counter
Архів Повернутись назад 25 Грудня 2017
25 Грудня
Події оформление ленты  В одеському кафе відвідувачі знайшли клопів В кафе «Робін-Бобін» на Соборній площі, 2 в Одесі група відвідувачів знайшла клопів. Про це пише місцеве видання odessa.net.ua. Заклад розташований на першому поверсі будівлі. Клієнти поцікавилися у персоналу, що відбувається, на що офіціант відповів: «А вони вас що, покусали?». Далі одесити не стали з'ясовувати всіх подробиць, розрахувалися і пішли. Разом з тим адміністратор «Робіна-Бобіна» обіцяв провести дезінфекцію. Цілком ймовірно, в кафе знають про цю проблему. Нагадаємо, 22 грудня о 10:14 ранку в Одесі сталася стрілянина. Правоохоронці відзначали, що бандити взяли в заручники персонал автосалону і вимагали дати їм піти, поліція затримувала бандитів в сусідньому дворі. Вони відстрілювалися і через дах будинку залізли в автосалон. Одного вдалося скрутити, інший зник, проте через деякий час його також затримали.
Події оформление ленты  У гуртожитку Запоріжжя стався вибух, загинуло 2 людини У гуртожитку по вулиці Бородинській, в Запоріжжі стався вибух. В результаті НП одна людина загинула на місці, а ще одна померла в машині «швидкої допомоги», передає «Радіо Свобода». За словами прес-секретаря Нацполіціі Запорізької області Катерини Людвік, в гуртожитку підірвали гранату, в результаті загинули чоловік і жінка. Вибух стався через побутовий конфлікт. Гранату кинув раніше судимий за зберігання зброї чоловік. Він у 2012 році вже стріляв у жінку, вона загинула і чоловіка судили, проте після перекваліфікації його відпустили за законом Савченко. 24 грудня чоловік був п'яний і прийшов до своєї знайомої в гуртожиток. Вони посварилися і в ході сварки чоловік кинув гранату. Жінка загинула на місці, а чоловікові відірвало руку, після чого він помер під час прибуття медиків. Місцеві ЗМІ також з'ясували, що чоловік і жінка були в розлученні, у них залишилися 2 синів. Крім того, в момент вибуху в іншій кімнаті знаходилася мати загиблого, вона не постраждала.
Культура оформление ленты  Ілона Маска заскочили за поцілунком з колишньою коханою Американський мільярдер, засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск поцілував колишню кохану, голлівудську актрису Ембер Херд. Про це пише US Magazine. Фотографія поцілунку була зроблена біля ресторану в Лос-Анджелесі. Журналісти відзначили, що після нетривалого спілкування Маск і Херд роз'їхалися в різних автомобілях. За словами джерела, 46-річний Ілон і 31-річна Ембер знаходяться в дружніх відносинах і не збираються відновлювати роман. Про розставання пари стало відомо в серпні. Винахідник був зайнятий поїздками між різними містами, а Херд виїхала на зйомки фільму «Аквамен» в Австралію. Інсайдер тоді повідомляв, що актриса не готова кинути кар'єру заради мільярдера. Через деякий час Ембер помітили в обіймах голлівудського каскадера на ім'я Мана Хіра Девіс. У свою чергу Маск зізнався, що почувається недобре через розставання з Херд. «Якщо чесно, скоріше вона розлучилася зі мною, ніж я з нею», - зазначив Маск.
Кримінал «Різдвяне перемир'я»: бойовики 6 разів стріляли, поранений український військовий За добу в зоні АТО російські терористи 6 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. В результаті одного з обстрілів був поранений український військовий, повідомили в прес-центрі штабу АТО. Відзначається, що на Луганському напрямку терористи більше години стріляли з 82-мм мінометів по позиціях сил АТО біля Кримського і випустили в цілому більше 20 мін. На Донецькому напрямку ввечері бойовики зі стрілецької зброї обстрілювали українських військових біля Авдіївки і Красногорівки, а з гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики порушували перемир'я неподалік Кам'янки. Як відомо, з 23 грудня діє так зване «Різдвяне перемир'я». У Мінську було досягнуто домовленостей, що Різдво і Новий рік на Донбасі пройдуть спокійно. Однак російські війська і найманці продовжують стріляти щодня.
Кримінал Криваве ДТП в Харкові: Зайцева може уникнути максимального покарання Учасниця кривавого ДТП в Харкові 18 жовтня Олена Зайцева може уникнути максимального покарання, так як в її справі є пом'якшувальні обставини. Про це передає ТСН. Відзначається, що серед пом'якшуючих обставин є каяття Зайцевої та добровільна компенсації сім'ям загиблих і постраждалим. За словами адвоката Зайцевої, якщо суд візьме це до уваги, то вирок суду може бути не максимальним. Наступні 2 місяці Зайцева перебуватиме в СІЗО. Раніше родичі постраждалих і загиблих в ДТП повернули гроші і показали чеки від благодійних внесків. Крім того, вони вимагали розслідувати справу за статтею «умисне вбивство». Адвокат Зайцевої Юлія Козир повідомила, що день перебування в СІЗО вважається як день відбування покарання після вироку. Після того, як пройде половина терміну, Зайцеву можуть відпустити умовно-достроково. Разом з тим другий учасник ДТП Геннадій Дронов не визнає провини і не згоден з рішенням суду – триманням під вартою. Як зазначила Козир, якщо провину за аварію поділити на двох, то суддя може вирішити, що термін Зайцевої за гратами повинен бути меншим. Нагадаємо, криваве ДТП сталося 18 жовтня близько 20:40 в центрі Харкова. Автомобіль Lexus проїхав на червоний сигнал світлофора і врізався в Volkswagen Touareg, після чого вилетів на тротуар з пішоходами. Внаслідок наїзду загинули шестеро людей, ще п'ятеро отримали травми.
Політика США просять Кіпр допомогти розслідувати відмивання грошей соратниками Путіна Американське Федеральне бюро розслідувань звернулося до влади Кіпру за фінансовою інформацією по ліквідованому банку FBME, через який близькі до президента РФ особи відмивали гроші. Про це пише The Guardian. Джерело редакції повідомило, що банком FBME зацікавилося ФБР в ході розслідування справи взаємодії передвиборного штабу президента США Дональда Трамп з владою країни-агресора. Банк FBME заснували в Танзанії, проте 90% його операцій проводилося на Кіпрі. Дана фінансова установа не проходила перевірки Центробанку Кіпру, її підозрюють у відмиванні грошей, фінансуванні тероризму, шахрайстві і корупції. У 2014 році була проведена перевірка, яка показала, що близько половини клієнтів банку – росіяни, серед яких є близький до Путіна Володимир Смирнов, а також член «Єдиної Росії» Олександр Шишкін.
Суспільство оформление ленты  Активістки Femen роздяглися у Ватикані перед месою Папи Римського Активістка руху Femen роздяглася перед різдвяною месою Папи Римського у Ватикані. Про це повідомили на сторінці організації в Facebook. Оголена дівчина з написом на грудях стояла на тлі різдвяного вертепу перед храмом у Ватикані. Учасниці організації вимагали легалізації абортів, а також публічного розслідування випадків сексуального насильства серед представників католицького духовенства. Активістки Femen закликали підтримати ці вимоги представників всіх релігійних конфесій. Вони відзначили, що присвячують цю акцію жертвам насильства, багато з яких вперше змогли розповісти свої історії в цьому році після низки секс-скандалів, пов'язаних з голлівудськими знаменитостями. Нагадаємо, 25 грудня християни західного обряду відзначають Різдвяний Святвечір. Напередодні Папа Римський Франциск провів у Ватикані різдвяну месу і попросив «про дар миру для всього світу».
Здоров`я Дослідження: якщо жінка хоче залишатися молодою, їй не можна багато народжувати Щоб надовго зберегти зовнішність, жінці не можна мати більше 2 дітей. Про це йдеться в дослідженні, проведеному вченими британського Університету Бата, пише Daily Mail. Згідно з дослідженням, вагітність, годування грудьми і догляд за дитиною прискорюють зношення і старіння організму. Тому у багатодітних матерів швидше з'являються зморшки і темніє шкіра. Вчені уточнили, що кожна дитина викликає в організмі хімічний дисбаланс. Були вивчені дані стану здоров'я 500 добровольців обох статей, які розглядали фотографії жінок середнього віку і оцінювали їх красу. З'ясувалося, що тих, у кого менше дітей, визнали більш привабливими, молодими і здоровими. «Вагітність, лактація і догляд за дітьми вимагають великих витрат енергії, при цьому збільшується потреба в поживних речовинах, тому жінки з високими батьківськими інвестиціями часто більше схильні до хвороб і менше живуть», - розповів доктор Ентоні Літтл.
Суспільство оформление ленты  Порошенко зібрався святкувати Різдво двічі на рік Президент України Петро Порошенко привітав католиків з Різдвом Христовим. Вітання опублікували на сайті глави держави. «Прийміть сердечні вітання з нагоди Різдва Христового. Віфлеємська зірка повідомила своїм сяйвом про народження Сина Божого, подарувала людству надію на перемогу добра над злом, правди над несправедливістю», - йдеться в привітанні. Президент зазначив, що зараз українці демонструють всьому світу дивовижну силу волі, дають відсіч ворогу, будують європейську країну. «Нехай Божа благодать завжди буде щедрою до ваших родин і української землі. Бажаю всім і кожному міцного здоров'я, миру і достатку», - заявив Порошенко. Він додав, що з цього року 25 грудня – вихідний день. «Але ми аж ніяк не зазіхаємо на давню добру традицію святкувати Різдво 7 січня, шануємо її і поважаємо. І вибирати собі календар – це особисте право кожного. А ось завдання держави – гарантувати таке право і дати можливість вибору. Особисто я вирішив святкувати двічі», - підкреслив Президент.
Політика Біометричний контроль росіян на кордоні розпочнеться до Нового року Біометричний контроль росіян, які перетинатимуть кордон з Україною, почне роботу 27 грудня. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. За словами Шкіряка, з 27 числа стартує робота мобільних комплексів біометричного контролю в місцях «ймовірного нелегального перетину кордону правопорушниками і контрабандистами». Радник міністра уточнив, що з 1 січня 2018 року біометричний контроль буде проводиться і на стаціонарних пунктах пропуску через кордон України з країною-агресором. «Кожен громадянин РФ, який захоче перетнути державний кордон України, буде залишати у нас відбитки своїх пальчиків і весь комплект біометричних даних», - уточнив Шкіряк. Він додав, що всі КПП на кордоні з РФ вже обладнані і підключені до бази Інтерполу і Європолу. Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов разом з главою МВС Арсеном Аваковим і керівництвом ДПСУ протестував комплекс фіксації біометричних даних на контрольно-пропускному пункті в аеропорту «Жуляни». З 2018 року громадяни країни-агресора і інших країн міграційного ризику повинні попередньо інформувати про наміри в'їхати в Україну.
Політика ОБСЄ і Євросоюз відмовилися стежити за виборами окупантів у Криму Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ і моніторингова місія Євросоюзу не будуть відправляти представників у тимчасово окупований Крим, щоб стежити за виборами президента країни-агресора в 2018 році. Про це пишуть «Известия». Від ОБСЄ і ЄС росіяни отримали інформацію про те, що фахівці цих організацій не мають наміру стежити за голосуванням на анексаному півострові. Ці ж дані підтвердили 3 дипломатичних джерела. Разом з тим представники БДІПЛ ОБСЄ поїдуть стежити за виборами в РФ. Всього в країну-агресор відправиться 500 осіб від цієї організації. Однак до Криму вони не поїдуть. Аналогічна позиція і у Євросоюзу. Як зазначив євродепутат Томаш Здеховськи, Брюссель відправить спостерігачів у Росії, але не в Крим. Нагадаємо, вибори президента РФ пройдуть 18 березня.
Політика Потужні санкції США проти Росії: названо прізвища перших фігурантів Незабаром Білий дім представить американському Конгресу США «Кремлівську доповідь» - перелік російських бізнесменів і чиновників, які близькі до влади РФ. Про це повідомляє екс-головний координатор санкцій політики Держдепу США, експерт Atlantic Council (Вашингтон) Деніел Фрід, передає Коммерсант. За його словами, «потрапляння у список не означає, що проти конкретних людей будуть автоматично введені санкції», але «багато членів американського Конгресу хотіли б використовувати його таким чином». За його інформацією, у список можуть потрапити люди «з близького кола президента Володимира Путіна, які причетні до протизаконних дій і схем». «Кілька таких людей внесені американською владою в списку санкцій - я говорю, наприклад, про [бізнесменів] Аркадії Ротенберг і Геннадія Тимченко», - сказав він.
Події оформление ленты  Автомобіль популярної служби таксі розбився в Києві "через навігатор" Вчора, 25 грудня, в Києві близько 4.45 сталася аварія, в якій обидва водії рухалися на «зелений» сигнал світлофора. Про це передає Інформатор. А/м Renault Logan їхав по бул. Шевченко з боку вул. Володимирській. З Бессарабки на вул. Велика Васильківська виїжджав а/м Dacia Logan з логотипом служби таксі Uber. На перехресті іномарки зіткнулися. Як з'ясувалося, за кермом а м Dacia Logan перебував не таксист. Водій сказав, що взяв машину у друга. Сам він приїжджий і не знає міста. Тому він їхав за навігатором. У всьому чоловік звинувачує програму. За його словами, саме вона проклала йому неправильний шлях. Однак відповідальність у нас несе водій, оскільки в навігаторах не завжди свіжа дорожня інформація. На щастя, обійшлося без постраждалих. Інші подробиці не повідомляються.
Суспільство оформление ленты  Турчинов розповів, чому логічно святкувати Різдво 25 грудня Різдво Христове відзначають на наступний день після зимового сонцестояння, коли світло починає перемагати темряву, тобто 25 грудня. Про це в привітанні з Різдвом повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов. Вітання Турчинов опублікував на своїй сторінці в Facebook. «Ісус Христос ніколи не сприймав популізм. Він не обіцяв «всього і вже сьогодні», він не обіцяв легкого життя без віри, праці та відповідальності. Саме тому не всі пішли за Ним тоді, не всі йдуть і зараз. Але Він дав нам переможне Світло. Тому ніч завжди поступається дню, а зло - добру. Так було і так буде завжди!» - заявив Турчинов. Він нагадав, що в 431 році на III Вселенському соборі в місті Ефес було ухвалено рішення відзначати Різдво Христове 25 грудня - на наступний день після зимового сонцестояння, коли ніч починає зменшуватися й тьма поступається світлу.«Згідно з Григоріанським календарем, за яким живе зараз весь цивілізований світ, весь світ і святкує Різдво 25 грудня. Від Різдва Христового йде сучасний відлік часу, і тому логічно, що Різдво передує Нового Року», - додав Турчинов. Він привітав українців з тим, що з цього року ми починаємо офіційно святкувати Різдво разом з усім світом - 25 грудня.
Події У лікарів шок: зі шлунка мешканки Бурятії дістали 150 металевих предметів За своє життя 74-річна мешканка Бурятії ковтнула 152 металевих предмета. Про це пише ТАСС. Лікарі дістали з шлунка жінки довгі цвяхи, великі шурупи, болти, гайки, дверні шпінгалети, відрізки арматури завдовжки до 15 см і навіть срібний ланцюжок. Деякі з цих предметів вже почали окислятся, відзначили в лікарні. Медики не повідомили, яким чином предмети потрапили в шлунок жінки, вони послалися на лікарську таємницю. Проте наголошується, що зараз загрози життю і здоров'ю пацієнтки немає. Нагадаємо, в жовтні в аеропорту Варшави затримали двох громадян України,  які везли до Бразилії в своїх шлунках майже 2 кг кокаїну. Спочатку польські прикордонники нічого не підозрювали, але українці вели себе дуже нервово і тоді їх попросили здати сечу. Там виявили сліди наркотиків.
Суспільство оформление ленты  Різдво за юліанським календарем вперше на офіційному рівні відзначається в Україні Сьогодні в Україні на офіційному рівні вперше відзначається Різдво за юліанським календарем. Офіційною датою святкування Різдва 25 грудня оголосив Папа Юліус I в 320 р. н.е. ери. Справа в тому, що 25 грудня за юліанським календарем відповідає 7 січня за григоріанським. Примітно, що спочатку ялинка, яка для українців символізує саме новий рік, а не різдво, є якраз виключно різдвяною традицією. Наприклад, зірка на верхівці ялинки символізує Віфлеємську, яка, за біблійною легендою, з'явилася після народження Ісуса. Перші ялинки прикрашали яблуками, з часом стали застосовувати для цього більш легкі іграшки. Вперше ялинки почали ставити в Німеччині в 1700-х роках як символ вічного життя. Президент Петро Порошенко досить стримано привітав співвітчизників зі святом: "Сердечно вітаю християн західного обряду з Різдвом Христовим! Бажаю щастя і благополуччя кожній родині. А нашій країні - миру і процвітання!", - написав він у соцмережі, супроводивши привітання дуже коротким відео без слів і музики.
Суспільство оформление ленты  У Черкаській області бійців-добровольців прирівняли у правах до ветеранів АТО У Черкаській області на сесії обласної ради затверджено програму визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності і державного суверенітету на Сході України. Оскільки на найвищому рівні - у Верховній Раді досі на офіційному рівні не зрівняли у правах добровольців і воїнів ЗСУ, що брали участь в АТО, то активісти в кожній області країни звертаються з відповідним зверненням до депутатів. І більшість областей і кілька міст вже затвердили цю ініціативу. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі Віталій Коваль: "У п'ятницю обласна рада нарешті ухвалила рішення про визнання бійців-добровольців. Крім цього відповідні зміни внесено до обласної комплексної прграми для медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників АТО, сімей Небесної сотні, які постраждали під час революції гідності і бійців- добровольців на 2018-2022 роки", - повідомив він. За словами Коваля, перед прийняттям рішення до депутатів звернулися начальник штабу Української добровольчої армії "Сокіл" (Сергій Ільницький) і командир 8-го окремого батальйону УДА "Червень". Як раніше розповідала АСН раніше, краще забезпечують соціальним захистом добровольців у Львові та Дніпрі, непогано в Луцьку та Херсоні. Зате гірше надають соціальну допомогу ветеранам антитерористичної операції в Києві, Одесі та Київській області. У Києві, де минулого місяця добровольців прирівняли в статусі до інших учасників АТО, поки немає жодної цільової програми щодо соціального захисту ветеранів бойових дій на сході.
Події В ефірі військової радіостанції РФ прокрутили реп і гасла «Слава Україні!» У Росії військова радіостанція «УВБ-76», неофіційна назва якої «жужжалка», припинила працювати, після чого в ефірі почали крутити реп і гасла: «Слава Україні!» Про це передає Tjournal.ru. «Недобре» помітили 24 грудня радіослухвчі. Вони повідомили, що не почули звичний їм гудок, що означає роботу станції. Приблизно о 20:00 за київським часом на хвилях радіостанції був включений реп російською мовою, а через кілька хвилин почали звучати вигуки: «Слава Україні!». У країні-агресорі наразі нев знають, хто зламав станцію і з якої причини. У РФ не знають призначення «УВБ-76», вважається, що сигнал йде з військового містечка Поварова, а станція є військовою. Вона зрідка транслює російські імена і цифри, а на виході є код. Останній раз вона «говорила» 17 грудня.
Політика Офіційно: Геращенко підтвердила, що обмін заручниками відбудеться 27 грудня Представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко підтвердила офіційно, що в середу, 27 грудня, відбудеться обмін заручниками за формулою «306 на 74». Про це вона інформує у себе у Facebook. «Офіційно. Україна була готова до звільнення кілька днів тому, ГПУ, СБУ, Мінська група все зробили для цього. Як я і повідомляла, зокрема й український парламент - ми були на фінішній прямій. Важливо, що вже зняті всі проблемні питання, які відкладали процес звільнення полонених. У середу, 27 грудня, відбудеться звільнення 74 українців, в рамках звільнення ми передамо 306 тих, де це дозволяє законодавство України», - пише Геращенко. За її словами, вона щойно говорила стосовно обміну полоненими з президентом Петром Порошенком і він відзначив, що українська сторона повністю готова до звільнення і зробила все, щоб розблокувати процес звільнення.
Події оформление ленты  Спроба теракту? Автомобіль протаранив штаб-квартиру соціал-демократів У ніч на понеділок, 25 грудня, в Німеччині 58-річний чоловік на автомобілі в'їхав в штаб-квартиру Соціал-демократичної партії країни в Берліні. Про це інформує видання Bild. Як виявилося, чоловік заїхав у фойє будівлі приблизно опівночі та протаранив бетонну колону. В результаті аварії машина загорілася. Водій автомобіля отримав травми різного ступеня тяжкості, його терміново госпіталізували. Пізніше він розповів працівникам поліції, що таким чином хотів накласти на себе руки. У його машині було виявлено три каністри з бензином. Співробітники поліції розглядають версію навмисного підпалу. «Незрозуміло, чому чоловік вибрав головний офіс СДПН, який на початку 2018 року має розпочати коаліційні переговори з блоком канцлера Німеччини Ангели Меркель», - сказано в повідомленні.
Суспільство Тиждень до Нового року: якою буде погода Аж до Нового року погода в Україні буде теплою і дощовою. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталка Діденко. Вона зазначила, що у вівторок, 26 грудня і аж до неділі, 31 грудня, максимальна температура повітря в Україні складе +2 ... +8 градусів, на півдні до + 10 ... + 12 градусів. У Чернігові, Харкові, Сумах, Полтаві та Луганську: 0 ... + 4 градуси. Синоптик додала, що буде переважати суха погода, однак 26 грудня на північному сході України пройдуть невеликі опади, а 29-30 грудня в більшості областей пройдуть дощі, місцями з мокрим снігом. «На дорогах, узбіччях і тротуарах, якщо щось до кінця тижня залишиться, крім калюж, - місцями острівці льоду, ожеледиця. 28-29 грудня періодичне посилення вітру», - сказала Діденко. За її словами, в Києві завтра, 26 грудня, без опадів, температура + 4 ... + 6 градусів. До кінця тижня в столиці буде тепло, 29-30 грудня можливий дощ і поривчастий вітер.
Події оформление ленты  Водій Mazda загинув, намагаючись втекти від погоні поліцейських в Миколаєві Ніч в понеділок, 25 грудня, в Миколаєві сталася смертельна ДТП. В результаті аварії загинув водій автомобіля Mazda, повідомили в прес-службі Нацполіціі Миколаївській області. Правоохоронці повідомили, що водій порушив правила руху та проїхав на червоний сигнал світлофора. Патрульні попросили його зупинитися, проте водій, намагаючись відірватися від переслідування, набрав швидкість, і на вулиці Троїцькій не впорався з керуванням автомобілем. Внаслідок цього машина знесла металеву огорожу та перекинулася на бік. Водій вилетів з автомобіля йвід отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди. Його 36-річний пасажир доставлений в лікарню з тілесними ушкодженнями різного ступеня. Дві пасажирки, які перебували на задньому сидінні авто, не постраждали.
Суспільство Більшість росіян шкодують про розпад СРСР Частка громадян Росії, які шкодують про розпад Радянського Союзу, досягла максимуму з 2009 року і зараз становить 58%. Про це свідчать дані опитування «Левада-центру». Згідно з результатами опитування, не шкодують про розпад СРСР тільки чверть респондентів, 16% не змогли відповісти на це запитання, повідомляє Радіо Свобода. Серед росіян, які жалкують про розпад Радянського Союзу, 54% засмучені, що «зруйнована єдина економічна система», третина засмучені тим, що «люди втратили почуття приналежності до великої держави», така ж кількість тим, що «зросла взаємна недовіра, жорстокість». Чверть опитаних респондентів шкодують, що «втрачено почуття, що ти всюди, як вдома». Половина росіян вважає, що розпаду СРСР можна було б уникнути. У тому, що розпад був неминучим, впевнені 29% опитаних.
Кримінал Житель Петербурга з кулею в голові влаштував погоню за тим, хто стріляв Вночі в понеділок, 25 грудня, в Василеостровському районі Санкт-Петербурга чоловік з кулею в голові влаштував погоню за своїм кривдником. Про це повідомили в прес-службі МВС у Ленінградській області РФ. Інцидент стався близько 00:30 за київським часом біля будинку №3 по вулиці Нахімова. Зазначається, що 32-річний петербуржець, який працює помічником заступника гендиректора великого підприємства, в момент сварки з травматичного пістолета кілька разів вистрілив у свого 27-річного опонента. Одна куля влучила чоловіку в потилицю, дві - в руку. Після цього злочинець збирався втекти, але потерпілий з кулею в голові влаштував погоню за кривдником на своєму автомобілі. Також він подзвонив в поліцію і повідомив про напад. Того, хто стріляв, затримали, він доставлений у відділ поліції. Потерпілого в стані середньої важкості госпіталізовано, у нього діагностовано вогнепальне поранення плеча і травми голови.
Суспільство Сторічна француженка розкрила дуже несподіваний секрет довголіття Сторічна мешканка міста Ісберг у Франції Марі-Лу Вірт повідомила, що зобов'язана своїм довголіттям тим, що ніколи не пила нічого, крім води і чарки «дечого». Про це передає ВВС. «Ніколи не їсти фрукти. І ніколи не пити молоко або йогурт. Запиваю їжу водою. І чаркою дечого ще ... але в міру. Якби багато пила, то зараз би мене тут не було», - підкреслила Вірт. Жінка народилася в 1917 році, з 14 років працювала барменом у барі, який відкрили її батьки. Кафе досі працює, і Марі-Лу все ще працює барменом. Вона зазначила, що давно поховала старих завсідників кафе, а «молодь сюди не заходить». Вона зазначила, що раніше Ісберг був більш жвавим містом, в якому було 100 бістро. «Тепер залишилося тільки 4. Було 6 тисяч фабричних робітників. Тепер тільки 200. Біля фабрики кожен день танцювали під механічне піаніно. Кидаєш дві монетки, смикаєш важіль. І люди танцювали. Тепер всього цього немає», - додала Марі-Лу.
Кримінал Активісти на Майдані вимагають заарештувати Крисіна, обвинуваченого у вбивстві журналіста Активісти на Майдані Незалежності в Києві вимагають взяти під варту фігуранта справи про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія - Юрія Крисіна. Трансляцію з місця події веде «Громадське ТБ». Люди на Майдані відзначають, що вирок суду був незаконним. Те, що Крисіна позитивно характеризують на роботі, а також той факт, що він зразковий сім'янин і батько, ніяк не знімає з нього відповідальності за причетність до вбивства журналіста. На Майдані зібралася значна кількість людей, які не згодні з рішенням київського суду. Вбивство журналіста Веремія відбулося в 2014 році, в період Євромайдану, поруч з Софійською площею в Києві. 22 грудня Крисіна відпустили з-під варти, хоча Шевченківський суд визнав Крисіна винним у хуліганстві і нанесенні легких тілесних ушкоджень, засудивши до 4 років в'язниці. Але 2 з них - на випробувальному терміні. Якщо Крисін за 2 роки зробить ще один злочин, він буде відбувати 4 роки, але якщо не зробить, то залишиться на волі.
Події Тіло 15-річного підлітка знайдено під Києвом За минулу добу на дорогах у київському регіоні сталося кілька смертельних ДТП. Як інформує ГУ Нацполіціі по області, в Обухівському районі біля дороги було знайдено тіло 15-річного підлітка. «За інформацією фахівців, характер отриманих травм сказав про те, що молода людина стала жертвою аварії. В даний момент поліція вживає необхідних заходів, щоб встановити особу водія авто, який утік з місця аварії, і знайти його», - зазначили правоохоронці. У Броварському районі області авто на смерть збило чоловіка, який віз по узбіччю 78-річну жінку в інвалідному візку. Постраждала пенсіонерка знаходиться в реанімації. У Сквирському і Білоцерківському районах під колесами автомобіля загинули двоє пішоходів, які переходили дорогу в недозволеному місці. Ще одна трагедія сталася на трасі Київ-Харків поблизу Березані. Там мешканка Києва на легковому авто на смерть збила 52-річного водія бензовоза, який ремонтував автомобіль, зупинившись у смузі розгону.
Політика Чоловік, який хотів обійняти президента Туреччини, викликав паніку Чоловік, який раптово вистрибнув на сцену під час виступу президента Туреччини Реджепа Ердогана в провінції Ширнак, спровокував паніку. Курйоз стався в неділю, 24 грудня, інформує Hurriyet Daily News. Турецький президент перебував на сцені, вітаючи публіку, коли один з гостей несподівано вистрибнув до нього на сцену і спробував обійняти лідера країни. Охоронці президента країни зреагували і відштовхнули чоловіка, який трохи протягнув Ердогана за собою. На ролику, який розповсюдили місцеві ЗМІ, видно, що Реджеп Ердоган не чекав подібного розвитку подій, адже виглядав досить здивованим. Чоловік на ім'я Хусейн Демірджан сказав, що його метою було обійняти президента Туреччини. «Я думаю, що мене неправильно зрозуміли», - зазначає він. Чоловіка помістили під варту, але незабаром відпустили.   Local jumping on stage during Erdoğan's speech in Turkey's Şırnak causes panic https://t.co/G9bzgl9pN6 pic.twitter.com/NZzccO3W6K - Hürriyet Daily News (@HDNER) 25 грудня 2017 р.
Події оформление ленты  Жахлива ДТП у Москві: з'явилося відео з місця смертельної аварії У Мережі з'явилося відео з місця жахливої ​​аварії в Москві, де некерований пасажирський автобус в'їхав у підземний пішохідний перехід в районі станції метро «Слов'янський бульвар». У Мережі ролик опублікувало пропагандистське видання Лайф. На раніше опублікованих нами кадрах видно, що рейсовий автобус під'їхав спочатку до зупинки, постояв кілька секунд, а потім попрямував до підземного переходу. За словами водія, він приїхав на кінцеву зупинку, в салоні було троє пасажирів. Коли ззаду під'їхав інший автобус, водій вирішив посунутися. Як тільки він почав рух, автобус зірвався з місця, і він не міг його зупинити. Попередньо, у нього відмовили гальма. В результаті наїзду п'ять осіб загинуло. На місце аварії вилітало три вертольоти МНС Росії.
Суспільство оформление ленты  Більшість українців не підтримують реформи, прийняті у 2017 році Більшість українців не підтримують реформ, які запроваджувалися, планувалися або обговорювалися в 2017 році. Про це свідчать дані опитування, зробленого Центром Разумкова. Так, найкраще, якщо це можна так назвати, громадяни України ставляться до реформи освіти - підтримали її 26% опитаних, пише Дзеркало Тижня. До медичної реформи позитивно ставилися лише 21,2% громадян, 56,9% - негативно. Пенсійну реформу підтримали тільки 19,9% респондентів, 56,9% були проти. Найгірше українці поставилися до проведення земельної реформи - позитивно ставилися 14,6% громадян, 52,3% негативно. До судової реформи добре поставилися 12,6% респондентів, 49,1% були проти. А ось до запланованої приватизації держпідприємств позитивно поставилися 12,4% громадян, 49,9% негативно. Центр Разумкова проводив опитування 6-11 жовтня 2017 р. серед 2019 респондентів. Похибка вибірки до 2,3%.
Події Відомий голлівудський актор розповів про смертельну хворобу Відомий 57-річний актор Вел Кілмер зі США вперше розповів про свою дворічну боротьбу з раком горла. Зірка фільмів «Бетмен», «Кращий стрілець» і «Дорз» повідомив, що впоратися з недугою допомогли йому підтримка дітей та віра. Артист додав, що з роками він став простіше ставитися до слави, інформує Hollywood Reporter. Вел Кілмер дав інтерв'ю разом з дітьми, 22-річним Джеком і 26-річною Мерседес. Він зазначив, що тривалий час приховував хворобу, адже через недугу він практично не міг розмовляти. Він схуд сильно і став невпізнанним. Артист особливо не хотів, щоб журналісти дошкуляли йому. Про проблеми артиста представникам ЗМІ два роки тому проговорився актор Майкл Дуглас, який незабаром вибачився перед другом за непорозуміння. Кілмер підтвердив, що з ним не все в порядку тільки в травні цього року.
Суспільство Українці більше не хочуть зустрічати Новий рік у Кривому Розі Найпопулярнішим закордонним напрямком у грудні, як і минулого року, незважаючи на політичну напруженість, залишилася все та ж Польща. Причому відпочивати на новорічні свята туди поїхало аж на 5% більше наших співвітчизників, ніж минулого року - 85% усіх автобусних турів. Найпопулярнішими містами для українських туристів були Варшава, Краків, Вроцлав і Познань, а цьогоріч до них приєдналися ще Катовіце, Лодзь і Люблін, передає сайт 0564. Також 5% українців поїхали на свята до Білорусі, в Чехії - 5% і Німеччини. Берлін і Мюнхен для зимової поїздки обрали 7% українців. Також багато українців поїхали до Словаччини і Литви. А ось для внутрішнього туризму "Укрзалізниця", як завжди, підкачала з кількістю квитків. Через їх дефіцит українці пересіли на автобуси. Серед найпопулярніших напрямків: Київ - Львів, Львів - Київ і Київ - Одеса". Причому найбільше українців у грудні поїхало до Львова - 28%, в Одесу - 16%, а до столиці - 15%. Крім того, популярністю користуються Дніпро (13%), Харків (6%), Запоріжжя та Житомир (по 4%). А ось Кривий Ріг цього року випав зі списку популярних місць для поїздок у грудні.
Здоров`я На порозі епідемії грипу: симптоми, лікування і профілактика захворювання У період свят та канікул рівень захворюваності на грип та ГРВІ зазвичай падає, проте з відновленням занять у навчальних закладах та зростанням ділової активності серед дорослого населення кількість хворих різко зростає. Саме на цей період припадає і пік епідемії. АСН дізнався, як запобігти захворюванню і що робити, якщо вірус все-таки атакував організм. Профілактика грипу та ГРВІ Гігієна і неспецифічна профілактика Лікар-імунолог Сергій Кравченко підкреслює, що грип - це високо заразна інфекція, яка передається повітряно-крапельним шляхом. І основний шлях передачі - це краплі, які осідають на руках. Тому рекомендація номер один - це частіше мити руки. Друга - це неспецифічний вид профілактики: провітрювання приміщень, вологе збиранн. Також, на його думку, можна промивати слизові оболонки гліцериновим милом. Зокрема, слизову носа. У такому випадку вона буде знезаражена і одночасно захищена гліцерином. Вакцинація Щеплення не гарантують результат у період циркуляції грипу, адже ми не знаємо, який саме штам буде превалювати. Плюс, щоб вакцинація мала реальний ефект, має бути вакциновано 2/3 населення, вважає Сергій Кравченко. Проте, на думку Алли Мироненко, люди з хронічними захворюваннями (діабетики, сердечники і ін.) повинні бути першими щеплені від грипу. Ця рекомендація стосується і вагітних жінок. Хоча вітчизняні медики з побоюванням ставляться до вакцинації в період вагітності, весь цивілізований світ вже прийшов до того, щоб обов'язково щепити жінок у такому стані від грипу. За словами А. Мироненко, вакцини від грипу не містять живих вірусів, вони мають лише фрагменти, які сприяють виробленню антитіл і захищають від вірусу, тому безпечні для майбутньої мами і плоду. Крім того, грає роль і "ціна питання": якщо вартість однієї вакцини від грипу приблизно 175 грн, то лікування ускладненого грипу може вилитися не в одну тисячу гривень. Сюди слід додати страждання і втрачений на боротьбу з хворобою час. Маска обов'язкове при перебуванні в одному приміщенні з хворим Маску носити медики рекомендують інфікованій людині, проте в разі, якщо дихання хворого і так ускладнене, то маска може перекрити йому доступ кисню зовсім. Подібним засобом захисту може скористатися і здоровий - з метою профілактики грипу в період піку епідемії, - однак, за порадою медиків, їх потрібно міняти кожні дві години. Крім того, маска повинна добре прилягати до обличчя - в разі звичайної хірургічної маски таку вимогу виконати не завжди вдається. Дієта Важлива для здоров'я і гарної фізичної форми завжди, на період епідемії вона стає вкрай необхідною. На думку лікаря-дієтолога Оксани Скиталінської, для зміцнення імунітету варто відмовитися від солодкого, сала і соняшникової олії, жирного в принципі. Також шкідливий алкоголь - навіть у період свят його вживання слід суворо обмежити. Також до мінімуму слід звести споживання солодких газованих вод, солодких соків, цукерок і тортів. Все це краще замінити фруктами, натуральним шоколадом і домашньою випічкою з фруктовою начинкою. Замість солодкої "газованої води" і нектарів - відвари шипшини, обліпихи і зелений чай з імбиром. Замість смаженого - запечені або варені м'ясо, овочі, риба. Для здоров'я слизових оболонок потрібно їсти багато моркви, зеленого салату, продуктів, багатих на вітамін А, для нормалізації роботи кишківника потрібно споживати буряк, топінамбур. Також допоможуть кисломолочні продукти. Вітаміни Дієтолог О. Скиталінська рекомендує провести курс вживання цирконію, який важливий у період епідемії, завдяки своєму позитивному впливу на імунітет. А ось ефект аскорбінової кислоти значно перебільшений. За словами в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, при застуді або грипі цей препарат не підвищує імунітет і не має профілактичного ефекту. За словами керівника МОЗ, надмірне надходження будь-яких вітамінів і мінералів не працює для зміцнення імунітету. Разом з тим їх дефіцит робить організм людини сприятливішим до виникнення різних хвороб. За її словами, в Україні поширений дефіцит вітаміну D, йоду, фтору, заліза. Однак рішення про їх додатковий прийом краще приймати разом з вашим сімейним лікарем. Основні симптоми Перші симптоми грипу до респіраторних ознак захворювання - це інтоксикація, слабкість, головний біль, ломота у всьому тілі. Бувають легкі випадки грипу, коли людина здатна ходити, або ж відчуває лише початкові ознаки грипу, які не супроводжуються високою температурою, - це небезпечно тим, що хворий заражає оточуючих. За словами Алли Мироненко, в нинішньому сезоні "дуже несподівано" на перше місце за циркуляцією виступає вірус групи В, який характеризується тяжкими наслідками. Поодинокі випадки захворювання в нинішньому сезоні будуть пов'язані з вірусом Н3 N2 ( "Гонконг"), який превалював у минулому сезоні. Перебіг останнього характеризується також розладами травлення. У більшості випадків симптоматика гонконгського грипу зберігається протягом 3-4 діб, після чого стан хворого нормалізується за умови домашнього режиму і рясного пиття, що дозволяє швидко токсини і вірусні частинки з організму. Також варто очікувати пандемічний вірус А / H1N1 ( "Мічиган"), який викликає багато ускладнень з боку органів дихання і має досить високий відсоток смертності. Він вирував два роки тому - тоді тільки в Україні померло 400 осіб, причому це тільки підтверджені випадки. За словами головлікаря клініки імунології та алергології Олександра Назаренка, вірус «Мічиган» характеризує дуже короткий інкубаційний період - всього 1-2 дні, тобто дуже швидкий розвиток хвороби, а одним з ускладнень такого захворювання може бути вірусна пневмонія, яка миттєво розвивається і призводить до різких стрибків температури. Лікування У зв'язку з можливими ускладненнями невакцинованим хворим все-таки краще звернутися за кваліфікованою допомогою медика, а в разі ризиків - не відмовлятися від лікування в стаціонарі. Тим же, хто вважав за краще справлятися з хворобою самостійно, слід дотримуватися найпростіших правил - забезпечити собі спокій і дотримуватися постільного режиму, вживати якомога більше рідини, періодично провітрювати приміщення і, по можливості, попросити когось із родичів провести вологе прибирання. Також корисно буде зволожувати повітря за допомогою спеціального приладу. Збивати температуру медики рекомендують у разі, якщо термометр показує 38.5 і вище.
Події оформление ленты  Під Києвом іноземці збили жінку з коляскою і 11-річну дівчинку У місті Вишневе Київської області двоє громадян Грузії в стані наркотичного сп'яніння збили на тротуарі жінку з дитячим візком і 11-річну дівчинку. Про це повідомила прес-служба обласної поліції на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Автомобіль з іноземними номерами, який зупинився на червоне світло світлофора, викликав підозру у патрульних поліцейських. Правоохоронці вирішили перевірити документи – в салоні було двоє. Побачивши поліцейських, водій іномарки на заборонний сигнал світлофора виїхав на зустрічну смугу ... намагаючись сховатися від поліцейських, авто виїхало на тротуар, де і сталася трагедія", - йдеться в повідомленні. Як повідомляється, мати і її півторарічний малюк в даний момент знаходяться в лікарні, а 11-річна дівчинка отримала тілесні ушкодження. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі патрульні затримали нетверезого водія, який намагався заїхати в супермаркет, а потім зіткнувся з іншою машиною.

Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Якщо ви заплуталися в собі або ставите питання про власне призначення, то на відповідь вас може наштовхнути ст....
Кішки - фамільяри 21 століття: як домашні улюбленці рятують нас від бід
Кішки - фамільяри 21 століття: як домашні улюбленці рятують нас від бід
Кішки — магічні істоти, які рятують своїх господарів від пожеж, передбачають хвороби та катаклізми, забирають ....
Позитивні установки на кожен день: залучаємо щастя та успіх
Позитивні установки на кожен день: залучаємо щастя та успіх
Позитивні установки здатні творити справжні чудеса Цей простий спосіб створити гарний настрій і залучити в сво....
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації – це позитивні установки, які допомагають змінити звичний перебіг думок та створити бажане майбутнє ....
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої особисті стосунки та комунікацію з бли....
більше матеріалів




/-1,7716679573059-/ /-pc-/
Top