counter
Архів Повернутись назад 22 Серпня 2023
22 Серпня
Гороскоп Любовний гороскоп на 22 серпня 2023 року: що обіцяють астрологи ♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні день подарує вам можливість заглибитись у розмови з партнером. Ви виявите, що спільні інтереси та погляди стали більш співзвучними. Постарайтеся поділитися своїми думками та почуттями, щоб зміцнити ваші стосунки ще більше. ♉️ Телець (20 квітня - 20 травня) Сьогодні ви можете відчути приплив енергії та пристрасті. Це чудовий момент, щоб провести романтичний вечір із партнером. Намагайтеся створити атмосферу, яка підніме ваш настрій і зміцнить ваші емоційні зв'язки. ♊️ Близнюки (21 травня - 20 червня) 22 серпня стане днем для спілкування та обміну ідеями. Можливо, ви знайдете, що ваш партнер думає про майбутнє так само, як і ви. Намагайтеся не тільки говорити, а й слухати, щоб краще зрозуміти одне одного. ♋️ Рак (21 червня - 22 липня) Сьогодні ваші емоції будуть на першому місці. Поділіться своїми почуттями з партнером, не боячись бути вразливим. Це допоможе зміцнити ваші стосунки та створити глибокий зв'язок між вами. ♌️ Лев (23 липня - 22 серпня) На цей день зірки обіцяють вам вдалі моменти у спілкуванні з людьми. Можливо, ви зустрінете когось нового або заглибитеся в цікаву розмову з партнером. Не забувайте показувати свої почуття і давати зрозуміти, наскільки важлива для вас ваша близька людина. ♍️ Діва (23 серпня - 22 вересня) Сьогоднішній день надасть вам можливість присвятити час своїм близьким. Розділіть з ними свої плани та ідеї, і ви виявите, що ваші стосунки стануть ще міцнішими. Не забувайте про прояв турботи та уваги. ♎️ Терези (23 вересня - 22 жовтня) 22 серпня буде сприятливим днем для спілкування з партнером. Ви можете знайти спільні інтереси, які зможуть зміцнити ваші відносини. Постарайтеся провести час у приємній та спокійній атмосфері. ♏️ Скорпіон (23 жовтня - 21 листопада) Сьогоднішній день може принести глибокі розмови та переживання. Ви можете відкритися перед партнером і поділитися своїми прихованими почуттями. Це створить ще міцніший зв'язок між вами. ♐️ Стрілець (22 листопада - 21 грудня) 22 серпня ви можете відчути приплив оптимізму та життєвої сили. Зробіть щось несподіване для партнера, щоб урізноманітнити вашу романтику. Ваш позитивний настрій обов'язково подіє на оточуючих. ♑️ Козеріг (22 грудня - 19 січня) Сьогоднішній день може принести гармонію та спокій у ваші стосунки. Постарайтеся провести час із партнером у затишній обстановці, поділіться своїми думками та створіть атмосферу взаєморозуміння. ♒️ Водолій (20 січня - 18 лютого) 22 серпня може бути гарним днем для спілкування та обміну ідеями. Ви можете знайти спільні інтереси з партнером та разом зайнятися чимось творчим. Підтримуйте відкритість та готовність до експериментів. ♓️ Риби (19 лютого - 20 березня) Сьогодні ваші емоції можуть опинитися на передньому плані. Ви можете відчути близькість та гармонію зі своїм партнером. Намагайтеся провести романтичний вечір удвох, щоб зміцнити ваші емоційні зв'язки.
Суспільство Як минула ніч на 22 серпня. Наліт «шахедів» на Запоріжжя. Вибух у Кривому Розі. На болотах продовжує цвісти бавовна Українські моніторингові канали та місцева влада повідомляють про наліт невстановленої кількості дронів-камікадзе на місто Запоріжжя та околиці. Різні місцеві джерела повідомляють, що у місті чути вибухи. «Група ударних БПЛА у Запоріжжі. Залишайтесь у укриттях!» — пише у своєму телеграм-каналі голова обласної адміністрації Юрій Малашко. Про наслідки нальоту поки що нічого не повідомляється. Повітряну тривогу оголошено і в сусідній Дніпропетровській області. О 1:40 за місцевим часом було дано відбій повітряної тривоги. Про наслідки нальоту відомостей, як і раніше, немає. У місті Кривий Ріг пролунав вибух — найімовірніше, це було влучення російської ракети. "Кривий Ріг. Вибух. Нічого не знімаємо та не вкладаємо в інтернет», — написав кілька хвилин тому у Телеграмі голова криворізької міської адміністрації Олександр Вілкул. Також про приліт "Шахеда" повідомили у Чернігівській ОВА. В'ячеслав Чаус у себе в соціальній мережі написав, що є влучення в цивільний об'єкт Не залишилися безкарними і жителі боліт: з Москви та підмосков'я надходять повідомлення про нову атаку безпілотників та звуки вибухів; московські аеропорти були тимчасово закриті.
Гороскоп Гороскоп на 22 серпня 2023 року: що обіцяють астрологи ♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) День принесе вам активність та енергію. Вам може знадобитися більше часу для виконання обов'язків, але не забувайте робити паузи та приділяти увагу своєму здоров'ю. Будьте терплячі та готові до змін у планах. ♉️ Телець (20 квітня - 20 травня) Сьогодні ви можете натрапити на несподівані події, але не хвилюйтеся надто сильно. Ваш спокій та вміння адаптуватися допоможуть упоратися з будь-якими труднощами. Це також гарний час для спілкування з близькими. ♊️ Близнюки (21 травня - 20 червня) 22 серпня підходить для обміну інформацією та спілкування. Можливо, ви дізнаєтесь щось нове чи отримаєте цікаві новини. Намагайтеся залишатися відкритими для нових ідей та підходів. ♋️ Рак (21 червня - 22 липня) Сьогодні приділіть увагу своїм особистим потребам. Це може бути день для піклування про себе, розслаблення та роздумів. Не бійтеся дозволити собі час на відпочинок та відновлення. ♌️ Лев (23 липня - 22 серпня) На цей день доводиться приділити увагу своїм відносинам з оточуючими. Ваша чарівність та комунікативні навички можуть допомогти врегулювати конфлікти та зміцнити зв'язки з іншими людьми. ♍️ Діва (23 серпня - 22 вересня) Сьогоднішній день може бути успішним, якщо ви зосереджуєтеся на своїх цілях. Не бійтеся брати на себе відповідальність та вести справи вперед. Важливо також знаходити баланс між роботою та відпочинком. ♎️ Ваги (23 вересня - 22 жовтня) 22 серпня підходить для пошуку гармонії та рівноваги в різних аспектах вашого життя. Ви можете відчути вплив зовнішніх обставин, але ваша здатність адаптуватися допоможе вам впоратися з будь-якими викликами. ♏️ Скорпіон (23 жовтня - 21 листопада) Сьогодні ви можете відчувати потребу в глибоких роздумах та аналізі. Дослідіть свої почуття та думки, щоб зрозуміти, які аспекти вашого життя потребують змін. Будьте відкритими для саморозвитку. ♐️ Стрілець (22 листопада - 21 грудня) 22 серпня може бути днем, коли вам слід присвятити увагу своїм відносинам з оточуючими. Ваша товариськість і щедрість можуть допомогти вам створити позитивні зв'язки та підтримувати гармонію. ♑️ Козеріг (22 грудня - 19 січня) Сьогодні ви можете зіткнутися з практичними завданнями та обов'язками. Вам буде потрібна організованість і терпіння, щоб впоратися з ними. Постарайтеся також знайти час для відпочинку та розслаблення. ♒️ Водолій (20 січня - 18 лютого) 22 серпня підходить для обміну ідеями та спілкування з людьми. Ви можете надихнутися новими можливостями та перспективами. Будьте відкриті до різноманітності думок та підходів. ♓️ Риби (19 лютого - 20 березня) Сьогодні може бути днем, коли ви зосереджуватиметеся на своїх внутрішніх почуттях та інтуїції. Прислухайтеся до своєї внутрішньої мудрості і не поспішайте з ухваленням важливих рішень.
Зведення з фронту від Генштабу ЗСУ на ранок 545-го дня війни 22 серпня 2023 року Оперативна інформація станом на 06.00 22.08.2023 щодо російського вторгнення Слава Україні! Розпочалася п’ятсот сорок п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом минулої доби ворог завдав 2 ракетних та 43 авіаційних ударів, здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Протягом минулої доби відбулось близько 30 бойових зіткнень. Волинський та Поліський напрямки оперативна обстановка без суттєвих змін. Сіверський та Слобожанський напрямки противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, це, зокрема, Клюси, Блешня, Карповичі Чернігівської області; Сидорівка, Волфине, Краснопілля, Грабовське, Попівка Сумської області та Червона Зоря, Ветеринарне, Козача Лопань, Стрілеча Харківської області. Куп’янський напрямок Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Дворічна, Синьківка, Кислівка, Берестове Харківської області. Лиманський напрямок ворог завдав авіаційних ударів в районах Твердохлібового, Торського, Білогорівки та Серебрянського лісництва Луганської області. Артилерійських обстрілів противника зазнали близько 15 населених пунктів, зокрема Кармазинівка, Невське, Кремінна, Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Спірне Донецької області. Бахмутський напрямок противник вів безуспішні наступальні дії в районі Кліщіївки Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Веселого, Привілля та Курдюмівки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів, серед них Привілля, Оріхово-Василівка, Маркове, Богданівка, Часів Яр, Кліщіївка Донецької області. Авдіївський напрямок під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Олександропіль, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Донецької області. Мар’їнський напрямок сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Мар’їнки та Новомихайлівки. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Желанне Друге, Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Єлизаветівка, Новомихайлівка Донецької області. Шахтарський напрямок ворог завдав авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Благодатне, Урожайне Донецької області. Запорізький напрямок противник завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки та Роботиного Запорізької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 30 населених пунктів, серед них Гуляйпілське, Чарівне, Єгорівка, Степове, Лобкове, П’ятихатки Запорізької області. Херсонський напрямок противник завдав авіаційних ударів в районах Томариного, Дач, Зимівника Херсонської області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 25 населених пунктів, серед них Нововоронцовка, Золота Балка, Микільське, Херсон, Кізомис, Софіївка Херсонської області та Очаків, Солончаки Миколаївської області. Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 4 пункти управління, 1 район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 артилерійських засоби на вогневих позиціях противника. Підтримуйте Збройні Сили! Переможемо разом! Слава Україні!
Суспільство Головне до цієї години. Починається 545-й день війни Греція запропонувала навчати українських льотчиків пілотуванню бойових винищувачів F-16, які минулими вихідними вирішили надати Данія та Нідерланди, заявив під час візиту до Греції президент України Володимир Зеленський. У телеграм-каналах, пов'язаних із ПВК «Вагнер», у понеділок з'явився перший відеозвернення Євгена Пригожина з моменту невдалого заколоту наприкінці червня. Запис був імовірно зроблений в Африці, де, як стверджує Пригожин, найманці проводять «розвідувально-пошукові дії». Журналісти Бі-бі-сі проаналізували кадри з запаленим російським надзвуковим ракетоносцем-бомбардувальником Ту-22М3 і дійшли висновку, що його було знищено внаслідок удару українського безпілотника на авіабазі «Сільці» у Новгородській області минулими вихідними. Посольство США у Білорусі закликало американських громадян залишити країну на тлі повідомлень про те, що країни Балтії та Польща обговорюють можливість повного закриття кордону з Білоруссю на тлі прибуття до країни найманців із ПВК «Вагнер» та активізації спроб переходу кордону нелегальними мігрантами. Учні 10-11 класів у Росії в рамках курсу початкової військової підготовки навчатимуться основ застосування безпілотників, повідомляє агентство ТАРС з посиланням на програму курсу, спрямовану Міністерством освіти до шкіл. Курс військової підготовки буде обов'язковим. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган планує особисто обговорити поновлення зернової угоди з російським президентом Володимиром Путіним у вересні, якщо з'явиться така можливість. Де може пройти зустріч – поки що невідомо.
Суспільство Після обнадійливої інформації на вихідних Швеція заявила, що не планує передавати винищувачі Gripen Україні Швеція не має наміру передавати Україні винищувачі четвертого покоління Saab JAS 39 Gripen, заявив прем'єр-міністр Ульф Крісстерссон. Він наголосив, що ці військові літаки залишаються невід'ємною частиною оборони Швеції.Крісстерссон висловив свою позицію в інтерв'ю (посилання на джерело) шведської телекомпанії TV4, де він уточнив, що під час останнього візиту українського президента Володимира Зеленського до Швеції Президент України знову висловив інтерес до можливості винищувачів.Прем'єр-міністр сказав: "Швеція – це велика країна, і нам важливо мати здатність забезпечувати власний захист, особливо з огляду на те, що ми поки що не є членом НАТО. Ми стикаємося із завданням балансування між зовнішньою допомогою та забезпеченням власних оборонних потреб. На даний момент ми беремо участь у коаліції, що включає 14 країн, яка співпрацює у рамках F-16, щоб підтримати Україну в аспекті її льотних можливостей". Однак зараз про передачу літаків не йдеться: "Ми не в тій ситуації. Ми зробимо все, щоб підтримати їх авіацією, але поки нових зобов'язань щодо надання шведських літаків Україні немає."Крісстерссон також зазначив, що під час візиту Зеленського було проведено тривалі консультації, зокрема обговорювалась можливість співпраці з виробництва шведських бойових машин піхоти Stridsfordon 90 на українській території.
Політика Трамп поки відбувся дрібним переляком на $200 тисяч Трампа поки що таки не посадять до в'язниці. Про це повідомила телекомпанія CNN. Екс-президент США домовився про звільнення під заставу у рамках справи про втручання у вибори у штаті Джорджія. Як випливає з ухвали судді, представники Трампа погодили умови, за якими він внесе 200 тисяч доларів як заставу. При цьому від нього все ще чекають на явку для офіційного пред'явлення звинувачень у рамках початкових термінів, тобто до 25 серпня. Нагадаємо, що незважаючи на кримінальні справи, Трамп з багаторазовим відривом лідирує в рейтингу популярності у республіканських виборців, які мають визначити, хто балотуватиметься від їхньої партії на президентських виборах 2024 року. Згідно з опитуванням CBS/YouGov, 62% республіканців готові на праймеріз голосувати за колишнього президента, якому пред'явлено чотири пакети кримінальних звинувачень. Найближчий конкурент – губернатор Флориди Десантіс – набирає лише 16%. Популярність решти, зокрема колишнього віце-президента Пенса, вимірюється однозначними величинами.
Суспільство В інформпросторі сплив пригожин. Схоже, що в Африці Пригожин записав перший відеозвернення після заколоту. Зважаючи на все, в Африці У телеграм-каналах, пов'язаних із ПВК «Вагнер», у понеділок з'явився перший відеозвернення засновника гурту Євгена Пригожина з моменту невдалого заколоту наприкінці червня. На записі, ймовірно зробленому в Африці, Пригожин стоїть у пустельній місцевості в камуфляжі та зброєю в руках, неподалік видно озброєні люди та автомобілі. «Температура +50, усі як ми любимо. ПВК «Вагнер» проводить РПД [розвідувально-пошукові дії]. Робить Росію ще більшою всіх континентах, а Африку – ще більш вільної. Справедливість та щастя для африканських народів», – каже Пригожин. За його словами, ПВК «Вагнер» набирає людей і «виконуватиме поставлені завдання». До ролика додається номер телефону для тих, хто хоче приєднатися до найманців. Передбачалося, що після спроби заколоту найманці і сам Пригожин вирушать до Білорусі. Повідомлялося, що там вони візьмуться за навчання білоруських військових. При цьому наприкінці липня Пригожин говорив, що ПВК «Вагнер» готовий нарощувати присутність в Африці, нагадує Reuters.
Дозвілля Народні прикмети на 22 серпня 2023 року: що не можна робити цього дня 22 серпня за народним календарем - Матвєєв день, Матвій - змієсос корів, Матвій непохитний. За народними прикметами, цього дня змії можуть із корів усю кров висмоктати, тому худобу не виганяли на паству. Зазвичай вдень за вікном погода, йде дощ і дме сильний вітер. Дні стають коротшими, ночі - довшими. Повітря поступово остигає. Навіть у південних областях відчувається наближення осені. Вважалося, що з цієї дати закінчується літнє тепло, через що й прозвали Матвія в народі непохитним. 22 серпня не можна розпочинати нічого нового та братися за важку роботу. Нічого хорошого із цього не вийде. Краще займатися дрібними та рутинними завданнями, а початок нових проектів, відповідальні та важливі справи перенести на інший день. Жінкам не варто яскраво одягатися та носити прикраси, оскільки можна привернути до себе нечисту силу. Однак не варто одягати чорний чи темний одяг – можна притягнути лиха та нещастя. Уникайте поспіху та суєти, дійте послідовно, інакше ризикуєте наробити помилок, виправити які буде непросто. Не можна хвалитися своїми успіхами, успіхами, красою, силою - можна наврочити своє щастя. Не тріть долоні один про одного - до бідності.
Суспільство Глава МЗС Німеччини побічно підтримала якнайшвидше постачання ракет Taurus Києву Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок побічно висловилася за якнайшвидше ухвалення урядом країни рішення щодо постачання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus. «За останні півтора роки ми не просто наочно, а найжорстокішим чином побачили, що щодня на рахунку», – сказала глава МЗС на прес-конференції в Берліні, відповідаючи на запитання, чи наполягатиме вона на якнайшвидшому ухваленні рішення про постачання ракет. Вона також вітала рішення Нідерландів та Данії про постачання Україні винищувачів F-16 та назвала це «добрим днем для України та Європи». Тим часом в уряді Німеччини не вважають, що після оголошення про постачання F-16 тиск на Берлін щодо ракет Taurus посилився, повідомляє DW з посиланням на офіційного представника кабінету Штеффена Хебештрайта. Відповідаючи на запитання журналістів про можливі плани оголосити рішення щодо постачання перед засіданням уряду наступного тижня або на ньому Хебештрайт відповів, що він не має такої інформації.За його словами, жодних змін у позиції Німеччини щодо Taurus поки немає.
Суспільство Маск в разговоре с представителем Пентагона, общавшегося с бункерным карликом в 2022 году, пытаясь его успокоить. Илон Маск в разговоре с чиновником Пентагона признал, что в 2022 году разговаривал с бункерным недопониманием путиным. При публикации своих статей они ссылаются на информацию издания журналиста-расследователя Ронана Фэрроу в своей статье для издания The New Yorker. В октябре, во время беседы с высокопоставленным политическим чиновником Пентагона Колином Калем, Маск добровольно рассказал о том, что украинские вооруженные силы потеряли связь с системой Starlink от компании Space Exploration Technologies Corp. , заходя в временно оккупированные русской армией убийц, насильников и мародеров территории. Маск переживал, что фашистская россия воспримет то, что украинские военные используют Starlink как содействие ВСУ и искал способ успокоить опасения оккупантов. По словам журналиста, представители американского министерства обороны проявляли интерес к усилиям компании SpaceX, направленным на обеспечение украинских военных доступом к интернету с помощью системы Starlink. Маск испытывал беспокойство из-за того, что использование технологии Starlink все чаще рассматривалось в России как форма поддержки украинских военных, и он искал пути для уменьшения напряжения со стороны российских представителей. Также в статье упоминается, что Маск провел разговор с Путиным незадолго до того, как опубликовал свой мирный план по завершению конфликта между напавшей фашистской россией и защищающейся Украиной. Инцидент с разговором Маска вызвал оживленные обсуждения после публикации на своей странице в Twitter его "мирного плана", за который получил похвалу от современного Мордора (кремля), но на который негативно отреагировал президент Украины Владимир Зеленский. Впоследствии украинские военные объявили об отключении от системы Starlink, и Маск даже угрожал прекратить финансирование доступа Украины к этой услуге. Сначала SpaceX потребовала увеличить платежи за Starlink от США и их союзников для поддержания доступа в Украине, но позже Маск изменил свою позицию и обещал продолжить финансирование инициативы. В июне министерство обороны анонсировало заключение договора с компанией. Похоже Пентагон в Соединенных Штатах умеет быть убедительным.
Кримінал У Європі влаштовують обшуки у фанів путіна. У квартирі фанатів Путіна, які організовують проросійські акції в Німеччині, пройшов обшук - поліція знайшла зброю Шанувальник Володимира Путіна та колишній офіцер російської армії Макс Шлунд, який живе разом зі своєю дружиною Оленою Ковбасниковою в Кельні, неодноразово хвалився перед знайомими тим, що він володіє справжнім автоматом Калашнікова. Тепер ці заяви спричинили наслідки: поліція провела обшук будинку у сімейної пари. «Обшук було проведено за підозрою щодо порушення закону про контроль над вогнепальною зброєю. Під час обшуку було вилучено предмети, які зараз проходять експертизу», - заявив прокурор Ульф Віллун. За інформацією BILD, під час рейду правоохоронці справді знайшли зброю. Очевидно, йдеться якраз про автомат Калашнікова, фотографії якого Шлунд відправляв своїм знайомим у соціальних мережах. Імовірно, до зброї було внесено конструктивні зміни — так, щоб вона була непридатною для використання. З початку війни проти України Шлунд та Ковбаснікова неодноразово проводили акції на підтримку російської агресії. Остання з них відбулася у Кельні напередодні, 20 серпня.
Суспільство Пінгвін із Единбурга отримав звання генерал-майора норвезької Королівської гвардії Сер Нільс Улаф III, як звати пінгвіна у зоопарку Единбурга, у понеділок, 21 серпня, урочисто отримав звання генерал-майора Королівської гвардії Норвегії. Поки два співробітники зоопарку прикріплювали йому значок до крила, 160 солдатів стояли по будівництві смирно. «Це заохочення за хорошу поведінку і за те, що сер Нільс Улаф III є прикладом для решти пінгвінів Единбурзького зоопарку. Це важлива віха у його кар'єрі талісмана гвардії», — висловився про свого начальника майор норвезької Королівської гвардії Фредрік Грессет. Історично склалося, що талісман норвезьких військових живе у Шотландії. 1913 року норвезький підприємець подарував Единбурзькому зоопарку королівських пінгвінів, а 1961 року солдати гвардії Норвегії відвідали зоопарк і закохалися у тварин, зробивши одного з них своїм талісманом. Після смерті Нільс Улафа III титул успадкує хтось із його братів. Щороку норвезькі солдати відправляють пінгвінам Единбурзького зоопарку різдвяні листівки та рибу як подарунок. Традиційно, при кожному відвідуванні гвардією зоопарку військовий талісман отримує підвищення. У 2008 році Нільса Улафа ІІІ посвячували в лицарі від імені короля Норвегії Харальда V: правда, тоді пінгвін від хвилювання випорожнився прямо під час церемонії. На цей раз все пройшло без ексцесів.
Політика Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок висловилася на підтримку постачання в Україну винищувачів F-16 Бербок прокоментувала рішення Данії та Нідерландів передати ЗСУ винищувачі F-16. "Гарний день для України", - сказала вона під час прес-конференції уряду Німеччини. Після цього глава німецького міністерства закордонних справ додала, що «з цього погляду ми розглядаємо всі побажання України, щоб і надалі захищати людей». «Щодня має значення», — констатувала вона. Нагадаємо, заява керівника МЗС Німеччини прозвучала після публікації інтерв'ю прем'єр-міністра Швеції, де він заявив, що його країна поки що не має можливості надати Україні винищувачі четвертого покоління Saab JAS 39 Gripen. Крісстерссон висловив свою позицію в інтерв'ю шведській телекомпанії TV4, де він уточнив, що під час останнього візиту українського президента Володимира Зеленського до Швеції Президент України знову висловив інтерес до можливості отримання винищувачів.
Політика Американських громадян закликали залишити Білорусь Посольство США в Білорусі звернулося до американських громадян із закликом залишити країну. У відповідному повідомленні, розміщеному на сайті посольства, зазначається, що у зв'язку з недавнім закриттям двох пунктів пропуску на кордоні Литви та Білорусі, чотири пункти, що залишилися, можуть також бути закриті в майбутньому. Посольство наголошує, що ситуація може стати ще складнішою.Посольство рекомендує громадянам США, які перебувають у Білорусі, негайно залишити країну. Вони можуть використовувати відкриті пункти перетину кордону з Литвою та Латвією або скористатися авіатранспортом. При цьому зазначається, що в'їзд у Польщу суходолом з Білорусі для громадян США заборонено. Також не рекомендується подорожувати до Росії чи України. У світлі прибуття найманців із ПВК "Вагнер" та активізації нелегальних спроб перетину кордону, країни Балтії та Польща обговорюють можливість повного закриття кордону з Білоруссю.  
ЗСУ досягла тактичного успіху в районі Роботина - ISW  По данным Института изучения войны (ISW) из США, анализирующего информацию от блогеров и официальные заявления, украинская армия достигла тактического успеха в районе села Работино на южном фронте. Согласно исследованию, опубликованному 20 и 21 августа, геолокационные снимки свидетельствуют о том, что украинские войска продвинулись до центральной части Работина, находящегося в 10 километрах к югу от Орехова, а также сумели прорвать оборону российских сил в некоторых участках к югу от Малой Токмачки. «Геолоцированные съемки, опубликованные 20 и 21 августа, показывают, что украинские части дошли до центральной части Работина (10 км на юг от Орехова), а также прорвали оборону россиян в некоторых местах к югу от Малой Токмачки», — пишут авторы сводки. Несколько дней назад различные блогеры также сообщали, что российские силы удерживают только южную окраину Работина. Кроме того, появились неофициальные данные о возможном полном отходе российских войск из этого села. Аналитики ISW отмечают, что ранее они указывали на тактическое значение атак украинских войск на Работино, поскольку успех в этом районе мог бы дать возможность украинским силам начать операции в области, где плотно расположены минные поля российских войск. Продвижение на восток к полям к востоку от Работино, согласно аналитикам, подтверждает это предположение. «ISW в своих оценках ранее отмечал, что атаки украинцев на Работино тактически важны, потому что с продвижением вперед в этом районе украинские силы, возможно, смогут начать действовать за самыми плотными российскими минными полями», — поясняют авторы сводки. Исследователи также подчеркивают, что продвижение в этом районе имеет важное значение, поскольку российская армия вложила значительные ресурсы в оборону этой зоны, включая технику и живую силу.
У Кривому Розі ракета пошкодила 20 будинків, знеструмлено кілька вулиць — голова адміністрації Внаслідок ракетної атаки, здійсненої російськими силами цієї ночі на Кривий Ріг, понад 20 приватних будинків отримали пошкодження, а також було пошкоджено енергетичну інфраструктуру. Одна людина зазнала легких травм. Цю інформацію надав голова адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. У своєму телеграм-каналі Вілкул повідомив, що поранена людина отримала незначні порізи обличчя і надали медичну допомогу на місці події. Ситуація також спричинила деякі проблеми з енергопостачанням та водопровідною системою. Декілька лікарень переключилися на використання резервних джерел живлення, і електропостачання було відновлено. Також у місті було знеструмлено кілька вулиць та ліній електричного транспорту. Подробиці про точне місце влучення ракети Олександр Вілкул поки не повідомляє. Крім того, він нагадав городянам, що заборонено знімати та публікувати в інтернеті відео та фотографії наслідків вибуху без погодження з українською владою, оскільки це може бути корисною інформацією для противника.
Суспільство Нові подробиці атаки на аеродроми "Сільці" та "Шайківка". Їх атакували квадрокоптерами з території Росії Два російські аеродроми, "Сільці" та "Шайківка", стали об'єктами атак за допомогою квадрокоптерів, запущених з території Росії. Повідомляється, що в результаті цих атак два стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 були повністю знищені, а ще два літаки отримали пошкодження.Джерело, що повідомило про це інформацію "Українській правді", вказало, що атака була зроблена звичайними квадрокоптерами, на які було встановлено саморобний вибуховий пристрій.Раніше, 19 серпня, було зафіксовано випадок атаки дрона на аеродром "Сольці", де базуються Ту-22М3. Офіційні джерела з Російського Міністерства оборони заявили, що внаслідок пожежі один із літаків отримав пошкодження, але експерти припускають, що фактичні втрати могли бути більшими. ЗМІ також стверджують, що за атаками стояли агенти, які співпрацюють із українською військовою розвідкою. Знищення одного з бомбардувальників Ту-22М3 та пошкодження інших двох літаків вважаються результатом цих дій.
Культура оформление ленты  Легендарний Тото Кутуньо помер у віці 80 років Італійський співак Тото Кутуньо, який став легендою, пішов із життя.  Про це пише видання starsnews з посиланням на видання Ansa, посилаючись на менеджера Тото Кутуньо, Данило Манкузо. 22 серпня о 16:00 в одній із клінік Мілана помер легендарний виконавець, якого було госпіталізовано незадовго до своєї смерті. Поки що точна причина смерті 80-річного артиста залишається невідомою. Проте менеджер повідомив, що стан здоров'я Тото Кутуньо погіршувався останніми місяцями через хворобу, з якою він боровся тривалий час. Відомо, що співак стикався з онкологією, яка була діагностована наприкінці 2000-х років. Тоді були проведені операції, і хворобу вдалося подолати. Проте, можливо, рак повернувся. Тото Кутуньо – відомий італійський співак та композитор, чия творча кар'єра розпочалася ще 1953 року. За своє життя він випустив безліч популярних треків, серед яких особливо виділяється хіт L'Italiano, який був представлений публіці в 1983 році. Його репертуар також включає такі відомі композиції, як "Solo noi", "Insieme: 1992", "Serenata", "Innamoratti" та інші.

Місячний день сьогодні 20 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 20 травня 2024 року
Місячний календар допоможе вам дізнатися, яким сьогодні буде настрій Місяця та як боротися з основними проблем....
Як побачити ауру людини: поради екстрасенсів
Як побачити ауру людини: поради екстрасенсів
Аура людини — це ледь відчутне середовище, яке розташоване навколо тіла на відстані витягнутої руки Характерно....
Юпітер у будинках гороскопу: вплив планети на різні сфери життя
Юпітер у будинках гороскопу: вплив планети на різні сфери життя
Юпітер — Найбільша планета Сонячної системи Його вплив на наше життя дуже великий
Гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 марта - 19 апреля) Сегодня Овны могут почувствовать приток энергии и энтузиазма Используйте это в....
Любовний гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо сміливими та рішучими в любовних сп....
більше матеріалів




/-0,59240007400513-/ /-pc-/
Top