counter
Архів Повернутись назад 24 Травня 2017
24 Травня
Політика Пентагон: Війна на Донбасі триватиме і в 2018 році Війна на Донбасі між Збройними силами України і російськими терористами триватиме і в 2018 році. Таку думку висловив директор Агентства військової розвідки Пентагону генерал-лейтенант Вінсент Стюарт. Виступаючи з доповіддю перед Комітетом Сенату США, Стюарт розповів, що американська розвідка прогнозує невиконання Мінських угод протягом 2018 року, передає Укрінформ. Розвідники вважають, що немасштабні бойові дії вздовж лінії розмежування на Донбасі триватимуть, також можлива ескалація насильства з боку РФ. «Конфлікт на сході України між підтримуваними Росією сепаратистами й українським урядом, ймовірно, збережеться протягом наступного року», - підкреслив Стюарт. Він додав, що Росія занадто багато вклала в модернізацію військового потенціалу, тому навряд чи відмовиться від дестабілізації.
Суспільство Пенсіонера в Миколаєві підозрюють у розбещенні дітей Поліція затримала у Миколаєві 64-річного чоловіка, якого підозрюють у розбещенні дітей. Про це повідомили в прес-службі відомства. До правоохоронців звернулася 26-річна мати 9-річної дівчинки. За її словами, незнайомий пенсіонер заманив дитину солодощами в гараж, де демонстрував свої статеві органи. Крім дівчинки, про аналогічний випадок повідомив і сусідський хлопчик. Поліцейські затримали чоловіка і відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 156 Кримінального кодексу України (розбещення неповнолітніх). Злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років. Призначено психолого-психіатричні експертизи підозрюваного. Нагадаємо, напередодні, 23 травня, військові 79-ї окремої десантно-штурмової бригади знайшли 10-річного зниклого раніше школяра Платона Корженка. Коли його знайшли в лісосмузі, хлопчик лежав на землі і виглядав змученим. Місцеві жителі підозрюють, що в місті орудує маніяк.
Суспільство ФСБ РФ в окупованому Криму проводить масштабні навчання з авіацією і флотом В окупованому країною-агресором Росією українському Криму з 24 по 29 травня пройдуть масштабні антитерористичні навчання. Про це повідомили в центрі громадських зв'язків ФСБ РФ. Планується, що навчання пройдуть в 2 етапи, в них візьмуть участь 2 тисячі військових. Окупанти зібралися задіяти бронетехніку, флот, авіацію і роботизовані комплекси, передає РИА Новости. ФСБ таким чином має намір перевірити бойову готовність своїх підрозділів на окупованому півострові, як ФСБшники готові до ліквідації диверсійних груп умовного противника. В ході навчань спецназ ФСБ повинен відпрацювати дії у санаторії в Євпаторії, зокрема на окремих ділянках прибережної зони і гірсько-лісистій місцевості, і на морських об'єктах компанії «Чорноморнафтогаз».
Суспільство Українського дизайнера на модному показі в Італії представили як представника Росії Організатори тижня моди в Римі в ході модного показу представили українського дизайнера Анастасію Колосову як росіянку. Дизайнер має намір звернутися до суду, так як перед нею не вибачилися. За словами Колосової, вона раділа, що зможе показати свою роботу на заході високого рівня, під час показу колекції постійно стежила за юними моделями. Однак, коли повернулася додому і отримала фото з показу, усвідомила, що її обдурили, передає ТСН. «Коли я побачила, у мене просто був шок. Я не розумію, як на заході такого рівня можна було припуститися такої помилки - випустити українського представника під прапором агресора», - заявила вона. Організатори відмовилися виправить помилку. Колосова з'ясувала, що серед них є і росіянка, яка живе в Італії. Саме вона і відмовила в публічному вибаченні. Організатор фешн-показів Оксана Уткіна впевнена, що це - не збіг. «Я впевнена, що це було зроблено спеціально. Особливо, коли з'ясувалося, що організатори були з Росії », - вважає організатор Ukrainian Kids Fashion Week.
Суспільство оформление ленты  Словаччина призупинила спільне патрулювання кордону з Україною через активістів Закарпаття Словаччина тимчасово призупинила спільне патрулювання кордону з Україною після інциденту, що виник між закарпатськими активістами і словацьким поліцейським. Конфлікт стався на під'їзді до митного поста Убля. Місцеві активісти протестували проти присутності поліцейського зі Словаччини на українській території. Його не пропускали додому, в результаті поліцейські був змушений кілька годин додатково перебувати в Україні, передає видання ua-reporter.com Як заявив прес-секретар місцевої поліції Денис Балогинський, саме цей інцидент став причиною припинення спільного патрулювання, яке проводилося на підставі Угоди між Міністерством внутрішніх справ Словацької Республіки та адміністрації Державної прикордонної служби України.
Політика Президент Філіппін попросив у Путіна продати зброю для боротьби з ІДІЛ Президент Філіппін Родріго Дутерте попросив у президента РФ Володимира Путіна надати його країні російську зброю. Про це повідомили в прес-службі Кремля. Зустріч Дутерте і Путіна пройшла в Москві 23 травня. Дутерге заявив, що має порушити робочий графік, так як у провінції Мінданао почалися бойові дії. «У нас були певні замовлення в США, але зараз там ситуація не дуже гладка. Нам потрібна сучасна зброя, щоб боротися з ІДІЛ, щоб боротися з їхніми підрозділами та угрупованнями», - сказав Дутерте Путіну. У свою чергу Путін зазначив, що можлива «співпраця в галузі військово-технічної взаємодії». Нагадаємо, в провінції Мінданао введено військовий стан. В ході масових зіткнень між армією і бойовиками повстанського угрупування, пов'язаного з ІДІЛ, загинули троє силовиків.
Політика Україна надала Європейському суду нові докази у справі про анексію Криму - міністр Україна надала Європейському суду з прав людини додаткові пояснення і докази у справі про анексію Криму Росією. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко. «Дуже багато доказів було подано, і я можу анонсувати, що наступного тижня буде презентація низки доказів, які ми встановили спільно з колегами з різних правоохоронних органів, і будуть свідки, які погодилися вийти в публічну площину і дати інформацію для українських громадян з тих фактів, які ми зараз відправили в ЄСПЛ», - зазначив Петренко в ефірі «5 канала». Міністр також повідомив, що представлені ЄСПЛ докази повністю спростовують позицію РФ. Зокрема, спростовується той факт, що у росіян нібито була підтримка кримського народу під час проведення псевдореферендуму. Петренко також висловив переконання, що перемога - за Україною. Нагадаємо, раніше Меджліс кримськотатарського народу подав скаргу до Європейського суду з прав людини у зв'язку з тим, що російська влада внесла його в список екстремістських організацій і заборонила його діяльність. Як відомо, у квітні Міжнародний суд ООН у Гаазі відмовив у тимчасових заходах щодо Росії за позовом України за Конвенцією про боротьбу з фінансуванням тероризму.
Політика Трамп найняв адвоката, щоб захищатись від звинувачень у зв'язках із Путіним Президент США Дональд Трамп найняв приватного адвоката, щоб захищатися в ході розслідування про зв'язки з вищим керівництвом Росії. Цю інформацію дізнався телеканал FOX Business від своїх джерел. Захисником Трампа став нью-йоркський адвокат Марк Касовіц, який також є засновником фірми Kasowitz, Benson, Torres LLP. Ця компанія раніше вже представляла інтереси Трампа у багатьох справах, включно з угодами з нерухомістю, розлучення і звинувачення в шахрайстві в Trump University. Журналісти з'ясували, що Касовіц відомий своїми суперечками з журналістами. Раніше Касовіц вимагав спростувань і виправлень від газети The New York Times, яка критично висвітлювала Трампа під час президентської кампанії 2016 року. Сам адвокат поки не коментував цю інформацію. У Білому домі також не надали офіційної відповіді.
Суспільство Влада Києва вкотре обіцяє виселити з "Гідропарку" занадто гучні заклади Підприємцям, чиї заклади створюють гучний шум у розважальній зоні Гідропарку вночі, запропонують виселитися з острова, пише Київ.Правда. з посиланням на депутата Київради Олега Петровца. Він визнав, що на нестерпний шум з величезної розважальної зони на островах жителі навколишніх житлових масивів скаржаться давно, тепер мер Віталій Кличко доручив голові районної адміністрації у вівторок зібрати на нараду підприємців, що працюють у "Гідропарку", і провести з ними роз'яснювальну роботу, а якщо не почують - то виселити їх звідти. У серпні 2016 рівень шуму в нічному Гідропарку перевищував норму в 1,5 разу і досягав 93 дБ. Безпечним для людини вважається лише шум у межах 20-40 дБ. Відзначимо, столична влада вже не раз виносила попередження власникам розважальних закладів у Гідропарку.
Суспільство оформление ленты  Виправився. Син Президента після скандалу з російської футболкою, надів українську символіку Син Президента України Петра Порошенка Михайло після скандалу з футболкою з російською символікою, і докорів батька з'явився на публіці в одязі з українською символікою. І хоча до скандалу Михайло не давав приводів засумніватися в його розумінні поняття "патріотизм", так як діти президента часто супроводжували його на різних заходах, то тепер, схоже, хлопцеві доведеться попрацювати більше над собою. Він з'явився у футболці з українською символікою під час спортивної рубрики на каналі "Україна", яку віднедавна веде його мати - Марина Порошенко. Перша леді привела на ефір 23 травня трьох своїх дітей - Євгенію, Олександру і Михайла, і показала, що таке Медбол. Син президента Михайло був одягнений у футболку з написом «Україна». У той час як його сестри - у футболки з логотипом відомої спортивної фірми.
Суспільство Співачка Аріана Гранде скасувала світове турне через теракт у Манчестері Відома американська співачка Аріана Гранде перервала свій світовий тур Dangerous Woman після теракту, який стався на її концерті в Манчестері. Виконавиця також скасувала концерт у Лондоні, який планувався 25 травня, передає TMZ. Джерела, близькі до співачки, повідомили, що тур призупинено на невизначений термін. Передбачалося, що концерти Гранде пройдуть у Бельгії, Польщі, Німеччини та Швейцарії. Оточення співачки повідомляє, що вона важко психологічно перенесла теракт і тепер не готова виступати. Графік гастролей буде переглянутий, поки Гранде не прийде до тями. Нагадаємо, у своєму першому коментарі після теракту Аріана Гранде сказала: "Я зломлена. Від щирого серця, мені шкода. У мене просто немає слів". 22 травня о 22:35 за місцевим часом у Великій Британії стався жахливий теракт. Відразу кілька вибухів сталося на «Манчестер-Арені» під час концерту співачки Аріани Гранде. Сама артистка в той час вже йшла зі сцени. В результаті теракту загинули 22 людини, 59 були травмовані.
Події У Росії працівників родовища кинули без їжі в оточенні ведмедів На Ямалі були евакуйовані працівники одного з родовищ, яких не забрали з вахти і залишили без продуктів в оточенні білих ведмедів. Вахтовиків кинули на буровому об'єкті в Шуришкарському районі. Своє прохання про допомогу вони написали на землі, так як діставатися до них потрібно 300 км по повітрю, передають «Вести.ру». «Власник організації, в якій ми працюємо, відмовив 17 числа у вильоті вертольота за нами з Надима через недостатнє завантаження. У нас закінчилась їжа, продуктів не залишилося ніяких», - розповів один з вахтовиків Аркадій Синевський. Рятувальники також не змогли відразу вилетіти на допомогу, так як піднялася пурга. Таким чином, чоловіки тиждень виживали в тундрі. Вони підкреслили, що зараз час пробудження ведмедів, які виснажені після сплячки і не відрізняються дружелюбністю. Двоє сторожів на Куноватському родовищі працювали ще з середини квітня. Через місяць заступити на вахту замість них мали інші люди. Але ні зміни, ні продуктів харчування чоловіки не дочекалися. Роботодавець категорично заперечує, що кинув без допомоги своїх же працівників у тундрі.Журналісти також зазначили, що ямальські підприємства виплачувати зарплати своїм працівникам не поспішають - сумарна заборгованість перевищила 500 мільйонів рублів.
Політика Трамп уперше зустрівся з Папою Римським у Ватикані Президент США Дональд Трамп прибув до Ватикану, де його прийняв папа Римський Франциск. Кортеж глави США прибув до Ватикану о 09:16 за київським часом, передає 12 News. Відзначається, що Дональда і Меланію Трамп біля входу в Апостольський палац зустрів префект Папського дому архієпископ Георг Генсвайн. Поки що невідомі подробиці бесіди. Зустріч Трампа і Франциска тривала майже 30 хвилин. Після зустрічі з Папою Римським Трамп відвідав Сикстинську капелу, собор Святого Петра. За попередньою інформацією, далі глава США вирушить в Квіринальський палац, де його прийме президент Італії Серджо Маттарелла. Після цього пройде зустріч з прем'єр-міністром країни Паоло Джентілоні на віллі Таверна. У Римі посилено заходи безпеки, над містом літають вертольоти. До візиту Трампа прикута пильна увага, він повинен задати тон майбутнім відносинам США і Ватикану.Після візиту до Ватикану Трамп попрямує до Брюсселя, де пройдуть переговори з представниками Євросоюзу і НАТО. Після цього президент США повернеться на саміт до Італії.
Події Українця в Польщі навмисне облили спиртом і намагалися спалити У комунальну лікарню швидкої допомоги Тернополя потрапив 55-річний житель Бережанського району, у якого лікарі діагностували термічні опіки обличчя, грудної клітки та рук. Лікарям чоловік розповів, що в місті Катовіце в Польщі, де він перебував деякий час, його навмисне облили спиртом і підпалили, передає місцеве видання «Погляд». Разом з тим потерпілий українець відмовився повідомити імена своїх кривдників і за що з ним так намагалися вчинити. Зараз чоловіка перевели в хірургічне відділення лікарні. Нагадаємо, раніше російські ЗМІ вигадали фейк про побиття в Польщі української дівчинки. Спочатку відео з побиттям школярки в Гданську опублікувала в Facebook мешканка Польщі Маріка Питльовска, потім його дружно перепостили російські ЗМІ, які забезпечили його коментарями про те, що дівчинку нібито били з криками: «Тримай, бандерівська курво».
Суспільство В Одесі закликають зірвати концерт співачки Світлани Лободи Одеситів закликають влаштувати акцію протесту і зірвати концерт відомої української співачки Світлани Лободи. Концерт має відбутися в неділю, 28 травня. Із закликами до жителів міста на своїй сторінці в Facebook звернувся активіст, екс-глава одеського «Правого сектора» Сергій Стерненко. «Закликаю всіх прийти 28.05, вже цієї неділі, о 21:00 з акцією протесту проти цієї запроданки і любительки російського рубля! Концерт цієї колаборанткі в Одесі - виклик перед усіма нами!» - написав Стерненко. За його словами, в той час, коли бійці АТО воюють на Донбасі, в Одесу запрошують Лободу, яка своїми поїздками в Росію підтримує агресію цієї країни. Нагадаємо, раніше Світлана Лобода під час ефіру на російській пропагандистському каналі поскаржилася на українських радикалів, які їй нібито загрожують. Під час передачі ведучий почав говорити про недавній скандал співачки з журналістами каналу «1+1», які звинуватили охоронців Лободи у нападі. Продюсер Лободи Нателла Крапівіна заявила, що це була провокація самих журналістів. Після чого вона обурилася, що журналісти оприлюднили адресу Лободи, якій і так постійно погрожують радикали.
Суспільство В «ЛНР» формують партії бойовиків з паспортами України для відправки в Сирію У так званій «ЛНР» формуються дві партії бойовиків зі складу «2-го АК ЛНР» як кандидатів на участь у бойових діях у Сирії. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За його словами, в кожну партію набирають по 150 осіб. «Після формування групи будуть спрямовані в Ростов-на-Дону (РФ), де буде проведено відбір. Однією з основних вимог до кандидатів є наявність паспорта громадянина України, документи «ЛДНР» мати при собі заборонено», - підкреслив Тимчук. Нардеп також повідомив, що кандидати зараз набираються з місцевих бойовиків зі складу «4-ї омсбр» і «7-ї омсбр» «2-го АК ЛНР». Група ІС також з'ясувала, що в готелі «Прага» в Куйбишевському районі Донецька бойовики «окремого полку спеціального призначення МВС ДНР» отримують військову форму російського зразка та взуття, яку завезли з РФ в останньому «гумконвої».
Політика Трамп назвав лідера Північної Кореї «божевільним з ядерною бомбою» Президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови з президентом Філіппін Родріго Дутерте назвав лідера Північної Кореї Кім Чен Ина «божевільним з ядерною зброєю». Про це пише The Washington Post. Журналісти отримали розшифровку розмови двох президентів, яка відбулася ще 29 квітня. В ході бесіди з Дутерте Трамп зазначив, що всі ракети КНДР «зазнають невдачі», і назвав це «хорошою новиною». У свою чергу Дутерте додав, що Кім Чен Ин «грає зі своїми бомбами - своїми іграшками», і припустив, що «його розум не добре працює, і він може просто збожеволіти». У відповідь Трамп заявив, що у США «багато вогневої потужності», зокрема два атомних підводних човни, відправлені Пентагоном до Корейського півострова. «Ми не можемо дозволити безумцю, що володіє ядерною зброєю, бути на волі», - заявив американський президент. Нагадаємо, на початку травня Трамп повідомив, що хотів би зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином на тлі підвищеної напруженості навколо ядерної програми КНДР. Глава Північної Кореї ніколи не зустрічався з іноземними лідерами після того, як очолив КНДР після смерті його батька в 2011 році, а також не покидав свою ізольовану країну.
Політика Гройсман подякував міністру Кутовому за професіоналізм Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на початку засідання Кабінету міністрів України подякував Тарасу Кутовому, який звільнився, за професійну роботу на посаді міністра аграрної політики, передає кореспондент АСН. «Абсолютно надійний і професійний наш колега, Тарас Кутовий, ухвалив учора рішення залишить пост міністра аграрної політики. Це рішення не було для нього спонтанним. Я відразу на це відреагував. І ще раз хочу підкреслити, що мені дуже шкода, що він ухвалив таке рішення. Але я глибоко поважаю його. Це рішення є його особистим», - заявив прем'єр. Гройсман зазначив, що Кутовий вирішив попрацювати в інвестиційній сфері. Прем'єр також вважає, що на сьогодні вкрай важливо підтримати розвиток АПК. «Ми будемо підтримувати та рухатися вперед. Безумовно, нам треба почати консультації з коаліцією щодо позиції парламенту з заявою про відставку міністра і нову кандидатуру міністра... Я впевнений, що найближчим часом це питання буде вирішено», - додав прем'єр. Нагадаємо, міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий 23 травня заявив, що подає у відставку. Кутовий уточнив, що в політиці пропрацював вже 5 років, а в подальшому планує зосередитись на питаннях залучення інвестицій в економіку України.
Економіка У Кличка повідомили причини майбутнього підвищення тарифів на проїзд Причинами майбутнього підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті є зростання цін на пальне, електроенергію, запчастини, а також збільшення мінімальної зарплати. Про це на брифінгу заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник. За його словами, з 2015 року вартість електроенергії зросла в 5 разів, так само як і зросла зарплата в КП «Київський метрополітен» і «Київпастранс». Це відбулося в зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати до 3200 грн в січні 2017 року, передає «Українська правда». Разом з тим чиновник додав, що всі пільги, якими користуються кияни, будуть збережені. Крім того, заощадити на проїзді можна буде завдяки покупці проїзних квитків. Так, до кінця року планується ввести електронний квиток на всі види громадського транспорту, що дозволить оптимізувати облік пасажирів. Нагадаємо, влада Києва має намір підвищити ціни на проїзд у метро до 5 гривень, в наземному транспорті до 4 гривень з 15 липня.
Події оформление ленты  У доці судноремонтного заводу в Миколаєві горить корабель У доці Чорноморського суднобудівного заводу в Миколаєві в середу, 24 травня, загорівся морський водолазний корабель українського флоту U700 "Нетішин". За даними місцевого видання НикВести, 5 екіпажів пожежників гасять вогонь. Було опубліковано відео, на якому видно сильний дим. Журналісти з'ясували, що корабель загорівся при виконанні вогневих робіт, тобто при заміні металу з використанням відкритого вогню. Завод отримав контракт вартістю близько 6 млн гривень на доковий ремонт судна. Кораблю мали поміняти метал обшивки зовнішнього корпусу, відремонтувати гвинто-рульовий комплекс, донно-бортову арматуру, провести очищення, забарвлення і низку інших робіт, які неможливо виконати на плаву. Корабель "Нетішин" має водотоннажність 279 тонн, повне - 298 тонн. Довжина корабля - 40,9 м, ширина - 8,1 м, осадка - 2,07 м. Екіпаж - 24 особи.
Економіка Насалик поїде в США домовлятися про постачання антрациту Міністр енергетики Ігор Насалик здійснить візит у США, де має намір домовитися про постачання антрациту в Україну. Про це він розповів перед засіданням Кабміну 24 травня, передає кореспондент АСН. «Вже визначена робоча група, яка після 23 числа має приїхати в Україну. Це перше. Вони повинні поспілкуватися з усіма тепловими генераціями і визначитись. На 29 червня я отримав вже лист від міністра енергетики США про переговори і мій приїзд у США. Зокрема, одним з питань спілкування буде поставка антрациту», - заявив міністр. Насалик підкреслив, що Україна розглядає можливість поставок вугілля марки «антрацит» не тільки з США. «Не тільки США, але і Казахстан, але треба пам'ятати, що не весь антрацит нам підходить. Нам підходить тільки «молодий антрацит», - додав міністр. Нагадаємо, раніше Насалик заявив, що Україна більше не закуповує вугілля з тимчасово окупованих територій Донбас. «Міністерство зробило кардинальний крок, ми направили в ДФС і на енергетичну митницю звернення з проханням, щоб при заході вугільної продукції походженням з ОРДЛО її відразу конфіскували. І це буде зроблено», - сказав 19 травня чиновник.
Суспільство оформление ленты  Дружина російського олігарха викликала заздрість британок своєю каблучкою з 70-каратним діамантом Дружина російського олігарха Олексія Шаповалова, 27-річна модель Ксенія Царіцина викликала захоплення і одночасно заздрість публіки у Великій Британії, показавши свою каблучку з діамантом у 70 каратів. Журналісти The Daily Mail відзначили, що вартість каменя - більше $9 млн. Царіцина заявила, що її чоловік «ніколи не був жадібним на подарунки, а тепер він вирішив, що 30 каратів - цього для мене недостатньо». Шаповалов з дружиною проживає в Дубаї, у них двоє дітей. Нагадаємо, для садової вечірки в Букінгемському палаці дружина принца Вільяма Кейт Міддлтон вибрала блакитну сукню-пальто від шотландського дизайнера Крістофера Кейна. До сукні дружина принца одягла сережки з блакитними топазами і діамантами від Kiki McDonough, вартістю 3500 фунтів стерлінгів ($4500.).
Економіка Кабмін вводить Єдину публічну інтегровану базу перевірок бізнесу Кабінет міністрів України вводить у дію Єдину публічну інтегровану базу перевірок бізнесу. Про це на засіданні уряду 24 травня заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, передає кореспондент АСН. «Сьогодні розглядаються дуже важливі питання. Це рішення на користь бізнесу. Це практичні кроки, які дозволять спростити підставу і ведення власного бізнесу. Ми продовжуємо дерегуляцію для розвитку бізнесу. На розгляд Кабміну винесено пакет рішень з 10 питань, які зменшують тиск на бізнес, імплементуються сучасні підходи в сфері державного нагляду», - заявив Кубів. За його словами, ключове питання - це впровадження Єдиної публічної інтегрованої бази перевірок, в якій «контролюючі органи і сам процес перевірок будуть прозорими і публічними. «Весь механізм перевірок буде простим і зрозумілим для бізнесу», - підкреслив він.
Події Вже затримані 23 посадові особи податкових органів України Працівники поліції затримали 23 представників податкових адміністрацій в різних областях України в рамках проведення великої антикорупційної операції. Про це повідомляє головний військовий прокурор країни Анатолій Матіос, передає Інтерфакс-Україна. «На сьогодні затримано 23 висопосадовці», - заявив Матіос під час брифінгу в аеропорту «Жуляни» (Київ). В рамках кримінальної справи щодо так званих податкових майданчиків Клименка до відповідальності також будуть притягнуті працівники правоохоронних органів. Про це заявив головний військовий прокурор Матіос. За його словами, зараз обшуки проводяться щодо керівництва податкових адміністрацій деяких областей, «за місцем розташування податкових майданчиків, куди заганяли підприємства реального сектора економіки».
Політика Єдина система перевірок бізнесу працюватиме онлайн Єдина система перевірок бізнесу працюватиме онлайн. Про це на засіданні Кабміну 24 травня заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефедов, передає кореспондент АСН. «Ми пропонуємо для бізнесу чіткі і зрозумілі правила гри. Перше - це створення автоматизованої інтегрованої системи державного нагляду. Зараз величезна кількість державних органів має власні бази перевірок... Ми вже ліквідували проміжні перевірки. Залишили тільки два види перевірок: планові та позапланові. Тепер ми хочемо, щоб вся база перевірок була онлайн, щоб кожен журналіст і громадянин побачив: кого і як у нас перевіряють», - заявив він. Нефьодов зазначив, що результатом таких перевірок, вся інформація про які буде онлайн, дозволить контролювати всі відрахування до державного бюджету. «Я сподіваюся вже цього року запустити сам портал», - повідомив він. Також заступник міністра прогнозує, що кількість перевірок по країні в результаті зменшиться мінімум на 15-30%. За його словами, для всіх контролюючих органів України будуть підготовлені плани самих перевірок, щоб уникнути корупції або якихось зловживань. «Кожен орган протягом року має затвердити для себе план таких перевірок», - сказав Нефьодов.
Суспільство оформление ленты  Російську актрису Людмилу Чурсіну внесено в базу даних «Миротворця» Російська актриса Людмила Чурсіна потрапила в базу даних сайту «Миротворець». На сайті зазначається, що актриса незаконно перетинала державний кордон України і відвідувала тимчасово окупований Крим. «Заперечення російської агресії. Участь у пропагандистських заходах на території окупованого Росією Криму», - сказано про Чурсіну на сайті. Крім того, журналісти з'ясували, що актриса брала участь у 2016 році в кінофорумі «Золотий витязь», а в березні 2014 року підписала звернення діячів культури Російської Федерації на підтримку політики президента Путіна в Україні та Криму (№473 у списку) Нагадаємо, раніше російський співак Леонід Агутін, режисер Єгор Кончаловський і артист балету Микола Цискарідзе були внесені в чорний список сайту «Миротворець».
Суспільство За наїзд на вагітну жінку суд у Дніпрі засудив водія до 3,5 року в'язниці У Дніпрі 26-річний молодий чоловік був засуджений до 3,5 року в'язниці за наїзд на вагітну жінку на пішохідному переході. Про це повідомили в прес-службі  прокуратури Дніпропетровської області. Індустріальний районний суд Дніпра ухвалив, що водій винен у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого). За даними прокуратури, в серпні 2016 року молодий чоловік на автомобілі Chevrolet Lacetti наїхав на жінку, яка переходила проїжджу частину на проспекті Слобожанському. Пішохідний перехід був не регульований. В результаті ДТП жінка померла. Чоловік визнав свою провину, тому суд засудив його до 3,5 року в'язниці з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.
Політика За три роки Рада підтримала 84% законопроектів Порошенка За три роки президентства Порошенка з 111 поданих ним законопроектів 84% були підтримані парламентом і стали законами. Про це заявив гендиректор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель, передає Інтерфакс-Україна. «За три роки президент України подав до Верховної Ради 111 законопроектів, з них законами стали 93 законопроекти, а це становить 84%», - сказав він в ході брифінгу, презентуючи результати відповідного дослідження. Для порівняння, за перший рік прем'єрства Гройсмана уряд подав 307 проектів законів, з яких законом став 71, тобто всього 23%. Це дуже низький показник для парламентсько-президентської республіки. За три роки депутати зареєстрували 4476 проектів законів, з них законами стали 326 або 7%. «Цей низький показник пов'язаний як з ефективністю роботи Ради, так і з тим, що в парламенті реєструється велика кількість законопроектів, які ми називаємо піар-законопроектами або «законодавчим спамом», які використовуються для імітації активної діяльності, привернення до себе уваги політиками, створення інформаційних приводів», - сказав Кошель.
Політика Луценко: Проти Януковича і оточення є десятки справ щодо корупції Справа Януковича - тільки перший крок. "Далі буде!". Про це з трибуни Верховної Ради України 24 травня заявив генпрокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. «Доповідаю, проти Януковича і найближчого оточення є десятки проваджень по корупції», - заявив він. У ключових випадках Генпрокуратура вже закінчила досудове слідство проти Януковича, Азарова, Арбузова, Колобова, Клименка, Ставицького, Курченка тощо. «Тепер питання за Печерським судом», - підкреслив він. Луценко визнав, що вважає найбільшим своїм досягненням за рік роботи на посаді генпрокурора завершення слідства і початок судового процесу над Януковичем, який звинувачується в державній зраді. «І це лише перший крок. Саме колишній президент Віктор Янукович був символом зла і для Майдану, і для абсолютної більшості українців. Тепер я, як генпрокурор, доведу це в суді. Зло буде покаране!.. Далі буде!» - сказав Луценко.
Події оформление ленты  Двоє поліцейських на Вінниччині організували наркоугруповання Двоє поліцейських у Вінницькій області організували наркоугруповання. Про це повідомили в прес-службі Служби безпеки України. Правоохоронці встановили, що старший оперуповноважений та інспектор поліції організували «повний цикл» наркобізнесу. За їхньою вказівкою місцеві жителі вирощували в теплицях марихуану, яку пізніше оптовими партіями продавали через мережу дилерів. В СБУ з'ясували, що дилерів поліцейські підбирали з числа колишніх працівників органів внутрішніх справ. Останні продавали марихуану «кінцевим споживачам» у місті Хмільник. Оперативники спецслужби затримали капітана і старшого лейтенанта в приватному будинку одного зі спільників. Під час проведення обшуків за місцем проживання наркоділків співробітники СБ України вилучили понад один кілограм марихуани. Відкрито кримінальне провадження за ст. 307 Кримінального кодексу України.
Економіка Підготовлено Стратегію розвитку малого та середнього бізнесу в Україні - міністр Мінекономрозвитку підготувало остаточний варіант Стратегії розвитку малого та середнього бізнесу в Україні. Про це на засіданні Кабміну 24 травня заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, передає кореспондент АСН. «Ми розробили стратегію розвитку малого і середнього бізнесу... Ми провели 12 громадських слухань, не формальних, а не реальних. Врахували більшість із 63 зауважень, які надійшли на адресу міністерства», - заявив він. Нефьодов підкреслив, що під час підготовки стратегії були залучені провідні європейські та українські експерти, представники бізнес-асоціацій. «І зараз на розгляд виноситься програма... Протягом 6 місяців за цією програмою будуть розроблені конкретні плани дій... Я дуже чекаю, що до 2020 року ми досягне всіх цілей, які позначені в програмі», - сказав він.
Суспільство оформление ленты  Скандал в окупованому Сімферополі: «мерія» видала книгу з «москалем» у формі СС Окупанти в Сімферополі видали краєзнавчу книгу, на одній з ілюстрацій якої символіка на касці німецького солдата замінена з фашистської на сучасну російську, а слово «фашист» у підписі - на слово «москаль». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив популярний блогер Антон Ходзе. Блогер розповів, що так звана мерія окупованого Сімферополя видала книгу «Симферополь. Что ни говори, а правда нужна!» про Другу світову війну, в якій наведено приклади радянських агітаційних плакатів. «На одному з них наші підпільники замінили ССівцю прапор на російський, а партизану - шарфик на червоно-чорний. Також замість «фашист» написано «москаль». «Так само в абзаці про рейхсміністра у справах Східних територій Розенберга виправлено, що він мав «російське походження». Все це окупаційна влада видала за державний рахунок і розповсюдила по бібліотеках і магазинах», - підкреслив Ходзе. Він подякував усім причетним до підміни українським підпільникам, підкресливши, що нескінченно їх поважає.
Політика оформление ленты  Квартал між Радою і Кабміном заблокований протестувальниками У Кабміні - засідання, в Раді - звіт генпрокурора Луценка. Так, ще перед засіданням Кабміну 24 травня перед будівлею уряду на Грушевського почали збиратися учасники протесту, які перекрили рух транспорту по центральній вулиці в урядовому кварталі, передає кореспондент АСН. Безпосередньо під Кабміном під час засідання уряду протестували близько 200 мітингувальників, які представлялися пенсіонерами. Люди з плакатами вимагали від уряду осучаснення пенсій. Протестувальники скандували: "Ганьба!", - висловлюючи незадоволеність пенсійною реформою, яку представив Кабмін тиждень тому. Люди обурені підвищенням пенсійного стажу, що призведе до підвищення пенсійного віку. Хоча на засіданні Кабміну міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що для виходу на пенсію потрібно лише 15 років робочого стажу. Він закликав політиків не маніпулювати людьми, не виводити їх на вулиці. При цьому під Радою, де сьогодні виступає зі звітом генпрокурор Юрій Луценко, також проходить нечисленний мітинг з вимогою скасувати мита на ввезення б/в автомобілів не тільки до 2010 року випуску, а для всіх авто, які завозяться в Україну.  
Політика Луценко визнав: У справі вбивства журналіста Шеремета була допущена помилка слідства У справі вбивства у Києві журналіста Павла Шеремета було допущено помилку слідства. Про це з трибуни Верховної Ради України 24 травня заявив генпрокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. «Щодо вбивства Шеретмета. Повідомляю, що слідство веде Національна поліція, але ми теж туди виділили кращих прокурорів», - заявив він. Луценко підкреслив, що «змушений визнати: в цьому слідстві була допущена помилка». За його словами, помилка полягає в тому, що, вилучивши 201 камеру відеоспостереження, ще одну камеру, і, як виявилося, найважливішу, не було вилучено. «І весь цей час ця дуже важлива інформація не надходила слідству. І керівництво Нацполіції також визнало цю помилку і зараз намагається надолужити втрачений час», - підкреслив він. Нагадаємо, 20 липня 2016 року на перехресті вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка у Києві було підірвано авто керівника "Української правди" Олени Притули, в якому перебував Павло Шеремет. Він помер від отриманих травм.
Суспільство Третина квасу в Росії виявилась газованою водою Третина квасу, який продається в магазинах Росії, насправді є звичайною «газованою водою» зі смаком квасу. Це випливає з результатів дослідження, яке було проведено "Роскачеством", передає "РИА Новости". В організації вивчили декілька десятків найпопулярніших серед споживачів РФ торгових марок квасу за 26 параметрами безпечності та якості. У дослідження увійшла продукція, яка була проведена в 12 регіонах РФ і один зразок з Білорусі. Експерти відзначили, що натуральний квас за ГОСТом має бути приготований з квасного сусла - житнього або ячмінного солоду, кукурудзи або борошна, води, цукру, молочнокислих бактерій і дріжджів шляхом природного бродіння. Натуральний квас був виявлений у 17 з 26 досліджених зразків. Але третина досліджених зразків була виготовлена або шляхом ненатурального бродіння, або за допомогою штучної газації і методом купажування, або містить штучні домішки. Все це продається під найменуванням "квас". Кілька зразків мали не характерний для квасу склад летких компонентів, але порушенням це не є.
Політика Справу проти Януковича щодо розстрілу Майдану наступного тижня направлять до суду Справу екс-президента Віктора Януковича щодо розстрілу Майдану в 2014 році наступного тижня буде направлено до суду. Про це з трибуни Верховної Ради України 24 травня заявив генпрокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. «Для того, щоб не затягувати час і отримати справедливий вирок у державній зраді Януковича, ми дочекаємося цього вироку», - заявив він. Луценко підкреслив, що вже наступного тижня запланована подача справи Януковича в суд. «А саме: проти Майдану. А далі ми крок за кроком, справа за справою, розслідуємо все, що накоїла мафія Януковича», - сказав він. Нагадаємо, раніше Луценко повідомив, що проти Януковича і його найближчого оточення є десятки проваджень щодо корупції. У ключових випадках Генпрокуратура вже закінчила досудове слідство проти Януковича, Азарова, Арбузова, Колобова, Клименка, Ставицького, Курченка та інших колишніх високопосадовців.
Політика Тітушок, які брали участь у заворушеннях 9 травня на Дніпропетровщині, інструктував Вілкул - Луценко Генпрокурор України Юрій Луценко з трибуни Верховної Ради України сьогодні, 24 травня, повідомив "погану новину" голові "Опоблоку" Вілкулу. Про це передає кореспондент АСН. "Пане керівнику "Опозиційного блоку"! У мене для вас погані новини!" - заявив Луценко, звертаючись до співголови фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула. Луценко попросив у спікера Андрія Парубія додаткові дві хвилини, щоб розповісти всю інформацію про події 9 травня в Дніпропетровській області. "Тепер ми точно знаємо, хто організовував та інструктував цих "тітушок". Всі вони інструктувалися, організовувалися і фінансувалися у вашому штабі на Дніпропетровщині! Особисто паном Вілкулом та паном Колесником", - сказав Луценко. Генпрокурор зазначив, що слідство має у своєму розпорядженні відеозйомку про те, як згадані політики заходили в офіс, де і відбувався інструктаж "тітушок". З його слів, відеозапис отримано з офісу БПП, який розташований навпроти офісу, де "Опоблок" проводив інструкції з організації масових заворушень.
Події На заводі назвали причини пожежі на кораблі «Нетішин» у Миколаєві В ході газорізальних ремонтних робіт на водолазному судні «Нетішин» у доках Чорноморського суднобудівного заводу в Миколаєві відбулося загоряння в результаті потрапляння іскор на постіль екіпажу, що містилась у суміжному приміщенні (кубрику). Як заявили на офіційному сайті компанії Smart Maritime Group, пожежа сталася о 9:15 ранку. В результаті інциденту ніхто не постраждав, обладнання корабля, як і сам корабель, також не постраждали. Великих втрат вдалося уникнути завдяки своєчасним і злагодженим діям заводського штабу пожежогасіння, екіпажу судна і підрозділів ДСНС. На підприємстві створена спеціальна комісія, яка встановить причини інциденту. Нагадаємо, в доці Чорноморського суднобудівного заводу, розташованого в Миколаєві, сьогодні, 24 травня, загорівся морський водолазний корабель U700 «Нетішин». Пожежу гасили 5 екіпажів пожежників.
Суспільство Затримано психічно хворого чоловіка, який викрав у Миколаєві 10-річного школяра У Миколаєві вдень ​​у середу, 24 травня, поліція затримала чоловіка, якого підозрюють у викраденні 10-річного школяра Платона Корженка. Про це повідомили очевидці затримання. Чоловік був затриманий на ринку «Колос», передає місцеве видання «Преступности.НЕТ». У затриманні брали участь оперативники управління карного розшуку поліції Миколаєва, а також працівники Інгульського відділу поліції. Затриманий є жителем Миколаєва, віком близько 50 років. Як відзначили очевидці, знайти чоловіка змогли завдяки десяткам звернень небайдужих громадян. Зараз поліція перевіряє причетність затриманого до скоєння інших злочинів щодо дітей. «Ця людина була дуже небезпечною. Чоловік раніше судимий за аналогічні злочини. Він перебуває на обліку в психіатричній лікарні», - сказав співрозмовник видання. Нагадаємо, вдень 22 травня у Миколаєві зник учень 3-го класу, 10-річний хлопчик Платон Корженко. Вранці 23 травня його знайшли неподалік селища Горького в Інгульському районі Миколаєва.
Суспільство За день Генпрокуратура повертала в бюджет України 142 млн грн - Луценко Генеральна прокуратура і правоохоронці тільки за минулий рік повернули в казну 52 млрд грн. Про це з трибуни Верховної Ради України 24 травня заявив генпрокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. «Якщо взяти результати діяльності за рік і розділити їх на дні, всі без винятку, з вихідними, ми можемо сказати, що нова Генпрокуратура щодня приносила до державного бюджету 142 млн грн», - заявив він. За його словами, тільки за рік український бюджет завдяки діяльності ГПУ і колег з правоохоронної діяльності в державну казну було повернуто 52 млрд грн. «Щодня протягом року в народну власність поверталося 200 га землі на загальну суму понад 8 млрд грн», - підкреслив він. Нагадаємо, раніше Луценко заявляв, що конфісковані $1,5 млрд з «общака Януковича» перераховані в Держказначейство.
Суспільство оформление ленты  У Київському зоопарку побудують готельний комплекс, ресторан і паркінг - зоозахисники Зоозахисники під стінами прокуратури Шевченківського району вимагають порушити кримінальні справи проти столичної влади, керівництва Київського зоопарку і забудовників, оскільки ті під виглядом «реконструкції» зоопарку проводять справжнісіньке будівництво. Так, на місці «Котячого містечка», у якому живуть понад 70 котів, а також павільйонів для людиноподібних мавп, ібісів і пеліканів планується побудувати готель, ресторан і багатоповерховий паркінг, говорять захисники природи. На думку активістів, реконструкція проводиться незаконно, так як не тільки не проводилось широке громадське обговорення її доцільності, але немає і проекту, відсутні рішення Київської міської ради про виділення земельної ділянки і бюджетних коштів на неї. «34 гектари київської землі вже багато років атакуются усіма можновладцями, всі хочуть у киян забрати цей парк, виселити тварин за місто, а на місці зоопарку побудувати багатоповерхівки, - обурюється активіст руху «Форум порятунку Києва» Оксана Костюкевич. - Ми, прості кияни, хочемо, аби Київський зоологічний парк залишився у тому ж стані, як і зараз. Безпосередньо тварини мешкають на 16 гектарах, а решта 18 гектарів - це парк, прості дерева, кущі та квіти, які хочуть знищити. У Шевченківському районі це єдине місце, де можуть кияни і гості міста погуляти зі своїми дітьми і просто подихати повітрям», - говорить вона. До слова, на 24 травня столична влада планувала показати журналістам хід реконструкції зоопарку, проте раптово захід скасували.
Політика Луценко "наказав" депутатам створити Антикорупційну палату і закон про спецконфіскації Треба створити Антикорупційну палату і закон про спецконфіскації. Про це з трибуни Верховної Ради України 24 травня заявив Генпрокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. "Шановні народні депутати!.. Я дуже б хотів, щоб ви розглянули внесений нещодавно профільним комітетом проект закону про створення спеціалізованої палати в чинному кримінальному суді з розгляду справ категорії "А", - заявив він. Луценко підкреслив, що "створити Антикорупційний суд як палату чинного з нових суддів можна швидше й ефективніше". "Я вас благаю! Тільки ви можете визначити, куди підуть кошти Януковича! Вони повинні дійти до простого українця: на медицину, транспорт, простого солдата. Я прошу вибрати три державні програми, куди повинні бути спрямовані ці кошти", - сказав він.
Політика Парламент взяв до уваги звіт Генпрокурора України Рада взяла до уваги звіт Генпрокурора. Про це повідомив спікер Верховної Ради Андрій Парубій після звіту генпрокурора 24 травня, передає кореспондент АСН. "Інформацію Генпрокуратури взято до уваги. Подякуємо генпрокуророві!" - заявив спікер. Слід зазначити, що генпрокурор Юрій Луценко виступав зі звітом про рік роботи більше 1 години 40 хвилин. При цьому в ході виступу Луценка стався конфлікт з главою фракції Радикальної партії Олегом Ляшком, який звинуватив генпрокурора у "безвідповідальності і непрофесіоналізмі". На що Луценко відповів, що, на відміну від своїх попередників, ніколи не керується політичною доцільністю. Він нагадав Ляшкові про справу "щодо пожежних машин", коли глава фракції РПЛ звинувачувався у збагаченні з бюджету. "Справу закрито!" - сказав Луценко, оскільки, за його словами, не встановлено жодних доказів. Але Ляшко це не зупинило. Він продовжував звинувачувати Луценка у кримінальних справах проти його однопартійців. На що Луценко зазначив, що, навпаки, виступає за те, щоб "ця опозиційна фракція залишалася такою ж, в тій же кількості". Але Ляшко це обурило. Він зі своїми депутатами ще до закінчення виступу Луценка вийшов у кулуари парламенту, де почав скаржитися на "погрози з боку прокуратури".
Політика Голова НАЗК вважає, що її відомство працює ефективно НАЗК працює ефективно попри критику і спротив. Про це у Верховній Раді 24 травня в рамках парламентських слухань на тему "Стан реалізації основ антикорупційної політики в Україні" заявила голова НАЗК Наталія Корчак, передає кореспондент АСН. "Досягненням минулого року стало практичне введення низки превентивних антикорупційних заходів... Великим проривом стало електронне декларування майнового стану державних службовців. Це унікальна система, яка попри критику і тотальний спротив все ж почала свою роботу. Ця система не має аналогів у світі", - заявила вона. Сьогодні, зі слів Корчак, в систему держреєстру е-декларацій подано майже 1,5 млн документів, зокрема за період декларування 2016 року - 1 млн документів. "Нацагентство вже почало перевірки декларацій, це понад 100 осіб місцевих органів влади і самоврядування", - додала вона.
Політика оформление ленты  Луценко досі зберігає свій тюремний кухоль Генпрокурор України Юрій Луценко розповів, що до цього часу зберігає свій тюремний кухоль. Про це він повідомив з трибуни Верховної Ради України 24 травня, передає кореспондент АСН. "Я не Пшонка, я не ганяюся за політичними ворогами або опонентами. Ми об'єктивно приймаємо рішення", - заявив він, звертаючись до нардепів у залі. Луценко додав, що до цього часу тримає "на своєму столі свою тюремну кружку". "Вона допомагає пам'ятати, що моє рішення має бути законним і обґрунтованим", - сказав він. Луценко також підкреслив, що не схильний жартувати під час відповідей щодо будь-якої частини діяльності ГПУ, і зізнався, що йому не вистачає профільної освіти. "Це дуже важка і відповідальна посада. Так, мені заважає відсутність юридичної освіти, я повинен іноді визнавати свої помилки. Але я зроблю все, щоб дотиснути каральну політизовану машину ГПУ, і зроблю нормальну європейську інституцію", - пообіцяв він.
Події оформление ленты  До Києва прилетіли два вертольоти з затриманими податківцями На аеродромі Жуляни в Києві приземлилися два вертольоти правоохоронців, які привезли з Харкова і Дніпра затриманих в рамках масштабної антикорупційної операції колишніх податківців, яких підозрюють у корупції, повідомляє "5 канал". Як повідомила кореспондент телеканал у прямому ефірі, очікується прибуття ще й третього вертольота - з Одеси. Всього з вертольотів вивели 10 затриманих, їх під конвоєм повезли в Генпрокуратуру. Там їм вручать повістки, а потім розвезуть по судах, які визначать запобіжний захід. Серед доставлених до Києва - екс-глава Харківської обласної податкової адміністрації Станіслав Денисюк, якого вважають "смотрящим" за бізнесом олігарха Сергія Курченка, повідомила журналіст. Також - колишній глава податкової Луганській області Олександр Антіпов, у якого під час затримання при собі виявилася валіза з 3,5 млн доларів. Нагадаємо, сьогодні правоохоронці в 15 регіонах України проводять масштабну антикорупційну операцію. 2000 поліцейських, 500 прокурорів проводять близько 450 обшуків. Затримують чиновників, яких підозрюють у махінаціях за часів екс-президента Віктора Януковича у податковій сфері. Поліція зібрала докази, що податкова служба при керівництві Олександра Клименка завдала державі збитків на суму 95 921 000 000 гривен.
Суспільство У вихідні Київ перекриють на честь головної велогонки країни У Києві з 26 по 28 травня пройде серія міжнародних шосейних велогонок Race Horizon Park. У п'ятницю, 26 травня, об 11:00 відбудеться старт чоловічої гонки Horizon Park Race for Peace, яка починається і фінішує в селищі Чабани Київської області, на вулиці Кірова. Спортсмени змагатимуться на колі 16 км, які пелотон з 22 команд (9 українських та 13 зарубіжних) подолає 10 разів, сформувавши загальну дистанцію в 160 км. П'ятнична гонка відбудеться по відомому олімпійському колу в Чабанах, яке було відремонтовано в 2016 році. Відновлення траси, на якій тренувалися українські та радянські велосипедисти, продовжилося і в 2017 році. Центральною подією серії велогонок Race Horizon Park буде гонка Horizon Park Race Maidan, яка пройде 27 травня на Хрещатику в Києві біля КМДА. Велосипедисти повинні будуть подолати шість кіл по 19 км, що сформують загальну дистанцію в 116 км.
Політика На держпідприємствах після Революції Гідності було вкрадено 80 млрд грн Після Революції Гыдності на держпідприємствах вкрадено 80 млрд грн. Про це у Верховній Раді 24 травня в рамках парламентських слухань "Стан реалізації основ антикорупційної політики в Україні" сказав директор НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент АСН. "Те, що ми побачили на державних підприємствах, не може не шокувати... Вперше в історії України оголошено підозру не колишнім високопосадовцям, які надійно ховаються в Росії, а тим, хто зараз займався протиправними діями. Це голови ДФС, ЦВК, Рахункової палати. Це ті справи, які підривають кругову поруку в корупції, на мою думку", - заявив він. Директор НАБУ нагадав, що за рік проведено велику кількість перевірок держпідприємств. І зараз під слідством НАБУ перебуває 33 держпідприємства, 10 з яких - у Топ-100 українських підприємств. "Сума завданих збитків державі від корупції на них склала майже 80 млрд грн. Це те, що було вкрадено вже після Революції Гідності! І сума вкрадених коштів перевищує суми від міжнародних траншів", - сказав він. Ситник нагадав, що за деякими справами до суду приходили чинні міністри, щоб взяти на поруки тих, хто звинувачується в корупції... "Я вважаю, що це просто неприпустимо!", - сказав він. В цілому, за словами директора НАБУ, зараз у НАБУ є близько 400 справ, арештовано рахунки на загальну суму близько $800 млн.
Події Генпрокурор запропонував здатися податківцям, які втекли від правоохоронців Генеральний прокурор України Юрій Луценко запропонував здатися добровільно декільком податківцям, які втекли від правоохоронців сьогодні під час антикорупційної операції. Йдеться про керівників фіскальних органів, причетних до розкрадання бюджетних коштів через "податкові майданчики", які були придумані колишнім главою фіскальної служби Олександром Клименком. За словами генпрокурора, підозрюваних хтось попередив про майбутні затримання. "На жаль, кілька керівників, членів організованого злочинного угруповання з розкрадання бюджету через т.зв. "податкові майданчики" були попереджені і в двох областях втекли. Прикордонники чекають, але краще здатися слідству. Це зменшить відповідальність", - сказав Луценко. Нагадаємо, до Києва вже прибуло два вертольоти правоохоронців із затриманими нинішніми і колишніми податківцями.
Політика Порошенко доручив забезпечити людей в ОРДЛО і Криму можливістю отримати старий закордонний паспорт Президент Петро Порошенко доручив забезпечити громадян в окупованих районах Луганської та Донецької областей, а також в анексованому Криму можливістю отримати закордонний паспорт старого зразка. Про це він заявив під час наради з підготовки до набуття чинності безвізового режиму з ЄС, інформує телеканал 112 Україна. «Якщо об'єктивно виникають проблеми з видачею паспортів особам, які перебувають на окупованій території або в анексованому Криму, треба проаналізувати нашу нормативну базу і без паспортів людей залишати не можна. Якщо у нас немає підстав видати тим особам біометричні паспорти, то терміново, за погодженням Служби безпеки України з МЗС, внести на розгляд уряду позицію, що для цих осіб ми можемо видати паспорти старого зразка. Це питання має бути розв'язане», - сказав Петро Порошенко.
Події оформление ленты  Список затриманих у межах антикорупційної операції податківців Видання "Цензор.нет" оприлюднило список затриманих на цей час в рамках масштабної антикорупційної операції податківців, які під час керівництва службою Олександра Клименка брали участь у схемах розкрадання державних грошей. Нагадаємо, за підрахунками правоохоронців, ними було завдано збитків державі на понад 95 млрд гривень. Цей список не повний, так як, за словами генпрокурора Юрія Луценка, кілька підозрюваних встигли втекти. 1. Липинський Андрій Віталійович - екс-начальник Дніпропетровської МДПІ. 2. Лукін Олександр Олександрович - колишній заступник глави ДПА в Полтавській області 3. Шинкаренко Сергій Вікторович - екс-глава ДПІ в Дніпропетровській області. 4. Маслова Тетяна Іванівна - екс-заступник начальника ГУ Міндоходів у Харківській області. 5. Корсун Ольга Миколаївна - екс-начальник ДПІ в Кіровському районі м. Дніпра. 6. Драгун Андрій Олегович - екс-начальник ДПІ у Печерському районі м. Києва ДПС. 7. Роздайбіда Андрій Володимирович - екс-начальник ГУ Міндоходів у Харківській області. 8. Криволапов Андрій Вікторович - екс-начальник Харківської ОДПІ Харківської області ДПС. 9. Фролова (Василенко) Ольга Борисівна - екс-начальник ДПІ у Приморському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області. 10. Лизун Богдан Павлович - екс-начальник ДПІ в м. Полтаві Полтавської області ДПС. 11. Бондаренко Ігор Григорович - екс-начальник ДПІ в Святошинському районі Києва 12. Мостіпан Юрій Євгенович - екс-начальник ДПІ в Святошинському районі Києва ДПС. 13. Кравченко Юрій Миколайович - екс-начальник ДПІ в Дарницькому районі Києва ДПС. 14. Антипов Олександр Миколайович - екс-начальник ГУ Міндоходов у Луганській області. 15. Денисюк Станіслав Федорович - екс-глава ДПА у Харківській області. 16. Задорожний Володимир Петрович - екс-глава ДПС у Полтавській області. 17. Циркун Костянтин Валентинович - екс-глава ДПС в АРК 18. Ярошенко Олексій Федорович - екс-начальник ДПІ у Подільському районі м. Києва. 19. Дубель Володимир Степанович - екс-начальник Ленінського ОДПІ в Луганську ГУ Міндоходів у Луганській області 20. Башук Віктор Петрович - екс-начальник ДПІ в Шевченківському районі м. Києва ГУ Міндоходів у Києві. Частина затриманих уже доставили до Києва на трьох вертольотах. Їх відправили до ГПУ для вручення підозри, далі всіх затриманих відправлять до судів, які будуть обирати для них запобіжний захід. Також оголосили підозру Шубі Ігорю Марковичу - екс-начальнику ДПІ в Приморському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області. Раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що затримати підозрюваних у корупції вдалося завдяки інформації, наданій відстороненим від посади головою Державної фіскальної служби Романом Насіровим. За словами Матіос, без свідчень Насірова не вдалося б провести таку велику спецоперацію, в той же час він не відповів, чи пом'якшить співпраця зі слідством позицію прокуратури щодо його власної справи.
Суспільство оформление ленты  Українські військові зустрілися з Папою Римським Сьогодні, 24 травня, військові-паломники з України зустрілися з Папою Римським Франциском на площі Св. Петра у Ватикані. Про це пише ZAXID.NET, посилаючись на настоятеля храму святих апостолів Петра і Павла у Львові, військового капелана Степан Сус. «Учасники міжнародного військового паломництва до Люрду (Франція. - Ред.) взяли участь в аудієнції з Папою Римським Франциском. Серед учасників делегації були постраждалі військові ЗСУ, курсанти Нацакадемії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, курсанти Нацакадемії Держприкордонслужби України (Хмельницький), військові НГУ, сім'ї військовослужбовців», - каже отець Степан Сус. Зустріч з Папою Франциском тривала майже дві години, її планували за два тижні перед приїздом до Ватикану з канцелярією глави Католицької церкви. Сус сказав, що Папа Франциск особливим чином відзначив військову делегацію з України. «Це вперше, коли Папа Римський привітався з учасниками бойових дій поблизу, подякував їм за присутність, а також попросив, щоб наші воїни молилися за нього, а він молитиметься за них», - додав він.
Події оформление ленты  Російську актрису Яковлєву, відому за роллю «Каменської», не пустили в Україну У середу, 24 травня, вранці російську актрису театру і кіно Олену Яковлєву разом з трупою вистави «Територія любові» не пустили в Україну. Поїзд з акторами приїхав до Харкова сьогодні о 9:23, передає «ГХ». «Я не розумію, що сталося. Я збентежена просто», - сказала Яковлєва. Пізніше з'ясувалося, що Яковлевій, яка виконує головну роль у виставі «Територія любові», був заборонений на три роки в'їзд на територію України. Про це заявили в Східному регіональному управлінні ДПСУ. Причиною такої заборони стало те, що Яковлєва була з гастролями в окупованому Криму в 2015-2016 роках. «У поїзді «Москва - Харків» їхала актриса Олена Яковлєва з Росії. Її запросили для співбесіди, під час якої перевірялася інформації, чи відвідувала вона окупований Крим. Як виявилася, вона заїжджала на півострів з території РФ, а не України. Через це їй було заборонено в'їзд на територію України на три роки», - сказали прикордонники.
Політика У парламенті не менше 32 депутатів поки не мають вищої освіти Сьогодні в Інституті післядипломної освіти Київського національного університету ім. Шевченка 32 народних депутати отримують першу вищу юридичну освіту. Про це 24 травня під час круглого столу повідомив доцент кафедри менеджменту інноваційної та інвестиційної діяльності КНУ ім. Шевченка Максим Ситницький, передає кореспондент АСН. «У нас зараз в інституті післядипломної освіти 32 народних депутати отримують першу вищу освіту. Люди, які приймають такі рішення для країни, повинні володіти хоча б юридичною освітою. Готуючи й ухвалюючи закон, треба мати навички юридичної техніки. І коли люди матимуть такі навички, буде менше таких законодавчих актів, які «вмирають» тільки «народившись». Шкода, що непідготовлені люди без досвіду йдуть у парламент», - зазначив він. Ситницький додав, що, на його думку, рівень освіти народних депутатів досить низький, оскільки у деяких депутатів взагалі немає вищої освіти, а частина не хоче афішувати, де вони навчалися, так як можуть бути запитання щодо їхніх дипломів.

Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок між чоловіками та жінками будується за допомогою їхніх любовних стосунків Вважається, що кож....
Гімнастика для очей: як покращити зір
Гімнастика для очей: як покращити зір
Очі  — це життєво важливий орган у людському організмі Зіпсувати зір можна кількома способами: читати погано н....
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Гормональна гімнастика використовується ченцями Тибету протягом багатьох століть Цей комплекс вправ простий у ....
Що таке біополе
Що таке біополе
Давно відомо, що людина має як матеріальне тіло, а ще й біоенергетичне Біополь – це невидима структура, яка мі....
Камені-талісмани, які змінюють життя на краще
Камені-талісмани, які змінюють життя на краще
У натуральному камені закладено величезну силу та енергію природи Не використовувати цю силу було б дуже безгл....
більше матеріалів




/-1,8286240100861-/ /-pc-/
Top