counter
Архів Повернутись назад 26 Січня 2018
26 Січня
Наука і технології Вчені знайшли спосіб зробити алкоголь безпечним Група вчених з'ясувала, що можна звернути процес руйнування судин у людей з алкогольною залежністю. Для цього потрібно використовувати медикаментозне придушення мікроРНК MiR-21, передає MedicalXpress. У дослідженні сказано, що, судячи зі статистики, один з шести дорослих випиває більше чотирьох разів за місяць. Ці люди більше схильні до ризику виникнення серцево-судинних захворювань. За словами одного з дослідників Шейна Філлімса, все більше молодих людей виявляються схильні до подібних захворювань. Під час дослідження, до якого було залучено 14 осіб від 18 до 30 років, було встановлено, що існує залежність між споживанням алкоголю і підвищенням рівня MiR-21 - сполуки, що бере участь у блокуванні активності генів, які захищають організм від раку і серцево-судинних захворювань . Але його придушення сприяє відновленню нормальної роботи судин у людей, які мають алкогольну залежність.
Суспільство Археологи знайшли давній завод, де плавили метал 4 тис. років тому У Греції на о. Даскаліо під пірамідальним пагорбом археологи виявили систему дренажу, а також велику майстерню з обробки металів. Вік будівель, як припускають вчені з Кембриджу, перевищує 4000 років. Про це інформує IFLScience. Розкопки можуть говорити про те, що в третьому тисячолітті до н.е. будівельники зробили тут ступінчасті тераси і покрили їх білим каменем з о. Наксос. Сам камінь по воді перевозили 10 км від Даскаліо. Структура на острові стала найстарішою на Кікладських островах. На острові також були виявлені сліди мережі дренажних каналів і майстерні, де обробляли метал. Минулого року вчені знайшли дві майстерні, в яких було багато металевих уламків, свинцеві сокирі, а також форми для відливання наконечників списів і бронзових кинджалів.
Кримінал оформление ленты  В квартирі у екс-міністра знайшли вироби Faberge Представники Агентства з розшуку та менеджменту активів виявили в квартирі, що належить екс-міністру доходів і зборів Олександру Клименку, вироби Faberge, а також інші витвори художнього та ювелірного мистецтва. Про це повідомили в прес-службі АРМА. Правоохоронці уточнюють походження цих об'єктів, їх художню цінність і комерційну вартість. Відзначається, що обшуки проходили в одному з житлових комплексів Києва за адресою: бульвар Тараса Шевченка, будинок 27 Б, кв. 32. Нагадаємо, військова прокуратура передала Нацагентству з управління активами арештоване майно екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Військовими прокурорами накладено арешт на 154 об'єкти нерухомого майна, які перебувають в Україні, 22 елітні транспортні засоби, 1000 поїздів піввагонів загальною вартістю 900 млн грн, корпоративні права юридичних осіб на суму понад 400 млн грн.
Суспільство Судний день наблизився: названа причина Вчені знову на 30 секунд вперед пересунули стрілки так званого «Годинника судного дня», який символізує наближення глобальної катастрофи. Про це сказано в доповіді журналу Bulletin of Atomic Scientists, який був опублікований напередодні. Експерти вважають, що до «півночі» залишилося всього дві хвилини, в даний момент годинник показує 23:58. Востаннє стрілки годинника так близько були до 00:00 лише в 1953 році, в розпал холодної війни. Висновки експертів і їх побоювання засновані на спостереженнях за атомними випробуваннями в Північній Кореї, прогресуючій зміні клімату, а також зростанням інвестицій в ядерну зброю. У доповіді говориться, що главам держав потрібно посилити заходи по боротьбі зі змінами в кліматі. Вчені рекомендують Америці почати переговори з КНДР без попередніх умов.
Події оформление ленты  На Закарпатті дівчинка по-звірячому побила школярку У селі Вилок на Закарпатті учениця 10-го класу жорстоко побила восьмикласницю через хлопця. 15-річній Ангеліці не сподобалося, як 13-річна Регіна заглядалася на хлопця, який подобається їй. Дівчинку остаточно розлютила фотографія, де Регіна з молодим чоловіком були поруч, інформує ТСН. Ангеліка спочатку намагалася зіштовхнути «конкурентку» зі сходів, але цьому завадили вчителя. Після закінчення уроків вона очікувала Регіну на вулиці. «Почала говорити погані слова, мені таке говорити ганьба. Почала брати мене за волосся, я за неї, почалася бійка», - каже потерпіла. Але в бійку ніхто з школярів не втрутився. Як зазначається, близько десяти дівчаток спостерігали мовчки за тим, що відбувається. «Вона вчепилася у волосся, почала бити по шиї, ногах і голові. Незабаром підбіг учитель», - говорить очевидець. Постраждалу відвезли в лікарню. У неї діагностовано черепно-мозкова травма, струс головного мозку та забій м'яких тканин голови.
Політика Дніпропетровщину хочуть перейменувати З ініціативою про перейменування Дніпропетровської області в Січеславську виступила ГО «Правозахисна група «СІЧ», один з членів якої зареєстрував вчора відповідну петицію на сайті президента України. Про це інформує правозахисна група «СІЧ» у себе в Facebook. «Протягом останніх місяців ми разом з однодумцями вивчали історичні архіви, а також висновки вчених, проводили переговори з депутатами і переписувалися з профкомітетом. Ми запасалися аргументами і натхненням. Отже, настав час, ми починаємо переможну кампанію за повернення козацькому краю історичної назви», - сказано в повідомленні. Правозахисники зазначили, що назву Дніпропетровської області потрібно змінити, оскільки вона містить згадку про Григорія Петровського, який був одним із організаторів Голодомору. «Але славу області, колиски п'яти Січей у минулому, а також форпосту оборони в нинішній час має бути підкреслено гідним та історичним ім'ям. В імені повинно бути відображення незламної волі, сталевого духу і славного майбутнього. Січеславська область - так», - ідеться у зверненні про підтримку петиції.
Політика Держдеп: На розмінування Донбасу підуть роки Цього року Америка втричі збільшила фінансування з розмінування Донбасу. Україна отримає шість мільйонів доларів допомоги. Але на очистку регіону від мін можуть піти десятиліття. Про це напередодні повідомив представник бюро з політичних і військових питань Держдепу США Стенлі Браун, інформує Радіо Свобода. За його даними, Америка реалізує низку програм в Україні. «Насамперед Сполучені Штати реалізують програму «Партнерство заради миру», в рамках якої ми знищуємо боєприпаси, які залишилися з радянських часів. Паралельно Америка фінансує програми з розмінування на лінії конфлікту. Ми надаємо 900 тис. дол. лише для цього. Ми також вирішили виділити кошти на проекти, які допоможуть створити вам свій центр із розмінування. Ще Сполучені Штати проплачують технічну експертизу, щоб мати можливість радити вашій країні», - каже Браун. Чиновник також зазначив, що повне розмінування території Донбас займе багато років. «Це лише мої припущення - бо чітких розрахунків немає до цього часу. Але традиційно подібні процеси тривають роками, а то й десятиліття», - заявив Браун, відповідаючи на запитання, скільки часу може зайняти розмінування Донбасу.
Суспільство У Москві визнали одностатевий шлюб двох чоловіків з РФ Двоє чоловіків, які зареєстрували одностатевий шлюб в Копенгагені, 25 січня повідомили телеканалу "Дождь", що його офіційно визнали в Росії. Як зазначається, Павло Стоцько і Євген Войцеховський уклали одностатевий шлюб в Копенгагені 4 січня цього року. Потім вони подали перекладені і нотаріально завірені документи в багатофункціональний центр послуг в Москві, щоб шлюб був визнаний в Росії. Їм поставили там штампи в паспорти на сторінці сімейного стану, що їх шлюб зареєстрований в Копенгагені. Як стверджується, копії документів є в розпорядженні телеканалу. На сайті МФЦ з'явилася інформація, що центри державних послуг Москви не пропонують послуги з реєстрації шлюбу, штамп співробітниками в паспорт не проставляється, тому дані, зазначені в новини, «є помилковими». Джерело зазначає, що на офіційному сайті московської мерії сказано, що офіційно зареєстровані шлюби між росіянами на території інших країн не треба повторно реєструвати в РФ, вони автоматично визнаються дійсними.
Політика оформление ленты  Трампу замість картини Ван Гога запропонували прикрасити Білий дім золотим унітазом Музей Гуггенхейма в США відмовив у проханні президента Трампа позичити роботу Ван Гога для Білого дому, натомість йому запропонували золотий унітаз. Про це сьогодні, 26 січня, інформує Washington Post. Як зазначається, Дональд Трамп і перша леді попросили музей Гуггенхейма позичити пейзаж зі снігом Ван Гога. У музеї принесли вибачення і повідомили, що не можуть уявити картину, але запропонували альтернативу. «Мені шкода повідомити, що ми не можемо взяти участь в цьому запозиченні, так як картина є частиною колекції Таннхаузера, яку перевозити заборонено, за винятком дуже рідкісних випадків», - пише куратор Ненсі Спектор. Вона додала, що золотий унітаз, який був створений італійським скульптором Мауріціо Каттеланом, надано Білому дому «для довгострокового користування». «Звичайно, він дуже цінний і тендітний, але ми надамо інструкції по установці і догляду за унітазом», - зазначила Спектор.
Події оформление ленты  Провокатори у вишиванці. Опубліковано відео скандального запитання до Порошенка в Давосі У мережі з'явилося відео скандальної провокації, яку намагалися здійснити російські журналісти на полях Давосу 25 січня. Примітно, що вони вибрали для цього саме момент після зустрічі Порошенка з головою Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард. Відеоролик з короткою перепалкою українського президента і російської журналістки опублікувало ТСН.  Тендітна дівчина у вишиванці закричала вслід Порошенку: "Навіщо ви ухвалила закон про війну?!". Лагард при цій розмові вже не була присутня. Охорона президента відразу ж відреагувала, однак український лідер не уникнув відповіді, він зупинився і спокійно попросив її поставити запитання українською мовою, очевидно намагаючись підкреслити суть провокації. Після несподіваного прохання Порошенка "журналістка" трохи розгубилася. У дівчини був мікрофон без розпізнавальних знаків, швидше за все, ніякого серйозного покарання для цієї знімальної групи не буде. Організатори форуму в Давосі лише заборонили цьому ЗМІ перебувати в Конгрес-центрі під час офіційних заходів за участю Петра Порошенка.
Політика Суд почав розглядати апеляцію на домашній арешт Саакашвілі Апеляційний суд Києва розпочинає розглядати скаргу прокуратури на рішення Печерського районного суду Києва від 11 грудня. Нагадаємо, тоді суд відмовився призначити опальному політику Міхеїлу Саакашвілі як запобіжний захід домашній арешт із носінням електронного браслета. Засідання вестиме суддя Олег Присяжнюк. У самій залі суду зараз спокійно, вона посилено охороняється. На місці перебуває Саакашвілі зі своїми прихильниками і багато представників преси, передає АСН. Нагадаємо, в грудні 2017 року ГПУ звинуватила Саакашвілі в тому, що він отримав від бізнесмена-втікача Сергія Курченка півмільйона доларів на свою антиукраїнську діяльність у нашій країні. Правоохоронці продемонстрували пресі записи телефонних розмов, які, за їхніми словами, підтверджують факт співпраці Саакашвілі з олігархом. Сам Саакашвілі назвав усі звинувачення неправдивими.
Економіка Рада може дати право ще одній категорії громадян достроково вийти на пенсію Верховна Рада може ухвалити за основу проект закону про призначення дострокової пенсії за віком членам сімей осіб, які загинули або померли в результаті отримання поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в Революції Гідності. Відповідну рекомендацію парламенту зробив Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення. Законопроект представила голова комітету Людмила Денисова, повідомляє прес-служба народного депутата. За її словами, члени сімей осіб, які загинули під час проведення АТО і участі в Революції Гідності, повинні отримати рівні права в пенсійному забезпеченні за віком. Так, за її словами, якщо новий законопроект буде ухвалений, достроково на пенсію зможуть вийти такі категорії родичів: чоловік і жінка, якщо вони не взяли повторний шлюб, діти, які стали інвалідами до досягнення повноліття, батьки.
Кримінал Затримане в Румунії ОПУ готувало терористичні атаки на держустанови в Україні - Аваков Затримане в Румунії злочинне угруповання, до складу якого входив і колишній директор державної компанії "Укрспирт", готувало терористичні акти проти державних установ, а також - замахи на державних "функціонерів". Про це під час прес-конференції в Хмельницькому заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він при цьому зазначив, що не хоче коментувати інформацію про замах, що готувався на нього особисто."Я взяв собі звичку деякий час назад не коментувати кримінальних проваджень. У цьому випадку йдеться про велику, глобальну групу, яка здійснила кілька вбивств у Києві. Резонансних замовних вбивств. Із них названі не всі, а тільки ті, що дозволило слідство. Зокрема, група бойовиків готувала терористичні атаки на державні установи, зокрема - усунення низки державних функціонерів, міністра і посадових осіб", - заявив Аваков. Більше, за його словами, він повідомити не може. Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що у Румунії були затримані учасники організованої злочинної групи, в складі якої - колишній керівник ДП ​​"Укрспирт". Пізніше ЗМІ дізналися, що йдеться про Михайла Лабутіна.
Юмор Рекордні хабарі в КМДА: з кожної маршрутки чиновникам щорічно "заносять" від 700 тисяч гривень Чергове подорожчання проїзду в маршрутних таксі Києва і області пов'язано з ростом апетитів корумпованих чиновників, які стягують тепер від 700 тисяч до 1,5 мільйона гривень на рік. Таку думку висловив заступник голови ГО "Українська антикорупційна асоціація" Олександр Аронець на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "З одного маршрутки - а таких в Києві налічується понад 6 тисяч - чиновники отримують близько 700 тисяч гривень на рік, а в передмісті - від мільйона до півтора, адже на Київщині зростання не на гривню-дві відбувається, а на 5-10 гривень" , - зазначив експерт. За його словами, з початку року тільки в Києві проїзд у маршрутках подорожчав на більш ніж 20 маршрутах - від гривні до 2. Як зазначив громадський діяч, 1-2 грн плюс до ціни одного проїзду, на перший погляд, не так багато, проте в процентному співвідношенні зростання цін склало 20-40%, що немало. "Це не 5%, не 10% - воно досить велике", - підкреслив він. При цьому Аронець додав, що додаткові кошти, зібрані перевізниками у зв'язку зі збільшенням плати за проїзд, підуть не на поліпшення сервісу і безпеки під час проїзду в маршрутних таксі, а на хабарі чиновникам, які надають перевізникам право працювати на тому чи іншому маршруті. За підрахунками ГО «Українська антикорупційна асоціація», як повідомив її голова, від 10 до 40% виручки перевізників йде на "подяку" адміністраціям, які проводять конкурс - зокрема, Транспортний департамент КМДА в Києві. Нагадаємо, в кінці минулого року член Асоціації перевізників Києва Юрій Артеменко повідомив, що проїзд у маршрутках Києва та передмістя подорожчає до 8-9 гривень з 5-6. Вартість приміських рейсів зросте з 12-16 грн до 20 гривень.
Події Між "ЛНР" і "ДНР стався серйозний конфлікт Взаємини між недореспубліками захопленого Донбасу знову загострилися. Цього разу каменем спотикання між терористами «ДНР» і «ЛНР» стало вугілля, а саме поставки вугілля на Зуєвську ТЕС. Про це інформує керівник групи «Інформаційний спротив», депутат Дмитро Тимчук у себе в Facebook. За його інформацією, якщо це питання не буде розв'язане, це може призвести до зупинки електростанції і викликати енергетичну кризу в ОРДЛО. Тимчук зазначив, що на складських приміщеннях ВАТ «Зуївська ТЕС» зараз перебуває близько чотирьох тисяч тонн вугілля (до кінця опалювального сезону потрібно 30 тис. тонн), яке є придатним до використання. «Така ситуація склалася в результаті наявності у «ЛНР» боргу перед «ДНР» за спожиту електроенергію, що робить закупівлю потрібної кількості вугілля неможливим. У зв'язку з цим, на електростанції вдалися до змішування штатного вугілля з іншими марками, які не призначені для використання на ТЕС. Це прискорює знос обладнання станції», - говорить політик.
Події оформление ленты  Опубліковані фото маніяка, який нападав на жінок у Києві У Києві від нападів невідомого маніяка постраждало близько десяти жінок. Вчора, 25 січня, ввечері активісти зібралися, щоб допомогти поліцейським по гарячих слідах упіймати злочинця. Про це заявив голова громадської організації «Турецьке містечко» Віктор Марченко. У Солом'янському районі столиці чоловік у спортивних штанях Adidas нападав на дівчат. За інформацією потерпілих, це чоловік зростом 175 см, статура худорлява, волосся темно-русяве або темне. Відомо, що серед активістів також були постраждалі. Люди мали на той момент фото нападника, тому почали пошуки маніяка. «Ми розділилися на групи і організували патруль. Надії на результат особливої ​​не було, тому що інформація була доступна багатьом, відповідно, такий резонанс міг нашкодити. Один з активістів вже мав досвід служби в правоохоронних органах, так ми дізналися місце проживання підозрюваного», - каже Віктор Марченко. До будинку ймовірного зловмисника викликали поліцію. Дружина після бесіди з активістами була здивована тим, що відбувається. Громадськість звернулась до батьків і сім'ї ймовірного злочинця, щоб той прийшов у поліцію добровільно. За попередніми даними, зловмисник з дружиною і дитиною покинули місто.
Дозвілля оформление ленты  Перестаралися. Актрисі Різ Візерспун на обкладинці журналу Vanity Fair приробили три ноги Черговий номер всесвітньо відомого журналу Vanity Fair, який у цей раз був присвячений прийдешньому врученню премії "Оскар", став об'єктом численних глузувань і жартів. Адже уважні читачі помітили, що у актриси Різ Візерспун з'явилась третя нога. І це попри те, що автором зйомки була найбільш іменитий у світі фотограф - Енні Лейбовіц. Учасники фотосесії відредагували на цей промах фоторедакторів журналу з гумором. Різ написала в своєму Твіттері: "Ось тепер всі знають, що у мене три ноги. Сподіваюся, ви приймете мене такою, яка я є". А Опра Вінфрі, яку Візерспун на фото обіймає, відповіла їй: "Я приймаю тебе з твоїми трьома ногами. І знаю, що ти приймаєш мене з моїми трьома руками", - написала відома телеведуча, додавши смішний шарж вже з "трьома руками".  Попри все треба визнати, що нинішня обкладинка Vanity Fair - приголомшлива. На головному фото - 12 найяскравіших зірок кіно і шоу-бізнесу: Том Генкс, Ніколь Кідман, Джессіка Честейн, Ерік Роберст, Гарісон Форд та інші знаменитості. 
Суспільство В Україну йде потепління, але сніг ніхто не відміняв В Україні на вихідних очікується потепління, термометри знову будуть показувати температуру вище нуля градусів, а в неділю у центрі і на заході країни пройде сніг. Про це інформує Укргідрометцентр. Завтра, 27 січня, в Україні не передбачається опадів. Вдень температура повітря на заході буде від 0 до 7 градусів тепла, а на півдні від -1 до +2 градусів. У центрі і на півночі України від 0 до -4 градусів. Найхолодніше буде на сході, де термометр покаже від -4 до -6 градусів. У столиці в суботу мінлива хмарність, вдень буде 0 ... -2, вночі -8 ... -10 градусів. У неділю на півночі, заході і в центрі країни очікується сніжна погода. На сході і півдні буде мінлива хмарність. На півночі, заході, півдні і в центрі України вдень від 0 до +4 градусів. На сході буде холодніше, стовпчик термометра покаже від 0 до -5 градусів. У Києві пройде сніг. Вдень температура 0 ... -2, вночі -4 ... -6 градусів.
Події оформление ленты  Сміттєвий колапс настав у Черкасах У Черкасах у дворах житлових будинків містяться переповнені баки і купи сміття. Це все дуже нагадує ситуацію, яка була півтора року тому у Львові. У деяких мікрорайонах міста більше тижня, в інших - кілька днів не бачили техніки з прибирання сміття. Про це інформує ICTV. Як зазначається, подібна ситуація спостерігається в усіх Черкасах. Жителі міста обурені і публікують у соціальних мережах фотографії, як сміття зростає з геометричною прогресією. Люди обривають телефони працівників комунальних служб і глав ОСББ. Але не отримують відповіді. З семи автомобілів, які вивозять сміття з міста, з ладу вийшло чотири через негоду. Про це повідомляє керівник підприємства-перевізника. Вони працюють цілодобово, але очистити все місто від сміття не встигають. Ситуацію ускладнюють засніжені і покриті льодом під'їзди до баків зі сміттям.
Економіка оформление ленты  20 мільйонів гривень щодня держбюджет втрачає через контрафактну горілку і спирт Минулого року податківці вилучили контрафактного алкоголю і спирту на суму 1 млрд 108, 6 млн грн. Всього правоохоронці знищили майже 13 млн літрів підроблених алкогольних напоїв і більше 3 млн літрів незаконного. Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби. Як відзвітували в ДФС, за минулий рік було закрито 132 незаконних проваджень алкогольних напоїв. Найбільше контрафакту виробляли в Одеській, Донецькій, Херсонській, Кіровоградській областях і в Києві. Щодня через бурхливу ​​діяльність підпільного ринку спиртного державний бюджет недоотримує 20 млн грн податків та зборів. У загальній сумі це - 7 млрд грн на рік, порахували в ДФС. Зауважимо, незважаючи на таку активну боротьбу, правоохоронцям все ніяк не вдається побороти чорний ринок горілки. Мережа буквально забита оголошеннями про оптовий продаж харчового спирту, який покупці потім розводять з водою і продають як горілку "з-під поли". "До продажу запропоновано якісний пшеничний харчовий спирт 96,6% класу Люкс з доставкою по всій Україні. Виготовлений із добірних зернових культур. Гарантована якість, поставки з заводу. Виробництво - Україна. Спирт харчовий не має сторонніх запахів і осаду. Проходить багатоступеневу систему очищення . Ви можете купити спирт харчовий в Україні у нас у двох  видах фасування: - сулії 5 літрів - 4 шт. у коробці; - бутлі 10 літрів - 2 штуки в коробці. Градус і долив - точні. Опт і роздріб. Доставка по всій території України", - пишуть продавці в оголошеннях. Природно, ніяких акцизних марок на п'ятилітрових пляшках немає. Зараз практично у кожному населеному пункті в Україні продається "палена" горілка. Її приблизна вартість від 25 гривень за 500 грамів. Таку горілку можна купити не тільки вдома у "самогонників", але навіть з-під прилавка в магазинах. Нелегальні продавці дещо зменшили свою діяльність після хвилі смертей через отруєння горілкою. Однак тільки ситуація вщухла, як саморобною горілкою почали торгувати в ще більших обсягах. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що нелегальний спирт в Україну доставляють навіть спиртопроводами. Так на кордоні України з Молдовою прикордонники разом із військовими Нацгвардії виявили трубопровід для перекачування спирту.
Суспільство Спецзагін із 55 вертольотів створять в Україні У 2018 році в Україні створять мобільний загін служби реагування, у якого в розпорядженні буде близько 55 вертольотів. Про це повідомляє глава МВС Арсен Аваков в ході виступу в Хмельницькому, передає РИА Новости України. «2018-й - це рік, коли наша країна отримає перший передовий мобільний загін служби реагування», - повідомив міністр. За його даними, великий контракт, який МВС кілька місяців готує разом із Державною службою з НС, Нацгвардією і Нацполіцією, передбачає отримання близько 55 вертольотів Airbus. Як уточнив Арсен Аваков, вертольоти зможуть «забезпечити систему покриття по всій країні, починаючи від реагування на надзвичайні події, виклики кримінального характеру, пожежі і закінчуючи питаннями медицини, коли треба буде доставити в критичних ситуаціях хворого з села безпосередньо до фахівця».
Кримінал Влада Києва і області саботує рішення АМКУ про вартість проїзду в "маршрутках" Місцева влада Києва і Київської області саботує рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) і не обмежує зростання тарифів на проїзд. Таку думку висловив заступник голови "ГО Українська антикорупційна асоціація» Олександр Аронець на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "КМДА не прислухалася до рішення Антимонопольного комітету і вже практично рік пройшов, але вона каже, що не може впливати на формування тарифів і з нею не зобов'язані погоджувати зміну тарифів. Це сама Київська міська державна адміністрація, як і Київська обласна державна адміністрація, саботує" , - зазначив експерт. За його словами, 11 квітня 2017 року Антимонопольний комітет України оприлюднив рекомендації для відповідних органів місцевої влади, які регулюють діяльність приватних пасажирських перевізників. Згідно з цим документом, скасування державного регулювання цін і тарифів не позбавила контролюючі органи обов'язку контролювати питання тарифоутворення в сфері перевезень. При цьому він додав, що, відповідно до закону, обов'язковою умовою договору місцевої влади з перевізниками повинна стати конкурентна ціна. Саме вартість проїзду повинна стати визначальною при інших рівних умовах для визначення переможця конкурсу. Водночас, згідно з аналізом АМКУ, 90% місцевих адміністрацій, зокрема в Києві та Київській області, не вимагають від перевізників визначати розмір тарифу в ході конкурсу. "Тобто чиновникам не вигідно, щоб пасажири отримали нижчу ціну і більш високу якість - як наслідок конкуренції", - підкреслив активіст, уточнивши при цьому, що правила проведення конкурсів серед перевізників дуже непрозорі. Так, найчастіше, чиновники керуються особистою вигодою, а не дешевизною і комфортом для пасажирів. Нагадаємо, в кінці минулого року член Асоціації перевізників Києва Юрій Артеменко повідомив, що проїзд у маршрутках Києва та передмістя подорожчає до 8-9 гривень з 5-6. Вартість приміських рейсів зросте з 12-16 грн до 20 гривень. Раніше АСН розповіла, що чиновники КМДА беруть хабарі з кожного маршрутного автобуса близько 700 тисяч гривень на рік.
Політика Естонія закликала Україну негайно виключити її зі списку офшорних зон Міністр Естонії наполягає на виключенні країни зі списку офшорів. За його інформацією, Україна припустилася помилки, яку потрібно виправити, передає «Преса України». Естонський прем'єр Юрі Ратас зустрівся з колегою Володимиром Гройсманом та головою Мінфіну України Олександром Данилюком у Давосі. Естонський політик закликав українських вирішити питання з включенням Естонії у список офшорних зон. «Включення Естонії до так званого податкового раю є помилкою, це викликає жаль, її треба терміново виправити. Ситуація означає, що у естонських підприємств на території України з'явилися додаткові обов'язки і вони кожен день зазнають збитків від цього. Це ситуація неприйнятна і Естонії потрібно стояти за своїх підприємців», - каже Ратас. За словами естонського прем'єра, Україна, це єдина країна, яка зарахувала Естонію до списку офшорів. Гройсман та Данилюк повідомили, що це питання зараз розглядається.
Економіка Київська влада саботує запуск електронних квитків у громадському транспорті Столична влада давно закупила, але не хоче встановлювати на маршрутних таксі пристрої для електронних квитків, оскільки їм не вигідна прозора робота приватних перевізників. Таку думку висловив заступник голови ГО "Українська антикорупційна асоціація" Олександр Аронець на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Валідатори вже закуплені в Києві, але вони стоять у відстійнику рік або два, їх не встановлюють. Це прямий саботаж цього процесу. Владі не вигідно працювати з перевізниками прозоро. Тоді у перевізників не буде можливості заносити від 20 до 40% виручки "наверх" і вони будуть змушені знижувати вартість проїзду", - зазначив експерт. За його словами, для прозорої роботи влада повинна зобов'язати перевізників встановити на маршрутках пристрої для відображення або перевірки проїзних квитків, електронних квитків, а також прибрати готівкові кошти з ринку, які не дозволяють контролювати обіг компаній-перевізників. При цьому він додав, що, згідно зі звітністю в податкових органах, щодня за один рейс маршрутне таксі перевозить 7 пасажирів, тоді як реальна кількість пасажирів рідко коли знижується до 20-30 чоловік за рейс. Нагадаємо, в кінці минулого року член Асоціації перевізників Києва Юрій Артеменко повідомив, що проїзд у маршрутках Києва та передмістя подорожчає до 8-9 гривень з 5-6. Вартість приміських рейсів зросте з 12-16 грн до 20 гривень.
Політика «Тисячі смертей»: у Британії розповіли про загрозу удару РФ Глава Міноборони Великої Британії Гевін Вільямсон заявив, що РФ може завдати удару по британській інфраструктурі, руйнування якої призведе до «тисяч смертей». Про це він повідомив в інтерв'ю The Daily Telegraph, передає Бі-бі-сі. «План Росії не передбачає появи десантних кораблів в Брайтоні або Скарборо (міста на морському узбережжі. - Ред.). Вони думатимуть, «як ми можемо завдати якомога більше страждань Британії?» - каже Вільямсон. «Якщо завдати шкоди економіці країни, зруйнувати інфраструктуру, то фактично це призведе до тисяч і тисяч смертей. Це влаштує повний хаос усередині Британії», - зазначив міністр. За його словами, росіяни вивчають підводні системи постачання газу і електроенергії до Великої Британії з континентальної Європи, за якими можна завдати потенційного удару. «Це справжня загроза для Британії», - додав глава Міноборони. Раніше ми повідомляли, що в Британії не зможуть дати відсіч армії Путіна.
Економіка Кияни переплачують до третини вартості за проїзд у маршрутці - експерт Через жадібність корумпованих чиновників кияни переплачують до третини вартості за кожен проїзд у маршрутці. Таку думку висловив заступник голови ГО "Українська антикорупційна асоціація" Олександр Аронець на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Кияни переплачують щоразу за проїзд у маршрутках від 10 до 30%, в залежності від вартості проїзду", - зазначив експерт. За його словами, таким чином, обґрунтований тариф на проїзд у тих маршрутках, ціна в яких 7 грн, - це 5 грн. При цьому він додав, що перевізники підвищують ціни на проїзд практично щороку, і щороку посилаються виключно на подорожчання пального, запчастин та пально-мастильних матеріалів. Однак, як підкреслив Аронець, якщо бензин дорожчає на 5%, то проїзд - відразу на 10-20%. Раніше АСН розповіла, що чергове подорожчання проїзду в маршрутних таксі Києва і області пов'язано з ростом апетитів корумпованих чиновників, які стягують хабарі від 700 тисяч до 1,5 мільйона гривень на рік з однієї маршрутки. Нагадаємо, в кінці минулого року член Асоціації перевізників Києва Юрій Артеменко повідомив, що проїзд у маршрутках Києва та передмістя подорожчає до 8-9 гривень з 5-6. Вартість приміських рейсів зросте з 12-16 грн до 20 гривень.
Події оформление ленты  Чоловік раптово помер у тролейбусі в центрі Києва В центре столицы возле ст. метро «Университет» в троллейбусе скончался мужчина. Об этом передает "Информатор". У центрі столиці біля ст. метро «Університет» у тролейбусі помер чоловік. Про це передає "Інформатор". «У п'ятницю, 26 січня, близько 07:00 у центрі столиці в тролейбусі помер чоловік. Йому несподівано стало зле», - каже очевидець виданню. Чоловік їхав у тролейбусі №8 у бік центру Києва, перед ст. метро «Університет» він встав і пішов до виходу, проте несподівано зблід і знепритомнів. «Пасажири почали кричати, я зупинився. У салоні впав чоловік, йому відразу викликали швидку. За словами пасажирів, пульс прощупується слабо. Лікарі прибули через шість хвилин. Але чоловік вже помер», - каже водій тролейбуса. За інформацією кондуктора, чоловікові було приблизно 60 років.
Політика Парламент Польщі ухвалив закон про заборону "бандерівської ідеології" Польський парламент ухвалив ініційований рухом Kukiz'15 законопроект про заборону пропаганди так званої "бандерівської ідеології". Про це пише польська сайт Do Rzeczy, передає "ЕП". Сьогодні в Сеймі Польщі документ пройшов третє читання. Пакет відповідних законопроектів передбачає зміни в закон про Інститут національної пам'яті. Один із законопроектів містить вимогу заборони "бандерівської ідеології" в Польщі. За їх ухвалення проголосувала більшість польських депутатів - 279 з 414. Ухвалений закон стосується визначення злочинів українських націоналістів і українських організацій, які співпрацювали з Третім рейхом, а також кримінального переслідування осіб, які заперечують ці "злочини". При цьому за їх заперечення поляки пропонують саджати у в'язницю на термін до 3 років. Примітно, що Kukiz'15 просуває цей пакет документів у парламенті Польщі близько року. Але тривалий час він був заморожений, щоб не вносити напруження напередодні осіннього візиту до Києва президента Польщі Анджея Дуди. А ось про те, що законопроект проти "бандерівців" затвердили, стало відомо саме в той момент, коли президенти України і Польщі проводили дискусійну панель в Давосі 26 січня.
Суспільство Через 80 років кількість українців скоротиться на 20 мільйонів - моторошний прогноз ООН Через 82 роки, орієнтовно до 2100-го, населення України скоротиться критично. Як повідомляється в доповіді ООН, "Перспективи світового населення" на 37% - з 44,2 до 28,2 мільйона осіб, наша країна потрапила в 10 вимираючих держав. У цю десятку ООН внесла країни і регіони, які до 2050 року втратять до 15% свого населення. Разом з Україною в цьому списку опинилися Болгарія, Хорватія, Латвія, Литва, Сербія, Молдова, Польща, Румунія, Віргінські острови. Прогноз передбачає, що до 2050 року населення України зменшиться на 17% - до 36,4 мільйона, а через 82 - до 2100 українців залишиться тільки 28,2 мільйона осіб. При цьому населення Індії і Пакистану буде рости неймовірними темпами. У 2050-му році в цілому на планеті буде жити 9,8 мільярда людей. Раніше АСН розповідала, що українці вимирають вже по 80 осіб на годину. Основна причина смертей - важкі хвороби. При цьому наші медики біжать до Польщі та Чехії. Також в інтерв'ю АСН відомий соціолог Елла Лібанова заявила, що в Україні демографічний потенціал вичерпаний і наша нація вимирає вже 50 років поспіль.
Здоров`я У Києві захворюваність на грип зросла майже на 20% - медик У Києві за останній тиждень рівень захворюваності на грип збільшився на 19%. Таку думку висловила заступник директора держустанови "Київський міський лабораторний центр" Наталія Гунченко, на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Трохи йде зростання - на 19%, але показник захворюваності у нас перебуває на 47% нижче, ніж епідпоріг для цього часу", - зазначила медик. За її словами, на сьогодні у Києві інтенсивність епідемічного процесу перебуває на рівні, характерному для цієї пори року. За третій тиждень епідсезону в столиці зареєстровано 17 388 хворих на грип та ГРВІ. При цьому вона додала, що зростання рівня захворюваності спостерігається серед школярів і дітей дошкільного віку. Водночас, за даними Гунченко, кількість щеплених проти грипу в нинішньому сезоні значно зросла: за власні кошти прищепилося вдвічі більше показника минулого року, а за кошти держави - вдесятеро більше. Однак загалом рівень вакцинації залишається невисоким. Також примітно, що, на відміну від попередніх років, нинішній сезон характерний відсутністю летальних випадків грипу. Нагадаємо, ще в кінці грудня 2017 року заввідділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології інфекційних хвороб ім. Громашевського Алла Мироненко повідомила, що в Україні вже циркулює пандемічний небезпечний для життя грип.
Події оформление ленты  Під Одесою почало «випаровуватися» Чорне море Біля Одеси у зв'язку з великою різницею температур «випаровується» Чорне море. Про це пише місцеве видання Хроніка.інфо. Відзначається, що над водою стоїть густий туман. Так, температура повітря вранці на одеському узбережжі була близько -10 градусів морозу, а води - приблизно +8 градусів. Саме цей контраст призвів до активного випаровування води. Вітер відігнав цей серпанок на узбережжя, покривши дерева крижаною кіркою. Нагадаємо, в Україні на вихідних очікується потепління, термометри знову будуть показувати температуру вище нуля градусів, а в неділю в центрі і на заході країни пройде сніг. Вдень температура повітря на заході буде від 0 до 7 градусів тепла, а на півдні від -1 до +2 градусів. У центрі і на півночі України від 0 до -4 градусів. Найхолодніше буде на сході, де термометр покаже від -4 до -6 градусів.
Політика Апеляційний суд посадив Саакашвілі під домашній арешт Апеляційний суд міста Києва, який розглядав скаргу прокуратури на рішення суду першої інстанції про необрання ніякого запобіжного заходу лідеру партії "Рух нових сил" Міхеїлу Саакашвілі, постановив призначити йому нічний домашній арешт з 22-ї години до 7-ї ранку щодня. Про це передає кореспондент АСН із зали суду. Водночас нагадаємо, прокурори вимагали обрати опальному політику запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета. Раніше на суд з'являлася голова парламентської фракції ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка підтвердила свою готовність взяти Саакашвілі на поруки. Нагадаємо, ГПУ звинувачує Саакашвілі в тому, що він отримав від бізнесмена-втікача Сергія Курченка півмільйона доларів на свою антиукраїнську діяльність у нашій країні. Сам Саакашвілі назвав усі звинувачення неправдивими.
Політика оформление ленты  З качечками. Прем'єр Канади Трюдо у Давосі блиснув шикарними шкарпетками Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо порадував світових лідерів і журналістів на всесвітньому форумі у швейцарському Давосі новими кумедними шкарпетками. Фотографи агентства Reuters кілька днів знімали ноги політика. Так, у перший день форуму Джастіна Трюдо бачили у блакитних шкарпетках у чорні горохи. Але більш веселими виявилися шкарпетки з жовтими каченятами, які надів прем'єр Канади наступного дня. Нагадаємо, Трюдо знаменитий своєю схильністю до оригінальних шкарпеток. Так, на саміті НАТО у Німеччині він демонстрував Ангелі Меркель рожеві шкарпетки з логотипом Північноатлантичного альянсу, а на офіційну зустріч зі своїм ірландським колегою прийшов у різнокольорових шкарпетках з дроїдамі із «Зоряних воєн». Крім того, на Bloomberg Global Business Forum в Нью-Йорку Трюдо прийшов у шкарпетках з Чубаккі. Знаючи цю пристрасть канадського прем'єра, українська делегація разом з прем'єром Володимиром Гройсманом подарувала Трюдо набір шкарпеток українського виробництва.
Економіка Ціну на газ цього опалювального сезону підвищувати не будуть - Гройсман Україна виконає всі умови МВФ для отримання чергового траншу, зокрема йдеться і про створення Антикорупційного суду. Про це в ефірі 112 каналу заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає АСН. Водночас він заявив, що в питанні формування ціни на газ наша країна все ще шукає варіанти розв'язання проблеми. "Щодо формування ціни на газ. Ми зараз перебуваємо в діалозі з точки зору пошуку оптимальної, справедливої ​​формули. Я як і обіцяв... Я хочу ще раз підтвердити - цього опалювального сезону рішення про підвищення вартості газу для населення урядом ухвалюватися не буде . І я дотримаюся цього слова. Все, що стосується нової формули, - ми зараз в діалозі. І опублікуємо це рішення, як тільки зможемо знайти правильні механізми з МВФ", - заявив Гройсман. При цьому він заявив, що зацікавлений у тому, щоб українці з маленькими доходами були захищені в разі підвищення вартості газу. Щодо самого ж траншу, то прем'єр упевнений, що Україна отримає його вже в середині літа. Нагадаємо, наступний опалювальний сезон стартує в Україні вже восени цього року. АСН повідомляла раніше, що президент Порошенко в Давосі заявив, що український уряд готовий підвищити вартість газу для населення на вимогу МВФ.
Політика «Голубник миру»: Королевська у Швейцарії розповіла про «братовбивчу війну» Народний депутат Наталія Королевська презентувала в рамках швейцарського форуму в Давосі платформу «Жінки за мир». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука. «Цей «Голубник миру» створений лідерами Партії регіонів: Королевська, Бойко, Бахтєєва, Новинський... Потрапивши вперше на це збіговисько, я почув добре знайомі тези: братовбивча війна, братній російський народ, громадянська війна... Мене вистачило на 3 хвилини», - розповів Тука. Він зазначив, що один із напрямів ведення війни проти України є створення підконтрольних ворогові громадських організацій. «Цей факт не є таємницею. Ще працюючи на Луганщині, я отримував матеріали про створення під контролем ФСБ «миротворчих» організацій. Повернувшись до Києва, я отримав матеріали електронного листування між «лідерами молодих республік» і їхніми кураторами з Москви. В цьому листуванні йшлося про підтримку з боку Кремля мережі «миротворчих організацій», контрольованих Росією», - підкреслив заступник міністра. Тука додав, що цинізм у тому, що «куратори» радили своїм маріонеткам у символіці цих організацій використовувати українську символіку і кольори українського прапора.
Здоров`я До групи ризику захворіти на грип потрапляє понад 12 мільйонів українців - медик До групи ризику із захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання (ГРВІ) потрапляє понад 12 мільйонів українців. Таку думку висловила лікар-інфекціоніст Тетяна Єгорова на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Група ризику формується за двома напрямками - стан здоров'я і супутні патології, а також люди, які працюють у закритих колективах, які мають контакт з великою кількістю людей і мають ризик інфікуватися, виконуючи свої професійні обов'язки. Тому і виходить 12,5 млн осіб", - зазначила медик. За її словами, в першу групу відносяться люди з важкими захворюваннями - зокрема, з діабетом і ожирінням, а до другої - працівники сфери захворювання і діти, перш за все, із закритих колективів. При цьому відповідальний секретар Національної медичної палати України, лікар-імунолог Сергій Кравченко додав, що кількість людей, що відносяться до групи ризику захворіти на грип та ГРВІ, може значно перевищувати 12,5 млн осіб. Так, за його оцінкою, тільки на транспорті в країні працює близько 5 млн людей, близько мільйона служить у ЗСУ і військових формуваннях, ще майже 1 млн людей зайнятий у медичній сфері. За оцінкою лікаря-імунолога, в групу ризику потрапляє до 2/3 населення. Нагадаємо, ще в кінці грудня 2017 року заввідділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології інфекційних хвороб ім. Громашевського Алла Мироненко повідомила, що в Україні вже циркулює пандемічний небезпечний для життя грип.
Суспільство оформление ленты  Пацієнти у лікарнях двох областей були в небезпеці через фальсифіковані ліки Працівники СБУ блокували виготовлення і реалізацію небезпечного фальсифікату лікарського засобу «кисень медичний». Про це повідомили в прес-центрі СБУ. Злочинці організували виробництво фальсифікату з використанням обладнання, призначеного для виготовлення технічного кисню. Це створювало загрозу життю і здоров'ю пацієнтів. Небезпечну продукцію зловмисники поставляли в понад 20 лікарень у Київській і Житомирській областях. Для легалізації фальсифікату організатори використовували документи ліцензованих виробників медичного кисню з інших регіонів України. У злочинців під час обшуків вилучили обладнання для виробництва фальсифікованого кисню і 16 тонн субстанції для його виготовлення. Правоохоронці також виявили документацію щодо постачання в державні лікувальні установи «продукції» на суму майже 10 млн гривень. Зараз використання небезпечної продукції в медичних установах припинено.
Кримінал оформление ленты  Звільнено чиновника з поліції Києва, який підкинув докази білорусу Звільнено з займаної посади начальника сектора кримінальної поліції Голосіївського управління поліції в Києві. Прокуратура оголосила йому про підозру у проведенні незаконного обшуку житла, повідомили в прес-службі прокуратури Києва. У п'ятницю, 26 січня, прокурор оголосив про підозру начальнику управління поліції в рамках кримінального провадження щодо незаконного обшуку будинку уродженця Білорусі Тимофія Кохновича. Слідство з'ясувало, що чиновник вніс у протоколи допиту неправдиві свідчення про причетність Кохновича до незаконного зберігання зброї та боєприпасів. Ці протоколи стали підставою для звернення до суду з клопотанням про проведення обшуку у Кохновича, яке суд задовольнив. Потім міліціонер провів обшук житла. За результатами досудового слідства чиновнику оголосили про підозру. Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Нагадаємо, 8 січня журналіст «1+1» Євген Плінський опублікував пост у Facebook, у якому заявив, що правоохоронці «підкинули» Кохновичу у будинок патрони безпосередньо перед проведенням обшуку. Потім поліцейські шантажували білоруса екстрадицією, вимагаючи викуп у $300 тисяч. Плінський назвав учасників обшуку «перевертнями в погонах» і закликав керівництво відомства відреагувати на подію. 10 січня прокуратурою міста Києва було розпочато кримінальне провадження за ознаками перевищення влади або службових повноважень працівниками Голосіївського управління поліції, які проводили обшук за місцем проживання Кохновича і підкинули йому боєприпаси.
Культура Останнім у кар'єрі Жана Рено стане український фільм Головну роль в українсько-французькому трилері «Останній крок» зіграє знаменитий французький актор Жан Рено. Про це повідомили в прес-службі Держагентства України з питань кіно на своїй сторінці в Faceвook. Цей фільм стане останнім у кар'єрі актора. У п'ятницю, 26 січня, Держкіно уклало з компанією «Іст Вест продакшн» контракт про надання фільму «Останній крок» держпідтримки на 21 млн 630 млн грн. Всього на зйомки фільму витратять 73 млн 877 тис. 206 грн. У виробництві картини братимуть участь також компанії з Франції «East 35» і «Seven 52». Проект переміг на конкурсному відборі в Держкіно. Режисером і автором сценарію фільму є француз Фредерік Петіжан, продюсерами - Корін Бенішу, Лоран Тальрон, Флоранс Моос, Оліас Барко і Олег Герман. Оператором-постановником є ​​триразовий лауреат премії «Сезар», французький кінооператор Тьєррі Арбогаст. Разом з Рено будуть зніматися Сара Лінд з Канади, Том Гоппер з Британії, Гаррі Дурдан із США, а також українські актори Ігор Цишкевич, Маргарита Бурковська та Олег Карпенко. Рено зіграє найманого вбивцю у відставці, який перший раз в житті врятує від загибелі людину. Зйомки фільму проходитимуть на озері Синевир у Карпатах, у Києві, Нью-Йорку і Канаді. Вихід стрічки в прокат запланований на 2019 рік.
Події Поверніть Vodafone. Вже і Кучма просить дати зв'язок Донбасу Екс-президент України, представник України в Тристоронній контактній групі мінських переговірників Леонід Кучма попросив врегулювати ситуацію з мобільним зв'язком на Донбасі. Про це повідомила прес-секретар Кучми Дарка Оліфер. «26 січня представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма звернувся до віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка з проханням врегулювати ситуацію з мобільним зв'язком в Донецькій і Луганській областях», - заявила вона. Йдеться про відновлення роботи вишок на непідконтрольній території. Зв'язок Vodafone зник на окупованій території Донбасу 11 січня. В "ЛНР" його відновили 19 січня, а ось із "ДНР" виникли проблеми. Спочатку бригади ремонтників не могли потрапити на потрібні точки, потім бойовики попросили Vodafone заплатити за електрику. Також місцева преса повідомляла, що бойовики "ДНР" навмисно саботують відновлення роботи оператора Vodafone, оскільки заробляють на цьому самі. Також в Антимонопольному комітеті України заявили, що тарифи цього оператора на непідконтрольній території не будуть вищі, ніж на підконтрольній, а в разі переплати користувачам проведуть перерахунок.
Культура оформление ленты  "Чужий" і "Точка нуль" отримали Міжнародну літературну премію "Воїн Світла" Біля пам'ятника Герою України Михайлові Жизневському на вулиці Грушевського сьогодні відбулася церемонія вручення Міжнародної літературної премії «Воїн Світла». Переможцями цього року стали білорус Валентин Дубатовка за повість «Чужий» і українець Артем Чех за щоденник солдата про війну на Донбасі «Точка нуль». Премія «Воїн Світла», заснована Київською організацією Національної спілки письменників України та опозиційним Союзом білоруських письменників, вручається щороку в день народження Жизневського. Відзначається одна найкраща книжка прозою, видана українською мовою, і така ж одна найкраща білоруською. Валентин Дубатовка розповідає, що його книжка про те, що в Білорусі були, є, і будуть люди, які борються за незалежну, вільну Білорусь. «Але ці люди в Білорусі не потрібні, вони чужі, - ділиться рідною мовою Дубатовка. - І чужі не тільки для держави, а чужі для сім'ї, для близьких людей, які не поділяють їхні погляди. Це людина, яка нікому не потрібна, вона все життя бореться за одне - за незалежну Білорусь, незалежну державу, яка повинна все-таки бути побудована. Інтелігентна, одухотворена людина, яка не може знайти своє місце. Вона шукає дорогу і, врешті-решт, не знаходить її, бо її подвиг нікому не потрібен». Артем Чех прослужив 14 місяців у 59-й бригаді, 9-му батальйоні, а свою книжку почав, будучи в навчальному центрі, і писав протягом всієї служби до дембеля. «Це не зовсім щоденник. Це скоріше просто нариси про службу. Там не тільки про мене, там про тих хлопців, які зі мною воювали, хто був поруч. Звичайно, там є художня складова, але переважно всі люди, які там описані, - справжні», - говорить Артем. Нагороди лауреатам вручив командир Грузинського легіону Мамука Мамулашвілі.
Політика В'ятрович: Польський закон про «бандерівську ідеологію» ставить хрест на діалозі з Україною Ухвалення в Польщі закону про заборону пропаганди «бандерівської ідеології» ставить хрест на діалозі українських і польських істориків. Таку думку висловив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, передає «Обозреватель». В'ятрович переконаний, що цей закон вкрай негативно позначиться на відносинах Польщі та України. «Я думав, що його будуть ухвалювати ближче до 75-ї річниці подій на Волині. Закон був підготовлений і запропонований праворадикальною групою Kukiz'15, але його підтримала і правляча партія «Право і справедливість», - підкреслив він. За словами історика, якщо в остаточному варіанті цього закону залишиться кримінальне покарання за заперечення «злочинів бандерівців», то це припинить будь-який діалог істориків. «Для України надзвичайно важливим є період історії боротьби за незалежність, що в Україні відбувається поступове відкриття інформації про Українську Повстанську армію. Очевидно, що такого роду рішення сприятимуть лише конфронтації між українцями і поляками», - підкреслив В'ятрович. Він також попередив, що тепер учасники АТО, які їдуть до Польщі з червоно-чорними прапорцями, можуть бути заарештовані за пропаганду так званого «бандеризму». Нагадаємо, 26 січня сейм Польщі проголосував за законопроект про заборону пропаганди українських націоналістів. За заперечення «злочинів бандерівців» закон передбачає штраф або позбавлення волі строком до 3 років.
Суспільство Нардеп розповів, кому вигідно відключення Vodafone в Донецьку В окупованому Донецьку люди категорично незадоволені припиненням роботи останнього українського оператора Vodafone. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За його словами, проблеми в роботі Vodafone пов'язані з позицією такого собі «міністра доходів і зборів» так званої «ДНР» Олександра Тимофєєва на прізвисько «Ташкент». Цей терорист особисто зацікавлений, щоб український оператор припинив роботу на окупованих територіях, оскільки отримує частину прибутку від оператора окупантів «Фенікса». Нагадаємо, зв'язок Vodafone перестав працювати на окупованому Донбасі 11 січня. Компанія Vodafone звернулася до всіх відповідальних інстанцій, включаючи Луганську та Донецьку ОДА, СЦКК, СММ ОБСЄ з проханням забезпечити пропуск ремонтних бригад в «сіру зону». За даними сепаратистського сайту ДАН, зараз кількість клієнтів «Фенікса» вже перевищила 800 тисяч осіб. Водночас місцеві жителі скаржаться, що картки «оператора» коштують дорого і на них наживаються перекупники.
Суспільство Колишній зять Путіна втік до дружини московського чиновника Колишній зять президента країни-агресора Володимира Путіна - Кирило Шамалов зустрічається з Жанною Волковою, яка є колишньою дружиною чиновника уряду Москви. Про це повідомив канал «Открытые медиа» в своєму телеграм-каналі. «Джерела «Открытых медиа» стверджують, що Кирило Шамалов вже не вільний. Редакція намагається підтвердити інформацію. Його обраницею могла стати Жанна Волкова, колишня дружина екс-чиновника мерії Москви», - зазначили журналісти. Нагадаємо, напередодні Bloomberg повідомив, що Катерина Тихонова, яку в ЗМІ назвали донькою Путіна, і член ради директорів компанії «Сибур» Кирило Шамалов розлучилися. Обставини, що призвели до розлучення, не уточнюється. Кирило Шамалов - син друга Путіна Миколи Шамалова. Весілля відбулося в лютому 2013 року на гірськолижному курорті «Ігора» під Санкт-Петербургом. У ЗМІ також відзначають, що Жанна була одружена з тенісистом і модником у тренчі Burberry Сергієм Волковим, який курирував в будкомплексі Москви фінансову політику. Пара одружилася в 2004 році, весілля грали в ресторані «Дворянське гніздо». Наречена блищала в сукні Vivienne Westwood, наречений - у костюмі від свого друга, колишнього дизайнера Givenchy Освальда Боатенга. Коли у Волкова на службі почалися проблеми серйозніші, він з дружиною і сином спішно виїхав до Монако. Але через кілька років пара розпалася. Сергій повернувся в Москву, а Жанна з сестрою вирушили до Великої Британії. Є також припущення, що Шамалов зробив Жанні пропозицію в листопаді 2017 року.
Політика США розширили санкції проти Росії Список санкцій США проти Росії був розширений, до нього додали 21 фізичну особу і понад 20 компаній і підприємств. Про це сказано в офіційному документі, який оприлюднили на сайті Мінфіну США. Список був розширений Офісом з контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США. У «чорному списку», зокрема, виявилися заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов і глава компанії «Технопромекспорт» Сергій Топор-Гілка. Також під санкції потрапили кілька дочірніх компаній ВАТ «Сургутнафтогаз», хоча сама компанія давно перебуває під санкціями. Нагадаємо, раніше спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що санкції проти Росії не спрацювали. Він також уточнив, що в РФ багато хто розуміє, наскільки негативно санкції впливають на країну. «Я думаю, що всі розуміють, що з часом це буде приносити Росії все більшої шкоди. І в Росії хочуть, щоб санкції зняли. Але умовою для їх скасування є фактичне виконання Мінських домовленостей», - зазначив він.
Політика Порошенко назвав термін, коли Україна отримає перспективу членства в ЄС Україна отримає перспективу членства в Європейському Союзі лише через три роки. Про це заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи на сесії Всесвітнього економічного форуму в Давосі (Швейцарія), передає "112 Україна". "Я абсолютно переконаний, що після хвилі популізму євроскептиків все буде добре. Єдине, що зміниться у 2021 році, - Україна за підтримки Польщі і Литви отримає перспективу членства в Європейському Союзі", - заявив глава держави. Також президент наголосив на необхідності єдності Європейського Союзу та інших демократичних країн. "Основою для нашої єдності є наші цінності, а не гроші... Я абсолютно переконаний, що ми переможемо у пропагандистській війні, виграємо в інформаційній війні, станемо переможцями в гібридній війні, бо правда - на нашому боці", - сказав він. Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що Україна розраховує на приєднання до чотирьох союзів із ЄС. Так офіційний Київ прагне отримати асоціацію з Шенгенською зоною, приєднається до митного, енергетичного союзів, а також до цифрового ринку з ЄС.
Здоров`я Медик розповів, як захиститися від грипу та ГРВІ Щоб захиститися від вірусу грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ) треба виконувати низку простих процедур. Таку думку висловив відповідальний секретар Національної медичної палати України, лікар-імунолог Сергій Кравченко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Головна рекомендація - мити руки. Крім того, з неспецифічної профілактики застосовується провітрювання помощеній, вологе прибирання, а також промивання мізинцями пазух носа", - зазначив медик. За його словами, для промивання носа треба взяти гліцеринове мило, оскільки господарське сушить слизову оболонку. При цьому він додав, що дієва специфічна профілактика - це тільки вакцинація проти грипу. Водночас, на думку Кравченка, народні засоби профілактики, як, наприклад, цибуля і часник, виявляються безсилими перед грипом і можуть призвести, скоріше, до зворотних результатів. Нагадаємо, ще в кінці грудня 2017 року заввідділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології інфекційних хвороб ім. Громашевського Алла Мироненко повідомила, що в Україні вже циркулює пандемічний небезпечний для життя грип. Всього ж для сезону 2017-2018 років в Україні будуть характерні три штами грипу Гонконг, Мічиган і Брісбен.
Економіка Експерти про підвищення облікової ставки НБУ: чекаємо стрибка інфляції і не мріємо про кредити Вчора, 25 січня, правління НБУ ухвалило рішення підвищити облікову ставку відразу на 1,5% до 16% річних вже з 26 січня 2018 року. Таким чином національний регулятор планує приборкати стрімко зростаючу інфляцію. Нинішнє підвищення стало вже третім за останні три місяці: в жовтні ставка зросла з 12,5% до 13,5%, в грудні - до 14,5%. АСН дізналася, чим викликане таке рішення і до чого воно призведе. Ставка підвищилася до рівня очікуваної інфляції На думку інвестиційного банкіра Сергія Фурси, підвищення облікової ставки Національного банку України до 16% пов'язано з високими інфляційними очікуваннями і з проблемами співпраці з МВФ. "Все серйозно. Національний банк про це сигналізує, якщо у нас виникнуть проблеми з МВФ, то у нас виникнуть великі проблеми. Ми запобігаємо цій ситуації. Ми розуміємо, що це все може закінчитись. І змушено піднімаємо ставку. Фактично вони говорять ось таку річ», - пояснив Фурса. З ним згоден і економічний експерт Віктор Скаршевський. "Якби зараз все було б добре і нормально розвивалася економіка і все було б гаразд, вони б не підвищували так різко облікову ставку - до 16%", - зазначив він. Він також підкреслив, що облікова ставка - це практично - очікувана інфляція на найближчі 12 місяців. "За моїми прогнозами, вона може скласти 12-14%, але Нацбанк, мабуть, ще щось додатково врахував. Тому на тлі облікової ставки в 16% заява про інфляцію в 8,9% - це дисбаланс", - повідомив економіст. На думку банкіра, затягування з черговим траншем МВФ призведе до подальшого підвищення ставки. «Дивіться, зараз її досить серйозно підняли. Важко зараз розуміти, чи буде вона ще підніматися найближчим часом, але це вже радикальне серйозне підвищення. І це підвищення сигналізує про те, що може трапитися у крайньому випадку», - додав він. Обернеться уповільненням зростання ВВП і відсутністю кредитування Потрібно зауважити, що навіть рада НБУ до такого кроку поставилась критично. Як написав голова ради Нацбанку Богдан Данилишин у Facebook, такий захід не сприятиме ефективному стримування інфляції і може створити умови для гальмування темпів зростання ВВП. "Вважаю рішення правління Національного банку України про підвищення облікової ставки до 16% річних таким, що матиме переважно негативні наслідки для економічного зростання і цінової стабільності", - йдеться в повідомленні економіста. Також, на його думку, цей крок спричинить за собою підвищення й інших ставок, зокрема за депозитними сертифікатами, в результаті чого витрати НБУ з обслуговування цих сертифікатів виростуть. Це, в свою чергу, призведе до зниження обсягу прибутку, що підлягає перерахуванню до державного бюджету. Більше того, на думку економіста, в результаті рішення НБУ знизиться і попит на кредити з боку підприємств цього сектора. Економічний експерт Андрій Вігіринський також зазначив, що рішення Національного банку України в черговий раз підняти облікову ставку стане однією з причин того, що в найближчі три місяці в Україні не буде рости споживче кредитування. «Зараз можна чітко говорити про те, що загалом на найближчий квартал не буде пожвавлення споживчого кредитування, зокрема через рішення НБУ про підвищення облікової ставки. Тому що ці 1,5% так чи інакше ляжуть на обсяг і ставку споживчого кредитування, і не в 1,5%, а в 2-3%. Це зробить кредити ще дорожче. Тому вже макропрогноз, який робив Нацбанк, що в 2018 році буде рости споживче кредитування, теж не повною мірою буде реалізовуватись», - пояснив він. Віктор Скаршевський зазначив, що облікова ставка буде відбирати фінансові ресурси, які могли піти в реальну економіку, вона буде їх відбирати назад у фінансову систему - депозитні сертифікати і ОВДП. Банки будуть вкладати туди, бо ці вкладення стають ще більш прибутковими і безризиковими. Через це реальний сектор не побачить грошей і нових кредитів - завдяки такій політиці.
Спорт Усик виявився важчим за Бріедіса на 100 грам. Відео гарячого зважування За день до поєдинку Олександра Усика і Майріса Бріедіса відбулася традиційна публічна церемонія зважування. Чемпіон світу у важкій вазі за версією WBO Олександр Усик проведе півфінальний бій Всесвітньої боксерської суперсерії проти володаря титулу WBC Майріса Бріедіса завтра ближче до півночі. За результатами зважування Усик виявився на 100 грам важче латиша. Українець показав вагу 90,4 кг, а латиш – 90,3 кг. На дуелі поглядів боксери вели себе достойно, але Бріедіс першим кивнув і відвернувся убік. Нагадаємо, боксери зустрінуться на рингу 27 січня в Ризі. Бій почнеться близько 23:00. До слова, тиждень назад і Усик і Бріедіс важили на п'ять кілограм більше. Усик – 95,7, а латиш – 95,5 кг. відповідно. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, як Усик бачить результати майбутнього бою.
Економіка оформление ленты  На АЗС в 2017 році різко впали продажі палива. Моніторинг цін Постійне зростання вартості автомобільного палива таки почало позначатися на рівні продажів. У 2017 році реалізація його на АЗС істотно знизилася. В кількості - це 226,9 тис. тонн не купленого в минулому році дизеля (12%) і 224,9 тис. тонн бензину, порахувала Державна служба статистики, передає Нафторинок. Як дизель так і бензин найбільше продається на АЗС в столичному регіоні - 12,7%. Крім Києва і Київської області, головними центрами по споживанню автотоплива стали транзитні регіони України Львівська і Закарпатська області - 9,1% і 6,3%. У той же час і Львівська і Київська області опинилися в лідерах по темпах падіння продажів. Автомобільне паливо дорожчає все більш зростаючими темпами майже рік. Вартість його в Україні прив'язана до вартості долара, а стримувати зміцнення американської валюти Нацбанк не поспішає. Так що вже на початку січня окремі види палива на частині АЗС подолали психологічну позначку ціни в 30 гривень. Станом на 26 січня не рідкість - літр А95 за 31-32 гривні. Пропонуємо моніторинг цін на 9 основних мережах АЗС представлених в Києві, які провела АСН. Судячи по візуальному моніторингу, найдорожче паливо продається в мережі Окко і ANP, а найдешевше - на БРСМ. Втім, вартість палива на заправках мереж відрізняється в залежності від їх розташування.  
Економіка оформление ленты  Кабмін вніс зміни в законодавство, яке розблокує виділення землі атовцям Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 No18, якою Уряд переглянув стратегію вдосконалення механізму управління у сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними в частині першочергового забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції, повідомляє АСН. Про це повідомляє Державна служба у справах ветеранів війни та учасників АТО. Положення постанови мають на меті підтримати надання соціальних пільг і допомоги учасникам АТО, а саме військовослужбовцям, які захищали країну безпосередньо на фронті. В результаті ухвалення постанови Уряду учасники антитерористичної операції отримають можливість набувати права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності незалежно від площі земельних ділянок, права оренди на які були продані. Текст постанови Кабміну опублікований в газеті "Урядовий кур'єр" від 23.01.2018 No15. Держгеокадастр для атовців, які вирішили отримати землю на території будь-якої області України, склав перелік вільних ділянок - вони знаходяться на сайтах територіальних органів Держгеокадастра. Посилання на офіційні обласні сайти ви можете знайти тут. Також Держгеокадастр склав покрокову схему для учасників військових дій на Донбасі. У ній вказані не тільки бюрократичні процедури, а й термін їх виконання. Завантажити оригінал можна за цим посиланням. Весь минулий рік тривали дебати з приводу Постанови КМУ № 413 від 07.06.2017 року, прикриваючись якою органи Держгеокадастру відмовляли атовцям у виділенні земельних ділянок. Це створило дуже напружену атмосферу в рядах ветеранів і ті регулярно виходили на протести в Києві і регіонах. Обурення атовців викликав той факт, що спочатку Кабмін пафосно пообіцяв їм першочергове право на отримання земельних ділянок в Постанові КМУ № 413 від 07.06.2017, а потім іншою постановою своє рішення заблокував. 21 вересня 2017 атовці звернулися з вимогою до Кабміну на найближчому засіданні негайно скасувати Постанову № 413. Однак це прохання міністри проігнорували. Після кількох акцій протесту під Кабміном, остання з яких відбулася 10 січня 2018 року, Кабмін все ж скасував дію своєї постанови, виключивши з переліку ділянок, за якими повинні проводитися земельні аукціони, ділянки, призначені для учасників АТО.
Суспільство Голландські хакери вистежили російських «колег» і зробили їх фото Співробітники Служби розвідки і безпеки Нідерландів AIVD в 2014 році зламали комп'ютери відомої російської хакерської групи Cozy Bear. Про це пише місцева газета Volkskrant. Після злому голландці змогли постежити за всіма діями російських хакерів, відстежували атаки на Демократичну партію США, на Білий Дім, на уряди інших країн і енергетичні компанії. З'ясувалося, що Cozy Bear базуються в одній з кімнат університетського комплексу біля Красної площі. Як відзначають журналісти «Новой газеты», була зламана комп'ютерна мережа московського університету, звідки працювали хакери, пов'язані зі Службою зовнішньої розвідки РФ. Через веб-камери голландці відзняли всіх членів групи, які знаходилися перед комп'ютерами в приміщенні. Фото порівнювали зі знімками з каталогу вже розкритих російських розвідників і зараз відомі всі учасники групи Cozy Bear. Крім того, голландці регулярно діляться інфою з фахівцями з США. На базі цієї інформації ФБР і відкрило провадження про втручання Росії у вибори в Америці.
Політика МЗС України прокоментував закон Польщі про «бандерівську ідеологію» Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість щодо ухвалення сеймом Польщі закону про «бандерівську ідеологію». Заява зовнішньополітичного відомства опублікована на сайті. На думку українських дипломатів, прикро, що українська тематика вкотре використовується у внутрішній політиці Польщі, а трагічні сторінки спільного історичного минулого продовжують політизуватися. «Категорично не сприймаємо чергову спробу нав'язати одностороннє трактування історичних подій, зокрема некоректного використання в офіційному документі Республіки Польща назви частини території сучасної України», - підкреслили в МЗС. У МЗС розраховують, що Сенат Польщі «проявить політичну мудрість щодо питань, які можуть негативно вплинути на розвиток двосторонніх відносин». Нагадаємо, закон про заборону пропаганди, так званої «бандерівської ідеології», був прийнятий в п'ятницю, 26 січня. За заперечення «злочинів бандерівців» закон передбачає штраф або позбавлення волі на строк до 3 років.
Кримінал Одеситку на Maserati пограбували 4 громадян Грузії В Одесі жінку за кермом Maserati Levante пограбували четверо грузинів. Про це повідомляє місцеве видання odessa.net.ua. Інцидент стався 23 січня о 11:20 AM. Автомобіль знаходився біля клініки «Інтосана». Один із злочинців підійшов до жінки і повідомив про «несправності» в автомобілі. Поки водій відволіклася, другий грузин відкрив передні пасажирські дверцята і викрав сумку Louis Vuitton вартістю 80 тисяч гривень, в якій знаходились годинник Cartier, вартістю 300 тисяч гривень, косметика, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, банківські та дисконтні картки. Третій з них стояв «на шухері». Жінка вчасно побачила зникнення речей і зажадала їх повернути. Але зловмисники швидко сіли в автомобіль і покинули місце злочину. У той же день вони були затримані співробітниками поліції. У п'ятницю, 26 січня, суд обрав стосовно всіх підозрюваних запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, визначивши заставу в розмірі 399 974 гривні.
Кримінал Чотирьох українців викрали заради викупу в біткоінах За 2017 рік в Україні чотири рази викрадали людей заради викупу в кріптовалюті. Про це заявив начальник департаменту карного розшуку Нацполіціі Сергій Тихонов, повідомили в прес-службі відомства. Тихонов підкреслив, що лише в двох випадках викрадачів затримали. Чиновник додав, що злочини мали місце в Києві, Вінниці та Одесі. Крім того, в Києві затримали зловмисників за вимагання викупу в біткоінах на суму, еквівалентну $5 млн. Поліцейські звільнили двох заручників, які кілька місяців провели в полоні. «Зловмисники ідентифіковані, зараз з ними проводять слідчі дії. У той же час ми активно працюємо далі, щоб встановити інших учасників злочинної групи та залучити їх до відповідальності», - зазначив поліцейський. Нагадаємо, що 26 грудня 2017 в Києві невідомі в балаклавах викрали 40-річного росіянина, аналітика на біржі кріптовалют EXMO Павла Лернера. Лернер був випущений на свободу після виплати викупу в $1 млн в біткоінах.

Гороскоп на 6 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 6 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
6 травня 2024 року, згідно з астрологічними прогнозами Тамари Глоби, для багатьох знаків зодіаку обіцяє бути д....
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
більше матеріалів




/-1,9896020889282-/ /-pc-/
Top