counter
Архів Повернутись назад 24 Березня 2022
24 Березня
США підтверджують відступ російської армії на схід від Києва Як повідомили у виданні CNN, із посиланням на високопоставленого представника Міноборони США, українські сили відтіснили війська російських окупантів на схід від Києва на 25-35 км. Джерело повідомило журналістам, що окупанти знаходяться на відстані приблизно 55 кілометрів від центру Києва на схід, що на 25-35 кілометрів більше у порівнянні з тим самим розташуванням вдень раніше.На північний захід від центру Києва російські війська "окопуються та встановлюють оборонні позиції". По цій лінії вони не наближалися до центру Києва, залишаючись за 15-20 кілометрів від центру столиці України.Водночас, американський чиновник зазначив, що російські війська активізуються у східній частині України, заявивши, що вони "застосували набагато більше енергії" у Луганській та Донецькій областях. "Ми починаємо спостерігати, як вони начебто окопуються навколо Києва, але насправді намагаючись частіше йти в атаку. Також вони збільшили активність у східній частині", – додає він. Нагадаємо, що в Генштабі ЗСУ не повідомляють про наступ на схід від Києва, водночас повідомляють, що збройні сили України взяли в кільце міста Ірпінь та Буча та селище Гостомель на північний захід від Києва.
Волонтери на польових кухнях забезпечують харчуванням бійців, дітей та людей у сховищах Працівники сфери харчування добре організували свою роботу: хтось забезпечив приміщення, хтось привіз продукти, а хтось просто прийшов волонтером для того, щоб готувати. На YouTube-каналі проекту "Український свідок" опублікували відео із засновником проекту Віталієм Дейнегою про те, як харчується Київ у сучасних реаліях. Війна внесла свої корективи не лише до системи харчування киян, а й до діяльності столичних закладів харчування. Ті, які раніше готували для сотні відвідувачів, зараз готують для тисяч бійців, дітей та людей, які цього потребують. Залишаються й заклади, які працюють у штатному режимі. Це дає своєрідне почуття "звичного життя", коли люди можуть зайти за кавою і пожартувати з баристою, або піти в ресторан, замовити свою улюблену страву і трохи "перейти". Волонтери на польових кухнях утворили своєрідний фронт, що забезпечує харчуванням бійців, дітей, людей, що сидять у сховищах та потребують. Працівники сфери харчування добре організували свою роботу: хтось забезпечив приміщення, хтось привіз продукти, а хтось просто прийшов волонтером для того, щоб готувати. Всі вони працюють для єдиної мети – перемоги. "Якщо людина не бореться за свій будинок та свій хліб, далі сенсу жити взагалі немає", - розповідає Онур, власник мережі закладів харчування у столиці. Він, як і багато його колег, не бояться зміщення бойових дій і готові з харчового фронту перейти на бойовий і стати на збройний захист нашої країни.
Суспільство Зеленський звернувся до українців за підсумками 28-го дня війни Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців із підсумками 28 дня агресії Росії проти України. У промові він закликав увесь світ зупинити Росію, зупинити війну. Він нагадав, що пройшов вже рівно місяць від початку вторгнення. "Вже місяць! Так довго! Це розбиває серце мені, всім українцям і кожній вільній людині на землі. Тому я прошу вас виступити проти війни!" Президент Володимир Зеленський заявив, що окупантів все ще багато, за словами президента, Росія шукає будь-яких покидьків, які готові воювати та вбивати українців. "Окупантів все ще дуже багато. Росія отримує звідусіль живу силу. Техніку. Авіабомби, ракети. Шукає найманців у світі. Будь-яких покидьків, які здатні стріляти у мирних людей. Російські війська руйнують наші міста. Вбивають без розбору громадянських людей. Гвалтують жінок. Викрадають дітей. Розстрілюють біженців. Захоплюють гуманітарні колони. Займаються мародерством. Спалюють музеї, підривають школи, лікарні тощо. Для них мета – університети, житлові квартали… Що завгодно! Російські війська не знають межі зла». Президент Володимир Зеленський закликає росіян виїжджати з РФ, щоби не віддавати своїх податків на війну з Україною. "Ми робимо все, щоб закінчити цю війну. І коли у нас це вийде - це буде неодмінно - ви будете впевнені як мінімум в одному: ваших дітей більше не відправлять помирати на нашу землю, на нашу територію. Тому ви, громадяни Росії, теж зацікавлені у світі. Врятуйте своїх синів від війни. Розповідайте правду про війну. І якщо можете покинути Росію, щоб не віддавати ваших податків на війну, зробіть це». "Хіба це не безглуздо? Ваша держава збирає з вас податки, щоб зробити вас біднішими. Щоб ізолювати вас від світу. Щоб вас було легше контролювати. І простіше відправляти на війну помирати".
Оперативне зведення Генштабу ЗСУ за підсумками 28-го дня війни - на Поліському напрямку (Київська область) ворог активізував ведення повітряної розвідки у районах населених пунктів Глібівка, Лютіж, Лебедівка. Вздовж лінії зіткнення супротивник продовжує інженерне обладнання позицій та встановлення мінно-вибухових загороджень; - було обстріляно населені пункти Калинівка, Горенка, Пуща-Водиця, Нові Петрівці, Романівка та північно-східної околиці міста Києва; - на Сіверському напрямку продовжує зосередження сил та засобів для здійснення спроби відновлення наступальних дій; - противник і надалі намагається блокувати та зайняти Чернігів; – на Броварському напрямку ворог зупинено. Намагався прорвати оборонні позиції наших військ та вийти на північно-західну околицю Києва, успіху не мав; - у напрямку Ізюма окупантами здійснено спробу прориву оборони наших військ у районі населених пунктів Донецьке, Топольське, Кам'янка, тривають бої; - немає успіхів у ворога та в районі Попасної та Маріуполя
Закон і Право Офіс генпрокурора опублікував дані про вбивства дітей російською армією від початку вторгнення Офіс генерального прокурора України опублікував дані щодо загиблих за місяць після вторгнення Росії дітей. За інформацією Офісу, з початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україні загинуло 128 дітей. Ще 172 дитини отримали поранення. Найбільше постраждало населення Київської, Харківської, Донецької та Чернігівської областей. "Станом на ранок 24 березня загинуло 128 дітей, понад 172 поранено. Найбільше постраждало дітей у Київській – 64, Харківській – 43, Донецькій – 43, Чернігівській – 32, Миколаївській – 24, місті Києві – 16, Житомирській – 15, Херсонській – 15 та Сумській – 14 областях”, – сказано у повідомленні. Зокрема, у Маріуполі під завалами зруйнованих будинків знайшли тіло 11-річної гімнастки Катерини. А у селі Перемога Київської області військові РФ розстріляли колону автомобілів, внаслідок чого загинув 13-річний хлопець. Крім того, 13 березня у Бучі Київської області окупанти безжально розстріляли машину внаслідок чого загинула ціла сім'я - мати та двоє дітей чотирьох та дев'яти років."До Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні з тяжкими пораненнями в результаті обстрілів доставлено дев'ятьох дітей з Маріуполя та Сєверодонецька", – йдеться у заяві. В Офісі генпрокурора наголосили, що ці дані не є остаточними, враховуючи відсутність можливості огляду завалів у місцях, де ведуться активні бойові дії та на тимчасово окупованих територіях.
Політика Господар Кремля планує брати участь у саміті країн G20 в Індонезії, якщо не сильно злякається COVID-19 Днями радник президента Сполучених Штатів Байдена Джейк Салліван заявив, що можливий варіант, коли країну-агресора Росію можуть виключити з "Великої двадцятки" G20/ "Що стосується питання про G20, я просто скажу таке: ми вважаємо, що Росія більше не може як завжди вести справи в міжнародних інститутах і в міжнародному співтоваристві", - сказав чиновник на брифінгу в Білому домі. Радник у свою чергу уточнив, що спочатку потрібно проконсультуватися з іншими учасниками об'єднання. "Що стосується конкретних інститутів та конкретних рішень, ми хотіли б проконсультуватися з нашими союзниками, перш ніж робити будь-які подальші заяви". Вже відомо, влада Японії обговорює з членами G20 питання участі Росії в цьому об'єднанні, заявив генеральний секретар японського кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно. Китай при цьому виступає проти виключення країни-терориста Росії з G20, аргументуючи це тим, що жоден член організації не має права виключати іншу країну зі списку учасників. Любителі "російського світу" відзначають, що крім Китаю проти виключення терористичної країни з G20 можуть також Індія та Бразилія. Посол країни-окупанта Індонезії Людмила Воробйова заявила, що господар Кремля Володимир Путін все-таки планує брати участь на саміті G20, який пройде 30-31 жовтня 2022 в Індонезії. Підлегла Лаврова, виступаючи на прес-конференції в Джакарті, заявила, що рішення про відвідання її господарем саміту країн G20 залежить від "багатьох факторів", у тому числі від рівня пандемії Ковід-19, якого Путін, як відомо, боїться більше, ніж зради своїх. соратників. "У відсутності ускладнень Володимир Путін планує участь на саміті", - додала Воробйова. Заява посла країни-окупанта була за повідомленнями про те, що Росію від відповіді на агресію проти України можуть виключити від участі на саміті G20, який пройде 30-31 жовтня 2022 року в Індонезії. "Ми сподіваємося, що Індонезія не змінить своєї позиції, незважаючи на тиск країн Заходу", - додала вона.
Економіка Експерт вважає хорошим кроком вимогу країни-бензоколонки оплачувати свої послуги у рублях В ефірі Еспресо ТБ керівник Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський розповів про те, що країни Європейського Союзу не хочуть платити російському "Газпрому" за блакитне паливо в рублях, як цього забажав господар Кремля у своїй недавній промові. "Газ продається не на базарі, а за контрактами... Європейські чиновники, які купують російський газ, зазначають, що в контрактах прописані не рублі, а інша валюта... Ця вимога виглядає як короткостроковий політичний крок, спрямований на те, щоб час посилити карбованець", - сказав він. За словами експерта, немає жодної різниці послідовність оплати за енергоносії "Газпрому": або вони європейський споживач розраховується в євро, а "Газпром" потім реалізує валюту на внутрішньому ринку за рублі, або спочатку продає євро на валютному ринку і віддасть "Газпрому" рублі."Кількість євро від цього не змінюється, тому це скоріше політичний крок", - пояснив експерт. Він вважає, що вимога Путіна платити у рублях може стати добрим першим кроком для ЄС, щоб відмовитись від російського газу. "Оскільки Євросоюз виходить із опалювального сезону, тобто час підготуватися до наступної осені-зими і за цей час налаштувати канали постачання газу так, щоб була можливість від російського газу відмовитись", - сказав Вишлінський.
Суспільство Концерн "Антонов" заснував Міжнародний фонд відродження транспортного літака Ан-225 "Мрія" Концерн "Антонов" започаткував Міжнародний фонд відродження транспортного літака Ан-225 "Мрія", знищений російськими окупантами. У держкомпанії запевняють, що це реально, оскільки конструкторська та науково-технічна документація у неї залишилася. "Ми пропонуємо заснувати Міжнародний фонд відродження транспортного літака Ан-225 "Мрія"", - заявив генеральний директор ДП Антонов Сергій Бичков. 27 лютого співробітники підприємства "Антонов" підтвердили радіостанції "Свобода", що на аеродромі "Антонов" (Гостомель) внаслідок повітряних ударів російської армії було знищено найбільший у світі літак Ан-225 "Мрія" ("Мрія" по-українськи). За словами міського голови Бучі (4 км від Гостомелю) Анатолія Федорука, Ан-225 було знищено у перший день вторгнення російських військ (24 лютого). Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив у зв'язку з цим: "Росія, можливо, знищила нашу "Мрію". Але їм ніколи не вдасться зруйнувати нашу мрію про сильну, вільну і демократичну європейську державу. Ми переможемо!"

Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Щодня на нас з вами чекають нові пригоди, і щоб вони були позитивними, важливо прислухатися до порад астрологі....
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
23 квітня о 19:32 розпочнеться 16-й місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року, представлений Анжелою Перл, обіцяє успішний початок дня, наповненого продукти....
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 23 квітня 2024 року наголошує, що важливо прислухатися до інтуїції Вона може вказати напрямок і до....
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба розповіла, що 23 квітня буде сприятливим днем для деяких знаків зодіаку щодо любовних стосунків О....
більше матеріалів




/-0,35450506210327-/ /-pc-/
Top