counter
Архів Повернутись назад 26 Лютого 2018
26 Лютого
Суспільство Співачка,що втекла в Москву, приїхала в Україну читати лекції студентам Співачка Аліна Гросу, яка виїхала кілька років тому будувати кар'єру до Росії, прилетіла до Києва, щоб поділиться своїми знаннями зі студентами Київського національного університету культури і мистецтв. Про це Гросу повідомила в Instagram. «У Києві провела лекцію для студентів Київського національного університету культури і мистецтв. Провела час дуже добре, дякую всім за увагу, посмішки і підтримку», - написала співачка. Крім того, Аліна Гросу подякувала ректору КНУКіМ Михайлу Поплавському за віру в неї. «У мої чотири роки, коли я брала участь в « Кроку до зірок», Михайло Поплавський тримав мене на руках, а я на його піджаку відкручувала золоті ґудзики. Тепер, через 20 років, я хочу сказати йому «Спасибі». Спасибі за те, що повірив тоді в ту безпосередню дитину», - написала Гросу.
Суспільство Колектив медуніверситету ім. Богомольця оголосив страйк Студенти і колектив Національного медуніверситету імені Богомольця оголосили безстроковий страйк. Про це сказано в заяві, яка з'явилася на сторінці вузу в Facebook. Відзначається, що причиною страйку стало безпрецедентне грубе і незаконне втручання керівництва МОЗ в незалежність і самоврядування університету. Уже в понеділок, 26 лютого, призупиниться навчальний процес і наукова діяльність вузу. Крім того, все приміщення будуть недоступні для відвідувачів за винятком приміщень клінік, де лікуються пацієнти. Страйк оголосили представники студентського парламенту університету, студентської ГО «Студентська довіра», профком студентів, а також декани, проректори та профспілка вузу. Вони вимагають від Президента України Петра Порошенка втрутитися в ситуацію і розслідувати зловживання МОЗ. Крім того, колектив вимагає відсторонити Уляну Супрун і її заступників від обов'язків в.о. міністра охорони здоров'я. Нагадаємо, 20 лютого Міністерство охорони здоров'я усунув з посади ректора медуніверситету Богомольця Катерину Амосову за офіційною причиною зриву ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів «Крок 1. Стоматологія».
Політика Румунія засудила підготовку спецслужб РФ підпалів румунських шкіл в Україні Міністерство закордонних справ Румунії засудив спроби російських диверсантів організувати підпал двох румунських шкіл в Чернівецькій області. Про це передає Укрінформ. У коментарі МЗС Румунії відзначається, що дипломати країни стурбовані інформацією, яку надала СБУ про спроби підпалу шкіл з викладанням румунською мовою в Чернівецькій області. «МЗС засуджує будь-які спроби, спрямовані проти навчальних закладів з викладанням румунською мовою», - підкреслили у відомстві. Нагадаємо, раніше СБУ заявила, що в Чернівецькій області російські спецслужби мали намір підпалити дві румунські школи. Провокацію організовував громадянин Росії Давид Пономарьов. Він був притягнутий і до організації спроби підпалу крейсера України в Миколаєві на День Конституції 3 роки тому. За його діяльністю в Україні спецслужба стежила ще з 2015 року.
Події оформление ленты  Потужний вибух в британському Лестері, постраждали люди У британському місті Лестер увечері 25 лютого прогримів потужний вибух. Про це повідомляє Daily Mail. Місто розташоване в центральній частині Англії. На місці вибуху на вулиці Хінклі було видно вогонь і клуби густого диму. Пожежні повідомили, що в двоповерховому будинку стався обвал, а очевидці повідомляють, що будівля повністю розвалилася. На даний момент відомо про шість постраждалих, двоє з них знаходяться в критичному стані. До вибуху на першому поверсі знаходився магазин, на другому – житлові квартири. Від вибуху затряслися і сусідні будівлі. У поліції зазначили, що немає вказівок на те, що був здійснений теракт. «Громадян просимо утриматися від спекуляцій, але на даному етапі вказівок на теракт немає», - підкреслили правоохоронці в заяві, розміщеній в мікроблозі Twitter. This footage shows the aftermath of an apparent explosion in the Hinckley Road area of Leicester. Police have declared a "major incident." More information as we get it. pic.twitter.com/ghVIGEYjdk — BBC East Midlands (@bbcemt) 25 февраля 2018 г.
Події Опалення в Харкові обіцяють дати до опівдня 26 лютого Чиновники Харкова пообіцяли, що у всіх будинках міста опалення буде відновлено до опівдня понеділка, 26 лютого. Про це заявив перший віце-мер Ігор Терехов, передає «Радіо Свобода». За його словами, в Індустріальному районі вже йде запуск тепла, підключені школи і дитсадок. «Поступово включається житловий фонд і, я думаю, що якщо все піде саме так, як ми плануємо, то вже завтра до опівдня 81 житловий будинок буде з теплом», - сказав він. Комунальники змінюють частину труби на місці прориву тепломагістралі. У зв'язку з НП мерія не має наміру припиняти навчальний процес у школах і дитячих садках міста. Станом на 17:00 25 лютого без опалення в Харкові залишався 81 багатоквартирний будинок; 5 медичних закладів; 5 дитячих садків і 4 школи в Немишлянському районі Харкова. Нагадаємо, 24 лютого в Немишлянському районі Харкова через тривалу експлуатацію стався прорив труби магістральної тепломережі діаметром 700 мм. Опалення та гаряча вода зникли в 666 об'єктах в 2 районах міста. Після цього комунальники відремонтували прорив, але згодом відбулися повторні прориви: о 21:00 24 лютого, о 2:00, о 5:00 і в 9:18 25 лютого.
Суспільство МОЗ відповів на страйк студентів і колективу медуніверситету Міністерство охорони здоров'я України закликало не зривати навчальний процес в медуніверситеті ім. Богомольця в Києві. Відповідна заява розміщена на офіційному сайті відомства. У міністерстві підкреслили, що до них звертаються стурбовані викладачі та студенти вузу і заявляють, що керівництво університету змушує їх почати 26 лютого так звану «безстрокову всеуніверситетський страйк». У МОЗ заперечують блокування виплат стипендій та зарплат в НМУ. І студентів, і викладачів в МОЗ попросили «не піддаватися на провокації і маніпуляції керівництва НМУ і не зривати навчальний процес». Нагадаємо, раніше повідомлялося, що студенти і співробітники Національного медичного університету імені Богомольця оголосили про безстроковий страйк. Це пов'язано з відстороненням від посади ректора Катерини Амосової.
Політика Польща хоче хороших відносин з Україною – Дуда Польща хоче залишитися з Україною в хороших відносинах, але відповідальність за так званий геноцид поляків в селі Гута Пеняцька «лежить на українцях». Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомили в прес-службі глави держави. «Злочин геноциду, вчинений тут українськими солдатами і поліцейськими на службі гітлерівського Третього рейху і українськими націоналістами, призвів до знищення близько тисячі людей», - заявив Дуда. Проте Дуда заявив, що поляки прагнуть до добрих стосунків з українцями, так як обидві країни «потребують одна одної, щоб обидві наші країни були сильними і безпечними». Нагадаємо, масове знищення поляків і євреїв в селі Гута Пеняцька сталося 28 лютого 1944 року. Більше 500 жителів загинули. Село знищили гітлерівські війська, проте в Польщі вважають, що це зробила частина української дивізії «Галичина».
Суспільство У Таїланді затримали скандальну Настю Рибку, яка звинуватила Дерипаску в згвалтуванні Росіяни Олександр Кирилов і Анастасія Вашукевіч, відомі під псевдонімами Алекс Леслі і Настя Рибка, були затримані в Паттайя в Таїланді. Про це передає ТАСС, посилаючись на свої джерела. Їх затримали в числі групи з понад 10 «секс-інструкторів». Відзначається, що затриманих помістили в слідчий ізолятор, вони чекаю рішення суду і пред'явлення звинувачень. За місцевими законами, за незаконну роботу в країні передбачається позбавлення волі на строк до 2 років і/або штраф в розмірі до 100 тисяч батів, а також депортація. Нагадаємо, раніше «ескорт-модель» Настя Рибка, яка була на яхті разом із заступником прем'єр-міністра Росії Сергієм Приходьком і олігархом Олегом Дерипаскою в Норвегії, розповіла про своє зґвалтування. Про Рибку заговорили після того, як російський опозиціонер Олексій Навальний опублікував нове розслідування Фонду боротьби з корупцією про прогулянки і оргії на яхті Дерипаски.
Кримінал Кримінальний авторитет в Запоріжжі побив військового, який повернувся з Донбасу У Запоріжжі місцевий кримінальний авторитет на прізвисько «Григора» сильно побив десантника, який повернувся з війни на Донбасі. Про це пише «Фраза» з посиланням на інформацію журналіста Якова Носкова. «Днями в Запоріжжі знову засвітилася шанована людина Григора. Щось не поділив з дембелем біля нічного кіоску. В результаті до місця розборок з'їхалися три машини і хлопці з битами. Десантника з пробитою головою ледве відбили поліцейські», - розповів Носков. Потерпілий не пише заяву в поліцію, проте ветерани АТО радяться з приводу подальших дій. Нагадаємо, 22 лютого в Чернівцях учасника бойових дій на Донбасі облаяли і висадили з маршрутки. Після інциденту зібралися ветерани АТО і вирішили шукати захисту в мерії. Зустрівшись з владою, ветерани покликали військових разом кататися маршрутками міста. Вони набилися в одну маршрутку, щоб провчити місцевих водіїв.
Кримінал оформление ленты  У Києві затримали хакера, якого розшукували в 30 країнах світу В Україні було затримано хакера, якого розшукували в 30 країнах світу. Про це повідомили в прес-службі МВС на своїй сторінці в Facebook. Затримання проводили працівники департаменту кіберполіції. У хакера був український паспорт на ім'я іншої людини, за яким хакер прибув до Києва. У квартирі у зловмисника вилучили ноутбук, гроші і флеш-накопичувачі. Правоохоронці з'ясували, що хакер був членом хакерської групи Avalanche, яка працювала 7 років, а в її ліквідації були задіяні правоохоронці 30 країн. Хакерська мережа була ліквідована восени 2016 року. Тоді в Полтаві затримали організатора угруповання - 33-річного місцевого жителя. Нагадаємо, раніше в Польщі правоохоронці затримали 44-річного громадянина України, який за підозрою в участі у злочинній групі, що займається поширенням шкідливого програмного забезпечення і проведенням хакерських атак, розшукувався ФБР.
Події Комунальний апокаліпсис у Харкові. На заміну труб знадобиться 10 млрд грн До вечора 25 лютого харківські ремонтники відновили резервною гілкою подачу тепла в медкомплекс на Салтівці та Будинок дитини. Також цієї ночі мало розпочатися відновлення опалення в житлові будинки, повідомили в Харківській облдержадміністрації. Нагадаємо, загалом потрібно відновити теплопостачання 70 багатоповерхових житлових будинків. Роботи з відновлення основної теплової магістралі, які плануються завершити до 12:00 в понеділок, 26 лютого. Місцева влада сподівається на те, що їм не доведеться закривати через холод школи. Загалом аварія на теплоцентралі залишила без тепла на кілька днів 666 будівель. Однак тепер перед харківською владою постав інший виклик - на заміну труб харківської тепломережі знадобиться більше 10 млрд грн. При тому, що весь бюджет міста становить 16 млрд грн. Іншими словами, в місті таких грошей немає і швидше за все йому доведеться звертатися за допомогою до держави і міжнародних донорів.
Кримінал оформление ленты  У Мережі з'явилося відео затримання "секс-інструктора" Насті Рибки у Таїланді У Мережі з'явилося відео затримання дев'ятьох російських секс-інструкторів і скандальної росіянки Насті Рибки (справжнє ім'я - Анастасія Вашукевич) у Таїланді. Про арешт повідомив місцевий телеканал Nation. На відео видно, як поліція затримує і виводить на вулицю кількох людей європейської зовнішності. Потім затриманих приводять до поліцейської дільниці. Затримання проведено в ніч на 26 лютого на одному з островів Таїланду. Всього в поліцію потрапили 10 росіян, які брали участь у нелегальному секс-тренінгу. З усіх затриманих, як виявилося, троє проникли в країну незаконно, одному було висунуто звинувачення у незаконному проникненні в Таїланд, ще одного росіянина звинуватили в порушенні міграційного законодавства. Іншим висунуто звинувачення у нелегальній трудовій діяльності. Зараз очікується суд з обрання запобіжного заходу.
Суспільство Колишнього ватажка "ЛРН" Плотницького не знайшли в «Хрестах» Екс-ватажок терористів так званої «ЛНР» Ігор Плотницький не перебуває у СІЗО №1 в Санкт-Петербурзі «Хрести». Про це в слідчому ізоляторі повідомили члену Громадської спостережної комісії (ОНК) Роману Ширшову, передає «Дождь». «Я сьогодні туди заходив і список людей надав, з якими хотів поспілкуватися. Сказали, що Плотницького немає», - сказав Ширшов. Він уточнив, що тепер збирається дзвонити у ФСВП і з'ясовувати, де може утримуватися екс-ватажок російських терористів. Нагадаємо, про те, що Плотницький перебуває в «Хрестах», повідомив 19 лютого екс-помічник першого ватажка «ЛНР» Валерія Болотова Владлен Заруба. 24 листопада Плотницкий написав заяву про відставку за станом здоров'я. Ватажком бойовиків в окупованій частині Луганської області став так званий «міністр державної безпеки ЛНР» Леонід Пасічник.
Суспільство Під Радою вимагають ухвалення закону про захист тварин Під Радою вимагають ухвалення закону про захист тварин. 26 лютого перед початком засідання Погоджувальної ради декілька десятків мітингувальників вимагали  від депутатів внести до порядку денного проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (Щодо імплементації положень деяких міжнародних угод і директив ЄС у сфері охорони тваринного і рослинного світу)", передає кореспондент АСН. Протестувальники тримали в руках таблички з номером закону 6598, вимагаючи ухвалити його в першому читанні. Захисники тварин нагадали, що ще в 2013 Україна ратифікувала міжнародну Європейську конвенцію про захист домашніх тварин. На жаль, за чотири наступні роки її норми, що забороняють залишати домашніх тварин без нагляду, завдавати домашнім улюбленцем невиправданого болю тощо, не реалізовані в українське законодавство. На жаль, ст.89 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 299 Кримінального кодексу України, що карають за жорстоке поводження з тваринами, практично не діють. Щорічно за ними притягуються лише близько 15 порушників (для порівняння - у маленькій Молдові - близько 230 осіб на рік). Метою ухвалення законопроекту є імплементація положень міжнародних угод і директив ЄС у галузі охорони фауни і флори. Завданнями - є охорона тварин і рослин, що охороняються міжнародними договорами. Законопроект вносить зміни і приводить у відповідність до вимог міжнародних угод і директив ЄС такі закони України: «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про тваринний світ», «Про Червону книгу України», «Про національну поліції», «Про мисливське господарство і полювання», Лісовий кодекс України, Кримінальний кодекс України, Кримінально-процесуальний кодекс України, Кодекс України про адміністративні правопорушення. Ухвалення цього законопроекту "сприятиме приведенню українського законодавства у відповідність до міжнародних договорів з охорони фауни, флори, посиленню боротьби з жорстоким поводженням з тваринами і браконьєрством", - йдеться в записці до документу.
Події У Львові дитина потрапила під колеса авто під час катання на санках У Львові дитина, спускаючись на санках з гірки, потрапила під колеса автомобіля і загинула. Про це повідомили в Департаменті з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації. Повідомляється, що 11-річна дівчинка з'їжджала з гірки на пластиковій дошці і врізалася в задню частину авто. В результаті цього автомобіль "Рено Мастер" під керуванням 61-річного жителя Львова наїхав на дитину. Постраждалу забрала "швидка допомога", однак вона померла дорогою в лікарню. Попередній діагноз - черепно-мозкова травма. Відомо, що інцидент стався 25 лютого близько 16-ї години на вулиці Пасічній у Львові. Решту подробиць ДТП  встановлюють правоохоронці, також вирішується питання про відкриття кримінального провадження. Нагадаємо, увечері 23 лютого на Великій Окружній у Києві автомобіль Daewoo збив пішохода, який перебігав 4-смугову дорогу в невстановленому місці. Від отриманих травм потерпілий помер на місці події.
Політика Раді на поточній сесії пропонують розглянути майже 3 тис. законопроектів і постанов Раді на поточній сесії пропонують розглянути майже 3 тис. законопроектів і постанов. Про це на погоджувальній раді заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. "В першу чергу, колеги, що пропонується на цей тиждень? Ви пам'ятаєте, що на минулого тижня ми не затвердили порядок денний на всю сесію. Тому що не всі комітети тоді подали свої пропозиції. На сьогодні всі комітети, крім одного, фактично вже подали свої пропозиції. Загалом це 2900 законопроектів. Це загальна кількість питань, які пропонуються на цю сесію", - заявив він. Також спікер звернувся до голів парламентських комітетів з проханням проаналізувати всі пропозиції. Спікер нагадав, що депутатам завжди складно голосувати за затвердження порядку денного на тиждень. Тому треба зробити все, щоб вийти на консолідований порядок денний всієї сесії.
Політика оформление ленты  Активісти і місцеві жителі влаштували акцію ганьби біля замку дочки Путіна у Франції У Франції активісти влаштували пікет біля маєтку дочки російського диктатора Володимира Путіна. Люди вивісили плакати із закликами бойкотувати вибори в Росії і говорити про злочини Путіна проти свого народу і світу, пише «UkrMedia». Нагадаємо, дочка Путіна - Катерина Тихонова прикупила величезний маєток у французькому містечку Біарриц. Попри невеликі розміри воно славиться неймовірною красою пейзажів і прекрасними пляжами, відоме як прекрасний курортний центр. «Путін - злодій», «Путін - вбивця правосуддя», «Злодії і кати, геть із Біарриц», «Путін - диктатор», «ФСБ (екс-КДБ). Гестапо. Росія», «Кремлешахраїв - корупціонерів до відповідальності !!!» - написали і скандували учасники пікету. Вони написали плакати трьома мовами і закликали бойкотувати вибори, розповідали перехожим, чому потрібно боротися проти путінського режиму.   
Політика БПП вимагає створити міністерство у справах ветеранів і розібратися з пенсіями військових Фракція БПП вимагає від Кабміну створити окреме міністерство щодо соціального захисту військових і ухвалити рішення щодо справедливих пенсій. Про це на погоджувальній раді заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. "Ми підтримуємо пропозицію, щоб у вівторок ми розглянули питання соціального захисту військовослужбовців. Але ми вважаємо, що в переліку цих питань обов'язково має  бути проект постанови про звернення Верховної Ради України до Кабміну про створення Міністерства у справах ветеранів 7505", - заявив він. За його словами, зараз в Україні майже 2 десятки міністерств займаються соціальним захистом ветеранів. "А ми вважаємо, що має бути створений єдиний орган, який нестим всю відповідальність за соціальний захист наших військових", - сказав Герасимов. Він звернув увагу на те, що найближчими днями потрібно ухвалити рішення і розв'язати проблему пенсійного забезпечення військовослужбовців.
Політика Рада у четвер призначить нового голову Національного банку Верховна Рада у четвер призначить Якова Смолія на пост голови НБУ. Про це на погоджувальній раді заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. "Ключове кадрове питання цього тижня - це питання Нацбанку, обрання голови Нацбанку. Це кадрове питання займе близько 1,5 години. І воно буде об'ємним. Ми повинні будемо проходити за повною процедурою розгляду цього питання. І тому є велике прохання. Потрібно завершити всі політичні консультації", - заявив він.  Спікер нагадав, що профільний Комітет рекомендував зустрітися до кандидатом на пост голови НБУ Яковом Смолієм."Я сподіваюся, що до четверга будуть закінчені всі політичні консультації, щоб ми в четвер змогли вийти на позитивне рішення", - закликав він. Нагадаємо, кандидатуру нового голови НБУ подає президент України. Його креатура - Яків Смолій, якого, втім, будуть підтримувати не всі фракції. Наприклад, "радикали" відмовилися голосувати за цю кандидатуру.
Економіка Міністерство фінансів другий рік поспіль не фінансує "швидку допомогу" Міністерство фінансів другий рік поспіль не фінансує "швидку допомогу". Про це на погоджувальній раді заявив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передає кореспондент АСН. "Сьогодні ми маємо ситуацію, коли олігархат, відчувши, що люди знають, що їх обдурили, шукає шляхи для того, щоб залишитися при владі. Вони грабують людей через ціни і тарифи. А деякі з них готові навіть віддати суверенітет країни, щоб залишитися при кориті країни. А країна переведена в абсолютно ручне і злочинне управління!" - заявив він. За словами Березюка, за  чотири роки реформування  "швидка допомога" не отримала необхідного фінансування від Кабміну. "Мінфін вперто вже другий рік не фінансує програму підтримки "швидкої допомоги". При цьому другий рік "швидка допомога" недоотримує фінансування. У них взагалі немає коштів для заміни навіть коліс. А в результаті у них мізерні зарплати, зокрема, у медсестер і фельдшерів", - сказав він.
Кримінал У СІЗО повісилася скандальна сепаратистка, яка побила молотком бійця АТО У понеділок, 26 лютого, о 08:32 у СІЗО Дніпра повісилася скандальна сепаратистка, прихильниця «русского мира», активістка «антиМайдану» Марина Меньшикова. Про це на своїй сторінці в Facebook  повідомив мер Дніпра Борис Філатов. Мер коротко розповів історію Меньшикової. Він уточнив, що сепаратистка ходила на мітинги за «русский мир», потім втекла із Дніпра у  Краматорськ, однак повернулася і постійно «втікалавід поліції». У 2017 році вона напала з молотком на бійця АТО. Меньшикова також намагалася виїхати до окупованого Крим, однак «російські брати» депортували її назад в Україну. «Пам'ятайте відому сепаратистку Меньшикову? Ну, ту даму, яка на бійця АТО кинулася в театрі з молотком? Сьогодніо 8:32 повісилася у дніпровському СІЗО. На простирадлі», - написав Філатов. Нагадаємо, 30 січня у Дніпрі суд залишив Меньшикову під арештом ще на два місяці. Її звинувачують у хуліганстві, їй загрожувало 7 років за ґратами.
Політика Тимошенко: Захід готує "альтернативний план" миру в Україні без Порошенка Захід готує "альтернативний план" миру в Україні без Порошенка. Про це на погоджувальній раді заявила голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, передає кореспондент АСН. "Я, як учасник Мюнхенської конференції, чесно, була боляче вражена тим, як ставилися на цій конференції до вищих посадових осіб нашої держави. Як наслідок - це рикошетом б'є по нашій країні. Порожній зал під час виступу президента нашої країни говорить про те, що лідери інших країн просто демаршем показали, що не сприймають корупцію, все те, що робиться в державі і її управлінні. І ми стрімко перетворюємося на країну тотальної корупції... ми йдемо шляхом повної неповаги до вищого керівництва країни", - заявила вона. З її слів, є надія, що цивілізований світ "розділяє позицію щодо українських людей і щодо керівництва країни". Тимошенко зазначила, що у високих кабінетах на Заході обговорюється зараз "альтернативний план встановленні миру в Україні", в процесі якого бере участь "Батьківщина". Вона зазначила, що цей план передбачає кінець участі вищого керівництва країни у війні: "Потрібно покласти край тому, що вище керівництво заробляє на війні", - вважає вона.
Кримінал У Макіївці затримали шахтарів за неявку в «військкомати» «ДНР» В окупованій Макіївці російські терористи затримали групу чоловіків, які виявилися шахтарями. Про це повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби України. За даними прикордонників, отримавши повістки з військкомату так званої «ДНР» і не бажаючи вступати до лав бойовиків, молоді люди вирішили перетнути «митницю ДНР», де і були затримані терористами. В ДПСУ підкреслили, що подібні випадки дезертирства потенційних «військовослужбовців» і тих, хто вже встиг стати на бік бойовиків, стали траплятися все частіше. У зв'язку з дезертирством терористи терміново направили запит кремлівським керівникам про перекидання кадрових офіцерів ЗС РФ на окуповану територію. Крім того, відновилася активна пропаганда на окупованих територіях, людей готують нібито до наступу ЗСУ вже в березні. Під цим приводом терористи готують нові позиції, набирають «новобранців».
Політика "Народний фронт" закликає засудити вибори Путіна "Народний фронт" закликає засудити вибори Путіна і почати підготовку консолідованого позову до РФ. Про це на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради України заявив глава фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає кореспондент АСН. "Ми закликаємо підтримати ініціативу "Народного фронту". Ми повинні звернутися до міжнародного співтовариства із закликом засудити і не визнавати вибори президента Путіна на тимчасово окупованій території України, в Криму і Севастополі. Сьогодні крані важливо всіх мобілізувати, адже ці незаконні вибори - це порушення права . А порушення права веде до втрати легітимності в цілому. Тому після 18 березня ми закликаємо Раду дати оцінку цим подіям", - заявив він. Бурбак закликав Кабінет міністрів України створити міжвідомчу групу, яка почне підготовку консолідованого позову до РФ, щоб Україна отримала компенсації від анексії Криму і Донбасу, а також ухвалити закон про національну безпеку, про СБУ, "а також закон, який забезпечить ефективну роботу між Генштабом і Міноборони". Голова "Народного фронту" також додав, що в ході поточної сесії нарешті парламент повинен ухвалити закон про єдину державну українську мову.
Суспільство У Росії почалося масове вербування найманців на війну в Україні і Сирії - нардеп У лютому в країні-агресорі різко зросла активність набору найманців у приватні військові компанії РФ. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп, голова групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. «Щодо екстреної потреби Путіна у свіжому «гарматному м'ясі» для України і Сирії. Вивчення російського ринку праці в галузі «Охорона та безпека» в останні тижні розкриває одну цікаву деталь (за цікавим збігом, яка проявилася відразу після відправки «на фарш» у Сирії доблесних «вагнеровців»). А саме: в лютому різко зросла активність з набору персоналу в російські ПВК», - зазначив парламентарій. Депутат розповів, що журналісти детально вивчили потрібні вакансії на сайтах avito.ru, 63rabota.ru, rabota-smolensk.ru та інших. «Ми бачимо, що люте, скажене вербування йде по всіх регіонах РФ - при цьому ці вакансії завуальовані під вакансію «охоронець об'єктів», що працює «вахтовим методом» з терміном «відряджень» 3 місяці», - додав Тимчук.
Політика Опоблок вимагає відставки Кабміну: за два роки з країни виїхало 66 тис. лікарів Фракція "Опозиційного блоку" вимагає відставки Кабінету міністрів. Про це на брифінгу в ході погоджувальної ради заявив співголова фракції "Оппоблок" Юрій Бойко, передає кореспондент АСН. "Друге принципове питання - це звіт уряду в парламенті. Вони працюють уже два роки. Вони повинні відзвітувати, а найголовніше - представити програму виходу з кризи. Якщо уряд не має програми дій, ми готові цей план надати. Але в такому випадку уряд повинен піти у відставку", - заявив він. Бойко вважає, що Кабмін зобов'язаний також переглянути бюджет в частині зменшення тарифів удвічі. "Сьогодні йде криза неплатежів. А вони збираються піднімати їх іще", - сказав Бойко. Також нардеп зазначив, що люди вкрай стурбовані тарифами на медичні послуги: "Лікарі масово почали виїжджати з країни. Уже за два роки виїхало 66 тис. наших лікарів. А введення цих незрозумілих тарифів на медичні послуги тільки погіршить ситуацію". Бойко також зазначив, що, вловивши тенденцію, частина європейський країн узаконила наші медичні дипломи, що ще більше посилило виїзд лікарів із України.
Економіка Ляшко: Влада заробляє на газі більше за колумбійських наркобаронів Влада заробляє на газі більше колумбійських наркобаронів. Про це на погоджувальній раді заявив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. "Уряд за черговий транш МВФ знову хоче підняти ціни на газ. Міністр Кістіон заявив, що рентабельність державної компанії "Укргазвидобування" - 250%. Куди ще піднімати тарифи? За чий рахунок ця рентабельність? Колумбійські наркобарони не заробляють на продажу "наркоти", як у нас заробляє влада на продажу газу для власних громадян", - заявив він. Ляшко зазначив, що вимагає відмовитися від планів підвищити тарифи. "Вимагаємо провести аудит "Нафтогазу", "Укргазвидобування". Подивитися: чи інвестують кошти у видобуток власного газу, модернізацію та енергозбереження. Тому що 70 млрд грн йдуть на субсидії, і тільки 1 млрд грн - на заміну вікон, котелень і теплотрас, дверей і будинків. Фактично консервують бідність і енергозалежність. Замість того, щоб зменшувати вартість газу за рахунок збільшення видобутку", - сказав він. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що НАК "Нафтогаз", як стверджують експерти, вже "суперприбутковими" компанія. Як стверджує експерт Всеволод Степанюк, прибутковість видобутку газу в Україні перевищує 100%, оскільки енергоресурс реалізовується на внутрішньому ринку за європейською ціною, та ще й з урахуванням транспортування.
Економіка Кубів: Пенсії військовим будуть перераховані з 1 січня Пенсії військовим будуть перераховані з 1 січня. Майже 500 тис. пенсіонерів отримають підвищення в середньому на 1,5 тис. грн. Про це на погоджувальній раді заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, передає кореспондент АСН. "Як ви знаєте, минулого тижня уряд ухвалив низку важливих рішень. Серед них - про підвищення пенсій військовим пенсіонерам. Майже 500 тис. військових пенсіонерів отримають підвищення пенсії в середньому на 1,5 тис. грн", - заявив він. При цьому Кубів нагадав, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман виконав свою обіцянку: "І з 1 січня будуть підвищені пенсії військовим пенсіонерам. Ми виконуємо свою обіцянку і чітко дотримуємося її", - сказав він. Раніше Кабмін обіцяв, що збільшені виплати військові почнуть отримувати вже з 1 березня, а фактичний перерахунок буде здійснено з 1 січня. Водночас зауважимо, цей законопроект не задовольнив самих ветеранів.
Політика Захід назавжди ввів санкції проти Росії - віце-прем'єр РФ Введені Заходом санкції щодо Росії залишаться назавжди. Про це заявив віце-прем'єр Дмитро Рогозін, передає «Коммерсант». На думку політика, санкції стали реакцією «старого досвідченого ворога на наше посилення», а тому знімуть їх тільки, якщо Росія раптово «стане слабкою». Рогозін заявив, що обмеження є для росіян шансом проявити кращі риси національного характеру. Відповідаючи на запитання, чи не перешкодять санкції переозброєнню армії, віце-прем'єр сказав: «Складності є, але заходів вжито». Нагадаємо, в серпні 2017 року президент США Дональд Трамп підписав закон CAATSA, спрямований проти Росії, Ірану і КНДР. Документ став стримуючим фактором для охочих укласти угоди з російськими компаніями і вже призвів до «мільярдних втрат для російської оборонки».
Події У Харкові відновили теплопостачання після аварії У житлові будинки, які постраждали в результаті аварії на тепломережах у Харкові, вже подали опалення. Про це повідомила Харківська обласна державна адміністрація. "Зараз спускають повітря з батарей і приводять до ладу внутрішньобудинкові мережі. Роботи планують завершити до 13:00 26 лютого", - йдеться в повідомленні на сайті ОДА. За словами заступника керівника області Євгена Шахненка, в будинку тепло подали, але в різних будівлях по-різному йде налаштування робіт внутрішньобудинкових мереж, тому тепло з'явилося не у всіх квартирах. Нагадаємо, в результаті пошкоджень тепломереж 24 і 25 лютого понад 600 житлових будинків і соціальних об'єктів Харкова залишилися без тепла. Вранці 25 лютого відновили теплопостачання у більш ніж 500 будинках. Станом на вечір неділі подачі тепла очікували близько сотні будинків і соціальних об'єктів. Згідно з прогнозом погоди, у Харкові сьогодні, 26 лютого, температура повітря опустилася до -17 ... -10 градусів.
Події оформление ленты  Під Івано-Франківськом екскаватор, що розчищав сніг, убив свого водія На підприємстві «Нафтохімік Прикарпаття» у місті Надвірна Івано-Франківської області під час робіт з розчищення снігу і льоду на водоочисних спорудах екскаватор перекинувся у заповнений відстійник. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області. 39-річний водій екскаватора загинув на місці НП. Інцидент стався в ніч на неділю, 25 лютого. Відзначається, що за цим фактом порушено кримінальну справу за статтею про порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою (ч.2 ст. 252 КК України). Вранці в понеділок екскаватор ЕО-881 «АТЕК» витягли з води за допомогою крана. Рятувальники витягли тіло загиблого машиніста, 1978 року народження. Користувачі в соцмережах відзначають, що екскаватор працював уночі, щоб не замерзало водопостачання на НПЗ. Загиблий родом із села Красна Надвірнянського району, він був одружений. Сиротами залишилися діти.
Політика Ляшко: Ще ніхто не помер від українського молока, а ми все одно завозимо польське або на пальмовій олії Політики п'ють коньяк і віскі замість українського молока. Про це на погоджувальній раді заявив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. "Ми вимагаємо від голови парламенту поставити на розгляд питання про внесення змін до Конституції. Щоб основою аграрної політики України були фермери... Адже сьогодні влада відмовляється купувати у селян молоко, мотивуючи, що воно неякісне. Не знаю жодної людини, яка в Україні померла від молока", - заявив він. Ляшко зазначив, що українські політики росли на вітчизняному молоці, а коли прийшли до влади - почали пити коньяк і віскі: "Всі в Україні зростали рожевощокими, мордатими і пузатенькими на українському молоці! А коли дорвалися до влади, почали пити коньяк і віскі, то їм українське молоко вже виявилося неякісне! А потім нам завозитимуть із Польщі на пальмовій олії або ще якійсь бодязі! Руки геть від українських корів і селян!".
Політика БПП чекає Смолія сьогодні о 17:00 на співбесіду БПП чекає Якова Смолія сьогодні о 17:00 на співбесіду перед голосуванням за кандидатуру нового голови НБУ. Про це на брифінгу в ході погоджувальної ради заявив глава фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. "Що стосується розгляду проекту постанови про призначення нового голови НБУ. Сьогодні пан Смолій вже прийняв запрошення нашої фракції. Ви знаєте, що наша фракція ухвалює рішення тільки після того, як спілкуємося з кандидатом", - заявив він. Герасимов зазначив, що сьогодні о 17:00 Яків Смолій візьме учать у засіданні фракції. "Де депутати матимуть можливість поставити йому запитання, обговорити стратегію розвитку Нацбанку", - сказав він. Нагадаємо, раніше фракції "радикалів" і "Опоблоку" заявили, що не підтримуватимуть кандидатуру Якова Смолія на голосуванні. Воно, нагадаємо, має відбутися в четвер, 1 березня.
Політика У Раді заговорили про дострокові парламентські вибори цієї осені Дострокові вибори в Раду - це сценарій "ззовні". Про це на погоджувальній раді парламенту заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. "Під час погоджувальної ради вже в декількох виступах почув про дострокові парламентські вибори. Давайте відставимо цю тему. Скільки працює Верховна Рада, стільки ж і ходять чутки про дострокові вибори. У мене немає жодних сумнівів, що сценарій дестабілізації дострокових виборів - це зовнішній сценарій. І хочу вам повідомити, що вибори до Верховної Ради відбудуться згідно з Конституцією, а саме в останню неділю жовтня 2019 року. А депутатам слід думати не про вибори, а про стабільну роботу парламенту, щоб Верховна Рада демонструвала якісну й ефективну роботу", - заявив він. Спікер зазначив, що у нього і президента щодо цього є загальне розуміння. "Я вважаю це не тільки законним, конституційним способом, а й найбільш стабілізуючим способом для роботи Української держави. Я думаю, у нас є спільне розуміння і з президентом, і з прем'єр-міністром: що розпуск Верховної Ради - це механізм дестабілізації в державі", - сказав спікер. У свою чергу, голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час брифінгу додав, що спікер парламенту зробить усе, щоб "вибори у нас були винятково в термін, і згідно з Конституцією". Водночас голова фракції РПЛ Олег Ляшко вважає, що тему дострокових виборів просуває сама Банкова і особисто президент: "Щоб посунути мене з поста президента". За словами Ляшка, за допомогою розпуску Ради Петро Порошенко має намір "пересісти в крісло прем'єра". "Ми виборів не боїмося і до виборів готові... А БПП пролетить на виборах як фанера над Парижем", - запевнив Ляшко.
Наука і технології оформление ленты  У Китаї випустили електрокар із запасом ходу 500 км Китайські виробники випустили модернізовану версію електрокара Denza 400, головною відмінністю  якого є потужність батареї. Про це повідомляє Onliner.    Згідно з інформацією, новий електромобіль отримав назву Denza 500. Він став модернізованою версією моделі  Denza 400, яка з'явилася на ринку в 2016 році. Головною відмінністю нового автомобіля стала потужність батареї 70 кВт • год (було 62 кВт • год). Так, при швидкості пересування 60 км/год. цей автомобіль зможе проїхати 635 км. У звичайному режимі машина зможе долати по 500 км на одному заряді. Зовні автомобіль виглядає як щось середнє між кросовером і хетчбеком. Нагадаємо, запущений недавно у космос особистий електрокар Tesla Roadster засновника компанії SpaceX Ілона Маска додали в офіційний каталог космічних супутників.
Політика Радикальна партія вимагає термінової відставки Супрун Радикальна партія вимагає термінової відставки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун. Про це на брифінгу в ході погоджувальної ради заявив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. "Супрун - в. о. міністра охорони здоров'я. Медична реформа мала одну мету - доступність медичних послуг та їхню якість. Але, на превеликий жаль, що відбувається в державі? Це скорочення кількості лікарів, скорочення можливостей і доступу українських громадян до медпослуг. Тому РПЛ вимагає відставки Супрун і вимагаємо від Кабміну внести на посаду міністра кандидатуру в парламент!" - заявив він. З його слів, міністр охорони здоров'я повинен нести реальну відповідальність за ситуацію в галузі: "Це ганьба, коли два роки у нас немає міністра охорони здоров'я".
Кримінал оформление ленты  Підозрюваний у вбивстві майданівців Крисін сховався від суду в дитячому Інституті серця Підозрюваний в організації вбивств активістів на Майдані Незалежності, зокрема - журналіста В'ячеслава Веремія Юрій Крисін, який минулого року отримав за це умовний термін, уникає участі в іншому суді. Зокрема, активісти встановили, що Крисін перебуває у дитячому відділенні Інституту серця, яким, нагадаємо, керує відомий кардіолог Борис Тодуров. Відомого у кримінальних колах Юрія Крисіна ц дитячому відділенні випадково помітив атовець, який прийшов у відділення на обстеження. Він повідомив про цей факт активістам. Ті відразу ж приїхали у відділення. Стрім звідти увімкнув на своїй сторінці в соцмережі журналіст Богдан Кутєпов. "Співучасник вбивства Веремія, організатор тітушок "Шрек" Крисін ховається від правосуддя в Інституті серця (Тодурова)... в дитячому відділенні вад серця. Небайдужі громадяни прийшли провідати, принесли кульки, мандаринки..." - написав журналіст.   Лікарня, в якій перебуває Крисін розташована на лівому березі, біля лікарні БСП. Сам Крисін стверджує, що він не лікується, а проходить обстеження. Активісти облили його зеленкою, тому персонал лікарні викликав поліцію. Вони обурилися тим фактом, що Крисін, за їхніми словами, навмисне уникає суду, ховаючись у дитячій лікарні. Також вони обурюються, що потрапити в цю лікарню практично неможливо, там величезні черги - в той же час "величезний чолов'яга ліг туди на обстеження без проблем". Активісти стверджують, що Крисін вже раз не з'явився на суд, надіславши туди документи, про те, що він проходить медичне обстеження. Журналістам, які в лікарні поцікавилися, чому він лежить у дитячому відділенні і саме зараз, підозрюваний заявив, що він "займався спортом і хоче обстежити своє здоров'я". Він також обурився, що журналісти знімають його і заявив, що у цьому відділенні лежать не тільки дорослі. Від активістів Крисін сховався у кабінеті завідувача відділення. Він заявив, що прийде на наступне засідання суду, призначене на 1 березня. Нагадаємо, крім організації вбивства журналіста Веремія, Крисін підозрюється в організації нападу на АЗС. У суперечці двох бізнесменів за мережу заправок одна зі сторін найняла "тітушок". У ніч з 5 на 6 травня 2014 року ці фірми, на чолі з Крисіним, здійснюють напад на АЗС "Народна" біля аеропорту "Жуляни-Київ". Кілька людей були побиті, а в одного потерпілого стріляли з травматичної зброї.
Політика Порошенко опинився на межі іміджевого провалу: голосів за нового голову НБУ немає Президент Петро Порошенко опинився на межі іміджевого провалу, оскільки голосів за кандидатуру Якова Смолія при голосуванні у Верховній Раді може не вистачити. Таку думку висловив керівник Центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ми можемо говорити впевнено про БПП, куди менш впевнено - про Народний фронт, вагаються поки дві депутатські групи. Це будуть банальні торги. А непроходження Якова Смолія - ​​це буде, перш за все, банальна іміджева поразка президента. На тлі наростаючих неприємностей репутаційного плану для президента це ще більше може похитнути його положення в очах західних партнерів та спонсорів", - зазначив експерт. За його словами, РПЛ раніше заявила, що не підтримуватиме кандидатуру Якова Смолія, у "Відродження" до претендента на пост голови НБУ "занадто багато запитань", Опоблок також виступає проти. Причому, як зауважив політолог, голосування щодо кандидатури нового голови НБУ планувалося ще на кінець грудня, і те, що розгляд цього питання буде тільки поточного тижня, свідчить про проблеми в узгодженні кандидатури. Так, на думку Золотарьова, до цього часу наявність голосів на користь названого кандидата на пост голови НБУ залишається під питанням через загострення протиріч між різними групами впливу в українському парламенті. При цьому він додав, що кандидатура Якова Смолія є "компромісною" для всіх сторін і "зручною" для президента. Причому, як підкреслив політолог, очевидно, що де-факто керувати Центробанком буде саме глава держави. Нагадаємо, Верховна Рада в четвер призначить Якова Смолія на пост голови НБУ. Про це на погоджувальній раді заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій.
Суспільство оформление ленты  Пропагандисти РФ для сюжету про Сирію використовували кадр із гри «Arma 3» У сюжеті пропагандистського російського «Первого канала» про війну в Сирії використовували кадр зі снайперською гвинтівкою з гри «Arma 3». Фейкові кадри помітили на Pikabu. Кадри використовували для програми «Недільний час», яка вийшла 25 лютого. У ній повідомили про смерть російського солдата і показали вигляд з прицілу, де чітко видно полігональне оточення і намальована техніка. За словами ведучого,  російський найманець Олександр Пушкаренко, який загинув у Сирії, отримав звання героя РФ за те, що приводив російських снайперів на цілі в Пальмірі. Визначити, що для програми використовували кадр з гри «Arma 3», допомогли написи в правому нижньому кутку. Рація PNR-1000А - це одна з найпопулярніших рацій у шутері, яку згадують в інструкціях до гри. Крім того, оточення і снайперський приціл у кадрі досить схожі на те, як виглядає геймплей гри. Нагадаємо, раніше військові РФ вже використовували кадри з комп'ютерних ігор. Так, 14 листопада Міноборони країни-агресора опублікувало кілька кадрів, які нібито підтверджують підтримку ІДІЛ з боку США. Світлини виявилися скріншотом з мобільної гри і фотографіями з хроніки 2016 року.
Суспільство У медуніверситеті не страйк, а відсторонення студентів від навчання - Супрун У медуніверситеті ім. Богомольця у Києві відбувається не страйк, а відсторонення керівництвом вишу студентів від навчального процесу. Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає Укрінформ. «Це не страйк, це відсторонення студентів від навчального процесу... Зараз це вина керівництва університету. Це не проблема окремих студентів, рідких членів факультету, це офіційна позиція університету. Я думаю, їхня буде відповідальність за зупинку освітнього процесу», - заявила Супрун. За словами в.о. міністра, у підконтрольне їй відомство звертаються студенти, які отримали смс-повідомлення, в яких містився заклик іти на страйк. «Ми звертаємося до університету, щоб вони відновили навчальний процес», - сказала Супрун. Супрун також запевняє, що ніхто не блокував виплату студентам стипендій. Нагадаємо, 20 лютого Міністерство охорони здоров'я усунуло з посади ректора вишу Катерину Амосову. Офіційна версія - через зрив ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів «Крок 1. Стоматологія». Амосова пізніше звинуватила міністерство у тиску і цькуванні. З 26 лютого у виші оголосили безстроковий страйк трудового колективу та студентів.
Суспільство оформление ленты  Серед найманців ПВК «Вагнера» є 40 українців - розслідування У складі російської приватної військової компанії Вагнера є підрозділ «Карпати», у який входять майже 40 українців. Про це сказано в розслідуванні «Донбас.Реалії». Журналісти дізналися в СБУ, що в ПВК «Вагнера» перебуває майже 2 тисячі найманців. При цьому вихідці з України становили окрему групу при формуванні контингенту для війни в Сирії. Крім того, бойовик ОРДО Михайло Полинков підкреслив, що група «Карпати» - це атакуюче ядро, що складається з людей, у яких є бойовий досвід дій на Донбасу. «Їх посилають у  саму «дупу», - підкреслив бойовик. Відзначається, що спочатку підрозділ «Карпати» створювали для диверсій у тилу ЗСУ, але через слабку підготовку складу від цієї ідеї відмовилися. Після чого українців переправили до Сирії. У період з березня по квітень 2016 року з групи загинуло щонайменше три людини: Едуард Приходько, Олександр Конашенков і Олександр Кияшко. Українців у ПВК штовхає висока зарплата, так щомісячна плата рядового у ПВК - 240 тисяч рублів, але жителі Донбасу отримують менше - в середньому 100-150 тисяч рублів (46-69 тисяч гривень).
Суспільство Стало відомо, що буде із заарештованою в Таїланді Настею Рибкою Затриманих у Таїланді організаторів нелегального «секс-тренінгу» Олександра Кирилова (Алекс Леслі) і Анастасію Вашукевич (Настя Рибка) депортують з країни. Про це повідомили російські ЗМІ. За словами завідувача консульського відділу посольства РФ Володимира Соснова,  росіяни брали участь в секс-тренінгу. «За словами поліцейських, всіх затриманих чекає суд і депортація з Таїланду», - уточнив чиновник. Дипломат зазначив, що всім затриманим російським секс-тренерам висунуто звинувачення у нелегальній роботі на території Таїланду, а також у візових порушеннях. Нагадаємо, раніше «ескорт-модель» Настя Рибка, яка була на яхті разом із заступником прем'єр-міністра Росії Сергієм Приходьком і олігархом Олегом Дерипаскою в Норвегії, розповіла про своє зґвалтування. Про Рибку заговорили після того, як російський опозиціонер Олексій Навальний опублікував нове розслідування Фонду боротьби з корупцією про прогулянки і оргії на яхті Дерипаски.
Економіка НБУ "на догоду політичним інтересам" штучно утримує курс національної валюти- економіст Політика Національного банку України (НБУ) щодо утримання курсу національної валюти призведе до обвалу гривні вже у вересні. Таку думку висловив економічний експерт Всеволод Степанюк на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Якщо ОВДП (облігації внутрішньої державної позики. - АСН) не гасити, то доведеться ще раз піднімати облікову ставку, скажімо, до 18%, щоб новими ОВДП замістити старі, але це абсолютно тупиковий шлях. А якщо гасити, то буде обвал курсу десь через півроку - в серпні, вересні", - зазначив експерт. За його словами, зараз НБУ "на догоду політичним інтересам" штучно утримує курс національної валюти шляхом підвищення ставки рефінансування і залучення в країну спекулятивного капіталу. Так, після підвищення облікової ставки Нацбанку було куплено облігацій внутрішньої позики на 7,3 млрд грн. При цьому він додав, що фінансові установи, які купують ОВДП, заробляють "на рівному місці" мільйони гривень - за рахунок українського бюджету і населення, бо величезні відсотки за цими виплатами доведеться покривати з державного бюджету. "Як вони восени сподіваються розв'язувати свої питання - це питання. Може, сподіваються на транш МВФ", - додав економіст. Нагадаємо, Верховна Рада у четвер призначить Якова Смолія на пост голови Національного банку України. Про це на погоджувальній раді в понеділок, 26 лютого, заявив спікер парламенту України Андрій Парубій.
Культура оформление ленты  Анджеліна Джолі сходила на побачення з екс-чоловіком своєї суперниці Знаменита голлівудська актриса Анджеліна Джолі сходила на побачення з колишнім чоловіком іншої зірки - Дженніфер Еністон. Таємна зустріч пройшла в Нью-Йорку. Пару помітили в одному з ресторанів на Лонг-Айленді. Повідомляється, що Джолі і Теру наодинці спілкувалися приблизно три години. Американські джерела інформують, що Анджеліна могла спеціально зустрітися з Теру на зло Дженніфер Еністон. З іншого боку пара могла обговорювати спільне співробітництво в новому кінопроекті. Раніше джерело повідомляло, що Джолі хоче співпрацювати з Джастіном Теру. «Судячи з усього, Енджі велика шанувальниця «Залишених» (серіалу за участю Джастіна). Коли Джастін і Дженніфер були разом, про спільну роботу було складно говорити, але тепер, коли вони розійшлися, перешкод немає», - відзначило джерело. Актор, на думку джерела, навряд чи відмовиться.
Події оформление ленты  У Росії п'яний чоловік застрелив таксиста і помер у лісі від переохолодження У Пскові (Росія) в ніч на 23 лютого чоловік у стані алкогольного сп'яніння з обріза застрелив таксиста, після чого помер у лісі від переохолодження. Про це повідомляє РИА Новости. За даними видання, тіло таксиста було знайдено в автомобілі недалеко від Пскова з вогнепальним пораненням голови. У салоні авто було знайдено обріз рушниці та набої. В ході обстеження прилеглої території в лісі було знайдено другий труп із ознаками переохолодження. Згідно з однією з версій, вночі між замерзлим чоловіком і представниками адміністрації розважального закладу стався конфлікт через втрату номерка гардероба. Чоловік сів у а/м таксі і поїхав додому за обрізом. Але на зворотному шляху він отримав від таксиста відмову везти його з рушницею в нічний клуб. Чоловік вистрілив у таксиста, сів за кермо авто і спробував дістатися закладу. Дорогою він привернув увагу екіпажу ДПС, після чого спробував сховатися від переслідування. Чоловік виїхав за межі міста, де не впорався з керуванням і з'їхав у кювет. Кинувши авто, чоловік втік із місця події в ліс, де на смерть замерз. За цим фактом правоохоронці порушили кримінальну справу за статтею про вбивство.
Політика оформление ленты  Мавпа у краватці: ватажок терористів "ДНР" Захарченко змінив імідж Ватажок терористів "ДНР" Олександр Захарченко коротко постригся і замість військової форми одягнув сорочку, краватку і костюм. Зміну іміджу терориста помітив перший заступник глави Національної поліції України В'ячеслав Аброськін. Останній, до слова, постійно почитує пресу окупантів і викладає в соцмережу її огляди."Пропаганда в Задзеркаллі залишається без змін. На всіх перших сторінках "видань", як завжди, "батько народу Захарченко", але хочу відзначити, що цей недолідер змінив тільняшку на краватку. Напевно, почув мою критику, бо в реальному житті він не має жодного стосунку до будь-якого підрозділу Збройних Сил. Даю наступну пораду цій "мавпі у краватці" - найближчим часом йому потрібно приєднатися до свого брата по розуму Плотницьких для тісного "обміну досвідом", - саркастично написав Аброськін. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що екс-ватажок терористів так званої «ЛНР» Ігор Плотницький кудись зник в Росії. За деякими даними, він утримується в СІЗО №1 у Санкт-Петербурзі «Хрести». 
Політика Апеляційний суд почав розгляд скарги САП на запобіжний захід Труханову Апеляційний суд Києва 26 лютого розпочав розгляд апеляційної скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на рішення Солом'янського районного суду Києва про обрання запобіжного заходу у вигляді особистої поруки меру Одеси Геннадію Трухановому. Про це оголосив головуючий суддя. Прокурори подали апеляцію на рішення суду про запобіжний захід у вигляді особистої поруки народного депутата Дмитра Голубова. І просять обрати запобіжний захід Трухановому у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 50 млн грн, Вугельману - у вигляді 30 млн грн. Так, сторона звинувачення в ході засідання зазначила, що Труханов через своїх помічників, маючи можливості і вплив у міській мерії, може будь-якої миті покинути Україну. І, як показує практика, працівники мерії, на яких він має вплив, можуть оформити йому такі відрядження заднім числом. Як відомо, 15 лютого Труханову, який підозрюється у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем при купівлі міськрадою приміщення заводу "Краян", Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистої поруки народного депутата Дмитра Голубова. Ще одному фігуранту "справи Краян", заступнику міського голови Одеси Вугельману суд обрав аналогічний запобіжний захід. Його взяли на поруки народні депутати Олександр Пресман з групи "Відродження" та Юрій Мірошниченко з фракції "Опозиційний блок".
Економіка Нацбанк здійснює злочин проти української економіки - колишній заступник голови НБУ Підвищення облікової ставки Національного банку України (НБУ) до нинішніх 16% стало злочином проти економіки і країни. Таку думку висловив колишній заступник голови Нацбанку Ярослав Солтис на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Облікова ставка в 16% - це злочин проти української економіки і банківської системи. Під такі відсотки у країну приходять аферисти та авантюристи, але ці гроші не потрапляють у реальну економіку - вони йдуть у цінні папери Мінфіну і Нацбанку", - зазначив експерт. За його словами, в період стабільності національної валюти облікова ставка Центробанку повинна бути на рівні 2-3% річних - тоді українські банки зможуть почати кредитування фізичних і юридичних осіб, що зробить можливим розвиток економіки. При цьому він додав, що причина такої неправильної політики Національного банку може полягати у змові. Водночас, на думку Я. Солтиса, якщо до керівництва Нацбанку прийде незалежний від влади професіонал, він неодмінно знизить облікову ставку НБУ, що дозволить наситити економіку грошима і збільшити ВВП до 10% в на рік. Нагадаємо, Верховна Рада у четвер призначить Якова Смолія на пост голови НБУ. Про це на погоджувальній раді заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій.
Дозвілля оформление ленты  Неможливо повірити, що їй 52. Сексуальна Елізабет Хьорлі станцювала під спів цикад Одна з найсексуальніших зірок Голлівуду, актриса і дизайнер Елізабет Хьорлі практично щодня радує шанувальників новими фото і відео на своїй сторінці в соцмережі. Жінка приголомшує не тільки своїм життєлюбством, але ще і дивовижною молодістю як на свій досить значний вік. Актрисі - 52 роки. Схоже, Хьорлі, відома нам за фільмами "Шахраї", "Остін Пауерс" і "Чудо-жінка", не підвладна ні часу, ні життєвим випробуванням. Її настрою можна тільки позаздрити, а дивовижною витонченою фігуркою захоплюватися нескінченно. Елі - ще й дизайнер купальників, у неї є своя торгова марка, тому ви відразу помітите, як часто вона позує саме у своїх творіннях. Нагадаємо, Елізабет Хьорлі колись була дружиною Х'ю Гранта. Його фото вона постить регулярно, і називає колишнього - кращим другом. Нещодавно Хьорлі стала хрещеною матір'ю двох дітей подружжя Бекхем.   Публикация от Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1) Авг 22, 2017 в 4:26 PDT
Політика Вільний: Апеляційний суд залишив рішення щодо Труханова без змін Апеляційний суд залишив рішення щодо Труханова без змін. Про це оголосив головуючий суддя, передає кореспондент АСН. Після того, як суддя зачитав рішення, яким не задовольнив апеляційну скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на рішення Солом'янського районного суду Києва про обрання запобіжного заходу у вигляді особистої поруки меру Одеси Геннадію Труханову, залишивши рішення без зміни, активісти в залі почали скандувати: "Ганьба!", "Ганьба суду!". Нагадаємо, на поруки градоначальника Одеси взяв народний депутат від БПП Дмитро Голубов. Сам Труханов після цього зазначив, що задоволений рішенням суду і повертається до Одеси на роботу. "Я єдине, що хочу доповнити. Вважаю, що не можна піднімати градус у суспільстві, а, навпаки, його треба знижувати. Усі звинувачення на мою адресу - це комедія, спроба розіграти комедійне дійство, влаштувати якісь флешмоби. Але я хочу запевнити, що Одеса - розвивається і буде далі розвиватися. А ми будемо все для цього робити", - сказав він. Нагадаємо САП заявила раніше, що мер Одеси особисто керував злочинною схемою із купівлі аварійної будівлі за завищеною ціною, чим завдав шкоду громаді на більш ніж 185 млн грн. Також раніше прокуратура заявляла, що є ризики втечі, бо у Труханова, ймовірно, є паспорт РФ, виданий у 2002 році, ідентифікаційний код у РФ, і паспорт Греції з 2011 року. Сам Труханов це заперечує.
Події Українець намагався провезти з Туреччини 20 кг срібла у гранулах Громадянин України на літаку з Туреччини намагався провезти 20 кілограм срібла у гранулах. Чоловіка затримали митники у пункті пропуску «Бориспіль». Про це інформує прес-служба ДФС. Для проходження контролю чоловік обрав спрощену систему «зелений коридор», чим засвідчив, що не має предметів, які є обов'язковими до декларування або обмежених до переміщення. На момент проходження контролю оформленої належним чином митної декларації чоловік не надав, до моменту перетину «білої лінії» до працівників митниці щодо декларування переміщуваних товарів не звертався. Однак у рюкзаку у затриманого було знайдено партію срібла в гранулах. Будь-які документи на товар, а також сертифікати якості у чоловіка були відсутні. Тому на пасажира був складений протокол про порушення митних правил. Срібло було вилучено до винесення рішення у справі судом.
Кримінал оформление ленты  Матіос про суїцид військових: Міноборони забезпечило реабілітацію лише 0,01% учасників АТО Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос виклав у мережу документи, що підтверджують численні факти самогубств в українській армії. За словами чиновника, так відбувається через недбале ставлення чиновників міністерства оборони, відповідальних за проведення психологічної реабілітації учасників бойових дій, до виконання своїх обов'язків. Матіос звинуватив чиновника Міністерства оборони генерал-майора Олега Грунтковського - начальника управління морально-психологічного забезпечення Міноборони України, в тому, що він надає неправдиві дані, занижуючи кількість самогубств, вчинених українськими військовослужбовцями. Матіос заявив, що військова прокуратура давно ставить питання про необхідність виявлення і ліквідації посттравматичного синдрому (ПТРС) у військовослужбовців, які повертаються з АТО, а також у тих, хто служить на Донбасі. Він також зауважив, що ніхто не веде облік злочинів, скоєних військовими після демобілізації на ґрунті ПТРС. Матіос заявив, хоча закон вимагає у всіх, хто повернувся з війни, пройти реабілітацію, тільки 0,1% учасників війни була надана така допомога. Це при тому, що на ці програми в 2017 році було виділено 22 млн грн (при фактичній потребі - 50 млн грн). У 2018 році на відповідні заходи передбачено 109 млн грн, але військовий прокурор висловив сумнів, що ці кошти будуть використані раціонально і ефективно. Раніше ми розповідали, що Матіос озвучив жахливу статистику самогубств військових.
Кримінал Труханов на суді заявляє, що він офіцер і "ніколи не тікав" Мер Одеси Геннадій Труханов під час засідання Апеляційного суду заявив, що нікуди не тікав і не збирається тікати. "Мене вибрали жителі і громада Одеси. Тому всі мої дії спрямовані на те, щоб виправдати довіру громадян Одеси", - заявив він. І сьогодні, зі слів Труханова, понад 60% жителів Одеси позитивно оцінюють діяльність його команди. Труханов запевнив, що готовий приходити на допити і слідчі дії "хоч щодня". Але 5 лютого попросив перенести допит на вечір через те, що був у відрядженні і летів на літаку. За часом не встигав на допит. Але йому в цьому було відмовлено. Також Труханов зазначив, що "ніколи не підведе одеситів": "Я залишатимусь на цьому місці стільки, скільки мені відведено. Я офіцер. І ніколи нікуди тікав! Я по крупицях робив своє ім'я. І наше голосування було визначено тільки одним. Це турбота про людей. Прошу відхилити все від сторони обвинувачення". Нагадаємо, сьогодні апеляційний суд залишив чинним рішення відпустити Труханова на поруки. САП заявила раніше, що мер Одеси особисто керував злочинною схемою з купівлі аварійної будівлі за завищеною ціною, чим завдав шкоду громаді на більш ніж 185 млн грн. Також раніше прокуратура заявляла, що є ризики втечі, бо у Труханова, ймовірно, є паспорт РФ, виданий у 2002 році, ідентифікаційний код у РФ, і паспорт Греції з 2011 року. Сам Труханов це заперечує.
Політика У МОН зажадали негайно відновити навчання в НМУ ім. Богомольця Міносвіти і науки України у понеділок, 26 лютого, отримало інформацію про те, що адміністративним шляхом - через закриття будівель - студенти НМУ ім. Богомольця виявилися позбавлені можливості продовжувати навчання. Про це сказано М відомства. Міністерство як головний ЦОВВ, відповідальний за освіту і науку, вважає зрив освітнього процесу неприпустимим. Саме такий зрив відбувається адміністративним шляхом у медуніверситеті ім. Богомольця, який перебуває у сфері управління Міністерства охорони здоров'я. Сьогодні студенти НМУ повідомили, що, прийшовши на заняття, замість навчання «побачили закриті корпусу з ланцюгами і розгублених викладачів». Навіть ті студенти, які хотіли вчитися, не змогли отримати послуги від закладу. Студенти заявили, що «страйк було оголошено без урахування думки студентського колективу і колективу працівників». МОН наголошує, що для студентів, які бажаю вчитися, повинні бути створені умови для нормального навчального процесу. Студенти не повинні і не можуть страждати від конфліктів, зокрема управлінських.
Політика Політолог: Влада хоче спробувати виграти вибори за рахунок тиску на мерів Нинішня українська влада готується до виборів, які планує виграти за рахунок відданої роботи регіональних еліт, тому посилює тиск на них. Таку думку висловив керівник Центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Є така сценарна розробка - щоб пристебнути регіональні еліти до президента і змусити їх грати в одну гру", - зазначив експерт. За його словами, Адміністрація президента активно тисне на регіональних лідерів - зокрема, мерів цілої низки міст, рейтинги яких на порядок вище політиків національного масштабу. Серед таких - мер Харкова Геннадій Кернес, мер Дніпропетровська Борис Філатов, мер Херсона Володимир Миколаєнко, а також мер Одеси Геннадій Труханов. При цьому він додав, що на відміну від ситуації 10-річної давності доля виборів в Україні зараз вирішується в південній частині країни. "Південна Пальміра - це доленосне місто для влади. Саме тому, швидше за все, є певна політична технологія щодо Труханова. І Банкова робитиме вибори за допомогою регіональних еліт", - уточнив Золотарьов. Нагадаємо, 15 лютого Солом'янський суд м. Києва відпустив мера Одеси Геннадія Труханова на поруки народного депутата від БПП Дмитра Голубова. НАБУ і САП звинувачують його і ще сімох людей у ​​розкраданні бюджетних грошей при покупці приміщень заводу "Краян". Так, слідчі заявляють, що Труханов причетний до схеми фінансових махінацій навколо приміщень колишнього одеського заводу "Краян", які мерія продала за 11 млн грн, а менш ніж через рік купила назад у 16 разів дорожче - за 175 млн грн. Геннадія Труханова затримали 14 лютого вранці в аеропорту "Бориспіль". Прикордонники передали його працівникам НАБУ. Згодом затримали і заступника мера Одеси Павла Вугельмана. Сьогодні у Києві - апеляційне засідання щодо Труханова.
Політика У НАЗК викликали народного депутата НАЗК викликало позафракційного народного депутата Сергія Мельничука для дачі пояснень щодо його участі у складі виконавчого органу ТОВ «МБР-Трейд». Про це інформує прес-служба відомства. Як зазначається, перш ніж притягнути Мельничука до адміністративної відповідальності за порушення антикорупційного законодавства, депутат повинен надати пояснення, а також зауваження до протоколу Національного агентства України. «НАЗК встановило, що, перебуваючи у статусі нардепа і будучи суб'єктом, на який поширюється дія Закону «Про запобігання корупції», Мельничук входить до складу виконавчого органу «МБР-Трейд», - сказано в повідомленні. У відомстві зазначили, що в цьому випадку є факт порушення депутатом встановлених законом обмежень щодо провадження іншої оплачуваної діяльності.
Економіка У вівторок Рада розгляне сім законопроектів, що стосуються пенсій військових Нинішнього сесійного тижня народні депутати призначать бізнес-омбудсмена, розглянуть питання соцзабезпечення військовослужбовців і реформи парламенту. Про це на погоджувальній раді заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. "Першим блоком на вівторок пропонується питання соціального захисту військовослужбовців. Тут є сім проектів законів. Вони не є конфліктними, але ми повинні їх розглянути. Потім фінансовий блок питань, важливих для співпраці з ЄС і МВФ. А після обіду ми перейдемо, як і домовлялися, до питань транспорту", - заявив він. У середу надрепи традиційно розглянуть питання ратифікації. І почнуть розгляд питання про бізнес-омбудсмена, щоб вийти у четвер на голосування. "У четвер також пропоную розглянути питання реформи парламенту в частині кількості комітетів. Я прошу підготувати це питання до розгляду", - сказав Парубій.
Політика оформление ленты  Поганий знак: під час доповіді Реви на засіданні БПП зникла електрика Під час засідання фракції "БПП", яке ввечері проходить у парламенті, раптово зник електричний струм, повідомив журналіст Володимир Горковенко на своїй сторінці в соцмережі. . "Засідання фракції БПП. Доповідає Андрій Рева. Терміново потрібно викликати міністра енергетики", - з гумором підписав фото темної кімнати журналіст. Нагадаємо, раніше представник президента у ВРУ Ірина Луценко повідомила, що міністра соціальної політики Андрія Реву викликають на засідання фракції БПП з доповіддю про законопроект щодо перегляду пенсій військовослужбовцям. "У нас є багато листів і звернень військовослужбовців про те, як вони хочуть бачити подальшу свою долю. Тому ми хочемо запросити міністра соціальної політики Андрія Реву з проектом закону до себе на фракцію. Провести ґрунтовну розмову. І в цьому ми б хотіли бачити прискорення", - заявила вона.  
Економіка Ляшко вимагає повернути держрегулювання цін Держрегулювання цін треба повернути. Про це на погоджувальній раді заявив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. "Минулого тижня я працював на Сході: у Харкові, Запоріжжі, Маріуполі та Дніпрі. Ключове запитання під час численних зустрічей, яке хвилює людей, це безконтрольна інфляція, тарифи, вартість комунальних послуг, зростання цін на продукти харчування, низькі доходи і неможливість заробляти в країні. Ось що хвилює людей! Нічого більше не хвилює людей. Ми пропонуємо план дій, який виведе країну з цієї ситуації", - заявив він. Перше - це пропозиція щодо цін. Ляшко зазначив, що Кабмін повинен повернути держрегулювання цін. "У минулому році уряд ухвалив рішення про скасування регулювання цін на продукти харчування і першої необхідності. Це рішення - зовсім не гуманне і неправильне", - заявив він. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що якщо державне регулювання цін на соціально значущі продукти харчування буде відновлено, це дозволить стабілізувати ціни на них і запобігти подальшому зростанню вартості таких продуктів.
Події Самогубство "сепаратистки з молотком": з'явилися деталі Стали відомі подробиці смерті Марини Меньшиковоъ, яка більш відома як «театралка з молотком», яка вночі 26 лютого була знайдена повішеною в камері Дніпровського СІЗО. У службі виконання покарань відзначили, що жінка вчинила самогубство за допомогою простирадла, зачепивши його за ґрати в камері. Її сусідки по камері повідомили, що в момент скоєння самогубства не чули нічого, бо Меньшикова вирішила накласти на себе руки в той момент, коли вже всі спали. У Південно-Східному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань Мін'юсту повідомили, що в камері з «театралкою з молотком» були ще три людини, але вона ні з ким ыз них не мала конфліктів, передають «Факти». «За попередніми даними, з сусідами по камері конфліктів у неї не було. Це сталося під ранок: вона прив'язала своє простирадло до ґрат на вікні і повісилася», - зазначили у відомстві.
Політика Дострокові парламентські вибори послаблять БПП і віддадуть прем'єрство в руки Тимошенко - політолог Дострокові парламентські вибори послаблять позиції "Блоку Петра Порошенко" (БПП) і віддадуть прем'єрство в руки лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Таку думку висловив директор Української політконсалтинговоъ групи Дмитро Разумков на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Порошенко не зможе зберегти ту коаліцію, яка є, тому що Народний фронт не пройде - принаймні в тому складі і під нинішніми прапорами. Я не думаю, що покращаться - добре, якщо збережуться - позиції самого БПП", - зазначив експерт . За його словами, частина парламентаріїв із Народного фронту в результаті перевиборів зможе повернутися в парламент як представники мажоритарних округів. РПЛ збереже свій результат і свою "опозиційну" риторику. Водночас хороший результат на майбутніх виборах покаже "Батьківщина" Юлії Тимошенко, яка значно наростила сили і підтримку. Крім того, президент буде не радий появі у парламенті Вадима Рабиновича, Анатолія Гриценка чи ВО "Свободи". При цьому він додав, що ініціювати дострокові парламентські вибори в Україні на сьогодні може тільки президент, проте для нього цей крок матиме негативні наслідки. Більше того, на думку політолога, є велика ймовірність, що у новому складі парламенту формування уряду і посада прем'єра залишиться за Юлією Тимошенко. Нагадаємо, Верховна Рада у четвер призначить Якова Смолія на пост голови НБУ. Про це на погоджувальній раді заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій.
Економіка Військові пенсіонери не задоволені постановою Кабміну про перерахунок пенсій і відновлюють протести Військові пенсіонери не задоволені постановою Кабінету міністрів №103 і 27 лютого відновлюють акції протесту. Про це йдеться в повідомленні координаційної групи ветеранської організації. У повідомленні також вказується, що 20-го лютого переговорна група військових пенсіонерів зустрілася з Міністром оборони України, під час чого переконалися в тому, що і в Міноборони не підтримують пропозицій Мінсоцу по призначенню, обчисленню, перерахунку та виплаті пенсій. Ветеранські організації наполягають на поверненні в силу постанови КМУ від 30.08.17 №704, виплати грошового забезпечення військовослужбовцям відповідно до неї, перерахунок раніше призначених пенсій відповідно до чинного законодавства з грошового забезпечення військовим на її підставі: - пенсіонерам ОВС - на підставі постанови 2015 №988 - виплати не перерахованих і не виплачених пенсій пенсіонерам ОВС - з 1 січня 2016 - колишнім співробітникам пенітенціарної системи - з 1 січня 2017. Ветеранські організації повідомили, що розроблений Мінсоцполітики законопроект повернуто Міноборони, МВС і СБУ з зауваженнями і знову знаходиться на доопрацюванні в Мінсоцполітики. Прийняту ж 21 лютого на засіданні КМУ постанову ветерани вважають незаконною - оскільки вона була внесена з порушенням регламенту - з голосу, без обговорення і узгодження. Ветерани повідомили, що тільки на наступний день вже проголосована постанова №103 потрапила в Міноборони і МВС на узгодження. Після аналізу представники ветеранських організацій та громадської ради при Міноборони зробили висновок, що Кабмін повністю проігнорував їх побажання і зауваження до законопроекту. "Постанова КМУ №103 носить явно дискримінаційний і антизаконний характер, вона не задовольняє ні військових пенсіонерів, ні інвалідів війни", - заявили пенсіонери. Що вимагатимуть ветерани далі: - Створення постійно діючої робочої групи з представників органів влади та громадянського суспільства щодо вдосконалення військового пенсійного законодавства. - Приведення постанови КМУ від 21 лютого 2018 у відповідності з Конституцією України, Закону України №2262 "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших", усунення дискримінаційних, дискредитаційних і демотивуючих норм (зокрема, в частині розміру та складових грошового забезпечення для обчислення, перерахунку та виплати пенсій, поновлення розміру першого тарифного розряду в розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня календарного року). - Негайного припинення розробки законотворчих ініціатив щодо перерахунку раніше призначених пенсій і ініціювання скасування пп. 2 п. 9 Прикінцевих положень Закону України від 3 жовтня 2017 №2148 щодо підготовки та подання на розгляд ВРУ законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перерахунку пенсій військовослужбовців з урахуванням оновленого грошового забезпечення.
Економіка Рева: Пенсії військовим піднімуть в два рази до 2020 року Пенсії військовим піднімуть в два рази до 2020 року. Про це в інтерв'ю журналістам після засідання фракції БПП заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає кореспондент АСН. "Для порівняння: у цивільних пенсія сьогодні - 2448, а у силовиків - 2800 грн. Але це у цивільних - вже після підвищення. А у військових - підвищення ще не було. І ось постанова, яку приймав уряд 21 лютого, передбачає, що в середньому пенсії силовикам з 1 січня 2018 року виростуть на 1500 грн", - заявив він. Тобто, якщо сьогодні пенсія складає 2800-2880, то після підвищення вона буде вже 4480, майже 4500 грн. "Це перший етап. Другий етап буде з 1 січня 2019 року, де ще піднімемо приблизно на 750 грн. І третій етап - з 1 січня 2020 року - ще на 750. Тобто, це реально, якщо все буде нормально йти і без збоїв , то протягом двох років ми плануємо вдвічі підняти пенсії військовослужбовцям. Раніше ми планували 70%, а зараз плануємо 77-100% збільшення", - сказав міністр. Нагадаємо, раніше ветеранські організації заявили, що незадоволені постановою Кабміну №103 і відновлюють акції протесту.
Здоров`я 10 продуктів, які без шкоди фігурі можна їсти на ніч Багатьом знайома ситуація, коли гостре почуття голоду починає дошкуляти якраз тоді, коли треба йти в ліжко. Особливо в такі моменти страждають люди, які дотримуються суворої дієти - адже вважається, що вечерю треба закінчувати не пізніше ніж за дві години до сну. В такому випадку виручить легкий перекус продуктами, які швидко наситять організм з користю для нього. Головне, бути готовим до таких атак голоду і завжди тримати в холодильнику правильний набір продуктів, а також - вживати їх у помірній кількості. 1. Овочі Практично всі овочі містять багато клітковини і мало калорій, що дозволить швидко наситити організм без шкоди фігурі. Виняток становить хіба що картопля, а ось помідори, огірки, капуста, солодкий перед або морква стануть дуже вдалим перекусом. Їх можна з'їсти в сирому вигляді, а можна у вигляді тушкованого з невеликою кількістю соняшникової олії або приготованого на парі рагу. 2. Фрукти Не менш корисними на ніч стануть і фрукти. Вони будуть більш доречні, якщо перед сном захочеться чогось солоденького. Ідеальним варіантом буде яблуко - його можна з'їсти сирим чи запекти в духовці, додавши трохи волоський горіхів і кориці. А ось груші їсти на ніч дієтологи не радять - продукт важко засвоюється і стане небажаним вантажем для травлення. 3. Кисломолочні продукти Ідеальним продуктом для вгамування нічного голоду стануть кисломолочні продукти. Вони добре засвоюються, швидко насичують організм і покращують роботу кишечника. Невелика порція нежирного сиру з половиною чайної ложки меду або ягодами дозволить наситити організм, а склянка кефіру ще й посприяє нормалізації травлення. 4. Сухофрукти Ці продукти також будуть доречні як нічний перекус, але варто мати на увазі, що сухофрукти дуже калорійні, тому порція перед сном має становити не більше 10-15 г. Найбільш вдалими будуть фініки - вони містять багато вітамінів і сприяють швидкому засипанню. 5. Горіхи Мигдаль, фундук, волоські горіхи та інші дозволять швидко вгамувати голод. Однак у випадку з горішками потрібно вміти швидко зупинитися: через високу калорійність з'їдати можна не більше 10 штук. Ідеальним вибором стане мигдаль - він стабілізує рівень холестерину і тригліцеридів - двох основних факторів ризику серцево-судинних захворювань. Крім того, у мигдалі міститься магній, який вважають справжньою «таблеткою сну». 6. Чай з імбиром Нерідко організм плутає голод зі спрагою, тому, за порадою дієтологів, часто бажання щось з'їсти зникає після кількох ковтків води. Якщо ж води зовсім не хочеться, виручить чай. Цей напій зігріє і наситить, а імбир, крім очевидних переваг для імунітету, позбавить від стимулюючого нервову систему кофеїну, який міститься у чаї, що дуже важливо перед сном. 7. Молоко з медом Тепле молоко перед сном вважається кращим засобом для стимулювання сну. Вчені встановили, що амінокислоти, що містяться в молоці, призводять до вироблення гормону серотоніну, що допоможе впоратися зі стресом і негативом, які не дають заснути вчасно. В молоко можна додати ложку меду, який, хоч і збільшить кількість калорій, але і вплине на рівень серотоніну, що також не буде зайвим для м'якого засинання. 8. Ягоди Якщо в морозилці є заморожені ягоди, можна побалувати себе десертом перед сном - у поєднанні з двома ложками вершків перекус буде неймовірно смачним. Ідеальним вибором буде чорниця. Ягода багата антиоксидантами і містить поживні речовини, які, згідно з численними дослідженнями, можуть поліпшити функцію мозку і загальні показники здоров'я. 9. Рис Легкістю володіє і рис. Крім своєї низької калорійності, продукт має високий глікемічний індекс, що дозволяє йому прискорювати процес виробництва триптофану і мелатоніну - вкрай важливих для якісного сну гормонів. Також рис як основа раціону дозволяє боротися з безсонням. 10. Сир Боротися з голодом часом дуже складно. Якщо з якихось причин поїсти вчасно не вдавалося, обманювати організм склянкою води не варто. У разі, якщо калорії не настільки важливі, можна віддати перевагу сиру. Цей продукт багатий казеїном - складним білком, який не тільки забезпечить відчуття насичення, але й прискорить метаболізм.
Політика Гонтарева не прийде в Раду: критика її звіту обвалить рейтинг Порошенка - політолог Голова Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева, яка подала у відставку, навряд чи прийде зі звітом у Верховну Раду України, оскільки критика її діяльності негативно позначиться на всій владі, включно з президентом Петром Порошенком. Таку думку висловив директор Української політконсалтингової групи Дмитро Разумков на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Я не впевнений, що Гонтарева ризикне прийти в зал Верховної Ради через критику. Вона не зможе відповісти на ті запитання, які їй ставитимуть народні депутати, зокрема представники опозиційних сил", - зазначив експерт. За його словами, критика, яка неодмінно виллється з вуст усіх опозиційних фракцій у парламенті у зв'язку з можливим звітом Гонтаревої, негативно відіб'ється на рейтингу коаліції і на президенті Порошенку, чиєю ставленицею вона і є. При цьому він додав, що депутати, експерти та журналісти у разі зустрічі з Гонтаревою неодмінно пригадають їй і так званий "банкопад", і сумнівне рефінансування з подальшим виведенням капіталу з країни. Нагадаємо, Верховна Рада у четвер призначить Якова Смолія на пост голови НБУ. Про це на погоджувальній раді заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій.
Економіка Чим більша зарплата, тим більший податок: Кабмін знайшов де взяти гроші на пенсії військовим Кабмін розглядає можливість підняття пенсій військовим за рахунок впровадження новації в адміністрування єдиного соціального внеску (ЄСВ). Про це в інтерв'ю журналістам після засідання фракції БПП заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає кореспондент АСН."Для цього необхідно передбачити кошти в бюджеті, в Пенсійному фонді, тому що з нього будуть виплати (Прим.: для збільшення пенсій військовослужбовцям). Плюс ми передбачили законопроект про збільшення надходжень від єдиного соціального внеску. І це не за рахунок збільшення ставки ЄСВ, це ми не збираємося робити", - заявив він. З його слів, суть новацій буде зведена до того, щоб зняти обмеження розміру сплачуваного з заробітної плати ЄСВ: "А то у нас так сьогодні, що ЄСВ сплачується з 48 тис. грн. І той хто отримує 48 тис. І той хто отримує 8 тис. грн, і той хто отримує мільйон, платить ЄСВ в 22% з суми не більше 48 тис. грн. Я за те, щоб люди отримували високу зарплату. Але потрібно пам'ятати і про пенсіонерів. Ми пропонуємо регресивну шкалу, щоб чим більше ти отримуєш, тим менший відсоток платиться. Але сума все одно буде більшою. Але з усіх сум люди повинні платити єдиний соціальний внесок. Це збільшить надходження в бюджет. Рева підкреслив, що також потрібно буде боротися з виплатами зарплат в конвертах, за збільшення офіційних зарплат, для чого доведеться підписувати новий генеральний договір з профспілками. "У нас сьогодні люди масово виїжджають з країни. Що їх не влаштовує? Заробітна плата. Тому ми виступаємо за те, щоб заробітна плата у нас росла. Тут необхідно знаходити порозуміння з профспілками", - вважає міністр.
Суспільство Стало відомо, скільки мільйонів українців працює в Польщі У Польщі перебуває понад два мільйони іммігрантів з України. Про це повідомляє міністр з питань гумдопомоги  і біженців ву Польщі Беата Кемпа в інтерв'ю виданню Super Express. «За нашою оцінкою, в Польщі українців може бути більше двох мільйонів. Звичайно, багато хто з них тут у зв'язку з конфліктом в Україні. Це аргумент, який ми представимо в Європейську комісію в бою, в якому ми відповімо, чому не приймали біженців під час попереднього розподілу (програми Євросоюзу з переселення мігрантів», - каже Кемпа. Міністр зазначила, що у Польщі з нелегальним напливом українських іммігрантів немає проблем, і додала, що громадяни України позитивно впливають на ринок праці. «Українці працюють відповідально. Безробіття впало до рекордного рівня», - говорить вона.
Політика Закон про деокупацію Донбасу: частина парламенту не захоче голосувати за закони про амністію і вибори Закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях" може заморозити конфлікт на Сході. Таку думку висловив політолог Олексій Якубін на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Цей закон гальмує виконання Мінська, тому що два правових режими будуть створювати складності, коли постане питання про політичну компоненту, яка вимагає комунікації з окремими частинами Донецької і Луганської областей", - зазначив експерт. За його словами, рішення щодо введення миротворців на Донбас може бути ухвалено до травня поточного року, і відразу ж після цього постане питання про виконання політичної частини "Мінська-2". У той же час, посилаючись на новоприйнятий закон, значна частина парламенту не захоче голосувати за закони про амністію і вибори. "Хоч якийсь консенсус щодо введення миротворців у нас є, а ось з політичної частини немає. А ми розуміємо, що це означає шлях до заморожування конфлікту", - додав політолог. При цьому він додав, що в такій ситуації показовий приклад Кіпру, де є миротворці, однак зрушень у політичній частині очікують вже 10 років. Нагадаємо, 20 лютого президент України Петро Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях" або простіше - про деокупацію Донбасу.
Події На Європу насувається смертоносний "Звір зі Сходу" На території Європи настала аномально холодна погода, яка прийшла в країни ЄС з Сибіру. У британських ЗМІ цей феномен вже називають «Звір зі Сходу» (the Beast from the East). На території королівства очікуються снігопади і морози, які триватимуть чотири дні. Синоптики попередили, що сильні снігопади можуть призвести до збою в роботі мобільного зв'язку, перебоїв подачі електроенергії, а також проблем із транспортом. «Можуть статися скасування або затримка поїздів і авіарейсів. Можливі відключення світла, також може постраждати мобільний зв'язок», - передає телеканал Sky News, посилаючись на представника метеорологічної служби Великої Британії. Залізничний оператор Greater Anglia скасував деякі поїзди. У Франції в 37 департаментах вже підготовлено понад 1,3 тисячі місць розміщення для бездомних, яким необхідно перечекати холоду. У Парижі влада може надати тимчасове проживання для п'яти сотень людей.
Політика Казахстан відмовляється від російської мови Сьогодні, 26 лютого, президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв розпорядився перевести діяльність органів влади на казахську мову. Перехід відбудеться поетапно. Про це Нурсултан Назарбаєв повідомив в ході зустрічі з міністром інформації та комунікацій Дауреном Абаєвим, інформує прес-служба президента. Відзначимо, що на сьогодні в РК другою за кількістю носіїв, а також першим щодо володіння і розповсюдження є російська мова. «Процес переходу на латиницю є історично важливим для народу Казахстану. Разом з тим, потрібно продовжувати роботу щодо підвищення статусу казахської мови. Робота парламенту і уряду республіки повинна здійснюватися лише державною мовою», - говорить Нурсултан Назарбаєв. Він зазначив, що таким рішенням не хоче обмежити права громадян в даному питанні. У зв'язку з цим президент Казахстану наголосив на необхідності передбачити можливість синхронного перекладу.

Гороскоп на 4 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 4 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваша енергія та рішучість допоможуть вам подол....
Любовний гороскоп на 4 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 4 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати сильне почуття романтики та пристрасті Використ....
6 порад буддійського ченця про те, як залишатися спокійними навіть у найскладнішій ситуації
6 порад буддійського ченця про те, як залишатися спокійними навіть у найскладнішій ситуації
Буддистські ченці відрізняються неймовірним спокоєм, добротою та внутрішньою гармонією Вони часто діляться сво....
П'ять ефективних технік очищення від негативу
П'ять ефективних технік очищення від негативу
Кожен з нас може вийти з себе, розладнатися, почати переживати і так далі Все це — негативні емоції, яких необ....
Прості та дієві обряди від скандалів, сварок та зрад у сім'ї
Прості та дієві обряди від скандалів, сварок та зрад у сім'ї
Сімейні стосунки не завжди благополучні, і скандали між близькими людьми не рідкість Впоратися зі сварками та ....
більше матеріалів




/-2,3217928409576-/ /-pc-/
Top