counter
Архів Повернутись назад 24 Травня 2021
24 Травня
Політика МЗС України приєдналося до вимоги негайного звільнення засновника Nexta від Білорусі Україна вимагає від Білорусі негайного звільнення засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича. Сьогодні вдень його затримали в Мінську після екстреної посадки в білоруській столиці. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в Twitter. "В черговий раз тривожні новини з Білорусі. На цей раз в Мінську затримали білоруського журналіста Романа Протасевича. Чергова атака на свободу слова з боку білоруської влади. Вимагаємо негайного звільнення. На час утримання під вартою права затриманого повинні бути безумовно гарантовані", - написав він . Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника Nexta Романа Протасевича. Літак, в якому перебував журналіст, здійснив аварійну посадку після повідомлення про мінування.
Суспільство МОЗ Ізраїлю оголосив про скасування карантинних заходів з 1 червня У неділю, 23 травня, міністерство охорони здоров'я Ізраїлю повідомило, що з 1 червня будуть скасовані всі обмеження, які були введені для боротьби з епідемією коронавируса. У міністерстві зазначають, що причиною цього рішення став низький рівень захворюваності, який зберігається тривалий час, незважаючи на послаблення в режимі карантину і роботу освітніх установ. Прес-служба міністерства охорони здоров'я відзначає, що після скасування обмежень зникає необхідність в "зелених паспортах", будуть скасовані обмеження "фіолетового стандарту".Разом з тим, в повідомленні міністерства охорони здоров'я підкреслюється, що рішення про обов'язкове носіння захисних масок в закритих приміщеннях залишається в силі, і воно буде діяти до тих пір, поки про скасування масок не буде оголошено окремо. Крім того, продовжать діяти обмеження на в'їзд і виїзд з Ізраїлю. Фахівці МОЗ не виключають, що цей вид обмежень може бути навіть більш жорстким.
Здоров`я ЗМІ. В Індії більше половини заражених "чорною пліснявою" вирізають очі Жахливі повідомлення про коронавірусів цунамі надходять з Індії. Відомо, що там на тлі коронавирусной інфекції з'явилася ще одна напасть: мукормікоз, так звана "чорна цвіль", викликана пліснявими грибами. Це досить рідкісне захворювання, проте на початку травня надійшло повідомлення про спалах в індійському штаті Гуджарата даної хвороби у перехворілих коронавірусів. ЗМІ так само повідомляють, що за статистикою у 60% пацієнтів лікарі видалили один або обидва ока. Про це повідомляє The Daily Star. На прикладі однієї пацієнтки, яку готували до операції лікар розповів в коментарі журналісту BBC, чому доводиться це робити. Пацієнтці, хворий на діабет, спочатку зробив операцію оториноларинголог: він видалив з порожнини носа тканини, уражені агресивним грибковим захворюванням, яке зачіпає слизову оболонку носа, ока, а іноді і мозок. Після того як він закінчив роботу, іншого лікаря треба було провести тригодинну операцію з видалення ока. "Якщо ми не видалимо весь вміст разом з усіма тканинами, нервами і століттям, інфекція може проникнути в мозок", - пояснив журналістові. "Чорна цвіль": перші симптоми Мукормікоз людей (це хвороби бувають схильні до і тварини) - вельми агресивну захворювання, яке викликається різноманітними видами грибів сімейства мукорової. Ці грибки харчуються органікою і широко поширені: вони зустрічаються в землі, рослинах, в розкладаються фруктах і овочах і гною тварин. Зазвичай грибок не є небезпечним, але для людей з ослабленим імунітетом, наприклад хворих на діабет, рак або ВІЛ / СНІДом він може представляти смертельну загрозу, вражаючи слизову оболонку носа, легені і навіть мозок. "Цей грибок можна знайти і в грунті, і в повітрі, і навіть в слизовій носа здорових людей", - розповів доктор журналісту. Доктор Наїр вважає, що у хворих або перехворілих коронавірусів поштовхом до розвитку мукормікоз (причому в 50% випадків все закінчується летальним результатом) можуть бути стероїди, активно і успішно застосовуються в разі важкого перебігу Covid-19. Стероїди знімають запалення легенів і не дають імунній системі завдавати додаткової шкоди організму, коли вона надмірно реагує на коронавірус. Але одночасно стероїди знижують імунітет і підвищують рівень цукру в крові. Саме таке ослаблення імунної системи і може вести до розвитку мукормікоз.
Економіка Ілон Маск визначився з вибором валюти. І це - криптовалюта Американський мільярдер Ілон Маск віддав перевагу криптовалюта, вибираючи між нею і фіатнимі грошима (паперові і кредитні гроші, не забезпечені золотом та іншими дорогоцінними металами). Про це підприємець написав в своєму Twitter-акаунті. Користувачі запитали засновника компаній Tesla і SpaceX, що він думає про тих людей, які зляться на нього через криптовалюта. У відповідь Ілон Маск сказав, що між фіатнимі грошима і криптовалюта почався справжня битва. "Справжня битва ведеться між фіатнимі грошима і криптовалюта. В кінцевому рахунку я підтримую останні", - написав Маск.   Нагадаємо, раніше через повідомлення Ілона Маска в своєму Твіттері про те, що Тесла не продаватиметься за криптовалюта, вартість біткойнов різко скоротилася більш ніж на 30%, хоча, варто відзначити, що після наступного, успокающего твіти Ілона Маска про те, що він вірить в криптовалюта, біткойн повернув втрачені позиції.
Суспільство Екс-нардеп звинуватив владу у навмисній підготовці грунту для видачі захисників України з Чечні Росії Як повідомив на своїй Фейсбук сторінці екс-нардеп Борислав Береза, під час вивчення з правозахисниками санкційних списків РНБО, в якому по ідеї повинні знаходитися так звані "злодії в законі", вони виявили, що там же внесені чеченці, які воюють на боці України проти російської агресії на Донбасі. Екс-нардеп впевнений, що це зроблено з однією метою, щоб потім видати ФСБ. Береза ​​зазначив: "Вибачте, але це п # здец, мерзота і зрада в одному флаконі. І якщо я так висловлююсь, то значить ця влада перейшла всі червоні лінії". Він продовжив "Разом з правозахисниками вивчали список тих осіб, яких приписали до злодіїв в законі і до керівників ОЗУ, і які потрапили під санкції після рішення РНБО і Зеленського. Так ось, ці мерзоти внесли в список чеченців воюють на боці України проти російської агресії. внесли для того, щоб видати їх Росії. Адже в РФ їх ​​давно хоче роздобути ФСБ. А знаєте, хто ці люди? Це наприклад, командир чеченського батальйону імені шейха Мансура під позивним Муслім Чеберлоєвському. Він номер 632 в списку РНБО. А ще Муслім Идрисов , начштабу батальйону ім. Шейха Мансура, який зайняв номер 646 в списку санкцій Зеленського. і Салман Сайнароев, номер 659 у цьому ж списку. Є в списку і інші бійці-добровольці, яких дуже сильно хоче роздобути Кремль ". "На думку експертів і правозахисників це сталося не випадково. Або це частина домовленості Зеленського і Єрмака з Кремлем, або хтось із підлеглих лейтенанта Баканова взяв гроші від ФСБ, щоб внести цих людей в список і вислати їх до Росії, де вони будуть не тільки затримані і піддані тортурам, а й можуть бути вбиті владою, як багато інших опозиціонери. У будь-якому випадку, неприпустимо віддавати РФ тих, хто воював проти Кремля на стороні України. Це неприпустимо, як з політичної точки зору, так і з моральної. Здогадуюся , що балабол з Банкової можуть на своє виправдання почати розпускати чутки, що це якщо ці люди не злодії в законі, то бійці ІГІЛ або взагалі вороги України, але в цю брехню мало хто повірить. Хоча ОП буде дуже старатися, адже не просто так внесли ці прізвища в список. Мабуть за все заплачено і домовлено. Тому треба щоб про це знало, як можна більше людей і не дати відбутися подібної зРаді. Поділіться цією інформацією з усіма ", - резюмував Береза.
Культура Народні прикмети на 24 травня - День Мокія Мокрого Зазвичай саме Мокій день передбачав погоду на літо. Називали свято 24 травня в народі по-різному: Мокій мокрий, Мокій день, мокрий день і т.д. У цей день селяни уникали роботи, оскільки існувала прикмета, що в іншому випадку град всі посіви поб'є - Бог покарає за непослух. Вірили, що 24 травня в вікно можна викинути помело, і в цьому випадку град обов'язково закінчиться, не принесе шкоди на полях і городах. У церкві 24 травня моляться святому мученику Мокію, а також відзначають оновлення Царгорода. Селяни ж говорили, що настає свято Царя-града - бога-громовержця. Вірили, що з неба він метає камені - град. Крім того, з днем 24 травня пов'язували пробудження русалок. Зацвітала до 24 травня незабудка - квітка, яка дозволяла зберегти пам'ять про предків і захисників Батьківщини - її наділяли саме таким символічним змістом. На Мокія, 24 травня, прийнято було згадувати всіх людей, які загинули, які залишили після себе добру пам'ять. Народні прикмети на 24 травня Якщо в цей день туман, який утворився з вечора, стелиться по землі і не закінчується зі сходом сонця, то скоро буде буря. Дощова погода 24 травня - прикмета того, що влітку теж буде багато опадів. Говорили: «Якщо небо продірявиться, то все літо буде дощик литися». Багряний схід - чекай грозового літа Червоний схід 24 травня - буде багато гроз і пожеж влітку Туман - літо дощовим буде Дощ іде - чекай вологого літа Кінь головою трясе - чекай дощу незабаром Якщо після обіду в цей день починається дощ, то зазвичай довго він не продовжується Кішка спить черевом догори - прикмета до того, що буде не просто тепла, а дуже спекотна погода Якщо кішка сховала мордочку під черевце - будуть холод і негода Висока і крита веселка - буде вітряно. Якщо веселка полога і низька - чекай негоди Сходять сморчки - чекай появи білих грибів
Суспільство Роман Доник: Ми втратили контроль над силами противника Тут зараз заходилися від захвату "блогіри" -позітівщікі від Подоляка. Мовляв, зупинив Володимир Ссанич, світло очей, активну фазу бойових дій. Так то воно начебто так, если почитати ЗМІ та подивитись плюси, только трошечкі не так. Зеленський не зупинив нічого. Він просто передав ініціативу в руки супротивника. Повністю. Зараз найманці приймають рішення, коли стріляти по нашим військам, якими видами озброєння, коли, скільки і куди копати, куди, яку і як переміщати техніку, де мінувати, коли закидати наші позиції мінами дистанційного мінування ПОМ-2. Куди відправляти ДРГ, а куди снайперів. Заленського за два роки крок за кроком дозволив російським найманцям повністю домінувати на фронті. Ні, звичайно, окремі підрозділи і навіть бригади розуміють небезпеку такої поведінки і, не дивлячись на позбавлення премій, продовжують нав'язувати противнику ініціативу. Уже в вигляді анекдоту передається розмова одного комбрига з начартом:- Скільки ми там вже настріляли? Є ще запас премій?- Та майже не залишилося, все без премій в цьому місяці.- Ну й добре, не жили заможно, нєфіг починати. Висувай мінометну батарею на позиції. Я не дуже великий прихильник загострення на фронті. Це завжди важко, завжди втрати, завжди дуже погано. Я, скоріше, за вдумливе, методичне вибивання особового складу бойовиків при домінуванні нашої артилерії, розвідки і снайперів. Позиційна війна - це війна на виснаження. Це війна нервів, вміння і витримки. Хто втомився або розслабився, той програв і помер. У кого рівень професіоналізму нижче, той і загинув. А ось так зване "всеосяжне перемир'я", при якому бойовики нічого не бояться і ПТУР обстрілюють навіть машини розмінування, - це повна протилежність. Це розслабляє. Змінюється свідомість, коли з кожного праски розповідають про перемир'я, а командири забороняють проявляти активність. Люди, по суті, не воюють, а сидять кукурудзу охороняють. І їх уразливість зростає в рази. Каски, Броники ніхто не носить, бродіння по деяких позиціях в повний зріст. Копати і обладнати позиції? Заборона, та й не навіщо. Завжди такі расслабухи закінчувалися втратами. Завжди. Тому що Росія не змінила своїх планів. Росія готується і продовжує посилювати і готувати своїх найманців на Донбасі. За час "всеосяжного перемир'я", яким так пишаються прихильники Зеленського, ми практично втратили контроль над силами противника. До цього знали практично всі. Де, який підрозділ, озброєння що робить, на що здатне. Аж до прізвищ і позивних всіх командирів взводів і рот. Знали, де копають, що зміцнюють, які позиції готують, куди і яку техніку переміщують. Як тільки починали нахабніти, відразу включалися мінометка або арту і точковими ударами приводили бойовиків до тями. Зараз такої картини немає. На окремих ділянках деякі підрозділи силами ентузіастів, за підтримки волонтерів продовжували весь цей час контролювати дії противника, не дивлячись на всі заборони. Але навіть ця робота не приносить результатів, тому що це розрізнені шматочки інформації. Вони локальні. А загальну картину дає саме зібрана мозаїка з усіх цих шматочків. Але цього немає, тому що навіть цю інформацію вищі штаби не обробляють і не аналізують. Тому що офіційно її як би немає. А навіщо робити те, чого як би ні? Краще в інст посидіти і телиць полайкать. І премія ціла буде. Більш того, коли Зеленський приїжджає на фронт, РЕБом тиснуть всіх. Глуша і своїх і чужих. На цей час повністю вимикаючи слух і зір і своєї армії теж. Тому, коли Зеленський говорить, що його слова про те, що Путін вбивця, "можуть коштувати життя нашим захисникам", він бреше. Він деморалізує армію. Він боїться. Він жертва, яку вже ґвалтують, але яка сподівається, що покорою вона уникне більшого насильства. Чи не уникне. Тактика неопору може працювати проти внутрішньої влади, але ще нікому не вдалося перемогти у війні підставляючи праву щоку після удару по лівій. А війна йде. Восьмий рік йде. І Росія не відмовиться від своїх планів. Я це пишу не для того, щоб подналіть "зради". Її і так вистачає. Я пишу це для того, щоб не було ілюзій з приводу "миротворчості" Зеленського. По суті, Зеленський активно робить нам "придністров", але на нашому утриманні та за кордоном прозорою для бойовиків, але закритою для нас. Сірою зоною беззаконня в складі України. І так, армія воює. І ми з армією до перемоги. Спасибі всім, хто допомагає.  
Суспільство Щонайменше ще один пасажир посадженого літака був затриманий крім Протасевича Як повідомляє BBC, щонайменше ще один пасажир літака авіакомпанії Ryanair, який здійснив екстрену посадку в аеропорту Мінська, був затриманий разом із засновником тереграм-каналу NEXTA. Як повідомляє видання, разом з Протасевичем була затримана його дівчина, 23-річна громадянка Росії Софія Сапега. Вона вчиться в магістратурі Європейського гуманітарного університету (ЄГУ) у Вільнюсі за програмою "Міжнародне право і право Європейського союзу". "Європейський гуманітарний університет докладає всіх зусиль для якнайшвидшого звільнення Софії Сапега", - заявив виданню офіційний представник ЄГУ Максим Мілта. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла про те, що під загрозою винищувача-перехоплювача МіГ-29 ВПС Республіки Білорусь, літак авіакомпанії Ryanair був змушений здійснити екстрену посадку в аеропорту Мінська.
Суспільство Близький Схід. Один із засновників "Хізбалли" потрапив до лікарні в критичному стані c коронавірусів Алі Акбар Мохташемі Пур, що вважається одним з засновником руху "Хізбалла" в Лівані, колишній міністр внутрішніх справ Ірану, доставлений в лікарню в Тегерана в критичному стані. Іранський сайт Enterkhab.ir пише, що Мохташемі Пур звернувся в лікарню міста Керманшах в зв'язку з ішемічною хворобою серця. У нього був також виявлено коронавірусна інфекція. Після того, як його стан почав ухудашться, а рівень кисню в крові впав до 70%, він був перевезений в лікарню в Тегерані. Його стан оцінюється медиками як критичний. Рух «Хезболла» було створено в 1982 році за сприяння іранського Корпусу Вартових Ісламської революції на хвилі антиамериканських і антиізраїльських настроїв для боротьби з ізраїльським військовим присутністю в Південному Лівані. «Хезболла» вважається терористичною організацією в США, Великобританії, Німеччині, Нідерландах, Канаді, Ізраїлі, Австралії і Єгипті; в провину їй ставляться терористичні акції проти цивільного населення і військових.
Політика Глави Євросоюзу на сьогоднішній зустрічі дадуть оцінку Беларуская інциденту Сьогодні 24 травня в понеділок, в Брюсселі зберуться глави держав і урядів Євросоюзу. Це буде перший очний саміт глав з грудня 2020 року.Нагадаємо, даний саміт позаплановий, який був скликаний його головою Шарлем Мішелем для стратегічного обговорення відносин з Росією, яке лідери ЄС щораз відкладали, вважаючи це питання надто чутливих для онлайн-формату. Як очікується, Брюссель не обмежиться одним самітом для дискусій на цю тему. Як заявив напередодні Мішель, за підсумками нинішньої зустрічі глава дипломатії спільноти Жозеп Боррель повинен буде підготувати та подати на плановому саміті ЄС в червні звіт по відносинам з Москвою. У порядок денний першого дня зустрічі також включений інцидент з екстреною посадкою в Мінську літака компанії Ryanair, який, за словами Мішеля, «без наслідків не залишиться». З опублікованого 24 травня інтерв'ю медіагрупи Funke інтерв'ю глави провідною фракції Європарламенту - Європейської народної партії (ЄНП) - Манфреда Вебер а, видно ставлення ЄС до інциденту з екстреною посадкою в Мінську літака компанії Ryanair. Вебер назвав його "актом державного тероризму". «Диктатор [президент Білорусії Олександр] Лукашенко своїм неприйнятним актом державного тероризму ставить під загрозу цивільні авіаперевезення в Європі. Потрібні ясну відповідь і рішучі дії глав держав і урядів європейських країн », - заявив Вебер. «Примусова посадка цивільного пасажирського літака, який перебував на шляху між двома державами ЄС і НАТО, є новим явищем. Тим самим керівництво в Білорусії безпосередньо зазіхає на існуючі міжнародні правила », - вважає глава фракції. На його думку, Європейська Рада [засідає 24-25 травня] «повинен направити однозначний сигнал про те, що таким діям в Європі немає місця».
Суспільство Гендиректор Ryanair назвав ситуацію "підтримуваним державою викраденням" Генеральний директор Ryanair Майкл О'Лірі заявив в ефірі ірландської радіостанції Newstalk, що вимушена посадка в Мінську літака авіакомпанії є "випадком підтримуваного державою викрадення ... підтримуваного державою піратства". На думку О'Лірі, на борту літака знаходилися агенти КДБ. "Судячи з усього, влада хотіла зняти з літака журналіста і його супутницю. Ми вважаємо, що з літака також зійшли в аеропорту агенти КДБ", - сказав гендиректор авіакомпанії. О'Лірі розповів, що інцидент "вкрай налякав" пасажирів і екіпаж і що всі вони знаходилися під озброєною охороною, а їх сумки обшукували. За словами О'Лірі, літаки авіакомпанії дуже рідко літають над Білоруссю і, якщо доведеться надалі літати над Польщею, це буде "дуже невеликою зміною". При цьому глава Ryanair заявив, що рішення про це буде прийнято після консультацій з європейською владою. Заява гендиректора Ryanair різко відрізняється від опублікованої напередодні офіційної вкрай стриманою реакції авіакомпанії: "Білоруський диспетчер повідомив нам про можливу загрозу на борту і дав нам вказівку пройти в Мінську, найближчий аеропорт. Перевірка показала, що загрози немає, після чого літак продовжив шлях. Про те, що трапилося були сповіщені компетентні інстанції, ми вибачаємося перед пасажирами за незручності ". Пізніше в понеділок в Брюсселі відбудеться зустріч лідерів країн Євросоюзу, на якій обговорять ситуацію з посадкою в Мінську літака Ryanair. В ході зустрічі йтиметься про нові санкції на адресу Білорусі і про можливе припинення польотів через цю країну. Авіакомпанія AirBaltic вже оголосила, що припиняє літати над Білоруссю.
Політика У Ризі зняли червоно-зелений прапор Білорусі і замінили його на біло-червоно-білий У Ризі проходить чемпіонат світу з хокею з шайбою. Після вчорашнього інциденту примусом до посадкою літака в аеропорту міста Мінськ, мер столиці Латвії замінив червоно-зелений прапор Республіки Білорусь, виставлений разом з іншими прапорами країн учасниць Чемпіонату Світу, на біло-червоно-білий прапор Баларусі. Мер Риги зазначив: «Прапор, який символізує режим, який здійснює державний тероризм, недоречний в міському середовищі Риги, тому ми його зняли! Угон міжнародного пасажирського літака з метою придушення і арешту політичних дисидентів знищив останні залишки легітимності білоруського диктатора. Біло-червоно-білий прапор символізує солідарність Риги з білоруським народом і всіма репресованими людьми в Білорусі. Свободу Білорусі! » Нагадаємо, біло-червоно-білий прапор був державним прапором Республіки Білорусь з 1991 по 1995 роки. Існує безліч різних версій походження біло-червоно-білого прапора. Найпопулярніша легенда співвідносить поява прапора з невідомої битвою військ Великого князівства Литовського проти іноземних загарбників (ймовірно, Грюнвальдська), в якій поранений полководець підняв біле закривавлене полотно і повів під цим прапором військо до перемоги. За іншою версією, біло-червоно-білий прапор утворився в Середньовіччі згідно із законами геральдики та вексилології з квітів герба «Погоня» (білий і червоний). На думку деяких фахівців, прообразом біло-червоно-білого прапора може вважатися прапор Святого Георгія (червоний хрест на білому полотні), який можна побачити на мальовничому полотні XVI століття, що зображає кавалерію в переможній битві польсько-литовсько-білорусько-українського війська гетьмана Костянтина Острозького проти московської орди на чолі з воєводою Іваном Челяднін під Оршею в 1514 році.
Суспільство Проїзд в метро Києва все ж подорожчає, це неминуче В ефірі телеканалу "Київ" заступник начальника КП "Київський метрополітен" Наталка Макогон попередила про неминучість підвищення тарифу на проїзд до міському метрополітені. Макогон повідомила, що метрополітен зараз працює собі в збиток. Хам начальника метрополітену заявила, що вартість проїзду в метро зараз є збитковою, оскільки собівартість однієї поїздки становить вже понад 20 гривень. Далі вона повідомила, що остаточний тариф в столичному метрополітені ще не затвердили, але пообіцяли зробити його компромісним. У продовженні своєї розмови вона сказала, що в підземці обіцяють зробити новий тариф компромісним, який задовольнить пасажирів. Всі необхідні документи за твердженням нового тарифу вже направлені в профільний департамент по транспорту. І тепер економісти і фахівці управління з цінової політики Київської міської адміністрації будуть аналізувати і вивчати питання вартості проїзду в метро. Наталка Макогон додала, що місцева влада знає про можливості міського бюджету, рівень заробітних плат жителів Києва і стан комунальних підприємств і новий тариф буде встановлено відповідно до цих показників. "Я думаю, що люди з розумінням поставляться до нового тарифу на проїзд, оскільки зараз вибудовується варіант, розрахований на реальні можливості киян", - сказала заступник керівника метрополітену. Вона також розповіла, що в майбутньому в Києві буде переглядатися система проїзних квитків. При покупці оптового проїзду пасажири зможуть заощадити на вартості однієї поїздки.
Політика Україна припинить авіасполучення з Білоруссю слідом за Великобританією Як стало відомо з сайту Офісу Президента України, Володимир Зеленський доручив уряду підготувати рішення про припинення авіасполучення між Україною і Білоруссю. Дане рішення було прийнято після проведення у понеділок 24 травня наради під головуванням глави держави в якому взяли участь Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр енергетики Герман Галущенко , міністр інфраструктури Олександр Кубрак, заступники керівника Офісу Глави держави Юлія Свириденко та Кирило Тимошенко. Приводом для проведення наради стала ситуація навколо пасажирського літака компанії Ryanair, який 23 травня здійснив вимушену посадку в аеропорту Мінська. З огляду на ситуацію, що склалася, Президент доручив уряду опрацювати рішення про припинення прямого авіасполучення між Україною і Республікою Білорусь і закриття повітряного простору Білорусі для здійснення авіаперельотів з України і в нашу країну. Нагадаємо, як раніше повідомила АСН Великобританія першою з країн припинила авіасполучення з Республікою Білорусь з інцидент з літаком компанії Ryanair 23 травня.
Політика Білорусь з Латвією місці цвинтаря прокажених послів Після того як днем стало відомо, що мер Риги змінив червоно-зелений прапор Білорусі на біло-червоно-білий на майданчику, де встановлені прапори країн, що беруть участь в ЧС з хокею, надійшла інформація про те, що Білорусь висилає посла Латвії Ейнарс Семаніса. Пізніше надійшла інформація про те, що всіх співробітників посольства Латвії зобов'язали покинути Білорусь. Про це повідомив телеграм-канал NEXT. Латвія у відповідь висилає посла Білорусі і всю дипмісію. Нагадаємо, даний інцидент стався після того, як в неділю 23 травня над територією Республіки Білорусь під контролем бойового винищувача був посаджений літак авіакомпанії Ryanair, який здійснив вимушену посадку в аеропорту Мінська. В результаті двох пасажирів літака затримали в аеропорту Мінська. Один із затриманих - колишній редактор опозиційного уряду Білорусі видання.
Здоров`я оформление ленты  Лікарі розкрили секрет неймовірного трюку Майкла Джексона Дослідники стверджують, що для виконання "антигравітаційного нахилу" Майкла Джексона були потрібні не тільки спеціальні пристосування, а й неймовірна фізична сила. Індійські нейрохірурги вивчили знаменитий "антигравітаційний нахил" Майкла Джексона і прийшли до висновку, що для його виконання потрібно ще й мати вражаючу розтяжку ахіллового сухожилля. Лікарі попередили - непідготовленим танцюристам намагатися повторювати такий трюк в жодному разі не можна, пише Journal of Neurosurgery: Spine. Нагадаємо, в танці співак і його команда нахилялися під кутом 45° з повністю випрямленим тілом. У звичайної людини вийшло б нахилитися на 20°, найсильнішим танцюристам - на 25-30°. На зйомках кліпу на пісню Smooth Criminal, де Джексон вперше виконав "антигравітаційний нахил", використовували особливу систему ременів і дроту, яка утримувала тіло співака в потрібному положенні.
Політика оформление ленты  Великобританія ввела свої персональні санкції проти білоруських чиновників Глава МЗС Великобританії Домінік Рааб заявив, що Великобританія ввела санкції відносно 99 фізичних та юридичних осіб з Білорусі.Крім того, Великобританія готова ввести санкції проти «Північного потоку-2» і трубопроводу «Ямал-Європа». Справа в тому, що до будівництва трубопроводу, який проходить через Білорусь, причетна Росія, спонсоруюча режим Лукашенка.Відносно Лукашенко міністр закордонних справ сказав наступне: "режим Олександра Лукашенка в Білорусі виглядає« дуже укоріненим ». У неї є« захисну парасольку »Москви." Тому, якщо санкції наберуть чинності, це буде камінь в сторону не тільки Лукашенко, а й Путіна. Раніше британський політик, член Лейбористської партії Ліза Нанді повідомила Домінік Рааб, що в цьому питанні лейбористська партія повністю підтримає рішення уряду. Свій виступ Міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб почав з пояснення того, що сталося з рейсом Rynair, на якому було понад 100 пасажирів. Він повідомив, що без будь-яких доказів, які б підтверджували твердження про те, що існує загроза вибуху, літак був перенаправлений в аеропорт Мінська. Далі він повідомив, що Роман Протасевич був затриманий за надуманими звинуваченнями. Рааб зазначив, що Великобританія вимагає його негайного звільнення. Що трапився інцидент ставить під загрозу польоти всюди, тому міністр сказав, що Великобританія хоче побачити термінове засідання Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО), щоб обговорити це. Британським авіакомпаніям наказали припинити польоти через повітряний простір Білорусі, а так же дозвіл на роботу білоруської авіакомпанії "Бєлавіа" в Великобританії призупинено.
Політика Державні ЗМІ Білорусі показали захопленого Романа Протасевича Державні засоби масової інформації Республіки Білорусь поширили 30-секундну відеозапис із захопленим Романом Протасевичем, що дає «свідчення». На відео Протасевич стверджує, що абсолютно здоровий і дає свідчення про організацію масових заворушень. Дослівно він говорить наступне. "Добрий день, мене звати Роман Протасевич. Вчора я був затриманий співробітниками МВС в національному аеропорту Мінська. Зараз я перебуваю в Сіхо №1 міста Мінська. Можу заявити, що ніяких проблем зі здоров'ям, у тому числі з серцем або з будь-якими іншими органами у мене немає, ставлення з боку співробітників до мене максимально коректне і за законом. Також зараз я продовжую співпрацювати зі слідством і даю свідчення по факту організації масових заворушень в місті Мінську ", - говорить Протасевич в відео.     Незадовго до публікації відео мати Протасевича повідомила ЗМІ, що її син може перебувати в одній з мінських лікарень "в критичному стані". Про це Наталі Протасевич розповіли "люди з медичних кіл", нібито отримали цю інформацію від своїх колег. Після того, як про це написав телеграм-канал "Білорусь головного мозку" та інші ЗМІ, білоруське МВС опублікувало офіційну заяву про те, що Роман Протасевич знаходиться під вартою в СІЗО-1 в Мінську.
Суспільство Найбільший авіаконцерн Європи Lufthansa припинив польоти своїх літаків готівка Білоруссю Як повідомляють європейські ЗМІ, після вимушеної екстреної посадки літака Ryanair в Мінську найбільший авіаконцерн Європи Lufthansa прийняла попереджувальні заходи щодо своїх суден. На даний момент Deutsche Lufthansa призупиняє польоти своїх літаків над білоруським повітряним простором. Після вимушеної посадки в Мінську літака Ryanair німецька авіакомпанія Lufthansa поки буде уникати повітряного простору Білорусі, йдеться в повідомленні прес-служби перевізника. «У зв'язку зі сформованою динамічною ситуацією ми тимчасово припиняємо роботу в повітряному просторі Білорусі», - заявили в компанії в понеділок увечері. Влада Республіки Білорусь в неділю посадили літак Ryanair з більш ніж 100 пасажирами, який прямував з Афін до Вільнюса - нібито через загрозу вибуху. Підійшов же винищувач МіГ-29, що підтвердили військові в Міністерстві Оборони Мінська.

Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
більше матеріалів




/-0,42894387245178-/ /-pc-/
Top