counter
Архів Повернутись назад 27 Вересня 2021
27 Вересня
Наука і технології Подія, яку помітять всі: компанії Google виповнилося 23 роки Користувачі найпопулярнішого в світі пошукача Google з ранку понеділка 27 вересня виявили на своїх екранах новий вітальний дудл від лідера серед технологічних компаній. На цей раз привітання з дудла було направлено самому пошуковику.Адже саме 27 вересня вважають днем ​​народження компанії Google Inc. Разом, мега-компанії сьогодні виповнилося 23 роки. Багато хто помітив, що все в світі не випадково, але будь-яка не випадкова подія створюється з дрібних випадковостей. Так випадкова зустріч двох комп'ютерників в 1996 році, а так само присутність поруч вірить в них людину, яка змогла допомогти їм грошима змінила життя мільйонів людей. Адже ніхто з нас в сучасному світі не уявляє собі життя без інтернету, а інтернет без пошуку. У 1996 році Сергій Брін, аспірант Стенфордського університету, повинен був показати Ларрі Пейджу кампус. Для Бріна це було випадкове призначення простої обов'язки. Для Пейджа - один з етапів вибору навчального закладу для аспірантури. Наступного року ці двоє - нині відомі як співзасновники Google - разом створювали пошукову систему в своїх кімнатах в гуртожитку і розробляли перший її прототип. А вже в 1998 році вклавши вкладені в їх стартап Девідом Черітон разом Енді Бехтольшейм 200 тисяч доларів, офіційно заснували компанію Google Inc. Зараз, через 23 роки, Google щодня аналізує мільярди пошукових запитів на більш ніж 150 мовами по всьому світу. Дуже багато що змінилося з перших днів роботи Google. Від її першого сервера, розташованого в шафі і побудованого з блоків іграшок, до серверів в більш ніж 20 центрах обробки даних по всьому світу зберігають петабайт інформації
Події В Егейському морі, поблизу острова Крит, стався землетрус магнітудою 5,7 У понеділок 27 вересня, рано вранці в Егейському морі в районі грецького острова Крит стався землетрус магнітудою до 6,0, передає Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр (EMSC). Інформацію про землетрус підтвердили і в Управлінні по запобіганню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD) Туреччини. Після основного поштовху, були зафіксовані повторні підземні поштовхи магнітудою до 4,6. Повідомляється, що епіцентр землетрусу розташовувався в 25 км на південний схід від Іракліону. Найближчий до епіцентру населений пункт (15 км) - Ано Арханеса. Поштовхи зафіксовані в Егейському морі в 09.17 за місцевим часом на глибині 9,62 км. За попередніми даними, є руйнування. Сайт kathimerini.gr пише, що землетрус відчувався на всій території острова Крит. Повідомлення про руйнування надходили з містечка Аркалохорі (постраждали будівлі, храми, ЛЕП) і довколишніх сіл. Завдано значної шкоди церкви Агия Фотини в Руссохоріі. За попередніми даними, кілька людей опинилися під завалами. У публікації сайту in.gr також йдеться про руйнування декількох будинків і церков. Сайт avgi.gr додає, що на трасі Профітіс-Іліас через каменепад постраждав автомобіль, кілька людей отримали легкі травми. Багато ЗМІ з посиланням на агентство Reuters поширили інформацію про землетрус магнітудою 6,5, а осередок залягав на глибині 2 км. Але EMSC уточнює, що магнітуда була 6,0, осередок - на глибині 10 км (спочатку центр повідомляв про магнітуду 6,2 і вогнищі на глибині 2 км, але потім ці показники були уточнені).
Суспільство Річниця жахливої трагедії під Харковом Рівно рік тому, пізно увечері 26 вересня о 20:45 під Харковом сталася жахлива трагедія. Під час виконання навчальних польотів при заході на посадку розбився літак Ан-26 з курсантами на борту. В результаті цієї трагедії загинули 26 військовослужбовців. У травні 2021 року було завершено розслідування трагедії, в результаті якого шестеро військовослужбовців - командувач Повітряних сил Збройних Сил України, колишній командир військової частини А4104 та два його заступники, колишній керівник польотами на аеродромі "Чугуїв" і на той час виконуючий обов'язки начальника Харківського національного університету повітряних Сил ім. Івана Кожедуба отримали попередження про підозру в незабезпеченні безпеки польотів на ввірених їм напрямках, порушення правил підготовки і проведення польотів, а також халатне ставлення до військової служби (ст. 416, ч. 3 ст. 425 КК України). За інформацією Офісу генпрокурора, допущені порушення носили системний характер і були допущені на стадії підготовки до польотів, оскільки на борту літака перебували особи, які взагалі не повинні там бути. Також порушення були і при здійсненні польоту, який був дозволений з порушенням правил експлуатації літального апарату і правил здійснення польотів. А коли сталася кризова ситуація, керівництво польотами не зробив достатніх адекватних заходів для уникнення авіакатастрофи. Але не дивлячись на те, що розслідування було закінчено ще навесні, суд у цій справі ще не починався. Як повідомила минулого тижня, напередодні річниці трагедії, генпрокурор Ірина Венедиктова заявляє, що захист колишнього командувача Повітряних сил ЗСУ Сергія Дроздова затягує передачу до суду справи про катастрофу літака АН-26 під Харковом. "Ще 5 травня ми надали доступ сторонам до зібраними матеріалами. Завершили ознайомлення з ними доки усі постраждалі і їх представники, четверо підозрюваних і їх захисники, один підозрюваний і його захисник знаходяться на завершальному етапі ознайомлення. Разом з тим, підозрюваний, який вже звільнений з посади командувача Повітряних Сил Збройних Сил України, ні разу в Державне бюро розслідувань не з'явився і не знайомий з матеріалами досудового розслідування. Його адвокати затягують розгляд клопотання слідчого про встановлення терміну для ознайомлення з матеріалами, заявляючи численні клопотання і відводи слідчому судді. Тому це клопотання не розглянута вже на протязі більш півмісяця. 20 вересня слідчим суддею залишена без задоволення скарга захисника екс-командувача Повітряних Сил ЗСУ на повідомлення про підозру. Тому тільки через неналежне процесуальної поведінки підозрюваного обвинувальний акт ще не направлено до суду ".
Коронавірус Ситуація з коронавірусів в Одесі: місця в реанімації закінчилися Журналісти українських засобів масової інформації звернули увагу на повідомлення волонтера Катерини Ножевніковой, яку вона розмістила у себе на сторінці в соціальній мережі.За її словами в Одесі через великої кількості хворих коронавірусів закінчилися місця в реанімаціях. "В опорних лікарнях реанімаційні місця закінчилися пару днів назад. Реаніматолог більше не стало, а ліжка в таке відділення просто не поставиш. Ковідних стаціонарів в місті у нас зараз всього 4 на місто і область. Решта не отримали ще ковідние пакети. У П'ятій ще 100 місць з хвостиком. Але на Троїцькій сьогодні однією пацієнтці шукали місце годину ", - розповіла Катерина. За словами волонтера, в інфекційній лікарні Одеси станом на 8 вечора вчора, 26 вересня, жіночих місць немає. Лікування доводиться оплачувати самостійно, держава не виділяє лікарням достатнього фінансування. "Не сподівайтеся, що ви будете лікуватися безкоштовно. Випадків, коли пишуть списки медикаментів вже просто вагон і візок. Фінансування не вистачає. Ну і людський фактор деяких співробітників лікарень теж є окремі персонажі просто втрачають зв'язок з реальністю (пишуть списки на все). В протокол внесли "Ремдісівір". А ось купити забули. Флакон коштує 3200 грн. В протоколі він. І лікарі його пишуть родичам. Коротше дежавю 2020-2021 років ", - повідомила волонтер. До речі, серед захворілих є і вакциновані пацієнти. Також багато літніх людей, за якими "б'є" новий штам. "Є проблема пізнього звернення. Тиждень збиваємо температуру 39, на 10 день в реанімації з ураженням 80 відсотків. (38 років). Люди похилого віку ще більш схильні до такого" лікування ". І потрапляючи в стаціонар потім родичі" кивають "на лікарів, мовляв, не лікували. Дуже шкода людей похилого віку. Дуже. Влаштувати всіх неможливо. Місць для всіх в інфекціонку не вистачить. Вона не гумова. Коли відкриють ковідние відділення в інших стаціонарах міста невідомо ", - повідомила волонтер.
Суспільство Українців хочуть змусити доглядати за своїми батьками через Закон Народні обранці обговорюватимуть в стінах Верховної Ради законопроект, згідно з яким дітей зобов'яжуть покривати вартість витрат установ для престарілих, в разі, якщо вони вирішать відправити туди когось зі своїх батьків. Даний законопроект вже схвалений Кабміном і чекає на розгляд депутатами.У Кабміні вважають, що дорослі діти, які зобов'язані за законом утримувати своїх батьків, надавати матеріальну допомогу і брати участь у витратах, викликаних тяжкою хворобою, інвалідністю або немічністю, часто ігнорують такі вимоги. "Покинуті літні люди опиняються в інтернатах, будинках-інтернатах або інших соціальних установах, де вони утримуються за державний рахунок", - йдеться в повідомленні. Уряд вирішив зобов'язати дітей оплатити всі витрати соціальних служб на утримання їх літніх батьків. "Українці, які не хочуть або не можуть доглядати за своїми літніми батьками і вдаються до послуг державних інтернатів для людей похилого віку, будуть зобов'язані компенсувати всі витрати таких установ", - йдеться в публікації. У разі відмови допомагати батькам, діти не зможуть вступити в права спадщини, поки не розрахуються з державою за зміст їхніх батьків.
Політика Блок Меркель програв на виборах в Німеччині Соціал-демократична партія Німеччини стала переможцем федеральних виборів в Німеччині і отримує шанс сформувати новий уряд. Це, як повідомляє "Європейська правда", показали дані підрахунку голосів протягом ночі 27 вересня. Федеральний офіс, відповідальний за нагляд за виборами (Bundeswahlleiter), стверджує, що СДПН отримує 25,7% голосів і залишається лідером гонки. Політична сила чинного канцлера Ангели Меркель, блок ХДС / ХСС, отримує 24,1%, з яких голоси ХДС склали 18,9%, а баварську партію ХСС підтримали 5,2%. При цьому ХСС майже зберегла підтримку в порівняння з виборами 2017 року, а загальнонаціональна ХДС показала провал в -7,9 процентних пунктів. Ці результати виборів, сформовані станом на 5:30 ранку 27 вересня (за київським часом), формально ще не є остаточними, однак не повинні істотно змінитися - надійшли дані з усіх 299 округів.Третє місце отримала партія "Зелені" з 14,8% підтримки, її результат виявився дещо вищим за прогнози екзитполів. Як відомо, "Зелені" під час передвиборної гонки виступали проти запуску газопроводу "Північний потік-2" На четвертому місці - "Вільні демократи" з 11,5%, п'ятої стала праворадикальна "Альтернатива для Німеччини" з 10,3%, підтримка якої впала в порівнянні з 2017 роком на 2,3%. За нею йдуть ліворадикальні "Ліві" з 4,9%, що впали майже вдвічі. Інші партії не долають бар'єр для потрапляння в Бундестаг за партійними списками. Таким чином, право сформувати уряд отримує переможець, Соціал-демократична партія Німеччини на чолі з Олафом Шольцем, яка повинна для цього домовитися про коаліцію або з "Зеленими" і "Вільними демократами", або з блоком Меркель.  Источник
Суспільство Через зміни в кліматі на Азовському морі може з'явитися новий прибутковий промисел В Україні з'явився вигідний промисел на Азовському морі - молюска рапана. Через значних змін у кліматі прямо на очах почала змінюватися і фауна Азовського моря. Через те, що вода в ньому останнім часом стала більш солоної в акваторії Азова з'явився досить незвичний для нашої країни молюск - рапан. Це хижий молюск з декоративною раковиною. Основна його місце існування - Далекий Схід, біля берегів Японії і на Чорноморському узбережжі. Хижак харчується устрицями, мідіями та іншими гідробіонтами.І хоч культура споживання якого в нашому регіоні зовсім не розвинена, його цілком можна заготовлювати на експорт. Про це в розмові з місцевими ЗМІ заявив заступник директора Інституту морської біології НАН України, голова Координаційної ради з питань охорони навколишнього середовища Азовського регіону Віктора Демченко.Останні десять років цей вид використовується активно в Чорному морі, в Азовське море рапана прийшла з Чорного моря. Пік вилову рапани в Чорному морі спостерігався два роки тому і становив понад 10 тис. Тонн. І такий бізнес економічно вигідний, люди на цьому заробляють. Якщо солоність Азовського моря буде підвищуватися або залишатися на тому ж рівні, то у нас теж є шанс, що цього молюска тут буде досить багато. Завдяки його цінним ресурсним властивостями, його можна використовувати в пишу. Готове м'ясо відправляють на експорт в Японію і Китай. Бізнес по промисловому вилову рапани ведеться в Одеській, Миколаївській областях, - зазначив Віктор Демченко. Однак загальна картина, за словами еколога, в Азовському морі не зовсім райдужна: спостерігається виснаження рибних запасів. Кожен період має домінування тих чи інших риб. Раніше було багато пеленгаса, калкана, судака. Зараз останні кілька років ми спостерігаємо зниження чисельності бичка, при цьому бачимо збільшення чисельності пеленгаса і калкана. Одних видів стає більше, інших менше. Але, глобально, якщо говорити про улови 20-30-річної давності, то йде зниження запасів рибної продукції, - зазначив Віктор Демченко.
Коронавірус У Pfizer спрогнозували терміни закінчення пандемії Гендиректор американської транснаціональної фармацевтичної компанії заявив в інтерв'ю журналістам CNBC в неділю, 26 вересня, що люди зможуть повернутися до нормального життя протягом року після пандемії. Керівник Pfizer Альберт Бурла вважає, що повернення до нормального життя можливо протягом року після пандемії, однак воно буде мати застереження."Я думаю, що протягом року ми зможемо повернутися до нормального життя", - сказав Бурла. За словами глави Pfizer, повернення до нормального життя буде мати певні застереження. "Я не думаю, що це означає, що штами більше не будуть з'являтися, і я не думаю, що це означає, що ми зможемо прожити своє життя без щеплень". - пояснив Бурла. Зокрема, ймовірно, будуть потрібні щорічні щеплення від коронавируса.   "У нас будуть вакцини, яких вистачить як мінімум на рік, і я думаю, що найбільш вірогідним сценарієм буде щорічна вакцинація, але насправді ми не знаємо, нам потрібно почекати і подивитися дані", - підсумував Бурла.
Суспільство У МОЗ розповіли, як буде працювати транспорт в "жовтих" і "червоних" зонах карантину В інтерв'ю для "РБК-Україна" головний санітарний лікар України Ігор Кузин розповів, як буде працювати транспорт в "жовтих" і "червоних" зонах карантину. За його словами, мова про закриття або про обмеження руху транспорту в даний час поки не йде. "Жовта" зонаУ цій зоні обмеження для транспорту не передбачені, повідомив Кузин. "Червона" зонаДля регіонів червоного рівня повноваження по встановленню обмежень в громадському транспорті покладено на регіональні комісії ТЕБ та НС. "Тобто по суті обласні комісії можуть приймати рішення про призупинення транспорту або обмеження його роботи на рівні області. Але поки що мова про закриття або обмеження руху транспорту не йде", - повідомив головний санітарний лікар. Він пояснив, що повна відміна також неможлива, тому що від цього залежать інфраструктурні питання, робота об'єктів критичної інфраструктури на рівні областей. "Повне закриття транспорту в деяких областях відбувалося, проте абсолютно логічно ввести замість цього більш жорсткі епідемічні та профілактичні вимоги до автотранспортного засобу", - заявив Кузін. Це контроль за використанням масок, дезінфекція самого транспорту, провітрювання і відсутність скупчення як на місцях очікування, так і в самому транспорті.
Економіка Постачальники газу підвищили тарифи на жовтень. тепер газ буде коштувати більше 30 грн / куб Газопостачальні компанії України оприлюднили місячні тарифи на газ для населення. У жовтні ціни різко зросли, проте річні тарифні плани не змінилися і залишаються значно вигіднішими. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані на сайтах компаній. Місячні ціни, які компанії пропонують на жовтень, іноді перевищують 30 гривень за кубометр. Зокрема, "Київгазенерджи" продає газ по 30,50 гривень за кубометр. У вересні тариф цієї компанії був на рівні 19,80 в серпні - 15,76 гривень за кубометр. Високі ціни у інших постачальників :"ТАС Енергія країни" пропонує газ по 30,06 гривень (у вересні 20,96 гривень за кубометр). Деякі компанії пропонують газ на місяць значно дешевше. Місячний тариф - YASNO у Києві, Дніпрі та Донецькій області становить 12 гривень за кубометр на жовтень. "Полтавагаз збут" пропонує тариф на рівні 19,80 гривень. "Галнафтогаз" зберіг місячний тариф на жовтень на рівні 7,99 гривень за кубометр. Однак більшість постачальників відмовилися від місячних тарифів, залишивши тільки річну пропозицію. Зокрема, це стосується компаній під брендом "Твій Газзбут", на які припадає значна частина ринку. Не пропонує місячний тариф і "Нафтогаз України". Тим часом, базові річні фіксовані ціни, як і раніше, коливатимуться від 7,80 до 13,50 гривень за кубометр. Більшість компаній встановили річні ціни до 9 гривень за кубометр. Кілька компаній пропонує річний тариф нижче 8 гривень, зокрема, ГК "Нафтогаз України" - 7,96 гривень за кубометр. Як повідомляло РБК-Україна, наприкінці квітня постачальники газу для населення оприлюднили свої річні тарифи, які діятимуть з 1 травня 2021 року. Ціни склали близько 8 гривень за кубометр і вище. Постачальники не мають права підвищувати ці тарифи до травня 2022 року. Зокрема, газопостачальна компанія "Нафтогаз України" встановила річний тариф на рівні 7,96 гривень за кубометр.
Гороскоп Гороскоп на 28 вересня 2021 року. Тельці сеодня не найкращий день для амурних пригод. Водолії у вас сьогодні буде висока продуктивність 28 вересня 2021, вівторок. 22, 23 місячний день. Місяць у знаку Близнюки ♊ Сприятливий день за місячним календарем. День гарний для осмислення життєвого досвіду і будівництва на цій основі раціональних планів на майбутнє. Спілкування з партнерами і товаришами по службі пройде в позитивному руслі. Читайте наші гороскопи в Telegram @yourrealhoroscopeua ♈️ Овен Загальний гороскоп для Овнів на 28 вересня каже, що сьогодні велика ймовірність отримати цікаве ділову пропозицію, яке дозволить вам яскраво проявити свої здібності і істотно поліпшити матеріальне становище. При цьому не варто боятися великої відповідальності. ♉️ Телець Зірки для Тельців на 28 вересня стверджує, що сьогодні не варто йти назустріч нових любовних пригод - вірогідні неправдиві обіцянки, розчарування або хвороба. Зараз не найкращий період для романтичних знайомств. Гарний час для побутових покупок. ♊️ Близнюки Зірки для Близнюків на 28 вересня пророкують, що для абсолютного щастя вам не вистачає впевненості в собі. Ви виступаєте генератором інновацій, але можете і не бути тією людиною, яка втілює їх у життя. Підтримку легко знайдете в близьких людях, які завжди знають, що і як вам сказати. ♋️ Рак зірки для Раків на 28 вересня пророкують, що сьогоднішній день має в своєму розпорядженні до завершення старих справ. Але не варто починати нові проекти. Ви легко і швидко зможете схоплювати нову інформацію, що позитивно вплине на майбутні досягнення. ♌️ Лев Зодіакальний прогноз для Львів на 28 вересня вважає, що сьогодні відмінний день, щоб порадувати себе приємними покупками. Обов'язково знайдіть час для шопінгу в приємній компанії, це дозволить вам отримати дозу гарного настрою та цікаві обновки. ♍️ Діва Астропрогноз для Дев на 28 вересня прогнозує, що сьогодні навіть якщо сильно хочеться, все одно не варто сьогодні займати оборонну позицію. Всі поради і настанови, які ви сьогодні отримаєте від близьких, будуть тільки з кращих спонукань. ♎️ Терези Загальний гороскоп для Терезів на 28 вересня говорить, що якщо плануєте зробити великі покупки, то краще не затягувати з цим. Зараз вдасться скористатися привілеями хорошою акції. У раціон потрібно внести більше вітамінів у вигляді фруктів. ♏️ Скорпіон Зірки для Скорпіонів на 28 вересня пророкують, що можливе виникнення сварок і розбіжностей як з колегами, так і друзями, родичами, а все через різницю поглядів. Тому, шанобливо ставитеся до думки оточуючих і не нав'язуйте свою точку зору. ♐️ Стрілець Місяць для Стрільців на 28 вересня каже, що сьогодні потрібно навчитися цінувати ті можливості, що дає вам життя. Якщо надійдуть ділові пропозиції, то поставтеся до них з увагою. Розбирайтеся, з'ясовуйте, радьтеся - тоді все вийде. ♑️ Козеріг Зодіакальний прогноз для Козерогів на 28 вересня вважає, що поточний день зірки рекомендують провести спокійно, більше займаючись пошуками і накопиченням корисною і потрібною інформацією. А ось від нових починань і масштабних проектів сьогодні краще відмовитися. ♒️ Водолій Зодіак для Водоліїв на 28 вересня говорить, що цей день здасться вам занадто довгим і нудним, якщо не самі це не поміняєте. Постарайтеся його максимально завантажити справами, які давно потребують вирішення. Контролюйте свої емоції, не варто висловлюватися тим, кого погано знаєте. ♓️ Риби Загальний гороскоп для Риб на 28 вересня каже, що сьогодні на роботу і поточні завдання доведеться витратити чимало сил і енергії, які потрібно буде обов'язково відновити. У цьому вам допоможе дружня зустріч, приємний вечір в улюбленому ресторані, прогулянка по вечірньому місту.

Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Страхи, комплекси та фобії переслідують багатьох із нас, але вам абсолютно нема чого жити з цим Експерти в гал....
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Всі ми приходимо в цей світ з певними цілями та завданнями У зв'язку з цим у кожної людини є певний внутрішній....
більше матеріалів




/-0,33449602127075-/ /-pc-/
Top