counter
Архів Повернутись назад 22 Березня 2016
22 Березня
Політика Фейгін звернувся в ООН у справі Савченко Адвокат Марк Фейгін звернувся в ООН зі скаргами з приводу справи Надії Савченко. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами, вирок Савченко відомий наперед, проте вона відмовляється його оскаржувати, не вірячи в дієвість правосуддя в РФ, і для того, щоб не зволікати з термінами набуття чинності вироку першої інстанції, що, на її думку, прискорить звільнення. «Незважаючи на мою незгоду з Надією в цьому питанні, я все-таки перестрахувався і запустив низку міжнародних процедур з її звільнення. Перша процедура йде через Робочу групу ООН з довільних затримань. Робоча група з безпідставних затримань була створена в 1991 році. Їй було доручено розслідування випадків імовірного довільного позбавлення волі, що не узгоджується з нормами, закріпленими з питання, визнаними відповідними державами. У 1997 році мандат групи було розширено. Тепер вона також здійснює контроль за ситуацією із затриманими біженцями та мігрантами. Так от, я до неї звернувся з кейсом Савченко і чекаю на результат у квітні», - написав Фейгін.
Політика Бойовики «ДНР» збираються судитися з Україною Керівництво «ДНР» дало вказівку підлеглим «міністерствам і відомствам» цієї терористичної організації форсувати підготовку пакету документів про «злочини української влади проти мирного населення ДНР». Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За його словами, ці документи планується надати міжнародним структурам. У зв'язку з цим у «Міністерстві юстиції ДНР» (глава - Є.В. Радомська) відбулася нарада з питань підготовки масових позовів до Європейського суду з прав людини щодо «злочинних дій української влади», яка, нібито ігноруючи Мінські домовленості, обстрілює мирних жителів «ДНР». «Водночас «міністерству оборони ДНР» (глава - В.П. Кононов) і «міністерству інформації ДНР» (глава - О.М. Нікітіна) адміністрацією Олександра Захарченка дано вказівку з використанням місцевих та російських ЗМІ підготувати відеоматеріали про «провокації та злочини українських військових» для ілюстрації даного пакета документів», - написав Тимчук.
Політика Луценко: Переговори щодо нового прем'єра ведуть чотири фракції Чотири фракції Верховної Ради - Блоку Петра Порошенка, «Народного фронту», «Батьківщини» та Радикальної партії - ведуть переговори щодо кандидатури майбутнього прем'єр-міністра і складу уряду. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив глава фракції БПП Юрій Луценко, передає прес-служба політсили. Як повідомляється, «Самопоміч» не бере участі в переговорах. «Ми не можемо зараз знайти із фракцією «Самопомочі» такої готовності. Тому зараз говоримо з чотирма фракціями: «Народним фронтом», «Батьківщиною» і Радикальної партією, а також, певна річ, БПП. Депутати від «Самопомочі» не хочуть створювати коаліцію і брати на себе відповідальність за здійснення реформ. «Вони говорять: «А ми не будемо створювати коаліцію». - «Чому?» - «Тому», - розповів Луценко. Глава фракції також повідомив, що в середу запропонують подання не менше двох кандидатів на посаду прем'єр-міністра.
оформление ленты  Блог: 
За кордоном Ігор Семиволос Теракти в Брюсселі можуть бути помстою ісламістів Теракти в Брюсселі можуть бути помстою ісламістів. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос, коментуючи те, що сталося в столиці Бельгії. «Перша версія і найочевидніша - це помста за арешт ісламістів і рейди, які здійснювали спецслужби останнім часом», - вважає експерт. Семиволос наголосив, що спецслужби Бельгії та Франції, які проводили спецоперацію із затримання причетних до терактів у Парижі, мають дати відповідь, як таке могло статися. «У мене також є запитання, яким чином терористам вдалося пронести вибухівку до стійки реєстрації? Були у них змовники, які пронесли її повз службу безпеки, чи безпека виявилася неспроможною виявити бомбу?» - акцентував він. «Очевидно, буде посилення заходів безпеки по всій країні і не тільки. Але головним інструментом реальної боротьби з тероризмом має бути агентурна розвідка, а це справа довга. І миттєво її не вибудувати», - резюмував Семиволос.
Суспільство МЗС радить українцям утриматися від поїздок до Брюсселя У зв'язку зі скоєнням 22 березня 2016 року терористичних актів у Брюсселі громадянам України рекомендується утриматися від поїздок до Брюсселя і столичного регіону Королівства Бельгії до нормалізації ситуації безпеки. Про це повідомляє прес-служба МЗС України. «МЗС радить громадянам України, які перебувають у Бельгії, проявляти підвищену увагу і обережність, уникати місць масового збору людей, враховувати рекомендації сил безпеки та місцевої влади», - йдеться у повідомленні. У МЗС також порадили громадянам, які перебувають у Бельгії, повідомити рідним про себе. «При потраплянні у надзвичайну ситуацію громадянам необхідно якомога швидше повідомити про це за телефонами посольства України в Бельгії: +32 0 47-625-77-35, +32 0 2-379-21-00, +32 0 2-379- 21- 11 +32 0 2-379-21-19 або на «гарячу лінію» Департаменту консульської служби +38 044 238 16 57», - зазначили в МЗС.
За кордоном оформление ленты  Депутат ВР розповіла, як українську делегацію евакуювали з поїзда на Гаагу через вибухи в Брюсселі Народний депутат Верховної Ради Олена Шкрум, яка у складі української делегації прямувала до Гааги, розповіла про евакуацію через вибухи в Брюсселі. Про це нардеп написала на своїй сторінці у Facebook. «Друзі, з нами все гаразд. Не хвилюйтеся, будь ласка. Нас евакуювали через вибух з поїзда по дорозі до Гааги на станції Брюссель-Аеропорт. Зараз пройшли кілька кілометрів пішки подалі від аеропорту, нас підібрав пан, виконуючий обов'язки посла України при НАТО, за що йому дуже-дуже вдячні. Бачили поранених людей і стюардес у червоних спідницях, які плачуть. Співробітники аеропорту дуже перелякані. Люди обіймаються. Паніки не було. Через півгодини після цього стався вибух у брюссельському метро. Дуже страшно, що це відбувається в столиці Європи та центрі європейських інститутів і свободи», - написала в соцмережі Шкрум. Фото: Facebook Олени Шкрум Нагадаємо, в Брюсселі 22 березня прогриміли два вибухи в аеропорту, ще три - в метро. Внаслідок вибухів загинули щонайменше 23 людини. Кількість поранених може досягати сотні.
Події На Львівщині у двір підприємця кинули гранату У Львівській області у двір будинку підприємця кинули гранату. Про це повідомили в прес-службі ГУ Національної поліції. На щастя, ніхто не постраждав. У момент вибуху в будинку були господар з дружиною, а також його син з дружиною та двома дітьми. Фасад будівлі дістав незначні ушкодження. «Близько 4 ранку 22 березня правоохоронці отримали повідомлення від жителя одного з сіл про те, що у дворі його сусіда вибухнув предмет, схожий на велику петарду. На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група і вибухотехніки. Як встановили правоохоронці, о 3:40 невідомі особи кинули у двір житлового будинку, що належить 53-річному місцевому приватному підприємцю, гранату, імовірно, РГД-5. На той час у приміщенні перебували господар з дружиною, а також його син з дружиною і двома дітьми», - сказано в повідомленні. Осколки гранати відправили на експертизу. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) КК України.
Події У Кіровограді стався вибух, є поранені У місті Кіровограді, на вулиці Богдана Хмельницького, стався вибух, внаслідок якого двоє людей дістали поранення. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Кіровоградській області. «За попередніми даними, близько 11 години на вулиці обласного центру здетонував невідомий пристрій, залишений у металевому баку для сміття. Внаслідок вибуху двоє людей дістали травми і були доправлені до лікувального закладу», - йдеться в повідомленні. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група ГУ Нацполіції області, фахівці вибухотехнічної служби. Фрагменти вибухового пристрою відібрано для проведення спеціальних експертиз. Працівники поліції з'ясовують всі обставини пригоди. Наразі інформацію за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 15 і ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України.
Суспільство В аеропорту «Бориспіль» посилили заходи безпеки після вибухів у Брюсселі Міжнародний аеропорт «Бориспіль» після вибухів у Брюсселі працює в умовах підвищених заходів безпеки. Про це сказано на офіційній сторінці аеропорту у Facebook. «Служба авіаційної безпеки аеропорту спільно з правоохоронними органами забезпечують підвищені заходи безпеки», - сказано в повідомленні. Також у повідомленні йдеться, що з метою підвищення безпеки в аеропорту «Бориспіль» з липня 2014 року контроль на безпеку проходять усі відвідувачі аеровокзальних комплексів. Нагадаємо, що рейс Київ - Брюссель PS 145 з аеропорту «Бориспіль» (SN4016, TP8216) о 10:55 було скасовано через події в аеропорту Брюсселя. Відповідно, скасовано також рейс у зворотному напрямку Брюссель - Київ PS146 (SN4015, TP8217) о 17:55. 22 березня в Брюсселі прогриміли два вибухи в аеропорту, ще три - в метро. Загинули, за попередніми даними, 23 людини, десятки поранених.
Суспільство ГПУ звинувачує Курченка у відмиванні грошей на суму близько шести мільярдів гривень Генеральна прокуратура України звинуватила бізнесмена з оточення екс-президента України Віктора Януковича Сергія Курченка у розкраданні 5,6 мільярда гривень, які належали Національному банку, Укргазбанку, ПАТ «Аграрний фонд», а також коштів вкладників Брокбізнесбанку і Реал Банку. Про це повідомила прес-служба ГПУ у вівторок. За даними слідства, в 2013 році і на початку 2014-го Курченко на чолі злочинної організації незаконно заволодів цими коштами, після чого відмив їх за допомогою фіктивних підприємств. Нагадаємо, що Сергія Курченка оголошено в міжнародний розшук у 2014 році. За рішенням суду, його було заочно заарештовано. В рамках розслідування на майно та інші активи Курченка і решти підозрюваних накладено арешт. Загальна сума арештованих коштів - 2,8 мільярда гривень.
Суспільство «Влада» Криму заборонила в'їзд на півострів ще трьом кримським татарам Так звана влада анексованого півострова Крим заборонила в'їзд ще трьом представникам кримськотатарського народу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила радник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар. «Отримала інформацію про неможливість в'їзду в Крим до 2021 року ще трьох кримських татар: Гугуріка Рустема, Гугуріка Бекіра і Сейтумерова Біляла», - пише Джеппар. Відповідні повідомлення «для іноземного громадянина і особи без громадянства» їм вручили на адмінкордоні з Кримом. Також Джеппар розповіла, що Рустама Гугуріка почали зупиняти на кордоні з Кримом ще з січня 2016 року і навіть допитували про його ймовірну участь у громадській блокаді півострова. Нагадаємо, що в'їзд до Криму давно заборонений лідерам кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву, Рефату Чубарову і активістам блокади Криму - Ісмету Юксель і Синаверу Кадирову. У Криму окупаційний режим розгорнув хвилю репресій проти кримських татар.
Суспільство оформление ленты  У Черкаській області затримано адвоката, який хотів дати хабар співробітнику податкової міліції У Черкаській області затримано адвоката, який намагався дати хабар майору, старшому слідчому податкової міліції. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, зловмисник запропонував співробітникові податкової міліції хабар у розмірі 20 тисяч гривень за сприяння в закритті кримінального провадження, відкритого стосовно посадових осіб одного з підприємств за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). «Під час досудового розслідування на підставі постанови суду на території виробничих і складських приміщень підприємства були проведені обшуки, внаслідок яких з незаконного обігу було вилучено понад 322 тисячі літрів паливно-мастильних матеріалів орієнтовною вартістю 5,8 мільйона гривень», - ідеться в повідомленні. У ДФС зазначили, що після одержання пропозиції про отримання хабара майор податкової міліції склав відповідний рапорт, на підставі якого щодо адвоката, котрий його пропонував, було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК. Для документування протиправної діяльності адвоката було проведено слідчі дії. Вчора, 21 березня, під час передачі частини грошей у розмірі 10 тисяч гривень зловмисника було затримано. Проводяться подальші слідчі дії, спрямовані на розслідування даного кримінального злочину.
Суспільство Грицак: РФ створює третій армійський корпус на Донбасі На окупованих територіях Донецької та Луганської областей Росія створила два армійських корпуси і зараз працює над створенням третього. Про це сьогодні на лекції в Києво-Могилянській академії розповів глава СБУ Василь Грицак, передає ЛІГА.net. «На сьогодні російське військове керівництво дійшло своїм офіцерством до роти включно. Вони сформували два армійських корпуси: перший - ДНР на базі Донецька, другий - ЛНР», - заявив Грицак. При цьому він зазначає, що РФ уже розпочала формування третього армійського корпусу на кордоні з Україною. «У нас є дані розвідки. Ми бачимо диверсійні групи, які працюють на лінії розмежування. Ця лінія - понад 500 кілометрів кордону. Я можу сказати з усією відповідальністю, що на цій лінії зараз діють 39 ворожих ДРГ. Ми їх бачимо, і нехай не думають, що ми не знаємо про їхні плани», - говорить глава СБУ. При цьому Грицак зазначив, що СБУ регулярно займається знищенням таких диверсійних груп.
Події У Запоріжжі поліція вилучила ігрове обладнання на суму 400 тисяч гривень Поліцейські міста Запоріжжя припинили діяльність підпільного грального залу. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Запорізькій області. «Працівниками Управління захисту економіки (УЗЕ) встановлено, що заклад працював у закритому режимі, лише з постійними клієнтами і за попереднім телефонним дзвінком. Крім того, перед входом до приміщення завжди знаходилася особа, яка здійснювала фейс-контроль, а потім вже приймала рішення, впускати відвідувача до грального закладу чи ні», - йдеться в повідомленні. Внаслідок проведення санкціонованого обшуку співробітниками поліції вилучено 20 одиниць грального обладнання, чорнові записи, що підтверджують злочинну діяльність з надання послуг у сфері грального бізнесу, а також 5000 гривень. Загальна вартість вилученого обладнання становить понад 400 тисяч гривень. За матеріалами УЗЕ Національної поліції в Запорізькій області слідчим відділом відкрито кримінальне провадження щодо функціонування грального закладу. За це кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 170 до 680 тисяч гривень з конфіскацією грального обладнання.
Суспільство оформление ленты  Розвідка назвала ім'я ще одного російського військового куратора на Донбасі Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило ім'я чергового російського куратора донецьких бойовиків, повідомляє прес-служба відомства. Згідно з даними розвідки, заступник командувача Центру територіальних військ (Новочеркаськ) генерал-майор Волик Сергій Миколайович є безпосереднім куратором 1-го АК ЗС РФ і прибув до м. Донецьк для проведення службового розслідування крадіжок паливно-мастильних матеріалів. «Встановлено, що з виділених 5-й окремій мотострілковій бригаді (Донецьк) 90 тонн паливно-мастильних матеріалів з'єднання отримало лише 30 тонн, а різницю - списано за фіктивними актами в штабі корпусу як уже витрачене пальне», - пояснили в розвідці. Крім того, ГУР повідомляє, що з території Росії знову постачається озброєння і військова техніка, боєприпаси і паливно-мастильні матеріали для потреб 2-го АК (Луганськ). «20 березня 2016 року до населеного пункту Краснодон прибули три БТР, два бронеавтомобілі «Тигр», два паливозаправники, три вантажних автомобілі з боєприпасами», - додали в розвідці.
Події Четверо громадян США та України отримали по 10 років в'язниці за контрабанду героїну Учасників злочинної групи, яка складається з чотирьох громадян України і США, було засуджено за спробу контрабанди героїну у великих розмірах. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. «Рішенням Апеляційного суду Київської області набув чинності обвинувальний вирок, яким було засуджено до позбавлення волі на строк від 9 до 10 років і 6 місяців чотирьох учасників злочинного угруповання - громадян України і Сполучених Штатів Америки. Їх звинувачували у скоєнні кримінальних злочинів за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів або прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів), ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів) КК України», - йдеться в повідомленні. У прес-службі зазначають, що ці особи в складі організованої злочинної групи в період з листопада 2011 року по жовтень 2012 року з метою подальшого збуту незаконно придбали, зберігали, перевозили і перемістили через митний кордон України велику партію героїну.
Політика оформление ленты  Савченко в Росії винесено вирок: 22 роки в'язниці У Росії донецький міський суд Ростовської області вже виніс вирок українській льотчиці Надії Савченко. Українку засудили до 22 років колонії. «Підсумок судилища - 22 роки позбавлення волі Савченко і купа штрафів», - написав у Twitter нардеп від «Батьківщини» Олексій Рябчин, який разом з іншими нардепами вирушив у донецький суд підтримати Надію. Термін покарання рахується з моменту арешту 30 червня 2014 року. Адвокат льотчиці Марк Фейгін закликав активістів висловити протест проти такого вироку його підопічній. «Я закликаю вийти активістів з мирним протестом проти злочинного вироку щодо невинуватої Савченко! Просто зараз», - написав у Twitter Фейгін. Ще один адвокат українки Микола Полозов розповів у Twitter, за що саме Савченко дали термін. «Вбивство - 18, замах - 10, перетин кордону - штраф. Разом: 22 роки і штраф 30 тисяч рублів», - написав Полозов.  
Події У Житомирі поліцейські знешкодили «підозрілу» валізу У Житомирі в приміщенні одного з банків поліція знайшла валізу, в якій могла бути бомба. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Житомирській області. «Близько 12:30 22 березня в поліцію надійшло повідомлення про виявлення в установі нічийної валізи. Прибулі на місце пригоди правоохоронці евакуювали працівників та відвідувачів. Підозрілий предмет вилучили з приміщення і знешкодили в безпечному місці. Жодних вибухових пристроїв або інших небезпечних речовин у ній не виявлено», - йдеться в повідомленні. Після надходження повідомлення на місце пригоди терміново виїхали слідчо-оперативні групи ГУ Нацполіції Житомирського відділу, вибухотехнічна та інші екстрені служби. Поліцейські з'ясували, що працівники банку знайшли в приміщенні валізу, якою тривалий час ніхто не цікавився, і зателефонували до служби 102. Експерти-вибухотехніки провели огляд підозрілої знахідки, після чого її вилучили з установи і дистанційно знешкодили. Виявилося, що у валізі були папери. Жодних предметів, що становлять загрозу для громадської безпеки, не виявлено.
Політика Група депутатів ВР оскаржить закон про «партійну диктатуру» в КСУ Народні депутати передали до Конституційного суду України подання з вимогою визнати неконституційними норми закону про виключення кандидатів у народні депутати з виборчого списку. Про це повідомляє прес-служба громадського руху «Народний контроль». Під поданням, ініційованим міжфракційним об'єднанням «Народний контроль», поставили свої підписи 49 депутатів. Як зазначається в повідомленні, подання з вимогою визнати неконституційними норми так званого закону про партійну диктатуру передали до КСУ депутати Дмитро Добродомов, Олег Мусій, Богдан Матківський та Андрій Антонищак. Як заявив Добродомов, «прийнятий за допомогою ганебного «кнопкодавства» закон не лише легалізує політичну корупцію, а й суперечить одразу трьом статтям Конституції». «Закон має зворотну дію в часі, йде врозріз зі ст. 58 Конституції України. Також дозволяє змінювати результати виборів уже після виборів, а це суперечить ст. 5 Основного закону і роз'ясненням Конституційного суду України. А ще обмежує виборче право громадян, бо звужує зміст та обсяг існуючого права, не відповідає ч. 3 ст. 22 української Конституції», - пояснив парламентарій. Він також нагадав, що співдоповідачі ПАРЄ з моніторингу України вже висловили стурбованість у зв'язку зі змінами, які запроваджує цей закон.
Суспільство У Києві метрополітен посилив заходи безпеки через теракти в Брюсселі Столичний метрополітен посилив заходи безпеки у зв'язку з ситуацією через вибухи в Брюсселі. Про це «Аналітичній службі новин» повідомили в прес-службі Київського метрополітену. «Київський метрополітен посилив заходи безпеки у зв'язку з ситуацією. Відповідно, здійснюються додаткові огляди станцій, також налагоджено співпрацю з правоохоронними органами. До того ж ми проводимо постійне інформування людей з приводу знайдених підозрілих предметів. Просимо у жодному разі до них не наближатися, одразу повідомляти черговим по станції, міліціонерам. І закликаємо людей чітко виконувати інструкції працівників у разі будь-яких позаштатних ситуацій», - розповіли в прес-службі. За два роки надійшло 100 дзвінків про хибне замінування, була ситуація з задимленням на станції «Дружби народів» у січні. Відповідно, в столичному метрополітені відпрацювали процеси евакуації. Також у прес-службі повідомили про те, що постійно відслідковують ситуацію з терактами у світі. «Ми бачимо, що було в Брюсселі, в Стамбулі. Ми відстежуємо всі ці ситуації. І одразу вживаємо заходів, а не чекаємо чогось, оскільки самі живемо в країні, де проводиться АТО і будь-які ситуації можуть виникнути», - наголосили в прес-службі.
Політика Гройсман: Україна має використовувати всі механізми для звільнення Савченко Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що потрібно використовувати всі механізми для звільнення української льотчиці і народного депутата Надії Савченко. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. «Ми всі в душі сподівалися, що Надію все-таки виправдають. Але розуміли - Росія як держава ніколи не знала правосуддя, і це тільки судовий фарс, який не міг закінчитися інакше», - зазначає спікер. На його думку, зараз Україна повинна використовувати всі можливі «додаткові правові підстави для звільнення та повернення Надії до України». «Дипломати та компетентні правоохоронні органи мають примножити зусилля, щоб добитись цього. Верховна Рада і я особисто продовжу використовувати всі доступні засоби, в тому числі парламентську дипломатію, для її звільнення», - наголосив Гройсман. Водночас спікер парламенту України додав, що після звільнення українки з РФ керівництво країни не відмовиться від ініціативи затвердження «списку Савченко», який є переліком для персонального покарання санкціями всіх причетних до цього процесу. «Надія стала для всіх українців символом боротьби проти поневолення країни, проти знущання над її незалежністю. Ми будемо продовжувати цю боротьбу за неї і разом з нею», - резюмував Гройсман.
Політика МЗС України назвав суд у справі Савченко «цинічним фарсом» Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий і категоричний протест у зв'язку з вироком так званого російського суду щодо засудження громадянки України, народного депутата України, члена Парламентської асамблеї Ради Європи Надії Савченко до 22 років тюремного ув'язнення. Про це повідомляє прес-служба відомства. «Цей вирок є беззаперечним доказом того, в сучасній Росії марно шукати справедливості. Коли Росію цікавить політика, вона залишається байдужою до основоположних норм і принципів міжнародного права у сфері захисту прав та свобод людини, власних законів, до гуманності, справедливості і елементарних норм моралі. Неправомірне рішення суду базується на сфабрикованих матеріалах слідства і є вироком не Надії Савченко, а самій Росії, в якій Кремль розчавив справедливість і правосуддя», - йдеться в повідомленні. МЗС України зазначає, що порушення РФ імунітету депутата ПАРЄ - чіткий сигнал міжнародній спільноті про неприпустимість нехтування основоположними принципами і нормами держави, яке є одним з постійних членів Ради безпеки ООН. Також МЗС України розглядає судовий процес над Савченко як «цинічний фарс», що є черговим незаперечним свідченням зриву виконання Мінських домовленостей Російською Федерацією. Крім того, українська сторона вимагає негайного звільнення Савченко і всіх незаконно утримуваних громадян України, які є «політичними заручниками і жертвами російської агресії проти України». Також МЗС України закликає всіх членів міжнародного співтовариства «публічно засудити цей злочин і посилити тиск на РФ», щоб змусити Росію зупинити агресію проти суверенітету і територіальної цілісності України, а також проти українських громадян.
Суспільство оформление ленты  В Україні почали готувати спеціалістів з питань захисту свідків У Тренінговому центрі спецназу української поліції КОРД під Києвом віднині почали готувати інструкторів з питань захисту свідків. Передбачається, що саме вони невдовзі готуватимуть підрозділи, що забезпечуватимуть захист свідків у кримінальному судочинстві. Про це «Аналітичній службі новин» (АСН) повідомили в прес-службі КОРД. Інструкторів для виконання цих завдань відбирали не менш скрупульозно, ніж до штурмових підрозділів спеціального призначення. Кожен з них продемонстрував, що вміє добре стріляти, підготовлений фізично, а також пройшов інші етапи «відсіву»: поглиблені тести з психології, поліграф та співбесіду з керівниками спецпідрозділу. «Відсьогодні розпочалася практична фаза професійної підготовки інструкторів. У цьому курсі ми запланували викладання теоретичного матеріалу і, звісно, його левову частку складатимуть практичні заняття – спецпризначенці проходитимуть бойову та медичну підготовку, виконуватимуть різнопланові стрільби на полігоні, евакуйовуватимуть «свідків» і навчатимуться контраварійної водійської майстерності тощо», - повідомив командир групи - заступник начальника Департаменту організації діяльності КОРД Сергій Згодько і додав, що тренінг для кандидатів на посади інструкторів спецпідрозділу КОРД проводиться спільно з інструкторами департаменту юстиції США. Натомість менеджер відділу з правоохоронних питань посольства США в Україні Олег Савчин розповів нам, що американська сторона ставить за мету поділитись напрацьованим впродовж багатьох десятиліть досвідом своїх підрозділів із захисту свідків. «Ви не повинні копіювати роботу із захисту свідків у США. Ви отримаєте наш досвід і самі вирішуватимете, що для вас корисне, що візьмете на озброєння, а що ні», - сказав Савчин. «Ми готові продемонструвати вам найкращі практики цієї діяльності, надати всі необхідні консультації та іншу технічну підтримку і сподіваємося, що це допоможе вам визначитися зі стратегію своєї роботи і сформувати власну професійну команду для виконання завдань із захисту свідків», - додав він. Як повідомляв кількома днями раніше глава МВС Арсен Аваков, спільні тренінги американських і українських силовиків вестимуться в рамках створення програми захисту свідків.
Суспільство Комісія усунула з посади чотирьох суддів Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) України на підставі клопотання Генерального прокурора України прийняла рішення продовжити термін усунення з посади чотирьох суддів. Про це повідомляє прес-служба ВККС України. «У зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності комісія продовжила на 1 місяць термін усунення суддів Вознюка Сергія Михайловича, Горбатенко Олени Михайлівни, Волкової Світлани Яківни і Оберемка Владислава Олександровича», - йдеться в повідомленні прес-служби. Зазначається, що суддів Вознюка та Волкову звинувачують у скоєнні кримінального злочину, а саме «в ухваленні завідомо неправосудної постанови». «Суддю Горбатенко підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, а саме в отриманні або вимаганні неправомірної вигоди», - повідомляє прес-служба. Прес-служба ВКСС України зазначає, що суддю Оберемко підозрюють у скоєнні низки кримінальних злочинів, а саме «погрозі вбивством щодо працівника правоохоронного органу, в грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося винятковим цинізмом».
Політика Яресько готова очолити уряд «нічиїх» технократів Міністр фінансів Наталія Яресько готова зібрати команду «нічиїх» людей, які не мають політичного минулого, не підкоряються жодному з олігархів або «друзів» політиків і не мають політичних амбіцій на майбутнє. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook. За її словами, саме такі люди здатні впоратися з тими викликами, які нині стоять перед країною. «В Україні настав момент, коли потрібно «деполітизувати» економічні процеси і сконцентрувати і об'єднати найкращі таланти і ресурси для вирішення безпрецедентних викликів, з якими зіткнулася країна. Для цього український уряд має зосередитися на двох ключових питаннях: відновленні довіри громадян і зростанні української економіки. Для відновлення довіри і зростання економіки уряду потрібно не просто зробити один або два кроки вперед, а здійснити величезний стрибок», - зазначила Яресько. Глава Мінфіну України наголосила, що впоратися з подібними завданнями в такій політичній ситуації може лише технократичний уряд. «Я готова зібрати таку команду, яка просто зараз здатна працювати на інтерес усієї країни, всіх її громадян, а не окремих політичних чи бізнес-груп», - зауважила Яресько. На думку політика, для технократів в уряді саме їхня особиста репутація є запорукою їхньої чесності по відношенню до українського народу, якому вони готові служити, і є найкращою гарантією їхньої відповідальності перед українським народом. «Для того, щоб уряд технократів міг працювати, йому необхідно мати підтримку мінімум у 226 голосів у парламенті для повної реалізації Угоди про асоціацію з ЄС і програми МВФ, або додаткову коаліційну угоду, яка б гарантувала проведення всіх реформ, передбачених цими міжнародними зобов'язаннями», - підсумувала Наталія Яресько.
Суспільство Адвокат Кольченка змогла домогтися спілкування з українцем Адвокат українського політв'язня Олександра Кольченка Світлана Сидоркіна все-таки домоглася побачення з підзахисним у колонії м. Копєйська Челябінської області РФ. Про це розповіла правозахисниця Тетяна Щур, передає Укрінформ. «Побачення адвоката Світлани Сидоркіної з Олександром Кольченком відбулося. За її словами, він почувається добре, здоровий. Скарг на умови утримання наразі немає. Юридичну допомогу йому надає на місці челябінський адвокат Андрій Лепехін, який планує відвідувати Сашу не рідше ніж раз на місяць», - повідомила Щур. Кольченко розповів, що в колонії ІК-6 годують краще, ніж на пересилці та в інших російських СІЗО, «майже як у Лефортовому». Найближчим часом правозахисники відвезуть до спецчастини колонії понад три десятки адресованих Олександру листів та листівок. Допомагає Кольченкоу й місцева українська діаспора. Нагадаємо, що російський режим звинуватив кримчан Олега Сенцова і Олександра Кольченка в причетності до терактів у Криму. За сфабрикованим звинуваченням Сенцова засудили до 20 років ув'язнення, Кольченка - до 10 років колонії суворого режиму. Кольченко відбуває термін у колонії м. Копєйськ Челябінської області. Обох визнано російським товариством «Меморіал» політичними в'язнями.
Події Штаб АТО повідомляє про скорочення обстрілів у зоні бойових дій Бойовики скоротили кількість обстрілів у зоні проведення антитерористичної операції, здійснивши всього вісім обстрілів по позиціях ЗСУ на донецькому напрямку. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-служба штабу АТО. «З початком доби ситуація в зоні проведення АТО стабілізувалася. Було зафіксовано вісім обстрілів позицій ЗСУ, всі на донецькому напрямку», - йдеться в повідомленні. Штаб АТО зазначає, що прицільний вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї бойовики двічі вели по позиціях біля Майорська, а зі стрілецької зброї - в районі Зайцевого. «Неприцільним вогнем зі стрілецької зброї і гранатометів у районі Авдіївки, Пісків і Троїцького російські найманці намагалися спровокувати українських бійців на вогонь. Українські воїни на провокації не відповідали», - зазначається у повідомленні прес-служби штабу АТО.
За кордоном МЗС України прокоментував і засудив теракти в Брюсселі Міністерство закордонних справ України заявляє, що рішуче засуджує теракти, які сталися в Брюсселі, і що Україна готова посилено боротися проти будь-яких проявів тероризму. Про це повідомляє прес-центр МЗС України. «Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує терористичні акти, скоєні 22 березня в Брюсселі, які забрали життя десятків мирних людей. Ми висловлюємо свої щирі співчуття уряду і народу Бельгії, рідним та близьким загиблих і сподіваємося на швидке одужання потерпілих унаслідок цих жахливих атак», - ідеться в повідомленні. На думку МЗС України, ця трагедія підтверджує те, що світ повинен дати гідну відсіч тероризму і всім, хто вдається до терористичної діяльності для залякування і руйнування. «З посиленими об'єднаними зусиллями ми повинні продовжити боротьбу зі спільним ворогом, адже доки цю загрозу не буде усунуто, ніхто не може почуватися в безпеці», - резюмується в повідомленні прес-центру МЗС України.
Суспільство Нобелівський лауреат Алексієвич: Вирок Савченко є божевіллям Лауреат Нобелівської премії з літератури за 2015 рік Світлана Алексієвич прокоментувала вирок українки Надії Савченко, назвавши його «божевіллям». Про це повідомляє білоруська редакція Радио Свобода. «Це вже не просто злочин влади, це якесь божевілля влади, яка перебуває в якомусь екстазі від своїх можливостей і від своєї безкарності. Адже всім очевидно, що це політичний процес, який не має під собою жодних підстав. Що судять не Надію Савченко, а судять Україну. Україні хочуть показати, світу хочуть показати, що, мовляв, ніхто нам не указ. Але все це нагадує якесь божевілля. Якусь агонію. Адже політика все ж, хоч би як там було, це розумні дії певною мірою. А це все навіть не розумно», - сказала Алексієвич. Лауреат Нобелівської премії зазначає, що всі захоплені мужністю Надії, що ніхто її не залишить і всі боротимуться за неї. «І все-таки я сподіваюся, що ми переможемо. Не можуть же вони бути сильнішими за всіх нас», - наголосила письменниця. Раніше Світлана Алексієвич і ще майже 300 діячів науки, культури, бізнесу з усього світу підписали звернення на захист Надії Савченко. У зверненні вони закликають європейських лідерів «вжити надзвичайних заходів з метою негайного і безумовного звільнення» Надії Савченко.
За кордоном Бельгія оголосить триденний траур за жертвами терактів Уряд Бельгії планує оголосити триденну жалобу за жертвами терактів. Про це заявив міністр внутрішніх справ країни Ян Жамбон, повідомляє видання RTBF. «Уряд країни прийняв рішення про триденний траур у пам'ять жертв терористичних актів», - зазначив глава МВС Бельгії. Як повідомлялося раніше, 22 березня близько 8 ранку в аеропорту Брюсселя пролунало два потужних вибухи. За інформацією бельгійських ЗМІ, вибухи в аеропорту Брюсселя сталися біля стійки реєстрації авіакомпанії AmericanAir. Пізніше в Брюсселі прогримів вибух на станції метро «Мальбек», поблизу кварталу з установами ЄС. Внаслідок терактів у бельгійській столиці загинули щонайменше 34 людини, близько 200 дістали поранення. Відповідальність за теракти в Брюсселі взяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава».
Суспільство У СБУ прокоментували нецензурні заяви політиків РФ Спікер Служби безпеки України Олена Гітлянська заявила, що керівництво спецслужби України вважає неприпустимими грубі висловлювання на адресу працівників СБУ, а також вважає, що РФ сама дискредитує себе подібними заявами. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook. Читайте також: Медведєв відреагував на слова Грицака про можливу причетність Росії до вибухів у Брюсселі «Щойно вийшла з кабінету глави СБУ Василя Грицака. Він і ми всі здивовані бурхливою реакцією на припущення про можливий «російський слід» у терактах у Брюсселі. Ми вважаємо неприпустимим принижуватися до рівня «сам дурень». Культура вищого російського політичного керівництва не викликає здивування», - написала Гітлянська. Читайте також: Народні депутати України стали свідками вибухів в аеропорту Брюсселя На думку спікера СБУ, «придурками» і «дегенератами» слід називати тих, хто «відправляє своїх співгромадян - цивільних та військових - на неоголошену війну з колись братнім народом», а потім, якщо вони повертаються додому покаліченими або в рефрижераторах, відмовляються від них зі словами «ми вас туди не відправляли». «Справді, така бурхлива реакція російських чиновників на теракти в столиці Бельгії пов'язана з посиленням протидії НАТО російській агресії і посиленням обороноздатності країн - членів Альянсу», - зауважила Гітлянська. Читайте також: Порошенко про вибухи в Брюсселі: Світ кардинальним чином змінився На переконання спікера СБУ, саме «братню допомогу» РФ, про яку говорять російські політики і дипломати, встигли відчути багато країн. Також Гітлянська відзначає той цинізм, з яким Росія робить свої заяви через своїх політиків. «На тлі протокольних співчуттів російського істеблішменту такі натяки ставлять під сумнів щирість Росії разом зі світом боротися з тероризмом. А як трактувати авіаудари Росії в Сирії, внаслідок яких гинуло мирне населення (а аж ніяк не ІДІЛ, який, навпаки, міг посилювати свої позиції)? Можливо, це державний тероризм», - підсумувала Гітлянська.
За кордоном США запропонували допомогу Бельгії в розслідуванні терактів у Брюсселі Державний секретар США Джон Керрі зв'язався у вівторок з міністром закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс з приводу серії атак у Брюсселі, запропонувавши підтримку американської сторони в процесі розслідування терактів і домовившись про подальше підтримання прямих контактів у цьому питанні. Про це офіційно повідомили в Державному департаменті США, передає Укрінформ. «Керрі високо оцінив оперативну роботу груп швидкого реагування і запропонував підтримку США в проведенні розслідування», - зазначається в документі. Крім того, глава Держдепартаменту висловив співчуття у зв'язку із загибеллю людей в атаках терористів і підтвердив, що Сполучені Штати «стоятимуть разом з народом Бельгії». Обидва лідери погодилися, що «винних має бути притягнуто до відповідальності і подібні напади наголошують на необхідності постійних і узгоджених зусиль усіх країн у боротьбі з насильницьким екстремізмом». Глави зовнішньополітичних відомств «домовилися залишатися на зв'язку, доки триває слідство», зауважили у Держдепі.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Богдана Бабич Пізньої осені варто очікувати достатньо серйозних заворушень Новий уряд не врятує українців від розчарування, він лише продовжить кризу й дасть трохи часу перечекати і дотерпіти до осені. Але пізньої осені варто очікувати доволі серйозних соціальних заворушень, оскільки держава вже не виконує жодної своєї функції. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич. «Насправді чому в нас підвищуються тарифи і хто на цьому заробляє? Як ми розуміємо, наша система поділена між кількома олігархами, які отримують від цього зиск. І ясно, що олігархам дуже вигідно тримати такого прем’єра як Яценюк, тому що він давав їм змогу шляхом субсидій отримувати фактично повністю розрахунок за газ. Для чого загалом було створювати таку систему субсидій? Все було дуже розумно зроблено. Якщо людина не може платити, вона не платить, а так їй даються субсидії – і напряму вимиваються гроші з бюджету тому ж Ахметову для того, щоб він не став банкрутом у найближчий час. А я можу вам сказати, що є велика ймовірність, що Ахметов стане банкрутом за рік. Тому що він, як той удав, що проковтнув бичка, а той бичок не пролазить і, по суті, застряг. Оця нездатність самообмежуватись і призводить до результатів, які ми нині й маємо. Й олігархи нині не в найкращій ситуації. Їхні активи подешевшали і вони так само потерпають від кризи», - пояснила Богдана Бабич. На думку експерта, українці поки що будуть терпіти такі тарифи. А не мирилися б вони лише у разі, якби побачили альтернативу. Втім, за словами Бабич, її на цей час немає. «Уряд, який буде сформовано зараз, лише на якийсь час продовжить цю кризу. Він дасть змогу до осені дотерпіти. За моїми прогнозами, десь пізньої осені будуть якщо не бунти, то досить серйозні заворушення. Тому що в нас фактично держави немає, вона не виконує своїх функцій, нема ні правоохоронної, ні судової систем. Я вважаю, що у нашої держави не найкращі перспективи. Інше питання, що буде з країною, бо країна і держава – це все-таки дві різні речі. А от країна виживе, бо у нас достатньо сильне громадянське суспільство. Тож поки держава ледь животітиме, створюватиметься паралельна система. Вона вже нині створюється: різні спільноти так чи інакше намагаються пропонувати свої ідеї й об’єднуватись навколо цих ідей. Думаю, що місяців через 8 ми матимемо з одного боку кризу, а з іншого, ця криза дасть інші можливості. Я оптиміст у цьому плані, тому вважаю, що все в нас буде добре. Тільки питання, чи встигнуть у цей час деякі наші політики втекти за кордон», - підсумувала політолог.  

Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Щоб дізнатися, що чекає на вас у найближчому і далекому майбутньому, можна погадати Пропонуємо вам скористатис....
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Дивно, але домашні вихованці — найкращі синоптики Саме за їхньою поведінкою можна дізнатися точний прогноз пог....
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
успіх гороскоп & mdash; Ваш особистий посібник із щасливого життя Зірки визначили найкоротший спосіб бага....
Як дізнатися колір своєї аури
Як дізнатися колір своєї аури
Аура – це віддзеркалення нашого внутрішнього стану душі Це невидиме енергетичне поле, яке відбиває наш настрій....
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
У грошової магії гаманець є одним з головних предметів, який пов'язує енергія людини з енергією грошей Трапляє....
більше матеріалів




/-1,6404688358307-/ /-pc-/
Top