counter
Архів Повернутись назад 26 Березня 2016
26 Березня
Події За добу бойовики 39 разів обстріляли позиції сил АТО За минулу добу бойовики 39 разів вели вогонь по позиціях українських військових, використовуючи міномети 120-мм і 82-мм калібрів, озброєння БМП, ручні й автоматичні гранатомети, кулемети великого калібру, а також стрілецьку зброю. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, в районі Авдіївки бойовики вісім разів піддавали обстрілу позиції сил АТО з мінометів 120-мм калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, ускладнюючи ситуацію «роботою» снайперів. З метою утримання своїх позицій сили АТО на цій ділянці шість разів відкривали вогонь. На Донецькому напрямі ворог зосередив вогонь у районах населених пунктів Луганське, Новгородське, Майорське, Зайцеве, Ленінське, Піски, Опитне. За вказаний період проросійські бандитські угруповання шість разів піддавали обстрілу рубежі оборони наших військ в напрямі Маріуполя. Зокрема поблизу Мар'їнки, Красногорівки і Водяного найманці використовували гранатомети і стрілецьку зброю.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Андрій Новак Коли накопичиться критична маса тих, хто не може платити, почнуться протести Подальше зростання тарифів може призвести до того, що ми опинимося в ситуації, як у 90-х роках, коли більшість українських сімей не зможе заплатити за тарифами за енергоносії. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак. «За останні два роки тарифи на різні енергоресурси зросли для населення в 4-6 разів. Це вже відбилося на купівельній спроможності громадян України. Тому подальше зростання тарифів створить ситуацію середини-кінця 90-х, коли більшість українських сімей просто не зможуть оплачувати комунальні послуги. Тому Україні доведеться зіткнутися з ситуацією накопичення боргу за них. І тому держава на якомусь етапі змушена буде списувати цей борг за рахунок державного бюджету, який все одно формують платники податків», - зазначив економіст. На думку експерта, критична маса людей, яка може виступити проти зростання комунальних тарифів, буде накопичуватися, але головне питання, хто буде організовувати протест. «Кожному терпінню є межа. Тим більше коли накопичиться критична маса громадян, то звичайно, що це призведе до соціальних протестів. Питання буде лише в тому, хто це буде організовувати: чи будуть це спонтанні протестувальники знизу, якісь приватні особи або політичні сили. Від цього буде залежати масштаб і швидкість поширення таких протестів», - заявив голова Комітету економістів України.
Суспільство оформление ленты  Порошенко привітав бійців Нацгвардії вражаючим відеороликом Президент України Петро Порошенко привітав військовослужбовців Національної гвардії України з професійним святом. Про це повідомляє прес-служба глави держави. «Два роки тому було створено військове формування, яке з перших днів стало на передовому рубежі боротьби за територіальну цілісність і незалежність держави. Ваша нова правоохоронна структура збагачується досвідом і професіоналізмом військовослужбовців, загартовуючись в жорстокому і безкомпромісному протистоянні захисників Вітчизни і російських загарбників та їхніх найманців», - зазначив Президент у своєму привітанні. «У нашій пам'яті назавжди залишаться імена кожного військовослужбовця Національної гвардії, хто віддав своє життя за незалежність України. Український народ високо цінує внесок воїнів-гвардійців у забезпечення національної безпеки держави. Рекордний рівень довіри і поваги суспільства до Національної гвардії - результат самовідданої праці, мужності і стійкості її особового складу», - йдеться в привітанні.
Суспільство Адвокат: Вночі з-під варти вийде підозрюваний у видачі зброї для розгону Євромайдану У підозрюваного у видачі зброї зі складів МВС для розгону Євромайдану Ростислава Заворотного сьогодні вночі закінчується термін утримання під вартою, який не був продовжений. У зв'язку з цим він вийде на свободу. Про це заявив адвокат сімей Небесної сотні Павло Дикань, пише 112. За його словами, суди з січня затягували цю справу, передаючи її один одному, Він розповів, як саме відбувався процес затягування справи. «Прокуратура більш ніж за два місяці передала обвинувальний акт у Святошинський суд, який своїм рішенням відправив його для визначення підсудності ще в січні місяці в Апеляційний суд міста Києва. Тільки на початку березня Апеляційний суд розглядає цю справу і чомусь відправляє її для підсудності до Печерського суду. У Печерському суді 22 березня з'ясовується, що всі судді Печерського суду були задіяні в цьому провадженні, вони не можуть його розглядати. І справа направляється до Апеляційного суду назад. Він визначає знову підсудність за Святошинським судом, але справа в Святошинський суд надходить тільки вчора вдень. А сьогодні вночі закінчується термін утримання під вартою. Суддя не може сьогодні розглянути справу, бо у неї вихідний, тому у нас немає сумнівів, що цю людину буде звільнено сьогодні вночі», - розповів адвокат.
Події За тиждень бойовики випустили по українських військових майже 800 снарядів За тиждень бойовики випустили по підрозділах сил АТО майже 800 снарядів і мін з важкого озброєння. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. За даними офіцерів-спостерігачів української сторони СЦКК, які перебувають в безпосередній близькості від лінії зіткнення сторін, протягом тижня бойовики випустили в бік сил АТО 24 снаряди з танка, 22 - з артилерійських систем калібром 152 мм і 122 мм, 231 міну калібром 120 мм і 502 - калібром 82 мм. При цьому в прес-центрі зазначили, що найскладнішою ситуація в зоні проведення АТО минулого тижня продовжувала залишатися в Авдіївці. «За різними напрямами з окупованих територій бойовики двічі обстріляли українських бійців з танка, випустивши при цьому 24 снаряди, 5 разів НЗФ вели вогонь з 152 мм і 122 мм артилерійських систем (11 снарядів), 19 раз обстріляли з міномета калібром 120 мм і 25 раз (141 міна) - з 82-мм міномета», - йдеться в повідомленні. Крім того, заборонену Мінською угодою зброю бойовики активно застосовували по підрозділах ЗС України поблизу населених пунктів Зайцеве (144 міни), Луганське (107 мін), Опитне (57 мін) і Піски (52 міни).
Суспільство Викрито підприємців, які не заплатили в бюджет більше 67 мільйонів гривень податків Працівники Міжрегіонального ГУ ДФС Центрального офісу по роботі з великими платниками податків викрили керівників підприємства, які умисно ухилилися від сплати до бюджету понад 67 мільйонів гривень податків. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, посадові особи підприємства, що надає послуги  зв'язку, купили телекомунікаційне обладнання та програмне забезпечення у одного ТОВ. «При цьому за зазначеними операціями не було надано вичерпного переліку документів, який дозволив би ідентифікувати підприємство-виробника, також не було надано технічну документацію та характеристики. Крім того, шляхом нездійснення роздільного обліку доходів і витрат, отриманих від діяльності, що підлягає патентуванню, зловмисники ухилилися від сплати податку на прибуток і ПДВ на загальну суму 67,1 мільйона гривень», - йдеться в повідомленні. Відомості про вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів), внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Політика «Міністерство зв'язку «ДНР» отримає від Росії 25 мільйонів рублів Адміністрацією президента Росії ухвалено рішення виділити 25 млн рублів т. зв. міністерству зв'язку «ДНР» на придбання телекомунікаційного обладнання для Донецького обласного радіотелевізійного передавального центру, а також станцій-ретрансляторів Тореза і Горлівки. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони. За інформацією розвідки, враховуючи корумпованість керівництва т. зв. ДНР, відповідальність за цільове використання коштів покладено на начальника Центру інформаційного протиборства полковника ЗС РФ К. Карпова. «Виділення такої значної суми на пропаганду в умовах стагнації російської економіки вказує на пріоритети військово-політичного керівництва Росії і нехтування інтересами пересічних громадян», - йдеться в повідомленні.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Борис Кушнірук Людей треба привчити економити споживані ресурси Поки населення не навчиться вести облік використаних енергоресурсів і жити в режимі економії, на нього чекають постійні проблеми зі сприйняттям високих тарифів. Адже там, де починається дотримання елементарних правил енергозбереження та економії, починається енергетична незалежність і політика дотримання всіх комунальних виплат. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт Борис Кушнірук. «Що стосується питання підвищення тарифів на газ і електроенергію, то трохи історії. Ось, наприклад, із газом історія виявилася такою. Коли газ був дешевим і лічильників майже ніде не було, норматив для населення становив 9 м3 на одну людину. Очевидно, що ці нормативи були завищеними. І це було одним із джерел збагачення для тих, хто заробляв на цьому, списуючи на населення таку кількість газу, а потім його продавали комерційним структурам, «наварюючи» величезні кошти. Коли почався підйом цін на газ, спочатку норматив скоротився до 6 м3, а пізніше - і до 3 м3. І коли скорочення досягло таких масштабів, з'явилися «газові» контори, які почали говорити про існування збитків. Мовляв, насправді люди споживають більше і людей це не стимулює встановлювати засоби обліку використаних енергоресурсів.Це правда. Адже установка лічильника - досить дороге задоволення, тому люди часто не хочуть цього робити. Але після повторного підвищення до 6 кубометрів людям прийшли величезні рахунки за використаний газ. Тому уряд змушений був терміново зменшити цю «планку» споживання - до 4,4 м3. Однак люди продовжують споживати більше, ніж потрібно, а обліку як не було, так і немає. Питання насправді не в ціні і не в тарифах. Просто є така штука, як ведення обліку спожитого енергоносія. Тому поки що говорити про економність населення, яке має навчитися цьому, просто немає сенсу», - зазначив економічний експерт. На думку Бориса Кушнірука, не менше показова історія зі споживанням електроенергії, де населення вдавалося до досить екстравагантних «способів», щоб не платити. «Що стосується електроенергії, то підвищення тарифів досить абсурдне. Діє схема, за якої для населення електрика дешевша, ніж для великих підприємств. Однак з точки зору економічної логіки має бути навпаки. Низька вартість електроенергії не спонукає людей до економії. Питання в тому, що люди повинні економити, що може статися тільки тоді, коли буде встановлено ​​реальну вартість на енергоносії. Тут показова ситуація з вартістю електроенергії в Україні і Туреччині. Наприклад, якщо у нас мінімальна ціна становить два центи США, то у турків - аж 75, що є надзвичайно неймовірним показником. Однак турки виробили цілу філософію, сповідуючи яку, навчилися економити на всьому, де складовою є споживання електроенергії», - зазначає економічний експерт. На думку Бориса Кушнірука, підвищення тарифів на споживання енергоносіїв не викликатиме такого опору, адже головна причина полягає в нераціональному використанні отриманих ресурсів. «Чи викличе це протестні настрої? Чесно кажучи, не думаю. Народ буде і далі терпіти, хоча встановлена ​​у нас робоча система субсидування на оплату комунальних послуг трохи абсурдна. А це ніяк не стимулює людей оплачувати встановлені тарифи», - підкреслив експерт. Економіст переконаний, що треба чесно говорити з людьми, щоб уникнути соціальних вибухів, спровокованих проблемами з виплатами за надані комунальні послуги. «Насправді для суспільства треба надати інструмент, який змусить людей привчатися економити споживані ресурси. Перш за все потрібно встановити необхідні прилади для виміру основних енергоносіїв: газу, води, електроенергії та тепла. Друге - потрібно реалізувати програму дешевого дострокового кредитування на тепломодернізацію як у багатоквартирних, так і в звичайних приватних будинках. Тобто потрібно не примушувати людей займатися всією цією діяльністю, а привчити їх до цього, реалізуючи всю необхідну програму розвитку відповідної інфраструктури», - резюмував експерт.
Суспільство Поліція посилює заходи з охорони порядку в Києві Вихідними у Києві поліція посилює заходи з охорони правопорядку. Про це повідомляє прес-служба столичного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, сьогодні на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського відбудеться товариський футбольний матч між командами «Динамо» (Київ) - «Олімпік» (Донецьк). А в неділю на полі «Оболонь-Арена» в футбольному матчі Кубка України зустрінуться «Шахтар» (Донецьк) і «Ворскла» (Полтава). «Охорону громадського порядку під час спортивних заходів забезпечуватимуть понад 200 працівників структурних підрозділів Головного управління Національної поліції в місті Києві та військовослужбовців Національної гвардії України», - йдеться в повідомленні. Посилені наряди поліції нестимуть службу на прилеглій до стадіону території, зупинках громадського транспорту та в метрополітені.
Політика оформление ленты  Нардепи з Одеської області просять Шокіна звільнити Сакварелідзе Народні депутати, обрані від Одеської області, підтримали звернення керівників територіальних прокуратур до Генпрокурора Віктора Шокіна про звільнення Давіда Сакварелідзе з займаної посади і з органів прокуратури взагалі. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури. За словами депутатів, обіймаючи посаду прокурора Одеської області протягом півроку, Сакварелідзе нічого не зробив для зміцнення законності і правопорядку в області, розкриття і розслідування злочинів. «Все прокурорське надбання Д. Сакварелідзе - це імпорт в область популізму, обману і артистизму», - йдеться в повідомленні. Крім того, депутати висловили сумнів, що у Сакварелідзе є українське громадянство. Також депутати заявили, що той факт, що Сакварелідзе одночасно обіймає посади заступника Генпрокурора і прокурора Одеської області суперечить законодавству. «Звертаємося до Вас щодо вжиття відповідних заходів реагування з метою припинення порушень чинного законодавства заступником Генерального прокурора України - прокурором Одеської області Д. Сакварелідзе», - йдеться у зверненні.
Події Сьогодні бойовики 16 разів обстріляли позиції сил АТО Протягом дня бойовики 16 разів відкривали вогонь по позиціях бійців Збройних Сил України. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, на Донецькому напрямі бойовики відкрили вогонь по позиціях українських воїнів із ствольної артилерії 122-мм калібру. Протягом двох годин по укріпленнях українських воїнів поблизу Зайцевого і Майорська було здійснено 65 пострілів. «Прицільний вогонь ворога по силах АТО вівся у напрямі Авдіївки, Луганського, Ленінського, Опитного, Новгородського. Тут противник використовував міномети 120-мм і 82-мм калібрів, гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю», - йдеться в повідомленні. З метою утримання своїх позицій бійцям АТО довелося декілька разів відкривати вогонь у районі Авдіївки. А на Маріупольському напрямі, поблизу Мар'їнки, по українських позиціях знову «працював» снайпер.
Суспільство Бойовик зрозумів, що його ватажки дбають тільки про себе, і вирішив здатися СБУ Черговий бойовик, який входив до складу незаконного збройного формування «ДНР», вирішив скористатися програмою «На тебе чекають вдома». Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, житель Слов'янська приєднався до бойовиків 2014 року, піддавшись російській пропаганді про «звірства націоналістів» на Донбасі. Отримавши зброю, він перевіряв на блокпостах автотранспорт, копав окопи, облаштовував вогневі позиції, розвантажував боєприпаси. «Через деякий час чоловік зрозумів, що ватажки терористів в першу чергу дбають тільки про себе, а ідеї, які пропагують російські ЗМІ, є лише фікцією», - йдеться в повідомленні. Від рідних він дізнався про програму СБ України «На тебе чекають вдома». Сьогодні чоловік перебуває вдома зі своєю сім'єю і чекає звільнення від кримінальної відповідальності в порядку, встановленому українським законодавством.
Суспільство Порошенко відвідав «Блокпост пам'яті» Президент Петро Порошенко оглянув експозицію пересувної виставки «Блокпост пам'яті», організованої зусиллями активістів, рідних і близьких загиблих воїнів-гвардійців під час відвідування навчального центру Національної гвардії України в Нових Петрівцях. Про це повідомляє прес-служба глави держави. На виставці, зокрема, представлені особисті речі військовослужбовців - учасників АТО: іконки, шеврони, молитовники, телефони, а також короткі біографічні історії про них і їхню військову службу. Президент підкреслив, що Україна пам'ятає і шанує кожного зі 180 бійців Національної гвардії, які віддали свої життя за соборність, суверенітет, незалежність і територіальну цілісність нашої держави. Глава держави висловив слова співчуття і великої вдячності рідним загиблих.
Події У Тернополі під час пожежі врятували п'ятьох осіб, в тому числі дитину У Тернополі під час пожежі в п'ятиповерховому житловому будинку було врятовано сім людей. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій. За інформацією рятувальників, повідомлення про пожежу в будинку на вул. Бандери надійшло о 00:01. На момент прибуття працівників ДСНС площа пожежі склала близько 5 кв.м - горіло сміття та речі домашнього вжитку. Горіння супроводжувалося значним задимленням, що поширилося на сходову клітку будинку. «Одночасно з ліквідацією пожежі працівники ДСНС вжили заходів щодо димовидалення та організували евакуацію мешканців будинку. Вже о 00:17 пожежу було локалізовано, а о 00:25 - ліквідовано», - йдеться в повідомленні. Під час гасіння врятовано сімох людей (в тому числі одну дитину), яких із допомогою рятувальних пристроїв евакуювали з верхніх поверхів будівлі. Причина виникнення та шкода, завдана в результаті пожежі, встановлюються.
Суспільство оформление ленты  На Закарпатті затримано вантажівку з незаконним вантажем лісу на 73 тисячі гривень У Закарпатській області затримано вантажівку з вантажем незаконно вирубаного лісу. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, в поліцію звернувся майстер лісу, який повідомив про незаконну вирубку дерев. «У лісовому урочищі «Нодь Лігед», поблизу села Пістрялове Мукачівського району, правоохоронці зупинили вантажівку з 8,5 куб. м дерева без відповідних документів. Недалеко від місця зупинки вантажівки, в лісовому масиві, працівники півробітники поліції виявили пеньки, які один в один співпадали зі зрубаними деревами», - йдеться в повідомленні. Водій пояснив, що на прохання знайомого він приїхав у ліс і просто завантажив уже зрубану деревину. Про місце доставки водієві повинні були повідомити додатково. Сума завданих збитків становить майже 73 тисячі гривень.

Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
1 травня о 3:08 розпочнеться 23-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливу енергію у вашій романтиці Це чудовий ч....
більше матеріалів




/-1,1498529911041-/ /-pc-/
Top