counter
Архів Повернутись назад 23 Вересня 2017
23 Вересня
Політика Україна відповіла Лаврову в ООН: Поверніть Крим, а потім виступайте Делегація України на Генеральній асамблеї ООН в Нью-Йорку порадила Російській Федерації спочатку повернути Крим і забратися з Донбасу, щоб мати моральне право на міжнародній арені коментувати ситуацію в Україні. Відповідну заяву, текст якої публікує «Укрінформ», було озвучено на засіданні Генасамблеї ООН у відповідь на виступ глави МЗС РФ Сергія Лаврова. «Російська Федерація визнана Генеральною Асамблеєю ООН державою-окупантом частини території України і, як наслідок, стороною конфлікту. Як окупаційне держава і сторона конфлікту, РФ не має жодного права висловлюватися щодо України в цьому залі, поки не поверне Крим Україні, не піде з Донбасу, заплативши сповна за свою агресію», - сказано в заяві української делегації. Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час своїх виступів в ООН неодноразово звинувачував Україну в порушенні Мінських домовленостей і намагався нав'язувати всій міжнародній спільноті думку, що збройний конфлікт на Донбасі є виключно «внутрішньоукраїнським».
Події ДСНС: пожежу на складах боєприпасів у Донецькій області ліквідовано Вранці в суботу, 23 вересня, пожежу на складах боєприпасів поблизу населеного пункту Новоянісоль Донецької області було ліквідовано. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України. «Інформація про пожежу на складах боєприпасів поблизу населеного пункту Новоянисоль надійшла 22 вересня о 15:40. В результаті детонації боєприпасів сталося загоряння двох господарських споруд у розташованому поруч населеному пункті. О 5:47 в суботу, 23 вересня, пожежу було повністю ліквідовано. До гасіння загоряння залучали 270 осіб та 61 одиницю техніки», - сказано в повідомленні. Як повідомили в Міноборони України, вдень 22 вересня співробітники сільськогосподарського підприємства підпалили стерню на полі. В результаті поривів вітру пожежа вийшла з-під контролю і перекинулася на склади боєприпасів військової частини. За даним фактом порушено кримінальне провадження за статтею «Умисне знищення або пошкодження майна».
Політика Порошенко і Трюдо зробили спільну заяву в Канаді Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час зустрічі в Торонто підтвердили міцні зв'язки між Україною і Канадою. Про це сказано в повідомленні прес-служби глави України. «Завдяки імплементації Угоди про зону вільної торгівлі між Канадою і Україною ми сподіваємося активізувати двосторонню торгівлю в сільськогосподарській, енергетичній, інформаційно-технологічній та авіакосмічній сферах», - сказано в повідомленні. Також на цій зустрічі було відзначено, що Канада підтримує суверенітет України, не визнає анексію Криму і засуджує агресію Росії на Донбасі. «Канада буде продовжувати тиснути на Російську Федерацію для того, щоб Росія поважала суверенітет і територіальну цілісність України і виконувала всі Мінські угоди. Крім того, Канада буде підтримувати просування України на шляху євроатлантичної інтеграції та впровадження стандартів Північноатлантичного альянсу. Канада підтримує мету України досягти до 2020 року сумісності з НАТО», - йдеться в заяві.
Події Доба в АТО: 27 обстрілів, одного бійця ЗСУ поранено За минулу добу в зоні АТО на сході України російсько-терористичні війська 27 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, в результаті чого один український військовослужбовець отримав поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. «За минулу добу в зоні АТО російсько-окупаційні угруповання 27 раз порушували перемир'я. Військові Збройні Сили України 19 разів жорстко відповідали ворогові зі зброї, що не заборонена Мінськими угодами. В результаті бойових дій один український військовий отримав поранення», - сказано в повідомленні. На Донецькому напрямку бойовики активізувалися в районі Авдіївської промзони, обстрілюючи сили АТО з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. Під вогнем терористів також виявилися позиції ЗСУ поблизу шахти Бутівка і населених пунктів Зайцеве, Піски, Невельське. На Приморському напрямку бойовики з автоматичних гранатометів обстрілювали позиції ЗСУ поблизу Водяного, а з великокаліберних кулеметів - біля Гнутового, Талаківки і Павлополя.
Події У Донецьку підірвали «міністра доходів» «Ташкента» Потужний вибух прогримів сьогодні рано-вранці на проспекті Миру в центрі окупованого Донецька, місце події оточене бойовиками «ДНР», повідомляє РІА Новини. Як повідомив у Telegram один з ватажків «ДНР» Павло Губарєв, у Донецьку за допомогою направленого вибуху протипіхотної міни МОН-90 було скоєно замах на так званого «міністра доходів ДНР» Олександра Тимофєєва на прізвисько «Ташкент». Потерпілого у критичному стані госпіталізовано до лікарні. Також інформацію про замах на «Ташкента» підтверджують і ряд сепаратистських ЗМІ. Представники терористів «ДНР» поки що утримуються від коментарів. Олександр Тимофєєв до подій 2014 року на Донбасі був підприємцем, а з початку конфлікту брав активну участь на боці бойовиків «ДНР» і очолював штаб угруповання «Оплот». Крім статусу «міністра доходів ДНР», він також виконує обов'язки заступника ватажка «ДНР» Захарченка.
Політика Волкер: Миротворці ООН дозволять провести вибори на Донбасі Введення на Донбас миротворчих сил ООН дозволить забезпечити на цій території умови для проведення місцевих виборів. Про це заявив спецпредставник державного департаменту США з питань України Курт Уолкер, повідомляє «Дзеркало тижня». «Проведення місцевих виборів в ОРДЛО неможливо, поки Україна не отримає доступу до цієї території, - це одна з причин гальмування мінського процесу. При введенні міжнародних миротворчих сил з'явиться інструмент безпеки, засіб контролю території, а за таких умов уже можлива організація місцевих виборів», - заявив Курт Уолкер. Також, на думку американського дипломата, допомога миротворців ООН у забезпеченні безпеки дозволить розраховувати на те, що з Донбасу підуть усі російські війська. «Після цього з'являться простір і час для здійснення необхідних політичних кроків. Що в свою чергу дозволить виконати до кінця всі мінські домовленості», - підкреслив дипломат.
Політика Росії стане ще гірше. Названо сценарій припинення війни на Донбасі Російська Федерація намагалася за допомогою сили залишити Україну у сфері своїх інтересів, однак вторгнення на Донбас і окупація Криму призвели до зворотного ефекту. Після того як Росії не вдалося створити ще одну Абхазію, в Кремлі зрозуміли, що це сценарій уже не працює. Про це в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» заявив спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер. «Ми демонструємо Росії, що це більше не вдасться, а згодом для них все буде складатися ще гірше. З економічної, політичної, інформаційної точок зору і з точки зору безпеки. Якщо Росія дійсно підтримує цілісність України і турбується про захист російськомовного населення, це дає підставу для розмови, але необхідно знайти інший спосіб досягнення цих цілей. І ось тут ми вже підходимо до питання залучення миротворців ООН. Такий підхід дасть Москві можливість діяти відповідно до її інтересів. Змусити Росію не можна, однак створити необхідні умови для пошуку адекватного рішення - можна», - заявив Курт Волкер. Також американський дипломат нагадав про те, що сподівання Російської Федерації на прихід до влади в США лояльного до неї президента і на розкол у Європейському Союзі зазнали краху.
Політика Посол: у Фінляндії поширюється антиукраїнська пропаганда Український посол у Фінляндії Андрій Олефіров заявив про поширення в країні пропаганди РФ, яка спрямована на підтримку агресії проти України. Про це сказано в заяві посла на сайті дипломатичного відомства України в Фінляндії. У своїй заяві Андрій Олефіров звернув увагу на діяльність керівника так званого «Антифашистського комітету Фінляндії» Йоганна Бекмана, члени якого підтримують російську військову агресію проти України. Прихильники Йоганна Бекмана нещодавно організували «Міжнародну експертну конференцію», на якій поширювали серед громадян Швеції, Фінляндії, Данії і Норвегії ідею визнання терористичного угрупування «ДНР». «Незважаючи на величезні зусилля всього міжнародного співтовариства, спрямовані на врегулювання ситуації на Донбасі, викликаної військовою агресією Росії, деякі громадяни Фінляндії поширюють шкідливі ідеї шляхом підтримки агресії проти суверенітету України», - сказано в заяві посла України у Фінляндії.
Події Претендував на місце Захарченка. Названо причину підриву «міністра доходів ДНР» Замах в окупованому Донецьку на так званого «міністра доходів і зборів ДНР» Олександра Тимофєєва на прізвисько «Ташкент» могло статися через те, що він вважається головним фахівцем з «віджиму». Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Денис Казанський. «Один з ватажків терористів «ДНР», якого сьогодні вранці підірвали в машині в центрі окупованого Донецька, на прізвисько «Ташкент», начебто залишився живий. Останнім часом «Ташкент» активно піарився в підконтрольних йому сепаратистських ЗМІ. Кажуть, що він цілився на місце Олександра Захарченка, а зараз є його заступником», - написав журналіст. Нагадаємо, сьогодні вранці в центрі окупованого Донецька прозвучали два потужні вибухи. Як повідомили російські ЗМІ, було скоєно замах на так званого «міністра доходів і зборів ДНР» Олександра Тимофєєва на прізвисько «Ташкент». В результаті вибухів поранення отримали вісім осіб. Сам «Ташкент» серйозно не постраждав. За попередніми даними, замах було скоєно за допомогою спрямованого вибуху протипіхотної міни МОН-90.
Політика Німеччина і Франція готують пропозицію по миротворцях ООН на Донбасі Німеччина і Франція ведуть спільну роботу над пропозиціями щодо мандата збройної миротворчої місії ООН на Донбасі. Про це повідомив уповноважений по країнах Східної Європи та Центральної Азії МЗС Німеччини Андреас Пешке, передає Інтерфакс-Україна. «Зараз ми обговорюємо це важливе питання з партнерами. Перш за все, з нашими французькими партнерами, оскільки ми тісно співпрацюємо в «нормандському форматі». Думаю, потім піде обговорення кінцевого варіанту з українською і російською сторонами, - це повинні бути спільні зусилля», - сказав Андреас Пешке. Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що розміщення миротворців ООН на всій окупованій території Донбасу сприятиме проведенню місцевих виборів в ОРДЛО.
Політика Пранкер «Лексус» у коментарі ЗМІ заявив, що розіграв Волкера За розмовою від імені секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова із спецпредставником Держдепу США з питань України Куртом Волкером стоїть російський пранкер Олексій Столяров, більш відомий за прізвиськом «Лексус». Про це він розповів у інтерв'ю RT. «Вчора цілу годину спілкувався з Куртом Волкером. Зараз ми вже готуємо матеріал, раз вони вирішили зіграти на випередження. Там цілу годину розмови, де Волкер обговорює зі мною стратегічні питання щодо того, як США будуть дивитися на Російську Федерацію, щодо Донбасу, - там усе є. Заява про те, що щось не вийшло або викрили, звучить абсурдно. Волкер за годину видав нам дуже багато цікавих речей», - заявив російський пранкер. Нагадаємо, раніше в прес-службі РНБО повідомили, що розіграти спецпредставника держдепу США з питань України Курта Волкера від імені секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова російському пранкеру не вдалося.

Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
більше матеріалів




/-0,47983384132385-/ /-pc-/
Top