counter
Архів Повернутись назад 23 Січня 2018
23 Січня
Культура оформление ленты  Про українця, який виховував Папу Римського, знімуть фільм Благодійна організація «Українська кіно ініціатива» у Львові знімає фільм про ключові моменти життя і служіння священика Степана Чміля, який був духовним наставником Папи Римського Франциска. Про це передає «Еспресо ТБ». Зараз триває кампанія зі збору коштів на створення стрічки. 28 січня Папа Франциск відвідає собор Святої Софії в Римі, де помолиться перед труною українського священика - свого духовного наставника юнацьких років Степана Чміля. Отець Степан Чміль народився 20 жовтня 1914 року в селі Судова Вишня на Львівщині, вчився в Італії. Через початок Другої світової війни і заборону УГКЦ в СРСР не зміг повернутися додому і присвятив своє життя праці серед українських мігрантів.Отець Степан вивчився в Римі і був висвячений на священика в 1945 році. Пізніше він виїхав до Аргентини, де опікувався українськими біженцями. Саме там він познайомився з юним Хорхе Марія Бергольо - нинішнім Папою Франциском. Щоранку о. Степан служив Літургію за східним обрядом, а 13-річний Хорхе йому допомагав. Отець Степан останні 25 років свого життя провів у Римі, де став ректором Папської малої семінарії для українських юнаків, а потім був висвячений у єпископа разом з о. Любомиром Гузаром.
Політика До кордону Білорусі й України зганяють силовиків - рішення Лукашенка Президент Білорусі Олександр Лукашенко посилив охорону державного кордону. Про це передає БЕЛТА. Кордон Білорусі буде посилено з усіма сусідніми країнами. «Рішення про охорону держкордону ухвалено з урахуванням нових елементів обстановки.Серед них посилення суміжними державами охорони зовнішнього кордону ЄС у зв'язку зі збереженням міграційної кризи, а також підвищенням рівня терористичної небезпеки», - відзначили в прес-службі глави Білорусі. Крім того, посилення кордону повинно допомогти в боротьбі з контрабандою зброї, вибухівки та інших «засобів терору». Передбачається вдосконалення спільно з митними органами порядку пропуску через кордон фізичних осіб і транспортних засобів, вдосконалення системи моніторингу обстановки, впровадження в діяльність органів прикордонної служби нових технологій.
Суспільство Внучка королеви Єлизавети II виходить заміж Принцеса Євгенія Йоркська, яка є внучкою королеви Єлизавети II і молодшою ​​дочкою сина королеви, герцога Йоркського Ендрю, виходить заміж. Про це пише The Telegraph. Про заручини принцеси оголосив Букінгемський палац. «Герцог і герцогиня Йоркські щасливі оголосити про заручини принцеси Євгенії та містера Джека Бруксбенка. Її королівська величнысть і містер Бруксбенк домовилися про заручини в Нікарагуа раніше в цьому місяці», - заявили в королівській родині. Відзначається, що вінчання пройде восени 2018 року в каплиці Св. Георгія у Віндзорському замку. Подальші деталі будуть оголошені пізніше. 31-річний Джек Бруксбенк, керівник нічного клубу, - давній коханий принцеси. Молоді люди зустрічаються з 2011 року, тобто з моменту знайомства на швейцарському гірськолижному курорті Верб'є.
Спорт оформление ленты  Роналду висміяли за маніакальне ставлення до зовнішнього вигляду Глядачі і користувачі соцмереж висміяли занадто пильну увагу знаменитого форварда Кріштіану Роналду до свого зовнішнього вигляду. Про це пише Daily Mail. У матчі проти «Депортіво» нападник отримав травму вуха, з рани полилася кров. Однак Роналду насамперед схвилював не фізичний біль, а те, чи не позначилася травма на його зовнішньому вигляді. Спортсмен не зміг дочекатися кінця гри, він попросив телефон у командного лікаря і почав розглядати в ньому, як у дзеркалі, своє обличчя. У Twitter користувачі осміяли футболіста. «Коли твоя команда виграє 7-1, але післяматчеве селфі зіпсовано», - написав один із блогерів. Давно відомо, що Роналду - «нарцис», але після цього епізоду заговорили про «одержимість зовнішнім виглядом». В результаті футболіст покинув поле ще до закінчення матчу. У цій грі він забив 2 голи.
Кримінал ОБСЄ підтвердила загибель чоловіка при обстрілі автобуса в Оленівці При обстрілі пасажирського автобуса в окупованій Оленівці Донецької області загинув 58-річний чоловік. Про це сказано в звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. У звіті уточнили, що під час обстрілу в автобусі було 40-50 пасажирів, поранення отримали 2 чоловіків, один помер. Як розповіли в місії, про те, що трапилося їм повідав член так званої «ДНР». Російський терорист підійшов до патрулю і розповів, що людина з кульовими пораненнями шиї та лівої щоки померла, а іншого постраждалого відвезли до лікарні в Донецьк. Спостерігачі повідомляють, що автобус обстріляли зі стрілецької зброї. Вогонь вівся з західного напрямку. Нагадаємо, 20 січня в штабі АТО повідомили про обстріл терористами пасажирського автобуса. Причетність бойовиків до обстрілу підтверджується тим, що автобус, який рухався вздовж лінії зіткнення з Оленівки в Донецьк, отримав кульові пошкодження з боку позицій терористів. Таким чином бойовики хочуть дискредитувати ЗСУ під час перебування в районі голови місії ОБСЄ Олександра Хуга.
Суспільство Компанія Amazon відкрила перший супермаркет без кас В американському місті Сіетл був відкритий перший супермаркет без традиційних кас. Магазин належить інтернет-гігантові Amazon, пише delo.ua. Відкриття відбулося в понеділок, 22 січня. У супермаркеті Amazon Go всі покупці кладуть у кошик вибрані товари, після чого йдуть з магазину, а сума за покупки автоматично списується з призначеного для користувача рахунка Amazon. На кожній полиці встановлені ваги, які будуть реєструвати зняті товари. Щоб купити товар в магазині, потрібно на телефон завантажити додаток. Перед входом і після покупок телефон необхідно просканувати на турнікеті. Товар покупцеві не обов'язково тримати перед зчитувачем коду або будь-яким подібним пристроєм. В Amazon стверджують, що при покупках не використовується система розпізнавання осіб. Разом з тим в магазині встановлено десятки відеокамер. Відкриття подібного магазину анонсувалося більше року тому. Кілька місяців тому група співробітників компанії успішно протестувала систему покупок, одягнувшись в однакові костюми покемонів Пікачу.
Політика У ЦРУ повідомили дату, коли Кім Чен Ин може завдати ядерного удару Диктатор КНДР Кім Чен Ин вже через кілька місяців зможе завдати ядерного удару по території США. Про це заявив директор Центрального розвідувального управління США Майкл Помпео, передає CBS. За словами Помпео, він і раніше говорив те ж саме, і сподівається, що повторить цю фразу через рік. «Уряд Сполучених Штатів докладає всіх зусиль, щоб цей момент настав якомога пізніше», - підкреслив директор ЦРУ. Помпео уточнив, що в Північній Кореї розробляється, постійно розширюється ядерна програма, проте ніхто не знає точного характеру того, що відбувається. Нагадаємо, 18 січня президент США Дональд Трамп заявив, що країна-агресор РФ допомагає Північній Кореї в обхід міжнародних санкцій. Саме тому КНДР «з кожним днем ​​все ближче» до запуску ракети в США.
Події Без електрики в Україні залишаються понад 100 населених пунктів Через снігопади і поривчастий вітер без електрики залишаються 109 населених пунктів в 4 областях. Про це повідомили в прес-службі ДСНС. Так, знеструмлені 68 населених пунктів в Одеській, 24 – у Черкаській, 10 – в Херсонській і 7 – в Запорізькій області. До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго. Крім того, окремо зазначається про відновлення електропостачання в місті Вилкове Одеської області. Населений пункт водопостачанням забезпечено, а теплопостачанням – частково. У Вилківській міській лікарні обладнаний пункт обігріву для населення міста. Нагадаємо, у вівторок, 23 січня, на сході і в деяких областях центральної та південної частини країни очікується сніг, місцями сильний снігопад. Температура опуститься до -7 градусів.
Кримінал Екс-співробітника банку посадили на 5 років за розорення «Брокбізнесбанку» Екс-заступник директора Департаменту інвестиційної діяльності АТ «Брокбізнесбанк» Юрій Виноград засуджений до 5 років позбавлення волі умовно. Про це пишуть «Наші гроші». У рішенні Подільського райсуду Києва, яке було ухвалене 9 січня 2018 року йдеться, що Виноград визнав себе винним в участі у злочинній організації біглого екс-президента Віктора Януковича, а саме в окремому структурному підрозділі олігарха Сергія Курченка, заволодінні чужим майном і приховуванні важливих документів. Виноград взяв безпосередню участь в незаконному виведенні 1,44 млрд грн з «Брокбізнесбанку» в січні 2014 року шляхом видачі кредитів фіктивним фірмам, підконтрольним Курченку. У січні 2014 року Виноград за грошову винагороду в $1-2 тисячі був задіяний співробітниками юридичного департаменту «СЕПЕК» до участі в злочинній організації. Пропрацював він місяць – з 20 січня 2014 по 27 лютого 2014 року. У суді наголосили, що у Винограда були відсутні необхідні знання, навички та досвід для роботи в банківській сфері, він не мав економічної освіти і фактично мав трудовий стаж трохи більше 6 років на посадах комірника, менеджера і торгового представника. Про це було добре відомо учасникам злочинної організації. 20 січня 2014 року наказом виконуючого обов'язки голови правління «Брокбізнесбанку» до штатного розпису була введена посада заступника директора Департаменту інвестиційної діяльності банку, на яку з того ж дня був призначений Виноград.
Кримінал оформление ленты  СБУ оприлюднила аудіозапис переговорів ватажка ПВК «Вагнера» з російським генералом Служба безпеки України оприлюднила аудіозапис телефонних розмов між ватажком приватної військової компанії «Вагнера» Дмитром Уткіним і генералом ЗС РФ Євгеном Нікіфоровим з позивним «Тамбов». В СБУ уточнили, що розмова відбулася 27 січня 2015 року. У бесіді обговорюють висунення російських бойовиків і військової техніки ПВК «Вагнера» на бойові позиції. Перша розмова спокійна, проте в другій Уткін помітно нервує, так як розповідає про втрати і відході від позицій. У другій бесіді часто звучати матюки. Нагадаємо, в листопаді 2017 року СБУ вже оприлюднила переговори генералітету Росії з ПВК «Вагнера», що підтверджує координацію дій терористів з країни-агресора. На початку жовтня 2017 року СБУ встановила, що представники ПВК «Вагнера» в 2014 році в Луганську збили Іл-76 з українськими десантниками на борту.
Суспільство Порошенко привітав Патріарха Філарета з днем народження Президент України Петро Порошенко привітав Патріарха України Філарета з 89-річчям. Вітання розміщено на сторінці глави держави в Facebook. «У дні важких випробувань для нашої держави, Ви вболіваєте за всю українську землю. Силою і вірою служите Богу і Україні, і молитеся за мир на рідній землі. Ви завжди були зразком і прикладом для наслідування», - написав Порошенко. Він побажав Патріарху УПЦ КП довголіття, міцного здоров'я та Божого благословення. Привітали Патріарха і в церкві. Архієпископ Чернігівський і Ніжинський, керівник Інформаційного відділу Київської патріархії, секретар Священного Синоду УПЦ КП Євстратій Зоря підкреслив, що Патріарх вступив в 90-й рік свого земного життя. «Дійсно український Патріарх. Незважаючи на всі слова і подарунки, безперечно краще, що може зробити кожен, хто поважає його – піднести про нього молитву до Бога», - додав Зоря.
Кримінал В ході мінометного обстрілу на Донбасі загинув український військовий – штаб Один український військовослужбовець загинув в результаті мінометного обстрілу в зоні бойових дій на Донбасі. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. «В результаті ворожого мінометного обстрілу, на жаль, загинув 1 військовослужбовець Збройних Сил України», - розповіли в штабі. Відзначається, що бойовики обстрілювали інфраструктуру непідконтрольного Україні Докучаєвська, щоб звинуватити ЗСУ. Нагадаємо, 22 січня російські терористи обстріляли з важкого озброєння окуповане місто Докучаєвськ, недалеко від пункту пропуску «Новотроїцьке». За попередніми даними, були поранені 5 цивільних осіб. Обстріли бойовики так званої «ДНР» проводять для дискредитації ЗСУ. Зараз на Донбасі знаходиться глава моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг.
Культура Наталі Портман розповіла, як знівечило її «середовище сексуального тероризму» Знаменита голлівудська актриса Наталі Портман розповіла, як її в підлітковому віці знівечило «середовище сексуального тероризму». Про це пише The Telegraph. Портман взяла участь в багатотисячному марші жінок, де з трибуни розповіла про пережите в 13 років, коли її прославила стрічка «Леон-кілер». За словами актриси, це був період життя, коли тільки відкривала свою жіночність, власне бажання. «У 13 років я була така рада, коли фільм вийшов, і моя робота, моє мистецтво повинно було зустріти відгук з боку людей. Я з радістю відкрила мій перший лист від шанувальника, щоб прочитати фантазію про зґвалтування, яку описав мені якийсь чоловік», - поділилася Наталі. Портман розповіла про відгуки, в яких говорилося про «бутони» її грудей, а одна з радіостанцій почала зворотний відлік до її 18-річчя, коли офіційно можна буде займатися з нею сексом. Все це призвело до того, що дівчина створила собі образ «скромної, консервативної, занудної і серйозної», аби бути впевненою, що її тіло в безпеці. Актриса додала, що її сильно змінило «середовище сексуального тероризму». Раніше вона відзначала, що пам'ятає сотні випадків, коли вона ставала жертвою харассмента або дискримінації.
Події оформление ленты  У Лондоні стався серйозний витік газу, евакуйовані майже 1,5 тисячі осіб У зв'язку з серйозним витоком газу в Лондоні була проведена евакуація близько 1450 чоловік. Про це передає ВВС з посиланням на екстрені служби міста. Відзначається, що люди були евакуйовані з готелю і нічного клубу в Вест-Енді, західній частині центру Лондона. Аварійні служби прибули на центральну вулицю Стренд в туристичному районі після 2 години ночі. За попередніми даними, була пошкоджена газова магістраль, в зв'язку з чим в повітрі на Кревен-стріт біля вокзалу Чарінг Крос утворилася висока концентрація природного газу. Місце витоку було оточено, дорожній рух в районі призупинено, вокзал і залізничні станції закриті. На даний час місце аварії локалізували, фахівці усувають прорив. A large cordon is in place in Central London because of a gas leak... The Strand and Northumberland Avenue are closedNo trains running in/out of Charing Cross and Waterloo East [ro] pic.twitter.com/85DyR1iO9W — BBC London Travel (@BBCTravelAlert) 23 января 2018 г.
Події оформление ленты  Снігопад повністю паралізував Запоріжжя. Комунальники безсилі У зв'язку з товстим шаром снігу в Запоріжжі стався транспортний колапс. Про це повідомляє місцеве видання gazeta.zp.ua. Відзначається, що комунальні служби міста не змогли впоратися зі снігопадом. «Дороги не розчищені, по тротуарах нереально пройти через товстий шар снігу. На зупинках стоять величезні черги. Маршрутки ходять рідко і забиті. Та й трамваїв доводиться чекати годинами», - розповіли журналісти. Нагадаємо, через снігопади і поривчастий вітер без електрики залишаються 109 населених пунктів в 4 областях. Знеструмлено 68 населених пунктів в Одеській, 24 – у Черкаській, 10 – в Херсонській і 7 – в Запорізькій області. Разом з тим у вівторок, 23 січня, на сході і в деяких областях центральної та південної частини країни очікується сніг, місцями сильний снігопад. Температура опуститься до -7 градусів морозу.
Події оформление ленты  У Польщі дикий кабан розгромив церкву Під час недільної меси 21 січня в церкву селища Халімба, що розташоване недалеко від міста Катовіце, вбіг дикий кабан. Про це пише місцеве видання rudaslaska.naszemiasto.pl. Тварина розбила скло на головних вхідних дверях, увірвалася до церкви і в паніці почала метатися по храму. Слідом за кабаном паніка охопила прихожан, а деякі, включно із ксьондзом, почали ганятися за твариною, намагаючись вигнати її на вулицю. Поки кабан бігав по храму, він встиг розгромити 2 вази і зламати статую Ісуса Христа. Під костелом у цей час перебувало ціле стадо кабанів. Місцеві жителі викликали поліцію. Відзначається, що тварини часто навідуються до мешканців селищ Халімба, Бельшовіце і Кохловіце. Кабани проникають на городи, у двори, псують сади, огорожі і перевертають сміттєві баки. Також вони небезпечні для людей, бо часто агресивні.
Політика Російський корабель-шпигун підійшов до східного узбережжя США Біля східного узбережжя США американські військові виявили російський корабель-шпигун "Віктор Леонов", повідомляє CNN. Судно трималося в міжнародних водах, за 160 км від міста Вілмінгтон. Точне його напрямок не відомо. Російський корабель офіційно вийшов із Порт-оф-Спейн і попрямував до столиці карибської держави Тринідад і Тобаго. У той же час "по дорозі" "Віктор Леонов" пройшов уздовж східного узбережжя США - поблизу мису Канаверал і морських баз Кінгс-Бей, Норфолк і Нью-Лондон. До російського шпигуна приставлений для стеження есмінець USS Cole. Також за ним доглядають інші "військово-морські потужності". Американці знають, що "Віктор Леонов" оснащений ще і обладнанням для перехоплення комунікаційних сигналів. З озброєння на борту є переносний зенітний ракетний комплекс "Ігла" і дві зенітні артустановки АК-306м. "Віктор Леонов" належить до групи середніх розвідувальних кораблів, вироблених за так званим "проектом 864". Це розвідувальні кораблі третього покоління, останні з розроблених і реалізованих в СРСР. Проектний шифр цієї групи кораблів - «Меридіан», до цього часу вони є основою розвідувального флоту Росії.
Кримінал Бойовики у "ДНР" навмисно саботують роботу Vodafone і хочуть запустити старі станції Life Бойовики "ДНР" навмисно саботують відновлення роботи оператора Vodafone, бо заробляють на цьому самі. Про це пише сайт Донбас. Місцева преса також передбачає, що ті, схоже і не збираються "різати курку, яка несе золоті яйця", тобто - відновлювати зв'язок. Нагадаємо, ще 11 січня в ОРДЛО зникла мобільна мережа Водафон - був пошкоджений кабель у районі селища Оленівка та біля Щастя. Залишившись без засобів зв'язку місцеві жителі стали переходити на послуги місцевих "мобільних операторів" - "Фенікс" і "Лугаком". Однак ще 18 січня у "ЛНР" зв'язок відновили, а окупанти "ДНР" знаходять усілякі причини для того, щоб затягнути цей процес. Тим часом у "ДНР" кількість абонентів "Фенікса", що працює на "віджатих" потужностях "Київстару", зросла більш ніж на 100 тисяч осіб. Також величезні суми заробляють перекупники стартових мобільних пакетів, які наживаються на різних нових "пропозиціях" з дозвону на вільну Україну. Також місцева преса пише, що "завдяки" відключенню Водафон різко зросли доходи телекомунікаційного підприємства "Комтел": запрацювали таксофони, а вчора стало відомо про можливість телефонувати в Україну зі стаціонарних апаратів за 10 рублів за хвилину. Також 21 січня бойовики планували запустити чергові "націоналізовані" станції українського оператора Life, що залишилися на тимчасово непідконтрольній території Донецької області. Їх переналаштовують під роботу оператора бойовиків "Фенікс".
Здоров`я Українців застерігають від поїздок до Анголи: там лютують смертельні хвороби Через спалах холери і зростання числа хворих на малярію на півночі Республіки Ангола Міністерство закордонних справ (МЗС) України рекомендує українським громадянам утриматися від поїздок у регіон. Про це повідомляється на сайті Кабінету міністрів з посиланням на Міністерство закордонних справ України. За інформацією зовнішньополітичного відомства, найбільш складна епідеміологічна ситуація в зв'язку зі спалахами холери і значним числом хворих на малярію склалася, зокрема, в провінції Уїже (290 км від столиці Анголи, м. Луанда). "МЗС України рекомендує громадянам України, які планують свої поїздки за кордон, утриматися від візитів у провінцію Уїже до нормалізації епідемічної ситуації", - йдеться в повідомленні. Тим же співвітчизникам, які вже перебувають в Анголі, рекомендують проявляти особливу обачність і дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади, медичних та інших компетентних служб. За даними українського МЗС, з кінця грудня 2017 року провінції Уїже зафіксовано 374 випадки захворювання на холеру, 9 з яких - з летальним наслідком. Малярії зафіксовано 350 випадків всього за перший тиждень року, 7 з яких - з летальним наслідком. У разі виникнення обставин, які вимагають негайного консульського реагування, громадянам рекомендовано невідкладно звертатися до Посольства України в Республіці Ангола за номером телефону: (00244) 222-71-68, електронною поштою: emb_ao@mfa.gov.ua  або на цілодобову "гарячу лінію "МЗС України: + 38-044-238-16-57, адреса електронної пошти: cons_or@mfa.gov.ua. Нагадаємо, згідно з даними МОЗ України, з початку 2018 року на кір в Україні захворіли 1 тис. 285 осіб. Найбільш серйозна епідемічна ситуація в Одеській області, де за останній тиждень захворюваність зросла (у порівнянні з даними тижневої давності) на 22 відсотки. У Києві зафіксовано 121 випадок кору.
Культура МЗС України попросив у ЮНЕСКО захисту для Ханського палацу в Бахчисараї Міністерство закордонних справ України звернулося до ЮНЕСКО з проханням захистити унікальний пам'ятник архітектури в Криму - Ханський палац, який розташований у Бахчисараї. Про це повідомляється на сайті Кабінету міністрів з посиланням на Міністерство закордонних справ України. За інформацією зовнішньополітичного відомства, російська окупаційна влада фактично проводить масований, добре спланований наступ на унікальний мультикультуралізм на Кримському півострові. Про такі агресивні дії свідчать так звані реставраційні роботи на території пам'ятки національного значення України, який є невід'ємною частиною культурної спадщини кримського народу - Ханського палацу в Бахчисараї. Пам'ятник був включений до Попереднього списку для внесення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО ще в 2003 році, проте зараз опинився на межі знищення. Критична ситуація навколо пам'ятника в Бахчисараї стала головною темою спеціального засідання Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, яке пройшло в МЗС 19 січня. У заході взяли участь голова Нацкомісії Сергій Кислиця, заступник міністра культури України Тамара Мазур, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, представники інших міністерств, відомств. Також ситуацію вивчили експерти Українського національного комітету ІКОМОС, Українського національного комітету "Блакитний щит". За результатами обговорення проблеми учасники вирішили вжити додаткових заходів з метою мобілізації міжнародних зусиль, перш за все по лінії ЮНЕСКО. Нагадаємо, в кінці жовтня український і кримськотатарський журналіст Осман Пашаєв на своїй сторінці в Facebook повідомив, що в Криму окупанти знищують всесвітньо відомий кримськотатарський палац-музей у місті Бахчисараї.
Політика оформление ленты  У Києві почався розгляд справи за позовом Романа Насірова до ДФС Київський апеляційний адміністративний суд почав розгляд справи за позовом Романа Насірова до Державної фіскальної службі України, передає кореспондент АСН. Суд почав розгляд позову Насірова "про встановлення наявності і відсутності повноважень суб'єкта владних повноважень". У залі присутній особисто Насіров, його адвокати, представники НАБУ. Слід нагадати, що раніше відбувся суд. Ще 12 липня Окружний адмінсуд Києва почав розглядати позов Романа Насірова до Державної фіскальної службі про встановлення наявності чи відсутності компетенції суб'єктів владних повноважень. На суді захист Насірова вимагав встановити, чи має голова ДФС право давати розстрочення чи відстрочення податкового зобов'язання або боргу без обмежень суми в межах одного бюджетного року; встановити, що голова ДФС при наданні розстрочок або відстрочок не зобов'язаний аналізувати фінансовий стан платника податків, а це повинні робити територіальні органи ДФС. І третє - з'ясувати, чи може голова ДФС відмовляти в наданні розстрочок або відстрочок при наявності позитивних рішень територіальних підрозділів. Суд кілька разів переносився з різних причин. 
Суспільство оформление ленты  Військова вантажівка на Донеччині зіткнувся з автобусом шахтарів: 8 постраждалих У Добропіллі Донецької області сталася ДТП, у результаті якої зіткнулися військовий автомобіль КрАЗ і автобус, що перевозив шахтарів. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області. В аварії постраждало 8 осіб. Відзначається, що шахтарів везли на роботу в шахту «Алмазна». ДТП сталася у вівторок, 23 січня, близько 6-ї ранку біля місцевої лікарні №17. У свою чергу голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець розповів, що в лікарню звернулися 17 шахтарів. Однак пізніше він додав, що госпіталізовані були 3 людини. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами» Кримінального кодексу України.
Політика Пушков запропонував Україні оплатити внески Росії до Ради Європи Одіозний російський сенатор Олексій Пушков, відповідаючи на зауваження генсека Ради Європи Турбйона Ягланда про необхідність внесення Росією членських внесків, бо вона є таким же членом ради, як і інші, запропонував доручити цей обов'язок Україні. Так, Пушков зазначив: «У РЄ чекають у лютому чергового внеску Росії. Але поки права Росії в ПАРЄ не відновлені, внеску не буде. Нехай за нас платить Україна», - написав у Твіттері російський політик. В СЕ ждут в феврале очередного взноса России. Но, пока права России в ПАСЕ не восстановлены, взноса не будет. Пусть за нас платит Украина. — Алексей Пушков (@Alexey_Pushkov) 22 січня 2018 р. Нагадаємо, напередодні в ПАРЄ обговорювали обов'язки Росії як члена Ради Європи. РФ має зобов'язання і повинна заплатити внесок у лютому цього року. Також Генсек Ради Європи Ягланд припустив, що "не можна РФ виганяти з ЄС «тільки» за анексію Криму". Раніше Росія заявила, що не направлятиме свою делегацію на сесію ПАРЄ в січні. 
Кримінал У Тернополі квартирант зґвалтував 56-річну жінку У Тернополі 33-річний чоловік зґвалтував і пограбував 56-річну жінку, в квартирі якої деякий час безкоштовно жив. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області. Правоохоронці повідомили, що злочин стався 21 січня. Уродженка обласного центру 1962 року народження протягом 5 років перебувала на заробітках за кордоном. Квартиру залишила синові, який зловживав спиртним. Чоловік ключі від житла дав товаришеві, щоб той пожив у нього, поки не помириться з дружиною. Матір про квартиранта син не попередив, а жінка, прагнучи зробити сюрприз дитині, повернулася із заробітків без попередження. Коли вона повернулася, нікого в квартирі не було. О 5-й ранку вона почула, що хтось намагається відчинити двері, жінка відчинила і побачила незнайомого п'яного чоловіка. Він просив його пустити, щоб взяти зарядний до телефону. Жінка відмовила і зачинила двері. Через деякий час невідомий повернувся і сказав, що привів її сина. Жінка знову відчинила двері і підозрюваний напав на неї. Кілька разів він ударив жінку по обличчю руками, а потім стиснув горло і зґвалтував. Після цього знайшов 700 євро і зник. Жінка за допомогою звернулася до медиків і поліції. Чоловіка вже затримали на вокзалі, валюту він встиг обміняти на гривні і частину з них витратити. Виявилося, що злочинець - уродженець Гусятинського району Тернопільської області. У травні 2017 року він звільнився з місць позбавлення волі, де майже 7 років відбував покарання за розбійний напад. Зловмиснику оголосили підозру в зґвалтуванні. Зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.
Політика Суд переніс розгляд справи за позовом Насірова до ДФС на 13 лютого Київський апеляційний адміністративний суд переніс розгляд справи за позовом Романа Насірова до Державної фіскальної службі України на 13 лютого, передає кореспондент АСН. Це сталося у зв'язку з відсутністю доказів повідомлення відповідача - Державної фіскальної служби. Після засідання суду відсторонений з посади голова ДФС Роман Насіров зазначив, що розчарований таким ходом подій. "Є основна справа, яка розглядається в Шевченківському суді. Минулого разу я виступив з досить жорстким клопотанням про розумні терміни розгляду. Тому що розумні терміни розгляду всіх справ в Україні, а не тільки тих, що стосуються мене, дуже важливі. Якщо є судовий спір, він має бути розглянутий у розумні терміни. Що стосується розгляду апеляційної скарги, поданої представниками Укргазвидобування, НАБУ або САП, то по суті їхні права жодним чином не вирішувалися в конкретному рішенні суду. Тому не зрозуміло, чому вони виступають як апелянти у цій справі", - розповів Насіров. З його слів, він сам зацікавлений, щоб судовий процес закінчився якомога швидше, сподівається, що наступне засідання все-таки відбудеться. "І ми хочемо поставити в ньому якомога швидше крапку. Але мені дуже дивно і цікаво, що буде з іншими адміністративними справами в Україні, якщо представники державних органів будуть звертатися з такими позовами. Фактично я і мої захисники вивчили ситуацію, і це перший такий приклад , коли треті сторони звертаються з апеляційними скаргами за судовим рішенням, де фактично розглядалася компетенція сторін, яка  в жодному разі не те що не обмежує, а не стосується їхніх законних прав та інтересів", - підкреслив він.
Події На трасі у Херсонській області в снігу застрягли більше 70 автомобілів На трасі Одеса - Мелітополь в районі села Зірка Херсонської області в зв'язку зі снігопадом утворився автомобільний затор. Про це повідомили в прес-службі ДСНС. Рятувальники повідомили, що на трасі застрягли близько 70 автомобілів, всі вони потребують буксирування. У заторі стоять вантажівки, автобуси, легковики та навіть машини «швидкої допомоги». Синоптики ж кажуть про продовження сильних снігопадів і ожеледиці на дорогах у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій і Луганській областях. Раніше через негоду заборонили рух фур у Донецькій області на автодорозі М-03 Київ - Харків - Довжанський. Нагадаємо, у зв'язку зі снігопадом в Запоріжжі стався транспортний колапс. Жителі міста не можуть дістатися на роботу і навчання.
Політика оформление ленты  Адвокат Насірова вважає, що САП, НАБУ і Укргазвидобування затягують розгляд справи Адвокат відстороненого від виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби Романа Насірова Олександр Лещенко вважає, що САП, НАБУ і Укргазвидобування затягують розгляд справи. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам в Апеляційному суді Києва, передає АСН. Нагадаємо, сьогодні суд переніс розгляд справи на 13 лютого 2018 року. "Суд сьогодні досить очікувано оголосив перерву через відсутність доказів повідомлення необхідного відповідача Державної фіскальної служби. Яким буде рішення - ми не знаємо. Бо суперечка стосується виключно процедури. Суперечка стосується того: хто в ДФС повинен здійснювати аналіз фінансового стану, хто повинен аналізувати показники економічної діяльності", - заявив він. Сторона захисту вважає, що Насіров особисто "вручну" не повинен був здійснювати аналітичні розрахунки. "Ви собі уявляєте: що у нас є три органи, які повинні здійснювати аналіз фінансового стану. Тобто керівник територіальної інспекції, на обласному рівні, а також ДФС. Тому і йде суперечка. Але САП вважає, що Насіров як голова повинен був проводити аналіз, сидіти з калькулятором і рахувати всі позиції, які там показники. Ось з цього приводу йде справа", - додав юрист. Він повідомив, що захист направив вже клопотання на три апеляційні скарги, подані трьома особами, які не брали участь в розгляді справи. "Це відгук на апеляційну скаргу САП, Укргазвидобування, НАБУ. Ми робимо все за правилами, передбаченими чинним законодавством. Сьогодні ці правила дещо змінилися, на відміну від правил Кодексу адміністративного судоустрою. Суд, відкриваючи апеляційне провадження, зазвичай приймає рішення про встановлення термінів і про надання зауважень по суті апеляційної скарги. Але фактично, оскільки не були встановлені терміни, ми ознайомилися з апеляційною скаргою тільки 15 січня 2018 року. Тому сьогодні ми подали відгуки на все апеляційні скарги: ДФС, САП і НАБУ і Укргазвидобування", - сказав він.
Кримінал ОБСЄ: На Світлодарському напрямі намічається загострення конфлікту На Донбасі йде нарощування сил і військової техніки, що говорить про підготовку до активізації конфлікту. Про це заявив перший заступник голови моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, передає УНІАН. За його словами, минулого тижня знову спостерігалося підвищення рівня насильства уздовж лінії зіткнення. Він уточнив, що у спостерігачів викликає особливе занепокоєння ситуація на Світлодарському напрямі. «Увечері 18 січня наші спостерігачі на передовій патрульної базі в Світлодарську чули більше 400 вибухів від вхідного і вихідного вогню», - зазначив Хуг. Також він зазначив, що місія фіксує нові траншеї, оскільки «сторони буквально і фігурально окопуються». «Замість того, щоб відводити озброєння, все, що ми бачимо, - це ознаки нарощування сил і засобів. Всюди ми бачимо озброєння в окопах і бліндажах», - сказав Хуг. Нагадаємо, волонтер Юрій Мисягін повідомив, що на Світлодарській дузі з обіду в понеділок, 22 січня, оголошено перемир'я на прохання терористів. Він уточнив, що ЗСУ йдуть на перемир'я, бо багато роботи на передовій є.
Політика Несподіваний поворот у рейтингу партій: Зеленський обійшов Саакашвілі Згідно з соціологічним опитуванням, лідером на майбутніх парламентських виборах зараз є "Батьківщина", а політична партія популярного шоумена Володимира Зеленського користується більшою підтримкою, ніж політична сила скандального екс-губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі. Про це повідомила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, старший науковий співробітник Інституту соціології Національної академії наук України Ірина Бекешкіна на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "На першому місці партія "Батьківщина" - 12% і на другому, з невеликим відставанням - 9,2% - партія "Блок Петра Порошенка". Долає виборчий бар'єр партія "За життя" - 8,8%, Опозиційний блок набирає 6% , "Громадянська позиція" набирає 7%, Радикальна партія Олега Ляшка має 8%", - зазначила соціолог. За її словами, феноменом опитування стала вже офіційно зареєстрована партія "Слуга народу" Володимира Зеленського з результатом 4%, яка набирає більше партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі (1,7%). Як уточнила експерт, особливістю рейтингів зараз є їхній невисокий рівень навіть у лідерів опитування. Крім того, на рейтинги партій впливає їхній список в опитувальнику: так, наприклад, наявність у списку кандидатів Святослава Вакарчука забирає по кілька відсотків у партій, опозиційних до влади. Саме в нинішньому опитуванні цей кандидат не значився, відповідно, опозиція отримала більший рівень підтримки. При цьому Бекешкіна додала, що підсумок нинішнього рейтингу повторює результати рейтингів, проведених раніше іншими соціологічними групами. Нагадаємо, Національне агентство з попередження корупції розподілило 513,671 млн гривень на фінансування діяльності шести політичних партій  цього року. "Народний фронт" у сумі 132,080 млн грн, "Блок Петра Порошенка" - 130,184 млн грн, "Об'єднання" Самопоміч" - 65,462 млн, "Опозиційний блок" - 56,262 млн грн, "Радикальна партія Олега Ляшка" - 44,427 млн ​​грн, "ВО "Батьківщина" - 33, 886 млн грн. Відповідно до закону, гроші з державного бюджету отримують партії, які на останніх виборах отримали не менше п'яти відсотків голосів виборців.
Політика Нардепи хочуть скасувати кримінальну відповідальність за незаконне збагачення Народні депутати пропонують Верховній Раді скасувати кримінальну відповідальність чиновників за незаконне збагачення. Відповідний законопроект було зареєстровано в парламенті. Авторами документа є нардепи Владислав Данілін і Олександр Кірш («Народний Фронт»), Геннадій Чекіта і Андрій Шинькович (БПП). У законопроекті пропонується звільняти чиновників від відповідальності за придбання або передачу іншим особам статків, походження яких він не може пояснити. У пояснювальній записці наголошується, що притягнути потенційного корупціонера до відповідальності можна буде тільки, якщо майно придбано незаконно. «Зараз чиновника чекає покарання від 2 до 10 років позбавлення волі за придбання, наприклад, машини, вартість якої не відповідає офіційним доходам його сім'ї. У цьому і полягає злочин незаконного збагачення», - зазначила керівник юридичного відділу Центру протидії корупції Олена Щербань. Однак у документі пропонується ввести відповідальність для чиновника виключно за незаконне придбання майна - наприклад, без належної угоди або доручення. Таким чином, придбання чиновниками автомобілів і квартир, які коштують у сотні разів більше їхнього офіційного заробітку, якщо це зроблено офіційно, скажімо, в автосалоні - не передбачатиме кримінальної відповідальності. Крім того, законопроект №7499 також легалізує приховування корупційного майна чиновників через оформлення його на третіх осіб. Журналісти підозрюють, що ухвалення цього законопроекту призведе до закриття сотень гучних кримінальних справ.Нагадаємо, кримінальна відповідальність за незаконне збагачення була введена в 2015 році. Це було однією з вимог Євросоюзу.
Політика Порошенко вивів зі складу РНБО колишнього голову Верховного суду Романюка Порошенко вивів зі складу Ради безпеки і оборони України колишнього главу Верховного суду України Ярослава Романюка. Текст відповідного указу № 10/2018 опублікований на сайті РСБО, повідомляє АСН. "Відповідно до частини четвертої статті 107 Конституції України постановляю: 1. На часткову зміну статті 1 Указу Президента України від 15 грудня 2014 № 929 «Про склад Ради національної безпеки і оборони України» (зі змінами, внесеними Указами від 16 лютого 2015 № 86, від 10 липня 2015 № 410, від 22 квітня 2016 № 166, від 16 травня 2016 №212, від 29 серпня 2016 № 372 і від 13 вересня 2017 № 274) вивести зі складу Ради національної безпеки і оборони України Я.Романюка", - йдеться в указі Порошенка. Нагадаємо, Романюк став головою Верховного Суду України ще при Януковичі - з травня 2013 року. А введений був до складу РНБО 9 жовтня 2014 року, виключений - 19 січня 2018 року. Ще в листопаді 2017 року у зв'язку з законодавчими змінами процедури формування суддівського складу Верховного суду Ярослав Романюк подав заяву про відставку. Вища рада правосуддя звільнила його 14 грудня 2017 року. Ярослав Романюк свого часу публічно висловлював підтримку «законам 16 січня», які значно звужували права громадян. Дав дозвіл на арешт одіозних суддів Сергія Вовка, Віктора Кицюка і Оксани Царевич.
Суспільство Піднялася ціна проїзду на 19 маршрутах Києва У Києві маршрутники підняли на 1 гривню вартість проїзду на 19 маршрутах. Про це повідомляє видання Mind.ua. Тарифи підвищилися з 17 січня. Так, 7 гривень коштує пересування в маршрутках №№555, 434, 545, 526, 509, 151, 242, 496, 542, 504, 528, 455. Крім того, 6 грн тепер буде коштуватиме поїздка в маршрутках №№577, 569, 249, 557, 501. Крім того, 5 грн став проїзд у маршрутках №№194 і 582. Як зазначили в КМДА, тарифи підвищили 3 перевізники: ТОВ Ярославь-Авто, ТОВ Авен-Езер і ТОВ ДМ-Київтранс. Влада міста уточнює, що кожен перевізник самостійно формує ціну, враховуючи попит на цей маршрут і вартість пального. Перевізники зобов'язані повідомляти у Департамент транспортної інфраструктури КМДА про зміну тарифу на проїзд протягом одного робочого дня з дати введення нового тарифу. «Київська міська влада позбавлена ​​законних підстав впливати на тарифи з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, які працюють у режимі маршрутного таксі», - підкреслили в КМДА. Раніше повідомлялося, що подорожчання пов'язане зі зростанням ціни на пальне.
Політика Стартував форум у Давосі. Порошенко виступить на сесії і зустрінеться з Трампом У швейцарському місті Давосі стартувала чергова триденна сесія Всесвітнього економічного форуму. Її основною тематикою проголошено "Створення спільного майбутнього у розділеному світі". Серед учасників форуму очікуються лідери Франції,  Німеччини, Британії, Ізраїлю, Канади, Індії та інших країн, серед яких позначена і Україна. Зранку в Давосі розпочалася конференція міністрів культури країн - підписантів Європейської культурної конвенції. Як очікується, президент України Петро Порошенко зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом. Візит останнього був під величезним питанням у зв'язку з тим, що в США виникли проблеми з продовженням фінансування уряду. Однак сьогодні вранці Конгрес США схвалив тимчасове фінансування уряду до 8 лютого. Експерти не вважають, що за підсумками зустрічі Трампа і Порошенка в Давосі слід очікувати величезних проривів у дипломатичних відносинах, але сам факт особистого контакту двох президентів вкрай важливий. Одним з найважливіших питань, яке може обговорюватися на цій двосторонній зустрічі - введення миротворців на Донбас. Також лідери можуть підняти питання подальшої долі мінських переговорів. Як відомо, Трамп раніше запропонував перенести переговори в Казахстан.
Кримінал На депутата Київської облради здійснили збройний напад На депутата Київської обласної ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Віталія Карлюка було скоєно збройний напад. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області на своїй сторінці в Facebook. Інцидент стався у понеділок, 22 січня, в місті Кагарлик. За даними правоохоронців, після зустрічі з виборцями, коли депутат виходив з офісу, до нього підбіг невідомий і вдарив по голові. Після цього нападник намагався застосувати вибуховий пристрій. Депутату пощастило, що повз проїздили патрульні. Вони відразу ж наздогнали зловмисника, який намагався втекти. Вибухотехніки виявили у нього муляж гранати. На даний момент 33-річний нападник з Білої Церкви поміщений в ізолятор тимчасового утримання. Встановлюються мотиви нападу на депутата. Слідчі порушили кримінальне провадження за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Призначено експертизу, за результатами якої буде вирішено питання про відкриття кримінального провадження за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.
Кримінал оформление ленты  Одесит добу бив таксиста за невиконане замовлення В Одесі чоловік добу тримав у полоні таксиста, бив його і знущався за те, що той нібито раніше не приїхав на виклик. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Одеси. Як розповів правоохоронцям 33-річний потерпілий, він випадково зустрів свого кривдника на вулиці. Одесит разом зі знайомим запропонував таксистові попрацювати їх «тверезим водієм» і пообіцяв заплатити по 100 гривень за годину. Потерпілий погодився. Під час «автомобільної прогулянки» власник автомобіля несподівано згадав колишню «образу» і став нецензурно лаятися, бити водія. Повернувшись до свого дому, одесит зажадав, щоб таксист зайшов у його квартиру. А коли той відмовився - затягнув силою і більше доби бив і знущався над ним. Коли одесит все-таки випустив таксиста, у потерпілого були переламані 4 ребра. Чоловік одразу ж звернувся у поліцію, злочинця затримали.
Дозвілля оформление ленты  Трейлер до фільму "Друзі", знятого за мотивами відомого серіалу, б'є рекорди в Мережі Фан-трейлер до фільму "Друзі", який знімається за мотивами відомого в 90-х однойменного серіалу, б'є рекорди за переглядами в Мережі. За півтора тижня його подивилися близько 5 мільйонів разів. Сценарій до фільму написала Ліза Кадроу, яка виконувала в серіалі роль Фібі Буф. Самою зйомкою фільму займається компанія Netflix. «The One With The Reunion» - трихвилинний трейлер, розміщений на YouTube, переносить нас знову в життя друзів, які з молоді вже давно перетворилися на зрілих людей. Однак живуть вони тими ж інтересами. У ролях ті ж - Ліза Кудроу, Метт Леблан, Кортні Кокс, Дженніфер Еністон, Метью Перрі і Девід Швіммер. Нагадаємо, серіал "Друзі", що розповідає про життя шістьох друзів, був визнаний одним з кращих комедійних серіалів в історії американського телебачення і став одним з найбільш знаменитих проектів 1990 років. Постановка і творча група отримали безліч нагород, зокрема шість премій «Еммі» і премію «Золотий глобус».
Політика Юрій Луценко став лідером з падіння довіри українців - соцопитування Згідно з соціологічним опитуванням, рівень довіри до генерального прокурора Юрія Луценка з боку населення рекордно обвалився. Про це повідомила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, старший науковий співробітник Інституту соціології Національної академії наук України Ірина Бекешкіна на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ми бачимо, що істотно погіршилася довіра до Юрія Луценка - на 32% за один рік. Зараз він один із лідерів антидовіри. Баланс довіри-недовіри мінусовий у [міністра внутрішніх справ Арсена] Авакова - 75% і у нього (Юрія Луценка. - Ред .) 75%. Ну, ще [політик Віктор] Медведчук - 70%, [спікер парламенту Андрій] Парубій - 72%", - зазначила соціолог. За її словами, загалом результати соцопитувань показали, що рейтинги державних і недержавних керівників дуже низькі. "У нас взагалі немає жодного політика з позитивним балансом довіри-недовіри. Причому бачимо, що навіть у порівнянні з минулим роком рівень недовіри посилився", - підсумувала експерт. При цьому Бекешкіна додала, що непогано на цьому тлі виглядають два громадських діячі - співак Святослав Вакарчук (-5% при 37% довіри) і шоумен Володимир Зеленський (-11% недовіри і 32% довіри). Нагадаємо, згідно з соцопитуванням кінця минулого року, більше 40% українців вважають, що не проведено жодної успішної реформи. Ще 30% громадян вважають, що зроблено приблизно 10% від того, що потрібно.
Політика НАЗК подало в суд на мера Черкас за "панібратство" Нацагентство з питань запобігання корупції направило до суду протоколи про адміністративні правопорушення щодо черкаського міського голови Анатолія Бондаренка. Про це повідомили в прес-службі НАЗК. Відзначається, що Бондаренко своїм розпорядженням без проведення конкурсу призначив свого однопартійця Ігоря Волошина на посаду директора Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради. При цьому він не повідомив в установленому законом порядку про наявність конфлікту інтересів. У Нацагентстві підкреслили, що конфлікт інтересів викликаний позаслужбовими відносинами Анатолія Бондаренка з Ігорем Волошиним, оскільки вони є членами однієї партії - ВО «Батьківщина». Нагадаємо, раніше Нацагентство з попередження корупції винесло меру Києва Віталію Кличку припис про порушення антикорупційних законів.
Кримінал Охоронець супермаркету в Знам'янці вбив безхатька за крадіжку алкоголю У Знам'янці Кіровоградської області охоронець одного із супермаркетів вбив безхатька за крадіжку алкогольних напоїв із магазину. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області. За інформацією правоохоронців, 48-річний бездомний житель іншої області зайшов у магазин, де охоронець запідозрив його у крадіжці алкоголю. Між працівником охорони і чоловіком виникла суперечка, в ході якої відвідувач отримав удар в ділянку грудної клітки. Чоловік вийшов на вулицю, знепритомнів і впав на землю. Від отриманих тілесних ушкоджень він помер. Загиблий подорожував країною на електричках. За останні 10 років він притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення дрібного хуліганства, а також був судимий за крадіжку. Розпочато кримінальне розслідування за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Охоронцю загрожує позбавлення волі від 7 до 10 років.
Суспільство оформление ленты  Затримано трьох поляків, які організували святкування дня народження Гітлера У місті Водзіслав-Шльонський були затримані троє поляків, які святкували день народження Адольфа Гітлера. Про це передає RMF24 з посиланням на прес-секретаря Національної прокуратури Єву Бялик. За словами Бялик, прокуратура постановила затримати трьох чоловіків, які брали участь у зустрічі націоналістів, присвяченій святкуванню дня народження Адольфа Гітлера. Поляки організували святкування в лісі під містом. У одного із затриманих знайшли зброю і боєприпаси, а також предмети і матеріали, що пропагують нацистський лад. Чоловікам висунуто звинувачення у пропаганді нацистської ладу шляхом організації та відзначення 128-ї річниці від дня народження глави німецького рейху. Раніше журналісти надали правоохоронцям записи прихованої камери, де видно, зокрема, як націоналісти в мундирах вермахту проголошують тости «За Адольфа Гітлера і нашу батьківщину, кохану Польщу», видно «вівтар» з Гітлером, а також торт з мотивами прапора Третього рейху.
Політика Чому українці голосують за того, кому мало довіряють. Пояснення політолога Згідно з соціологічним опитуванням, значна частина українців готова голосувати за одного з лідерів президентського рейтингу на майбутніх виборах глави держави без повної довіри до нього. Про це повідомив голова правління Центру "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Президент Петро Порошенко - повністю йому довіряє всього 3%. Але збирається за нього голосувати в кілька разів більше. Це говорить про те, що більшість виборців Порошенка готові за нього голосувати, не повністю йому довіряючи", - зазначив політолог. За його словами, чинного президента Петра Порошенка вибирають переважно як "менше зло". При цьому Фесенко додав, що ситуація з Юлією Тимошенко багато в чому схожа з главою держави. Рейтинг повної довіри їй - 5,6%, проте частина її потенційного електорату готова віддати за неї голос, не повністю їй довіряючи. "Зараз значною мірою змінюється мотивація у значної частини наших виборців", - підсумував експерт. Нагадаємо, згідно з соціологічним опитуванням кінця минулого року, більше 40% українців вважають, що в країні не проведена жодна успішна реформа. Ще 30% громадян вважають, що зроблено приблизно 10% від того, що потрібно.
Суспільство оформление ленты  У США померла жінка, яка стала символом цілої епохи У США померла жінка, яка стала відомою завдяки пропагандистському плакату часів Другої світової війни з гаслом We Can Do It! Про це пише The The New York Times. Наомі Паркер Фрейлі жила в місті Лонгв'ю, штат Вашингтон. На момент смерті Фрейлі було 96 років. У молодості вона стала героїнею плаката We Can Do It !, який спочатку призначався для підвищення морального духу робітників під час війни, проте до кінця XX століття він став одним з головних символів фемінізму. Довгий час ніхто не знав, що на плакаті зображена саме Наомі Паркер Фрейлі, вважалося, що на плакаті намальована робоча Джеральдін Дойл зі штату Мічиган, яка стверджувала, що на фото 1942 року зображена саме вона. Однак пізніше з'ясувалося, що фото Фрейлі за токарним верстатом на каліфорнійській станції авіації ВМС США в 1942 році послужило натхненням для творця культового плаката Дж. Говарда Міллера. 
Політика До середини року у Верховній Раді вже не буде кому працювати До середини поточного року парламент наполовину спорожніє, оскільки народні депутати України активно включаться у виборчу кампанію. Таку думку висловила координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "З другої половини року парламент буде наполовину порожнім, бо партії частково увійдуть у виборчу кампанію - не просто, власне, парламентську, до якої ще досить багато часу, а президентську, яка м'яко перетікатиме без будь-яких перерв у вибори нових депутатів Верховної Ради України", - зазначила експерт. За її словами, така ситуація буде впливати на економічну та політичну ситуацію в країні, а також на певний дискурс у суспільстві. Також, на думку соціолога, жорстка політична боротьба призведе до погіршення психологічного стану в суспільстві, сплеску нетерпимості, розповсюдження мови ворожнечі. З боку влади, на думку експерта, почастішають спроби девальвації громадських організацій, рейтинг яких зараз набагато вище, з метою довести, що "всі однакові". При цьому Айвазовська додала, що вікно можливостей для ухвалення непопулярних рішень у Верховній Раді вже закрилося, оскільки політсили не встигнуть до виборів пояснити подібні рішення своїм виборцям. Нагадаємо, Національне агентство з попередження корупції розподілило 513,671 млн гривень на фінансування діяльності шести політичних партій цього року.
Політика У Путіна перепитали, чи буде Україна забирати свою техніку з Криму Влада країни-агресора закликала Україну дати чітку відповідь на неофіційне висловлювання президента РФ Володимира Путіна з питання про повернення української військової техніки з окупованого Криму. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляєРИА «Новости». Він зазначив, що «можуть бути офіційні документи, головним чином, дипломатичні ноти, різного роду послання, але загалом, звичайно, офіційну заяву глави держави важко не розглядати як офіційну пропозицію». Пєсков також уточнив, що не знає, чи були «якісь папери відправлені дипломатичними каналами». «Все-таки Київ повинен сказати - так чи ні, дочекаємось», - підкреслив Пєсков. Нагадаємо, 11 січня Путін заявив, що Росія готова передати Україні військові кораблі й авіатехніку з Криму. 22 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін підкреслив, що заява Путіна - це провокація, пов'язана з наближенням виборів. Глава МЗС також уточнив, що Україна не отримувала офіційного документа від країни-агресора про можливу передачу військової техніки і озброєння.
Економіка Кабмін досі не подав у Раду законопроект про осучаснення пенсій військовим Кабінет міністрів досі не подав до парламенту законопроект про осучаснення і підвищення пенсій військовим пенсіонерам. Нагадаємо, таку обіцянку прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав ще навесні минулого року. За його словами, законопроект повинні були подати в Раду ще до нового року, проте до цього часу цього не відбулося, пише «Слово и Дело». «Ця реформа (пенсійна. - Ред.) відкриває нам шлях до ще двох важливих рішень, які, я знаю, напрацьовуються в парламенті. Це накопичувальна система і, найголовніше, я гарантую до кінця року, я беру на себе зобов'язання, що ми внесемо новий закон про осучаснення і підвищення пенсій військовим пенсіонерам. Їх близько 2 млн осіб, і ці люди отримають підвищення пенсій з 1 січня 2018 року», - заявляв тоді Гройсман. Також 17 січня 2018 року Гройсман знову сказав, що пенсії військовим будуть перераховані з 1 січня 2018 року, навіть якщо відповідний закон Рада ухвалить у лютому. Раніше ж міністр соціальної політики Андрій Рева повідомляв, якщо закон не ухвалить парламент, його може затвердити РНБО, куди документ нібито теж подали. Однак, до цього часу законопроект знаходиться в стадії доопрацювання.
Політика Як Рабиновичу вдалося "заманити" до себе електорат "регіоналів" і КПУ Народний депутат України від партії Опозиційний блок Вадим Рабинович і шоумен Володимир Зеленський користуються найбільшою підтримкою у громадян України, які раніше голосували за Партію регіонів і Комуністичну партію України (КПУ). Про це повідомив голова правління Центру "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Феномен Рабиновича цікавий тим, що на відміну від низки інших політиків, які у нас регулярно з'являлися на телебаченні і мали власні телепередачі - зокрема Ляшко, Савченко, Саакашвілі - тільки Рабиновичу вдалося конвертувати це у зростання рейтингів. Як власних, так і рейтингів партії", - зазначив політолог. За його словами, такі фігури, як народні депутати Вадим Рабинович та Євген Мураєв, сприймаються новими політиками, перш за все серед колишніх виборців Партії регіонів і Компартії, які розчарувавшись в оточенні екс-президента Віктора Януковича, не знайшли в лідерах Опозиційного блоку достатньої сили. "Нові лідери, зокрема Юрій Бойко, виявилися не досить харизматичними, трохи млявими і флегматичними. На цьому тлі і Рабинович зійшов за лідера, хоча насправді ні партії, ні лідерства як такого там немає. Але є рейтинг", - пояснив експерт. При цьому Фесенко додав, що так звані проєвропейські політики - насамеперед президент Петро Порошенко і лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко - демонструють останнім часом стагнацію рейтингів. В таких умовах зростає рівень запиту на неполітиків взагалі - таких, як Володимир Зеленський і Святослав Вакарчук. Нагадаємо, згідно з соцопитуванням кінця минулого року, більше 40% українців вважають, що не проведено жодної успішної реформи. Ще 30% громадян вважають, що зроблено приблизно 10% від того, що потрібно.
Суспільство Польщу мають покинути 62 українці, які незаконно там працювали Прикордонна служба Польщі встановила, що в місті Любліні незаконно працювали 62 громадянина України. За рішенням влади, всі вони повинні покинути територію країни, передає «Польське радіо». Відзначається, що одне з агентств тимчасової зайнятості нелегально працевлаштувало 63 іноземців, 62 з яких виявилися українцями (ще один іноземець - громадянин Молдови). З агентством судитимуться, компанії загрожує штраф до 30 тисяч злотих. Всі працівники з України та Молдови, яких працевлаштувало агентство, займалися фізичною працею в одній з фірм на території Любліна. У зв'язку з незаконним виконанням роботи прикордонна служба видала адміністративні рішення щодо українців, які наказують їм покинути територію Польщі. Нагадаємо, раніше компанія Lindab ввела на виробництві форму різних кольорів для українців і поляків. Після цього на фірму звинуватили у дискримінації.
Здоров`я Кількість хворих на кір перевищила дві тисячі осіб - МОЗ Згідно зі статистичними даними Міністерства охорони здоров'я, кількість хворих на кір у 2018 році перевищила дві тисячі осіб. Про це повідомив переможець відкритого конкурсу на посаду генерального директора ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України" Володимир Курпіта на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Станом на 22 січня на кір в Україні захворіло 2084 особи, з них 1375 дітей і 709 дорослих", - зазначив експерт. За його словами, з кожним тижнем 2018 року фіксується все більше нових випадків захворювання. Всього за цей час госпіталізовано 1398 осіб, серед них 857 дітей. Лабораторний аналіз підтверджений у 169 осіб. При цьому він додав, що за останній тиждень зафіксовано два летальних випадки, пов'язаних з кором: померли одна дитина і один дорослий в Одеській області. Найвищий рівень захворюваності, за даними Міністерства охорони здоров'я, як і раніше спостерігається в Івано-Франківській області (463 випадки), Чернівецькій (333), Закарпатській (331) та Одеській (265) областях. Не зафіксовано кору цього року в Чернігівській і Сумській областях. У Харківській і Рівненській областях зафіксовано по 1 випадку. За його словами, причиною спалахів кору в Україні став низький рівень вакцинації серед дітей у минулі роки. Нагадаємо, з початку року від кору в Україні померло троє осіб, двоє з яких - діти.
Політика Соціологи розповіли про "маленьку сенсацію" в рейтингу президентських лідерів Лідером рейтингу кандидатів у президенти України, згідно з соціологічним опитуванням, на сьогодні є "інший політик". Про це повідомила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, передає АСН. "Перше місце в президентських рейтингах займає інший політик - 15,9%. Тобто потреба є", - зазначила соціолог. За її словами, попит на нове політичне обличчя в Україні досить високий, хоча конкретних персоналій може бути багато. При цьому Бекешкіна додала, що лідер серед відомих і чинних політиків, які претендують на президентське крісло, не став несподіванкою - це Юлія Тимошенко - 12,1% і Петро Порошенко - 10,2%. Водночас, за словами Бекешкіної, таких особистостей, як Володимир Зеленський та Святослав Вакарчук, у список кандидатів у президенти не вносили, бо вони бажання брати участь у виборах не виявляли.
Суспільство оформление ленты  Губернатор Гаваїв загубив пароль від Twitter і не повідомив про "ракетну загрозу" Губернатор штату Гаваї Девід Айдж в момент загальної паніки після оголошення про ракетну загрозу не зміг попередити жителів про те, що повідомлення неправдиве, бо забув логін і пароль свого мікроблога в Twitter, передає сайт Star Advertiser. Як відомо, вранці 13 січня жителі Гаваїв отримали смс з попередженням про загрозу ракетного удару. Серед громадян почалася паніка, і тільки через 17 хвилин після першого повідомлення було оголошено, що воно помилкове. Пізніше Айдж розповів, що його Twitter ведуть помічники, тому не знав ні логіна, ні пароля. «Повинен зізнатися, що я не знав логінів своїх облікових записів у Twitter і паролів до них, тепер, безумовно, ми змінили ситуацію. Я встановив додаток на свій телефон, щоб безпосередньо спілкуватися в соціальних мережах», - зазначив губернатор. Нагадаємо, пізніше з'ясувалося, що причиною оголошеної вранці 13 січня на Гаваях через наближення балістичної ракети помилкової тривоги став людський фактор, співробітник екстреної служби випадково натиснув не ту кнопку.
Суспільство Справа рюкзаків: з квартири і будинків екс-заступника очільника МВС зняли арешт У Києві Апеляційний суд скасував ухвалу суду першої інстанції про арешт квартири і двох будинків колишнього заступника голови МВС Сергія Чеботаря і його дружини. Про це сказано в постанові суду від 15 січня 2018 року. У документі сказано, що під час розгляду скарги про скасування арешту на майно суд встановив, що слідчий суддя Солом'янського районного суду при прийнятті ухвали про накладення арешту на майно допустив значні порушення кримінально-процесуального закону. Визначення слідчого судді Солом'янського райсуду суду від 2 листопада минулого року, яким було задоволено клопотання детектива НАБУ Мельника і накладено арешт на майно, що перебуває у спільній власності підозрюваного ОСОБА_5 (Сергій Чеботар. - Ред.) І його дружини ОСОБА_7, а саме: - квартиру; житловий будинок, який належить дружині; житловий будинок, який також належить дружині Чеботаря, - скасувати. Матеріали справи направити до Солом'янського райсуду Києва на новий розгляд.
Політика Ганьба країни: соціологи розповіли, кому найменше довіряють українці Серед інститутів, яким найменше довіряють українці, згідно з соціологічним опитуванням, - прокуратура, Верховна Рада і банки. Про це повідомила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, старший науковий співробітник Інституту соціології Національної академії наук України Ірина Бекешкіна на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Краще виглядає НАБУ. Це єдина державна інстанція, у якій на 17% покращився баланс довіри-недовіри, хоча переважає недовіра: -12%. Але якщо порівняти з прокуратурою (а у цієї -74%), то це все-таки суттєва відмінність" , - зазначила соціолог. За її словами, рейтинг інших державних інститутів також вкрай низький - Кабмін, Верховна Рада, суди, НБУ. В цей же перелік потрапили і комерційні банки. При цьому Бекешкіна додала, що на сьогодні більшість українців довіряє різним волонтерським організаціям, громадським організаціям, церкви. З державних структур - армія. Нагадаємо, згідно з соцопитуванням кінця минулого року, більше 40% українців вважають, що не проведена жодна успішна реформа. Ще 30% громадян вважають, що зроблено приблизно 10% від того, що потрібно.
Здоров`я МОЗ почало службове розслідування через брак вакцин від кору Міністерство охорони здоров'я почало внутрішнє службове розслідування в зв'язку з нестачею вакцин від кору в окремих областях країни. Про це повідомив переможець відкритого конкурсу на посаду генерального директора ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України" Володимир Курпіта на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "МОЗ розглянуло ситуацію щодо перегляду планування вакцинації в наступний період. На сьогодні проводиться службове розслідування в Міністерстві охорони здоров'я щодо нестачі вакцин в окремих областях", - зазначив чиновник. За його словами, у зв'язку зі спалахами кору в період з грудня по січень спостерігається підвищений попит на вакцини проти кору. Зокрема, найближчим часом 10 тис. вакцин додатково прибудуть у Закарпатську область з інших областей. При цьому Курпіта додав, що всіма областями України в результаті буму вакцинації вакцини витрачаються значно швидше, ніж це було заплановано раніше. Нагадаємо, з початку року від кору в Україні померло троє осіб, двоє з яких - діти.
Суспільство Морози охоплять всю Україну і триматимуться до вихідних Морози охоплять всю територію України, вночі очікується до -9 ... -16 градусів, а вдень температура складе -4 ... -9 градусів. Про це в Facebook пише синоптик Наталія Діденко. «Циклон буде крутитися над південним узбережжям Туреччини, анталіями-аланіями, між Каспієм і Азовом, над Шотландією і біля Норвегії. Більшість Європи - в полі високого атмосферного тиску, антициклон. Один з його центрів побуде якраз над Україною. Це означає, що 24 січня в більшості областей країни буде суха і сонячна погода», - говорить вона. За інформацією Діденко, тільки циклон із Заазов'я додасть снігу і сильного вітру східним областям, а також Криму. «Морози охоплять всю територію України, вночі буде до -9 ... -16 градусів, а вдень -4 ... -9 градусів. У західних областях в середу вдень потеплішає, якщо це можна назвати так, до 0 ... -4 градусів. Не забувайте про ожеледицю», - пише синоптик.
Події оформление ленты  ЗМІ: Скандальний архієпископ продав Червоногородський замок за 382 тис. грн У Тернопільській області працівник поліції розслідує кримінальну справу за фактом можливого привласнення архієпископом 380 тисяч гривень. Про це передає кореспондент УНІАН. Факт відкриття кримінальної справи сьогодні на прес-конференції підтвердив начальник управління поліції області Олександр Богомол. За його даними, справу порушено за. ст. 191 ч. 2 (привласнення, розтрата майна) КК України в результаті зникнення 380 тисяч гривень, які були отримані в результаті продажу будинків в с. Нирків, які значилися на балансі Тернопільської єпархії УАПЦ. «Зараз відстежується законність відчуження об'єкта, а також зникнення коштів. Є факт отримання грошей від продажу конкретними особами. Це все зараз вивчається», - зазначає Богомол. Влітку минулого року голова Фонду пам'яті Блаженнішого митрополита Мефодія Наталя Шевчук звинуватила архієпископа Мстислава, який очолює Тернопільську та Хмельницьку єпархії УАПЦ, у незаконному продажі монастиря за 382 тисячі гривень. Він продав пам'ятник архітектури XVII-XIX ст., Червоногородський замок, який розташований в урочищі Червоне поблизу с. Нирків у Заліщицькому районі.
Здоров`я МОЗ готове ревакцинувати проти дифтерії та правця всіх дорослих в Україні Кількість вакцин проти дифтерії в країні достатня, щоб ревакцинувати все доросле населення України. Про це повідомив експерт Міністерства охорони здоров'я України за напрямом "Інфекційні хвороби, дитячі інфекційні хвороби. Паразитологія" Федір Лапій на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ми не повинні допустити спалаху дифтерії. На сьогодні ми маємо достатню кількість доз проти дифтерії - понад 6 млн доз. Вперше за останні роки ми маємо можливість забезпечити імунітет кожному дорослому, а кожен дорослий кожні 10 років повинен протий ревакцинацію проти дифтерії- правця", - зазначив експерт. За його словами, на сьогодні спостерігається бум вакцинації - дітей на щеплення активно ведуть навіть ті батьки, які роками відмовлялися від вакцин і купували "липові" довідки. При цьому Лапій додав, щозараз вакцинацію проти дифтерії можна пройти вільно, тоді як у разі спалаху захворювання можливі черги і ажіотаж з охочих вакцинуватися. На думку медика, сьогодні ще можна попередити епідемію дифтерії і захистити себе і свою дитину від правця, випадки захворювання на який в Україні останнім часом значно почастішали. Нагадаємо, з початку року від кору в Україні померло троє осіб, двоє з яких - діти.
Події Землетрус на Алясці: на узбережжя обрушилися 13-метрові хвилі У США була оголошена загроза цунамі після того, як біля узбережжя Аляски стався потужний землетрус магнітудою 8,2. Про це повідомляє Геологічна служба США. Після підземних поштовхів на Алясці влада терміново оголосила загрозу цунамі. Крім цього, загроза цунамі була оголошена і в деяких районах Канади. Перші хвилі висотою до 10 м було зафіксовано через годину після землетрусу. На Алясці зараз задіяна система оповіщення цунамі з сиренами. Жителям о. Кадьяк (населення 6100 осіб) радять перебувати в безпечних місцях. «Перша хвиля підтвердилася годину тому. Події можуть тривати від години до декількох годин. Перебувайте в безпеці», - повідомляє місцева влада. Пізніше були зафіксовані хвилі висотою до 13 м. Землетрус на Алясці стався приблизно о 12:30 за київським часом.
Політика Президент підписав подання на призначення нових членів ЦВК Президент Петро Порошенко під час зустрічі зі спікером парламенту Андрієм Парубієм підписав подання на нових членів Центральної виборчої комісії, повідомляє прес-служба глави держави. Також Порошенко відправив у відставку членів ЦВК, термін повноважень яких закінчився. «Ми запускаємо процес оновлення складу ЦВК. Радий, що всі фракції внесли кандидатури, які відповідають критеріям. Я їх включив до складу подання», - повідомив президент Парубію. Глава держави також сказав, що поговорив про роботу ЦВК з громадськими організаціями. Парубій також повідомив, що дав доручення, щоб кандидатури членів ЦВК подали на спецперевірку. За законодавством, вона триватиме до 15 діб. Примітно, що при цьому імена поданих кандидатів у члени ЦВК не називаються. Але в червні 2016 року Порошенко запропонував Раді призначити на посади в ЦВК 11 кандидатів: Аллу Басалаєву, Михайла Вербенського, Романа Гребу, Ольгу Желтову, Олега Конопольського, Світлану Кустову, Ольгу Лотюк, Віталія Плукаря, Євгенія Радченка, Надію Синицю і Леонтія Шипілова.
Події Будинки, джипи, золото: голова Держаудиту підозрюється у незаконному збагаченні САП і НАБУ повідомили про підозру голові Державної аудиторської служби Лідії Гавриловій, яка підозрюється у незаконному збагаченні на 10 млн грн. Про це передає Українська правда. Як наголошується, про підозру Лідії Гавриловій було повідомлено у вівторок, 23 січня, детективами НАБУ під керівництвом прокурорів САП. Чиновницю підозрюють у незаконному збагаченні в розмірі майже 10 млн грн, а також декларуванні недостовірних даних. Попередня правова кваліфікація - ст. 368-2 ч. 3 і ст. 366-1 КК України. У відомстві зазначили, що повідомлення про підозру було погоджено з керівником САП Назаром Холодницьким. За інформацією слідства, вона протягом 2015-2017 років отримала у свою власність активи, законність підстав придбання яких не була підтверджена доказами, а їх вартість значно перевищує її законні доходи. Йдеться про куплені об'єкти нерухомості у Києві (квартира і два паркомісця), джип (2016 р.в.), дорогі меблі, золоті злитки, техніку, а також готівку - в сумі $112,8 тис. і 8,5 тис. євро. Кошти були вилучені детективами НАБУ під час обшуку квартири чиновниці.
Економіка Україна через суди може повернути мільйони в бюджет після виплат за рішеннями ЄСПЛ Україна через суди намагається повернути мільйони євро в бюджет країни після виплат за рішеннями ЄСПЛ. Про це на прес-конференції заявила перший заступник міністра юстиції України Наталія Бернацька, передає кореспондент АСН. "Ми маємо намір удосконалити українське законодавство (Прим .: в частині звернення українців до ЄСПЛ). І ми сподіваємося, що на наступній сесії парламенту цей законопроект буде ухвалено. При цьому ми вже направили до судів найбільші справи, за якими ми хочемо знайти можливість повернути гроші Україні. Це справи щодо найбільших виплат держави (Прим .: за рішеннями ЄСПЛ). Одна зі справ стосується 27 млн ​​євро одній компанії! Інші - по 5 млн євро. Таким чином, ми йдемо війною проти олігархів і чиновників, які ухвалювали рішення, які потом стали підставою для звернення українців до ЄСПЛ", - заявила вона. У свою чергу, заступник міністра юстиції України Сергій Шкляр розповів: "Один з позовів на виконання рішення ЄСПЛ, за яким виплачено 27 млн ​​євро їхнього бюджету. Зараз ми вимагаємо 705 млн грн з урахуванням відсотків. Вчора було перше засідання... Ми вже направили клопотання про накладення арешту на майно представника іншої сторони. Наступне засідання буде 12 лютого". Другий позов Мін'юсту стосується неправомірних дій ДФС стосовно іноземного інвестора, який отримав рішення ЄСПЛ про виплату 5,3 млн євро. "Зараз ми звернулися до суду, щоб повернути ці гроші в бюджет", - підкреслив він. І третя справа - т.зв. "Мандарин oil" до Київенерго, де ЄСПЛ виніс рішення про виплату 54,2 млн грн. Тут стратегія України буде аналогічна - держава намагатиметься через суд повернути ці гроші. Бернацька при цьому зазначила, що стосовно деяких справ судді беруть самовідвід або ж затягують їх. Насамперед залучаються російські юристи, оскільки у справі замішана "Роснефть". "Ми не будемо замовчувати про ці судові засідання... Ми звертаємося до ГПУ, САП, НАБУ - виступайте разом з Мін'юстом третьою стороною у цих судових розглядах... Адже в бюджет може бути повернутий мінімум 1 млрд грн, які можуть піти на соціальні виплати", - додала Бернацька.
Політика "Схід і Захід разом". Українські партії перестали ділити електорат за географічною ознакою Політичні партії в Україні більше не орієнтуються на електорат за географічною ознакою і працюють по всій території країни. Про це повідомила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, старший науковий співробітник Інституту соціології Національної академії наук України Ірина Бекешкіна на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Раніше чітко партії і їхній електорат ділилися за географічною ознакою. Зараз цього немає", - зазначила соціолог. За її словами, популярний раніше поділ за регіональною ознакою серед партій сьогодні означатиме для них втрату виборців. Так, наприклад, один з лідерів соцопитувань - партія "Батьківщина" є "прохідною" в усіх регіонах країни, незважаючи на те, що найбільшою підтримкою вона користується в західних і центральних областях, але на півдні її рівень підтримки - 7%, на сході - 6,5%, на Донбасі - 7%. Партія Петра Порошенка "Солідарність" користується однаковою підтримкою як сходу, так і заходу країни - на рівні 8%, хоча і демонструє провал на півдні. У центральних областях політичну силу підтримує 12% потенційних виборців. Також практично у всіх областях проходить Радикальна партія Олега Ляшка (РПЛ). "Самопоміч" Андрія Садового, за словами експерта, має 12% рейтингу на заході, на півдні набирає 7,6%, а на Донбасі 6% голосів. Як додала Бекешкіна, залишається розподіл за регіональною ознакою лише в уламків "Партії регіонів", які зосередилися на півдні, сході та Донбасі, тоді як є абсолютно непрохідними в західних областях і в центрі. Така ситуація характерна для партії "За життя", яка є абсолютним лідером на сході і півдні (22% підтримки) і абсолютно непопулярна на заході і в центрі. Нагадаємо, Національне агентство з попередження корупції розподілило 513,671 млн гривень на фінансування діяльності шести політичних партій цього року. "Народний фронт" у сумі 132,080 млн грн, "Блок Петра Порошенка" - 130,184 млн грн, "Об'єднання "Самопоміч"- 65,462 млн, "Опозиційний блок" - 56,262 млн грн, "Радикальна партія Олега Ляшка" - 44,427 млн ​​грн, "ВО "Батьківщина" - 33, 886 млн грн. Відповідно до закону, гроші з державного бюджету отримують партії, які на останніх виборах отримали не менше п'яти відсотків голосів виборців.
Політика Експерти пояснили, чому в Україні немає справжніх лівих партій, але перемагають політики з лівими гаслами В Україні відсутні партії лівого спрямування, однак найбільшою популярністю серед виборців користуються виключно політики, які висувають ліві гасла. Про це повідомила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, старший науковий співробітник Інституту соціології Національної академії наук України Ірина Бекешкіна на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Абсолютна більшість політичних поглядів нашого населення - це ліві погляди, а за політичною палітрою воно праве", - зазначила соціолог. За її словами, згідно з соцопитуваннями, 66% населення вважають, що саме держава повинна забезпечувати громадянам гідний рівень життя. При цьому Бекешкіна додала, що раніше в Україні були ліві партії, проте пізніше люди побачили, що насправді вони такими не є і лише використовують політичні гасла лівого спрямування. "Але подивіться, що говорить той же [народний депутат України від фракції Опоблоку Вадим] Рабинович. Це типово ліві гасла, які дуже подобаються людям", - додала експерт. Нагадаємо, Національне агентство з попередження корупції розподілило 513,671 млн гривень на фінансування діяльності шести політичних партій цього року. "Народний фронт" у сумі 132,080 млн грн, "Блок Петра Порошенка" - 130,184 млн грн, "Об'єднання "Самопоміч"- 65,462 млн," Опозиційний блок "- 56,262 млн грн, "Радикальна партія Олега Ляшка" - 44,427 млн ​​грн, "ВО "Батьківщина" - 33, 886 млн грн. Відповідно до закону, гроші з державного бюджету отримують партії, які на останніх виборах отримали не менше п'яти відсотків голосів виборців.
Здоров`я Епідемія прийде блискавично. Медик розповів, чим небезпечна дифтерія Дифтерія небезпечна тим, що інфікований довгий час може не підозрювати про хворобу, але бути джерелом поширення інфекції. Про це повідомив експерт Міністерства охорони здоров'я України за напрямом "Інфекційні хвороби, дитячі інфекційні хвороби. Паразитологія" Федір Лапій на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Вірус кору не маємо носійства: людина або хвора і є носієм, або ж здорова і не виділяє вірус. Хворий на кір має певну клініку і так чи інакше обмежує контакти. При дифтерії є носійство збудника дифтерії: людина не має симптомів хвороби, вона відвідує роботу, дитячий колектив, їздить у транспорті", - зазначив експерт. За його словами, збудник дифтерії більш стійкий до навколишнього середовища, особливо при вологому середовищі, тому носійство збудника дифтерії нікуди не зникає. Тому, коли кількість зареєстрованих випадків дифтерії буде обчислюватися десятками, статистика буде збільшуватися в геометричній прогресії з кожним тижнем. При цьому Лапій додав, що прогнозувати епідемію дифтерії на сьогодні складно. Так, при такому низькому, як в Україні, рівні охоплення вакцинацією підйом захворюваності на кір фіксуються кожні 5-7 років. У ситуації ж із дифтерією все залежить від колективного імунітету, оскільки збудник захворювання продовжує циркуляцію. Рівень охоплення вакцинацією проти дифтерії серед дітей сьогодні складає трохи більше 45%, серед дорослих цей показник становить менше 38%. У свою чергу, переможець відкритого конкурсу на посаду генерального директора ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України" Володимир Курпіта уточнив, що в 2017 році в Україні не було зафіксовано жодного випадку дифтерії, в 2016 році таких випадків було 4. Протидифтерійної сироватки в країні є в кількості приблизно 900 доз. Нагадаємо, від початку року від кору в Україні померло троє осіб, двоє з яких - діти.
Культура Оголошено номінантів на премію Оскар-2018 У Лос-Анджелесі сьогодні були оголошені номінанти на премію Американської кіноакадемії «Оскар» 2018 року. Повний список номінантів був опублікований на сайті премії. Лідером за кількістю номінацій, а саме 13, стала кінострічка «Форма води» Гільєрмо дель Торо, далі йдуть «Дюнкерк» Крістофера Нолана (номінований вісім разів), а також «Примарна нитка» Пола Томаса Андерсона (номінований шість разів). Нижче представлені кілька ключових номінацій. Номінація на «Кращий фільм»: «Три білборди на кордоні Еббінга, Міссурі»; «Назви мене своїм ім'ям»; «Дюнкерк»; «Темні часи»; «Леді Птах»; «Примарна нитка»; «Форма води»; «Пастка»; і «Секретне досьє». Номінація «Краща режисура»: Крістофер Нолан, «Дюнкерк»; Гільєрмо дель Торо, «Форма води»; Джордан Піл, «Пастка»; Пол Томас Андерсон, «Примарна нитка»; Грета Гервіг, «Леді Птах».
Політика Коли в Україні з'явиться свій "Макрон". Політолог назвав неблизьку дату Молодий харизматичний політичний лідер, подібний французькому президентові Еммануелю Макрону, в Україні з'явиться тільки до 2024 року. Про це повідомив голова правління Центру "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Немає зараз конкретного популярного претендента на цю роль. Вакансія відкрита. Наш Макрон може з'явиться не на цих президентських виборах, а в 2024 році. Взагалі вибори 2024 року будуть виборами зміни поколінь - і з точки зору логіки зміни генерацій, і з точки зору готовності виборів, бо зміни будуть і в електораті також", - зазначив експерт. За його словами, претендент на роль молодого і харизматичного лідера країни повинен з'явитися з уряду, а популярним серед виборців стане завдяки телевізору. При цьому Фесенко додав, що вже цьогоріч політичні еліти будуть активно шукати і, можливо, висувати таку постать на передній план. На думку політолога, в зв'язку з цим у багатьох політичних партіях можливі своєрідні праймеріз. Нагадаємо, згідно з соцопитуванням кінця минулого року, більше 40% українців вважають, що не проведена жодна успішна реформа. Ще 30% громадян вважають, що зроблено приблизно 10% від того, що потрібно.
Політика Чим довше немає нової ЦВК, тим менше довіри до майбутніх виборів - експерт Затягування термінів переобрання членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) підриває довіру до майбутніх виборів. Таку думку висловила голова Правління, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Якщо Центральна виборча комісія не встигне запрацювати у новому законно сформованому складі, то довіру до кінцевого результату виборів буде частково підірвано. Тому що переобрання ЦВК ближче до виборів формує певне уявлення, що ця ЦВК заангажована, сформована під потреби політичних еліт сьогоднішнього дня", - зазначила соціолог. За її словами, ЦВК повинна бути сформована таким чином, щоб у ній були представлені всі політичні сили, включно з опозиційними і "проросійськими". Також вона повинна бути незалежною і збалансованою. Якщо правоохоронна система і законодавство не будуть готові до 2019 року, то це вплине на легітимність кінцевого результату. При цьому  Айвазовська додала, що всі політичні сили вже подали свої кандидатури щодо нового складу ЦВК. Причому "Народний фронт", подавши відразу три свої кандидатури, має стати ініціатором голосування щодо нового складу ЦВК в парламенті. "Це зрушило б з мертвої точки переобрання нової виборчої комісії", - додала експерт. Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав подання на призначення нових членів ЦВК. Раніше він заявив, що жоден нинішній член Центральної виборчої комісії не буде переобраний на черговий термін у новому складі Центрвиборчкому.
Події оформление ленты  Працівниця поліції призначила побачення грабіжникові на Дніпропетровщині В ході патрулювання працівники поліції біля міської лікарні у м. Кам'янське почули крики жінки. За словами постраждалої, невідомий штовхнув її на землю, вирвав сумку з рук і втік. Маючи номер мобільного телефону можливого грабіжника, співробітниця поліції зателефонувала молодій людині і призначила побачення. Як розповіли у відділі комунікації поліції у Дніпропетровській області, інцидент мав місце 19 січня. «Через відвідувачів лікарні поліцейські змогли встановити особу і номер мобільного імовірного грабіжника. Щоб його виманити на зустріч, працівниця поліції розіграла закохану дівчину. Таке нестандартне рішення дозволило поліцейським за кілька годин затримати нападника», - сказано в повідомленні. За фактом пограбування порушено кримінальну справу за ст. 186 ч. 2 (грабіж) КК України. Злочинцеві повідомлено про підозру.
Політика Коаліція в новій Раді може так і не з'явитися Створити дієву коаліцію в наступному складі Верховної Ради України буде вкрай складно через надмірну фрагментацію політичних сил. Про це повідомив голова правління Центру "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Проблема у нас в надмірній фрагментації. 7-8 партій, а можливо, і більше можуть пройти 5% -ний бар'єр. І дуже складно буде створити дієву коаліцію в наступному парламенті", - зазначив експерт. За його словами, політична криза в Україні була спровокована навмисно. "Це керована криза, керований розкол", - підкреслив експерт. При цьому Фесенко додав, що більшості політичних сил в Україні притаманний соціальний популізм, який остаточно вбив лівий рух і ліву ідею в країні. Таким чином, головною лівою партією з претензією на європейськість стала "Батьківщина" і, з серйозними застереженнями, Радикальна партія Олега Ляшка. Нагадаємо, згідно з соціологічним опитуванням кінця минулого року, більше 40% українців вважають, що в Україні так і не була проведена жодна успішна реформа. Ще 30% громадян вважають, що зроблено приблизно 10% від того, що потрібно.
Суспільство У РФ заборонили прокат кінокомедії "Смерть Сталіна" У РФ не будуть показувати британсько-французьку кінокомедію «Смерть Сталіна», вихід якої був запланований на 25 січня цього року. Мінкульт Росії відкликав прокатне посвідчення у фільму, про що сьогодні повідомив у себе на сайті. Згідно з інформацією, посвідчення відкликали у зв'язку з тим, що при публічній демонстрації фільму були виявлені матеріали, що містять інформацію, поширення якої заборонено законодавством РФ. У Міністерстві відзначають, що раніше група діячів культури і політиків Росії направила главі відомства Володимиру Мединському листа, в якому закликала «провести додаткову юридичну експертизу кінострічки на предмет відповідності російському законодавству». «Після перегляду фільму у нас склалося таке враження, що це ... пасквіль на історію Росії, злісна і недоречна комедія, яка очорнює пам'ять про наших громадян, що здолали фашизм», - відзначили в тексті листа. В Україні прем'єра комедії запланована на 25 січня.
Політика "Це ганьба": Українську делегацію не пустили на засідання комітету ПАРЄ У Страсбурзі делегацію з України не допустили на закрите засідання ad-hoc (спеціального) комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи. Про це пише «Страна», посилаючись на одного з учасників нашої делегації в ПАРЄ. «Попросили ввічливо. Ще охорону виставили, щоб не зайшов ніхто. Такої ганьби не було ще», - каже учасник. При цьому представники РФ взяли участь в цьому засіданні. Судячи з порядку, засідання буде присвячено змінам правил і процедур ПАРЄ, а також може бути першим кроком до відновлення участі Росії в роботі Асамблеї. Член української делегації в ПАРЄ, депутат Олексій Гончаренко, повідомив, що «коли почалося засідання, до нас підійшли представники секретаріату і попросили, щоб залишився лише глава делегації, а інших «не запрошували». На питання, чи це відкрите засідання, сказали, що ні, «вирішили зробити закритим».
Події оформление ленты  Виверження вулкана Майон на Філіппінах: опубліковано відео У вівторок, 23 січня, на Філіппінах сталося потужне виверження вулкана Майон, було евакуйовано 15 тисяч людей. Зараз зона евакуації розширена на вісім кілометрів, інформує Associated Press. Фонтани вогненної лави над кратером вулкана, що прокинувся досягали 700 м в висоту, а стовпи вулканічного попелу піднялися на 3 км вгору. У містах провінцій Камарінес-Сур і Албай відзначається попелопад. У довколишніх містах видимість опустилася до «нуля» через випадання попелу. З усіх поштовхів, які були зафіксовані сейсмологами за останні дні, цей є найпотужнішим. Рівень небезпеки збільшений до 4-го (з п'яти можливих) .Як повідомляється, в найближчі дні може відбутися більш потужне виверження. TINGNAN: Bulkang Mayon, muling nagbuga ng lava kaninang alas-9:40 ng gabi. pic.twitter.com/TLdSZqKStn — ABS-CBN News (@ABSCBNNews) 22 января 2018 г.  

Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Згадайте, яка у дитинстві у вас була найулюбленіша іграшка? Це важливо! Психологи стверджують, що ті чи інші з....
більше матеріалів




/-2,1138060092926-/ /-pc-/
Top