counter
Архів Повернутись назад 22 Жовтня 2016
22 Жовтня
Суспільство Вчені створили найдетальнішу карту Чумацького шляху Учені з Австралії і Німеччини склали точну карту Чумацького шляху - галактики, в якій міститься Сонячна система. Для цього астрофізики обробили дані, які були отримані за останні 10 років двома радіотелескопами - в Парксі (австралійський штат Новий Південний Уельс) і в Еффельсберзі (Німеччина). Карта опублікована журналом Astronomy and Astrophysics. Для складання детальної карти Чумацького шляху вчені інституту Макса Планка і австралійського Державного об'єднання наукових і прикладних досліджень застосували інформацію про розподіл в галактиці водню, найпоширенішого хімічного елемента у Всесвіті. Отримана інформація дозволила скласти їм карту, яка містить майже 10 млрд окремих точок даних. Карта HI4PI, що нагадує за формою двомірне зображення нашої планети в географічних атласах,  багаторазово перевершує колишні аналогічні карти.
За кордоном Знайдений рекордно продуктивний спосіб отримання наночастинок Вчені Томського державного університету вдосконалили відомий спосіб отримання наночастинок, в ході чого продуктивність такого методу виявилася найвищою на планеті. Про це повідомляє прес-служба ВНЗ. "З'ясувалося, що метод лазерної абляції в рідини застосовується 23 роки, а його суть полягає в тому, що мішень з певного матеріалу поміщається в рідину і опромінюється сфальцьованими лазерними імпульсами. Далі з її поверхні випаровується матеріал, який перетворюється на плазму. Після охолодження плазми в рідині формуються наночастинки без домішок - виходить колоїдний розчин. «Вчені ТДУ оптимізували цю технологію синтезу наночастинок методом імпульсної лазерної абляції в рідини, що дає можливість отримувати сотні літрів колоїдних розчинів наночастинок, або десятки грамів різних нанопорошків щомісяця. Цієї продуктивності не досяг ще ніхто на планеті Земля", - сказано в повідомленні.
Події Білоруський «Боїнг» до Києва повернула СБУ Літак «Боїнг 737» авіакомпанії з Білорусії «Белавіа» на вимогу Служби безпеки України був повернутий в аеропорт вильоту «Жуляни» (Київ) під загрозою підняти в повітря винищувачі, повідомляє «Нардеп». «У п'ятницю, 21 жовтня, пасажирський літак «Боїнг 737-800» авіакомпанії «Белавіа», який виконував рейс за маршрутом Київ - Мінськ, на борту якого перебувало 136 пасажирів і шість членів екіпажу, був змушений повернутися в аеропорт вильоту «Жуляни» за наказом диспетчера управління повітряного руху «Київ». Командиру пасажирського літака було заявлено, що в разі невиконання команди в повітря будуть підняті винищувачі. Повітряне судно повернулося до Києва, після чого з його борту був знятий громадянин Вірменії, який пізніше вилетів до Мінська іншим рейсом», - сказано в повідомленні.
Події СБУ розкрила аферу з підробленими банківськими картами жителів «ЛНР» Працівники СБУ розкрили аферу з фальшивими банківськими картами жителів так званої «ЛНР». Про це повідомили в прес-центрі Служби безпеки України. «В окупованому Луганську зловмисники за відсоток від суми знімали для жителів гроші з їхніх карткових рахунків на підконтрольній Україні території. Виготовленням дублікатів карт займався їхній спільник у Києві, який виготовляв їх на спеціальному обладнанні, а потім знімав гроші в банкоматах і відправляв їх до Луганська. Зловмисник був затриманий у столиці під час зняття 50 тисяч гривень. Під час обшуків у його будинку виявили та вилучили комп'ютерну техніку з даними клієнтів, фальшиві банківські картки та обладнання для виготовлення цих карт. Крім того, у злочинця вилучено понад 60 тисяч доларів», - сказано в повідомленні.
Суспільство У Мережі висміяли російський символ ЧС-2018 Талісманом Чемпіонату світу з футболу в 2018 році, який може пройти в Російській Федерації, обрано вовка. Для визначення талісмана ЧС-2018 було організовано народне голосування. Як претенденти на високе звання розглядалися тигр, кіт і вовк, який переміг у голосуванні. Голова футбольного союзу Росії Віталій Мутко повідомив, що вовк - символ ЧС-2018 отримав ім'я «Забивака». У соціальних мережах вже висміяли новий російський талісман, судячи з коментарів «Забивака» сподобався не всім: «А де стрічка? Де військова форма?» - пише користувач Rus Belyan. «Вовк незабивака і багато пропускака», - написав Mikhail Fridman. «Нохчі борз (але взагалі - невже буде чемпіонат?» - написав російський журналіст Олег Кашин. «Національний чеченський символ. Кадиров схвалює», - пише користувач Олексій Яценко. «Каліцтво просто. І так зрозуміло, як ми зіграємо, і тут ще це страховисько, кошмар», - написала Світлана Севостьянова.
Політика Луценко: екс-регіонал Медяник скоро вийде на свободу, його винуватість не доведено Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Медяник, підозрюваний у створенні «ЛНР», незабаром буде відпущений з-під арешту, так як у прокуратури немає доказів його провини, повідомляє ТСН. «Якщо відносно Володимира Медяника немає доказів, то він не буде притягуватися до кримінальної відповідальності. Це моя впевненість в тому, що прокуратура зобов'язана звільняти людей, якщо немає доказів їхньої провини. Я впевнений, що пан Медяник незабаром вийде з-під арешту, так як у нас не зібрані докази його винуватості», - заявив Луценко. Нагадаємо, 8 серпня Печерський райсуд Києва заарештував на два місяці Володимира Медяника, який фігурує у «справі Єфремова» про посягання на територіальну цілісність України.
Події У зоні АТО бойовики використовували «Град» при обстрілі ЗСУ За минулу добу в зоні АТО на сході України зафіксовано 39 порушень режиму припинення вогню. Бойовики обстрілювали українських військових з великокаліберної ствольної артилерії і РСЗВ «Град». Про це 22 жовтня повідомляє прес-центр штабу АТО. На Луганському напрямку бойовики за добу 12 разів відкривали вогонь. Біля Новоолександрівки і Станиці Луганської бойовики обстрілювали позиції ЗСУ з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, біля Кримського по позиціях сил АТО вівся вогонь з БМП. В районі Новозванівки ворог застосував 122-мм ствольную артилерію, а біля Троїцького - реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град». На Донецькому напрямку за добу зафіксовано дев'ять обстрілів. Позиції українських військових поблизу населених пунктів Авдіївка, Луганське та Верхньоторецьке ворог обстрілював з танка, БМП, 82 і 120-мм мінометів, гранатометів і кулеметів. На Маріупольському напрямку зафіксовано 18 обстрілів. Позиції ЗСУ в районі Мар'їнки і Павлополя бойовики обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Біля Красногорівки і Широкиного по позиціях сил АТО бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм.
Політика Українець Клих збожеволів у Росії через тортури Громадянин України Станіслав Клих, що утримується в грозненському СІЗО, збожеволів через тортури, що застосовувалися до нього під час затримання і попереднього слідства. Про це 22 жовтня заявила російська правозахисниця, член Громадської спостережної комісії Москви з контролю за дотриманням прав ув'язнених Зоя Свєтова, пише «Радіо Свобода». «Станіслав Клих, фігурант так званої «справи чеченських бойовиків», сьогодні перебуває у дуже важкому стані. Це людина, яка збожеволіла через тортури. Це страшна жертва репресій Росії щодо українських громадян. Незрозуміло, як Станіслав Клих буде перебувати в колонії, куди його відправлять найближчим часом. Йому треба провести судово-психіатричну експертизу в інституті ім. Сербського. Станіслава необхідно якомога швидше відправити на батьківщину і покласти в психіатричну лікарню», - заявила Зоя Свєтова.
Суспільство Яйця і кров. У Хмельницькому кров'ю зірвали концерт Потапа і Насті Каменських У п'ятницю, 21 жовтня, в Хмельницькому мав відбутися концерт Потапа і Насті Каменських. Однак через масові протести концерт був скасований, повідомляє видання «Марічка NEWS». Напередодні концерту біля клубу, в якому мав відбутися виступ Потапа і Насті, зібралися місцеві жителі. Активісти вигукували заклики до заборони концерту, підкріплюючи це висловлюваннями про виступ Потапа і Насті Каменських на території країни-агресора. Активісти кидали в скляні двері клубу яйця. Також вони в холі закладу розбили банку з кров'ю тварин. Протестувальників спробував заспокоїти директор клубу, який повідомив про скасування заходу. Але це не зупинило мітингувальників, після чого в ситуацію втрутилися правоохоронці, затримавши одного з активістів.
Політика У Путіна заявили, що «нормандська четвірка» не знайшла спільної мови Лідери «нормандської четвірки» на зустрічі в Берліні 19 жовтня не змогли знайти спільної мови. Про це в інтерв'ю «Вести в субботу» з Сергієм Брильовим на телеканалі «Россия 12» заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков. «Спільна мова на таких зустрічах проявляється не так часто, як хотілося б. Цей сумних факт частково компенсує готовність лідерів продовжувати роботу в «нормандському форматі», що само по собі дуже важливо. Президент України Петро Порошенко під час минулої зустрічі говорив трьома мовами, перекладачі філігранно на це реагували. Володимир Путін жартував німецькою мовою з Ангелою Меркель, в цьому випадку доводиться непросто помічникам російського президента, які не володіють німецькою. На зустрічі не було мовного бар'єра, проте про взаєморозуміння сказати подібного не можна», - заявив Дмитро Пєсков.
Політика Росіянам відмовили у спостереженні за виборами в США Російська Федерація звернулася з проханням до декількох штатів США надати їй дозвіл на відправку спостерігачів від Росії на виборчі дільниці під час виборів президента США, які відбудуться 8 листопада. Зараз відомо, що штати Техас, Оклахома і Луїзіана вже відмовили в такому клопотанні РФ, повідомляє «Радіо Свобода». «Ми повідомили уряду Російської Федерації, що їхні спостерігачі є бажаними в спостереженні за виборами в США, нам приховувати нічого, це будуть чесні і вільні вибори. Однак Російська Федерація сама відмовилася від пропозиції приєднатися до групи спостерігачів Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ). Тому всім очевидно, що це питання не більше ніж звичайний піар-хід від Росії», - заявив представник Державного департаменту США Джон Кірбі.
Події Інцидент з літаком «Белавіа». В СБУ пояснили всю важливість справи Речник СБУ Олена Гітлянська 22 жовтня прокоментувала обставини події з поверненням Boeing 737 авіакомпанії «Белавіа», який виконував рейс «Київ - Мінськ», у міжнародний київський аеропорт «Жуляни». Про це повідомляє «Апостроф». «Ми повідомили «Украероруху», що потрібно повернути у Київ цей літак, далі переговори з пілотом вели диспетчери. При цих переговорах представники СБУ не були присутні, але ми вважаємо, що абсурдно загрожувати цивільному літаку винищувачами. Звичайно, ніхто нікого не піднімав, не міг підняти. Мені здається малоймовірним, щоб диспетчер міг загрожувати пілотові винищувачами. Будемо встановлювати, але ще раз підкреслюю, ми не втручаємося в переговори диспетчерів. Повернули літак ми тому, що мали обґрунтовані для цього підозри. Якби була інформація, наприклад, про закладену бомбу, і якби, не дай бог, щось трапилося, ви б потім сказали: «Чому ніхто не реагував?». Ми попросили, щоб авіакомпанія пішла нам назустріч, б у нас була важлива інформація, яку треба було перевірити», - заявила Олена Гітлянська. Також спікер СБУ повідомила, що знятий з цього рейсу голова міжнародної громадської організації «Громадянський союз» Армен Мартиросян (політолог, який підтримував під час Майдану режим Януковича) полетів до Мінська наступним рейсом. «Що ми робили і що ми знайшли, ми не будемо розголошувати. Поки в інтересах національної безпеки ми промовчимо», - додала Олена Гітлянська.

Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе більш енергійним та пристрасним, що допоможе....
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
більше матеріалів




/-0,59745311737061-/ /-pc-/
Top