counter
Архів Повернутись назад 24 Липня 2022
24 Липня
Дозвілля Народные приметы: 24 июля. Что нужно сделать в Ольгин день, чтобы обрести энергию и сохранить красоту У неділю, 24 липня, православні віруючі вшановують пам'ять святої рівноапостольної княгині Ольги, дружини київського князя Ігоря. У народному календарі ця дата одержала назву «Ольгин день». Княгиня Ольга була скандинавським походженням. Вона правила Києвом з 945 до 960 року, будучи регентом за малолітнього сина Святослава, оскільки її чоловік - Ігор Рюрикович - загинув. Вона була першою з правителів Київської Русі, які прийняли християнство, за що стала святою рівноапостольною православною церквою. У свято, присвячене княгині, люди продовжують традицію, яка склалася дуже давно — треба пройти босоніж ранковою росою. Цей ритуал допоможе знайти енергію і стати сильнішим. Якщо вірити пращурам, особливо помочити п'яти любили чоловіки. Вважалося, що ранкова роса надавала фертильної сили. А жінки найчастіше збирали ранкову росу та вмивали нею обличчя та тіло, щоб зберегти красу та молодість. З трави, якою люди проходили, варили цілющі відвари. У них також додавали трохи роси — це нібито допомагало зміцнити здоров'я. Якщо молода дівчина хоче вдало одружитися, про це потрібно попросити вищі сили. Згідно з народними радами, 24 липня необхідно сходити до церкви та помолитися перед іконою княгині Ольги. Що не можна робити: Наші предки були проти того, щоб сидіти 24 липня без діла. Дозволялося піти з ранку до церкви, а потім повернутися до домашніх турбот. Дітей цього дня зазвичай відправляли до лісу за ягодами.Цього дня забороняється брати в борг гроші, хліб та сіль.Також не можна лаятися із близькими. На Русі вірили, що таким чином людина опоганює не чужу душу, а свою.Не вихваляйтеся своїми успіхами — княгиня Ольга не любила гордовитих людей. Контролюйте свої думки та мова, інакше це може призвести до великих невдач та проблем.А ось для іменинників цього дня існують особливі заборони: не можна митися, виходити заміж чи одружуватися. Якщо винуватець свята відзначає 24 липня день народження, то на святі має бути рівно двадцять чотири особи.Прикмети на 24 липня: Розкотистий грім - чудове клювання на риболовлі;Роса на траві ранком — урожай огірків і помідорів буде мізерним;Погода 24 липня сонячна та тепла – буде хороший урожай зернових;Набридла мошкара на Ольгу Страдницю - восени очікується рясний урожай грибів;Невгамовні бджоли — провісники спекотного літа.
Зведення з фронту від Генштабу ЗСУ на ранок 151-го дня війни (24 липня 2022 року) Оперативна інформація станом з фронту від Генерального Штабу Збройних Сил України на 06.00 24.07.2022 з російського вторгнення Слава Україні! Почалася сто п'ятдесят перша доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню. Волинське та Поліське напрямки ситуація істотних змін не зазнала. Підрозділи збройних сил республіки продовжують виконувати певні завдання щодо посилення охорони у прикордонних районах Брестської та Гомельської областей. Сіверському ворог здійснив обстріли в районах населених пунктів Гай Чернігівської області та Гудове, Яструбине, Білопілля та Грабовське в Сумській області. Крім того, періодично веде повітряну розвідку позицій сил оборони у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей. Харківський напрямок Ворог чинив вогняну поразку зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Розплідник, Петрівка, Новомиколаївка, Старий Салтів, Благодатне, Прудянка, Лісове, Лебяжі, Коробочкине, . Слов'янський напрям противник обстріляв з артилерії, зокрема, райони Чепіля, Богородичного та Адамівки. Краматорський напрямок обстріли зафіксовані біля Стародубівки, Дронівки, Пискунівки, Сіверська, Спірного та Івано-Даріївки. Також окупанти задіяли БпЛА. Бахмутський напрямок Ворог веде бойові дії з метою створення умов для наступу на Бахмут та оволодіння територією Вуглегірської ТЕС. Здійснював обстріл військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Зайцеве, Вершина, Берестове, Шуми, Бахмут, Нью-Йорк, Бахмутське, Покровське, Новолуганське, Веселе та інших. Задіяв штурмову та армійську авіацію. З різних напрямків ворог вів штурмові дії з метою встановлення контролю над територією Вуглегірської ТЕС. Українські воїни знову відкинули окупантів назад. Авдіївський, Новопавлівський та Запорізький напрями фіксуються систематичні обстріли в районах населених пунктів Золота Нива, Вугледар, Веселе, Авдіївка, Красногорівка та багато інших. Ворожий БпЛА діяв біля Малої Токмачки та Новодарівки. На окремих ділянках окупанти намагаються вдосконалити інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій. Південнобузький напрямок основні зусилля противник зосереджується на утриманні займаних позицій. Обстрілював цивільну та військову інфраструктуру біля Червоної Долини, Киселівки, Тернівки, Добрянки, Олександрівки, Кобзарців, Лепетихи та інших. Наші ракетно-артилерійські та авіаційні підрозділи за певними напрямками продовжують бити по опорних пунктах, місцях зосередження та складах противника. Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо!
Юмор На Росії поліція шукає невідомого, який назвав свій вайфай "Слава Україні". На Москві, десь поряд з росією, до чергової частини звернулася мешканка багатоповерхівки по вулиці Яблочкова, що знаходиться в Бутирському районі і заявила, що спіймала слабкий ворожий сигнал прямо у своїй квартирі на 11 поверсі. І вимагала негайно вирахувати негідника, який влаштував диверсію. На місце приїхав загін поліції, переконався, що мережа WiFi справді існує, але вирахувати, звідки йде сигнал, не зміг. Перевірка продовжується досі. Нічого не змінюється на Росії: як була в'язницею, так і залишається. До речі, в районі, де стався цей потішний інцидент знаходиться бутирський слідчий ізолятор (СІЗО № 2 м. Москви), відомий також як Бутирська в'язниця або Бутирка - слідчий ізолятор на москві, найбільша в'язниця російської столиці, одна з найстаріших і найбільш відомих в'язниць на росії.
оформление ленты  На Заході вважають, що Україна вже розпочала контрнаступ - ISW Читаючи щоденний звіт Інституту вивчення війни (ISW) за минулий 150 день війни фашистської Росії проти України та її народу можна виділити такі основні висновки західних аналітиків: ВСУ, ймовірно, готуються розпочати або вже розпочали контрнаступ у Херсонській області. Військові експерти припускають, що інформація з відкритих джерел про хід та темпи цього контрнаступу, ймовірно, буде обмеженою і надходитиме із затримкою за часом. Причина такого висновку полягає в тому, що район між лінією фронту та Херсоном є сільським і здебільшого складається з невеликих населених пунктів, які з меншою ймовірністю повідомляють про пересування військ та боїв, що дозволяє змінити контроль над місцевістю в цьому районі без доказів, що з'являються. у звітах із відкритих джерел. Тому аналіз щодо ймовірного початку контрнаступу на Херсонщині може бути дещо неточним через обмежену кількість відкритих даних; Військовослужбовці російської армії вбивць, ґвалтівників і мародерів продовжили обмежені наземні атаки на північний захід від Слов'янська, на схід від Сіверська та на південь від Бахмута на Донеччині. При цьому дані NASA FIRMS за період з 15 по 23 липня показують стабільно меншу кількість обстрілів уздовж усієї лінії фронту на Донбасі, що свідчить про те, що американські HIMARS стримують можливості російської артилерії. Нагадаємо, вчора аналітики ISW дійшли висновку, що війська фашистської росії на Херсонщині готуються до контрнаступу ЗСУ: мінують береги річок та дороги, а також завозять боєприпаси. За даними ISW, орки мінують підступи до річки Інгулець у районах, що межують зі Снігурівкою та Зеленодольськом, готуючись до атаки на цьому напрямі.Водночас ГУР повідомляє, що рашисти почали завозити боєприпаси на Херсонщину під виглядом гумдопомоги та розміщувати нові склади БК у цивільних будівлях, щоб не потрапити під удар ЗСУ.      

Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
більше матеріалів




/-0,22178912162781-/ /-pc-/
Top