counter
Архів Повернутись назад 27 Січня 2019
27 Січня
Економіка Втрати економіки США від «шатдауну» склали 6 млрд доларів Через так званий «шатдаун», призупинення роботи урядових установ, економіка США за 35 днів втратила близько 6 мільярдів доларів. Такі дані надала компанія S&P Global Ratings, повідомляє агентство Reuters. «Хоча шатдаун і закінчився угодою на Капітолійському пагорбі, він відіб'ється на впевненості бізнесу і настроях на фінансових ринках. При цьому угода про відновлення роботи уряду обов'язково призведе до позитивних рухів на ринках», - сказано в повідомленні. Нагадаємо, робота деяких урядових установ у США була припинена 22 грудня 2018 року через розбіжності між Дональдом Трампом і представниками Демократичної партії про фінансування будівництва стіни на кордоні США з Мексикою. 25 січня Дональд Трамп призупинив «шатдаун», підписавши проект закону, який дав можливість профінансувати федеральні відомства до 15 лютого.
Події оформление ленты  З'явилося відео моменту аварії бомбардувальника ВКС РФ Ту-22 У мережі з'явилося відео моменту аварії надзвукового бомбардувальника-ракетоносця ВКС Росії Ту-22М3 в Мурманській області. Відеозапис опубліковано в YouTube російським пропагандистським телеканалом Рен ТВ, і справжність цього відео поки підтвердити неможливо, оскільки офіційних заяв від влади РФ немає. Російський бомбардувальник Ту-22 М3 зазнав аварії 22 січня під час посадки на військовому аеродромі полку дальньої авіації в Оленегорську. На його борту перебувало чотири члени екіпажу. Два пілоти загинули під час аварії, ще двох льотчиків екстрено госпіталізували. Пізніше стало відомо, що один пілот помер у лікарні. У російському Міністерстві оборони заявили, що літак при посадці після виконання планового навчального польоту потрапив у потужний сніговий заряд, що і стало причиною аварії.
Політика Всі дипломати США покинули Венесуелу Останні співробітники дипломатичних представництв США у Венесуелі покинули посольство в столиці Каракасі. Про це повідомили в прес-службі міністерства закордонних справ Венесуели. Як повідомляється, висновок усіх співробітників дипломатичних представництв Сполучених Штатів Америки у Венесуелі був здійснений чітко в раніше призначений термін. Також у МЗС Венесуели зазначили, що співробітники венесуельської дипломатичної місії у Вашингтоні вже почали повертатися додому. У зовнішньополітичному відомстві Венесуели заявили, що протягом найближчого місяця повинні пройти переговори з владою США про відкриття офісів по взаємних інтересах у Каракасі і Вашингтоні, для здійснення міграційних процедур та вирішення інших питань, пов'язаних з двостороннім інтересом.
Суспільство Кримський журналіст: Скоро річниця «російської весни», а ми живемо як у хліві Столиця окупованого Росією Криму - місто Сімферополь наочно ілюструє тезу, що все хороше на півострові нерукотворне, а все рукотворне недобре. Про те, як це місто зустрічає п'ятиріччя «російської весни», пише на своїй сторінці у Facebook кримський журналіст Олександр Дремлюгін. «Скоро в Криму п'ята річниця «російської весни». Але за цей час нічого не змінилося на краще, стало навіть гірше: діряві дороги і розбиті тротуари зруйнувалися ще більше. У містах скрізь сміття і бруд. Вночі темно, адже ліхтарі не горять. Автомобілів стало більше, тому їх паркують на клумбах і у дворах на дитячих майданчиках. Сімферополь перетворився на велику помийну яму, а ми живемо, як у гетто, як свині в хліві. Депутати голосно обіцяють, чиновники бадьоро рапортують, пов'язані з ними «бізнесмени» набивають кишені, а ми все глибше тонемо. У місті п'ятий рік не можуть знайти грошей на притулок для бездомних, але будують найдорожчий ляльковий театр за мільярд рублів. Потім скажуть, що бюджет не в змозі утримувати таку махину і віддадуть 80% його площ під кафешечки і магазинчики. Минулі 5 років - час втрачених можливостей, казка про втрачений час для Криму і для кожного з нас. Ми будуємо колоса на глиняних ногах!», - написав Олександр Дремлюгін.
Економіка Пинзеник: За логікою «Нафтогазу», в таксі треба платити за вартість автомобіля Нардеп від БПП і колишній міністр фінансів України Віктор Пинзеник вважає, що реальна собівартість газу не має нічого спільного з цією цифрою, яку раніше озвучив глава НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв, заявивши, що собівартість українського газу становить $ 250 за 1 тис. м³. «Прочитав заяву глави «Нафтогазу» про собівартість видобутку українського газу і не можу зрозуміти, звідки її взяли. Виявляється, вона досягає 250 доларів за 1000 м³ газу. І це без урахування податків і витрат на транспортування. А як виявилося, весь секрет криється в унікальному «нафтогазівському» методі підрахунку собівартості видобутку газу. Виявляється, в ці розрахунки включено капітальні видатки, які здійснюються один раз і пов'язані з усім обсягом видобутку газу в результаті цих капітальних вкладень. У Нафтогазі не знають, що капітальні вкладення враховуються через інструмент амортизації? І щороку це тільки частина, а не весь обсяг вкладень. Тому за їхньою логікою, в ціну перевезення пасажирів у таксі треба було б включати вартість придбання автомобіля. Щоб уникнути маніпуляцій іншого роду, я не стану озвучувати мої оцінки собівартості видобутку українського газу. Скажу тільки - нічого спільного з наведеними даними вони не мають», - написав Віктор Пинзеник на своїй сторінці в Facebook.
Суспільство До Шарм-ель-Шейха під конвоєм. Як російські туристи їздять у Єгипет У Росії туроператори знайшли ще один спосіб обійти заборону на чартерні авіаперельоти до туристичних єгипетських міст Шарм-ель-Шейх і Хургаду, - вже з 1 лютого через Туреччину почне літати чартерний літак «Єкатеринбург - Анталья - Шарм-ель-Шейх». І саме жителі Єкатеринбурга першими випробують цей маршрут. За словами росіянина Михайла, він приїхав на відпочинок до Єгипту сім'єю з трьох чоловік. З Єкатеринбурга до Єгипту вони добиралися 16 годин через Ізраїль з посадкою і дозаправкою в Мінеральних Водах. «Весь переліт зайняв сім годин, ще близько трьох годин - проходження кордонів Ізраїлю та Єгипту, а потім проїзд на автобусі по Єгипту до Шарм-ель-Шейха ще близько шести годин. По всьому Єгипту нас супроводжували військові, а на трасі через кожні 30 км були блокпости для перевірки і проходження туристичних автобусів. Вони намагаються зробити все для повернення російських туристів», - розповів Михайло.
Політика Пєсков сказав, що заважає Росії підписати мирний договір з Японією Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що укладення мирного договору між Японією і Росією заважає підтримка японської влади санкцій відносно Москви. Про це Пєсков 27 січня сказав у ефірі телепрограми «Москва.Кремль.Путін». «Однією з основних перешкод є підтримка Японією режиму санкції проти Москви. Це дуже заважає підписанню мирного договору. У 2018 році з російської сторони надійшла пропозиція Японії підписати документ без попередніх домовленостей, щоб уже на його основі вирішити інші проблеми, але ця пропозиція була відкинута», - сказав Пєсков. Відзначимо, що після завершення Другої світової війни острови Курильської гряди - Ітуруп, Кунашир, Шикотан і група Хабомаї - увійшли до складу Радянського Союзу. З того часу Японія домагається повернення цих островів під юрисдикцію Токіо. У жовтні минулого року прем'єр Японії Сіндзо Абе сказав, що Токіо готове укласти мирний договір з Москвою, але тільки після того як Курильські острови увійдуть до складу Японії.
Політика Знову «Іхтамнет». Кремль відхрестився від російських військових у Венесуелі Інформація про відправку російських військових до Венесуели для охорони президента цієї країни Ніколаса Мадуро є недостовірною. Про це в ефірі програми «Москва. Кремль. Путін» 27 січня заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. Раніше Володимир Путін зателефонував Ніколасу Мадуро і висловив йому свою підтримку. Також президента Венесуели підтримують Куба, Туреччина, Мексика, Уругвай, Куба і Болівія. Однак більшість країн світу визнали тимчасовим президентом Венесуели лідера опозиції і спікера парламенту Хуана Гуайдо. Агентство Reuters з посиланням на свої джерела повідомило, що частина російських найманців знаходяться у Венесуелі з травня минулого року, а ще одна група російських найманців ПВК для охорони Мадуро була відправлена ​​до Венесуели недавно.
Політика Азаров: Екс-депутат-утікач Олійник хоче зареєструватися кандидатом у президенти Колишній народний депутат України від «Партії регіонів» Володимир Олійник, що втік до Росії, хоче спробувати зареєструватися кандидатом на президентські вибори в Україні, які відбудуться 31 березня 2019 року. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив колишній прем'єр-утікач Микола Азаров. «Ми підтримаємо будь-яких кандидатів у президенти України, які виступають проти нинішнього президента України Петра Порошенка. Головне завдання - не допустити проходження Петра Порошенка до другого туру виборів. В якості кандидата в президенти від «Комітету порятунку України» спробує зареєструватися колишній депутат Володимир Олійник, який зараз готує документи. Не думаю, що у нього так просто вийде ці документи здати до ЦВК, але сподіваюся, що все-таки йому вдасться», - написав Микола Азаров.
Економіка США висунули новий ультиматум ЄС через російський газопровід Влада США вимагає від країн Європейського Союзу негайно зупинити будівництво в обхід України російського газопроводу «Північний потік-2», який є політичним проектом. Про це повідомляє Handelsblatt. Як повідомляє видання, представник уряду США заявив, що Євросоюз повинен докласти всіх зусиль для повної зупинки цього російського проекту, щоб після його завершення Москва не отримала можливості чинити величезний вплив на всі європейські країни. «Якщо російський газопровід «Північний потік-2» буде добудований, Європа втратить важливий простір для протидій Росії. Наші партнери в Європі повинні вжити активних заходів, щоб забезпечити власну енергобезпеку і гарантувати безперебійні поставки російського газу через територію України», - заявив представник Білого дому.
Політика Після Brexit Британія може ввести воєнний стан У разі невпорядкованого Brexit влада Британія може ввести в країні воєнний стан, щоб запобігти можливому хаосу. Про це в неділю, 27 січня, повідомляє газета The Sunday Times. Як повідомляється, зараз британський уряд обговорює доцільність застосування в разі невпорядкованого Brexit «Акту про надзвичайні ситуації», прийнятого 2004 році. Цей Акт дозволяє вводити в Великобританії комендантську годину, конфісковувати майно громадян і обмежувати свободу пересувань. Також під час дії цього Акта уряд має право застосовувати збройні сили для придушення масових заворушень. Також повідомляється, що зараз британський уряд домагається продовження часу роботи для парламенту, щоб дати законодавцям можливість завершити розробку документів по Brexit до призначеної дати по виходу Британії зі складу ЄС.
Події Зіткнення вертольота з літаком в Альпах: 7 загиблих і 2 поранених В результаті зіткнення в Альпах вертольота з легкомоторним літаком загинули семеро людей, в лікарні у важкому стані госпіталізовані двоє постраждалих, повідомляє AFP. Трагедія сталася 25 січня в долині Аоста недалеко від Франції. Під час зльоту пілот вертольота, на борту якого знаходився німецький лижний інструктор і чотири німецьких лижники, не помітив заходив на посадку легкомоторний літак, на борту якого був пілот і два пасажири. Рятувальники до настання темряви виявили тіла п'ятьох загиблих, потім пошукова операція була припинена до ранку 26 січня. У суботу рятувальники виявили ще два тіла. В результаті події загинули всі шість осіб, що знаходилися в вертольоті, і один пасажир літака. Пілот і ще один пасажир літака були госпіталізовані у важкому стані.

Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
більше матеріалів




/-1,096654176712-/ /-pc-/
Top