counter
Архів Повернутись назад 21 Січня 2017
21 Січня
За кордоном Вчені довели вину аборигенів у вимирання гігантських тварин Австралії Американські палеонтологи з університету Колорадо в Боулдері виявили у відкладеннях на дні океану свідчення того, що предки аборигенів Австралії стали причиною вимирання гігантських тварин 45-50 тисяч років тому, повідомляє РИА Новости з посиланням на журнал Nature Communications. «Присутність в океанічних відкладеннях великого числа спор грибка Sporormiella, що живе в екскрементах великих травоїдних тварин, говорить про те, що на південному заході Австралії мешкала велика кількість великих ссавців. Всі вони зникли приблизно 45 тисяч років тому в період, який тривав всього кілька тисяч років», - заявив Гіффорд Міллер. На думку вчених, аборигени харчувались яйцями гігантських птахів, а також активно полювали на мегафауну Австралії. Для зникнення місцевих гігантів було досить смерті невеликої частини їхнього молодняка і дитинчат, на яких людині було легше полювати. Приблизно 60-70 тисяч років тому Австралію населяли десятки видів великих тварин - двометрові ящірки-мегаланії, триметрові «птиці жаху» - геніорніси, гігантські вомбати масою в тонну, кенгуру та інші види птахів і сумчастих ссавців. До наших днів дожили лише страуси-ему і казуари, а всі інші тварини і птахи, чия маса перевищувала сто кілограмів, вимерли 45-50 тисяч років тому.
Політика Парламент Туреччини затвердив перехід до президентської республіки У ніч на 21 січня парламент Туреччини схвалив проект закону про внесення поправок до Конституції Туреччини, які розширюють повноваження президента країни Реджепа Ердогана, повідомляє ВВС. За запропонований Ердоганом пакет реформ, сформульований в 18 статтях, проголосували 339 депутатів, проти - 142 депутата. Тепер Туреччина стає президентською республікою. У законі сказано, що тепер президент Туреччини буде верховним головнокомандувачем і отримує право призначати військових на відповідальні пости. Крім того, згідно з прийнятим законопроектом, пост прем'єр-міністра в Туреччині буде скасований, а формувати уряд буде президент. Також президент Туреччини отримує право розпуску парламенту в будь-який момент. Ця реформа повинна бути затверджена на референдумі, який повинен відбутися в березні або на початку квітня 2017 року.
Політика Сенат затвердив «Скаженого пса» на посаді очільника Пентагону Сенат США затвердив 66-річного генерала Джеймса Меттіса на посаді глави Пентагону. Про це повідомляє The Washington Post. «Сенат більшістю голосів затвердив перше призначення в адміністрації президента США Дональда Трампа. Сенат підтримав кандидатуру Джеймса Меттіса на посаді міністра оборони», - сказано в повідомленні. Для призначення Джеймса Меттіса президенту США Дональду Трампу треба прийняти додатковий закон, так як, згідно з чинним раніше законом, посаду глави Пентагону міг зайняти військовий тільки після семи років після виходу у відставку, а Меттіс пішов у відставку в 2013 році. Джеймс Меттіс служив у Перській затоці, Афганістані та Іраку. Під час своєї служби він заслужив прізвисько «Скажений пес» за непримиренне ставлення до ісламістів. The Washington Post.  
Політика Стало відомо ім'я організатора зустрічі Савченко з ватажками «ДЛНР» Керівник організації «Офіцерський корпус» Володимир Рубан заявив, що саме він організував зустріч у Мінську депутата України Надії Савченко з ватажками «ДНР» Олександром Захарченкои та «ЛНР» Ігорем Плотницьким 7 грудня минулого року, повідомляє «Громадське». «Надія Савченко сама висловила бажання приєднатися до переговорів зі звільнення українських заручників. Як тільки з'явилася така можливість, я організував зустріч у Мінську. Ця зустріч не була таємницею, а місце для неї вибиралося довго, так як у Донецьку це робити небезпечно. Небезпека є не тільки з донецького боку, а й з нашого. Є багато зацікавлених у тому, щоб Надія Савченко була мертвою героїнею», - повідомив Володимир Рубан. Володимир Рубан додав, що зустріч Надії Савченко з ватажками бойовиків мала позитивне значення для прискорення процесу переговорів щодо обміну полоненими. Нагадаємо, 7 грудня Надія Савченко в Мінську провела зустріч з ватажками «ДНР» і «ЛНР». Пізніше нардеп опублікувала списки полонених і зниклих безвісти на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей України.
Події Російський слід: СБУ запобігла вбивству народного депутата Голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в суботу, 21 січня, заявив про запобігання вбивства в Києві народного депутата України. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна». «Доповів президенту, що СБУ в Києві запобігла замаху на життя народного депутата. Операція з ліквідації депутата планувалася і контролювалася з території Росії. Ми допускаємо, що до організації замаху причетні російські спецслужби. Для виконання цього злочину були завербовані двоє раніше судимих ​​громадян України, вони затримані і дають свідчення. Вбивство мало бути здіснено із застосуванням саморобного вибухового пристрою. Розглядалося два варіанти: підкласти вибухівку під авто або на шляху його проходження. Про всі свої дії злочинці інформували куратора в РФ», - заявив Василь Грицак. Крім того, голова СБУ повідомив, що народний депутат України, на якого готувався замах, поки не надав дозволу на розголошення свого імені.
Події оформление ленты  Опубліковано відео смертельної ДТП автобуса з дітьми в Італії У мережі опублікований відеозапис з місця ДТП автобуса з дітьми, який потрапив в аварію в передмісті італійської Верони.   Автобус, в якому перебувало 55 пасажирів, їхав із Франції в Угорщину. В автобусі перебували діти віком 14 - 18 років, які їхали в Будапешт з екскурсії. За поки невстановлених причин автобус на великій швидкості врізався в опору моста і загорівся. За останніми даними, жертвами ДТП стали 16 осіб. Ще 39 осіб госпіталізовані. У мережі опублікований відеозапис з місця ДТП автобуса з дітьми, який потрапив в аварію в передмісті італійської Верони.Автобус, в якому знаходилося 55 пасажирів, їхав з Франції в Угорщину. В автобусі перебували діти віком 14 - 18 років, які їхали в Будапешт з екскурсії. За поки невстановлених причин автобус на великій швидкості врізався в опору моста і загорівся.За останніми даними, жертвами ДТП стали 16 осіб. Ще 39 осіб госпіталізовані.

Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Тамари Глоби на 25 квітня 2024 року попереджає про можливі значні зміни у житті цього дня Рекомен....
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невиг....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
більше матеріалів




/-0,5307879447937-/ /-pc-/
Top