counter
Архів Повернутись назад 20 Жовтня 2020
20 Жовтня
Події Потужний землетрус стався біля берегів Аляски Як повідомило на своїй Twitter сторінці Геологічна служба США (USGS), на початку першої години ночі за київським часом (приблизно о 17:00 за північноамериканському Східним часом EST) біля берегів Аляски стався землятрясение. Перший зафіксований поштовх був зафіксований з магнітудою 7,4. Повторний поштовх склав вже 7,5 балів. Епіцентр підземних поштовхів розташовувався в 91 км від населеного пункту Санд-Пойнт (Східні Алеутські острови). Даних про жертви і руйнування не надходило. За інформацією Геологічна служба США, існує ризик формування цунамі, незабаром після землетрусу службою було випущено попередження про цунамі для Південної Аляски і півострова Аляска. «Якщо ви перебуваєте в цій прибережній зоні, рухайтеся вглиб суші, на височину», - йдеться в попередженні.   A 7.5 magnitude (upgraded from 7.4) earthquake has occurred near Sand Point, Alaska. An assessment is in progress to determine if a tsunami threat exists for BC. Please continue to stand by for #BC specific information. #BCtsunami https://t.co/uU03RMB6XC — Emergency Info BC (@EmergencyInfoBC) October 19, 2020   Mon Oct 19 21:33:22 UTC 2020 event picture pic.twitter.com/oV98aWzVFg — NWS Tsunami Alerts (@NWS_NTWC) October 19, 2020
Спорт Мессі і Роналду не потрапили в символічну збірну найдорожчих футболістів Славетні нападники не потрапили в символічну збірну найдорожчих гравців світу, яку склав портал Transfermarkt. Як повідомляє Metaratings, 11 найдорожчих футболістів планети в сумі коштують 1,19 млрд євро. Найдорожчим голкіпером став Ян Хмара (90 млн євро). У лінії оборони - Альфонсо Девіс (80 млн євро), Віргіл Ван Дейк (80 млн євро), Маттейс Де Лігт (70 млн євро), Трент Александер-Арнольд (110 млн євро). Півзахисники, які коштують більше інших хавбеків: Йосу Кіммі (85 млн євро), Кевін Де Брюйне (120 млн євро), Садіо Мане (120 млн євро) і Рахім Стерлінг (128 млн євро). У нападі у символічній збірній партнери по ПСЖ Неймар (128 млн євро) і Кілліан Мбаппе (180 млн євро). Останній виявився найдорожчим футболістом в списку. Збірна складається з представників всіх п'яти головних ліг: АПЛ, Серії А, Ла Ліги, Ліги 1 і Бундесліги. Лідером за кількістю футболістів, які її представляють, стала АПЛ. Вартість Кріштіану Роналду і Ліонеля Мессі, які в збірну не потрапили, становить 60 і 100 млн євро відповідно.
Наука і технології На МКС знову неполадки в російському сегменті, тепер - просто закінчилася вода. Система отримання кисню "Електрон-ВМ" в російському сегменті Міжнародної космічної станції (МКС) знову вийшла з ладу, повідомили російські космонавти, що знаходяться на станції, повідомляє interfax.ru. Як випливає з переговорів, трансляцію яких веде NASA, космонавт Сергій Рижиков передав інформацію про поломку в Центр управління польотами (ЦУП). Після з'ясування причин поломки космонавт Анатолій Іванишин доповіли на Землю, що в системі отримання кисню "Електрон-ВМ" в російському сегменті Міжнародної космічної станції (МКС) закінчилася вода."Ємності для води закінчилися. Нам потрібні нові", - сказав Іванишин в ході переговорів з Центром управління польотами (ЦУП), трансляцію яких веде NASA. Ємності для води ЕДВ-РП використовуються в системі отримання кисню "Електрон-ВМ". Раніше екіпаж станції повідомив про неполадки з цією системою. До цього в понеділок Іванишин повідомляв також про проблеми з туалетом на російському сегменті МКС. За версією фахівців ЦУПа, в асенізаційні-санітарному пристрої міг утворитися міхур. Наземні фахівці оцінюють ситуацію як "дуже погану".
Наука і технології Російським розвідникам в США пред'явили звинувачення в хакерських атаках в трьох країнах Судова влада США пред'явили звинувачення шести росіянам у зв'язку з хакерськими атаками проти компаній в США, енергосистеми України і проти учасників президентських виборів 2017 року у Франції, повідомляє Associated Press. Згідно з даними мін'юсту США, судова влада Піттсбурга також звинуватили хакерів і "їх спільників" в кібератаки на лабораторію Портон-Даун в Великобританії і ОЗХЗ в Гаазі в квітні 2018 року. Обидві ці організації займалися розслідуванням отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері. За інформацією американської сторони, всі шість фігурантів справи - співробітники російської розвідки. Згідно з даними американського слідства, вони, зокрема, застосовували вірус NotPetya, від якого влітку 2017 року постраждали Україна, країни Західної Європи, США. В американській прокуратурі підкреслили, що ці хакери служать в тому ж підрозділі російської військової розвідки, яке, на думку Вашингтона, намагався вплинути на вибори 2016 року в США. Американські ЗМІ відзначають, що фігуранти справи - Юрій Сергійович Андрієнко, Сергій Володимирович Детістов, Павло Володимирович Фролов, Анатолій Сергійович Ковальов, Артем Валерійович Очиченко і Петро Миколайович Пліскін. "Жодна країна так цілеспрямовано і безвідповідально не перетворює свій кібернетичний потенціал в зброю, як це робить Росія, безглуздо завдаючи безпрецедентної шкоди, щоб домогтися невеликого тактичної переваги", - заявив помічник генпрокурора з нацбезпеки Джон Демерс. Російські чиновники вже встигли обуритися з цього приводу, заявивши, що обвинувачення не підтверджено доказами. У чесності, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький аргументував свою позицію, "Це маячня. Коментувати вже неможливо. Нашим" стратегічним друзям "пора змінити репертуар в своєму прагненні очорнити Росію"
Наука і технології оформление ленты  У Балтійському морі знайшли об'єкт, схожий на "космічний корабель" У Балтійському морі в останні роки все частіше виявляють затонулі кораблі. Знахідки судів минулих століть пролили нове світло на найвідоміші події минулих епох. Зараз же був виявлений корабель, який, імовірно, був космічним кораблем. Про це пише британське видання Express. Мисливці за корабельними аваріями знайшли щось зовсім відмінне від попередніх знахідок. Займаючись пошуками, глибоководна рятувальна компанія Ocean Explorer відобразила неймовірне зображення більш ніж в 80 метрах під поверхнею води. Як зазначив керівник групи Пітер Ліндберг, спочатку його команда подумала, що вони знайшли затонулий НЛО. "Я займаюся цим (підводною археологією - ред.) Майже 20 років і ніколи не бачив нічого подібного. Ми працювали дев'ять днів, ми дуже втомилися і збиралися їхати додому, але вирішили зробити останній пробіг з ехолотом, і раптом виявили цю штуку", - розповів він. Об'єкт має циліндричну форму діаметром 60 метрів з жорстким хвостом завдовжки 400 метрів. "Ми чули багато різних пояснень, від космічного корабля Джорджа Лукаса -" Тисячолітнього сокола "до" це свого роду люка в підземний світ ", ніби як там повинен бути пекло або щось в цьому роді. Але відповідь ми не дізнаємося, поки не побуваємо внизу ", - додав археолог. Деякі вчені вважають, що об'єкт має природне походження, оскільки ні до якого корабельної аварії він явно не відноситься. "Ми зв'язалися з геологами, морськими біологами, і коли вони сказали, що ніколи не бачили нічого подібного, звичайно, виникло більше думок. Це може бути щось дійсно вражаюче", - відзначили фахівці. Згідно з попередніми оцінками, об'єкту близько 140 000 років. Не виключається, що він міг сформуватися під час льодовикового періоду.  
Здоров`я У Китаї підтвердили можливість зараження COVID-19 через контакт Експерти Китайського центру з контролю і профілактиці захворювань вперше в світі виявили живий вірус COVID-19 на упаковці заморожених морепродуктів, йдеться в повідомленні центру. Фахівці витягли живою вірус з позитивної проби, взятої з зовнішньої упаковки імпортованої заморожений тріски в ході епідеміологічного розслідування причин спалаху коронавируса в Циндао. "Це перший в світі випадок вилучення живого вірусу з позитивної проби, взятої з упаковки замороженої продукції, крім того, це підтвердило, що контакт з живим вірусом на упаковці може привести до зараження", - йдеться в заяві на сайті центру. У відомстві пояснили, що таким чином вперше поза лабораторією було доведено, що при особливих умовах транспортування замороженої продукції вірус SARS-CoV-2 може виживати на упаковці протягом тривалого часу. При певних умовах контакт без захисту з поверхнею продукції, на якій є живий вірус, може привести до зараження. Групою ризику є працівники, які контактують із замороженою продукцією. У той же час в центрі відзначили низький ризик зараження подібним чином, оскільки раніше китайським фахівцям жодного разу не вдавалося витягти живий вірус з позитивних проб, узятих з упаковок замороженої продукції. "Наявні на даний момент дослідження говорять про те, що COVID-19 не є вірусом, який передається через їжу, випадків зараження через споживання їжі немає. Станом на сьогоднішній день також і не виявлено випадків зараження через контакт із замороженою морепродукції, на якій був виявлений вірус "- відзначили в центрі, підкресливши, що основними шляхами передачі як і раніше залишаються повітряно-крапельний і тісний контакт. Центр з профілактики захворювань рекомендував працівникам з групи ризику підвищити заходи індивідуального захисту при контакті із замороженою продукцією. Раніше повідомлялося, що влада міста Циндао в східній провінції Шаньдун за п'ять днів протестували все населення на коронавірус після того, як в місті була виявлена ​​невелика кластерна спалах COVID-19, нових випадків зараження не виявлено.
Коронавірус Названий новий симптом COVID-19 Зміни слуху можуть сигналізувати про зараження коронавірусів. Про це повідомляє Express з посиланням на вчених з Університетського коледжу Лондона і Королівського національного комітету, передає РІА Новини. Відзначається, що ряд пацієнтів, у яких виявили COVID-19, раніше скаржилися на тиннитус - дзвін або шум у вухах без будь-якого зовнішнього стимулу. Крім того, були виявлені випадки, коли у хворих коронавірусів у важкій формі даний симптом обертався повною втратою слуху в подальшому. У зв'язку з цим вчені закликали лікарів звертати увагу на будь-які зміни слуху пацієнтів і вживати превентивних заходів для їх лікування при постановці діагнозу COVID-19. При цьому фахівці підкреслюють, що тиннитус супроводжує і інші захворювання, тому турбуватися варто, якщо даний симптом поєднується з більш поширеними ознаками коронавируса.
Суспільство Зеленський озвучив, коли знову введе жорсткий карантин: Буде дуже складно всім Президент Володимир Зеленський готовий знову ввести жорсткий карантин, якщо добовий приріст хворих коронавирусной інфекцією в Україні зросте до 9,5 тисячі на добу. 19 жовтня на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій президент Володимир Зеленський заявив, що у влади немає можливості щодня збільшувати число місць і переводити відділення в лікарнях на роботу виключно з пацієнтами з COVID-19, повідомляє Офіс глави держави. «Критично для медичної системи України стане, коли буде 9,5 тисячі щоденних заражень коронавірусів ... Ми будемо змушені вводити жорсткий карантин», - попередив президент. Зеленський уточнив, що при такому сценарії зупиниться економіка і «буде дуже складно всім». Однак поки є шанси зупинити поширення інфекції. Зараз перш за все необхідно скорочувати перебування громадян в місцях масового скупчення людей. Особливо це має стосуватися людей похилого віку, які найскладніше переносять COVID-19.
Дозвілля оформление ленты  У Перу знайшли гігантський малюнок домашньої тварини: йому близько 2 тис. років В Перу вчені виявили дуже древній малюнок кота. Передбачається, що зображення домашньої тварини нанесли на скелю близько 2 тисяч років тому. Довжина зображення 37 метрів і досі його не помічали. Воно знаходиться на плато Наска. Як повідомляє BBC, після виявлення малюнка на плато його очистили і законсервували. Кота, який є геогліфом Наски, в стародавні часи зробили з допомогою заглиблень в грунті. Джонні Ісла, головний археолог Перу, який досліджує геогліфи Наски, припустив, що малюнок кота з'явився раніше культури Наска, яка створила більшість фігур в період з 200 по 700 рік нашої ери. Вчений вважає, що зображення створили в епоху пізнього Паракаса, тобто з 500 року до нашої ери по 200 рік. Нагадаємо, що геогліфи Наски — група гігантських геометричних і фігурних геогліфів плато Наска в південній частині Перу. На плато, що простягнулося більш ніж на 50 кілометрів з півночі на південь і на 5-7 кілометрів з заходу на схід, сьогодні відомо близько 30 малюнків; також близько 13 тисяч ліній і смуг і близько 700 геометричних фігур.  
Коронавірус оформление ленты  Київський лікар повідомив, що коронавірусом не можна захворіти по другому колу Коронавірусом не можна захворіти повторно. Таким заявою шокував українців інфекціоніст з Київської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський. Медик розповів, що довгий час вивчав питання повторного зараження COVID-19 і пропонував знайомим і близьким зробити тести на антитіла. Вони здавали аналізи кожен місяць. Результати його вразили, бо ніхто з досліджуваних не захворів другий раз. Про це лікар розповів в інтерв'ю Тетяні Кіпіані. "Ніхто з них не захворів другий раз. Так, я знаю, що зараз мені будуть писати, що є випадки повторних заражень. Але потрібно розбиратися, хто це пише і на якій підставі. Якщо у мене два рази пропав нюх - це ще не значить, що це коронавірус. Є й інші захворювання, пов'язані з носом. Гайморит, наприклад", - розповів доктор Дубровський. Також медик повідомив, що іноді бувають помилки і в аналізах, адже в лабораторіях теж помиляються. Інфекціоніст зазначив, що є люди, у яких дуже слабкий імунітет та захисні клітини не виробляються, але їх дуже мало. "Але основна маса людей - це 99% не хворіють другий раз. Принаймні, в ті шість місяців, що ми бачимо", - сказав лікар. "При коронавірусі антитіла не головне. Найголовніше - клітинний імунітет, про який зараз всі пишуть. Епідемія рано чи пізно закінчиться",- резюмував лікар.  
Наука і технології Астрономи чекають падіння чергового великого астероїда на Землю Астероїд отримав назву 2018VP1, пише NYPost з посиланням на заяву відомого вченого Нілу де Грасса Тайсона, яке він розмістив на своїй Instagramm сторінці. Знаменитий астрофізик сказав, що космічний астероїд 2018VP1, мчить до Землі зі швидкістю 40 000 км на годину і може зіткнутися з планетою 2 листопада   «Він може торкнутися Землі. 2 листопада, за день до президентських виборів », - написав він у Instagram. Але він додав, що літаючий об'єкт - не той, через що потрібно втрачати сон, оскільки він недостатньо великий, щоб знищити планету. У діаметрі він приблизно з холодильник - а й такого розміру досить для серйозного збитку. У той же час шанси на зіткнення Землі з астероїдом в NASA оцінили менш ніж в 1%. За словами фізика, якщо «кінець світу настане в 2020 році, то це відбудеться не з вини Всесвіту».         Посмотреть эту публикацию в Instagram Публикация от Neil deGrasse Tyson (@neildegrassetyson) 17 Окт 2020 в 6:40 PDT
Суспільство Подорожчання автономерів: що змінюється в процедурі отримання В Україні може змінитися процедура видачі автомобільних номерів, а також їх вартість. Нововведення містяться в законопроекті №4213, розміщеному на сайті Верховної Ради. Отримання автономерів: головні зміни Згідно із законопроектом, всі вільні автономери, крім "елітних", розмістять в єдиній базі. Водіям запропонують вибрати зі списку спеціалізованих підприємств, хто зможе виготовити йому знак по всім державним стандартам. Раніше при реєстрації транспортного засобу власник авто отримував свідоцтво про реєстрацію і номерний знак. Тепер отримає тільки свідоцтво, а автономер замовить в тому місці, яке має право проводити його за державним стандартом. Нова ціна на автономери в Україні Вартість реєстрації і отримання автономерів в Україні зросте. Зараз ціна номера і бланка реєстрації коливається від 550 до 590 грн. За новими правилами ціна може досягти 619-1019 грн. Законодавці запевняють, що новий законопроект допоможе зберегти близько 483 мільйонів грошей з державного бюджету. Пояснюється, що зараз для виготовлення номерів доводиться проводити спеціальний тендер, потім розвозити по країні номера, зберігати їх. В результаті супутні витрати можуть бути вище, ніж вартість самого номера. У разі прийняття законопроекту нові правила вступлять в силу вже через 6 місяців з моменту його прийняття.
Спорт Популярний коментатор зробив прогноз на матч київського «Динамо» з «Ювентусом» Коментатор телеканалу Viasat Олексій Андронов поділився своєю думкою щодо зустрічі «Динамо» і «Ювентуса» в 1-му турі групового етапу Ліги чемпіонів-2020/21. «Динамо» почне виступати в Лізі чемпіонів з домашнього матчу проти «Ювентуса». Зараз найбільш обговорюваним є питання, чи зможе італійська команда гідно зіграти без свого лідера Кріштіану Роналду. Однак склад з 19 осіб, які приїхали на цей матч, виглядає бойовим і серйозним. На думку експерта, кияни в багатьох аспектах ще молоді. Для всіх команд, який виступають в Лізі чемпіонів, тиждень поєдинків збірних видалася дуже насиченою. Бущан і Забарний багато грали за національну команду України. І робили це дуже добре. Але туринці мають більш серйозний досвідом виступів у ЛЧ, ніж «Динамо». «Ювентус» знає, як домогтися успіху навіть у складних умовах. «Думаю, що" Ювентус "виграє. Але "Динамо" нерви потрапляють »- заявив Олексій Андронов. Чи підтвердиться його припущення, дізнаємося вже сьогодні. З упевненістю можна сказати, що матч обіцяє бути цікавим. Джерело: https://bookmaker-ratings.am/

Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів




/-0,34032988548279-/ /-pc-/
Top