counter
Архів Повернутись назад 25 Грудня 2015
25 Грудня
Економіка Яресько: МВФ перевірить збалансованість ухваленого держбюджету Міжнародний валютний фонд проаналізує ухвалений Верховною Радою державний бюджет на збалансованість. Про це міністр фінансів Наталія Яресько написала у Facebook. «Одержання наступного траншу МВФ та іншої, пов'язаної з ним фінансової підтримки, залежить від того, чи залишився бюджет після всіх змін у Раді таким, що відповідає цілям нашої програми з МВФ, тобто чи залишився він збалансованим і відповідальним. Відповідність ухвалених законопроектів принципам і цілям програми співпраці України з МВФ «Механізм розширеного фінансування» аналізуватиметься фахівцями Міжнародного валютного фонду окремо», - написала вона. Міністр зазначила, що відомство чекає на фінальну версію закону про державний бюджет, в яку буде внесено всі зміни, запропоновані у профільному комітеті та під час розгляду в сесійній залі.
Політика Фейгін: У РФ обговорюють обмін Савченко на російських ГРУшників В оточенні президента Росії Володимира Путіна активно обговорюється можливість обміну української льотчиці Надії Савченко на російських спецназівців Александрова і Єрофєєва. Про це розповів адвокат Савченко Марк Фейгін в ефірі «112 Україна». Адвокат спирається у своїх припущеннях на слова російського омбудсмена Елли Памфілової. «Схоже, це питання справді серйозно обговорюється у близьких кулуарах президента, і особи, які не настільки вирішальним чином впливають на це питання, Памфілова і Федотов, загалом передають певну позицію, що є більш-менш прийнятною. Я думаю, що питання обміну - це вже цілком серйозна річ, а не якась гіпотетична можливість, котру може бути реалізовано. Те, що Памфілова це озвучує, означає, що якась пристрілка відбувається, бо це питання справді обговорюється», - розповів Фейгін. Нагадаємо, що російський суд продовжив термін утримання Савченко під вартою до 16 квітня 2016 року. Льотчицю звинувачують у причетності до вбивства двох російських журналістів на Донбасі та в незаконному перетині кордону.
Події У Дніпропетровську внаслідок ДТП автомобіль упав у Дніпро У Дніпропетровську на Новому мості вчора, 24 грудня, о 21:32 сталася ДТП, внаслідок якої загинули дві людини. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій України. Через лобове зіткнення двох автомобілів марок Subaru і Mitsubishi останній, зруйнувавши огорожу мосту, впав у річку Дніпро. «З автомобіля Subaru деблокували водія, чоловіка 1973 року народження, якому затиснуло ноги. Чоловіка госпіталізовано до лікарні у тяжкому стані з переломами та забоями. Також постраждала пасажирка 1976 року народження, яку у тяжкому стані госпіталізували з попереднім діагнозом «Закрита черепно-мозкова травма та забій колінного суглоба», - повідомили у ДержНС. В умовах майже нульової видимості водолази ДержНС о 23:18 підняли з триметрової глибини тіла двох загиблих з Mitsubishi. О 1:07 за допомогою крана підняли сам автомобіль. За інформацією поліції, загиблі - 36-річний водій автомобіля та його 33-річна дружина. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).
Суспільство Суд заарештував одного з підозрюваних в обстрілі таксі в Києві Одного з підозрюваних в обстрілі автомобіля таксі в Оболонському районі столиці, внаслідок якого одна людина загинула, ще одна дістала поранення, взято під варту. Як повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва, в рамках досудового розслідування встановлено особи підозрюваних. Одного з них уже затримано, йому повідомлено про підозру у п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. «Також встановлено особу ще одного фігуранта кримінального провадження. Йому заочно повідомлено про підозру в умисному вбивстві (п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Крім того, судом задоволено клопотання про дозвіл на його затримання», - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, в ніч на 21 грудня неподалік від торгового центру в Оболонському районі невідомі з автомобіля БМВ обстріляли таксі марки Volvo. В результаті один з пасажирів Volvo дістав смертельну травму, другий - тяжке поранення.
оформление ленты  Блог: 
Політика Сергій Лабазюк Має з'явитися лідер, який не побоїться краху своєї політичної кар'єри Про досягнення за рік у країні не може бути й мови, оскільки не працює коаліційна угода і не проведено жодної реформи. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Сергій Лабазюк. «Коаліційна угода не працює, жодну реформу не проведено. Про які досягнення може йтися? Всі реалістичні, необхідні, адекватні законопроекти лежать у комітетах і не включаються до порядку денного. У цьому парламенті реально нічого не можна зробити», - сказав він. Що стосується реформ, то, на думку парламентарія, проведено лише реформу патрульної поліції. «Одну її проведено не в комплексі, тому її ефективність може скоро викликати сумніви. Адже більше у правоохоронних органах нічого не змінилося. Все залишилося таким, як раніше. Мине півроку - і цієї патрульної поліції вже не буде. Одне без іншого не працює», - зазначив він. Крім того, за його словами, внесення змін до Податкового кодексу призведе до краху малого та середнього бізнесу. «У нас немає реформ, які приведуть до збільшення державного бюджету. У країні має з'явитися лідер, який візьме на себе відповідальність і не побоїться краху своєї політичної кар'єри через прийняття непопулярних рішень, які дадуть результат не одразу, а через півроку-рік. Ми повинні будувати державу всередині країни, а не приймати рішення, нав'язані нам ззовні», - резюмував Лабазюк.
Суспільство У Києві в «мерседесі» знайшли зброю і наркотики В авто «Мерседес-Бенц» під час обшуку було знайдено наркотики і зброю. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції. Обшук провели при відпрацюванні території Подільського району, правоохоронці помітили авто із підозрілими пасажирами. Машину зупинили і за згодою одного з чоловіків провели її огляд. «В результаті виявили та вилучили чотири предмети, схожих на пістолети системи «револьвер», один пристрій, схожий на однозарядний пістолет, і речовину рослинного походження, що нагадує марихуану. Вилучені речі буде долучено до матеріалів кримінального провадження як речові докази, їх відправили для проведення експертизи», - сказано в повідомленні. Як з'ясувалося, уродженці Київської області приїхали до Києва у справах. Один з них розповів, що пістолети він мав передати знайомому зброяреві. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення наркотичних засобів) КК України.
Політика Люстровану екс-главу ДФС Києва поновлено ​​на посаді Екс-начальницю управління Державної фіскальної служби Києва Людмилу Демченко суд поновив на посаді. Про це заявила на брифінгу директор департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко. Вона повідомила, що ДФС саботує суд з люстрації Демченко. «Насправді змова між державними органами щодо повернення високопосадовців на посади існує», - сказала вона. Козаченко нагадала, що Демченко після своєї люстрації подала позов до Адміністративного суду Києва. Проте на жодне з судових засідань не прийшли ані представники Демченко, ані ДФС, попросивши суд прийняти рішення без участі сторін. Козаченко вважає, що ДФС таким чином відмовилася представляти інтереси держави в суді. «Людмилу Демченко судовим рішенням поновлено ​​на посаді», - повідомила вона. Козаченко зазначила, що відповідного рішення ще немає в єдиній базі, проте його вже було спрямовано до Міністерства юстиції.
За кордоном У США шефом поліції стала дитина У Детройті (США) шефом поліції став 7-річний хлопчик. Про це повідомляє The Detroit News. Картер Уїдмер став головним поліцейським босом всього на один день. Але при цьому він встиг прилетіти у відділок на вертольоті у спецформі і прийняти присягу. Як пише видання, супроводжував Картера його тато - лейтенант загону поліції спецпризначення Джон Уїдмер. Стати главою поліції Картеру пощастило тому, що він продемонстрував «виняткову лояльність до правоохоронних органів». Зокрема, хлопчина пожертвував усі свої заощадження на утримання собак кінологів. «Картер хотів на Різдво цуценя німецької вівчарки, але ми не змогли собі це дозволити. Тоді він вирішив пожертвувати все, що назбирав, поліцейським собакам. Син прийняв це рішення сам, без підказки батьків», - розповіла мама добросердного хлопчика. Для собак кінологів Картер пожертвував 250 доларів - надзвичайну суму для 7-річної дитини.
Суспільство На Луганщині судитимуть інформатора «ЛНР» У Луганській області судитимуть інформатора терористів «ЛНР». Про це повідомляє прес-служба Луганської прокуратури. До суду вже відправлено обвинувальний акт. Пособник терористів доповідав їм про місця дислокації і переміщення по території Луганської та Донецької областей військової техніки і військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії і добровольчих батальйонів, задіяних у проведенні АТО. Відомості обвинувачений передавав розвідувальному підрозділу «корпусу Міністерства оборони «ЛНР». «Кремінський відділ Сєверодонецької місцевої прокуратури Луганської області встановив, що чоловік працював інформатором бойовиків протягом квітня 2015 року. Його звинувачують у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації)», - сказано у повідомленні. Зараз його утримують під вартою.
Суспільство У Києві грудень побив 15 температурних рекордів У Києві було зафіксовано шість температурних рекордів поспіль. Про це свідчать дані спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії. Загалом грудень «встановив» 15 рекордів. «У грудні вже зафіксовано 15 температурних рекордів, які спостерігаються вже протягом 6 днів, а з початку року їх у столиці налічується вже 51. 24 грудня у Києві було зафіксовано перевищення параметрів добової температури повітря для цього дня за 135 років спостереження», - сказано в повідомленні. Як повідомляється, середньодобова температура становила + 7,6°С, а це вище попереднього рекорду на 1,7°С. Його було встановлено у 2014 році. «Максимальна температура в столиці після півдня зросла до позначки +10,2°С, що перевищило попереднє історичне значення у 1995 році на 0,5°С», - сказано в повідомленні.
Політика Запорізька міськрада не змогла визнати РФ агресором, але виділила 90 тисяч гривень на оренду машини для мера Запорізька міська рада не змогла внести до порядку денного проект рішення про визнання Росії агресором, а самопроголошених «Донецької і Луганської народних республік» - терористичними організаціями, повідомляє «061». За включення цього питання до порядку денного проголосували 29 депутатів, а 31 депутат не голосував, двоє - утрималися. Серед тих, хто відмовився голосувати за це рішення, - фракція Опозиційного блоку. Після чого мер Запоріжжя Володимир Буряк запропонував доопрацювати цей проект рішення і розглянути на наступній сесії. Водночас сьогодні депутати обговорили і проголосували за 14 з 31 проектів рішень. Зокрема, з бюджету виділили 90 тисяч гривень на оренду «Тойоти» для мера Запоріжжя, муніципальному каналу - 3 мільйони гривень.
Події У Києві в конфлікті на будівництві постраждали чотири людини У Києві на будівництві між комунальниками та представниками забудовника виник конфлікт. Про це повідомляє прес-служба столичного ГУ Національної поліції. Суперечка виникла між співробітниками КП «Київблагоустрій» та представниками забудовника. Чотири людини дістали травми. «До чергової частини Святошинського райуправління поліції надійшло повідомлення про конфлікт у районі будівельного майданчика. За викликом виїхали автопатрулі поліції та слідчо-оперативна група райуправління», - сказано в повідомленні. Правоохоронці повідомили, що по медичну допомогу звернулися чотири особи. «Троє дістали тілесні ушкодження внаслідок наїзду автомобіля, який з місця пригоди втік, і один - внаслідок хуліганських дій», - сказано в повідомленні. Зараз на місці перебувають поліцейські, вони проводять опитування учасників конфлікту.
Суспільство Штаб АТО: Бойовики активізували обстріли на двох напрямках Бойовики активізували обстріли позицій силовиків на донецькому та артемівському напрямках. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО у Facebook. Бойовики вели вогонь і по селищах «сірої зони». «Крім обстрілів з 82-мм і 120-мм мінометів селища Водяне у «сірій зоні» під Маріуполем, російсько-терористичні війська значно активізувалися й на інших напрямках. З початку доби загарбники здійснили понад 35 збройних провокацій проти сил АТО і становлять пряму небезпеку для мирних жителів», - сказано в повідомленні. Силовики в районі Новгородського, Зайцевого, Майорська, Луганського, Пісків, Опитного і Мар'їнки потрапили під вогонь бойовиків з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. «Не виключено, що така активізація бойовиків може бути пов'язана із прибуттям на тимчасово окуповані території Донбасу чергового так званого гуманітарного конвою з території Російської Федерації. Також це може бути своєрідною помстою за вимушений вихід з Комінтернового», - сказано в повідомленні.
оформление ленты  Блог: 
Політика Леонід Ємець Низка завдань, поставлених перед владою, хоч і косо-криво, але виконується Значну частину коаліційної угоди цього року було виконано. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Леонід Ємець. «У нас була низка завдань, які потрібно було виконати. Хоч і косо-криво, але вони виконуються. Так, у сфері боротьби з корупцією створено Антикорупційне бюро, створено Державне бюро розслідувань, Антикорупційну прокуратуру», - сказав він. Крім того, він зазначив, що хоч і не ідеальний, але було ухвалено закон про місцеві вибори. «У принципі, якщо взяти коаліційну угоду, то значну частину виконано, інша частина в процесі», - додав він. «У нас стоїть єдине завдання - це жити в європейській країні. Україна виконала всі вимоги ЄС у частині лібералізації безвізового режиму. Це говорить про те, що ми вже не повернемося до Росії та до радянської системи, тому що Європа для нас відкрила двері», - резюмував він.
оформление ленты  Блог: 
Політика Мустафа Найєм Ми не можемо забезпечити людей роботою, якщо виявили, що вони корупціонери Можливо, що після переатестації, яку зараз проходять співробітники Національної поліції, частина з них піде працювати у зв'язці зі своєю агентурою. Однак держава не повинна думати про перекваліфікацію тих, хто не пройде тести. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Мустафа Найєм. «Можливо, що підуть працювати у в'язниці. Справа у чому: ми не можемо забезпечити людей роботою, якщо ми виявили, що вони корупціонери. У держави немає такого зобов'язання. Є така історія: є люди, які з нами, з нашими цінностями, а є люди, у яких інші цінності», - сказав Найєм. За словами народного депутата, на поліцію чекає хвиля чистки. «Я думаю, що надалі це буде просто таке тотальне очищення», - підсумував Найєм.
Політика ЦВК визначилася з датою виборів у територіальних громадах Центральна виборча комісія призначила вибори у 10 об'єднаних територіальних громадах у низці областей на 27 березня 2016 року. Про це повідомляє прес-служба ЦВК. ЦВК розглянула звернення Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської та Харківської ОДА щодо призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів у зв'язку з утворенням об'єднаних територіальних громад, повідомляє РБК-Україна. У результаті ЦВК призначила на неділю, 27 березня 2016 року, вибори в десяти таких об'єднаних територіальних громадах у зазначених областях. При цьому комісія оголосила з 6 лютого 2016 року початок виборчого процесу зазначених виборів. Крім того, ЦВК оголосила з 6 лютого 2016 року початок виборчого процесу перших виборів депутатів районних рад у Києві, які пройдуть 27 березня 2016 року.
Економіка оформление ленты  Бюджет-2016: Що залишилося за кадром Бюджет на 2016 рік прийнято. Він знову складний, куций та — поки що так виглядає — нереалістичний. Але ж є, хоч ще кілька тижнів тому були плани завести країну в новий рік без головного кошторису: Банкова і БПП намагалися показати, хто в хаті ґазда, блокували податкові пропозиції міністра фінансів Наталії Яресько й інші напрацювання уряду, але Кабмін і «Народний фронт» (не без підтримки західних партнерів, яким вкрай не подобається намагання Президента мати одноосібний вплив та контроль за процесами) дали пропрезидентській команді чергового щигля. Тактика і стратегія Приймався кошторис у ніч на католицьке Різдво. Було чимало нервів і перерв, а також закрите засідання Кабінету Міністрів і парламентського Бюджетного комітету, де, казали, на коліні переписали певні норми.   Міністр фінансів Наталя Яресько, представляючи документ, заявляла, що враховані близько 20 змін, внесених нардепами. А прем’єр Арсеній Яценюк перед початком голосування акцентував, що кошторис не найкращий, і він свідомий цього, але наголошує: витрачати можемо лише стільки, скільки заробляємо. Працював парламент до ранку, готував подарунок під ялинку західним партнерам (не як приємність, а як виконання умови, що до 25.12.15 документ буде). І встиг. О 4:04:40 п’ятниці. Ранкове пробудження Та вже пообідді 25 грудня пролунало чимало заяв (зокрема й від голови пропрем’єрської фракції НФ Максима Бурбака), що у Бюджет-2016 потрібно буде вносити зміни. Як зазначає доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України Олексій Плотніков, Бюджет-2016 – технічний документ, який неможливо назвати бюджетом стратегії, розвитку чи навіть проїдання. «Це більш ніж сумне і прозаїчне видовище. Документ прописано, керуючись макропоказниками від МВФ. Головна мета авторів – витримати вимоги, інакше під сумнів поставлено було б подальше фінансування України. З урахуванням того, що Україна залежна від зовнішніх ресурсів, незворотнім був би крах фінансової системи. У бюджеті цілковито відсутні розуміння соціальної політики, національної економіки та ін.», – пояснив він АСН. У свою чергу екс-міністр економіки Сергій Терьохін зауважив АСН, що йому важко добирати слова для коментарів, оскільки Бюджет-2016 – жах, якого ще не бачила Україна. Акцентував, що зарплатня підвищується менше ніж на 5%, а податки – більше ніж на 100% (навантаження на аграріїв – 130%, рента – 127%). Окрім того, передбачено оподаткування пенсій, обмеження її виплати для працюючих пенсіонерів у розмірі 85%, у той час, як дивіденди, якими володіють небідні люди, вільні від податкових зборів. «Я шокований! Позиція МВФ, як кредитора, ще якось зрозуміла. Але уряд мав знайти гроші для забезпечення соціального спокою в країні. І це абсолютно ганебна практика, коли бюджет на рік приймається під ранок без дискусій. І вже мовчу, що нове антикорупційне законодавство зобов’язує уряд подати щомісячний розпис цього бюджету. Окрім усього, не існує окремих видатків бюджету. Щойно зараз (вечір 25 грудня) сидять члени Бюджетного комітету в юридичному управлінні ВР і намагаються щось вигадати», — обурився він. Основні параметри Відомо й справді поки що небагато. На папері доходи бюджету будуть вищими за витрати на 15,1%. Передбачено, що доходи становитимуть 595 081 135,3 тис. гривень; доходи загального фонду держбюджету — 562 728 119,6 тис. гривень; доходи спеціального фонду держбюджету — 32 353 015,7 тис. гривень. Видаткова частина виглядатиме так:  видатки держбюджету — 667 733 507,2 тис. гривень; витрати загального фонду держбюджету — 633 505 015,4 тис. гривень; витрати спеціального фонду держбюджету — 34 228 491,8 тис. гривень. Планується, що матимемо зростання ВВП у 2%. І номінальний ВВП становитиме 2262 мільярда гривень. А граничний державний борг — 1,5 трильйона гривень. Дефіцит бюджету —  3,7% ВВП. Інфляція прописана на рівні 12%,  коливання курсу долара до гривні — 24,1-24,4 грн./дол. Що стосується соціальних показників, то на 2016 рік передбачено підвищення прожиткового мінімуму до 1496 гривень і мінімальної зарплати до 1550 гривень. Основний кошторис порахований на свіжих змінах до законодавства. 24 грудня Рада прийняла ще низку важливих рішень до бюджету, наприклад, удосконалила «окремі положення соціальної політики». З третьої спроби ухвалила законопроект №3628, яким приписано, що індексація доходів населення проводиться тоді, коли величина індексу споживчих цін перевищила поріг індексації в розмірі 103%, згідно з чинним законодавством — 101%. Внесли зміни і у податкове законодавство. Це ніби компроміс між пропозиціями уряду та парламенту у розрізі виконання дохідної частини проекту державного бюджету на 2016 рік. (Є зміни тільки по ставках, наприклад, замість 20% податок на доходи фізосіб становитиме 18%.) Але насправді – цілковита перемога міністра фінансів Наталії Яресько, адже ідеологія документу залишилася тією самою. Зробити якісний постатейний аналіз законодавства поки що ніхто не береться, оскільки чимало змін і правок вносилося в бюджет і додаткове законодавство з голосу або на закритих нарадах. Треба чекати на чистовики, де, прогнозують, будуть іще сюрпризи.
Суспільство Турчинов пропонує святкувати Різдво 25 грудня Секретар Ради Національної безпеки і оборони Олександр Турчинов пропонує святкувати Різдво в Україні 25 грудня. Про це він написав на своєму сайті. За його словами, 25 грудня за Григоріанським календарем, яким користується практично весь сучасний світ, святкують Різдво Христове. При цьому він зазначив, що в Біблії відсутня дата народження Христа. Відомо тільки, що тоді була холодна пора року. Турчинов зазначив, що Росія і Україна перейшли з Юліанського на Григоріанський календар тільки у 1918 році. «Сьогодні жодна країна не живе за Юліанським календарем. Жодна. Юліанський календар залишився для визначення фіксованих календарних святкових дат тільки в деяких православних Церквах, зокрема, у Росії, Україні та Білорусі. Хоча самі Церкви у своєму звичайному житті також користуються Григоріанським календарем», - пише він. «Може, вже настав час і Україні перейти на святкування Різдва 25 грудня разом з більшістю цивілізованих країн? Але вирішувати це повинна, у першу чергу, Рада християнських Церков України», - написав Турчинов.

Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати потребу в пригодах та нових враженнях Будьте ....
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
15 травня 2024 року обіцяє бути днем, коли можуть виникнути різні труднощі, тому важливо зосередитися на справ....
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія може бути спрямована на вирішення спільних завдань із ....
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Кухня вважається сакральним місцем, в якому важливо підтримувати порядок та затишок За старих часів до цієї ча....
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Астрологи нерідко порівнюють Знаки Зодіаку чи то з побутовою технікою, чи то з літературними персонажами, чи т....
більше матеріалів




/-1,3101570606232-/ /-pc-/
Top