counter
Архів Повернутись назад 23 Вересня 2016
23 Вересня
Суспільство Митниця спрямувала на ремонт доріг більше 850 млн гривень - ДФС Протягом січня-серпня 2016 року митниці Державної фіскальної служби (ДФС) спрямували на ремонт доріг більше 850 млн гривень, повідомили у прес-службі ДФС. «Митниці Волинської, Одеської, Чернівецької, Львівської областей та міста Києва, які беруть участь у «дорожньому експерименті», за вісім місяців 2016 року спрямували на реконструкцію та ремонт доріг 854 млн грн», - повідомив очільник відомства Роман Насіров. За його словами, найбільшу ефективність у 2016 році продемонстрували Київська міська, Львівська та Чернівецька митниці – за січень-серпень на ремонт доріг було спрямовано відповідно 313 млн грн, 283 млн грн та 158 млн грн. Нагадаємо, в рамках пілотного проекту щодо розвитку інфраструктури 50% від суми перевиконання щомісячних планових митних платежів направляється у спеціальні фонди регіональних бюджетів Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей та Києва. Загалом, з початку експерименту до спеціальних фондів на поточний ремонт автомобільних доріг спрямовано більше 1,4 млрд грн.
Економіка Уряд доручив розмістити облігації на $1 млрд Кабінет міністрів України доручив міністру фінансів здійснити зовнішнє державне запозичення шляхом випуску облігацій зовнішньої державної позики на суму $1 млрд. Відповідна постанова від 22 вересня 2016 р. № 644 опублікована на сайті уряду. «Зобов'язання за облігаціями зовнішньої державної позики забезпечуються гарантією Сполучених штатів Америки відповідно до угоди про гарантії запозичення між Україною та Сполученими штатами Америки, підписаної 3 червня 2016 року», - говориться у поясненні до постанови. Згідно з документом, номінальна вартість однієї облігації становитиме не менше $200 тис. На облігації нараховується дохід за ставкою 1,471% річних. Заплановано, що відсотковий дохід за облігаціями буде сплачуватися щороку починаючи з 29 березня 2017 року. Погашення облігацій буде здійснено 29 вересня 2021 року.
Суспільство оформление ленты  Парасюк прокоментував бійку з Вілкулом Народний депутат Володимир Парасюк прокоментував інцидент з Олександром Вілкулом після ефіру на телеканалі «112 Україна». У Facebook він повідомив, що не міг відреагувати по-іншому. «Ви можете мене любити, ненавидіти, але іншої реакції на його пропагандистський спіч бути не може. Через цю мерзоту в нашій державі війна. Тому не жалію за свої вчинки і буду так робити завжди. Слава Україні!» - пише В. Парасюк.Нагадаємо, нардепи Володимир Парасюк і Олександр Вілкул побилися після ефіру програми «Вечірній прайм» на телеканалі «112 Україна». Про це передає телеканал. Постійні словесні перепалки між депутатами почалися в ефірі програми. А після її закінчення Парасюк спробував прорватися всередину приміщення, де був Вілкул. Після закінчення ефіру Парасюк під студією дочекався опонента і почалася бійка, яку незабаром припинила охорона телеканалу. Незабаром Володимир Парасюк почав словесну перепалку з водієм авто Вілкула на парковці. Він зазначив, що планує забрати автомобіль на потреби АТО. «Давайте автомобіль в АТО заберемо? В АТО потрібна машина. Служитиме Україні », - зазначив Парасюк. Також він запропонував відправити Вілкула на Донбас.
Суспільство МЗС Японії спростувало інформацію про відмову від двох Курильських островів Влада Японії спростовує інформацію про відмову від Курильських островів. Позиція Японії про необхідність повернення їй чотирьох островів незмінна, заявив в ході прес-конференції генсек уряду країни Йосіхіде Суга, пише РИА Новости. Таким чином він прокоментував  повідомлення, що з'явилися в ЗМІ, що Токіо може «пожертвувати» два острови, щоб укласти мирний договір. Сьогодні газета «Іоміурі» повідомила, що Японія не буде вимагати від РФ повернення чотирьох Курильських островів. Видання написало, що Токіо обмежиться лише передачею островів Хабомаї і Шикотану.У 1956 році Японія і СРСР підписали Спільну декларацію, де зазначалося, що Токіо після укладення мирної угоди отримає Хабомаї та Шикотан, а питання Кунаширу і Ітурупу не обговорювалося.
Суспільство У Росії працюючих пенсіонерів хочуть позбавити пенсій Міністерство фінансів Росії запропонувало зекономити на пенсіонерах, які працюю. Міністерство пропонує не платити пенсії тим, у кого дохід понад 500 тис. руб. або - не такий жорсткий варіант - 1 млн (торкнеться майже 90 тис. осіб), і скасувати фіксовану виплату особам, чий дохід більше двох з половиною прожиткових мінімумів (майже 2 млн осіб). Про це пише газета «Ведомости». Такі заходи пропонуються Мінфіном Росії серед інших для збалансованості державного бюджету в 2017-2019 рр. Ідея була озвучена на нарадах у першого віце-прем'єра РФ Ігоря Шувалова. Відмова від виплат за не таким жорстким варіантом заощадить бюджету близько 450 млрд рублів за три роки, майже по 150 млрд на рік. Фіксована виплата - передбачена законом частина страхової пенсії, яка на сьогодні дорівнює 4559 рублів (близько 1700 грн). Це балансуюча виплата, що робить пенсію трохи значущою.
Події оформление ленты  Як соцмережі і нардепи відреагували на бійку Парасюк VS Вілкул Народні депутати Верховної Ради України перед початком ранкового засідання 23 вересня активно обговорювали бійку між позафракційним народним депутатом Парасюком і головою фракції "Опозиційний блок" Вілкулом, передає кореспондент АСН. Так, народний депутат фракції БПП Олексій Гончаренко впевнений, що дії Парасюка "не личать нардепам". "Потрібно, природно, боротися з колаборантами і п'ятою колоною, але не дряпати машину. От уявіть, якби я бігав і дряпав машину Миколі Скорику з "Опозиційного блоку". Думаю, Сорик це б пережив, а я б був якимось дурним хлопчиком, який бігає вулицями і дряпає машини. Думаю, що це не личить народному депутату! Потрібно ділом доводити свою позицію, потрібно доводити через суд і далі через зняття недоторканності. Що ми можемо зробити в парламенті щодо Парасюка? Ну, ми можемо тільки викликати батьків, хіба що, зробити зауваження. Я не бачу іншого, що може зробити парламент", - сказав Гончаренко, який сам зранку в п'ятницю намагався роздаровувати сухарі «опоблоківцям».У свою чергу народний депутат фракції "Батьківщина" Олексій Рябчин вважає, що депутати повинні займатися іншим. "Можу сказати, що це не справа народних депутатів обговорювати бійки народних депутатів. Це не справа народних депутатів - битися в парламенті! Ми повинні займатися іншими справами, я так вважаю", - сказав він. У свою чергу народний депутат "Опозиційного блоку" Микола Скорик вважає нецивілізованими і неприпустимими дії депутата Парасюка, який почав бійку з головою його фракції Вілкулом, надряпав на його машині образливий напис і зламав дзеркало. Соцмережі куди більш бурхливо і барвисто відреагували на бійку депутата Парасюка.По-перше, сам Парасюк до бійки морально готувався ще до ефіру.              
Суспільство Бред Пітт: Життя з Джолі було як у психлікарні В одному зі своїх інтерв'ю голлівудський актор Бред Пітт порівняв побут із Анджеліною Джолі з фільмом «Пролітаючи над гніздом зозулі», де події розвиваються в психлікарні. За словами Пітта, саме так виглядає ранок у них в будинку, передає «Пчела». Джерела, близькі до подружжя, повідомили, що діти Джолі і Пітта дуже невиховані. Вони не ходили в школу ніколи, тому у дітей серйозні проблеми в спілкуванні з однолітками. Бред Пітт намагався влаштувати вдома хоча б видимість дисципліни, кричав на них і намагався якось карати, а Анджеліна ніколи не намагалася створити правила поведінки. Там панує вседозволеність: в будь-який час дня діти роблять те, що вони хочуть. Така поведінка лише сприяє цьому - вони можуть відвезти дітей їсти морозиво або піцу вночі. Іноді самі батьки втомлюються від хаотичної атмосфери, і вони з'їжджають в готель, щоб відпочити. Часті переїзди не сприяють благополуччю дітей. У сім'ї зоряного подружжя є будинок в Лос-Анджелесі, маєток у Франції, вони постійно орендували житло в Лондоні, часто жили в готелях по всьому світу.
Суспільство оформление ленты  Топ-7 "хітових" бійок депутата Парасюка У четвер пізно ввечері, 22 вересня, в офісі телеканалу «112 Україна» після прямого ефіру в студії побилися два політичних опоненти Володимир Парасюк і Олександр Вілкул. Причому телеканал транслював те, що відбувалося, в прямому ефірі. Самої бійки депутату Парасюку здалося замало, і він продовжив зганяти зло на авто депутата Вілкула і висловлювати невдоволення його водієві. Яким буде підсумок інциденту - поки невідомо, втім, усі попередні бійки і буйства зійшли «гарячому» депутату Парасюку з рук. Нагадаємо найяскравіші моменти «депутатської діяльності». Вересень 2016 року. Бійка з Вілкулом   Червень 2016 року. Бійка з Колесніковим   Липень 2015 року. Бійка з Бондарем   Листопад 2015 року. Бійка з генералом СБУ   Лютий 2015 року. Бійка з Литвином   Вересень 2015 року. Бійка Парасюка на Святошино   Лютий 2015 року. Бійка Парасюка з поліцейським   Підбірка бійок Парасюка
Політика Гройсман попросив Раду повернути вкрадені Януковичем $1,5 млрд Про це під час години запитань до уряду 23 вересня в Верховній Раді України заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Уряд і я особисто неодноразово висловлювали позицію щодо коштів, які були вкрадені в українського народу, $1,5 млрд. Уряд абсолютно чітко висловив свою позицію, проголосувавши на засіданні за внесення в стінах парламенту проекту закону про спецконфіскацію. Ми це зробили у вівторок. Я вважаю, що внесення проекту закону до порядку денного - це питання, яке можна вирішити спокійно. Я в черговий раз звертаюся до народних депутатів, щоб цей закон був внесений до порядку денного і проголосований», - заявив він. Гройсман підкреслив, що ці кошти будуть публічно зараховані на рахунки, а потім парламентом будуть визначені пріоритетні напрямки для їхнього використання. На думку прем'єра, ці кошти можуть бути спрямовані на безпеку, охорону здоров'я, соціальні виплати.
Суспільство «Укрзалізниця» не підніматиме тарифи на вантажоперевезення «Укрзалізниця» не збирається піднімати тарифи на вантажні перевезення. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент АСН.«Єдине завдання, яке стоїть перед очільником «Укрзалізниці» паном Бальчуном, це очищення від корупції роботи самої «Укрзалізниці». Про підвищення тарифів мова точно не йде. Я думаю, що це були труднощі перекладу», - заявив він, відповідаючи на запитання голови фракції «Радикальної партії» Олега Ляшка, який повідомив про наміри уряду збільшити тариф на вантажні перевезення. При тому, що російські компанії отримують пільгові умови на вантажні перевезення. У відповідь прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив: «Я згоден з тим, що треба подивитися, як ми виглядаємо щодо інших країн в питанні транзитних перевезень. Але віддавати перевагу країні-агресору неприпустимо!».
Суспільство Україна вважає неприйнятною позицію Нідерландів щодо ненадання безвізового режиму з ЄС Україна вважає неприйнятною позицію Нідерландів щодо ненадання безвізового режиму з ЄС. Про це під час години запитань до уряду в парламенті заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент АСН. «Прикро чути таку позицію прем'єра Нідерландів. Це означає, що зараз уряд Нідерландів не готовий взяти відповідальність за своє попереднє рішення, яке він прийняв у липні 2015 року разом із парламентом Нідерландів, коли були закінчені всі ратифікаційні рішення щодо Угоди про асоціацію України з ЄС. А зараз до уваги беруться результати дорадчого референдуму, 20% населення Нідерландів, згідно з яким Україна може стати заручником такого голосування нідерландських громадян», - заявила вона. Співрозмовниця підкреслила, що українські дипломати продовжують працювати з колегами з Нідерландів. «Ми працюємо з усіма країнами і керівництвом ЄС щодо неприйнятності такої позиції Нідерландів. Нам треба отримати ратифікацію Нідерландів», - вважає вона.
Політика Гройсман: За рейдерство - відразу у тюрму! Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє посилити кримінальну відповідальність за рейдерство. Про це він заявив під час години запитань до уряду 23 вересня у Верховній Раді України, передає кореспондент АСН. «Я вважаю, що цей той самий бандитизм!.. Коли приходять спортсмени, поводять себе як дикуни, ми розуміємо, що це так звані тітушки, які звикли силою захоплювати. Це неприпустимі речі. Я вважаю, що це завдання силовиків, які мають дуже швидко та якісно реагувати. Вони мають розуміти, що порушувати закон - це дуже боляче... Спортсмени повинні займатися спортом, а не повертатися у дикі 90-ті, коли був розгул отаких речей та проявів. Тому наше завдання з вами сьогодні - це посилити відповідальність перед правоохоронними органами за отакі порушення, щоб вони мали можливість швидко реагувати. Бо накопичуються приклади, коли захоплюються підприємства. За захоплення підприємства - одразу в тюрму! Що одна сторона, що інша!.. Іншого варіанту я не бачу, потрібна буде ваша підтримка!» - звернувся до депутатів Володимир Гройсман. У свою чергу міністр юстиції Павло Петренко нагадав, що до Верховної Ради було внесено проект закону про посилення кримінальної відповідальності за рейдерство. «Ми пропонуємо ввести жорстку кримінальну відповідальність та спецконфіскацію майна всіх осіб, які причетні до рейдерства. Цей законопроект вже внесено до парламенту. Як нам відомо, вже активізувалися певні групи, які роблять усе, щоб він не з'явився у сесійній залі... Я звертаюся до керівництва парламенту, щоб наступного сесійного тижня ці закони були поставлені на голосування», - сказав він. При цьому Петренко додав, що лише з початку року Міністерство юстиції попередило рейдерські захоплення підприємств та майна вартістю 100 млрд грн. «Але без реальної кримінальної відповідальності ми не зможемо побороти це явище повністю», - сказав він.
Суспільство 22 поліцейських поїдуть працювати в регіони поліцейськими омбудсменами Сьогодні в Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що 22 поліцейських, що пройшли відповідне навчання та отримали сертифікати, поїдуть у регіони (обласні центри) наглядати за дотриманням прав людини в роботі поліції в регіонах, передає кореспондент АСН. Як зазначила голова Нацполіції Хатія Деканоідзе, це – перший випуск таких поліцейських для регіонів, декілька тижнів тому було випущено перший потік поліцейських, які вже працюють у Києві. «Вони будуть працювати в обласних центрах. Головне їхнє завдання — подорожувати по області, відвідувати ізолятори тимчасового затримання і не лише виявляти порушення, але й допомагати поліцейським на місцях, особливо тим, хто раніше був міліціонером, а став поліцейським, впроваджувати нові стандарти в роботу поліції», - сказала Деканоідзе. Також вона додала, що заробітна плата поліцейських омбудсменів складатиме 10-12 тис. грн. Також, якщо у них немає житла, міністерство винайматиме їм помешкання. Крім того, цим поліцейським будуть виділятися додаткові кошти на відрядження по області, де вони працюватимуть.
Суспільство Міністр соціальної політики обіцяє субсидії особам без «прописки» Міністр соціальної політики України Олександр Рева у себе в Facebook написав, що субсидії будуть надаватися без прописки. «Для тих, хто сумнівається, що не отримає субсидію без реєстрації, я хочу заявити: субсидія без «прописки» можлива тільки на підставі договору оренди житла. Українці, які не оформили субсидію через відсутність т.зв. «прописки», мають можливість заново звернутися до органів соцзахисту, оформивши договір оренди житла в довільній формі. Допомога уряду в сплаті ЖКГ-послуг - субсидія - оформляється тільки на зареєстрованих в квартирі людей. Але уряд пішов назустріч і людям, які не мають офіційної прописки, а за комунальні послуги сплачують», - йдеться в повідомленні. За його словами, якщо людина не оформила субсидію через відсутність офіційної реєстрації в будинку, але живе там і платить за газ, світло і тепло, держава дала можливість скористатися безповоротною допомогою на підставі договору оренди житла.
Суспільство В окупованому Луганську вбили високопоставленого російського офіцера - ГУР Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що в окупованому бойовиками «ЛНР» Луганську вбили високопоставленого російського офіцера. «За оперативними даними, працівники ФСБ РФ проводять розслідування по факту вбивства 21 вересня ц.р. у Луганську високопоставленого російського офіцера», - говориться у повідомленні ГУР в Facebook. За даними розвідки, російський офіцер на тимчасово окупованих територіях сходу України виконував «службово-бойові» завдання на посаді заступника командувача (з озброєння) 2 армійського корпусу (Луганськ) Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО ЗС РФ. Він, відповідно до документів прикриття, представлявся полковником ЗС РФ Орловим Олександром Борисовичем.
Політика Туреччина відмовилася визнавати вибори в анексованому РФ Криму У Міністерстві закордонних справ Туреччини заявили про невизнання легітимності виборів до Державної Думи Російської Федерації, проведених на території включеного Криму, повідомляє турецьке видання «Анадолу». «З точки зору Туреччини, вибори в Держдуму РФ в Криму не мають законної сили», - заявив прес-секретар МЗС Туреччини Танжу Більгіч, додавши, що результати виборів в Криму не є легітимними. За словами представника турецького МЗС, Анкара продовжує виступати в підтримку територіальної цілісності України, частиною якої є і Крим. Раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на зустрічі з президентом України Петром Порошенком запевнив, що й надалі підтримуватиме Україну в питанні відновлення територіальної цілісності і суверенітету. У Раді Федерації Росії у відповідь заявили, що позиція турецького президента щодо незаконної анексії Криму може ускладнити відносини з Росією.
Суспільство СБУ відомо про місцезнаходження 57 із 111 осіб, утримуваних бойовиками «Д/ЛНР» Службі безпеки України (СБУ) відомо про місцезнаходження 57 із 111 осіб, які перебувають у полоні бойовиків «Д/ЛНР». Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив голова СБУ Василь Грицак, передає кореспондент АСН. «На сьогоднішній день нами встановлено місця тримання 57 із 111 осіб, звичайно, якщо їх не перевезли в інші місця», - сказав Грицак. Він наголосив, що СБУ працює щоденно для їхнього визволення, на кожну людину ведеться спеціальна картка з особистими даними. «Робота буде припинена тільки тоді, коли ми звільнимо останнього нашого громадянина», - наголосив глава СБУ. Грицак звернувся до представників міжнародних організацій із закликом докласти зусиль для відвідування тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей з метою встановлення місць тримання наших заручників.
Економіка Рада має обмежити імпорт російських книжок антиукраїнського змісту - депутат Верховна Рада Україна має ухвалити закон щодо обмеження на імпорт російських книжок антиукраїнського змісту. Про це під час години запитань до уряду в парламенті заявив віце-прем'єр В’ячеслав Кириленко, передає кореспондент АСН. «Ми разом з вами, починаючи з 2014 року, з минулого скликання ВРУ, обмежили інформаційні можливості російського простору. Також значна частина діячів мистецтва та культури та інших діячів РФ, відповідно і їх продукція, підпадає під режим обмежень. Але залишалася прогалина в поширенні книжкової та друкованої продукції», - заявив він. Зокрема, «останньою краплею» став факт, коли на книжковому ярмарку можна було вільно придбати книжку «російського Геббельса» Олександра Дугіна. За його словами, зареєстровано у парламенті проект закону про внесення змін до законодавчих актів щодо обмеження доступу на український ринок друкованої продукції антиукраїнського характеру. Депутат підкреслив, що при Держкомтелерадіо України, відповідно до закону, буде створена громадська-експертна рада, яка протягом десяти днів буде виносити рішення щодо дозволів чи обмежень щодо ввезення книжок. «Та нормальна література, якщо така є, наприклад, наукова чи художня, не постраждає. Таким чином ми також будемо стимулювати працювати наших видавців напряму із західними видавцями», - заявив він.
Події У Харківській області дев'ять людей загинули від неякісної горілки Число жертв отруєння «паленою горілкою» в Харківській області зросло до дев'яти осіб. Про це сказано в повідомленні прес-служби обласної прокуратури. Прокуратура Харківської області взяла під контроль розслідування причин смерті дев'яти людей. Відомство контролюватиме досудове розслідування за фактом незаконного виготовлення алкоголю, що призвело до отруєння людей. Начальник відділу прокуратури області Артур Оганнісян заявив, що в результаті вживання неякісних алкогольних напоїв у Вовчанському районі загинуло сім людей - жителі сіл Варварівка та Охрімівка, четверо чоловіків і троє жінок. Також у селі Іванчуківка Ізюмського району 22 вересня четверо місцевих жителів звернулися в лікарню з ознаками алкогольного отруєння. Двоє госпіталізовані, але вночі вони померли.
Політика Кремль різко відповів на можливість поставок Україні смертоносної зброї У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що можливі поставки США летального зброї Україні порушують міжнародні зобов'язання США, передає російське інформагентство «РИА Новости». Як пояснив директор департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Михайло Ульянов, існують міжнародні обмеження в рамках ОБСЄ, документ про передачу звичайних озброєнь від 1994 року, документ про легку і стрілецьку зброю від 2004 року, які передбачають необхідність утримуватися від поставок смертоносних озброєнь в зони конфліктів. Крім того, за словами представника МЗС РФ, «є Вассенаарські домовленості зі сфери експортного контролю, є міжнародний договір про контроль зброї, до якого ми (РФ) не приєдналися, а американці його підписали, щоправда, ратифікувати, судячи з усього, навіть не збираються». Нагадаємо, напередодні палата представників конгресу США схвалила законопроект «Про стабільність і демократію в Україні», який передбачає посилення санкцій проти Росії і дозволяє постачати Україні летальну зброю.
Суспільство Діяльність ГПУ зводиться до піару через ЗМІ - експерт Про це на прес-конференції 23 вересня заявив директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, передає кореспондент АСН. «Головне питання про діяльність ГПУ зводиться до одного: робота Генпрокуратури - це піар чи реальна діяльність? Спостерігаючи за діяльністю ГПУ, у мене складається враження, що представники ГПУ насправді ведуть передвиборну кампанію, яка нагадує вибори в США, а не працюють», - сказав він. Політолог вважає, що реформу Прокуратури треба починати з низів, щоб люди відчули ці зміни. Поки що результатів немає. Бала нагадав: «Генпрокурор Юрій Луценко обіцяв, що його ніхто не зупинить, це вселяє певний оптимізм. Але далі ми побачимо, наскільки це реально... Поки що боротьба з корупцією зосереджена на брифінгах, на заявах для преси, а також повідомленнях у соцмережах. Тому хотілося б, щоб боротьба з корупцією відбувалася не тільки через самі заяви про боротьбу з корупцією».
Події На Харківщині 19 людей отруїлися алкоголем, з них 12 померли У четвер, 22 вересня, в різних населених пунктах Харківської області всього було зафіксовано 19 випадків отруєнь неякісним алкоголем, в результаті чого, за останніми даними, загинуло 12 осіб. Про це сказано в заяві Держпродспоживслужби по Харківській області. За інформацією відомства, ймовірно, люди розпивали сурогатний алкоголь.Ситуація в Харківській області наступна. Вовчанський район: десять людей отруїлися, з них вісім померли. Алкогольні напої люди купили на розлив у магазині «Мрія» в с. Охрімівка. У населених пунктах, де було зареєстровано отруєння, проводяться обходи. Ізюмський район: отруїлися чотири людини, які розпивали алкоголь на розлив у магазині с. Іванчуківка, двоє з них загинули, один потерпілий втратив зір, один у задовільному стані. Харківський район: отруїлися три жителі с. Кутузівка, двоє з них померли. Один з постраждалих зараз перебуває  в лікарні. Місто Харків: за медичною допомогою звернулося двоє людей. Одну особу уже відправлено на лікування в Харківську ГКБ, інша відмовилась від лікування. Ситуація під контролем Держпродспоживслужби, відповідальні органи повідомлені.
Суспільство оформление ленты  У Кропивницькому виправдали суддю, який п’яним тікав від патрульних Суддя апеляційного суду Кропивницького задовольнила скаргу судді Кіровського районного суду міста Кропивницького Олексія Галагана, затриманого патрульною поліцією за керування авто у стані алкогольного сп’яніння. Про  це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Роман Синіцин. Згідно з рішенням суду, Галагана повністю виправдали. «Був тверезий, опору не чинив», - підкреслив журналіст. Водночас, за його словами,  у Ленінському районному суді міста Кропивницького розглядатиметься кримінальна справа щодо патрульних по факту перевищення службових обов'язків. Нагадаємо, що суддю Галагана звинувачували у вчиненні відразу трьох адмінпорушень. А саме: за ст. 130 ч.1 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння), до якої долучено протокол за ст.185 (злісна непокора працівникам поліції) і за ст. 122 ч. 2 (Невиконання водієм вимоги працівника поліції).
Суспільство Хакери атакували ресурси Єдиного держреєстру юридичних осіб - Мінюст Міністерство юстиції України повідомило про DDоS-атаку на ресурси Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, у зв’язку з чим наявні проблеми з доступом до реєстру «Другий день поспіль здійснюється комп’ютерна розподілена атака типу «відмова в обслуговуванні» (DDоS) на Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», - говориться у повідомленні, опублікованому на сайті міністерства. За даними відомства, державне підприємство «Національні інформаційні системи» уживає вичерпних заходів, як технічного так і організаційного характеру,  щодо усунення наслідків атаки. «У зв’язку з тим, що зазначені протиправні дії мають ознаки  кримінального правопорушення, ДП «НАІС» звернулось до компетентних органів для вжиття ними заходів відповідно до повноважень», - говориться далі.
Політика Касько заявив, що за два роки жоден великий корупціонер не сів у в'язницю За 2015-2016 роки жоден з ТОП-чиновників не притягнутий до відповідальності за корупцію. Про це на прес-конференції 23 вересня заявив екс-заступник генпрокурора України Віталій Касько, передає кореспондент АСН. «За 2015-2016 роки 952 особи отримали вироки за корупційні злочини. З цих 952 тільки 312 - отримали обвинувальні вироки, 336 - звільнені від покарання або засуджені умовно, 137 - повністю виправдані. В кінцевому рахунку тільки 33 з них отримали реальну міру покарання, були позбавлені волі, тобто це 3,4% від загальної кількості справ, які представила ГПУ до суду. При цьому серед цих 952 осіб не було жодного ТОП-чиновника. А всі вироки стосувалися чиновників нижчої або середньої ланки», - заявив він. За останній 2016 рік за хабарництво були притягнуті до відповідальності 432 особи. «При цьому йшлося про хабарі до 10 тис. грн. Це у 50% випадках всіх хабарів. Навіть були випадки хабарництва в 200 грн!» - заявив він. Касько впевнений, що вже наступного року можна буде робити висновки про результати боротьби з корупцією НАБУ: «Що ж стосується діяльності Генеральної прокуратури, то все зрозуміло».
Суспільство У Пенсійному фонді заявили, що пенсію Азаров вже не отримує Пенсійний фонд перестав нараховувати пенсію екс-прем'єру України Миколі Азарову, оскільки той не приходив за нею більше півроку. Про це інформує перший заступник голови правління Пенсійного фонду Микола Шамбір в інтерв'ю «УНІАН». За його даними, згідно з нормою законодавства, Микола Азаров втратив можливість на нарахування йому пенсії. «Людина повинна отримувати пенсію особисто в руки, доручати комусь вона це робити не може. У законодавстві є норми, коли людина може зробити довіреність на отримання пенсії. Але в конкретному випадку можу сказати, що ми діємо відповідно до законодавства України. Є норма - якщо людина не отримує пенсію протягом шести місяців, то ми зупиняємо виплати. Людина повинна з'явитися після цього і написати заяву на продовження виплат пенсії», - заявив Шамбір.
Суспільство Через аварію на колекторі Чорноморськ залишився без води В Одеській області населений пункт Чорноморськ залишився без води через серйозну аварію на колекторі. Про це сказано в повідомленні ТСН. Щоб каналізаційні стоки не переливалися через аварійну трубу і не потрапили в море, працівники комунальних структур відключили воду в Чорноморську. Зараз її підвозять водовозами, до яких шикуються величезні черги людей. Через сильний дощ, який був кілька днів тому, потік води зруйнував колектор, який розташований у низині. На місці намагаються відкачати воду після підтоплення. Тільки потім буде проведено ремонт і каналізаційні стоки будуть відправляти на очисні споруди. «Це один з основних колекторів. Таких всього два, які відводять стоки з усього міста на насосну станцію», - заявив головний інженер водоканалу Олег Прокоф'єв.
Політика Двох чиновників Міноборони Росії судитимуть заочно - ГПУ Печерський районний суд міста Києва дозволив головній військовій прокуратурі провести спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох заступників міністра оборони Російської Федерації, повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України. За даними слідства, заступники міністра оборони РФ Булгаков Д.В. та Панков М.О. у лютому-березні 2014 року, діючи за попередньою змовою з представниками влади РФ, вчинили умисні дії з метою зміни меж території України, підбурювали українських військовослужбовців до вчинення державної зради та сприяли веденню агресивної війни проти України. Прокуратура оголосила підозрюваних в державний розшук, судом надано дозвіл на їх затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. «Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальні акти стосовно вказаних осіб будуть передані до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження)», - заявили у прокуратурі. Заступники міністра оборони РФ підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) КК України.
Політика СММ ОБСЄ вимагає надати доступ до Петровського та Золотого Усі сторони на Донбасі повинні усунути наявні перешкоди у населених пунктах Петрівське та Золоте для отримання СММ ОБСЄ можливості здійснювати спостереження за виконанням погодженої Тристоронньою контактною групою у Мінську рамкової угоди про розведення сил і засобів на Донбасі.   Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг під час брифінгу сьогодні у Києві, передає кореспондент АСН. «Надайте нам доступ, якого ми потребуємо, та розведіть ваші сили та техніку зараз», - сказав він. За його словами, у такому випадку спостерігачі ОБСЄ зможуть підтвердити виконання рамкового рішення про відведення сил та засобів, яке було підписане у Мінську цього тижня. При цьому він висловив сподівання, що підписання рамкового рішення стане початком ширшого процесу. «Якщо сторони чесно виконають цю угоду, тоді розведення сил може поширитися на інші райони і, зокрема, на усі гарячі точки (вздовж лінії зіткнення)», - наголосив Хуг.
Політика Біля СБУ вимагали вислати з країни Ігоря Шувалова Біля сотні активістів однієї з громадських організацій пікетують головний офіс СБУ у Києві, вимагаючи депортувати з України громадянина Російської Федерації Ігоря Шувалова, який обіймає на телеканалі «Інтер» посаду заступника директора з розвитку НІС (Національні інформаційні системи), передає кореспондент АСН. Активісти передали звернення до голови СБУ Василя Грицака, в якому вимагають депортувати Ігоря Шувалова з України. Також учасники акції вимагають притягнути до кримінальної відповідальності Леоніда Муравйова, Марію Столярову і Ігоря Шувалова за антидержавну діяльність. «Якщо СБУ не закриє канал, то це зробимо ми»,- заявив один з учасників акції. Нагадаємо, раніше на телеканалі «Інтер» заявили, що не збираються змінювати редакційну політику та звільняти з посади Ігоря Шувалова, оскільки цілком задоволені його роботою.  
Політика НАБУ затримало директора Запорізького титано-магнієвого комбінату, якого підозрюють у розтраті півмільярда гривень Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) у п’ятницю, 23 вересня, затримали директора Запорізького титано-магнієвого комбінату (ЗТМК). Про це повідомили в НАБУ. За словами детективів бюро,  директор ЗТМК підозрюється у зловживанні службовим становищем, що призвело до розтрати 492 млн грн. «Впродовж 2014-2015 років на модернізацію виробництва ЗТМК, відповідно до договору про заснування, компанія-співвласник Tolexis Trading Limited виділила 880 млн грн. Однак, директор підприємства, зловживаючи службовим становищем, вчинив розтрату більшої частини отриманих грошових коштів (492 млн грн), перерахувавши їх на користь третіх осіб», - заявили в НАБУ. Затриманому директору комбінату готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Запорізький титано-магнієвий комбінат було створено у 2013 році державою в особі Фонду державного майна України (володіє 51% статутного капіталу) та кіпрською компанією Tolexis Trading Limited (49%), що входить в групу Group DF Дмитра Фірташа. Запорізький титано-магнієвий комбінат є єдиним виробником губчастого титану в Європі.
Політика На Банковій озвучили умови для зустрічі «нормандської четвірки» Заступник голови Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв заявив, що зустріч «нормандської четвірки» може пройти тільки тоді, коли будуть враховані інтереси України, передає «Українська правда». «Саміт відбудеться тоді, коли будуть підготовлені документи, які враховуватимуть, зокрема, інтереси української сторони», - заявив він. За його словами, з іншими країнами - учасниками нормандського формату (Німеччиною, Францією, Росією) вже досягнуто консенсусу про необхідність проведення саміту. Він також зазначив, що всі сторони погодилися з необхідністю створити дорожню карту виконання Мінських домовленостей. Раніше повідомлялося, що президент Франції Франсуа Олланд спільно з канцлером Німеччини Ангелою Меркель ініціювали зустріч «нормандської четвірки» для врегулювання збройного конфлікту на сході України.
Суспільство Вінницького шпигуна, який «зливав» державні таємниці бойовикам, засудили до 14 років в'язниці До 14 років в'язниці засудили шпигуна з Вінницької області, який передавав державні таємниці терористам «ДНР», повідомляє прокуратура області, передає АСН. Прокуратура Донецької області здійснювала процесуальне керівництво і підтримувала державне обвинувачення у кримінальній справі стосовно жителя с. Гайсин Вінницької області, який шпигував на користь бойовиків. В ході судових слухань було встановлено, що з квітня по червень 2015 року чоловік, не виїжджаючи з Вінницької області, за своєю ініціативою сприяв злочинній діяльності «ДНР». Він підтримував зв'язки з представником спецслужб країни-агресора, «зливав» інформацію розвідувального характеру, яка становила державну таємницю, а саме: про місця дислокації і зосередження, маршрути пересування сил ЗСУ. У червні 2015 року він був затриманий працівниками СБУ. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тюремного арешту на 14 років.
Суспільство Держприкордонслужба заявила про можливі провокації на адмінкордоні з Кримом Державна прикордонна служба України (ДПСУ) не виключає можливість провокацій з боку РФ на час акції кримських татар 24 вересня, пов'язаної з річницею блокади Криму. Про це на брифінгу в п'ятницю, 23 вересня, заявив помічник глави ДПСУ Олег Слободян, передає телеканал «112 Україна» «Розвідувальна активність російської сторони, швидше за все, пов'язана з моніторингом обстановки в районах основних КПВВ на адміністративному кордоні з тимчасово окупованих Кримом напередодні анонсованих на 24 вересня заходів з нагоди річниці громадської блокади Криму», - заявив він. За словами представника ДПСУ, 22 вересня о 15:30 зафіксовано майже одночасне підняття в повітря на тимчасово окупованій території Криму двох аеростатів малого обсягу «Рись», які призначені для спостереження за територією в радіусі до 70-80 км. «На час зазначеної акції кримських татар ми не виключаємо можливість провокацій з боку російської сторони, оскільки попереднє використання аеростата «Рись» відбувалося саме в період провокаційних дій спецслужб РФ, пов'язаних нібито з пошуком української диверсійно-розвідувальної групи», - сказав Слободян.
Економіка Гройсман хоче, щоб «Нафтогаз», «Укртрансгаз» та «Укргазвидобування» стали відкритими Компанії «Нафтогаз», «Укртрансгаз» та «Укргазвидобування» мають стати публічними. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в рамках візиту в Київську область, передає кореспондент АСН. «Чи будуть зроблені кадрові висновки через ситуацію з «Укртрансгазом»? Це не був скандал, а було технічне рішення, на той момент Міністерство економічного розвитку і торгівлі України мало право його прийняти. Єдине, не провели консультацій з різними учасниками ринку, але зараз завдання - прискорити реформу «Нафтогазу», - сказав Гройсман. Глава уряду наголосив, що «Нафтогаз» має стати відкритою, публічною компанією. «Причому не тільки сам «Нафтогаз», а й «Укртрансгаз», який постачає газ, і «Укргазвидобування», яка видобуває газ і робить нашу країну незалежною. Над цим працюємо», - сказав він, відповідаючи на запитання щодо ситуації навколо внесення, а потім скасування змін до статуту НАК «Нафтогаз України» в частині управління її дочірнім підприємством «Укртрансгаз».  
Економіка Гройсман розповів про переваги скасування держрегулювання цін на продукти Рішення Кабінету міністрів України в експериментальному порядку скасувати регулювання цін строком на три місяці дозволить усунути ще один інструмент тиску на бізнес. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у ході робочої поїздки по Київській області, передає кореспондент АСН. «Ми три місяці хочемо подивитися, проаналізувати, якщо й будуть коливання, то я просив би не плутати їх із сезонними коливаннями цін, але ми прибираємо ще один бар'єр, який завжди був інструментом тиску на бізнес у роздрібних мережах. Це антикорупційний крок, який буде правильно сприйнятий бізнесом... Якщо хтось захоче зловживати - будемо реагувати теж жорстко», - сказав він.   Раніше повідомлялось, що Кабінет міністрів України затвердив пілотний проект скасування державного регулювання цін на продукти харчування. Проект розпочнеться 1 жовтня 2016 року і закінчиться 1 січня 2017 року.
Події Звільнені за «законом Савченко» напали на жінок Працівники оперативного управління кримінального розшуку разом з немирівськими і тульчинськими поліцейськими затримали злочинне угруповання з числа раніше судимих ​​людей, які скоїли розбійний напад в с. Печера. Група осіб напала на 69-річну пенсіонеру і її 32-річну дочку, яка через інвалідність не може пересуватися. За інформацією прес-служби поліції Вінницької області, злочинці зайшли до будинку жінок близько п'ятої години вечора, вони були озброєні пістолетом і почали вимагати гроші. «Чоловіки почали бити літню жінку, а її дочці, яка прикута до ліжка, приставили ніж до горла. Злочинці вкрали три мобільних телефони потерпілих, ноутбук, а також гроші на суму майже 3000 гривень», - заявили в поліції. Виконуючий обов'язки начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос заявив, що після злочину зловмисники зникли на автомобілі Nissan Almera. В області ввели план «Перехоплення». Через кілька годин угруповання затримали при в'їзді в село Сокілець Немирівського району. У чоловіків вилучили ніж, запальничку у формі пістолета, а також особисті речі потерпілих. Двоє затриманих раніше вже мали судимість за тяжкі та особливо тяжкі злочини. Організатором угруповання був 50-річний уродженець РФ. Він провів за ґратами в цілому 33 роки. Останнє покарання - дев'ять років ув'язнення - він відбував за вбивства, але його звільнили на два роки «за законом Савченко» в травні 2016 року. %MCEPASTEBIN%
Суспільство Аваков озвучив причини збільшення рівня злочинності Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що масштабні міграційні процеси є однією з причин загострення криміногенної ситуації в країні. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України. «За роки війни у Київ заїхало близько мільйона  біженців-мігрантів з території Донбасу. По всій країні від двох до трьох мільйонів осіб створюють також певну проблему. Це важко контролювати у статистиці», – заявив він. На його думку, також на ріст рівня злочинності вплинула реформа поліції, адже, по суті, декілька місяців був перехідний період. «Значна частина колишніх міліціонерів були демотивована, не розуміла свою подальшу долю та перелаштовувалась на нові рейки. Частину ми звільнили. Ми свідомо йшли на це, розуміючи, що буде критична точка, з якої нам потрібно буде підніматися», – зазначив очільник МВС.
Політика Голова МЗС Литви заявив, що в обраних в окупованому Криму депутатів буде статус небажаних Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що обрані в окупованому Криму депутати Державної Думи РФ матимуть у Литві статус небажаних. Про це він заявив в інтерв'ю DELFI.  «Все те, що відбувається в Криму, ми вважаємо незаконним. Те, що відбувалося, ми не вважаємо виборами, більш того, не визнаємо результатів. І тих обраних, як стверджують, у Криму в члени Держдуми ми не будемо вважати депутатами Держдуми зі всіма наслідками. Їхній статус буде точно небажаним у нашій країні і, сподіваюся, у всьому ЄС», - заявив міністр. Голова МЗС Литви підкреслив, що невизнання виборів у Криму не означає невизнання виборів до російського парламенту в цілому. Нагадаємо, що депутатами Держдуми від анексованого Криму стали шість осіб від провладної партії «Единая Россия».
Події оформление ленты  У Львові патрульні збили жінку на пішохідному переході У Львові автомобіль патрульних збив жінку, яка переходила дорогу на пішохідному переході у центрі міста. Про це повідомляє львівське видання 032.ua. Як пояснили виданню у поліції, на момент ДТП на пішохідному переході не працювали світлофори, а патрульні дивилися у протилежний бік. «Дотримуючись правил дорожнього руху, водій патрульного автомобіля, який рухався з другорядної дороги, перетинаючи основну, намагався переконатися у безпечності переїзду перехрестя і, дивлячись ліворуч, не побачив жінку, яка вийшла перед службовим автомобілем», - заявила командир першого батальйону патрульної поліції Львова Світлана Гірняк. За її словами, автомобіль здійснив зіткнення, але оскільки жінка, яка йшла перед службовим автомобілем, встала та сказала: «Хлопці, я вам вибачаю, не маю претензій до вас і дуже поспішаю», - і пішла, то патрульні не встигли навіть дізнатись її особу та місця проживання». Також вона зазначає, що за фактом ДТП уже розпочато службове розслідування.  
За кордоном На борту індійського літака задимівся смартфон Samsung Galaxy Note 2 Смартфон Samsung Galaxy Note 2 задимівся під час польоту літака індійських авіаліній IndiGo, що здійснював рейс із Сінгапуру в Ченнаї, повідомляє Reuters з посиланням на заяву авіакомпанії. У повідомленні наголошується, що смартфон містився в салоні в верхньому багажному відділенні. В результаті інциденту ніхто не постраждав, відсутні також будь-які пошкодження літака. Літак благополучно приземлився в аеропорту. Раніше повідомлялося, що Samsung офіційно повідомила про відкликання смартфонів Galaxy Note 7 через інформацію, що в нових смартфонах вибухають акумулятори. До 1 вересня по всьому світу було зафіксовано 35 таких інцидентів. За попередніми даними, вибухи смартфонів пов'язані з виробничим дефектом батареї. Державна авіаційна служба України рекомендувала пасажирам і екіпажам не вмикати, а також не заряджати Samsung Galaxy Note 7 на борту лайнерів.
Політика Для повернення коштів режиму Януковича знадобиться не менше 2-5 років Для повернення коштів, вкрадених режимом екс-президента України Віктора Януковича, знадобиться не менше 2-5 років. Про це на прес-конференції 23 вересня заявив екс-заступник генпрокурора України Віталій Касько, передає кореспондент АСН. «Той факт, що до бюджетів минулого року, а також цього і на 2017 рік, закладали кошти від повернення коштів, вкрадених режимом Януковича, це ніщо інше як популізм. Бо реально повернути ці кошти, навіть у разі заочного судового доведення, фактично неможливо. Механізму немає», - заявив він. На думку Каська, хто закладає ці мільйони в бюджет, це або люди, які нічого не розуміють в питанні повернення корупційних активів, або навмисне це роблять, щоб потім розводити руками і говорити: ось нічого не вийшло. «З огляду на світову практику, повернення активів режиму Януковича в кращому випадку може зайняти 3-5 років. Але це не означає, що не виникає запитань до наших правоохоронних органів. Я не бачу їхньої активності в цьому питанні. Генпрокуратура не демонструє необхідних дій, починаючи з етапу збору доказів, закінчуючи передачею справ до судів. Тому на сьогодні жодне з кримінальних проваджень щодо санкційного списку людей Януковича, а це 22 особи, в суд для розгляду по суті так і не спрямоване. Тобто жодну справу щодо вищих посадових осіб і екс-чиновників Януковича не передано до суду, хоча на це у Генпрокуратури було і є достатньо часу», - підкреслив Касько.
Суспільство Підозрюваний у хабарництві член ВРЮ Гречківський оскаржить рішення суду щодо застави в 3,8 млн грн Адвокати члена Вищої ради юстиції (ВРЮ) Павла Гречківського оскаржать рішення про запобіжний захід у вигляді застави в 3,895 млн грн щодо нього в апеляційному суді Києва. Про це АСН повідомив адвокат Гречківського Ігор Черезов. Він розповів, що захист Гречківського не згоден з рішенням Печерського районного суду про обрання застави як запобіжного заходу. «Питання не в грошах, а в тому, що підозра не є обґрунтованою і ми вважаємо, що в такому випадку обрання будь-якого запобіжного заходу – безпідставне», - заявив адвокат. Разом з тим він додав, що Кримінально-процесуальний кодекс не передбачає можливості необрання запобіжного заходу для особи, якій висунуто підозру, і тому адвокати наполягатимуть на найменш суворому запобіжному заході - особистому зобов'язанні. Окрім того, за словами адвоката, впродовж п’яти днів від рішення Печерського суду про заставу Гречківський внесе заставу, передбачену рішенням суду, оскільки засідання апеляційного суду може відбутися пізніше, і прокуратура може звернутися до Печерського суду про взяття під варту Гречківського, як такого, що в обумовлений термін не виконав судове рішення.
Політика Угода про асоціацію України і ЄС діятиме незалежно від ратифікації Нідерландів - посол Посол України в Нідерландах Олександр Горін заявив, що Угода про асоціацію між Євросоюзом та Україною діятиме незалежно від того, ратифікують її Нідерланди чи ні. «Угода діятиме, незалежно від того ратифікують її Нідерланди чи ні. Ті, хто програють (на майбутніх виборах у Нідерландах), будуть ті сили, які виступлять проти ратифікації», - заявив він в ефірі телеканалу «112 Україна». Він також уточнив, що ратифікацією подібних документів займається не уряд, як повідомлялося раніше, а парламент. Нагадаємо, що прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що Нідерланди навряд чи ратифікують Угоду про асоціацію між Євросоюзом та Україною, бо жителі країни виступили проти такого рішення на референдумі. Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна вважає неприйнятною позицію Нідерландів щодо ненадання безвізового режиму з ЄС.
Політика Японія не визнала вибори до Держдуми РФ, які проводилися в Криму Японія не визнає легітимності та результатів виборів у Державну Думу РФ, які було проведено в окупованому Криму. Про це повідомляється в заяві посольства Японії в Україні. «Японія не визнає незаконної «анексії» Криму Російською Федерацією у березні 2014 року, тому відповідно і легітимності та результатів «виборів у Державну Думу Російської Федерації», які було проведено в Криму 18 вересня», - заявили у посольстві. Окрім того, Японія підтвердила свою підтримку територіальної цілісності та суверенітету України та заявила, що не визнає спроби зміни статусу-кво силовими методами. Раніше повідомлялось, що Президент України Петро Порошенко закликав країни - члени ООН не визнавати легітимність виборів до Держдуми РФ, які проводилися в анексованому Криму 18 вересня.
Події Отруєння дешевою горілкою на Харківщині: кількість жертв зросла до 13 Кількість жертв отруєння горілкою у Харківській області зросла до 13 осіб, ще троє перебувають у лікарні. Про це повідомила головний спеціаліст відділу комунікацій поліцейського главку в Харківській області Олександра Алексєєва, передає «Укрінформ». «На цей момент кількість померлих від горілки становить 13 осіб, ще троє у лікарні, причому один в реанімації у важкому стані», - повідомила вона. За даними поліції, у Вовчанському районі померли вісім осіб, в Ізюмському - два, у Харківському - два, ще один - у Шевченківському районі області. «Вік померлих - від 27 до 46 років, серед госпіталізованих є особи віком 60 років і старше», - додала представник поліції. За словами Алексєєвої, отруєння алкоголем викликала горілка, яку у чотирьох районах продавали на розлив за ціною 5 грн за 100 г.
Суспільство Проросійські окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціям сил АТО Протягом п’ятниці, 23 вересня, у районі проведення антитерористичної операції (АТО) зафіксовано 11 випадків відкриття вогню по позиціям українських військових, повідомили у прес-центрі штабу АТО. За даними штабу, ворог відкривав вогонь на всіх напрямках, у той час як Збройні Сили України (ЗСУ) неухильно дотримувалися Мінських угод. «На Донецькому напрямку факти порушення режиму припинення вогню з боку ворога зафіксовано в районі Авдіївки, Новоселівки та Верхньоторецького. Зокрема, окрім стрілецької зброї в районі Авдіївки окупанти відкривали вогонь з зенітної установки ЗУ-23-2», - говориться у повідомленні. На Маріупольському напрямку бойовики обстрілювали позиції сил АТО в районі Мар’їнки, Павлополя, Старогнатівки і Талаківки із використанням стрілецької зброї, снайперського та гранатометного вогню. На Луганському напрямку поблизу Новозванівки та Новоолександрівки терористи відкривали вогонь з міномету 82-го калібру та зенітної установки.  
Суспільство В Одесі на два місяці арештували колишнього чиновника облдержадміністрації Приморський районний суд Одеси прийняв рішення про арешт колишнього першого заступника голови Одеської облдержадміністрації Олександра Орлова, підозрюваного у причетності до організації масових заворушень в Одесі у лютому 2014 року. Про це повідомила речниця обласної прокуратури Інна Верба, передає «Укрінформ». «Приморський суд розглянув клопотання прокуратури й обрав запобіжний захід у вигляді 60-добового тримання під вартою стосовно затриманого депутата Одеської міськради Олександра Орлова», - зазначила вона. За її словами, розмір застави становить понад вісім мільйонів гривень. Досудове слідство інкримінує Орлову скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294 (організація масових заворушень) та ч. 1 ст.28 (вчинення злочину організованою групою осіб за попередньою змовою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України.
Суспільство Майор СБУ, який скоїв смертельну ДТП на Кільцевій дорозі, отримав чотири роки позбавлення волі Святошинський районний суд міста Києва визнав винним співробітника Служби безпеки України (СБУ), який на початку 2016 року вчинив смертельну ДТП у Києві. Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України. «Суд визнав співробітника СБУ винним за ч. 1 ст. 309 та ч.2 ст. 286 КК України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на два роки», - заявили у прокуратурі. Також судом задоволено цивільні позови родичів загиблого на суму понад 100 тисяч гривень. Нагадаємо, майор, провідний спеціаліст сектору захисту інформації Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, перебуваючи у стані алкогольного та психотропного сп’яніння, рухаючись на своєму автомобілі марки Toyota RAV4 по Кільцевій дорозі на великій швидкості, вчинив зіткнення з автомобілем ВАЗ - 2107, водій якої загинув на місці.  
Суспільство У Харківській області затримали підприємницю, яка продавала «смертельну» горілку У справі про масове отруєння алкоголем в Харківській області прокуратура затримала власницю магазинів, в яких продавалася «смертельна» горілка. Про це повідомив начальник відділу обласної прокуратури Артур Оганнісян, передає «Укрінформ». «Вона затримана в рамках ст. 208 КК України. Сьогодні планується оголосити їй підозру. У магазинах проведені обшуки, вилучені ємності з контрафактним алкоголем. Все вилучене, включаючи залишки алкоголю за місцем проживання потерпілих, направлено на експертизу. Додатково встановлюється число потерпілих», - заявив прокурор. Досудове розслідування проводить слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФСУ в Харківській області. Раніше повідомлялось, що у Харківській області від алкогольного отруєння померли 13 осіб. За даними поліції, отруєння алкоголем викликала горілка, яку у чотирьох районах продавали на розлив по ціні 5 грн за 100 г.
Політика Байден заявив про готовність України надати Донбасу особливий статус Віце-президент США Джо Байден заявив, що Україна готова надати особливий статус Донбасу. Про це він сказав під час виступу в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку, передають «Українські Новини». «Коли ти говориш, що Донбас має отримати спеціальний статус, і ти збираєшся закріпити це в Конституції, це все одно що сказати: «Техас матиме спеціальний статус, бо ми хотіли б, щоб Мексика мала більший вплив у Техасі, і ми збираємося провести це через Конгрес США». Це дуже складний крок, який вона (українська влада) погодилася зробити. Я переконаний, що вона це зробить», - сказав він. Раніше повідомлялося, що заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що передумов для обговорення особливого статусу окремих районів Донбасу у Верховній Раді немає. Українська сторона продовжує наполягати на тому, що вибори на Донбасі повинні проводитися за українським законодавством за участю українських партій, ЗМІ та переселенців.
Суспільство ВРЮ просить Луценка надати докази у справі Гречківського Вища рада юстиції  (ВРЮ) просить Генеральну прокуратуру України (ГПУ) надати докази,  що свідчать про порушення Павлом Гречківським присяги члена ВРЮ. Про це повідомили у прес-службі ВРЮ. Згідно з повідомленням, ВРЮ ухвалила рішення провести перевірку стосовно Гречківського, якого підозрюють у отриманні хабара в особливо великих розмірах. «Факт вручення підозри не є достатньою підставою для висновку щодо порушення присяги чи відсутності такого порушення, з чим погодилися і представники Генпрокуратури. Саме тому Рада звернулася до генерального прокурора України з офіційним зверненням про надання відповідних доказів, оцінка яких Вищою радою юстиції у межах розпочатої перевірки дасть змогу дійти об’єктивного та справедливого висновку», - пояснив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк.
За кордоном Шнобелівську премію 2016 року одержали Volkswagen і людина-козел У США вручили Шнобелівську премію 2016 року «за досягнення, які змушують спочатку засміятися, а потім - задуматися», повідомляє «Эхо Москвы». Згідно з повідомленням, німецький автоконцерн Volkswagen, який опинився в 2016 році в центрі скандалу відомого як «дізельгейт», удостоївся премії за винахід хитромудрого способу обманювати тести на вміст у вихлопних газах окису азоту. Нагороду в області розмноження отримав уролог з Єгипту, який досліджував, як матеріал нижньої білизни впливає на спаровування щурів. Учений з'ясував, що сексуальна активність гризунів знижується, якщо на них надіти штани з додаванням синтетики. Стипендіат Оксфордського університету став лауреатом Шнобелівської премії за те, що три дні провів у Альпах, зображуючи козла за допомогою спеціальних протезів. Таким способом він хотів подібно козам пастися на лугах Швейцарії, щоб з'ясувати, чи можна так боротися зі стресом сучасної цивілізації. Приз за дивовижне відкриття в галузі медицини отримали німецькі неврологи, які встановили, що, якщо у людини свербить щось із лівого боку, свербіж можна вгамувати, підійшовши до дзеркала і почухавши те ж місце з правого боку (і навпаки). Нагадаємо, Шнобелівська премія є пародією на престижну міжнародну нагороду - Нобелівську премію. Премія заснована Марком Абрахамсом і гумористичним журналом «Аннали неймовірних досліджень» в 1991 році. Премією нагороджують за незвичайні і дотепні дослідження, щоб привернути увагу і інтерес людей до науки, медицини та технологій.

Гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваша енергія та амбіції будуть на піку Вам мож....
Любовний гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може бути почуття пригоди та бажання підкорити нові горизонти....
Сон у ніч з 1 на 2 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 1 на 2 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
2 травня о 3:23 почнеться 24-й місячний день, при цьому фаза Місяця буде спадною У ніч з 1 на 2 травня сни ча....
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
більше матеріалів




/-1,860671043396-/ /-pc-/
Top