counter
Архів Повернутись назад 22 Листопада 2015
22 Листопада
Політика Поклонська обіцяє покарати винуватих у відключенні електроенергії в Криму «Прокуратура Республіки Крим» порушила кримінальну справу за фактом заподіяння збитків республіці через відключення електроенергії. Про це на своїй сторінці у Facebook написала «прокурор Криму» Наталія Поклонська. «Прокуратура Республіки Крим порушила кримінальну справу за фактом заподіяння збитків республіці. Як я вже говорила раніше, всіх винуватих незабаром притягнуть до відповідальності і всіх цих людей заслужено покарають», - написала Поклонська. Читайте також: Зарядити акумулятори: Окупований Крим повністю залишився без світла Вона також зазначила, що наразі енергосистема Криму працює в ізольованому режимі - введено режим НС. «Віялових відключень електроенергії в Криму, на жаль, уникнути не вдасться, однак, та водночас всі соціально важливі об'єкти республіки забезпечені електроенергією. Припинення поставок електроенергії з території України не вплинуло на роботу всієї транспортної системи Республіки Крим - Міжнародний аеропорт «Сімферополь» і Керченська поромна переправа продовжують свою роботу в штатному режимі без збоїв», - написала вона.
Економіка ЕДК: Цукор і риба можуть стати дефіцитом
 Життя українців найближчим часом може стати менш солодким через зменшення виробництва цукру. Ще один продукт, який може стати дефіцитом, - риба. Про це повідомляє Економічний дискусійний клуб, спираючись на аналіз балансів попиту і пропозиції основних видів продовольства.
 Нині в Україні спостерігається безпрецедентна ситуація, коли у пік сезону переробки цукрових буряків зростають ціни на цукор. За даними статистики, упродовж вересня-жовтня ц. р. середні ціни виробників зросли на 13%, а середні роздрібні ціни – на 10%. 
Що ж до виробництва солодкого продукту, то у вересні-жовтні поточного маркетингового року вироблено 796 тис. тонн цукру, що на третину менше, ніж у відповідному періоді минулого сезону. Внутрішнє споживання оцінюється у 263 тис. тонн. З початку сезону експортовано 9 тис. тонн цукру, імпорт був відсутнім. Залишки цукру на 01.11.2015 оцінюються у 1012 тис. тонн, що на 18,5% менше, ніж на відповідну дату минулого року.
 Загалом зберігається оцінка вітчизняного виробництво цукру у поточному 2015/2016 маркетинговому періоді на рівні 1200 тис. тонн, що на 42% нижче показника минулого сезону. Суттєве зменшення пропозиції цукру і є одним із чинників до зростання цін на нього.
 Крім того, ураховуючи фактичні тенденції щодо добування водних біоресурсів та їх імпорту, можна констатувати, що у 2015 році споживання українцями риби та рибопродуктів суттєво скоротиться.
 Так, внутрішній вилов риби та добування інших водних біоресурсів (з урахуванням домогосподарств) у 2015 році оцінюється у 125 тис. тонн, що на 10% менше, ніж торік.
 Девальвація гривні обумовила стрімке подорожчання імпорту риби та рибних продуктів, у зв’язку з чим суттєво впали його обсяги. Обсяг імпорту рибної продукції у 2015 році оцінюється у 220 тис. тонн, що на 39% менше ніж роком раніше. Незважаючи на це, внутрішнє споживання на 66% забезпечуватиметься за рахунок імпортних надходжень.
 Загальний фонд споживання риби і рибопродуктів населенням оцінюється у 333 тис. тонн або у розрахунку на особу становитиме 7,8 кг, що на 30% менше, ніж у 2014 році та забезпечуватиме лише на 39% встановлену раціональну норму (20 кг). Із балансами попиту і пропозиції основних видів продовольства можна ознайомитись на сайті ЕДК (http://edclub.com.ua/analityka/faktychni-ta-prognozni-balansy-popytu-i-propozyciyi-osnovnyh-vydiv-prodovolstva-stanom-n-3).
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олександр Савченко Замість скорочення видатків на утримання влади втричі, ми їх збільшуємо Структура видатків у порівнянні з минулим роком майже не зміниться. Відкриття нових органів буде майже непомітним у витратному складі бюджету.  Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив екс-заступник голови Національного банку України Олександр Савченко. Він пояснив, що бюджет розраховується у відсотках на внутрішньо валовий продукт (ВВП). Один відсоток ВВП – це понад десяти мільярдів гривень, а видатки на утримання нових структур — досить незначні. Якщо минулого року значну частину видатків займало погашення зовнішнього боргу країни, то нині серед найбільших складових будуть: видатки на утримання апарату державної влади, витрати на армію у зв’язку з війною на Донбасі і видатки на освіту. «Економічну реформу, тобто скорочення видатків на утримання апарату держвлади, обіцяють ввести вже не перший рік, але змін ми так і не дочекались. Ці витрати необхідно скоротити приблизно вдвічі-втричі. Це стосується і державної, і місцевої влади, і депутатів, і апарату Президента. Саме це називається економічними реформами. Враховуючи те, що наступного року реформи теж не передбачаються, бюджет залишиться подібним до попередніх», — розповів економіст. Він додав, що видатки за всіма новими державними установами включають до апарату державної влади. «Але замість того, щоб скоротити витрати на попередні органи, з яких зняли частину обов’язків, у зв’язку з утворенням нових установ, вони знову збільшать процент відрахувань на утримання апарату. Про те, що збирались скоротити кількість депутатів вже говорилось десятки разів – і все безрезультатно», — обурений Савченко. Таким чином, за його словами, замість скорочення видатків на утримання  апарату, навпаки збільшується сума виплат.
Суспільство Аксьонов розповів, які об'єкти відключатимуть від світла в першу чергу Глава окупаційних властей Криму Сергій Аксьонов розпорядився в першу чергу відключати від енергопостачання об'єкти, які не впливають на життєдіяльність регіону. Таку заяву він зробив на зустрічі з «міністром палива та енергетики Криму» Сергієм Єгоровим і керівником Крименерго Віктором Плакідою, пише ТАСС. «Ви маєте вжити заходів по відключенню об'єктів, які не впливають на безпеку і громадський порядок. Мені доповіли, що вночі в деяких місцях є вуличне освітлення. Я розумію необхідність освітлення, але пріоритет повинен бути для житлового фонду та установ соціального захисту», - сказав Аксьонов. При цьому він доручив забезпечити справедливе відключення абонентів. «Щоб не було різниці, коли в одних 10-12 годин немає світла, а у інших не відключають взагалі. У всіх повинен бути рівномірний доступ», - сказав він.

Гороскопи на 16 травня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 16 травня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Завтра, 16 травня, зірки обіцяють вам день, наповнений можливостями та новими відкриттями Будьте готові до нес....
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати потребу в пригодах та нових враженнях Будьте ....
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
15 травня 2024 року обіцяє бути днем, коли можуть виникнути різні труднощі, тому важливо зосередитися на справ....
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія може бути спрямована на вирішення спільних завдань із ....
Гороскоп від Анжели Перл на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
За попередженням Анжели Перл, 16 травня 2024 року всі знаки зодіаку мають бути готовими до викликів, які може ....
більше матеріалів




/-0,8222348690033-/ /-pc-/
Top