша (Олександр Нюлі) звинуватив свого батька в педофілії. Художник в інтерв'ю The Sunday Times заявив: «Він був педофілом. Мого батька притягувала молодість, він вважав невинність афродизіаком. Він був класичним сексуальним наркоманом". Новина стала ударом для його родини. 84-річна актриса відкидає звинувачення на адресу свого вже покійного чоловіка Ентоні Ньюлі: "Наскільки мені відомо, це абсолютно неправильно. Мені більше немає чого додати", - сказала вона. Також її дочка - 54-річна Тара заявила, що вражена коментарями брата: «Я не впізнаю людину, яку він описує. У мене були неймовірно тісні відносини з моїм батьком, і я глибоко засмучена цими неправдивими звинуваченнями», - заявила Тара Актор і співак Ньюли помер у віці 67 років в 1999 році після тривалої боротьби з раком. Він був другим чоловіком Джоан.
Політика Волкер: Росіяни не повинні брати участь у миротворчій місії ООН на Донбасі Миротворці ООН повинні мати доступ до україно-російського кордону на Донбасі, а також виключена участь у місії росіян. Про це заявив спецпредставник США по Україні Курт Волкер, пише Deutsche Welle. «Контингент миротворців ООН повинен мати доступ до україно-російського кордону і не мати в своєму складі жодного російського персоналу», - сказав Волкер. За його словами, він буде і надалі проводити переговори з помічником президента країни-агресора Владиславом Сурковим щодо виконання Мінських домовленостей і введення «блакитних касок». Нагадаємо, 20 листопада 2017 року представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що у США і РФ є розбіжності з питання миротворців на Донбасі. Україна з партнерами наполягає на тому, щоб миротворчі сили були розташовані по всій території, неконтрольованої Україною. Кремль же наполягає на тому, щоб це було тільки уздовж лінії розмежування. Як заявив представник України в тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кучма, влада країни-агресора поставила собі за мету зробити новий кордон з Україною. Кучма повідомив, що в планах Кремля створити в ОРДЛО заморожений конфлікт на зразок Придністров'я.
Кримінал оформление ленты  14-річний син відомого політика затриманий за спробу пограбування в Києві Затриманим за спробу пограбування в Києві виявився 14-річний син депутата від Радикальної партії Ігоря Попова - Богдан. Цю інформацію підтвердили джерела Insider в правоохоронних органах. "Затриманий - Попов Богдан Ігорович, 2003 р.н., проживає в Києві на Оболоні", - йдеться в повідомленні. У нього вилучено балаклаву і стартовий пістолет. Імовірно, магазин, де сталася спроба пограбування, розташований на Мінському масиві (проспект Рокосовського) - поруч з Оболонню. Відкрито кримінальне провадження за статтею "Розбійний напад". Зараз підозру поки не висунуто. Водночас сам Ігор Попов на сторінці в соцмережі попросив вибачення у всіх, кому син нашкодив своїм вчинком. Нардеп покаявся, що мало часу приділяв сім'ї. Він попередив, що на якийсь час пропаде з соціального життя, щоб побути з родиною. Разом з тим Попов не написав, про яке порушення йдеться. Поліція поки що не підтверджує і не дає деталей пригоди. Але, судячи з відео, спроба пограбування могла бути невдалою, оскільки плани малолітніх грабіжників порушив чоловік, що купував у момент пограбування щось у магазині. Він холоднокровно відреагував на підлітків у балаклавах, а потім і зовсім пішов на них, змусивши покинути магазин.
Суспільство Українському винахіднику Борису Патону виповнюється 99 років У понеділок, 27 листопада, відомий український вчений, винахідник і президент Національної академії наук (НАН) Борис Патон відзначає своє 99-річчя. З днем ​​народження його привітали працівники Державного космічного агентства України в Facebook. Борис Патон є автором ідеї та одним з розробників методу електрозварювання живих тканин. За розробку і освоєння цього методу його відзначили Державною премією в галузі науки і техніки. Зараз винахід Бориса Патона дуже широко використовують в хірургії. Академік першим почав і розвинув дослідження із застосування зварювальних процесів у космічній технології, які були виконані космонавтами при орбітальних польотах кораблів, а також в умовах відкритого космосу. Вчений - визнаний лідер у цій галузі. Його також привітав у Facebook президент України Петро Порошенко. «Неабиякий розум, працьовитість і життєва енергія Бориса Патона вражають. Його наукові досягнення назавжди викарбують ім'я вченого в історії науки світу. Дякую за дар творити в ім'я українського народу та на благо. Сил і здоров'я вам, Борисе Євгеновичу!» - пише глава держави.
Політика Перше водійське посвідчення видаватимуть на два роки Перше водійське посвідчення буде видаватися на два роки. Протягом цього періоду буде заборонено перевищувати швидкісний режим 70 км/год. Про це сказано в постанові КМУ №885 від 10 листопада цього року, що була опублікована в газеті «Урядовий кур'єр». «Посвідчення водія, яке видається в перший раз, протягом двох років з дня видачі буде з обмеженим правом керування транспортним засобом. Це буде заборона перевищення швидкості 70 кілометрів на годину», - сказано в повідомленні. Згідно з документом, якщо протягом двох років водій порушив ПДР не більше двох разів, то можна отримати нове посвідчення водія. При цьому в постанові не сказано, на який період буде дійсним нове посвідчення. «Обмін посвідчення, яке було видано вперше, після закінчення його терміну дії відбувається без складання іспитів за умови вчинення особою протягом двох років не більше двох адмінправопорушень в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху», - сказано в повідомленні.
Події оформление ленты  Жінка викинула з п'ятого поверху дитину своєї подруги у Запоріжжі Стали відомі подробиці жахливого інциденту, який стався в п'ятимісячним немовлям у Запоріжжі, де жінка викинула дитину з балкона. Про це інформує прес-служба поліції, публікуючи фотографії затриманої. Інцидент стався вчора, 26 листопада, на вул. Бородінській. Прибувши на місце, правоохоронці виявили біля під'їзду 45-річного чоловіка, який сказав, що 5-місячне немовля викинули з квартири, де перебуває його 44-річна співмешканка. «В ході спілкування патрульні з'ясували, що до них у гості прийшла 39-річна жінка разом зі своєю п'ятимісячною донькою. Поки дитина спала у візочку, дорослі вживали спиртні напої», - сказали в поліції. Через деякий час мама дитини і чоловік пішли в магазин, щоб купити ще алкоголю. У квартирі з дитиною залишилася співмешканка чоловіка. «Коли повернулися через 30 хвилин і потрапили в квартиру, громадяни не чули дитини і не знайшли її у візочку. Вони почали питати у співмешканки, де дівчинка. Вона почала пояснювати, що дитину вони взяли з собою в магазин і вона не знає, де вона. Жінка з чоловіком почали шукати дівчинку і почули крик і плач дитини на вулиці. Вийшовши на балкон, вони побачили дитину, що лежить на землі», - сказали в поліції. Чоловік одразу викликав правоохоронців. Коли ті приїхали, злочинниця ховалася на сходовій клітці. Жінка була в стані алкогольного сп'яніння і намагалася переконати поліцейських, що вона не живе в цій квартирі.
Суспільство З 2012 року кількість дітей в українських інтернатах збільшилась на п'ять тисяч - експерт За останні п'ять років кількість дітей в українських інтернатах зросла на п'ять тисяч, тоді як самих інтернатів стало менше на чверть. Таку думку висловив експерт з соціальних питань Ігор Чаленко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Загальна кількість дітей в інтернатах за останні п'ять років збільшилася на 5 тисяч, при тому, що кількість закладів інтернатного типу зменшилася на 25%", - зазначив експерт. За його словами, при цьому істотно змінилася і роль інтернатів в українському суспільстві, оскільки в таких закладах утримується все менше дітей сиріт і все більше тих, хто має одного або навіть двох батьків. "Батьки все частіше перекладають всю свою відповідальність за власних дітей на державу. Це неправильно", - додав експерт. При цьому Чаленко додав, що всього сьогодні в різних будинках інтернатного типу утримується близько 100 тис. дітей. Держава ж хоче модернізувати існуючі інтернати в якусь подобу будинків підтримки сім'ї. Нагадаємо, міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив про необхідність скасувати інтернати. Зокрема, в планах відомства припинити без необхідності прийом дітей, у яких є батьки, в підзвітні Міністерству освіти і науки інтернати, провокуючи тим самим соціальне сирітство.
Події оформление ленты  Судья Гольник рассказала, кто заказал ее избиение Суддя Гольник розповіла, хто замовив її побиття. Про це суддя Жовтневого суду Полтави заявила на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Вся ця історія з переслідування мене почалася ще в 2014 році, і я пов'язую її з оточенням міського голови і мера Полтави Олександра Мамая, а також з головою Жовтневого суду. Я припускаю, що замовником нападу на мене може бути відома особа в Полтаві - Олександр Ковжога , який представляв інтереси Мамая в судовому розгляді щодо мера Полтави. Це не мої фантазії, а ці заяви базуються на об'єктивних обставинах", - заявила вона. З її слів, Ковжога має зв'язки з криміналітетом, "кришує" наркобізнес, хоча раніше керував карним розшуком у Полтаві. Він був звільнений у 2007 році, але потім очолив громадську організацію по боротьбі з корупцією. І веде досить активну громадську діяльність, зокрема в столиці. "Використовуючи зв'язки з судами, з Прокуратурою, органами внутрішніх справ, ця особистість тисне, переслідує мене. Постійно ініціює щодо мене дисциплінарні та інші позови", - повідомила вона. Що стосується розслідування кримінального провадження за фактом нападу на суддю Полтави, то справу веде слідчий Володимир Тимошко, який "викликає довіру". "Але в його оточенні теж є люди, які також залежні від організаторів і замовників нападу на мене. У мене також немає довіри до Полтавської прокуратурі, яка не розслідує факти корупції мера Полтави", - підкреслила вона. У свою чергу, Сергій Лещенко, народний депутат і член Комітету з питань боротьби з корупцією зазначив, що інцидент з суддею Полтави, на жаль, не поодинокий в Україні. Він нагадав, що аналогічний випадок нападу на суддю було зафіксовано в Черкасах. "Влада зачищає неугодних суддів. Відбувається зачистка перед виборами... Чому це відбувається? Тому що в країні так і не відбулася зміна правил в цілому. І цього не станеться до тих пір, поки не поміняють політичне керівництво", - упевнений він. Нагадаємо, ще з 2014 року Гольник вела адміністративну справу проти міського голови Полтави Мамая. Мера звинуватили в тому, що він, користуючись службовим становищем, дав своїй падчерці дозволи на встановлення торгових павільйонів без дотримання необхідних процедур. У травні 2016 року Гольник продемонструвала відео, де Мамай намагається домовитися з нею про закриття корупційного адмінсудочинства. А вже ввечері 22 листопада 2017 року поблизу Меморіалу Солдатської слави в Полтаві на Гольник і її чоловіка напали невідомі. В результаті Гольник отримала сильні удари по голові, в клініці їй наклали шви. При цьому на прес-конференції суддя була вже без видимих ​​гематом на обличчі. Пізніше вищезгаданий юрист Олександр Ковжога в інтерв'ю місцевому телеканалу заявив, що слова Гольник є наклепом: "Я думаю, що вона не змогла виконати якусь політичну волю - засудити мера Полтави. Я з нею в інтимних відносинах ніколи не був, ніколи до неї не приставав. Розумієте чи ні? Чому вона це говорить - запитайте у неї. Я це пов'язую з тим, що я надавав юридичну допомогу Мамаю у справі, яку вона вела. Вони просто мене хочуть розчавити. Знищити", - заявив Ковжога.
Суспільство Українці все частіше здають дітей в інтернати через неможливість прогодувати їх - експерт Батьки в Україні все частіше змушені здавати дітей в інтернати через відсутність грошей на їхні елементарні потреби. Таку думку висловив експерт з соціальних питань Ігор Чаленко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Це економічна ситуація, це збільшення кількості незахищених верств населення. Очевидно, що частина населення просто не бачить іншого виходу, як віддати дитину в інтернат", - зазначив експерт. За його словами, сьогодні в Україні кошти на дитину - на повноцінне харчування, одяг і навчання - важко заробити навіть двом батькам, там же, де дітей двоє і більше та/або працює лише один з них, впоратися із цим завданням стає вкрай складно. При цьому Чаленко додав, що часто на проблему низьких доходів громадян накладаються ще й алкоголізм, наркоманія тощо. "У підсумку - крайньою виявляється дитина. Вона опиняється за бортом, і її віддають в інтернат", - додав експерт. Він також уточнив, що з 2011 року кількість дітей, які потрапили до інтернатів країни як діти-сироти, скоротилася вдвічі, тоді як кількість дітей, які потрапили до інтернатів з неблагополучних сімей, зросла за цей період більш ніж на 40%. Нагадаємо, міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив про необхідність скасувати інтернати. Зокрема, в планах відомства припинити без необхідності прийом дітей, у яких є батьки, в підзвітні Міністерству освіти і науки інтернати, провокуючи тим самим соціальне сирітство.
Суспільство оформление ленты  Принц Гаррі і Меган Маркл оголосили про заручини і майбутнє весілля У Великій Британії принц Гаррі і актриса Меган Маркл оголосили про заручини, весілля відбудеться навесні 2018 року. Про це повідомила прес-служба королівської сім'ї. В офіційному повідомленні сказано, що принц Уельський оголосив про заручини принца Гаррі і Меган Маркл. «Гаррі поінформував королеву та близьких членів сім'ї про своє рішення. Весілля відбудеться навесні 2018 року, подробиці будуть оголошені пізніше», - відзначили в Кларенс-хаусі. Про заручини знає королева Єлизавета II, повідомлені також близькі члени родини, благословення на шлюб отримано і від батьків Маркл. Про те, що Гаррі зустрічається з Меган Маркл, офіційно стало відомо в червні 2017 року. Тоді ж принц просив журналістів не переслідувати актрису і її сім'ю. Маркл раніше вже перебувала в шлюбі, в 2011-2013 роках вона була одружена з кінорежисером Тревором Енгельсоном.
Суспільство Поліція відпустила всіх затриманих на кримінальній «сходці» під Києвом Поліція відпустила всіх затриманих на «сходці» кримінальних авторитетів в Пущі-Водиці. Про це повідомив начальник Нацполіціі Києва Андрій Крищенко, передає телеканал «112 Україна». За словами Крищенка, правоохоронці затримали авторитетів виключно з метою «профілактики», так як раніше подібні «сходки» часто закінчувалися бійками і стріляниною. «Ми перевірили всіх осіб, 65 осіб були доставлені в районне управління, вилучено кілька одиниць вогнепальної зброї. Хоча вона (зброя) з дозволами, ми її вилучили для перевірок і проведення відповідних експертиз», - розповів голова поліції столиці. Він уточнив, що ніхто із затриманих не перебуває у розшуку, не є фігурантом кримінальної справи, тому всіх відпустили після відпрацювання та перевірки документів. Крім того, знайдену зброю вилучили. Крищенко також спростував можливий зв'язок кримінальних авторитетів з протестами під Верховною Радою. Напередодні відділ комунікації столичної поліції повідомив про затримання в Пущі-Водиці в ресторані понад 60 кримінальних авторитетів.
Події оформление ленты  Син Попова міг бути причетний до п'яти пограбувань у Києві За інформацією джерел у поліції Києва, син депутата Попова може бути причетний ще до п'яти аналогічних нальотів на невеликі продуктові магазини. Про це пише «Страна». Раніше ми повідомляли про затримання Попова-молодшого з подільником на Оболоні після того, як вони здійснили напад на магазин «Святковий». Розбійний напад було скоєно вчора, 26 листопада, близько 20:00, на прос. Рокосовського, 3. У магазин зайшли двоє хлопців у масках. Під загрозою предмета, який був схожий на пістолет, вони забрали виручку - близько 2 000 гривень. Одного з них грабіжників вдалося затримати покупцям. Його подільника - сина Попова - через 5-7 хвилин затримав поліцейський патруль. Оперативники повідомили, що обидва затриманих схожі на людей, на рахунку яких вже п'ять аналогічних злочинів. З огляду на затримання сина депутата на місце виїжджало керівництво Оболонського управління поліції, а також столичного главку. Сам депутат сказав, що винні в цьому злочині повинні понести відповідальність. "Мій 14-річний син потрапив у погану компанію і скоїв правопорушення", - написав він.
Суспільство Розпочинається прийом документів від учасників АТО і переселенців на «Доступне житло» З вівторка, 28 листопада, розпочнеться прийом документів від кандидатів на участь у програмі «Доступне житло». Про це на прес-конференції заявив глава правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний, передає кореспондент АСН. «За нашою ініціативою уряд підготував законопроект, який передбачає внесення змін до ч.4 Закону про запобігання наслідкам світової фінансової кризи у будівельній галузі, що фактично буде впливати на реалізацію програми доступного житла. Крім категорії громадян, які претендують на 30% погашення вартості житла від держави, з'явилися ще дві категорії громадян: учасники АТО і переселенці, які мають право на отримання 50% допомоги при будівництві доступного житла», - заявив він. За словами Комнатного, якщо раніше в програмі «Доступне житло» мали право брати участь тільки ті, хто стоїть у черзі, то зараз це можуть бути люди без житла і ті, у кого у власності менше 13,65 кв. м на одну людину. «Вже за результатами першого півріччя 2017 року, на реалізацію програми передбачено 30 млн грн... При Мінрегіонбуді створено міжвідомчу комісію, яка вже двічі засідала. Найближчим часом протоколи цієї комісії надійдуть в міністерство і далі почнуться переговори із забудовниками», - повідомив чиновник. Він зазначив, що зараз кожен громадянин може самостійно перевірити інформацію про право взяти участь у програмі на сайті www.molod-kredit.gov.ua. «Багаті громадяни, природно, не зможуть брати участь у програмі «Доступне житло», - підкреслив він. Для участі в програмі треба зібрати пакет документів, який подається до регіонального управління відомства. Потім заявки вносяться в Єдиний електронний реєстр, де кожен громадянин у режимі онлайн зможе відстежувати виконання заявок. «Відповідно до рішення правління, всі регіональні управління Держмолодьжитло з завтрашнього дня, з 9:00 ранку, починають прийом документів кандидатів у програмі «Доступне житло», - пообіцяв Комнатний.
Події "Привіт, дорогий!" Як ОБСЄ вітає члена організації з ексгумації тіл убитих бійців ЗСУ Спостерігач СММ ОБСЄ, який брав участь у передачі тіл військовослужбовців ЗСУ неподалік м. Щастя в Луганській області, емоційно привітався з членом організації, яка займається ексгумацією, передачею тел і обміном полоненими (затриманими). Щодо його поведінки проводиться внутрішня робота. Про це передає прес-служба місії у себе в Facebook. «У відповідь на неправильне тлумачення матеріалів, де зображений спостерігач СMM ОБСЄ, який 25 листопада сприяв передачі тел військових ЗСУ поблизу Щастя, місія хотіла б зробити уточнення. Чоловік, з яким привітався спостерігач ОБСЄ, є членом організації, яка займається ексгумацією, передачею тел і обміном полонених/затриманих. Спостерігач СММ співпрацює з цією людиною і організацією з 2015 року, щоб затримані учасники бойових дій змогли повернутися додому, або щоб сім'я в скорботі могла частково примиритися з втратою рідної людини», - сказано в уточненні місії. У повідомленні говориться, що спостерігач СММ припустився помилки. «Щодо цього проводиться внутрішня робота для недопущення її повторення», - йдеться в повідомленні.
Суспільство У містах України з січня 2018 року знизять максимальну швидкість руху З 1 січня 2018 року дозволена швидкість руху в населених пунктах знизиться з 60 до 50 км/год. Відповідну постанову Кабміну від 10 листопада 2017 № 883 «Про внесення змін до Правил дорожнього руху» опубліковано в «Урядовому кур'єрі». За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, слід закріпити на законодавчому рівні фото- і відеофіксацію порушень ПДР, обмежити швидкість руху в населених пунктах до 50 км/год., в 20 разів збільшити штраф за керування автомобілем без посвідчення. Крім того, вже введено правило про отримання перших водійських прав на два роки. Раніше їх видавали на 30 років. Посилення законодавства відбулося після кривавої ДТП, що сталася 17 жовтня в Харкові. Тоді через порушення ПДР зіткнулися два автомобілі, Lexus виїхав на тротуар, загинули 6 осіб, ще 5 були травмовані.
Кримінал Поліція відкрила справу через пограбування магазину сином нардепа Поліція Києва відкрила кримінальну справу за фактом пограбування магазину в Києві, яке скоїв, зокрема, син нардепа від Радикальної партії Ігоря Попова. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції столиці. Пограбування сталося увечері 26 листопада. За даними правоохоронців, двоє молодих людей у балаклавах увірвалися в продуктовий магазин і, погрожуючи пістолетом, забрали гроші з каси. Зловмисники вкрали з каси 2 з 2,5 тисячі гривень. Відзначається, що одного злочинця спіймали на місці злочину, а інший - через кілька хвилин був затриманий поліцією. За даними поліції, затримані раніше проблем із законом не мали. За цим фактом слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в розбої брав участь 14-річний син нардепа Попова. Сам політик написав, що «у нього в родині біда. Син 14-ти років потрапив в погану компанію і вчинив серйозне правопорушення». «Це моя вина, що недостатньо часу приділяв вихованню, недогледів, не попередив. Я прошу вибачення у потерпілих, у суспільства, у моїх рідних, у моєї найкращої команди», - написав Попов.
Суспільство Школи в РФ почали готувати до роботи у воєнний час Школи в Красноярському краї країни-агресора почали готувати до роботи «в період мобілізації, у воєнний час, при введенні воєнного стану». Про це передає «Дождь». Міністерство освіти розіслало в школи документ, справжність якого підтвердила прес-секретар відомства Надія Квітковська. За її словами, «мобілізаційна підготовка» всіх організацій, зокрема й освітніх, визначена федеральним законом. У зв'язку з цим всі «повинні обов'язково знати, як поводитися в критичній ситуації». Крім того, тепер компетентні органи з'ясовують, хто оприлюднив документ, який був «для внутрішнього користування». «Коли людину, яка цей документ виклала в мережу, буде знайдено, вона буде покарана», - заявила Квітовська. Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що всі великі промислові підприємства повинні відразу ж перейти на військове виробництво при необхідності. За словами президента, це «одна з найважливіших умов забезпечення військової безпеки держави».
Події Зниклу яхту з поляками знайшли в Атлантичному океані, капітан випав за борт В Атлантичному океані на південь від острова Барбадос була виявлена ​​польська яхта, на якій подружжя Домбровни з Польщі здійснювало навколосвітню подорож. Про це інформує «Польське радіо». Як зазначається, мандрівницю Ельжбету Домбровни, яка була на борту яхти, евакуював танкер. А її чоловік, досвідчений яхтсмен Станіслав Домбровни, випав за борт кілька годин тому. Як відомо, яхта з подружжям Домбровни, яке в травні цього року вирушили в кругосвітню подорож, зникла в Атлантичному океані. Рейс мав тривати чотири роки. 74-річний Станіслав Домбровни разом з дружиною відчалили від Мадери на яхті Vagant Bawaria 44. У минулу п'ятницю вони мали пришвартуватися в Барбадосі. Але дочка подружжя повідомила, що більше доби вона не може зв'язатися з батьками, а останній дзвінок був несподівано перерваний. Жінка звернулася в рятувальну службу Барбадосу за допомогою, а також до польського МЗС.
Культура Режисер зізнався, навіщо «вбив» Ді Капріо в "Титаніку" Режисер і продюсер Джеймс Кемерон повідомив шанувальникам фільму-катастрофи «Титанік», чому вирішив не рятувати героя фільму Джека, якого зіграв Ді Капріо. Про це пише Vanity Fair. Раніше фанати неодноразово заявляли, що Джек разом з Роуз могли вдвох поміститися на плавучій деревины і вижити. Водночас режисер уточнив, що смерть героя обумовлена ​​законами драматургії. Кемерон зізнався, що у Джека не було шансів вижити в будь-якому випадку, так як вбити його було необхідно для посилення трагізму фіналу, адже «Титанік» - це фільм «про смерть і розлуку». Як зазначив постановник, якби Джек не потонув, «його довелося б, наприклад, погубити трубою корабля». За словами режисера, виживи Джек - кіно стало б практично безглуздим. А так - чисте мистецтво. Нагадаємо, фільм вийшов на екрани в 1997 році, він заслужив 11 премій «Оскар», включно з нагородами за кращий фільм року і кращу режисуру, і був висунутий як номінант ще в трьох категоріях. Крім того, стрічка здобула чотири премії «Золотий глобус» і п'ять «Греммі».
Події оформление ленты  Шестеро людей стали жертвами кривавої ДТП на Львівщині У Львівській області вчора, 26 листопада, о 10:30 на трасі «Пісочна - Східниця» сталася серйозна ДТП, в якій постраждало шестеро осіб. Про це повідомляє ГУ Національної поліції по області. Як було встановлено попередньо правоохоронцями, сталося зіткнення а/м ВАЗ-2103, яким керував 24-річний житель сел. Славське і мікроавтобуса Volkswagen, за кермом якого був 39-річний житель Дрогобицького району. В результаті аварії травми отримали шестеро людей - водій і четверо пасажирів ВАЗу, а також пасажирка VW. Після надання медичної допомоги п'ятеро постраждалих були відпущені. За цим фактом було розпочато кримінальну справу за ст. 286 ч.1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Зараз проводиться досудове розслідування.
Кримінал На пост ЗСУ на Донбасі напали диверсанти, поранено вартового У Донецькій області 26 листопада диверсанти напали на пост ЗСУ, був поранений один український військовослужбовець. Про це повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко. За словами спікера АТО, напад стався в Добропільському районі. Терористи обстріляли пост з автоматичної зброї. На пост швидко прибула резервна група, яка допомогла відбити напад диверсантів. Відзначається, що пораненого терміново доставили в мобільний госпіталь Покровська, його життю нічого не загрожує. Нагадаємо, 25 листопада російські найманці 15 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Раніше один з українських волонтерів на Донбасі опублікував в Facebook інформацію, яка поставила під загрозу життя військовослужбовців ЗСУ. Військові попросили людей, які співпрацюють зі Збройними Силами України, не розголошувати інформацію про хід тактичних і оперативних дій, а також нагадали про адміністративну та кримінальну відповідальність за витік секретної інформації.
Події "Я убью тебя, лодочник". Професор Лебединський ледь не став жертвою київського таксиста Російський співак і композитор Олексій Лебединський (Професор Лебединський) ледь не став жертвою неадекватного київського таксиста, про що розповів на своїй сторінці в Facebook, передає Оbozrevatel. Співак розповів, що викликав таксі як зазвичай, і до нього приїхав агресивний водій неохайного вигляду на такому ж пошарпаному автомобілі. За словами Лебединського, водій обурився, що йому погано пояснили схему проїзду. "Раптом цей х*й гальмує, зиркає на мене своїм обличчям, що залишилося від бійок, і починає наїжджати - "Ти що, хамиш тут? Вирішив мене жити навчити? Чо, бл*?!". Співак розповів, що вирішив не вступати в конфлікт і ретируватися. Також висловив обурення тим, що на роботу в таксі Києва люди влаштовуються, надіславши фото документів по вайберу. На скаргу в службу таксі йому відповіли, що "водій не їхній, а партнерської служби".
Економіка Україну змусять зняти мораторій на вивезення лісу - експерт Україні доведеться зняти заборону на вивезення високоякісного лісу-кругляка, оскільки це порушує договір зі Світовою організацією торгівлі (СОТ) і угоду з Євросоюзом про асоціацію. Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Мораторій доведеться зняти. Мало того, що Україна порушила правила СОТ, вона порушила угоди про асоціацію з ЄС", - зазначив експерт. За його словами, за період дії мораторію на вивезення лісу-кругляка Україна дійсно наростила виробництво меблів і навіть збільшила експорт готової продукції, однак це не пов'язано з розвитком деревообробної продукції, оскільки меблі зараз виготовляють із пластику. Дерево, за словами економіста, необхідно в целюлозно-паперовому виробництві, що в Україні "стоїть". При цьому він додав, що мораторій рятує ситуацію з масовим вирубуванням лісів несуттєво, оскільки незаконна вирубка була і залишається, як на місцевому рівні, так і під контролем високопоставлених чиновників. Нагадаємо, голова представництва Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що Україна не виконала більшість вимог для отримання третього траншу макрофінансової допомоги від ЄС на суму 600 млн євро. Зокрема, він зазначив, що до цього часу не знята заборона на експорт лісу-кругляка.
Суспільство оформление ленты  Голова Одеської ОДА вніс заставу за затриманого при зіткненнях активіста Стерненка Голова Одеської ОДА Максим Степанов вніс заставу в розмірі 600 тисяч гривень за затриманого під час зіткнень біля Літнього театру екс-лідера «Правого сектора» Сергія Стерненка. Про це Степанов написав на своїй сторінці в Facebook. «Тільки-но я вніс заставу за Сергія Стерненка. Я хочу, щоб моя позиція була зрозуміла і прозора», - повідомив він. Голова ОДА уточнив, що такою є його реакція на «несправедливість». Він уточнив, що для Стерненка суд обрав заставу в 600 тисяч гривень, хоча той нібито «кидався на поліцію», при цьому була застава в 128 тис. грн для того, «на чиїй совісті загублені життя дітей у таборі «Вікторія». Також Степанов підкреслив, що не підтримує радикальні форми протесту проти дій влади. Нагадаємо, 18 листопада в Одесі біля Літнього театру відбулися зіткнення між протестувальниками і поліцією. Активісти захищали зелені насадження в Міському саду від будівництва багатоповерхівки. В ході протесту постраждав начальник поліції Одеської області Дмитро Головін і 6 правоохоронців. 25 листопада Стерненка взяли під варту із заставою в 600 тисяч грн.
Політика оформление ленты  Захист Насірова подав клопотання в САП про закриття кримінальної справи Адвокати тимчасово відстороненого від виконання посадових обов'язків глави ДФС Романа Насірова подали в САП клопотання про закриття кримінального провадження проти нього. Про це сам Насиров повідомив на своїй сторінці в соцмережі.За його словами, позиція юристів така - в справі немає складу злочину, рішення про податкові розстрочки і податкові зобов'язання є законними і обгрунтованими, в діях Насірова немає зловживання службовим становищем і він не завдав шкоди державі чи окремим особам і не мав такого наміру."Картина злочину - це пазл, повинен складатися з конкретних елементів. І якщо немає жодного з елементів, відповідно і справи немає і не може бути. Ще раз підкреслюю, що кампанія проти мене абсолютно ангажована і політизована. Детективи НАБУ, на мою думку, переслідували якісь інші цілі, замість проведення справедливого розслідування", - заявив Насіров.Він нагадав, що за час керівництва ДФС видав близько 10 000 розстрочок для приблизно 5-6 тисяч компаній, а детективи, нібито, не з'ясували правову природу розстрочення або відстрочення грошових зобов'язань платників податків ". Насіров передбачає, що справа проти нього - піар. Нагадаємо, сьогодні в Шевченківському районному суді Києві почнеться розгляд обвинувального акта щодо Романа Насірова.
Здоров`я Вчені попередили: недосип робить із людей генетичних мутантів Поганий сон або недосипання вкрай негативно впливають на метаболізм, а також підвищують ризик розвитку ожиріння та цукрового діабету. З такою заявою виступили вчені Швеції, передає «24 канал». В ході досліджень з'ясувалося, що навіть одна ніч поганого сну може спричинити зміни генів, які відповідають за біологічний годинник. Було проаналізовано стан 15 здорових чоловіків з нормальною вагою, які провели дві доби в лабораторії під наглядом фахівців. Одна група повноцінно відпочивала 8 годин і більше, а іншим не давали заснути. Після двох діб були взяті зразки тканин з живота і стегон - важливих у регулюванні метаболізму і рівня цукру в крові. Дослідження цих зразків показало, що вже після однієї ночі недосипу регулювання і діяльність генів, відповідальних за біологічний годинник людини, змінилися: зросла чутливість до глюкози і сталося порушення обміну речовин. Поки вчені не можу сказати точно, наскільки людина стійка до цих змін. Було також сказано, що негативні зміни після кількох ночей хорошого сну зникають.
Політика У президента Польщі заявляють, що ЄС може вибрати не Україну, а Росію Деякі країни ЄС між Україною і РФ можуть схилитися на користь Москви, в цій ситуації Польща може не підтримати Київ, як раніше. Про це заявив голова канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, повідомляє TVP Info. «Боюся, якщо дійде до ситуації, в якій Європа буде змушена вибирати між Україною і Росією, інші столиці, на які розраховує сьогодні Київ, виберуть Москву», - сказав Щерський. За його словами, в цьому випадку влада України звернеться за підтримкою до країн Східної Європи. Але тоді вже Польща може не підтримати Україну. «Тоді з Польщі автобуси з підтримкою можуть їхати туди не так охоче», - додав чиновник. Він нагадав про заборону на ексгумацію поляків в Україні, зазначивши, що український політикум допускає велику помилку. «Ми хочемо перепоховати останки людей, похованих у канавах по дорозі, викопати їх із поховань. Неприпустиме негідне поховання як елемент монументальної політики», - заявив він.
Кримінал Продавець курятини Захарченко погрожує «відповісти» на взяття ЗСУ сіл під Горлівкою Ватажок терористів так званої «ДНР» Олександр Захарченко погрожує Україні «удосконалювати свої позиції» у відповідь на взяття під контроль Збройними силами України сіл Майське і Гладосове. Про це повідомили сайти сепаратистів Донбасу. «Раз в ОБСЄ вважають, що дії Києва не порушують Мінських угод, а є тільки вдосконаленням позицій української сторони, то ми в свою чергу добре пам'ятаємо старий принцип - «немає межі досконалості» і, взявши його на озброєння, теж почнемо удосконалювати свої позиції, і нехай потім ніхто не дивується нашому щирому прагненню до досконалості», - висловився головний терорист «ДНР». Нагадаємо, 25 листопада в штабі сил АТО підтвердили, що українські військові недавно взяли під свій повний контроль села Майське і Гладосове.
Політика Україна поки не зможе бути ближче до ЄС, ніж є. Але Порошенко використає цю тему на виборах В рамках східного партнерства Україна отримала вже все можливе, подальша євроінтеграція для неї закрита, однак президент країни Петро Порошенко буде заявляти про таку можливість для підвищення своїх рейтингів під час виборчої кампанії 2019 року. Таку думку висловив політичний експерт Дмитро Корнійчук на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "У рамках Східного партнерства Україна отримала все вже, що ми могли від Європи отримати, - це зона вільної торгівлі з ЄС і безвізовий режим. Все. Питання подальшої інтеграції закрите - більше ми від Європи не отримаємо нічого. Європейці вже не знають, як нам сказати про це, але ми все продовжуємо туди лізти", - зазначив експерт. За його словами, політика організації Східного партнерства чітко демонструвала відсутність будь-яких перспектив членства в європейських структурах, не змінилася вона і зараз. При цьому він додав, що всі заяви українських чиновників про подальшу інтеграцію з ЄС, про членство України в Шенгенській зоні розраховані на внутрішнього споживача, який мало розбирається в європейських реаліях. Як пояснив політолог, у команди глави держави є план будувати виборчу кампанію Порошенка в 2019 році як "такого собі євроінтегратора". Нагадаємо, 24 листопада в Брюсселі відбувся п'ятий саміт «Східного партнерства». Глави держав і урядів 28 країн - членів ЄС та шести країн-партнерів оцінили результати, досягнуті з моменту проведення останнього саміту в Ризі 2015 року, розглянули вигоди, які отримали громадяни шести країн - учасниць «Східного партнерства» - Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії , Молдови та України, а також обговорили майбутню співпрацю.
Кримінал оформление ленты  Поліція України передала Франції «короля шахраїв» Поліція України передала правоохоронцям Франції розшукуваного «короля шахраїв», якого засудили до 7 років в'язниці. Про це повідомили в прес-службі  МВС України. У 2015 році суд Парижа заочно засудив чоловіка до 7 років ув'язнення і штрафу в 1 млн євро за викрадення грошей з декількох відомих банків. Розшукуваний злочинець ввів в оману 52 співробітників з 33 різних юридичних фірм. Передача злочинця сталася в аеропорту Бориспіль. Чоловіка і його спільників передали французьким представникам Інтерполу. За масштаби шахрайства французькі ЗМІ назвали чоловіка «королем шахраїв». Нагадаємо, йдеться про 51-річного француза Жільбера Шиклі. Його затримали в Києві 19 серпня 2017 року. Він виманив у своїх співвітчизників сотні мільйонів євро і п'ять років був у бігах, поки нарешті не осів в Ізраїлі. Що саме Шиклі робив в Україні - точно невідомо, однак його за три дні «запеленгували» і затримали співробітники Головного управління контррозвідувального захисту економіки СБУ.
Суспільство Жодних будівництв і кухонь: Омбудсмен просить використовувати солдатів "тільки за призначенням" Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська закликає не використовувати військовослужбовців не за призначенням, йдеться в її поданні до міністра оборони Степана Полторака, повідомляє прес-служба омбудсмена. Так служба омбудсмена в ході моніторингів військових частин виявила численні факти залучення строковиків до господарських робіт - прибирання території, косіння трави, ремонтно-будівельних та розвантажувальних робіт. Причому експлуатували солдатів як у військовій частині, так і за її межами. За словами омбудсмена, таке ставлення до військових знижує імідж армії і демотивує громадян йти служити. Так у Лутковської навели за приклад випадок, коли строковик, працюючи у вихідний день на будівництві, отримав травму. Валерія Лутковська вимагає виплатити солдату компенсацію і оформити йому групу інвалідності. "Факти незаконного використання військовослужбовців, зокрема строкової військової служби, для виконання завдань, не пов'язаних з військовою службою, є неприпустимими, такими, що порушують порядок проходження військової служби, створюють передумови для зниження рівня бойової готовності військ, а тому вимагають рішучого реагування з боку керівництва Міністерства оборони і Збройних сил України", - зазначає омбудсмен.
Кримінал оформление ленты  Атовця з позивним «Акела» по-звірячому вбила колишня дружина У селі Зарічани Житомирської області 47-річна жінка вбила свого колишнього чоловіка, учасника АТО з позивним «Акела». Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області. Вбивство сталося в неділю, 26 листопада. Вранці за місцем проживання 42-річного чоловіка між ним і його колишньою дружиною, мешканкою Житомира, виникла сварка, яка переросла в бійку. Жінка спочатку зробила 4 постріли у свого колишнього чоловіка, після чого його госпіталізували до райлікарні Житомирської області, однак він помер. Як зазначили місцеві ЗМІ, екс-дружина душила військового подушкою і добивала праскою. За словами лікарів, у чоловіка була черепно-мозкова травма, забиття і рани голови, політравма, а також кульові поранення грудної клітки та плеча. Жінка з місця пригоди зникла, проте її швидко знайшли і затримали. Вона у скоєному зізналася. Злочинниці загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.
Кримінал Народні депутати курирують контрабанду лісу - експерт Народні депутати не хочуть скасування мораторію на вивезення лісу-кругляка з України в Євросоюз, керуючись особистою вигодою від контрабанди цієї продукції. Таку думку висловив політичний експерт Кирило Молчанов на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Дійсно, ми потрапили в глухий кут, коли підписали договір про асоціацію, бо цей пункт там є, але процес зняття мораторію на вивезення лісу-кругляка блокується три роки не з позиції національних інтересів, а тому, що є певні групи інтересів, яким вигідна консервація ситуації, коли є мораторій, але можна контрабандним шляхом вивозити ліс ", - зазначив експерт. За його словами, зокрема, контрабандне вивезення деревини через Чернівці курирує екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вже багато років. В цілому ж, за даними політолога, в тіні перебуває близько 50% українського ринку деревообробної промисловості. При цьому він додав, що таким станом справ пояснюється і відсутність голосів у парламенті для зняття мораторію на офіційний вивіз. "Це не вигідно більшій частині народних обранців і навіть тих людей, які сидять в коаліції", - додав Молчанов. Нагадаємо, голова представництва Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що Україна не виконала більшість вимог для отримання третього траншу макрофінансової допомоги від ЄС на суму 600 млн євро. Зокрема, він зазначив, що до цього часу не знято заборону на експорт лісу-кругляка.
Кримінал оформление ленты  Криваве весілля: під Києвом охоронець ресторану убив нареченого У ресторані Обухівського району Київської області під час святкування весілля вбили 23-річного нареченого. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області. Трагедія розігралася близько першої години ночі. Гості посварилися з нареченим, той вийшов у двір і побачив 66-річного охоронця. Між чоловіками виник ще один конфлікт, хлопець накинувся на літнього чоловіка, а той ударив нареченого ножем. Наречена знайшла чоловіка в приміщенні для охоронця о 5-й ранку ще у стані притомності. Охоронець на запитання переляканої дівчини відповідав, що все добре. Після цього потерпілого доставили в лікарню з ножовим пораненням в ділянці паху. Медики не змогли врятувати чоловіка: потерпілий помер від втрати крові. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Зловмисника затримали і оголосили підозру. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.
Політика Донбас повернуть до складу України. Політолог назвав термін Питання повернення окупованої частині Донбасу до складу України буде розв'язано наступного року. Таку думку висловив директор Центру політичного маркетингу Василь Стоякін на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Питання буде розв'язано десь протягом наступного року", - зазначив експерт. За його словами, більшість передумов для повернення Донбасу до складу України "дозріли", однак сьогодні поки офіційна влада не знає, що робити з Донбасом. При цьому він додав, що анонсована раніше головою РНБО Олександром Турчиновим стратегія на поступове - "метр за метром" - визволення української землі реалізовується і зараз. Так, за словами політолога, ЗСУ по всій лінії зіткнення "з'їли" так звану нейтральну зону в районі АТО. Також військові регулярно "випробовують на міцність" сили противника, відкриваючи вогонь. Нагадаємо, 24 листопада секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що ескалація конфлікту на Донбасі і втрати Збройних Сил України пов'язані зі збільшенням кількості російських військових на тимчасово окупованій території. Водночас він запевнив, що так званий переворот у "ЛНР" дозволить українській армії зміцнити свої позиції на Донбасі.
Кримінал Трагедія у Запоріжжі: жінка викинула немовля з балкона через ревнощі З'ясувалися подробиці трагедії в Запоріжжі, коли 44-річна жінка викинула з балкона третього поверху п'ятимісячну дівчинку. Правоохоронці заявили, що причиною вчинку жінки стали ревнощі, пише kp.ua. Поліції затримана зізналася, що приревнувала коханого до 38-річної матері дитини, коли ті пішли в магазин і підозріло довго не поверталися. В цей час малятко прокинулося і розплакалося у візочку, після чого у ревнивої жінки з'явилося цілих два приводи скинути його вниз. Мати дівчинки прийшла в гості до колишнього чоловіка, який переїхав до нової співмешканці. Всі троє гарненько випили, після чого довелося йти в магазин за добавкою. Коли повернулися, дитини в колясці не було і тут мати почула несамовитий крик і плач дитини, яка лежала на землі під балконом. Коли приїхала поліція, винуватиця трагедії сховалася на сходовій клітці п'ятого поверху, перетворившись на темну пляму на підлозі. Але її відразу знайшли. Медики повідомили, що дитина перебуває у важкому стані, у неї перелом кісток таза, черепно-мозкова травма. Жителі Запоріжжя вимагають посадити жінку довічно у в'язницю, а матір позбавити батьківських прав.
Політика оформление ленты  Почався суд над Насіровим. Він упевнений, що "справи немає" Голова ДФС Роман Насыров заявив в інтерв'ю журналістам перед судовим засіданням у Києві, що справи проти нього немає, про це передає кореспондент АСН. "Наша позиція сьогодні: по суті, цієї справи немає. Немає навіть складу злочину. Але раз справу подано в суд, то мені особисто важливо, щоб справа розглядалася в суді. Тут ми зможемо довести: наскільки ця справа була політизована і була заангажована, навіщо детективи НАБУ сфабрикували всі докази і цю справу", - заявив він. Насіров зазначив, що це буде цікаво, зокрема, міжнародним донорам, які зацікавлені у створенні антикорупційних органів. "Але вони займаються у нас якимись міжсобойчиками, а не реальними справами", - упевнений він. На уточнююче запитання про перспективи розгляду справи Насіров зазначив: "Частково ця справа перейде ще більше в політизовану сферу. З огляду на те, що вона і так політизована. Думаю, що дуже важливо, щоб суспільство і журналісти розібралися, кому була вигідна ця політизація". Також він підкреслив, що залишається головою ДФС. "Мені нікуди не треба повертатися. На мою думку, є постанова міністра фінансів за досить дивних обставин. Але я вважаю, що цю постанову має бути скасовано найближчим часом. Це мій борг і обов'язок виконувати свої повноваження", - сказав він.
Економіка Більша частина взятих Україною кредитів лежить "мертвим вантажем" Тільки 49% позик міжнародних фінорганізацій освоюються Україною. Про це на прес-конференції заявила народний депутат України і голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко, передає кореспондент АСН. "Згідно зі звітом Рахункової палати, тільки 49% з вже отриманих позик від міжнародних фінансових організацій з 2014 по 2016 рік були освоєні. Якщо проаналізувати причини такого низького рівня використання коштів, то вони пов'язані з відсутністю стратегії реформування різних секторів, стосується це енергоефективності, реформування житлово-комунального господарства, інфраструктурних проектів тощо", - заявила вона. Також, з її слів, такий низький показник пов'язаний з неефективною роботою міністерств, які беруть ці кошти для реалізації тих чи інших програм. "В результаті ми бачимо саботаж або затягування використання коштів, які нам надають міжнародні фінансові організації", - сказала Гопко. Голова комітету звернула увагу, що окремі міністерства і відомства не тільки не освоюють кошти, а й затягують виплату процентних ставок. "Тому уряд, на наш погляд, має зібрати в терміновому порядку нараду, де треба розглянути цю проблему... Виникає запитання: як прискорити процес, щоб реципієнти змогли отримати кошти", - закликала вона.
Політика оформление ленты  Суд у справі Насірова почав заслуховувати аргументи сторін Шевченківський районний суд Києва почав попереднє судове засідання у справі голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, передає кореспондент АСН. Нагадаємо, раніше захисники Насірова подали в САП клопотання про закриття кримінального провадження проти нього. Також голова ДФС упевнений, що підстав для провадження немає. "Цієї справи немає. Немає навіть складу злочину. Але раз справу подано в суд, то мені особисто важливо, щоб справа розглядалася в суді. Тут ми зможемо довести: наскільки ця справа була політизована і заангажована, навіщо детективи НАБУ сфабрикували всі докази і цю справу", - заявив він в інтерв'ю журналістам перед початком суду. На початку засідання представники сторони обвинувачення заявили, що Насіров може впливати на свідків. Вони просять зобов'язати Насірова протягом наступних двох місяців з'являтися на виклики детективів, не виїжджати за межі Київської області.
Культура Відомий російський актор Табаков потрапив у реанімацію Відомий російський актор, директор МХТ імені Чехова, народний артист СРСР Олег Табаков потрапив у реанімацію. Про це заявили медики Першої градської лікарні Москви, передає «Газета.ру». За попередніми даними, Олег Табаков перебуває в шостому відділенні реанімації. У прес-службі театру «Табакерка» вже підтвердили госпіталізацію актора. Однак у повідомленні театру ані слова про важкий стан: «Олег Павлович давно проходить планове стоматологічне лікування, він займається імплантами». З'ясувалося, що 27 листопада Табаков прибув до медиків на прийом, після чого йому запропонували пройти планове обстеження в приватній клініці ВАТ «Медицина» у Москві. Нагадаємо, Табаков є в «чорному списку» Мінкульту України. Актор принижував українців, називаючи їх «убогими».
Суспільство оформление ленты  Агітаційну кампанію за нового ватажка почали бабусі «ЛНР» Члени організації «Луганська гвардія» поспішили висловити свою підтримку новому ватажкові терористів так званої «ЛНР» Пасічнику. Про це повідомив журналіст і блогер Денис Казанський. «Не тільки я рада, а й мої сусіди. І обіймалися, і цілувалися. Кажуть, слава богу, пішов диктатор! Від нього (колишній ватажок Ігор Плотницький) нічого позитивного не отримали. Одні обіцянки - гульки, пісні. А нам як жилося? Ми в страшних злиднях були. А тепер я подивилася на фотографію Пасічника, він серйозна, приємна людина! Нехитрий. Він поведе нашу республіку вперед, і до складу Росії ми увійдемо. Я йому вірю і люди теж вірять. Ми просто обожнюємо його і будемо просто кланятися йому в ноги», - заявила одна з бабусь. Казанський зазначив, що як тільки в ході «перевороту» скинули терориста Плотницького, його одразу ж охрестили «українським агентом і диктатором, і жилося при ньому погано». «Зрозуміло, з часом так само зрадять і Пасічника. Коли він стане неугодний, з'ясується, що він «хунта», узурпатор, кривавий кат і, зрозуміло, теж український шпигун. Причому звернення з прокльонами на його адресу запишуть ті ж милі бабусі», - додав Казанський. Нагадаємо, 25 листопада Леонід Пасічник був призначений «главою» так званої «ЛНР» після відставки «за станом здоров'я» Ігоря Плотницького, що втік до Росії.
Економіка За рік мораторію на вивезення лісу наша деревообробна промисловість зросла на 10% Власна деревообробна промисловість в Україні практично не розвивається через невирішеність питання з мораторієм на вивезення лісу-кругляка і відсутність зацікавленості інвесторів. Таку думку висловив член Економічного дискусійного клубу Юрій Турянський на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Деревообробна галузь - це нами ще не освоєна галузь, ми діти в ній", - зазначив експерт. За його словами, деревообробна галузь у ВВП України становить менше половини відсотка, оскільки культури обробки деревини в країні немає. При цьому Турянський додав, що інвесторам галузь нецікава через нестабільну ситуацію, корупцію і невирішене до кінця питання з мораторієм на вивезення лісу. "Іноземний інвестор має бачити горизонти на 25 років уперед. Тоді він може приходити", - додав економіст. При цьому він уточнив, що навіть нетривалий мораторій на вивезення лісу дозволив українській промисловості наростити виробництво продукції з деревини на 10% за рік, на 12% також зріс експорт готової дерев'яної продукції в ЄС. Нагадаємо, голова представництва Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що Україна не виконала більшість вимог для отримання третього траншу макрофінансової допомоги від ЄС на суму 600 млн євро. Зокрема, він зазначив, що до цього часу не знято заборону на експорт лісу-кругляка.
Кримінал У Польщі за підозрою в педофілії затримали політтехнолога, який працював на мера Львова У Польщі був затриманий український політтехнолог Петро Тимохович, який співпрацював із партією «Самопоміч» та мером Львова Андрієм Садовим. Про це пише Zik. Тимоховича затримали за підозрою у зберіганні та розповсюдженні дитячої порнографії в ході операції польської поліції, спрямованої на виявлення педофілів. В рамках цієї акції поліція виявила декілька десятків комп'ютерів, дисків та інших носіїв з дитячою порнографією. Кримінальне розслідування було розпочато щодо 34 осіб, 12 осіб вже зізналися у скоєному, 6 громадянам вже висунуто звинувачення, їм загрожує від 5 років позбавлення волі. Відзначається, що справу проти Тимоховича було розпочато ще в 2015 році. «Справа з 2015 року стосується володіння та поширення порнографічних матеріалів за участю дітей», - зазначив польський прокурор. У Польщі Тимохович оселився недавно, він мав намір прочитати кілька лекцій. «Слідство тривало більше двох років. Ми мали достатньо доказів, щоб затримати Петра Т. Суд підтримав наш запит про затримання. Петро Т. продавав будинок у Польщі і хотів поїхати в Камбоджу. Ми боялися, що він залишиться там назавжди», - сказав прокурор Марцин Садуш. Петро Тимохович відомий у Польщі і не тільки. Зокрема, він співпрацював з лідером польської партії «Самооборона» Анджеєм Леппером, Міхалом Камінським та іншими. Тимохович є автором слоганів: «Візьми і зроби», «Не політики, а люди», які використовував Садовий під час останніх виборів.
Суспільство Скасування інтернатів в Україні породить масу безпритульних - психолог Відмова від системи інтернатних закладів призведе до стрімкого зростання кількості безпритульних. Таку думку висловила психолог Оксана Гомель на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Те, що знищать дитячі будинки, - я в це вірю, а от чи буде побудована система супроводу сімей, тут у мене дуже великі сумніви. Готуйтеся, у нас буде дуже багато дітей вулиць, дуже багато", - зазначила експерт. За її словами, в умовах абсолютної безвідповідальності українські чиновники при створенні нової системи неодмінно "забудуть" передбачити в офіційних документах питання, що стосуються фінансування, контролю, супроводу, що зробить неможливим функціонування нової системи. При цьому Гомель додала, що знайти прийомні сім'ї для 8% нинішніх жителів інтернатів, які виявилися сиротами, не важко, проте повернення решти дітей в неблагополучні сім'ї призведе до того, що вони опиняться на вулиці. При цьому психолог підкреслила, що виховання дитини в умовах сім'ї набагато краще позначається на розвитку дитини, на відміну від установ інтернатного типу, де дітям не вистачає умов для соціалізації, елементарного тактильного контакту і любові. Нагадаємо, міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив про необхідність скасувати інтернати. Зокрема, в планах очільника відомства припинити без необхідності прийом дітей, у яких є батьки, в підзвітні Міносвіти і науки інтернати, провокуючи тим самим соціальне сирітство.
Суспільство оформление ленты  Публіці показали величезну обручку нареченої принца Гаррі і назвали дату весілля Британський принц Гаррі та американська актриса Меган Маркл вперше з'явилися на публіці після того, як відбулися їхні заручини, повідомляє CNN. Пара з'явилася перед пресою в саду Кенсінгтонського палацу в Лондоні. Під час короткого спілкування із засобами масової інформації Гаррі повідомив журналістам, що, на його думку, Маркл - та єдина, про що він знав з найпершої зустрічі. Принц відмовився уточнити, як саме він зробив пропозицію Меган, але коли його запитали, чи романтично, він посміхнувся і сказав: «Звичайно, це було». Пара не приховувала своєї радості. Маркл сказала, що вона «дуже щаслива», і блиснула своєю обручкою. Дизайн обручки придумав сам Гаррі, вона виготовлена з білого золота з трьома каменями. У центрі - великий діамант з Ботсвани і два менших зовнішніх діаманти з особистої колекції покійної матері Гаррі - принцеси Діани. Весілля закоханих відбудеться навесні 2018 року.      
Суспільство Відомому телеведучому, якого збив автомобіль, потрібна допомога благодійників Відомий телеведучий, автор програми «Аргумент кіно» Володимир Войтенко потрапив у ДТП і тепер лежить в лікарні з черепно-мозковою травмою. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook його друг, також телеведучий Сергій Тримбач. Він повідомив, що Войтенку потрібна допомога, тому попросив всіх небайдужих українців допомогти йому. «Мій друг, мій товариш кінокритик Володимир Войтенко потрапив у біду - його збила машина. Лікарня, кількагодинна операція. Вранці (в суботу. - Ред.) Володя, - слава Богу, спасибі лікарям, - прийшов до тями (про це повідомила Оля, дружина Володі)», - розповів Тримбач. За його словами, стан Войтенка «важкий, проте надія є». Гроші можна перерахувати на картку Олени Войтенко, дочки Володимира: 5351 2801 0096 1012 (УкрСиббанк). Також - на карту дружини Володимира (Калуга Ольга Василівна): 5168 7427 0036 5525 (Приватбанк).
Політика Захист Насірова вимагає скасування запобіжного заходу Захист Насірова вимагає скасування запобіжного заходу: "Ми просимо задовольнити клопотання про скасування запобіжного заходу Роману Насірову", - заявив в ході судового засідання в Шевченківському суді адвокат Романа Насірова Олександр Лисак, передає кореспондент АСН. Адвокат підкреслив, що підозра, з юридичної точки зору, незаконна, містить правовий колапс. Також сторона захисту просила суд відхилити клопотання обвинувачів. Сторона захисту наполягала на відсутності предмета звинувачення Насірова. Незважаючи на обмеження за часом для ознайомлення зі справою, а це 240 томів або 60 тис. сторінок провадження, захист досконально вивчив його, каже адвокат. Обвинувальний акт, на думку захисту, також був підготовлений з порушеннями і з однією метою - якомога швидше передати справу до суду. У свою чергу, сторона звинувачення в ході судового засідання виступила категорично проти скасування запобіжного заходу, а також просила продовження його на два місяці. Також обвинувачення просило передбачити зобов'язання щодо Насірова прибувати на допит на першу ж вимогу прокурора, не перетинати кордони Києва і Київської області, а також носити спецзасіб контролю. Також під час засідання прокурор наполягав на тому, що є ризик виїзду Насірова за межі України. Хоча, зі слів прокурора, "Насіров останнім часом неодноразово залишав територію України, але повертався". Є також нібито факти наявності двох квартир у Лондоні, що створює підстави для можливості виїзду Насірова за кордон. Також Королівство Великої Британії і безпосередньо паспортна служба підтвердили наявність паспорта Великої Британії у громадянина Насірова. Цей документ не був зданий Насіровим, стверджує звинувачення. Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) повідомили про підозру у вчиненні злочину голові ДФС Насірову 2 березня 2017 року, після чого його затримали в лікарні "Феофанія". Він підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. За даними слідства, Насіров причетний до так званої "газової схеми Онищенка". На думку детективів, протягом 2015 року обвинувачений ухвалив низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2,019 млрд грн. Солом'янський райсуд Києва 7 березня обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн. 16 березня в САП повідомили, що за Насірова його дружина внесла вказану заставу.10 листопада прокурори САП направили в суд обвинувальний акт щодо Насірова, який підозрюється у причетності до так званої "газової схеми" народного депутата Олександра Онищенка".
Кримінал оформление ленты  Малолітньому синові нардепа і його спільнику висунуто підозру в розбійному нападі Прокуратура повідомила про підозру двом неповнолітнім, які напередодні скоїли розбійний напад на магазин «Святковий» в Оболонському районі Києва. Їхні дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 187 КК України, повідомляє прес-служба відомства. Нагадаємо, двоє хлопців віком 14 і 15 років, заздалегідь розподіливши між собою ролі, увірвалися в магазин і, погрожуючи продавцю зброєю, заволоділи грошовими коштами в сумі 2500 гривень. Неповнолітніх злочинців затримали «на гарячому» біля місця скоєння злочину. Надалі під час поверхневого огляду правоохоронці вилучили у хлопців предмет, схожий на пістолет, чорні балаклави і рукавички чорного кольору. Прокуратура вимагатиме як запобіжний захід утримання обох під вартою. Хід досудового розслідування контролює Київська місцева прокуратура №5. Як пізніше виявилося, молодший хлопець є сином народного депутата Ігоря Попова.
Кримінал Українці не вірять, що сина нардепа, який пограбував магазин, покарають Працівники магазину не вірять, що 14-річного сина народного депутата від Радикальної партії Ігоря Попова покарають за розбійний напад. Про це передає ТСН. Син нардепа і ще один підліток 26 листопада пограбували невеликий продуктовий магазин у Києві. Персоналу юнаки погрожували пістолетом. Обидва хлопці перебувають у слідчому ізоляторі. Продавщиця Галина і її напарниця Ольга повідомили, що хлопці «погрожували пістолетом, кидали печиво, створювали паніку». Галина дісталася до тривожної кнопки, не розгубилися і два відвідувачі, які виштовхали озброєного нападника і затримали його в дверях. «Просто на них покарання немає, тому таке і чудять, знає, що у тата гроші є. Вийде сухим, і ніхто не сумнівається, що йому нічого не буде», - заявила продавщиця. За даними поліції, обидва раніше проблем із законом не мали.
Політика Насіров обіцяє не ухилятися від слідства і суду Тимчасово відсторонений від посади голови ДФС Роман Насіров в ході судового засідання у його справі в Шевченківському суді заявив, що не збирається ухилятися від суду. Про це передає кореспондент АСН. "Цілком і повністю запобіжний захід був винесений мені безпідставно. За весь цей час я не порушую його, хоча не згоден з ним", - сказав він. Насіров зазначив, що звинувачення вже "вп'яте вимагає продовження запобіжного заходу, посилаючись на теоретичні ризики". "Я підкреслюю, теоретичні, які нічого спільного не мають з реальністю. Звучать заяви, що їздив за кордон, повертався... Але останні 6-7 місяців я нікуди не вилітав", - запевнив він. "Немає навіть теоретичного ризику того, що я буду ховатися або ухилитися від суду", - каже Насіров. Рішення про податкові розстрочки і податкові зобов'язання є законними і обґрунтованими, стверджує він. "Тому зловживання службовим становищем немає і бути не може. За час перебування на посаді голови Державної фіскальної служби я видав близько 10 тис. розстрочок для приблизно 5-6 тис. компаній. Але детективи НАБУ взагалі не з'ясували правову природу розстрочення або відстрочення грошових зобов'язань платникам податків", - заявив він. "Так ось, саме ці розстрочки, які нібито лягли в основу розслідування проти мене, відрізняються від інших 10 тис. розстрочок тільки тим, що в цьому випадку конкретний контрагент проходить у кримінальній справі НАБУ", - нагадав Насіров. Зараз судді пішли в дорадчу кімнату для ухвалення рішення. Нагадаємо, прокуратура вимагає заборонити Насірову пересуватися за межами Київської області, а захист - просить зняти всі обмеження.
Економіка Перед Новим роком в Україні виростуть ціни на продукти — експерт Напередодні новорічних свят в Україні традиційно зростають ціни на ряд продуктів. Зокрема, в ціні зросли м'ясо, яйця і молоко, передає Newsone. Як зазначив директор Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, стрімке подорожчання м'яса відбулося ще влітку, але за кілька тижнів ціна кілограма свинини перевалила за 100 грн. За даними Держкомстату, за перші десять днів листопада середня ціна кілограма свинини в Україні склала 99,48, а це майже на 2% менше, ніж в кінці жовтня. Однак це не межа, експерти впевнені, що свинина може подорожчати перед Новим роком на 15-20%. Крім того, ціни на курятину та яйця влітку і восени росли ударними темпами. Всього з початку року вони підскочили на 30%, і тільки в листопаді, під даним Держкомстату, намітилося зниження на 2%. Але Охріменко вважає, що до Нового року, коли попит виросте, курятина може подорожчати на 10%. Яйця в листопаді подорожчали на 1,4% в порівнянні з жовтнем, і середня ціна одного десятка піднялася до 23,75 грн. Причини подорожчання — сезонне падіння виробництва. Молоко і продукти взимку завжди дорожчають. У листопаді молоко додало в ціні 0,5% в порівнянні з жовтнем, на стільки ж подорожчав сир, вершкове масло додало 3%, сметана 1,2%. Всього з початку року молочка подорожчала на 19%. Під Новий рік ціни на молочну продукцію, чкі зросли, можуть підстьобнути ціни на сири. У листопаді з цього списку не подешевшав тільки буряк, встоявши на середньому рівні близько 5,3 грн за кіло. Експерти прогнозують в грудні зниження цін на набір на 10-15%. Подорожчання буде пізніше, вже в січні, а темпи залежать від погоди: чим сильніші морози, тим вищі витрати на зберігання.
Суспільство оформление ленты  Афроамериканське коріння і розлучення за плечима. П'ять фактів про наречену принца Гаррі, про які ви не знали Наречена британського принца Гаррі - актриса і фотомодель Меган Маркл, сповнена загадок. Вона чарівна, юна, але в той же час, побачила у своєму житті багато, пережила безліч випробувань. 1. Меган Маркл значно старше свого нареченого — принца Гаррі. Вона народилася 4 серпня 1981, і на даний момент їй 36 років. У той час як принцу — лише 33. 2. Не дивно, що до такого віку Меган вже встигла побувати замужем. Три роки Маркл була одружена з кінорежисером Тревором Енгельсон. Пара розлучилася в серпні 2013. Через три роки — в 2016 Маркл відмовилася від фінансової підтримки з боку колишнього чоловіка — щомісячного утримання. Тоді ж і з'ясувалося, що вона зустрічається з принцом. 3. Якщо справа таки дійде до весілля, то це буде перший в історії королівської сім'ї змішаний шлюб. Крім того, що Меган — американка, так у неї ще й кілька національностей в крові — по лінії мами — афроамериканське коріння, а у тата — ірландське, німецьке та кавказьке. 4. Меган активно займається благодійністю, будучи послом World Vision Canada і «ООН-жінки». 5. Американська наречена поставила своєрідний рекорд по швидкості знайомства з королевою. Якщо Кейт Міддлтон чекала зустрічі з нею 5 років, то Меган — всього півтора року. На початку вересня цього року Гаррі привіз дівчину в літню резиденцію королеви, де зробив їй пропозицію. Нагадаємо, сьогодні принц і його красуня-кохана вперше вийшли у світ як пара. Меган показала приголомшливого розміру каблучку.
Політика Керівники інтернатів в Україні відмовляються від допомоги волонтерів через крадіжки Більшість інтернатів в Україні не хочуть пускати до себе волонтерів через приховану корупцію і розкрадання бюджетних коштів, виділених на утримання дітей-сиріт. Таку думку озвучила психолог Оксана Гомель на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Питання: що там робиться, якщо психолога не хочуть запустити на кілька занять попрацювати з дітьми", — зазначила експерт. За словами О. Гомель, вона особисто пропонувала свої послуги психолога та тренера по здоровому способу життя для підлітків по своїх сертифікованим програмам на волонтерських засадах декільком інтернатам, однак усюди отримала відмову. При цьому вона додала, що на сьогоднішній день в Україні трапляються винятки, де в інтернатах працюють люблячі дітей люди, і керівництво спрямовує всі сили і засоби на поліпшення умов утримання своїх вихованців, а будь-яка корупція виключена. У більшості ж, на думку психолога, такі установи стають "годівницею" для персоналу та чиновників, яким немає діла до потреб дітей. Нагадаємо, міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив про необхідність скасувати інтернати. Зокрема, в планах глави відомства припинити без необхідності прийом дітей, у яких є батьки, в підзвітні Міносвіти і науки інтернати, провокуючи тим самим соціальне сирітство.
Політика На наступному засіданні суду Насіров обіцяє "багато цікавих фактів" Шевченківський суд Києва не задовольнив клопотання захисту Насірова, але в той же час призначив наступне засідання суду на 7 грудня. Проте, сам Насіров заявив, що задоволений ходом судового засідання: "Головне для нас і мене особисто було те, що призначене судове засідання — це можливість розповісти суспільству про надуману справу, це можливість остаточно довести свою невинність", — заявив в інтерв'ю журналістам після попереднього засідання суду тимчасово відсторонений від обов'язків глави ДФС Роман Насіров, передає кореспондент АСН. Насіров лаконічно прокоментував відмову судді задовольнити клопотання захисту про скасування запобіжного заходу і призначення наступного засідання суду на 7 грудня, на 10-00: "Тому вже 7 грудня ми чекаємо всіх, коли почнеться по суті засідання. Адже сьогодні було попереднє", — пояснив він . На наступному засіданні Насіров обіцяє, що "суспільство почує багато цікавого", і ці факти, нібито підтвердять надуманість справи проти нього: "Чекаємо 10 днів. І тоді вже від прокурорів САП ми почуємо всі, що вони вписали в обвинувачення", — зазначив він . У свою чергу, захист Насірова впевнений, що справа не має перспективи. Воно повинно бути або закрито, або повинен бути виключно виправдальний вирок. Нагадаємо, Романа Насірова затримали 2 березня 2017 року і помістили під варту. Солом'янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС запобіжний захід — 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн гривень. Застава була внесена. Спеціальна антикорупційна прокуратура вважає, що Насіров в 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Онищенко наказав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС давати розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма" Хас ", ТОВ" Карпатнадраінвест ", ТОВ" Надра Геоцентр ". Як стверджує слідство , таким чином держава недоотримала 2 млрд грн.
Політика "Просто механічний жест": В ОБСЄ прокоментували люб'язності спостерігача з бойовиком В моніторинговій місії ОБСЄ прокоментували поведінку свого спостерігача під час передачі тіл українських бійців від терористичної організації "ЛНР". Про це йдеться в коментарі місії, опублікованому на сторінці в соціальній мережі Facebook. Згідно із заявою, жест і слова "привіт дорогий", адресовані терористові, "були неправильно витлумачені". "З відеоматеріалів випливає, що спостерігач допустив помилку (з цього приводу ведеться внутрішня робота з метою недопущення її повторення). Шкода, що вся увага була прикута до цього механічному жесту", — йдеться в заяві. "Це був мимовільний жест, властивий для багатьох людей, які раніше служили в збройних силах, він ні в якому разі не свідчить про схвалення або навіть прихильності до будь-якої позиції або точки зору", — заявили в місії. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спостерігач СММ ОБСЄ, який брав участь у передачі тел військовослужбовців ЗСУ неподалік м. Щастя в Луганській області, емоційно привітався з членом організації, яка займається ексгумацією, передачею тіл і обміном полоненими (затриманими).
Політика "Обнімашки" з терористами: В ОБСЄ проведуть виховну роботу зі своїм спостерігачем Моніторингова місія ОБСЄ проведе виховну роботу зі своїм спостерігачем, який "тепло" привітався з бойовиком "ЛНР" під час передачі тіл українських бійців. Про це повідомили в прес-службі СММ ОБСЄ, передає видання УНН. "З відеоматеріалів видно, як спостерігач допустив помилку (з цього приводу ведеться внутрішня робота з метою недопущення її повторення)", — йдеться в повідомленні. Як відзначили в місії, цей жест, не повинен відволікати увагу від тієї важливої ​​роботи, яку виконують спостерігач і його колеги. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спостерігач СММ ОБСЄ, який брав участь у передачі тел військовослужбовців ЗСУ неподалік м. Щастя в Луганській області, емоційно привітався з членом організації, яка займається ексгумацією, передачею тіл і обміном полоненими (затриманими).
Суспільство Київське метро виставило на аукціон два вагони метро "Київський метрополітен" прийняв рішення виставити на аукціон два вагони метро, ​​у яких закінчився термін експлуатації. Їх виставили на продаж в системі державних закупівель "ProZorro.Продажі". Стартова ціна лота становить 483 тис. 166 грн з ПДВ, розмір мінімального кроку підвищення — 4 тис. 832 грн.Відповідно до опису, продається один вагон проміжної моделі 81-714, що був у вжитку (№7269), а також вагон головної моделі 81-717, також був у вжитку (№9083). Відзначається, що аукціон відбудеться 8 грудня 2017 року, а кінцевий термін подання цінових пропозицій — 7 грудня. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 2018 року міста, які беруть участь в проекті "Міський громадський транспорт", почнуть освоювати гроші, виділені Європейським інвестиційним банком на модернізацію транспорту для перевезення пасажирів.
Політика Брудна білизна брата Кім Чен Ина розкрила причину його смерті Брудна білизна Кім Чен Нама, брата лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, дала можливість судовим медикам дізнатися точний метод його вбивства. Про це повідомляє видання New York Post. "За підсумками розтину і лабораторних тестів ми можемо зробити висновок, що причина смерті — отруєння речовиною VX", — заявила експерт-медик Нурліза Абдулла. Відзначається, що причину смерті змогли з'ясувати через звужені зіниці Кім Чен Нама і велику кількість екскрементів на його нижній білизні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що один з чотирьох громадян КНДР, які розшукуються співробітниками поліції Малайзії за підозрою у вбивстві зведеного брата лідера Північної Кореї Кім Чен Ина Кім Чен Нама, є сином колишнього посла республіки у В'єтнамі. Як відомо, Кім Чен Нама вбили 13 лютого. В аеропорту Куала-Лумпура до нього підбігли дві жінки і накинули на голову хустку. По дорозі в лікарню єдинокровний брат лідера Північної Кореї Кім Чена Ина помер від отруєння речовиною XV.
Культура оформление ленты  З оперним співаком Хворостовським попрощалися в Москві У будівлі московської філармонії (Росія) сьогодні, 27 листопада, попрощалися з оперним співаком Дмитром Хворостовським, який помер від раку 22 листопада. Про це повідомляє видання "РИА Новости". За інформацією видання, на панахиду прийшли сотні шанувальників артиста. За заповітом музиканта, його тіло повинно бути піддано кремації, а прах поділений на дві частини і похований на Новодівичому кладовищі в Москві і в рідному місті Хворостовського — Красноярську. Відзначається, що перед панахидою сім'я співака в соціальних мережах звернулася до фанатів з проханням не купувати квіти, а пожертвувати гроші британському фонду з вивчення раку. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відомий естрадний поп-виконавець Дмитро Маліков повідомив, що помер популярний оперний співак Дмитро Хворостовський.
Події оформление ленты  Жінка відрізала коханцеві пеніс садовими ножицями У місті Кордова (Аргентина) жінка відрізала пеніс 40-літньому коханцеві. Про це повідомляє видання Daily Mail. 26-річна Бренда Бараттіні напала на чоловіка вранці, поки він спав. Вона використала садові ножиці, щоб відрізати йому статевий орган. Чоловіка госпіталізували, він втратив багато крові, але його стан стабільний.Правоохоронці почали розслідування. В даний момент невідомо, чому жінка зробила цей вчинок. Її затримали і відправили на психіатричне обстеження. Як повідомляють місцеві ЗМІ, адвокат Бараттіні наполягає на інший версії події. За його словами, потерпілий намагався зґвалтувати його підзахисну і їй довелося захищатися. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в індійському місті Сіріседу жінка відрізала статевий орган свого чоловіка, після того, як він намагався згвалтувати її на очах у дітей.
Суспільство У Киргизстані почалися пошуки незайманих серед школярок Адміністрації деяких шкіл Киргизстану відправляють учениць старших класів на гінекологічне обстеження для того, що з'ясувати чи почали вони жити статевим життям. Про це повідомляє портал Vesti.kg. Відзначається, що батьки згодні і підтримують вимоги навчальних закладів, але просять, щоб огляд проводила жінка. "Передбачається, що дана міра якось допоможе уникнути підліткових суїцидів, проте виникає резонне питання: чи не спровокують примусові медогляди нову хвилю смертей серед школярок?", — запитує видання. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що анонімний співробітник адміністрації Самаркандської області (Узбекистан) розповів, що учениць старших класів середніх шкіл і студенток коледжів Узбекистану масово відправляють на огляд до гінекологів. Серед дівчат шукають незайманих.
Наука і технології Samsung придумала, як заряджати смартфон за кілька хвилин Південнокорейська компанія Samsung Electronics розповіла про створення нового акумулятора для мобільних пристроїв на основі графену, який може заряджатися за лічені хвилини. Про це повідомляє науково-дослідний підрозділ конгломерату Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT). Вченим вдалося синтезувати тривимірні об'єкти з графену, які назвали "графеновими кульками". Ця структура "збільшує термін служби і дає можливість швидкої зарядки". Акумулятори на основі "графенових кульок" зможуть проходити через 500 циклів зарядки-розрядки зі збереженням первинної потужності. За словами розробників з компанії Samsung, новий акумулятор на основі графену повністю заряджається за 12 хвилин. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що юристи компанії Samsung знову домоглися перегляду суми компенсації, яку південнокорейський виробник повинен виплатити Apple за те, що компанія порушила патенти на дизайн смартфонів.
Спорт Кара за обман: У росіян відібрали ще п'ять медалей зимової Олімпіади в Сочі Міжнародний олімпійський комітет вирішив дискваліфікувати ще п'ятьох російських спортсменів, які брали участь в Сочі-2014. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МОК. Як повідомляється, без медалей залишилися російські біатлоністки Ольга Вілухіна і Яна Романова, бобслеїсти Олексій Негодайло і Дмитро Труненков, а також скелетоніст Сергій Чудінов. Відзначається, що МОК звинуватив російських спортсменів в порушенні антидопінгових правил під час Олімпіади в Сочі. Тому у них відберуть медалі, а їх результати анулюють. Також їм заборонили брати участь у всіх змаганнях МОК. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія була позбавлена ​​першого місця на Олімпіаді в Сочі після рішення комісії Міжнародного олімпійського комітету, який позбавив нагород двох ковзанярів і двох бобслеїстів.
Культура оформление ленты  Меган Маркл розповіла, як принц Гаррі зробив їй пропозицію Британський принц Гаррі і американська актриса Меган Маркл розповіли про те, як відбувалася пропозиція руки і серця. Про це вони зізналися під час свого першого спільного інтерв'ю каналу BBC. Принц розповів, що зробив пропозицію на початку листопада в Ноттінгем-котеджі в Кенсингтонському палаці. "Це був приголомшливий сюрприз. Дуже мило, природно і дуже романтично, — зізналася Меган Маркл. — Він опустився на одне коліно. Важко було дочекатися, коли він закінчить говорити. Це було щось на кшталт "Можна я скажу "так" прямо зараз?". Також наречена принца розповіла про зустріч з королевою Єлизаветою II. За її словами, вони бачилися кілька разів і вона "неймовірна жінка". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британський принц Гаррі і американська актриса Меган Маркл вперше з'явилися на публіці після того, як відбулися їх заручини. Читайте також: афроамериканське коріння і "розлучена". П'ять фактів про наречену принца Гаррі, про які ви не знали  
Політика Трьох китайців звинуватили в США в кібершпіонажі Три жителя китайського Гуанчжоу звинувачуються в кібершпіонажі і змові з метою розкрадання комерційних таємниць у Moody's Analytics, Siemens і Trimble. Про це йдеться в заяві Мін'юсту США. Як повідомляється, трьох громадян КНР звинувачують в незаконному проникненні в комп'ютери, розкраданні комерційної таємниці, змові і крадіжці особистих даних з комп'ютерів американських і зарубіжних співробітників фінансових і промислових компаній в період з 2011 по травень 2017 року. Обвинуваченим може загрожувати до 20 років в'язниці. Вони є співробітниками китайської компанії Bo Yu Information Technology (Boyusec), яка займається забезпеченням інтернет-безпеки. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська розвідка повідомила, що після виборів президента США російська розвідка збільшила кількість своїх співробітників на території Америки.

Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Через час кожній людині потрібно звільнення від негативних емоцій, які, на жаль, накопичуються в нашій свідомо....
Мотивуючі цитати для Стрільців
Мотивуючі цитати для Стрільців
Стрільці — одні з найуспішніших людей Це стосується як амурної сфери, так і роботи, бізнесу, захоплень
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Люди, народжені під цими Знаками Зодіаку, наділені природною мудрістю і глибоким розумінням законів життя Пред....
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Павло Глоба — один із найкращих астрологів сучасності Його особливість — величезний досвід та багатосторонній ....
Гороскоп неординарных личностей, рожденных на стыке Знаков Зодиака
Гороскоп неординарных личностей, рожденных на стыке Знаков Зодиака
Напевно, ви помічали, що люди, які народилися на стику перебування Сонця в двох різних знаках Зодіаку, дуже не....
більше матеріалів




/-1,9946448802948-/ /-pc-/
Top