counter
Архів Повернутись назад 25 Березня 2022
25 Березня
Політика Міністерство оборони Азербайджану спростовує заяви вірменської сторони про наступ Міністерство оборони Азербайджану заперечує інформацію про настання, передає азербайджанське інформаційне агентство Report.«Повідомлення вірменських джерел про загострення ситуації на території Азербайджану, де тимчасово дислокується російський миротворчий контингент, не відображають дійсності.Позиції та місця на блокпосту уточнюються, зіткнень та інцидентів не сталося. Ситуація штучно перебільшена вірменськими джерелами. Ціль полягає в тому, щоб створити атмосферу, здатну викликати навмисну ​​істерію, заплутати громадськість і ввести в оману. Немає причин для занепокоєння та паніки. Підрозділи Азербайджанської Армії повністю контролюють оперативну обстановку» Нагадаємо, раніше деякі ЗМІ (переважно вірменські чи пропагандистські канали з росії) повідомили, що збройні сили Азербайджану перейшли у наступ у Нагірному Карабаху.
Оперативне зведення Генштабу ЗСУ за підсумками 29-го дня війни Генеральний штаб ЗСУ опублікував офіційне зведення за результатами двадцять дев'ятого дня війни Росії проти УкраїниЗ основного: росіяни, мабуть, готуються відновити спроби заблокувати Київ. Детальніше: - противнику вдалося частково досягти успіху в Донецькому операційному районі - він тимчасово утримує сухопутний коридор між ростовською областю та Кримом; - ворог намагається відновити становище своїх сил у районах Києва та Макарова; - здійснюються невдалі спроби блокування Чернігова; - на Броварському напрямку ворог перейшов до оборони, здійснює інженерне обладнання позицій; - ймовірно, противник намагатиметься вкотре відновити наступальні дії у напрямку Броварів та Борисполя з метою блокування Києва зі східного напрямку; - противник також здійснює блокування міст Суми та Харків, завдає ударів по об'єктам цивільної інфраструктури; - були спроби відновити наступальні дії в районі Ізюму, ворог зазнає втрат до понад 50% особового складу, у зв'язку з чим окремі підрозділи виведені назад до РФ; - у Донецькій області основні сили кинуті на захоплення міст Попасна, Рубіжне та Маріуполь, успіху немає.
Економіка ЄС та США обговорили готовність запровадити додаткові санкції проти РФ Лідери 27 країн Євросоюз та США обговорили готовність запровадити додаткові санкції проти Росії та припинити будь-які спроби Москви обійти вже введені обмежувальні заходи. Про це йдеться у спільній заяві Євроради та США, поширеній у четвер увечері у Брюсселі за підсумками участі американського президента Джо Байдена у роботі саміту ЄС. "Вони розглянули свої зусилля, що продовжуються з накладення економічних витрат на Росію і Білорусь, а також готовність вжити додаткових заходів і припинити будь-які спроби обійти санкції", - наголошується в ньому. Лідери також "заявили про свою відданість продовженню надання гуманітарної допомоги, у тому числі сусіднім (Україні) країнам, які приймають біженців, і наголосили на необхідності того, щоб Росія гарантувала гуманітарний доступ до тих, хто постраждав від насильства або втік від нього", йдеться у документі . "Лідери вітали початок міжнародних розслідувань, зокрема прокурором Міжнародного кримінального суду", - наголошується у ньому. Крім того, лідери обговорили співпрацю ЄС та США щодо зниження залежності від російського викопного палива, прискорення переходу на екологічно чисту енергію, а також необхідність реагування на мінливі потреби у сфері продовольчої безпеки у всьому світі. "Лідери також погодилися з важливістю зміцнення демократичної стійкості в Україні, Молдові та у ширшому регіоні Східного партнерства. Нарешті, лідери наголосили на важливості зміцнення трансатлантичної безпеки та оборони, у тому числі через активну співпрацю між НАТО та ЄС, як описано у Стратегічному компасі ЄС" , - уклали сторони. Президент США Джо Байден взяв участь у четвер у саміті ЄС, головною темою якого є ситуація в Україні.
Політика Зеленський про місяць війни з росією Президент Володимир Зеленський підбив підсумки двадцять дев'ятого дня війни, коли країна-терорист напала на Україну.Основні тези виступу такі: "Україна утримала всі основні напрямки російських ударів". "Якби Росія знала, що на неї чекає у нас таке, то я впевнений, що вони точно побоялися б сюди йти", - упевнений Президент. "30-й день, це вже місяць. Якби Росія знала, що на неї чекає таке, то я впевнений, що вони точно побоялися б сюди йти. За цей місяць ми втримали всі основні напрямки російських ударів, світ застосував руйнівні санкції, ми при цьому далі домовляємося ще про нові", - наголосив президент. Зеленський розповів, що звернувся сьогодні до учасників НАТО саміту Великої сімки до саміту лідерів Європейського Союзу до парламенту Швеції. Також президент говорив сьогодні з лідерами низки країн – президентом Литви, прем'єр-міністром Ізраїлю, прем'єр-міністром Великобританії. "І все це для того, щоб Росія зрозуміла одне - потрібно шукати світ. Росії також потрібно шукати світ", - наголосив Зеленський. Раніше голова дипломатії Європейського союзу Жозеп Боррель заявив, що Росія хоче окупувати Україну, і вона не зацікавлена ​​у переговорах. Водночас радник голови Офісу президента, представник української делегації Михайло Подоляк заявив, що російська сторона на переговорах з Україною поводилася інакше. "Вони починають продуктивніше говорити", - додав він.
Суспільство З'явився на онлайн нараді путіна шойгу викликав ще більше питань, ніж його зникнення Вже два тижні як міністр оборони Росії зник з поля зору засобів масової інформації. 14 днів із 28 поки що йде війна окупаційних військ росії на території України - це досить великий термін, щоб у людей виникли питання про його відсутність. Днями відсутність голови окупаційної армії прокоментував прес-секретар господаря кремля Дмитро Пєсков. Він запевнив, що глава Міноборони Росії Сергій Шойгу не з'являється в публічному просторі, оскільки у нього «зараз багато турбот». На минулій вчора онлайн нараді в бункері путіна, що боїться навіть свого найближчого оточення, на екрані куди дивиться господар кремля показали картинку, де видно шойгу, але його поява внесла ще більше сумнівів Російський міністр оборони, який зник з медіаполя 11 березня, з'явився на сьогоднішньому засіданні Радбезу. Однак у експертів з росЗМІ з'явилося одразу багато питань до "появи": на початку відеокамера начебто наводиться на монітор, а не на людину з усього засідання в ефір «Росії 1» пустили саме ті кадри, на яких видно проблеми з камерою у Шойгу. фон і одяг шойгу на засіданні 24 березня такий самий як і на засіданнях 3 та 11 березня на засіданні 24 березня шойгу жодного разу не показали на відео зі звуком (хоча раніше завжди було зі звуком), тому з високою ймовірністю можна припустити, що кадри з ним взяли з одного з попередніх Рад безпеки. Також шойгу не відповідає на дзвінки з Пентагону більше тижня. Навколо зникнення міністра ходить багато чуток. Одні кажуть, що у нього проблеми із серцем, інші кажуть, що це через внутрішні розбірки в оточенні Путіна.
Політика ВС Азербайджана перешли в наступление в Карабахе, воспользовавшись отправкой солдат РФ в Украину – СМИ (оновлено) Міністерство закордонних справ Вірменії у четвер 24 березня заявило, що у самопроголошеному Нагірному Карабаху відновилися воєнні дії. За заявою деяких ЗМІ з посиланням на цю заяву, війська Азербайджану пішли у наступ та звільнили села Фарух (Парух) та Храморт.Повідомляється, що на такий крок Азербайджан зважився, оскільки російські окупаційні війська, які, за заявою російського уряду, виконували в даному регіоні "миротворчівську" місію та були введені на територію конфлікту інтересів Азербайджану та Вірменії у 2010 році. Інформацію про настання опублікували інтернет-ресурси, зокрема російський пропагандистський rusarminfo.ru. Наприклад, "Інформаційний центр Нагірного Карабаху" повідомив, що лінію зіткнення Збройні сили Азербайджану перетнули у четвер, 24 березня, о 16:00 у напрямку села Парух Аскеранського району. "Представники російських миротворчих сил, дислокованих у Карабаху, намагаються шляхом переговорів зупинити подальше просування та повернути азербайджанських військовослужбовців на вихідні позиції", – сказано у повідомленні. Звертаємо увагу, що після того, як у мережі з'явилася інформація від деяких вірменських засобів масової інформації, а також на пропагандистських російських чи проросійських пабликах, Міністерство оборони Азербайджану офіційно спростувало інформацію про просування своїх військ.
Генштаб ЗСУ: За добу відбито дев'ять атак і знешкоджено 200 російських військових Почався тридцятий день героїчного протистояння українського народу російському військовому вторгненню. Генштаб ЗС України оприлюднив дані щодо втрат російських окупаційних військ за останню добу від українських захисників. За останню добу українські військові знешкодили дві сотні окупантів та знищили численні одиниці техніки. Як передає  АСН-Україна з посиланням на УНІАН, про це йдеться в оперативному зведенні Генштабу ЗСУ станом на 06:00 25 березня. "Протягом попередньої доби відбито 9 атак супротивника, знищено 12 танків, близько 20 одиниць броньованої та автомобільної техніки та 9 артилерійських систем. Противник втратив понад 200 військовослужбовців. Підрозділами протиповітряної оборони збито 2 російські літаки і 2 БПЛА. Груп попередньої доби було вражено 6 повітряних цілей ворога: 1 літак, 1 БПЛА та 4 крилаті ракети", - йдеться у повідомленні. Авіація Повітряних Сил протягом останньої доби здійснювала патрулювання повітряного простору та винищувальне прикриття військ та об'єктів. Ударна авіація здійснювала удари по колонах бронетехніки, логістичним центрам та скупченням військ російських окупантів. Українські захисники продовжують оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямах. На Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського напрямку оборонна операція продовжується. Тут зусилля зосереджені на недопущенні прориву супротивника, а на Волині – на прикритті державного кордону. На Сіверщині угруповання військ утримує місто Чернігів та стримує просування супротивника у напрямку на Київ. Оборона Києва також продовжує відображення настання супротивника.
Економіка Росія своїми діями прирікає бідні країни Африки на голод Як повідомила в інтерв'ю виданню The Guardian голова Світової організації торгівлі Нгозі Оконджо-Івеала, війна в Україні, викликана агресією країною-терористом росією, викличе різке зростання світових цін на продовольство, що може спровокувати голодні бунти в бідних країнах.Глава СОТ закликала багаті країни не робити запасів та постачати більше продуктів на світовий ринок. За її словами, зараз може повторитися ситуація, як із коронавірусом, коли Захід блокував постачання вакцин до третіх країн, задовольняючи спочатку свій попит. Оконджо-Івеала, колишній міністр фінансів Нігерії, сказав, що 35 африканських країн залежать від продовольства, що імпортується з чорноморського регіону, додавши, що на Україну та Росію припадає 24% світових постачань пшениці, а у ряду країн Африки - критична залежність від постачання зерна. України, де країна-терорист розв'язала війну. "Голод цього і наступного року може бути значним. Найбільше постраждають бідні країни та бідні люди у бідних країнах", - сказала Оконджо-Івеала.
Політика оформление ленты  Північна Корея підтвердила випробування своєї найбільшої міжконтинентальної балістичної ракети. Северокорейские СМИ подтвердили появившуюся вчера в ряде источников информацию о новом запуске баллистической ракеты. Как сообщила государственная компания KCNA, Ким Чен Ын дал письменный приказ о проведении испытательного пуска. межконтинентальной баллистической ракеты нового типа «Hwasongpho-17» стратегических сил КНДР 23 марта 111 года чучхе (2022 г.). В строгом соответствии с принятыми в стране устоями, издание хвалебными текстами, прославляющими руководителя страны, заявило, что Ким Чен Ын непосредственно руководил запуском новой мощной ракеты «Hwasongpho-17». Хочется отметить, что данный запуск нового, мощного типа межконтинентальной баллистической ракеты, положил конец добровольному мораторию на испытания ракет большой дальности, действующий в КНДР с 2017 года. Данная инициатива руководства Северной Кореи вызывала международное осуждение. Ким Чен Ын заказал испытание из-за «ежедневной эскалации военной напряженности на Корейском полуострове и вокруг него» и «неизбежности давней конфронтации с империалистами США, сопровождаемой опасностью ядерной войны». «Hwasongpho-17» — ракета «нового типа», которая на сегодняшний день является самой большой в Северной Корее. Ким Чен Ын, комментируя запуск сказал, что Северная Корея продолжит разработку «средства сдерживания ядерной войны», готовясь к «давней конфронтации» с США. По результатам испытаний сообщается, что ракета пролетела 1090 км на максимальной высоте 6248,5 км и поразила цель в море. По словам аналитиков, Hwasong-17 является крупнейшей ракетой на жидком топливе, когда-либо запущенной какой-либо страной с мобильной пусковой установки. KCNA назвало успешное испытание «яркой демонстрацией большой военной мощи», а Ким Чен Ын назвал это «чудесной» и «бесценной» победой корейского народа. Данные полетов южнокорейских и японских вооруженных сил показали, что ракета летела выше и дольше, чем любое из предыдущих испытаний Северной Кореи, прежде чем врезаться в море к западу от Японии. Это был первый с 2017 года полномасштабный пуск крупнейшей ядерной ракеты государства, обладающего ядерным оружием, и он представляет собой важный шаг в разработке Пхеньяном оружия, способного доставлять ядерные боеголовки в любую точку США. Так же стоит обратить внимание, что запуск ракеты был произведен во время проведения саммита Большой семерки в Брюсселе. После этих испытаний Байден и премьер-министр Японии Фумио Кисида на своей встрече в Брюсселе кроме демонстрации единства стран против войны кремля, так же осудили запуск ракеты Северной Кореей.  «Этот пуск является грубым нарушением многочисленных резолюций Совета Безопасности ООН и излишне повышает напряженность и рискует дестабилизировать ситуацию с безопасностью в регионе», — заявила ранее пресс-секретарь Белого дома Джен Псаки.
Суспільство Жириновський усі? (Оновлено) Як повідомляє російський пропагандистський канал Mash, 25 березня о 10.45 ранку за московським часом після того, як провів добу в комі, помер одіозний російський політик владимир жириновський. Ще кілька днів тому представники партії ЛДПР заявляли, що його стан «на гірший бік не змінювався», політик продовжує реабілітацію після коронавірусу. У свою чергу, після публікації каналом Mash голова державної думи федеральних зборів російської федерації В'ячеслав Володін у своєму телеграм каналі написав, що одіозний політик ще живий. "Всіх, хто переживає за здоров'я Володимира Вольфовича Жириновського, хочу заспокоїти. Він живий. Стан його справді тяжкий. Сьогодні йому зробили КТ. Ми за нього переживаємо, лікарі борються за нього. Він сам великий молодець". Раніше про погіршення стану 75-річного політика повідомили із посиланням на джерела телеканал РЕН ТВ та Telegram-канал «112». За їхніми даними, у політика виявили сепсис, як уточнює «112», йдеться про септичний шок із набряком легенів. "Медики знову ввели його в медикаментозну кому", - розповів знайомий із ситуацією співрозмовник телеканалу. "Володимир жириновський перебуває в критичному стані", - повідомив "112". Нагадаємо, що за нього часто асоціювали як придворного блазня кремлівської влади.
оформление ленты  Тільки 39% випущених Росією по Україні ракет досягли своїх цілей До 60% "високоткових" крилатих ракет, випущених російською армією по Україні, не спрацьовують, пише агентство Рейтер, посилаючись на представників американської адміністрації. Ці дані можуть пояснити, чому Москві не вдалося виконати багато завдань, наприклад, нейтралізувати українську систему протиповітряної оборони. За підрахунками Вашингтона, щодня частка невдалих пусків варіюється, але іноді сягає 50-60%. Рейтер посилається на три неназвані джерела у Вашингтоні. Співрозмовники агентства не повідомили, на яких даних базується ця інформація, або з чим можуть бути пов'язані такі технічні проблеми. Цього тижня представники американського міністерства оборони розповіли журналістам, що з початку війни Пентагон уже нарахував понад 1000 запусків різних ракет в Україні. Якою є загальноприйнята "норма" невдалих ракетних запусків, сказати важко. Проте, за словами двох опитаних агентством військових експертів, відсоток "шлюбу" на рівні 20% або вищий вважається досить високим.

Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
На думку астролога Тамари Глоби, важливо уникати прийняття ключових рішень у першій половині 20 квітня 2024 ро....
більше матеріалів




/-0,33507800102234-/ /-pc-/
Top