counter
Архів Повернутись назад 27 Березня 2022
27 Березня
Україна втрачає місто Славутич, є загиблі Мер Славутича Юрій Фомічев заявив про окупацію міста збройними формуваннями окупаційної армії Росії. "Славутич із сьогоднішнього дня в окупації. Ми стійко захищали наше місто. Три дні тому отримали ультиматум здати його без бою, але наші військові, Нацполіція вирішили відстоювати місто. Вони не могли по-іншому", - розповів Фомічов. За його словами, сили військ виявилися нерівними. Тому захисники міста вирішили не ризикувати життям мирних жителів і не відмовилися від ведення бойових дій у межах міста.Мер також підтвердив смерть трьох мешканців міста. Водночас він подякував усім городянам, які вийшли на мітинг проти окупації 26 березня. "Все місто, хто залишився, вийшли на вулицю з прапорами України, з гаслами, що Славутич – це Україна, що нам не потрібно тут нікого іншого, бо це наша земля, ми самі знаємо, як нам тут жити. І сьогодні Славутич залишається українським містом, під українськими прапорами, з українською владою, з українською конституцією, зі своїм кодексом етики", – додав Фомічов. Також він оголосив вимоги окупантів про обшуки в будинках мирних громадян з боку терористичних військ Росії. Офіційним приводом для обшуків є пошуки зброї у місцевих жителів.
Суспільство Не забудьте перевести годинник на літній час і як перевірити правильність перекладу Незважаючи на бурхливе передвоєнне обговорення скасування переведення годинників на зимовий та літній час в Україні, Верховна Рада так і не змогла ухвалити рішення з цього питання, тому цього року ми продовжуємо переводити годинник на літній час 2022 року. Переведення годинників в Україні 2022 року відбувається в березні (на літній час) вночі 27 числа. Годинник потрібно перевести на одну годину. Офіційно це звучить як "скасування зимового часу в Україні" (травневий документ Кабміну №509 від 1996 року) – але треба розуміти, що скасування це тимчасове, тобто зимовий час скасовується чітко на якийсь період часу. А потім восени "скасовується літній час 2022 року в Україні". Тому коректніше було б говорити "зміна" або "чергування", а слово "скасування" тільки плутає людей. У сучасних гаджетах є функція переведення годинника і в більшості випадків коригувати пристрої немає необхідності. Однак, якщо ви не впевнені або просто хочете переконатися в правильності роботи свого годинника - є кілька варіантів це зробити. По мобільному телефонуВсі оператори телефонного зв'язку України мають комбінацію, що дозволяє дізнатися точний час: *160# кнопка виклику. Послуга безкоштовна, абонент може скористатися нею навіть за відсутності грошей на рахунку. При наборі комбінації з номера Vodafone, Lifecell або «Київстар» висвітиться повідомлення, в якому буде перераховано час, дату та день тижня. Наприклад: «В Україні 12:10, неділя 29.03.2020». По міському телефонуТочний час можна дізнатися також, зателефонувавши зі стаціонарного телефону на номер «121». З мобільного до служби точного часу також можна звернутися, але дзвінок при цьому буде платним. За допомогою ІнтернетуЯкщо ввести в пошуковій системі Google запит «точний час Київ» або «точний час в Україні», відразу під рядком пошуку з'явиться годинник.
Суспільство Зеленський звернувся до народу України за результатами тридцять першого дня російської агресії проти України У своєму відеозверненні Президент України Володимир Зеленський підтвердив окупацію Славутича та висловив вдячність мирним громадянам міста, які вийшли на акцію протесту без зброї проти озброєних терористів у формі. Президент заявив, що Україна є єдиною у прагненні жити вільно, незалежно і заради своїх мрій, а не чужих хворих фантазій. Окупантам не допоможе нічого, що вони роблять. Відключення нашого телебачення та підключення камлання столичних телеведучих, листівки із пропагандою, роздача рублів. Рублів, які і на Росії будуть скоро приймати на вагу, а не за номіналом. Володимир Зеленський вкотре зазначив, що російські окупанти свідомо вбивають мирних людей, знищують житлові квартали, потрапляють до укриття та лікарні, до шкіл, університетів."Окупанти вчинили черговий злочин проти історії. Проти історичної справедливості. Біля Харкова російські війська у своєму фірмовому нелюдському стилі "денацифікували" меморіал жертвам Голокосту – у Дробицькому Яру. У роки Другої світової війни в цьому місці нацисти розстріляли близько 20 тисяч людей. їх убивають вдруге... І це робить Росія... Менора в Дробицькому Яру, розбита російськими снарядами сьогодні, - це ще одне питання до всієї єврейської громади світу про те, скільки ще злочинів проти нашої спільної пам'яті про Голокост буде дозволено вчинити Росії на нашій українській землі ", – сказав президент. Зеленський наголосив, що терористичні війська російських окупантів одержують накази знищувати все, що робить наш народ народом, наших людей людьми, нашу культуру культурою. "80 років тому нацисти саме так намагалися захопити Європу. Саме так, як діють окупанти в Україні. Ніхто їм цього не пробачить. Буде відповідальність. Так само, як і 77 років тому. Найімовірніше, не в Нюрнберзі. Але сенс буде аналогічний. Ви побачите. Усі побачать. Усі. Ми гарантуємо", - наголосив глава держави.
Політика Азербайджан продовжує знущатися з Росії. Після сьогоднішньої заяви міністерства оборони на росії, в якій керівники відомства звинуватили Азербайджан у порушенні тристороннього договору та виході збройних сил Азербайджану в район, який, на думку стратегів із кремля, має "контролювати" росія, офіційний Баку відповідав двома повідомленнями. Як раніше писала АСН-Україна, у першому повідомленні Міністерства Оборони Азербайджану звернуло увагу чиновників країни-терориста на те, що згідно з договором спірні території мають бути вільними від озброєних вірменських формувань, які продовжують перебувати там і що дає підстави офіційному Баку заявити, що нарушниками тристороннього Угодою є саме вірменська сторона. І вже після цієї заяви Азербайджан продовжив тролити росію. Точніше використовувати той самий підхід у інформаційній війні, як і країна-терорист росія. Після першої заяви було опубліковано другу, в якій Азербайджан закликав російську федерацію до нових кроків, а саме: "... відповідно до положень тристоронньої заяви забезпечити повне виведення залишків вірменської армії та незаконних вірменських збройних формувань із визнаних міжнародною спільнотою територій Азербайджану" МО Азербайджану заявило, що країна віддана тристоронній заяві від 10 листопада 2020 року і не порушувала її положень. Крім того, у заяві звинувачується Єреван, який "досі не виконав повного виведення залишків вірменської армії та незаконних вірменських збройних формувань із території Азербайджану". Крім цього, Міністерство оборони Азербайджану нагадало росії, що на території Азербайджану немає адміністративно-територіальної одиниці під назвою "Нагірний Карабах". Назва села, згадане у заяві, не "Фурух", а "Фаррух", уточнили в оборонному відомстві. "У зв'язку з вищевикладеним Міністерство оборони Азербайджанської Республіки просити Міністерство оборони Російської Федерації відповідно до положень Тристоронньої заяви забезпечити повне виведення залишків вірменської армії та незаконних вірменських збройних формувань з визнаних міжнародною спільнотою територій Азербайджану, не описувати в перекрученій формі рух збройних сил Азербайджану країни, не використовувати словосполучення "Нагірний Карабах" та правильно вказувати назву територій Азербайджану", - зазначає відомство.      
Командування Повітряних Сил ЗСУ вважає, що пуски ракет Львовом були демонстрацією путіна перед Байденом. "Удар по Львову - це промовиста ляпас президенту США" - саме так вважають у командуванні Повітряних Сил ЗСУ."Другий день поспіль російський злочинний режим вдається до повітряного терору – мирними українськими містами летять десятки крилатих і балістичних ракет. Пуски здійснюються з моря, суші та повітря з-за меж території України. Шість таких ракет російські окупанти сьогодні випустили по Львову, потрапивши до Львова. базу зберігання пального і по території бронетанкового заводу. Втім, зрозуміло, чому саме Львів став нині мішенню Путіна. Це красномовна ляпас президенту США, який на той час знаходився в якихось 10 хвилинах польоту ракет окупантів від атакованого Львова", - йдеться у повідомленні. . У командуванні наголосили, що після такого вчинку кремлівського фюрера саме час ухвалити рішення та передати Україні сучасні зенітні ракетні комплекси західного виробництва, а також літаки F-15, F-16 або F-18.
Суспільство оформление ленты  Рашисти продовжують використовувати касетні боєприпаси. Нацполіція попереджає про небезпеку наближення до них Національна поліція повідомляє, що російські окупанти знову застосували заборонені касетні боєприпаси на сході України. Цього разу це сталося під час обстрілу з РСЗВ «Торнадо-С» міста Красногорівка Донецької області. Російські терористичні війська били приватним сектором. Нацполіція просить не підходити до касет, вони можуть здетонувати будь-якої миті, оскільки ймовірний час їх самоліквідації - близько 40 годин. Поліція оточила небезпечний район, вибухотехніки знешкоджують бойові кумулятивні елементи.Нагадаємо, росія є однією з найбільших країн виробників касетних боєприпасів, яка не підписала і не ратифікувала конвенцію щодо касетних боєприпасів (англ. Convention on Cluster Munitions, CCM). Розпізнати - чи є касетний боєприпас оснащеним механізмом самоліквідації можна за маркуванням на його корпусі. Як правило, це буде буква "С" наприкінці найменування виробу. Звертаємо увагу, що подібні боєприпаси не можна чіпати руками – вони оснащені чутливими механізмами спрацьовування. Більше того – при виявленні подібних боєприпасів необхідно терміново, але акуратно залишити це місце – касетний боєприпас є боєприпасом невиборчої дії та вражає не точково, а площу.  
Політика Зеленський: Україні потрібен хоча б 1% літаків та танків, які "пиляться" в країнах НАТО "Партнерам потрібно активізувати допомогу Україні. У тому числі щодо надання одного відсотка військової техніки країн НАТО". Про це у своєму відеозверненні сказав Володимир Зеленський. "Це дуже конкретно. Це літаки для України. Це танки для нашої держави. Це протиракетна оборона. Це протикорабельна зброя. Це те, що є у наших партнерів. Що в них просто припадає пилом. Він зазначив, що не може бути прийнятним, якщо під ризиком зіткнення з російськими військами опиняться держави Балтії, Польща, Словаччина, весь схід Європи. "Виявляться тільки тому, що залишать десь у себе в ангарах лише один відсоток від усіх літаків НАТО і один відсоток усіх танків НАТО. Один відсоток! Ми не просили більше. І не просимо більше. А чекаємо вже 31 день! То хто ж керує євроатлантичною спільнотою? Невже досі Москва через залякування?", - сказав Зеленський.
Економіка Британія ввела санкції проти російської компанії "Кронштадт", яка виробляє дрони "Оріон" Британія ввела санкції проти російської оборонної компанії "Кронштадт", яка є основним виробником дронів "Оріон" та інших безпілотників. Про це повідомляє ВВС із посиланням на британське міністерство оборони. Британське міноборони зазначає, що через міцну українську протиповітряну оборону Росія, швидше за все, обмежила пілотовані вильоти за межі лінії фронту і змушена використовувати більше безпілотних літальних апаратів. Отже, як вважають британські військові, російським військам буде потрібно більше дронів. "Ці санкції завдадуть шкоди російському оборонному комплексу і обмежать їхню можливість замінити втрачені безпілотники", - вважають у британському міністерстві оборони. Загалом Британія розширила санкції та запровадила їх ще проти 65 осіб та компаній, пов'язаних із російським вторгненням в Україну. БПЛА "Оріон" створено компанією "Кронштадт" (до 2015 року називалася "Транзас"). Цей безпілотник, розробку якого було розпочато у 2011 році, належить до класу середньовисотних апаратів великої тривалості польоту. Можлива максимальна тривалість польоту становить не менше 24 годин, а стеля – близько 8000 метрів. БПЛА "Оріон" було вперше представлено на авіашоу МАКС влітку 2017 року. Зовні він нагадує іранський БПЛА "Shahed 129" (вже поставлений на озброєння "Корпуса вартових ісламської революції") або ізраїльський Hermes 450 і, меншою мірою, турецький БПЛА "Anka". Цей безпілотник призначений насамперед для повітряної розвідки місцевості. Однак він може застосовуватись і як ударний БПЛА. "Оріон-Е" російські військові застосовували під час бойових дій у Сирії.
Британська розвідка повідомляє, що рашисти перейшли до атаки ракетами зі своєї території, злякавшись українських ППО. Британська розвідка у звіті за тридцять перший день війни Росії проти України повідомила, що командування країни-агресора прийняло рішення атакувати Україну дистанційними боєприпасами, зокрема ракетами, що запускаються з території Росії. Таким чином, окупанти хочуть скоротити кількість своїх втрат, які вони зазнають від українських сил протиповітряної оборони. "Росія продовжує покладатися на "дистанційні" боєприпаси, які запускаються з російського повітряного простору, щоб зменшити вразливість своїх літаків для українських сил ППО". Зазначається, що російські окупанти продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах на території України, зокрема, розташованих у густонаселених житлових районах. При цьому британська розвідка зазначає, що практично 60% ракет, що запускаються, не спрацьовує, що ускладнять становище Росії. Британська розвідка зазначає, що у такій ситуації потреба російської армії у безпілотниках зростає, а їх запаси виснажуються. Нагадаємо, Великобританія також запровадила санкції проти російської оборонної компанії "Кронштадт", основного виробника російського безпілотника "Оріон" та інших БПЛА. Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 26 March 2022 Find out more about the UK government's response: https://t.co/2dKEwcCB4EUA #StandWithUkraine UA pic.twitter.com/EHVWIjfnAT — Ministry of Defence GB (@DefenceHQ) March 26, 2022
Економіка Курс долара на чорному України. Єдина валюта зі стабільним курсом – російський рубль Журналісти видання "Сегодня" зібрали інформацію з різних куточків нашої країни щодо курсу долара на чорному ринку обміну валют. Нагадаємо, у зв'язку із запровадженим у країні військовим становищем офіційно заборонено обмінювати валюту в обмінних пунктах. Проте на чорному ринку попит на валюту лишається. Варто зазначити, що курс долара до гривні хоч і вищий від зафіксованого НБУ – 29,25 грн. за долар, але поки що не перевищує 32-34 грн. Що не така велика різниця. Як пише "Сегодня", у львівських обмінниках курс купівлі становить у середньому 32,40 гривні, продаж - 33-34 гривні. У столиці середній курс на купівлю/продаж в обмінниках – 32,20/32,80 грн за дол, у приватних осіб – 31/33 грн, в Одесі – 32,50/33 грн та 32,60/33 відповідно, у Харкові , Миколаєві та Чернігові всі обмінники закриті, у Дніпрі працює тільки один з курсом - 31/35 грн за дол. Експерти зазначають, що стабільний курс гривні навіть на чорному ринку обумовлений кількома пунктами: банківська система має значний запас фінансової фортеці. Ніколайчук вважає, що це наслідки серйозних реформ після 2014 року у монетарній сфері та у секторі банківського регулювання;населення немає великої потреби купувати валюту на чорному ринку. Тим громадянам, які виїжджають за кордон, набагато зручніше користуватися картками. Ті, що залишаються в країні, також можуть задовольнити свої потреби за допомогою офіційної банківської системи;у НБУ зараз набагато більше можливостей, щоб перекрити відтік капіталу за кордон, ніж у 2014 році.Також експерти не рекомендують ризикувати, купуючи долар на чорному ринку, оскільки курс все одно буде завищеним, а також висока ймовірність, що вас обдурять. Єдиною валютою зі стабільним курсом на чорному ринку став російський карбованець. Незважаючи на те, що національний регулятор і виставляє на своїх сторінках рекомендований курс, ціна російської валюти стабільно залишається нульовою: немає попиту, ні пропозиції.
Культура Пропутинська співачка ротом не засмутилася скасуванням концерту в Дубаї, адже у неї був концерт у Ханти-Мансійську. Виконавиця пісень ротом, яка підтримує війну росії в Україні валерія у своєму інтерв'ю для пропагандистського видання AIF розповіла про скасований виступ у Дубаї, де планувався Дрезденський оперний бал.У заході окрім неї повинні були брати участь такі самі, як і вона, представники російського шоу-бізнесу, які підтримують путінський режим своєї країни-терориста: вадим репін і світлана захарова. Музиканти Дрезденського оркестру не захотіли виходити на одну сцену із російськими артистами.В інтерв'ю валерія постаралася показати, що абсолютно не засмучена можливістю виступити на сцені світового рівня в Дубаї та оркестром, також відомим на весь світ, адже вона "днями виступала в Ханти-Мансійську". Ми також вважаємо, що це гідна заміна та новий якісний рівень виступів будь-якого артиста, який підтримує путінський режим. Вважаємо, що не треба зупинятися на досягнутому – є ще безліч непокірних місць. Навіть у Сибір їхати не треба – Новогорбовський сільський клуб у московській області чекає на своїх кумирів.

Нефрит: магічні властивості каменю
Нефрит: магічні властивості каменю
Кожен дорогоцінний або напівдорогоцінний камінь має свої магічні властивості Це стосується й нефриту
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Натуральні мінерали мають виняткову силу Вони здатні посилити можливості людини та допомогти їй досягти успіху....
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Добитися успіхів у кар'єрі здатний кожен представник зодіакального кола Візьміть на замітку корисні рекомендац....
10 знаків того, що ви зустріли людину з минулого життя
10 знаків того, що ви зустріли людину з минулого життя
1 Ви відчуваєте себе поряд з ним "як вдома"
10 слів та думок, які притягують невдачі
10 слів та думок, які притягують невдачі
Іноді, незважаючи на всі зусилля, ми не можемо досягти своєї мети Причиною цього є негативний настрій, який ми....
більше матеріалів




/-0,35143995285034-/ /-pc-/
Top