counter
Архів Повернутись назад 26 Травня 2017
26 Травня
Суспільство Після скандалу з зеленкою і сміттєвим баком у Білгороді-Дністровському дозволили побудувати церкву Міськрада Білгорода-Дністровського Одеської області 25 травня ухвалила рішення дозволити будівництво Свято-Покровського храму УПЦ КП. Ухвалення рішення постійно затягувалося, на попередніх засіданнях міськвиконкому в квітні-травні не було кворуму, передає Укрінформ. Храм побудують на вулиці Олімпійській. Священик УПЦ КП отець Іван Гуменюк сподівається, що храм для української громади побудують максимально швидко і безперешкодно. Нагадаємо, в місті немає жодного храму Київського патріархату, тільки Московського. На постійні прохання городян побудувати для них церкву, сепаратисти у виконкомі знаходили причини не дати дозволу. 18 травня в міськраді виник скандал, так як представникам церкви раніше виділили земельну ділянку на Олімпійській вулиці, однак виконком вкотре відмовився погоджувати розробку детального плану цієї території. Присутні на засіданні представники низки українських громадських організацій облили особливо активного члена виконкому Василя Кащі зеленкою і намагалися кинути в сміттєвий контейнер.
Політика Білий дім знайшов виправдання манерам Трампа у Брюсселі Президент США Дональд Трамп відсунув убік прем'єр-міністра Чорногорії Душко Марковича під час відкриття штаб-квартири НАТО у Брюсселі, так як слідував заздалегідь затвердженою схемою розстановки для спільної фотографії. Про це заявив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер. Спайсер не став у деталях коментувати інцидент журналістам, бо «не дивився відео». Однак додав, що Трамп не намагався зайняти краще місце, зокрема, ближче до генсека НАТО Єнса Столтенберга, передає ТАСС. У свою чергу прем'єр-міністр Чорногорії Душко Маркович заявив, що інцидент з Трампом є «необразливою ситуацією», передає Associated Press. «Цьому не надали уваги, я просто бачив реакцію на це в соціальних мережах. Це просто невинна ситуація», - сказав він журналістам. Маркович також подякував Трампові за підтримку членства Чорногорії в НАТО. «Природно, президент США перебуває в першому ряду», - додав він. Нагадаємо, громадськість і журналістів обурила поведінка Трампа під час відкриття штаб-квартири НАТО. Трамп безцеремонно поклав руку на плече Марковичу і відштовхнув його собі за спину. Манери Трампа давно викликають подив у преси.
Суспільство В Україні 26 травня тепло і дощитиме В Україні в п'ятницю, 26 травня, місцями пройдуть дощі, температура повітря прогріється максимум до 23 градусів. Про це повідомили синоптики Гідрометцентру України. Так, у західних областях вдень дощитиме, місцями з грозами, температура складе від 18 до 23 градусів. У північній частині країни також дощитиме, від 19 до 21 градуса тепла. На сході і в центрі опади можливі місцями, повітря прогріється від 18 до 23 градусів. На півдні - від 18 до 23, опадів не передбачається. У Києві вдень можливий дощ, температура від 19 до 21 градуса тепла. Разом з тим у вихідні киян чекає хмарна, дощова, але тепла погода. Так, у суботу, 27 травня, в Києві буде хмарно з дощами. Максимальна температура вдень +21 градус, а вночі +12. У неділю, 21 травня, буде похмуро, але сухо. Вдень стовпчик термометра підніметься до 24 градусів тепла, а вночі до +9 градусів.
Події На Донбасі за добу було поранено 5 військових ЗСУ У зоні АТО на Донбасі за останню добу поранення отримали 5 бійців ЗСУ. Всього терористи провели 57 обстрілів позицій українських військових. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО в Facebook. Повідомляється, що терористи били по житлових кварталах населених пунктів. На Приморському напрямку відбулося 29 обстрілів. О 9-й годині вечора бойовики обстріляли наші опорні пункти на підступах до Красногорівки з мінометів різних калібрів, озброєння танка і БМП, зенітної установки і піхотного озброєння. Під час цього обстрілу кілька ворожих мін потрапили в житловий квартал недалеко від міської лікарні. На щастя, ніхто не постраждав. З мінометів були обстріляні позиції ЗСУ поблизу Широкиного і Мар'їнки. По українських захисниках Широкиного також бив ворожий танк. На Донецькому напрямку зафіксовано 26 обстрілів. Найбільш напруженою ситуацією залишається в передмісті Авдіївки, де застосовували міномети, РСЗВ «Град» і артилерію. Поблизу Луганського на Світлодарській дузі бойовики вели вогонь з 82-мм мінометів і гранатометів. На Луганському напрямку ситуація була більш стабільною. На цій ділянці фронту впродовж минулої доби бойовики лише двічі застосовували зброю.
Суспільство За куріння в літаку британця засудили до 9 років в'язниці Суд засудив британця Джона Кокса до 9 років і 6 місяців позбавлення волі за те, що він влаштував пожежу на борту літака, покуривши в туалеті. Про це повідомляє ВВС. Інцидент стався в 2015 році в літаку, який летів з Бірмінгема в єгипетський Шарм-ель-Шейх. Командир повітряного судна отримав сигнал SOS і запросив аварійну посадку в найближчому аеропорту. У літаку в той момент перебувало понад 200 пасажирів, він летів на висоті понад 10 тисяч метрів. Екіпаж повідомив капітану, що не може загасити пожежу. На допомогу команді прийшов пасажир, який раніше працював рятувальником. Він загасив вогонь і літак приземлився благополучно. У січні 2016 року відбувся суд, британець визнав свою провину, тому суд засудив його до 4,5 року в'язниці. Однак Апеляційний суд погодився з доводами прокуратури і збільшив термін британця в 2 рази.
Суспільство Окупанти в Криму хочуть відібрати у кримчан прибережні ділянки землі Окупанти в Криму мають намір внести поправки в законодавство РФ і анулювати права власності на деякі земельні ділянки, видані державними органами України. Як повідомив на своїй сторінці в Facebook так званий «глава Криму» Сергій Аксьонов, за його ініціативою в РФ відправили пропозиції з поправками в закон, які дадуть можливість визнавати недійсними видані державними органами України документи, що підтверджують право власності на ділянки в Криму і в Севастополі або право їх користування. За словами Аксьонова, відомого на прізвисько «Гоблін», його пропозиції спрямовані на зачистку від незаконної забудови прибережних зон і заповідників, територій загального користування, на розширення перспектив розвитку приморських регіонів. Запропоновані зміни нібито не стосуються соціальної сфери, приватизації житла, питань, пов'язаних з садівництвом, городництвом, веденням дачного господарства. Аксьонов привів в приклад територію Алупкінського палацово-паркового музею, де юридичній особі було відведено ділянку для ведення підприємницької діяльності. Схожа ситуація склалася в Ялтинському гірничо-лісовому заповіднику. А центральний ринок у Сімферополі, за його словами, - це яскравий приклад розміщення об'єктів на мережах інженерно-технічного забезпечення. Раніше російські ЗМІ писали про те, що загальна вартість ділянок у Криму, які підпадають під потенційне вилучення, складає $ 1-1,5 млрд.
Суспільство Кличко для безперебійної роботи «Київпастрансу» не вистачає 450 млн гривень Для безперебійної роботи комунального підприємства «Київпастранс» треба виділити дотації на суму 448 800 000 гривен. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомили в прес-службі Київської міської адміністрації. З цієї суми планується виплатити зарплати і покрити першочергові витрати. «Ви знаєте, що ми плануємо підвищення вартості проїзду в комунальному наземному транспорті і метро на 1 гривню. Але ці кошти не дотягують навіть до собівартості проїзду», - сказав мер. Нагадаємо, з липня вартість проїзду в наземному транспорті і в метро зросте на 1 гривню. Поїздка в наземному транспорті (трамваї, тролейбусі, автобусі і фунікулері) коштуватиме 4 грн. В метрополітені - 5 грн, за пластиковою карткою - від 4,50 грн в залежності від кількості поїздок, а за проїзними квитками - від 3,87 грн у залежно від типу проїзного. Тариф на проїзд у міській електричці становитиме 5 грн за одну поїздку.
Суспільство Американський скульптор запевняє, що не займався плагіатом статуетки української художниці Відомий американський скульптор Джефф Кунс скопіював статуетку української художниці Оксани Жникруп на законних підставах. Про це заявила прес-секретар американського майстра Лорен Ротстейн. Скульптор зазначив, що його дійсно надихнула маленька фарфорова статуетка. А його прес-секретар уточнила, що Кунс мав право на використання роботи Жникруп. «Ми знаємо про роботу Оксани Жникруп і маємо ліцензію на використання її для роботи пана Кунса», - повідомила Ротстейн, передає ВВС. Нагадаємо, раніше Кунса звинуватили в плагіаті. Так, у травні на площі біля Рокфеллер-центру в Нью-Йорку встановили його надувну скульптуру «Балерина, яка сидить». Ця скульптура є точною копією статуетки української майстрині. У соцмережах і ЗМІ на американського скульптора почалися нападки.
Суспільство В Іраку через авіаудари загинули більше 100 мирних громадян - військові США В результаті авіаударів, спрямованих проти снайперів «Ісламської держави» у березні цього року в Мосулі загинули 105 громадян Іраку. Про це заявило Центральне командування військ США. Відзначається, що мішенню американських військових були два бойовики-снайпери ІДІЛ. Удару було завдано з «високоточної зброї». Однак після авіаудару здетонувала закладена бойовиками вибухівка, тому загинули мирні жителі, які шукали притулку на нижніх поверхах будівлі. Ще 4 людини загинули в сусідніх будівлях, передає ВВС. У США заявили, що в організаторів авіаудару не було інформації про цивільних у будівлі. Крім того, закладена бойовиками ІДІЛ вибухівка була як мінімум вчетверо могутніша за зброю, яку застосували американські військові. Нагадаємо, США визнали загибель 229 мирних жителів через удари коаліції в Сирії і Іраку з початку операції «Непохитна рішучість».
Суспільство оформление ленты  Терорист рік готувався до атаки в Манчестері Імовірний виконавець теракту в Манчестері Салман Абеді рік готувався до атаки. Про це пише видання The Times. Журналісти з'ясували, що 22-річний чоловік за 12 місяців до теракту відкрив у банку рахунок, який згодом використав, щоб придбати вражаючі елементи для саморобного вибухового пристрою. Щоб не викликати підозр, Абеді купував деталі в різних магазинах, часто в передмісті Манчестера. Поїздки за деталями він планував заздалегідь і їздив у різні дні. Всі покупки він закінчив у середині квітня і після цього ненадовго виїхав до Лівії. У свою чергу поліція Великої Британії продовжує затримувати осіб, причетних до теракту. 26 травня був заарештований чоловік неподалік від Мосс Сайда в окрузі Великий Манчестер. Всього на сьогодні арештовані 8 осіб, раніше двох затриманих відпустили. Нагадаємо, 22 травня в результаті теракту на стадіоні «Манчестер-Арена», де проходив концерт американської співачки Аріани Гранде, загинули 22 людини, 64 отримали поранення.
Події На Закарпатті затримали депутата-браконьєра з убитим оленем У Берегівському районі Закарпатської області були затримані два браконьєри з убитим оленем. Інформацію про інцидент підтвердили Мukachevo.net в Нацполіції Закарпаття. Браконьєри були затримані вночі 26 травня, одним з них виявився депутат райради Рудольф Баков (партія "Відродження"). Баков також є головою Берегівського районного товариства мисливців і рибалок. У поліцію близько першої години ночі звернулися місцеві жителі і повідомили про незаконне полювання біля села Горонглаб. Виїхавши на місце оперативники виявили автомобіль марки ВАЗ та двох громадян 1974 і 1991 року народження, жителів Брегівщіни. У багажнику авто правоохоронці знайшли тіло вбитого оленя і дві нарізні рушниці. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 статті 248 - незаконне полювання.
Політика Ляшко: Українцям НАЗК нагадує «заразу якусь, яка до корови ззаду пристала» Українці в більшості своїй не знають, що таке Національне агентство з запобігання корупції. Про це в кулуарах Верховної Ради України 26 травня заявив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. «Вчора проект закону про НАЗК не внесли до порядку денного, але ми будемо наполягати, щоб розглянули його на цій сесії. Найважливіше в тому, що людей хвилює інше. Їх хвилює, щоб була робота і зарплата», - заявив він. Ляшко впевнений, що більшість українців взагалі не знають, що таке НАЗК. «НАЗК і все інше! Баба і дід у селі взагалі не знають, що це таке. Вони думають, що це якась зараза до корови ззаду пристала. Прищ або чиряк, інфекція. Ось що вони думають про НАЗК, САП і будь-яку іншу хрінь! Людям потрібна робота і зарплата, а не інша хрінь», - сказав він.
Економіка Суд скасував ліквідацію банку «Михайлівський» Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Національного банку про неплатоспроможність банку «Михайлівський». Також рішенням суду було скасовано постанову Фонду гарантування вкладів фізосіб про введення в банк тимчасової адміністрації і рішення обох органів про ліквідацію банку. З позовом до суду звертався один з власників банку - компанія «Екосіпан», передає «Громадське ТБ». У суді постановили, що перерахування 1507 млрд грн з рахунку ТОВ «Інвестиційно-розрахунковий центр» на рахунки фізосіб хоч збільшило зобов'язання Фонду гарантування вкладів, але це не було «операціями банку», оскільки «Михайлівський» не був стороною договорів позики, а тільки виконував розпорядження клієнта. Разом з тим суд не став зобов'язувати Нацбанк відновлювати функціонування ПАТ Банк «Михайлівський». У НБУ заявили, що мають намір оскаржити це рішення суду. Нагадаємо, Нацбанк звинуватив керівництво банку «Михайлівський» в організованій злочинності і ліквідував банк. У НБУ розповіли, що 100% акцій банку належало ТОВ «Екосіпан», 92,5% якого належить Віктору Поліщуку, 3,9% - Ігорю Дорошенку і 3% - Віктору Єрасову.
Політика Парубій підписав закони про мовні квоти і заборону георгіївської стрічки Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій підписав закони про мовні квоти на ТБ і заборону георгіївської стрічки. Про це він повідомив, відкриваючи засідання парламенту 26 травня, передає кореспондент АСН. «Вчора ми зняли всі перепони для підписання дуже важливих законів. Незважаючи на істерику тих, кому Україна стала кісткою в горлі, всіх, хто намагався заблокувати закон про українську мову на ТБ, цей парламент продемонстрував, що він український парламент. Сьогодні я підписую закон, який передбачає обов'язкову квоту української мови в 75% на національних телеканалах. Цей закон - черговий крок захисту і національної безпеки», - сказав він. Після чого Парубій у прямому ефірі підписав закон. «Закон підписаний!» - констатував спікер, а в залі пролунали оплески народних депутатів. Також спікер підписав закон про заборону георгіївської стрічки в Україні, що нардепи також супроводжували оплесками. Нагадаємо, Верховна Рада України 16 травня на вечірньому засіданні ухвалила в цілому Закон України «Про внесення доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виробництва і пропаганди георгіївською (гвардійської) стрічки», за що проголосували 238 нардепів. На ранковому засіданні 23 травня парламент прийняв у цілому Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації».
Суспільство Бельгійський хакер запропонував Меланії Трамп покинути Дональда і бути з ним Бельгійський хакер, відомий під псевдонімом Inti de Ceukelaire, знайшов електронну адресу першої леді США Меланії Трамп і запросив її до себе в гості. Бельгієць повідомив Меланії, що в його рідному місті є казино і готелі, які не поступаються американським. Хакер зазначив, що Алст - це бельгійський Лас-Вегас. OEPS! @FLOTUS haar privé mailadres lekt! Vriendelijk op gewezen (en meteen uitgenodigd in het wondermooie @Oilsjt) :-) pic.twitter.com/AQcvSRfdJp — Inti De Ceukelaire (@intidc) 24 мая 2017 г. Він також запропонував Меланії не витрачати час у Брюсселі і забути про дружину Дональда Трампа. «Чому б вам не вибратися з цього пекла у справжній рай, який розташований всього за 30 хвилин їзди? Забудь про Дональда, у нас тут є Доззі», - зазначив брюсселець. Під Доззі хакер мав на увазі мера міста Крістофа Діейза. Нагадаємо, зараз Меланія Трамп з чоловіком перебуває у Брюсселі, де президент США бере участь у саміті лідерів країн НАТО.
Політика НАТО продовжить підтримувати Україну і реагувати на дії Росії - Столтенберг НАТО продовжить близьке співробітництво з Україною, буде і надалі надавати їй політичну і практичну підтримку. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками зустрічі глав держав НАТО в Брюсселі. За словами Столтенбенга, міжнародні спостерігачі повинні продовжувати свою місію на Донбасі, передає РБК-Україна. При цьому генсек Альянсу підкреслив, що НАТО не шукає конфлікту з Росією, але буде реагувати на силу, яку РФ використовує щодо сусідів. «Ми не шукаємо конфронтації з Росією, але Росія використовувала силу для того, щоб анексувати Крим і дестабілізувати Україну. НАТО повинно було відреагувати, але з іншого боку ми шукаємо діалогу з Росією», - запевнив Столтенберг. Нагадаємо, Альянс затвердив вже рішення про участь у коаліції проти терористичної організації ІДІЛ. Разом з тим частина країн - членів Альянсу не хоче приєднуватися до бойових дій проти ІДІЛ в Іраку і Сирії.
Наука і технології оформление ленты  Надзвуковий авіалайнер доставить вас у будь-яку точку світу за кілька годин - близьке майбутнє Замість восьми годин польоту - трохи більше трьох. Американська компанія Boom Technology розробляє авіалайнер, який зможе долетіти, наприклад, із Лондона у Нью-Йорк лише за 3 години і 15 хвилин. Нинішні літаки долають цю відстань за майже 8 годин. Спеціалісти компанії мають намір створити гіперзвуковий пасажирський авіалайнер, який буде здатний літати зі швидкістю вдвічі більшою за швидкість звуку. Boom Supersonic, так назвали літак, буде здатний розвивати в польоті швидкість 2335 кілометрів на годину. Така швидкість дозволяє скоротити час перельоту більш ніж удвічі, в порівнянні з нинішньою тривалістю польотів.  На свій проект компанія зібрала вже 33 млн доларів. Для початку планується створення дослідного зразка зменшеної копії майбутнього лайнера під назвою Baby Boom. До його збірки фахівці компанії приступлять найближчим часом. Запуск Baby Boom у повітря планується вже в 2018 році. Сам же авіалайнер з місткістю 55 пасажирів повинен злетіти до 2020 року. До створення надшвидкісного літака приєднався англійський підприємець, засновник і керівник відомої аерокосмічної компанії Virgin Galactic Річард Бренсон
Політика оформление ленты  П'ятниця в Раді: менше половини нардепів на робочих місцях Спікер Верховної Ради України від 26 травня відкрив ранкове засідання, де, згідно з електронною системою, зареєструвалися 316 нардепів, передає кореспондент АСН. Однак в реальності в залі перебувало менше половини від зареєстрованих нардепів. Так, позафракційний Борислав Береза ​​написав на своїй сторінці: «Такої п'ятниці я ще не пам'ятаю». Він опублікував кілька фото з напівпорожньою залою парламенту. Треба зазначити, що сьогодні у Верховній Раді година запитань до уряду. У ложі Кабміну присутній весь склад уряду на чолі з прем'єром Володимиром Гройсманом. У той час, як виступали віце-прем'єр з євроінтеграційних питань і міністр юстиції, нардепи по черзі, один за іншим, підходили до прем'єра, активно спілкуючись з ним просто в ложі Кабміну. При цьому інші нардепи явно не слухали доповіді міністрів. Більшість із тих, хто прийшов у п'ятницю, розмовляли по телефону, хтось читав новини і розглядав картинки в мережі.
Політика Російські чиновники активно коментують поведінку Трампа на саміті НАТО Російський сенатор Олексій Пушков заявив, що президент США Дональд Трамп вказав Чорногорії її «справжнє місце» в Північноатлантичному альянсі. Про це чиновник написав у своєму мікроблозі Twitter, коментуючи інцидент, під час якого Трамп відтіснив прем'єр-міністра Чорногорії Душко Марковича. «Трамп, звичайно, не дуже витончено відштовхнув прем'єра Чорногорії на саміті НАТО. Але він так лише зримо показав її справжнє місце в альянсі», - написав Пушков. Трамп, звичайно, не дуже витончено відштовхнув прем'єра Чорногорії на саміті НАТО. Але він так лише зримо показав її справжнє місце в альянсі. — Алексей Пушков (@Alexey_Pushkov) 25 мая 2017 г. У свою чергу повноважний посол Росії, член РСМД Олександр Панов заявив РИА «Новости», що поведінка Трампа в інциденті з Марковичем є не гідною, але очікувати вибачень з боку американського лідера не варто. «Поведінка Трампа, звичайно, не гідна лідера. Зазвичай, якщо він чимось незадоволений, звертаються до керівника протоколу, щоб поставити всіх у тій послідовності, як це заплановано. Але я не знаю, який у них там був протокол. Але Трамп протокол не знає, йому чого? Взяв і відсунув», - сказав Панов. Нагадаємо, 25 травня під час відкриття штаб-квартири НАТО в Брюсселі Трамп безцеремонно відтіснив Марковича, щоб пройти вперед і стати біля генсека НАТО Єнса Столтенберга. Інцидент потрапив на відео і викликав бурхливе обговорення в соціальних мережах. У Білому домі заявили, що таким чином Трамп намагався зайняти своє місце в схемі розстановки лідерів НАТО на колективній фотографії.
Події оформление ленты  Британка залишилася в живих під час вибуху в Манчестері завдяки розмові по телефону Британка Ліза Бріджет позбулася пальця і ​​телефону але залишилася жива завдяки тому, що говорила по мобільному під час терористичної атаки на стадіоні в Манчестері, розповідає Telegraph. Ліза була на концерті Аріани Гранде, коли на арені прогримів вибух. У той фатальний момент вона розмовляла по мобільному телефону з подругою. Ліза виявилася в радіусі осколкового ураження, коли болт, якими був начинений вибуховий пристрій, вцілив у її телефон. Смертельний осколок пробив мобільник наскрізь, роздробив жінці палець, пройшов крізь її щоку і застряг у носі. Чоловік потерпілої, Стів Бріджетт, впевнений, що телефон уповільнив рух болта, тим самим допоміг уникнути більш серйозних травм. Він так само висловив подяку поліції і працівникам рятувальних служб за всю роботу, яку вони вже провели і продовжують проводити, особливо - Пітеру, одному з розпорядників заходу, за те, що вивів Лізу на вулицю і допоміг їй дістатися безпечного місця. Постраждала перебуває в лікарні, лікарі впевнені в її повному одужанні, але шрам на обличчі і втрачений палець залишаться нагадуванням про жахливу трагедію, яку вона пережила.  
Суспільство За рік українці більше 60 млн разів користувалися онлайн-сервісами Мін'юсту - Петренко Тільки в 2016 році українці більше 60 млн разів звернулися до онлайн-сервісів Мін'юсту. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді України 26 травня заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент АСН. «Минулого року онлайн-послугами Міністерства юстиції, а саме: реєстрацією компанії, реєстрацією ФОП, ліквідацією ФОП, отриманням всієї інформації з реєстрів, онлайн-реєстрацією в РАГСі і ще майже 20 послугами в онлайн-режимі скористалися українські громадяни більше 60 млн разів, більше мільйона сервісів було оформлено на платній основі», - заявив він. За словами міністра, це говорить про те, що українці хочуть і користуються комфортними європейськими сервісами, які не створюють їм проблем і перешкод. «Тільки за 2015-2016 роки онлайн-реєстрацією шлюбу і подачею документів через інтернет скористалися 23 тисячі українських пар. Ми також ввели послугу отримання електронної реєстрації. Це та проблема, яка була у багатьох батьків, які їхали за кордон з дітьми», - підкреслив Петренко.
Політика ГПУ і МВС подаватимуть апеляцію на рішення судів відпустити податківців ГПУ і МВС будуть подавати апеляцію на рішення судів щодо податківців. Про це під час години запитань до уряду заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає кореспондент АСН. «На цей час хочу повідомити, що вже розглянуті майже всі запобіжні заходи щодо затриманих колишніх посадових осіб Державної Фіскальної служби. Ми маємо зараз не так мало. А саме близько 350 млн грн застави, 7 осіб зараз арештовані», - заявив він. Нардепи ставили запитання щодо подальших дій правоохоронців, адже більшість з раніше затриманих податківців були відпущені судом. На що Аваков запевнив, що ці рішення будуть оскаржені. «Щодо кількох людей, стосовно яких за рішенням суду прийнято особисте зобов'язання і незначні застави, ми ухвалюємо рішення з прокуратурою і будемо подавати апеляцію», - сказав він. Нагадаємо, Департамент захисту економіки Національної поліції і військова прокуратура провели по всій Україні спецоперацію із затримання екс-чиновників Міністерства доходів і зборів. В ході обшуків було затримано 26 осіб.
Суспільство оформление ленты  Британці щедро винагородили бездомного, який рятував людей у Манчестері Британці щедро винагородили бездомного чоловіка, який допомагав потерпілим під час вибухів у Манчестері, пише Telegraph. Почувши вибухи, бездомний Стів кинувся не навтьоки, а допомагати жертвам терористичного акту на концерті Аріани Гранде в Манчестер-Арені. Нагадаємо, тоді загинуло 22 людини. Телебачення записало короткий коментар Стіва про те, що трапилося, і він підкупив своїми щирими словами британців. Так співвласник «Вест Хема» Девід Салліван пообіцяв допомогти йому «стати на ноги», дати трохи грошей, а також - оплатити оренду житла на півроку. Також станом на 25 травня для Стіва зібрали близько 40 тисяч фунтів благодійної допомоги. У своєму коментарі журналістам після вибуху Стів пояснив свої дії так: «Просто тому, що я бездомний, це не означає, що у мене немає серця і я не людина. Їм потрібна була допомога, я допомагав, мені хотілося б сподіватися, що хтось прийде і допоможе мені, якщо мені знадобиться допомога».
Політика Кабмін просить Раду ухвалити ще один пакет євроінтеграційних законів Уряд підготував і передав до Верховної Ради України низку євроінтеграційних законопроектів, необхідних для виконання угоди про асоціацію з ЄС. Про це під час години запитань до уряду 26 травня заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент АСН. «Виконання угоди про асоціацію на належному рівні залежить безпосередньо і від своєчасного ухвалення пакету євроінтеграційних законів», - заявила вона. Тому, за її словами, спільно з урядовим офісом з євроатлантичної інтеграції міністерство розробило перелік законопроектів, які треба ухвалити в Раді для виконання Україною угоди про асоціацію. «Так, пріоритетними для ухвалення парламентом є законопроекти в таких сферах, як екологія, протидія дискримінації, статистика, енергоефективність, енергетика, торгівля та оподаткування», - підкреслила Климпуш-Цинцадзе. Вона додала, що вже забезпечена «професійна експертиза пріоритетних проектів у сфері європейської інтеграції, які вже зараз перебувають на розгляді у Верховній Раді».
Події У поліцію Києва з повинною прийшов чоловік, який застрелив мотоцикліста У Дарницьке райуправління міліції прийшов чоловік, який у середу, 24 травня, застрелив мотоцикліста на Харківському шосе в Києві. Про це УНН повідомило джерело в правоохоронних органах. «Стрілець, який вбив мотоцикліста, з'явився в правоохоронні органи. Зараз він перебуває у Дарницькому райуправлінні міліції», - розповіло джерело. Воно зазначило, що в цей час вирішується питання про повідомлення підозри. Нагадаємо, ввечері 24 травня на Харківському шосе у Києві був застрелений мотоцикліст. Потерпілий їхав на мотоциклі, в цей час зловмисник кілька разів вистрілив у його бік з автомобіля. Поранений чоловік проїхав кілька метрів і впав. Лікарі «швидкої допомоги» намагалися допомогти чоловікові, але від отриманого поранення він помер. За фактом вбивства розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.
Економіка Гройсман: Проблему автомобілів з іноземною реєстрацією треба вирішувати «зважено» Проблему оподаткування автомобілів з іноземною реєстрацією треба розв'язувати «зважено». Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді 26 травня заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Уряд готовий приєднатися до процесу розв'язання цього питання на базі парламентського комітету. Але це питання неоднозначне. Тому я б просив, щоб ми тут проявили з вами лідерські позиції, які дозволять нам зберегти, зокрема, і державні інтереси», - заявив він, відповідаючи на запитання нардепа щодо розв'язання проблеми власників авто з іноземною реєстрацією. Нагадаємо, раніше в ході пленарного тижня активісти «Автоєвросили» і власники авто з іноземними номерами двічі блокували центральну вулицю Грушевського, де розташовані Рада і Кабмін. Вони вимагали легалізувати автомобілі без сплати податків. Автомобілісти виступали проти ухвалення в парламенті законопроекту авторства голови фракції «Народний фронт» Максима Бурбака, який був рекомендований комітетом з питань митної та податкової політики до прийняття в першому читанні. Автомобілісти проти закону, оскільки в ньому пропонується зобов'язати таких власників сплатити близько 10 тисяч грн податку на рік за автомобіль з іноземними номерами. Прем'єр Гройсман закликав депутатів працювати, вести діалог, знаходити вихід з цієї ситуації. «Але тут треба бути дуже і дуже виваженими», - зазначив прем'єр.
Суспільство Названо сайти, які можуть заблокувати слідом за «Яндексом» і «ВКонтакте» Міністерство інформаційної політики України подало на розгляд СБУ список з двадцяти антиукраїнських інтернет-ресурсів, які також пропонується заблокувати. Про це повідомив «Апострофу» член експертної ради при Мінінформполітики, голова Національної громадської телерадіокомпанії України Зураб Аласанія. «З відомих мені сайтів там тільки один -"2000". Всі інші сайти я в упор не знаю, наприклад, «Ополченець»... Ну, тобто, зовсім кончені: маленькі, жахливі, виглядають погано і дивно. Вибирали, звичайно, не навмання, а користувалися базами даних, зокрема і сайту «Миротворець», - розповів Аласанія. Він зазначив, що в Україні розробили метод обчислення сепаратистських ресурсів. Зокрема, створено робочу групу для моніторингу та аналізу контенту, визначені норми законів, які містять заборони на поширення певної інформації. У підсумку, були обрані ті сайти, які пов'язані з Росією або терористичними організаціями «ДНР» і «ЛНР». «Ті ресурси, які містили ознаки закликів, описаних в законодавстві (зокрема в Кримінальному кодексі), були спрямовані в СБУ для правової оцінки і реагування», - зазначив Аласанія.
Суспільство Блокадники обіцяють паралізувати Київстар, МТС, Океан Плаза та інші російські компанії через два тижні Блокадники обіцяють паралізувати Київстар, МТС, Океан Плаза, Прем'єр Палац та інші російські компанії в Україні вже через два тижні. Про це на прес-конференції 26 травня заявив другий командир ОБСП "Донбас" НГУ Виногродський Анатолій, передає кореспондент АСН. "Ми максимально будемо ускладнювати роботу цих підприємств через два тижні, якщо не буде вжито заходів для того, щоб відпустити наших полонених... Не йдеться про захоплення підприємств, але ми знаємо, як ускладнити їхню роботу", - заявив він. У свою чергу, Акимович Сергій - начальник Штабу Блокади торгівлі з окупантами - озвучив список підприємств і компаній з російським капіталом, які прямо або побічно "фінансують російську армію". При цьому він нагадав, що блокуванням російських банків на території України займається батальйон "Азов". "Тому банк ми чіпати не будемо. Тут ми не будемо ділити: чий банк, нехай вони ("Азов") продовжують це робити", - підкреслив він. Зокрема, йдеться про блокування наступних підприємств і компаній: «Промінвестбанк» (держава РФ), «Сбербанк Росії» (держава РФ), «ВТБ Банк» (держава РФ), «Індустріальний союз Донбасу» (50% - Олександр Катунін), «Мегаполіс-Україна» (Ігор Кесаєв), «Донецьксталь» (Віктор Нусенкіс), «Запоріжсталь» (50% - Олександр Катунін), «Київстар» («Альфа-груп» Михайла Фрідмана), «Енергостандарт» (Костянтин Григоришин), «МТС-Україна» («АФК Система» Володимира Євтушенко), Південний ГЗК («Євраз» Романа Абрамовича), «Газпром збут Україна» (держава РФ), «Євраз Україна» (Роман Абрамович), «Альянс ойл Україна» (брати Бажаєви), «Запоріжтрансформатор» (Костянтин Григоришин), «Карпатнафтохім» ( «Лукойл» Вагіта Алікперова), Миколаївський глиноземний завод (Олег Дерипаска), ДЕМЗ (Вадим Варшавський), «Океан Плаза» (Аркадій Ротенберг), «Луганськтепловоз» (Алішер Усманов), Побузький феронікелевий комбінат (Олександр Бронштейн), «Український агроінвестиції» (Михайло Прохоров), «Енергомашспецсталь» (50% - «Росатом»), «Дніпрометиз» (Олексій Мордашов), «Інго Україна» («Інгосстрах»), «Провідна» («Росгосстрах»), «Альфа страхування» («Альфа-груп» Михайла Фрідмана), контейнерний термінал «Іллічівськ» (Global Ports), «Прем'єр Палац» (Олександр Бабаков ) і «Фармстандарт-Біолік» («Фармстандарт»).
Суспільство Після введення безвізу українці масово поїдуть за продуктами до Польщі - експерт Після введення безвізового режиму з країнами ЄС українці, які проживають неподалік західного кордону, масово їздити до Польщі за продуктами харчування. Таку думку в коментарі АСН висловив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Він уточнив, що стимулом для таких продуктових турів будуть менші ціни на продукти харчування ніж в Україні. «У Польщі більшість продуктів харчування дешевше, ніж в Україні. Якщо ми порівнюємо ціни, то якщо ми купуємо, наприклад, продуктів на 100 доларів, то різниця може бути 15-20 доларів, а якщо купуємо більше, то різниця в ціні може бути ще більше. Щодо якості, то у нас продукти смачніші, але, на жаль, не завжди якісні, бо ми зараз не маємо системи контролю якості», - зазначив експерт. Дорошенко додав, що насамперед за продуктами до Польщі їздитимуть жителі Львівської, Волинської та Рівненської областей.
Наука і технології Фінальний матч у поєдинку штучного інтелекту AlphaGo і людини відбудеться завтра. Що за гра? Час домінування людини закінчено - принаймні у грі Go: створений компанією Google штучний інтелект поставив в глухий кут кращого китайського гравця і виграв матч, пише Нью-Йорк Таймс. Уже вдруге комп'ютерна програма Google під назвою AlphaGo перемогла чемпіона найбільш хитромудрої настільної гри нашої сучасності. Фінальний матч у поєдинку між AlphaGo і дев'ятнадцятирічним китайцем Ке Джиє запланований цієї суботи. В активі у програми - дві перемоги над її суперником, а також численні виграшні поєдинки з іншими суперниками, де вона також довела свою перевагу.Аналізуючи свій програш, китаєць Ке визнав, що його підвело найпростіше - людські емоції. Посеред матчу, коли Ке вже був майже впевнений у своїй перемозі, він почав хвилюватись. «Я був дуже схвильований, серце вискакувало з грудей», - розповів він, після турніру, який проходив в околицях Шанхая. «Можливо, саме моє хвилювання завадило мені не припуститися дурних помилок. Можливо, це і є найбільша людська особливість». Перемога AlphaGo зміцнила здатність штучного інтелекту виконувати цілеспрямовані, дуже складні завдання. Саме через явне число можливих ходів у грі Go вчені донедавна думали, що пройде десятиліття, поки машина зможе обіграти людину. Вчені, які створили програму і були присутні на грі, відзначили, що Ке вів бездоганну гру протягом перших ста ходів. Але, як і спринтер, який спочатку може бігти нарівні з поїздом, але потім відстає, пан Ке не зміг наздогнати комп'ютер, що розігнався, і до кінця гри залишився далеко позаду. Звичайно, штучний інтелект не переживає нервового напруження, не має серця, і, ймовірно, саме ця холодна зібраність і може допомогти йому з часом взяти на себе роботу багатьох рутинних професій. Але це ж і означає, що йому не вистачає людського почуття, яке допомагає працювати з персоналом, консультувати пацієнтів або дотепно складати прекрасні статті про його власне домінування над людьми. Все ж подібні матчі є лише першим кроком, адже саме тому що стратегія обмежена ігровою дошкою, подібні матчі найбільше і підходять для штучного інтелекту. Вчені схиляються до більш миролюбного рішення - замість того, щоб зіштовхувати людину з машиною, їх потрібно об'єднати у виконанні завдань. Творці вважають, що людина в парі з комп'ютером в будь-якому випадку зможе здолати іншу машину. З метою втілення цієї ідеї в життя на п'ятницю вже запланована гра, в якій два гравці в Go, кожен в парі з AlphaGo, гратимуть один проти одного. Що ж стосується пана Ке, то після фінального суботнього матчу,  він сказав, що повернеться до ігор з людьми і навряд чи ще коли-небудь візьметься за гру з машиною, вважаючи, що вони стали непереможними.
Економіка У МВФ назвали умови виділення нового траншу Для закінчення четвертого перегляду програми EFF, а також отримання траншу МВФ Україна повинна зосередитися на пенсійній та земельній реформах. Про це заявив голова місії Фонду в Україні Рон ван Роден, повідомляє Еспресо.TV. Місія МВФ відвідала 16-26 травня Київ для початку обговорення виділення чергового траншу. В рамках візиту Роден заявив представникам української влади, що потрібно продовжувати структурні реформи для стійкого і потужного зростання української економіки «Ці розмови фокусувалися на земельній та пенсійній реформах, а також заходах, які необхідні для пожвавлення приватизаційного процесу і забезпечення результатів в антикорупційних зусиллях», - сказав голова місії МВФ в Україні. За його словами, тексти відповідних законопроектів ще треба підкоригувати. «Забезпечення підтримки парламенту цих проектів закону буде необхідним кроком на шляху закінчення четвертого перегляду», - додав Роден.
Суспільство Вимоги блокадників ОРДЛО не виконані - активісти Учасники акції обіцяють блокувати роботу підприємств, націоналізованих РФ, з вимогою звільнити наших військовополонених. Про це на прес-конференції 26 травня заявив другий командир ОБСП "Донбас" НГУ Анатолій Виногродський, передає кореспондент АСН. "Окремі політики останнім часом намагався нівелювати наслідки блокади, нібито це був піар однієї з політичних сил... Нагадаю, ми поставили вимогу: першу до маріонеткових урядів окупованих територій - звільнення наших військовополонених і другу - це ухвалення закону про окуповані території. Ці вимоги не виконані. Блокада закінчена? Ні, блокада не закінчена", - заявив він. При цьому, з його слів, перший етап блокади показав, що за допомогою схеми "Ротердам плюс" тарифи на ЖКП через поставки дорого вугілля з ОРДЛО були підвищені необґрунтовано. "Тільки за 2016 рік у нас поцупили за допомогою цієї схеми 10-15 млрд грн... Ми також показали, що на 90% війну проти України фінансує сама Україна через безпринципність влади, яка фінансує цей режим", - зазначив він. Після прийняття указу президента про блокаду ОРДЛО учасники блокади перейшли до моніторингу ситуації. "Але основні наші вимоги не виконані... Наші військовополонені не звільнені... У нас триває війна, але підприємства, обленерго, які перебувають на окупованих території, чомусь досі не націоналізовані. Ми вважаємо, що за гарантію не чіпати "Липецьку фабрику" на території Росії домовились ці підприємства не чіпати... Ми, як громадські організації, не в змозі націоналізувати ці підприємства. Але ми максимально будемо ускладнювати роботу цих підприємств через два тижні, якщо не буде вжито заходів щодо того, аби відпустити наших полонених... Через два тижні ми почнемо нашу роботу, щоб натиснути на больові точки російського бізнесу в Україні", - пообіцяв він.
Події В Єгипті терористи розстріляли автобус з християнами: багато загиблих У Єгипті бойовики обстріляли два автобуси з коптськими християнами, в результаті чого є загиблі і постраждалі. Місцеві ЗМІ повідомляють, що загинули не менше 23 людей, ще стільки ж були поранені. За інформацією агентства Reuters, атака на християн була здійснена в провінції Ель-Мінья, що за 250 кілометрів на південь від Каїра. У момент відкриття стрілянини вантажівка і автобуси слідували в монастир Святого Самуїла. Агентство Al Jazeera заявляє про 35 загиблих. Поки жодна з терористичних організація не взяла на себе відповідальність за напад. Копти, які становлять майже 10% усього населення Єгипту (92 млн осіб), останнім часом піддаються нападам і атакам джихадистів. З грудня 2016 року в терактах було вбито близько 70 осіб. Копти є етнорелігійною групою в Північній Африці і на Близькому Сході.
Суспільство У НАБУ назвали причини обшуків в Окружному адмінсуді Києва У НАБУ пояснили проведення обшуків в Окружному адмінсуді Києва (ОАСК) розслідуванням справи за статтею «незаконне збагачення» стосовно голови суду Павла Вовка. Про це інформує прес-служба Бюро. «Обшуки проводяться в рамках розслідування кримінальної справи, яка була зареєстрована 9 грудня минулого року на підставі аналізу е-декларації за фактом можливого незаконного збагачення глави ОАСК (ст. 368-2 ч. 2 КК України)», - сказано в повідомленні відомства. Обшуки проводяться на підставі постанови слідчого судді також і за місцем проживання голови Окружного адміністративного суду. У НАБУ закликали також не пов'язувати слідчі дії Бюро і адміністративні провадження ОАСК, а саме, про оскарження призначення першого заступника директора НАБУ Гізо Углави.
Політика Парубій незадоволений поведінкою членів Кабміну на засіданнях комітетів Гройсман пообіцяв виправити ситуацію. Про це під час засідання Верховної Ради України 26 травня заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. "Вчора на нараді з главами парламентських комітетів піднімалося питання, що не завжди міністри Кабміну присутні на комітетах під час того, коли розглядаються відповідні профільні закони. Тому прохання для всіх міністрів, щоб, коли є законопроект, особливо урядовий, міністри були на комітеті", - заявив спікер. У відповідь на це Гройсман сказав, що готовий виправити цю ситуацію. "Ви справедливо ставите питання. Я б просив вас, пане голово, дати доручення апарату ВРУ інформувати апарат прем'єр-міністра особисто. Підкреслюю, це одна з головних вимог - присутність міністра на засіданні комітету, засіданні ВР і здатність міністра на трибуні відстояти, захистити і залучити депутатів до роботи щодо ухвалення закону", - сказав Гройсман. Спікер пообіцяв: "Я буду повідомляти вам особисто!" На що прем'єр попросив: "Особисто не варто! Я знаю, що у вас, пане Андрію, багато роботи!" При цьому Гройсман звернувся до народних депутатів. "Якщо є зауваження до відвідування міністрами комітетів, я готовий це виправити. Дайте мені цю інформацію і ми це питання вирішимо! Я б хотів, щоб наша співпраця була на високому рівні. Не можна, щоб парламент був окремо, а міністри окремо", - сказав він.
Політика Трамп розповів, що хоче обговорити з лідерами «Великої сімки» Американський президент Дональд Трамп хоче обговорити з лідерами країн G7 питання економічного зростання, безпеки і тероризму. Про це він заявив у себе в мікроблозі в Twitter. «Я готуюся долучити лідерів G7 (Велика сімка. - Ред.) до багатьох тем, зокрема щодо економічного зростання, безпеки і тероризму», - пише Трамп. Раніше повідомлялося, що сьогодні Дональд Трамп перед початком саміту глав країн «Великої сімки» в м. Таорміна на Сицилії (Італія) назвав КНДР світовою проблемою, яку вдасться вирішити. У свою чергу Дональд Туск, президент Європейської Ради, очікує, що країни G7 покажуть єдність щодо конфлікту на Донбасі. Перед самітом Петро Порошенко провів телефонні розмови з деякими лідерами «Великої сімки», а саме, з прем'єром Канади Джастіном Трюдо і президентом Франції Еммануелем Макроном.
Політика Туск закличе лідерів G7 продовжити політику санкцій проти РФ Глава Євроради Дональд Туск повідомив, що на зустрічі лідерів «Великої сімки» в місті Таорміна Сицилія, (Італія) він збирається виступити із закликом продовжити політику санкцій щодо РФ. За словами Дональда Туска, він розраховує, що лідери провідних країн проявлять єдність щодо конфлікту на сході України. «З моменту проведення нашого останнього саміту в Японії ми не бачили нічого, що б виправдало зміну політики стосовно РФ, тому я закликатиму інших лідерів «Великої сімки» продовжити цю політику. Розв'язання конфлікту може бути досягнуто лише в разі повномасштабного застосування мінських домовленостей», - передає Інтерфакс-Україна, цитуючи слова Туска. Раніше він провів зустріч з президентом Америки Дональдом Трампом, після якої сказав, що Вашингтон і Брюссель мають схожу позицію щодо Донбасу.
Економіка Як Ізраїль на шкоду бюджету країни скасовує податки і навіщо це потрібно Ізраїль готовий втратити 48 млн євро заради поліпшення життя молодих сімей. Парламент країни ухвалив програму «Сім'я нетто», частково скасувавши податкові ставки на товари, які становлять найбільшу витратну частину в бюджеті молодої сім'ї. Зокрема, йдеться про скасування 12% податку на взуття, а також зниження податку на електротехніку і дитяче харчування. «Вони проаналізували витрати цих сімей і побачили, що як раз ці три речі є досить великою складовою в сімейному бюджеті, тому саме на них зробили знижену ставку податку», - зазначив у коментарі АСН генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Які податкові знижки отримають виробники і продавці електроніки та дитячого харчування, поки невідомо, але експерт припускає, що на кожен напрямок електроніки зниження ставок буде різний. «Наприклад, на дитячі гаджети там може бути 0%, так як дитячі гаджети, які купують для того, щоб знати, де перебуває ваша дитина, вони чимало коштують», - вважає він. Такі новації дозволять знизити ціни на дитяче харчування, техніку і взуття, прогнозують в ізраїльському парламенті. В рамках програми заохочення працюючих сімей парламент Ізраїлю також затвердив урядовий законопроект, яким зменшив оплату за перебування дітей у групах продовженого дня в дитячих садах і молодших класах. «Вони зробили дешевше перебування дітей у цих установах і таким чином молоді сім'ї можуть більше працювати і дешевше купувати деякі речі. Ослаблення або анулювання податків на деякі товари та новація з навчальними закладами мають призвести до зниження цін і підвищення доходу ізраїльських сімей», - вважає Дорошенко. Разом з тим добробут молодих працюючих сімей коштуватиме Ізраїлю 48 млн євро на рік. Саме стільки державний бюджет країни, за підрахунками міністерства фінансів, недоотримає від сплати знижених податків. Програма діятиме до кінця 2018 року. У той же час Україні такі програми поки не допоможуть, переконаний Дорошенко. Оскільки зараз основні статті витрат у сімейних бюджетах будь-якої сім'ї в нашій країні складають продукти харчування і комунальні послуги. Тому одяг і електроніку українці купують вже за залишковим принципом. «Ми перебуваємо на самому дні і зараз у нас ідеться передовсім про продукти харчування і комунальні витрати. У нас треба працювати над розв'язанням цих найбільш фундаментальних проблем. А через 2-3 роки, коли ми почнемо підніматися з Маріанської западини, тоді такі програми необхідно вводити», - переконаний експерт.
Суспільство оформление ленты  У Києві жителям Лівого берега у червні підвищать тарифи на опалення і воду У червні 2017 року практично для 300 тис. киян підвищаться тарифи на гарячу воду опалення. Про це інформує «Нова комунальна Україна» у себе в Facebook. «Це зона обслуговування Дарницької ТЕЦ - частина Дарницького та Дніпровського районів на лівому березі Києва. Тарифи для населення зростуть в середньому на 9%, для бюджетних підприємств та інших споживачів - на 5%, зменшилися тарифи лише для релігійних організацій, причому на 27%», - сказано в повідомленні. Рішення про зміну тарифів, як зазначається, для ТОВ «Євро-Реконструкція» було прийнято, але поки не опубліковано в офіційному виданні. «Дата введення виглядає так: для населення - з 1 червня цього року, але не раніше дня, який слідує за днем ​​опублікування постанов у газеті «Урядовий кур'єр», для інших споживачів - з 1 червня без додаткових умов», - сказало джерело.
Події Чиновники «Укрзалізниці» «переплатили» 185 млн грн за партію піввагонів МВС України відкрило кримінальну справу щодо чиновників «Укрзалізниці». Про це інформує прес-служба МВС України. Кримінальне провадження було відкрито сьогодні за ст. 191 ч. 5 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. В рамках кримінального провадження правоохоронці перевіряють дані про завищення цін, імовірно на 185 млн грн, на рухомий склад. Сказано, що на цей рік правління «Укрзалізниці» передбачив закупити 5 890 вантажних піввагонів на суму 4,8 млрд грн без урахування ПДВ. У МВС України досліджували ринок і заявили, що, згідно з фактичними замовленнями, станом на січень 2017 року ціна одного піввагона становила від 780 до 800 тисяч гривень без ПДВ. А в «Укрзалізниці», як упевнені в МВС, підписали протокол узгодження ціни, завищеної майже на 76 тисяч грн кожен. Сказано, що узгодження всіх членів Експертної комісії не було. «Тому ціна оголошеної партії, а це 2465 піввагонів, завищена на 185 млн грн», - йдеться в повідомленні.
Суспільство оформление ленты  У Києві відтворили дух Японії з 250 тисяч квітів Квітковий фестиваль «Японія очима України» стартував на Співочому полі в Києві. Він приурочений до святкування Дня столиці в рамках Року Японії в Україні. На мальовничих пагорбах висаджено 250 тисячі квітів - бегонії, петунії, колеуси, альтернатер. Крім того, для композицій використані багаторічні кущі та дерева - клен пальмолистий і самшит. З квітів складені композиції. Наприклад, головним елементом однієї з них є рибка - символ сили волі, удачі і наполегливості в досягненні цілей. «Дуже приємно, що сьогодні поєднуються дві культури - українська і японська, - каже Михайло Наконечний, генеральний директор «Київзеленбуду». - Це означає, що дружба України і Японії бути, місто Кіото і місто Київ - побратими, і Київ буде завжди зеленим». Виставка триватиме до 2 липня 2017 року.
Політика Порошенко відкрив Потьомкінські сходи в Одесі Після реставрації в Одесі відкрилася Потьомкінські сходи. В урочистому заході взяли участь Президент України Петро Порошенко і мер Стамбула Кадир Топбаш, пише Таймер. Поряд зі сходами відкрили Стамбульський парк, який присвятили 20-річчю встановлення побратимських зв'язків зі Стамбулом. В урочистостях заходах брав участь військово-етнічний духовий оркестр Туреччини «Мехтер». «Дорога, кохана, демократична, красива Одесо. Дорогі, улюблені і красиві одесити. З Туреччиною нас пов'язують добросусідські відносини, які переросли в партнерські. Ми продовжуємо роботу над поліпшенням партнерства. Нас об'єднує не тільки Чорне море, а й спільні інтереси та цілі. Наші країни прагнуть установити стабільність і мир у регіоні. Ми виступаємо за взаємовигідне співробітництво», - сказав Порошенко. Однак приїзду Президента були раді не всі. Деякі одесити нарікають, що дороги в центрі міста були перекриті, а від аеропорту до Одеси дістатися майже неможливо через безліч патрулів поліції.
Суспільство HRW звинуватила главу Чеченського парламенту в тортурах геїв З лютого по квітень 2017 року в Чечні силовики затримували чоловіків, які підозрюються в гомосексуальної орієнтації, після чого утримували їх у незаконних в'язницях і знущалися над ними. Постраждалі, яким вдалося втекти з Чечні в інші регіони РФ, наражаються на небезпеку переслідувань. Про це сказано в доповіді Human Rights Watch під назвою «У них довгі руки, і вони знайдуть мене. Облава на геїв у Чечні навесні 2017 року». У доповіді є інтерв'ю потерпілих і журналістів, які документували облави. «Ця організована масова облава на гомосексуалістів у Чечні безпрецедентна», - сказала заступник директора HRW по Європі і Центральній Азії Рейчел Денбер. Вона додала, що «незаконні методи, якими користуються місцеві силовики, які працюють з майже абсолютною безкарністю, нам добре знайомі з минулих кампаніями по зачистці Чечні від «небажаних елементів». За словами людей, які були затримані, вони дізналися про смерть не менше трьох осіб, які потрапили під облаву. За їхніми словами, їх силовики повернули родичам в дуже важкому стані; один в підсумку помер, двоє інших були, швидше за все, вбиті родичами. Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що ніяких облав не було, але є свідчення, в тому числі - потерпілих, що вони були санкціоновані республіканським керівництвом. У доповіді говориться, що основну роль в організації «зачистки» Чеченської республіки від геїв грав голова парламенту Магомед Даудов.
Закон і Право Неплатників аліментів можуть зобов'язати віддати дитині замість грошей нерухомість В Адміністрації Президента планують розробити механізм, який буде давати можливість дітям, які отримують аліменти, у разі заборгованості за такими виплатами, отримувати право власності на нерухомість платника аліментів. Про це 26 травня під час прес-конференції повідомив уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба, передає кореспондент АСН. «Хотілося б ввести готовий механізм трансформації або перетворення заборгованості по аліментах в право власності дитини на нерухоме майно та щоб це відбувалося за спрощеною процедурою», - зазначив він. За його словами, робота над відповідним законопроектом, який буде стосуватися більш жорсткого покарання неплатників аліментів, уже почався. Зокрема, в документі також планують прописати механізм успадкування аліментів. Це стосується тих випадків, коли платник аліментів помер і йде процес успадкування його майна. В такому випадку пропонується, щоб дитина, яка отримувала аліменти, продовжувала мати право на частку цього майна в рахунок продовження сплати аліментів. А ще ініціатори законопроекту пропонують прописати в документі можливість залучення неплатників аліментів до громадських робіт. «Ми говоримо про те, що повинно бути жорсткішим покарання неплатників аліментів. А саме, в разі накопичення певної суми така людина повинна тоді відпрацьовувати. Якщо держава тим чи іншим шляхом компенсує ці виплати, а сьогодні така компенсація надається, то платник аліментів повинен відпрацьовувати ці кошти, розуміючи, що на ньому відповідальність за те, як його дитина живе і чи забезпечений він усім необхідним», - додав Кулеба. Планується також ввести цивільно-правову відповідальність для одержувача аліментів за нецільове використання коштів. За словами уповноваженого з прав дитини, за останні 10-15 років кількість зареєстрованих одиноких матерів збільшилася в 20 разів, а кількість позивачів щодо стягнення аліментів - майже 7 мільйонів осіб.
Події оформление ленты  У Чернігівській області впав літак Cessna-172, пілот загинув В районі аеродрому «Півці» в Чернігівській області розбився одномісний літак «Cessna-172». Про це інформує місцеве видання Чеline. За даними джерела, пілот помер на місці. Сказано, що при падінні невеликий літак пошкодив приватний будинок, який знаходився неподалік.На місці працюють рятувальники, карети швидкої допомоги і поліція. Співробітник прес-служби ДСНС Чернігівської області Роман Храпатий заявив, що о 14:58 до рятувальників надійшло повідомлення про падіння літака біля аеродрому «Півці», передає «УП». Літак зачепив житловий будинок і загорівся. Всього було пошкоджено 10 квадратних метрів стіни будівлі. На місце виїхали рятувальники. В результаті падіння загинув житель Київської області 1981 року народження. Мешканці будинку не постраждали. Встановлюється причина падіння.
Політика оформление ленты  Матіос "підбив касу" по затриманих екс-податківцях і анонсував наступну хвилю затримань У затриманих екс-податківців вилучили 23 елітних авто, 5,5 млн доларів, 3 кг золота, 20 картин і понад 20 елітних годинників. Про це на своїй сторінці у Facebook написав головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. «Звіт про 72 години Військової прокуратури з моменту затримання екс-податківців... Під час обшуків вилучено: 23 авто (Бентлі, Мерседес, Лексус, БМВ і інші), 5,5 млн доларів, 3,7 млн. грн, банківські метали (золото) - понад 3 кг, твори мистецтва-20 картин (18-19 століття), більше 20 коштовних годинників», - написав він. Матіос нагадав, що за участь у злочинній організації та зловживанні службовим становищем затримано 23 екс-податківці часів Клименко, 11 з яких суд заарештував із правом застави. Під особисті зобов'язання було відпущено чотирьох підозрюваних, ще сімом суд обрав запобіжний захід - заставу. Загальна сума застав, яку визначив суд для екс-податківців, склала понад 326 млн. грн. Головний військовий прокурор зазначив, що без задіяння вертольотів розглянути за 72 години санкції всім підозрюваним було б неможливо. «Спасибі МВС і Авакову особисто! І всім моїм колегам - керівництву і оперативникам Департаменту захисту економіки Нацполіціі, без яких так потужно "лупнути сю скалу" (слова І. Франка) точно у нас не вийшло б! І до речі ... чекайте наступну хвилю ... »- написав Матіос.
Події СБУ ліквідувала потужний канал постачання товарів терористам "ДНР" Співробітники СБУ разом із фіскальною службою в районі проведення бойових дій перекрили потужний канал постачання бойовикам продуктів харчування і товарів першої необхідності. Про це інформує прес-служба відомства. «Правоохоронці з'ясували, що канал організували українці і росіяни. Зловмисники задіяли механізм фіктивного експорту, через який товари, призначені нібито для третіх країн, з України через територію Росії потрапляли до бойовиків «ДНР». Для реалізації угоди злочинці створили мережу підставних структур», - сказано в повідомленні СБУ. У ході одночасних обшуків в офісах комерційних структур у Дніпрі, Харкові, Костянтинівці та Краматорську співробітники СБУ вилучили фінансово-господарську документацію підприємств, які були задіяні в постачаннях продукції бойовикам, печатки фіктивних підприємств, банківські картки, комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності, а також велика кількість валюти.
Події НАБУ застало суддю Вовка в незадекларованому будинку Суддя Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк був у незадекларованому будинку, коли до нього з обшуком прийшли співробітники НАБУ. Про це пише «Українська правда», посилаючись на джерела в Бюро. Обшуки проводилися як у будинку, так і в квартирі. Журналісти bigus.info з посиланням на НАБУ заявили, що в ході початку обшуків у п'ятницю, 26 травня, вранці співробітники НАБУ застали суддю разом із колишньою дружиною в заміському будинку. Сам Павло Вовк переконував журналістів, що живе в задекларованої квартирі в столиці. Відповідно до виписки з Державного реєстру нерухомості, колишня дружина судді Світлана Вовк купила землю і будинок у Віті-Поштовій у жовтні минулого року. На даний момент на ділянці землі ведеться будівництво ще одного будинку. Вовк успішно пройшов співбесіду в якості кандидата до Верховного Суду України.
Події оформление ленты  Бурий ведмідь напав на глядачів цирку під Києвом Цирковий ведмідь напав на людей у місті Біла Церква під Києвом. Як стало відомо, тварина належить цирковий групі Circus on Ice, яка відвідала Білу Церкву. На опублікованому відео можна побачити, як ведмідь на повідку виконував усі команди і вказівки дресирувальника, але незабаром тварина різко розвернулася до глядачів і напала на них. За наявними даними, в результаті нападу є постраждалі. Проте їх дані не вказуються. Відомо, що постраждалим було компенсовано збитки. Раніше повідомлялося, що 91-кілограмове ведмежа залізло до автомобіля, який був припаркований у передмісті штату Вірджинія (США), після чого розбудив господарів авто, натиснувши на сигнал. Ситуацію врятував співробітник поліції, який відкрив двері авто, а сам у патрульній машині чекав, коли тварина покине салон.
Події В аеропорту Запоріжжя затримали іноземця, якого розшукував Інтерпол за причетність до тероризму В аеропорту «Запоріжжя» у четвер, 25 травня, співробітники Бердянського прикордонного загону затримали громадянина іншої країни, який, за даними Інтерполу, знаходиться у міжнародному розшуку як людина, яка причетна до діяльності терористичних організацій. Про це інформує прес-служба прокуратури Запорізької області. Чоловіка затримали і доставили до територіального відділення поліції міста. Прокуратурою Запорізької області було перевірено законність затримання громадянина іншої держави, після чого чоловіка помістили в ізолятор тимчасового тримання. Зараз обласна прокуратура очікує запиту іншої країни про екстрадицію затриманого. Інші подробиці затримання, а також національність затриманого не повідомляються.
Суспільство Терорист Захарченко підтримав президентські амбіції Савченко Ватажок терористів «ДНР» Олександр Захарченко спрогнозував високий результат депутата Надії Савченко в разі її участі у виборах Президента України, передають сепаратистські ЗМІ. «Про шанси поки що рано говорити, але те, що Надія Савченко отримає велику підтримку електорату, - це факт. Савченко відома, і те, що вона говорить, турбує багатьох українців насправді», - сказав бойовик. У лютому 2017 року Надія Савченко сказала, що відвідувала непідконтрольну Україні територію Донбасу, потрапивши туди «по стежках, по яких возять контрабанду». У грудні минулого року Савченко зустрічалася з Олександром Захарченком у Мінську. 25 травня вона повідомила, що Мін'юст України не реєструє її нову політичну партію - «Громадянську політичну платформу Надії Савченко». Депутат сказала, що ідея її сили - зміна політичної системи.
Суспільство Роналду побоявся їхати в Лондон через теракт Відомий нападаючий мадридського "Реала" і збірної Португалії Криштіану Роналду не поїхав з рекламною поїздкою до Лондона через загрозу нових терактів у Великобританії. Про це повідомляє видання The Mirror. Роналду повинен був приїхати до столиці Великобританії для зйомок у рекламі стимулятора м'язової активності SixPad Training Gear. "У зв'язку з підвищеним ризиком терористичної загрози у Великобританії ми з жалем відзначаємо, що повинні відстрочити акцію за участю Роналду", - відзначили в компанії. Нагадаємо, 22 травня в 22:35 за місцевим часом у Великобританії стався теракт. Відразу кілька вибухів сталося на стадіоні "Манчестер-Арена" під час концерту співачки Аріани Гранде. Сама артистка в цей момент вже пішла зі сцени. В результаті теракту загинуло 22 людини, як мінімум 59 були травмовані. Пізніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей повідомила, що рівень терористичної загрози в країні підвищений із серйозного до критичного, а це означає неминучість терористичних актів.

Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
більше матеріалів




/-1,6932799816132-/ /-pc-/
Top